נטל או אחריות? [שאלה לדיון, דעתכם נחוצה!] ציפית ליalex
ב"ה

לפני כמעט שנה, היה הרס של שניים וחצי מבנים הסמוכים לבית שלנו.
לאחר ההרס, כולכם ודאי יודעים - ישנו רצון וצורך עז לבנות את הבתים מחדש, גדולים יותר ויפים יותר. אז מתחיל התהליך המסורתי של התרמות: טלפונים, מדלת לדלת, מודעות, מסרונים, חיפוש תורמים 'גדולים' וכו'. כך גם אנחנו עשינו, טלפונים, דלת לדלת, מודעות, ומה לא...

באותם ימים, הגענו לאיזה מקום ופגשנו שם אדם יקר מאחת הגבעות היותר ותיקות ומבוססות. שיתפנו אותו בכאב החורבן, ובציפייה הנרקמת מתוך הבנייה המחודשת, וכמעט בגאווה סיפרנו לו על שהצלחנו תוך שבועיים להתרים את מלוא הסכום שבו נאמד ההרס. הוא לא התרגש ואמר לנו: 'מה? למה אתם מתרימים? מה האנשים האלה אשמים שהרסו לכם את הבית? בניתם במקום לא חוקי מתוך ידיעה שיתכן ויהרסו לכם יום אחד, והנה, היום הזה הגיע, אז אל תתחננו שאנשים אחרים יצילו אותם מהבור שבעצמם כריתם, צאו לעבוד, תרוויחו כסף, ותבנו מחדש'.

אפשר להסכים, אפשר לחלוק, אבל- זה מעורר מחשבה.

נראה לי שיש להביט על הסוגיה משני צידי המטבע: מצד המותרם ומצד המתרים.
מי שבוחר לשבת במאחז, עושה זאת מתוך ראייה כללית, מתוך אמונה במהלך ההתיישבות כמהלך כללי שאמור לכלול בתוכו את כל העם. הוא ניצב בחזית על מנת להגדיר עבור העם כולו מחדש את הגבולות והיכולות. אנשים רבים תושבי 'המרכז', או סתם תושבי ישובים בורגנים תומכים בליבם בנאחזים, אך הם בעצמם לא יעלו לקרקע מטעמי נוחות, שגרה, חוסר יכולת, חוסר כוח, חוסר התאמה ושות'. כל מי שיוצא לאיזו חזית התיישבותית , יוצא מתוך אמונה שרבים אחרים עומדים מאחוריו ומגבים את מעשיו, אך מסיבות טכניות כאלה ואחרות- לא מצטרפים בפועל.
תגיבו באתר על מנת שהיא תמשיך לכתובalex
קישור להמשך המאמר
http://www.lms.org.il/Page.aspx/Blog/159
אז מה השאלה,בעצם?קחו עמכם דברים

לדעתי,יש כאן מין חלוקת יששכר וזבולון שכזו. מי שיכול-מיישב,ומי שלא מיישב-תורם.

ברוב המקרים,למי שמיישב יהיה פחות כסף אז הוא יצטרך את הצד הלא-מיישב (קרי-הבורגני) שיתן לו כסף.

ומי שיש לו כסף,יותר עסוק בחיים הפרטיים שלו אז הגבעות רחוקות ממנו במעשה-גם אם קרובות באידיאל.

מה רע בזה?

יש בזה משהו.יזהר

תתרימו, אבל אל תשתמשו בטרמינולוגיה של "ילדים ללא קורת גג" וכו'.יש בזה צד של צביעות. נכנסתם למשחק מסוים, שיש בו כללי משחק מסויימים. מי שתומך בכם שיתרום. אחרי הרס זה זמן טוב לערוך מגבית, אבל הטרימינולוגיה צריכה להיות של תרומה לבניין מתוך הזדהות עם סוג המאבק שלכם.

"לכם ולא לו"יזהראחרונה

למה אני אומר לכם? כי אני אישית לא חושב שזאת הדרך, לכן אני תורם מזמני, כוחי וכספי לדרכים אחרות.

עוד אחד נרצחצאצא

לא הגיע הזמן שיקרה משהו?

עד מתי ניהיה בהלוויות של חברים שלנו?

כל הזמן אומרים לנו לעבוד עם צה''ל לא לעשות בלגן...

זה מה שקורה שעובדים עם צה''ל. הנה דוגמא.

תשטחו את הכפר תעשו משהו.

חבורה של האבלים.

הנה זה מה שקורה שהולכים עם המערכת. מתים.

עם כל הצער, אין שום קשר למקרה הזהנקדימון

האופציה השניה היתה ללכת לסיור הזה בלי תיאום, או בלי ליווי צבאי בכלל. ואז מה היה קורה? לא נרצח אחד ו3 פצועים אלא חבורה שלמה טבוחה.

.......צאצא

אני בא לומר שמאוד קשה לתת אמון בצה''ל אחרי שרואים דבר כזה

צהל זה מילה מאוד גדולהנקדימון

כשאני מסתכל על מה שאלפי החיילים עושים במשימות השונות, גם אצלנו ביו"ש, קל עד בינוני לתת אמון. זה לא אומר אמון בכל מצב, וצריך גם שכל - אבל להסתכל רק על האירוע הזה זה לא שגוי.

הם באמת הלכו בלי תיאום ובלי ליוויפשוט אני..

מוקדם יותר ראיתי שכן היה תיאוםנקדימון

עכשיו אני רואה שבאמת שינו את הדיווח.

ועדיין, מיותר לציין שהביקורת על היעדר הירי של החיילים עד לאחר האסון היא מוצדקת בלי "אבל".

עושים הרבה. עושים בשקטמשהאחרונה

אפשר לעשות יותר אבל הפוסט הזה הוא במידה רבה כפיות טובה.

יאללה לחזק להתחזק צאט ארץ ישראל השלימה!יהודי אוהב הארץ

מחברים את אוהבי הארץ במקום אחד! 🤝
אם הלב שלכם פועם למען יישוב הארץ, מקומכם איתנו. הקמנו צאט מייל קהילתי שמרכז את כל מה שבוער ומעניין: עדכוני התיישבות, סיבובי שערים, אירועים ופעילויות.
היתרון הגדול? כולם שותפים! כל אחד ואחת יכולים לעדכן ולשתף בזמן אמת.
📜 רוצים לזכות להיות חלק? שלחו בקשת הצטרפות קצרה למייל: 6159375@gmail.com ונצרף אתכם בהקדם!

יפה! ישר כחפתית שלגאחרונה
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה

אולי יעניין אותך