"העסקת ערבים- סיוע לאובדן נפשות" (!)אנונימי (פותח)

"העסקת ערבים – סיוע לאבדן נפשות" יו"ר 'יד לאחים' הרב ליפשיץ

יו"ר 'יד לאחים' הרב ליפשיץ

לא רק מסיבות ביטחוניות. יו"ר "יד לאחים" אומר כי בהעסקת ערבים, יש סכנה רוחנית מוחשית לבנות ישראל, "גם ביישובים דתיים וחרדים".
ידידיה הכהן
if (sLinkData != "") document.write("עריכה - סקופ
");
בטור שפרסם בעלון "קוממיות", התייחס הרב שלום דוב ליפשיץ, יו"ר "יד לאחים", לבעיית טמיעת בנות יהודיות בקרב בני מיעוטים, שלדבריו, הולכת ומחריפה. הרב ליפשיץ סבור כי מהגורמים העיקריים לסכנה הם העסקת פועלים ערבים בידי יהודים, , "הרווח הכספי שבהעסקת עובדים אלו, הוא בטל ומבוטל לעומת הפסד הנפשות".

"לצערנו, בשנת תשס"ח, טיפלו פעילי ופעילות "יד לאחים" ביותר מ-1000 מקרים של נשואי יהודיות לערבים, הבנות הנלכדות ברשתם של הערבים הם בנות יהודיות המתגוררות ברחבי הארץ, גם בישובים ובאזורים המוגדרים כדתיים וחרדיים", כותב הרב ליפשיץ.

sZones+=",17";sIDs+=",InContentAd";sPA='INC'
"הן עושות צעד נורא זה בגלל מצוקות כלכליות ורגשיות הפוקדות משפחות רבות, ויוצרות מתחים בלתי פוסקים, שמפרים את "שלום הבית". אווירת מתח, תסכול ומרירות דוחפת את הבנות לחפש פתרון למצוקותיהן. הערבים שמזהים את מצוקת הבנות, מעניקים להן הרבה חום ויחס ג'נטלמני המשרה על הבנות קסם רב. הבנות מקבלות פינוקים, בילויים, וביגוד אשר רק יכלו לחלום עליהם בבית הוריהם".

"אולם זמן קצר לאחר היווצרות הקשר, כאשר הבנות הולכות שולל ועוברות להתגורר בכפרים הערבים, נכונה להן מציאות חיים אכזרית מאין כמוה. הן הופכות לנרדפות ומושפלות, וילדיהן אשר הינם על פי ההלכה יהודים לכל דבר, נתונים להתעללות מזעזעת יומיומית. הזעקות הבאות למרכזי "יד לאחים", לאחר מכן, קורעות לב - "אנא חושו וחלצו אותנו".

הרב ליפשיץ הוסיף כי אל לנו להסתפק בכיבוי השרפות לאחר שפרצה האש, ומחובתנו לנסות לנטרל מראש את הגורמים העיקריים לסכנה, שהם היווצרות נקודות - מפגש בין ערבים ליהודים, "כפי שסקרנו לעיל, על כל מעסיק יש לדעת כי בכך שהינו נותן עבודה לערבי, מביא הוא סכנה מוחשית, חלילה, לפתח בתי בני ובנות ישראל. הרווח הכספי שבהעסקת עובדים אלו, הוא בטל ומבוטל לעומת הפסד הנפשות, כאשר המעסיק היהודי נהפך לשותף מלא באבדן וכליה, חלילה, של בנות ונשים יהודיות הן וילדיהן הרכים".

"עם זאת יודגש, כי אין בדברים אלו כל מגמה של גזענות. גם משפחות הערבים רואות בחומרה רבה את צירופן של בנות יהודיות למשפחותיהן. ואם ימצא מנגנון פיקוח מסודר, אשר יפקח על העובדים הערבים כי יעסקו אך ורק בתחום עיסוקם המוגדר, ולא ייצרו כל קשר אחר, יתכן והרבה מן הבעיות היו נמנעות".

להלכה פוסק הרב ליפשיץ כי "הערבים מועסקים במרכולים, בישיבות, בתחבורה הציבורית, מוסדות סיעוד, מלונות, מסעדות ועוד, ולכן יש לערבים יכולת נרחבת ליצור קשר עם בנות יהודיות. ממילא, כל יהודי המעסיק עובד יהודי, באותה עבודה שאם הערבי היה עוסק בה יש חשש שהיה יוצר קשר עם בנות ישראל, הרי אם התשלום עבור עבודת הערבי פחות מהתשלום לעבודת יהודי, ניתן לחשב את ההפרש ולשלמו בדמי מעשר- כספים".

הרב שמואל אליהו, רבה של צפת, שהתייחס גם הוא בעלון לבעיה כתב: "חשוב לזכור, שרוב מקרי ההתבוללות הם ממניעים של דיכוי ולא של אהבה. ברוב המקרים שפגשתי - היהודייה הייתה האישה השנייה, האישה המוכה, האישה המושפלת. נוכחותה הפריעה לאישה החוקית - האישה הערבייה, מפני שהיהודייה הייתה מתחרה שמורידה את הרמה של הבית, והמכות שהיהודייה קיבלה זלגו לעיתים גם אליה. צריך לשתף פעולה עם הנשים הערביות, שיפעלו כנגד התועבה הזו, מפני שהיא הורסת את ביתם".

"גם כוהני הדת המוסלמים - הקאדים מתנגדים לנישואים עם יהודיות, מפני שזה נגד הקוראן והצניעות. הקשר עם היהודיות מתלווה בדרך כלל לסחר בסמים ולפשע. בדרך כלל מדובר בנשים עם דימוי עצמי נמוך מאד והקשר הזה מדרדר את החברה הערבית לתחתית המדרגה. זה לא בנין - זה הרס. צריך לחזק את כוחם של הקאדים במלחמה כנגד הפריצות הזו, שהורסת בחברה הערבית כל חלקה טובה".

אשריך ישר כוח חיבים להעסיק רק יהודים!!!חילא דמשכנא
ומה עושים בנידון?אנונימי (פותח)
שירשור: מה אני מוכן לעשות בשביל עבודה עברית?:
לתרום, לפרסם, לעזור במוקד, להשיג תורמים ותרומות, להשיג רשימות של בעלי-עסקים יהודים באזור המגורים.
עבודה מהבית, עבודה בשכונה, עבודה בטלפונים.

כולם כותבים פה.
לא תעמוד על דם רעך!!!
אני פעילה בעיקרון אבל אין אולפנא אז אין לי עם מיחילא דמשכנא
להיות פעילה...
אבל אני לא קונה מערבים וזה הכי חשוב.חילא דמשכנא
אני אשתדל לפרסם את העניין כמה שאפשרחילא דמשכנא
מי עוד כותב חוץ ממני???
לכל חנות שהולכים שואלים:אוריה שמחה
"אתם מעסיקים ערבים?" ואם ח"ו התשובה היא "כן" אז להגיד להם שלום ושאתם לא מפרנסים מחבלים.. זה ממש חזק. תנסו..
ואם התשובה היא "לא" אזקוקו
לוקחים את כל הפרטים ומביאים למוקד עבודה עברית, וגם מנסים לשכנע את בעל הבית שיכתוב "עבודה עברית" בלוגו, בפנקס קבלות, בשלט, בפרסומות וכו'.

הבנתי שזה ממש חשוב!
שמעו,תפוזה 1
בס"ד

חברה שלי עשתה הפצות של עבודה עברית ונכנסה לחנות ודיברה עם המוכרת, אז המוכרת עושה לה- "אני לא לוקחת חלק בדבר הגזעני הזה"...
אז במה היא רוצה לקחת חלק? ברצח של יהודים..?
צריך לאמר לה שהיא גזענית!!!קוקו
נראה מה היא אומרת אחרי שקרוב משפחה שלה יהרג ע"י ערבי "ישראלי" "עם תעודת זהות כחולה"...
היא גזענית- דם יהודי לא חשוב, רק דם ערבי!!!
היא גזענית?- התורה גזענית!

"וחי אחיך עימך"
"או קנה מיד עמיתך"
"לא תעמוד על דם רעך"
"לא תחנם"
והרשימה עוד ארוכה...
ה' גזען - ואנחנו גם משתדלים להיות גזענים.צביקוש
ה' הוא גזען, כל בוקר אנחנו אומרים: "אשר בחר בנו מכל העמים", מכל הגויים שבעולם ה' בחר דווקא ביהודים, לא ביהודים יותר צדיקים או פחות צדיקים - אלא בכל יהודי באשר הוא יהודי, כל אשר בשם ישראל יכונה.
הוא בחר בנו - בגלל שאנחנו יהודים!

גם אנחנו צריכים להשתדל להיות גזענים: אולי יש פועל יותר זול, אולי פועל יותר זריז, אולי פועל שאפשר יותר לסנג'ר אותו - אבל אף על פי כן, אנחנו מעדיפים לבחור דווקא יהודים.
אני ממש חושב שאתם צודקים בענין של העבודה עבריתמרשמלו
אבל צריך לשים לב כי יש לי קרוב משפחה עו"ד והוא אמר לי שיש כזה חוק שאסור להפלות בהעסקת עובדים, בין גברים, נשים, יהודים, ערבים, שחורים, לבנים וכד'...
זאת אומרת ש...
צריך לדעת להיזהר, שלא יקנסו אותך על עבירה על החוק או איזה משהו כזה, אז שימו לב לענין הזה
מעולה!צביקוש
אז יש עוד יתרון נפלא בהעסקת יהודים: זה גם לא חוקי...
זה בצד של היתרונות אחי...
וגם אם זה יעלה במחיר של מעצר וכו'-קוקו

בשביל אידיאלים שווה לשבת בכלא, במיוחד על מצוות מהתורה.

לא קשור, אבל קראתי פעם, שיש איזה בנאדם (חולה נפש, אם תשאלו אותי) שכל הזמן מפרסם מאמרים נגד חגורת הבטיחות ברכב. ואת כל הקנסות שהוא קיבל אי פעם על זה שהוא לא היה חגור- הוא ממסגר ותולה.

דוגמא לאדם שמוכן לשלם הרבה מאוד כסף בשביל אידיאלים, ואם הוא מוכן לשלם כסף בשביל אידיאל כ"כ מטופש, למה שאנחנו לא נעבור על החוק בשביל קיום מצוות התורה? מה גם שזה ממש פיקוח נפש!!!

נכון מאוד!אנונימי (פותח)

אני חוזר ואומר: אם יש מישהו\ משהי שרוצה ויכול\ה לעזור בכל דבר-
לפנות אלי במסר"ש או כאן!!!

פיקוח נפש!!!

אין בעיה עם גזענות. ודבר נוסף - כרוז של הרב קוק!מ.מ.י.ר
הבעיה הגדולה עם גזענות היא כמו של הנאצים - אנחנו "הגזע הארי", וכל מי שמתחת או שנהרוג אותו כי הוא "תת גזע" או שהוא יהיה עבד שלנו.

אבל לעומת זאת - עם ישראל הוא באמת העם הנבחר מכל העמים ואומר את זה בקול רם, אבל אדרבא, כל מה שהוא עושה זה רק להטיב לכל העולם, גמילות חסדים וכו', ושאר המצוות שבין אדם לחברו שכל יהודי חייב בהן.
ואין לעם היהודי מטרה לפגוע בגויים - אסור לגזול מגויים (ב"ק קיג, ע"ב), אסור לפגוע סתם כך בגויים וכו'.

לכן - הגזענות של עם ישראל רק גורמת טוב לעולם, שלא כמו הגזענות של אומות העולם שרק גורמת רעה לעולם.

אבל מסיבה הגיונית - אין שום גזענות ברעיון של עבודה עברית.
וכך כותב מרן הרב קוק זצ"ל (כרוזי הראי"ה, קכ"א), בקשר לקניית אתרוגים:

"אחים יקרים! הגיעה השעה לעשות קץ לתעלולי הסוחרים באתרוגים חובתכם היא ג"כ להחזיק בידי בוני המולדת המרטיבים בזיעת אפם את שדמות ארצנו הקדושה. חשבו נא שאם כל היהודים יקחו אך ורק אתרוג עברי, אז יהיה ענף האתרוג למחיה לאלפי יהודים בא"י.

מורינו ורבנינו! עליכם החובה לעמוד בפרץ, הצילו את ענף האתרוג העברי מכליון וחורבן. עזרו בבנין ארצנו הקדושה לבנים הבאים לגבולם. קיימו את המצוות של "או קנה מיד עמיתך", והחזקת בו וכו' ועל כולם מצוות יישוב ארץ ישראל השקולה כנגד כל המצוות שבתורה"

אם כן, זהו דבר הגיוני לחלוטין! "איש את רעהו יעזורו ולאחיו יאמר חזק", זוהי פעולה לאומית ברורה והגיונית לחלוטין. כך האומה הישראלית תתמוך אחד בשני, וכך היא תוכל להתפתח יותר.
עכשיו רואים עד כמה העסקת ערבים מביאה לידי מוות.חילא דמשכנא
איך שאני מסכימה עם זה!וארשתיך
התמונה פה היא מגנת! ואני חילקתי כאלה בישוב שלי ביחד עם דפים של הכתבה פה!!
חילקת בישוב שלך?נשארת חסויה
לא סיכמנו שאת ילדה חילונית בת 10?
מה חילקת? איזה תמונה?קוקו
יש כאן משהו טוב:קוקו

פרסומת לעבודה עברית.
להדפיס ולחלק.

יאאלה! להתחיל לעבוד!אנונימי (פותח)

אם 2 פיגועם לא גורמים לנו להתחיל לעבוד, ורק לדבר ללא הפסקה, הנה בא עכשיו הפיגוע ה-3 (לצערינו), וכולם מחויבים לעבוד ללא הרף בשביל הנושא הזה, שאם היה תופס תאוצה לפני ראש חודש אדר ב', היה יכול למנוע הרג של 8 מטובי בחורינו, ואם היו לומדים לקחים, היה יכול למנוע לפני חודש הרג של עוד 3 אנשים יקרים, וכיום של עוד אחד.

כולם מגויסים!!!

למה רק מדברים ללא הפסקה, ולא עושים כלום בשביל שאחרים לא ימותו?

זה לא כל כך קשה למנוע רצח של אחרים!!!

הדבר תלוי בך!

התגיס עכשיו למוקד עבודה עברית!

מי עומד מנגד, בזמן שאחרים נרצחים על ימין ועל שמאל?

אני ואתה עוד נהפוך את העולם, ונגרום לו להיות עולם מתוקן יותר!

לא, לא !אנונימי (פותח)
אל תעבור להודעה הבאה ותחשוב "צודק" או "חפרת(!)" אלא תיכנס עכשיו לאימיל, ותשלח הודעה (או שתשאיר הודעה טלפונית).

עוד פרטים- באישי.

את\ה לא רוצה שהבא שיהרג יהיה בגללך, נכון?
לאידעת מה איתכם...אבל האולפנא שלי לקחהקראתיך
עלי'ה ת'עניין של עבודה עברית ברצינות ממש!ואנחנו עושות פוול הפצות ודברים בתור אולפנא..אז אפשר גם שישיבות ואולפנות וכ'ו יתארגנו בגדול ויעשו הפצות של עבודה עברית..זה ניראה לי יהיה מוצלח ממש...בעז"ה....
היתנדבתי מלא במוקד.. צריכים שם עזרה.. ד"א-מתנחל גאה.
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך י"ט תמוז תשס"ח 19:20
בע"ה..

לא יודע אם זה עדיין בתוקף אבל שווה לנסות. <מחפשים עובדים שיסתובבו בערים ואזורי תעשיה וידברו אם מפעלים,חנויות וכו' ויסבירו להם על עבודה עברית וירשמו אותם...  (זה היה נכון ללפני חודש בארך..)
באיזה אולפנא את לומדת?אנונימי (פותח)
מעלה-לבונה....ולמתנחל גאה-קראתיך
מ'זתומרת לא בתוקף?זה תמיד בתוקף....וזהכיטוב שזה ככה בקבוצה....
לא צריך שיהיה כללים בעניין...
כן, נכון' אבל אם כל אחד יעבוד ככה מבולגן-אנונימי (פותח)
זה הורס את הכל, כי אולי בדיוק עכשיו גמרו לעבוד על כל העיר שאת רוצה עכשיו להתחיל? הכל רשום, ממוספר, ומסודר.

אז- אם אתם רוצים לעבוד- תעבדו רק דרך המוקד, ככה הכל יהיה ממש מסודר!

אשריכם!
ד.א- הרב גדי בן זמרה מן הסתם נמצא בקשר עם המוקד
סבבה...אבל אתה לא הבנת אותי...קראתיך
זה ברור שמתאמים עם המוקד...אבל כשמתאמים שזה יהיה בתור קבוצה אחת גדולה...וזה יהיה הרבה יותר מועיל וקל...זה מה שהתכוונתי...
ברור שהרב גדי במטה....איך לא...
לילה מבורך!
לילה מעולה!קוקו
ידיעה חשובה בקשר לחעבודה עברית!!!חילא דמשכנא
כולם לדעת: שערי עזרה בירושלים מעסיקים ערבים!!!!!!!!! (בהובלות...)
הודענו למטה ועכשיו חשוב ליידע את כל מי שעדיין קונה שם.
*לעבודה*חילא דמשכנא
תנסי לקנות במקום אחר בירושלים...קוקו
שערי עזרה זה המקום היחיד (לפי מה שידוע לי) בירושלים שמעסיק כמה שיותר יהודים, ושומר שבת.
אין מקום אחר שאפשר לקנות ממנו בירושלים.

מה עושים?.
מזה שערי עזרה?קראתיך
מה יש בחנות הזאת?
סופר כזה גדול של חרדים...קוקו
פשוט עד לא מזמן הם העסיקו רק יהודים והיום כבר לא..חילא דמשכנא
קראתיך זה איפה שהאולפנא עושה קניות (כשמשגעים את ג'ולייט שיקנו מיהודים...)
אז עכשיו איפה תעשו קניות?קוקו
בעזה.... (אם כבר קונים מערבים אז עד הסוף....) סתםחילא דמשכנא
אה..טוב לדעת.....ה' יעזור כבר למצוא מקום אחר...קראתיך
זה מאוד קשה!קוקו
במיוחד בירושלים!

בעזהי"ת, הנהלת החנות תבין שהם מפסידים לקוחות,אמא אדמה
ואז אולי הם יפטרו את הגויים המועסקים.
כה..... ומאיפה משפחתי היקרה יכולה לקנות עכשיו?אוריין
בס"ד
אני ואמא שלי הולכות מאושרות לשערי עזרה נכנסות לסופר ורואות 2 ערבים ואז שאלנו את הקופאי "אתם מעסיקים ערבים?!" (בתקוה שיגיד: "לא, הם מתנדבים" חחח סתם....) ואז הוא אמר שבמשלוחים חצי ערבים חצי י'הודים......

אוףף אמממממממ דג...... מאיפה אנחנו אמורים לקנות עכשיו??!!!!!???????
אויי באסה!משתתפת בצערכם...קראתיך
לגבי ה"סכנה רוחנית לבנות ישראל"- מניסיון הוא צודק420mal
במיליון אחוז!!
יש במפעל שאני עובד בו מלא ערבים שעושים מלא דברים ואומרים דברים סוטים כל הזמן ליהודיות שם, והן לא ממש מתנגדות ככה שהם ממשיכים
ואני מעדיף לא לפרט בפורומינו הקדוש, מי שממש רוצה (בסגול..) יש מסר"ש.
הסכנה היא לא רק רוחנית,אמא אדמהאחרונה
לאחר שהערבים רואים שהיהודיות התמימות "נשבו בקסמיהם", הם מתחילים לחשוף את פרצופם האמיתי ומענים אותן בדיוק כמו שהם מענים את נשותי'הם הערביות - כפי שהקוראן מצווה אותם. כשיהודיות מגיעות לשלב הזה הן מתקשות להשתחרר.
עצוב ומפחיד.
חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך