מצטער שאני לא יכול לכתוב מהניק האמיתי שלי. זה מסיבה חשובה בהחלט.באמת מצטער.
במסגררת חסיון הפרטים גם לא אוכל לפרט יותר מידי והשאלה תישאל ב"קודים" - אני מרשה לכל אחד להתפרע עם הדימיון שלו ולענות על פי איך שהוא הבין את השאלה...
מה עושה בחור שבחן את עצמו והגיע למסקנה שהוא רוצה להתחתן, ושפחות או יותר הוא בשל לנישואין והוא ממש מרגיש את החוסר עמוק עמוק בפנים...אבל - וזה האבל של השאלה - מסיבות שרק הוא יודע ומבין, עד כמה שזה נשמע מוזר, הוא יודע שאם הוא יוצא עכשיו, ובעזרת ה' גם מוצא אישה - הוא עושה זאת מתוך אגואיסטיות ויש מצב שזה יפגע בטווח ארוך באישתו ובחייו הפרטיים והכלליים, והוא פשוט מבין שאסור לו עכשיו לגשת לתקופת ה"יציאות" בגלל הסיבות המסוימות שלצערי לא אוכל לפרט במסגרת זאת...?
זה כואב לבחור. מאוד כואב. הוא לא יודע מה לעשות עם עצמו. מצד אחד הוא מנסה לשכנע את עצמו שיהיה בסדר גם אם הוא יצא עכשיו ויתחתן - ה' יעזור לו ולה והסיבות לא תהיינה רלוונטיות. ומצד שני הוא עדיין בספק. מנקר בו חשש מתמיד שזה יהרוס. הוא בספק, והוא חושש שאולי אם יחכה עוד שנה/שנתיים/שלוש - כמידת הצורך - זה רק יעזור לו ויפתור לו את ה"סיבות" ואז יוכל לגשת בלב שלם. ומצד שני, מי אמר, אולי הוא צריך לעבוד במקביל? אולי היצר הרע ממש מכניס לו ספקות ללב כדי שלא יקים עדיין בית נאמן וכשר בישראל?
וההתלבטות הזאת קורעת את הבחור. מתוסכל, נקרע בתוך עצמו בלילות ובוכה לכרית כי הוא יודע שאין סיכוי שמישהו יבין למה הוא מתכוון או מה הוא צריך לעשות,ואין סיכוי שהוא יצליח להעביר את זה כמו שצריך לצד נוסף שיעזור לו - אין סיכוי - וכל זה שובר את הבחור מבפנים. והוא לא יודע מתי זה יגמר. ואין לו כוח עוד לחכות. הוא לא יודע כמה יצטרך לחכות,או אם הוא צריך בכלל.
הוא מתפלל לה' ועם זאת כמעט מיוא/ש - אף שהוא יודע שאסור להתייאש מהרחמים, ושה' אבא טוב שתמיד עוזר, ומה שבטוח הוא שהייאוש מגיע רק מיצר הרע - זה הדבר היחיד שבטוח בכל הסיפור הזה.
זהו. זאת הייתה השאלה. סליחה שהיא הייתה מבולגנת, מאוד לא ברורה ועמומה בצורה מפחידה. זה לא יכול להגיע אחרת. תנסו להפתח ולענות בכלליות, כי לפרטי הפרטים לא תוכלו להגיע. מצטער.
לילה טוב לכולם. ממני.