שלום ,
קוראים לי , סטודנט , הרבה מאוד זמן לא כתבתי פה , אבל אני קורא את חדשות האתר תדיר.
קצת עליי, סטודנט , חילוני רווק , בן 31 , בעל זיקה ציונית לאומית וגם ליברלית כשצריך.
יש משהוא שמציק לי כבר הרבה זמן ואני מרגיש שאני לא יכול לשמור יותר את זה בפנים ואני צריך חוות דעת ועצה.
אני בפורום של ערוץ 7 כי אני מאמין שיכולים להבין אותי טוב יותר פה, במידה וזה לא הפורום הנכון , וצריך להעביר לפורום סטודנטים או צעירים מעל 20 בבקשה להעביר ולעדכן אותי.
עד לפני כמעט שנתיים , יצאתי עם בחורה שהייתה האהבה הכי גדולה שהייתה לי בחיי, היינו ביחד שנה וחצי והדברים היו טובים גם רבנו , נפרדנו וחזרנו 3 פעמים ,( בעיקר באשמתי ) אבל באיזשהוא שלב זה התייצב , עד שיום אחד התפוצץ לנו ריב ווויכוח בתקופה לא טובה, תקופת מבחנים של שנינו , והיא נפרדה ממני סופית, ניסיתי לדבר איתה ואל ליבה, חיכיתי שתקופת המבחנים תגמר ולדבר איתה אז, שום דבר לא עזר.
צריך לציין שזה הגיע והיה בעיקר בגללי , בגלל שטויות שעשיתי ( לא בגדתי בה או משהוא כזה ) ושלא נתתי לה מספיק תשומת לב הראויה ולא הערכתי מספיק את מה שהיה לי ביד - אותה , גם ככה המצב שלנו לא היה קל , כי אני למדתי בחיפה והיא באונ ירושלים. אבל הסתדרנו עד הפיצוץ... ראוי לציין שאחרי הפרידה שאני לקחתי הרבה יותר קשה ממנה , היא תמכה בי ודיברה איתי לא מעט , אפילו שלא הייתה חייבת.
לא ידעתי איך להתמודד עם זה,כחודש אחרי הפרידה ואחרי המון שיחות איתה של לחזור להיות ביחד ברחתי לחול לחצי שנה , איך שחזרתי ניסיתי לדבר איתה ולחזור ללא הצלחה.
תוך כדי שהייתי בחול שמרנו על קשר, ותוך כדי שהייתי בחול , דאגתי שישלחו לה פרחים ליום הולדת שלה.
אם הייתי יודע שיש סיכוי שנחזור , היייתי לוקח את הטיסה הראשונה חזרה לארץ, באיזשהוא מקום אני אוכל את עצמי שלא נשארתי יותר זמן בארץ וניסיתי יותר להלחם על הקשר.
והיא גם דיי לא רצתה יותר לשמור על קשר, ואני רציתי אותה בחיי, גם בתור ידידה, ואולי בתקווה שנחזור.
אחרי שחזרתי מחול וקצת זמן אחרי שניסיתי לחזור אליה, התחילה לצאת עם בחור , מאוד מאוד כאב לי - ידעתי שזה יגיע , אבל לא ידעתי עד כמה זה יכאב.
הסתכלתי בפייסבוק שלו , מלבד העבודה שהוא מכוער, ( לדעתי ולדעת 2 ידידות שהראתי להן ) כבר במבט הראשון בפייסבוק ראיתי שהוא מהשמאל הקיצוני , עכשיו לדעתי דעות פוליטיות מנוגדות לא אמורות להפריע על מערכות יחסים זוגיות ... אבל קיוויתי שמתי שהוא זה יגמר ונוכל לחזור להיות ביחד , או לפחות שלא תהיה עם החלאה הנל.
אחרי זמן לא רב אחרי שחזרתי ארצה, הכרתי משהיא חדשה וחמודה, היינו חברים , לתקופה קצרה, זה פשוט לא היה זה , אבל גם ברקע כל הזמן חשבתי על החברה לשעבר... והחברה החדשה שלי קיבלה זאת יחסית בהבנה ותמיכה אבל זה הפריע.
כל החברים שלי , ואותה חברה שהייתה לי ( שהיום היא ידידה ) אמרו לי למחוק אותה מהפייסבוק, אני לא מצליח לעשות זאת.
בכל מקרה, לסיבה שאני כותב בפורום הזה.
כשהיה לה שוב יום הולדת שלחתי לה הודעת מזל טוב , וגם שאלתי אותה מה קורה עם החבר.
אמרה לי שהתחיל לעבוד בשתיל, (של הקרן החדשה לישראל) , לא ידעתי איך להתמודד עם זה, כעס , עצב, תסכול.
החברה לשעבר אמנם לא מגדירה עצמה ימנית , אבל היא בחורה טובה וציונית מבית טוב!הייתה מדריכת נוער בתנועה ציונית, תמיד אמרה לי בגאווה איך המשפחה שלה הייתה ממקיימי היישוב בו היא גרה.... סבא שלה היה קצין ושנים מהנדס בתעשיות הבטחוניות , אבא שלה היה קצין , ומספר שנים גם עבד בתעשיות בטחוניות לפני שעבר לאזרחי , אח שלה לוחם פלסר וקצין, בקיצור , משפחה מלח הארץ.
בשיחות עם חברים ומכרים , וגם עם סטודנטים שמגדירים עצמם כציונים , הרוב של הרוב לא יודעים בכלל מה זה הקרן החדשה לישראל. אפילו שסיפרתי את זה לאח שלי הבוגר ממני, שהוא גם מגדיר עצמו כציוני ומעודכן בפולטיקה וחדשות לא ידע מה זה הקרן החדשה לישראל דבר שממש הפתיע אותי.
החברה לשעבר כמו שכתבתי אולי לא ימנית, דיי מרכז, אבל ציונית בעצמה ובשורשיה.
אני רק יכול להעריך מההכרות שלי איתה שהיא גם לא יודעת ולא מבינה מה זה הקרן החדשה לישראל. וזה גם לא מעניין אותה כי לא מעניין אותה פוליטיקה וכרגע היא מתרכזת בסיום התואר שלה בלימודים.
הם - היא והחבר שלה כבר קצת יותר משנה ביחד, לא מזמן ראיתי שנסעו לטיול קצר בחול ביחד ואפילו עברו לגור ביחד, אני מרגיש שאני חייב להזהיר אותה , ולהגיד לה את האמת על הבחור , אבל אני לא יודע איך , כי אני מעריך שאם אספר לה ואגיד לה שחבר שלה הוא כמו מחבל היא תנתק לי , וזה בהנחה שהיא בכלל תענה לי או תרצה להקשיב לי .
הסתכלתי גם על הפייסבוק של החבר שלה, מדהים לראות איזה שנאה עצמית יש לבן אדם כלפי המדינה,
לפני כחודש כשהיה הירי השוטף יותר של רקטות לעבר הדרום ( והחברה לשעבר גרה שם באזור) החבר שלה כמעט והצדיק בפייסבוק את חמאס והאשים את המדינה וצהל בפתיחת תקופת הלוחמה, וזה כשיורים על היישוב בו היא וההורים שלה גרים.
אני לא מבין איך היא נמצאית איתו ואני חושב שהיא לא מבינה אל מה היא נכנסה ועם מי.
עם היא הייתה או הפכה לשמאל קיצוני בעצמה, אז אין מה לעשות וזה לא מעניין אותי , אבל אני כמעט בטוח לגמרי שזה לא המקרה והיא פשוט לא יודעת ולא מבינה באיזה ארגון חבר שלה עובד.
שקלתי לכתוב לה משהוא בסגנון " את יודעת שחבר שלך עובד בארגון שמוציא צווי מעצר שקריים לאנשים כמו אח שלך ואבא שלך בחול " או דברים בסגנון , אבל לא עשיתי זאת.
התייעצתי עם ידידה שלי , מה לעשות , אמרה לי שאין מה לעשות , כי היא- אותה חברה לשעבר, לא תקשיב לי כשאני "מלכלך על חבר שלה" הייתי מאוד רוצה לחזור אליה, אבל גם בהכרה שזה לא יקרה, כואב לי לראות בחורה כמוה איתו .
מה עושים !?!!!? איך מצילים אותה ?
תודה

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל