את מתחילה שירות לאומי בתור קומונרית, בבני עקיבא? (זה ברור?)
ואת מקווה למצוא את האחד בסניף. ברור שאת מקווה שזה יבוא מאליו, שמישהו מהבוגרים, ועדיף אחד שיהיה תותח כזה, חברתית, אישית, גופנית, יישא עיניו אל הקומונרית המדהימה שהסניף כולו כל כך מעריך ואוהב, שעושה עבודת קודש, קומונרית שבאמת לא זכורה כמוה.
אז ערב אחד היא תישאר לסדר את חדר המדריכים, או לסגור את ההרשמות לנטיעות, והוא יגיח לסניף בתירוץ כזה, או אחר, (אני מעביר שיעור לחבריא א' בשבת... אנחנו עושים סעודה שלישית ואני צריך להגיד דבר תורה וכו') ואז תתפתח שיחה אל תוך הלילה, שיחה על הדברים שחשובים באמת, וכל אחד מהם ירגיש איך השני כל כך מבין אותו, ואיזה רעיונות מעניינים יש לו, ואיך היא רואה דברים מתוך אמונה... וכו' וכו' וכו'
צריך להמשיך? אז בואו נגיד שהם רוכבים ביחד אל השקיעה.
כל מה שכתבתי עד עכשיו הוא אמת לאמיתה, כי בדמיון שלנו זה מה שכולנו חולמים. שכל מי שנרצה ירצה אותנו, שהכל יסתדר, שהכל יהיה מדהים, שהכל יתחבר כמו נס, כמו כפפה, בצורה מדוייקת בלי אתגרים, בלי שאלות, בלי ספקות, בצורה זורמת ופשוטה ובלי קשיים.
אז לינוי היקרה,
את הולכת לעבוד קשה. הרבה מהזמן אף אחד לא יעריך את זה. אולי פה ושם איזו מדריכה של שבט הרא"ה תגיד מילה טובה. יקבלו אותך כמובן מאליו. לא בהכרח תהיי הדבר הכי מגניב בסניף, לפעמים ההיפך. תמצאי את עצמך במצבים שלא חלמת שתהיי בהם, ותתנהגי בצורה שלא חלמת שתתנהגי.
בסוף השנה הזו, את תהיי אחרת. אחרת זה אומר שזה משהו שאת אפילו לא יכולה להבין עכשיו, כי העיניים שלך ייפקחו ואת תראי יותר, את תראי דברים שלא ראית ושלא יכולת בכלל להכיל. כי הייסורים והקושי פותחים את הלב, והלב פותח את המבט.
אז תעשי לעצמך טובה, תמשיכי לחלום את החלומות היפים של האהבה, שכולנו אוהבים, אבל תהיי מוכנה לאתגרים שלא יאפשרו לך באמת זמן למצוא אהבה. אם תמצאי אהבה זה יהיה נס. את צעירה מאוד, וגם אם כולנו רוצים אהבה מגיל צעיר מאוד (לפחות 12-13) זה לא אומר שאנחנו מוכנים לקשר.
אז כל עוד את לא הולכת לממש קשר מחוץ לחתונה (מבחינה פיזית, ואני מניח שזה המצב בהיותך קומונרית) תעשי לעצמך טובה ותטעמי קצת ממרירות החיים לפני שאת צוללת לים הדבש (כביכול) של האהבה. כשתמצאי אהבה תגלי שמעט מאוד מהחלום נמצא במציאות. הוא קיים, למי שלא מוותר על לראות אותו, אבל בצורה אחרת לגמרי שאני אפילו לא אכביר במילים עליה כי זה ייראה נדוש אולי, משעמם, לא מושך. אבל העבודה הקשה, הבחירה והאמונה וההתחדשות בתוך השיגרה, הפרנסה, השטף של החיים שהוא הרבה יותר חזק מכל מה שמוכרים לכם בבני עקיבא, בסמינריוני הדרכה וגם בישיבות הסדר ובמדרשות, במקום הזה יש אופציה לבחור באמת, ליצור באמת, למצוא את אלוהים. זה מה שנקרא מבשרי אחזה אלוה, זו אהבה וזה החלום שלך.
עד אז - תתרכזי בעבודה שלך ותפסיקי לקשקש.