אי מצטט:
2. ביזוי תלמידי חכמים-
בתקופה האחרונה לדאבוני, נפתחו כמה וכמה שרשורים שגלשו למקום הזה בקלות רבה מדי
ואי אפשר היה להשתלט על כל האמירות, כיון שחלקן גבוליות, חלקן ציניות בעיקרן וכו'..
אני מודיעה רשמית- וללא רחמים!
משתמש שאערוך לו תגובות מהסיבה הנ"ל-
יקבל התראה בפעם השניה שזה יקרה
ובפעם השלישית- ייחסם לאלתר!
ולא משנה כמה הוא בסדר בד"כ, ותיק בפורום, מכיר אותי וכו' וכו'..
הגדרת המושג "רב" (לצורכי הפורום בלבד) :
אדם המחזיק בתעודת רבנות - ו/או
דמות תורנית המוחזקת כ'רב' בעיני 100 תלמידים ומעלה.
כל אחד מהרבנים שהזכרת למעלה עומד בגדרי הפורום, ובדבריך יש יותר מנימת ביזויים, וגם אם רמזת, הרי שברור לכל שהתכוונת לבזות אותם בפומבי. עקרונית אלירז אמורה עכשיו להזהיר אותך פעם ראשונה על ביזוי תלמיד חכם, אם תהיה אמיתית כדי להודות בזה.
אני לא מוכן להיגרר לדיבורים על רבנים כאלו ואחרים, רק אגיד שאני חולק עליך מכל וכל, ואתה לא זה שיכול במחי יד להחליט מיהו זה שראוי שיתקרא רב ומי לא. מי אתה? חצוף! האם בגלל שהרב לא פעל בדיוק לפי אמונתך יש לך זכות לבזות אותו? הרי גם רבן יוחנן בן זכאי לכאורה היה שותף לאספסיינוס בזה שלא מרד במלכות ולא הצטרף לקנאים (אתה וחבריך במקרה הזה) אלא הלך אליו וניסה להציל מה שאפשר, את יבנה וחכמיה. אתה יודע מה יצא לנו מזה? כל שושלת התורה שבעל פה. אתה יודע מה יצא לנו מהקנאים ומכל מחסני המזון שהם שרפו? החרבת בית המקדש השלישי (אם המחסנים היו נשארים אין סיכוי שהמצור היה ממשיך עוד 21 שנה שהאוכל היה אמור להספיק...) - מי אתה רוצה להיות, רבן יוחנן בן זכאי שצדק, או אחד מהקנאים שטעו? מקווה מאוד שהתשובה שלך היא לא להיות כמו הקנאים. תשליך לבד.
בוש והיכלם.
האתה הוא זה שתחליט מיהם: "פוסקי ההלכה ומעתיקי השמועה לא כל רב ישראלי יערער את מסורת אבותינו ויציג אותה כאקטואלית (לדידו) " ? מי אתה חושב את עצמך? וכי רב שלא פוסק כמוך הוא לא רב? אתה מעז לטעון, לדוגמא, שהרב עובדיה הוא לא רב רק בגלל שהוא לא מורה שיש לנהוג באלימות כלפי המפנים בגבעת האולפנה? (כן, עדיין לא שמעתי פסק שלו להכות יסמניקים שמפנים את גבעת האולפנה).
לאן עוד אפשר להידרדר?
קצת כבוד תלמידי חכמים לא יזיק לאף אחד. גם תלמיד חכם שאתה לא מסכים עם הדרך שלו - הוא עדיין תלמיד חכם.