יומן כלא. י' טבת תשנ"ו 2,1,96.
בא לי לכתוב סתם כך פתאום אז ננסה . היום 2,1,96 ,כידוע אני כרגע במעצר באבו -כביר עקב מעשהו של אחי יגאל ב-4,11 שבו הוא שיגר את רוה"מ רבין לכף- הקלע
לסיור משותף עם מספר מלאכי -חבלה.
אמרו היום בחדשות שאחי סיפר בעדות שלו " שהוא ידע שאבישי רביב היה סוכן שב"כ ,ולכן הוא פליאה מדוע אבישי לא הסגירו כי הוא פירט באוזניו על תוכניתנו לחסל את רבין ופרס" .זו כמובן שטות גמורה כי אם היינו בטוחים שאבישי אכן סוכן שב"כ הוא היה " אבוד " בחברתו וכמובן היינו מנתקים עימו כל קשר.אני מתאר לעצמי שאחי אמר זאת על מנת להביך את השב"כ ולגרום לאנדרלמוסיה בתקשורת, הוא אמר לי שהוא מתכנן זאת כשנפגשנו בהארכת המעצר האחרונה.אחרי פעולתו של גולדשטיין זצ"ל במערת המכפלה ,יצאה שמועה שאבישי רביב הוא סוכן שב"כ,דבר זה הכעיס אותי מאוד כי הכרתי אותו כבר הרבה זמן ,אבל כנראה שזה בכל זאת גרם לנו לחשוב שאי אפשר לסמוך ב-100% על אבישי,כנראה שאחי חשד בו קצת יותר ולכן הוא התנגד לשתפו בסודות מסויימים,בכל מקרה לי נראה שהוא היה סוכן כפול כי הוא ידע מספיק כדי להפליל אותנו ,הרבה לפני חיסול רבין .כואב לי על אבישי ש"שרף" את עצמו מבחינה חברתית,חבל שהוא לא חשב על כך לפני זה ,כי דעותיו קיצוניות לא פחות מאיתנו,אני מקווה בשבילו שהוא ימצא את מקומו בכל זאת כי יש לו לב- זהב.
אני מוטרד מאוד באחרונה מהיחס של רשויות הכלא לאחי,אני מתאר לעצמי שינסו לגרום לו סבל רב ככל האפשרכי זה הנשק היחיד שנותר להם על מנת לשבור אותו נפשית ,התקשורת הארורה דוחפת בכל כוחה למטרה זו,ויבוא היום שאפרע מהם.אני מתאר לעצמי שעם הזמן אחי יסתדר,בעיקר אני סומך על המשפחה ולוחץ עליהם כל הזמן לא "לשכוח" אותו ולדאוג לו למחשב וספרי קודש. אני לא יודע מה קורה עם דרור כבר חודש אנו מנותקים אחד מהשני ,חבל עליו הוא באמת עוד לא עשה כלום וחבל שיצטרך לסבול סתם,על מנת לספק את רגשות הנקם של השמאל,אבל כנראה שהכל לטובה,מה עוד שהדס אומרת (אחרי הביקור אצל גלי)שהוא בכוונה הודה בדברים כדי גם "לתרום " משהו בכלא (זה לא נראה לי).
דווקא בכלא אני חושב על הרבה דברים ומגלה הרבה דברים שאם הייתי יודע לפני זה היה אפשר לעשות הכל אחרת בלי להיתפס ,אבל היות שגלי היה מוכן לסכן את חייו אני "אמלא פי מים" ואגבה אותו ככל יכולתי ומה שיהיה יהיה.
בנתיים המצב בארץ הולך ורע ,המטורפים רוצים לשלם פיצויים למחבלים שלא הצליחו במשימתם ונפגעו בעצמם,לך תוכיח שהם ניסו לפגוע במישהו ולא הצליחו,איך אפשר לקחת עדויות מעזה והאם בכלל זה כדאי הרי יש להם אינטרס עליון לשקר בעצם זה חלק מהמאבק שלהם בנו.זה עוד הרע במיעוטו,המטורף השני ב"א רוצה לשלם לאוטונומיה רבע מיליארד דולר על מנת שעד הבחירות (שיהיו בעוד 10 חודשים ) הערבים יטילו סגר עצמי על יהודה שומרון ועזה וכך לא יהיו פיגועים ואז התמיכה בממשלה תגדל,ואחר כך אללה הוא אכבר.אני מקווה שיש איזה איש אקדמיה שמתעד את הארועים האלה ,על מנת שהדורות הבאים ידעו בדיוק מה גרם לנפילתה של המדינה ,הרי בשבועיים האחרונים ערפאת עשה מסע ג'יהד בערים "המשוחררות " (עם ליווי של מסוקי צה"ל ,עוד אבסורד)והוא מצהיר ללא הרף שהשלב הבא הוא ירושלים,זכות השיבה ,ומדינה פלסטינית,ואנה אנו באים.
הימין במדינה הזו נכנס להלם לאחר חיסול רבין ,והוא ממתין עתה לחיסולו הוא ,פשוט אין לי הסבר אחר לאירועים שקורים ללא שום מחאה ,אנשי הכיפות הסרוגות הם קבוצת אפסים שחוץ מלרקוד במעגלים בכל אירוע ,לא יעשו כלום כדי להגן על עצמם או על רכושם ,מעולם לא סמכתי עליהם בעיקר לא על האשכנזים שבהם ,אלה לכל אחד יש עשר דיעות ,וגם אם הוא מצליח לגבש דיעה הוא מפחד לעמוד מאחריה ,אלא כל הזמן מנסה להיראות "ממלכתי","מתון" וכדו'.ובעצם משחק בתגובתו הדבילית לידי השמאל .אני לא מבין איך אדם שאומר שלפי דעתו המהלכים האחרונים מסכנים אותו ויביאו לידי מלחמה ,איך אדם כזה יכול לעבור על כך לסדר היום,הרי הוא מסכן את עצמו ואת משפחתו,לדעתו. איך הוא יכול להמשיך בחייו ולחכות לאסון ,הרי אפילו חיה כשרואה סכנה היא בורחת ,הרי זה יצר הישרדות בסיסי,האם אנו נחותים מחיה שאפילו את זה אין לנו,הרי כל מטרת חזרתו של העם היהודי לארצו (לפחות על פי דעתו של השמאל)זה על מנת שנשלוט בגורלנו ונחזיר את יצר השרידות שאבד כמעט לגמרי במשך הגלות , והנה קורה ההיפך.אז לפי דעתי או שהאדם הזה לא מגלה את דעתו האמיתית,או שהוא מטורף מתאבד.אני מקווה שלפחות חלק מהם מתחילים לעשות משהו,כי דברים אלה מצריכים הרבה זמן ומחשבה (מי כמונו יודע ),לפני שיהיה מאוחר מדי.