היה לי היום את אחד הבחנים הכי נוראיים...האדם היושב

ומהמרצה הזה - אפילו לא ציפיתי לזה... 

מבולבל

הבנתי ממנו שהוא נתן בוחן קשה כדי להבהיר נקודה לרוב הסטודנטים שלא מגיעים להרצאות שלו... אבל מה אני, החנון האולטימטיבי שפספס אולי הרצאה אחת בסמסטר ומסכם את כל ההרצאות שלו, מה אני עשיתי??? 

המום

לפחות הוא אמר שהוא יעשה לנו מועד ב'... איזה כיף! עוד בוחן ללמוד אליו... .

עצוב

בר מוחנקודה למחשבה

לא נורא...

מחר נקנה עוד אבוקדו

|מנחם|

שד

עוד חנון לפורום..נקודה למחשבה

האדם היושב אתה לא לבד..

אני סטודנטית ממורמרת לחשבונאות שהלכה לה שנה מהתואר וצריכה להשלים 2 קורסים 

זה לא ככההאדם היושב

הוא לא בטוח שהנושא שאותו הוא מלמד הוא הכי חשוב (למרות שזה אחד התחומים הכי חשובים לעניות דעתי...)

ויש בחנים ומבחנים, שלא משנה כמה תלמד - אם המרצה לא ירצה, אתה לא תעבור. (כבר היה לי בוחן בקורס אחר שבו קיבלתי את הציון המרשים, 23... וזה היה יותר גבוה מהממוצע הכיתתי...)

הוא פשוט רצה להבהיר נקודה, רק שהוא הבהיר אותה גם לאנשים הלא נכונים... אני מקווה שהוא לא ינסה להבהיר אותה שוב, כי היא עלולה פשוט להעלם... 

תודה

אתה מוכן לספר את הסיפא שלך למרצים אצלנו?נקודה למחשבה
אני לא חושב שהבנת את המצבהאדם היושב

ציון זה מאוד חשוב - וזה מה שגם סטודנט מבין. אם לא יהיו דרישות, הרמה של הקורס תהיה בהתאם, וכולם ייצאו מהקורס בלי טיפת ידע. 

אני מחויב לציונים גבוהים אם אני מתכנן למצוא עבודה או להמשיך לתואר שני. 

בלי ציונים מספיק גבוהים, לא יזמנו אותי לאף ראיון ואין לי סיכוי להתקבל לתואר שני. 

ההבנה של החומר היא דבר אחד - אבל זה לא קורס של שנן ושפוך. זה קורס שבו (וכל הקורסים הם כאלה) אם המרצה רוצה, הוא ייתן שאלות שאף אחד, כולל המתרגלים שלו, לא יהיו מסוגלים לפתור. 

אני רק מקווה שהוא באמת יבין שהבוחן שהוא נתן היה קצת מוגזם... אינ די בטוח שהוא יבין כשהוא יראה את הממוצע הכיתתי (ואני עוד יצאתי מהבוחן הזה בהרגשה טובה יחסית... לפחות ידעתי איך להתחיל את אחת השאלות... )

זה מרגש לקבל ציון של מידת נעלים=)אייכה!

כמה שזה מרגיז!!!!

מכירה מקרוב את העצבים והתסכול...

אפשר לפתוח כאן קבוצת תמיכה לסטודנטים מעוצבנים..!!

בהצלחה במועד הבא !! ובהצלחה גם עם המרצה המהולל..!!

תודה רבההאדם היושב

והוא באמת מרצה טוב. הוא אחד המרצים שאני יותר אוהב ומעריך. 

קורה. 

אתה ביקשת את זה!!מאמע צאדיקה

האמת היא ש-לא נכון

ציונים במבחנים זה דבר שבאמת מתאים לפתח מאוד קטן באוכלוסיית התלמידים- למיטב זכרוני אלו שבגילאי ד-ז

(ואני לא זוכרת בדיוק כרגע- אז תסלחו לי...)

ילדים קטנים יותר- לא מבינים בכלל מה זה מספרים. הם צריכים הערכה. מה גם שרוב מה שהם אמורים לעשות וללמוד- לא יכול לקבל ציון מדוד (כמה יפה אתה כותב במחברת? 8? 22? )

ילדים גדולים יותר- מפתחים חשיבה ערכית- לא מענייין אותם באמת מה הציון שמודבק למשו- אלא כמו הוא חשוב או מעניין לחיים

לכן שוב- צריך ללמוד איתם דברים משמעותיים- ולמדוד אותם לפי הפנמה הבנה ויישום

טודה להשם שהכיר לי קצת את מונטסורי

ויה"ר שאני אזכה להשתלם מספיק בשיטה- כדי לוודא שהילדים שלי לא יעברו ב"מפעלי תעשיות ציונים"

ולמה אני מכל העולם לקחתי את הכובע של "הדוסית שלומדת חינוך"???? למה???

"כל הלומד עמ"נ ללמד- מספיקים בידו ללמוד (הלוואי!) וללמד..." |נחמה פורתא|

תקראו את 'זן ואומנות אחזקת האופנוע'אוסנת

בין כל התובנות המופלאות שלו,  הוא מתאר ניסוי שהוא ערך בכיתת הסטודנטים שלו.

אין ציונים.

לומדים כי זה מסקרן.

נניח, אדם רגיל, שאין לו  רצון גדול לשבת וללמוד.

הוא הולך לעבוד במוסך. אחרי תקופה, שבה הוא מבין מה זה רכב מכל כיוון אפשרי, הוא חושב שהוא היה יכול להמציא רכב טוב יותר.

אבל בשביל זה - הוא צריך ידע.

ולכן, מתוך העניין הגדול שלו - הוא הולך לאוניברסיטה. הוא לא צריך ציונים.

תוך כדי הלימודים, הוא מגלה תחומים נוספים שהוא רוצה להעמיק בהם, וכך הוא ממשיך ללמוד ולהשכיל...

זאת בדיוק הסיבה, שבגללה בית הספר הוא מקום שנוא על ילדים.

כל ילד, אם לא הספיקו לטמטם אותו בטלוויזיה, אוהב ללמוד.

אבל ברגע שמכריחים אותו ללמוד משהו מסוים, בצורה משעממת להחריד, כדי לקבל ציון - אז זה כבר ממש לא כיף.

ואז נוצר דור של אנשים ששונאים לחשוב.

ההורים שלי הקפידו לסקרן את המוח שלנו גם אחרי בית הספר.

וככה למדנו, שלחשוב וללמוד זה כיף. הכי כיף.

ובית ספר זה רק כדי לעשות 'וי'...

(רואים את זה מעולה במתמטיקה - זה מדהים ללמוד אותה מחוץ לבית הספר!)

אני ממש לא חובב ספרים כאלה, בלשון המעטה...האדם היושב
עבר עריכה על ידי האדם היושב בתאריך י"ח אייר תשע"ב 01:33

זה, לדעתי, סליחה על הביטוי, חרטא. 

קודם כל, ההנחה הראשית לא נכונה. אדם שאין לו רצון לשבת וללמוד, לא ימצא את עצמו לומד באוניברסיטה. 

אם מה שאני לומד לא היה מעניין אותי, לא הייתי לומד את מה שאני לומד. 

מעבר לזה, רוב האנשים בסופו של דבר, עובדים בשביל מישהו אחר, ואף אחד לא "בונה מכונית". את יודעת כמה כסף זה דורש להרים פרוייקט רציני? אין היום כמעט שום דבר בסדר הגודל הזה, ואפילו הרבה יותר קטן, שאדם יכול להרים בעצמו. הוא חייב אנשים שיעבדו תחתיו, והוא צריך מימון שלרוב האנשים אין. 

מעבר לזה, שבשביל לבנות מכונית הוא יצטרך ללמוד המון, וזה יהיה קשה מאוד. זה מאוד קל להגיד: "אני אבנה מכונית" - הרבה אנשים רוצים לדעת איך עובדת פצצת אטום - אבל כנראה שהם יישברו מהר מאוד בדרך, כשהם יגלו כמה קשה צריכים ללמוד. 

זה נהדר ללמוד בלי ציונים - אבל אנחנו חיים בעולם האמיתי. 

אדם שצריך לראיין אנשים לתפקיד מסוים, לא יזמן 500 אנשים לראיון - אלא הוא יברור קודם כל, 10-20 אנשים עפ"י הציונים שלהם, כי זה מדד לגבי כמה שהאדם יודע את מה שלמד. זו עובדה. 

ילדים שונאים את בית הספר, כי ילדים לא אוהבים לקום מוקדם בבוקר. לא אוהבים להיות סגורים בכיתה. אולי אפילו לא אוהבים את החברה ולא אוהבים שאומרים להם מה לעשות ולהיות במסגרת. 

אם לא היו ציונים, אף ילד לא היה מוצא סיבה להתאמץ. היינו מגדלים כאן דור הרבה יותר גרוע והרבה יותר בור. 

ואני לא יודע באיזו מדינה את חיה - אבל במדינה שאני גר בה, יש המון אנשים שאוהבים לחשוב. יש כאן מוחות מדהימים שעומדים בחזית המחקר של ההי-טק, הרפואה והמדע. 

אנשים כאן, ביחס להרבה מקומות אחרים - אוהבים מאוד לחשוב. 

כמובן שיש כאלה שלא - אבל בית הספר הוא רק תירוץ מבחינתם. 

את יודעת מה היה קורה אם בלימודים שלי לא היו מבחנים? הרמה היתה יורדת בצורה כזאת שהיו צריכים לסגור את הפקולטה. 

זה מדד לרמת הידע. אין מדד יותר טוב.  

אף בנאדם שפוי לא יישב כ"כ הרבה שעות ללמוד אם הוא היה יכול לשבת כל הזמן הזה בלי לעשות כלום ולצאת עם אותו תואר. 

את מתארת עולם של של דמיונות שאנשים אוהבים לפנטז שהם חיים בו. 

המציאות היא מאוד שונה. 

זה ספר פילוסופיה, לא "הדרך לאושר בגרוש".אוסנת

אם יצא לך פעם להכנס לגן ילדים... רגע לפני שהם נכנסים למכונת הציונים שנקראת "בית ספר" -

תתפלא לראות איך ילדים אוהבים לקום בבוקר, סקרנים מאוד ללמוד ולגלות, מחפשים אתגרים.

עבדתי פעם בגן עם גננת מדהימה, שלא נלחצה מההורים שדרשו ממנה להתחיל להפוך את הילדים שלהם לגאונים.

הם למדו לקרוא כי הם אהבו את זה, והם עשו תרגילי חשבון כי זה היה  כיף, ומי שלא התאים לו - היה בגן פינת מוזיקה ענקית ונפלאה. והמון המון חרוזים מיוחדים למי שרוצה לבטא את הכשרון האומנותי שלו...

בחיים לא ראיתי כל כך הרבה ילדים ששמחים ללכת לגן.

אדם מטבעו הוא יצור ששואף להתקדם ולהתפתח

(אם אדם לא מחפש אתגרים - הוא בדכאון, כפשוטו)

ולכן אם הוא באמת עושה את מה שהוא רוצה, הוא לא צריך ציונים.

אם הוא רוצה להיות חלק ממהנדסי מכונית חדשנית, הוא יתאמץ ללמוד טוב את החומר, כדי שהיא באמת תהיה ה-מכונית שהוא חולם עליה.

אבל אם הוא לומד רפואה כדי להיות 'שווה' משהו (ולהרוויח כסף, כבוד ויוקרה) - אז הוא כל הזמן מנסה לברוח מהלימודים.

זה כל כך מצומצם לחשוב ש'בורות' זה לא לדעת מתמטיקה ואנגלית, ושכל הילדים צריכים להיות מהנדסי חשמל.

"תלמד מתמטיקה שיצא ממך משהו"

זה בדיוק ספר "הדרך אל האושר בגרוש"האדם היושב

הייתי ילד. הייתי גם בגן. בכל גן, רוב היום משחקים. אני התחלתי ללמוד לקרוא שנה מוקדם יותר בגן, כי רציתי. כי האחים הגדולים של ידעו לקרוא, ורציתי גם. 

אבל זה ילדים בגן. זה עולם פנטזיה. 

בעולם האמיתי, אוניברסיטה לא תקבל את כל מי שרוצה ללמוד - כי אין מקום לכולם. לכן הם יבחרו אנשים לפי מדדים. 

המדד לגבי היכולות של הבנאדם, היא הציונים שלו. אולי זה לא מדד מושלם, אבל זה הכי טוב שיש. 

בפקולטה שאני לומד בה, כל מי שמגיש מועמדות, עובר סינון על סמך ציונים, ולאחר מכן ראיון. אף אחד לא יישב לראיין 1000 מועמדים. חייבים לסנן - וככה מסננים. 

כנ"ל לגבי מקומות עבודה. 

אם לא היו ציונים - אנשים לא היו לומדים. 

למשל, ספרי מדע פופולרי, הם מאוד מעניינים לדעת הרבה אנשים - אבל ברגע שהם היו צריכים ממש להבין משוואות - ומה לעשות, שכדי להשתמש במדע הזה, חייבים את המשוואת הללו - הם היו אומרים: "עם כל הכבוד לענין, אני לא מתכוון ללמוד את זה..." 

ככה אנשים היו יודעים לדקלם את מה שהם קראו ואולי אפילו לא ממש הבינו, ולא היו יכולים גם לעשות עם זה שום דבר. זה היה מביא לבינוניות במקרה הטוב. 

אדם צריך ציונים. הקורסים שאותם אני יודע הכי טוב - הם הקורסים שבהם היו לי בחני אמצע, שחייבו אותו ללמוד את החומר. ככה שעל רוב החומר, חזרתי פעמיים. 

וכשיש לחץ, ואין הרבה זמן פנוי - אם לא היה בוחן, לא הייתי עושה את זה. אף אחד לא היה עושה את זה. 

אני לא חושב שאת מבינה את הכמות העצומה של חומר שאותו יש ללמוד ולהבין כדי להיות רופא או מהנדס. 

חייבים ליצור מסגרת לוחצת - כי אחרת, תכשירי רופא אחרי 30 שנה ומהנדס אחרי 25. 

אף אחד לא יקרע את עצמו כ"כ, אם לא יציבו לו גבולות בדמות ציונים. 

בעולם האמיתי, זה שהמבוגרים חיים בו, המצב הוא לא כמו בגן ילדים. יש תחרות. אם לא היתה תחרות, אז היינו היום מדינת עולם שלישי בלי מים זורמים וחשמל.. 

ואם יש תחרות, אז יש מדדים. אחד מהם, הוא ציונים. 

אני מסרבת להיות עבד של מציאותאוסנת

מבולבלת ולא טבעית.

זה הכל.

זה לא אומר שאני פורשת מהמירוץ,

אלא שאני מסרבת להכיר בו כמציאות היחידה האפשרית, כמציאות אידיאלית.

את יכולה לסרבהאדם היושב

אבל בסופו של דבר, את חיה כאן. במציאות. בעולם האמיתי. אם תרצי או לא תרצי. 

את מסרבת? מי שאל אותך בכלל? את חיה במציאות, לא? עכשיו, תתמודדי. 

הדרך היחידה שלך לא לחיות במציאות, היא להתחיל לקחת סמים קשים, לקבל סכיזופרניה ולחיות במוסד כל החיים. 

כמו שכתבתי, היו עוד אנשים, בוא נראה להם "מנהיגי ברה"מ לשעבר" (סתם לצורך הענין, כי זה שם קליט), שדגלו בשיטה של "קבל מה שאתה צריך ותרום מה שאתה יכול" (בוא נקרא לשיטה הזאת "קומוניזם" - זה גם שם קליט ויפה). 

לא עובד!

אגב, היו אנשים דומים להם, שנקרא להם "קיבוצניקים", שגם הם דגלו באותה שיטה - והיום, כמעט כל הקיבוצים מופרטים או בדרך להפרטה. 

השיטה הזאת לא עובדת במציאות שאת כ"כ מסרבת להיות עבד שלה. 

אפילו הכלכלה הסינית הפכה קפיטליסטית. 

מה שאת מתארת, זה מה שהוביל למותם של מליוני בני אדם בסין, בריה"מ ובכל מדינה אחרת שניסתה את השיטה הזאת. 

המציאות אינה אידיאלית. חבל. אבל זה המצב. 

תחשבי שבאולימפיאדה לא היו מדליות או מקומות - אף אחד לא היה רץ שם. אף אחד לא היה מנסה לפרוץ את המחסומים ולשבור שיאים. 

אז בחיים האמיתיים - בכל תחום אחר, אף אחד לא היה מנסה להתבלט, להצליח, להתקדם ולקדם את העולם. 

ילדים זה לא סטונדטים וגם לא תיכוניסטיםהאדם היושב

זה מאוד נחמד להגיד שיונים זה לא חשוב. 

אבל תיכוניסט שרוצה להתקבל לפקולטה מסוימת באוניברסיטה, צריך ציונים - כי האוניברסיטה צריכה לסנן את המועמדים איכשהו. הציונים מעידים על רמת הידע. 

כנ"ל לגבי האוניברסיטה - אם רוצים למצוא עבודה, צריכים ציונים - כי בלי זה, אפילו לא מגיעים לראיון עבודה. 

"מפעלי תעשיות הציונים" היא אולי לא מושלמת, אבל היא הדרך הטובה ביותר שידועה לנו לעודד לימוד והתפתחות. 

אני מציעה לך לראות את הכתבה הנלטרילילי

ולהיות קצת פחות נחרץ

יכול להיות שלא הבנתי אותך נכון

אני מורה (אמנם רק שנה) אבל רואים בעיניים איך המערכת לא בנויה לתלמידים, בייחוד לא היום.

וציונים אמנם זה מדד הכרחי וחשוב, אבל מדד של "אין ברירה" וממש לא מלכתחילה.

ואם לא היו מבחנים? אחח שאלה טובה. אני רוצה לקוות שאנשים היו לומדים מתוך סקקרנות ועניין.

בתואר שלי היו אנשים שבאו ללמוד כדי להוציא תואר וזהו. ראבק! לא חבל לבזבז 3 שנים מהחיים שלכם? לפחות תגלו טיפה של סקרנות בנושא שבחרתם, לא חבל?

כמה דברים:האדם היושב

1. אני לא יודע מה המדד שלפי החליטו בכתבה, שמערכת החינוך הפינית היא הטובה ביותר. אני מסתכל על תוצאות - ומה שקורה עם אותם ילדים כשהם הופכים למבוגרים. 

אם ילד ילמד לקרוא חצי שנה קודם או מאוחר יותר, זה לא מדד בעיני. אם הוא פיתח אחרי זה תרופה לסרטן או זכה בפרס נובל - זה הרבה יותר משמעותי בעיני. 

ואני לא חושב שבמדד הזה, הפינים יותר טובים מאיתנו. 

2. רוב המערכות בעולם הן לא מושלמות. גם דמוקרטיה או קפטליזם הן לא שיטות מושלמות - אבל הן הכי טובות עד כמה שאנחנו יודעים. 

ככה זה גם עם ציונים, אם רוצים שילד ילמד - צריכים לבחון. 

3. לא כל מה שעובד בפינלנד, יעבוד גם במדינה שלנו. אם בבית הספר שלי מישהו היה שם את הנעליים שלו בכניסה, הוא היה חוזר הביתה יחף... 

במדינת הערסים, וסליחה שאני מוציא לעז על עם ישראל, אבל האוכלוסיה כאן היא לא בדיוק האוכלוסיה הפינית מבחינת התנהגות. 

אם אבא-ערס ואמא-ערסית ישלחו את בנם, ילד-ערס, לבית ספר פיני... התוצאות יהיו שונות. אני מבטיח לך. במיוחד אם כל הכיתה היא כזאת.  

תשאירי תלמידים ישראלים בכיתה עם מחשבים, לבד, בלי מורה... הם לא יישבו בשקט וילמדו. אני מבטיח לך. 

4. יש תארי חרטא שאנשים באים כדי להוציא תואר - והפקולטות באוניברסיטאות קיימות רק בשביל שלמרצים תהיה עבודה. זו באמת בעיה. 

אבל יש תארים שבאמת מלמדים משהו ומכינים לעבודה ומקנים ידע. הלימודים מאוד קשים, ומי שלא מתעניין במה שהוא לומד - לא ישרוד. 

הבעיה היא, שהתארים האלה קיימים והיום חייבם תואר - ומי שאין לו תואר, נמצא בבעיה. 

מבחינתי - אני לא צריך תואר. שישמרו את חתיכת הנייר באוניברסיטה כי את הידע שלי כבר רכשתי - אני רק צריך אישור שסיימתי את הלימודים, כדי לקבל ראיונות עבודה. 

5. והכי חשוב: יחס התלמידים למורים הוא 1 ל-15!!! זה כל הסיפור. בזה זה מסתכם. בגלל זה ההבדלים.  

זה עניין של תקציב. במדינת ישראל, שבה חלק גדול מהתקציב הולך לצרכי ביטחון, קשה להקים כיתות של 20 תלמידים. 

בכיתה שלי, היינו 40 עם מורה אחד. 

בכיתה כ"כ קטנה, הרבה יותר קל ללמוד. 

בקיצור, הכתבה הזאת היא דמגוגיה. במיוחד עם מנגינת הפנטזיה המלווה אותה. 

קצת חוש ביקורת על האוטופיה הפינית - וכל הכתבה הזאת נראית אחרת לחלוטין. 

נראה לי שיש נקודת יסוד שאנחנו חלוקים עליה.אוסנת

מהו חינוך?

לשיטתך, לשיטת התרבות העכשווית, לשיטת מפעלי הציונים -

חינוך - להוציא מהילד משהו. תוצאות.

שימציא תרופה לסרטן, שיהיה אסטרונאוט, שיעבוד בהיי טק ויהיה לו רכב ליסינג ודלקן.

איזה חיים אומללים...

ולשיטתי,

חינוך - לכוון את הילד להוציא לפועל את הטוב שטמון בו.

הקשר היחיד בין ההגדרה הזאת למשוואות דיפרנציאליות ואינטגרליות -

אם הכשרון הטוב של האדם הוא מתמטיקה, אז בוודאי הוא צריך לבטא אותו.

אבל החיים הם לא המקצוע שבו אתה עוסק,

אלא קודם כל - האישיות שלך, הנפש שלך, כוחותיך, אהבותיך,

ותפקיד המחנך הוא לעזור לך לגלות את תפקידך בעולם לאור תכונותיך וכשרונותיך.

לחנך אותך להיות אדם טוב.

ואח"כ לדאוג שלא תהיה משפטן רק כי מהכשרון שלך למחול 'לא יוצא כלום'!

את מערבבת פה שני דברים שוניםהאדם היושב
עבר עריכה על ידי האדם היושב בתאריך י"ח אייר תשע"ב 13:32
עבר עריכה על ידי האדם היושב בתאריך י"ח אייר תשע"ב 13:29

חינוך לערכים ולימוד. אלו הם שני דברים שונים לגמרי. 

הקישור לכתבה שלפיה מערכת החינוך הפינית היא יותר טובה בגלל שיש שם מרכז פיתוח של נוקיה (גם בארץ יש אחד, למיטב ידיעתי) - והם מצליחים בבחינות המיצ"ב או הפיזה או מה שלא יהיה. 

ואני פשוט הצבעתי על הנקודה, שהטענות שמועלות שם, הן דמגוגיות במקרה הטוב, ושיקריות במקרה הפחות טוב. 

לפי הגישה שלך: "לכוון את הילד להוציא לפועל את הטוב הטמון בו" - אם הטוב הטמון בו לא כולל אהבה לימוד אותיות, אז שיהיה אנאלפבית. 

אני לא מסכים עם זה. 

ולדעתי, חיבור, חיסור ולוח הכפל, הם דברים בסיסיים כמו קריאה וכתיבה. 

האנשים המאושרים, הם אלה שחלק מרכזי מהחיים שלהם, הוא העיסוק שלהם ושהם אוהבים אותו. 

חוץ מזה, שנכון שהחיים זה האישיות, והנפש והכוחות והאהבות  - אבל אותו אדם בעל אישיות, נפש, כוחות ואהבות - גם צריך לאכול משהו.

אב חייב ללמד את בנו מקצוע - אם הוא לא עושה זאת, זה כאילו שהוא לימד אותו ליסטות. 

אבל זה לא מה שהיה בקישור ההוא. שם הוחלט שהחינוך הפיני יותר טוב מהחינוך בארץ. אני חושב אחרת. אני חושב שאנחנו לא נופלים מהם באף פרמטר למעט היחס האישי - אבל זו בעיה תקציבית. 

ואחרי שכל זה נאמר, אז אני גם חושב שזה יהיה נהדר אם מישהו ימצא תרופה לסרטן... 

(בהתחלה חשבתי שאת הבאת את הקישור לכתבה, ואז ראיתי שלא. בכל מקרה, הדברים עדיין תקפים). 

לא ראיתי את הכתבה.אוסנת

מיצ"ב ופיזה הם לא מדד לחינוך טוב לשיטתי.

הם מיטת סדום לאנשים נפלאים.

שיטת ה'חינוך' המערבית, היא שהמציאה את ה"חינוך לערכים" - תחום משני וצבוע למטרה העיקרית של בית הספר: שתוציא תעודת בגרות שתעשה שם טוב לבית הספר.

ואיך מלמדים ערכים בבית הספר? בא לי להקיא.

"חינוך מיני", "שיעור חברה". 

קומץ שיעורים משעממים, שמועברים ע"י מורה יאכנע, ובעצם נועדו להיות חורים במערכת שלתוכם אפשר להכניס עוד שיעור אנגלית כי המיצ"ב מגיע.

החינוך הזה לערכים כל כך מצליח.

תראה מה זה, הדור הקודם בקושי הלך לתיכון, והנה, עכשיו כשכולם הולכים וזוכים להתחנך -

הנוער כבר הרבה פחות חצוף, כולו רוח חיובית של עשיה ואידיאלים, 

שלא כמו פעם, הוא ממש לא יודע מה זה מועדונים, ק"ו שאין לו מושג מה זה אלכהול וסמים.

זוכר את הימים שבהם אבותינו הוציאו סכינים כי השכן ביקש מהם שקט?

איזה מזל שכיום יש לנו חינוך שדואג שהילדים שלנו יהיו מאושרים כי הם יודעים את מבנה התא.

אחרי שהייתי צינית - ולא ממש כתבתי לגוף דבריך, אני רוצה להסכים איתך.

האנשים המאושרים, הם אלה שחלק מרכזי מהחיים שלהם, הוא העיסוק שלהם ושהם אוהבים אותו. 

בדיוק. להוציא מהכח אל הפועל את הטוב שטמון בך.

זו מהות החינוך.

אצלי לא היו שיעורים בנושאים המדובריםהאדם היושב

ואני בכלל חושב שחינוך זה מהבית. זה התפקיד של ההורים - לא של המורים. גם המחנך, רואה את הילד שעתיים ביום - כמה באמת הוא יחנך אותו? 

אבל יש אנשים, שמה לעשות, הטוב הטמון בהם, לא יאפשר להם לקנות אוכל. 

אני לא רוצה לפתוח פה דיון בנושא המחאה החברתית - אבל כשאדם כותב למה הוא יצא למחות, ומתחת לכתבה כתוב שהכותב הוא סופר ומשורר - בעיני, זה מסביר את העניין. 

יש תחביבים ויש עבודה. יש הבדל ביניהם, למעט מקרים מיוחדים, שבהם, התחביב הוא העבודה - אבל זה די נדיר. 

אז אתה גוזר על רוב האנשים חיים עצובים.אוסנת

כי, כמו שאמרת, אדם מאושר הוא אדם שעיסוקו המרכזי - מה שהוא אוהב.

אולי מי שחי את המציאות הזאת, העכשווית,אוסנת

הוא זה שזקוק לסמים כדי לשרוד - או מתאשפז במוסד.

אוליהאדם היושב

אני פשוט לא רואה דרך אחרת. (לא כתבתי את זה כעקיצה או זלזול. באמת שלא. כתבתי את זה, בציניות, כי ככה אני רואה את זה - אני לא רואה איך אפשר לברוח אחרת מהמציאות). 

אבל רוב האנשים חיים את המציאות, ולא נעזרים בכל מיני חומרים כאלו ואחרים. אלה שלא בורחים מהמציאות, מתמודדים איתה כפי שהיא. 

אני לא יודע מה העבודה שלך ומה את עושה, אבל אני בטוח שלא כל מה שאת עושה, את אוהבת. יש דברים שיותר ויש דברים שפחות - ואת עושה אותם, כי זו העבודה שלך. 

ככה זה. 

כתוב "אדם לעמל יולד", לא כתוב: "אדם לכיף שלו יולד". 

"בזעת אפך תאכל לחם"  ולא "תכייף, יהיה בסדר..."

זה מזכיר לי את משל הנמלה והחרגול.

*צרצרreal story

חרגול!האדם היושב

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A6%D7%A8%D7%A6%D7%A8_%D7%95%D7%94%D7%A0%D7%9E%D7%9C%D7%94

שורה ראשונה בקישור: "הצרצר והנמלה, הידוע גם כ-הנמלה והחרגול..."

מוציא לשון

אויש, נו.real story

יש כמה טעויות נפוצות.

אבל ברור שזה צרצר - כי צרצר מצרצר!

וחרגול מחרגל האדם היושב
וזחל מנרגל.real story

אז שיביא שאכטה...האדם היושב

צוחק

הוא מביא רק לחבר'ה המגניבים. real story

לא צריך...האדם היושב

אני הולך לפתור משוואות... 

עצוב

אני יודעת שאתה לא רואה מציאות אחרת.אוסנת

זה באמת לא פשוט.

להפסיק להשתעבד לחיצוניות של המציאות, להתחיל לראות את העומק שלה, ולשאוף למציאות הרבה יותר גבוהה ממה שעכשיו.

"אדם לעמל יולד" - עצוב לי לראות איך באופן אוטומטי אתה מוכיח את הטענה שלי. מבחינתך, עמל = צער.

מי אמר???

בבית הספר מחנכים אותנו שעמל = לעשות דבר יעיל.

ואם אני לא אוהב לעשות אותו? אז תסבול.

(אח"כ אנחנו מתפלאים על האלימות. הרי ברור שהיא תופיע אצל אנשים שלא טוב להם!)

זה פשוט לא ככה.

אדם אוהב לעמול, אוהב ללמוד, אוהב אתגרים.

שמחה מופיעה רק כשאנחנו עמלים על דבר שאנחנו אוהבים (=טוב שגנוז בנו).

ולכן אנשים שמרגישים מחויבים לציונים, לעבודה שהם לא באמת אוהבים, ליוקרה, לכסף, ל"תעשה משהו עם כל השכל שיש לך. להיות צייר זה מעפן" - 

מחפשים כל הזמן דרך חיצונית לשמוח.

עוד ריגוש, עוד כיוף, עוד אקשן, עוד יין, עוד סמים...

"אבל הגבורה (בתרגום חופשי: המאמץ להתקדם למרות המניעות), והשמחה שהיא תולדתה, היא מוכרחת לעולם לבא רק על ידי תקון הנפש, תקון הדעת והמחשבה... לא יגעתי ומצאתי אל תאמין" (הרב קוק, "הפחד", אדר היקר)

נכון, המציאות עוד לא מתוקנת, ולכן אני עדיין חלק ממנה.

משיגה ציונים וסובלת. עובדת כדי שיהיה אוכל.

אבל עמדת הנפש שלי שונה. וזה משנה את הכל.

איזה בריאות יש באנשים שרוצים להיות חקלאיים, ובשביל זה הולכים ללמוד במכון ויצמן.

איזה ניוון זה לרצות להיות חקלאי (או להיות חסום לאופציה הזאת מראש, תודה לבית הספר ולחברה), ובסוף ללכת להיות ד"ר לביואינפורמטיקה,

כי "זה יותר מתאים למציאות"...

* "בזעת אפיך תאכל לחם" - מציאות של אחרי החטא, אחרי הגירוש מגן עדן... מציאות דיעבדית... ואכמ"ל.

אני לא מבין מה הקשר בין מה שכתבת למה שאני כתבתיהאדם היושבאחרונה

אין קשר לחיצוניות ופנימיות. אין קשר לעומק. 

המציאות היא כזאת: רוב האנשים הם עצלנים. הם יעדיפו לשבת כל היום מול האינטרנט והטלויזיה מאשר לעשות משהו מועיל!

זו המציאות. 

גם אם משהו מעניין אותם, הם עדיין יעדיפו להתבטל, אם זה רק אפשרי. הם יעדיפו לטייל בעולם כל החיים ולשחק משחקים. 

כמה שאני אוהב את מה שאני עושה, אם לא הייתי צריך בסופו של דבר לעבוד - הייתי ממשיך לקרוא ספרי מדע פופולרי ולא הרבה מעבר לכך. וגם אם הייתי מתקדם מעבר לכך, זה לא היה ולא באותו קצב. ואני אחד מהאנשים שבורכו שהדבר שהכי מעניין אותם, הוא התחום שבו הם בחרו. 

ציור זה נהדר, ציור זה נפלא - בשעות הפנאי. 

וכן, עמל זה לעשות משהו מועיל - רצוי לאהוב מה שעושים, אבל גם אם לא - זה לא מהווה פטור מלעשות משהו מועיל. אחרת, רוב תושבי הארץ יהיו בטלנים ולא יהיה לנו מה לאכול. 

ואל תקשרי את זה לאלימות. אין כאן שום קשר. אחד יקשר את זה לכך שהחרדים לוקחים את כל התקציב מהחינוך, את מקשרת את זה לתכנית הלימודים (אני לא חושב שבתימן, כשילדים למדו מהמורי שהיה לו מקל גדול... הם למדו רק מה שהם אהבו, ואני לא חושב שהם היו מאוד אלימים. כנ"ל לגבי האשכנזים, המלמד בחיידר והחגורה...). 

אחד יקשר את זה ל"כיבוש".

אני יכול להגיד: "ברור שיהיו אלימים - אומרים לילדים שילמדו רק מה שהם אוהבים, שיעשהו רק מה שבא להם ומספק אותם, לא שמים להם גבולות ונותנים להם תחושה שהם בפנטזיה שבה מותר להם הכל - אז אחרי זה הם הופכים לאלימים" - בדיוק להיפך ממה שאת טענת. 

קוראים לזה דמגוגיה ואני ממש ממש לא אוהב את זה!

הדעה שלי בנוגע לאלימות, היא שחינוך מתחיל מהבית. אין קשר לבית הספר - אבל זה לא הנושא. 

את הגדרת גבורה, כמאמץ להתקדם למרות המניעות - ואני מסכים איתך. אדם צריך להתקדם, גם אם לא ממש מתחשק לו. הוא צריך לתרום את חלקו בצורה מוחשית. 

בזמנו הפנוי שיתפנה לתחביביו, אבל הוא כן צריך לעמול. גם אם יש לו מניעות. 

את ממש מוכיחה את הנקודה שלי. 

להיות חקלאי, זו עבודה בדיוק כמו להיות רופא, מהנדס, עו"ד וכו' - אני לא מבין מה בכלל התכוונת לכתוב בנושא ולמה זה אמור לחזק את טענתך. 

אני לא דיברתי על מה שנחשב או לא נחשב בעיני החברה. זה הדבר האחרון שמעניין אותי. 

וחקלאות זה דבר הכרחי - זה הדבר הכי מציאותי שיש. יש לאדם הממוצע, צורך לאכול. בלי חקלאים, כנראה שתהיה תמותה מרעב באחוזים גבוהים. 

אני מדבר על ליצור משהו. לתרום את חלקך לעולם שנותן לך כ"כ הרבה. 

המציאות לא כזאת רעה. היא מעודדת את האדם לשאוף, להתקדם - ולא לדרוך במקום או לחזור אחורה. 

היא תהיה מושלמת אחרי ביאת גואל, אבל עד אז, המציאות היא המציאות, ואין לך ברירה - ועובדה שגם את "עבד של המציאות". בין אם את אוהבת את זה ובין אם לאו. 

שורה תחתונה - בואי נראה אם תצליחי לתכנן מערכת לימודים וחינוך ללא ציונים, מהיסודי ועד לאוניברסיטה - מבלי למוטט את כלכלתה של מדינת ישראל. 

שיהיה לך בהצלחה. 

בגלל זה יש גם תחביביםהאדם היושב

אם מה שמעניין אותי הוא להרים מקלות מהרצפה - אז זה אומר שאני אוכל לעסוק בזה? שמישהו ישלם לי על זה? 

זה הכישרון שלי. לאסוף מקלות מהרצפה.... 

ואני לא גוזר כלום על אף אחד. אני לא הקב"ה ולא הסגן שלו. 

לאדם גם יכולים להיות תחביבים, גם אם המקצוע שלו הוא לא הדבר שהכי מעניין אותו.

מעטים האנשים שהתחביב שלהם הוא המקצוע שלהם. 

זו המציאות. את יכולה לסרב להכיר בה, אבל בנאדם גם צריך לאכול משהו. 

וכן- סקרנות טבעית זה דבר שקיים..טרילילי
וסקרנות טבעית קיימת - בלי ספקהאדם היושב

אבל קודם כל, צריכים לרכוש בסיס, לפני המתחילים לחשוב יצירתי. 

את יכולה לחשוב על תיארויה פיסקלית מאוד יפה ויצרתית ומעניינת מתוך הסקרנות שלך - אבל אם אין לך את הבסיס, הוא תופרך עוד לפני שתסיימי בכלל לנסח אותה - כי אולי טעית במתמטיקה. 

קודם כל, חייבים לרכוש בסיס - כי בשביל להגיע לדברים מעניינים, חייבים קודם לשבור את השיניים. 

אין קיצורי דרך ואין פתרונות קסם. 

אגב, השאלה ממבחן פיז"ה, זאת עם הגדר, שמופיעה בכתבה, היא אידיוטית לחלוטין. אני רוצה לראות ילד פיני שבאמת צריך לתכנן גדר מסובכת בגודל אמיתי - פורש חבל באורך של עשר ק"מ כדי לחשב מה האורך הרצוי...

בסופו של דבר, אני לא חושב שבמבחן התוצאה, אנחנו מפגרים אחרי הפינים - וזה עוד אחרי שאצלנו יש שירות צבאי חובה בן שלוש שנים. 

ועוד דבר ששיעשע אותי...האדם היושב

האו"ם הגדיר את פינלנד כמדינה מספר אחת בהישגים טכנולוגיים... והוא מצטלם ליד שלט של נוקיה. וואו, מרשים... 

לעומת זאת, חברה קטנה בשם 'אפל', בחרה להקים את מרכז הפיתוח היחיד שלה שנמצא מחוץ לארה"ב, דווקא בישראל. 

שלא לדבר על חברות כמו מרוול, אינטל, נוקיה ועוד חברות רבות וטובות שהקימו דווקא בישראל מרכזי פיתוח. 

ובואי לא נשכח את התעשיות הישראליות - הביטחוניות: אלה שאיפשרו את פיתוח כיפת הברזל ומעיל רוח, והאזרחיות - כמו המצאת הדיסק-און-קי ושאר סטרט-אפים שנמכרו במאות מליונים. 

ואני לא חושב שחברה צריכה להיות שיוויונית. אינ לא חושב שרופא צריך לרוויח כמו חשמלאי. אני חושב שאדם שמציל חיים ולמד 11 שנים כדי להיות מומחה בתחום שלו, לא צריך להרוויח כמו מישהו שעשה קורס בן כמה חודשים או שנתיים שלוש שלא מציל חיים. 

ואדם, כמו מדען,  שמכניס כסף למדינה, צריך להיות מתוגמל בהתאם. 

פערי שכר זה לא דבר שלילי. זה היה שלילי ברוסיה הקומניסטית, וראינו בדיוק לאן זה הוביל אותה... לחכות בתור ללחם שהאמריקאים שלחו להם... 

בקיצור, לא התרשמתי. לא מפינלנד ולא מהכתבה הדמגוגית. 

אולי תשתף? מה אתה לומד ומה היו השאלות הכה קשות?מישהו10
אולי לא?האדם היושב

צוחק

משתתפת בצערך :-/סטיגידיש

המרצים האלה לא מתקדמים...

את העונשים האלה הם נשתנו עוד כשאמא שלי הייתה סטודנטית!

הוא בטח מחזיר לך על זה שהמרצה שלו עשה לו אותו דבר...

היי, לא התכוונתי לזההאדם היושב

הוא אדם טוב ומרצה מעולה. 

כנראה שהוא פשוט רצה שנבין שכדאי שנתחיל להיכנס לעניינים ולא בשבוע של המבחן, כי אז זה כבר יהיה מאוחר מדי. 

הוא גם אמר שכנראה שהבוחן היה קשה מדי, ושיהיה מועד ב'. 

סתם ההרגשה שלמדתי כ"כ הרבה, ובסוף, אם אני אקבל 50, זה יהיה מפתיע. 

זה כמו שהמורה בתיכון היתה צועקת על שלוש התלמידותreal story

הבודדות שהגיעו לכיתה...

למזלי אף פעם לא הייתי שם כשזה קרה. חיוך

היום המרצה הגיע לכיתה ורק אני הייתי שם.
אז אחרי שחיכינו בערך חצי שעה ואף אחת לא הגיעה התחלתי לנסות להוציא אותן בסדר.
"הבן של **** חולה, ו-****** מאורסת ו-***** מגיעה מרחוק, ובכלל, הן מאחרות לכולם, לא רק לך!"

סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

האר"י לא יכל להנהיג את הכלל? והרמח"ל? והבעש"ט?קעלעברימבאר
והרש"ש? ובעל הלשם? והמגיד ממעזריטש?

וכל ה"מארי דאגדתא" שעיקר גדולתם היתה באגדה ולא בהלכה? (ברור שהיה להם מומחיות נכבדה בשס ופוסקים, אבל לא זו היתה עיקר גדולתם)

הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
שאלה טובהoo

בעבר הייתי עונה בוודאי

היום אני מסתכלת אחרת

קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם

וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים

זה מצד אחד

מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..

כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
כי נשארת בדילמה
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
צודקת
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה

כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.

השאלהoo

כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח

לא שמישהו שאל אותי קודם

אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר

אני באמת בהרבה מחשבות על זהמשה

אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.

זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.

פחות להתנגדoo

הגדרה טובה

כשההתנגדות יורדת

גם הציפייה יותר מותאמת

קושי צפוי הוא יותר קל

קושי צפוימשה

איך את מגדירה את זה?

אםoo

זה קושי שחוזר על עצמו

אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים

ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם

אם זה קושי חדש

זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר 

אני חושב שאחת המתנות הגדולות שקיבלתימשה

אי אז בגיל 30 וקצת.

זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.

זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.

יפה ממשזיויק
הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום

Stand a little taller

Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

What doesn't kill you makes a fighter

Footsteps even lighter

Doesn't mean I'm over cause you're gone

תלוי איזהרקאני

יש כאלה שהייתי מוותרת

ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם

כן חדמשSeven
שילמתי מחירים גבוהים מדי
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד

עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…

כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.

כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד. 

תשובה יפהזיויק
תודה
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.

לכתחילא כן

כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי

הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)

בדיעבד חלקם לא

כיון שזה  חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי

והביא אותי למי שאני כיום

מה כן ומה לא?זיויק
מה העיקרון?
העיקרון הואנפש חיה.

על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)

הייתי מוותרת

בבחינת "לא הם ולא שכרם"

אבל

בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה

ובזכותם אני מי שאני

אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.

לא.אשר ברא

ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-

בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].

אם בא לך תדביקי כאן את עיקרי הדבריםזיויק
מה שזה בנה בי שייך לבדיעבדוהוא ישמיענו

בדיעבד אני באמונה שלמה בהקב"ה ובראייה של הטוב של מה זה בנה בתוכי.

אני? לכתחילה? הייתי מוותר.

אבל איזה מזל שהקב"ה מנהל את המציאות...!

יפהזיויקאחרונה
POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים
נדרש מנהל פורום לפורום בצמיחהאריק מהדרום
/forum/f115

נראה לי @פשוט אני.. יכול להיות אחלה מנהל שם.

לרפאה מהטבע צריך טבעוני … ואולי גם מתנגד חיסונים…זמירות
הלכתי להביא פופקורןקפיץ
עוד מישהו רוצה?
איך רואים שזה נושא נפיץ?פצל🤫
עבר עריכה על ידי פצל🤫 בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 0:25

אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים,  מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח

(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)

//הרמוניה

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול 

שכר חודשי?זיויק
😆
וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרםזמירות

ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,

וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן

נשמע טובזיויק
חחחחחחחח אנונימי 2 בא לרמוסססצדיק יסוד עלום

אני מדמיין שזה אותו אחד שפותח תשירשוריםפצל🤫

ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂

אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים

נע,צדיק יסוד עלום
זה פשוט מישהו שאהב את הפורום ונהיה מריר כשהגיע לשם משווק תוכן להשתלט עליו. רואים שלאחרים הוא דווקא עונה יפה
😅 ממש טרחת לבדוק?פצל🤫

משתעממים מספרים סיפורים זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו

מי המוזר ההזוי שכותב שדובדבנים זה מגעיל???אורין
במלחמה עיקשת החיילים דורכים על הפרחיםצדיק יסוד עלוםאחרונה
הכיבוש משחית
מישהו יודענחלת

לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?

הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?

הזכרת לי את הסצנה הזאתפשוט אני..

לא הבנתי.נחלת
לא הופיע דברנחלת
את בטוחה שאלו היו ניקים כאן?פ.א.

אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים? 

אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.

- הנני כאינני

- הים נסוג

בטח שישנחלת

תשאל את משה

מה יש לשאול את משה? מקישים את השם והוא לא קייםפ.א.

איפה מקישים את זה?קעלעברימבאר
בשורת החיפוש בשיחות האישיותפ.א.
החיפוש תמיד מציג ניקים שתוצאת החיפוש מוצאת התאמה לכינוי שהוקלד
כן נמצאים כאן. דפדפו בפורומים קודמיםנחלת
מה זה קודמים? אולי התכוונת לאחרים?פ.א.
לפורומים אחרים?

כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.  

כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.  

נכון. היא נדמה לי בפורום של פרוזה. סליחה.נחלת
הו ואו מישהו קורא אותיבין הבור למים
פעילה באופן מאוד לא רציף, אבל גם בלתי נמנע, כנראה שזה לתמיד
אולי התכוונתקעלעברימבאר
לחסדי הים והינני כאני?  מוכר לי השם האחרון. והראשון עוד קיים
אולי באמת חסדי הים… הוא פעיל כאן on & offפ.א.
לא הצלחתי לנחש שזה חסדי היםמבולבלת מאדדדד
והוא מדי פעם עוד כותב.

ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו

יש לך זיכרון צילומי לניקים …פ.א.

וזו היא, @נחלת, לא הוא, שהזכירה ניקים פופולריים

מבולבלת מאדדדד
החמאתי לו שהצליח להבין את ההקשר😂
...אני הנני כאינני
פופולריים? 🤭
היא התכוונה ל@בין הבור למיםצדיק יסוד עלום
שהמשפט "גם הים נסוג" בחתימתה
נכון נכון. תודה!נחלת
לא לחסדי היםנחלת

התכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).

נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...

אני הנני כאינני  - הכל בסדר איתו.

אבל הם לא מוכרים כאן…זמירות
נתקלת בניקים בפורומים אחרים, והם בכלל לא מוכרים כאן, ואת שואלת בפורום הזה איפה הם, זה מוזר …
לשאלתך, ורק על עצמי לספר ידעתיבין הבור למים
גם במציאות אני שקטה

העיקרהעיקרנחלתאחרונה

העיקר שהכל בסדר

התכוונת למשתמש "בין הבור למים"? כיקעלעברימבאר

צדיק יסוד עלום אמר שיש כזה אחד.

היא התכוונה ל@בין הבור למים - צעירים מעל עשרים

קורה שאנשים לוקחים הפסקה או עוזבים את הפורוםברגוע
כששיר מטופש הופך לדרך חייםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ו 20:28

מדי פעם יוצא לי להתעסק עם אנשים שיש להם פגמים גנטיים.

לא סתם פגמים גנטיים, אלא כאלה שעלולים לגרום להם לסבול מאוד כשהם יהיו מבוגרים (נניח 50 פלוס).

נניח שיש למישהו גן מסוים, שמעלה משמעותית את הסיכון שלו לחלות בפרקינסון.

האם כדאי לדעת על זה מראש?

כן! כי יש מה לעשות. תזונה נכונה, הימנעות מדברים מסוימים, הקפדה על דברים אחרים, כל אלה יכולים להוריד את הסיכון.

בנוסף לדברים שכבר הוכחו כיעילים, יש הרבה מאוד אפשרויות להצטרף למחקרים חדשים בתחום, כולל מחקרים שבוודאי אין בהם סכנה (למשל השפעת הליכה יומית של חצי שעה וכיוצ''ב על הסיכון לחלות. גם אם בסוף יתברר שזה לא יעיל, זה בוודאי לא פוגע).

לצערי, יש כאלה שמסרבים לפעול לפי ההנחיות האלה. לא רק שהם לא רוצים לנסות להצטרף לניסויים, הם מסרבים להתרגש ולעשות את הדברים שגבר הוכחו כיעילים.

לפעמים הסירוב נובע מחוסר חשק לבצע שינויים משמעותיים בחיים. קשה להפסיק לעשן, קשה לרדת במשקל, מבין.

לפעמים הסירוב נובע ממחשבה שחיים פעם אחת, אז עדיף ליהנות לפני גיל 60 כמה שיותר, ומקסימום בגיל 60 נחלה. אבל לפחות לפני כן היה כיף.

אבל סיבת הסירוב הכי לא מובנת לי, דווקא כאדם דתי, היא ''השגחה''. אנשים שאומרים לי בפה מלא, שהם לא חוששים מהמחלה שהגנטיקה שלהם מובילה אליה, כי ה' שומר עליהם. אני שומע משפטים כמו:

בעז''ה יהיה בסדר.

רפואה זה אחלה אבל בסוף יש בורא לעולם.

אי אפשר להילחם במה שכבר נגזר עליך.

וכו' וכו'.

התשובות האלה מגיעות כמעט תמיד מאותו המגזר. ולמען האמת תת מגזר.

זה פשוט כואב לי. לא זאת הייתה כוונת המשורר. ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב, זה שיר קליט ולא דרך חיים או דרך לקבל החלטות.

אם 70% מהאנשים עם הגן הזה חלו בפרקינסון בגיל 60, אז ל-70% מהאנשים עם הגן שלך לא יהיה רק עוד יותר טוב ועוד יותר טוב. להפך, המצב שלך יילך ויתדרדר.

אם אתה אומר שזה לא יקרה לך כי ה' שומר עליך, אתה מתעלם מזה שעל 70% מ''קרובי המשפחה שלך'' הוא ''לא שמר'' (כלומר לפי שיטתך, שכך נמדדת השמירה...).

פשוט עצוב לי וכואב לי על האנשים האלה. שהאמונה העיוורת תגרום להם למות צעירים ומסכנים, במקום שהם יילחמו על החיים שלהם ואולי ינצחו במלחמה.

כן כתבתי בצחוק. אבל העקרון מובןקעלעברימבאר
איך מגיעים לפורום הנוכחי מבלי לעבור על כל החודשים?נחלת
התכוונתינחלת

לפורום של טבת והלאה...

תסבירי מה כוונתךפ.א.
לפעמים כשפותחיםנחלת

בס"ד

לא תמיד כשפותחים, הפורום הוא מחודש טבת. חיפשתי מקום בו אפשר לכתוב

את התאריך (טבת, למשל) ולא מצאתי. אז  לפעמים מופיע פורום עתיק

איזשהו. לא מבינה למה ומדוע...

איך מגיעים לפורום העכשווי (מאתמול, שלשום) - ניסיתי בכותרות המציינות

מספרים גבוהים (2000+) למשל, אבל זה לא מעיד על אקטואליות הפורום.

ועוד משהו: הזמן המופיע ממול לתגובות לא הזמן הנכון. למשל 11.00

במקום 13.00 וכד'.

יש לי, כלומר, אין לי, שום כשרון טכני ולבטח זה משהו פשוט

אבל לא יודעת איך.

תודה!

שאלה נוספתנחלת

מה פירוש "עבר עריכה"? מצד מי, הצוות? ומדוע?

תודה רבה!

רשום לך מי ביצע את העריכהפ.א.

או שרשום הניק שביצע (הניק שכתב את ההודעה ועשה עריכה ושינוי)

או שעריכה בוצעה ע"י מנהל הפורום - ואז זה בד"כ להסיר תוכן שלא ראוי לפרסום פומבי.  

פרטי העריכה רשומים באותיות אדומות.

כאשר נכנסים לערוך פוסט שכתבת - בדקות הראשונות לאחר שליחת הפוסט, אפשר לערוך "בשקט"  אין אינדיקציה שהפוסט עודכן.

רק אם מעדכנים אחרי די זמן, 10 דק נניח, אז מופיעה השורה האדומה שהפוסט עודכן.  

(ויש גם מגבלות מתי ניתן לערוך.  פוסט שקיבל תגובות, ננעל/נחסם לעריכה די מהר אחרי קבלת התגובה הראשונה.) 

השרשורים בפורומים תמיד מסודרים מהחדש ביותר למעלהפ.א.

לא הגיוני ולא ברור איך יכול להיות שאת נכנסת לפורום כל שהוא ואת רואה הכי למעלה הודעות שאינן הכי חדשות שנכתבו בפורום.  

אולי תצלמי בפעם הבאה את המסך שאת מקבלת?

את יכולה, אם תרצי, גם להעביר לי בשיחות האישיות.

שנבין מה הבעיה אצלך.  

הזמן שמופיע - כנראה גם זו בעיה במחשב שלך.

השעון במחשב שלך נכון? 

זכה למצוות!נחלת

בס"ד

תודה על שתי התשובות.

1.  השעון בסדר גמור.

2. אעקוב אם אמנם זה כך (שמופיעות ההודעות החדשות קודם)

3. לא משמעותי אבל מדוע צריך לדעת שהניק (מה זה ניק?...מאיזו מילה?) ערך את תגובתו? מה זה משנה לנו?

4.  בבקשה, מה זה פצל"ש (או משהו כזה), אני לא מהדור שלכם, ידידי הצעירים.

אבל את רוב הדברים אני מבינה.....

יישכויח!

עונהדרקונית ירוקה

3. ניק מלשון nickname(כינוי). הכוונה למשתמש בפורום

4. פצלש זה פיצול אישיות - אדם אחד שמשתמש בשני כינויים

אני מכיר שפצלש = פיצול שםפ.א.
נשמע נכוןדרקונית ירוקה

בכל מקרה זו אותה הכוונה

אדם אחד, שני שמות

תודה!נחלת

ואם בפיצול עסקינן, למה כשאני פותחת את האזור האישי,

שואלים: האם יש לך פיצול אישיות?......

עניתי המון פעמים: כן. כן. כן....(לא נותן ברירה אחרת)

כך שיש לי כבר פיצול אישיות לעילא ולעילא, אבל

אני לא מבינה מה העניין כאן. זה גם קשור לשם?

או שזה הפסיכולוג של האתר......

תודה!!

זה באג מוכרפ.א.

לפעמים כשאני מתחבר לפורום ונכנס לשיחות האישיות, במקום לראות את רשימת הניקים איתם התכתבתי, הניק שלי מופיע, משום מה, בכל השורות. במקום הניקים הנכונים שהיו אמורים להיות שם

ואז כשאני לוחץ על ניק, זה גורם שאני כאילו רוצה להתכתב עם עצמי.

ואז מופיעה השורה ההזויה "האם יש לך פיצול אישיות"

הפתרון לצאת מזה הוא רענון הקישור וזה מסתדר. 

סליחה על הבורותנחלת

ולמה אדם אחד משתמש בשני כינויים ועוד מצהיר על זה?!

ברכה והצלחה!

ברור שהוא לא מצהיר - אלא מתחבא מאחורי ניק אחרפ.א.

הרבה פעמים, וזה קרה כאן בפורומים בגלים ובתקופות, היו טרולים שעשו צחוק ושיגועים וגם הטרדות. אותו אחד פתח והשתמש בניקים שונים כדי להטריל..

ויש גם שימושים לגיטימיים.

מישהו/מישהי עם ניק ותיק ומוכר, רוצים לשאול שאלה שלא תסגיר מי הוא השואל או השואלת.

דברים רגישים שלא רוצים לחשוף מבחינת הזיהוי של הניק הותיק.

לחסוך מבוכה, להסתיר משהו, להיות אנונימי בשאלה ספציפית. 

חן חן!!!!נחלת
ראיתינחלת

וזה א ח ר י  עריכה?

אז התת פורום הזה צריך להיות חסום איכשהו ולא כך פרוש לעיני כל

בכלל, כל כך מהר עלולים לגלוש בפורום , לדברים כאלה, ללשון

הרע, לפגיעה במישהו על ידי התלוצצות עליו (גם בתכתובת על

החצאיות ראיתי כזה דבר; אפשר לענות יפה או להתעלם על ידי

מעבר טבעי לנושא אחר אבל לא להוציא לבן אדם את הנשמה

ולעשות אותו כלעג וקלס לעיני כולם....זה לא יפה.

הכי מרגיז שזה  משעשע (אללי) ומושך להמשיך לקרוא -

כעין בידור - זה לא מתאים לפורום רציני כמו שהפורום

הזה נועד להיות, לפי הבנתי, וכך הוא רוב הפעמים.

מאד קל בפורום לכתוב כל העולה

על רוחנו; האם פנים מול פנים גם היינו מעזים

להתבטא כך?

ועוד - חושבת שנושא שעלול להיגרר לתגובות

מזלזלות, או שעוסק בעניניים שהצניעות די

יפה להם - צריך לעבור מהר ובנימוס

(כלפי זה המתחיל בנושא כזה, אפילו

ברצינות כי משהו מטריד אותו) לנושא אחר

ואפשר לאמר שבפורום הזה לא מרחיבים

בדברים כאלה, כי...כי....יש כאן ילדים קטנים!.....

וגם אם מישהו רוצה לשפוך את הלב

והנושא חריג, לא צריך לפרט יותר מדי -

זה לא בריא, זה לא נאות ויש דברים

שהשתיקה יפה להם. כלומר, מבינה

שזה מקום שאפשר לחשוף הכל

כי אף אחד לא מכיר, אבל בכל

זאת, קצת להתאפק. למרות שנורא

מושך לפרוק הכל. ואני מדברת גם

על עצמי. שלא אסחף מדי

בקלי קלות אפשר להיסחף.

שלא נהפוך לצהובון מרוב שיעמום

או סקרנות.  הכי יפה ומעניין זה

חילופי הדברים הרציניים, החקירות

והדיבורים בנושאים חשובים.

לא צריך לרדת למכולת!

בפורום יש כתיבה מכל הסוגיםפשוט אני..
לפעמים על נושאים ברומו של עולם ולפעמים סתם דברים מצחיקים או ביזריים.

אם ראית תגובה מסוימת שלדעתך אין מקומה בפורום, את תמיד יכולה ללחוץ על כפתור הדיווח ואז זה מגיע למנהלי הפורום לבדיקה.

בגדול תהיה מחיקה או עריכה או אף חסימת המשתמש רק במקרים חריגים, בדרך כלל בגלל פגיעה בניק אחר או שימוש בשפה לא נאותה וכיוצ''ב.

ולפעמים שוכחים את הסיסמא או חוזרים אחרי תקופהיעל מהדרום
לק"י

ופותחים ניק חדש.

נכון. אבל מקרה שכזה, לטעמי אינו פצל"שפ.א.
אין פה את הזמניות, שצריך תחליף לרגע לניק הקבוע.  
הבנתי...יעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך