האם תג מחיר מועיל להתיישבות?די"מ
עבר עריכה על ידי די"מ בתאריך כ"ה אייר תשע"ב 02:28

קישור 1

קישור 2

קישור 3

האם תג מחיר באמת מזיק להתיישבות?או אולי עוזר?

האם חטמ"ר בנימין השתלם לטווח ארוך(חוץ מכמה חירטוטים במקור ראשון שלא שינו לאף אחד שום דבר)

האם חטמ"ר אפרים באמת גרם ליותר פינויים (או אולי רק לשינוי של התאריך?)

האם משתלמם מאבק אלים (מאוד!) משתלם לטווח ארוך (ולהתיישבות הכוללת ולא לגבעה הפרטית)

האם עדיף לחכות קצת ולא לבנות מיד אחרי (ואז יגרמו למחקיה של הגבעה עיין ערך גבעה 18)

....אוהב יהודים
עבר עריכה על ידי אוהב יהודים בתאריך כ"ה אייר תשע"ב 20:38

על פי הנתונים - לא.רכס רמת מגרון

בע,ה

וגם על פי ההגיון הבריא, האמונה, ההלכה ועוד.

בציפיית הישועה.

אין לו יעילותארץ הקודש
הוא לא עזר בגרוש הוא גרם לזה שאנשים לא השתדלו להגיע לשטח למאחז אלא עשו תג מחיר או רצו ולא תמיד עשו, אבל בפועל הנוכחות וההגעה של האנשים למאחז חשובה.
תג מחיר זה המצאה של התקשורתאנונימי (פותח)

אבל המושג "ערבות הדדית" הוא חשוב מאוד,

כמובן שא"א למנות את כל ההישגים ואפשר להתווכח על כל עובדה כמעט.

לכולם ברור שהעדיפות הראשונה היא להגיע למקום הפינוי, 

או להפעיל לחץ על החסימות,

ולחמם את הגזרה הקרובה.

א"א לשכוח את חימום הגזרות הנרחב בכמה פינויים ואת ההשפעה שהייתה לזה אח"כ.

ובלי לתמוך באף פעילות בלתי חוקית, ע"פ כתב אישום של "המרגלים", ערבות הדדית כזאת או אחרת מנעה פינויים.

בברכה,

מטה "ערבות הדדית"

aarvuthadadit@gmail.com

זה לא המקום להתווכח על זה...אוהב יהודים
לא מבינה איך אפשר לחשוב שתג מחיר עוזרים...

לדעתי סתם נקמנות ואפילו גזל רכוש. ואם גם הערבים עשו את זה כדי שיחשבו שזה יהודים אז ברור שזה לא עוזר.

סתם מכין את הקרקע לעוד פינויים- גורם לתמיכה של כלל הציבור נגד המתנחלים ובמיוחד עם ההסתה של התקשורת

זה לא גזל ושום דבר זה תגובה לגיטימית שמטרתהיהודי קטן
עבר עריכה על ידי יהודי קטן בתאריך כ"ה אייר תשע"ב 22:02
למנוע אירועים כאלה בעתיד..
לא גזל? בחלק מפעילויות תגמחיר יש ממש בעיות הלכתיותאחת מהשומרון
איזה בעיות?יהודי מרמ"ג

אשמח לדעת.

אין בעיות הלכתיות. תפסיקו לחרטט.

תג מחיר חכם מרתיע את הערבים ולא מתפרסם לכלל הציבורמושיקו

בצורה מזיקה.

צריך להגיע שהערבים יפחדו מתג מחיר לפני שעשו אותו וההוכחה שהערבים מתקרבים יותר לאיתמר/אלון מורה מאשר ליצהר בגלל הפחד.

נגיד שזה נכון.רכס רמת מגרון

ב"ה

[זה לא, אבל נגיד.]

איך זה עוזר לך בעת איום לפינוי\ פינוי?

בציפיית הישועה.

מרתק כוחות..יהודי קטן
יש 'להם' אינסוף כוחות. מאות אלפים, אם צריך.רכס רמת מגרון
עם יש התנגדות רחבה מבטלים את זהיהודי קטן

וכבר היו מקרים מעולם
לא היו מקרים מעולם.רכס רמת מגרון

ב"ה

מקסימום- נדחה בשבוע - שבועיים.

בציפיית הישועה.

היו מקרים מעולם (725, גבעת אסף ועוד).אנונימי (פותח)

ררמת גלעד דחה רק שהם הגיעו להסכםalezish
ואם לא היה בלאגן גם לא היה הסכם..אנונימי (פותח)
לא נכון.רכס רמת מגרון

ב"ה

ההסכם התבשל תוך כדי הניסיון של המערכת לבצע עוד מחטף מהסוג המוכר והמסריח. הבלאגן דחה את הפינוי באותו לילה בהברמת גלעד, אך הביא לגל הסתה נגד המתיישבים, נגד ההתיישבות ולגל פינויים בשבועות אחר כך, בין השאר- במצפה יצהר שהיתה מאוימת גם היא באותו לילה.

אשמח אם תזכיר לנו מה קרה ב725 ובג. אסף.

[ונא לא להעלות סיפורים מלפני 13 שנה. הם לא רלוונטיים לדיון.]

בציפיית הישועה.

הסיפורים הם מלפני 6-8 שניםאנונימי (פותח)

ב-725 היו כבר שופלים והכל אבל בגלל התחממות הגזרה הם עזבו.

בגבעת אסף מאות מבית אל חסמו את צומת ה-T והתבטל הפינוי.

חוצמזה ברמת גלעד ע"פ המידע המודיעיני היו אמורים להתבצע 5 פינויים באותו לילה.

בגל הפינויים המטורף שבוצע באותו שבוע נהרס מבנה וחצי במצפה יצהר..

זהו..

בשבוע שאח"כ כחלק מהענישה המטורפת כלפי אלו שגרמו לביטול הפינויים ודחייתם (והכניסו את המערכת העוצמתית לפשיטת רגל זמנית), הרסו את גבעותיהם של המרגלים ומורחק אחד (גל אריה, גל יוסף, מצפה אביחי).

מה לעשות שהמציאות מדברת בעד עצמה..

ולגבי רמת גלעד למחטף הזה יש שם "הרס רמת גלעד" והוא נמנע בזכות הפריצה לחטמ"ר אפרים והבלאגן מסביב. נקודה. (אפשר לא להסכים עם חוצפתם של מתנחלים חצופים לפרוץ לבסיס של צבאנו הקדוש, אבל זאת עובדה).

היה ב18 משהו דומה..שמוליק פיין

בס"ד

באו לפנות כבר היו במקום הרב ליאור היה שם ואחד התלמידים שלו צעק שהם נגעו ברב ליאור ישר כל מי שהיה שם התחיל להשתולל הכוחות עזבו והפינוי חוזל"ש..

ואיפה 18 היום?רכס רמת מגרון

ב"ה

מאז היא פונתה  עוד מספר פעמים.

הרבה דברים אפשר לומר. פתרון מועיל זה ודאי שלא. 

בציפיית הישועה.

ריתוק כוחות משמעותי מאוד לתכנון וביצוע הרס.אנונימי (פותח)
ואיך זה שאת בונה ובונה עוזר למנוע את הפינוי?!שמוליק פיין
מתי אמרתי שאני מונעת פינוי על ידי בניה ובניה?רכס רמת מגרון

ב"ה

כי גם זה, מסתבר, לא פתרון.

אם זאת, בבניה יש ערך עצמאי למעשה, וכבר אמר הגאון 'כנגד החרבה תבוא הרחבה'. 

קשה לי לומר שאני חסרת אונים, אבל גם לא אוכל לומר שיש לי פתרון קסם למניעת פינויים.

בציפיית הישועה.

שאלת איך תג מחיר עוזר כנגד פינוי..שמוליק פיין

בס"ד

אז אני שאלתי איך בניה היא מה שעוזר..

עניתי על זה בחצי מילה. אשמח לפתוח על זה דיון נפרד.רכס רמת מגרון
ראיתי שאתה ממגרוןיוסלה קמצן (קדוש?)

תדע שאנחנו איתכם תמיד

ומתפללים עליכם

מפחדים להגיע ליצהר?אנונימי (פותח)

יצהר: ערבים הציתו שריפות והתפרעו, התושבים השיבו באבנים

יהודה פרל | כ״ז באייר ה׳תשע״ב (19/05/2012)

ההבדל בין יצהר לאיתמר או כל מקום אחרמושיקו

רועה צאן ערבי התקרב לישוב יצהר ופונה לבית החולים בשכם

מערכת הקול היהודי | כ״ב באייר ה׳תשע״א (26/05/2011)

רועה צאן ערבי מהכפר מדמא הסמוך לישוב יצהר התקרב אחר הצהריים לשטחי הישוב. לטענתו מספר יהודים ירדו לכיוונו והיכו אותו באמצעות אלות. הרועה פונה לבית החולים ריפידיא בשכם כשהוא סובל מחבלות ודימומים בראש ובכל חלקי גופו.

ערבי פצוע (ארכיון בצלם)
ערבי פצוע (ארכיון בצלם)

יש לציין כי בשבועות האחרונים התרבו ידויי האבנים ובקבוקי התבערה מהכפר מדמא, אל רכבי יהודים שנוסעים בציר גלעד. בשבוע שעבר אף דווח על ירי מאקדח שבוצע לעבר כח צה"ל שביצע סריקות בכפר.

תושב יצהר שוחח עם הקול היהודי והגיב לאירוע, "לצערינו ראינו מה התרחש לפני חדשיים בישוב איתמר, אנחנו לא מעוניינים לראות תינוקות שחוטים ח"ו. לכן לא פלא שערבי שהתקרב לישוב מצא את עצמו בבית חולים. ביהדות יש כלל, הקם להרגך השכם להורגו".

אתמול הגיעו ערבים מהכפר עוורתא לשטח סמוך לישוב איתמר שבשומרון. בין תושבי איתמר לערבים התפתח עימות שכלל ידויי אבנים. עמותת חננו דיווחה כי שוטרי מג"ב עצרו את תושב איתמר.

(מבזק מערוץ 7)

חשוד התקרב לגדר הישוב באיתמר ונמלט

פלסטיני זוהה לפני זמן קצר מתקרב לגדר הישוב איתמר בשומרון. כוחות צה"ל הוזעקו למקום. המפלסטיני נמלט לכיוון הכפר עוורתא הסמוך.

חבר'ה - צריך להכניס משו טוב לראשהשנצליה של משה

אין שום בעיה (!) בהתיישבות לא חוקית וכל אדם ימני או דתי או שתיהם תריך לשמוח שהיא קיימת.

עם זאת - דעתם ואורך חייהם נוגדת לגמרי את ההלכה, ואת כללי האתיקה הכלל אנושיים!! וזה לא סתם מילים גבוהות!! החברה האלה הם צעירים שלא באמת יודעים מה הם עושים!!! הדעות שלהם אומנם ימניות (כי הם מאמינים בא"י שלמה וסולדים מויתורים) אבל רב הימניים ממש ממש לא יסכימו אם חלק גדול מהדעות שלהם

למשל - שנאה!! (ואני לא ממגזים) כלפי יהודים אחרים

השקפת עולם שאומרת שרכושם של ערבים הוא הפקר רק משום שאינם שייכים לארץ ישראל!!

אף רב ביקום לא היה מסכים עם הדברים האלה!!

אם זה מזיק או מועיל????? זה ממש לא שאלה!! זה נגד ההלכה וזה כל מה שצריך לעניין!!

לפי דעתי -צריך לחזק את ההתיישבויות באנשים בוגרים עם השקפת עולם יותר בוגרת 

ורציונאלית. אני אישת אמנם לא גר במאחז אבל אני הולך הרבה למאחזים כדי

להם (ואני ממליץ)

שניצליה.. מתנצלת- אבל זה די קשקוש בלבוש!!אלירז

א. יש אצלי דף מקורות ושיעור מאלף של הרב דן מרצבך זצוק"ל - על כך שאין דבר כזה "גזל הגוי" בתחומי ארץ ישראל, ודאי שלא בזמן מלחמה!

ב. חבל מאוד שאתה חושב שאנחנו אנשים שפועלים מתוך שנאה וכו'..

אנחנו פועלים מתוך אהבת ה' ואהבת יהודים. וממילא - אדם ששונא את אשתך ומכאיב לה, אתה שונא אותו, לא בגלל שהוא הוא, אלא בגלל מעשיו, מתוך אהבתך לאשתך!. כך אנחנו שונאים את מי שפוגע בכבוד ה' והאומה!

ג. עצוב מאוד שאתה לא מכיר את המציאות והאנשים, לא ביצהר, ולא בשאר המקומות - ומרשה לעצמך לומר עליהם דברים כאלו.

אם כבר בדברים שמנוגדים להלכה עסקינן - הוצאת שם רע ואמירת דברים בלי לבדוק אותם לאשורם - היא הבעיה שלך.

בבקשה אל תכליליהשנצליה של משה

זה רק גורם למה שאת אומרת להשמע עוד יותר פתטי ממה שזה כבר

צריך למצוא אנשים בוגרים כמו שמעון ולוימושיקו

ששחטו עיר שלימה כי ידעו שזה מרתיע ולאמשנה מה יאמרו מסביב, מהם יפחדו

אחי הם נענשו על מה שהם עשוהשנצליה של משה

אני לא זוכר מה בדיוק היה העונש שלהם אבל זה כתוב בגמרא איפושהו

הם לא נענשו, יעקב כעס עליהם..אלירז

ו"קילל" אותם שיפוצו וייזרו בישראל..

זאת אומרת - שתמיד הקנאים יהיו מעטים ובקבוצות, אבל זה לא אומר שהם לא צודקים.

יש לך הרבה פירושים שמשבחים את מה שעשו שמעון ולוי, על אף שזו לא הוראה לרבים.

מר שניצל ,אוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק! 
לידיעתך על הדגל של שמעון מתנוסס הציור של שכם ואם זה היה חטא או מעשה רע איך יניפו אותו על הדגל?????
וגם כשהם אמרו ליעקב אבינו את הטעונים הוא שתק כי הוא הבין שהם צודקים
וגם המפרשים מפרשים את המעשה שלהם לחיוב ולמסירות נפש!!!!
וכשיעקב אבינו קילל הוא קילל את המניע שלהם את הכעס ולא את המעשה כי הכעס שלהם גם הוביל אותם למכור את יוסף!!!
קיצרר הלוואי נזככה להיות כמוהם והמעשה שלהם היה מעשה טוב וחיובי אז דונט לחרטט, טנקיווו

אוקיי בדקתי בשבילכםהשנצליה של משה

אתם יודעים כמה פרשנים אומרים את מה שאמרתם?? תנחשו.... אוקיי אני אגלה לכם בדיוק אפס! מה שכן היה איזה פרשן שהסביר שהקללה אומרת שהקנאים תמיד יהיו מיעוט. אבל אתם כמו שעשיתם עם כ"כ הרבה מקורות אחרים בשירשור הזה, שיניתם לגמרי את המשמעות ואת המסר. כל פרשן ואני אומר שוב - כללל פרשן שבדקתי אמר שהמעשה היה שלילי. הרבה אמרו שהמניע היה צודק אבל לא היה צריך להרוג את כל העיר. אפילו פרשן אחד לא אמר שזה מעשה טוב. אתם רוצים להתווכח עם ראשונים ואחרונים?? שיהיה לכם בכיף

תקשיבו - אם הייתי יכול לאזוף את כל השטויות שכתבתם כאן לספר - היה יוצא ספר מדע בדיוני הזוי ביותר!! אתם מדברים כאילו התורה תומכת בדעה שלכם כשיש גדולי דור!! שיוצאים נגד מה שאתם עושים ורבנים מועטים מאוד (שממש לא הייתי סומך עליהם) שתומכים בכם!! מאיפה החוצפה?? אתם מביאים כל כך הרבה מקורות, אבל אתם אפילו לא מבינים את המקוקות שאתם מביאים! בליל שבועות אני באתי לרב שלי, שמאווד תומך בהתישבות ונתתי לו חלק מההוכחות ההלכתיות שנתתם שציתתם לי בכזה ביטחון שאתם צודקים והוא גיחך לי בפרצוף!!!! הוא אמר שהטענות מופרכות ביסודם ושהם נובעות כולה מחוסר הבנה של המקור/הפסור/המאמר! בקיצור - הכל שטויות

תקשיבו - בבקשה בבקשה - רדו מזה!! כל השטות זהאת של התג מחיר היא טעות!! זה גם יוצר שנאה בעם וגם לא מועיל בגרוש!! (אוקיי על זה שזה לא מועיל אפשר להתווכח אבל הטיעון שזה יוצר שנאה בעם הוא טיעון חזק מספיק כדי נגד תג מחיר ככה שגם עם יש תועלת הוא עדיין דבר שלילי)

כשחכמים אמרו "דרך ארץ קדמה לתורה" הם לא התכוונו שד"א ביתה לפני התורה הם התכוונו שמי שרוצה ללמוד תורה ובאמת להבין אותה צריך קודם ללמוד ד"א!! כי הרי התורה - דרכיה דרכי נעם וכל נתיבותיה שלום!

מי שלומד תורה ללא ד"א עלול לפרש אותה לא נכון - בדיוק כמו שאתם עשיתם

שיהיה יום טוב

"ורבנים מועטים מאוד (שלא הייתי סומך עליהם)ענבל
בס"ד

שתומכים בכם...".
אתה לא מתבייש??
אתה רוצה שלא יזלזלו ברבנים אבל אתה מזלזל???
הרבנים שהם הולכים לפיהם הם רבנים גדולים ככל הידוע לי והם בהחלט א נופלים מהרב אבינר או מכל רב אחר.
אתה לא הקובע איזה רב יותר גדול.
תמיד יהיו מחלוקות ותמיד יהיה רב שיאמר ככה ורב שיאמר אחרת.
זה לא ייתן לך רשות לזלזל באחד מהם.

אגב, גם המשנה ברורה שפסק שמותר ללכת עם חצאית קצרה, יצא נגד כולם ותראה כמה בנות עושות את זה היום.
אז במטותא ממך אל תקשקש בשכל.
*לא נופליםענבל
הערה נקודתיתיזהר

אין כל ראיה מפסק המשנ"ב, שכן שם מדובר בקולא, שטבעי שינהגו בה.

ועוד הערה קטנה: כל הרבנים לא נופלים מהרב אבינר. וד"ל ואכמ"ל...

ממש ללאאהשנצליה של משה

ואם לא מצאתי שום רב רציני שנחשב אשכרה גדול דור שתמך בהם. להפך שמעתי מלא רבנים כן גדולים שאמרן שאין סיכוי שיהיה רב שיתמוך בהם פשוט כי זאת לא דעת תורה!!

את בדקת או שסתם בלבלת במח לפי מה שנראה לך כמו שכולם פה עושים??

אוקי, אתה צודק! שיכנעת אותנו!לא נעשה יותר תג מחיר!אוהב יהודים

עכשיו תפסיק לחפור, כי לא מעניין אותנו מה אתה או הרבנים שלך חושבים..חופר

מצטרף!דוד חי
אם תצעק יותר חזק - זה לא יחפה על הבורות שלך.יזהר

-זה שהסמל של שמעון היה של שכם - מופיע בבמדבר רבה ב,ב.

-כתב על זה מהרז"ו בפירושו למדרש: "שכם - על הגבורה ומסירת נפשם בשכם".

-בפרקי דר"א (פ' מז) גם משמע שבח על מעשה שכם.

-הרמב"ם (הל' מלכים, ט יד, יט): "ובן נח שעבר על אחת משבע מצוות אלו, ייהרג בסיף... ומפני זה נתחייבו כל בעלי שכם הריגה, שהרי שכם גזל, והם ראו, וידעו, ולא דנוהו."

-על קללת יעקב , מוכח מכמה מקורות שהיא בעיקר על מכירת יוסף. עיין למשל, בתרגום יונתן.

יעויין בכל העניין בספר אור הרעיון, החל מעמ' קכג.

אויי באמתהשנצליה של משה

ממש עצוב מה שאתה עושה

א. אתה שופט אותי סתם

ב. אתה אומר משפטים נורא חזקים ויפים אבל תכלס אתה מדבר שטויות - "אם תצעק יותר חזק זה לא יחפה על הבורות שלך"????? נו באמת

וכןן כולם מכירים את המדרש הזה זה בערך המדרש הכי ידוע שיש!! ואני בטוח שגם רש"י רמב"ן רמב"ם ספורנו מלבי"ם ורס"ג הכירו את המדרש הזה!

אבל הם אמרו שהמעשה הוא שלילי! אז יש לך ויכוח איתם לא איתי

שוב פעם, אתה נותן מקורות שאתה פשוט לא מבין עד הסוף!! אתה משתמש מהם כדי להסיק מסר מסוים אבל הוא ממש לא המסר שאתה אמור להבין!  בעלי שכם היו חייבים מיתה אבל לא כל העיר!! וגם אם כן לא היה להם רשות לבזוז אותה! את המהרז"ו לא קראתי אבל יש להניח שהוא מדבר על הקנאות ולאו דוקא על צדקת המעשה. 

אתה מדבר איתי על הקללה לפני מיתת יעקב!! למי אכפת ממנה?? אני מדבר אתך על פרשנים שאומרים שהמעשה היה שלילי ואתה מתחיל לתת לי פרשנות על פרשה אחרת לגמרי!! הטעות שלך הם שטותיות וילדותיות אני מקווה מאוד שתתבגר מהן

תגובההאוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק!  
אני ממליצה לך לקרוא את פרק נקמה ב"אור הרעיון" 
ואני אצטט את מה שקשור לשמעון ולוי : 
"

כמו כן, שמעון ולוי נקמו את נקמת דינה, ובכלל את נקמת ישראל. ומי שאומר שהמעשה שלהם בשכם היה חטא אינו אלא טועה ותועה, כי הנה ציוה הקב"ה לאמר (במדבר ב:ב): "איש על דגלו באותות לבית אבותם יחנו בני ישראל", ואמרו חז"ל (במדבר רבה ב:ז): "סימנים היו לכל נשיא ונשיא, מפה וצבע על כל מפה ומפה כצבע של אבנים טובות שהיו על לבו של אהרן... כל שבט ושבט נשיא שלו צבע מפה שלו דומה לצבע של אבנו... שמעון פטדה ומפה שלו צבוע ירוק ומצוייר עליו שכם". ואילו היה מעשה שמעון בשכם חטא, איך יתכן שהקב"ה יצוה להניף ולפרסם את החטא הזה על דגלו! מה עוד, שמהרז"ו מפרש שם: "שכם - על הגבורה ומסירת נפשם בשכם, ואף שלוי היה אתו, שמעון היה הגדול והעיקר וזהו שבחו על שקינא על הזנות".

גם בפרקי דר"א שיבחו את שמעון ואת לוי, וגינו רק את נשיא שבט שמעון שזנה עם המדינית, וז"ל (פ' מז): "שמעון ולוי קינאו על הזנות, שנאמר (בראשית לד:לא) 'הכזונה יעשה את אחותנו'. והנשיא של שבט שמעון לא זכר מה שעשה זקנו ולא גער בבחורי ישראל, אלא הוא בעצמו בפרהסיא בא בזנות על המדינית". הרי שוב שבח לשמעון ולוי על מה שעשו.

[[קכד]]

א"כ, ודאי שבשכם לא היה חטא אלא מסירות נפש על נקמה במקומה ובזמנה הנכון. ומי שמעיין היטב במקרא יראה שאף יעקב לא נזף בשמעון ובלוי בטענות של מוסר כאילו המעשה היה בלתי מוסרי. יעקב אבינו פחד רק מתוצאות המעשה והסכנה שתצא ממנו, כמו שכתוב (בראשית לד:ל): "עכרתם אותי להבאישני ביושב הארץ בכנעני ובפריזי ואני מתֵי מספר ונאספו עלי והכוני ונשמדתי אני וביתי". והם אמנם ענו לענין (שם:לא): "ויאמרו: הכזונה יעשה את אחותנו?!" כלומר, ודאי שאין כאן מעשה של חטא, כי נקמנו את נקמת אחותנו שעשו אִתה מעשה שלא ייעשה; ולגבי מה שאתה מפחד מהגוים, הרי בחילול השם חייב אדם למסור את נפשו. וכן אמרו חז"ל (בראשית רבה פ:יב): "אמר רב יהודה בר סימון: [אמרו]: עכורה היתה החבית וצללנו אותה. 'ויאמרו, הכזונה', אמרו: מה הם נוהגים בנו, כבני אדם של הפקר!" ואכן לאחר שענו לו בניו, אין זכר בפרשה לתשובה מיעקב לטענתם, אלא הפרשה ממשיכה: "ויאמר אלקים אל יעקב: קום עלה בית אל...".

כמו כן, המפרשים הראשונים הצדיקו את מעשה שמעון ולוי בשכם. הרמב"ם כתב (הל' מלכים ט:יד): "ובן נח שעבר על אחת משבע מצוות אלו ייהרג בסייף, ומפני זה נתחייבו כל בעלי שכם הריגה שהרי שכם גזל והם ראו וידעו ולא דנוהו". והרמב"ן בפירושו על התורה (בראשית לד:יג) חולק על הרמב"ם, וז"ל: "אבל ענין שכם כי בני יעקב בעבור שהיו אנשי שכם רשעים ודמם חשוב להם כמים רצו להינקם מהם בחרב נוקמת. והרגו המלך וכל אנשי עירו כי עבדיו הם וסרים אל משמעתם...".

אך אם כך, מתעוררת השאלה מדוע קיללם יעקב אבינו (בראשית מט:ה-ז) ואמר: "שמעון ולוי אחים כלי חמס מכֵרֹתיהם... כי באפם הרגו איש וברצונם עקרו שור, ארור אפם כי עז ועברתם כי קשתה, אחלקם ביעקב ואפיצם בישראל"? התשובה היא זו: בודאי, אחרי שהשיבו שמעון ולוי את מה שהשיבו ליעקב - "הכזונה יעשה את אחותנו" -- זו מכירתו של יוסף". הוא שתק וקיבל את טענתם, מכל הסיבות דלעיל. ובודאי לא היה בהריגת שכם שום חטא, ואדרבה, היתה זו מצוה גדולה של נקמה ומסירות נפש, ומשום כך חרט הקב"ה לדורות את דמות העיר שכם על דגלו של שמעון. אך לאחר מכן, שמעון ולוי ניסו להתנכל ליוסף, וחשבו אף להרגו, וכמו שאמרו חז"ל (לקח טוב, בראשית מט:כג): "'וימררהו ורֹבו' (בראשית שם), אלו אחיו; 'וישטמוהו בעלי חצים' (שם), אלו שמעון ולוי, דכתיב (שם לז:יח): 'ויתנכלו אותו להמיתו'". וכן (תנחומא ישן, וישב יג): "'ויאמרו איש אל אחיו, הנה בעל החלומות הלזה בא, ועתה לכו ונהרגהו', מי הם [איש אל אחיו]? שמעון ולוי". וכן (בראשית רבה פד:טז): "'ויקחֻהו וישליכו אותו הבורה' (בראשית לז:כד), ויקחהו כתיב. מי היה זה? שמעון. ואימתי פרע לו? להלן (בראשית מב:כד): 'ויקח מאתם את שמעון'". ובסופו של דבר הם שקבעו את מכירתו של יוסף, כמו שאמרו חז"ל (מדרש הגדול, בראשית מט:ה): "'כלי חמס מכרותיהם'

וכאשר שמע יעקב אבינו את כל זה, נדהם, והבין שעל אף שהמעשה שעשו בשכם היה מעשה של נקמה ומצוה וחובה, אך הגורם,  המניע שלהם בעשיית המעשה, היה מכוער, ושורשו היה ברשעות של כעס, שהוא דבר כה מגונה עד שאמרו חז"ל (נדרים כב.-כב: "כל הכועס כל מיני גהינום שולטים בו... אפילו שכינה אינה חשובה כנגדו... [אף] משכח תלמודו ומוסיף טפשות". ועוד אמרו חז"ל (פסחים סו: "אם חכם הוא, חכמתו מסתלקת ממנו; אם נביא הוא, נבואתו מסתלקת ממנו", עיי"ש; והכל בגלל גאוה וגסות הרוח.

מזה הבין יעקב אבינו שמעשי שמעון ולוי נובעים מכעס, ונכון שבשכם עשו מעשה טוב, אבל מכיון שהמניע שלהם היה כעס, הגיעו גם למצב שניסו להרוג צדיק [[קכה]] כיוסף. והבנה זו של יעקב, שמעשה שכם היה טוב והנסיון לעקור את יוסף היה רע, משתקפת מתרגום יונתן בן עוזיאל (בראשית מט:ז) על דברי יעקב אבינו "ארור אפם כי עז", שפירשם לא כקללה לשמעון ולוי אלא לעיר שכם, וז"ל: "ליט הוה כרכא דשכם כד עלון לגוה למחרבה ברוגזיהון דתקיף, וחמתהון על יוסף ארום קשיא". הנה רואים  בעליל שמעשה שכם לא היה ראוי לקללה, ורק המעשה ביוסף היה ראוי לקללה.

זאת היתה כוונתו של יעקב באמרו: "כי באפם הרגו איש", שפירשו חז"ל (בראשית רבה צח:ה): "זה חמור אבי שכם". ומה שאמר אחר כך "וברצונם עקרו שור", כוונתו ליוסף, כלומר, שרצונם היה לעקור את יוסף שנקרא שור, כמו שאמרו חז"ל (מדרש הגדול, בראשית מט:ו): "'וברצונם עקרו שור', זה יוסף דכתיב ביה (דברים לג:יז): 'בכור שורו הדר לו...'". וכן בלקח טוב (בראשית שם): "'עקרו שור' - זה יוסף, שנאמר (בראשית לז:יט): 'ויאמרו איש אל אחיו הנה בעל החלומות הלזה בא', אלו שמעון ולוי שנקראו אחים. וראיה לדבר שהרי במצרים לא לקח יוסף לאסור אותו אלא לשמעון... וכתיב (שם מב:כז): 'ויפתח האחד את שקו' - זה לוי שנשאר יחיד, כי נותר לשם שמעון ושמו לו כספו בפי אמתחתו [של לוי] כדי לבהלו".

משום כך, לא קילל יעקב ח"ו את שמעון ואת לוי, אלא הוא קילל את אפם, את כעסם, שהיה המניע הרע שהביא אותם לחמס. ולכן נאמר  "ארור אפם כי עז", ודרשו חז"ל (בראשית רבה צט:ו): "לא קילל אלא אפם". וכן (לקח טוב, בראשית מט:ז): "'ארור אפם כי עז'... תתבצר אפם ותתמעט, ועברתם תקטן". כלומר, הקנאות והנקמנות דברים גדולים הן, אבל זאת אך ורק אם הן נעשות לשם שמים, כמו בפינחס ובאליהו וכדומה. אולם אם המניע והשורש של הקנאות ושל הנקמה הם רעים, ובאים מתוך כעס וחמס, יש לגנותם. עצם הדחיפה לקנאות ונקמה יש בה דבר גדול, אלא שצריך לרכך אותן ולמעטן כדי שיהיו תמיד לשם שמים, וצריך שנדע גם מתי לא להשתמש בהן.

על כן אמר יעקב: "אחלקם ביעקב ואפיצם בישראל". מצד אחד, הפרידם זה מזה, ומצד שני לא נתן להם מקום קבוע, כדי שלא תהיה להם נחלה קבועה, ויהיו זקוקים לחסדי הזולת וירגישו יסורים, שכל אלה ממעטים את הגאוותנות ואת האנוכיות שהן שורש הכעס. כך אמרו חז"ל (בראשית רבה שם): "כל מי שמסבב על הפתחים, משבטו של שמעון. אמר הקב"ה: אף לוי יהא מסבב". וכן (בראשית רבה צח:ה): "'אחלקם ביעקב' - זה שבטו של לוי... 'ואפיצם בישראל' - זה שבטו של שמעון, הדא אמרה, רובן של עניים משבט שמעון היו".

מכל מקום, רוח הקנאות שהיתה בהם, הביאה את הקב"ה לתת לשמעון את התפקיד להעמיד סופרים ומלמדי תורה, שיתפרנסו בדוחק, אך תהיה בהם הדחיפה להתמסר, וכמו שתירגם יונתן (בראשית מט:ז): "אפליג ית שבטא דשמעון סברין מלפי אורייתא בכנשתא דיעקב". ולשבט לוי נתן את הכהונה, כי דוקא עקשנותם לדבוק בה' הביאה אותם שלא לעבוד ע"ז במצרים ובעגל הזהב, וכן לאזור אומץ ומסירות נפש להרוג את יקיריהם. אמרו חז"ל (במדבר רבה טו:יב): "'קח את הלוים' (במדבר ח:ו) - זה שאמר הכתוב (תהלים יא:ה): 'ה' צדיק יבחן, ורשע ואוהב חמס שנאה נפשו'... אף שבטו של לוי נתנו עצמן על קידוש שמו של הקב"ה, שכשהיו ישראל במצרים מאסו בתורה ובמילה... אבל שבטו של לוי כולם צדיקים היו והיו עושים את התורה, שנאמר (דברים לג:ט): 'כי שמרו אמרתך ובריתך ינצורו', זו המילה, ולא עוד אלא בשעה שעשו ישראל את העגל לא נשתתפו שם שבטו של לוי, שנאמר (שמות לב:כו): 'ויעמוד משה בשער המחנה [ויאמר מי לה' אלי] ויאספו [[קכו]] אליו כל בני לוי'. כיון שאמר להם משה: 'שימו איש חרבו על ירכו [עִברו ושובו משער לשער במחנה והִרגו איש את אחיו ואיש את רעהו ואיש את קרובו]', מה עשו? שֹמו, ולא נשאו פנים. וכן משה מברכם (דברים לג:ט): 'האומר לאביו ולאמו לא ראיתיו...'". איזו מסירות נפש ואיזו קבלת עול מלכות שמים! רק אדם שיש בו נפש גבוהה עם אהבת ה' ואהבת צדקת ה', ושנאת הרשע ושנאת הרשעות, מסוגל להגיע למעלות כאלו. לוי ושמעון, שכללו בתוכם את מידת הקנאות והאהבה העזה לה' עם מידת הנקמה ברשעים וברשעות, אחרי שהקב"ה צרפם בכור ומיעט את הגאוה והשנאה שלהם - יצאו כמנהיגי עם ישראל וכקדושיו.

אכן "במקום שצריכה נקמה, דבר גדול היא". "

עד כאן..

ועכשיו בקשר לדרך ארץ "אין דרך ארץ אלא תורה"  - התורה מכתיבה לנו מה דרך ארץ ואיך להתנהג!!!!!
ואתה מפרש את התורה לפי המוסר שלך והדיעות שלך... אבל לפי התורה אנחנו צודקים

ועם השטויות שלך יש רבנים שמסכימים..?!שמוליק פיין

בס"ד

וכמו שלציבור המזרוחניקי יש את הר בנים שלו ככה גם לנו יש את הרבנים שלנו..

הם לא שייכם למוסד הרבני המסודרהשנצליה של משה

שבולד מאוד מהדעות שלהם.

בדרך כלל הם אפילו לא קיבלו הסמכה הם גדלו כנערי גבעות וככה הם נשארו

אם הממסד הרבני המרכזי (שזה לא רק רבנים ציונים זה גם חרדים) חושב שתג מחיר זה נגד דעת תורה צריך לכבד את זה!!

חוץ מזה שלא צריך להיות רב כדי להבין שזה נגד ההלכה.... תחשוב שבכיבוש הארץ בימי יהושוע היה אסור לבזוז את הרכו/ש של הגויים למרות שהם עוד שניה עפו מפה

אז בתקופה שלנו ברור שאסור!!

אוקיי, אז מה?רכס רמת מגרון

ב"ה

אני לא סופרת ספירת העומר מיום 2. 

זה גם כן נגד ההכלה ונגד הרבנים.

למה אותי את לא משמיץ ככה? 

מה גורם לך, בתושבי יצהר ובפעילי תג המחיר, להתעצבן כל כך?

זו לא הנאמנות להלכה ולממסד הרבני. אני לא רואה אותך יוצא בשצף קצץ על מחללי שבת, אוכלי שרצים, או סתם עצלנים שמתפללים אחרי זמן קריאת שמע.

בציפיית הישועה.

כי הם לא עושים מזה אידאולוגיההשנצליה של משה

אני כבר ביום הראשום שכחתי

ואני גם כן לא כזה מקפיד - אבל לפחות אני מאמין בהלכה!! אני מאמין שזאת האמת! ושאם ה' אמר לנו לא להשחית רכוש של גויים אלא לחכות בסבלנות כש שהם יעופו לבד - אז אני יאמין בזה!!! ולא ילך לחבל ברכוש שלהם !! הרי אנחנו מתלוננים עליהם שהם עושים לנו טרור! אז מי נתן לנו רשות לעשות להם אותו דבר???

אתה מקפיד גדול בהלכות שנראות לך..שמוליק פיין

בס"ד

במה שלא נראה לך אתה לא מקפיד..

ואם ה' אמר שצריך לרצוח כל ילד שהוא מזרע עמלק גם אם הוא "תינוק קטן וחמוד שלא הזיק לאף אחד" אתה גם מקבל את זה..? ואם ה' אמר שצריך להלחם על א"י וכן להלחם זה אומר רצח זה אומר מלחמה! גם אז נוח לך לקבל את זה?

אחי זה ההכללה הכי מגעילה שישהשנצליה של משה

אני לא ממש לא מאלה שמקבלים רק איזה הלכות שנראה להם. אם התורה היא האמת אז תריך לפעול לפיה בכל דבר קטן!! אבל תג מחיר זה נגד דעת תורה!! זה הכל

ואל תגיד סתם דברים על אנשים שאתה לא מכיר

אה וד"א

למה שאול איבד את המלוכה??כדי שהוא יקבל את העונש שלו בעולם הזה ולא בעולם הבא. ולמה לא מגיע לו לקבל עונז בעולם הבא?? כי הוא אמנם עבר על דבר ה' אבל הוא עשה את זה מתוך מוסר  ולא מתוך בגידה

תפסיק לבלבל במוח עם הלכות מומצאות.יהודי מרמ"ג

זה שהרבנים המציאו היום הלכות מלחמה לנוחותם בלבד, לא הופך אותם לנכונות.

דווקא ההלכה אומרת להילחם באויב ולא לנהוג כצאן לטבח.

אנחנו לא מתלוננים שעושים לנו טרור. אנחנו מודעים לכך שהם אויב ושונאים אותם, על חילול ה'.

הרמב"ם פוסק שבמלחמת מצווה, אסור להחיות נשמה...

לא ראיתי עדיין רב שהביא מקור לכך שאסור לפגוע בערבים.

אצל יהושע, זה באמת לא היה בסדר שהחרימו את יריחו, אבל בשאר המקומות כן בזזו את הרכוש.

כצאן לטבח????השנצליה של משה

אחי לנו יש פה שליטה ריבונית, לנו יש פה צבא לנו יש הרבה יותר כח מהם. פיגוע טרור פה ושם לא נחשב להיות מובלים כצאן לטבח אם לנו יש את בכח בידיים להפציץ את כל עזה!! אנחנו יודעים טוב מאוד שאם אויבים שלנו, ושאם המצב היה הפוך - ולהם היה את השליטה.. אנחנו לא הייו כאן. אבל להאבק בהם בדרכים שלך ממש לא צריך

יש לנו שליטה ריבונית שמובילה אותנו כצאן לטבח..אלירז

אולי היא שמה לב אולי היא נוהגת מטיפשות, אולי בזדון - זה לא משנה..

משמידים אותנו לאט ובטוח.

וכשהבריטים עזבו את הארץ ונשארנו תחת מציאות ערבית עויינת ודמוגרפיה שהתייצבה לרעתנו - 

גם אז ניצחנו אותם, ולא בזכות עצמינו, אלא בזכות הקב"ה

שהוא אל נקמות ואל מלחמות - ויש לו עניין שבניו יילחמו באויביהם.

הקב"ה קורא לכל אויבי עם ישראל - אוייביו! והפוך..

וכבר כתוב "הלא משנאיך ה' אשנא, ובתקוממיך אתקוטט"

זה אמר דוד המלך! שהיה נעים זמירות ישראל ו- שופך דמים!!!

עדינו העצני!

עדין בשעת לימוד התורה, וקשה כמו עץ בקרב..

שמור את העדינות והמוסריות שלך לבית המדרש בבקשה.

בשנאיך ה'השנצליה של משה

תקשיבי טוב: כשדוד המלך אמר בשנאיך ה' הוא התכוון ל2 דברים : הראשון זה מינים מישראל והשני זה לגויים.

להשוות את היהודים החילונים של ימינו למינים זה חטא בפני עצמו. את צריכה לשטוף את הפה עם סבון אחרי דבר כזה

תתביישי

וזה עוד אחרי שהתראיינת בלי בושה לטלוויזיה ולא התביישת לספר שם עד כמה את שונאת יהודים אחרים

הדעה שלכם היא עיוות. אתם מסתמכים על כל מיני דברים מן המקורות. תשמעי, את זה שיש 70 פנים לתורה אנחנו יודעים אבל הדעה שלכם זה לא פן - זה עיוות. שום פן של תורת ישראל לא יתמוך בשנאת יהודים!!  בקשר לדעה שלי לגבי תג מחיר שלא תחשבי לרגע שאכפת לי מהמסדגים של הערבים!! מצדי שישרפו! אכפת לי ממך! מהמידות שלך שבאת לעולם כדי לתקן אותם ואת רק משחיטה אותם! אכפת לי מהנפש היהודיםת שלך שאם זה היה תלוי בה היא בחיים לא הייתה אפילו מעלה את הרעיון של ללכת למסגד ולחלל אותו

שאלה לי אליך, אדון בדיחהיזהר

אתה למדת משהו בחיים שלך? ידועים לך יסודות סוגיית גדרי רשעים והיחס אליהם?

מניין לך הקביעה הגורפת שדוד התייחס רק למינים מישראל? אחיתופל, רבו של דוד, היה מין? אתה יודי שע"פ חז"ל דברי דוד "אנשי דמים ומרמה לא יצחו ימיהם" מכוון אליו?

ועוד, מניין לך הבדל תהומי בין המשומדים לחילוניות של ימינו לבין המינים?

זה היה ציווי אלוקי מיוחד.אנונימי (פותח)
תאמין לי שיש רבנים שהציבוא הדת"ל מאוד מחזיק מהם..שמוליק פיין

בס"ד

ולא יודע שהם תומכים בכריתת עצי זית של ערבים(בחול המועד!) ועוד כאלה וכאלה..

אבל עזוב מה זה קשור להאם הם חלק מהממסד הרבני או לא..?! הם רבנים זה העיקר! או שרק הממסד מחליט מי פה רב?

אחי זה נראה לי לא אמין לא רק מבחינה הלכתיתהשנצליה של משה

גם מבחינה פסיכולוגית

תחשוב שהחינוך של הערבים די גורם להם לראות אותך בתור אויב של האיסלם. זאת בעצם הסיבה שהם מבצעים פיגועים. לא אכפת להם אפילו להרוג את עצמם בשם המטרה הקדושה שלהם להרוג את האויב

כשאתה מבצע תג מחיר במטרה להרתיע אותם - אתה רק מחזק אצלם את ההבנה שאתה האויב!! ד"א אתה באמת תרתיע אותם - את הנשים והילדים שבחיים לא היו מבצעים פיגועי טרור גם ככה!

את המחבלים לא רק שאתה לא תרתיע (תחשוב הם מוכנים למות כדי להרוג אותנו אז תג מחיר קטן ישנה את דדעתם?) להיפך אתה רק תתן לט עוד סיבות להמשיך בדרך הטרור!!! אתה באמת חושב שמחבל שדוגל ברצח יהודים יעצור יום אחד ויחשוב "שניה אם אני יהרוג יהודים אולי הם יעשו תג מחיר בכפר שלי אז עזוב לא כדי" ?

זה בדיוק העניין,לחדד את ההבנה שהם אויב.יהודי מרמ"ג
צריך לחזק אצלנו את ההבנה שהם האויבהשנצליה של משה

מהבחינה הזאת המצב לא בטטה כמו שאתה חושב רוב היהודים מאמינים שהם האויב - גם השמאל ואפילו חלק גדול מהשמאל הקיצוני.

אבל לא צריך לחזק אצלם את הרגש שאנחנו האויב. זה רק מעודד טרור

זה לא בשביל לחדד אצלם.יהודי מרמ"ג

זה מלחמה. במלחמה עושים מה שאפשר בשביל לפגוע באויב.

ולא זה המקום להתדיין על תועלת התג מחיר.

המצב כרגע לא מוגדר כמלחמההשנצליה של משה

ולכן אסור לנו לפגוע בהם סתם. וגם זה לפי ההלכב ושאף אחד לא יגיד לי שאני ממציא הלכות!!! לעם ישראל אסור לפתוח במלחמה (אפילו לא במלחמת מצווה) מבלי לנסות קודם דרכי שלום !!

מי קובע מתי אנחנו במלחמה?שמוליק פיין
עם ישראל לא פתח במלחמה.יהודי מרמ"ג

הערבים פתחו במלחמה.

במצב כזה בוודאי שעם ישראל לא צריך לתת את הלחי השנייה.

עזרת ישראל מיד צר, זה בדיוק מלחמה.

הנה המצאת שאנחנו לא במצב מלחמה....

מלחמה זה מצב מוגדרהשנצליה של משה

ב1948 ב1949 ב1967 היינו במלחמה. כרגע אנחנו נמצאים במצב של כוננות מלחמה. יענו מצב מדיני שבו המדינה משקיעה משאבים לצרכי מלחמה למרות שהיא לא באופן רשמי במלחמה - כי יש איזהשהוא גורם עוין שעלול לפתוח במלחמה.

ולכן מבחינה הלכתית אסור לנו להרוג סתם. סוף סיפור

כוננות מלחמה?יהודי מרמ"ג

ואח"כ תבכה כשאומרים שאתה ממציא הלכות.

אם זריקות אבנים לא נחשבות בשבילך מלחמה, אז אתה חולני.

תקשיב לי טובהשנצליה של משה
עבר עריכה על ידי השנצליה של משה בתאריך א' סיון תשע"ב 11:19

א. תדבר עם קצת כבוד אני לא חבר שלך

ב. כן כוננות מלחמה זה מצב מדיני מוגדר

ג. אנשים שזורקים אבנים הם כולה אנשים מפגרים שחינכו אותם ככה! ולבוא ולבוזז את הרכוש שלהם בגלל זה זה כמו לקחת את כל מה שהיהדות מאמינה בו ולהעיף אותו מהחלון

בתקופת כיבוש הארץ ה' הרג בן אדם כי הוא לקח רכוש של איזה גוי שגם ככה מת במלחמה. אז זה נראה לך בסדר לעשות את זה היום כשחלק מהארץ כבר גבושה ונצאת תחת ריבונות יהודית? חוץ מכמה גורמים עוינים. אתה אפילו לא מדבר על הצבאות של הערבים. אתה מדבר על פלשטינאים. לראות אותם כמאיימים על הריבונות היהודית בארץ זה פשוט הדבר הכי מפגר שיש. אין להם אפילו צבא!! לזרוק אבנים זה הדבר הכי גדול שהם מסוכלים לעשות!!  בגלל זה נתייחס אליהם ככה? ה' נתן לנו נבואות שאמרו לנו שבכניסה לא"י נתעכב ע"י גויים, ושזה לא ירתיע אותנו כי בסוף הם יעלמו. תסמוך על ה' לא על עצמך.

ד. אם יהודי קורא ליהודי אחר חולני כבר אני לא מחזיק יותר מדי מהדעות שלו

גם לנו אין צבא.יהודי מרמ"ג

את הבנאדם שהרג יהושע הוא הרג בגלל שהוכרז על זה כחרם.

תסתכל במלחמה על העי ותראה ששם כן בזזו את הרכוש.

אני לא רואה אותם מאיימים על הריבונות היהודית בארץ, כי אין ריבונות יהודית. אני לא יודע מה מסתכם אצלך כארץ ישראל, אבל רוב רובה אינו בידינו כיום.

ד"א אני לא יודע אם שמעת על זה, אבל המדינה שלך הקימה להם צבא. קוראים לזה "משטרה פלשתינית" הם רצחו אחד בשם בן יוסף לבנת.

החילוק הטפשי שלך בין הערבים לפלשתינאים, הוא טעות מיסודו.

אלה וגם אלה נלחמים בך מאותה סיבה.

שמע אני מבין את מה שאתה מנסה להגידהשנצליה של משה

אבל זה שטויות!!

גם ריבונות על חלק מישראל זה יותר ממה שהיה לנו במשך כל הגלות. ומבחינת ההלכה אסור לוותר על חלק מא"י שיש לך אותו כבר  - אבל זה לא אומר שכל א"י חייבת תמיד להיות בשליטה שלך! להיפך גם אם יש לך קילומטר על קילומטר מארץ ישראל וגם אם אתה חיוני מגעיל שלא מאמין באלוקים - עדיין זה נישב ריבונות ישראלית.

כשחלק כ"כ גדול מא"י נמצא בידנו - להגיד ש"אין ריבונות ואין צבא" זה שטות

החילוק בין הערבים לפלסטינים הוא לא שהם 2 אויבים שונים. אבל הם 2 גורמים שונים!!!! אין להם את אותה יכולת! ואל תשווה בין צה"ל לבין המשטרה הפלסטינית!

למה לא?המשטרה הפלסטינית לא הרחיקה אותי מיו"ש.יהודי מרמ"ג

זה שהמצב יותר טוב מבגלות, לא אומר שיש לנו ריבונות.

מבחינתי, הציונים הם כובש זר בדיוק כמו כל מישהו אחר שהיה פה.

רק שאצלם, יותר נוח לחיות.

לפי ההלכה, מצווה לכבוש את כל א"י אז אל תבלבל במוח.

אין בהלכה מושג שנקרא ריבונות יהודית, יש מלכות.

מה אכפת לי איך קוראים לזה בהלכה????השנצליה של משה

הרי לא יהיה לנו ריבונות על כל שטח א"י עד ימות המשיח וזה כתוב במפורש בנבואות?? אז מאיפה הקרצת לי עכשיו הלכה שצריך לכבוש את כל הארץ????

"מבחינתי, הציונים הם כובש זר בדיוק כמו כל מישהו אחר שהיה פה.

רק שאצלם, יותר נוח לחיות."

לזה כבר אין לי ויכוח. אני לא מסכים אבל גם אין לי את הידע להתווכח - הזמן יעשה את שלו ועוד נראה אם הציונות היא נכונה או לא. אבל אם דברים אחרים שאמרת - שמותר לבצע תג מחיר - אם זה אני יכול ועוד-איך להתווכח!! כי זה נגד דעת תורה וזה תנועה מגעילה ומכוערת שתריך לעקום מהשורש מעם ישראל

איפה בדיוק כתוב בנבואות מה שאמרת?יהודי מרמ"ג

אתה מוכן להפסיק לעוות מקורות?

שניה אני יבדוק ואני אחזור אליךהשנצליה של משה

אם אני לא טועה זה בגמרא איפושהו יענו פירוש על משהו שכתוב בתנ"ך

נכון כי היא מכדיפה להשאיר אותך שםהשנצליה של משה

ככה יהיה יותר קל להרוג אותך

המחבלים היחידים שעוד מחזיקים עד כדי כך מהאסלאם זה.שמוליק פיין

בס"ד

המחבלים המתאבדים..זורקי האבנים הרוצחים ושורפי השדות הם ברובם חילונים וזה ממש לא אכפת להם מה האסלאם אומר אנחנו מפריעים להם לכבוש את אל קודש ופלשתינה אז הם רוצחים אותנו זהו פשוט מאוד!

למה אתה חושב שערבי שחוטף לא מתחיל לפחד? אני לא יודע בכמה מפגשים עם ערבים ובאילו מצבים יצא לך להיות  אבל תשים לב שברגע שערבי חוטף הוא מוריד את הראש..

כמה מהמחבלים מוכנים למות בשביל לרצוח יהודים? בודדים..רובם מעדיפים ללכת לכביש הקרוב לזרוק 2-3 אבנים ולחזור הביתה לאישה לילדים ולהורים..ותהיה בטוח שכשערבי כזה יודע שאם הוא עושה משהו הכי קטן המשפחה שלו וכל הכפר שלו עלולים לסבול מזה הוא יחשוב פעמיים 3 לפני שהוא יעשה..

אז מה הבעיה? אני אגיד לך מה הבעיה..שרק אנשי יצהר + - הם אלה שדואגים שערבים יפחדו לעשות דברים כאלה..למה שערבי מעוורתא יפחד לרצוח משפחה כשהוא יודע שבמקרה הכי גרוע הוא לא יוכל לחזור למסוק שם זיתים? נו שויין זה שווה את זה..ולמה שערבי מבית עומאר יפחד לזרוק אבנים..? מה יקרה יעצרו וישחררו אותו? יומיים שלוש שווים רק בשביל הגאווה של אחרי..אם כל ישוב אזור מקום היו דואגים בעצמם ולא מסתמכים על צה"ל שידאג להם אלא הולכים ודואגים שהכפר הזה יחטוף טוב טוב אז זה לא היה ממשיך..ובאמת תראה איפה יש זריקות אבנים ואיפה אין..

הבנתי תהגיון - לא מסכיםהשנצליה של משה

גם החילונים שבהם רואים אותך כאויב וככובש והם מוכנים להקריב הרבה בשביל לדכא אותך. מבחינתם - גם מבחינת החילוניים -הם מנהלים פה מאבק על החרות שלהם ועל ה*עאלק* לאומיות שלהם. חילונים ולא חילונים - כולם רואים את המעשה של ללכת ולזרוק אבנים כמעשה גבורה!! וככל שאתה מתנגד - אתה כאילו מאשר את התאוריה שלהם. הם רואים שאתה באמת האויב ושאתה באמת מנסה לדכא אותם ואז הם רק ממשיכים במאבק שלהם!! גם אם אנשים פרטיים יפחדו לבצע פייגוע הקונצנזיוס הפלשטינאי שצריך להלחם ביהודים ימשיך לבעור בתוכם. פשוט לא כדאי

הם לא התקרבו ליצהר, תראה בסרט איפה ההצתות והבלגאןאוהב יהודים

הם יוצאים 10 מטר מהבית שלהם ומציתים והאש עולה לבד....

והעובדה שלכפר הזה יש כלבי שמירה וגיפ שמפטרל בלילה....

הפרסום זה חלק מהעניין.....אוריין
בואנה יחתיכת קרימינלהשנצליה של משה

גם רצח חכם זה רצח שלא מתפרסם אבל הורג את הבנאדם

גם שוד חכם זה שוד שלא מתפרסם אבל אתה מקבל את הכסף...

כל הנקודת הנחה הזאת שלך שרכוש ערבי הוא הפקר רק בגלל שהארץ הזאת לא שלהם - נוגדת את ההלכה!!!

השחתת רכוש של גוי - אפילו גוי עוין!! (מה שרב הפלסטינאים לא) לא פחות חמורה מהשחתת רכוש של יהודי!!

אתה אמור לבנות על זה שאתה תתנהג לפי ההלכה והשם יסדר לך שבערבים לא יבצעו פיגועים!!

אף רב ואף נביא לא נתן לך רשות ללכת ולחבל בדברים שלהם .. גם לא כדי למנוע פיגועים

חוץ מזה שאפשר לפקפק בעד כמה זה באמת מרתיע אותם.. זה די עושה את ההפך זה מחזק אתלם תחושה שאנחנו האויבים שלהם ושהם צריכים להלחם ולמחות נגדינו גם אם יש מחיר!! (ואת זה אני שמעתי מפלשטינאים זה לא סתם תאוריה שהמצאתי)

וחוץ בכל זה - - עדיין יש את העובדה שיש סיכון שהעניין התפרסם לתקשורת וזה יגרום שנאת אחים

לא חבל???? יאללה מספיק עם התג מחיר הדבילי הזה!!

זה לא גזל כמובןטוביה2

וזה גם לא בשביל הערבים אלה בשביל הציונים אם הם יהרסו י היה בלגן הערבים הם כלי הרבה יותר קל לפגוע בהם (פיזית ולכמה לא מספיק מבורירם גם מוסרית) מאשר לפגוע בציונים

(א"א לקרא לזה ביהודים מסיבה פשוטה יש שם (במג"ב) יותר לא יהודים אשר יהודים)

"סתם" נקמנות אהבתי..שמוליק פיין

בס"ד

כשרוצחים משפחה ואח"כ ערבים חוטפים זו "סתם" נקמנות?

כמה אפשר לטחון את אותו נושא....משכנות הרועים
הרבה...די"מ
לא, זה מאוד מאוד מזיק מכל הבחינותדתיהדתיה

כמה אנשים באמת עושים את זה? מישהו יודע להגיד לי במספרים?

חיה בסרטטאטע!!
למה בגלל שהיא לא חושבת כמוך?השנצליה של משה

וכמו הכמה מאות שחושבים כמוך??

להיפך יש מאות אלפי ימניים (דמאמינים בא"י שלמנ) ודתיים (שמאמינים שזו הארץ המובטחת רק לנו) שחושבים כמוה.. ורק כמה מאות שחושבים כמוך

עם כל הכבוד נראה לי שמי שחי פה בסרט זה לא היא

בגלל שהיא חושבת שהיא תקבל תושבה ל-די"מ

"כמה אנשים עושים את זה".....

בויקיפדיה כתוב שבין כמה מאות עד כ3000 איש...אוהב יהודים
אם למשה היה אסור להרביץ למיםהשנצליה של משה

כדי לשמור על המוסריות שלו - למרות שליאור לא באמת היה אכפת (כי אין לו רגשות)

אז למה לנו מותר להתייחס ככה לערבים?? אולי מגיע להם התייחסות כזאת (לפי דעתי לא מגיע אבלל נניח שמגיע) מה עם המוסריות שלנו???? מי שיכול לבוא ולחלל ככה מסגד מוסלמי (שזאת דת שיהדות מאוד מחזיקה ממנה) שבה עובדים אל אחד (גם אם זה לא אל האמת) ועוד שהוא יודע שאם מוסלמי היה עושה אותו דבר לבית כנסת כמה זה היה פוגע ברגשות שלו - לא יכול להיות בן אדם יותר מדי מוסרי

משה רבינו לא עשה ככה כי ה' אמר לו.יהודי מרמ"ג

מי ששורף מסגדים, אני מניח שעושה את זה גם כי ה' אמר לו.

מוסריות, זה לא דבר שאנחנו קובעים, אלא ה' יתברך.

אני שבעד שתפסיק לחפור עם הטיעונים החולניים שלך, כי זה כבר נמאס ואתה סתם פרובקטור.

מצפון - שמעת על הדבר הזה??השנצליה של משה

זה הדבר הזה שה' שם בנשמה שלך כדי שתדע מה מוסרי ומה לא. נגיד כשה' אומר להרוג את עמלק זה לא מעורר שום מצפון כי עמלק הם עם של רשעים..

אבל ממש אסור להשוות את זה לזה!!

אני פרובוקטור?? שמת לב עד כמה הדעות שלך הזויות?????  ועוד אני פרובוקטור

כשה' אומר להרוג את עמלק זה כן מעורר מצפון....רבקה...

למי שמעורר לו מצפון לפגוע בערבי...

גם את המצפון הקב"ה קובע ולא המוסר והתרבות הזרה של ימינו...

תגיד אתה נורמאלי?השנצליה של משה

קראת את המפרשים על למה צריל למחות את זכר עמלק?? יש כל מיני פירושים ומלא מדרשים אבל תכלס יש דבר אחד שחוזר בכל פעם ןפעם: התנגדות למוסר אלוקי והמלכת האדם על העולם. זה החטא שלהם. הם יענו כמו הנאצים!! להרוג נאצים מעורר אצלך מצפון?? אני מקווה מאוד שלא

מצד שני לייחס לאנשים מוסלמים את החטא "התנגדות למוסר אלוקי והמלכת האדם על העולם" זה קצת מטומטם לא??? יש הרבה גויים בעולם כל אחד אם הפילוסופיות והתורות שלו. וכן,  יש גם עוכרי ישראל שהם לא עמלקים. אבל מותר לשנוא רק את מי שעמלקי. כיום בגלל שעמלק התערבבו בעולם צריך לשנוא את כל מי שמאמין מתורה של העמלקים. כמו הנאצים למשל. אבל ממש ממש לא כמו הערבים!!

חחח "דת שהיהדות מאוד מחזיקה ממנה"??אחי באיזה סרט..שמוליק פיין

בס"ד

אתה חי..

עד כמה אני אמור להחזיק מהדעות שלךהשנצליה של משה

כשזה הידע הכללי שלך??

תקרא רמב"ם אסור לשרוף ספר קוראן בגלל איחוד האל שבו. הוא גם כותב שם מאמר ארוך על איחוד האל של הישמעלים שלא תלוי בכלום ושזה משהו שהיהודים צקיכים ללמוד מהם......

בקיצור.. אם אתה לא יודע .... אל תדבר

סייג לחוכמה שתיקה

"דת שהיהדות מאוד מחזיקה ממנה"?דניאלה .ד.

אז למה בכלל יהדות.. אם האיסלאם הם המודל האמיתי?

צדיק, נורא לשמוע שהיהדות מחזיקה מהאיסלאםדניאלה .ד.

פקח עינייך!!!!!

היהדות היא האור לגויים.. ויקום אדם שיאמר ההפך הייתי מקהה את שיניו.

אני מאמינה ומקווה שאתה אומר זאת מחוסר ידיעה בלבד.

תקראי מה כתבתי לשמוליק פיין הזההשנצליה של משה

גם אם האיסלאם לא דת אמת היר מוגדרת כדת קדושה. וכל הרבנים סוברים ככה. מותר לשרוף ברית חדשה אבל קוראן אסור את יודעת את זה?? ותאמיני שהראשונים שקבעו את ההלכה הזאת ידעו טוב מאוד שיום יבוא והאסלאם תהפוך לתורת הסתה נגד יהודים. זה כתוב בזהר חוץ מזה שזה די ברור שזה יקרה מתישהוא לפי מה שכתוב בקוראן שלהם. ועם כל זאת האסלאם זאת דת שצריך לכבד אותה. לא כמו הנצרות שהיא עבודה זרה ושמי שיסד אותה היה מין

אחי, איניני מבינה הרבה מבחינה הלכתיתדניאלה .ד.

אבל לפני שבאים וזורקים ש"כתוב וכתוב" והתורה אומרת.

תעיינו עם ת"ח ופוסקים ואז תביאו תשובות

בירור מוצלח. לי ולך

אל תבלבל במוח.יהודי מרמ"ג

יש מחלוקת בראשונים האם האסלאם הוא עבודה זרה או לא.

אבל בכל מקרה, כפירה הוא כן ואין שום עניין לכבד אותו.

תודה רמ"גניק דניאלה .ד.
...יושב בדד

האיסור החמור שקיים באסלאם על כל צלם ותמונה, מחמיר לעתים אף יותר מהגישה הרווחת ביהדות. ולכן הגישה הקלאסית ביהדות אינה רואה באסלאם עבודת אלילים, אלא כדרך לגיטימית לגויים לעבוד את ה'. וכדברי הרמב"ם:
"אלו הישמעאלים אינם עובדי עבודה זרה כלל, וכבר נכרתה מפיהם ומלבם. והם מייחדים לאל יתעלה ייחוד כראוי..." (תשובות הרמב"ם, פריימן, הוצאת "מקיצי נרדמים", התרצ"ד, סימן שסט)
הרמב"ם עוד מוסיף שאף שהמנהגים של כריעה, זריקת אבנים, פריעת הראש ואי לבישת בגד תפור מקורם בהתאמה בעבודות אלילים של בעל פעור, מרקוליס וכמוש, מכיוון שכיום הם נותנים נימוקים אחרים לדבר, אין בהם עבודת אלילים, והדבר מסור לליבו ולכוונותיו של האדם, כאשר הוא מבצע מעשים אלו.
בעקבות דברי הרמב"ם והמאירי פסקו הרב חיים דוד הלוי והרב עובדיה יוסף שמותר ליהודי להיכנס למסגד, ואף מותר לו להתפלל שם תפילה יהודית.

[עד כאן מויקיפדיה כמובן]

אבל אתם סתם מסיטים את הדיון.
כל הכבוד!!השנצליה של משה

הנה אחד אם יוזמה שנולך ומברר ולא סתם אומר משו כי ככה נראה לו

דברי הרמב"ם בעניין האיסלאם לא שייכים לכאן..אלירז

הרמב"ם כתב את איגרתו בנוגע ל"כשרות האיסלאם" עבור גר צדק הנקרא עובדיה שנפגע מהאשמתו כעובד ע"ז.

ולכן האגרת - הינה כולה תירוצי פיוס ואינה נוגעת להלכה.

תשאל איך אני מעיזה לומר כך על מה שכתב הרמב"ם!?!?

הרמב"ם עצמו לא כתב להלכה את המסקנות היוצאות מן האיגרת הנ"ל לספרו משנה תורה, שנחתם לאחר שליחתה, משמע שהוא לא ראה בה עוגן הלכתי.

והרמב"ם הרי ידע שנקודה זו משליכה על הרבה מאוד חלקים באורח חיינו בא"י ובתפוצות - תחת שלטון מוסלמי, שהיה גם אז.

מזתומרת דברי הרמב"ם חשובים בכל מקום...יודלה

הקושיא ליתא מעיקראיזהר

האיסלאם מייחדים יחוד ראוי, אבל ודאי שאמונתם היא כפירה. כל הנפקא מינא היא לעניין עבודה זרה. כך פסק הרמב"ם גם במשנה תורה. הרמב"ם לא שינה במאומה מהאמת לשיטתו באגרת לר' עובדיה הגר. אגב, אפשר לראות דברים חריפים מאוד של הרמב"ם נגד האיסלם באגרת השמד, וכמדומני גם באגרת תימן (ועל חכמי האיסלם ('המדברים') בעוד כמה אגרות, ביניהם האגרת על גזירת הכוכבים).

כשיהודי הולך לפי האסלאם - זה כפירההשנצליה של משה

יהודי צריך להיות יהודי.

למשל ישו הוא מה שקוראים לו "מין" - יהודי שהלך וכפר ויצר דת מכוערת משלו.

אבל אסלאם זה לא יהודים זה גויים וטוב שיש גויים שמאמינים באל אחד ובמוסר אלוקי!!!

עזוב את הוויכוח הזה - מה זב משנה אם האסלאם היא דת שהיהדות מחזיקה ממנה או לא?? (ד"א אני מקשיב לדניאלה אני באמת הולך לברר אם מותר לחלל מסגד עם הרב שלי)

זה לא הנקודה של מה שניסיתי להגיד!! מה שנסיתי להגיד זה שזה לא משנה מה הם עושים ואיך הם מתנהגים.. אנחנו עם ישראל וחובה עלינו להתנהג בדרך מוסרית!!!!

אז עכשיו תענו לי על השאלה - איזה מקור נותן לנו רשות להתרשל בתפקיד שלנו - לךהתנהג בצורה מוסרית ???

אם היה איזה מקור או פסק הלכה מילא אבל אין!!!

יש לי שאלה..מי קובע מה מוסרי ומה לא?שמוליק פיין
המוסר שאנחנו הולכים לפיו, הוא מוסר של התורה.יהודי מרמ"ג

לא מוסר אנושי מסולף ומעוות.

אמרת את זה כבר וזה לא תשובההשנצליה של משה

א. תגיד לי מקור שמוכיח שדעת התורה היא שמותר לעשות תג מחיר. אמנם מקור אחד זה לא ממש יספיק נגד

כל המקורות האחרים שאומרים שאסור - אבל לפחות זה יראה שאתה סומך על משהו

ב. מצפון!!!! זה הדבר הזה,, לא יודע עםפ שמעת עליו, - שה' נתן לנו במתנה כדי שנדע מה מוסרי ומה לא. האידאולוגיות שהיהדות הכי סולדת מהם הם לא פילוסופיות מוסריות, גם אם הם כן מעוותות אלה פילוסופיות אנטי-מוסריות כמו הנאצים ימ"ש

א.הרב שלמה זלמן אויירבעך...יהודי מרמ"ג
עבר עריכה על ידי יהודי מרמ"ג בתאריך א' סיון תשע"ב 12:49

"מתוך שהותר גופם הותר ממונם".

ב.אחת התחבולות של יצר הרע, זה לומר לאדם לא טוב לעשות כך ובעצם המעשה הנ"ל הוא מה שהאדם צריך לעשות.

רמב"ם: אבל מלמחת מצווה כגון 7 עממים ועמלק אסור להחיות מהן נשמה.

הרב דב ליאורהשנצליה של משה

הוא הרב שהכי קרוב לדעות שלך. תראה מה לו יש להגיד

שאלה:
במספר פינויים של מאחזים בזמן האחרון, וכן בבית השלום, נוכחנו לראות את הנוער שלנו זורק את כעסו על רכושם של הפלסטינים - פינצ’ור רכבים, שריפות, זריקת אבנים וכו’.

1. האם דבר זה אינו חילול ה’ אדיר (במיוחד כאשר כלי התקשורת מלאים בהשמצתנו)?
2. האם מותר בכלל לפגוע ברכוש של גוי בגלל שהוא גוי?
3. אם באמת יש בעיה, מדוע איננו שומעים את מנהיגי הדור מוחים על העניין?

תשובה:
1. חילול השם הוא במה שמפנים את המאחזים, שממשלת ישראל במקום לעודד התיישבות יהודית בארץ ממשיכה לקיים את המדיניות של הספר הלבן. אני חושב שגם הבריטים לאחר שעלה ישוב לא פינו אותו. החילול השם הוא בכך שעם ישראל שחוזר לארצו שולח את המשטרה שלו לפנות יהודים. אם היה מדובר בבעיה של תוכניות מתאר - זה משהו אחר, אבל סתם מתנגדים להתיישבות משום שהגויים מבחוץ מתנגדים לכך שיהודים יתיישבו, משום שהנשיא של המעצמה המערבית לא רוצה, משום שהערבים רוצים שהארץ תחרב ותוסגר להם. החילול השם הוא הפוך, ע"י מי שעושים את ההרס.

2. סתם כך אסור. צריכים לבדוק מה השיקולים של אותם אנשים שעושים זאת, הם לא מסרו לי את השיקולים שלהם. השאלה אם זה באמת נכון או שזה רק פירסומים של כלי התקשורת שיש להם איזו הנאה סדיסטית להכפיש את המתיישבים. אולי זה איזה שתול שלהם שעשה את המעשים. כבר קרה כמה פעמים ששוטרים עושים כל מיני צעדים חריגים ואז מכפישים את המתנחלים שהם פגעו בשוטרים וכדומה. קודם כל צריך לבדוק אם זה מאה אחוז נכון.

הוא אמנם לא מסכים שהציונות היא דבר רע אבל אפשר לראות איך הוא מדבר בסלידה מן התקשורת הישראלית והפוליטיקה ישראלית. וגם אפשר לראות איך הוא תומךבהתיישבות בהתלהבות. אני לא חושב שאפשר למצוא רב שיותר קרוב לדעות שלך ממנו. ואפילו הוא אומר שאסור להשחית רכוש!!

אין לי עזות מצח לעמוד ולסתור את הרב אויירבך אבל יש לי על מי לסמוך שפעולות תג מחיר הם אסורות

לא הייתי סומכת על תשובה שהתפרסמה באינטרנט...רבקה...

אם לא שמת לב הניסוח פה ממש מעורפל ולא חד משמעי...

ויש לזה סיבה...

אם הוא היה מפחד לכתוב שהואהשנצליה של משה

תומך בתג מחיר הוא לא היה מביע תמיכה אבל הוא גם לא היה כותב שאסור. תראי הוא כתב במפורש שאסור

'תג מחיר' זו בדיחה שלא מפריעה לאיש.משכנות הרועים

אף אחד לא באמת מתרגש מגרפיטי עלוב על מסגד נטוש או מכמה עצים שרופים למחצה.

התשקרות יודעת להפוך זבוב לפיל, ולכן מציירת את התג מחיר כאיום הכי נורא על המזרח התיכון (אחרי 'הדרת נשים' כמובן) אבל בפועל - לא קורה שומדבר.

עצם המחשבה ש'תג מחיר' הוא עניין רציני כפי שהתשקורת עושה ממנו - הוא פשוט נפילה בפח.

אם היית קם בוקר אחד והרכב שלך היה שרוף,יהודי מרמ"ג

היית מגיב אחרת.

כנ"ל אם המטע שלך היה עקור, או שהיית שומע שערבים שרפו לך ת'בית כנסת...

פעמים בודדות הוצתו מסגדים, לרוב רק כמה שטיחוניםמשכנות הרועים

ואת התגי מחיר הגדולים באמת - סביר להניח שלא ביצעו מתנחלים, ע"ע 'טובא זנגרייא' שע"פ כל ההערכות מדובר בעלילת דם קלאסית.

לא צריך לעשות מזה יותר ממה שזה.

היום כל נער משועמם שמרסס 'תג מחיר' על בניין - כבר נחשב איזה טרוריסט מסוכן שמצית את המזרח התיכון.

בסה"כ הכללי לא מדובר פה על משהו רציני.

זה לא משנה כמה הוצת.יהודי מרמ"ג

עצם זה שהיה נכנס לך ערבי לבית כנסת ומצית שם שריפה, זה השפלה.

בטח בכפרים, שאם היו תופסים את הבנאדם היו הורגים אותו, זה מוסיף להשפלה פי כמה.

נכון, באמת יש חילוק פגיעה רצינית ברכוש לריסוס גרפיטי.

אתה לא מבין שיש לשב"כ אינטרס לומר שזה היה ערבים, זה פאדיחה בשבילם שיהודי שרף והם לא הצליחו לתפוס את הפושע....

היום גם סימוס נחשב ריגול. ההגזמה הפכה לנורמה.משכנות הרועים

זה בבחינת 'אדם נשך כלב'.

הערבים יומיום זורקים אבנים ועוסקים בטרור - אבל זו מציאות שהתרגלנו אליה.

כשיהודי מעז לעשות פעם ב - דבר הכי קטן נגד ערבים, זה נחשב לדבר הכי חמור בעולם, כי כולנו מכווננים ע"י התשקורת לכך שיהודים מותקפים זו מציאות נורמאלית ולגיטמית, אבל ערבים שמותקפים, לא ברצח של תינוקות או בפיגועי התאבדות באוטובוסים אלא בפגיעה, לרוב קלה, ברכוש - זה סוף העולם ומציאות שאסור שתימשך.

זה לא רק התקשורת.יהודי מרמ"ג

המדינה מרגישה שהפסקנו ללכת כצאן לטבח וזה מה שכואב לה.

המדינה התרגלה שיש לה ילדי כאפות. היא כואבת את זה שזה נעלם לה.

זה שערבים הם פושעים היא כבר התרגלה, אבל יהודים מתנחלים נורמטיבים?

המדינה מרגישה שהפסקנו ללכת כצאן לטבח וזה מה שכואבהשנצליה של משה

ממש ממש כואב לשמוע מישהו אומר דבר כזה

אני מקווה מאוד שזה היה בציניות

הוא כתב סתם כך אסוראוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק! 
זה ממש לא סתם ככה...
והוא כתב שהוא לא יודע את השיקולים של אותם אנשים
ואין לי כח להתחיל  למנות אותם 
הקיצר הוא ממש לא אסר אתזה בפירוש... אגב אם אפשר את הקישור שמאיפה שלקחתה את השאלה תודה...

ראיתי את זה במקום אחר בפורום הזההשנצליה של משה
לשניצליהאוהב יהודים

א. אין ספק שהצחקת אותי מאד בשירשור הזה, תודה..חיוך

ב. אם אתה חושב שזה וויכוח הלכתי, בא לשבת באיזה שניצליה ונברר את הסוגיות בשמחה..

ג. בוויכוח הפרקטי אם זה יעיל, אז מול ערבים ברור שיעיל, אני אישית שמעתי את זה ממחט שומרון ועוד בכירים בצבא(לא שאיכפת לי מה הם חושבים, אבל בשבילך..), וגם פשוט תראה לאיזה יישובים יש ביטחון טוב, ולאלו ישובים לא, לדוגמא אחרי הפיגוע של פוגל, נרשמו עוד הרבה התרעות לפיגועים, דווקא באיתמר ולא ביישובים האחרים, אפילו שיותר קרובים לכפרים שמהם יצאו ההתרעות,וזה בגלל שתושבי איתמר העדיפו 'לבכות ולבנות' במקום להגן על עצמם.

מול הציונים זה גם וויכוח שלדעתי רואים טוב שזה השפיע על הפינויים מאד..

בהצלחה לך בחיים...

"הרב ליאור הרב הכי קרוב ליהודי מרמ"ג....."די"מ

שפכת אותי מצחוק

הנה התשובה למצפון שלך - מר שניצל..!אלירז

שו"ת דברי יציב (הקלויזנבורג) או"ח צ':
בענייני מסגדים שמישהו ניסה לשרוף בהר הבית
שו"ת דברי יציב חלק אורח חיים סימן צ
ובאמת כל כוונתי היה רק לאפוקי מדעת הפתאים והשוטים שציערו עצמם על השריפה שנשרפה תיפלתם ומכריזים על כך בריש גלי, וחוכך אני לומר שזה בגדר אביזרייהו דע"ז לומר על ע"ז שנשרפה ונתבזתה שמצטער על כך, ומכ"ש כשעומדת על הר האלקים מקום בית מקדשנו. וזה לעומת זה, וכמו בס"ת שנשרף ח"ו כמ"ש במו"ק דף כ"ו ע"א עיין שם, ולעומת זה כשרואה שבמקום מקדשנו ותפארתנו התחיל ה' לעשות לנו שנתבזה ונהרס אפי' במקצת הטומאה שמה, איכא חיובא על כל מי שבשם ישראל יכונה לשמוח ולהודות להשי"ת על כך, ולבקש על חסדיו ורחמיו כי לא יטוש ה' עמו ונחלתו, ויתקיים ובכן צדיקים יראו וישמחו וכו'.

ובענינינו נראה ודאי שבלא שם ומלכות עכ"פ צריך לברך. ומכ"ש כשנעקרה הבית ע"ז אפי' מקצתה ממקום מקדש אלקים, על כל נקודה ושעל חייבין לברך ולהודות להשם הטוב שהקטין הטומאה ובער ממנה ממקום מקדשנו, כאשר שם השם בפי בעזרת אלקי אבותי הקדושים להודות לו על נסיו ונפלאותיו להר ציון מקום שכינה, 

וכו"ע מודו בזה שזה הבית לע"ז שלהן הבית טומאה שלהם במקום המקדש זה עצם ע"ז וטומאה, וחייבין להודות ולברך להשם הטוב אשר חס על שמו וביתו, ולקוות שנזכה במהרה לראות בשוב ה' שיבת ציון אכיה"ר, וק"ו בן בנו של ק"ו מבית עכו"ם גרידא שאומר עכ"פ אל נקמות ה', ויתן השם הטוב לראות כי דם עבדיו יקום ונקם ישיב לצריו אכיה"ר.

והדף המקורי לתשובה.. (שתראה שלא המצאתי..)

ועכשיו תגיד שאיסלאם הוא לא ע"ז.

הר הבית זה דבר אחרהשנצליה של משה

וזה גם רב השמאלנים יודו

אתה מתבלבל - יש מחלוקת לגבי הנצרותהשנצליה של משה

כי מצד אחד הם מאמינים באל אחד אבל יש לו שילוש אז אולי זה עבודה זרה

לגבי האיסלאם כולם מודים שלא מדובר בע"ז

לא נכון.יזהר

יש הסוברים שגם האיסלם הוא ע"ז.

יש 2 סוגי עבודה זרהאוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק!  
עבודה זרה לאלילים וזה הנצרות...
ועבודה שהיא זרה לה' שזה האסלם   

זה בכל מקרה.יזהראחרונה

אבל אני דיברתי על גדרי ע"ז ממש.

למשל ה"דברי יציב" שאלירז הביאה.

הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה