משהו בקשר לכ"ז ניסן וה איירבתותי

ביום שלישי היה לי שיעור הלכה.

הרב התחיל להסביר את חשיבות יום השואה...

הוא לא הסביר בצורה של "לזכור" אלא בצורה של "המדינה הקדושה קבעה שצריך להתאבל בכ"ז ניסן-אז מתאבלים"

ניסיתי לאמר משהו בקשר לאבילות בניסן וכמובן היתה התעלמות.........

התלבטות: ביום שלישי הקרוב יהיה לנו שיעור על "קדושתו העצומה של יום העצמאות" או משהו כזה, יש אולי רעיונות איך אפשר להוכיח לרב שאם המדינה אמרה-אז זו לא קדושה עליונה?

תודה רבה

בציון יום השואה יש 2 בעיותמושיקו

א. זה בחודש שאסור להתאבל בו.

ב.קבעו אותו ביום מרד גטו וורשא.

מה הבעיה בסיבה השנייה?משכנות הרועים
חוץ מזה שזה חל גם בספירת העומר, ושלא מדובר ביום אבל.
הגישה שלא להתייחס לאלו שהלכו כצאן לטבחמושיקו

ומעלים על נס את ההתנגדות שרבנים גאוני עולם שהיו בגטו התנגדו לה,הם טענו שזה יוביל ליותר הרוגים לחינם, ובצדק, הגטו הזה יכל להתקיים עוד הרבה כמו גטאות אחרות - ויכלו להציל ממנו עוד יהודים,בפועל המרד גרם לסגירת הגטו ולשליחת היהודים שגרו בו למחנות ההשמדה.

היו רבנים שדוקא תמכו במרד, דבריך ממש לא מדויקים.משכנות הרועים
למשל, הרב מנחם זמבה זצוק״ל הי״ד, שתמך בכל ליבו בכך ואחרים. כנראה שבין הרבנים היו הדעוצ חלוקות והשתנו במהלך המלחמה לכאן או לכאן, אבל להציג את זה כאילו שהרבנים התנגדו למרידות - זה חטא לאמת וממש לא נכון.
הרב מנחם זמבה לא תמך במרדמושיקו

ואני מאמין בזה לר' שמחה עלבערג ז"ל מאשר לכל הציונים

לא להאמין ש60 שנה אחריאלעד

ועדיין יש יהודים שהיו מעדיפים ללכת כצאן לטבח

בינתים מי שהוביל את העם כצאן לטבחמושיקו

זה מי שמסר את סיני ומי שמסר שטחים נרחבים מארץ ישראל וזה אותם אלו שנלחמו בגטו וורשא.

אני לא נגד המרד אבל היו מספיק דרכים אחרות להציל יהודים (כמו עסקת הטמפלרים למשל)

"יום גטו וורשא"???אנונימי (פותח)

הבנתי את הרעיון שמאחורי זה, אבל חבר, פשוט אין יום כזה... באופן רשמי בספרי היסטוריה מסופר שהמרד פרץ ב-19 באפריל 1943, כלומר ליל הסדר ה'תש"ג. מכיוון שביום זה נכנסו הגרמנים לגטו על מנת לחסלו. עד כמה שזכור לי לא אירע ביום זה אירוע משמעותי שמייצג את המרד, ואני כמעט בטוח כי יום זה לא נבחר על בסיס אירוע ספציפי במרד.

אני ממליץ מאוד לקרוא את "דגלים מעל הגיטו" של משה ארנס, ספר ענייני שמציג את המרד בצורה אובייקטיבית למדי [ביחס לסקירות קודמות של המרד שמיזערו או פשוט העלימו את חלקו של האצ"י - ארגון צבאי יהודי - במרד].

אגב, בחודש ניסן לא מתאבלים, אך גם ביום הזכרון לשואה ולגבורה לא מתאבלים: זוכרים, מפנימים, מגיעים לתובנות אישיות-לאומיות, ומתחזקים. (או כך לפחות זה הרעיון במקום שממנו אני מגיע). ואם ההלכה זה מה שממש עלול להפריע לך לזכור את 50,000 יהודי סלוניקי שנשחטו או את המשפחות שעמדו מחובקות-עירומים על שפת בור והופלו ביריה (וברור לי שזה לא מפריע), תוכל להירגע ולסמוך על מנהגי האבלות של ספירת העומר, שנקבעו על אלפי תלמידיו של רבי עקיבא שמתו ומאוחר יותר היתווספו עליהם עשרות אלפי הקדושים, שחוטי הנוצרים באירופה.

או שאולי גם לזה יש בעיות, ואפשר להתיר פה ושם... בקטנה.

אין לי בעיה עם מה שחכמים קבעומושיקו

ספירת העומר על תלמידי רבי עקיבא וכ' סיון על מסע הצלב.

יש לי בעיה עם חגים שפורקי עול קבעו

יש לך בעיה עם 'פורקי עול' עצמם...אנונימי (פותח)

וזאת בעיה שלך. כי הרי בסופו של דבר, היום הזה [ואני מתייחס ליום העצמאות, כיוון שלא הייתי מגדיר את יום הזכרון לשואה כ-"חג"...] מסמל את חידוש ריבונותו של עם ישראל בארץ ישראל, דבר מדהים לאין שיעור אם בוחנים את תולדות עם ישראל. כלומר, אם מתעלמים מבעיות המדינה וליקוייה (אין מה לעשות - השלטון הישראלי בא"י מאז ומעולם לא היה מושלם. ע"ע פילוג יהודה וישראל, מלכים שחטאו והחטיאו ונבואות זעם וחורבן בהתאם), ואם מתעלמים מהמנהגים החילוניים-מערביים שהולבשו על יום זה (ע"ע מופעות ראווה וזיקוקים...), הרי אני בטוח שרובו המוחלט של עם ישראל, המשייך עצמו לעם ישראל, ואני מניח שאתה ביניהם, יסכימו לפחות על סמליותו של יום זה, על הרעיון שהוא מייצג.

לכן ברור לי שמה שמפריע לך יותר זה האנשים שקבעו את יום זה, יותר מהיום עצמו...

תהייה - "אהוב יהודי והשי"ת יאהב אותך". השאלה מה המטרה שלך - שהקב"ה יאהב אותך או שתאהב יהודי? כלומר האם תאהב יהודי בשביל שהקב"ה יאהב אותך, או שתעשה זאת לשם אהבת היהודי (לשם מצוות "ואהבת לרעך כמוך"). 

אתה מוזמן לקשר את זה לדיון לגבי "חגים שפורקי עול קבעו". אבל סתם כך (במשמעות של 'תאהב יהודי בשביל שהקב"ה יאהב אותך') זה נשמע לי די נוצרי. ואני מתאר לעצמי שמי שאמר זאת לא היה נוצרי - השאלה איך אנחנו מבינים זאת.

אני אוהב כל יהודימושיקו

כולל את הפורקי עול, אך לדרכם אני מתנגד.

וההבדל בפועל אפשר לראות מקיצוני מאה שערים שמציינים את היום הזה כיום שחור, נמניפים דגל שחור ומגנים כל יהודי שחוגג את זה.

ואתה בעצמך אומר שיש כו"כ דברים שצריך להתעלם ביום זה, זה אומר ש

א.היום הזה בעייתי.

ב.צריך לציין בהתאם את יום כיבוש ירושלים , סיום מלחמ המפרץ וכו' שהם גם ימי הצלה ליהודים 

כמובןאנונימי (פותח)

"אני אוהב כל יהודי כולל את הפורקי עול, אך לדרכם אני מתנגד". מכבד אותך מאוד על משפט זה.

ובנוגע למסקנותיך מדברי:

א - גם בדברי הדגשתי כי אמנם יש בעייתיות ביום זה (ובנוגע למהות המדינה - אולי לא הבהרתי את דעתי כמו שצריך. אבל אני באופן עקרוני מקבל את מדינת ישראל - הטוב עם הרע, ועל אף כל הקשיים והכשלים), אך בעצם מהות היום אין כלל בעיה, ואני מאמין שסביב עצם סמליותו של היום אין חולק [מלבד קבוצות קיצון שמלכתחילה סולדים מהלאומיות הישראלית].

הבעיות שהצגתי (מעמד המדינה וחגיגות הראווה), לא מהווים סיבה מוצדקת לביטול השמחה מעצם סמליות היום, או עילה לביטול ציונה. [אגב, בשנים האחרונות החלה להתפתח תופעה של אירועים אלטרנטיבים למופעות ראווה.]

ב - כמדומני, טענתך כאן היא שאין לראות ביום העצמאות כתאריך בלעדי לציון חידוש ריבונותו של עם ישראל בארצו. ולכן צריך לציין בהתאם את יום כיבוש ירושלים ואירועים נוספים (ניצחון במלחמות/סיום מלחמות) הממחישים את ריבונות העם בארצו. [או שמא אתה רואה ביום העצמאות "יום הצלת יהודים" ואז ממש לא הבנתי אותך...תתקן אותי אם אני טעיתי.]

בכל אופן, במידה והבנתי את הטיעון כמו שצריך, התשובה שלי היא שעצם ההכרזה מסמלת את החלת הריבונות. נדמה לי שמבחינת ההלכה, מצוות ישיבת עם ישראל בארצו מתקיימת רק כאשר שטחי ארץ ישראל מצויים תחת ריבונות ישראלית. כלומר, אפילו אם רוב עם ישראל יושב בארץ אבל הגוף הריבוני איננו יהודי, הרי שלא מקיימים את המצווה. ובהכרזת המדינה, פעולה סמלית לחלוטין, החלה למעשה ריבונות ישראלית על חלקים מארץ ישראל. ואם תטען כי מבחינה הלכתית אין לדבר תוקף, כיוון שגם לא יהודים נוטלים חלק במדינה, אני אאלץ להסתפק בטיעון כי כיוון שבשלטון דמוקרטי העם הוא הריבון, הרי שרוב האזרחים הינם יהודים ולכן ניתן לומר שהריבונות היא יהודית (כמובן זה לא המצב האידיאלי, אבל זה עדיף מחיי גלות תחת שלטון נכרי).

ולגבי יום כיבוש ירושלים - יום זה ייחודי לכשעצמו, כיוון שהוא מסמל חזרה של ריבונות ישראלית על ירושלים לאחר אלפי שנות גלות, בהם יהודים ערגו לירושלים ובכו בחורבנה.

אגב, יש טקס ממלכתי ל-"יום ציון כיבוש אילת", ולא נראה לי שזה מעסיק יותר מדי אנשים...

בהכרזת המדינה פיספסו דבר חשוב,דבר שמסמל מהותהמושיקו

לא הוזכר שם ה' במגילת העצמאות כלל ובכוונה תחילה.

כיום הצלה זה דבר נכון ויש חוגים מוסימים בציבור החרדי שמציינים את זה כך.

מה שצריך כרגע בעבקות אירועי השנים האחרונות לעשות אירועים אלטרנטיבים במקום איך שמציניים אותם כרגע (זיקוקים ריקודים ומנגל)

מסכים אלא ש..אנונימי (פותח)

אני באופן אישי מעדיף לייחס ליום זה ייחודיות מהותית, מעבר היותו יום "הצלה" לעם ישראל, כפי שכבר הזכרתי תכופות לעיל. אגב, גם לפי החוגים המסויימים בציבור החרדי, יום זה מקבל מעמד סמלי של "הצלה לעם ישראל", כלומר על אף שביום זה לא אירע אירוע ספציפי-מקומי בו ניצלו יהודים מסכנה ממשית (ואפילו עיון בהיסטוריה יגלה שההכרזה אירעה למעשה באמצע "מלחמת העצמאות", לאחר חודשים של פיגועים ועם חדירת הלגיון הירדני לגוש עציון. כלומר ביום זה לא רק שלא ניצלו יהודים, עד כמה שידוע לנו, אלא המון יהודים נמצאו בסכנה קיומית), הרי יוצא שהם מייחסים לעצם הכרזת המדינה מעמד סמלי, ולפי ראות עיניהם, מדובר בסמל להצלת עם ישראל. [גם אני רואה בהקמת מדינת ישראל, דבר שהציל את העם היהודי, אך אני מעדיף להדגיש את עניין החלת הריבונות].

ניתן אף לומר כי לפי הסבר זה, מדינה ישראל נועדה לשם הצלת יהודים (כפי שמבוטא במגילת העצמאות, וכפי שכה רבים הציגוה מראשית הציונות המדינית. ע"ע "בעיית היהודים). כלומר גישה זו לא מייחסת כל ערך היסטורי משמעותי למדינת ישראל, ולמשמעויות של חזרת עם ישראל לארצו ולריבונותו בארצו לאחר אלפי שנות גלות, אלא כקהילה יהודית גדולה, כדוגמאת זו בארה"ב או בבריטניה, והללו מושכים למעשה לא"י את חיי הגלות, ומלבישים אותם בכוח על האדמה המבטאת את חירותו הלאומית של עם ישראל.

וניתן להמשיך ולתאר איך ההסתגרות החרדית, וההתעלמות מהארץ ומיושביה (גם מהערבים), מייצרת תופעות כדוגמאת חוסר אכפתיות לגבי נקיון הארץ (זבל ברחובות ובפארקים), וחוסר התעניינות לגבי גורל אדמותיה של א"י (ומובן שיש יוצאים דופן..)

לסיכום, ניתן לחגוג רק את עניין ההצלה ביום העצמאות. זה לגיטימי, וזה נכון. אך זה מפספס את העיקר. וגישה זו שורשה בעיוורון, המסרבת לראות בחזרת עם ישראל לארצו תחילת הגאולה, אלא פתרון נוחות לרדיפת היהודים. 

רעיונות?רכס רמת מגרון

ב"ה

את חושבת ככה? את מאמינה ככה? זו נראית לך האמת?

אז תתמודדי עם מי שטוען אחרת.

לא מסוגלת להתמודד? תבררי לעצמך את העניין יותר לעומק, כנראה את לא מבוררת דיו.

לבקש 'רעיונות' לויכוח נראה לי רדוד לאין ערוך.

ובכלל, אולי יש צדק בדבריו? 

בציפיית הישועה.

למה את רואה בזה בעיה?ענבל

בס"ד

אני יודעת מה דעתי אבל עדיין צריכה לבסס אותה ולכן טבעי שאבקש פה הוכחות.

אף פעם לא נתקלת במצב שהתוכחת עם מישהו ובשלב כלשהו לא היה לך מה לענות אז אמרת לו "אין לי מה לענות לך אבל עדיין לא שכנעת אותי"?

לי יצא המון.

ידעתי שאני עדיין מאמינה בדעתי אבל לא מצאתי את כל התשובות.

כמו להבדיל בויכוח על אלוקים-

טבעי שלא יהיה לי תשובות להכל...

כי אני צריכה לבסס את אמונתי (לכאורה) אבל גם אם הצד השני יתקיל אותי זה לא אומר שאפסיק להאמין.

אני פשוט צריכה עוד הוכחות...

או שאולי את כן תפסיקי להאמין?

אם כן אז אני לא חושבת שמשהו אצלינו פגום...

לא אמרתי להפסיק להאמין.רכס רמת מגרון

ב"ה

אלא לברר את האמת. 

לבקש 'רעיונות לויכוח' זה לא בירור האמת.

בציפיית הישועה.

באנה, מה נסגר אתכם??אין יאוש =]

מרד גטו ורשא היה מטורף. לא הייתם מצליחים לעשות משו יותר טוב. תפסיקו להעביר ביקורת על אנשים הרבה הרבה יותר גדולים ממכם!

וזה היה ממש קשור. תודה.רכס רמת מגרון
לשרוף דגלדי"מאחרונה

ואז הוא יראה שאחרי שתשרפי את הדגל הקדוש לא יפגע בך ברק מהשמיים...

כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה

אולי יעניין אותך