סתם לשם הויכוח... (תיאורטי בלבד-כן?)
יכולים להיות מספר כיוונים לתשובות: (אולי כדאי להפריד בין חיסול ערבים לבין פגיעה ביהודים)
בקשר לערבים-
א. נקמה על רצח או על חילול השם. דבר שאנשים נאורים מזדעזעים ממנו,אבל הוא קיים. הנקמה היא דבר כל כך חזק ומושרש באדם, שההלכה מתירה למשפחת הנרצח לרצוח את הרוצח היהודי. כשהעניין מגיע לגויים שרוצחים יהודים בלי הבחנה, יש מצב שמותר לנקום בהם ע"י רצח ערבים ללא הבחנה. גם באופן פרטי,גם יחידים. ברגע שמותר/חובה לנקום כל אחד עושה מה שהוא יכול. פעם מישהו אמר שהוא לפחות ניסה ובאים אליו בתלונות אנשים שלא מזיזים אצבע.
אם העם הערבי שהתנחל בארץ חייב מיתה לפי ההלכה, כולם חייבים מיתה- מה זה משנה אם נהרגים 20 ולא 20000000?
ב.מתוך דין"הקם להורגך"- לפי ההלכה לא מחכים שיהרגו אותך ואז תקבל אישור בקשר לירות באויר. אפילו גנב שבא בחושך,שלאו דווקא בא להרוג-לפחות אין הוכחה- מותר להרוג אותו שמא יפחד שיתגלה ויהרוג אותך.
הערבים בארץ-כולם- בחזקת רוצחים צמאי דם עד שהם מוכיחים אחרת. חובת ההוכחה עליהם.אי אפשר להיות נחמדים לחפים מפשע עד שמישהו מתפוצץ.זה גם לא הגיוני.
ג.מלחמת מצווה- אם מגיעים למסקנה הלכתית שיש מלחמה בארץ של "הצר הקם עליך להורגך" כל העם הצר הוא בר מיתה- ואז בוודאי שזה לא משנה מי מת,כי כולם צריכים למות, ואז זה גם לא משנה הצורה או הכמות.
ד. הפה שאסר הוא הפה שהתיר-במדינה יש איסור לרצוח,אבל בהתנהגות המדינה לרוצחים- במיוחד על רקע לאומני ערבי- יש התרת הרצח ע"י מעשים.חינגות בכלא,רופא שיניים צמוד,תואר ראשון-שני והכל בחינם ובסוף משתחררים באוטובוס עד הבית בעסקה או מחווה כזו או אחרת. אם יש התרת דם על רקע לאומני, שיהיה מכל הכיוונים. שימי לב שאת הדרישה הרצינית ביקשו דווקא אחרי ששיחררו רוצחים ערבים (מבחינת האמת לא היה צריך לעצור את היהודים בכלל בגלל הסיבות למעלה,אבל לא משנה כרגע).
ה. אם כבר-אפשר להרחיב את השאלה יותר-אם אנשי האצ"ל והלח"י צדקו כשהם רצחו בריטים-לא תמיד בצורה ממוקדת ורצחו בדרך חפים מפשע? הרי זאת היתה מלחמה! לא ברור מאליו שמותר?
בקשר לפגיעה במישהו מ"מצעד הגאווה"-
יותר קשה כשזה פגיעה ביהודי,ובכל זאת- אפשר לראות את זה כקנאות לה'. לא מכירה את הבנאדם באמת,אבל הוא שילם מחיר כבד מאוד מאוד על המעשה שעשה,והוא מן הסתם ידע את המחיר,אז זאת אפשרות שהוא עשה את זה באמת מתוך קנאות לה'.
ואם זאת הסיבה,מה את רוצה ממנו? לפניו היו את לוי בחטא העגל, את פנחס,את מתתיהו- כולם רצחו יהודים- ואנחנו מחזיקים מהם צדיקים.
מעניין אותי מה היינו עושים היום לכל אותם גיבורים היסטוריים? כולם היו נמקים בכלא? מגונים על ידנו?
הכל כמובן תאורטי. אין לי מושג אפילו איך מחזיקים נשק כמו שצריך, ואני מתעלפת מדם