חיי יהודי VS "ארץ ישראל"?אנונימי (פותח)

היום ישבנו בכיתה בשיעור אזרחות. התעסקנו כמובן בסוגיה של הפיגוע (אין מה לעשות, זה מה שזה היה) במחנה הצבאי אתמול בלילה. למי שלא שמע את תיאוריו של הרב רונצקי (שלא ניתו לחשוד בו כאיש שמאל) על אירועי אתמול אקצר ואומר שלפי התיאורים ששמע ממפקדים, "עשרות רעולי פנים פרצו לבסיס" לא רק זה, אלא שהם הטעו את החיילים כל כך טוב, שהחיילים לא ידעו עם אלו מחבלים. שתבינו, זה היה ברמה כזו שחיילים שקלו פתיחה באש מכיוון שהם חשבו שזה פיגוע.

השאלה שחייבת להיזרק לחלל האוויר היא האם יצא ה"שכר" בהפסד?

התשובה הפשוטה היא שכן. ברור מאליו שהנזק שנגרם מפיגוע כזה גדול עשרות מונים מ"הצלחתו".

כי איך הגדיר את זה מישהו מהפורום היום בשיעור- בסך הכל זו פעולה שנועדה למנוע פינוי יישובים! 

אז בוא נבחן את הבסך הכל הזה בראי ההלכה והמוסר! באופן הלכתי, לא נמצא רב אחד שיתיר לזרוק אבנים על יהודים כדי למנוע מהם לבצע פעולות שנתנו להם מהממשלה (אפילו נטורי קרתא לא זורקים אבנים על יהודים!!!!). השאלה היא האם הלכתית אדמות שוות יותר מחיי יהודי? ברור שלא. זה בוודאי לא נמצא בשום מקור הלכתי שמותר לפגוע בחיי אדם כדי לשמור שלא יפנו בית בא"י (וגם הרב מלמד שפוסק שאסור לפנות יישובים וודאי לא יגיד שמותר לפגוע בחיילים).

אז אם אתם עושים פעולות טרור וודאי אל תתרצו את זה שאתם שומרים על ארץ ישראל ופועלים על פי ההלכה כי אתם לא! אתם פועלים על פי מצפון משובש ועל פי גדרי הלכה שהמצאתם לעצמכם! ואולי אתם נהנים לשקר לעצמכם שזה מה שה' רוצה?

בראי הציבורי בכל אופן, הפעולה טפשית ביותר. הרי אף אחדלא חושב שזה באמת יעצור פינוי. ובדרך שאתם פועלים מי בכלל ירצה לשמור על יו"ש? אתם מציירים את החברה שגרה שם בחברה אלימה וכפוית טובה וכל מה שאתם עושים זה להרחיק את העם מההתיישבות- אז אם זו כוונתכם, וואלה הצלחתם.

באופן של הכרת הטוב גם נכשלתם. הצבא והחיילים עומדים במחסומים ומסכלים פיגועים כנגדכם יום יום שעה שעה וזו הכרת הטוב שלכם? ומספיק עם הטענה השקרית הזו שהצבא לא שומר עליכם! אתם משלים את עצמכם!! אתם באמת חושבים שצה"ל מציב את החיילים במחסומים כדי לעצור אתכם ולאפשר למחבלים זמן לחדור ליישובים? תעשו לי טובה זו התבכיינות של ילד קטן וזו אמירה תינוקית ומנותקת מהמציאות.

שאלה נוספת, מי אתם בכלל? אתם נגד צה"ל? זורקים אבנים על חיילים שממלאים פקודות? מנסים לרצוח את אחיכם בתמורה לאיזו "ארץ מובטחת" דפוקה וחושבים שזה רצון ה'? אז איך להגדיר פעולה כזו חוץ מפיגוע ואיך להגדיר את הציבור הזה לא כמחבלים?

בטח שלא מחבליםבחור זהב

אני רחוק מאד מלהסכים עם המעשה, ודי מסכים עכם מה שקראתי במה שכתבת,

אבל עדין לא מחבלים, תמצא הגדרה יותר עדינה ותחזור.

האם מחבלים לא זורקים אבנים עלאנונימי (פותח)

חיילים במחסום בכניסה לרמאללה ועל מכוניות יהודיות? אנא הסבר לי מה ההבדל בבקשה.

מי שמגדיר את זה פיגוע חשוד כשבכני"ק בעיני.אביר על סוס

אדם מהציבור שלנו לא יכול להיות שיתנכר עד כדי כך לאחים שלו.

ו-זו הסטה של הנושא ליייחס את המאבק באילו הוא ניטש כביכול על הארץ בלבד.

זה מאבק על הכל:

על התורה.

על העם.

והעל הארץ

ועל החיים בעצם.

כולם כולל כולם יודעים עד כמה פועל 'שלטון החוק' נגד יהודים מדי יום, ועד כמה מתעמרים בציבור שלנו - ומי שלא מסוגל להבין את מה שנעשה אתמול (גם אם לא להצדיק - הגם שלדעתי אין דרך אחרת אבל זה כבר נתון לויכוח) - לדעתי עליו לבדוק את עצמו טוב טוב, האם באמת אהבת ישראל וערבות הדדית הן אלו שמניעים אותו, או שאולי דברים אחרים.

אני מצטער אבל קשה לי לתאראנונימי (פותח)

ניסיון לטבח בחיילים ע"י יידוי אבנים ובקבוקי תבערה במילה אחרת מפיגוע. הן זה והן זה הם נסיונות רצח מכוונים נגד יהודים מסיבות אידיאולוגיות. מדוע זה שונה?

דבר נוסף, רצח היא אחת משלוש מצוות ייהרג ואל יעבור. לא נראה לי שהפנימו את זה החברה מאתמול.

זה אומר שגם בעבור המלחמה על צביונה של ההתיישבות ועל אופייה התרבותי של מדינה יהודית וקביעת הנורמות החברתיות אסור לרצוח. ואתמול ניסו לרצוח וכל אמירה אחרת תהיה שקר.

דבר נוסף. אם המלחמה היא על התורה (שד"א אף אחד לא מנסה להעביר אותך לע"ז) מי שרי לך לנסות לרצח באנשים שמגינים עליך?! 

תסחף עוד...שייטת
מי זרק בקתבים??????אהה

כל פעם אתה מוסיף עוד ועוד הגזמות!!!!

כך דווח בתקשורת ידידיאנונימי (פותח)

לא שזה משנה אם זה רק בלוקים או גם בקבוקי תבערה.

אה, אז אם דווח באיזה אתר תקשורת, זה בטוח קרהאהה

זרקו כמה נורות צבע ואבנים. טוב גם שלא חשבת על להגזים

אויש באמת רק זרקו בלוקים על חיילים?!אנונימי (פותח)

אז עכשיו הכל בסדר. תודה שהסברת.

זה לא ארגון טרור! השוו אותנו לחמאס!כהנא חי!
מדוע לא ישוו?! אתם מצטייריםאנונימי (פותח)

כאנשים שכל מטרתם היא לרצוח חיילים!!!! אין הבדל עקרוני בין זה לבין חמאס מלבד האידיאולוגיה מאחורי המעשים. שאגם גם שלכם וגם שלהם מוטעה!

אני מסכים. אנחנו בדיוק כמו החמאס.אנונימי (פותח)

זה אומר שעכשיו תתנו לנו נשק, שטח, כסף ומדינה?

אף אחד לא נותן לחמאס נשקאנונימי (פותח)

בהסכם הטיפשי ב1994 נתנו נשק למשטרת הרשות (שאגב מסייעת במניעת טרור).

אבל למה אתה חי בסרט,אביה7

אתה באמת חושב שיש פה מישהו שכל מטרתו היא לרצוח חיילים?!

תקרא את התגובות של אנשים פהאנונימי (פותח)

הם חושבים שניסיון הרצח אתמול הוא דבר חיובי ומבורך, כאילו שפגיעה ביהודי זה מה שה' רוצה.

מתי היה אתמול ניסיון לרצח??מרדכי
אני חושב שזריקת בלטה לתוך רכב שבו נוהג יהודיאנונימי (פותח)

בכוונה תחילה של ניסיון לפגוע בו פחות או יותר עונה על השאלה שלך.

ובעיני, מי שמבצע את זה חשוד כשב"כניקאנונימי (פותח)

נו, אז מה הבעיה שלך?אנונימי (פותח)

לחיילים מותר לפגוע ביהודים, לזרוק ילדים מהבית באמצע הלילה ולמוטט את הבניין עם בולדוזר.

לחיילי צה"ל מותר היה לטבוח ביהודים ניצולי שואה באלטלנה.

לחיילי צה"ל ולשוטרים מותר היה לבצע טיהור אתני באלפי יהודים בגוש קטיף ולרוצץ 300 גולגלות בעמונה.

וכל זה למה? כי הם מסכנים, הם רק קיבלו פקודה מדרג יותר גבוה.

אז תדמיין שגם מי שזרק כמה נורות צבע בחטמ"ר (אני מקווה שלא תתחיל לבכות מהתיאור הקשה הזה) קיבל פקודה ובזה יסתמו כל טענותיך. ביי. 

כן, לצבא מותר לעשות את כל הנ"לאנונימי (פותח)

משום שכל הנ"ל הם חלק כהגדרת תפקידו!

ולכן אם הבית לא חוקי מותר להם לפנות ולהרוס אותו (לא שאני בעד זה אבל מה לעשות שבג"ץ שמאלני).

ואל תגיד ניצולי שואה, אולי תגיד שהם סירבו למסור נשק לצבא ופגעו באחידות והלכידות בעם וזו הפעולה שנדרשה בשביל למנוע קרע?!

כל מה שהחיילים פקודים לעשות זה חלק מהגדרת תפקידם. בין היתר כן כן תתפלא, גם למנוע כניסה של מחבלים ולהגן עליך בדברים שאתה אפילו לא יודע עליהם! אתם רק יודעים שהם מפנים. אבל מי עצר את רוצי משפחת פוגל הי"ד? אתם?! לא! צה"ל! נכון שצריך לשנות את מדיניות בג"ץ בפינוי יישובים אבל מכאן ועד ניסיון רצח בחיילים המרחק גדול!

לא מתנחל- שבכ"ניק. לדעתי אל תגיבו לו יותר מעתה.אביר על סוס
הגדרה עצמית היא עניין אקסיומטיאנונימי (פותח)

ליישות מדינית מותר להגדיר את התפקידים של עצמה. למשל, מדינת הרייך השלישי הגדירה את תפקידיה בתור מטהרת העולם מיהודים וזה היה לגיטימי - אבל רק במסגרת הרייך השלישי.

אי לכך, הציור הוא כזה: יש מסגרת א' בה מותר לצבא לבצע טבח בניצולי שואה בעודם שוחים במים ולבצע טיהור אתני ביהודים על רקע דתם וגזעם, ויש מסגרת ב' בה מותר לזרוק, לא עלינו, נורות צבע בתוך בסיס של קלגסים המתכוונים לבצע פוגרום בנוסח חמלניצקי ביישוב יהודי פורח. אם נאמר שהמסגרות הן דיכטומיות, אין לך זכות לפסול את זכותה של מסגרת ב' להגדרה עצמית. כך שיוצא שהמחלוקת בינינו היא רק על הדיכטומיה עצמה: אתה טוען שאנחנו עבדים נרצעים של המדינה שלך. אני טוען שאני משתין בקשת על המדינה שלך, על חוקיה, על שופטיה, על חייליה, על מוסדותיה ועל שוטריה. מי צודק?

כן, ואני בטוח שה' רוצה שתמנע פינויאנונימי (פותח)

של כמה אוהלים מסכנים באש קודש ע"י רצח של חיילים!! ברור לכל שאתם פועלים לא ע"פ ההלכה אלא על פי צו מצפונכם (המעוות יש לומר).

רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך