האם גם היום הולכים בשיטת מייסדי שיטת הציונות הדתיתאנונימי (פותח)

מי הם מייסדי ומעצבי שיטת היהודי הדתי והלאומי. מי היה אז בראשיתה של הציונות הדתית, ומי כיום? האם הפלגנות שבציבור הדתי לאומי איננה יכולה להיפתר על ידי כך שנבחן היטב איזה רבנים הולכים אכן בשיטתם של מקימי ומייסדי השיטה ואיזה רבנים סטו ממנה?

את השאלה הזו אני שואל בעקבות אמירתה של אחת הדמויות המרכזיות בציבור הדתי לאומי לפיה חזונו של הציבור הדתי לאומי הינו להיות אדם שומר מצוות אך גם צרכן של תרבות וקולנוע. ואני שואל את עצמי האם הרב קוק היה בעד שהנוער שלנו ילך לצפות במסכי הקולנוע, האם הרב קוק בעצמו על כל הדרתו הרבנית היה מעז בכלל לעבור (שלא נדבר על להכנס) על יד בית קולנוע?  

קודם צריך להגדיר מהי בכלל שיטת הציונות הדתיתאלעד
אח"כ מי הגה וטיפח אותה, ולבסוף מי כיום יכול לייצג אותה, לאחר כל השינויים שהיא עברה.

(הרב קוק, בנו וגדולי תלמידיו, מעולם לא נמנו ותמכו בתנועת ה"מזרחי", אם זה מה ששאלת)
אם הרב קוק לא אז מי כן ??אנונימי (פותח)

אולי הרב הרצל..

אם מראש באת ללעוג אתה מוזמן להפסיק עכשיואלעד
מדובר בנושא רחב, שלא לומר עמוק, והרבה גדולי עולם דשו בו.
נמנו, ותמכו: (תגובה לאלעד)אריאל יוסף

לדוגמה: (רבינו הרצי"ה קוק, להלכ"צ כח)
"ברור ומבורר על כל הנאמנים לתקומת דבר ד'
בתורתו ומצותו ונבואתו על עמו ונחלתו ובתוכם
להצביע בבחירות הבעל"ט לרשימה ב'
הדוגלת ופועלת בשם ד' אלוקינו..."

כמובן, מערכת היחסים של מרן הרב זצ"ל, בנו וגדולי תלמידיו
עם המזרחי, הפוה"מ והמשכם במפד"ל-

הייתה מורכבת הרבה יותר ממה שאפשר להכניס בציטוט אחד.

אמנם לא הזדהו לחלוטין עם דרכה

[יש גם כרוזים בספר הנ"ל בהם נכתב ההיפך],

אך מכאן ועד לכתוב כי מעולם לא תמכו בה-הדרך רחוקה.

הם מעולם לא הזדהו או חשו אהדה אמיתית כלפיהאלעד

ודאי לא מהבחינה של להזדהות עם ערכיה ולהוביל אותה או להוביל את תלמידיהם אליה.

מאז טמעולם היתה להם בעיה שורשית עמוקה מאוד עם מייסדי המזרחי, שלא נעלמה גם אם בבחירות או בעניינים קונקרטיים לצורך השעה הביעו איזו הזדהות חיצונית אליהם ואל תנועתם.

וכנגד הציטוט הזה ניתן למצוא בקלות ביטויים רבים המביעים ההפך הגמור מהנ"ל.

'להזדהות עם ערכיה'-אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך ח' כסלו תשע"ב 14:19

אפשר גם להביא כרוזים בהם מביע הרצי"ה הזדהות עם ערכי המזרחי והפוה"מ ואהדה כלפיהם.
(עיי"ש סימן ב' ועוד)

'להוביל את תלמידיהם אליה'-הרצי"ה שלח את תלמידיו (הרב דרוקמן, למשל) למפד"ל,

וכן התנגד בתחילה לפרישה ממנה והקמת מסגרת פוליטית אחרת,

עד ש'כלו כל הקיצין' מבחינתו ממספר סיבות, ואכמ"ל.

'בעיה שורשית'-נכון, זו לא הייתה תנועה 'שלהם', כך שבהכרח לא הסכימו עם כל הנעשה בה.

