נושא אחראנונימי (פותח)

אני מציע שבמרום לכתום סתם שטיות בפורום, נעשה משהוא כזה: חלק יציגו דעה ממלכתית וחלק קיצונית ונתווכח, ונדע מה להשיב בויכוחים. כמובן יש להזהר מפגיעה כל שהיא או עלבון לצד שאינו חושב כמוני וכמובן זלזול בתלמידי חכמים.

אז בואו נפתח את הויכוח בשאלת המליון דולר מה עושים? מה אני ואתה יכולים לעשות היום כדי לקדים את גאולת עמ"י

 

לעסוק בעיניני מקדשהכהניסט הנודד
מי שסובר שאסור לעלות להר הבית יכול ללמוד את הרמב"ם הלכות בית הבחירה, ומי שסובר שמותר אך לא בכל מקום, יעלה+לימוד
כמובן בא"י וגם בעבודה עברית (אגב עבודה עברית יש ליאנונימי (פותח)
רעיון למוקד:שימכרו גם צמידים של המוקד ולא רק חולצות (זה די אופנתי נראה לי שהרבה יקנו) אפשר לכתוב עליהם אני קונה רק מיהודי! ואז את המ'ס של המוקד,או לכתוב מחזקים את העבודה עברית ואז את המ'ס.אני לא יכולה לעשות את זה מכל מיני סיבות,אז אם מישהו יכול לקחת את זה על עצמו אני אשמח!)
לאור הקדמתך אולי זו לא התשובה שאתה מחפש...ציר 60
בס"ד

לענ"ד כל אחד צריך להשקיע את כל מרצו בתחום שהוא מרגיש הכי קשור אליו וכף הוא הכי יועיל לעמ"י.

מי שיש לו מסירות נפש על תורת ישאל וארץ ישראל ולא נרתע ממעצרים ומכות שילך להאבק על כל פסיק בתורת ישראל ועל כל גרגר בארץ ישראל.

מי שמקומו בביהמ"ד וניחן בכישורים (התמדה, השקעה, הבנה) מתאימים- שישקיע בזה. (וכמובן חוץ מזה כל יהודי מחוייב בלימוד תורה).

מי שדוקא בקירוב לבבות יש לו כישרון (יודע לדבר טוב, לתקשר עם אנשים וכו') - גם לו לא חסרה עבודה.

וכן כל עניין וענין שיקרב את הגאולה.
והכל כמובן שיעשה לשם שמים.
אני מדבר על משהו אחראנונימי (פותח)
משהו כמו חזון מצע מעשי מה צריך לעשות בצורה כללית למה צריך לשאוף...
מדינה מתוקנת. עולם מתוקן. מציאות מתוקנתאלעד
זה מה שאתה רוצה?
כןאנונימי (פותח)
רק איך מגיעים לזה?
כןאנונימי (פותח)
הבנתי, בבקשה:ציר 60
בס"ד
קודם כל עלינו להבין שגם אנחנו (בהכללה כמובן) מושפעים מהתקשורת, עלינו להבין שעמ"י הוא לא מה שהתקשורת מציגה.
עם ישראל הוא עם חם, אוהב, אופטימי, אוהב מאד את מסורת ישראל ומתקרב אליה בהדרגה.
לצערינו יש במדינה מעין "חונטה" ששולטת בכל המערכות: מוסדות המדינה, תקשורת, צבא, חינוך, ועוד.
החונטה הזאת פועלת בכל המישורים כנגד כל מה שיש לו זיקה הכי קטנה לתורת ישראל ולקב"ה.

בעיני "עמך" הציבור הדתי מייצג את התורה, ולכן ההכרה המעוותת שלו את הציבור דרך התקשורת היא בעלת השפעה נוראית. לכן מה שעלינו לעשות הוא הוא להתחבר אל עמ"י בצורה בלתי אמצעית, בכל דרך אפשרית.
יש הרבה אפשרויות: גרעינים תורניים, תנועות נוער, תנועות לקירוב לבבות ועוד...

עוד דבר מאד חשוב שעלינו לעשות הוא להשפיע מדרך התורה על כל דבר במדינה. ובמקומות שזה בלתי אפשרי (כגון בתקשורת ובאקדמיה ששם חוסמים את כל מי שהוא "דתי מחמד") עלינו להקים מערכות אלטרנטיביות שלא יהיו מיועדות לציבור המוגדר "דתי" אלא לכל עמ"י! (וכאן יש לציין את החזון הההולך ומתגשם של הרב טל).

בעצם כל מה שאנחנו עושים צריך להתקשר לנקודה שהזכרתי מקודם של החיבור האמיתי והמלא לעמ"י, ותפיסת ההנהגה.

וכמובן שהכל יעשה לשם שמים!
אני מסכים מאוד עם יהונתןאלעד
עם קריצה גם לגויים שסביבינו. גם הם יצטרכו להגיע לגאולה ולימות המשיח מתוקנים ומוכנים
ואז מה?אנונימי (פותח)
מקימים מפלגה? מה עושים עם זה איך אנו מובילים את כללות העם לכיוון המשיח
ואז:ציר 60
בס"ד
אני מדבר קודם כל על ההובלה בשטח, לפני תפיסת ההנהגה המדינית, הנהגה שתשפיע את דרך התורה על כל תחומי החיים של כל עמ"י.

בד בבד אפשר גם לתפוס את הההנהגה המדינית, יש לכך כמה אפשרויות,
לאחר שתתברר לעמ"י הזהות של עצמו לא יהיה מסובך לתפוס את ההנהגה בשיטה בסגנון "מנהיגות יהודית" של פייגלין, או אף להקים מפלגה חדשה שתאחד את כל הכוחות של נאמני התורה ותסחוף את כל עמ"י.
"הנקודה העיקרית היא ארץ ישאל וממנה נובע הכל! ! !"מתנחלוס
כמה כללים שכתובים בספר "קול התור" שכתב רבי הלל משקלוב על תמצית תורת הגאולה של הגר"א:
א: "תקון חטא המרגלים צריך לבא אך ורק ע"י בנין ירושלים והרחבת הישוב במצוות הרחבה צו הנבואה-"הרחיבי מקום אהלך" יש 17 סוגי הרחבה אבל לא כאן המקום להרחיב, הראשון זה-"התרחבות בשטח המקום...הינו הרחבת ההתיישבות" כדאי ללמוד...(עמוד 131 אבל כדאי להתחיל מעמוד 129)

ב: "ולמה נכללו כל הסגולות הטובות של ארץ ישראל במצות הרחבה, מפני שמלת "הרחבה" היא לעומת מלת "החרבה" (חורבן)" (עמוד 134)

ג: "אופני הבנין אפילו מתוך עוני ככתוב "הנני יסד ציון ובה יחסו עניי עמו" (עמוד 140)

ד: "והתחלת בנינה אפילו מאבן אחת ככתוב "הנני יסד בציון אבן אבן בוחן כי רוצה ה' להעמידנו בכור המבחן..." (עמוד 140)
לא הצטוינו לבנות ישר מגדלי עזריאלי, אלא אבן על גבי אבן, ואפילו אם שניה אחרי זה כוחות הס"מ יפרקו את זה, זה הבוחן שלנו אם נשים בכל זאת אבן ע"ג אבן, עוד ועוד...

ה:"הרחיבי אל תחשכי" מכאן שאין לעמוד ולא לסגת ח"ו מפני כל מכשול" !!!! (עמוד 140)

ו:"כמה הוא השיעור של התחלת קבוץ גלויות,אחד מעיר ושנים ממשפחה..."(עמוד 140) כלל חשוב בעניני הגאולה צריך לפעול אפילו אם אתה לבד וככה זה בהתחלה...

ז: ואז... "הקטן יהיה לאלף והצעיר לגוי עצום, אני ה' בעיתה אחישנה"
על כל צעיר שמשתדל כפי כחו אפילו מעשה קטן ה' יתן שפע פי אלף!!!!
במהרה וימינו אמן!!!!
מתנחלוס,ציר 60
ודאי שא"י היא הנק' העיקרית, אך אנו מדברים כאן על מערך שלם (כפי שתוכל לראות בתגובתי לעיל).
מה שכמובן לא סותר את מרכזיותה של א"י (ובעצם משתלב בה).
ארץ ישראל זה מערך שלם...מתנחלוס

והעיסוק בארץ ישראל גם יביא לידי כל מה שכתבתה בתגובתך לעיל.
" מעיניי הישועה פרק מ"ה, הנקודה העיקרית: בכל תקופה ותקופה ישנה  נקודה מיוחדת שדרך הנקודה ההיא מאיר כל הטוב ומתוכה מתנוצצים כל קיומי התורה והמצוות שבתקופה ההיא, שיודעים הם שאם יעכבו בעד הפרחתה של הנקודה ההיא ימנעו בזה כל השפעת האורה והקדושה שבאה דרך הצינור הלזה.

הנקודה העיקרית והמקור שמימנו שאבו ישראל את חיי הקדושה שלהם בימי החשמונאים הייתה בדברים שבהם התגלה התייחדותם של ישראל...

ובעיקבתא דמשיחא הנקודה העיקרית היא ארץ ישראל וממנה נובע הכול ומבלעדי ההתאחזות בה אין שום השפעה על קדושה בעולם, ואין פלא אם כל העמים רוצים לעכב בעד ביאתם של ישראל בארץ הקודש והתקשרותם בה, וכל כובד ההתנגדות שלהם היא בעיקר על הנקודה הזאת".


ארץ ישראל קודמת למצוות התשובה-  ומלמד על כך הרב הרב צבי יהודה זצ"ל:

"בפרק לו' ביחזקאל ניתנת תכנית הגאולה: "וקידשתי את שמי" מתוך "ולקחתי אתכם... וקבצתי אתכם... והבאתי אתכם אל אדמתכם". ורק אחר כך: "וזרקתי עליכם מים טהורים... ועשיתי את אשר בחוקי תלכו". תשובה שלמה של העם תבוא רק אחרי קבוץ גלויות". (לנתיבות ישראל ג, פה)

ועוד מלמד הרב צבי יהודה:

"ביחזקאל פרק לו', פרק מיוחד מאוד. בירור סדר הגאולה, ריאל פוליטיקה, בסגנון פשוט. אין עוד פרק כזה, כל כך ריאלי, בכל הנביאים: ... 'ויבוא אל הגויים אשר באו שם ויחללו את שם קדשי'. במה? 'באמור להם' - שהגויים אומרים עליהם - 'עם ה' אלה ומארצו יצאו'. הם הגויים יודעים שיש עם ה' וארץ ה', הארץ הקדושה, ארץ הנביאים. כשעם ה' אינו נמצא בארץ ה', זהו חילול שם שמים הגדול, וריבונו של עולם כביכול סובל מחילול שם שמים זה. 'בנים אתם לה' אלהיכם', זהו בזיון בשבילי כשאתם בגלות... אי אפשר יותר! צריך לתקן את המצב הלא נורמאלי, החולני הזה. צריך לעשות קידוש שם שמים גדול. כיצד עושים זאת? לא כתוב כאן: בזה שתחזרו בתשובה. אלא: 'וקידשתי את שמי הגדול... ולקחתי אתכם מן הגויים וקבצתי אתכם מכל הארצות והבאתי אתכם אל אדמתכם'... קודם כל תחזרו אל אדמתכם... כשתחזרו הביתה, תנשמו את אוירא דארץ ישראל המבריא והמחכים, ואז תקבלו זריקות. 'וזרקתי עליכם מים טהורים... רק אחרי כל זה אז תגיעו לקיום תורה ומצוות... קודם כל בריאות נפשית, ואח"כ מצוות ואח"כ תשבו על הארץ לבטח... מתוך התשובה אל ארץ ישראל... מתוך ירושת הארץ, על זה תחול סייעתא דשמיא מיוחדת לפתיחת הלבבות... ומכאן הופעת שלימות התשובה: 'כי תשוב אל ה' אלהיך בכל לבבך ובכל נפשך'".

כנס למאמר של הרב עוזיהו שרבף: ארץ ישראל ומצוות התשובה- חלק א', חלק ב', חלק ג', למאמרים, ועוד מאמר הסברת ארץ ישראל 

ארץ ישראל גם מביאה לידי מלכות-

אם בנים שמחה עמוד ס"א:

סנהדרין ק"ב: "א"ר יוחנן: מפני מה זכה עמרי למלכות- מפני שהוסיף כרך אחת על ארץ ישראל."

 ילקוט שמעוני מלכים א' ט"ז: "תנא דבי אליהו: פעם אחת הייתי יושב בית המדרש, אמרתי להם, רבותי מה נשתנה עמרי מכל המלכים שלא הושיבו בניהם אחריהם, עד שבא עמרי והושיבו לו שלושה מלכים על כיסאו?

 אמרו לי: לא שמענו. אמרתי להם: רבותי, על שהוסיף עיר גדולה בישראל. וכך חשב עמרי בדעתו- אמר: כשם שירושלים היא למלכי יהודה כך תהיה שומרון למלכי ישראל". 

וראיתי בספר "אוצרות יוסף", להגאון המובהק ר' יוסף ענגיל ז"ל, המיוסד על הקבלה, שהביא בשם המקובלים: דלכאורה קשה, למה נתן לו הקב"ה שכר זה- דווקא מלכות-עבור מעשה הנ"ל ולא שכר אחר?

וכתבו המקובלים, דידוע דארץ ישראל הוי בספירת מלכות דלמעלה, ויען דהוא תיקן בחינת מלכות בהוספה דהוסיף עיר אחת בארץ ישראל, על כן זכה למלכות דווקא, עכ"ד הקדושים.

הרי דאף דעמרי היה ממלכי הרשעים, ומקרא מלא דיבר הכתוב: "ויקן את ההר שומרון... ויבן את ההר, ויקרא את שם העיר אשר בנה... שומרון. ויעשה עמרי הרע בעיני ה', וירע מכל אשר לפניו. וילך בכל דרך ירבעם בן נבט ובחטאתו אשר החטיא את ישראל"... ולא עוד, אלא נראה לי, דהאיש הפשוט הזה שבונה את הארץ בלי שום כוונה לשמים רק לטובתו- עושה בזה תיקון יותר גדול בעולמות עליונים ממה שעושה איזה צדיק, יהיה אפילו גדול שבצדיקים, עם תיקון חצות שלו בבכיות וקינות על השכינה והגלות, שבוודאי עושה בזה תיקון גדול, אבל עם כל התיקון שעושה לא הגיע לתיקון שגורם איש הפשוט במעשה ידיו במה שנבנה בפועל, אף בלי שום כוונה לשם שמים..."

לכן העיסוק המרכזי צריך להיות בארץ ישראל ולא במנהיגות ומתוך כך תבוא גם המלכות.

ולכן בהחלט העיסוק בארץ ישראל הוא מערך שלם ולעומת זאת מה שכתבת בתגובתך לעיל הוא תוצאה של העיסוק בארץ ישראל!

אני חושבאנונימי (פותח)
שצריך להסתכל על המצב בצורה כללית ולנסות לדמות אותו לתקופה קודמת שהיתה לעם ישראל, ולראות כיצד פעלו באותה תקופה וכך לפעול היום.

