גברת, את צריכה קבלה? ציפית לישועה? | י"ז אדרalex
ב"ה

לאחרונה, בישוב בו אני גרה התקיים דיון [לא משהו מתורבת, תרגעו] בנושא ועדות קבלה, וצביון אחיד לקהילה. במילים אחרות: קבלת חילונים ואחרים שאינם ב ד י ו ק כמונו. הנושא עלה בצורה כזו או אחרת במקומות שונים, וראוי שיקבל התייחסות.

רוב רובם של הישובים ביהודה ובשומרון הם ישובים דתיים לחלוטין, שאדם חילוני לא יעבור את ועדת הקבלה אליהם. אז נכון, קשה להשוות את תושבי יצהר לתושבי יקיר, ואת תושבי שבות רחל לתושבי עפרה. אבל בגדול, הגבולות ברורים: אנחנו מקבלים רק דתיים. יש פה ושם ישובים מעורבים, אבל הם המיעוט, וגם הציבור הדתי בהם נתפס כ'פשרן' יותר.

נראה שכאשר באים לעסוק בשאלה של הסתגרות, של קבלה ושל 'קהילות קודש' למינהם, חשוב להגדיר מספר נקודות יסוד:

א.      גודל והתפתחות: מי שרוצה לגור בקהילונת של ארבע משפחות לנצח, בבקשה. הוא יכול לגור בחווה בטקסס. מי שבניין ארץ ישראל, יישובה ופיתוחה חשובים לו- לא יוכל מבחינה מוסרית או פרקטית לסגור את שערי ישובו בפני מתיישבים חדשים. יש אך ורק דרך אחת להיות אדוני המרחב – לגור ולשלוט.

בבירור אפשר לראות שיישובים שסגרו את עצמם מפני מי ששונה מהם, התפתחותם קטנה מאשר מי שפתח את שערים לכל החפץ לבוא. קדומים, קרני שומרון, אפרת, קרית ארבע ועוד [בודדים] שולטים על שטח גדול הרבה יותר מכל ישוב אחר, מתגוררים בהם הרבה יותר תושבים מהממוצע היישובי, הם מפותחים יותר, הריבוי הטבעי וגם ההגירה אליהם היא גדולה יותר מבישובים אחרים.

וגם בשקט, בסוד, אפשר לומר שכדי לפנות את קרית ארבע או אפרת, הממשלה תצטרך לחשוב פעמיים, בעוד שלפינוי רחלים, למשל, היא תזדקק לכל היותר לערמת ממחטות.

הגבלת גיוון האוכלוסייה סוגרת את הישוב בפני מתיישבים רבים פוטנציאליים, וכן גורמת לאחרים לא לרצות להצטרף לאליטה שהולכת ונוצרת מאחרי השער הצהוב. ובכך- מצמצמת את ההתפחות ומגבילה את המרחב שבו הישוב ישלוט.

ב.      שאלה נוספת שעלינו לשאול היא- מהי החברה שאנחנו רוצים להקים? מה מייחד אותנו? מהם הדגלים אותם אנו מניפים?

אז נכון, ישוב הארץ, ונכון שאנחנו שומרי מצוות- אבל כחברה, איך אנחנו רוצים להיראות? מהם יסודות הבניין?
המשך: http://www.lms.org.il/Page.aspx/Blog/197
מפאת זכויות יוצרים לא מעלים את כל המאמרalex
נשמע אידיאלי... אך לא כך!גלוק17

פשוט מאוד להציג את זה כך, בוא נקבל, ניצור חברה מגוונת, ואולי גם בילדים שלנו יתחנכו יותר טוב. בע"ה!

אבל על משהו פשוט לא חשבת גברת יקרה,
למה את לא גרה בטקסס? למה בחרת לגור בישוב בתוך ארץ ישראל-עם כל המציאות המתסכלת שיש כאן? 
מתוך אידיאל הציונות של הרצל?
אני מניחה שלא, העדת על עצמך שאת שומרת תורה ומצוות.
ומתוך כך אני מניחה שקיבלת את המחוייבות של הערך של ארץ ישראל. 

האם תוכלי לומר לי שאת רוצה שהשכן החילוני שלך, יעבד את האדמה הקדושה ויתפרס למרחבים גם אם זה כולל את זה שהוא עושה את זה באמצע שבת קודש? [פשוט זה היום החופשי שלו.. את יודעת..]
האם היית רוצה לראות את השכנה היקרה מתווכחת בלהט על הרחבת גבולות הישוב, כאשר מחשוף חולצתה נפער למול עיניי בעלך?
אלו דוגמאות פשוטות, הגיוניות.
אם לא תכריחי אדם לשים כיפה [ובצדק.] מי את שתאמרי לו לא לעבד אדמות בשבת, או להתלבש בצניעות?

יקירתי, אני לא יודעת מה איתך.
אבל אני פועלת לשלמות ארץ ישראל, מתוך תורה.
כמו שהקב"ה ציווה עליי לשמור שבת, כך הוא ציווה להתיישב בארץ ישראל.
אני לא הולכת לבצע את הדבר הזה עם אנשים שהם לא פועלים מתוך תורה, משתי סיבות:
א. איך אני אוכל להרגיש שלמה עם זה שאני פועלת עם האנשים האלו, כאשר האנשים האלו לא מקיימים את מצוות ה'? אנשים שהקב"ה לא שמח בהם. אנשים שכופרים במלכותו. 
אני בטוחה שצריך להתייחס אל האנשים האלו בכבוד, ובוודאי שלקרב אותם להקב"ה ולמצוותיו. אבל לפעול איתם? בסיס הדבר פה הוא שגוי.
ב.ומתוך מה שכתבתי למעלה, מה זה האידיאליזם שיש באותם חילונים? מתוך מה הוא בא? האם זה אידיאל של רגע, כמו טבעונות? דברים שיכולים לחלוף ברבות השנים? 
ראינו את החלוצים של לפני עשרות שנים, נמוגים ומתפגגים אט אט, האידיאל הזה נשאר לנצח? 
אצלך הוא נשאר, כל עוד את שומרת תורה ומצוות, הבסיס של האידאל שלך הוא חזק ויציב. אבל אצלם? מי מבטיח לך שלא ימאס להם? שמשהו אחר ישכנע אותם או יראה להם יותר חשוב?

תחשבי על זה גברתי היקרה, תחשבי טוב טוב.
אני לא שונאת חילונים חס וחלילה, אני יודעת טוב מאוד שיש אנשים שפועלים באומץ רב ועושים הרבה למען ארץ ישראל, אבל 
בתור שומרת תורה ומצוות זה לא משכנע אותי. צריך בסיס הרבה יותר חזק משנאת ערבים או הבנה שכלית שארץ ישראל היא שלנו. 

חזקו ואמצו אנשי החיל!

ישר כוח.יזהר

מסכים עם כל דבריך, ומוסיף:

בעניין חינוך הילדים - אף אחד לא חושב שסביבה הדתית היא תחליף לחינוך. מי שחושב כך - אכן סביר שינחל כשלונות בחינוך. אולם הסביבה הדתית היא מצע לחינוך יהודי תקין. אנחנו כאילו כבר התרגלנו למציאות הנוראה הזאת שיש היום, שרוב עם ישראל אינו שומר תורה ומצוות, אבל זאת מציאות נוראה ואיומה! אדם עם לב יהודי אמור להזדעזע עד עמקי נשמתו מלראות רכב עם נהג יהודי נוסע בשבת שלא לצורך ביטחוני. אנחנו לא מזדעזעים רק כי כבר נשחקנו, אבל להכניס את הילדים שלנו מלכתחילה למיטה חולה? חס ושלום!

"החברה הטובה" היא לא דרך לקניית הזהירות. כדי לקנות את מידת הזהירות צריך פעילות אקטיבית של האדם. אבל ה"חברה הרעה" היא בהחלט ממפסידי הזהירות.

פחות משנה הכמות, יותר משנה האיכות!אי''ה
לא שחלילה אני אומרת שחילונים הם פחות איכותים מדתיים, אבל בסופו של דבר אנחנו רוצים ושואפים לחברה מתוקנת ו...דתית! כן, דתית!

כשאתה אומר שיישובים שפותחים את עצמם גם ללא דוסים הם גדולים יותר אני מסכימה! אבל כשאתה אומר שאח״כ יהיה קשה לפנות אותם? פה אני כבר מטילה ספק...

בוא ניקח לדוגמא את נווה דקלים וכפר דרום? איזה ישוב יותר גדול? נווה דקלים, נכון הוועדת קבלה (אם היתה שם) הייתה יותר גמישה, לעומת כפר דרום.
עכשיו, לפי הדברים שלך היה צריך לא יותר מערמת ממחטות בשביל לפנות אותם לעומת נווה דקלים שזה יישוב הרבה יותר גדול!!!

אבל בפועל??? על כפ״ד הוציאו הרבה יותר כוחות בשביל לגרש אותם. ומבחינה יחסית לגודל היישוב לקח גם הרבה זמן לפנות אותם לעומת היישובים הגדולים יותר!

ובוא נקח דוגמא היפותטית ונאמר שח״ו יש איום גירוש על יהודה ושמרון, איזה יישוב יגורש בקלות ובמהירות יותר? יצהר או עלי? זה נכון שעלי ישוב הרבה הרבה יותר גדול? אבל רבע (אם לא יותר) מהתושבים שם אפילו לא יטרחו להיאבק! בשניה שיהיה חוק ״פינוי פיצוי״ הם יקחו את הרגלים (ואת הכסף) וילכו! אז מה בדיוק עוזר שזה יישוב גדול???

אם אנשים לא באים ליש״ע מתוך תורה, מתוך אידאלוגיה וחזקה על הארץ, שהיא שלנו בגלל שה׳ נתן אותה לאבותינו ולנו, מתוך אמונה, לא יעזור לנו ישובים גדולים!! יישובים קטנים וחזקים באמונה, יהיו חזקים יותר מכל יישוב גדול אחר שמורכב מאנשים בלי בסיס ושורשים אמיתים לאדמה!!!! 
איזה כיף לראותך ~א.ל
תודה נשמה אי''ה
אני תמיד פה, את לא מסתובבת במקומות הנכונים
קחי גם לדוגמא את צפון השומרון,רחלקה

בעזהי"ת.

בגירוש, מי עשה את רוב ההתנגדות? הגרעינים הדוסים, לא החילונים. ברור שגם בחילונים יש אנשים אידאליסטים, אבל המציאות מראה אחוזים נמוכים בהקשר של ארץ ישראל.

ברור!אי''ה
רוב התושבים החילונים עזבו את המקום עוד לפני שהצבא הגיע...
את לא צריכה להתבייש להגיד שחילוניים פחות איכותייםיזהר

מדתיים. למרות שאלכס כאן.

לצערי יש דתיים כ״כ רקובים, שעדיף כבר להיות חילוני.אי''ה
וחוץ מזה שיש הרבה חילונים הרבה יותר איכותיים מדתים אחרים...

לדוגמא העלוב אלעזר שטרן.... יש הרבה חילונים יותר איכותים ממנו....
והכי עדיף להיות דתי אמתי..אביה7
זה בטוח, אבל יש כרגע מציאות אחרת...אי''ה
תהיו דתים איכותיםמושיקו

למה לרדת שאשפר להעלות

צריך להיות בן אדם , עם שאיפות למעלה

מושיקו אנחנו מדברים על מציאות, לא על אידיאלאי''ה
נא להגיבalex
בשביל שאנשים ימשיכו לכתוב
הנקודה היא שטח ולא כמות אנשים.אלחנן

א. לדעתי, צריך להפסיק להסתכל על כל דבר רק במבט של "מה יהיה יותר קשה לפנות?"

אלא גם [ ובעיקר ] על החיים הרגילים ביישוב.

ב.לדעתי צריך להתמקד בעיקר בשטח ולא בכמות אנשים - יש חוות וגבעות עם 10- 20  משפחות

שמחזיקות שטחים ענקיים, כמו של ישוביים הרבה יותר גדולים בכמות האנשים.

לכן לא צריך להיות לחוצים על אנשים בכל מחיר.

להגיב באתר עצמו על מנת שהכותבים יראוalex
שיש ערך להשקעה שלהם
שיסתכלו פה...אלחנן
מה לעשות הם כותבים שם וגם יש אנשים שמתקשרים אליהםalex
ומתחזקים את האתר הם עושים את זה בהתנדבות והם ישמחו לראות שמגיבים להם
אתה יכול גם לעשות העתק הדבק אם קשה לךalex
לעזזל איך עוד פעם הגעתם לזה אם אני דתי או לאalex
זה לא עוזב אותנו.... זה מתקשר לכל תחומי החייםאוריין
חבר'היזהר

התפתח שם דיון. אתם מוזמנים לראות ולהגיב, כאן ושם.

מצויין כן ירבוalex
הדיונים כמובן
עדיף חילוניalexאחרונה
כופר ואפיקורס

זה מונע הרבה התלבטויות ותהיות וזמן יקר

חוץ מזה מה רע בלי סמכות רבנית
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך