באמת שאין בושה לאנשים !!!-עצמי-

כואב לי ואני רותח מבפנים!!

אני הייתי בשני צידי המתרס

גם כמתנחל שבעד להתנגד באלימות כלפי חיילים שמפנים בתי יהודים

ועכשיו אני חייל באחת היחידות המיוחדות של צהל

הקדמה:

מגלן זו אחת היחידות המובחרות של צהל

שכדי להיות לוחם ביחידה צריך לעבור מסלול ארוך ומפרך שלרובכם אין מושג מה הם עוברים כדי להגן על תושבי המדינה

ורק מי שבאמת רוצה להגן על המדינה ויש לו ערכים יצליח לסיים אותו.

הרבה מהאימונים שיחידות מיוחדות עוברות זה מטח יעיל של כדורים מדויקים במינימום זמן כדי לפגוע במחבל\ים

לראות תגובות וטוקבקים של נערים חסרי כל ידע ושכל וחמומי מוח שכותבים שהיד קלה על ההדק

וברכב פלסטיני היו יורים בגלגלים ולא יורים הרבה כדורים זה מרתיח את הדם!!!!!!!

לזה בדיוק הם התאמנו!!!!! להגן עליכם צעירים חמומי מוח שחושבים שהם תמיד צודקים וחיים באופוריה שהחיילים תמיד נגדם!!!

הם לא עברו יסורי תופת באימונים כדי להיות נגד העם שלהם!!

מה שציפתם שיעשו???

קיבלו דיווח על רכב חשוד ועשו בדיוק את מה שהתבקש

תחשבו שזה באמת היה מחבל

והם רק היו יורים בגלגלים..והמחבל היה מצליח לברוח.

הם לא היססו לירות ישר בנהג הרכב החשוד מטח יעיל שהוכיח את עצמו לצערנו.

ואני גאה בחייל שירה..על האומץ על התעוזה ועל הדיוק.

אולי השיטה לא הוכיחה את עצמה בגלל הטעות הנוראית שקרתה.

אבל חובה שכל חיילי צהל יהיו כמו אותו חייל שירה ופגע ולא היסס ופחד וירה בגלגלים.

וכן כמה שזה קשה לאמר אבל גם אחריות הנהג להיות ערני ולראות אם מסמנים לו לעצור!

תתבייש לך...השם הוא המלך!
עבר עריכה על ידי אלירז בתאריך ט"ו חשון תשע"ב 19:00

'ואני גאה בחייל שירה..על האומץ על התעוזה ועל הדיוק'- דבריך מעידים שאתה חייל נאמן ברוחו לצבא הדמים.

אכן, חבריך ואולי גם אתה התאמנו בהרג מתנחלים פורצי מחסומים, רק לפני חודשים ספורים:

/News/News.aspx/216334

ציטוט קצר מהכתבה:

"במסגרת ההכנה הנפשית לתעסוקה ושינון הוראות פתיחה באש הוצגו בפני המפקדים תרחישי היתקלות אפשריים, אחד (סלחני מאוד) עם ערבים, ושני (קטלני מאוד) עם יהודים". 

וכן:

"חיילים-שחקנים המחיזו בפני המפקדים תרחיש דילמה שבמסגרתו מציבה קבוצת חיילים מחסום בשטחים שעה קלה לפני כניסת השבת. עד מהרה מגיע לשם נהג לחוץ מאחת ההתנחלויות. החבר'ה מסבירים לו שאי אפשר לעבור כרגע, בגלל מטען חשוד. הנהג המתנחל יוצא מהרכב, שולף סכין, מצמיד אותה לצווארו של אחד החיילים, ומאיים להורגו אם לא יתנו לו לעבור. מה עושים?

ובכן, המחזה, שהתבסס על שיתוף צמוד של קהל המילואימניקים, הסתיים בירייה לראש. המתנחל נהרג".

הנה כי כן, חיילי צה"ל התאמנו היטב לקראת אירועים מסוג זה, וראוי לציין כי הם ממשים בצורה חיה ובהירה את אשר הם לומדים באימונים.

ואם האימון היה שערבי מצמיד סכין לראשו של חיילאנונימי (פותח)

הוא לא היה מקבל כדור לראש אלא חמישה..

אתה בטוח 'חבר של'?השם הוא המלך!

בכתבה עצמה מפורש:

"במסגרת ההכנה הנפשית לתעסוקה ושינון הוראות פתיחה באש הוצגו בפני המפקדים תרחישי היתקלות אפשריים, אחד (סלחני מאוד) עם ערבים, ושני (קטלני מאוד) עם יהודים". 

מדהים לראות את מה שאנו אומרים כיום, כתוב כבר אז.

לא מן הנמנע שמדובר בחייל שעבר שטיפת מוח רצינית לפני האירוע הזה, ולא במקרה גם ברצח של יהודה בן יוסף הי"ד וגם כעת, מי שמופקד על הגזרה הוא חגי מרדכי.

כנראה שרוחו מחלחלת עד לאחרון חייליו.

השם וכו' - במחילה, אבל בדיקה מעמיקהאנונימי (פותח)

בנפשך תגלה חרדות, חוסר חיבור למציאות חוסר טקט וקצת חולי נפשי.

מעניין: אם תשאל את החייל האם הוא פשוט לקח סיכון על זה שהיושב ברכב הוא מתנחל, מה הוא יענה לך?

אני בטוח שאתה חושב שהוא היה עונה - כן, מקסימום אהרוג יהודי.

זו טיפשות כל כך גדולה, אוילה וכפוית טובה, שאני פשוט לא יודע מה עוד להגיד על זה.

אולי גם השומר של בית חג"י הוא חייל שבישל את התרגיל להרוג את הרב מרצבך זצ"ל.

אתה פשוט חולה.

עצמי - כל מילה במקום.

אם היה שם מחבל - מעניין מה היו אומרים...

מוקדש באהבה לרב מרצבך זצ"ל, שפשוט ופשוט מה הוא היה אומר...

נכון. אבל...אנונימי (פותח)

אבל תגיד לי, אתה קורא לצה"ל או"ם כשהם נכנסים למעצרים/לבנון וכו' וכו'?

אתה קורא לצה"ל או"ם גם לכל החיילים בעמדות ופטרולים בכל רחבי א"י?

אתה קורא להם או"ם כשהם טסים/שטים/רצים/מתאמנים/נוסעים/מטווחים ועוד ועוד ועוד?

וכל הנ"ל - להגן על עמ"י ב-ל-ב-ד. תשאל כל חייל.

אם שיחות הנפש שלך עם חיילים זה רק בזמן פינוי, כשאתה מנסה לשכנע אותם להפר פקודה - זו עוד בעיה. נסה לעשות זאת בעמדה כל שהיא עם כוס קולה.

זה ייראה אחרת ככה... כל השאלה - האם ניסית?

מתי הפעם האחרונה שעשית מילואים ויצא לך לדבר עם סדירניקים?

הקטע האינפנטילי כאן, זה שחייל אחד עושה טעות איומה ומרה, מרה גם לו (כן, כן. ואם אתה חושב אחרת אז זה הרבה מעבר לאינפנטיליות...)  ועכשיו שהרג - כ---------------ל צה"ל: איום ונורא, רוצח, בוגד, מפנה, אוהב-ערבים, שונא-מתנחלים, נגד היהדות,רשע ומרושע, מגייס כל הכוחות לרשע, ועוד כהנה וכהנה.

מזכיר ילדים בגן.

בלבול מוחלט...אנונימי (פותח)

ראיתי פעם סירטון מצוייר שבו נראה חייל צה"ל רץ להילחם באוייב.

כל פעם מתווסף איזה מכשול - משקולת לרגל, חבל שנכרך וכך הלאה עד שהוא אסור כולו בחבלים ולא יכול להילחם.

צה"ל הוא לא בית משפט ולא פוליטיקאי. אבל - כפי שאמרת - אלו הם המשפיעים על צורת הפעולה שלו, המטרות, הקוד האתי וכו' וכו'.

מבחינה זאת, אותה רוח שראית בחיילים המתגייסים ועוד ברבים רבים מהקצינים, בעיקר הלוחמים, זה מה שאני קורה צה"ל. ולמה? כי הם עושים את העבודה האמיתית. יש הרבה הרבה מעבר למעט שבמעט שציינת, שהם אכן עושים ופועלים. בעמדות, בסיורים, בתצפיות, במעצרים, בשמירות, במחסומים, במודיעין, בתקיפה, בהגנה, בפילבוקסים, בהרתעה, בקפיצות לגדר, במרדפים, בבט"ש וכל זה - מעט מזעיר.

צה"ל הוא גוף רבע אוטונומי. כל שאר השלושת רבעי - אצל נבחרי הציבור. הם קובעים מה יעשו איתו ואיך. ראשי הצבא מתכננים וממליצים, לפי המשימה שהוטלה עליהם, ונבחרי הציבור - מאשרים/מבטלים את הדרך. עיין ערך נוהל שכן, שבג"ץ הנוצרי ביטל...

ואל תגיד לי - אדרבא, הם אלו ששולטים בצה"ל - אז רק זה צה"ל. כי ברבע אוטונומיה שלו, צה"ל פועל כנ"ל.

תחשוב. אם צה"ל כזה איום ונורא, אולי כדאי להפסיק לגמרי את פעולתו. מה אתה אומר?

ותגיד, מה יהיה התרחיש מיד אחרי שצה"ל יפורק?

ובבקשה אחי, רק אל תגיד "או, סוף סוף נוכל לבנות בשקט" כי אצטרך לשלוח אליך כמה חברה עם כותונת לבנה שיעזרו לך לקחת תרופות...

עיקר עבודתו של צה"ל היא שמירה על הביטחון. נקודה. תבדוק (ואולי יספיק רק הגיון בריא).

יש גם פעולות שליליות, יש גם דברים שלא היינו רוצים שצה"ל יהיה מעורב בהם, היינו רוצים לראות צה"ל תוקפני יותר כלפי אוייבינו אבל כאמור - לבוא ולעשות ממנו נאט"ו - זה כבר ממש היסחפות.

באחוזים - כמה פעולות אנטי ציוניות עושה צה"ל (שכאמור, הדברים נכפים עליו) ? אולי רבע אחוז. כן, חביבי. 

אם צה"ל יפורקאנונימי (פותח)

שוק העבודה יוצף בהרבה קצינים שמאלנים מתוסכלים. זה הכל.

עם ישראל כבר ידע מה לעשות עם החומרה ולהקים צבא יהודי נורמלי תוך שבוע-שבועיים.

להזכירך, עם ישראל הוא שמשרת בצה"ל דהיום.אנונימי (פותח)

אז מה תעשה? תחליף פרה בחמור? אתה תעבוד עם אותה אידיאולוגיה עכשוית ואותו חומר אנושי.

ואתה יודע מה? יש גם הרבה קצינים ימניים בצה"ל. תתפלא. כל השירות הסדיר שלי לא פגשתי קצין שמאלני.

טוב, אבל הייתי בגולני...חיוך 

אצל הצנפים - זה כבר בעיה. מספיק שנפרק את הצנחנים.

אוהב ישראל אבל אתה שוכח שהצבא לא קובע את-משה ר-

המדניות... וזה בית המשפט והשמאל הם אלה שהורסים את צה"ל...

החיילים מבחינתם היו נכנסים בערבים מזמן..

אוהב ישראל. מול הבנה כזו בביטחון, אני אשאר בשקטאנונימי (פותח)
אה, שכחתי, ה"תהיה בשקט" - מאד מקורי...אנונימי (פותח)
אתה לא שפוי ברוחך-עצמי-

צבא דמים??

תקרא לזה איך שאתה רוצה

אם אני אצטרך להרוג מחבל ואתה תקרא לזה צבא דמים אין לי בעיה

כי על זה התאמנתי ועל זה הם התאמנו

ובאמת שבגלל אנשים כמוך יש אימונים מהסוג כתבה שהבאת

כי גמני הייתי ועדדין נאמן לא"י ובעד לגרש את כל הערבים ולהרוג את כל משתפי הפעולה והמחבלים

וגם בתור חייל אני בעד להתנגד באלימות לחיילים שנוהגים כנגד א"י השלמה

ואין לך שום זכות לקרוא לי קלגס בזוי ומרושע

שאני לילות שלמים זחלתי בבוץ קוצים וגשם כדי להגן על תושבי המדינה

וכל מה שאמרתי הוא שאני גאה בחייל שביצע את מה שהוא אמור לבצע

לסכל כל נסיון לפיגוע!

