היה לי היום את אחד הבחנים הכי נוראיים...האדם היושב

ומהמרצה הזה - אפילו לא ציפיתי לזה... 

מבולבל

הבנתי ממנו שהוא נתן בוחן קשה כדי להבהיר נקודה לרוב הסטודנטים שלא מגיעים להרצאות שלו... אבל מה אני, החנון האולטימטיבי שפספס אולי הרצאה אחת בסמסטר ומסכם את כל ההרצאות שלו, מה אני עשיתי??? 

המום

לפחות הוא אמר שהוא יעשה לנו מועד ב'... איזה כיף! עוד בוחן ללמוד אליו... .

עצוב

בר מוחנקודה למחשבה

לא נורא...

מחר נקנה עוד אבוקדו

|מנחם|

שד

עוד חנון לפורום..נקודה למחשבה

האדם היושב אתה לא לבד..

אני סטודנטית ממורמרת לחשבונאות שהלכה לה שנה מהתואר וצריכה להשלים 2 קורסים 

זה לא ככההאדם היושב

הוא לא בטוח שהנושא שאותו הוא מלמד הוא הכי חשוב (למרות שזה אחד התחומים הכי חשובים לעניות דעתי...)

ויש בחנים ומבחנים, שלא משנה כמה תלמד - אם המרצה לא ירצה, אתה לא תעבור. (כבר היה לי בוחן בקורס אחר שבו קיבלתי את הציון המרשים, 23... וזה היה יותר גבוה מהממוצע הכיתתי...)

הוא פשוט רצה להבהיר נקודה, רק שהוא הבהיר אותה גם לאנשים הלא נכונים... אני מקווה שהוא לא ינסה להבהיר אותה שוב, כי היא עלולה פשוט להעלם... 

תודה

אתה מוכן לספר את הסיפא שלך למרצים אצלנו?נקודה למחשבה
אני לא חושב שהבנת את המצבהאדם היושב

ציון זה מאוד חשוב - וזה מה שגם סטודנט מבין. אם לא יהיו דרישות, הרמה של הקורס תהיה בהתאם, וכולם ייצאו מהקורס בלי טיפת ידע. 

אני מחויב לציונים גבוהים אם אני מתכנן למצוא עבודה או להמשיך לתואר שני. 

בלי ציונים מספיק גבוהים, לא יזמנו אותי לאף ראיון ואין לי סיכוי להתקבל לתואר שני. 

ההבנה של החומר היא דבר אחד - אבל זה לא קורס של שנן ושפוך. זה קורס שבו (וכל הקורסים הם כאלה) אם המרצה רוצה, הוא ייתן שאלות שאף אחד, כולל המתרגלים שלו, לא יהיו מסוגלים לפתור. 

אני רק מקווה שהוא באמת יבין שהבוחן שהוא נתן היה קצת מוגזם... אינ די בטוח שהוא יבין כשהוא יראה את הממוצע הכיתתי (ואני עוד יצאתי מהבוחן הזה בהרגשה טובה יחסית... לפחות ידעתי איך להתחיל את אחת השאלות... )

זה מרגש לקבל ציון של מידת נעלים=)אייכה!

כמה שזה מרגיז!!!!

מכירה מקרוב את העצבים והתסכול...

אפשר לפתוח כאן קבוצת תמיכה לסטודנטים מעוצבנים..!!

בהצלחה במועד הבא !! ובהצלחה גם עם המרצה המהולל..!!

תודה רבההאדם היושב

והוא באמת מרצה טוב. הוא אחד המרצים שאני יותר אוהב ומעריך. 

קורה. 

אתה ביקשת את זה!!מאמע צאדיקה

האמת היא ש-לא נכון

ציונים במבחנים זה דבר שבאמת מתאים לפתח מאוד קטן באוכלוסיית התלמידים- למיטב זכרוני אלו שבגילאי ד-ז

(ואני לא זוכרת בדיוק כרגע- אז תסלחו לי...)

ילדים קטנים יותר- לא מבינים בכלל מה זה מספרים. הם צריכים הערכה. מה גם שרוב מה שהם אמורים לעשות וללמוד- לא יכול לקבל ציון מדוד (כמה יפה אתה כותב במחברת? 8? 22? )

ילדים גדולים יותר- מפתחים חשיבה ערכית- לא מענייין אותם באמת מה הציון שמודבק למשו- אלא כמו הוא חשוב או מעניין לחיים

לכן שוב- צריך ללמוד איתם דברים משמעותיים- ולמדוד אותם לפי הפנמה הבנה ויישום

טודה להשם שהכיר לי קצת את מונטסורי

ויה"ר שאני אזכה להשתלם מספיק בשיטה- כדי לוודא שהילדים שלי לא יעברו ב"מפעלי תעשיות ציונים"

ולמה אני מכל העולם לקחתי את הכובע של "הדוסית שלומדת חינוך"???? למה???

"כל הלומד עמ"נ ללמד- מספיקים בידו ללמוד (הלוואי!) וללמד..." |נחמה פורתא|

תקראו את 'זן ואומנות אחזקת האופנוע'אוסנת

בין כל התובנות המופלאות שלו,  הוא מתאר ניסוי שהוא ערך בכיתת הסטודנטים שלו.

אין ציונים.

לומדים כי זה מסקרן.

נניח, אדם רגיל, שאין לו  רצון גדול לשבת וללמוד.

הוא הולך לעבוד במוסך. אחרי תקופה, שבה הוא מבין מה זה רכב מכל כיוון אפשרי, הוא חושב שהוא היה יכול להמציא רכב טוב יותר.

אבל בשביל זה - הוא צריך ידע.

ולכן, מתוך העניין הגדול שלו - הוא הולך לאוניברסיטה. הוא לא צריך ציונים.

תוך כדי הלימודים, הוא מגלה תחומים נוספים שהוא רוצה להעמיק בהם, וכך הוא ממשיך ללמוד ולהשכיל...

זאת בדיוק הסיבה, שבגללה בית הספר הוא מקום שנוא על ילדים.

כל ילד, אם לא הספיקו לטמטם אותו בטלוויזיה, אוהב ללמוד.

אבל ברגע שמכריחים אותו ללמוד משהו מסוים, בצורה משעממת להחריד, כדי לקבל ציון - אז זה כבר ממש לא כיף.

ואז נוצר דור של אנשים ששונאים לחשוב.

ההורים שלי הקפידו לסקרן את המוח שלנו גם אחרי בית הספר.

וככה למדנו, שלחשוב וללמוד זה כיף. הכי כיף.

ובית ספר זה רק כדי לעשות 'וי'...

(רואים את זה מעולה במתמטיקה - זה מדהים ללמוד אותה מחוץ לבית הספר!)

אני ממש לא חובב ספרים כאלה, בלשון המעטה...האדם היושב
עבר עריכה על ידי האדם היושב בתאריך י"ח אייר תשע"ב 01:33

זה, לדעתי, סליחה על הביטוי, חרטא. 

קודם כל, ההנחה הראשית לא נכונה. אדם שאין לו רצון לשבת וללמוד, לא ימצא את עצמו לומד באוניברסיטה. 

אם מה שאני לומד לא היה מעניין אותי, לא הייתי לומד את מה שאני לומד. 

מעבר לזה, רוב האנשים בסופו של דבר, עובדים בשביל מישהו אחר, ואף אחד לא "בונה מכונית". את יודעת כמה כסף זה דורש להרים פרוייקט רציני? אין היום כמעט שום דבר בסדר הגודל הזה, ואפילו הרבה יותר קטן, שאדם יכול להרים בעצמו. הוא חייב אנשים שיעבדו תחתיו, והוא צריך מימון שלרוב האנשים אין. 

מעבר לזה, שבשביל לבנות מכונית הוא יצטרך ללמוד המון, וזה יהיה קשה מאוד. זה מאוד קל להגיד: "אני אבנה מכונית" - הרבה אנשים רוצים לדעת איך עובדת פצצת אטום - אבל כנראה שהם יישברו מהר מאוד בדרך, כשהם יגלו כמה קשה צריכים ללמוד. 

זה נהדר ללמוד בלי ציונים - אבל אנחנו חיים בעולם האמיתי. 

אדם שצריך לראיין אנשים לתפקיד מסוים, לא יזמן 500 אנשים לראיון - אלא הוא יברור קודם כל, 10-20 אנשים עפ"י הציונים שלהם, כי זה מדד לגבי כמה שהאדם יודע את מה שלמד. זו עובדה. 

ילדים שונאים את בית הספר, כי ילדים לא אוהבים לקום מוקדם בבוקר. לא אוהבים להיות סגורים בכיתה. אולי אפילו לא אוהבים את החברה ולא אוהבים שאומרים להם מה לעשות ולהיות במסגרת. 

אם לא היו ציונים, אף ילד לא היה מוצא סיבה להתאמץ. היינו מגדלים כאן דור הרבה יותר גרוע והרבה יותר בור. 

ואני לא יודע באיזו מדינה את חיה - אבל במדינה שאני גר בה, יש המון אנשים שאוהבים לחשוב. יש כאן מוחות מדהימים שעומדים בחזית המחקר של ההי-טק, הרפואה והמדע. 

אנשים כאן, ביחס להרבה מקומות אחרים - אוהבים מאוד לחשוב. 

כמובן שיש כאלה שלא - אבל בית הספר הוא רק תירוץ מבחינתם. 

את יודעת מה היה קורה אם בלימודים שלי לא היו מבחנים? הרמה היתה יורדת בצורה כזאת שהיו צריכים לסגור את הפקולטה. 

זה מדד לרמת הידע. אין מדד יותר טוב.  

אף בנאדם שפוי לא יישב כ"כ הרבה שעות ללמוד אם הוא היה יכול לשבת כל הזמן הזה בלי לעשות כלום ולצאת עם אותו תואר. 

את מתארת עולם של של דמיונות שאנשים אוהבים לפנטז שהם חיים בו. 

המציאות היא מאוד שונה. 

זה ספר פילוסופיה, לא "הדרך לאושר בגרוש".אוסנת

אם יצא לך פעם להכנס לגן ילדים... רגע לפני שהם נכנסים למכונת הציונים שנקראת "בית ספר" -

תתפלא לראות איך ילדים אוהבים לקום בבוקר, סקרנים מאוד ללמוד ולגלות, מחפשים אתגרים.

עבדתי פעם בגן עם גננת מדהימה, שלא נלחצה מההורים שדרשו ממנה להתחיל להפוך את הילדים שלהם לגאונים.

הם למדו לקרוא כי הם אהבו את זה, והם עשו תרגילי חשבון כי זה היה  כיף, ומי שלא התאים לו - היה בגן פינת מוזיקה ענקית ונפלאה. והמון המון חרוזים מיוחדים למי שרוצה לבטא את הכשרון האומנותי שלו...

בחיים לא ראיתי כל כך הרבה ילדים ששמחים ללכת לגן.

אדם מטבעו הוא יצור ששואף להתקדם ולהתפתח

(אם אדם לא מחפש אתגרים - הוא בדכאון, כפשוטו)

ולכן אם הוא באמת עושה את מה שהוא רוצה, הוא לא צריך ציונים.

אם הוא רוצה להיות חלק ממהנדסי מכונית חדשנית, הוא יתאמץ ללמוד טוב את החומר, כדי שהיא באמת תהיה ה-מכונית שהוא חולם עליה.

אבל אם הוא לומד רפואה כדי להיות 'שווה' משהו (ולהרוויח כסף, כבוד ויוקרה) - אז הוא כל הזמן מנסה לברוח מהלימודים.

זה כל כך מצומצם לחשוב ש'בורות' זה לא לדעת מתמטיקה ואנגלית, ושכל הילדים צריכים להיות מהנדסי חשמל.

"תלמד מתמטיקה שיצא ממך משהו"

זה בדיוק ספר "הדרך אל האושר בגרוש"האדם היושב

הייתי ילד. הייתי גם בגן. בכל גן, רוב היום משחקים. אני התחלתי ללמוד לקרוא שנה מוקדם יותר בגן, כי רציתי. כי האחים הגדולים של ידעו לקרוא, ורציתי גם. 

אבל זה ילדים בגן. זה עולם פנטזיה. 

בעולם האמיתי, אוניברסיטה לא תקבל את כל מי שרוצה ללמוד - כי אין מקום לכולם. לכן הם יבחרו אנשים לפי מדדים. 

המדד לגבי היכולות של הבנאדם, היא הציונים שלו. אולי זה לא מדד מושלם, אבל זה הכי טוב שיש. 

בפקולטה שאני לומד בה, כל מי שמגיש מועמדות, עובר סינון על סמך ציונים, ולאחר מכן ראיון. אף אחד לא יישב לראיין 1000 מועמדים. חייבים לסנן - וככה מסננים. 

כנ"ל לגבי מקומות עבודה. 

אם לא היו ציונים - אנשים לא היו לומדים. 

למשל, ספרי מדע פופולרי, הם מאוד מעניינים לדעת הרבה אנשים - אבל ברגע שהם היו צריכים ממש להבין משוואות - ומה לעשות, שכדי להשתמש במדע הזה, חייבים את המשוואת הללו - הם היו אומרים: "עם כל הכבוד לענין, אני לא מתכוון ללמוד את זה..." 

ככה אנשים היו יודעים לדקלם את מה שהם קראו ואולי אפילו לא ממש הבינו, ולא היו יכולים גם לעשות עם זה שום דבר. זה היה מביא לבינוניות במקרה הטוב. 

אדם צריך ציונים. הקורסים שאותם אני יודע הכי טוב - הם הקורסים שבהם היו לי בחני אמצע, שחייבו אותו ללמוד את החומר. ככה שעל רוב החומר, חזרתי פעמיים. 

וכשיש לחץ, ואין הרבה זמן פנוי - אם לא היה בוחן, לא הייתי עושה את זה. אף אחד לא היה עושה את זה. 

אני לא חושב שאת מבינה את הכמות העצומה של חומר שאותו יש ללמוד ולהבין כדי להיות רופא או מהנדס. 

חייבים ליצור מסגרת לוחצת - כי אחרת, תכשירי רופא אחרי 30 שנה ומהנדס אחרי 25. 

אף אחד לא יקרע את עצמו כ"כ, אם לא יציבו לו גבולות בדמות ציונים. 

בעולם האמיתי, זה שהמבוגרים חיים בו, המצב הוא לא כמו בגן ילדים. יש תחרות. אם לא היתה תחרות, אז היינו היום מדינת עולם שלישי בלי מים זורמים וחשמל.. 

ואם יש תחרות, אז יש מדדים. אחד מהם, הוא ציונים. 

אני מסרבת להיות עבד של מציאותאוסנת

מבולבלת ולא טבעית.

זה הכל.

זה לא אומר שאני פורשת מהמירוץ,

אלא שאני מסרבת להכיר בו כמציאות היחידה האפשרית, כמציאות אידיאלית.

את יכולה לסרבהאדם היושב

אבל בסופו של דבר, את חיה כאן. במציאות. בעולם האמיתי. אם תרצי או לא תרצי. 

את מסרבת? מי שאל אותך בכלל? את חיה במציאות, לא? עכשיו, תתמודדי. 

הדרך היחידה שלך לא לחיות במציאות, היא להתחיל לקחת סמים קשים, לקבל סכיזופרניה ולחיות במוסד כל החיים. 

כמו שכתבתי, היו עוד אנשים, בוא נראה להם "מנהיגי ברה"מ לשעבר" (סתם לצורך הענין, כי זה שם קליט), שדגלו בשיטה של "קבל מה שאתה צריך ותרום מה שאתה יכול" (בוא נקרא לשיטה הזאת "קומוניזם" - זה גם שם קליט ויפה). 

לא עובד!

אגב, היו אנשים דומים להם, שנקרא להם "קיבוצניקים", שגם הם דגלו באותה שיטה - והיום, כמעט כל הקיבוצים מופרטים או בדרך להפרטה. 

השיטה הזאת לא עובדת במציאות שאת כ"כ מסרבת להיות עבד שלה. 

אפילו הכלכלה הסינית הפכה קפיטליסטית. 

מה שאת מתארת, זה מה שהוביל למותם של מליוני בני אדם בסין, בריה"מ ובכל מדינה אחרת שניסתה את השיטה הזאת. 

המציאות אינה אידיאלית. חבל. אבל זה המצב. 

תחשבי שבאולימפיאדה לא היו מדליות או מקומות - אף אחד לא היה רץ שם. אף אחד לא היה מנסה לפרוץ את המחסומים ולשבור שיאים. 

אז בחיים האמיתיים - בכל תחום אחר, אף אחד לא היה מנסה להתבלט, להצליח, להתקדם ולקדם את העולם. 

ילדים זה לא סטונדטים וגם לא תיכוניסטיםהאדם היושב

זה מאוד נחמד להגיד שיונים זה לא חשוב. 

אבל תיכוניסט שרוצה להתקבל לפקולטה מסוימת באוניברסיטה, צריך ציונים - כי האוניברסיטה צריכה לסנן את המועמדים איכשהו. הציונים מעידים על רמת הידע. 

כנ"ל לגבי האוניברסיטה - אם רוצים למצוא עבודה, צריכים ציונים - כי בלי זה, אפילו לא מגיעים לראיון עבודה. 

"מפעלי תעשיות הציונים" היא אולי לא מושלמת, אבל היא הדרך הטובה ביותר שידועה לנו לעודד לימוד והתפתחות. 

אני מציעה לך לראות את הכתבה הנלטרילילי

ולהיות קצת פחות נחרץ

יכול להיות שלא הבנתי אותך נכון

אני מורה (אמנם רק שנה) אבל רואים בעיניים איך המערכת לא בנויה לתלמידים, בייחוד לא היום.

וציונים אמנם זה מדד הכרחי וחשוב, אבל מדד של "אין ברירה" וממש לא מלכתחילה.

ואם לא היו מבחנים? אחח שאלה טובה. אני רוצה לקוות שאנשים היו לומדים מתוך סקקרנות ועניין.

בתואר שלי היו אנשים שבאו ללמוד כדי להוציא תואר וזהו. ראבק! לא חבל לבזבז 3 שנים מהחיים שלכם? לפחות תגלו טיפה של סקרנות בנושא שבחרתם, לא חבל?

כמה דברים:האדם היושב

1. אני לא יודע מה המדד שלפי החליטו בכתבה, שמערכת החינוך הפינית היא הטובה ביותר. אני מסתכל על תוצאות - ומה שקורה עם אותם ילדים כשהם הופכים למבוגרים. 

אם ילד ילמד לקרוא חצי שנה קודם או מאוחר יותר, זה לא מדד בעיני. אם הוא פיתח אחרי זה תרופה לסרטן או זכה בפרס נובל - זה הרבה יותר משמעותי בעיני. 

ואני לא חושב שבמדד הזה, הפינים יותר טובים מאיתנו. 

2. רוב המערכות בעולם הן לא מושלמות. גם דמוקרטיה או קפטליזם הן לא שיטות מושלמות - אבל הן הכי טובות עד כמה שאנחנו יודעים. 

ככה זה גם עם ציונים, אם רוצים שילד ילמד - צריכים לבחון. 

3. לא כל מה שעובד בפינלנד, יעבוד גם במדינה שלנו. אם בבית הספר שלי מישהו היה שם את הנעליים שלו בכניסה, הוא היה חוזר הביתה יחף... 

במדינת הערסים, וסליחה שאני מוציא לעז על עם ישראל, אבל האוכלוסיה כאן היא לא בדיוק האוכלוסיה הפינית מבחינת התנהגות. 

אם אבא-ערס ואמא-ערסית ישלחו את בנם, ילד-ערס, לבית ספר פיני... התוצאות יהיו שונות. אני מבטיח לך. במיוחד אם כל הכיתה היא כזאת.  

תשאירי תלמידים ישראלים בכיתה עם מחשבים, לבד, בלי מורה... הם לא יישבו בשקט וילמדו. אני מבטיח לך. 

4. יש תארי חרטא שאנשים באים כדי להוציא תואר - והפקולטות באוניברסיטאות קיימות רק בשביל שלמרצים תהיה עבודה. זו באמת בעיה. 

אבל יש תארים שבאמת מלמדים משהו ומכינים לעבודה ומקנים ידע. הלימודים מאוד קשים, ומי שלא מתעניין במה שהוא לומד - לא ישרוד. 

הבעיה היא, שהתארים האלה קיימים והיום חייבם תואר - ומי שאין לו תואר, נמצא בבעיה. 

מבחינתי - אני לא צריך תואר. שישמרו את חתיכת הנייר באוניברסיטה כי את הידע שלי כבר רכשתי - אני רק צריך אישור שסיימתי את הלימודים, כדי לקבל ראיונות עבודה. 

5. והכי חשוב: יחס התלמידים למורים הוא 1 ל-15!!! זה כל הסיפור. בזה זה מסתכם. בגלל זה ההבדלים.  

זה עניין של תקציב. במדינת ישראל, שבה חלק גדול מהתקציב הולך לצרכי ביטחון, קשה להקים כיתות של 20 תלמידים. 

בכיתה שלי, היינו 40 עם מורה אחד. 

בכיתה כ"כ קטנה, הרבה יותר קל ללמוד. 

בקיצור, הכתבה הזאת היא דמגוגיה. במיוחד עם מנגינת הפנטזיה המלווה אותה. 

קצת חוש ביקורת על האוטופיה הפינית - וכל הכתבה הזאת נראית אחרת לחלוטין. 

נראה לי שיש נקודת יסוד שאנחנו חלוקים עליה.אוסנת

מהו חינוך?

לשיטתך, לשיטת התרבות העכשווית, לשיטת מפעלי הציונים -

חינוך - להוציא מהילד משהו. תוצאות.

שימציא תרופה לסרטן, שיהיה אסטרונאוט, שיעבוד בהיי טק ויהיה לו רכב ליסינג ודלקן.

איזה חיים אומללים...

ולשיטתי,

חינוך - לכוון את הילד להוציא לפועל את הטוב שטמון בו.

הקשר היחיד בין ההגדרה הזאת למשוואות דיפרנציאליות ואינטגרליות -

אם הכשרון הטוב של האדם הוא מתמטיקה, אז בוודאי הוא צריך לבטא אותו.

אבל החיים הם לא המקצוע שבו אתה עוסק,

אלא קודם כל - האישיות שלך, הנפש שלך, כוחותיך, אהבותיך,

ותפקיד המחנך הוא לעזור לך לגלות את תפקידך בעולם לאור תכונותיך וכשרונותיך.

לחנך אותך להיות אדם טוב.

ואח"כ לדאוג שלא תהיה משפטן רק כי מהכשרון שלך למחול 'לא יוצא כלום'!

את מערבבת פה שני דברים שוניםהאדם היושב
עבר עריכה על ידי האדם היושב בתאריך י"ח אייר תשע"ב 13:32
עבר עריכה על ידי האדם היושב בתאריך י"ח אייר תשע"ב 13:29

חינוך לערכים ולימוד. אלו הם שני דברים שונים לגמרי. 

הקישור לכתבה שלפיה מערכת החינוך הפינית היא יותר טובה בגלל שיש שם מרכז פיתוח של נוקיה (גם בארץ יש אחד, למיטב ידיעתי) - והם מצליחים בבחינות המיצ"ב או הפיזה או מה שלא יהיה. 

ואני פשוט הצבעתי על הנקודה, שהטענות שמועלות שם, הן דמגוגיות במקרה הטוב, ושיקריות במקרה הפחות טוב. 

לפי הגישה שלך: "לכוון את הילד להוציא לפועל את הטוב הטמון בו" - אם הטוב הטמון בו לא כולל אהבה לימוד אותיות, אז שיהיה אנאלפבית. 

אני לא מסכים עם זה. 

ולדעתי, חיבור, חיסור ולוח הכפל, הם דברים בסיסיים כמו קריאה וכתיבה. 

האנשים המאושרים, הם אלה שחלק מרכזי מהחיים שלהם, הוא העיסוק שלהם ושהם אוהבים אותו. 

חוץ מזה, שנכון שהחיים זה האישיות, והנפש והכוחות והאהבות  - אבל אותו אדם בעל אישיות, נפש, כוחות ואהבות - גם צריך לאכול משהו.

אב חייב ללמד את בנו מקצוע - אם הוא לא עושה זאת, זה כאילו שהוא לימד אותו ליסטות. 

אבל זה לא מה שהיה בקישור ההוא. שם הוחלט שהחינוך הפיני יותר טוב מהחינוך בארץ. אני חושב אחרת. אני חושב שאנחנו לא נופלים מהם באף פרמטר למעט היחס האישי - אבל זו בעיה תקציבית. 

ואחרי שכל זה נאמר, אז אני גם חושב שזה יהיה נהדר אם מישהו ימצא תרופה לסרטן... 

(בהתחלה חשבתי שאת הבאת את הקישור לכתבה, ואז ראיתי שלא. בכל מקרה, הדברים עדיין תקפים). 

לא ראיתי את הכתבה.אוסנת

מיצ"ב ופיזה הם לא מדד לחינוך טוב לשיטתי.

הם מיטת סדום לאנשים נפלאים.

שיטת ה'חינוך' המערבית, היא שהמציאה את ה"חינוך לערכים" - תחום משני וצבוע למטרה העיקרית של בית הספר: שתוציא תעודת בגרות שתעשה שם טוב לבית הספר.

ואיך מלמדים ערכים בבית הספר? בא לי להקיא.

"חינוך מיני", "שיעור חברה". 

קומץ שיעורים משעממים, שמועברים ע"י מורה יאכנע, ובעצם נועדו להיות חורים במערכת שלתוכם אפשר להכניס עוד שיעור אנגלית כי המיצ"ב מגיע.

החינוך הזה לערכים כל כך מצליח.

תראה מה זה, הדור הקודם בקושי הלך לתיכון, והנה, עכשיו כשכולם הולכים וזוכים להתחנך -

הנוער כבר הרבה פחות חצוף, כולו רוח חיובית של עשיה ואידיאלים, 

שלא כמו פעם, הוא ממש לא יודע מה זה מועדונים, ק"ו שאין לו מושג מה זה אלכהול וסמים.

זוכר את הימים שבהם אבותינו הוציאו סכינים כי השכן ביקש מהם שקט?

איזה מזל שכיום יש לנו חינוך שדואג שהילדים שלנו יהיו מאושרים כי הם יודעים את מבנה התא.

אחרי שהייתי צינית - ולא ממש כתבתי לגוף דבריך, אני רוצה להסכים איתך.

האנשים המאושרים, הם אלה שחלק מרכזי מהחיים שלהם, הוא העיסוק שלהם ושהם אוהבים אותו. 

בדיוק. להוציא מהכח אל הפועל את הטוב שטמון בך.

זו מהות החינוך.

אצלי לא היו שיעורים בנושאים המדובריםהאדם היושב

ואני בכלל חושב שחינוך זה מהבית. זה התפקיד של ההורים - לא של המורים. גם המחנך, רואה את הילד שעתיים ביום - כמה באמת הוא יחנך אותו? 

אבל יש אנשים, שמה לעשות, הטוב הטמון בהם, לא יאפשר להם לקנות אוכל. 

אני לא רוצה לפתוח פה דיון בנושא המחאה החברתית - אבל כשאדם כותב למה הוא יצא למחות, ומתחת לכתבה כתוב שהכותב הוא סופר ומשורר - בעיני, זה מסביר את העניין. 

יש תחביבים ויש עבודה. יש הבדל ביניהם, למעט מקרים מיוחדים, שבהם, התחביב הוא העבודה - אבל זה די נדיר. 

אז אתה גוזר על רוב האנשים חיים עצובים.אוסנת

כי, כמו שאמרת, אדם מאושר הוא אדם שעיסוקו המרכזי - מה שהוא אוהב.

אולי מי שחי את המציאות הזאת, העכשווית,אוסנת

הוא זה שזקוק לסמים כדי לשרוד - או מתאשפז במוסד.

אוליהאדם היושב

אני פשוט לא רואה דרך אחרת. (לא כתבתי את זה כעקיצה או זלזול. באמת שלא. כתבתי את זה, בציניות, כי ככה אני רואה את זה - אני לא רואה איך אפשר לברוח אחרת מהמציאות). 

אבל רוב האנשים חיים את המציאות, ולא נעזרים בכל מיני חומרים כאלו ואחרים. אלה שלא בורחים מהמציאות, מתמודדים איתה כפי שהיא. 

אני לא יודע מה העבודה שלך ומה את עושה, אבל אני בטוח שלא כל מה שאת עושה, את אוהבת. יש דברים שיותר ויש דברים שפחות - ואת עושה אותם, כי זו העבודה שלך. 

ככה זה. 

כתוב "אדם לעמל יולד", לא כתוב: "אדם לכיף שלו יולד". 

"בזעת אפך תאכל לחם"  ולא "תכייף, יהיה בסדר..."

זה מזכיר לי את משל הנמלה והחרגול.

*צרצרreal story

חרגול!האדם היושב

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A6%D7%A8%D7%A6%D7%A8_%D7%95%D7%94%D7%A0%D7%9E%D7%9C%D7%94

שורה ראשונה בקישור: "הצרצר והנמלה, הידוע גם כ-הנמלה והחרגול..."

מוציא לשון

אויש, נו.real story

יש כמה טעויות נפוצות.

אבל ברור שזה צרצר - כי צרצר מצרצר!

וחרגול מחרגל האדם היושב
וזחל מנרגל.real story

אז שיביא שאכטה...האדם היושב

צוחק

הוא מביא רק לחבר'ה המגניבים. real story

לא צריך...האדם היושב

אני הולך לפתור משוואות... 

עצוב

אני יודעת שאתה לא רואה מציאות אחרת.אוסנת

זה באמת לא פשוט.

להפסיק להשתעבד לחיצוניות של המציאות, להתחיל לראות את העומק שלה, ולשאוף למציאות הרבה יותר גבוהה ממה שעכשיו.

"אדם לעמל יולד" - עצוב לי לראות איך באופן אוטומטי אתה מוכיח את הטענה שלי. מבחינתך, עמל = צער.

מי אמר???

בבית הספר מחנכים אותנו שעמל = לעשות דבר יעיל.

ואם אני לא אוהב לעשות אותו? אז תסבול.

(אח"כ אנחנו מתפלאים על האלימות. הרי ברור שהיא תופיע אצל אנשים שלא טוב להם!)

זה פשוט לא ככה.

אדם אוהב לעמול, אוהב ללמוד, אוהב אתגרים.

שמחה מופיעה רק כשאנחנו עמלים על דבר שאנחנו אוהבים (=טוב שגנוז בנו).

ולכן אנשים שמרגישים מחויבים לציונים, לעבודה שהם לא באמת אוהבים, ליוקרה, לכסף, ל"תעשה משהו עם כל השכל שיש לך. להיות צייר זה מעפן" - 

מחפשים כל הזמן דרך חיצונית לשמוח.

עוד ריגוש, עוד כיוף, עוד אקשן, עוד יין, עוד סמים...

"אבל הגבורה (בתרגום חופשי: המאמץ להתקדם למרות המניעות), והשמחה שהיא תולדתה, היא מוכרחת לעולם לבא רק על ידי תקון הנפש, תקון הדעת והמחשבה... לא יגעתי ומצאתי אל תאמין" (הרב קוק, "הפחד", אדר היקר)

נכון, המציאות עוד לא מתוקנת, ולכן אני עדיין חלק ממנה.

משיגה ציונים וסובלת. עובדת כדי שיהיה אוכל.

אבל עמדת הנפש שלי שונה. וזה משנה את הכל.

איזה בריאות יש באנשים שרוצים להיות חקלאיים, ובשביל זה הולכים ללמוד במכון ויצמן.

איזה ניוון זה לרצות להיות חקלאי (או להיות חסום לאופציה הזאת מראש, תודה לבית הספר ולחברה), ובסוף ללכת להיות ד"ר לביואינפורמטיקה,

כי "זה יותר מתאים למציאות"...

* "בזעת אפיך תאכל לחם" - מציאות של אחרי החטא, אחרי הגירוש מגן עדן... מציאות דיעבדית... ואכמ"ל.

אני לא מבין מה הקשר בין מה שכתבת למה שאני כתבתיהאדם היושבאחרונה

אין קשר לחיצוניות ופנימיות. אין קשר לעומק. 

המציאות היא כזאת: רוב האנשים הם עצלנים. הם יעדיפו לשבת כל היום מול האינטרנט והטלויזיה מאשר לעשות משהו מועיל!

זו המציאות. 

גם אם משהו מעניין אותם, הם עדיין יעדיפו להתבטל, אם זה רק אפשרי. הם יעדיפו לטייל בעולם כל החיים ולשחק משחקים. 

כמה שאני אוהב את מה שאני עושה, אם לא הייתי צריך בסופו של דבר לעבוד - הייתי ממשיך לקרוא ספרי מדע פופולרי ולא הרבה מעבר לכך. וגם אם הייתי מתקדם מעבר לכך, זה לא היה ולא באותו קצב. ואני אחד מהאנשים שבורכו שהדבר שהכי מעניין אותם, הוא התחום שבו הם בחרו. 

ציור זה נהדר, ציור זה נפלא - בשעות הפנאי. 

וכן, עמל זה לעשות משהו מועיל - רצוי לאהוב מה שעושים, אבל גם אם לא - זה לא מהווה פטור מלעשות משהו מועיל. אחרת, רוב תושבי הארץ יהיו בטלנים ולא יהיה לנו מה לאכול. 

ואל תקשרי את זה לאלימות. אין כאן שום קשר. אחד יקשר את זה לכך שהחרדים לוקחים את כל התקציב מהחינוך, את מקשרת את זה לתכנית הלימודים (אני לא חושב שבתימן, כשילדים למדו מהמורי שהיה לו מקל גדול... הם למדו רק מה שהם אהבו, ואני לא חושב שהם היו מאוד אלימים. כנ"ל לגבי האשכנזים, המלמד בחיידר והחגורה...). 

אחד יקשר את זה ל"כיבוש".

אני יכול להגיד: "ברור שיהיו אלימים - אומרים לילדים שילמדו רק מה שהם אוהבים, שיעשהו רק מה שבא להם ומספק אותם, לא שמים להם גבולות ונותנים להם תחושה שהם בפנטזיה שבה מותר להם הכל - אז אחרי זה הם הופכים לאלימים" - בדיוק להיפך ממה שאת טענת. 

קוראים לזה דמגוגיה ואני ממש ממש לא אוהב את זה!

הדעה שלי בנוגע לאלימות, היא שחינוך מתחיל מהבית. אין קשר לבית הספר - אבל זה לא הנושא. 

את הגדרת גבורה, כמאמץ להתקדם למרות המניעות - ואני מסכים איתך. אדם צריך להתקדם, גם אם לא ממש מתחשק לו. הוא צריך לתרום את חלקו בצורה מוחשית. 

בזמנו הפנוי שיתפנה לתחביביו, אבל הוא כן צריך לעמול. גם אם יש לו מניעות. 

את ממש מוכיחה את הנקודה שלי. 

להיות חקלאי, זו עבודה בדיוק כמו להיות רופא, מהנדס, עו"ד וכו' - אני לא מבין מה בכלל התכוונת לכתוב בנושא ולמה זה אמור לחזק את טענתך. 

אני לא דיברתי על מה שנחשב או לא נחשב בעיני החברה. זה הדבר האחרון שמעניין אותי. 

וחקלאות זה דבר הכרחי - זה הדבר הכי מציאותי שיש. יש לאדם הממוצע, צורך לאכול. בלי חקלאים, כנראה שתהיה תמותה מרעב באחוזים גבוהים. 

אני מדבר על ליצור משהו. לתרום את חלקך לעולם שנותן לך כ"כ הרבה. 

המציאות לא כזאת רעה. היא מעודדת את האדם לשאוף, להתקדם - ולא לדרוך במקום או לחזור אחורה. 

היא תהיה מושלמת אחרי ביאת גואל, אבל עד אז, המציאות היא המציאות, ואין לך ברירה - ועובדה שגם את "עבד של המציאות". בין אם את אוהבת את זה ובין אם לאו. 

שורה תחתונה - בואי נראה אם תצליחי לתכנן מערכת לימודים וחינוך ללא ציונים, מהיסודי ועד לאוניברסיטה - מבלי למוטט את כלכלתה של מדינת ישראל. 

שיהיה לך בהצלחה. 

בגלל זה יש גם תחביביםהאדם היושב

אם מה שמעניין אותי הוא להרים מקלות מהרצפה - אז זה אומר שאני אוכל לעסוק בזה? שמישהו ישלם לי על זה? 

זה הכישרון שלי. לאסוף מקלות מהרצפה.... 

ואני לא גוזר כלום על אף אחד. אני לא הקב"ה ולא הסגן שלו. 

לאדם גם יכולים להיות תחביבים, גם אם המקצוע שלו הוא לא הדבר שהכי מעניין אותו.

מעטים האנשים שהתחביב שלהם הוא המקצוע שלהם. 

זו המציאות. את יכולה לסרב להכיר בה, אבל בנאדם גם צריך לאכול משהו. 

וכן- סקרנות טבעית זה דבר שקיים..טרילילי
וסקרנות טבעית קיימת - בלי ספקהאדם היושב

אבל קודם כל, צריכים לרכוש בסיס, לפני המתחילים לחשוב יצירתי. 

את יכולה לחשוב על תיארויה פיסקלית מאוד יפה ויצרתית ומעניינת מתוך הסקרנות שלך - אבל אם אין לך את הבסיס, הוא תופרך עוד לפני שתסיימי בכלל לנסח אותה - כי אולי טעית במתמטיקה. 

קודם כל, חייבים לרכוש בסיס - כי בשביל להגיע לדברים מעניינים, חייבים קודם לשבור את השיניים. 

אין קיצורי דרך ואין פתרונות קסם. 

אגב, השאלה ממבחן פיז"ה, זאת עם הגדר, שמופיעה בכתבה, היא אידיוטית לחלוטין. אני רוצה לראות ילד פיני שבאמת צריך לתכנן גדר מסובכת בגודל אמיתי - פורש חבל באורך של עשר ק"מ כדי לחשב מה האורך הרצוי...

בסופו של דבר, אני לא חושב שבמבחן התוצאה, אנחנו מפגרים אחרי הפינים - וזה עוד אחרי שאצלנו יש שירות צבאי חובה בן שלוש שנים. 

ועוד דבר ששיעשע אותי...האדם היושב

האו"ם הגדיר את פינלנד כמדינה מספר אחת בהישגים טכנולוגיים... והוא מצטלם ליד שלט של נוקיה. וואו, מרשים... 

לעומת זאת, חברה קטנה בשם 'אפל', בחרה להקים את מרכז הפיתוח היחיד שלה שנמצא מחוץ לארה"ב, דווקא בישראל. 

שלא לדבר על חברות כמו מרוול, אינטל, נוקיה ועוד חברות רבות וטובות שהקימו דווקא בישראל מרכזי פיתוח. 

ובואי לא נשכח את התעשיות הישראליות - הביטחוניות: אלה שאיפשרו את פיתוח כיפת הברזל ומעיל רוח, והאזרחיות - כמו המצאת הדיסק-און-קי ושאר סטרט-אפים שנמכרו במאות מליונים. 

ואני לא חושב שחברה צריכה להיות שיוויונית. אינ לא חושב שרופא צריך לרוויח כמו חשמלאי. אני חושב שאדם שמציל חיים ולמד 11 שנים כדי להיות מומחה בתחום שלו, לא צריך להרוויח כמו מישהו שעשה קורס בן כמה חודשים או שנתיים שלוש שלא מציל חיים. 

ואדם, כמו מדען,  שמכניס כסף למדינה, צריך להיות מתוגמל בהתאם. 

פערי שכר זה לא דבר שלילי. זה היה שלילי ברוסיה הקומניסטית, וראינו בדיוק לאן זה הוביל אותה... לחכות בתור ללחם שהאמריקאים שלחו להם... 

בקיצור, לא התרשמתי. לא מפינלנד ולא מהכתבה הדמגוגית. 

אולי תשתף? מה אתה לומד ומה היו השאלות הכה קשות?מישהו10
אולי לא?האדם היושב

צוחק

משתתפת בצערך :-/סטיגידיש

המרצים האלה לא מתקדמים...

את העונשים האלה הם נשתנו עוד כשאמא שלי הייתה סטודנטית!

הוא בטח מחזיר לך על זה שהמרצה שלו עשה לו אותו דבר...

היי, לא התכוונתי לזההאדם היושב

הוא אדם טוב ומרצה מעולה. 

כנראה שהוא פשוט רצה שנבין שכדאי שנתחיל להיכנס לעניינים ולא בשבוע של המבחן, כי אז זה כבר יהיה מאוחר מדי. 

הוא גם אמר שכנראה שהבוחן היה קשה מדי, ושיהיה מועד ב'. 

סתם ההרגשה שלמדתי כ"כ הרבה, ובסוף, אם אני אקבל 50, זה יהיה מפתיע. 

זה כמו שהמורה בתיכון היתה צועקת על שלוש התלמידותreal story

הבודדות שהגיעו לכיתה...

למזלי אף פעם לא הייתי שם כשזה קרה. חיוך

היום המרצה הגיע לכיתה ורק אני הייתי שם.
אז אחרי שחיכינו בערך חצי שעה ואף אחת לא הגיעה התחלתי לנסות להוציא אותן בסדר.
"הבן של **** חולה, ו-****** מאורסת ו-***** מגיעה מרחוק, ובכלל, הן מאחרות לכולם, לא רק לך!"

מה אתם חושבים על הודעות כאלההרמוניה

**שיטת הונאה חדשה!**  
**30 דקות יכולות להרוס לכם את החיים.**  
זו לא הונאת טלפון רגילה — היא מסוכנת הרבה יותר.  
הם לא צריכים את הכסף שלכם, לא את הסיסמה שלכם ולא את האמון שלכם.  
הם צריכים רק את *הטוב לב שלכם*.

לאחרונה הופיעה במרכזי קניות, בתחנות מטרו, בשווקים ובמקומות ציבוריים “הונאת בקשת עזרה” חדשה.  
המבצעים הם בדרך כלל אנשים לבושים היטב, בגיל בינוני או מבוגר.  
הם עשויים לומר שאינם יודעים להשתמש בטלפון, שהם צריכים לבדוק את גובה הפנסיה או הסבסוד, או שהם נכנסו בטעות לעמוד הלא נכון — ולבקש מכם לעזור להם עם הטלפון.

**החלק המסוכן:**  
כאשר אתם לוקחים את הטלפון ליד, לעיתים קרובות כבר פועל בו שיחת וידאו, הקלטת מסך או זיהוי פנים.  
מישהו בצד השני צופה בכם. אתם חושבים שאתם עוזרים — אבל למעשה אוספים את הנתונים הביומטריים שלכם.

זו לא הונאה רגילה.  
זו הונאה ביומטרית המבוססת על בינה מלאכותית.  
הם לא רוצים את הכסף שלכם — הם רוצים *אתכם*.

אם תיגעו בטלפון (טביעת אצבע), תקראו מספרים או קודים (קול), או תביטו במסך בזמן השיחה (פנים), שלושת המזהים הביומטריים העיקריים שלכם — טביעת אצבע, קול ופנים — עלולים להיגנב.

בינה מלאכותית מודרנית יכולה ליצור “שיבוט דיגיטלי” שלכם — כמעט מושלם.

**ומה שקורה אחר כך מפחיד:**  
הם יכולים להשתמש בשיבוט הדיגיטלי שלכם כדי לקחת הלוואות אונליין, מימון צרכני, משיכת כספים, ואימות אוטומטי באמצעות פנים וקול.  
תוך 30 דקות כל מסגרת האשראי שלכם עלולה להיגמר.  
כשתקבלו הודעות מהבנק, תגלו שהכסף שלכם לא נעלם — אלא להפך, אתם שקועים בחובות של אלפים או אפילו מיליונים.

---

### **זכרו את 3 הכללים:**

1. **לעולם אל תעזרו לאנשים זרים עם הטלפון שלהם.**  
  אל תיגעו, אל תלחצו, אל תצפו ואל תקראו שום דבר בקול — גם אם יגידו “רק לחיצה אחת”.

2. **שיחות וידאו לא מוכרות:**  
  נתקו מיד.  
  לעולם אל תיענו לבקשה “להסתכל למצלמה” או “לדבר רגע”.

3. **שתפו את ההודעה הזו עם מבוגרים, ילדים וחברים טובי לב.**  
  המתחזים מכוונים עכשיו לאנשים טובים.

---

### **תזכורת אחרונה:**  
לעולם אל תחשבו: “לי זה לא יקרה” או “אני מספיק חכם כדי לא ליפול”.  
בדיוק על הביטחון הזה ועל טוב הלב הזה הם בונים.

**אנא שתפו. כל שיתוף נוסף עשוי להציל קורבן אחד פחות.**

(https://m.youtube.com/shorts/B6zquFqOrSk)

כאילו, אי אפשר כבר לעזור לאנשים? צריך לחשוד בכולם שכולם רמאים? מה נסגר?!?!

>>טיפות של אור

המלצה - לא להעביר - הונאה ביומטרית המבוססת על בינה מלאכותית | לא רלוונטי

(זה אתר שבודק הודעות מהסוג הזה, וכותב האם הן אמיתיות וכדאי להפיץ אותן הלאה. במקרה הזה לא)

לא יאומן שהאתר "לא רלוונטי" עדיין רלוונטיאריק מהדרום
תודה!👍👍 מגניב שיש אתר כזה...הרמוניה

בקישור לסרטון שצירפתי יש מישהו שמספר שהתחזו אליו בשיחת וידיאו לבת שלו. שזה אשכרה היה המראה והקול שלו... זה מטורף

הבלים שמטרתם ליצור בהלה וריחוק חברתינקדימון

א. מי רוצה לגנוב את הביומטריה שלך, יכול לעשות את זה בצורה "נסתרת" יותר ורחוקה יותר מאשר לפנות אלייך.

ואם הוא לא מספיק מתוחכם כדי לפרוץ לך למכשיר מרחוק ולהשתלט על המידע שלך, אז פנייה אלייך ברחוב תועיל לו עוד פחות.

ב. לכל דבר חשוב היום יש אימות דו-שלבי והגנות פנימיות של הארגונים. אף אחד לא יוכל להכניס אותך לחובות גדולים כי הבנק/אשראי יזהה תנועה חריגה ויחסום את זה. וכן על זה הדרך.

ג. התיחכום היחיד פה הוא שימוש במושגים שנשמעים מתוחכמים עבור האדם הרגיל: ביומטריה.. שיבוט.. בוו...

ד. בכל מקרה טוב שאת עירנית, וגם מודעת לספאם שיש בנושא. הכי טוב ומומלץ זה לעקוב אחרי הפרסומים של מערך הסייבר הלאומי (אני עוקב דרך הפייסבוק) כדי לקבל מידע אמין ואקטואלי.

לגבי ד'בחור עצוב
מערך הסייבר הלאומי הוא בדיחה. 
אז אנא תעדכן אם יש משהו חשובנחלתאחרונה
פייק של דודות וסבתותפשוט אני..
מחשבה אישית - אל תאכלו אותי חי..מחפש אהבה

מעניין אותי אם גם הנופלים עומדים במתיבתא דרקיעא בשעת הצפירה ומצדיעים...

מעניין אותי גם אם הם צופים במטחי היריות ובזרי הפרחים לרוב...

מישהו יודע?

בבי אני כתבתי על עמידהסיסו מהתברואה

בבי אני כתבתי על עמידה שקיימת בהרבה מדינות.

הצפירה שעוצרת את כל המדינה זה כבר פיתוח והרחבה ישראלי.

חאבייר מיליימחפש אהבה

מישו יכול להסביר לי למה חאבייר מיליי ביקר דווקא בישיבת חברון ולא במרכז הרב?

בגלל הרב שהביא אותו לשם, שגריר ארגנטינה בישראלפ.א.
כי ישיבת חברון נחשבת ל"אם הישיבות" הליטאיות, מסמלת מבחינת הרב את עולם התורה היהודי בישראל.

גם מתוכננים לנשיא ארגנטינה פגישות גם עם גדולי הדור הליטאים, הרב דב לנדו והרב משה הלל הירש.

בדיוק. בגלל פוליטיקהנקדימון
ולא מהצד של מיליי עצמו
היית אומר כך אם זה היה הפוך?חתול זמני
כנראה שלאנקדימון
כי הישיבות הציוניות יכולות לייצג את המדינה, ואילו החרדיות מתעקשות להתנתק ולהתבדל מהמדינה, ולכן יש היגיון שאם הוא מבקר בישיבה (מאיזו סיבה מוזרה שתהיה לו) אז זו תהיה ישיבה ציונית - ממש כמו שנתניהו מגיע למרכז הרב ביום ירושלים, ולא הולך לישיבת חברון.
מיליי מתעניין ביהדותחתול זמני

למיטב ידיעתי, הציונות הדתית אינה חזקה בארגנטינה.

ייתכן שהוא נחשף יותר ליהדות החרדית, כמו שרבים חוזרים בתשובה נמשכים ליהדות החרדים מכל־מיני סיבות.

ההתבדלות החרדית היא לא רק מהמדינה באופן ספציפי, אלא קו כללי.

ייתכן שלעיני הגוי, אוסטיודן מעניינים יותר מאשר בחורים בפולו.

מה זה אוסטיודן ובחורים בפולו?נחלת
אוסטיודן = יהודי מזרח אירופהחתול זמני

שהיו הולכים במעילים ארוכים ושטריימלים

בניגוד ליהדות מערב אירופה שנראתה יותר מודרנית

פולו זה סוג של חולצה לא?

מח מצומצם כמו אבטיח מרובע...מחפש אהבה
זה מזכיר לי משהומחפש אהבה

קצת כמו לראות ציורים של ציירים לא יהודים..

אתה רואה שכולם מבינים שיש סוג של מראה יהודי נצחי עם זקן ופאות...

לא אומר שחייב, זה סוג של אותנתיות.

תכל'ס, אין על נערי גבעות בעולם!!!

ציירים לא יהודים ארופיים...עיונית
אוקיי,חתול זמני

איך בדיוק נשיא ארגנטינאי שמתעניין ביהדות אמור להיחשף לנערי גבעות?

אני מניח לעצמי שמה שהוא חשוף אליו הוא:

– הקהילה בארגנטינה (שאינם נערי גבעות למיטב ידיעתי)

– שיעורי תורה בספרדית

– שיעורי תורה באנגלית

מכירני כמה גרים (וגויים מארצות שונות שמתעניינים או התעניינו ביהדות)

באופן גורף הם חשופים או לחב"ד (כי הם בכל מקום), או לנישה של אותה שפה (למשל: רוסים וחב"ד/יהדות בוכרה, גרמנים לרבנים בגרמניה)

ובאופן כללי, גרים נוטים להיות מאוד אינדיבידואליסטיים

מה שפחות מתחבר לכל ה"כלל ישראל"

(מזכיר שיש הלכה שגרים פסולים לדיינות ולמשרות ציבוריות)

מח מצומצם כמו אבטיח מרובע...צדיק יסוד עלום
אותו עצמו אני בוודאי דן לכף זכותנקדימון
נו אז מה הקשר לפוליטיקה?חתול זמני

זאת פשוט תוצאה סבירה של הנסיבות.

וגם "לדון לכף זכות" שביקר בישיבה חרדית ולא בישיבה דתית־לאומית... יש ביותר מתנשא

בוא נשאל אחרתשבור לרסיסים

מה אתה מתכוון לשאול בשאלה?

אתה מציף תאים רדומים...

השאלה שלי היא למה הכל פרנויהחתול זמני
תקרא שוב את מה שכתב פ.א.נקדימון
עדיין לא ממש הבנתי מה פוליטי בזהחתול זמני

ומה הנפק"מ העצומה.

אין נפק"מ הפעםנקדימון

באמת סרק מבחינתי, והיה טוב אילו התעלמתי מזה מלכתחילה

כי חרדים לא מציינים את יום ירושליםאני:)))))
מצד שניכינור יהודי

אם הוא הלך לישיבה "לא ציונית" אלא ליטאית קלאסית - זה מראה לי שהוא מעריך את התורה נטו!

זה נראה לי בעיקר מראה שהוא לא מבין בהבדליםיעל מהדרום

לק"י

ולא בטוח שציונות מעניינת אותו פחות או יותר מהתורה.

מן הסתם הלך לאן שלקחו אותו.

(והציונות היא חלק מהתורה....).

לא הבנתיכינור יהודי

זה נשמע שנקודת ההנחה שלך היא שזה "רע" שהוא הלך לשם. "לו הוא יודע" הוא לא היה הולך. אבל - לו הוא היה יודע... מה בדיוק?

לא רע. פשוט לא אומר עליו כלוםיעל מהדרום
לק"י

(שהתורה בלבד חשובה לו).

אבל העיקר פה הוא לא למה הוא לא שם לבכינור יהודי

אלא למה הוא כן שם לב!

הוא שם לב למקום שמחשיב תורה! למקום שהיא אוהלה של תורה!

את בעצם אומרת שבישיבות דת"ליות לא מחשיביםיעל מהדרום

לק"י

את התורה או מחשיבים פחות?

אם ככה, את טועה...

(ובכל מקרה, קשה לי להאמין שהוא מבין את ההבדלים בין ישיבות).

נראלי שהיא אומרת שפשוט הוא הלך למקום של תורה.אונמר

כי הוא באמת לא ממש מבין בהבדלים ובמה שלנו כל כך חשוב.

זה בעברית, וזה תורה. 

את זה היא מעריכה.

שהוא הלך למקום של תורה.

ואת זה גם את מעריכה.

עוד לפני שבודקים אם זה תורה שמשלבת ציונות או לא... מבינה?

אבל כל הדיון נסוב על למה לשם ולא לישיבה ציוניתיעל מהדרום
איני יודעת איך נראית ישיבת מרכז הרבנחלת

ישיבת חברון פשוט מאוד גדולה, הרבה תלמידים, מקום מרשים, אז לקחו לשם. 

הוא הרי לא מבדיל ביניהם.

ממש לא!כינור יהודיאחרונה

פשוט הגבתי ל"פרצוף העקום" שעשו פה בשירשור הזה, כאילו יש משהו פסול בלבוא ל"חברון"

מצוין, שיכניס בהם קצת ציונות ותנךנוגע, לא נוגע
וקפיטליזםברגוע
ישיבת חברון הזמינה אותו, ומרכז הרב לא הזמין אותו.איתן גיל

זהו.

כאילו שהוא מבין בדקויות הפנים-דתיותshaulreznik

מיליי מתלהב מיהודים ומיהדות, מי שטפסו טרמפ ראשונים, זכו בביקור.

ראש בקיר. בום. אייייייייייייייייייייייימחפש אהבה
ממש התרגשתי שהוא הלך לשםכינור יהודי
לא רוצה להיות נשוי למלבנים דיגיטליים!!!!!!!!מחפש אהבה
כל 5 דקות שרשור חדש?אני:)))))
אהה. לא חייבת להגיבמחפש אהבה
זה לא ביקורתאני:)))))

תהנה, זה פורום ציבורי.

מה הכוונה להיות נשוי למלבנים דיגיטלים?

שאלי את אלייצורמחפש אהבה
גמנישבור לרסיסים

זה נורא ואיום

לא שורד ככה

[12 הצעדים... אחי, תהיה חזק אתה בכיוון]

מה הבעיה? דווקא נשמע נחמד קעלעברימבאר
זה נחמד אם אתה @קעליברימבער שאוהב את זה ל המשוגע היחידי

כמובן הכל ברוח טובה

נחמד שמישהו משתף את הגיגיו וליבו ורגשותיוקעלעברימבאר
תכלס נכון, וזה יעבוד רק אם אנשים פה יהיו מגיביםל המשוגע היחידי

ומוגבים..

לא מחייב. לפעמים אנשים קוראים גם בלי להגיבקעלעברימבאר
אולי כדאי לעשות פצל"ש לנושא הזה אבל,ל המשוגע היחידי

אני חושב שמה שגורם לאנשים הרבה לכתוב (אא"כ זה ברו"מ או אנשים מיוחדים) זה שאנשים מגיבים ועונים לך, ואז אתה לא מרגיש שאתה משתף לאוויר..

תקנה טלפון כשר / חצי־כשר וזהוחתול זמני

ההצעה שלי: לא לעבור אליו ישר בבלעדיות

אלא להחזיק גם וגם

לשימוש השוטף תשתמש במוגן (במיוחד אם אתה נוסע לאנשהו וכיו"ב) ואם אתה צריך משהו תשתמש בראשון

בסוף גם לא תצטרך את הראשון

אז אל תיתן טבעת למלבן דיגיטליארץ השוקולד
ואז לא תהיה נשוי לה
מצחיק בקושימחפש אהבה
גם ככה צריך שהמלבן יסכים בכללמבולבלת מאדדדד

ומניסיון הוא יצטרך לסמן שהוא לא רובוט ולסמן ריבועים עם רמזור.

לא בטוחה שיהיה לו ככ קל להסכים לחתונה. 

משה
למה באמת שהמלבן יסכים.

אבל תמיד אפשר לנסות את הPC. את המחשב הגדול.

למה שהוא יסכים?מבולבלת מאדדדד
או מה הוא יתן?
המחשב?משה
אם הוא גדול והמכור קטןמשהאחרונה

אז למה שיסכים...

וחוץ מזה. אם יציע נישואין למשהו זה למדפסת

לדעתכם - חילוני חוגג עצמאות אחרת מדתי?מחפש אהבה

כן?

איפה לדעתכם נעוץ ההבדל?מחפש אהבה
שדתי רואה את ה' ואת המהלך האלוקי וחילוני לאאני:)))))
שטויותכְּקֶדֶם

פשוט חילוני חוגג כמו שצריך בצורה אותנטית ודתי מלמל מילים ומשחק אותה שמח

תרשה לי כקדם לחלוק עליך.נחלת
מדוע לדעתך החילוני כה מלא אותנטיותחתול זמני

כה "רענן" כה כן כה אמיתי?

החילוניות שאני מכיר אינה נוגעת אלה בקצה השטחי ביותר של הדברים

וכל נגיעה שלה במשהו עמוק מכך נובעת מנטייה דתית, גם אם לא ממש מפורשת.

פשוט. אפחד לא רודף אחריהם.כְּקֶדֶם

אצלנו הכל מודרך ברחל בתך הקטנה.

למה מודרך אחשלי היקר.חתול זמני

כל אחד מחליט יפה מאוד מה לעשות לכל אדם ניתנה הבחירה במלוא מובן המילה.

אחריי אף־אחד לא רודף אני מחליט בדיוק איך להתייחש לכל סוגיה ועניין

צר לי אמנם שאיני מתחבר לאווירת המנגל ולהתעטף בדגלים

אבל זה לא מוריד מהאותנטיות של הלל בכוונה למי שאומרו בכוונה

או מהחיוך של הרב החרדי־ספרדי שלי בדברו על מעלת ארץ ישראל ביום העצמאות

או מהפסים הכחולים של הטלית שלי.

וגם לא יודע איזו קדושה מיוחדת יש בעמית לעבודה החילוני שבחר להכין פלאפל שני צבעים ביום העצמאות הזה. שכוייח, בטח טעים נורא. קדוש? אולי. לא מרגיש רגשות נחיתות ביחס לזה.

בחירה ברור שישכְּקֶדֶם
מתוקף היותך שומר מצוות אתה מחויב לשו"ע ולמסורת שנקבעה על ידי חז"ל. פעם התפילות היו אישיות חז"ל מחקו את זה ותיקנו לנו מערכת תפילות מסודרת. הכל מסודר כמו שצריך אין בזה שום דבר טבעי כי אנחנו חיים בתקופה לא טבעית. ככה זה כשאין שכינה,חייבים עוגן. אתה יכול להגיד עד מחר כמה זה נחמד וקסום אבל אותנטי זה לא. אתה פשוט מחויב לעשות את זה
לא אני לאחתול זמני

אני לא מתפלל כי אני חייב אני מתפלל כי אני רוצה.

לגבי תפילות החובה הרש"ר הירש כבר דן בשאלה הזאת בכמה מקומות והמסקנה הברורה היא שמטרת תפילות החובה אינה ביטוי רגשות אישיים (לשם כך צריך להתאסף במניין, לומר את אותה תפילה, בזמנים קבועים ביום?) אלא למקד אותנו סביב הרעיונות החשובים של החיים.

אותנטי זה לא רק מה שפרוע וחסר רסן.

ללבוש חולצה עם משבצות זה גם אותנטי.

גם שיש שכינה יש דברים שאתה עושה כי אתה מחוייבאני:)))))
בתור לא כל כך דתית לשעברנחלת

מעולם לא הרגשתי איזו קדושה ביום העצמאות. אולי אתם מתכוונים לריגוש?

דווקא ביום העצמאות זה לא ככהברגוע
אין הדרכות של חז"ל איך בדיוק לחגוג, חוץ מהתפילות שהרבנות קבעה
לא מבינה את הקביעה הזו; רענן, אמיתי...במה?נחלת
אכן, אתמהא.חתול זמני
הנה עוד מהפרא האצילחתול זמני

@כְּקֶדֶם 

https://www.inn.co.il/news/695303

חילוני לא מברך על ההללאריק מהדרום
ולא צופה בחידון התנך
ממתי חילונים לא צופים בחידון התנך?קפיץ
חילונים מאוד אוהבים תנ"ךמחפש אהבה
יש וישאריק מהדרום

המשתתפים בחידון התנך כבר שנים רבות דתיים לאומיים בלבד, החילוני האחרון למיטב ידיעתי שהשתתף בחידון התנך היה אבנר נתניהו.

אולי הסטייק יותר זול..שבור לרסיסים

עוד משהו שפיספסתי?

מה הדיבור?אריק מהדרום
אני מבינה שגם אתה לא צופה בחידון התנךקפיץ

בדיוק כמו החילונים שעליהם אתה מדבר

אחרת היית יודע - שמראש עולים לחידון שניים מהחינוך הדתי ושניים מהחינוך הממלכתי. ממש ככה הוא מוגדר

אני דווקא צופה בואריק מהדרום

אני לא מצליח לזהות חילונים.

בוודאי שיש השנה חילוני - גיאורגי ריבניקובפ.א.

השנה היה חילוני שהשתתףארץ השוקולד
הגיע למקום הרביעי נראה לי
תמיד יש מתמודדים חילוניםבוקר אוראחרונה

זה מובנה בחידון שעולים שניים מהממלכתי ושניים מהממד

כמובן בדכ מכבדים ומגיעים עם כיפה. היה אגב גם חילוני שזכה במקום הראשון לפני עשר שנים בתשעז

כןנקדימון
חילוני מסתכל על שעבר, ואילו אנחנו מסתכלים על שעתיד לבוא. בעוד החילוני רואה כמעט רק את השואה, אנחנו רואים את הגאולה. בעוד החילוני בעיקר רואה הצלה, אנחנו רואים חזרה של עם ישראל למילוי תפקידו. בעוד החילוני ממוקד ב"כוחי ועוצם ידי", אנחנו ממקדים ב"וידעת... הוא הנותן לך לעשות חיל".
שבוע טובזיויק
בשר ברצף מרביעי היה אתגר
האם לשנמך זהות זה לגיטימינתקה

היי

תקשיבו יש לי חבר ש"זייף" את הגיל שלו בתור מדריך פנמייה

הבחור בן 30 והשתמע ממעשיו שהוא בן 25

הבחור מוכשר _נראה צעיר_ ועם בייבי פייס כאלה

ו- וואלה האמת שאני התרשמתי לטובה מהאומץ חומץ שלו

א) מה דעתכם ? לגיטימי ?

ב) הייתם עושים משו דומה בשביל להתקבל לחבורה שמקימה חווה או נערי גבהות?

אל תתביישו באלי לשמוע ריבוי דעות - 

(למרות שבתכלס כפי הנראה דעתכם לא חשובה כי גם ככה לא תדעו שהוא בן 30)

מה הסיבה שלא יכול להציג את גילו האמיתי?אני:)))))

תמיד האמת עדיפה

תגובה מהירה מדי תני לשאלה להבשילנתקה

אז זהו אם שמת לב יש מילכוד בשאלה

א) כי הוא לא _אמר_ לאפחד שהו בן 25 הוא רמז על זה לא חשוב בדיוק איך 

ב) למה? אפשר להבין את זה לא? זה בולט בשטח ומעלה שאלות.. ואנשים לא אוהבים לבלוט בשטח

..אני:)))))

א. אז שיתקן את הטעות, קצת פדיחה, לא נורא

ב.לא צריך לפחד מלבלוט בשטח, אנשים בסוף מתרגלים להכל ,עדיף לא לתת לזה להשפיע על החלטות בחיים שלנו.

אני חושבת שזה לא בריא לנפש, בין היתר, להציג מצג שווא, הגיל שלו יכול להיות אפילו יתרון, חבל.

לא אוהב זיופיםחתול זמניאחרונה

תהיה אותנטי אתה עם הנתונים שלך ומי שאתה

אני בן 25 לא ממני להיות האדם המגניב בעולם מבלי לשנות שום פרט לגבי עצמי

אם כבר אנחנו בשוונגאריק מהדרום
ומעוררים שרשורים מפעם על עמידה בצפירה, למה שלא נעורר גם את השרשור מפעם על תגלחת ותספורת ביום העצמאות בספירת העומר ועל הברכה לבטלה של ההלל ביום העצמאות?
יש לי רעיון טוב יותרחתול זמני

ניקח את ג'פטו ונבקש ממנו להציג טענות בעד ונציב מולו ג'פטו נוסף שיציג טענות שכנגד

כך הם יוכלו ללעוס את אותם טיעונים שחוזרים על עצמם כל הזמן

ובינתיים אנחנו נהיה פנויים ללכת ללמוד תורה

ג'פטו הוא במקרה הרע בעל הטיותנקדימון
ובמקרה הרע השני הוא מהאו"ם.
אפשר להמציא בינה דתייהחתול זמני

ואז היא תעשה את הדיונים האלה במקומנו

גם אנחנו, כמובןנחלת
רק אם יובטח שיתנהל פה דיון אמיתינקדימון

בלי חרדיות מבוהלות שחייבות לצופף שורות,

או לחילופין פשןו עם חרדיות לא מבוהלות, זה גם יהיה בסדר

מישו מבין מה הסיפור של נקדימון?שבור לרסיסים

ממש מרתק אותי לחקור את התופעה הזו..

אם תצליח לפענח אשמח שתשתף אותי בפרטינקדימון
אני זה שמדברנקדימון

כי כשאתה התחלת שם את הדיון אני הייתי יסודי והתייחסתי לעצם הטיעונים, ואף טרחתי להביא ציטוטים של ממש ונימוקים של תורה.

אגב, אם כבר מורשה לי להעיר, פוסט הפתיחה שלך בעצמו היה רעיל ולעגני: "מישהו יודע אם הנופלים עומדים בשעת הצפירה ומצדיעים.. האם הם צופים בזרי פרחים לרוב?".

ואתה לא מתבייש להגיד לי "קשוט עצמך"? יקח אדוני מראה גדולה כדי שיוכל ליטול קיסם מבין שיניו וקורה מבין עיניו.

חחחחחחחחחחחחחחחשבור לרסיסים

רבים כמו שתי תרנגולי הודו מרוטי נוצות

אני נהנה

תמשיכו

חושבת שצריכה לבקש סליחה מכולםנחלת

אמנם לא אני היא שהתחילה ראשונה את הויכוח כאן (אלא מישהו שרמז על חרדים אגואיסטים, באותו הקשר)

אבל אני קפצתי...וכל השאר, ידוע.

באמת נקדימון לא אשם כי אפשר לאמר שהתגרינו בו, בהשקפה שלו, ובבית שלו.  סליחה!

וצריכה באמת לבקש סליחה מהשם; כל יום אני מבקשת "אל תביאנו לידי מחלוקת", וכמתחילה כזו

אני מייד מוצאת את עצמי שם....

בטוחה שלקב"ה לא משנה, ואף אחד לא יתבע אם עמד או לא בצפירה, אם הניף או לא דגל, ואפילו אולי

אם אמר (או לא) הלל ביום העצמאות.

העיקר שכולם משתדלים לשמור מצוות, בין אדם למקום ובין אדם לחברו (שזה יותר קשה, לי , בכל אופן)..

אולי, חס וחלילה, אתבע על הונאת דברים, ליבון מחלוקת, לגלוג, חוצפה...

כל היתר ממש לא חשוב.

כל טוב.

אל תהיי בטוחהארץ השוקולד
חזקיה לא נהיה משיח כי הוא לא אמר הלל לפי הגמרא, כך שחז"ל חשבו שנתבעים על זה בשמיים.
לא אמר שירהחתול זמני

אפשר לדון אם אותו הדבר

ישעיהו בנבואתו על האירוע קורה להלל שירהארץ השוקולד

"והשיר יהיה לכם כליל התקדש חג"

כך שלא רואה איך כאן זה נתון לפרשנות אחרת

לא ידעתי מעניין.חתול זמני
שמח שחידשתי משהוארץ השוקולדאחרונה
חרדיות זה קטע יותר מורכבמשה
יש להן מתח מורכב בפנים שהן לפעמים משליכות החוצה 
איזה קטע מורכב ואיזה מתח, אפשר הסבר?נחלת

אולי יעניין אותך