מי שמתגייס לצה"ל- אדיוט מושלם. הפרטים בפניםג. חללי מגרון

צה"ל: פיקוח על מפגשי רבני ההסדר עם תלמידיהם

פרום מטכ"ל קבע, כי כל החיילים יחוייבו לנכוח בטקסים רשמיים בהם שרות נשים, בנוסף יוטל פיקוח על מפגשי רבנים עם תלמידיהם החיילים.
פרסום ראשון: 02/01/12, 20:59
שלמה פיוטרקובסקי

חיילי ההסדר
חיילי ההסדר
איגוד ישיבות ההסדר

חברי פורום המטה הכללי בפיקודו של ראש המטה הכללי, רב-אלוף בני גנץ, דנו היום (שני) בעיקרי ההמלצות והתובנות שהתגבשו במסגרת הצוות שבראשו עמדה ראש אגף כוח-האדם, אלוף אורנה ברביבאי, ועסק בבחינת ההיבטים השונים של השירות המשותף בצה"ל.

הצוות עסק בזיהוי פערים בתחום זה במטרה להתוות מדיניות עדכנית, מעוגנת בפקודה, אשר תנחה את המפקדים באופן מימוש אחריותם. פקודה זאת תונחל לכל הדרגים בצבא, תלווה בהסברה בהתאם, בדגש על אוכלוסיית המפקדים, וייאכף יישומה בהתנהלות היומיומית בצבא.

בפתח דבריו, שב הרמטכ"ל והבהיר, כי הסמכות הבלעדית הקובעת בצה"ל וביחידותיו היא סמכות המפקד ולא אף גורם זולתה. המפקדים הם אלה שיקבעו, ללא כל התערבות חיצונית, את אופיין ואת דרך פעילותן של היחידות, בכפוף למדיניות צה"ל ולפקודות שבתוקף. בסוגיית "שירת נשים" בה עסקה הוועדה קבע הרמטכ"ל כי חיילות ימשיכו לשיר בכל אירועי צה"ל.

באירועים ממלכתיים, טקסי התייחדות חיילים וחטיבתיים, טקסים במעמד משפחות שכולות, טקסי יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, טקסי יום הזיכרון לשואה ולגבורה, טקסי יום הזיכרון לרצח רבין ז"ל, טקסי מצטיינים וכן טקסי סיום הכשרות, ישתתפו כלל החיילים וזאת ללא מקום לשיקול דעתם של מפקדיהם. כמו כן, קיבל הרמטכ"ל את המלצת הועדה כי באירועי הווי ונופש, המשלבים שירת נשים, יותר לחיילים הרוצים בכך, באישור מפקדיהם, שלא ליטול חלק.

בשאר האירועים יישמר מרחב שיקול דעת למפקדים, בהתאם לצרכים המתהווים בשטח תוך מתן כלים למימוש אחריותם, על-פי מדיניות זאת. בסיכום הדיון בנושא שב הרמטכ"ל וקבע, כי אין איסור על שירת נשים בצה"ל, וכי ראוי שמורשת צה"ל, גם בתחום זה של תרבות הזמר הישראלי, תמשך.

בנוסף, בהתאמה לאחריות קצין החינוך והנוער הראשי בנוגע לאישור מרצים ביחידות צה"ל, סוכם כי מפגשי רבנים, ראשי ישיבות ומכינות, עם תלמידיהם החיילים, יאושרו מבעוד מועד על-ידי הרב הראשי לצה"ל. כמו כן, בכל מפגש שכזה יהיה נוכח נציג מהרבנות הצבאית, אשר יוודא כי הוא מבוצע בהלימה לרוח צה"ל.

הרמטכ"ל הדגיש כי "על צה"ל להיות צבא בעל ייעוד, ייחוד ואיחוד. ייעוד – למול משימותינו הביטחוניות, ייחוד – למול ערכינו ומחויבותנו הלאומית-חברתית ואיחוד, למול תפקידנו ככור היתוך של החברה הישראלית". רב-אלוף גנץ הוסיף ואמר כי "מעל לכל המחלוקות בחברה הישראלית נמצאים עקרונות האחדות, הממלכתיות והשוויון, ואלו גוברים על כל ההבדלים בין הזרמים השונים".