דברי חכמים כדרבנות וכמסמרות נטועיםאנונימי (פותח)

יישר כוחך -עצמי- אתה בנאדם גדול שאתה מגן עלינו. מצדיעים לאנשים כמוך שכל מטרתם היא להגן על תושבי מדינת ישראל. קבל ח"ח.

'ניסיון לפיגוע'? ממתי יהודי נוסע מנסה לפגע?השם הוא המלך!

ראית בעצמך שחיילי צה"ל מתאמנים בהרג מתנחלים, ושהתרחיש הקטלני הוא ליהודים, וההיפך מזה לערבים.

אם לאחר כל זאת אתה עדיין אומר את מה שאתה אומר - אז כן, אתה בהחלט ראוי לתואר הזה.

לא אתה, ולא החברים שלך, לא הייתם 'מבינים', בטח לא 'מצדיקים' מתנחל שפוגע בחייל, גם כאשר הוא היה חש בסכנת חיים, ומגיב בהתאם.

אני אישית מכיר אדם שפרץ מחסום צה"לי באיזור 'שער בנימין' בליל ההרס במגרון.

הצבא חסם את הדרך ושיקר לאנשים שישנם התראות לפיגוע.

כשרואים על מה מתאמנים בצה"ל ומה קרה היום - האדם הזה היה יכול לא להיות איתנו היום.

פשוט מפחיד.

הם לא ראו שהוא יהודי...alezish
אתה רואה שאתה מדבר בלי הגיון?-עצמי-

לא אתה, ולא החברים שלך, לא הייתם 'מבינים', בטח לא 'מצדיקים' מתנחל שפוגע בחייל, גם כאשר הוא היה חש בסכנת חיים, ומגיב בהתאם.

אני איתך!!

אני הייתי לפני הצבא באותו צד איתך ואני בעד ואני כן מבין

אבל אתה צריך גם להבין אותם (לא במקרה של פינויים)

במקרה של הירי

שהם בסך הכל רצו להגן עליך מפני פיגוע וקרתה טעות

והפכתם אותם לרוצחים בדם קר

אתם חסרי מעצורים 

תעבור שבוע ביחד עם היחידה הזאת ותבין כמה אתה טועה

אולי תבדילו בין אלו שאתם מתנגדים להם לאלו שלצידכם?אבגדה

גם אילו היה נכון לומר שלצה"ל היה עניין להרוג אותו, זה לא סותר את זה שהיתה תאונה...

להזכירך, רוצח, לא מתחייב אא"כ יש עדים והתראה, אל תשפוט סתם.

אה, עוד משהו-כדאי שלפני שאתה  מדבר, תנסה לבדוק אם מה שאתה אומר בטוח לגמרי, או שיש בו חורים, ואולי אפי' חורים גדולים.

מגלן זו היחידה שרצחה את יהודה בן יוסףאנונימי (פותח)

ויואב דורון הי"ד.

ההודעה שלך היא סוג של סגירת מעגל ביזארי. חבר ביחידת מרצחים תומך במרצח שרצח קרוב משפחה של הנרצח על ידי אותה יחידת המרצחים. מקרה?

אתה באמת חי בסרט שהוא/ הם רוצים ל-ה-ר-ו-ג יהודים??אני17

אם כן אז כדאי לך להתחיל לחשוב בטיפה יותר הגיון. נכון שיש כמה שמאלנים שאמרו שצריך להרוג מתנחלים אבל זה לא אומר שכל המדינה חושבת ככה

אתם מדברים ככה כי פשוט אין לכם מושג-עצמי-

אין לכם מושג מה החיילים האלו עושים בשבילכם

גם מי שהיה בצבא הגדול..לא באמת יודע מה היחידות המיוחדות עושות בלי שאף אחד יודע

זה נורא מה שאתם חושבים על אחת מהיחידות המובחרות בצהל שמסכנות את עצמם מעבר קווי האיוב בשבילכם

ובגלל טעות מצערת הפכתם אותם לרוצחים

לא אמרנו שחיילים לא נלחמים נגד ערביםאנונימי (פותח)

אבל הם לא עושים את זה למען היהודים. הם נלחמים בחמאס למען הפת"ח ולמען בטחונה של מדינת חדרה-גדרה החילו-שמאלנית.

זה בכלל לא סותר את שנאת צה"ל ליהודים. כמו שהעובדה שבשאר אסד טובח בערבים לא מעידה על אהבת ישראל מצידו.

מצטער, אבל "ה' הוא המלך", התגובות שלך לא קשורות...אדם אחד

החייל שירה על הרכב היה בטוח שהוא יורה על רכב ערבי, ולכן -עצמי- אמר שהוא מחזק אותו על האומץ שהפגין. הרי כולנו רוצים שאם זה היה ערבי היו יורים בו, נכון? אז ירו ברכב ערבי, רק שטעו וגילו שזה היה רכב יהודי, ובמקרה הזה הצבא הפגין אומץ לירות על רכבים ערבים!

והאימון שעשו ממש לא קשור למה ש-עצמי- ניסה לומר. זו בעייה בפני עצמה, אבל ממש לא קשורה לדיון פה.

ועוד משהו, תחשוב קצת לפני שאתה מוציא כאלה דיבורים על מישהו...

טוב! זה גלש כבר מזמן מתחומי אר"מ....dovi2

ומכל תחום אחר שקשור ללשון הרע והוצאת שם רע. מנהלים נא למחוק.

אני עם אדם אחד^^^^^^^^^^^^^^^^^^חסוי123
אתה נורא סטיגמתי-עצמי-

ניראלך שאני מגן על חדרה?

אני מגן על כל המדינה ועל קיומה

לא אכפת לי אם זה תל אביב או קדומים

הכל בשבילי זה א"י אחת גדולה

ומי זה "הם" שאתה מתכוון אליהם שנלחמים בחמאס??

הם = זה אני וחברים שלי???

מי אתה שתדבר בשמי ותגיד לי על מי אני מגן?!

