"מדינת הלכה"אנונימי (פותח)

בתחתית דף הבית של ערוץ שבע יש סקרים, הפעם הסקר הוא-"מדינת הלכה?" עם שלוש אפשרויות הצבעה "בעד", "נגד" ו"אין לי דעה"..

לפי דעתי זה ממש כמו לעשות סקר כדוגמת "מה דעתכם על לשמור שבת?", מה השאלה בכלל ברור שצריך מדינת הלכה?!!!

לא ראוי לשים סקר כזה בערוץ שבע שאמור להיות ערוץ יהודי דתי!!!! 

או שאולי לא הבנתי את שאלת הסקר....

הארות והערות-אשמח לשמוע מה דעתכם...

בתקווה לשיפור.. 

תזכורתסבא גפטו
משה פייגלין אמר בראיון לפני איזה שנה וחצי שהדבר שהכי מפחיד אותו זה מדינת הלכה.

אם זו האסטרטגיה שלו או לא, אני לא יודע. משום מה אני מאמין לו.
נורא שאתה מאמין לוSpEcIaLl
בתור אדם דתי לא צריך להיות לך ספק שאנחנו חייבים לחיות במדינת הלכה
המושג "מדינת הלכה" מאוד לא ברוראלעד
ההלכה לא כ"כ פשוטה, כ"ש לנהל איתה מדינה- דבר שלא הורגלנו לעשות במשך 2000 שנה.
בכלל, אם המדינה על כל אגפיה ומוסדותיה תתנהל איך שמוסד הרבנות מתנהל היום- קרי פרוטקציות, כסף ותקציבים, הדחות על רקע פוליטי, תככים ו..(לא צריך להוסיף, נכון? זה לא עושה לנו כבוד), אז אולי עדיף שנשאר באופוזיציה ונצעק בקול, מאשר להיות אחראיים לכל הזבל הזה.

כל זה ממש לעניות דעתי. אשמח להארות.
הבהרה: אני לא נגד מדינת הלכהאלעד
אבל להפציץ עם מושג בומבסתי כזה נשמע כמו שאר סיסמאות ריקניות כמו להבדיל "שלום עכשיו" או "מושחטים נמאסתם" ודומיהם.
אז נכון שכבר נכתבו ספרים בנושא כגון להלכות ציבור, ציץ אליעזר, מאמרים שונים בתחומין ושאר כתבי עט, אבל זה לגמרי לגמרי לא מספיק.
אין בדברים שאמרת חידוש, ואף הצדקה לפייגלין אין בהםואלאד
הנראטיב העיקרי שלנו צריך להיות ברור: אם ה' ציווה דבר מסוים, דבר זה אינו יכול להיות בלתי אפשרי.

החובה עלינו היא לעשות השתדלות מלאה ולא מהשפה אל החוץ. היתר בידי שמים. במשך 1938 שנים לא קיימו כמעט מצוות התלויות בארץ, והנה ראינו שהדבר התחדש. לא בשמים היא.

מתחדש? לא בשמים? תראה איזה בלאגן יש פה!!אלעד
אני טיפטיפה מצוי בעולם הכשרות- יודע כמה עורלה אתה אוכל? ושמיטה?
אם המחלוקות והסיבוכים בין הרבנים יגיעו עד הערכות וניהול משרד הבטחון לדוגמא (שינוהל ע"פ ההלכה הצרופה), והתפקוד שם יתנהל כמו פולמוס שמיטה שיגרתי- אבדנו.
לענ"ד צריכים להגיע לאחדות והערכה הדדית הרבה לפני המהלך הזה
בוא נתמקד ביער ולא בעציםואלאד
יש הלכה ויש חקלאות יהודית בא"י לפי הלכה. ישנן מחלוקות ושערוריות, כמו שישנן גם בנושאים הטריויאליים והיומיומיים ביותר כמו ברכות.

אין לי ספק שיהיו מחלוקות קשות גם בענייני בטחון, והדבר טבעי. הלא אחדות, הבנה הדדית ושוויון בדעות לא יהיו (לפחות עד בוא הגואל), ומי שטוען שהוא מחכה ל"אחדות" ורק אז תתאפשר מדינת הלכה, זהה למי שאומר שהוא מחכה לביאת המשיח.

אם הבעיה עם המחלוקות בעניינים לאומיים היא שאי אפשר לומר דעביד כמר עביד ודעביד כמר עביד ולהפטר מהצורך להכריע לכלל - בדיוק מהסיבה הזו, המצוה הראשונה בכניסה לארץ ישראל היא להמליך מלך שיכוף את ההלכה שנפסקה בסנהדרין בזרוע נטויה, וכך מצינו שרבן גמליאל הכריח את רבי יהושוע לחלל יום בו חל יו"כ לסברתו - להראות את כוחו של בי"ד שדן דין תורה.

ואמנם נאמר תורה בגויים אל תאמין, אבל אולי זה בגדר חכמה - לשיעים באיראן יש מחלוקות גדולות ודם של רוצחים, והם עדיין הצליחו להכפיף מדינת ענק תחת שלטון מועצה של כמריהם. הם הם הצליחו - ק"ו אנחנו, להבדיל בין הטמא לטהור.
אני לא מבין...אח..
אתה רוצה תמיד פילוג בעמ"י??? זה מה שאתה רוצה?? קודם עם טומי לפיד , עכשיו עם הרב אבינר??? ועוד להעיז לשים את הסרט הזה עליו ... איך אתה מסוגל?? על שני הדברים שהזיקו בעמ"י אתה חוזר עליהם??? * שנאת חנם *ביזוי תלמידי חכמים.... אתה מחפש אקשן??? מציע לך - תתפלל חזק לקב"ה שיסלח לך .... ואל תשכח לבקש סליחה ממי שאתה דורך עליו בדרך....

{ לא באתי להוכיח אותך, אלא פשוט להעלות לך נקודה למחשבה... }
זה מופנה ל "ואלאד" ...אח..
אני מאמין לו שהוא מפחד!סבא גפטו
אין דבר כזהמשה
מונוטסקיה כתב את עקרונות הפרדת הרשויות והמשטר הדמוקרטי מאות שנים לפני שהשינוי נכנס בפועל.

לפני שרוצים מדינת הלכה, צריך קודם לכתוב את עקרונותיה וגם לנסות אותם בקנה מדיה קטן - כמו כל דבר בעצם.
הבהרה לאלעדיאנונימי (פותח)
"מדינת הלכה" אינה הכוונה למוסדות הרבניים הקיימים כיום שכידוע לכולנו המצב הרבני שם לא במצב רבני טוב במיוחד, אלא הכוונה למוסדות שילכו לאור ההלכה על כל רבדיו ב-100%.....
תרחיש קטן לדוגמא למדינת הלכה ברגע אחדאלעד
נופל לו בית המקדש מן השמים (או לפי הדעות האחרות- נבנה על ידינו)
והרי הוא מוכן וניצב לפנינו במלוא הדרו. כולם מתפעלים וסופקים כפיים מהתרגשות.
מייד מתחילות מחלוקות בכנסת ובבתי הדין- באיזה נוסח יתפללו שם? ספרדי או אשכנזי? מלחמות עום בין ש"ס לליטאים, כשגם התימנים משמיעים קולם, והדת"ל מתווכחים בינם לבין עצמם באיזו דרך צריך לנקוט.
הכבש הראשון מחכה להקרבתו עד שמתברר שהוא נתרם ע"י אדם פרטי (שלא כדין) וכאן צצה בעיית התקציב- מי יממן את הקרבת הקורבנות, בדיקתם, קנייתם וכו'.
על קירות ההיכל אפשר כבר לקרוא נ נח נחמ נחמן מאומן,כמה פשקווילים נגד האינטרנט וגם כתובות נאצה נגד הציונים.
על משרת הכהן הגדול מתמודדות המפלגות הגדולות- מינויים פוליטיים לבעלי הון בלי בושה, כמו בסוף ביהמ"ק השני.
ה' יתברך מציץ מלמעלה. סביבו מלאכי השרת- המומים.
"לא יהיה חורבן בית שלישי?" הם שואלים
לפי מה שאתה אומרהכהניסט הנודד
אפשר לומר:
משיח, אל תבוא עכשיו אנחנו עסוקים מידי, תבוא יותר מאוחר.

חשבת אוליי להתפלל שהמשיח יעזור להכריע מחלוקות אלו?
חשבתי המון. חשבתי יותר מידי.אלעד
אני לא חרדי, ובהחלט פועל בתכל'ס- לא מחכה למשיח שיעשה הכל. אבל כל דבר דורש הכנה. כל שלב בגאולה, כל עליית מדרגה- דורשת עליה מצידנו. לא נקבל הכל על כפית של כסף, ואם המערכות לא יהיו מוכנות בבוא העת יהיה ממש ממש עצוב.
ולכן...הכהניסט הנודד
אנו נעשה את כל מה שאנו יכולים, ונאמין שמה שלא נצליח יבואו אליהו הנביא והמשיח ויתקנו.
אף אחד לא רוצה לקבל הכל על מגש כסף.
אלעדי כשהמשיח יבוא לא יהיו מחלוקות..SpEcIaLl
עם כל התורה שאתה לומד ,לא הגעת לזה?!
שהמשיח יבואכולנו ניהיה בדעה אחת ונעבוד את ה' כרצונו..נדע מה צריך לעשות בדיוק ומה לא..אז לא תיהיה שום סיבה למחלוקות..
"ומלאה הארץ דעה את ה'"
אני מדבר על לקראת המשיח. לא מה יקרה כשהוא יבואאלעד
מחילה. אבל שיבוא המשיח . יהיו מחלוקות, ועוד איך...אחד מאלףאחרונה
אבל לא יהיו מריבות בן הדעות השונות והם לא יראו כסותרות!

"כל מחלוקת שהיא לשם שמיים סופה להתקיים" ז"א שהיא תשאר תמיד.
המחלוקת נובעת מזה שדבר ה' הוא כ"כ גבוה ונישא, ולכן כל אחד רואה אותו בצורה אחרת. כתוב שלעתיד לבוא ה' עושה מחול לצדיקים וכל אחד ואחד מורה (כביכול) על רבש"ע באצבע ואומר זה ה' קיוונו לו. ומסבירים שמה העניין של ה"מחול" , המעגל. אלא, שהיום נראה שכל אחד עובד את ה' בצורה אחרת, אבל לעתיד לבוא יתברר שבעצם כולנו עמדנו מסביב רבש"ע וכולנו עבדנו אותנו...

"ומלאה הארץ דעה את השם כמים לים מכסים" - ז"א שידעו את ה' אבל זה לא אומר שלא יהיו שיטות שונות ל"דעת" אותו.

כתבתי את זה באריכות כתגובה לכל השירשורים על דתיים וחרדים, ימנים ושמאלנים, הרב אבינר וכו'

נ.ב. מי שרוצה להרחיב בעניין, מוזמן להסתכל בהקדמת הרמב"ם על המשנה, וב"עולת ראי"ה תפילת שחרית על "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם" וב "מי השילוח" על פר' במדבר ד"ה "נשא את ראש" - ויש עוד פווול מקורות!
ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשהאחרונה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה

אולי יעניין אותך