חדשות טובות!אנונימי (פותח)

אם יאסרו עליהם להפגש עם ראשי המכינות יש יותר סיכוי שיסרבו פקודה

יש שח"ר ויש נחל חרדימושיקו
נו, ואז?ג. חללי מגרון

זה החלק הטהור בצבא הטמא שנותן חיות לכל המערכת.

ברגע שלא יהיה גיוס לנח"ל החרדי הצבא בע"ה יתמוטט.

הנח"ל החרדי השתתפו גם הם בפינויים.אביר על סוס

ואין הבדל גדול בין מה שקורה שם לשאר הצבא, כנ"ל שח"ר כחול, בינה בירוק ושאר השטויות האלו.

לא נכון!!!ג. חללי מגרון

הנח"ל החרדי לא השתתף בפינוים ובוודאי לא במודע.

בטרנספר האנטישמי בגוש קטיף לא השתמשו בהם בכלל מתוך חשש שיעברו לצד של המפונים...

יש שם אנשים שהם בבחי' "תינוקות שנישבו".

בודאי שכן, בגבעת רונן למשל:אביר על סוס

וזה לא 'תינוקות שנשבו' - מי שהולך לשם, יודע שבכל מקום בו הוא ימצא, יש סבירות גבוהה כי יוטל עליו  לפגוע ביהודים.

http://www.hakolhayehudi.co.il/?p=241

לא הבנתי מה אתה רוצה?ג. חללי מגרון

בכתבה כתוב שהם לא ידעו שהם קשורים לפינוי.

חוצמזה אתה צודק שבאופן עקרוני כל צה"ל הוא מקשה אחת, אבל עדיין יש דברים טובים בנח"ל החרדי שהם בעצם נותנים "חיות" לכל הצבא.

ברגע שיבינו שגם הנח"ל החרדי הוא חלק מהגוף כולוו, ויפסיקו להתגייס לשם- הכל בע"ה יתמוטט

נחל חרדי זה חזיר עם כשרות של הבד"צ הכי מחמיראנונימי (פותח)
ל-ג' חללי: את התשובה לשאלתך עניתי עוד לפני ששאלת.אביר על סוס

ואני אחזור עליה:

מי שהולך לשם, יודע שבכל מקום בו הוא ימצא, יש סבירות גבוהה כי יוטל עליו  לפגוע ביהודים.

אני לא בטוח שמי שמתגיס לנח"ל החרדיג. חללי מגרון

חושב כך ולכן אמרתי שהם תינוקות שנשבו.

אבל שוב, ברור שהצבא הוא גוש אחד.

לכל מהללי הנח"ל החרדי:אביר על סוס

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/231275

אין, לא היה ולא יהיה מקום יהודי טהור בצבא, לא שח"ר כחול שהיום נחשף מה קרה שם, לא הנח,ל ה'חרדי' שחייליו אולצו להרוס ולהטמא, ולא שום מקום אחר.

רב שח"ר התפטר מפיקוח על שחר עקב זה^^מושיקו

מהפכה דתית בצה"ל?

ימים יגידו

לא ממש קראתי את הכתבה (נשקול לקרוא כשנגיע הביתה)ענבל

אבל רק הכותרת צרמה לי.

מממ..... בוא נגיד שאחים שלי לא אדיוטים, היישוב שלי לא אידיוט וגם כמה כינויים מפה הם לא אידיוטים.

אתה קורא אידיוט לכל מיש לא בדעתך?

אז אתה בבעיה חמורה.

כל אחד חושב שהדרך שלו נכונה אבל להגיד על השני שהוא אידיוט מראה רק על ילדותיות וסתם התלהמות מטופשת.

ממש לאג. חללי מגרון

אני קורא אדיוט רק למי שיורקים עליו שוב ושוב ואומר שזה גשם.

ולא מסתם גשם אלא מים קדושים....

את הנמשל תעשה לבד.

א. אני בת (למה חושבים שאני בן??) ושמי ענבל.ענבל

ב. אם היו יורקים הייתי מסכימה אבל כנראה שאחים שלי לא מרגישים שיורקים עליהם.

וגם לא שיורד עליהם גשם.

תלמד לקבל את העניין שהם חושבים אחרת....

ואל תקרא להם אידיוטים.

הם אדיוטים בעניין הצבאג. חללי מגרון

פראיירים של ממש.

מבזבזים ת'זמן שלהם ומחללים שם שמיים.

אתה מוכן להפסיק לשכנע את עצמך בשטויות?orenzauda

כל הרבנים טועים ושוטים ואתה לבדך חכם?

רוב גדולי ורבני הדור נגד גיוס לצה״ל.אביר על סוס
תסלח לי, ברור שהם לא במשוואה.orenzauda

הם חולקים על הרצי"ה, ובאפס התעמקות חודרת לא מבחינים בגאולה.

דעתם לא נחשבת (להלכה)!

אולי הפוך, הרצי״ה חלק על רוב ככל גדולי הדור.אביר על סוס
הרצי"ה היה פוסק?ג. חללי מגרון
במשרה חלקיתorenzauda

אתה יודע מה אתה שואל?

כן, הוא היה גדול באמונה ות"ח מופלגג. חללי מגרון

אבל עם כל גאונותו לא התעסק בפסיקה- פרט לעריכת השות"ים של הראי"ה.

במחילה, מי שאינו פוסק שלא יכניס את ראשו בדיני נפשות.

הרב ישראלי זצ"ל?צחינא מיא

ולגבי הרצי"ה כפוסק - היה כבר דיון כזה פעם, כמדומני. 

מה השאלה בכלל?ג. חללי מגרון

כל חייו התעסק בפסיקה והיה אחד מגדולי הפוסקים שהתעסק בכה נושאים שת"ח מדירים רגליהם מהם.

לא מחול.orenzauda

הוא היה מספיק ישר כדי שנסמוך עליו לפסוק מתוך ידיעה שהוא מסוגל לזה, טכנית.

אדוני היקרג. חללי מגרון

זה לא דרך פסיקה.

גמ', ראשונים, אחרונים.

בלי זה זה לא מתחיל בכלל כי אין עם מה להתווכח.

זה זה שהוא לא עסקorenzauda

בד"כ בפסקים, לא אומר שכאשר הוא פסק ללכת לצבא זה היה ככה באויר.

וכי אתה חושב שדבריו הם דברים בעלמא?האדמו"ר מצנעא

אתה מצפה שבכרוז או בכינוס, רב, גדול ככל שיהיה, יצטט שלל מקורות הלכתיים? ודאי שלא. יש לכוון למכנה המשותף הנמוך ביותר של השומעים.

אתה מפגין אי-ידיעה במשנתו הגדולה של רבנו זצ"ל. קרא את 'אור לנתיבתי', 'לנתיבות ישראל' וכו', ובהם תראה מקורות הלכתיים לרוב. 

בעניינים כלליים היה פוסק גם פוסק!האדמו"ר מצנעא

ועובדת היותו פוסק בעניינים הנוגעים לכלל אומתנו, ידועה לכל בר דעת בקשור למשנתו. אמנם, נוצרה סטיגמה עקב העובדה שלא העביר שיעורים בגמ' ובהלכה (שגם זה לא הכי מדוייק, אבל ניחא), שלא פסק הלכה, שכן מוכרחת ידיעה רבה בנושאים הללו בשביל פסיקה. אף יש שוטים וחוצפנים שמפיצים דברים פורי ראש ולענה, כי כביכול גם לא ידע גמ' והלכה. ואתמהה - וכי את כל ידיעותיו מוסר מגיד שיעור לשומעי השיעור? א"כ, לכאורה לרובם ככולם של מגידי השיעורים היותר גדולים כיום ובדורות הקודמים אין יד ורגל, ואף חצי יד וחצי רגל, בתורת הנסתר, כיוון שאת כל ידיעותיו מוסר מגיד שיעור לשומעיו (ואותם מגידי שיעורים לא מעבירים שיעורים בתורת הנסתר)... ודאי שטיפשות וסכלות לומר דבר שכזה.  

וכבר האריך הרב איתן איזמן, אחד מתלמידיו הקרובים של רבנו זצ"ל, בדבר זכרונו המדהים ושליטתו המרהיבה בכל חלקי התורה; הרב איזמן הי"ו מספר  שכאשר התעוררה שאלה גבי מה לברך על אחד מהפירות הטרופיים (הרב איזמן אז היה רב של אחד המושבים החקלאיים), הוא שאל את הגדולים שבגדולים - הגר"א שפירא זצ"ל, הגר"ש גורן זצ"ל, הגח"מ אליהו זצ"ל וכהנה וכהנה, הוא שאל בן היתר גם את הרצי"ה. הרצי"ה שאל אותו: "קראת את תשובת הרדב"ז בעניין?" הרב איזמן מספר שלאחר שקרא את אותה תשובה, נשפך אור חדש וגדול על כל הסוגיא והיא ממש נתחוורה! 

ועוד הגר"ח דרוקמן הי"ו מספר שכאשר היה צורך להביא לדפוס את אחד מכתבי מרן אביו זצ"ל, הרצי"ה היא מקריא, והוא מכתיב. וכאשר מגיע הרצי"ה למקור כלשהו, מאריך ומרחיב בשליטה מדהימה מאותו מקור וממקורות נוספים, ואין נפק"מ באיזה תחום בתורה - בטור, בשו"ע, ברמב"ם, בשו"ת באר שבע ובשאר שו"תים 'נידחים', בגמ' הק', בירו', בכתבי החסידות, בנסתר, בתנ"ך ובכל נושאי התורה. והכל - בבקיאות מרהיבה!

ועוד הרב איזמן הי"ו מספר שלאחר שהרצי"ה היה נענה באשר לשאלת באיזו סוגיא התלמיד אוחז - הוא היה מגלה בקיאות עצומה בסוגיא, כאילו ממש רק עכשיו למד אותה וחזר עליה כמה פעמים! 

ומספר הרב שבתי סבתו, שלאחר שענה לרב מרדכי עטיה כי הוא לומד במרכז הרב, הרב עטיה זצ"ל אמר לו כך: "אתה לומד אצל הרב צבי יהודה הגדול?! שב לפני, אתה ראוי והגון!"

ועוד מסופר, שבאחת החתונות הירושלמיות ניגש אל הרצי"ה הרב בן ציון אבא שאול, וממש שירתו ונהג בו בהנהגות של מורו ורבו המובהק!

ועוד ארוכים הדברים, ואין צורך לפרש. ידוע העניין לכל שהרצי"ה היה בקיא בכל מכמני התורה הק', ושום חלק בתורה לא היה נעלם ממנו.

ובאשר לפסיקה, שהיא כידוע מדע תורני בפני עצמו, גם עליה אמרו על רבנו זצ"ל דברים גדולים מאוד וידועים דברי הרב חרל"פ זצ"ל שאמר עליו שהוא אחד ממורי ההלכה הגדולים בישראל).

ולסיום אצטט תשובה של הרב חיים אביהוא שוורץ, ר"מ בישיבה הק' בבית אל כתוכ"ת, שפורסמה באתר 'ישיבה', שמראה מה היתה דעת גדולי ישראל עליו:

שאלה:
דיברתי עם חרדי לאחרונה וגיליתי שיש תופעה די נרחבת של חרדים שלומדים את כתבי הרב זצ"ל, אבל רק כתבים שלא נערכו בידי הרצי"ה (שמונה קבצים, אורות הקודש) בטענה שהרצי"ה בכלל לא הבין את אביו ולקח את תורתו לכיוון לא נכון, ולכן הוא עיוות את הכתבים. ובכלל, הרב קוק לא היה ציוני כמו שהרצי"ה מנסה לצייר אותו. לטענה שהרב זצ"ל נתן לרצי"ה לערוך את כתביו ענו לי - זה שאדם נתן למישהו להגיה לו את הכתבים זה לא אומר שהוא סמך עליו שהוא מבין אותו. וכו’ וכו’ כל מיני טענות מופרכות ותאוריה שהיא טלאי על גבי טלאי.

אם הרב מכיר איזה שהם ציטוטים של הרב זצ"ל על הרצי"ה, שהרב אומר שהרצי"ה דווקא הבין אותו והוא הממשיך שלו וכו’, אשמח לקבל אותם. הרב הבין במי מדובר, אז ציטוט כמו "הרצי"ה תלמיד חכם גדול" לא מעניין אותם.

תשובה:
קודם כל, ברוך ה' שיש כאלה מהם שלומדים כתבי מרן הראי-ה, זה לא היה פעם. מרן הרב קוק היה מוחרם אצלם לגמרי.

לגבי מורנו ורבנו הרצי"ה זצוק"ל, בגיל שבע עשרה סיים בבלי וירושלמי ואז מרן הרב זצ"ל כותב אודותיו (אגרות ראי"ה א, אג' ק"ב): "וב"ה שאני יכול לצאת ידי חובתי כמעט במכתבו של בני שיחי' אשר הוא ת"ל הוא כמעט האחד עמי המתרגל לעמוד על דעתי ולהקשיב את שיח נשמתי. נפשו ב"ה טהורה היא ועדינה, והוא מבוסם בהמון רעיונות טובים ומאירים, שיהיו בע"ה לברכה לו ולעולם". בגיל שבע עשרה, מרן הרב קוק סומך על הרצי"ה שיענה תשובות לשואלים במקומו (!!!) ומעיד עליו, שלא רק שהוא מבין את דרכו אלא מסוגל להקשיב לשיח נשמתו (!!!). צריך לדייק בביטויים של מרןהרב.

מי שהכיר את הרצי"ה מקרוב, יודע שהוא היה מבורך בכשרונות גאוניים, הן בתפיסה מהירה וחדה והן בזכרון פלאי. ומעל הכל, כשרון הקדושה והדבקות האלוקית. 
(גבי דבקותו - "הולך תמים היה מורנו ורבנו הרב צבי יהודה, באותה הדבקות העילאית אשר ירש מאביו הרב זצ"ל, כי שלם היה ואמונתו שלמה בצדקת דרכו של אביו עד לאחת..." - הרב יוסף קאפח. מופיע ב'משמיע ישועה' עמ' 86; הארת כותב התגובה).
בשנת התרע"ט, בהיות הרצי"ה כבן עשרים ושמונה, כותב אליו הרב 'הנזיר', רבי דוד כהן זצ"ל, אשר, כידוע, הוא שערך את 'אורות הקודש': בנוגע להגהת גליוני הדפוס (של חלקים מספר 'אורות') אשמח לשרת בזה לפי כחי, אך 'להכנה ומסירה לדפוס' לא אדע כוונת מר, כי ודאי אין לסמוך על שום איש לסדר ולהכין כתבי מרן שליט"א, אלא כבודו, ברא כרעא דאבוה, היודע לשקול ולספור כל מילה ומילה לפי טיבה ועניינה, לפי כוונת רבנו – וראוי והגון לכך". (חוברת 'דודי לצבי', חילופי אגרות שבין מרן הרצי"ה והרב 'הנזיר'). יש לדייק במילים ולדעת ולזכור מפי מי הן יוצאות!

בשנת תרפ"ו כותב לו מרן הגאון הרי"ם חרל"פ הסכמה (מובאת בליקוטי הראי"ה לרב נריה זצ"ל): "הרב המאור הגדול לממשלת התלמודיים. פרי קודש הילולים, חכם חרשים ונבון לחשים, צדיק מושל ביראת אלקים, גפן אדרת לגאון ולתפארת מורנו הרב צבי יהודא הכהן קוק שליט"א . . . והנני אומר לו יורה יורה ידין ידין, ועליו יש לסמוך כאחד המורים הגדולים בישראל. אשרי תהי העדה אשר תזכה לבחור בו ולשים אותו אלוף לראשה, רב ומורה ודאין בהלכה. ידוע תדע כי זכתה לגבר בגוברין מיחידי הסגולה שבישראל . . . ". איזה הגדרות מופלאות שהגדירו אחד מתלמידי חכמים הענקים גדולי הדור, מרן הרב חרל"פ, והרצי"ה אז כבן שלושים וחמש.

בשנת תרפ"ח כותב מרן הרב קוק כתב מינוי לרצי"ה ('אור לנתיבתי', ע"מ שע"ז): הנני ממנה בזה, את בני הרב צבי יהודה הכהן קוק להיות בא כחי, בכל ענייני הישיבה הגדולה, העולמית, המרכזית שלנו, בין במצב הרוחני שלה, בין במצב החומרי שלה, וידיו כידי ופיו כפי ועשייתו כעשייתי . . . ". הישיבה היא משאת נפשו של מרן הרב זצ"ל, היא אמורה לגדל תלמידי חכמים שימשיכו את דרכו של מרן הרב זצ"ל והוא ממנה את הרצי"ה לאחראי, בא כחו, בכל ענייניה, בין ברוחניות ובין בגשמיות.

מה אפשר לכתוב יותר מזה לסתור טענות בלע שנובעות מבורות וחוסר הכרה, אם לא חלילה מדבר אחר.

ה' יתברך יזכנו להיות דבקים בתלמידי חכמים וצדיקים אמיתיים, גדולי ישראל אמיתיים. כלשון הרמח"ל בפרק י"ט ממסילת ישרים: "הם הרועים האמיתיים המוסרים עצמם על צאנו של הקב"ה".

אני ממליץ מאוד לקרוא את הספר 'בדרך התורה הגואלת'.

בברכה רבה,

חיים אביהוא שורץ

----

הערה: בתשובה יש כל מיני דגשים על המילים: הרב, קוק, צבי, יהודה וכיו"ב. אין הדגשים באו להדגיש משהו, אלא הם באו בעקבות ציטוט התשובה ממנוע החיפוש של האתר.

אילו רבנים? רק גדולי הדור פוסקים בענייני הכלל!האדמו"ר מצנעא
אתה מסתכל על הדברים כמו ילד...שלוימי
קודם כל אני יבהיר שאני לא משרת בצבא, שדוקא לפעמים מכורח הנסיבות התנגדתי אליו, אני ממש לא ציוני, ויש לי כ15 תיקים במשטרה על עניני שלמות הארץ,
הצבא הוא מערכת שנשלטת ע״י הפוליטיקאים וזה החסרון המרכזי בו, אלא שכיון שאין אלטרנטיבה אחרת ומדובר בצבא שמיועד, ושוב פעם מיעוד להגן על יהודים, הייתי חושב שמי שאינו בגדר תורתו אומנותו, יעשה הפרד ומשול ויתגיס ובאם יקבל פקודה שנוגדת את התורה, יסרב על אתר... כשהיתע צעיר יותר אחזתי בעמדה הכל או לא כלום.. (ושאני לא משרת במערכת שהיא נגד התורה, אפי״ לא לחתוך סלט, אבל גדלתי למדתי להסתכל על הדברים בצורה צבעונית, שחור לבן זה חרדים מתבצרי החומות)
לעולם לא תתפכח. חבל על המאמץ אפילו.אביר על סוס
אם אתפקח או לא רק אלוקים יודע,שלוימי
אבל אתה בטוח תגדל.. אני מבטיח לך!!
אגב, דמגוגית לא כדאי לך להתחרות בי, זה אחד התחביבים שלי, אך זה בסדר, תגדל ותהיה גנרל...
ב"ה אני לא דמגוג, כמו שאתה מעיד על עצמך.אביר על סוס

'הנבואה ניתנה לשוטים ולקטנים', טוענים כלפי מי שאומר את האמת, ש'הוא עוד קטן', 'כשתגדל תבין' או שהוא טיפש.

אבל לבסוף כולם יאלצו להודות שהחיבור עם הצבא היה שגוי מיסודו, וכל יום נוסף שם זו סכנה לכלל ישראל.

אתה לא דמגוג נכון??? תקרא מה הגבת עכשיו!שלוימי
פתאום הנושא הוסת והתרכזת בי, שאני לא אתפקח, שאני דמגוג,
תענה אוביקטיבית! אבל אתה באמת ילד.. להתיחסות הנשנית שלי לא היית זוכה אלמלא היו כאן אנשים בוגרים... התבגרות נעימה!
שלוימי אל תשקיע בבחור כוחות.. זה לא ייגמר...אלירז

והוא אכן דמגוג.

אכן אלירז, אבל ציינתי שהתיחסתי לעצם הדיון,שלוימי
לא לנער המתבגר..
כי אין דבר שמעיד על בגרותאנונימי (פותח)

כמו שגיאות כתיב שהיו מביכות גם ילדה בת 12 בבית ספר לצרכים מיוחדים, סימני פיסוק מרובים שלא במקומם והתהדרות במספר התיקים ובמספר הויכוחים שניצחת בהם מגיל 6 עד היום. השתכנענו. אתה גבר.

ברוג - תעדן התנסחויות לפני שתמצא את עצמך בחוץאלירזאחרונה

כבר מחקתי יותר מדי הודעות שלך בסיבת "תוכן פוגעני".

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשהאחרונה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה

אולי יעניין אותך