קטע על קדש חייך (חשוב לי שתגיבו)-ענבל
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ' חשון תשע"ב 17:57

נערך לבקשת הכותבת

(הסבר: קדש חייך זה הנושא של בני עקיבא השנה ואני בתור הנוער של היישוב חלק מצוות שמוציא עלון מיוחד שנקרא ציוץ ברמה בתור חלק ממנו צריך לכתוב את דבר המערכת והוטלה עלי המשימה וזה מה שרציתי לכתוב אז אני צריכה דחוף חוות דעת!)

רמב''ם:

"צריך האדם שיכוון לבו וכל מעשיו כולם לידע את השם ברוך הוא בלבד: ויהיה שיבתו וקומו ודיבורו, הכל - לעומת זה הדבר.

כיצד? כשיישא וייתן או יעשה מלאכה ליטול שכר, לא יהיה בלבו לקבוץ ממון בלבד, אלא יעשה דברים האלו, כדי שימצא דברים שהגוף צריך להם: מאכילה ושתייה וישיבת בית ונשיאת אישה. וכן כשיאכל וישתה ויבעל - לא ישים בלבו לעשות דברים האלו כדי להנות בלבד, עד שנמצא שאינו אוכל ושותה אלא המתוק לחך, ויבעל כדי להנות - אלא ישים על לבו שיאכל וישתה כדי להברות גופו ואבריו בלבד."

" התחלנו להקים סוכה במוצב. רוני אמר שהוא מקווה שזה שפתחנו את השנה ברגל שמאל לא יהיה סימן לכל השנה כולה. דרור קפץ: "רגל שמאל? למה ברגל שמאל?". "יש לך שם לתאר את תפילת יום-כיפור שקיימנו ברוב עם בבוץ הלבנוני?". "כן," דרור ענה בלהט, "תפילה זכה". הייתה שתיקה. דרור עם העיניים הבורקות האלה שלו, מאתגר אותנו.

דנו התעצבן: "נו, דרור, אל תיתמם. אי אפשר להשוות את המארב הזה לרוממות הרוח שיש בישיבה! אתה יכול להשוות את דממת המבצע לקולם של מאות בחורים שצועקים 'שמע ישראל' בקול רם?"

"או לשיעור של ראש הישיבה לפני התפילה?" המשיך אברימי, "או לרב שלי, שעומד ושר 'אמת מה נהדר מראה כהן גדול' ואני כמעט בטוח שאני יודע איך בדיוק הוא נראה!".

דרור מתכעס. עיניו מצטמצמות ולחייו קצת מתעגלות והוא אדום: "ואיך תקראו למה שעשינו? אם זה לא יום כיפור המכפר על בני ישראל, אז מה זה כן? זה לא עבודת ה'? מה נראה לכם, לא צמנו השנה כי לא רצינו?"

"אבל זה עדיין לא מעלת הקדושה של יום צום!", טען אברימי. "לי זה נראה עבודת ה' בקדושה יתרה!" דרור לא מוותר. "דרור, בחייך, אל תעשה אידיאליזציה ממקרי דיעבד..."

" דיעבד? להגן על יישובי הצפון זה דיעבד? אני לא מאמין למה שאני שומע...". "טוב, לא התכוונתי, ברור שזה חשוב, אבל מה אתה משווה. יום כיפור הזה עבר עליי כמו יום חול. אוכל, שותה, לוחץ על כפתורים ומתעלם מהלכות ביום הכי קדוש בשנה!"

"ובעיניי יום הכיפורים הזה היה אחד הקדושים והטהורים שהיו לי", השיב דרור. "למרות שאכלת ושתית?". "וודאי!", ענה דרור בביטחון. "ולמרות שחיללתי את החג אלף פעמים?" טען אברימי.

"אני אומר לך, זה לא נקרא לחלל...", השיב דרור בתקיפות.

"אם לא הייתי מכיר אותך הייתי חושב שאתה מחפש דרכים שלא לשמור שבת וחג..." אמר רוני. "תדע לך," התפרץ אברימי, "שמה שאתה עושה זה נותן לגיטימציה להיות דתי חפיפניק בצבא. כאילו לא מוכרחים לשמור על כל המצוות כי ממילא אי-אפשר, והצבא כולו הוא מצווה אז לא צריך מצוות אחרות..."

"חפיפניק?! ההפך! לדעתי אני ממש חרדי. אני חרד לדבר ה', שרוצה ממני כעת שאעשה מארב הכי טוב שאפשר, שאשמור על יישובי הצפון הכי טוב שאפשר, שאסכל פעילות חבלנית הכי טוב שאפשר. ואם בשביל זה צריך לאכול - אז זו מצווה גדולה!"

"מצווה... לאכול ביום כיפור... נסחפנו קצת, לא ?"

מה רצינו לומר בשני קטעים אלו?

"קדש חייך בתורה...."- האם כל היום צריך ללמוד תורה? זאת משמעות המשפט?

כמו שבטח הבנתם התשובה היא לא.

קדש חייך בתורה.

אנחנו צריכים לחיות את החיים כמו שאנחנו חיים עכשיו אבל כל מה שאנחנו עושים לעשות למען שמו יתברך.

לא להגיע למצב שאנחנו עושים הכל בשביל להנות, אמנם זאת עבודה אבל זה האידיאל.

גם בסיפור רואים את זה- חבריו של דרור חושבים שיום כיפור עם אוכל זה לא יום כיפור, אבל דרור רואה את זה שונה, בראייה נכונה.

דרור אומר- המצוות צריכות להיות קשורות לחיים שלנו, זה לא דבר נפרד לגמרי. לפעמים המציאות מאלצת לעשות משהו שעובר על מצווה אבל כשאנחנו יודעים שזה לשם שמיים וזה הכי נכון ושזאת, זאת המצווה נוכל לקדש את חיינו בתורה, ללמוד לחיות תורה.

החיבור בין התורה לחיינו הוא מוכרח המציאות, מכיוון שבלעדיו היו המון בעיות בהמון דברים.

אנחנו צריכים לדעת מתי עושים "עת לעשות לה' הפרו תורתך" לשים את התורה עם העבודה, עם החיים הגשמיים, ולדעת מתי התורה מתנגשת ולדעת מה לעשות עם זה.

כי התורה היא חיינו ובלעדיה לא נתקיים.

שנזכה!

אשמח לקבל חוות דעת כי זה אמור להתפרסם בעלון של היישוב

אולי תמקדי אותנו למה את רוצה שנגיבדי"מ
כן, זה ארוך אביה7
מיקדתי בתוכו (ערכתי עכשיו) והוספתי הסברענבל

ותקראו קצת מה יש?

על הפנים....יהודי מרמ"ג

המסר טוב, הדוגמאות על הפנים...

אתה מוכן לפרט למה?ענבל

ואתה מוזמן להציע אחרות.

לא ממש עוזר לי "הדוגמאות על הפנים"

יש מצב לקצר?לתמצת?שמוליק פיין
מממ... קצת קשה לי לתמצתענבל

כי אני אמורה לפרסם את זה ואני חייבת חוות דעת.

לפי התגובות שלכם אני כבר פוחדת מה יגידו ב"מערכת"

לא יודע יכול להיות שכתבת יפה וטוב..זה פשוט ארוך..שמוליק פיין

בס"ד

ואנשי הפורום לא ניחנו ביכולות ריכוז מרשימות..

אנשי הפורום....?ענבל

דווקא עד עכשיו שמצעתי על שלוש שקראו וכולם אגב משוטטים פה בעיקר.

אז תגיד שאתה לא ניחנת ביכולת ריכוז מרשימה

ותמצות של הרעיון אני יכולה להביא לך אבל הרעיוןן היה על איך שזה כתוב.

חח כל השאר פשוט לא כתבו אפילו..שמוליק פיין

בס"ד

ואם העניין זה איך שזה כתוב אז אני אקרא באמת..בהזדמנות..בכל אופן אשרייך על ההשקעה!!

אל תגיד אשרייך לפני שקראת ענבל

יש הרבה סיכוי שאחרי זה אם היית יכול היית מרביץ לי

ושניים אמרו לי באישי ויהודי מרמ"ג אמר פה ועדיין לא פירט.... (רמז דק )

השקעתי וקראתי..שמוליק פיין

בס"ד

מסכים עם יהודי מרמ"ג..הדוגמא הראשונה מצוינת! השניה קצת חלשה..כדאי למצוא אולי משהו יותר חזק..בכ"א אני עדיין אומר אשרייך..וברור שדרור הזה צודק(כאילו ככה נראלי) יש רגעים ש"עת לעשות הפרו תורתך" ומלחמה זה מלחמה..

וואו אמרת משהו טוב על חייל |המום|ענבל

ועל משהו שהוא עשה בצבא |עוד יותר המום מהמום|

יש לכם רעיון לסיפור אחר?

מוזמנים להציע.

לא זו הייתה כוונתי..שמוליק פיין

בס"ד

התכוונתי שבעיקרון הוא צודק..אם צה"ל נלחם ויש לו היתרים כאלה זו שאלה אחרת..

שמוליק! מותר לך ענבלאחרונה

מותר לך גם להגיד דבר טוב על זה

ואממ..... זאת הייתה מלחמת מצווה (ובוא לא נפתח על זה דיון פה סבבה? )

ככה שהיו לו התרים.

תנו לי כיפק!כל הזמן שמח
עבר עריכה על ידי כל הזמן שמח בתאריך כ' חשון תשע"ב 20:59

קראתי הכל בלי לזוז  מהכסה.....

אז ככה-בכללי אני מסכים איתך שזה הגישה הסופית-"בכל דרכיך דעו".זה הגישה של הרב קוק, ואולי של החסידות בכלל.

אבל וזה אבל גדול-לא מספיק הדגשת את הקידוש האמיתי.

אני יסביר את עצמי-ברור שאת צודקת בראיון הכללי, אבל חיבים להדגיש כל הזמן שזה ממש רק לה' יתברך, וצריך להבין לעומק איך מגעים לדבר הזה, זה דבר שכ"כ עמוק שאני לא יודע אם אני יצליח בכלל להעביר את זה כאן, ואולי אני בכלל לא יצליח להעביר לך, אז אני מבקש סליחה מראש אם לא תביני.

אדם בא כאן לעולם בשביל לקדש את החיים, לזככח את הנפש הבהמית שלו, שתגיעה כמה שיותר קרוב לנפש האלוקית.

ואת זה לא כ"כ קל לעשות, צריך לחיות את החים כאן נורמאלי לגמרי, ונכון לא כולם צרכים ללמוד תורה כל היום, אבל כן צרכים לייהות מחוברים באמת לה', זה אומר למעשה כל אחד צריך ללמוד גמרא כל יום, ולהתחבר לחגים ולשבת כמה שיותר, וברור שבכל מלאכה שהוא עושה שינסה לחבר את זה כמה שיותר לה' ולנפש שצועקת כל הזמן רוחניות.

בגלל 2 דבריםיש עוד טעמים אבל לא כאן המקום)

1.צריך את הקשר הזה כל הזמן אם ה', כל קיודש החל זה לא כל הזמן ממש.

2.בשביל שבנ"א יצליח לחבר את החול לה' הוא חייב לקשר תמידי ישיר אם ה' ממש,(התורה זה קשר ישיר עם ה').

(למעשה לא הדגשת מספיק את הקטע הזה של חיבור עמוק וישיר לה' יתברך כל הזמן.דוגמא לזה הלימוד גמרא כל יום לבנות תפילות וכו')

בסופו של דבר את מפרסמת את זה לציבור שלנו, ולנוער נכון?

בגלל זה אני חושב שזה נכון כמו שהדגשתי(רק עם הערות שלי), אבל לא כל דבר נכון כותבים.

וגם את זה אני יסביר-היום הציבור שלנו(דת"ל) יש לו את קידוש החול יותר מידי, היום אנשים הולכים לעבודות מערבות שאסורות מההלכה בגלל הטעם הזה של קידוש החול, זה נגרם כי ככה מחנכים אותנו ליותר מידי קידוש החול.

נכון הרב זצ"ל לימד אותנו את הדברים האלה כל הזמן, אבל זה היה זמן אחר, הוא היה במעבר בין הגלות לגאולה, ובשביל להוציא את הגלות הוא דיבר על זה כל הזמן, אבל היום שאנחנו כהר בתורת הגאולה, ממש חיים אותה, צריך לחזור ולהדגשי את הדברים שפעם היו ברורים.

זה מזכיר לי את המחלוקת בין החסידות למתנגדים, ידוע שהחסידים שמחו במחלוקת הזאת, כי זה ריסן את תורת החסידות למקום הנכון, היום הציבור שלנו צריך גם את הריסון הזה.

ועוד שזה לנוער בעיקר.

אז בכלל אין חולק שבגיל של הבחרות חייב להתמקד (רק) בלימוד תורה, בשביל הבניה  העצמית שלו, כי אם לא יהיה לו שורשים אז הוא לא יוכל לקדש כלום, ממה הוא יקדש בדיוק?

לכן צריך ללמד את זה, אבל את זה הוא צריך ללמוד בישיבה, וקודם צריך ללמד את "הקודש עצמו" בשביל שיצליח להגיעה "לקדש"

סיכום-התוכן של הדברים נכון בעקרון, צריך להוסיף שחיבים עדין קשר ישיר ועמוק עם ה',צריך להסביר יותר את העניין של "קידוש החול"(לא כתבתי את זה, כי אני בעצמי לא יודע מדויק איך עושים את זה, בגלל שזה לציבור שלנו לא ניראה לי נכון לדבר על זה הרבה, ובמיוחד שזה נערים שעכשיו זה לא שיך להם לזמן הקרוב.  

לגבי הדוגמא- לא אהבתי בכלל, כי זה לא החיים עצמם, זה תקופה של החיים, אם היית מביא חיים רגלים של היום יום הקורא היה חווה את זה יותר,

כאן הוא עסוק במצווה ולכן זה בכלל לא סותר(זה יותר דומה למקרא שכתבתי כאן), החיים לא תמיד הם מצווה, וגם אותם אפשר וצריך לקדש.

ובגלל זה הקידוש צריך לייהות יותר חזק יותר עמוק!

יוצא שהדוגמא לא מתאימה בדיוק למקרא...

מקווה שעזרתי

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך