סיפור של הקרבה למען ארץ ישראלארץ הקודש

בס"ד

סיפורו של הרב יוסף ריבלין

ביום י"ח אייר תרכ"ט, ל"ג בעומר, הונחה אבן הפינה לבית הראשון של רבי יוסף ריבלין. בחגיגה השתתפו רבים מתושבי העיר שיצאו לראות את מקומו של ה"דערפיל" (כפר) הראשון. כעבור כמה ימים הניח גם רבי מיכל כהן את אבן הפינה לדירה שלו. בט' תמוז של אותה שנה עמדו שני הבתים על מקומם מוכנים למגורים. ביום כ"ז אב תרכ"ט חנך רבי יוסף ריבלין את ביתו והתיישב בו.

בימים הראשונים היה הולך לישון בבית החדש רק בימות החול בלוית יהודי אחד, נסים שמש. אשתו נשארה בעיר העתיקה. בבוקר היו מחכים לו בשערי העיר כמה מקרוביו ומיודעיו, כדי לראות אם הוא שב חי. בהמשך הזמן התרגלו למצב והשלימו עם העובדה שאפשר לשוב מהמדבר חי בריא ושלם.

במשך שנתיים ושמונה חדשים גר שם רבי יוסף ריבלין לבדו. למרות הרוח הנלהבת ששררה בין תושבי ירושלים לצאת למרחב, פחדו רבים לסכן חייהם וחיי משפחותיהם ולגור ב"מדבר", אף כמה מאלה שנרשמו כחברים לבנין הבתים אמרו, שהם מוכנים להתיישב מחוץ לעיר רק כשייבנו לא פחות מחמישים בתי דירה, מוקפים בגדר גבוה וחזק. בשנת תרל"א נבנו שם בתים אחדים ואף הם עמדו ריקים, הוא לא נרתע גם כשהקריב שני קרבנות יקרים ונשאר בודד וגלמוד.

פעם אחת הוזמן הרי"ר ע"י קרוביו לבית אחיו ר' זלמן חיים ודברו אתו קשות ע"ז שהוא מסכן את חייו. ואחד מהם סגר את הדלת ולא נתנו לצאת עד שייתן תקיעת כף שלא יצא ללון שם. אך הוא התפרץ וקרא - ה' שוכן בציון וכו'.

פעם הזמינוהו לבית דין ותבעו מהב"ד להוציא פסק, שאסור לו לסכן חייו וחיי אחרים ללון אתו במקום מסוכן. בין קרובין הנ"ל היו אחרים שאחרי כמה שנים הצטרפו ליסודה של שכונת "מאה שערים": ר' ישעיה אורנשטיין, ר' אברהם קורפו ור' זלמן בהר"ן. אחד מהם אמר לר' יושעה שאם יקרה מה שיקרה יהיה דינו כמאבד עצמו לדעת. והוא, ר' יוסף, באחת ומי ישיבנו, ואמר ג"כ: "אם יצא פסק דין כזה לא אזדקק לו, כי בנידון זה נתון אני לפקודת הבית דין של מעלה, שליחות שמים היא בידי".

התראה לשמים: אחרי האבקות רבה, במשך שנתיים ושמונה חדשים שהרי"ר גר במדבר הזה לבדו, כאמור לעיל, - באה התקדמות גדולה וגם מופתית, בקיץ שנת תרל"ב, ע"י מעשה שהיה, לפי סיפורי עדי ראיה. ביום ר"ח אייר תרל"ב הזמין אליו הרי"ר מניין תלמידי חכמים לביתו בשכונת נחלת שבעה ואמר להם: "שמעו נא רבותי! הנני מעמיד אתכם לעדים לפני הקב"ה, זה שלושים ושנים חדשים גר אני לבדי במקום הזה, עברתי הרפתקאות רבות וקשות וגם גרמתי צער רב לכל יושבי עירנו הקדושה , בדאגם תמיד בחרדה לשלומי ולחיי. פניתי לרבים מנדיבי עמנו החפצים בכל לבם בבניין ירושלים, ותשובתם הייתה שכל זמן שאין באפשרות לבנות בפעם אחת ישוב גדול ומובטח, אינם יכולים לסייע בדבר שיש בו סכנת נפשות. הכל עשיתי כדי לעשות רצונו של הקב"ה שהוטל עלי מן השמים ב"רמיזין קדישין", להוציא מן הכח אל הפועל משאת נפשם של אבותינו תלמידי הגר"א בבנין ירושלים וכו'. ועתה, גלוי וידוע לפניך, רבש"ע, שאין לי עוד היכולת להמשיך בנסיון הקשה הזה, אם ח"ו לא תשלח ישועה מהירה מן השמים".

הוא אמר את הדברים בקול בכי נרגש ומזעזע. ואחרי שבועות אחדים, ביום ד' סיון, נתקבלו בועד הכללי מכתבים אחדים ממקומות שונים, בצירוף המחאות על סכומים חשובים לעזרת הרחבת הישוב. אחד מגבאות ארה"ק שבאמסטרדם, אחד מגבאות ארה"ק שבעיר שקלוב ומאת הגביר שמריה צוקרמן ממוהילב. למחרת היום נתאספו ראשי העדה והרבנים בבית הועד הכללי, ובעודם יושבים באספה נתקבל מכתב גם מאת מונטיפיורי, שבו הודיע שהוא שולח סכום כסף למטרה זו. כל הנאספים ראו בכל אלה אות מן השמים. באותה אספה הוחלט ג"כ להשתמש ב"קופת שבעת האחוזים" של הכוללים. ההתעוררות הייתה עצומה וגם כמה אנשים אמידים בירושלים התנדבו סכומים חשובים בתורת "הלוואות חסד" למטרה זו... [1]

[1] ע' ב'שכונות בירושלים' וב'מוסד היסוד', חלק ג, פרק ג, עמ' 187

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך