מה אתם אומרים?אנונימי (פותח)

גבעת האולפנה מסמנת נק' מפתח לשאר הפינויים שח"ו יבואו.

מצד אחד מסתבר שאנשי גבעת האולפנה ומועצת יש"ע מתכננים למכור מאבק שקט בעד 300 יח' דיור בבית אל,

מצד שני יש פה עיניין חשוב למאבק! צריך להראות שהפינויים המתוכננים לא יעברו בשקט.

אבל, הם לא רוצים אותנו שם. מה עושים? נותנים להם לאכול את הדייסה שהם בישלו, או שבאים להאבק, לא שואלים אותם, ויודעים שהם יודו לנו (או שלא...) אח"כ?

וואי, אני כ"כ מבולבלת.....

אשמח לשמוע את דעתכם.

משפט יפה שמצאתי לפני שניה:גאהלהיותיהודיה

בס''ד

חשוב מאוד להילחם, ולהילחם, ולהמשיך להילחם, כי רק כך ניתן להרחיק את הרשע, גם אם לא להשמידו כליל

(מוכר לך???)

אם מוותרים של שכונת האולפנה,מוותרים על 9,000 מבנים+,או בקיצור כל ההתישבות.

לדעתי צריך להאבק.

נ.ב.-

אני די בטוחה שלא יודו לך אח"כ.

המשפט הנ"ל לקוח מהארי פוטר/שר הטבעות במקרה?!dovi2
הארי פוטר, יפה שהבנת!!אנונימי (פותח)

חיוך גדולחיוך גדול

מצאתי שיש בספר הזה כמה משפטים לא רעים...

בשר הטבעות יש יותר.dovi2
יאא איזה נוסטלגיהההאביה7
יישר כוח !!!!!מאיה29
שכונת האולפנה.פיתה פיתה

רוצים ולא רוצים.

תשמעו.אני יודעת שרב הילדים הולכים.ונראלי שגם הרבה אימהות.אבל יהיה מאבק!

הבנים החזקים וכל אלה-יהיו שם!ויהיה מאבק!

וכבר עכשו מדברים על כל הפרטים!כולל חפ"ק לתקשורת (הבית שלי יהיה חפ"ק.....הכנות כבר מעכשו...)

והולך להיות מאבק.ואלימות.והרתעה.

זה שאנשים בשכונה הולכים להוציא את הילדים שלהם זה לא אומר שלא יהיה נמאבק!

מאבק? ההנהגה שם הודיעה שהיא נגד מאבק.משכנות הרועים

גם במקרה של הסכם, הרב מלמד אמר שהוא 'מתנגד לאלימות'.

הנסיון מלמד שאין פינוי לא אלים מצד המשטרה - ויוצא שהרב מלמד תומך בלא להגיב גם כאשר השוהים שם יותקפו באלימות.

מה בין זה לבין מאבק?

מתי הרב אמר את זהalezish

הנפצות בלבד אני הייתי בשיחה הזאת והרב ממש לא אמר את זה.

כאן:משכנות הרועים

"הרב מלמד הבהיר כי הוא מתנגד לאלימות בכל צורה שהיא גם אם לא יתגבש פתרון".

(מקור:http://www.inn.co.il/News/News.aspx/239752 )

לא נכון. מי שאינו יודע שישתוק.שרהל'ה!!!
אין מאבק!רכס רמת מגרון

ב"ה

במאבק יש שני צדדים שכל אחד מהם רוצה להשיג משהו, והם נאבקים. בסוף - רק צד אחד יצא מנצח והשני יפסיד.

במקרה הזה כבר ידוע מראש מי ינצח ומי יפסיד, כי הצדדים כבר הסכימו על כך מראש.

יש כאן מקסימום מחאה. וגם זה לא בטוח.

בציפיית הישועה.

אז אין פינוי שקט?אוהבת את א"י
אין לתושבי גבעת האולפנא שום זכותניתאי הארבלי
על הארץ, הם לא רשאים לעשות שום הסכם שיגרום לגירוש בעלות יהודית על ארצינו, זכותם מקסימום לנטוש את המערכה ולהשאיר את החזית לאנשי אמונה הדבקים בתורת ישראל..
אנחנו ממש לא נלחמים בשבילם! המאבק עכשיו הוא על הפקעת הבעלות היהודית על המקום..
אם הם מסכימים להתפנות שיעופו לאלף עזזאל ושיהנו להם בקראוילות.. הציונים האלה הכי פוגעים בהתישבות!!!
התושבים עצמם-פיתה פיתה

מה שידוע לי-יש משפחה אחת ש"מתקפלת".

אנשים לא הולכים להפעיל אלימות.אבל הם גם לא הולכים להשאיר את זה סתם ככה.

ואין לאנשים בעיה עם זה שיהיה אלימות.אבל לא הם יעשו אותה.

שים לב...מחפש את האור..

כל מי שטיפה לא חושב כמוך, ישר: " שילך...", ואתה פוסל אותו על המקום. "ציויינים"... (גם עם ההגדרה עצמה יש לי בעייה,אבל לא נדבר כאן על זה אלא על הגישה. הרי בוא ניקח למשל רגע את מיגרון - ישוב נחמד,מאוד, אנשים באמת אידיאליסטיים שבאו להקים יישוב גם בתנאים קצת קשים (או הרבה) - אי אפשר לא לקרוא להם אוהבי ארץ ישראל. עכשיו, אם אתה בזה שבסופו של דבר הם הסכימו למתווה הפשרה - מסיבותיהם שלהם - אתה ישר מוחק את כל אהבת ארץ ישראל שלהם ומבחינתך שהם ילכו לעזאזל ושיתנו לך להתפרע שם כמה שאתה רוצה - הרי שפיספסת את הנקודה. ברור לי כשמש בצהריים שאנשי מיגרון ואנשי עמונה רוצים יותר ממך להישאר על הקרקע שלהם שעליה שלמו במיטב כספם (זה חשוב להם יותר מלך מהסיבה הפשוטה שהם גרים על המקום ואתה כנראה לא - לא משנה אם אתה גר על גבעה אחרת בשומרון, כל אחד הבית שלו בעדיפות מספר אחת ורק אחרי זה שאר הבתים והישובים...ככה שלהם הבית שלהם יותר חשוב מאשר לך חשוב ממנו). אז למה הם הסכימו למתווה הפשרה (בשני המקרים) פשוט - אתה לא תקבל את זה, אבל יש אנשים חשובים מאוד, גם מבחינה התיישבותית אבל הרבה יותר מזה מבחינה תורנית (ולקרוא לרב מלמד "פושע שמפקיר את ארץ ישראל" - לא שאמרת במילים הללו אבל כך השתמע מדבריך ודברי חברייך - זאת חוצפה שאין כדוגמתה.) אתה עפר ואפר לרגליו  של הרב מלמד ולא משנה מיהם רבותיך אין לך שום זכות לבזות תלמיד חכם שהוא מרא דאתרא של מקום ועל כן יכול לפסוק לגביו כנגד כל שאר הרבנים בגבעות האחרות שחושבים שלא כמותו. בית אל זה התחום שלו ואם הוא פוסק שלא תהיה שם אלימות, אז אם אתה מגיע לשם ומתנהג באלימות הרי שאתה עובר על מצוות לא תעשה דאורייתא של "לא תסורו", שהרי לא משנה מי רבותיך כאמור, אלא מי רב המקום הספציפי. אם ברצונך לעבור על מצווה דאורייתא, שיבושם לך - רק אל תחטיא את הרבים. עכשיו תבוא אלי בטח בהתחקמות - הרב בעצמו אם הוא פוסק ככה הוא פוסק נגד התורה, ולכן לא חייבים להקשיב לו. זאת בורות. אסור להרים יד על יהודי, אלא להגנה עצמית (ותעשה לי טובה, ה"אלימות" עליה מדובר היא לא הגנה עצמית) או המקרה של סכנת פיקוח נפש מותר להיות גם אקטיבי.

לסיכום - קצת ענווה לא תזיק. תושבי המקום ורבותיהם הם אלו שמקבלים החלטה על מקומם, עם כל כמה שזה מציק לך. אם תבוא לשם להתפרע כי "אתה מציל בזה את ארץ ישראל" - הרי שאתה טועה ומטעה, חוטא ומחטיא, ומתחצף לדברי תלמיד חכם מהגדולים שבדור. אם אתה רוצה לעשות מהומות, לך תעשה אותם במקום אחר, לך תכפיש עוד יותר את שמו של ציבור המתנחלים בכל מחסום ביש"ע בהתגרות מול חיילים ש"בין השאר" גם שומרים עליך, לך תרביץ להם מכות ותטען שזה כדי להציל את ארץ ישראל. כפוי טובה ובעל הסתכלות צרה על המציאות שכמותך. אתה ושכמותך בטוחים שהם מכירים את כל התמונה, יודעים יותר טוב מכולם - טיפה ענווה לא תזיק. הפינוי יעשה בכל מקרה, האלימות לא תעצור אותו. יש דרכים למחות בלי אלימות ולהביע את סלידתנו מהעניין של הפינוי,ובמקביל לפעול בערוצים שכן יוכלו לעזור למנוע הרס בעתיד או אפילו עכשיו (בכנסת,בממשלה, בפרקליטות ובבג"ץ - רק שם תוכל לעצור פינוי באמת, לא בזה שתרביץ לנהג של הדחפור שמגיע להרוס). 

או שאולי, מה שבאמת אתה רוצה זה רק לפרוק את התיסכול ואת הזעם שלך על רשויות החוק ועל המדינה שמעוותת הכל, ולכן אתה רוצה להתפרע כדי לפרוק ולא באמת כדי לקדש שם שמיים. כי זה לא לקדש שם שמיים, ממש לא.

שלום צדיקה! גם אנ יעדין קצת מבולבלת, את לא חייבתאוהבת את א"י

בס"ד

להסכים עם כל מה שאני כותבת, כי אני די קיצונית בעניינים האלה...

אם ביבי רוצה הוא יכול לתת לנו במתנה את ה300 דיורות האלה, אנחנו לא מבקשים את זה ממנו. אם הוא קם בבוקר עם הרגשה טובה בלב של: ואו... איך בא לי לבנות 300 דירות בבית אל זה ממש לא אמור לבוא על חשבון 33 דירות אחרות.

שיעשה טובה... בלי לבלבל לנו ת'מוח, אנחנו לא צריכית ת'טובות שלו. זאת א"י, ולכל יהודי יש את הזכות המלאה לגור איפה הוא רוצה.

אם פה נתחיל להתקפל, ונסכים לכל מני הסכמים של פינוי בשקט וכו' יראו שאנחנו לא באמת נחושים למאבק, וזה יתחיל בבית אל, ואח"כ ח"ו גבעת אסף, מגורן, ולאן זה עוד יגיע??? לת"א???

אנחנו נאבק, ונילחם. ונראה לכולם שלא מוותרים על שום חלק מארץ ישראל, גם עם זה חצי מטר!!!!!!!

דוקא אני אשמח אם זה יגיע לת״א..ניתאי הארבלי
עבר עריכה על ידי ניתאי הארבלי בתאריך ל' סיון תשע"ב 01:46
אני אשמח שיגיעו גם כמה רקטות לת״א.. מה גם להם מגיע קצת..
מה לא?
שלום ניתאי! אפשר להסתכל על זה מצד של מגיע להם,אוהבת את א"י

בס"ד

שיפלו כמה רקטות בת"א, שירגישו קצת מה זה.

אבל מצד שני- למה אנחנו צריכים עוד מקום בארץ שנופלים בו טילים?

למה צריך טילים עד מרכז הארץ? (נק' למחשבה)

דעתי בנושא בוודאי לא תתקבל בברכהאנונימי (פותח)

כמה ימים נוספים תושבי כרם שלום וניר עוז וכיסופים ושאר מושבים וקיבוצים יצטרכו לעבור את הסבל של חיים-לא חיים תחת איום יומיומי?

הרי זה ברור שסבב ההסלמה הנוכחי יגיע לאשקלון ולאשדוד ולבאר שבע ואולי אפילו שוב, קרוב לראשון לציון.

מדוע הממשלה לא מורה לצבא לבצע את מה שצריך, מבצע קרקעי נרחב בעזה, לחילופין, כתישה ארטילרית של כל אזור שממנו יישלחו טילים?

נכון, אז לא רוצים לפגוע באזרחים, אבל לנו פוגעים באזרחים.

הפעולות הממוקדות שיעילותן הן בסימן שאלה והן לא יותר מעקיצות ייתוש. פעולות אלו לא מונעות מהערבים הפולשים לשטח א"י השלמה מלשגר עוד טיל למרכז אוכלוסין, אולי ההיפך, הן מדרבנות אותם.

אם הממשלה לא תדאג לאזרחים, מי ידאג? יבוא יום והאזרחים יצטרכו לדאוג לעצמם וכאשר זה יגיע, לא ידובר על האם זה מוסרי לעשות משהו או לא, הפעולות שיבוצעו הן הפעולות שיגרמו להפסקת התוקפנות של עוזריו הישמעלים של היטלר הגרים בעזה.

גם אם זה כרוך בפגיעה באזרחים "חפים מפשע" (בואו נודה באמת, אין בעזה אזרחים חפים מפשע, יש מחבלים ויש ארכי-מחבלים)

זו צריכה להיות נורת אזהרה לממשלה, אם היושבים בכיסאות הזהב הממשלתיים לא יעשו את הדרוש, אחרים יעשו במקומם.

דעתך מתקבלת מאוד בברכה! מסכימה עם כל מילה!אוהבת את א"י
אנו אומר זאת בידיעה שזה ישנה להם את ההשקפה!ניתאי הארבלי
ח"ו! !איזה שנאת חינם!!!אנונימי (פותח)

כן, אני גרה באיזור ת"א אבל תדעו שיש צדיקים גדולים בת"א גם אם הם רחוקים מתורה ומצוות או ממצוות ישוב ארץ ישראל בפרט!! ח"ו באמת שסתם שנאת חינם!! כל יהודי באשר הוא גם מת"א וגם מרמת מגרון הוא נשמה ענקית!

פשוט צריך למצוא בו...

צדיקי פרווה אוהבים לחמם רק את עצמםמתעלה אליו

אתה מבלבל בין שינאת החינם שלהם לאחיהם ואהבתם לאויביהם ובין כעס טהור שנובע מאהבת התורה והארץ.

תסלחו לי שאני מביע דעה קצת הפוכה מכולכם.הנכד והנין של
עם כל הכבוד לכם ולמשפטים בסגנון של "אסור לוותר על ארץ ישראל בשום מחיר/צורה/וכו". לפעמים צריך להיות חכם ולא דווקא צודק.
אני לא יודע מה הגילאים של החבר'ה פה, אבל סביר להניח שרובכם לא מאוד מבוגרים(לא שאני כן) ובעלי ראיה מאוד מצומצמת. מישהו מכם חושב שלרב מלמד אכפת פחות מארץ ישראל מאשר מכם? אני בטוח שהוא יודע את מעלת הארץ הרבה יותר טוב מכם. ואם הוא רואהלנכון לוותר על המאבק בתמורה להסכם עם הרבה יותר רווח, כנראה שהוא יודע מה הוא עושה.
אל תחיו באשליות כאילו זה ששוטרים ירביצו לכם זה מה שימנע את הפינויים הבאים. ראינו כמה זה עבד אחרי עמונה.

תנסו לחשוב בצורה קצת יותר חכמה, רחבה ובוגרת ואל תחשבו שאתם יודעים יותר טוב מכולם.

(אם מישהו נפגע מדברי אני מתנצל מראש. לא הייתה לי שום כוונה כזו בשום שלב)
ככה גם אבא שלי אמר לי אתמול, בתכלס יכול להיות שאתהאוהבת את א"י

בס"ד

צודק,

אבל תחשוב על זה ש33 משפחות 100+ ילדים עומדים לעזוב את הבית שלהם.

חייבים להילחם, לא?!
תחשוב אם זה היה הבית שלך לא היית נלחם?!

לא!הנכד והנין של

שוב, את מסתכלת בראיה מצומצמת של "מפנים אותם מהבית".

מה עם מעבירים אותם ישירות לקראווילות בנתיים[ולא לאולפנות וישיבות כמו שהיה בהתנתקות] ובונים להם בנים [או מעבירים להם את אותם בתים עצמם בהנחה שה"ניסור" אכן יעבור]?

אם יבוא יהודי ויגיד לך שהקרקע של הבית שלך שייכת לו. הסכם שהוא דואג לך למגורים זמניים ובית חלופי בעוד שנה נשמע כ"כ כ"כ נוראי ולא הגיוני?!

אולי אתה מסתכל בראייה מצומצמת?אנונימי (פותח)

בסה"כ נותנים להם דירות (אפשר לשאול את תושבי גוש קטיף על אותם קראוילות) ואח"כ בונים להם בית.

ומה תגיד על המערכה הכוללת? 

אחרי נפילת שכונת האולפנה בהסכם כניעה (כל הזמן הם אמרו שמבחינתם הקו האדום הוא פינוי הבתים [כלומר הם יהיו מוכנים להסכם אך ורק אם הבתים ישארו בנוכחות חיילים/אטומים] בסופו של דבר הם הסכימו על המתווה שביבי הבטיח כבר לפני העלאת חוק הסדרה).

מה יכולים לעשות עכשיו עמונה וגבעת אסף?

איזה כח יהיה לנו בבואם להרוס בתים בחוות גלעד בעז ציון וברמת מגרון?

איזה כח יהיה לנו להאבק בעתיד על 9000 הבתים שנמצאים באותו סטטוס באריאל בשילה ובעלי?

אחרי ששלום עכשיו נצחו בענק (בלי שהוכיחו כלום)

והורסים בתי דירות שלא הרסו כאלה בתים מאז פינוי ימית?

ואיפה ההבטחות שהבטיחו עד היום? ברמת גלעד ועוד?

אז מי מסתכל בראייה מצומצמת?

מה אתה היית עושה אם היה בא יהודי/ערבי לבג"ץ ואומר שכל הקרקע של השכונה שלך שייכת לו (אבל לא מוכיח במסמכים) והוא דורש שתפנה אותה מיידית למרות שקנית את הקרקע בכסף מלא?

והמדינה מבטיחה לו שתהרוס לך את השכונה, למרות שהוא לא הוכיח כלום.

מה אתה היית עושה?? ציטוט "נשמע כ"כ נוראי ולא הגיוני".

מה היית מצפה ממשפחות שאת כל כספם השקיעו בדירה

ובכלל לא ברור אם יבנו להם דירה אחרת?

אנשי גוש קטיף כידוע כבר 7 שנים בקראווילות!

וכל הסכם נתון למצב רוחם של אנשי הפרקליטות ובג"ץ?! 

ואתה חושב שאם תלך מכות עם כמה שוטרים זה ימנע משהו?הנכד והנין של

תיקון קל, לא תלך מכות, תחתוף מכות.

מה עם זה שהדבר היחיד אולי שבאמת יכול למנוע את שאר הבג"צים זו תשובת המדינה?

הסיבה שבג"צ לא בדק את נכונות הטענות של הערבי היא בגלל שהמדינה הכריזה שתהרוס, אז למה שבג"צ יטרח?

אני לא מסכים לרגע עם מה שבג"צ עושה. ויכול להיות מאוד שגם הבית שלי עומד על קרקע לכאורה ערבית.

יצא פה מצב מסובך בגלל הפרקליטות ובג"צ ואפשר לצעוק ולמחות אבל זה לא באמת יעזור.

הדוגמא שהבאתי הייתה לנסות לתת התסתכלות על המצב בלי עניינים של שמאל ימין ארץ ישראל וכו'.

אחרי שתחשוב בהסתכלות כזו תבחן את התשובה שלך לעומת המצב בגבעת האולפנה.

אתה שוכח משהואטוביה2

יש סיבה אחת שזה אוד יעזור והיא שאתה חי בכאילו דמוקרטיה שבה השילטון רוה שתבחר בו

אם כל פינוי יגמר באלימות קשה אנשי השלטונות אומנם לא יעברו לצדך פיתאום אבל הם בהחלט ישתדלו לראות פחות דברי כאלו ולכן ימכרו אותך פחות בבג"ץ ברור שאם משרד ה"ביטחון" היה יודע שבעקבות פינו אין לו שנה הבאה מתגסים דתלי"ם אז הוא היה לוחץ על הפרקליטות לדרוש הוכחת בעלות על הקרקע בבג"צ מה שהיה מעכב את הסיפור בלפחות שנה אם בכלל

(שהרי ניתן לכפות על בג"צ לקבל קניה בלי שינוי טאבו מחשש לחיי המוכר) הכל תלוי בכח שתפעיל

היום הציונים יודעים שאם הם לא יפנו בכללהם יגונו באו"ם ולכן אתה צריך לפעול לכזו פגיעה בערבים אחרי כל פינוי שתגרורגינוי אפילו יותר חריף על הממשלה כדי שזה לא ישתלם לה

אבל כאשר מסתכלים מהזווית הצרה של הרב מלמד שהשיקול העקרי בה הוא כמה יהודים חיים בבת אל ואיך אנימצתייר בתשקורת אז ברור שאין מה לעשות חוץ מהסכם

אבל אם מסתכלים מהזווית הרחבה של המאבק על ארץ ישראל צריך רק לשאול האם אתם מתכוונים להאבק באמת כי אם כן יש דברים הרבה יותר מועילים מהסכמים כאלו ואחרים

כמובן שכל זה מדבר בציונים ובציונצים ובערבים הקדמונים ואין בכל האמור קריאה ואו המלצה בכל דרך שהיא לעבור על החוק ו/ או על שאיפות/נשיפות ראשי הצבא/מדינהת/משטרע וכו'

ללכת מכות זה אולי לא יעזור כ"כ מהבחינה שיפנו או לאאוהבת את א"י

בס"ד

אבל זה:

יראה להם שלא נוותר על שום מקום בקלות,

זה מראה לתושבים שהעם איתם, והם לא "בודדים במערכה"

ואנחנו צריכים לעשות את כל מה שאנחנו מסוגלים, את השאר ה' יעשה, אבל מה שאנחנו יכולים אנחנו חייבים לעשות.

ולידיעתך: היה עצור ערבי בכלא ששבת שער, וזה עזר לו מאוד!!!

תושבי גוש קטיף עדיין מחכים קרוב ל 8 שנים לבית שלהםמרדכי

בס"ד

אותו הבית שהבטיחו להם.

קשה לי להאמין שהפעם זה פתאום יהיה יותר מהר

באיזה אופן לדעתך הם יקבלו בתים מהר יותרהנכד והנין של
אחרי שיפונו בכח נגד הממשלה ובלי הסכם
או
אחרי שיעזבו מרצון עם הסכם
יש מסמך חתום כלשהו שיביאו להם בית?מושיקו

אין שום דבר בינתים,שיהיה אפשר יהיה לדבר

זה מה שעושים עכשיו עם הרב מלמדהנכד והנין של
ומפה התחיל כל מה שאמרתי.

יש כאלה קצת יותר מבוגרים וחכמים מאיתנו שאכפת להם לא פחות ואולי יותר מארץ ישראל אז תסמכו עליהם שהם יודעים מה הם עושים.
זה מה שאומרים שעושיםמושיקו

אתה מאמין לביבי?

אני לא

אני סומכת על ביבי שאם הוא ירצה הוא ימצא דרך להעליםאוהבת את א"י

בס"ד

את ההסכם הזה (מה שחתום על דף)

זה לא מה שישנהמרדכי

בס"ד 

אם אתה זוכר את הפרסומת של מנהלת סל"ע מי שיפונה מרצון יקבל יותר פיצויים (או משהו בסגנון)

בסופו של דבר גם מי שהתפנה מרצון וגם מי שפונה בכוח קיבל את אותם התנאים.

מה הקשר לבתים שהם יקבלו??אביה7

כל פינוי וכל נסיגה זה חילול ה'!!

וחילול ה' אחד לא שווה גם אלף התנחלויות...

לא עושים הסכמים ולא סוחרים על ארץ ישראל, כל הסכם וכל וויתור זה בעצם הודאה שהחלק הזה בארץ באמת לא שלנו!!

צריך להילחם בחילול ה' ולא לעשות עליו הסכמי נדל"ן!!!

ברור שצריך להלחם השאלה איך עושים את זה הכילפרוש כנפיים

טוב שיש. צריך לעכב את הכוחות ולעשות בלאגן בכל הארץ.

בשורות טובות לכולנו!

חיוךחיוךחיוךחיוךחיוךחיוךחיוךחיוךחיוךחיוךחיוךחיוךחיוךחיוך

התאפקתי לא לומר משהו על חילול ה'.הנכד והנין של

אבל החילול ה' הכי גדול ונורא שיש פה, זה המראות של מתנחלים מכים[בצורה כזו או אחרת] שוטרים.

זה מוציא שם רע על כל ציבור המתנחלים והדתיים וגורם לחילול ה' הכי נוראי שיש. אז אל תגידו לי משהו על חילול ה'!!

אני רואה שעיוותת את כל המושג של חילול ה'.אביה7

אם כבר, אז כשאנחנו באמת עושים משהו לא מוסרי ואז אומרים על הדתיים\מתנחלים שהם לא בסדר, אז זה חילול ה'.

לא כל דבר רע שחילונים חושבים על דתיים\גויים חושבים על יהודים זה חילול ה'.

מה שבטוח, זה שפינוי מרצון זה חילול ה', וצריך למחות על חילול ה'!!!

סבבה, לא צריך ישר כשהחיילים מגיעים לבוא ולהרביץ להם, אבל צריך להיאבק ולא לצאת ולחסום וכו'.

אנחנו צריכים למחות על חילול ה' הזה, ולא משנה מה יחשבו עלינו בגלל זה!!

ואם חילוני יגיד שזה לא מוסרי שאתה עושה ברית מילה, אז הברית מילה היא חילול ה'??! דיי לעוות את כל המושגים של חילול ה' וקידוש ה'!!

חילול ה' קודם כל זה לא ללכת בדרך התורה. ו"שפלותם של ישראל חילול שמו הוא"

אין לנו שום מצווה להיראות יפים ולוותר בדרך על ארץ ישראל.

תסלחי לי, אבל את מעוותת את המושג.הנכד והנין של

ההגדה של חילול ה'[באופן הכללי] נוגעת לאיך מסתכלים על מעשה מסויים.

אם התגובות לפינוי יהיו בסגון של "המתנחלים/דתיים האלה, ככה אומרת להם התורה, איזו מן תורה זו" זה חילול ה'.

זאת תהיה תגובה לכל דברמרדכי

בס"ד

כי זה מה שהחדירו בתקשורת ובכל מקום לציבור ההישראלי לראש.

כל דבר שתעשה, אפשר לפרש את זה כחילול ה', אני יכול להגיד על כל ממעשה שאתה עושה שהוא חילול ה' כי כך אני מפרש את זה, וכך החדירו לי לראש

זו תגובה ילדותית.הנכד והנין של

אתה מוזמן לקרוא את זה http://www.kipa.co.il/now/48672.html.

לא היה לי זמן לקרוא את כל הקישור הזה, אבל קראתי אתאוהבת את א"י

בס"ד

הכותרת, ויכול להוית שזה נכון, גם רוב הכנסת הם ימניים (אולי מפלי, אבל כן, וגם ביביב ימני בהגדרה של המפלגה שלו), אבל זה לא משנה כ"כ במה הבנאדם תומך, זה לא עוזר הרבה שיש ח"כ שכל היום מדברים על שצריך לישב את א"י, אבל בהצבעה לחוק ההסדרה, או לכל הצבעה אחרת פתאום הם נעלמים, אז מה זה שווה כל הנאומים שהם דפקו לפני כן?!

מה איכפת לך שיוציאו על המתנחלים שם רע?אוהב יהודים

מה אכפת לי?הנכד והנין של

א. כי זה חילול ה'.

ב. כי אני משתייך לקבוצה הזו ואין לי שום עניין שיסתכלו עלי בצורה רע בגלל משהו לא נכון ולא צודק.

בכל מקרה יסתכלו עליך ככה וירקו עליךאוהב יהודים

גם אם תהיה 90% מחניכים בקורס קצינים....

תפסיק לבלבל את המח עם החילול ה' הזה, כי לפי הגישה שלך אפשר מראש לוותר  על רוב התורה כי חילונים לא מצליחים להבין מה אנחנו עושים ולמה, ואפילו צוחקים עלינו, וזה חילול ה' נוראי!

גם התגובה שלך ילדותית ומתלהמתהנכד והנין של

ואני מזמין גם אותך לקרוא את זה http://www.kipa.co.il/now/48672.html.

אין קשר בין מעשים שהם לא מבינים או צוחקים עליהם לבין כאלה שגורמים להם להיות אנטי נגדנו ונגד הקב"ה.

החילונים אמרו גם על הביינישים שקמו באמצע שירת נשים-משה ר-

שזה לא מעשה דתי וזה נוגד את התורה כי זה פוגע, אז מה??

אז כל מה שנראה רע בעיני החילונים מוגדר כחילול ה'???

ואתה עד כדי כך בטוח שהמעשה הזה היה נכון?הנכד והנין של

כשאני ידעתי מראש שתהיה שירת נשים בטקסים בצבא, ביקשתי אישור לא להכנס בכלל. וכשהייתי בטקס ולא ידעתי מראש, חשבתי על דברים אחרים.

רבנים גדולים וחשובים הרבה יותר מאותם חיילים נמצאים בטקסים כאלה.

אז כן. גם זה אולי חילול ה'.

שרבנים הולכים נגד ההלכה זה חילול ה'מושיקו

צריך לא להיות בטקסים כאלו,נקודה.

איך זה תלוי בך...

רבנים ראשיים וכו' זה סיפור אחר, בפולין הרבנים לחצו ידים לנשים עם כפפה - כי הם במעמד מוסים שלא כולם במעמד כזה

בבקשה, קצת צניעות.הנכד והנין של

מי אתה ומה אתה כבר מבין שאתה יכול לדבר נגד רבנים?

אני לא חושב שאני בהכרח צודק ממש לא. אני בחור צעיר וגם אני לא מבין הרבה בחיים.

אבל להזכירך, הם רבנים, זה אומר שהם כנראה מבינים קצת יותר ממך ביהדות. לא?

נכון שפה ושם יש כאלה שיש להם גישה מעוותת אבל לשיטתך אתה מבין יותר טוב מאשר רוב הרבנים?

יש הלכהמושיקו

ואם רבנים לא ולכים ע"פ הלכה, יש דין שצריך לשאול אותם מה המקור ואם אין להם מקור לא מחוייבם ללכת כמותם - ע"פ הלכה.

רב הוא לא מלאך הוא לפעמים גם טועה

לרגע לא אמרתי שרב הוא מלאךהנכד והנין של

אבל אני חוזר ואומר שוב, היחס שלך הוא, שאתה מבין את ההלכה 100% והרב צריך לתת לך דין וחשבון איך מעשיו נכונים להלכה שלך.

אני לא מכיר את הדין שהבאת ותרשה לי גם לומר שאני מסופק אם לפני שאמרת שהרבנים עוברים על ההלכה הלכת ושאלת אותם מה המקור למה שהם עשו והם ענו לך שאין להם.

הרב צריך לתת דין וחשבון על כל פסק!מושיקו

רמבם סנהדרין פ"ו ה"ו
שנים שנתעצמו בדין אחד אומר נדון כאן ואחד אומר נעלה לבית דין הגדול שמא יטעו אלו הדיינין ויוציאו ממון שלא כדין כופין אותו ודן בעירו ואם אמר כתבו ותנו לי מאי זה טעם דנתוני שמא טעיתם כותבים ונותנין לו ואחר כך מוציאין ממנו ואם הוצרך לשאול דבר מבית דין הגדול שבירושלים כותבים ושולחין ושואלין ודנין להם בעירם כפי מה שיבא בכתב בית דין הגדול. 

כל רב שנותן פסק בעל דין יכול לבוא לשאול את רהב מה המקור שלך-מהיכא דנתוני, והרב חייב לתת לו פסק דין מנומק

סבבה,שאלת את הרב מלמד והוא אמר שאין לא תשובה?הנכד והנין של
לא טרחתי מסיבה פשוטהטוביה2

הדיון הוא לא רק על גבעת האולפנה ולכן כשהרב מלמד עושה מעשה בג"ץ (דן שלא בפני כל בעלי הדין) שלא ידוש שכר כבד"ץ

בעברית אני לא חושב שאחרי שהוא בממש הפך ההלכה לא קרה לי לדון בהסכם אני עדיין צריך לקבל אותו כ"צדיק" שהרי מעשהו מוכיח שאינו כזה

והיחס שלי לסתם אדם המסכן את ביתי הייתי ממליץ לך לא לבוא לבד

הרב מלמד אמר בעצמו שהוא צריך לסמוך בדיעבדמושיקו

על שקרנים מדופלמים וה' יעזור....

במילים אחרות, לשיטתךהנכד והנין של
כל עוד מעשה/פסק של רב לא נראה נכון בעיניך, הרב הוא כלום, הוא טועה, הוא לא מבין ועוד ועוד.

אתה גדול הדור שמבין הכל נכון?

אם ככה אתה חושב, הדיון מיותר.
כשתתקן אותי אחרת, אני אשמח להמשיך לדון איתך בנושא.
הרב לא כלוםמושיקו

אבל רב לא יכול לתת פסק ללא מקורות, אחרת לאו דוקא שצרך לקיים את הפסק.

ואם אני לא בטוח שהפסק נכון אני יכול ללכת לרב ולשאול אותו בכבוד מה המקור שלו לפסק דין הספציפי הזהף וע"פ הלכה הרב צריך לתת מקורות.

וולקם לעולם ההלכה היהודי

ולכן שאלתי ואשאל שוב, שאלת את הרב?הנכד והנין של
לא,אבל הוא כבר ענהמושיקו

שבדיעבד הוא סומך על שקרנים, כי אין לו ברירה

זה לא שייך בכלל.הנכד והנין של
אנחנו מדברים על הצד של הרב מלמד. אם מה שהוא עשה זה בסדר הלכתית(עזוב אם אתה מסכים או לא) האם זה בתחום ההלכה או לא.
זה שא"א אולי להאמין לביבי לא שייך לדיון ההלכתי.
הנכד והנין של-תתבגר קצת.משכנות הרועים
עבר עריכה על ידי משכנות הרועים בתאריך ל' סיון תשע"ב 18:04
לא כל מי שלא חושב כמוך הוא ׳בעל ראייה מצומצמת׳. זה שבעיניך כל זב חוטם מהתקשורת מגדיר מהו חילול השם זו לא בעייה שלנו. חילול השם הוא שרבנים מוכרים את ארץ ישראל תמורת הבטחות שווא - הגם שאוסר שאנו נוותר מעצמנו על הארץ - גם לו ההבטחת כ היו מתקיימות. ההסכם המתועב הזה הוא פתח לעוד הסכמים ולעוד נפילות שרק יתגברו. לתושבי גבעת אסף כבר לא יהיה כוח להלחם בחברים שלך המגרשים - כי בכל המקומות הקודמים התושבים התפנו מרצונם. במקום שיש חילול השם - אין חולקים כבוד לרב, ואין בושה גדולה מזו שרבנים שרק לפני חודשים מספר התייחסו להעתקת מגרון כמעשה חמור - משנים את דעתם לאחר מכבש לחצים. אוי לנו שאין לנו ול מנהיג אחד.
לרגע לא אמרתי דבר כזה.הנכד והנין של

אני מודה ומתוודה שהידע שלי מהמון תחומים כולל התחומים האלה הוא לא גדול ולכן אני משתדל לשמוע ולקבל דברים שגדולים ממני אומרים ועושים.

אני חוזר על מה שכבר ציינתי כמה פעמים, תפסיקו לצטט דברים מהתורה כנגד רבנים שככל הנראה מבינים קצת יותר מכם בדברים האלה וכנראה יודעים מה הם עושים.

חילול ה', נקבע ע"פ התגובה של הרואים את המעשה. לא לפי מעשה שלא תואם את דרכיך.

מי שלא מסוגל לחשוב מעבר ל"יש לנו זכות לבנות בכל מקום בארץ ישראל ושאף אחד לא יגיד לנו מה לעשות", זו ראייה מצומצמת.

בגלל טענות כאלו על 'חילול השם' נחרב הבית.משכנות הרועים

זה התלמוד אומר -לא אני.

'ענוותנותו של רבי זכריה בן אבקולס החריבה את ביתנו, ושרפה את היכלנו והגליתנו מארצינו..'.

וכל זה למה?

כי הוא אמר כמוך:

אם נעשה כך וכך - יאמרו ...', ואם נעשה אחרת - יאמרו...'

וכך הגיע הקץ.

לחילול השם יש הגדרות ברורות.

מאבק נגד רשעים לעולם לא יכול להיות בגדר 'חילול השם'.

הסכם כניעה על ארץ ישראל שיחליש את ההתיישבות כולה - הוא בודאי חילול השם.

היו גם רבנים שלא התנגדו לאוסלו - אוסלו שעלה לנו באלף שבע מאות הרוגים.

הדיון צריך להיות לגופו של עניין - ולא 'כך וכך אמר הרב' וגמרנו.

אין פה שום "דיון" כי אתה לא מוכן לשמוע אחרת ממךהנכד והנין של

ולכן אני לא רוצה להתכווח סתם.

אמת.לחילול ה' יש הגדרות ואתם לעניות דעתי אלה שלא יודעים מהו.

אתה מוזמן לפתוח רמב"ם בספר המצוות [לא תעשה סג] ולראות שחילול ה' זה מעשה, אפילו לא עברה שגורם לאחרים לומר, "זה רב/דתי וככה הוא מתנהג?".

אני לא אומר שכל דבר שכל אחד חושב גורם לזה להפוך לחילול ה'.

ואני לא אומר ש'כך וכך אמר הרב' וגמרנו.

אתה[לא דוקא אתה אישית אלא ככה נשמעים הדיבורים של אנשים פה ואני מתנצל מראש כלפי כל אחד שחושב שפגעתי בו כי אין לי עניין כזה] זה אומר שברגע שהרב אמר ככה, אז הוא פסול והוא נגד התורה ואתה ירום הודו הוא זה שיודע הכל ויודע בוודאות מה התורה אומרת ומה היא הדרך הנכונה.

חילול השם לומר דעות כמוך!ניתאי הארבלי
בצבא ישראל נוזפים בצוערים שמנסים לשמור על טיפת רגש דת!!!!!
כבן לאב ששירת בצבא זר (בחו״ל) אני יודע שהגויים מכבדים את האמונה של החייל הפשוט ומבינים אותו בענין קירבה לנשים, אוכל כשר, ושבתות וחגים..
אבל במדינת הציונים זה חילול השם!!!!!!!
ציונים מתי תשכילו???
אתה משתייך לקבוצה הזאת וכ"כ מתנגד לדרך שלה?!אוהבת את א"י
הדרך שלה?הנכד והנין של
מי קבע שמה שאת מייצגת זו הדרך ומה שאני זה לא? אני מבין אז שגם הרב מלמד, ותושבי גבעת האולפנה ובעצם כמעט כל תושבי יש"ע לא הולכים בדרך של המתנחלים ורק קבוצת בני נוער קטנה(יחסית לפחות) כן.
ככה את חושבת?
אנחנו לפחות הולכיםטוביה2

ואמרים את האמת כל תלמידו הסנילים של הרצי"ה זצ"ל ששכחו שעל יהודה ושומרון תהיה מלחמה לא הם יגידו לי מה הדרך להלחם על ארץ ישראל

בטח שאיכפת לי!!! זה העם שלי.... אם יוציאו עליךאוהבת את א"י

בס"ד

שם רע בכל העולם לא יהי לך איכפת?!?!?!

התכוונת שהחילול ה' זה שוטרים מרביצים מכות מוותאוהבת את א"י

בס"ד

לבנות בנות 13 שבסה"כ רוצות לחצות ת'כביש בשביל להגיע לחברות שלהן

(מנסיון, הייתי בהפגנה על חוק ההסדרה...)

זה החילול ה' האמיתי!!!

ששוטרים יהודיים מרביצים, ועוד לבנות...

תסביר לי איך אפשר לעזוב מרצון חלק מא"י???אוהבת את א"י
תסביר לי איך אפשר לעזוב חלק מא"י???????אוהבת את א"י
איל אפשר להתפנית מרצון מא"י?? תסביר לי איך???אוהבת את א"י
שנה?!?! נראה אותך שנה עם עוד 8 אחים בקראוון פיציאוהבת את א"י

בס"ד

של 2 חדרים.

וזה פינוי בכלל לא צודק, לא בטוח בכלל שהקרקע של הערבי הזה,

והוא גם ככה לא יבוא לגור שם, אז באמצע בית אל, ואם היית שם פעם אתה יודע שזה מקום מ-ה-מ-ם-!-!-!

ותחשוב שלא עלינו יש משפחה שאחד מבני המשפחה היה בפיגוע ונהרג, תחשוב איזה הרגשה נוראית זה לדעת שיכול להיות שזה שאתה נותן לו את הבית שלך זה זה שרצח משהו מהמשפחה שלך...

השאלה היא איך.מחפש את האור..
עבר עריכה על ידי מחפש את האור.. בתאריך א' תמוז תשע"ב 15:11

אף אחד לא אמר לך לא למחות. אף אחד לא אמר לך לא להצטער ולבכות ולצעוק. אמרו לך דבר אחד - אסור להידרדר לשנאת אחים של אלימות פיזית. לא מהצד של התקשורת - מהצד של עם ישראל. לפעמים אני חושב שכמה שאנשים פה אוהבים את ארץ ישראל לפעמים הם קצת שוכחים שלפני ארץ ישראל ערך עליון יותר הוא עם ישראל.כן, אין ספק בזה - קודם כל עם ישראל ועל גבי זה ארץ ישראל. אז לפגוע בעם ישראל כי "זה למען ארץ ישראל? אף אחד לא תופס את העיוות המוסרי שכאן? להכות יהודי אחר בגלל חילוקי דעות שלכם, גם אם בנושא הכי חשוב והכי כואב? לא יעלה על הדעת. משה אמר לשני היהודים שרבו "רשע, למה תכה רעך" - וכידוע זה היה אפילו לפני המכה, בתיכנון שלה בהנפת היד. תחפשו כמה שתרצו - לא תמצאו מה היה המניע של האחד להכות את השני. לא תמצאו. ולמה? כי זה לא חשוב. שום מניע לא מצדיק להכות יהודי אחר. (מלבד פיקוח נפש או התגוננות עצמית במידה הזעירה ביותר רק כדי למנוע נזק לעצמך או לאלה שלידך). בזה שהתורה מעלימה מה היה המניע בעצם למדים שזה לא משנה - גם אם זה שעמד להכות רצה להכות את השני כי השני טען שצריך לפנות את כל בני ישראל מארץ גושן ולהעביר אותם לקרווילות בפיתום ורעמסס (בהשאלה...) - זה לא מניע להכות.

ורבותי - באמת צריך המון המון ענווה ויראה כלפי הרב מלמד, שהוא תלמיד חכם עצום ואם הוא פוסק משהו בנוגע למקום שלו תקפצו,תמחו,תזעקו ותתעצבנו אלף פעמים, אבל שם בשטח שלו, אל תגיעו לאלימות. "לא תסורו" זה מצווה דאורייתא, ומרא דאתרא של מקום הוא הפוסק שם גם אם זה נגד כל הדעות האחרות בהלכה (כפי שהיה במקומו של רבי יוסי הגלילי שהיו אוכלים עוף בחלב על פי פסיקתו אף שחכמים לא הודו לו...), ובטח ובטח אם גדולי דור אחרים מסכימים איתו.

גבעת האולפנאאסנת1

לדעתי זה טעות גמורה בגלל שאין בכלל הוכחה שהמדינה תעמוד בהסכם עצוב

הטעות היא לא בגלל שהמדינה לא בטוח תעמוד בהסכםאנונימי (פותח)

הטעות היא שבכלל יש הסכם ויש אנשים שסוחרים בא"י כאילו הייתה שלהם בלבד...

הטעות היא שכל קטנטנן חושב את עצמו לגדול דור!!גבית האולפנא

חילול ה' זה למשל כשאחד שאפילו לא יודע בע"פ את 10 הדיברות מעיז לזלזל בכבודו של תלמיד חכם!!!! וחושב שהוא אוהב את הארץ או יודע את ההלכה יותר טוב ממנו!

חילול ה' זה שיהודי מכה יהודי אחר ומכנה אותו בשמות גנאי.

חילול ה' זה כשלוקחים את ההלכה ומעוותים אותה כרצוננו!!

זה בדיוק חילול ה'..

תחשבו רגע בהיגיון- כשה' רואה את היסמניקים מכים אותנו ואנחנו מתגוננים או מחזרים להם- האם זה כבוד שמים????

אז שלא כל אחד יגדיר לי הגדרות ויציע הצעות-

יש לנו רבנים גדולי דור- הם בתפקיד ההנהגה- והם יחליטו. נקודה.

מזכיר את גירוש קטיףמושיקו

שהרבנים היו אבודים,לא ידעו מה ואיך לומר... 

ועל הגל הזה רכבה מועצת פשע וממשלת שרון

לא אמרנו שזה קל.מחפש את האור..

גם לרבנים קשה בתקופות של בילבול ומאבק עם סתירה פנימית בין אהבת ארץ ישראל לאהבת עם ישראל - ואנחנו הציבור שמנסה ליישם את שני הדברים כאחד צריכים להבין את זה יותר מאחרים - ואם הרבנים בסופו של דבר מחליטים שערכה של אחדות ישראל וערכה של אהבת ארץ ישראל יותר חשוב ודחוף כרגע, ולמען זה צריכים לעשות ויתורים מסויימים, כואבים מאוד - אז לא אנחנו הקטנים אלו שנצא נגדם. נמחה ונכאב, בצורה מילולית,משפטית וממשלתית - אך לכדי אלימות לא נגיע. אין לנו סמכות. 

ובינינו - הרי התנהלות משפטית ופוליטית נבונה יכולה לעזור פי כמה וכמה מאשר מכות ליסמניקים (שלא עוזרות כמעט בכלל). לדוגמא - התאחדות כל הציונות הדתית תחת שתי המפלגות המתאחדות. כן, גם אלו שביאושם הלכו לליכוד (ולהזכירכם, ביש"ע יש המון מתפקדי ליכוד), עכשיו כשיבינו שכוחנו טמון יותר בכוח הפוליטי שלנו כגוף מאוחד בפני עצמו ולא בתוך מפלגה אחרת שמפלגת אותנו עוד יותר - רק ככה, אם נגיע כך למספר מנדטים דו ספרתי, נוכל לשקם את כבודנו ואת כוחנו הפוליטי - שאין חולק על כך שהוא צריך להיות גדול לאין ערוך משהוא עכשיו - ולהצליח להזיז מהלכים בנושאי א"י, חינוך והתיישבות, כפי שאנו יודעים שצריך להיות.

וזה יבוא רק אם נצליח באמת להתאחד למרות חילוקי הדעות.

אם הרבנים מובילים אותנו לאבדון - נקבל את זה..אלירז

נלך אחריהם כמו עיוורים

כאילו היו אלקים..

<צ-י-נ-י-ו-ת> (לכל הסתומים..)

למה שאתם עושים קוראים עבודה זרה!

הפכתם את הרבנים לאלוקות! שלא משנה מה היא תגיד ותעשה - תלכו אחריה בעיוורון!

איפה כל החסידים של הרב מלמד-

מישהו שאל אותו את השאלה הכי נוקבת ופשוטה?

איך זה כשהדברים מגיעים לקהילה שלך - כל העקרונות נושרים?

איך זה שאתה מוכן בהסכם אחד למכור את כל ההתיישבות ביהודה ושומרון?

ממתי הרב משרת פוליטיקות וצרכים פרטיים - ולא את צרכי האומה וקידוש ה'????

ריבונו של עולם!!!!
בבקשה פקח את העיניים שלהם!!!!

זה מוכר לנו כבר...ניתאי הארבלי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך ד' תמוז תשע"ב 00:59

בגירוש היו שותפים פעילים כמו הרב מוטי אלון, הרב רפי פרץ, הרב שלמה אבינר, ועוד... כבר אז התפוצצה לה הבועה שכל דמיתקרי רב וכל המחזיק במוסד / בתעודת הסמכה לרבנות (מטעם הראשות) הוא באמת רב ופוסק..
ובאגב, אין צריך לפרט שהרבה מה״רבנים״ הנ״ל נכנסו לקטגוריית יש דין ויש דיין...
אנחנו דבקים בפוסקי ההלכה ומעתיקי השמועה לא כל רב ישראלי יערער את מסורת אבותינו ויציג אותה כאקטואלית (לדידו)

וואו, וואו, וואו! עכשיו הגזמת לגמרי...nermer

חלק מהרשימה שהזכרת - מסכים איתך לגמרי. אבל הי! אחד שהשיקולים שלו היו לגמרי הגיוניים (כשעצר את הצעדה בעמונה, והנימוקים היו הגיוניים מבחינתו), איך תוכל לומר עליו שהוא לא רב?!

(יש גם כאלה חסרי תעודת רבנות, שהם כן רבנים, אז כאלה גם אלה...) חוץ מזה, אנחנו דבקים בפוסקי ההלכה שאינם מעתיקי שמועה לגמרי. אתה צריך לבחון כל מקרה לגופו. מסכים במקרים מסוימים שאסור לערער את המסורת, אבל יש דברים שהעירעור עליהם דווקא ברוך. (ואני לא מתכוון לחברה שלמה.) והכל בכלים הלגיטימיים. אתה מכליל יותר מדי. אמירות פנאטיות. (פנאט פירושו משוגע. מילולית.)

דבר ראשון - עמוד בחוקי הפורום:מחפש את האור..

אי מצטט:

2. ביזוי תלמידי חכמים-

בתקופה האחרונה לדאבוני, נפתחו כמה וכמה שרשורים שגלשו למקום הזה בקלות רבה מדי

ואי אפשר היה להשתלט על כל האמירות, כיון שחלקן גבוליות, חלקן ציניות בעיקרן וכו'..

אני מודיעה רשמית- וללא רחמים!

משתמש שאערוך לו תגובות מהסיבה הנ"ל-

יקבל התראה בפעם השניה שזה יקרה

ובפעם השלישית- ייחסם לאלתר!

ולא משנה כמה הוא בסדר בד"כ, ותיק בפורום, מכיר אותי וכו' וכו'..

הגדרת המושג "רב" (לצורכי הפורום בלבד) : 

אדם המחזיק בתעודת רבנות  - ו/או  

דמות תורנית המוחזקת כ'רב' בעיני 100 תלמידים ומעלה. 

כל אחד מהרבנים שהזכרת למעלה עומד בגדרי הפורום, ובדבריך יש יותר מנימת ביזויים, וגם אם רמזת, הרי שברור לכל שהתכוונת לבזות אותם בפומבי. עקרונית אלירז אמורה עכשיו להזהיר אותך פעם ראשונה על ביזוי תלמיד חכם, אם תהיה אמיתית כדי להודות בזה.

אני לא מוכן להיגרר לדיבורים על רבנים כאלו ואחרים, רק אגיד שאני חולק עליך מכל וכל, ואתה לא זה שיכול במחי יד להחליט מיהו זה שראוי שיתקרא רב ומי לא. מי אתה? חצוף! האם בגלל שהרב לא פעל בדיוק לפי אמונתך יש לך זכות לבזות אותו? הרי גם רבן יוחנן בן זכאי לכאורה היה שותף לאספסיינוס בזה שלא מרד במלכות ולא הצטרף לקנאים (אתה וחבריך במקרה הזה) אלא הלך אליו וניסה להציל מה שאפשר, את יבנה וחכמיה. אתה יודע מה יצא לנו מזה? כל שושלת התורה שבעל פה. אתה יודע מה יצא לנו מהקנאים ומכל מחסני המזון שהם שרפו? החרבת בית המקדש השלישי (אם המחסנים היו נשארים אין סיכוי שהמצור היה ממשיך עוד 21 שנה שהאוכל היה אמור להספיק...) - מי אתה רוצה להיות, רבן יוחנן בן זכאי שצדק, או אחד מהקנאים שטעו? מקווה מאוד שהתשובה שלך היא לא להיות כמו הקנאים. תשליך לבד.

בוש והיכלם.

האתה הוא זה שתחליט מיהם: "פוסקי ההלכה ומעתיקי השמועה לא כל רב ישראלי יערער את מסורת אבותינו ויציג אותה כאקטואלית (לדידו)  " ? מי אתה חושב את עצמך? וכי רב שלא פוסק כמוך הוא לא רב? אתה מעז לטעון, לדוגמא, שהרב עובדיה הוא לא רב רק בגלל שהוא לא מורה שיש לנהוג באלימות כלפי המפנים בגבעת האולפנה? (כן, עדיין לא שמעתי פסק שלו להכות יסמניקים שמפנים את גבעת האולפנה). 

לאן עוד אפשר להידרדר?

קצת כבוד תלמידי חכמים לא יזיק לאף אחד. גם תלמיד חכם שאתה לא מסכים עם הדרך שלו - הוא עדיין תלמיד חכם.

שוב, מי את שתחליטי שזה אבדון?מחפש את האור..

שימי לב - יצאת מתוך נקודת מוצא של הנחה בסיסית שעל עצם הנחתה אני חולק, אז למה לי להסכים איתך. את חושבת שזה שגוי ואני חושב שזה נכון, למה שאחשוב לא כמו הרב? אני מאמין שאם הרב פסק ככה הוא פסק ככה כי זה טוב, מה גם שאני יכול לראות את זה בעיניים שלי - אז למה לי לא ללכת אחריו. בואי נתקיף אותך בחזרה - אולי א-ת זאת שהולכת בעיוורון אחרי הרב שלך שאני לא יודע אם הוא תומך/לא תומך בציונות? אולי מרוב ה"אידיאלים" שלך, את היא זאת שלא מסוגלת להבין שדעת תורה היא דעת תורה גם כשאת לא מסוגלת להבין אותה?

עכשיו שאלה - א-ת עצמך הלכת לשאול את הרב מלמד שאלה כזאת? למה שלא תלכי? באמת!. יותר מזה - נראה לך ששהרב לא שאל את עצמו את השאלות הללו? נראה לך שהוא לא אדם מספיק ישר ואמיתי כדי להחליט על בסיס כל כלל השיקולים את ההחלטה שהכי מתיישבת על מצפונו המוסרי שלי ברור שהוא מצפון מוסרי על פי התורה. לכן התשובה היא כן. אני אלך אחריו כי כשאני מאמין ברב שלי ובדרכו, אני מאמין שלא יכפור בתורה, וג אם את לא מאמינה בדרך שלו - בעצם במה שאת אומרת את אומרת שהרב כופר בתורה הפשוטה ושהיה צריך להתנהג אחרת. להגיד דבר כזה ז-ה לא חילול ה' בעיניך? 

בכלל, איזה בר סמכא את בדיוק להחליט מהם צרכי האומה וקידוש ה'? האם לא יידעו אותי קודם ואת מזכירתו של הקדוש ברוך הוא שיודעת בבירור שסדר העדיפויות בלו"ז של ה' יתברך הוא קודם כל ארץ ישראל ורק אחרי זה עם ישראל, ושמבחינתו של הקב"ה עדיף שיחטיפו מכות ליסמ"ניק מאשר לאוהב אותו ולכויח אותו בדרך הנכונה באמת, שהיא לא דרך מכות? כשתהיי המזכירה של ה', כמו שאמרתי, תודיעי לי, אני ארצה לסגור איתו כמה דילים דרכך... עד אז, אל תתערבי לו בשיקולים ואל תחליטי בשבילו מהם צרכי האומה וקידוש ה', ועל פי זה תשליכי מימרות כאלו על רבנים שהם לא משרתים את צרכי האומה וקידוש ה'. כי הרב מלמד יגיד לך שבנידון דנן צרכי האומה הם לכידות ואחווה ואהבת חינם כפשוטו, וקידוש ה' זה לא להכות יהודי. האם את יודעת בוודאות שלא זה רצון ה'? שזה לא צרכי האומה.

מצטער, את זאת שדיברת בבורות עכשיו...להחזיק בדעה שלך זה דבר אחד, אבל להכללי את כל מי שמחזיק בדעה אחרת כמועל בכבוד שמיים וכמשרת פוליטיקה על חשבון צרכי האומה - זה כבר דבר אחר שממש אינו לגיטימי, במיוחד כשמדובר ברב עצום.

והנימוק הגרוע ביותר הוא "מי את?"nermer

והכוונה, אני בטוח, לא היתה שהם הולכים כנגד התורה, אלא שהם עושים משהו שלא טוב במציאות לאומה.

ממש לא גרוע.מחפש את האור..

כי זה בא להחדיר טיפ טיפה ענווה לכל הצעירים (ואני ביניהם) שחושבים שהם יודעים לנהל את התורה ואת העם הכי טוב בעולם. כי גם לפי איך שאתה מגדיר זאת עכשיו אצלך, שוב אשאל עליה: "מי את שתחליטי שזה משהו שלא טוב במציאות לאומה"? איך אפשר לקבוע בהחלטיות דבר כזה? הרי לרב יש ראייה הרבה יותר רחבה משלך - אתה  לא חושב שהוא יכול לדעת יותר ממך ויותר ממנה מה יכול להועיל ומה יכול הלזיק לאומה. הרי הרב מלמד יגיד בדיוק ההיפך - מה שלא טוב במציאות לאומה זה מריבת אחים, זה מכות בין מפנים למפונים. עם כל הכאב והצער, אסור שזה יגיע לזה. זה מה שהרב אומר. 

מימי לא ראיתי שלימוד תורהטוביה2

נותן הבנה טובה של המציאות גם כאשר הוא בלי מגע עם השטח

לא כאשר הרב אלישיב והרב עובדיה גזרו עלינו את הסכם אוסלו הארור על יותר מ1500 ההרוגים שבו, או כאשר הם חתמו על עסקת שליט שרבים מהשוחררים שבה כבר חזרו לטרור. הנאיביות כאילו שאנשים שבעניהם הצבא הישראלי(שהביא לנו את החמס) -הוא מקור אמין לתפיסה בטחונית, או הטענה שהרב יודע יותר דבר שמעולם לא ראינו/שמענו הוכחות לכך (וכאשר אנחנו יודעים שרבנים גדולים אפילו יותר הרגו (בטעות כמובן) יותר מכפול ממספר היהודים שמתו במלחמת ששת הימים בשביל לשחרר שטח גדול בהרבה). גורמת בהכרח לכך שאנו לא נאמין לרב רק מעצם היותו רב

אפ אפ אפ.מחפש את האור..

דבר ראשון - לא דיברתי על צעדים חד צדדיים ביננו לבין הערביםן. בוא נפריד. בכל התגובות האחרונות שלי לא התייחסתי לזה, אלא לדבר אחר בכלל, והוא בתעמתות עם כוחות הביטחון הישראליים. מהסיבה האחת. בהתעמתות מול כוחות הביטחון הישראליים ההתמודדות שונה בתחילת מאשר מול הסכם אוסלו ימ"ש. כי כאן נכנס השיקול של אחדות העם והמדינה, מול שיקולי ארץ ישראל - וכאן אכן יש לרב יכולת פסיקה בגלל התורה שלמד - הכרעה בין שני יסודות הלכתיים אלו נובעת בעיקר מתוך תורה, ואומנם נכון שגם למציאות בשטח יש חשיבות - אבל האם לא ברור שהרב זלמן מלמד וכל מי שסובב אותו - שאין חולקים על כך שמדובר בציבור אוהבי ארץ ישראל ונאמניה (מישהו טוען פה אחרת?) מועדים לפחות "קצת" (כן, זה בציניות) למציאות בשטח? האם נראה לך שאתה, ילד בן 18-19 (אני לא באמת יודע בן כמה אתה, אבל תרים את זה או תוריד את זה לגיל האמיתי שלך) עם הראייה המצומצמת שלך, גם היסטורית, גם חברתית וגם הלכתית - יודע יותר טוב מאשר רב עם ראש על הכתפיים, שנמצא בשטח שנים כה רבות לפני שנולדת בכלל, יודע מה עבר פה, מה יכול לקרות, מכיר את השטח פי כמה וכמה ממך - ואתה, הקטן שבעם, מעז להגיד שהרב לא יודע את המציאות בשטח? אם היית מדבר איתי על רב חרדי שסגור בתוך הקהילה שלו וניזון בעיקר ממה שהמקרובים שלו, העסקנים הפולטיים האמיתיים, מזינים אותו - הייתי מסכים איתך בקשר לזה שהוא לא מכיר את המציאות בשטח (וזה בדיוק הייתה הנקודה אצל הרבנים החשובים שהזכרת - פשיטא לי שהם רומו והאמת סולפה בפניהם באותה שעה ועל כן פסקו מה שפסקו - אם, נניח, היו יודעים מה שהרב מלמד יודע, או מה שהרב ליאור יודע, או להבדיל אפילו מה שזמביש וחבריו - עם כמה שאתם חולקים עליהם - יודעים, פשוט לי בכמעט 100 אחוז שהפסיקה לא הייתה אותו הדבר. היום אפילו החרדים מודים בזאת). אבל להזכירך, אתה מדבר על הרב מלמד. לטעון שהוא לא מכיר את המציאות ביש"ע זה כמו לטעון שביל גייטס לא יודע לתכנת מחשב. זה מגוחך. 

קצת ענווה, ילדים (כן, גם אני ילד לצורך העניין) - לא הכל אנחנו מבינים, ועל זה באמת נאמר "כדתגדל תבין" - זה לא שאין כוחות מופלאים לנוער של היום - יש והם חשובים, אבל הכרחי שהם יבואו בגבולות ותוך הליכה בלתי מתפשרת עם המתווה שמניחים לרגליהם הרבנים הפוסקים, כי אחרת אין פה אהבת ארץ ישראל מתוך תורת ישראל, אלא אהבת המקום בו אני גר מתוך תחושה פטריוטית בלבד, ללא קשר למה שהתורה אומרת - ובדיוק ככה הייתי מגן על צרפת אם הייתי צרפתי, או על בריטניה אם הייתי בריטי. זאת לא הגישה שלנו.

אני לא ממש מבין אותךטוביה2

אני לא הבאתי רק דוגמות של מהלכים דו צדדיים ואני לא מבין אותך למה המהלך כאן שונה מאוסלו (אם כבר אז המהלך כאן חמור יותר כי כן חד צדדי במובן שאנחנו "מודים" שא"י היא פתוחה למשא ומתן והם לא נותנים בתמורה כלום)

ואני יכול רק לומר שאומנם אני לא מבין את שיקולי עם ומדינה אבל לפחות לעניות דעתי לא מצינו שום מקור בהלכה לכך שכופים על פרטים להפסיד את ממונם בשביל שיקולי אחדות (כמובן שאשמח אם תאיר את עיני למקורות כאלו) ונכון שמלך פורץ גדר לעשות לו דרך אבל ברור שעלו לפצות את הנתינים על נזקים שעושה (אפילו למאן דאמר שמלך מותר בכול האמור בפרשת מלך ברור שלשילטון דמוקרטי אין סמכויות של מלך מאחר שנבחר על דעת זה שאין לו מה עוד שכלל לא ברור שיש כאן דינה דמלכותה דינה) והטענה שלי על הרב מלמד היא שהוא חותם הסכמים המפקירים מקומות אחרים (דוגמה קטנה אצלנו ביצהר יש לפחות 50 בתים באותו מצב הלכתי ועדיין אני לא מאמין שגם אם הינו הולכים על הסכם הינו מקבלים כאלו תנאים

במיוחד כעת לאחר פרסום הראיון עם הרב בבשבע אני יכול להוכיח שהוא לא חי באותה מציאות שלנו ולכן אני לא חושב שצריך ו/או אפשר לומר את טענותך. אדם שאצלו מילה של ביבי היא מילה ואנשי כוחות הביטחון נאמנים עלוו כאנשים א-פוליטים אי אפשר לסמוך על כך שיש לו תפיסת ביטחון ומציאות אמיתית לפי התורה (מאחר והיא נסמכת על אנשים שאין להם כלום עם התורה לא ניתן לומר ששיקוליהם אינם משפעים עלו

סבבה.מחפש את האור..

דבר ראשון, אני מזמין אותך לעיין במדור רביבים של שבוע בבשבע, שכידוע מי שכותב אותו הוא רב אליעזר מלמד "הבן של...". לסיכום דבריו וא למעש מודה שגם מבחינ הלכתית, בדרך שבה עכשיו מתרחש עניין, אסור להפגין באלימות כי גם מבחינה לכתית בגלל נימוקים המשפטיים והמעשים בשטח שמוכיחים שלא מדובר בהעברה על דת, עקרונית למרת שז כואב וצריך למחות - עדיין לא מדובר בפשע שעליו "צריך למסור את הנפש", כדברי הרב מלמד.

כתבת ש"לעניות דעתי לא מצינו שום מקור..." - אז הנה המקור. ואתה קצת מצחיק, כי מצד אחד אתה מודה שאתה לא מבין בשיקולי עם ומדינה, ובאותה נשימה אתה מכריז ש"לעניות דעתך אין שום מקור הלכתי..." - כשאתה לא מכיר ובקי בעומקה של הלכה, אין פה אפילו "עניות דעתך", מהסיבה הפשוטה שהדעה היא לא באמת דעה, כלומר, לא דעה הלכתית. אין פה אפילו פסיקה של רב קטן יחסית שהוא יכול להגיד "לעניות דעתי", אלא רק אמירה של אחד שמודה שהוא לא מבין בהלכה - תעשה טובה, את השיקולים ההלכתיים תשאיר לאלו שכ-ן מבינים בזה. אם אתה רוצה לסתור את דברי הרבנים מלמד - תשתמש במקור הלכתי שרב פוסק מוסמך ורציני הביא לך, אז יהיה אפשר להתייחס ברצינות לדברייך...

ובכלל, הטענות שהעלת לא מגובות בכלום (למשל, הטענה שמלך פורץ גדר חייב לפצות את הנתין - אין לזה שום מקור ודווקא מדברי שמואל באותו פרק של זכויות המלך משתמע הפוך - המלך זכותו לפרוץ גדר והוא יכול לעשות זאת על אף שזה פוגע באדם הפרטי, כי זה לטובת כלל האומה. והוא לא חייב לפצות אותו. אם יש לך הוכחות שכן, בבקשה...

דבר נוסף, אמרת שלא יפצו אותם. למה לעוות את האמת. הרי ברור שהרב מלמד חתם על ההסכם רק אחרי שהיה ברור לו ששהתושבים יקבלו דירה זמנית, וכנראה גם יעבירו את הבית עצמו על ידי ניסור למקום החדש - והכל על חשבון המדינה (תנסה לחשוב כמה עולה לנסר בית שלם ולהעביר אותו ממקום למקום. עלות לא נתפסת. אומנם זאת שטות בפני עצמה שהממשלה מוכנה להשקיע סכומים לא נתפסים בשביל להעתיק את הבית, כשהייתה יכולה פשוט לאשר את חוק ההסדרה עם מעט אומץ. אבל זאת המציאות כרגע). 

כתבת שהרב מלמד הפקיר את המקומות האחרים. חזור בך. הרב מלמד בעצמו הצהיר השבוע על גבי העיתון שאת האישור להסכם נתן רק אחרי שראה בעיניים שנעשים צעדים כגון הקמת הוועדה שלמעשה תמנע הריסת בתים נוספים (ואם אתה לא מאמין שזה יקרה זה כבר מחלוקת בין הבנת המציאות הפוליטית והעכשווית כפי שהרב מלמד מבין אותה וכפי שאתה מבין אותה, ובמטוטא ממך, אני מעדיף להאמין ולסמוך על הרב מלמד ולא על ילד שאתמול נולד, בלי להעליב אישית כמובן...). אז תעשה טובה ואל תביך את עצמך. הרב מלמד אף הוסיףשלמעשה לא נדרש לחתום על שום מסמך אלא רק הודיע בציבור את פסיקתו לא לנקוט באלימות פיזית ולהתפנות מרצון, אבל במקביל אמר גם שימשיכו המחאות הלא אלימות נגד המאבק - בהן הוא תומך ואפילו מאוד.

פעם הבאה, חבר'ה מתלהמים, לעשות קצת שיעורי בית הלכתיים, פוליטיים, מוסריים ורוחניים - לפני שאתם פותחים את הפה על גדולי עולם.

שבוע טוב!

כופר-זה כבר עבר את גבול המזרוחניקיותאנונימי (פותח)

אני מצטט מזכרוני: 

"לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל"

רש"י-אפילו אומרים לך על ימין שהוא שמאל ועל שמאל שהוא ימין

עמרוץ זה כבר עובר את גבולות הבנת הנקראטוביה2

"המקום אשר יבחר ה'" (לא בית אל עם כל הכבוד הראוי)

וזה בסמוכים

אלירז -צעיר רענן

צריך להיזהר בכבוד תלמידי חכמים.

כן בעקרון צריך ללכת עם הרב באש ובמים, אתה לא סומך על הרב שלך? אתה יכול ללכת עם רב אחר.

אבל צריך להבין שהרב שאתה בוחר לעצמך לא משחק משחקים - זוהי דעת הרב, זוהי דעת תורה בכל תחומי החיים (כמובן שאפשר שיהיה רב לכל נושא מסויים - לדוגמא ארץ ישראל רב פלוני, הלכות טהרה רב אחר וכו'...)

אכן יש שבעים פנים לתורה.

כמובן ללא ספק שאפשר לחלוק (בצורה רבנית תורנית ולא בהתלהבות נעורים) אפשר להגיע למסקנה שהאישיות שלי לא מתאימה לרב הנ"ל.

לא אמרתי שלא קשה לרבניםמושיקו

אבל עם כל הכבודש וההערכה הוכח שבגיורש בגלל בלחץ הם טעו בגישתם.

ומי שסבל זה הנוער שהלך אחריהם כעדר-ויש כאלו שסובלים עד היום.

ואגב זה לא היה רק במגזר הדת"ל , אלא בכל המגזרים(במודיעים עילית גם חששו ממהלך כזה שיגיע בסוף אליהם-אבל כשהרבנים אומרים לשתוק...)

ה' הוא זה שכתב בתורתואוהב יהודים

את 'לא תעמוד על דם רעיך' את דיני רודף, והבא במחתרת וכו'...

והוא גם זה שכתב את "לא תסורו".מחפש את האור..

מאיפה מגיעים לערוץ 7 כלכך הרבה ילדים חצופים??פועה

הבתים שלכם? הוצאתם עליהם כסף? הוצאתם כסף על קניית האדמה? אתם מוציאים כסף על העמידה בבית המשפט מול הערבי ושלום עכשיו?

מי מפקיר את ארץ ישראל לערבים? איזה ערבי יבוא לכאן? הכול רשעות של שלום עכשיו ועקשנות של הפרקליטות והבגץ.

וכן כל דבר שמגדיל את ישע הוא רווח גדול ואל תזלזלו ב300 דירות אחרי תקופה שלא נתנו לבנות בכלל.

כן גם בבית אל יבדקו האם הממשלה עומדת בהתחיבויותיה ולחדש את המאבק אפשר תמיד.

אנשים אנשים לקחת אויר לשתות כוס מיםמתעלה אליו

הרב מלמד אמר הרב מלמד לא אמר,הרב מלמד עשה הרב מלמד לא עשה נו שוין ואני לא מסכימה עם הרב מלמד,אני מבינה שהרב רצה למנוע אלימות ושפיכות דמים אבל לצערנו כמו שזבוטינסקי אמר בלי קברים בתחתית ההר פיסגתו לא תיכבש וזו היתה המציאות היהודית במשך דורות והיא חזקה יותר מהרב מלמד אז בואו נניח את כבודו של הרב מלמד היקר שניסה לעשות כמיטב יכולתו הדלה וגם לכוחותיו יש גבול במקומו ונפנה את מרץ הנעורים שלנו ליוזמה והוצאה לפועל של התנגדות אקטיבית שתוציא את החשק לפינוים לעוד הרבה זמן.

ואני מזן המבוגרות כמו  פועה חחחח

כישלוןצהריים טוביםאחרונה

אופי של בתאלניקים, שדואגים רק לעצמם ולא למדינה
לא למה יקרה אחר כך.

הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה