אני מרגיש צורך לשתף בקצת הרהורים אישיים:
כבר יותר משבוע אני קורא ושומע התבטאויות של תושבי "גבעת" האולפנה במדיה. הגדיל לעשות הצהובון החביב עלי- "בשבע", בפרסמו בשבוע שעבר כתבת סקירה על הנושא מהבטיו השונים, תוך כדי ציטוט תושבים שונים, באומרם (-לא נמצא כעת מול עיני, אבל זו רוח הדברים) לא באנו לגבעה נידחת, לא מדובר במאחז עם אספקת חשמל לא סדירה, האמנו בחוקיות המקום בעיני המדינה, לא צריך לפנות.
אני מנצל במה זו כדי לקרוא מעליה לתושבים האמורים, ולכל הסוברים כמוהם (-גם מגרון וכל פיקציה התיישבותית כזו או אחרת..)
אין ביני ובינכם דבר. על הארץ, ובית אל בתוכה, ומגרון בתוכה, איאבק בין אם תרצו ו"תסכימו", ובין אם תאבקו כנגדי כבמגרון ודומותיה. אך בבא יום הרס, בבא יום פרע, לא יצבט ליבי בקרבי למראה בתיכם החרבים, למראה ילדיכם הממררים בבכי. לא אני, ולא האדמה נבכה את חורבן קקיונכם. ברי לי כי אדמת ארצי מעדיפה את האוהל והבית הארעי שבוודאי יוקם ע"י אותם נערים, שמצויינים כנערים בעיקר ע"י התנערותכם אתם מהם ולא התנעורתם מערכים, על בתי המידות רחבי הידיים עתירי הקומות והחלולים שלכם.
כשחרב הגוש, לא הזלתי דמעה. לחמתי, נעצרתי, אך לא נגע לליבי. איך יכול יהודי המוותר על אדמתי לגעת לליבי? כשראיתי את מצב המפונים (-מפונים ולא מגורשים. אם הכרתם במדינה כיסוד הזכות על הארץ, זכותה לכפור בהצדקתכם זו..) במעברות, לא רק שלא הצטערתי, אלא התמלאתי בתחושה עמומה של שביעות רצון וצדק פואטי (- אני לא גאה בזה, זה לא פוליטקלי קורקט, אבל אני נאלץ להודות- ניתנה האמת להיאמר..)
אינני מכיר מי מהתושבים שם, אבל זכותם לגור שם אינה נופלת מזכותי בביתי, או מזכות כל יהודי שהוא לגור במצפה דני שעל הליטאני, יבנה ויכונן במהרה בימינו אמן. זכות זו אינה נובעת מנידחותו או אי נידחותו של הר, מאספקת חשמל סדירה או ע"י גנרטור, וממספר הקומות ומצב אישורי התב"ע. זוהי זכות הנובעת במישרין מהציווי האלוקי- עלה רש! אין כל דרך לכפור בחלקו ולקבלו במקום אחר. במו הבל פיכם אתם קוברים את קיומכם על אדמתי הקדושה.
בפארפראזה על המשפט המפורסם: "אני לא מסכים לדעותיך, אבל אלחם עד מוות על זכותך להביע אותן", אני יכול לומר: אני (וארצי, אני מרגיש חופשי לדבר בשמה- אישתו כגופו..) לא מוכן לקבל את היסודות הרוחניים של ישיבתך פה, אבל (-בניגוד אליך..) אלחם על הקיום היהודי בארצי, גם בבית אל..
עם של סוחרים היינו כבר אלפיים שנה. מסבר שלא קל להיגמל...