לכן כתבתי שהעניין מורכב הרבה יותר, וכן כתבתי שלא הזדהו לחלוטין עם דרכה.

גם כתבתי שבספר הנ"ל עצמו יש כרוזים בהם כתוב ההיפך.

ושוב-מכאן ועד הטענה שמעולם לא נמנו עליה ותמכו בה-הדרך רחוקה.

מזרוחניקים אנחנו זקוקים לתשובות..אנונימי (פותח)

אצל הציבור החרדי ישנו את הרב או הרבי שממרכז את הנהגת הציבור כולו. לעומ"ז אצלכם זה מאוד מבלבל מיהי הדמות שאחריה אתם נוהרים ושהיא תטווה לכם את הדרך ... 

אגדה יפה.The yehudi

ציטוט: "אצל הציבור החרדי ישנו את הרב או הרבי שממרכז את הנהגת הציבור כולו."

בהחלט אגדה יפה.

בציבור החרדי יש רבי לכל כמה חסידים שוטים וחושבים שהוא גדול הדור שקיבל את התורה מסיני וכל השאר הם לכל היותר בגדר עמי ארצות.

בשביל הסטוריה אתה יכול לקרוא ויקיפדיה או ספרים. אין לי זמן להשיב לך על זה.

את הציונות הדתית כיום אי אפשר לאחד (לפחות לא בקלות...) בשיטה שהצעת משום שגדולי הדור הראשונים מהקמת המדינה (הרצי"ה,הרב ישראלי,הרב חרל"פ,וכו') העמידו תלמידים הרבה שכל אחד ואחד מהם מבטא פן מסויים ודרך חלקית מהתורה האחדותית ישראלית הגדולה שהנחילו לנו. ולכן העמדת גדול דור יחיד תצמצם את התורה השלימה והגדולה של דור אתחלתא דגאולה.

מעשה אמיתי קצר: שאלו את הרצי"ה ז"ל כיצד הוא תומך גם ברב כהנא (הי"ד) וגם ברב דרוקמן (שליט"א) שהם מייצגים שתי תפיסות שונות? והוא ענה שהתורה מורכבת גם מעוז (הרב כהנא) וגם משלום (הרב דרוקמן) שנאמר ה' עוז לעמו יתן ה' יברך את עמו בשלום.

נ.ב.

את "הרבי שמרכז את הנהגת הציבור החרדי כולו" (ציטוט)

אפשר לסכם בבדיחה קצרה: 

- למה אי אפשר להתחפש לאדמו"ר?

- כי אם אתה לובש גלימה ארוכה ויש כמה אנשים שמסתובבים סביבך הרי אתה אדמור בעצמך....

בציפיה לישועה!

The yehudi

חבל שלא התיחסת לנושא עליו דובר בפורום.אנונימי (פותח)

אתה מוזמן לקרוא שוב את מכתב הפתיחה.

ובאשר לדבריך, תסכים או לא. בציבור החרדי יש קבלת עול אמיתית כלפי הרבנים. ואולי דווקא בגלל חינוך טוב שכזה כמות הנושרים אצלנו פחותה בהרבה משלכם....

נראה לי שלא הבנת את שאלתי כיצד יתכן שאנשים בעלי השקפה פרו רפורמיסטים המצדדים בעד הליכה לבתי קולנוע נחשבים כאחד מעמודי התווך אצלכם. האם ההליכה לקולנוע היא גם אחת מהשיטות המופלאות של הציונות הדתית האם יתכן שאותם גדולי הרבנים שהצגת המסמלים גוון נרחב מהציבור הדתי לאומי היו מסכמים לפשרנות הבלתי נסבלת הזו.

טענתי היא שדווקא בשל המחוייבות שלכם כלפי מקימי תנועתכם מוטב היה אילו הייתם מוקיעים אותם מתוככם. בתקווה שדבריי הובנו. 