אם נשים לב התקופה שהכי דומה לנו היום זה תקופת שאול המלך, לשאול המלך היה אופי של צדיקוהיה שייךל"כת שאינה טוטאים" לכן גם כאשר הוא חוטא הוא ממשיך להיות צדיק ולהצטדק, גם הממסד היום בנוי על תחושה של הצטדקות ואינו מוכן להכיר בטעויותיו. גם אופי המוות של שאול מזכיר את מה שמתחולל היום בארץ בתחילה שאול מנצח את הפלישטים, ובסוף הוא ניגף לפניהם כנראה מכח הקדושה שהוא עצמו הניק להם, בפשטות, ניתן לומר שהנקת הכוח לפלישטים נעשית כאשר הוא רואה שכדי לנצח את גולית הוא נזקק לדוד, והדבר מאוד מקומם אותו עד שהוא מחליט להרוג את דוד, מהנכונות להפסיד במלחמה ושיהרגו אנשים ובלבד לפגוע בדוד, בכך משתלשלת נפילת שאול בידי הפלישטים, באותו סגנון המדינה היום פועלת אם בהתחלה הם בנו ונלחמו הרי שהיום היא מניקה בעצמה כוח לאויבים מתוך מניע של התבוללות ומתוך רצון מודע לפגוע באנשי דוד (הסרת מחסומים, אסיפת נשר מהמתנחילם...)
ונקודת הדמיון העיקרית שאול נמשח בעקבות רצון העם, "שימה עלינו מלך ככל הגוים" בדומה לריבונות הציונית שיש היום בארץ שבאה מתוך רצון להדמות לגוים ולהקים מדינה ככל האומות.
ולכן: כמו שאז ה' ראה צורך להקים את מלכות דוד כתחליף למלכות שאול הכושלת, אנו בדומה צריכים היום לפעול למען הקמת מלכות ישראל אחרת כתחליף למדינה הכושלת של ימנו,(זה לא מדינת יהודה שאמורה להיות ביחד עם מדינה ישראל) ואם תאמר זה התיאשות מהמדינה ואי רצון לתקנה ואין ענין, כפי שראינו ה' לא בחר לתקן את מלכות שאול מכיוון שראה את שורשה הפסול בדומה לשורשה הפסול של המדינה בימנו (וכי ה' התיאש?!)
אשתדל יותר מאוחר להתיחס לפסים המצעשיים  אנונימי (פותח)
ולפסים המעשיים:אנונימי (פותח)
"סור מרע ועשה טוב בקש שלום ורדפהו"
קודם כל עלינו ל"סור מרע" עלינו לסור ולהבדל מן הממסד הקיים המושתת על ערכים שלליים ולא להיות תלויים בו, כדי שנוכל להלחם בו כראוי (אם שמתם לב המדינה מנסה בכל כוחה שנהיה תלויים בה אסיפת נשקים, סגירת הכלביה, ועוד)
ובנוסף לעבור ל"עשה טוב" עלינו לבנות כאן מוסדות רבים נאמנים ובלתי תלויםבממסד הקיים שרוח המהפכה מפעמת בהם-החל ממוסדות חינוך יהודי טוב דרך מערכות סעד (גשמיות ורוחניות)ועד למערכת משפט צדק אמיתי, כל צעד של הבדלות -"סור מרע"-עלינו לבנות במקביל חלופה של "ועשה טוב"כשהמגמה היא להכנס תחת הכותרת של המדינה היהודית החדשה
ארץ ישראל היא בחינת מלכות והעיסוק בה יביא מלכות!מתנחלוס
כמו שכתבתי בתגובה לעיל.
ונעסור רק בה?אנונימי (פותח)
הרי אמרת שצריך להתחבר לעמ"י? אז מה לעשות?
ומה דעתך על מה שכתבתי?

העיסוק בה יתן ברכה לכל שאר הנושאים.מתנחלוס
לכן העיסוק העיקרי והמרכזי במחשבה, בדיבור, ובמעשה, צריך להיות על ארץ ישראל.
ארץ ישראל מאחדת את עם ישראל שנאמר: בשמואל ב' (ז,כג):"ומי כעמך ישראל גוי אחד בארץ" ועל כך אומר הזוהר הקדוש (אמור צג:"וודאי בארץ הם גוי אחד, עמה אקרון אחד, ולא אינון בלחודייהו. דהא, ומי כעמך גוי אחד, סגי ליה, אבל לא אקרון אחד, אלא בארץ... " -רק בארץ ישראל עם ישראל נקרא עם אחד ויחידה אחת.
כמו שנאמר אצל אברהם אבינו :"לך לך מארצך..."-מצוות ישוב הארץ
ורק בפסוק אחר כך נאמר :"ואעשך לגוי גדול ..."- עם ישראל.

נאמר בתורה בויקרא כ"ה פסוק ל"ח-"אני ה' אלוהיכם אשר הוצאתי אתכם מארץ מצרים לתת לכם את ארץ כנען להיות לכם לאלוהים"-רש"י-לתת לכם את ארץ כנען-בשכר שתקבלו מצוותי , להיות לכם לאלוהים- שכל הדר בארץ ישראל אני לו לאלוהים וכל היוצא ממנה כעובד ע"א.."
אני שואל שובאנונימי (פותח)
אמרת שצרך להקים גרעינים תורניים תנועות נוער...?
ושוב מה לגבי מה שאני הצעתי הקמת מלכות מתוקנת?
מה דעתך?
אתה מתבלבל...מתנחלוס
יהונתן אמר את זה.
אני אמרתי הפוך שמארץ ישראל נובע הכל.
כמו כן גם המלכות מגיעה ע"י העיסוק בארץ ישראל כמו שכתבתי מקודם.
אבל צריך לפעול בצורה מעשית גם לכינון מלכות מתוקנתאנונימי (פותח)
אם תעסוק רק בבנית ארץ ישראל (החשובה שאני משתדל להיות שותף אליה) לא תבנה מעצמה מלכות מתוקנת ועמ"י לא יחזור בתשובה מעצמו.
המלכות והתשובה הם תוצאה של העיסוק בארץ ישראל!מתנחלוס
יש תשובה פרטית ויש תשובה כללית,
התשובה הכללית של העם זה השיבה לארץ ישראל.
ה' קבע כללים רוחניים שעל פיהם מתנהל העולם.
חז"ל הדריכו אותנו ללכת על פי אותם כללים.
חז"ל קבעו שמארץ ישראל נובע הכל.
כמו כן הם קבעו שדורנו צריך לתקן את חטא המרגלים- מאיסה בארץ חמדה.
הדרך לתקן בסימן- "הרחיבי מקום אהלך" אפילו אבן על גבי אבן.
אפילו מעטים ו"הקטן יהיה לאלף והצעיר לגוי עצום אני ה' בעיתה אחישנה".
כמו כן סדר הגאולה קודם גאולת הארץ ואחר כך גאולת העם.
כל מה שכתבתי עכשיו במילים שלי הבאתי מקורות בתגובותי הקודמים.
חשוב מאוד להתבסס על מקורות ולא רק על סברות שלנו כמה שם נשמעים טוב.
(לא מספיק גם 'וורטים' על שאול המלך...)
בעזרת ה' נעשה ונצליח!
איך בדיוק תבנה מלכות אם נעסוק רק בארץ ישראל?אנונימי (פותח)
נ.ב.
אני לא מומחה במקורות
והוורט עם שאול זה מבחינתי נחשב מקור כי תמיד צריך להסתכל בתנ"ך ואז לנהוג.
אם כך כתוב, ככה זה עובד.מתנחלוס
איך נראה לך משה פייגלין קיבל את העוצמות לרוץ להנהגה?
בגלל שהוא לקח אחריות על ארץ ישראל.
ואני אומר לך שאם הוא היה ממשיך והוא לא היה נוטש את "זו ארצנו", היתה לו היום פי כמה יותר השפעה.
איך נראה לך היה כח לשרון לתפוס את ההנהגה בצורה כזאת חזקה ואף להחריב את גוש קטיף, כי הוא בנה הרבה ביהודה ושומרון.
ואני אצוטט שוב: אם בנים שמחה עמוד ס"א: סנהדרין ק"ב: "א"ר יוחנן: מפני מה זכה עמרי למלכות- מפני שהוסיף כרך אחת על ארץ ישראל."

ילקוט שמעוני מלכים א' ט"ז: "תנא דבי אליהו: פעם אחת הייתי יושב בית המדרש, אמרתי להם, רבותי מה נשתנה עמרי מכל המלכים שלא הושיבו בניהם אחריהם, עד שבא עמרי והושיבו לו שלושה מלכים על כיסאו?

אמרו לי: לא שמענו. אמרתי להם: רבותי, על שהוסיף עיר גדולה בישראל. וכך חשב עמרי בדעתו- אמר: כשם שירושלים היא למלכי יהודה כך תהיה שומרון למלכי ישראל".

וראיתי בספר "אוצרות יוסף", להגאון המובהק ר' יוסף ענגיל ז"ל, המיוסד על הקבלה, שהביא בשם המקובלים: דלכאורה קשה, למה נתן לו הקב"ה שכר זה- דווקא מלכות-עבור מעשה הנ"ל ולא שכר אחר?

וכתבו המקובלים, דידוע דארץ ישראל הוי בספירת מלכות דלמעלה, ויען דהוא תיקן בחינת מלכות בהוספה דהוסיף עיר אחת בארץ ישראל, על כן זכה למלכות דווקא, עכ"ד הקדושים.

הרי דאף דעמרי היה ממלכי הרשעים, ומקרא מלא דיבר הכתוב: "ויקן את ההר שומרון... ויבן את ההר, ויקרא את שם העיר אשר בנה... שומרון. ויעשה עמרי הרע בעיני ה', וירע מכל אשר לפניו. וילך בכל דרך ירבעם בן נבט ובחטאתו אשר החטיא את ישראל"...

עדיין לא הבנתי למה וורט נחשב בעיניך מקור, הוא יכול לבוא על גבי מקורות מבוססים אבל לא במקום!
כל מה שאתה אומר נכון אבלאנונימי (פותח)
צריך לדעת איך אנו מגיעים לכל ארץ ישראל שהרי אם לא נבנה כאן מלכות מתוקנת נצליח (בעז"ה) לבנות כמה מאחזים וישובים אך מה עם שכם רמללה ובכלל כל לבנון הרי אנו צריכים את כוווול ארץ ישראל לא רק כמה גבעות ביהודה ושומרון, לכן אני חוזר ואומר ביחד עם העיסוק בארץ ישראל אנו חייבים לעסוק בבנית מלכות ישראל מתוקנת,
כל מה שכתבתי אינו רק דעתי אל דעת מורי ורבי הרב יצחק גינזבורג שליט"א שממנו שאבתי את הרעיון, ויש עוד הרבה דברים לאמר עם הרבה מקורות ורעוינות שנכתבו בכ- עשרה ספרים (כן 10) ועוד כמה חוברות כמו "קומי אורי" וממנה יושע" "מלכות ישראל" "תיקון המדינה" ועוד, ובנוסף שמעתי ממקור נאמן שהרב יעקב יוסף שליט"א אמר: "כל מה שהרב גינזבורג עושה, אני אחריו", וגם הרב עוזיהו שרבף אמר שצריך לפעול היום למען הקמת מלכות מתוקנת.
אני מצרף גילוי דעת תורה המדבר על כך לא הצלחתי להשיג את המקור אבל יש העתקה (אל תדאג זה מילה במילה):

בס"ד
גילוי דעת תורה
לאחר רצח שמונת הבחורים הקדושים בישיבת מרכז הרב בירושלים.
המצב הנורא ש"הנה אויביך יהמיון ומשנאיך נשאו ראש" הוא תוצאה ישירה של העדר שלטון מתוקן.
שלטון יהודי מתוקן צריך לנהוג על פי הכלל היסודי שנפסק בשלחן-ערוך (או"ח שכ"ט) שאסור לוותר לגויים שבאים לפגוע ביהודים או ברכוש יהודי, שכן כל חולשה מזמינה אלימות ורצחנות נוספת, וכמו שהתריע בכל תוקף הרבי מליובאוויטש.
הממסד השולט כיום בארץ-הקודש הולך בדרך של וותרנות גוברת לאויב הערבי מבית ומחוץ – ובכך הוא מזין ומנפח בקרבם את האשליה שיוכלו להשמיד את הקיום היהודי באה"ק, ח"ו. יתירה מזו, לא רק שנוהגים בחולשה וותרנות כלפי האויב הערבי, אלא גם אומרים לו שהוא צודק ובכך נותנים לו עוד כח ממשי לפגוע בנו ח"ו. והחמור מכל, אף מספקים לאויב נשק שמופנה לשפוך דם יהודים!
הנהגה יהודית אמיתית יודעת להוציא את העם למלחמה מתוך הכרה של צדק במלחמה באויבי ישראל שהם אויבי ה' שבאים לפגוע ב"בני בכורי ישראל" ולגזול את נחלת ה'.
ביציאה למלחמה, הכהן משוח-המלחמה פונה לעם ומחדיר לכל חייל את התודעה שהוא יוצא להלחם כנגד אויבים, ולא כנגד אחים, ולכן אסור לרחם ולחמול על הצד השני אלא לפעול מתוך "גבורות קדושות" של שנאת הרע. כל אחד ואחד נדרש לתאר לעצמו את מה שהאויב זומם לעשות לנו – ולקיים בו מידה-כנגד-מידה, "אל תרחם עליהם כי לא ירחמו עליך".
ולמעשה: בראש ובראשונה על כולנו להתמסר לתיקון היסודי והעיקרי ולפעול למען הקמת הנהגה יהודית מתוקנת. זאת מלבד פעולות מקומיות מבורכות, ומלבד התיקון ההכרחי שמתחיל בבית הפרטי של כל אחד: להפסיק להעסיק ולפרנס את האויבים הערבים ולעבור ל"עבודה עברית" ומסחר עם יהודים.
ונזכה ל"נקהלו היהודים בעריהם... לשלוח יד במבקשי רעתם", בימים ההם בזמן הזה.
חתימות הר' יעקב יוסף, הר' יצחק שפירא, הר' דוד דרוקמן, הר' דניאל סטבסקי, הר' עידוא אלבא, הר' גדי בן זמרא, הר' שמואל יניב, הר' עוזי שרבף, הר' יגאל שנדורפי, הר' יהודה קרויזר, הר' נתן כהן, הר' אלישמע כהן


הציבור מוזמן לשמוע כיצד מדברת הנהגה יהודית מתוקנת – בהתוועדות עם הרב יצחק גינזבורג שליט"א לכבוד ז' אדר – הילולת משה רבינו ע"ה – שתתקיים בע"ה ביום חמישי ו' באדר ב' (לאחר סיום שבעת ימי האבל) באולמי חפצדי (רח' ירמיהו) בשעה 20:00


אני אחזור שוב.מתנחלוסאחרונה
כתבתי כבר כמה פעמים איך נגיע לכל ארץ ישראל.
לא נגיע על פי הסברות שלנו אלא על פי הכללים הרוחניים שחז"ל הדריכו אותנו.
אז אם כתוב שצריך לבנות אבן על גבי אבן ואם כתוב שצריל לפעול אפילו אם אנחנו כרגע מעטים, אז כנראה זה נכון וזה גם הדרך לגאולה!
(עיין בתגובותי הקודמות במקורות- סנהדרין, ילקוט שמעוני, קול התור, אם הבנים שמחה, הרב חרל"פ,הרצי"ה...)
חתימה על גילוי דעת ואפילו דברי שבח על הרב גינזבורג לא מוכיחים מה הדרך לגאולה!
במקרה של הרב עוזיהו שרבף- הוא הרב שלי, ואני שאלתי אותו באופן אישי בקשר לחתימה על גילוי הדעת, והוא ענה לי שהוא חתם מ2 סיבות:
ולא בגלל "שצריך לפעול היום למען הקמת מלכות מתוקנת"
1: זעקה על החילול ה' ברצח יהודים.
2: מתוך הערכה לרב גינזבורג.
כשהסברתי לרב שמטרת המודעה היא: "שצריך לפעול היום למען הקמת מלכות מתוקנת..."
הוא אמר שאם הוא היה שם לב יכול להיות שהוא לא היה חותם על המודעה!
כל מה שכתבתי בתגובותי הקודמות למדתי מהרב עוזיהו שרבף, לכן זה אבסורד להביא דווקא אותו כדי להוכיח הפוך...
וזה גם מראה על רמת ההוכחות שאתה מביא להוכיח את שיטתך...
ה' מתיר אסורים, ה' פוקח עורים, ה' זוקף כפופים, ה'נשר
אוהב צדיקים.

(לגינזבורגרים בלבד)
אשרךאנונימי (פותח)
השורש לכל זה להצמיח מתוכנו מנהיגות יהודיתנעם הנשמות
כפי שכבר נאמר כאן. לענ"ד פייגלין הוא היחיד שמממש בצורה רצינית ועקבית את הרעיון הזה - ויש להצטרף אליו. אך לפני כל זה - יש לצאת מה'ממלכתיות' המעוות ולחזור לדעות אמיתית ונכונות, שמקדשות את ארץ ישראל ולא את המימסד הפוגע בה ובעם ובתורה ללא הרף.
גם את זה פייגלין עושה,ציר 60
יוצא ממה שמכונה היום "ממלכתיות".
אכן עלינו לפתח הבנה שאנו מוכנים להנהיג (ויש לנו גם ס"ד) ולהתחיל לעבוד על זה.
נכון מאד, שני הדברים הללו נמצאים אצלונעם הנשמות
גם שאיפה להנהגה, וגם דעות 'נורמליות' ומשוחררות מתסביכים של סגידה למדינה. נראה לי שכדאי למצוא איזה תורם שיממן הפצה מוזלת או חינם אפילו של הספר 'מלחמת החלומות' של פייגלין - ספר חובה המראה את הדרך בה יש לילך!
הבעיה בפיגליןאנונימי (פותח)
פיגלין מנסה לתקן את המדינה מבפנים ע"י התלבשות בתוך מפלגה חילונית קיימת, דבר זה רק מזיק מפני שאין תקון למדינה וצריך לעשות מעבר מבית שאול לבית דוד, מכיון ששורשי המדינה פגומים ומעוותים (זה כמו לבנות בנין עם יסודות שבורים - הבנין יתרסק מיד) ולכן כפ שכתבתי בהודעותי הקודמות צריך להתמקד בבנית מלכות חדשה ומתוקנת כפי שגם נכתב בגילוי דעת תורה שהבאתי.
אולי כך ע"פ הרב גינצבורג, אך יש רבנים שסוברים אחרתנעם הנשמות
הליכוד הוא כלי להנהגה - אם נקים לעצמנו 'מלכות' - בפועל לא יהיה מי שילך אחרינו, והשלטון ישאר בידי מי ששולט היום. אך למען האמת נראה לי שהעיקר זה שמבינים שצריך להנהיג - והדרך לזה זה כבר משהו אחר.
הבעיה שאתה מסתכל על העניין בשיטחיותאנונימי (פותח)
ולא מסתכל על פנימיות הדברים כדרכה של החסידות, צריך להסתכל על העניינים הרוחנים בדבר ואז להחליט.
אם שורשה של המדינה פגום וזה אומר החזון הדרך החוקים המשפט, אז כבר אי אפשר לתקן, כמו שאת מלכות שאול ה' לא בחר לתקן אלא להחליף, מכיוון שראה את שורשה הפגום. ואפשר לדמות זאת לעניין דומה בתיקונים:
ידוע שכשנשמה יורדת לעולם נומנים לה הזדמנות לתקן, אך אם רואים שאחרי 3 דורות היא לא מתקנת אל רק מזיקה לוקחים אותה חזרה, כך אצלינו אפשר לדמות דור = ממשלה ואם אחרי 3 ממשלות לא תוקנן העיוות ואנו לא מתקדמים לעבר מלכות יהודית שמונהגת ע"פ התורה, אנו צריכים להחזיר את המלכות הזו.
אני לא 'מקובל' ואין לי עסק עם הדברים הללונעם הנשמות
לא מבין בזה. לענ"ד 'הליכוד' הוא ממש לא המדינה, זה משהו אחר לגמרי. הליכוד היתה מפלגה שבבסיסה היתה חיובית - פחות או יותר - ודרכה ניתן לעשותה חיובית לגמרי ולהנהיג באמצעותה את עם ישראל. כל מה שקשור ל'קבלה וחסידות' - כמו שאמרתי: לא מבין בדברים הללו.
בסיסה של הליכוד טוב???אנונימי (פותח)
האם חזונה של הליכוד הוא מדינה יהודית על פי ההלכה? לא!
ועל כן כמה שתהיה ימנית בסיסה לא טוב, מה גם שהיא זאת שהמיטה עלינו את ההתנתקות והחזרת חברון.
גם אם אתה לא מבין בקבלה וחסידות, (כדאי שתלמד קצת) אבל בכל אופן יש רבנים שכן מבינים בזה והם אומרים את הדברים האלה כמו הרב גינזבורג, הרב יעקב יוסף ועוד, ומומלץ ללכת על פיהם ולא על תחושות בטן שלא מבוססות על רבנים,
ועוד שאלה קטנה איזה רבנים תומכים בפיגלין? (אני שואל כדי לדעת ולא כדי להקניט)
לא אכנס לזה. באשר לרבנים:נעם הנשמות
אתה בטוח שהרב יעקב יוסף אומר מה שאמרת? אשמח לדעת את דעתו באמת, ואם תוכל להביא מקור לדבריך - עוד יותר טוב. .
רבנים שתומכים - בצורה זו או אחרת (ולפחות לא מתגנדים) - ב'מנהיגות יהודית:
הב נחום רבינוביץ' ובנו הרב מרדכי רבינוביץ' שבעצמו חבר ב'מנהיגות'), הרב דב ליאור, הרב שמואל אליהו, ועוד, איני זוכר כרגע את כולם, אך ישנם עוד.
לגינזבורגר: אמנם ה' החליף את בית שאול לבית דודאלעד
אבל מלכות דוד היתה כעין המשך למלכות שאול. לדוגמא: דוד נשא את בת שאול לאשה, וניגן לשאול, ונלחם בשבילו, וגם והיתה תקופת חפיפה ביניהם (גם אם לא לכתחילה ו"אין מלכות נוגעת בחברתה".. עדיין)
ההנחה שלך (שודאי לי שהיא בעלת יסודות איתנים), ששורשו של הליכוד רע ומושחת ואין ברירה אלא לבנות הכל מחדש, היא בעייתית בעייני נעם הנשמות, בעיניי ועוד הרבה, כולל הרבנים שברשימה. אשמח אם תסביר מדוע לדעתך הליכוד רקוב עד כדי כך.
מלכות דוד לא היתה המשך למלכות שאולאנונימי (פותח)
זה נכון שדוד שירת את שאול והתחתן עם ביתו אך זה היה לפני "מלכות" דוד,
בהקשר לליכוד-כל מפלגה ששורשה אינו מונח בתורה היא מפלגה פגומה משרשה כיון שחזונה הוא לא מדינת הלכה והיא לא מונהגת על פי רבנים וכל דבר (גם אם הוא לא קשור לחזון) צריך להתברר ע"פ רבנים, וכך היתה התנועה הציונית.
בהקשר לרבנים שהוזכרו מקודם אני לא חושב שהם רואים הפיגלין כמנהיג הבא של המדינה ולא ראיתי אף פעם שקראו לתמוך בו, יכול להיות שהם לא מתנגדים.
הרב יעקב יוסףאנונימי (פותח)
הר' יעקב אנטמן- ר"מ בישיבת "עוד יוסף חי", נפגש עם הר יעקב יוסף כדי שיחתום על ה"גילוי דעת תורה" ושם הוא אמר את הדברים.
ובנוסף אתם מוזמנים לבוא להתוועדות ל"ג בעומראנונימי (פותח)
עם מו"ר הרב יצחק גינזבורג שליט"א
כנסו לפורום חסידות חב"ד באתר ושם תראו את המודעה באחד המודעות (לא הצלחתי להעתיק לכאן מי שיכול לעשות זאת בבקשה שיעשה בתודה מראש)
שיהיה פסח כשר ושמח לכל בית ישראלאנונימי (פותח)
בציפיה לכונון "מלכות ישראל" האמיתית.
לא הבנתינעם הנשמות
הוא חתם על הגילוי דעת בקשר ל'מרכז' וכו' - אבל איך זה קשור לעניין 'מנהיגות יהודית'?
זה באמת לא קשוראנונימי (פותח)
בגילוי דית כתוב (בסוף) שצריך היום להתמקד בבנית מלכות יהודית מתוקנת, לא הרעיון של פיגלין, וכפי שכתבתי הרב יעקב יוסף אמר "כל מה שהרב גינזבורג עושה אני אחריו".
שונאת את הוויכוחים היזומים האלה,קומי אורי
כ"כ אומלל.. הם קיימים גם ככה, וכשהם צצים רוב האנשים פה נוהגים לבטל אותם..
מה הבעיה?אנונימי (פותח)
לדעתי הוויכוחים באתר רק מחכימים.
אפשר להמשיך עם שאלה אחרתאנונימי (פותח)
מה הערך והעיניין להיות בפינוים, הרי יש רק מכות ומריבות וזה יוצר שנאה, וחוץ מזה הפינויים ממשיכים?? (אני לא חושב ככה אבל מעניין לשמעו עוד סברות, וגם שנדע מה להשיב לאחרים)
תשובה:נוער חומש
אין ערך...
אני לא חושבת ככה אבל רצית דעות מגוונות..
ד"א-ישרכח על הנסיון להעלות את הרמה.אולי עם עוד קצת מאמץ זה יצליח.בהצלחה.
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

 

 

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

 

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

 

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

 

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

 

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.


אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".


אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת








יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

 

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה

אולי יעניין אותך