אתה רוצה לשמוע את הסיפור האמיתי?!?!?!?אלירז

אני מעתניאל!

והסיפור הוא כזה:

סקודה לבנה כבר כמה ימים מנמיכה אורות ומתקרבת לשער הישוב בית חג"י (בדרך מעתניאל לקריית4)

באותו לילה היא גם עשתה את הסיבוב הלילי שלה..והחיילים קיבלו התראה.

באותו זמן-

נהג (הרב דן) ושתי נשים (שצריך להתפלל לרפואתן)

ברכב בשעה 5 לפנות בוקר, בדרכם לתפילה במערת המכפלה.

החיילים הבהבו להם לעצור - עם פלאפון!!

משלא עצרו- פשוט רססו אותם!..

עזוב את הקונספירציה, וזה מעצבן לחזור על העניין- שאין לי שום תלונה מול החייל הקטן

אבל משהו פה נראה מוזר-

שברכבים ערביים היו חושבים פעמיים לפני שיורים.

לפי הסיפור הזה זה באמת לא תקני-משה ר-

לסמן עם פלאפון לעצור...

חובה לסמן במחסום עם משהו בולט= פנס/יראור אבל אפשר לראות גם שהחיילים היו דרוכים בגלל חשד מסויים, לא מצדיק את הירי הפזיז אבל אפשר להבין את הלחץ שהם היו נתונים חרף ההתרעה..

מינסיון שלי!מיואש מהחיים

כל כך מבלבלים את החילים היום עם ההוראות פתיחה באש ככה שאני לא רואה מקום להאשים אותם.

צריך להאשים את הטמבלים שמשנים את ההוראות כל שניה.

אוהב ישראל שלי!מיואש מהחיים

נשמה לא כולם כל היום וכל הלילה כמוכה על המיקלדת. יש כאלה שעושים דברים יותר חשובים. אז הם לא כל כך מבינים איך לעלות תגובות לפורום. אז לפעמים קורא שעולה פעמיים. ובידיוק פה נמדדת "אהבת ישראל"! שאתה מתגאה בא!   

אין בעיהמיואש מהחיים

אל תדאג צריך הרבה יותר מזה בישביל לעצבן אותי. אבל צריך להיזהר כי יש כאלה שהיו נעלבים מזה. וחוץ מזה משעמם רצח בצבא הזה אז מה איכפת לי לשבת וליפול על אנשים שאני בכלל לא מכיר!!! 

היגיע הזמן!מיואש מהחיים

סוף סוף החילים שלנו קיבלו אומץ להשתמש הנשק שלהם חוץ מבמיתוחים. לצערנו זה יצא ככה.

משום מה שני המקרים היו תחת אותו מפקדמושיקו

אולי הוא הבעיה?

(חגי מרדכי)

אותו מפקדמיואש מהחיים

גירש יהודים מכל המאחזים באזור עוד שהיה סמח"ט חברון

לפי התחקיר ששמעתי היום בבית המשפחהשמי

עם צילומים ומפות. הם סימנו לעצור עם הפנס שעל הרובה! ולא עם פלאפון!!!

את יודעת מה אלירז?אנדרלמוסיה

צודקת. חיילים יהודים, כמוך וכמוני בדיוק, רצו לירות על יהודים. רצו להרוג יהודים! זה נשמע לך יותר הגיוני? את יכולה להתבייש. הכפיות טובה שלך ושל חברייך מפה מחפירה. 

חיילים נהרגים בפעולות ובמלחמות כדי להגן על מדינת ישראל, ואנשים פשוט יורקים להם בפנים.

אני מצדיעה לחיילי צה''ל שממשיכים למלא תפקידם נאמנה למרות כפיות הטובה.

אנדרלמוסיה- כל פעם שאת מגיבה לי זה חוזר על עצמואלירז

למה את לא קוראת את כל התגובות שלי בנושא?!?!?

ואל תהיי חצופה לומר שאני כפויית טובה, כי לא רק שאני מעודדת גיוס לרוב

יש לי קרבה יותר מדי אישית ומשפחתית לחיילים שנהרגו!!

אמרתי שוב ושוב-

אין לי שום דבר נגד החייל הקטן! ואני לא חושבת שכוונתו היתה כוונת זדון..

אני נגד מקבלי ההחלטות!!..

ואני בטוחה שגם אם לא במקרה הזה-

יש להם הרבה כוונות זדון!

אז את חיה בלה להאנדרלמוסיה

שחייל יהודי או קצין יהודי או רמטכ''ל יהודי רוצה להרוג יהודי אחר.

תקראי לי תמימה, לא מאמינה בזה. אולי יש בעיה אם המדיניות של צה''ל, לחוס על פלסטינאים (נתעלם מהעובדה שבאמת אי אפשר להיכנס בהם בכל הכח, אין ברירה אלא להבדיל בין חמאס לאזרח הפלסטינאי) אך מכאן ועד להשליך על רצח יהודים בכוונת זדון? מוגזם.

קראתי את כל התגובות שלך, מצטערת אם משהו ממה שאמרתי נשמע אישי.. לא התכוונתי..

רצח בניו הי"ד היה מתוכנן.יהודי מרמ"ג
אוהב ישראל. או רצח או תקלה.יהודי מרמ"ג

שניהם לא הולכים ביחד....

וזה שזה היה מתוכנן לא סותר את זה שזה היה תקלה...קורץ

האמת שביחס להוראות פתיחה באש זה באמת תמוהמשה

אבל גם לי זה נראה כתאונה.

תגובה יפה!!!^^^אלירז
^^^ צל"ש על המשל והנמשלאנונימי (פותח)

אהבתי!מרדכי
בא נרגע(מיועד לaaaaa)מיואש מהחיים

חיילי צה"ל פה כדי לישמור עלינו. וגם אם הם לא יורים בערבים זה מפחד מהתוצאות. לא כולם פנתים כמוך.

דבר שני "אל תישפוט את חברך עד שתגיע למקומו" קל מאוד להיות אזרח בלי נשק ולהאשים. ברור לי שכל כונתם של החילים היה למנוע את הפיגוע הבא(יכול להיות שלא הבנתי אותך נכון ואני סתם מבלבל במח. אז סליחה מראש)

אכן לא הבנת...אנונימי (פותח)

aaaaa הסביר איך המדיניות האידיוטית של הצבא ורשויות החוק מובילה ל"מחדלים" כאלה, אם יש לך טענות פרקטיות על מה שהוא אמר אתה מוזמן לענות .

אבל מה הקשר "אל תישפוט את חברך עד שתגיע למקומו"?

חיילי צה"ל פה כדיעין הקורא

לשמור על עצמם.

וכשהם יורים בלי התראה זה לא כי הם רוצים למנוע פיגוע,

אלא כי רועד להם הפופיק, בשטחים הכבושים המסוכנים האלה,

ש'מי יודע איזה מחבלים נוסעים בכבישים שלהם

ובטח הרכב הבא שיעבור פה יירה בי'.

דבר שני, נורא קל להיות אזרח בלי נשק.

היום יותר מתמיד.

בזכות חיילי צה"ל, שהפסיקו לתת נשק למתנחלים.

-עצמי- כל הכבודבלבב פנימה

כל הכבוד!! סוף סוף מישהו יוצא נגד כל המתנגדים לצהל די לשנאה ולחשדנות ניראה לכם שאותו חייל רצה להרוג את אח שלו?? מסכן איזה יסורי מצפון יש לו  נגמרה לו השמחת חיים .. לא יאומן איך הגענו למצב כזה ..

לעצמי כל הכבוד על המסירות נפש!!חיוך

באמת חמומי מוח וטיפשים.רמ"ג

כי הפוך, ההווא המינא הייתה שזה רכב ערבי...

[אם בכלל הצלחתי להבין בשיעור מה זה "הווה המינא"]

זה לא היה ברור בכלל, זה מחדל של הצבאמשה נריה
עבר עריכה על ידי משה נריה בתאריך ט"ז חשון תשע"ב 20:46

20111113204638.docx

פעם הבאה שילמדו איך להעביר מידע, ככה לא מבירים מידע, צריך לבדוק אם זה רכב יהודי או פלסטינצי, לצערי יש לצה"ל יותר מידי מחדלים בזמן האחרון והם יצטרכו ללמוד לתקן אותם.

הבעייה העיקרית שבאזור הזה יש ערבים עם מס' זיהוי ישראלי ככה שזה מאוד מקשה ולכן צריך לדעת שזה לא תמיד יעיל אך צריך לירות בגלגלים קודם לפני שיורים בתוך הרכב.

חיילים שמגיעים בהפתעה עם אור של פלאפון במיוחד באזור זה שהיה בו פיגועים עלולים ליצור באלגן כמו שהם יצרו פה.

עצמי כל מילה אמת, כל הכבוד לך, למרותאנדרלמוסיה

שאני חושבת שהאפשרות שתשנה לחמומי מוח כמו רבים מפה את הדעה היא אפסית כמה לחלוטין. 

לא חיילי צה''ל הם השטופי מוח בסיפור הזה. אלא אותם חמומים שחושבים שהם יכולים לנהל את המדינה בלי טיפת השכלה על סמך דחפים ותו לא.

כל הכבוד לצה''ל! גאים בכם.

צודקת מאה אחוז. אין מה לדבר...אנונימי (פותח)

אי אפשר להעביר מסר בוגר לאנשים באטרף. לפעמים הכאב מטשטש את החשיבה, וגם את הכנות. שימי לב שאף אחד מהם לא עונה על השאלה - מה היית אומר אם אלו היו מחבלים? מה היית אומר אם אלו היו מחבלים ולא היו יורים עליהם?.

פשוט שונאים את המדינה ואת הצבא, בטוחים שכל עניינה של המערכת הצבאית הוא אך ורק ואך ורק גירוש יהודים (הרי בשאר הזמן הם לא עושים פשוט כ-ל-ו-ם, רק מתכוננים לגירוש הבא, נכון?), אז כל טעות (כן, חבורת אומללים, ט-ע-ו-ת שהחייל המסכן יכה עליה כ"כ הרבה) הם אוטומטית רוצחים, מזלזלים בחיי המתנחלים, שדרך אגב, ב04:30 הם ערים ופורסים מחסום להגן עליהם, ולא רק ביום שישי האחרון.

ואם לא מפנים מתנחלים - אז הורגים אותם.

נכון, גאונים שלנו? ממש חשיבה לוגית וישרה מתוך הכרה של המוטיבציה בצה"ל.

מתי הפעם האחרונה שהייתם בצבא או שדיברתם עם חיילים? - לא תוך-כדי-פינוי אלא על כוס קפה שהבאתם להם לעמדה?

אני מאחל לכולנו שלא נגיע לא למצב דומה ולא למצב הפוך. רק למצבים הנכונים שבהם נהרוג מחבלים.

בזכות "עצמי" , ובזכות חבריו.

ותודה לאחים היקרים.

קשה לי שלא לדבר בצורה ארסית,אנדרלמוסיה

אני באמת משתדלת. אבל אני (וכמו שהבנתי עוד מתי מעט איתי) ממש נפגעת בשמם של חיילי צה''ל, שמחרפים את נפשם בשבילכם ובשבילנו. טיפה לכבד, להבין.

רק קצת להפסיק להתלהם ולצאת מהבועה הגבעוניסטית.

תצאו משם ותראו עוד מדינה שלמה שקיימת, בתוך עולם גדול. מדינת ישראל לא יכולה לדחוק לים מליוני פלסטינאים. מדינת ישראל לא יכולה לעשות ככל העולה על רוחה כי יש דינמיקה עדינה בין המדינות. 

שניה לפני שאתם יורקים על חייל ומפנצ'רים עוד רכב, תבינו שבין השאר הם בגבולות כדי להגן עליכם. ואם חייל טעה זה לא בגלל שהוא לא ניסה. הוא רצה להגן עליכם. 

כל מי שפותח פה ומעיז לזלזל באדם שמקדיש שלוש שנים מחייו למען ביטחון המדינה ומסכן את נפשו, יכול להתבייש בעצמו, ובחיי מזל שאני לא חיילת כי אני לא הייתי מבליגה.

אין לי כבר כח לצעוק וירטואלית, כי כמו שעצמי אמר 'כואב לי ואני רותח מבפנים!!'. אבל אני סיימתי פה. האטימות זועקת.

באמת רעיון aaaaa!!!!!!.אנונימי (פותח)

אם יתווסף לזה שזה התפקיד שלי בשטח.

אם תתווסף לזה התראה על רכב מסויים.

אם תתווסף לזה פריצת מחסום(לעניות דעתי).

אם תתווסף לזה נסיון דריסה(לעניות דעתי).

מלבד שיקול הדעת שלי - אין לי שום דבר אחר.

אני בטוח, שאם לפני 4 ימים הייתי מציג את התנאים הנ"ל לפורום ושואל:מישהו חושב שצריך להימנע מירי ולהסתפק בדיווח?  

כל אלו שמאשימים את החייל היו אומרים: "בטח לירות! קרע אותם! מספיק עם ההיסוסים והפחדנות של צה"ל השפן הגדול! רק מפנה יהודים ומגן על ערבים".

וכל אלו שחסים על החייל ומבינים גם את מצוקתו היו עונים: "אל תמהר, א"א לדעת מה המקרה בדיוק, עדיף לגלגלים".

גם לך במצב הנ"ל לא תהיה אלא שיקול דעת להפעיל. אם היית חייל אי פעם ואם היית במצבים דומים, ואם אתה חי באיזור שאתה מבין בו מה זה להיות במתח בכביש בכל נסיעה עם כל הערבושים המסריחים מסביב.

ורק שה' יעזור לנו לבצע את תפקידנו בצורה מקצועית ושלמה.וכשצריך - לא להסס. כי באותה מידה - אנחנו עלולים להצטער לא פחות.

והיושב במרומים יציל את עמו ישראל מטעויות ודו"צים. רק לעשות רצונך חפצנו.

'שקט'- תהיה בשקט!!!אלירז

צר לי לעדכן אותך בכמה נתונים.

שום נסיון דריסה, ושום פריצת מחסום!!!

ההתראה היתה על סקודה לבנה, זו הייתה פיג'ו כסופה.

החיילים לא הספיקו לשים מחסום! הם אותתו בעזרת פנס הנשק/פלאפון.. בכל אופן לא איתות משמעותי.

דריסת החייל היתה על ידי משאית ערבית חולפת בכביש המטורף הזה, שעה שהוא רץ אל הרכב, כשמזל (אחת הנשים ברכב) יצאה וצעקה בעברית- "חייל!!!!! מה עשית?!?!?!"

לרסס בגובה הגוף, בגלל שמכונית לא עצרה אחרי הבהוב קל-

ממ... גם כן שיקול דעת..

בוא נגיד שהוא עשה במכנסיים מרוב פחד ופשוט ריסס בעקבות כך.

גם האלוף מזרחי, אמר כבר שאין מה להאשים את הרב דן ואת הנוסעים ברכב-

כיון שהם נהגו לפי החוקים.

"צה"ל מתבייש"- כך הוא אמר.

שראשי צה"ל יתביישו!! בהחלט!

לגבי התלונות שלנו- מתי, איך כמה ולמה-

אמרנו כבר!

ושוב נאמר!!

אם הוראות פתיחה באש- היו מתנהלות ככה מול ערבים מלכתחילה (הלואי אמן!)-

היינו שותקים ומקבלים את המציאות בכאב, ותו לא.

ואני אדגיש שוב-

בשביל אנדרלמוסיה, שלא תרצחי אותי בטעות-

אין לי שום תלונה מול החייל הקטן, ואני לא שופטת אותו באופן אישי

אני שופטת את מקבלי ההחלטות שהביאו אותנו למצב מטורף שכזה.

המדהים הואאנדרלמוסיה

שאת ודומיך בטוחים שאתם יותר חכמים ממקבלי ההחלטות.

כולכם יודעים לנהל את המדינה יותר טוב נכון?

יש בעיות במדינה, יש בעיות בצה''ל. להתנהג בכזאת שנאה עיוורת כלפי צה''ל, לשפוט לחומרה כל כך מהר יהודים, לדבר שטויות בקול רם כאילו זה לגיטימי, זו הצרה של החברה שלך.

את באמת חושבת שהחייל ידע שזה יהודי נכון? ראה תרכב לא ראה תרכב ירה כי זה לא מעניין אותו שזה יהודי, רק אם זה ערבי הוא לא היה יורה. יש כאן בעיה קשה..

זה לא כזה קשה להיותעין הקורא

יותר חכם ממקבלי ההחלטות...

אף אחד מהם לא נבחר בגלל חכמה יתרה.

רובם ככולם לפי גודל המרפקים שלהם במטכ"ל או במרכז הליכוד,

וקצתם סתם בגלל מזל.

ואני לא טוען שאנחנו יותר חכמים מכולם,

אבל בהחלט למעלה מהממוצע (גם בתור ציבור, וגם בתור פרטים.)

ומכיון שבמדינה מונהגת דעת הקהל הזו,

הממוצע הוא שקובע, אם לא למטה מזה,

אני יודע לנהל יותר טוב.

בפירוש כן.

וזה לפני שהכנסתי למשוואה את מה שאני חושב

שהתורה חושבת על התנהלות העניינים כאן.

ובנוגע להתנהגות כלפי צה"ל -

במידה שהוא מודד בה מודדים לו.

גוף ששופט לחומרה יהודים, מתנהג כלפיהם באלימות חסרת הסבר,

מונע מהם להגן על עצמם, ומדבר שטויות בקול רם מאוד מאוד,

וזה לא הכל,

שלא יתפלא שבשעת בזיונו שופטים אותו באותה המידה.

יש בעיות בכל מקום.

הלואי שלבעיות שלנו היינו מתייחסים בכזו סלחנות,

כמו שאתם מתייחסים לבעיות של המדינה וצה"ל.

צה"ל צה"ל צה"לאנונימי (פותח)

מעניין לאללא מה זה הצה"ל הזה שאתם מדברים עליו.

החיילים (שנכנסו למספיק מקומות שאתה היית עושה במכנסיים אם היית נכנס)?

הקצינים?

דרגות גבוהות?

קובעי הקוד האתי?

הפרקליטות?

הרבנות?

חיל האויר?

מכ"שים?

צוללנים?

מי אלה בדיוק?

או שאולי כו-------לם הם אנשי הזדון שאתם מדברים עליהם?

רק אל תשכח/י דבר אחד..אנדרלמוסיה

לא הכל הציבור יודע. ישנם סודות צבאיים, סודות מדינה. את/ה לא יודע/ת הכל על כל החלטה של רו''מ ורמטכ''ל.

ומה מחזיק אותך למעלה מהממוצע? מי קבע?

אתה יודע לנהל יותר טוב? (עכשיו שמתיל ב אם אתה זכר או נקבה...) איך אתה יודע? השיקולים שלהם מורכבים מכ''כ הרבה דברים. ולא רק מביטחון המדינה. אנחנו זקוקים לקשריפם טובים עם אמריקה, זקוקים להם. מאד קל להרוג עם שלם ואז לחייך לשאר העולם נכון? קשרים טובים זה מאסט ומזל שאין חמומים מח כמו הרבה שפגשתי בדיון הזה וגם בחיים כי אז כבר מזמן היינו נמחקים מהמפה.

ארור הגבר אשר יבטח באדם.השם הוא המלך!
לחשוב שכל מי שיושבים שפ למעלה הם כ״כ חכמים ורק רוצים בטובת עם ישראל, זו נאיביות גמורה. כך למשל, כל עקירת גוש קטיף לא היתה באה לעולם אלמלא החקירות נגד שרון. מדובר באנשים (לא כולם כמובן) שבשם אינטרסים, ולא תמיד עם חכמה יתירה, מוכנים להרוס מדינה שלמה. שאול מופז למשל שלח מכתב למתפקדי הליכוד ובו קריאה ׳להשאר בבית - בליכוד׳ והבטחה שהוא את הליכוד לא עוזב. יומיים אחכ, כשהמכתב הגיע - הוא כבר היה בקדימה. וראש המוסד לשעבר, שודאי מודע לסוגיית הגרעין האיראני, אמר ש׳החרדים מסוכנים יותר מאיראן׳. ולחשוב שהאנשים הללו היו מופקדים על בטחוננו.. 
אחלא פסוק. מאיפה הנפצת אותו? אנונימי (פותח)
קבל ח"ח. שתיים אפס...אנונימי (פותח)
אלירז - גם אויל מחריש חכם ייחשבאנונימי (פותח)

אני גר בקרית ארבע, מעודכן בפרטים לא פחות ממך.

בעצמי חייל בחטמ"ר, גרתי בדרום הר חברון שנים רבות, שירתתי ברחבי הר חברון קרוב לשנתיים בתפקידי לחימה בעיקר, גם במילואים.

הרזומה שלי, כולל הידע - לא פחות טוב ממך, ואני קרוב למקרה בדרכי שלי(לא אפרט), כאזרח, לא כחייל. כואב לי וצר לי לא פחות ממך.

אז קודם תרגעי ותקראי את מה שכתבתי בתגובה הקודמת, לא בשביל לחשוב איך לענות לי, אלא בשביל לנסות להבין.

טוב, אני מבין שלא תחזרי לשם. הנה ציטוט: 

מלבד שיקול הדעת שלי - אין לי שום דבר אחר. (עשיתי העתק הדבק).

אם היית יודעת כמה אומץ יש לחיילים. אם היית יודעת כמה אומץ צריך היום כדי לירות.

אני כל כך עוצר את עצמי לא לדבר באגרסיביות. מה היה קורה לך(!) באותו מצב של צורך לקבל החלטה מהירה כי אולי יהודים ימותו אם לא אפעל - ועכשיו!.

נכון, שיקול הדעת של החייל היה מוטעה, הוא פעל לא נכון. אני לא מתוכח על זה. הוא שגה שגיאה מרה.

פטרי אותו.

אבל מכאן ועד להפוך את כל צה"ל לנמושות רק בשביל שיהיה לך את מי להאשים ולהסביר כמה שאת חכמה - הדרך רחוקה.

אבל עזבי.

נראה לי שאתם חבורה של זבי חוטם, מלאי מרירות (בחלקה מוצדקת) שפשוט חושבים שאתם כל כך צודקים ומבינים.

אני, לצערי, מתייאש בזה הרגע מלהסביר למי שפשוט לא מסוגל, ואולי גם לא רוצה, להבין.

להתראות בשמחות בע"ה

לaaaaaאנונימי (פותח)

א. עישנתי, אני רגוע. תודה על העצה (אף שאשתי היתה הורגת אותך על זה...בלי מחסום).

ב. בסיטואציה דומה, ב-ח-י-י-ם לא הייתי יורה למכונית, מקסימום לגלגלים, כל עוד לא זיהיתי מחבל באופן ודאי. לא בגלל שאני חס על ערבים אלא כיוון שאני אחשוש לפגוע ביהודים. סע אצלי רגוע...

ב. אם החברה כאן היו יורים רק בגלל שהם ערבים ללא ידיעה שהם מחבלים - גם זו בעיה. אישית אני לא חושב שצריך להרוג ערבי רק בגלל שהוא ערבי (אף שבהחלט יש הרבה מהם שצריך "לדלל"). יותר מזה, אני לא חושב שזו שאיפת התורה והיהדות ("וכל באי עולם יקראו בשמך...").

ג. קראתי את התגובה הנ"ל. אני מסכים לדברים שאמרת, באופן כללי. כשאין יראת ה', מתאכזרים לרחמנים. היינו עדים לזה. ובכלל, כל הקוד האתי של צה"ל בנוי על אדני הנצרות. אני מבין טוב מאד מה אתם אומרים.

ד. כל הבעיה בעיני היא שפוסלים את צה"ל בכללו, עם כל הטוב, שכמותו ואיכותו עולה לאין ערוך על הרע, ומשתמשים במקרה האיום הזה כ"טריגר". "אהה, אתם רואים?! צה"ל הורג מתנחלים!". זו הבעיה.

אני ממש מסכימה איתך...צ.א.

תתארו לכם! מסכן אותו חייל!

ברור שהוא לא עשה את זה בכוונה!

ועכשיו כל החיים בטח יהיו לו ייסורי מצפון.....

החייל עצמו בכלל לא אשם!!!!

..אחי

קשה לי מאוד העובדה שהוא ירה (גם אם זה הנוהל) לדעתי היה צריך לבדוק זאת בצורה יותר טובה! אבל אי אפשר להאשים את אותו חייל ולנקום בו!

רק שאם זה היה מחבל היו נכנסים בהם חבל"זדי"מ

איך זה קורה שעד שמישהו עובר על נוהל פתיחה באש זה יהודי?

החייל עשה נגד הוראות פתיחה באש...לפרוש כנפיים

הביקורת היא על צה"ל ולא על החייל...

וכל החדשים שפתאום נכנסו לפה בתקופה האחרונה, אנחנו לא באנו לנהל את המדינה אם נרצה לנהל את המדינה אז אני אכנס לרשימה של מפלגה מסויימת, חשוב לי להבהיר שהצבא כשל כאן וזה לא יעזור לכל החכמים שרוצים להגן על כבודו של צה"ל.

אני הייתי מקבל את האירוע הזה קצת יותר בקלות אם זה היה הנוהל פתיחה באש אך מכיוון שלא כך אז החייל אשם - מפקדיו אשמים.

ואני מקווה שכל החדשים יפנימו שגם לנו מותר להביע כאן דעה כמו שלכם מותר אז מותר גם לנו...

אנחנו ניכנס בך סעדה אסור לך לדברדי"מ

חוץ מזה שאני יותר ותיק ממך פה!

סתם אשריך!!!!!!!!!

צודק...!! ואגב, אין על מגלן!!!שלום לאמונות
אותי מעניין למה זה בחיים לא היה קורה עם ערבים*מדינת יהודה*

ומה שעוד יותר מעניין שאם זה היה קורה עם ערבים ראש הממשלה היה הולך לנחם נשאי המדינה וכו'.... אבל פתאום שזה יהודי אף אחד לא מתייחס מה שאומר שמבחינת נשאי המדינה מסגד שווה יותר מחייו של יהודי כי למסגד בקוצרא נרא לי הוא הלך וראש הממשלה דיבר נגד פורעי התג מחיר מה שמוכיח לי שדמם של מתנחלים הופקר כבר ממזמן

למדינת יהודה היו המון מקרים עם ערבים-משה ר-

בקשר ליחס של הממשלה אתה באמת צודק.......

יש פה בלבול מח גדול!מוריה(!)

1.  החייל אשם? תגידו מה אתה רציניים?! אם זה היה מחבל, החייל היה תותח, צלף מצויין, ערני, והייתי מרעיפים עליו ח"ח.
אפחד פה לא באמת יודעת את פרטי המקרה, ועד שדברים לא התבהרו. שבו בשקט. בלי לשפוט בלי מעט צדק.
2. למה זה קרה?! ועוד למי.. חבר'ה אנחנו לא מנהלים את העולם.
3.  אתם כ"כ שחצנים ותמימים!!
החיילים האלה, ממש לא באו נגד ה'מתנחלים' הם באו להגן עליהם, להיות השליחים של בורא עולם.
ומה אתם עושים?? מגנים אותם..
זה שהיה כאן מחדל, זה משהו אחר.
בכל מלחמה יש אפשרות של ירי דו"צ שגוי. זה שיש חיילים שם. שיש מחסומים, רק מראה לנו שאנחנו במלחמה.
מוות בשוגג לא התחיל מהיום, גם בתורה יש מושג נרחב של מוות מסוג זה.
אז, די לסיסמאות המציקות. 'החיילים, החיילים, ואם זה היה ערבי היו יורים בגלגלים'--- זה משפט של צעירים חסרי מחשבה!
4. והחייל?? סלחו לי. אבל הוא הכי אומלל עכשיו!
גם הרג מישהו..(ועוד את מי) וצריך לשאת את זה עד סוף חייו.-- לא מכירים תסרט של הורגי התאונות דרכים?!
כן! הוא עשה טעוות.. טעות שעלתה בחיי אדם. טעות שלא תשכח לעולם.. ועוד יחקרו וידרשו עד שיגיעו להסבר המדוייק.
יהיה מקובל עלינו או לא זה משהו אחר.
מה שבטוח הרב דן לא יחזור.. וחייו של החייל נהרסו.
תפסיקו לשים עליו את הדגש--- אם זה היה מחבל- זה לא היה קורה.
'אהה. נו בטח... הוא ראה את הרב דן, כיפה סרוגה לראשו והחליט כאן הנקמה שלו..'
בואנה.. עפתם!!
תנחתו ומהר..

הקב"ה נתן הקב"ה לקח- יהיה שם ה' מבורך!!
תהה נשמתו צרורה בצרור החיים, שיגיע עד כיסא הכבוד ויליץ עלינו יושר, שלא יזוז מכסא הכבוד. עד שנוושע!!

קראת הכל?אנונימי (פותח)
תקראי את ההגיג שaaaaa הביא
עצוב עד כמה ההגיג לא קשור.מוריה(!)אחרונה

יש פה הכללות . הייתה טעות של חייל אחד /כמה בודדים..הופ! "הנשק של צה"ל..  הכוחניות נגד המתנחלים.. ההתרפקות מול הערבים.."
איפה הקשר?
אני יכולה גם להביא נון סטופ סיפורי תנ"ך על אנשים צדיקים שעשו טעות אחת.. אז מה כבר אפשר  להוציא את כל מי שהיה קשור אליהם אכשהו לא בסדר?! גם שאול שלא עשה את דבר ה' במויק.. אז כל הצבא שלו לא בסדר? האם כל החיילים נענשים בגלל הוראות שאול הלא מדוייקות?!
באותה מידה, גם רופא מנתח עושה טעויות, אם אתה לא רוצה לעשות טעויות, אל תהיה רופא מנתח. אם אתה רוצה להיות בצבא ולא לעשות טעויות, תצלם מפות.  צה"ל לא צריך נקיפות מצפון, לא המפקד ולא החייל שירה. באש הקרב, בשטח, לפעמים בחושך ובמציאות מעורפלת - לא מבינים ועושים טעות. זה לא לשבת בבית המדרש ולהסתבך בפירוש של "תוספות". מדובר במצבים קשים ומסובכים.
ואתם אלה ששם בבית מול המחשב.. דנים תאנשים שם כאילו כלום.
בוחרים להפליל את החיילים. כי מספיק יש לכם להט עליהם.
אז מעולה טרמפ מדוגם על התקרית.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך