ביום של ביקור פוטין בירושלים נסעתי עם נהג טקסי ערבי כי לא היה קל להשיג באותו יום נהג אחר. הוא היה דברן וחכיח ידע לא קטן. למשל ידע לספר שאחוז היהודים בקרב העיתונאים בארצות הברית הוא יותר מ-50% למרות האחוז הזעום של היהודים באוכלסיית ארה"ב. אני מאמין לו שזה נכון. (הקב"ה יציל אותנו מעיתונאים יהודיים כמו פרידמן ב-New York Times.) גם בגרמניה לפני היטלר האחוזים היו דומים...
זה היה במסגרת מסע השיכנוע שהיהודים תמיד יוכלו לנצח את הערבים אם תפרוץ מלחמה חס ושלום למרות מספרם העצום ומאגר הנשק הענק שיש להם. אבל זה היה רק מחצית המסר. המחצית השניה הייתה שהאשמים בגרימת מלחמות הם הדתיים משני הצדדים. הוא לא הוסיף מילות ליווי ל-"דתיים" כמו קיצוניים או פנטיים. אבל לפי המוזיקה שאחרי הסבריו הבנתי שמתכוון לפנטיים אצל הערבים (כמו סלפים שכן דיבר עליהם) וסתם היהודים דתיים אצל היהודים (ללא כל שם לוואי כמו קיצוני).
איך נהג טקסי המדבר עיבית קצת עילגת יודע אחוזי יהודים במקצעות חופשיים בארה"ב? כיצד הוא יודע שיהודים תמימים שעיפו ממלחמות ומאמינים שביום אחד הערבים יקבלו שכל ויעשו איתנו שלום אוהבים את שני הנושאים האלה? אני מתכוון בשני הנושאים: (א) לא יפתחו במלחמה כי יודעים שידינו תהיה על העליונה בזכות השכל היהודי ו(ב) רק דתיים רוצים במלחמה משני הצדדים. זה בהחלט מסר שנקלט ומרגיע. מישהו רוצה להרדים אותנו. מי זה?
אני מתערב שלנהג הזה אין שכל לעשות את זה. אבל אל לנו לזלזל בערבים, יש ביניהם מוכשרים וחככמים מאוד והם כנראה משתמשים בנהגים כאלה ודומיהם להפיץ חומר הרדמה קליט בין היהודים. האם יהיה לנו מספיק שכל להעמיד עיתונאים ואפילו את השב"כ כדי לחקור מי אחראי להפצת ההרדמה שהיא כלי נשק פסיכולוגי ממדרגה ראשונה נגדנו שראוי לשטקו בעוד מועד?