שלום לכולכם ושבוע טוב.
קוראים לי יצחק וזכיתי להיות המדריך של הבחור שאתם מדברים עליו. במקרה ובלי שום קשר לכך אני גם הבן של מזכ"ל בנ"ע.
לא קראתי את כל ההערות שכתבו פה, אבל מכמה הערות שכן הספקתי לקרוא הבנתי שהרבה מהחבר'ה שכתבו כאן לא כ'כ בקיאים בפרטים ולכן אשמח להעיר את עינכם.
ראשית, מתוקף תפקידי כבנו של דני הירשברג וגם כמדריכו של הבחור, אפשר לומר שאני די מעורה בעניינים ואני יכול לומר לכם שמזכ"ל התנועה לא התערב וגם לא מתערב בכלל בכל הנושא. אמנם מזכירות הישוב פנתה אליו כדי לברר מה עמדת התנועה לגבי מדריכים שמשתתפים בארועים כגון תג מחיר (כמו שאנשים מכל סניפי הארץ פונים אליו בשאלות לגבי אופי המדריכים שנכנסים להדרכה) אך במקרה הזה כמו בעוד הרבה מיקרים הוא כלל לא התערב. חוץ מזה, דעתי האישית שאין שום בעיה שראשי התנועה יאמרו את דעתם לגבי אופייה של התנועה ובתוך זה גם את דעתם על אופי המדריכים שלה. יותר מזה, זאת אפילו חובתם.
לגבי אי הכנסתו להדרכה, אני והמדריך שאיתי, החלטנו להכניס את הבחור החביב להדרכה למרות שידענו על אופי דעותיו הפוליטיות. אנחנו מאוד מעריכים אותו ומחזיקים ממנו, ולכן קבלנו החלטה שלמרות שאנו לא מסכימים עם חלק גדול מדעותיו, עדיין שווה להכניסו להדרכה. לאחר שכבר הודענו לו על כך פנתה אלינו מזכירות הישוב ובקשה שנבדוק יותר לעומק מה הם השקפותיו, כי יש קווים מסויימים שמבחינת הישוב אי אפשר לעבור, ואדם שעובר אותם לא יוכל להדריך בישוב. אני לא רוצה להכנס כרגע לויכוחים פוליטיים, גם אני לא מסכים עם כל גבול שהישוב מציג. אך אני חושב שכל ישוב יכול ליצור לעצמו קווים מסויימים שאותם אי אפשר לחצות. כמו שהישוב יכול להחליט שמבחינתו אדם שמחלל שבת לא יוכל להיות מדריך בסניף, כך הישוב יכול להחליט שאדם שעושה דברים כאלה או אחרים לא יוכל להדריך. בנ"ע היא תנועה מגוונת, ולכן לכל מקום ולכל סניף שמשתייכים אליה יש קווים אדומים משל עצמם. אני מאמין שהקווים בסניף ת"א ובסניף יצהר הם קווים שונים, וזה בסדר גמור.
בהמשך לזה, אני חושב שאני האדם היחיד מטעם הישוב והסניף שדבר עם הבחור אחרי התלונות, ואני בעצמי עדיין לא החלטתי אם הוא יכנס להדרכה או לא. (גם אם אחליט לבסוף שהוא לא מתאים להדריך בישוב אני עדיין אוהב אתו ומעריץ את המסירות שלו כלפי הארץ (גם אם אינני מסכים עם הדרך).) ולכן אני חושב שיש על הנושא הרבה רכילות, לשון הרע והוצאת שם רע שממש לא לצורך, ולזה שדברים אלו לו תואמים את דרך התורה אני חושב שכולם מסכימים...
בתפילה לאחדות ואור גדול של חנוכה, חג שמח ושבוע טוב.