די לעירוב פולטיקה בבנ"עדי"מ

מי שלא שמע היה אחד מטלמון שהיה צריך להיכנס להדרכה בישוב כיוון שהמזכ"ל גר בטלמון והוא שמע שהמדריך הנ"ל נעצר בעבר הירדן בוטלה כניסתו להדרכה (דבר שהמזכ"ל ידע אך ורק משום שגם הוא גר בטלמון)

החלטנו לכתוב מכתב מחאה של בוגרי ומדריכי התנועה (לצורך זה אני מוכן להיקרא בוגר התנועה) למזכ"ל התנועה דני הירשבג (בלי להיכנס לדיון על בנ"ע אני חושב שדעותי על בנ"ע ידעות)

אנו מדריכי ובוגרי בנ"ע קוראים המזכ"ל תנועת בנ"ע אל תיהיה משופע מהתקשורת

הרי אם לא היה עליהום תקשרותי כל כך גדול על נוער הגבעות לא היית אומר דבר כזה!!!

אל תתן לדעותיך הפוליטיות להתערב להחלטות בתנועה!

זה לא מהיוםיזהר

לאחר התבטאויות מסויימות שלי בפורום בנ"ע בכיפה אחרי פרעות עמונה, צביקה צפדיה (רמ"ח מפעלים של התנועה) רצה להעיף אותי (הדרכה והנהגת הנוער) ובסופו של דבר רכז המחוז הרגיע את הרוחות.

בנ"ע היא תנועה פוליטית. נקודהצחקן

וגם אריאל תנועה פוליטית - של האיחד הלאומי. עזרא קמה כתנועה של פועלי אגודת ישראל, כמו כל תנועות הנוער. זה עוד סוג של מימון מפלגות.

אריאל היא לא תנועה פולטיתדי"מ

ולא יעיפו אף מדריך בגלל הדעות שלו

(והדעות שלי ידעו תפה ואני בכלל לא מסתיר אותם ובכל אירוע תנועתי אנימ תווכח בערך עם כל העולם)

ואם הוא שמלאני גם לא יעיפו אותו?לארוצהלהגיד

ואם יש לו "דעות" חילוניות?

אל תהיו תמימים. לכל מקום יש אג'נדה ויכול להדריך שם רק מי שמייצג את האג'נדה.

ובכל סניף יש סגנון. מדריך אחד יוכל להדריך בסניף מסויים ומדריך אחר בסניף השני- אבל כולם צריכים להיות באיזשהו גבול. 

לא יכניסו רפורמי להדריך בבני עקיבא, כמו שלא יכניסו חרדי להדריך בסניף של השמו"ץ. 

אתם כועסים כי אתם לא רואים פסול בזה שהוא נעצר. אבל תנועת בני עקיבא כן רואה בזה פסול. 

אם יש לו דעות חילניות לגמרי לא יקבלודי"מ

כי התנעה היא תנוע הדתית אבל אם הוא שמאלני כן יקבלו

תנועת "עזרא" - "צעירי אגודת ישראל" נוסדה בגרמניהאנונימי (פותח)

בתחילת המאה הקודמת. וודאי שלא לצורך קבלת מימון מן המדינה ה"ציונית", שעדיין לא קמה. בהמשך, לאחר ש"ציונים דתיים" התחילו לבחוש בקדירת ה"עזרא", הוצאו חלק מן החניכים לשמד "ציוני". היום התנועה מגדירה את עצמה כ"ציונית", שזו סתירה, מניה וביה. עצם הצורך להוסיף "דתית" ל"ציונית", מעיד עליה - תנועה חילונית, מדינית, בלי שום קשר ליהדות. השימוש בסמנטיקה יהודית בא כדי להטעות את עם ישראל. כך הצליחו ה"ציונים" לגזול את ארץ ישראל מן העם היהודי, ולקבל מן הגויים את המנדט על השליטה בישוב היהודי. ה"ציונות" רצתה רק טריטוריה - לא עם, לא תורה, ולא ארץ ישראל; הבחירה בארץ ישראל היתה מתוך אילוץ. ל"ציונים" לא היה אכפת ללכת גם למוזמביק או לאוגנדה. העובדה היא שהם מחריבים כל סנטימטר מעבר לקו הירוק של בן-גוריון, שר"י. והם ימשיכו לדכא את היהודים, כי, מדינתם לא התכוונה, מעולם, להיות יהודית!!! הם רצו מינימום יהודים, המחזיקים בדוקטרינות שלהם - שמאל, ומינימום ארץ, ולא תורה, בכלל. ועל זה הם עובדים מאז הכריזו על הקמת מדינת הרשע והפשע שלהם. מובן מאליו שה"ציונות הדתית", ה"שותפה ההסטורית", בהיותה "ציונית", היא תרדוף את מי שמעז להקים יד ה"ממלכתיות", במלחמה על עצם קיומנו ועל ארצנו, נגד מהרסינו ומחריבינו.

ה"ציונות הדתית" היא הרס העם, התורה והארץ!!!

אם צריך אני יכולה גם לשלוח.. (אני מדריכה)אביה7
והנה העצומה...די"מ
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ב כסלו תשע"ב 12:39

אנו, מדריכי ובוגרי תנועת בני עקיבא החתומים מטה,

מבקשים למחות על העוול שנגרם לבחור שלא נכנס להדרכה עקב דעותיו הפוליטיות.

לדעתנו, תנועת בני עקיבא, שמאז ומעולם קיבלה לשורותיה מדריכים שלא כולם שומרים על כללים מאוד בסיסיים ביהדות, פועלת בצביעות כשהיא מדיחה מדריך אידיאליסט, תורני ומוכשר שכל פשעו הוא אהבתו לארץ ישראל.

ואנחנו מבקשים להחזיר אותו כמו שנקבע מלכתחילה

http://a7.org/oocache/6975712434203918336/index.htm

על החתום:

דוב מורל שבט הגבורה סניף טלמון

אם אתם לא רוצים לכתוב פה תפנו אליי באישידי"מ

אם אתם מדריכים תכתבו איפה אתם מריכים  ואיזה שבט

תוסיף את החתימה שלימרדכי
גמאני חותמת..אביה7

אביה צעירי, שבט להבה גבעת שמואל

מדריכה שבט איתן קרית הרצוג

העוול שנגרם לבחור?!אנונימי (פותח)

לא נכנסים להדרכה בשביל החניכים?! אם הוא כ"כ ראוי זה עוול לחניכים...

הדפיסו הפיצו והחתימודי"מ
יש אפשרות להשתמש באתר הזה-משה ר-

https://www.atzuma.co.il/join

לדעתי הרבה יותר נוח ואפשר להפיץ בהרבה מקומות...

אם אני לא מדריכה אני יכולה לחתום?ענבל

אני בנוער.....

כן!די"מ
אם היית פעם בבני עקיבא אז את נחשבת בוגרת..תחתמי אביה7
גם מי שהיה לפני 7 שנים?‏-משה ר-
כן, מה יש להפסיד?אביה7

ואתה מוזמן להדפיס ולהחתים בשדרות ואז לסרוק ולשלוח לדוב

ניגוד אינטרסיםיזהר

מצד אחד זה באמת לא בסדר מצד הנהלת התנועה. מצד שני (בהנחה שמדובר על סניף מעורב), להיות מדריך זה פסיק רישא של איסורי תורה רבים.

אז נראה לי שבסופו של דבר עדיף שלא לחתום.

דווקא מדובר בסניף נפרד..יורבית
ככה זה בהגנה. לא קראת על זה בספרים?רמ"ג

רק חבל שהערכים שהם מיחצנים את עצמם מזויפים. פעם  היו יותר ישירים...

יפה לך שאתה מייחס את עצמך לדבר כזה בכל אופן.

אני יודע טוב מאד מה היה בהגנה ולכן קראתי לזהדי"מ
"הסזון תשע"ב"
תחתום גם בשמימים רבים
האמת היא שיש לי תחושה רעה שבמקרה הזה הבעיה היא בקבוצה מהישוב שמנסה להתנער מהנוער הטוב ביותר.
הבעיה העיקרית כאן היא אותם אנשים שחושבים שהיישוב הוא המפעל שלהם ואנחנו מפריעים להם,
ובמקרה הזה זה יצא להם תואם עם הנהגת בנ"ע ובהמשך גם עם המשטרה...

בעז"ה נעשה ונצליח!
תכל'ס אנחנו באמת מפריעים להם..=]שמוליק פיין

בס"ד

אבל ב"ה שזה מה שמפריע להם..!

למה ב"ה שזה מה שמפריע להם??+ ניצלו"שמים רבים

אני מנסה להבין למה אתם חושבים שזו הנקודה?

ולשאול את חברי הפורום החכמים-

איך מגיבים לחברי יישוב שרוצים להוקיע מתוכם את הנוער הפעיל ולא יודעים גבולות?

ולא, זה לא נגמר בלהעיף מדריך מב"ע זה בדרך לגופים יותר משמועתיים ברמה שזה יפגע במעגלים יותר רחבים מהנוער עצמו.

אני באמת מקווה שתהיה התייחסות רצינית, בעקבות דברים לא פשוטים בכלל שהתבשרתי אליהם בשבת האחרונה.

זה היה בצחוק..אבל תכל'ס למי אכפת?(ברצינות)שמוליק פיין

בס"ד

אנשים בישוב מעדיפים שהנוער יהיה חילוני ולא פנאט בסדר?! וזו הגישה של רוב המזרוחניקים אז באמת למה שיהיה אכפת לנו..? לא הבנתי במי זה עוד פוגע?

ונ.ב

מה התבשרת בשבת שהיה כ"כ לא פשוט..?

אני מגיבה לך באישי...מים רבים
שמוליק - למילים יש משמעות!אנונימי (פותח)

שמוליק היקר,

בחתימה שלך קראתי: "הציויינים הם קליפת המן עמלק וזכנו לקבל קדושת מלכות באמת."

אני לא יודע מה אתה חושב על המילים "קליפת המן ועמלק" - קליפות הם מונחים של עולם הנסתר שאני לא מכיר. אבל כשהקב"ה אומר "מחה תמחה את זכר עמלק" - יש מצוה לדורות להשמיד עמלקים כשנתקלים בהם.

אין כמו המשפט "הציויינים הם קליפת עמלק והמן" כדי להבהיר איך התרחש חורבן הבית השני; אלה מילים שנותנים הכשר לפגוע ביהודים, ובמקום אהבת ישראל זה מרבה שנאה...

אנא - היזהר בלשונך!!

הציונות זה אכן קילפה!די"מ
מה שמפריע זאת הצביעותמרדכי

מדריך שיש לו חברה (ולא, אני לא מתכוון למדריך באמצע שמינית, אלא לאמצע שישית) והוא יכול להדריך.

אבל מדריך שהאיידאלים שלו זה ארץ ישראל לא יכול להדריך?

אם נלך לרגע בגישה של מזכ"ל התנועה (שלא היה יודע על זה אם זה היה קורה בסניף אחר) שזה יכול לפגוע בחניכים, מה יחשבו החניכים על חברה בגיל צעיר אם למדריך שלהם יש חברה? זה לא יפגע בערכי התנועה?

זאת צביעות של התנועה!!!

יש תנועה שהיא לא בעייתית כמו אריאלדי"מ

שהפוסק של התנועה זה הרב ליאור

כן אבליער"ב שיחי

להיות עם חברה זה חוקי וללכת לעשות באלגן בירדן זה לא חוקי וכמה שזה כואב מנהל "יקר" תנועת בני עקיבא שומרת על החוק...

מסברים להם שהם מוסרים!די"מ

בסזון לא פגעו בלח"י....

אני חותם!אריאל דוד
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ג כסלו תשע"ב 18:15
איזה גבר אתה שאתה חותם...די"מ
הייתי חותמת- אבל..~nhykb~

אני לא מסכיהמ עם הניסוח. 

אם יש לך בעיה אם זה שלא מכניסים מדריך בגלל דעות פוליטיות- זה דבר אחד, ובאמת צריך לתקן אותו.. 

אבל להכניס לזה את העניין של הכנסת מדריכים שלא בדיוק הולכים לפי היהדות- זה כבר דבר אחר לגמרי שאני לא רואה צורך לערב, מכיוון שיש עליו מחלוקות רבות. 

חבל שהניסוח לא שונה. 

על החתום, 

קומונרית בבני עקיבא. 

אני גם יחתום אם הניסוח יהיה קצת שונה..סתם אחת

זה אומר שבעצם אפשר להכניס גם מדריכים שמאלנים,

אבל להיות שמאלני זה נוגד לגמרי את הערכים של התנועה...

הייתי חותמת אם היה ניסוח שונה...

איזה נוסח את מציעה?די"מ
די להיות פתטיים!!!אנונימי (פותח)

נראה לכם שזה הסיבה באמת שלא הכניסו אותו להדרכה???

אני לא באמת מכירה את הסיפור אבל יכול להיות עוד מיליון ואחת סבות אחרות!!!

חוץ מזה שבלי קשר לפוליטיקה או לא אם אדם נמצא במקום כזה- והולך למקומות ופעילויות כאלה(ולא משנה אם אני בעד או נגד המעשה שנעשה..) זה אומר עליו משו בתור בן אדם על האופי שלו-ויכול להיות שזה היה אחד מהשיקולים של הקומונורית למה לא להכניס אותו להדרכה....

אל תשפוט אדם עד שתגיע למקומו!!!!

מכיר את הסיפור ממקור ראשון...שמשון ר

ולא הכניסו אותו רק בגלל שהוא "השפעה רעה" על החניכים, והוא די רציני בפעילות (לפחות בלהעצר הוא טוב...)

והוא אחד שכן מתאים לו להיות מדריך (אני אומר את זה בתור אחד שהדריך) 

הכניסו אותו להדרכהמרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ג כסלו תשע"ב 22:39

וסילקו אותו (הם סילקו עוד לפני שהוא העביר את הפעולת פתיחה שלו) וזאת הסיבה היחידה שהעיפו אותו! (ואני אומר לך את זה בתור אחד שגר באותו היישוב).

כן אני מכיר את הסיפורדי"מ

והוא היה אמור להיכנס להדרכה ואז הוא נעצר ושאלו אותו עם הוא בעד "תג מחיר" ובגלל התשובה שלו לא קיבלו אותו

לדי"מאנונימי (פותח)

כמה דברים: כמו שגם אתה וגם אני יודעים היטב היו הרבה בעיות בבחירת מדריכים ומדריכות בישוב לאורך השנים מכיוון שלא היה הרבה מבחר. כעת ב"ה זכינו ושבט נעלה הוא שבט גדול- גם הבנים וגם הבנות ורבים בו המתאימים בעיקרון להדרכה.

כעת יש לסניף סגנון שאולי (או בעצםן בטוח) לא לרוחך. ולמזכ"ל יש דעה בענין הנושא של נוער שפועל בכל מיני מישורים נגד החוק והדעה שלך היא אחרת. הוא חושב שזה רוח שלא מאתימה לסניף.
אני חושבת שזה בכלל לא בכיוון הפוליטי אלא המוסרי ערכי איך שהוא תופס את המצב. (שגם אני לא מסכימה איתך... מה לעשות..).

אגב יש גם אחד עם דעות כאלה שנושא הזה וכן נכנס (ואני די בטוחה שאת יודע מי זה).

בכל אופן זה לגיטימי שמבחינת הסניף בישוב יש דברים שלא מתאימים לערכים שלו. זה בכלל לא קשור למתינות או קיצונית פוליטית אלא לאיך מתנהגים ולדעתו ההתנהגות הזאת היא לא בסדר והיא בעייתית מאוד והוא לא רוצה שכך יחונכו החניכים. וזה בכלל לא קשור לתקשורת. יכול להיות שאנשים נגד נוער גבעות בגלל קשר לתקשורת. ויכול להיות שיש בני נוער שהם לא נוער גבעות אבל הם בכ"ז עצמאים בדעתם. זה לא פייר להתקיף אותו בצורה הזאת כי הוא לא פעל ממניעים כאלה. אתה יכול לחשוב שמה שהוא עשה זה לא נכון אבל זה לא קשור לא לתקשורת ולא לדעותיו הפוליטיות... 

ויש גם לזכור שאני לא יודעת כמה הוא התערב בהחלטה אבל זה לא היה בגלל היותו מזכ"ל התנועה בהכרח אלא זה גם חלק מהיותו אב למדריך המכניס. כלומר זה לא שהוא נסה לעשות מהומות, הוא בסה"כ אמר לבנו לא להכניס אותו. וקיימים עוד הורים שמייעצים לילדיהם בקשר להדרכה וזה לגיטימי.

הממלכתיות מתנדפת רק כשהורסיםגילית

וכל השאר תירוצים. ע"ע הרס שלושה בתים במגרון. תושבי טלמון, תתפכחו!!!

מזעזע לשמוע על העפת המדריך. מסכן שהמזכ"ל גר בישוב שלו

אינני יודעת כמה הוא מסכן, אבל, בוודאי, עם ישראלאנונימי (פותח)

מסכן! היום האפשרות של מכבים כלל לא תעלה על הדעת. ה"ציונות הדתית" הרסה את רוח העם והכפיפה אותה למתייוונים, ואף הגדילה לעשות, ורואה במדינת היוונים - "כס אלוק' ממעל". זהו ניאוץ!

שינסה המועף לקיים חוג בביתו, בו יחנך את הילדים ברוח ישראל הנכונה, ולא בנמיכות רוח וכניעה לתמצית הרוע עלי אדמות!

חמודה- את באמת יודעת מה את מדברת???מים רבים

אני גם מטלמון והסיפור כ"כ לא כמו שאת מציגה אותו!

אם זה מה שאת אומרת אז מעניין אותי לדעת מה המדריכים והקומונרית וכל העוסקים במלאכה חשבו כשהם הכניסו אותו להדרכה?!

שברגע שהוא ידריך הוא יפסיק לפעול במשורים אחרים??יפסיק להיות מי שהוא באמת???

אני מכירה אותו מספיק טוב כדי להגיד לך שהוא יכול להיות מדריך מעולה!!!

ולנתב שבט לכיוון של תורה ואמת יהודית!

אבל כנראה שבטלמון זה לא מספיק טוב....

אבל כמו שכבר אמרתי- הבעיה בטלמון גדולה הרבה יותר מלהעיף מדריך מבני עקיבא!

זאת בעיה של קבוצת מבוגרים שרואים את היישוב כמפעל- ולכן לא יכול להיות שהמפעל שלהם מייצא נוער אידיאליסט וצדיק שאכפת לו מכלל ישראל ומנסה להביא את הגאולה, נוער שלוחם ת מלחמת העם כולו!

הרי זה לא מה שהם תכננו... הם רוצים נוער אחר, שקט, בלי מלחמות כי אין כוח לזה.

עם הנוער החילני בישוב פועלים בדרכי שלום ואהבה אבל כשזה מגיע לנוער הגבעות המצב לא בדיוק אותו הדבר...

ואני רוצה להדגיש שיש בטלמון אנשים נפלאים וטובים ואני ממש לא מדברת על כל היישוב!!!

בעזרת ה' ית' נעשה ונצליח!!

יש לי שאלה - בתור אחד המבוגרים בטלמון...אנונימי (פותח)

לחברה הנהדרים מטלמון:

האם מישהו מכם טרח להרים טלפון אל דני לברר את הצד שלו, לפני שפרסמתם עליו דברים ברבים? מקסימום יגיד אין לי מה לומר, אבל יש כל כך הרבה איסורים שאפשר להיכשל בהם בדיון ציבורי; אני במקומכם הייתי לפחות מנסה לקבל מבט על הצד שכנגד.

אוהב אתכם!

אני הבנתי שזה בדיוק מה שאמרו לו כשהודיעו לומים רבים

שהוא לא נכנס להדרכה.

אבל אולי אתה צודק ובנושא הזה צריך עוד ברור יותר מעמיק.

אבל שוב- אני רואה את הצעד הזה כחלק מתהליך הרבה יותר גדול שאני לא חושבת ששייך להעלותו על הפורום.

תודה על האהבה

מצטרפת....אנונימי (פותח)

ולגילית ולחנה איזנמן- להגיד המדריך הועף זה לגמרי עיוות של המצב. המדריך לא נבחר להיות אחד מהמדריכים מתוך שבט של כ-30 חבר'ה. אז החליטו להכניס אחרים שהם יותר בטוחים שיהיו טובים. לא מת העולם. וגם אם זה בגלל זה- זכותם המלאה של מדריכיו להחליט שערכיו הם לא ערכיהם. המדריכים בוחרים את מי שנראה להם מתאים ושיעשה טוב. יתכן שלכם יש דעות אחרות. זה מאוד הגיוני שיבחרו לפי דרך הועלם שלהם ואין בזה שום דבר בעייתי!

ואתם לא יודעים באמת את הסיפור ואת הסיבות אז לפני שאתם נזעקים לטובת המגנים הנפלאים על ארצנו- או שתבררו או שאם נושא מפריע לכם אתם יכולים לדבר עליו בכללי אבל לא להכנס לענין הפרטי אם אתם לא יודעים באמת את הפרטים, במיוחד שמדובר בלשון הרע! חטא חמור מאוד מאוד! אז בדרך להציל את העולם ואת א"י, תזהרו קצת בלשונכם..

~אחת שלא נכנסה להדרכה משבט נעלה~

לאחר בדיקה עם הקומונרית- זו בדיוק הסיבה!מים רבים

ב"ה ה' ית' זימן לי את הקומונרית בשבילי היישוב ושאלתי אותה..

היא אומרת שדני הרשברג לא קשור לזה אלא זה החלטה יישובית של אופי היישוב לא אופי התנועה.

ופה נראה לי לא שייך יותר הדיון הזה...

אגב- לכל הצדיקים שקופצים ללשון הרע- אשמח אם תאירו את עיניי למקומות בהם את ם רואים לשון הרע בשירשור.

תודה!

השרשור כולו התחיל בהוצאת שם רע...אנונימי (פותח)

כך התחיל הדיון:

"כיוון שהמזכ"ל גר בטלמון והוא שמע שהמדריך הנ"ל נעצר בעבר הירדן בוטלה כניסתו להדרכה (דבר שהמזכ"ל ידע אך ורק משום שגם הוא גר בטלמון) החלטנו לכתוב מכתב מחאה של בוגרי ומדריכי התנועה (לצורך זה אני מוכן להיקרא בוגר התנועה) למזכ"ל התנועה דני הירשבג"

מהתיאור הנ"ל עולה שהכותב מטיל את האחריות על כתפיו של המזכ"ל - תוך אזכור שמו. אילו זה היה מדויק, זה לשון הרע, וכל מי שהשתתף בדיון ולא מחה - נראה לי גם שותף בכך.

מכיון שאת כותבת שהתיאור הוא לא אמת, יש בכך הוצאת שם רע - עבירה חמורה עוד יותר. אם מישהו היה רואה לנכון לבקש סליחה על הכפשת אדם על לא עוול בכפיו (מה שנראה לי חלק מהחברה כאן סובלים על בשרם לא פעם!) - היה בכך תיקון מסוים.
היו ברוכים!
תחליט אם זו הוצאת שם רע או לשה"ראנונימי (פותח)

מדובר בשני מצבים מנוגדים.

הוא התכוון ש... כנסאנונימי (פותח)

הוא התכוון שאילו הענין היה קשור לדני הירשברג הדון הזה הוא לשה"ר על דני הירשברג ומכיוון שענין זה לא היתה אשמתו כלל למעשה זה הוצאת שם רע- וזה עוון עוד יותר חמור מלשון הרע.

ולמים רבים- גם המשך הדיון- תגובות כגון- איזה רעים הם, ואיזה חצוף הוא וכל התגובות האחרות המגנות כשמדובר בבן אדם ספציפי (כשהם באמת מתכוונים למזכ"ל כי הבינו שמה שקרה-קרה באשמתו) הן8 לשון הרע או במקרה זה הוצאת שם רע.

בעז"ה ה' שהמדריכים בטלמון ירימו את הסניף ושהחניכים שלא נכנסו- יפעלו במישורים שלהם- הכי טוב שבעולם ויעשו רק דברים טובים ומועילים....וכמובן גם בסניפים אחרים שיהיה כך...

לילה טוב! 

התנצלותמים רבים
אני מבינה מדוע בתחילת השירשור יש הוצאת שם רע אך לגבי המשך השירשור אני לא חושבת שיש בעיה אך אין לי כ"כ זמן כרגע לקרוא הכל מהתחלה.
אני מתנצלת שלא בדקתי זאת קודם!
ואני מתנצלת בפני חברי הפורום ובפני דני על הוצאת שם הרע סתם ואתנצל שוב בפני דני באופן אישי.

אברהם-תודה על העמדה במקום

חזקי ואימצי - יהי רצון שירבו כמותך בישראל!אנונימי (פותח)
Dni hirshbreg=moserאנונימי (פותח)
תרגום: דני הירשברג=מוסרדי"מ
מזתומרת מוסר? דין מוסר כאילו?אביה7
מוסר יהודים לערכאותדי"מ
שוב - ההלכה לא מעניינת אותך.אנונימי (פותח)

דוב -

מה שאתה עושה זה נקרא להוסיף חטא על פשע - אני כתבתי שאתה עובר על ההלכה, ובמקום לעשות תשובה, אתה עושה עוד.

יש משמעות למילה "מוסר". אדם שנחשב למוסר, כתבי הקודש שכתבם נפסלים.

שיבינו כולם - דני הוא יהודי שכתב במו ידיו ספר תורה. דוב - הספר שכתב צריך גניזה?

אתם רוצים לדעת מה היא ההלכה? "שנים הם המוסרין: המוסר חבירו ביד עכו"ם להורגו או להכותו, והמוסר ממון חבירו ביד עכו"ם או ביד אנס שהוא כעכו"ם, ושניהם אין להם חלק לעוה"ב"

לא ראיתי מילה על נער שנפסל להדרכה.

דוב - או שאתה יהודי ירא שמים שחי לפי ההלכה, או שלא. אבל אל תעשה את עצמך צדיק, בזמן שאתה מתיר את דמו של יהודי צדיק באמת.

הוא מוסר במשהו אחר..ועדיף להשאיר את זה ככה בינתייםשמוליק פיין
מוסר זה מי שמוסר יהודי לערכאות של גוייםדי"מ

כל הפוסקים (לפחות לפי מה שידוע לי) פוסקים שבתי משפט של היום דינם כערכאות של גויים

אני בשונה ממך לא יתחבא מאחורי שמותדי"מ

אני דוב מורל

ואני יודע בדיוק מה הסיפור והוא היה צריך להיכנס להדרכה ובגלל שהוא נעצר והוא אמר שהוא בעד תג מחיר לא קיבלו אותו

והוא התערב בתור מז"כל ולא בתור אבא (בהתחשב בזה שאין לו בנים בסניף והוא היה אמור להדריך שבט של בנים)

דוב - אתה לא התייחסת למילה ממה שכתבתי.אנונימי (פותח)

1. אין שום קשר בין הזהות שלי לטענות שלי. אתה מוזמן להתיחס לטענות או להתעלם - אבל התקפה אישית על זהות לא קשורה לדיון.

2. לא אמרתי מילה בקשר לשאלה אם זה בסדר או לא שדחו את הבחור מההדרכה - אני אמרתי שיש הלכות לגבי מה מותר ואסור לומר על בן אדם בציבור.

מישהי כאן אמרה שהיא דיברה עם הקומונרית שאמרה לה שדני לא היה קשור להחלטה. אם זה נכון, אתה עברת על איסור הוצאת שם רע - ואני לא מתחיל להבין איך זה לא מזיז לך - שאתה רוצה לחיות על פי ההלכה.

לא דיברתי אליך דיברתי אל "מישהי מטלמון"די"מ

רשעים! שיכניסו אותו!כהנא חי!
פזיז מדי...האדמו"ר מצנעא

לא הייתי קורא כך לאנשים 'רשעים' כ"כ מהר...

"הקורא לחבירו... רשע - יורד עמו לחייו" (קידושין כח.).

רד"ה "יורד עמו לחייו" שם:

"...הוא מותר לשנאתו, ואף למעט פרנסתו ולירד לאומנתו".

בית הבחירה שם:

"יורד עמו לחייו - ר"ל, לאומנותו כדי שיעשה עמו מעשה רשע כמו שהוא אומר. וכמו שאמרו: היורד לאומנותו של חברו נקרא רשע (קיד' נט.; סנהד' פא.). ויש מפרשין לחייו ממש. ר"ל, שרשאי להכותו שזהו מעשה רשע כדכתיב: "ויאמר לרשע למה תכה רעך" (שמות ב, יג)".

פירסמתם גם בפורום של בנ"ע?(,")
תסלח לי, אבלאנונימי (פותח)

מה אתה דוחף את האף שלך לעניינים שלא קשורים אליך?

החטטנות כאן עולה על כל גבול אפשרי!!

כן, מתפללים 3 תפילות ביום, כן, לא שוכחים להניח תפילין, כן, אוכלים רק בד"ץ,

אבל בנאדם לחברו- אפס! כלום! נאדה!

הלשון הרע כאן נשפך בכמויות מסחריות, אם לא שמתם לב. גועל נפש בהתגלמותו.

הסיפור הזה לא אמור להיות מפורסם בראשי חוצות, ובמיוחד לא מתוך יצר חטטנות מכוערת- "מי שלא שמע...."

יהיה טוב יותר לשני הצדדים אם זה יסגר בשקט, תאמינו לי.

תמשיך, תמשיך,  תלמד עוד 8 דפי גמרא ביום, ומיד אחר כך תפגע בבני אדם בצורה כל כך מכוערת!!!!!! 

הלוואי הייתי לומד 8 דפי גמראדי"מ

ודרך אגב זה ממש קשור אליי כי זה חבר שלי וזה הישוב שלי

אני לא מבין משהו קטן...האדמו"ר מצנעא

לו יצוייר ואתה אכן צודק, מה עניין שמיטה להר סיני? מה הקשר בין הביאל"מ של חלק מהגולשים כאן לבין הביאל"ח של אותם גולשים? למה אתה מערב את המצוות ההן כאשר מדברים על מצוות מסוג אחר?

רשעים!!אח שלי
כשמדובר בפנאטים/דוסים בנ"ע פתאום לא "תנועה של עם"!66
עבר עריכה על ידי 66 בתאריך כ"ה כסלו תשע"ב 20:30

איפה כל הערכים שהם כל כך חופרים עליהם????

תנועת בני עקיבא תתפלאו לשמוע שעם ישראל כולל בתוכו לא רק חילונים

אלא גם פנאטים אז בחייאת ראבק תפסיקו לבלבל ת'שכל - זה בדיוק מראה

כמה האידיאלים שלכם מזוייפים ולא אמיתיים

ועוד דבר קטן -בסניף טלמון יכולים להדריך אנשים שמעשנים, אנשים שיש להם

חברות, אנשים שלא לומדים בשום מקום ומסתובבים ברחובות, מדריכות שלבושות

כמו חילוניות בערך ועוד המון דוגמאות, אבל מה???? - מישהו שנעצר לא על איזה 

גניבה או משהו כזה אלא על ארץ ישראל!!  לא יכול להדריך!?!?!? באשכרה פיגור!!!!!!!!!!!!!!

בושה לבני עקיבא!!!

(דרך אגב לא היה לי כוח לקרוא את כל התגובות פה - מצטער מראש

אם חזרתי על דברים)

לדעתי בני עקיבא צדקו..אנונימי (פותח)

הוא עשה מעשה  1. לא חוקי    2. שיש עליו  ה ר ב ה  חילוקי דעות בציבור הדתי.

לא כל הורה ירצה שהילד שלי יתחנך ממדריך שיש לו דעות שכפי שזה נראה,קיצוניות מאוד.

מה לעשות, הרוב המוחלט של הציבור הדתי לא בעד כל הבאלגנים האלה, לא משנה כמה אתם חושבים שזה פעולה מוצדקת ונכונה.. (ואל תתנפלו עלי שאני חושבת משהו לא כמוכם.)

יש לבני עקיבא אחריות גדוווולהה על החניכים, וכמה שזה לא תמיד נראה למדריך יש השפעה עצוומה על החניכים, דוגמא אישית וזה.. לדעתי בכללי צריך יותר לסנן מדריכים, ובטח שבמקרים כאלה קיצונים.

לפעמים לפני שקופצים לעצומות וכאלה כדי לנשום עמוק ולראות את המקרה בעין רחבה ולא מצומצמת.

למרות שאתם מרגישים אידאילסטים עם עצמכם (ואני חושבת שזה גם נכון) יש כאלה שהפעולות האלה הם לא האידיאל שלהם.

מסכים איתך בכל מאת האחוזים!יער"ב שיחי

אני לא הייתי מסכים לבן שלי להיות חניך למדריך שלא מכבד את החוק.

ואת לא צריכה לפחד שהאנשים פה ייתנפלו אלייך אם האמת איתך כמו במקרה הזה את לא צריכה להצטער עליה בשום מצב

חנוכה שמח! 

ומה עם...?שמוליק פיין

בס"ד

מדריך שסירב פקודה בגירוש?מדריך שעובר באדום?

חחח ידעתי שתתנו את הדוגמא עם הרמזוריער"ב שיחי

דבר ראשון אדם שמסרב פקודה הוא כבר לא בבני עקיבא הוא בצבא.

דבר שני יש הבדל בין זה לבין לעבור באדום. אבל אם רוצה להיות קטנוני אני אענה לך יש להבדיל בין חומרות המעשה חציית כביש באור אדום אתה מקבל קנס של 100 ש"ח מעבר גבול בלתי חוקית אתה: נעצר, יכול לקבל תיק פלילי ולקבל עונשים יותר חמורים מ100 ש"ח בלשון המעטה. אבל עקרונית אתה צודק אם זה מדריך שעובר קבוע באור אדום וחניכים רואים אותו עושה כן ולכן יכולים ללמוד ממנו דוגמא רעה אז ברור שצריכים לעשות שיחות ברור עם אותו מדריך ולהזהיר אותו שאם ימשיך לעשות כן הוא יעוף מההדרכה [ולכן אני לא עובר באדום גם אם אין תנועה באופק] 

וסיפור אמיתי: המדריך שהדריך את השבט שאני מדריך בו עכשיו [המדריך שהחלפתי אותו בקיצור] עבר פעם באור אדום ואמא של אחד מהחניכים תפסה אותו וצעקה עליו מה נראה לו?! ואם הבן שלה היה פה?! 

מבחינה משפטית טהורה בכלל לא בטוח שזה יותר חמורדי"מ
באותה מידהמרדכי

אני לא הייתי שולח את הבן שלי למדריך שיש לו חברה.

אני לא רוצה שהוא ח"ו ילך לפעולות, יסתכל על המדריך שלו בהערצה, איך הוא מעביר את הפעולות, את האידיאלים שלו. ואז בסוף הפעולה, שכולם מתפזרים לבתיהם מרוצים מהפעולה, הם רואים את המדריך שלהם מסתובב ברחוב עם חברה שלו. ואותו חניך תמים (בד"כ) לא מבין את המשמעות, ורואה את המדריך שלו כדמות משפיעה וחיובית, אז הוא גם יחפש לו חברה בגיל מוקדם (הרי המדריך אמור להוות דמות לחיכוי של החניך).

וכן, אני מעדיף שהבן שלי (שיהיה בעז"ה מתישהו) יקבל חיקוי ממדריך שפועל למען ארץ ישראל מאשר שיחקה את המדריך שמסתובב עם חברה.

מרדכי זה לא אותה מידה כי זה לא נוגד את החוקיער"ב שיחי

ובכל זאת לאנשים שהחוק לא מעניין אותם יש לי תשובה גם לכם:

יש סניפים שלהיות עם חברה בגיל הזה זה נרמאלי כי גם במחינת ההורים זה נרמאלי. ואם היית גר ליד סניף שלהיות עם חברה זה נרמאלי אז יש לך את הזכות למנוע מהבן שלך אישית ללכת אליו כי זה לא תואם את השקפתך וכו'. אבל אם זה סניף שלהיות עם חברה זה לא נרמאלי, אז זכותך לפעול נגד מדריכים שייכנסו להדריך עם יש להם חברה בסניף הזה ואם אני לא טועה ביישוב השכן לטלמון העיפו מדריך [אם לא יותר] שהיתה להם חברה.

אותו דבר עם פריצה לירדן. אם זה סניף שזה נרמאלי [גם מבחינת ההורים] לעשות פעולות כאלה גם כשהן מנוגדות לחוק אז סבבה אין בעיה תכניסו גם מדריך שעושה פעולות כאלה אבל עם זה סניף שמקבל את החוק גם אם רוב הזמן הוא לא מסכים איתו אז אסור להכניס מדריכים כאלה.

מקווה שהבהרתי את הנקודה.

אז המדריך אמור להיות מה שההורים רוצים..שמוליק פיין

בס"ד

או מה שההלכה רוצה? מזל שבע"ה אני את הילד שלי לא אשלח לבנ"ע..

אני לא רוצה להכנס למונח "הלכה"יער"ב שיחי

ולא מפני שאני מפחד להתנצח גם בזה.. אלא שה"הלכה" שאתה הולך לדרכה לא תהיה אותה הלכה שפלוני הולך לדרכה.

ולא רוצה להכנס לפירוט...

שמתי לב למשהו שהעמיד כאן את חוקי המדינהalezish

מעל חוקי התורה.

ברור שהייתי מעדיף שהמדריך יהיה מי שעובר על חוקי המדינה (גם אם הייתי הרהמורניק) מאשר מדריך שיש לו חברה ומעשן שחוץ מעברה על חוקי התורה זה גם מראה שהנפש שלו מקולקלת...

לשמוליק ול alezishאנונימי (פותח)

ממש אינני בטוחה שההלכה תומכת בעשית מעשים כאלה. אפילו די ברור לי שלא. ואני חושבת שהיא אף נגד מעשים כאלה. זה פשוט השחתה של רכוש ופגיעה בבני אדם אחרים ואין לזה שום הצדקה.

ברור שאינני רוצה שמדריך שיש לו חברה ידריך בטלמון ואני אכן רואה בזה בעיה. אבל זה לא חכמה גדולה להגיד- עדיף שיהיה מדריך כזה מאשר מדריך עם חברה- את שניהם יכול להיות שאנחנו לא רוצים.

כן וזה לא רק פועל למען א"י. כשלעצמו לפעול למען א"י, למען התישבות זה מצוין אבל יתכן מאוד שרואים כדבר מאוד מאוד מאוד בעייתי ואולי ולדעתי צריך להגיד אסור מן התורה ולכן לגיטימי שלא ירצו מדריך שיעביר מסר כזה לחניכים.

אגב המדריך שנבחר במקומו נראה לי מצוין. ואני מניחה שאין לו חברה והוא בסדר בשבילכם אז די.

ולצעיר רענן- זו לא ממש אופציה רלוונטית...

תקים סניף אריאל טלמון!!צעיר רענן
יצחק הירשברגאנונימי (פותח)

שלום לכולכם ושבוע טוב.

קוראים לי יצחק וזכיתי להיות המדריך של הבחור שאתם מדברים עליו. במקרה ובלי שום קשר לכך אני גם הבן של מזכ"ל בנ"ע.

לא קראתי את כל ההערות שכתבו פה, אבל מכמה הערות שכן הספקתי לקרוא הבנתי שהרבה מהחבר'ה שכתבו כאן לא כ'כ בקיאים בפרטים ולכן אשמח להעיר את עינכם.

ראשית, מתוקף תפקידי כבנו של דני הירשברג וגם כמדריכו של הבחור, אפשר לומר שאני די מעורה בעניינים ואני יכול לומר לכם שמזכ"ל התנועה לא התערב וגם לא מתערב בכלל בכל הנושא. אמנם מזכירות הישוב פנתה אליו כדי לברר מה עמדת התנועה לגבי מדריכים שמשתתפים בארועים כגון תג מחיר (כמו שאנשים מכל סניפי הארץ פונים אליו בשאלות לגבי אופי המדריכים שנכנסים להדרכה) אך במקרה הזה כמו בעוד הרבה מיקרים הוא כלל לא התערב. חוץ מזה, דעתי האישית שאין שום בעיה שראשי התנועה יאמרו את דעתם לגבי אופייה של התנועה ובתוך זה גם את דעתם על אופי המדריכים שלה. יותר מזה, זאת אפילו חובתם.

לגבי אי הכנסתו להדרכה, אני והמדריך שאיתי, החלטנו להכניס את הבחור החביב להדרכה למרות שידענו על אופי דעותיו הפוליטיות. אנחנו מאוד מעריכים אותו ומחזיקים ממנו, ולכן קבלנו החלטה שלמרות שאנו לא מסכימים עם חלק גדול מדעותיו, עדיין שווה להכניסו להדרכה. לאחר שכבר הודענו לו על כך פנתה אלינו מזכירות הישוב ובקשה שנבדוק יותר לעומק מה הם השקפותיו, כי יש קווים מסויימים שמבחינת הישוב אי אפשר לעבור, ואדם שעובר אותם לא יוכל להדריך בישוב. אני לא רוצה להכנס כרגע לויכוחים פוליטיים, גם אני לא מסכים עם כל גבול שהישוב מציג. אך אני חושב שכל ישוב יכול ליצור לעצמו קווים מסויימים שאותם אי אפשר לחצות. כמו שהישוב יכול להחליט שמבחינתו אדם שמחלל שבת לא יוכל להיות מדריך בסניף, כך הישוב יכול להחליט שאדם שעושה דברים כאלה או אחרים לא יוכל להדריך. בנ"ע היא תנועה מגוונת, ולכן לכל מקום ולכל סניף שמשתייכים אליה יש קווים אדומים משל עצמם. אני מאמין שהקווים בסניף ת"א ובסניף יצהר הם קווים שונים, וזה בסדר גמור.

בהמשך לזה, אני חושב שאני האדם היחיד מטעם הישוב והסניף שדבר עם הבחור אחרי התלונות, ואני בעצמי עדיין לא החלטתי אם הוא יכנס להדרכה או לא. (גם אם אחליט לבסוף שהוא לא מתאים להדריך בישוב אני עדיין אוהב אתו ומעריץ את המסירות שלו כלפי הארץ (גם אם אינני מסכים עם הדרך).) ולכן אני חושב שיש על הנושא הרבה רכילות, לשון הרע והוצאת שם רע שממש לא לצורך, ולזה שדברים אלו לו תואמים את דרך התורה אני חושב שכולם מסכימים...

בתפילה לאחדות ואור גדול של חנוכה, חג שמח ושבוע טוב. 

ביצהר יש אריאל ולא בנ"ע...די"מ
כיון שהדיון הוא עניין יישובי ולא תנועתי..אלירזאחרונה
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ט כסלו תשע"ב 00:07

לאחר בקשת פותח השרשור ובקשת המעורבים בסיפור - השרשור ננעל.

הערה של מרדכי:

תושבי טלמון שמעוניינים להמשיך את הדיון, אפשר לבקש ממשה (Admin) לפתוח פורום ליישוב, ולהמשיך את הדיון שם (ואת כל הדיונים שעלו לאחרונה לפורום שקשורים ליישוב). אם יש אנשים (מטלמון!!!) שמועניינים דברו איתי באישי.

כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה

אולי יעניין אותך