קבלת עול הרבנים היא הבעיה, לא הפתרוןאנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי רחלקה בתאריך י' כסלו תשע"ב 19:15

וזה לא קשור לעניין של נשירה. הנשירה אצל הדת"ל גבוהה יותר כי הם קרובים יותר לחילונים ונצרכות הרבה פחות פעולות אקטיביות כדי להפוך מדת"ל לחילוני גמור. לעתים צריך רק לפתוח את הקליפס של כיפת חצי שקל. 

|נערכת פיסקה הנוגדת את כללי הפורום|

וכמו שאמר מנחת אליעזר זצוק"ל: קמצא = קומוניסטען, מזרחיסטען, ציוניסטען, אגודיסטען. 

עפרא לפומך!יזהר

אני מוחה על בזיון הת"ח.

תאמר לי, האם שקל אחד מאותו כסף הלך לכיסם של הרבנים שליט"א? להגדיר את זה ככסף זה פשוט דמגוגיה זולה. מדובר בהחזקת עולם התורה.

הצטרפות לממשלה (שגם ככה היה לה רוב. שלא יהיה לך ספק שזה היה שיקול מכריע מבחינת רבני אגודה) שמבצעת חטא חמור מחד, אך הגדלת והעצמת עולם התורה מאידך. מה עדיף?

אם תשאל אותי, ברור שזה טעות נוראה ואיומה. אבל מכאן ועד להאשים בתאוות בצע? לומר שהרב אלישיב שליט"א והרב שטיינמן שליט"א גרועים מהרפורמים של הדת"ל??? עפרא לפומך!!

זוהי בדיוק השאלה..אנונימי (פותח)

אתה בעצמך כתבת שהבעיה של הנשירה אצלכם היא בגלל שאתם קרובים מאוד לחילונים. וזו בדיוק השאלה מדוע יש דת"ל שכל כך מתפשרים בענייני היהדות והלכותיה עד שמגיעים הם קרוב מאוד לתרבות החילונית האם זו הייתה דרכם של מייסדי הציונות הדתית.

צריך למחוק את מה שמטזמ"מ כתב! ביזוי ת"ח!אנונימי (פותח)

הרבנים האלה גדולים בתורה וזכותם להביע דעה! גם אם היא לא מוצאת חן  בעינינו!

ותדע שאחרי הגירוש נכנס משהו מהישובים לרב אלישיב ושאל אותו לדעתו והוא אמר שצריכים לסרב ושזה אסור וכ'ו

הגבאים שלו ממציאים דברים בשמו! כמו בענין התג מחיר עם דין רודףודב הלברשטל איך שלא יקראו לו בלבל ת'שכל

מזרוחניק עלוב!!!אנונימי (פותח)
Y.s. אתה מכיר את מטזמ"מ?!אלירז
אדבר איתך באישי.
גם בראשיתה לא הייתה דעה אחת ודברים אחדים.יזהר

כבר אז היה את הרב קוק זצ"ל, היה את המזרחי, והיה את הפועל המזרחי. הרב קוק בעצמו יצא נגד הפשרנות של המזרחי.

רבים בציבור הדת"ל היום כלל לא רואים את עצמם כתלמידי הרב קוק. 

למה צריך ללכת בשיטה מסוימת??.....nadavm123

פשוט תהיה יהודי!!

הרב קוק בעצמו לא רצה שהתורה שלו תהיה ...nadavm123

חצר חסידות אל תהיו לי "קוקניקים"  .........

פשוט צריך להיות יהודי או ישראלי ווללכת לפי תורת ישראל בארץ ישראל!!!

מי קבע שצריך להשתייך לציבור מסוים או צבע כיפה מסוים????...

נראה לי שאנשים מתייחסים פה לכל מיני דברים אבל לאאנונימי (פותח)

לשאלה שנשאלה. השאלה היתה - האם הרבנים של היום בציבור הדתי-לאומי מייצגים באמת וממשיכי דרכם באמת של הרבנים שבזמנו עיצבו את רעיון הציונות הדתית. זו לפחות אחת השאלות המרכזיות שהועלו.

אני דוקא יכול להבין ולנסות להסביר למה המגיבים פה סוטים מהנושא, ובמקום, מתווכחים על מי יותר ת"ח ומי יותר גרועים - החרדים או המזרחיסטים וכן הלאה..   ההסבר שלי הוא כך:

לאף אחד אין שום ספק שהרב קוק זצ"ל לא הי'ה מסתכל לכיוון בתי קולנוע סרטי הוליווד ודומיהם.

לאף אחד אין שום ספק שהרבנים ה"לאומיים" כיום מאד מבולבלים מבחינת זהותם הדתית מול הנהירה הקיימת לצרוך את העולם והמוצרים החילונייים שמוצעים בו. (הווי אומר - סרטים וקולנוע, בגדים, אקדמיה, פאבים סגנון דיבור ועוד ועוד...)

כולם יודעים שרמת ההתחייבות להלכה בציבור הדתי-לאומי, מצד עצמה, באופן טבעי, יורדת עם הזמן, בגלל ההשפעות שיש להתחייבות ה"לאומיות" וה"חברתיות", המגיעות מקשר ומגע כל כך הדוקים עם העולם החילוני והחומרי, שלהתערבב בו, (ולאו דוקא באמת בתור משפיע) - הפך להיות ערך מקודש, יותר מכל הדורות הקודמים.

ועל כך תעיד, לו רק העובדה, שהפך כיום מנהג נפוץ וקיים לרוב, שאפילו בישיבות המובילות ונחשבות לטובות ויראות-שמים הקיימות, שרידי הרבנים שעדיין לבושים בגדים יהודיים מובהקים (חליפה, זקן וכו') - דורשים ומלמדים את תלמידיהם, שאינם מרגישים צורך, להיראות דומים אליהם. לבושים ממש בערך כמו  בני גילם האחרים בארץ, שאינם דתיים. ובעיקר הראיה היא מצד הרבנים עצמם, שאינם אפילו מעיזים לנסות על תלמידיהם לשנות את צורת ואופן לבושם...

אלא מה, העניין הוא לא להרחיב לדבר על המצב הקיים. אלא להבין קודם כל לאן רוצים להגיע. הרבנים דאז (כגון הרב קוק) רצו בהגדלת תפארת התורה ארץ ישראל ועם ישראל - כאחד, ולצורך כך חשבו, שהעניין של הארץ והעם כ"כ חשוב, שלשמו יש להשקיע ביישוב הארץ, משא ומתן  והתעסקות בענייני העולם ה"גדול".. אך כל זה היה בסופו של דבר כחלק מהעולם התורני, כשלוחה שלו, ולא ח"ו, כדבר נפרד לעצמו. פרנסה לשם פרנסה. לימוד מדע לשם מדע. לא - היה פה רעיון תורני ממשי אצלם (בלי להיכנס לשאלה אם צדקו או לא בכל שיטתם).

משא"כ היום, הרבנים של הציבור הדתי-לאומי היום, שנולדו כבר במצב שנמצאים ומעורים בתוך ענייני העולם, לאו דוקא זוכרים ומכירים בכלל את החיבור הרוחני וההתחייבות הראשונית המתחייבת לתורה ולעבוד את ה' בנפשם ובכל התעסקותם.

ופה צריכה להיות ההכרעה -  לא פסיקה פרטית כזו או אחרת לגבי סרטים וקולנוע - אלא ההכרעה הכללית של מנהיגי ורבני הדור הזה - האם השיקול העיקרי ואבן הבוחן להחלטותיהם היא ראיית השכל, חכמתם, מעמדת כמשפיעים בחברה וכו - או רצון השם הפשוט, קבלת עול, והתעסקות עם ענייני העולם המותרים, כן משא ומתן, כן מגע רציף עם כל העם, אך ללא שום נטיה מהשולחן ערוך וההלכה אפילו כקוצו של יוד.    

בגדים יהודים מובהקים?אנונימי (פותח)

אתה מתכוון לבגדים פולניים מלפני מאתיים שנה...

אין שום איסור הלכתי ללבוש חולצת טריקו ודגמ"ח, ואין שום חובה ללבוש חליפה וכובע. בשו"ע כתוב  שילבש בגדים בינוניים לא מפוארים מדי ולא סמרטוטים. עדיף לא להסתובב בקיץ ב38 מעלות עם חליפה שחורה, ולגרום חילול ה' שכולם מריחים את הזיעה שלך. אדרבה זה איסור, שהרי אסור לתלמיד חכם שיהי לו רבב בבגדו, וזה אותו עניין, זילות התורה.

אמת שחשוב שרבנים ילבשו חליפה, שהרי זה לבוש מיוחד ומכובד, כראוי לרבנים, אך מכאן ועד לזלזל במי שלובש בגדים של היום רחוקה הדרך. אין כאן חוקות הגויים ולא דרכי האמורי.  ומי שלא מאמין, שיבדוק.

דבר נוסף, ישנם גם סרטים כשרים שאפשר ללמוד מהם הרבה, ואין בהם קטעים לא ראויים. אמנם לא ראוי לבן תורה שילך לקולנוע, אך קשה להטיל איסור גורף על כל מי שהולך.

בנוסף, אפשר ללמוד באקדמיה ולהיות ירא שמיים, בבחינת אקדם-יה, לעבוד את ה' בלקדם ולקומם את מלכות ישראל בארץ, שהרי אי אפשר לנהל מדינה בלי רופאים מתמטיקאים פיזיקאים ושאר אנשי אקדמיה.עוד עבודת ה' בזה הוא ע"י הכרת מעשיו שברא [רמב"ם מו"נ]. (עיין הקדמה לספר של אוקלידס שתרגם אחד מתלמידי הגר"א בהוראתו, שמה שיחסר לאדם בחכמות החול, יחסר לו מאה ידות בתורה, ולהרחבה עיין מאמרו של הרב טאו על חכמות החול.)

צריך להיזהר לפני שמוציאם לעז על ציבור שלם, ובמיוחד ברבנים "שעקיצתם עקיצת עקרב, ולחישתם לחישת שרף, וכל דבריהם כגחלי אש."

בעניין פאבים וסגנון דיבור, מסכים שהעניין בציבורינו מקולקל ועלינו לתקנו, ובמקום להתלונן בא נתחיל לעבוד על זה.

הערה: גם אם תגובה זו נראית כועסת, תדעו שהכל מאהבה!חושף שיניים

מדוע היהודים דיברו תמיד בשפה שונה...אנונימי (פותח)

מדוע לדעתך תמיד התנהגו היהודים בצורה השונה מהסביבה דיברו בלשון אחרת אכלו מאכלים המיוחדים להם התנזרו מתבשיליהם של הגויים והתלבשו אחרת. מטרתם הייתה אחת שמתוך ידיעה שעם ישראל יכול להתקיים ע"י זה שהוא נבדל מתרבותם של הגויים רק כך יצליח לקיים את דתו ולתת המשכיות לתורתו שהרי אין כל הסבר אחר כיצד הצליח עם ישראל לעבור ולשרוד את כל אותם גזרות שמד ומלחמות. רק בזכות היותו 'עם לבדד' ממילא זכה שהוא 'ישכון'.

וזוהיא הסיבה לכך שגם כאן בארץ ישראל אע"פ שרובם ככולם יהודים מכל מקום כיון שיש כאלה שהולכים בחוקות הגויים ממילא עלינו להצהיר ולהבהיר שאין אנו שייכים לכך. וכל חרדי יודע שהלבוש שלו מונע ממנו לנהוג בצורה שאינה תואמת את ההלכה כך שההנהגה היהודית שלו יוצאת נשכרת.

שנית, כמובן שיש להוקיע את אלו שמגנים בלשון בוטה את הרבנים שאינם הולכים בדרכם. לכל דבר ישנה דרך וגם אם ישנן שאלות מותר לעשות זאת בדרך כנה ואמיתית. אך חוששני שאתה הוא זה שמזלזל בדרכם של הרבנים שהרי איזה רב התיר ללכת לקולנוע. ובנוגע למה שאמרת שיש דברים טובים בקולנוע וכו' אענה לך שגם בנצרות ובאיסלאם יש דברים טובים אולי מוטב שנלמד גם את תורתם שלהם. תאמר לי ידידי למה אתה כל כך מחפש היתרים כיצד יותר לך ללכת לרעות בשדות זרים. בא תלך בדרכם של אבותיך שהתנזרו מתרבות הרחוב וגדלו להיות יהודים יראים ושלמים.

נ.ב

בנוגע למה שכתבת שהאקדמי'ה היא מלשון אקדם י'ה וכו' תרשה לי לתת לך מספר דוגמאות נוספות. למשל:

כנסיה זה כנס י'ה להתכנס לפני ה'. איסלם (סלאם) זה מלשון שלום שהוא אחד משמותיו של הקב"ה.

יש דרכים אחרות להיות שונים מהגוייםאנונימי (פותח)אחרונה

לדוגמא ללבוש ציצית, כיפה, להתנהג בצורה מוסרית, להיות נעים הליכות.

בעניין הקולנוע, כתבתי שלא ראוי, אך צריך לדעת את ההבדל בין "אסור" ל"לא ראוי", חשוב מאוד לא לבלבל ביניהם, שהרי אין עושים גזירה על גזירה.

תשובה שכתוב בה לא ראוי: http://www.kipa.co.il/ask/show/202268-בתי-קולנוע

תשובה נוספת, היתר: http://www.kipa.co.il/ask/show/249990-קולנוע

וגם: http://www.kipa.co.il/ask/show/98841-קולנוע

אמנם כולם כותבים שלא ראוי כמו שאמרתי, אבל שוב, צריך להיזהר לא להגדיר את זה כאיסור כאשר זה איננו המצב. רק על נקודה זו אני מעיר.

שים לב שבשאלה האחרונה הוא מדבר על הסרט אושפיזין, וכותב שאפילו אולי היה טוב ללכת לקולנוע בשביל זה, אך אתה צודק שצריך להיזהר, לא כולם ר' מאיר שלמד מאחר ו"תוכו אכל וקליפתו זרק". אך אני מאמין שגם בנצרות ובאיסלם יש דברים טובים, ואפילו הרמב"ם כותב שבזכות דתות אלה יש הרבה יותר אמונה באל אחד ופחות ע"ז, אז זה כבר טוב. אם אני לא טועה (יכול להיות שכן) מרן הרב קוק זצ"ל כותב על הנקודות החיוביות בדתות הגויים... אין כוונתי שעכשיו צריך להתחיל חברותא ב"ברית" החדשה ובקוראן, אלא רק לראות שלא הכל שחור לבן, וגם לרע יש טוב שרשי.

נ.ב. נו באמת... אקדם יה זה רק אסמכתא, שעשוע לשוני ותו לא, לא הוכחה. למרות שאני באמת חושב שאפשר להאדיר את שמו יתברך ע"י לימוד החכמות...

תאכל'ס צודק..צעיר רענן

בקטע הזה המגזר החרדי עוקף את המגזר הדתי לאומי בהרבה...

אבל המציאות מורכבת ודבר שאחד טוב מאוד השני פחות וכן להפך..

לדוגמא - התישבות, ארץ ישראל השלמה, מצוות התלויות בא"י[גידול צאן,בקר], כיבוש הארץ.. תאכל'ס הציבור הדתיי לאומי עושה יותר..

אז בסרטים ותרבות הציבור החרדי מתנזר והציבור הדתי פתוח ובא"י הפוך..

זה מדובר על הציבור הדתי לאומי..

שחכת להתחשב בעובדה שהרבה מאוד גם בציבור הדתי לאומי בדורנו כבר בקטע הזה זז - "הציבור התורני"..

גם משתדלים לעשות הכל כמו חרדים וגם עושים את המצוות התלויות בארץ.

הודעהשואף לאור

אני בטוח שהאמירה הזאת אם נאמרה לא כוונה להליכה לבתי קולנוע של היום.

אינני יודע מהי האמירה אבל אני חושב שעליך להבין שאין הכונה ללכת לבתי קולנוע של היום...

לאמיר..אנונימי (פותח)

וגם אם היא נאמרה על בתי קולנוע של פעם לא ידוע לי שהראו שם בקולנוע סרטי תנ"ך ויהדות.

אגב, לבתי קולנוע של פעם הרב קוק כן התיר ללכת....

רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך