מה יותר חשובmavetlaaravym
ארץ ישראל או עם ישראל?
חוץ מזה אסור להרביץ לפי התורה אז מה עושים אם הפינויים עושים ההפך , חוץ מזה מה על מה בית המקדש נחרב על שנאת חינם לא על ארץ ישראל

אולי עדיף לוותר על הארץ במקרה שצריך ללכת לאלימות?

מצד שני לפעמים אני לא יכול יותר עם השותפים לטרור השמאלנים והשוטרים שבא לי לקחת רובה ולהרוג אחד אחד בשביל מצוות ישוב הארץ.

מה אתם חושבים?
בכל מקרהmavetlaaravym
לדעתי לא מספיק נאבקים במפנים, אף פעם לא זרקו איזה בקבוק תעברה א רימון אוו משהו כזה על שוטר וכו'
מצפה להרבה תגובות מנומקותmavetlaaravym
עם מקורות הלכתיים
מה יותר חשובצופה מהצד2
פיקוח נפש או התייפיפות נפש?

ארץ ישראל לא מתנגשת עם עם ישראל, כשאתה מרביץ לשוטר - אתה עושה את זה בשביל עם ישראל לא פחות מאשר בשביל ארץ ישראל
מה יותר חשוב,יד ימין או שמאל שלך?אליסף ט
שאלה פסולה.אחד מהעם
חייבים את את שניהם באותה מידה.
אין אף פעם מצב שהדברים יתנגשו, תמיד יהיה אפשר לשמור על שניהם.
תשובה:רגב
תראה, יש משולש ם שלושה צדדים (כמובן,משולש..) עם ישראל,ארץ ישראל,ותורת ישראל. הבעיה שלנו שאנחנו מדגישים מה שנוח ומתאים לנו בתקופה זאת:ארץ ישראל. אבל האמת היא שאי אפשר להתקיים רק עם ארץ ישראל.
אם אין עם ישראל-אין ארץ ישראל,כי לא יעזור אם אנחנו נלחם ונלחם ואיזה אחד שיושב במשרד ממוזג ימשיך למסור את כל השטחים שנלחמת עליהם בפיקוח נפש. ואין גם ארץ ישראל בלי תורת ישראל. כי אני לא רוצה לחשוב אפילו מה יקרה (וזה כבר מתחיל) אם א"י תהיה הערך היחיד שלנו.
וכו'.
אניוואי, המשולש הזה לא יכול להתקיים בלי אחד משלושת הדברים.משולש הוא לא משולש אם יש לו רק שני צלעות. או יותר גרוע, רק קודקוד. או שלושה קודקודים שלא מתחברים.

לכן צריך ללכת למבצעי פנים אל פנים, ולארגן עוד כל מיני פעילויות כאה, כי לא הגיוני שנפנה אל אחינו החילונים רק בעיתות מצוקה.
ואני חושבת שיש חילונים אפילו הרבה, שככה חושבים עלינו. ואנחנו כמובן לא רוצים שזה מה שיקרה.
ובעקבתא דמשיחא הנקודה העיקרית היא ארץ ישראל וממנהאדם טוב
נובע הכל (הרב חרל"פ)

תקרא את המאמר של הרב עוזי שרבף
חלק א
http://www.eretzil.org/page.asp?ItemID=32&PageID=4
חלק ב
http://www.eretzil.org/page.asp?ItemID=33&PageID=4
חלק ג
http://www.eretzil.org/page.asp?ItemID=34&PageID=4
אז מה? זה לא סותר את הדעה ה'ממלכתית'.אוסנת
נכון שהכל נובע מארץ ישראל. ונכון שצריך לשמור על ארץ ישראל.

השאלה היא: איך?
האם בדרך של אלימות וכוח, בלי להתחשב בשום דבר חוץ מארץ ישראל?
או בדרך של שילוב - ארץ ועם. ומתוך חיזוק העם, תבוא גם הישועה לארץ.

זה עניין ארוך. אבל רק מעצבן אותי שאנשים חושבים שמה שהרב חרל"פ כותב, זה "לטובת" ה'פאנטים'.
גם הפנאטים הם לא בעד אלימות וכוחצופה מהצד2
השוטרים באים לגבעות. והפנאטים [לפחות משתדלים...] לא באים למשטרה. מי פה בא להרביץ?
ממש מציק איך שהופכים את הקרבן לרוצח
בואי לא נהיה תמימות.אוסנת
שני הצדדים באים מתוך ידיעה שהולכת להיות אלימות.
לא משנה מי מתחיל.
מבחינת הממשלה, אנחנו לא נמצאים כחוק במקומות מסוימים. אז אם אנחנו לא מתפנים מרצון - זכותה להוריד אותנו בכוח.
זה דווקא די הגיוני (גם אם לא צודק).
אז אנחנו די אשמים באלימות שמתחוללת.

כל מי שעולה לגבעות כשהצבא בא לשם - יודע בדיוק לאן הוא הולך, ומה הוא עומד לעשות. הוא לא בא מתוך תמימות - לשבת ולקרוא או ללמוד.
הוא יודע שהוא הולך לחטוף, וכן - גם להחטיף.

(בכל זאת, אוהבת אותך...)
רק להעביר את ההודעה 65 שנה אחורהחנניה בן עקשיא
שני הצדדים באים מתוך ידיעה שהולכת להיות אלימות.
לא משנה מי מתחיל.
מבחינת הממשלה הגרמנית, יהודים לא נמצאים כחוק באירופה. אז אם אנחנו לא מתפנים מרצון - זכותה להוריד אותנו בכוח.
זה דווקא די הגיוני (גם אם לא צודק).
אז אנחנו די אשמים באלימות שמתחוללת.
ההבדל היחיד -מ.מ.י.ר
שם זה יהודים נגד נאצים, פה זה יהודים נגד יהודים.
אין איסור שנאת חינם כלפי הגויים, כל העניין הוא נגד יהודים.

אבל בוא נחזור לפני 1936 שנים, סוף ימי בית שני. היהודים ה'קנאים' נלחמים מלחמת אחים אכזרית נגד היהודים ה'מתונים', תוצאה ישירה (של שריפת מחסני התבואה, טבח בעשרות אלפי יהודים וכו') - חורבן בית המקדש, מאות אלפי יהודים הרוגים, רבבות יהודים מוגלים לרומא ומצרים.

העקרון זהה! האשמת הקורבן במעשה התוקפןחנניה בן עקשיא
זה מעשה מביש, מבחיל ומגעיל. רק רציתי לתת לך להבין עד כמה.

להשוות את הקורבן היהודי לתוקפן הציונאצי כאילו הצדדים שווים
הוא נסיון נואל ומרושע לשכתב את ההיסטוריה ולעוות את האמת.
האשמת הקורבן, היא גלותיות לשמההכהניסט הנודד
תגובהmavetlaaravym
רוב השוטרים היום על פי מה שראיתי בתצלומי וידיאו של פינויים , באים מלחתחילה לתת מכות , מורידים תגי זיהוי ומרביצים עם עלות , אגרופים וביטות אז צריך להחזיר להם !! תראו את עמונה , חוות גלעד , ההתנתקות (חלק) , אני יודע שהיתה שאלה בדומה לשאלה שלי בחוברת "קומי אורי" של תנועת קוממיות מזמן : עמונה או עצמונה? .
בעצמונה התחבקו עם חיילים לעומת עמונה, אבל אף אחד לא מזכיר שהמפנים באים באלימות ומרביצים גם לחפים מפשע!
ועוד משהוהכהניסט הנודד
אל תשכחו שאחרי הגירוש היה להם הרבה תאבון לגירוש יהודים אך הם עשו טעות ובאו לעמונה. ובגלל שעד עכשיו שוטרים עומדים לדין בעמונה, במשך הרבה מאוד זמן הם לא העזו להתקרב למאחזים.
תוספת - מתוך דבריו של הרב של עמונה (מתוך האתר )mavetlaaravym
לכל אחינו בית ישראל שבכל אתר ואתר,
ובייחוד לאנשים הרבים והנוער הנפלא שהיה עימנו במאבק בעמונה תובב"א,

ראשית, בשם כל תושבי עמונה רציתי להודות מעומק הלב לכל אחד ואחת על עזרתכם הרבה, שבאה מתוך גבורה פנימית גדולה, במאבק על ביתנו.

בעמדנו היום מול תשע ההריסות נראה שהפסדנו, אך דעו לכם שבלב ציבור רחב מאוד קיימת התחושה שבעמונה נפל דבר בישראל – החזרנו לעצמנו את כבודנו כבני אדם, ויותר מכך – כיהודים. "אבן מאסו הבונים – הייתה לראש פינה". דווקא מתוך ההרס והחורבן נבנית היום אבן פינה לתקומה גדולה.

חשוב לומר, שלא צפינו כלל את גודל הרשעות והאלימות שתבוא מצד השוטרים. בתחילה הסתייגתי מהמילה 'פוגרום', אך ככל שהעדויות על גודל הזוועה זרמו, השתכנעתי שאכן מילה זו מתאימה – פוגרום. לו היינו יודעים שכך יהיה ודאי שהיינו מתארגנים בדרכים אחרות. חשוב מאוד שכל אחד ואחת מאיתנו יעידו (עם כל חוסר הנעימות שלעתים יכולה להיות כרוכה בדבר) על מה שאירע להם בכדי שנוכל לבוא חשבון עם כל מי שהכה וביזה אותנו.

עוצמת הרשעות שהתגלתה כאן מחייבת אותנו לחשוב היטב על משמעותה ומקורותיה. אנו מבינים היום, שהאטימות והרשעות אינה רק של שוטרי היס"מ ומפקדיהם, אלא שורשה במ"מ ראש המשלה ובבג"ץ. החברה הישראלית, שנמצאת כיום באובדן דרך וריקנות גדולים, סוגדת היום למושג 'שלטון החוק', כאשר מאחורי חוק זה אין כל ערך וצדק של אמת. אנו מבינים היום היטב, שאנו נמצאים בעיצומו של תהליך כואב וקשה, אך כעת דרכנו ברורה יותר ואיתנה יותר.

"מזמור שיר חנוכת הבית לדוד" (תהילים ל). לכאורה, לא זכה דוד לבנות את בית המקדש, וכיצד הוא משורר מזמור לחנוכתו? ואכן, מכאן לומדים חז"ל (מכילתא דרבי ישמעאל שירה א) - "שכל דבר שאדם נותן נפשו עליו נקרא על שמו". דוד המלך התפלל וייחל בכל מאודו לבניין המקדש (תהילים קלב) – "זְכוֹר ה' לְדָוִד אֵת כָּל עֻנּוֹתוֹ. אֲשֶׁר נִשְׁבַּע לַה' נָדַר לַאֲבִיר יַעֲקֹב. אִם אָבֹא בְּאֹהֶל בֵּיתִי אִם אֶעֱלֶה עַל עֶרֶשׂ יְצוּעָי. אִם אֶתֵּן שְׁנַת לְעֵינָי לְעַפְעַפַּי תְּנוּמָה. עַד אֶמְצָא מָקוֹם לה' מִשְׁכָּנוֹת לַאֲבִיר יַעֲקֹב".

כמיהה זו, שלא נענתה בימיו, רק העמיקה את הקשר העמוק של דוד למקדש, שכן התברר שכל מגמתו בה הייתה רק כלפי שמיא (והוא עצמו - 'לית ליה מגרמיה כלום'). ואכן, הגמ' בשבת (ל, א) מספרת ששלמה המלך, בן דוד, שזכה לבנות בפועל את בית המקדש, "ביקש להכניס ארון לבית קדשי הקדשים - דבקו שערים זה בזה". לא נפתחו השערים עד שאמר – "ה' אלהים אל תשב פני משיחך זכרה לחסדי דויד עבדך". דוד לא זכה לראות בבניין המקדש, אך המקדש נבנה מכוחו ובזכותו.

כולנו מצפים ל'משיח בן דוד', אך כנראה שקודם בואו של בן דוד קודם לו דור של דוד עצמו.

אתם גלגולו של דוד המלך! וכעת אנו יודעים בבטחה - "דוד מלך ישראל חי וקיים"!

בזכות גבורתכם ורוחכם הגדולה נזכה במהרה להופעת משיח בן דוד, בהקמת הקומה הרוחנית בעם ישראל כולו, ולבניין בית המקדש.

"אבן מאסו הבונים – הייתה לראש פינה".

בהודיה גדולה
בהערכה ובהערצה

יאיר פרנק
רב הישוב עמונה
ועוד דבר שאני חייב להוסיףmavetlaaravym
mms://media.a7.org/inntv/06/perm/makot-halon.wmv
תכנסו לזה במדיה פלייר
כתבתי כבר את תגובתי לעניין. אולי לא הבהרתי מספיק.אוסנת
זה באמת לא בסדר, ואפילו מרושע - לשלוח חיילים בשביל לתת מכות רצח לנוער.
אבל תבינו, שמבחינת הממשלה - הדבר הזה חוקי ומותר.
אנחנו לא נמצאים במקום שמותר לנו להיות בו ע"פי חוק, ולכן שולחים חיילים לפנות אותנו.
בגלל שהם יודעים מראש שאנחנו לא נתפנה מרצון (אחרי כמה עשרות פינויים), הם מביאים מראש יס"מניקים שמתמחים באלימות.

כל מה שכתבתם, היתה תמימות לשמה.
בעצם, אולי מכבסת מילים.

אתם יודעים טוב מאוד ששני הצדדים אשמים באלימות. ואתם יודעים עפ"י נסיון העבר, שאם לא היינו תומכים באלימות, לא היתה כזאת.
וכולם פה יודעים טוב מאוד שבעמונה באנו לאלימות מלכתחילה, והיו אבנים על הגג.
אז מה זה משנה מי התחיל? כלומר, הרי ברור שהחיילים יתחילו. הרי להם יש אינטרס לפנות. לנו, אני עדיין מקווה, אין אינטרס להרביץ.
והבהרה חשובה:אוסנת
אני בכלל לא תומכת במעשי הצבא והמשטרה האלימים בשום גירוש.
כל מה שאני כותבת, זה בתור ביקורת פנימית.
במקום אחר, עם ציבור רחב יותר (לא ימני בהכרח), מעולם לא הייתי כותבת דברים כאלה. אולי רק כמה דעות 'פאנטיות' לשם האיזון.
הטמטום נוזל מהתגובות שלךחנניה בן עקשיא
אז מה אם מבחינת המדינה זה בסדר וחוקי לנסות לרצוח ילדים יהודים?
כאילו, מה את מנסה להוכיח על ידי ההצהרה המטומטמת הזו?

איזה "ביקורת פנימית" יש כאן? לביקורת פנימית אמורה להיות משמעות.
להודעות שלך אין שום משמעות חוץ משנאה עצמית והשוואת הקורבן לתוקפן.
תקראו את האשכול: תזכורת, לפני פינוי מיגרוןmavetlaaravym
ומי שחושב שזה שייך אז אני ישים את זה פה למרות שחשבתי שמתאים יותר אשכול חדש.

http://www.amona.org.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=126903&depart_id=19287

כנסו ותסיקו מסקנות...
ברור שהמשטרה/הצבא לא היו בסדר.אוסנת
אבל זה היה בגלל שהם ידעו שהם באים מראש לאלימות.
אז הם התכוונו להחזיר מלחמה.
כל שאר הביטויים של אנשי הצבא לא היו במקום.
אני לא מגיבה למי שמשתמש במילים מגעילות.אוסנת
תשמור על תרבות הדיון.
אסנת המתוקה - פיקוח נפש דוחה חשש מפני זה שירביצוצופה מהצד2
למישהו.
ויש דעה שמאחזים ופינויים זה אכן פיקוח נפש [מה אם לא זה הסב את תשומת הלב מהרצון לפנות את כל יהודה ושומרון?...]
ולכן גם יש רבנים שמתירים לבנות להיות בפינויים - למרות שצניעותן עלולה להיפגע - כי כמו שאמרתי בכותרת - פיקוח נפש דוחה הכל!!!!
ויש דעה שפינוי מאחזים זה לא פיקוח נפש.אוסנת
אין פה דעה אחת שצודקת.

ואם נשתמש באלימות - זה יועיל? זה ימנע פינויים? זה יגרום להכל להעצר?
ראינו שלא.
אם זה כן היה מונע, אולי היה על מה לדבר. אבל האלימות ממשיכה, והגירושים ממשיכים כסדרם.
אנחנו לא נצליח להכניע את הצבא. (גם אין לנו שום מטרה בכך. אבל זה עניין אחר...)
לכן אולי כדאי לחשוב על דרך פעולה שונה.

ואני לא אומרת לצאת מחובקים, אם כי אני לא אתעצבן על אנשי הגוש.

לאוסנתהכהניסט הנודד
אחרי עמונה ראינו עד כמה הם פחדו כי הם לא רצו להתעסק עם משפטים.
אולי זה לא מונע אבל זה מעכב. דבר שני, מי אמר שזה רע להכניע את הצבא לטובת עם ישראל?
כל הזמן אומרים לי את זה.אוסנת
תחשבו קצת...!
"אחרי עמונה לא היו פינויים" "אחרי עמונה הם פחדו"...
זה נכון?! זה שטויות!
קודם כל, היו ויש הרבה פינויים אחרי עמונה. השוטרים לא מפחדים בכלל. הרי לא הם משלמים את הכסף לפיצויים.
ובעמונה זה היה שונה. האלימות כמו שם לא חזרה באותו סדר גודל מאז, בגלל שבעמונה היו כמה מפקדים שאמרו דברים שלא היו צריכים להאמר, ועודדו את חייליהם לאלימות מופרזת.

"מי אמר שלהכניע את הצבא למען עם ישראל זה רע?" - הצבא הוא הצבא של עמ"י. אז איך תכניע אותו לטובתם? ז"א - אתה לא יכול לקחת את החוק לידיים, ולהחליט מה טוב לעמ"י ולהלחם נגדו - לטובתו...
אנשי מועצת יש"ע אמרו את אותם הדברים לגבי גוש קטיףהכהניסט הנודד
ואת רואה את המצב היום בדרום, ז"א שאם מועצת יש"ע היית נאבקת כמו שצריך להאבק והיינו מנצחים את צה"ל זה לא היה המצב.
אם מועצת יש"ע היתה נאבקת כמו שאתה היית רוצה שהיאאוסנת
תאבק... אז העולם היה ורוד.
אני חושבת שאתה חי באשליות.
אי אפשר לנצח להאשים את מועצת יש"ע.
סתם לצומת ליבך אוסנת.א"ר יצהר
אם את לא יודעת (ככה זה נשמע) אז שוטרים מפחדים מאוד. אפילו מאוד מאוד. ורמת האליומות יורדת ממש.(בתדריכי פינוי אומרים להם להיזהר ממצלמות ולהיזהר לא להשאיר עקבות. וכן מדגישים להם מבמקרה של תביעה נגד שוטר מסויים,יכול מאוד להיות שהמדינה לא תעמוד מאחוריו ולא תעזור לו.)
מסקנה=המשטרה פוחדת ולא רוצה להסתכן. ויותר מזה,השוטרים מרגישים נטושים ולא ממש רוצים להסתבך. הם בורחים ממצלמות ומכל מיני מוכרים למיניהם.(ע"ע זנגי א גרונר ועוד מחוננו.וכן אורית סטרוק ועוד כמה מזכויות האדם ביש"ע.)
אבל לא זו היתה המטרה. לא רצינו להפחיד אף אחד ולא לגרום לאף אחד להרגיש נטוש. רק רצינו להוריד את האלימות הלא נכונה (גם לפי החוק היא לא נכונה. עובדה שהמדינה לא עומדת מאחורי השוטרים הפושעים.)וברוך ה' הצלחנו להוריד את מפלס האלימות עוד לא מספיק אבל זו גם התחלה.
ויותר מהפחד,שוטרים משלמים פיצויים. משלמים הרבה.
סתם לידיעתך,שוטר שילם 12000 ש"ח למישהו שנפגע ממנו,וכן כל תביעה שיוצאת לדרך יוצאת על מנת לחייב את השוטר הפוגע בתשלום רציני.
זה נכון שיש פינויים אחרי עמונה. אבל תגידי את,היה עוד פינוי באלימות כזו כמו עמונה? היה או לא?
אין שאלה בכלל.התשובה ברורה.
נכון הממשלה לא נמושות כשהם מטפלים בנו,הם עקשניים. את כל העקשנות שהם היו אמורים להפנות למחבלים הם מפנים כלפינו. הם ממשכים וימשיכו בפינויים,הם לא מוכנים להיכנע.
אין מה לעשות,חייבים להמשיך להלחם,אם אנחנו ניכנע,הארץ תיפול כפרי בשל לידי החמאס וכל שאר אויביינו מבית ומחוץ.
אנשים רואים ציבור שנחוש במאבק על הבית שלו,זה מעודד. ביחוד כשהם יודעים שהציבור הנחוש הזה יבוא גם אליהם אם יהיה צורך להילחם על ביתם.
קיצורו של דבר. חייבים לעמוד בכל הכחות למול כל הפינויים האלו ולא להוריד ראש. אבל,(דגש ענק) בכל הלחימה על הארץ ועל העם (מודעות של העם ותפיסת העולם האמונית,להוציא את התבוסתנות.) חיביים לזכור ואסור לשכוח שמולנו עומדים אחים. אחים טועים שעשו להם שטיפת מוח וטימטמו להם את השכל. רחמנות עליהם הם בגדר עיורים.ב"הצלחה רבה לכולנו.
ורק שתדעו,אם נרצה,לא תתחיל מלחמת אחים. כי בשביל מלחמה צריך שתיים,ואם צד אחד רק מתגונן ומגן על עצמו,אז זו לא מלחמה אלא תקיפה חד צדדית.
יומוצלח, יבנה היכל ה' - יבנה המקדש!
לכן אולי את לא תלכי למאחזים ולפינוייםצופה מהצד2
כל אחד והרב שלו. אבל אל תכעסי אם מישהו לא הולך לפי הרב שלך [ואכן - ל'נוער הגבעות' יש רבנים...]
לא אמרתי, ואני מאוד מעודדת את זה.אוסנת
אוסנת: ראינו עד עכשיו שאלימות לא מנעה פינויים שלחילא דמשכנא
מאחזים קטנים(וחשובים!) אבל היא הורידה מסדר היום של הממשלה את תוכנית ההתכנסות. ואם זה מה שהשגנו-אשרינו.
ממש לא אשרינו.רגב
כל זה לא שווה כלום אם כדי להדיג את זה אנחנו נלחמנו באחינו החיילים,שבדרך
כלל שומרים עלינו. וגם אם לא.
לרגבהכהניסט הנודד
אנחנו לא הצד התוקפן, התוקפן הוא מי שבא להכות יהודים ולגרשם מאדמתם, ולכן יש לנו את כל הזכויות שבעולם להכות אותם.
באמת יש לך זכות.רגב
אבל אני מתפלאה שאתה רוצה. כי אם אתה כזה צדיש ולא תוקף אף אחד,אז תשאר לרגע צדיק ותזכר שהוא אחיך. (חוץ מהחיילים הדרוזים, כמובן)
אני לא רוצה להיות אליםהכהניסט הנודד
אבל המנהג לתת את הלחי השניה, הוא מנהג נוצרי
אף אחד לא נותן את הלחי השניה.רגב
אבל יש גם דרכים של יהודים איך להתנהג עם מישהו מהעם,מהמשפחה שלך.
אתה מכיר,רגב
שילדים הולכים מכות, ואז אומרים להם"תדברו יפה,לא צריך לריב"?
מכירהכהניסט הנודד
אבל זה מתאים לעשות ביומיום, לא בזמן הפינוי כי זה לא ימנע אותו.
וגם...רגב
זה שאתה תרבחץ לא ימנה. ל אותו ולא שום פינוי אחר.
יכול להיותהכהניסט הנודד
אבל אמשיל לך משל, אם תראי את הילד שלך מנסה להכניס אצבעות לשקע מה תעשי, תעפי לו את היד משם (ואם אפשר גם כאפה) או שתנסי להסביר לו למה זה רע?
אם את נורמלית אז את תעיפי לו את היד ורק אחר כך תסבירי לו למה זה רע.
אותו דבר כאן כשחיילים באים לגרש את מעיפים אותם בכל דרך, ורק אחר כך אפשר להסביר להם למה זה רע לגרש יהודים.

ולא אחסוך בביקורת גם על "נוער הגבעות" שלצערי עוסקים אך ורק ב"עזרה ראשונה" של להעיף את החיילים מהגבעות, וכמעט לא מתעסקים בפעילות היומיומית של להסביר לעם ישראל ולחיילי צה"ל למה זה רע לגרש יהודים.
לא.רגב
אני אוציא לו את היד בעדינות ואז אני אושיב אותו עליי ואחבק אותו ואסביר למה זה לא טוב.
ככה גם אם חס-וחלילה יבואו לפנות את בייתי. אומקום אחר בארץ.
אבל אין לך מס0פיק זמן להוציא לילד את היד בעדינותהכהניסט הנודד
יש לי את כל הזמן שבעולם!!רגב
אתה יודע שאין בכלל דבר כזה זמן?
מה זאת אומרת "אין דבר כזה זמן"?הכהניסט הנודד
זאת אומרתרגב
שיש זמן רק בעולם שלנו. לא בעולם הבא. זמן זו תפיסה ששכל עם טווח קצר כמו שלך ושלי לא יכול לחיות בלי הגדרות כאלה.
אז בכל זאת אנו צריכים לעבוד תחת לחץ הזמןהכהניסט הנודד
למה?רגב
כי את אומרת שבעולם הזה הוא כן קייםהכהניסט הנודד
הוא לא קיים בעולם.רגב
אלא בשכל.
טובהכהניסט הנודד
לא כ"כ הבנתי, אבל זה לא נראה לי עקרוני לשרשור הזה
איך שאתה רוצה.רגב
בכל מקרה. לכל אחד יש פה דעה אחרת. ולא נראה לי שיש טעם לוויכוח כי לא נראה לי שאחד יצליח לשכנע פה את השני. אז זה סתם.
והקשר לנושא הוא??גלוק17
לק"י.

אם את אומרת ככה אז תחי'י עכשיוב לי זמן.. נראה אותך.. בעולם הבא כשלא י'הי'ה זמן.. אז תחיי' בלי זמן.. אל תביאי את זה עכשיו בתור תירוץ. כי אם תצטרכי להיפגש עם חברה בשעה 5 אז נראה אותך אומרת לה שמה זה משנה.. כי אין זמן בעולם.. צאי מהשטויות.

ואת חושבת שזה שתחבקי חי'ילים ותסבירי להם בזמן הגירוש בנחת כמה זה לא טוב למסור שטחי א"י לגוי'ים ולהעיף י'הודים מהבית יזיז להם..
אם את חושבת ככה אז הגיע הזמן שתצאי מהסרט..
לא.רגב
צריך ביחד איתם ולאהוב אותם.
כי תסתכל עכשיו על כל החיילים שגירשו. זה הרבה יותר השפיע עליהם מאשר שצעקת עליהם "נאצי" או "אין לך חלק לעולם הבא" או מאשר שגדי בן זמרה לקח את הילדה המסכנה שלו וצעק לחיילים שיקחו אותה.
א. מי אמר שבגוש היה טוב?קומי אורי
לא היה בקושי מאבק, צעקות זה לא נחשב.
דיבורים ל משפיעים עליהם כי אימנו אותם ל להתייחס.

ב. הדוגמא של הכהניסט לא מדוייקת, יותר נכון להמשיל את זה לילד שמניף את ידו לזרוק אבן על ילד אחר.
לא צריך מאבק.רגב
שאלה:את מגוש קטיף?
מה לא צריך מאבק??קומי אורי
אז מה צריך? לשבת בחיבוק ידיים? כן, לנסות להסביר דברים בזמן גירוש זה לשבת בחיבוק ידיים! זה לא רק ויתור על חבל ארץ, וזה לא רק ביטול מצווה דאורייתא, זה עיכוב כל תהליך הגאולה! זה איבוד חוט השדרה של עם ישראל! הריסת צינור השפע, הבריאות, הפרנסה, התשובה, השלום וכו' היחיד שיש לנו! זאת ארץ ישראל!!!!!
עליה לא צריך מאבק? היא מתבוססת בדמה, מצפה שרק יסתכלו לעברה, יבחינו שהכל נובע ממנה, ידברו עליה, אולי אפילו יתחילו להרים אותה קצת, לבנות אותה. ועד שמישהו מחליט לעשות עבורה משהו, לבנות יישוב - באים כאלה פושעים והורסים! איך לא נרים יד?? איך לא נאבק??
כשחייל מרביץ, ואני מתנגדת, טובת עם ישראל עומדת לנגד עיני, ואפילו טובת אותו חייל יהודי שמכה. הוא לא מבין את זה, ואולי גם כלפי חוץ זה לא מובן, אבל א"י היא צינור הטוב לעולם הזה, וכשנאבקים עליה זה משפיע לטובה על עמ"י, ובלעדיה אין שום השפעה של קדושה בעולם. בלעדיה אין תורה, אין עם ישראל, אין התקדמות לגאולה.

"חזק ונתחזקה בעד עמנו ובעד ערי א-לוהינו, וה' הטוב בעיניו יעשה"
רגב, אשמח להתייחסות..קומי אורי
כן עליה כן צריך מאבק.רגב
מאבק עם האויבים שלך.
לא עם אחים
אבל מה לעשות שהמאבק עם האחים הוא עליה..?!קומי אורי
לא להאבק.רגב
קישור למאמר של הרב עוזיהו שרבףהכהניסט הנודד
שמחזק את הטיעון שלך שצריך להיות גם הסברה ?=4pageud1458iditem.asp/page.orgwww/ertetzil
לא הצלחתי לקשר אז אעתיק את הקטע שרציתיהכהניסט הנודד
כל אופני העשיה צריכים להיות מלווים בהסברה והעמקה לא"י, וכפי שלימד הרצי"ה ש"יש להרבות חינוך והסברה לחשיבותה החיונית" של א"י.
אני לא יודעת מה השפיע עלי'הם יותר...גלוק17
לק"י.

אבל צריך לעשות הכל [בגבולות התורה כמובן..] בשביל שהגירוש לא יתבצע.... אח"כ נזמין אותם לשבת ונדבר על הכל ונחבק ונשיר איתם..
אתה לא יודע..רגב
אז כמו שאתה שולח קישורים מהאינטרנט נגד כל מיני רבנים תחפש אתרים עם ראיונות עם חיילים. נראה אם גם את זה אתה יודע לעשות.
הגבת אלי?גלוק17
אלייך!רגב
זה לא קשור מה הם יאמרו.גלוק17
לק"י.

אני יודעת שמה שצריך לעשות בזמן גירוש זה למנוע אותו. אח"כ אפשר לשבת עם החי'ילים ולדבר ולהסביר להם. יש בזה משהו לא טוב?
כן.רגבאחרונה
אתהיודע מראש שלא תצליח למנוע אותו נכון?
אין לך שום זמן כי הילד שלך הולך לקבל מכת חשמל.א"ר יצהר
וזהו,אין ילד. הילד מת לך ביד תוך שניות,ואת רק רצית להוציא לו את היד בעדינות כי יש לך את כל הזמן שבעולם ולא רצית לפעול בצורה שתבהיל אותו.
אחר כך רגשי האשמה ויסורי המצפון יהיו רק עליך.
היה סיפור (אמיתי) לפני הרבה שנים על אמא שיצעו לה להדליק אש ולכוות לבת התינוקת שלה את היד כדי שהיא תדע מה זה אש ותתרחק מאש פעם הבאה שהיא תראה.האמא הרחמנית לא רצתה ובליל שלג אחד התינטקת ראתה אש,זחלה לאש נדלק לה הבגד והיא נשרפה למוות.
לפעמיים רחמנות הורגת.
ב"הצלחה בחיים.
יומעולה יבנה היכל ה' - יבנה המקדש!
המנהג לקוח מאיכהישמעאל
פרק ג, כט, יתן בעפר פיהו, אולי יש תקוה. ל, יתן למכהו לחי, ישבע בחרפה
הורידה מסדר היום את ההתכנסות?אוסנת
את לא יודעת על מה את מדברת. כבר שנה שהתוכנית לפנות את מזרח ירושלים (+ הישובים בבנימין) על השולחן.

אף אחד לא מפחד ממנו. תשכחו מזה.
כולם יודעים שאין סיכוי לנצח את הצבא.

ובכלל, זה לא הויכוח. אני חושבת שלא ראוי להשתמש באלימות בלי שום קשר.
חוקים מול חוקיםכ"ך
כאשר ישנה התנגשות בין חוקי התורה לחוקי הממשלה הנלוזים אין שאלה בכלל.
הוא הדין בנוגע לסירוב פקודה.
יש לנו חובה (לא זכות!) ליישב כל פיסת אדמה בארץ ישראל גם אם נאלץ להלחם על המקום. הממשלה לא תכתיב היכן מותר והיכן אסור להתיישב.

צודק באופן כללי.אוסנת
אבל אין מצווה להתפנות תוך כדי מכות.
ואין איסור להתפנות בעדינות.

דרך הפעולה שנויה במחלוקת, גם מבחינה הלכתית.
דרך פעולהכ"ך
אין ברירה אחרת אלא להלחם על המקום.
אם אדם מתפנה בעדינות הוא בעצם מכריז על מוכנות לויתור.
ההלכה אינה מתירה לוותר על חלקים מא"י ואין הבדל אם האויב שמנסה לגרש הוא יהודי הוא גוי.
בל נשכח את דברי חז"ל: "ארץ ישראל נקנית בייסורין".
מי קבע שאם הוא מתפנה בעדינות, זהו ויתור?אוסנת
בכלל לא.
ומבחינת ההלכה, אם אתה לא מוותר באמת - זה לא ויתור.
יש כאן שאלה על דעת הקהל - האם הם יחשבו שאנחנו מוותרים או לא.
בגוש קטיף, תרצי או לא, ראו שלא ויתרו על שום דבר.
ראו את הבכי, ראו את היציאה הכואבת, ראו שלא ארזו חפצים, ראו את המאבק הענק לפני.
לא כל דבר נמדד בכוח ובמעשים. יש גם רגשות שמבטאות הרבה.
אולי לך זה היה נראה ויתור, אבל לעם היושב בציון... לא.
וודאי שהיה ויתורכ"ך
סליחה, אבל לחבק חיילים ולבכות זה נקרא ויתור.
כל ה"מאבק" הענק שהיה לפני לא נחשב בכלל כהשתדלות לעצירת הגירוש, במיוחד אם ברגע האמת לא עשו כלום.
הכל היה הצגה אחת גדולה של המועצה חסרת הישע.
אוף. א ת ה קורא לזה ויתור.אוסנת
אבל לדעת רבנים ואנשים חושבים אחרים, זה לא.
מותר לך להכנע ולומר, שיתכן ויש דעות שהן קצת שונות משלך... ויכול להיות שיש בהן מן האמת.

מצטערת, אבל זאת לא היתה הצגה. אם אתה אומרת את זה ברצינות, אז זה נראה כאילו אתה מפריח האשמות בלי לחשוב עליהן.
נכרים דברי אמתכ"ך
נכון, ישנן דעות שונות משלי אך אמת יש רק אחת.
תוצאות ה"מאבק" בגוש קטיף ידועות לכל.
וכדי שלא תחזור על עצמה הטעות של גוש קטיף ח"ו אעמוד על האמת בכל תוקף.
ארץ ישראל זה עם ישראל.קומי אורי
מכיוון שאני רוצה בטובת עמ"י, אני פועלת למען שלמות ארץ ישראל, כי זה הכח בעקבתא דמשיחא - מארץ ישראל נובע הכל - בעזרת ה' גם אחדות העם, השלום, והתשובה הפרטית של העם.
התשובה הכללית של עם ישראל - זה ארץ ישראל. וכיום התשובה הכללית קודמת לתשובה הפרטית. זה לא אומר שהיא לא חשובה, אבל לא על פיה צריך להנהיג.
בקשר לאלימות, הרב חרל"פ מדבר גם על זה. להפתעתנו או שלא להפתעתנו - הקטע הזה ירד במהדורה החדשה. אני לא זוכרת בדיוק מה כתוב, אבל אם בחרו "לצנזר" אותו אתם יכולים לתאר לעצמכם..
ובקשר לשנאת חינם שעליה נחרב הבית, זו כן הייתה שנאה שנבעה מחוסר התעסקות בארץ ישראל. השנאה הייתה בין עולי בבל, שעלו ובנו את א"י, לבין אלה שנשארו בבבל, ואותם העולים לארץ שנאו - כי בגללם לא יכל בית המקדש להבנות בשלמותו! בית המקדש חרב כי לא כל העם בנה אותו!
עלינו להתעורר ולבנות את ארץ ישראל, שעל ידה יבנה בעז"ה בית המקדש. ואפילו אם בנתיים רק יחידים עוסקים במלאכה, הם אלה היחידים שמורידים את השפע לעולם כולו! כפי שכותב תלמיד הגר"א בספר "קול התור", ארץ ישרל תבנה אפילו ע"י יחידים עניים, ובית ישראל יתחיל להבנות אפילו מאבן אחת יחידה, אם לה כוחותינו. וההצלחה נתונה ביד ה', אנחנו עושים - וה' מצליח בידינו. בעזרת ה' נעשה ונצליח!

"חזק ונתחזקה בעד עמנו ובעד הרי א-לוהינו, וה' הטוב בעיניו יעשה"
שוב אני אומר -אוסנת
את דברי הרב חרל"פ ניתן להבין בשתי משמעויות. אז זה לא חכם להביא את דבריו.
המשמעות הפשוטה - מא"י נובע הכל. בגאולה אנו חוזרים לארצנו, ולכן הגויים כל כך מנסים להוציא אותה מאתנו. אז צריך לשמור עליה ולא לתת אותה!
המשמעות שהלבישו על זה - ארץ ישראל זה הכי חשוב עכשיו. תעזבו את עמ"י, ותאבקו בכל הכח על א"י...

אני יכולה להסכים עם הנק' של א"י. אני מבינה את החשיבות.
מה שאני לא מסכימה, זאת דרך הפעולה.
מאיפה אנחנו קובעים בשביל כל עמ"י שצריך להתיישב במקום מסוים?
אני לא בקיאה בהלכה, אבל ידוע לי שדבר כזה אסור. אסור לכפות את דעתנו (גם אם היא צודקת) על כל העם.
ארץ ישראל צריכה להכבש ע"י כולנו, ובהסכמת כולנו.
ומי אמר שזה טוב לעם שנשתמש נגדו באלימות כדי לכפות את דעתנו?

והשאלה היותר גדולה - האם האלימות תעזור לנו לשמור על הארץ?
כי לדעתי - לא. הצבא יותר חזק מאיתנו, והאלימות יוצרת שנאה מצד אחינו. אז בפעם הבאה, הם אפילו לא ישבו מול הטלוויזיה ויבכו כשהם יראו אותנו מגורשים.
בלי העם, לא נצליח למנוע פינויים נוספים.
לאוסנתהכהניסט הנודד
ואת דיברי הרב חרל"פ שאומר:"מוטנ לאדם לקצץ ידיו ורגליו מאשר לקצץ בנטיעות גן רווה(ארץ ישראל) גם אפשר להבין בשתי משמעויות?

מאיפה את פוסקת שאסור לכפות דיעה על עם ישראל (תציגי מקור לכך)?

כן אלימות(לא רק היא) תעזור לשמור על ארץ ישראל, לפני בערך שבע שנים היית סכנת עקירה לישוב גבעת אסף, ביום המתוכנן לעקירה הגיעו לישוב בסביבות ה-5000 איש, כאשר כוחות הגירוש הגיעו למקום הם ראו את כמות האנשים שנמצאת שם, דיווחו על כך בקשר וקיבלו הוראה לסגת, הישוב עד היום עומד על תילו ברוך ה'.

ואנחנו ממש לא צריכים את הדמעות תנין שלהם.
תיקון טעותהכהניסט הנודד
הסיפור עם גבעת אסף היה לפני 4 שנים ולא שבע
אני בכלל לא אומרת שלא להאבק על א"י.אוסנת
השאלה היא באיזה דרך.
{יותר מדי אנשים מעוותים את דברי ה'ממלכתים', ומציגים אותם בתור כאלו שלא רוצים בא"י. זה מתחיל להמאס}
אגב, ברור לי מעל לכל ספק, שהרב חרל"פ לא התכוון לקיצוץ ידיים ורגליים פיזית.

כדי להביא את המקור אני צריכה לעיין קצת. אבל קח לדוגמא את הקנאים. הם כפו את דעתם על עמ"י, וכתוצאה מכך - היה החורבן.
בחנוכה ערכתי על כך בירור מקיף, והגעתי למסקנה - שאנחנו טועים בהלל ובשבח שאנחנו מעניקים לקנאים ולאנשי מצדה. הם עשו דבר בניגוד לגדולי הדור ולדעת הרבנים, וכפו את דעתם על הציבור.
נק' אחרת - תו"מ ושאר מצוות התלויות בארץ, נוהגות רק בכיבוש רבים, בכיבוש ע"י מלך ישראל. ידעת שיש מחלוקת האם צריך לשמור תו"מ ביש"ע? שהרי המדינה מחזיקה במקום זה כ"קלף מיקוח". יש שסוברים שלכן המצווה היא מדרבנן רק. (את זה אני זוכרת שראיתי באנצ' התלמודית)

לא אמרתי שלא צריכים לבוא הרבה אנשים לגירושים... השאלה היא האם להשתמש באלימות. ובכל מקרה, עכשיו זה לא לפני 4 שנים - והממשלה לא תהסס לפנות באלימות.
לעניין מצדה.אוסנת
זה בדיוק העניין. שעמ"י זוכר את הקנאים כגיבורים - למרות שזאת טעות לחשוב אותם לכאלה!
ז"א, הם גיבורים. אבל הם עשו מעשה אסור!

ואני שמחה שאתה לא מעוות. זה פשוט היה נראה ככה.
ואת דברי הרב צבי יהודה? :קומי אורי
"מצוות יישוב ארץ ישראל קודמת לכל מצווה אחרת בתורה. אלו דברים ברורים ולא צריך להוסיף על זה."
אוף... השאלה היא - א י ך ?אוסנת
די. אמרתי מליון פעם.
אני לא נגד ישוב א"י ח"ו! אני לא נגד מאבק על א"י!
השאלה היא - איזה מאבק? איך נאבק?

בלי נדר, זאת הפעם האחרונה שאני אומרת את זה.
נמאס שאנשים מעוותים ציבורים שונים, ואחר כך מעלילים עליהם, שהם לא אוהבים את א"י, לא רוצים אותה, ומוכנים למכור אותה למען בלה בלה בלה.
זה שטויות!
אני בעד התישבות בכל הגבעות והרכסים. אני מבקרת שם מדי פעם. אבל השאלה היא - איך להתפנות משם? האם באלימות?
והאם להזניח את עמ"י? לא לספר לו כמה חשובה א"י?

גם א"י היא הנקודה העיקרית, היא תבוא אלינו על מגש של כסף - אם נשכנע את העם בצדקת דרכנו.
וזה לא סותר שצריך לשמור עליה עכשיו.
אני מסכימה עם רוב דבריך..קומי אורי
ואני לא מעוותת, אני רק חושבת שלבכות ולדבר עם הכוחות המגרשים זה לא מאבק. אולי למי שבוכה זה נראה שהוא נאבק, אבל למי שהנהיג לעשות כך הייתה מטרה ברורה.

כמובן שבנוסף ליישוב הארץ צריכה להעשות עבודת הסברה על זה, אבל היא צריכה להיות דווקא מתוך יישוב הארץ, תוך כדי. והיא לא תבוא על מגש של כסף, היא נקנית בייסורים. לא לשמור, להתקדם!

ונקודה אחרונה, סתם לוודא, הדיבור על צדקת דרכנו הוא על ארץ ישראל, לא תשובה פרטית של כל אחד מעמ"י..
דיברתי קצת בקודים..קומי אורי
כמובן שבנוסף ליישוב הארץ צריכה להעשות עבודת הסברה על זה [על א"י], אבל היא [ההסברה] צריכה להיות דווקא מתוך יישוב הארץ, תוך כדי. והיא [א"י] לא תבוא על מגש של כסף, היא נקנית בייסורים. לא לשמור [על הקיים], להתקדם!
לסיכום?mavetlaaravym
צריך להאבק בהפגנה רק עם שלטים או לעשות הכל וללכת לאלימות קיצונית?
ועוד שאלה ד"א שקצת קשורהmavetlaaravym
למה לא מעלים בתים/קראוונים/אשקוביות
ולמה לא גרות משפחות בשבות עמי א וב
ובחומש

כמו שעשו בתקופת המאחזים , חוות גלעד גבעת אסף וכו'
כי היום מאוד קשה להניע קרוואנים ברחבי יו"שהכהניסט הנודד
אפשר להעביר את הבתים הישנים של חומש משבי בחזרהmavetlaaravym
צריך רק משאית ומנוף
לפי התגובות נראה לי שהמסקה ברורהmavetlaaravym
קודם להיכנס באמאמא של כל המפנים ואח"כ להזמין להם אמבולנס של טיפול נמרץ , ובכך נפתרת בעיית ארץ ישראל ועם ישראל
לא מדוייקצופה מהצד2
את האמבולנס אנחנו צריכים כדי להפוך אותו למבנה בהרחיבי [הנטושה...]
שיפנו את גופתם לבי"ח לבד. אחרת למה קוראים להם מפנים.???
הקצנת, ואני בטוחה שאתה מבין את זה..קומי אורי
אבל אני חושבת שפינויים למיניהם הם לא עיקר ההתיחסות לא"י, העיקר הוא הבניה וההתיישבות היומיומית, שמתוכה צריכה לצאת ההסברה לעם.
אני חושבת שאתם מייחסים יותר מדי חשיבות לפינויים, כשהעיקר הוא מה שנעשה לפניהם ואחריהם, אם ח"ו הם קורים.
תראוmavetlaaravym
http://www.nrg.co.il/images//archive/300x225/455/909.jpg

כאלה בחורות צריך בפינויים

חוץ מזה יצא לי פעם לראות (אם אני ימצא אני ישים פה לינק)
על ידיעה באינטרנט - חייבו אחת לשלם על הפינוי (למגן דוד אדום. לשלם על הפינוי באמבולנס) שלה , לא מספיק המדינה עשתה לה מה שעשתה , עוד היא צריכה לשלם...
ועוד כמה דברים להזכירכםmavetlaaravym
1.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3126409,00.html

2.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3049810,00.html

3.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3072132,00.html

4.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3084866,00.html

אבינו שבשמיים, צוּר ישראל וגואלו, בטל את ממשלת ישראל, סוף חשכת גלותנו. שלח לנו את מלך המשיח, שהוא ורק הוא יתחיל את אתחלתא דגאולה וגם ישלימנה"

שניה אחרי שצילמו את זהצופה מהצד2
הבחורה הזאת הייתה רמוסה ומעוכה מתחת למגפי הקלגסים.
עדיף שהבנות בפינויים יהיו הגיוניות גם...
יש לי תפילה אחרת:מ.מ.י.ר
אבינו שבשמיים צור ישראל וגאלו, ברך את מדינת ישראל, ראשית צמיחת גאולתנו (סנהדרין צ"ח. מגילה י"ז). הגן עליה באברת חסדך ופרוש עליה סוכת שלומך, ושלח אורך ואמיתך לשריה ראשיה ויועציה ותקנם בעצה טובה מלפניך.. וכשם שזכינו לראות באתחלתא דגאולתנו כן זכנו" וכו'.

אני לא מבין מה לא טוב בתפילה הזו.
יש בה הכל - שהקב"ה ישמור על המדינה, זה דבר שאנחנו מאוד צריכים.
שהקב"ה ישלח אורו ואמיתו, אמיתה של תורה, לראשים של ראש הממשלה ושריה, אנחנו צריכים שזה יקרה.
וכשם שזכינו לראות באתחלתא דגאולה (סנהדרין צ"ח, מגילה י"ז), כך זכנו לראות בביאת משיח צדקנו במהרה בימינו, אמן.

למה להחליף?
לצופה - הגיוניות?!מ.מ.י.ר
אם אני הבנתי - דיברתם על רבקה תורג'מן?

מה לא היה הגיוני שם?! הן ישבו בצורה פסיבית לגמרי על הכביש לעמונה, לא עשו כלום, והרשע הזה דרס אותה!
זו רשעות מסוג מיוחד. האנשים הללו הם "הורסי יסוד הקודש" (לשון הרב טאו, לדרך הקודש עמ' פ"א), לגמרי.
ה' יחזיר אותם בתשובה שלימה, וירחם על עמו ישראל.
כנסו לכל הלינקים ואז תגיבוmavetlaaravym
דיברתי על ניליצופה מהצד2
זה בתמונה לפני הקישורים לכל התמונות האחרות...
למרות שזו תמונה נורא חמודה
תראו מה ראש מועצת שומרון חושבmavetlaaravym
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/996223.html

ראש המועצה האזורית שומרון: פינוי מגרון יהיה עמונה מס' 2

מאת נדב שרגאי

גרשון מסיקה אמר בראיון לבטאון "ארץ ישראל שלנו" כי פינוי עזה הביא להידרדות במצב הביטחוני והוסיף כי בפינוי מגרון "יהיה כאן מאבק נחוש ונועז ללא פשרות, ש'עמונה' היתה רק ירית פתיחה לעומתו"

תגיות: מתנחלים, ראש המועצה האזורית שומרון, מגרון

"אם המדינה לא תתעשת ברגע האחרון, תהיה במגרון עמונה מס' 2, עם כל המשמעות החמורה של הענין", כך אמר ראש המועצה האזורית שומרון, גרשון מסיקה, בראיון לבטאון "ארץ ישראל שלנו". זאת, בהתייחס לפינוי היישוב מגרון הצפוי להתקיים בעוד חודשיים.

בראיון שיתפרסם בסוף השבוע, תוקף מסיקה את את דרכי המאבק בגוש קטיף ואומר: "הניסיון של התייפיפות בפני הציבור להראות להם שאנו נחמדים, לא 'קיצוניים', ורוצים להתחבר אליהם באהבה - לא עובד. הציבור הרחב מבין בדקויות, וקלט שבמאבק על גוש קטיף לא היינו מספיק נחושים. לדבריו, "התוצאה של אותה מדיניות, שהובילה לגירוש היא, שלא 'סופרים' את המתיישבים מגוש קטיף. זרקו אותם לכלבים והם זרוקים ומושפלים במחנות פליטים. הנסיון הוכיח שחייבים לשנות את המדיניות."

מסיקה מסביר בראיון, כי ציבור המתנחלים הפנים את המדיניות החדשה כלפיהם וכעת הוא נוקט בהתנגדות נחרצת יותר. מסיקה מביא לראיה את אירועי חוות שקד בשבוע שעבר, בהם לדבריו, "הפינוי לא עבר בקלות. היתה התנגדות קשה עם עשרות פצועים משני הצדדים. והעיקר הוא שבסייעתא דשמיא באותו לילה שהחריבו את המבנה, נבנה הקראון החדש בחוות שקד. מה שמראה על נחישות רבה מאד". מסיקה מוסיף ואומר, כי "כראש מועצה השתדלתי להיות שם ולמנוע את האלימות וההתפרעות של לובשי המדים כנגד הנוער הנפלא, המסור והאידיאולוגי שראוי לכל שבח.

ראש המועצה האזורית שומרון, הוסיף ואמר כי "הלקח של גוש קטיף הוא, שההליכה כצאן לטבח אינה מובילה לשום הישג, אלא רק לנסיגה מדחי לדחי. לחורבן טוטאלי של מדינת ישראל, להרס הצבא, להרס היישובים, ולשסע עמוק בחברה.

כאשר התבקש מסיקה להתייחס לפינוי מגרון בעוד חודשיים, אמר כי "הפקרת תושבי גוש קטיף הגיעה כי עטפו את הפינוי בהבטחות שכביכול זה ישפר את מצב הבטחון ויועיל גם לחייהם של המגורשים עצמם. בפועל ראו שלא רק שהפינוי לא שיפר כלום, אלא דירדר את הביטחון ואת מצב המגורשים לתהום. לדבריו, "אנו נאבק על כל שעל. יהיה כאן מאבק נחוש ונועז ללא פשרות, ש'עמונה' היתה רק ירית פתיחה לעומתו".
עוד דברים שמצאתי באינטרנטmavetlaaravym
http://olam-jew.com/maamarim/amona_pinui_amona.htm

יש כוח ואנרגיה עצומה בכל יהודי– רואים איזה כוח ועוצמה יהודים מוכנים לקבל מכות ושירוצצו את גולגולתם, כי הם מוכנים ללכת למען אידיאלים בהם הם מאמינים.
לא לחינם בכל הדורות מי שהיו המהפכנים הגדולים ביותר היו היהודים, גם ברוסיה או בצרפת ראשי המהפכנים היו יהודים, וזה הסיבה שיהודי יש לו "מנוע חזק" דהיינו נשמה גדולה ומיוחדת שלא מסתפקת בחיים רגילים אלא במשהו מעל, משהו מעבר גדול וגבוה, העיקר לשנות את העולם לטובה, כמובן שאיך לשפר את העולם זה נובע מהאיזור שהיהודי גדל בו, אם הוא גדל ברוסיה בסביבה שאין בה תורה, אז הוא חשב שהקומוניזם יביא את האור והשיוויון, וכך בכל מקום, זה המסקנה הראשונה שלי, שיש בעם שלנו עוצמות אדירות!
מה ההחלטה על מיגרון בסוףmavetlaaravym
בצורת המאבק? איך זה יהיה?
הרב דב ליאור והרב צבי טאו נגד הסכם מיגרון.מ.מ.י.ר
ואלו הרבנים שהתושבים הולכים אחריהם, נראה לי שלפי איך שהם יפסקו - ככה צריך ללכת המאבק.
בקיצורmavetlaaravym
אנחנו צריכים להכין רשימת ציוד כמו מג"ב
כמה שיותר כדורי גומי
כמה שיותר רובים לכדורים
רימוני גז
אבנים (רק אם שום דבר לא יעזור)

וכמובן שכל זה רק אם הפגנות וכל מחאה "אשכנזית" לא תעזור!
תראה, אין פה תשובה חד משמעית.אוסנת
כל אחד ילך עפ"י רבו.

וכולי תקווה שלא נשמיץ אחד את השני בריש גלי. שכל אחד יעשה את מה שהוא חושב לנכון עפ"י רבותיו - ושהשאר לא יפריעו לו.
אסנת את שמאלנית! לכי תחבקי ותנשקי חייליםmavetlaaravym
כמו בעצמונה

לרגע נדמה היה שמדובר במסיבת גן. על רחבת הדשא שמול בית הכנסת של עצמונה התגודד חצי מטכ"ל, ממפקד חיל הים ועד ראש אמ"ן, כולל שני אלופים במילואים, כתבים צבאיים התגפפו עם גיבוריהם-חבריהם הגנרלים, קצינים התחבקו והסתחבקו עם מתנחלים, משפחה אחת, עם אחד. אפילו "גזלן" כבר הגיח לכאן במכוניתו, עושה קופה לא רעה.

זר כי היה נקלע לכאן לא היה מאמין שמדובר במעשה פינוי של התנחלות, ולא סתם התנחלות, אלא אחת ההתנחלויות הקיצוניות שבגוש קטיף.

אבל גם עצמונה העשירה והמבוססת נפלה אתמול בלא תנאי, בלא אלימות, משלימה כמעט לגמרי את מעשה הפינוי בעזה שהכל כל כך הילכו איימים מפניו.

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=615513&contrassID=2&subContrassID=1&sbSubContrassID=0
יש לי קישור יותר טוב בשבילךmavetlaaravym
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3130915,00.html
אני לא מגיבה לתגובות משמיצות.אוסנת
אני אפילו לא טורחת לקרוא.
לאוסנת ול-mavetlaaravymהכהניסט הנודד
לאוסנת- כששני רבנים שהם שני הקצוות של הציונות הדתית אומרים את אותה הדעה איזו עוד דעה יכולה להיות?

ל-mavetlaaravym-מתי תבין שלא כל מי שלא מסכים איתך הוא שמאלני?
איזה שני רבנים משני הקצוות?אוסנת
וזה גם לא משנה. עובדה היא שיש שתי דעות שונות, ולכל אחת יש רבנים גדולים שמורים את דרכה.
כל אחד צריך להחליט עם מה הוא יותר מסכים ומתחבר, ובנוסף ללכת אחרי הרב שלו - וכך לקבוע את דרכו האידאולוגית.

אה, וגם יכולה להיות דעה שלישית.
אה, הבנתי לאילו שני רבנים התכוונת.אוסנת
אני דיברתי על סירוב פקודה וגילוי אלימות בפינוי. לזה יש מקום הלכתית (ישנם רבנים גדולים שמתירים).
אתה דיברת על הסכם מיגרון. אני לא יודעת, אבל יתכן שיש מי שמתיר.
בכל מקרה, גם אם יש רבנים שהם נגד ההסכם, הם לא בעד אלימות. ועל זה דיברתי.
תלוי נגד מי האלימות..קומי אורי
לפי מה ששמעתי רב הישוב מגרון הוא תלמיד של הרב טאוהכהניסט הנודד
וחוץ מזה שהתושבים כבר הודיעו שמבחינתם אין שום הסכם
מותר או אסור להרביץ? מוסר נוצרי או שמא מוסר יהודי?סבא גפטו
ברוך ה' שהמטה העולמי להצלת העם והארץ פתחו במבצעהכהניסט הנודד
חלוקת אלות וקסדות לקראת הגירוש במגרון כדי שנוכל להגן על עצמינו מפני אלימות המשטרה
או יותר נכון: "להרביץ לשוטרים".מ.מ.י.ר
לא להגן.
בלי קשר להאם זה בסדר או לא, זו המשמעות: להרביץ לשוטרים, וכמה שיותר חזק - יותר טוב.

אתה מכיר את החסידיםסבא גפטו
שמתנועעים בתפילה הלוך ושוב בדבקות ובהיתלהבות? אני מאמין שכן. בוודאי שמת לב שחלק מהם, האלה שמתנועעים בדבקות של ממש ובכל העוצמה וכו' וכו'.. חלקם מתחילים להזיע.
ברור גם שככל שהוא יאמץ את הגוף יותר, הוא יזיע יותר.

נראה לך שהמטרה שלהם להזיע? לא. המטרה שלהם לגרום לכל נים ונים להרגיש את התפילה שלהם. (ובאמת הם מצליחים...).

המטרה (בפינוי ספציפי לא ברמת האידיאל) היא למנוע את הפינוי. למנוע חילול ה'. למנוע מראה של התרפסות של יהודים מול יודונאצים/גוים.
היה וקרה, שהתאמצת כ"כ למנוע את הפינוי, והקב"ה גרם לכך (בתהליכים שלא מובנים לנו כלל) שהשוטר יחטוף זאפטה לראש, אז הוא חטף. (אישית אני מאמין שהקב"ה יגרום לאותה זאפטה להיכנס ברמה כזאת שהתיאור יהיה "כמה שיותר חזק - יותר טוב", כלשונך). זה בוודאי לא המטרה. זה נגזרת.
לצערי בד"כ המצב הפוך,קומי אורי
אולי הכוונות של השוטר יותר חזקות..
הו, זה פשוט...סבא גפטו
"בדרך בה אדם בוחר לילך, מוליכין אותו".

אם היהודים לא עושים השתדלות אמיתית (=כלים המתאימים באמת לפתרון בעיות מסוימות) ויודונאצים כן עושים השתדלות אמיתית לדברים שהם מאמינים בהם, אני בטוח שהמשפט של חז"ל "בדרך בה אדם בוחר לילך, מוליכין אותו" - משתלב כאן יופי.

השוטר באמת משתדל. ובאמת שהוא גם לא צריך להשתדל הרבה. הוא "מצליח".
אנשים הולכים ופועלים ונותנים את כל הנשמה שלהם, השאלה אם מתקדמים לאנשהו או שנסחבים מפינוי ל'טרקטור' לפינוי - וחוזר חלילה.
אין אומץ ל-קומי אורי
"השתדלות אמיתית"

ובמקום מסוים אני חושבת שטוב שכך. בינתיים.
אתה מדבר כאילו המשטרה היא כליל השלימותהכהניסט הנודד
המילים הבאות נכתבות מתוך הערכה (מסויימת) ולא מתוךסבא גפטו
זלזול (גרידא).

אני זוכר את הפעם הראשונה שהמטה ("המטה - להלן: "המטה העולמי לשלום העם והארץ") החליטו לצאת בחלוקת אפודים וקסדות (ואולי אף אלות) לבני נוער שיגיעו למנוע גירוש כלשהו. זה היה מעט אחרי 'פוגרום עמונה'. היו כתבות בטלוויזיה, ראיונות, צילומים, בלה בלה בלה - ומה יצא מזה? - נאדה.
לעומת זאת (ושלא יחשבו שאני אומר לעשות את זה) זכור לי מישהו שבאמת רצה כזה דבר ו'השיג' את זה בתקרית רבתי כלשהי עם "כוחות הבטחון" הישראליים.
בזמן הפרסום, הייתי בין הראשונים שהיו אמורים לקבל, ולא קיבלו כלום. לומר שהכסף של התורמים מחו"ל שהבטיחו ועוד איזה אחד מהארץ, לומר שהכסף לא הגיע? זה לא נכון. הוא הגיע. לבינתיים החליטו להוציא את הכסף על משהו שהיה נראה להם חשוב יותר. ניחא, ב"ה שלא היה אצלי ולא היה לי כאב ראש כזה גדול להחליט לכאן או לכאן.

עכשיו כשיוצאים במסע פרסום שוב (ובהודעה שלך שמעתי על זה לראשונה), אני כבר פחות מתלהב ברמה שאני יודע שאם אני אלך בעהקו"ב למנוע גירוש, יהיו לי ולאחרים כלי עזר. (פחות מתלהב = ז"א מעריך שהציוד לא יגיע).

אגב, מגן אשכים זה דבר חשוב.
הזמנות אצל הרב וולפא.קומי אורי
הרעיון עצמו נשמע מצחיק מכדי להתבצע..
השאלה היא:מ.מ.י.ר
מה מכריע - החילול השם של נתינת שטחי א"י לגויים, או החילול השם כשיהודים מכים יהודים אחרים, והשנאה משתוללת בטירוף.

אגב, אתם באמת חושבים ברצינות שנערים עם אלות יצליחו לנצח עשרות או מאות שוטרי יס"מ (ומג"ב אם יצטרכו), מאומנים הרבה יותר באלות, ועם פרשים (ועם עוד אמצעים מיוחדים אם הם יזדקקו - יש להם לא מעט)?

משום מה נראה לי שלא. הרבה פציעות של שוטרים (ואין צריך לומר של מתנחלים, וכנראה הרבה יותר ממה שהיה בעמונה, הן בכמות והן בחומרה שלהן) כנראה יהיו, אבל בסופו של דבר לא נראה לי שיצילחו לנצח שוטרי יס"מ ומג"ב.
אוליהכהניסט הנודד
אבל אם אחרי עמונה הם מתחילים לחשוב פעמיים, ואנו רואים את זה בנסיון שלהם להגיע לפשרה עם מועצת יש"ע, אז אחרי מה שיהיה במגרון הם יצתרכו לחשוב 10 פעמים לפני הפינוי הבא.
המשפט הראשון [לפחות] לא שייך לשרשור אחר?קומי אורי
התבלבלתי, הסתבכתי.

ולעצם העניין: חילול ה' של נתינת שטחים לגויים מכריע, אין לי ספק. כמו שאין חילול ה' גדול משהותם של עמ"י בגלות, כך בעניין מסירת שטחים. שאז אומרים אומות העולם "עם ה' אלה ומארצו יצאו". על אותו משקל בדיוק. וכש"כל העמים רוצים לעכב בעד ביאתם של ישראל בארץ הקודש והתקשרותם בה, וכל כובד ההתנגדות שלהם היא בעיקר על הנקודה הזאת" אין ספק שזה חילול ה' ענק.
ואם ההתקשרות לארץ ישראל היא מה שמביא את הגאולה, היא הנקודה העיקרית, אז מהצד השני של המאזן - המחסור בה הוא מה שמביא את שורשו של חילול ה' בעולם.
לקומי אוריהכהניסט הנודד
לגבי מה שאמרת על "עם ה' אלה ומארצו יצאו", משפט זה נאמר לגבי יציאה לגלות ופינוי מאחז.ישוב הוא עדיין לא יציאה של עמ"י לגלות, מה שכן יש כאן חילול ה' בכך שבכל רשתות התקשורת יסקרו בשמחה איך שוטרים יהודים מכים ומגרשים את אחיהם מביתם ופה יש חילול ה'.
מה זה יש שתי דעותmavetlaaravym
מה נפסק להלכה? זה כמו שאני יגיד יש כל מיני דעות ואני יעשה מה שנוח לי אני יאכל קטניות בפסח ,יאכל גם לא חלק ויגיד סליחות רק שבוע ויחכה שלו שעות בין בשר לחלב ויעשה רק שבוע שחל בו לגבי תשעה באב וחנוכה גם רק נר איש וביתו
וואלה למה לא?
אבל ת'כלס השאלה האם להלחם על הארץ בהרמת יד (שבת'כלס במקרים שהיו רק הגנו על עצמם) או בבעיות של מלחמת אחים (מלחמת אחים? לפני ההתנקות ממש היתה אהבה של השמאל לימין והחילונים לדתיים והחרדים עלאק ואח"כ בכלל אסון עלאק) ושנאת חינם (חינם?) אולי בעצם המציאות נתנה את התשובה לשאלה.
על כך אמרו חז"ל עשה לך רב והסתלק מן הספקהכהניסט הנודד
תבחר לך רב שאיתו תלך באש ובמים, תנהג כמוהו גם לגבי קטניות, גם לגבי בשר חלק או לא, גם לגבי שבוע של תשעה באב, נר חנוכה, וגם לגבי המאבק על ארץ ישראל.
ואם גויים היו מפנים זה היה נראה לך פחות חילול ה'??קומי אורי
וזה לא בחינת גלות כשנותנים ככה לגויים לשבת בארץ ישראל? וודאי שכן. מסירת שטח מארץ ישראל זה בדיוק כמו לגלות ממנו.
ועיני העולם לא נשואות אל האלימות שהייתה, ובאמת בהרבה מקומות לא הייתה אלימות והם בכל זאת ששו, אלא אל ארץ ישראל עצמה! הרי מה הם ביקשו? לא פינוי באלימות, ולא שום אופן אחר לפינוי, אלא מסירת השטח עצמו!
אני לא סותרת את זה שיש חילול ה' כלשהו באופן הפינוי, אבל זה כאין וכאפס מול עיקר החילול, שעליו מסתכלים ואין חמור ממנו במיוחד בתקופה הזאת [עקבתא דמשיחא]
נא להביא מקורות הלכתיים מנומקיםmavetlaaravym
אשמח לקבל תגובות עם תמונות , לינקים וסרטונים על פינויים משני צדי המתרס , מתונים רגילים ושמאלנים.
אשמח לקבל תגובות עם ציטוטים מהתורה,מספרי הראי"ה ומרבנו (הרב צבי-יהודה) והגמרא על ארץ ישראל - חשיבות ישוב הארץ ועל האיסור לתת את הארץ או לפנות , לעזוב וכו' לדוגמא בפרשת ואתחנן על איסור כריתת ברית ונתינת חניה לגוי.
טיפה מקורות:קומי אורי
"נצטווינו לרשת את הארץ אשר נתן הא-ל יתעלה לאבותינו לאברהם יצחק וליעקב, ולא נעזבנה ביד זולתנו מן האומות או לשממה, וזהו שנאמר‏‏: והורשתם את הארץ וישבתם בה, כי לכם נתתי את הארץ לרשת אותה. "והתנחלתם את הארץ, אשר נשבעתי לאבותיכם" " [רמב"ן]

אני זוכרת עוד. אבל לא הצלחתי להבין איך אתם מצליחים לזכור את כל הציטוטים ומי כתב אותם. אני זוכרת תכלס מה הם אמרו, וזהו. כך שאני אפילו לא יכולה לחפש באינטרנט.. כשאזכר בעוד מקורות אביא.
הנה קישור למה שאמר הרב גינזבורג לגבי ערביםהכהניסט הנודד
כשבוע לאחר הפיגוע הנורא בישיבת מרכז הרב www.haaretz.co.il/hasitespages/964362.html
זה לא מה שאמרתיהכהניסט הנודד
זה שנותנים לגויים לגור בארץ זה חילול ה', נכון שמסירת חלק מא"י זה כמו לגלות ממנה אך המשפט הזה הוא נכון כשעמ"י פיזית בגלות, ועדיין ביום פקודה (ח"ו) כולנו נגיע ונגן בחירוף על א"י ונעשה הכל אבל הכל כדי למנוע את החילול ה'. לא אמרתי שאין חילול ה', אלא אמרתי מהו חילול ה' שלדעתי נמצא כאן.
מה דעתו של הרב מאיר כהנא זצוק"ל הי"'ד ?mavetlaaravym
חח יפה..קומי אורי
לדעת הרב כהנא הי"דהכהניסט הנודד
זה ברור כשמש שקודם כל לא צריכים להיות פה ערבים וזה היה עיקר מאבקו, וזאת לצערינו אנו מבינים רק היום לאחר הפיגוע במרכז ושני הפיגועי טרקטור. וכלא יהיו פה ערבים לא יהיה סיבה לפנות מאחזים.
וברור שהרב תמך במאבק קשה מאוד על המאחזים.
ואיזה חילול ה' הוא היה אומר שיותר חמור?קומי אורי
נראה לי שגם עניין הערבים בארץ נובע מהעמדה של א"י בראש סולם החשיבות, לא? [ולא מתוך פחד מה יעשו הערבים לנו, או משהו דומה..]
"א"י בראש סולם החשיבות" - ?סבא גפטו
זה נראה לי סיסמא לא מי יודע מה. (ואני לא בא כאן לתקוף את הרב שרבף או משהו בסגנון..)

יתרה מכך, לומר באותו משפט "המשולש הנצחי הוא....." סותר את המשפט הקודם. (לדעתי לפחות).

לכולנו מוכרים דרשות חז"ל בסגנון "מצוות ארץ ישראל שקולה כנגד כל מצוות שבתורה" (זה מובא על ארץ ישראל, על צדקה ושבת - במקומות שונים). אוקיי, סבב"ה, אבל איך אפשר להילחם על ארץ ישראל כשיש גם את הערבים שרוצים וגם את המדינה שלא רוצה (אך כן רוצה שליהודים לא יהיה)? את מישהו מהם צריך להוריד, זה יקל עלינו. צריך להחליט - אוטונמיה יהודית - (וזה אומר להוריד את הערבים באותו איזור) להוריד את המדינה (יותר קשה נראה לי). אין מצווה לבחור בתהליך הקשה יותר. אדרבא, ההיפך.
לא סיסמא, לא סותר..קומי אורי
זה לא סיסמא ולא יצא לי לחשוב יותר מידי על מה שכתבתי, כך יצא. וזה לא סותר. תקרא חוברות של הרב עוזי.. כי אין לי כח לכתוב יותר כשאין לי במקלדת ג' ו-ר'...
קומי אוריהכהניסט הנודד
נראה לי שאת צודקת בטענה הזו
אם כבר מדברים על הרב כהנא הי"דיהודי_פשוט
הרב כהנא נלחם למען כל התורה ולא שם דגש רק על י'ישוב א"י אלא על כל התורה כולה וגם יצא נגד חילולה של השבת
הרב כהנא הזהיר אותנו מלאומיות חילונית ועוד אמר שאריק שרון ימסור שטחים וצחקו עליו....
הרב כהנא אמר שהערבים הם חלק מן הבעיה שנובעת מהבעיה השורשית שהיא השלטון של יהודים בוגדים.
אם יגרשו מפה את הערבים לא יפתר שום בעיה עד שיהודים יפסיקו לחשוב וללכת על קודים של תרבות המערב.

צריך לעודד הגירה ערבית מא"י אבל זאת לא זה לא יפתור את הבעיות שיש בא"י.

ובקשר לפינויים,רק התנגדות אלימה תעזור ועמונה היא ההוכחה לכך.
המשפט הזה מתאיםקומי אורי
גם כשח"ו מוסרים שטח מארץ ישראל. עם ה' לא יצא מחבל ארץ הקודש הזה? זה אותו דבר.

הוספת חילול ה' שלדעתך נמצא כאן, ע"ג חילול ה' היותר גדול שאני הצגתי.. עם זה אני מסכימה.
זה לא התגובות שבקשתיmavetlaaravym
זה מקורות , ציטוטים? תמונות וסרטונים וכו'?
קישורים?
תחת הכותרת "טיפה מקורות"קומי אורי
או שלא שירשרת לפי הסדר. וזה מוציא אותי מכל ריכוז שעוד קיים..
אני לא כל כך מסכים.מ.מ.י.ר
שורש הגלות היא שנאת חינם (יומא דף ט', מסכת כלה פ"ח). ולא שנאת חינם בגלל אי התקשרות לארץ ישראל, אלא שנאת חינם כפשוטו (ראי חפץ חיים בהקדמה; היסתוריה פשוטה, מלחמת אחים בירושלים שבגללה חרב בית המקדש), ובעיקר שנאת חינם. היו עוד סיבות, אבל לסיכומו של עניין בגמרא - מפני מה חרב בית המקדש הראשון? ע"ז, ג"ע וש"ד. מפני מה חרב ביהמ"ק השני? מפני שנאת חינם.

מצוות עשה מדאורייתא השקולה כנגד כל המצוות, היא מצוות יישוב הארץ כמובן (שמוטלת על היחיד, אבל בעיקר על הציבור, על הצבא במלחמת מצווה, כמו שכותב שם הרמב"ן בהשמטות למצווה ד'). ודבר חמור מאוד הוא לתת שטחים לגויים, דבר בלתי נסבל, לרוב הפוסקים יש בו איסור לא תחונם (לחלק מן הפוסקים, אין איסור לא תחונם בנתינת שטחי א"י לישמעאלים).

אבל אני כלל לא בטוח שמלחמת אחים תעזור. בגללה נחרב בית המקדש. והכל היה שם למען ארץ ישראל! ובכל זאת חרב בית המקדש. ואם נחרבנו וכו'.. ניבנה ויבנה העולם עימנו ע"י אהבת חינם.
אענה מחר בלנ"דקומי אורי
ארוך...
רק בארץ ישראל העם מאוחד,קומי אורי
רק בארץ ישראל תתכן אהבת ישראל האמיתית,
ועכשיו ראיתי עוד משהו: "רק בארץ ישראל עם ישראל קיבל על עצמו את מצוות הערבות שיהיו כל ישראל ערבים זה לזה. אפילו במתן תורה שעמדו וקיבלו תורה כאיש אחד בלב אחד, אחדות זו הייתה חיצונית יחסית לאחדות לה זכו בכניסתם לארץ ישראל, כיוון שרק בכניסתם זכו למצוות הערבות. כך מלמדים רבותינו במסכת סנהדרין על הפסוק "והנגלות לנו ולבנינו"."
רק בארץ ישראל שוכנת השכינה, מתגלה כבוד ה'.
וארץ ישראל קודמת לעם ישראל, "בגאולתה של ארץ ישראל תלוי גאולתנו ובשעבודה שעבודנו". היא קודמת לכל דבר שבקדושה, היא המפתח לגאולה.
לא בדקתי ממש לעומק איך היא הייתה הגורם לחורבן בית המקדש, אבל בחסרונה זה שורש חילול ה' בעולם.
וכותב הרב צבי יהודה: "ביחזקאל פרק לו', פרק מיוחד מאוד. בירור סדר הגאולה, ריאל פוליטיקה, בסגנון פשוט. אין עוד פרק כזה, כל כך ריאלי, בכל הנביאים: ... 'ויבוא אל הגויים אשר באו שם ויחללו את שם קדשי'. במה? 'באמור להם' - שהגויים אומרים עליהם - 'עם ה' אלה ומארצו יצאו'. הם הגויים יודעים שיש עם ה' וארץ ה', הארץ הקדושה, ארץ הנביאים. כשעם ה' אינו נמצא בארץ ה', זהו חילול שם שמים הגדול, וריבונו של עולם כביכול סובל מחילול שם שמים זה. 'בנים אתם לה' אלהיכם', זהו בזיון בשבילי כשאתם בגלות... אי אפשר יותר! צריך לתקן את המצב הלא נורמאלי, החולני הזה. צריך לעשות קידוש שם שמים גדול. כיצד עושים זאת? לא כתוב כאן: בזה שתחזרו בתשובה. אלא: 'וקידשתי את שמי הגדול... ולקחתי אתכם מן הגויים וקבצתי אתכם מכל הארצות והבאתי אתכם אל אדמתכם'... קודם כל תחזרו אל אדמתכם..." וכו'.
ואחרי שנבוא אל ארץ ישראל, אל כל אדמתה, "נשוב להיבנות והעולם עימנו יבנה ע"י אהבת חינם" - זה מצב מאוחר יותר, שהעם כבר בארצו, מצב שבניה של העם היא בניה של העולם, הוא אחרי בניין בית המקדש, הוא כבר באחרית הימים הבעל"ט..

סליחה על גיבובי הציטוטים והמילים, מיהרתי...
את צודקת לחלוטין במה שהבאת.מ.מ.י.ר
על מעלותיה של ארץ ישראל.
אני לא חושב שיש חולק על זה.

אבל - מפני מה נחרב בית המקדש? בגלל שנאת חינם שהייתה שם.
למרות שהם כל כך רצו לשלוט בארץ ישראל, וחלק מהמלחמת אחים היה על השליטה בארץ ישראל, שנאת חינם - נחרב ביהמ"ק.
אז איך הוא ייבנה? אהבת חינם.
כמו שסבא גפטו, כתב אין דבר כזה אהבת חינם. הרב טאו אמר את זה באחד משיעוריו, אאל"ט.
אוהבים כל יהודי, ואפילו רשע (הרמ"ק, החסד לאברהם, היערות דבש), בגלל שהוא יהודי. עצם זה שהוא יהודי - בגלל זה אוהבים אותו. אין פה שום דבר "חינם".
אני הבנתי את דברי הרב קוק כך - מה זה אהבת חינם? לא חינם מבחינת האיכות, אלא חינם מבחינת הכמות. את כולם, לאהוב.
אולי הרבנים, תלמידיו של הרב צבי יהודה יפרשו אחרת, אבל זה מה שהבנתי. אגב, אם מישהו יודע פירוש אחר - אני אשמח לקרוא.
ובקשר לטענה שהרב קוק אמר "עדיף להיכשל", כאילו אהבת חינם זה כישלון - ברור שזה לא נכתב ככישלון. מכישלון יכול להיבנות בית המקדש?? ברור שזו לא הייתה כוונת הרב קוק. "עדיף להיכשל באהבת חינם, במקום להיכשל בשנאת חינם", מין משפט בסגנון של יותר "הלצה". לא ממש, אבל אני מקווה שהובנתי.

לכן, ההתנתקות מארץ ישראל היא נוראה. חילול השם גדול.
אבל - החילול השם של שנאה ואלימות בין יהודים, נראה לי שזה חילול השם גדול יותר.
ולא משיגים קידוש השם ע"י חילול השם.

בקשר למה שהבאת מהרב צבי יהודה - איפה נגמר הציטוט ממנו?
"נשוב להיבנות והעולם עימנו יבנה ע"י אהבת חינם" - זה מצב מאוחר יותר, שהעם כבר בארצו, מצב שבניה של העם היא בניה של העולם, הוא אחרי בניין בית המקדש, הוא כבר באחרית הימים הבעל"ט.." - אלו דברי הרב צבי יהודה? אם כן, מהו המקור?
תודה!
נכון, אוהבים כל יהודיקומי אורי
מפני שהוא יהודי, על זה אני חלילה לא חולקת, אבל יש שני רבדים - הרובד הסגולי והרובד של הבחירה. [כמובא באגרות הראי"ה חלק ב' עמוד קפו. אני לא מוצאת ציטוט באינטרנט]
צריך לאהוב כל יהודי מצד הסגולה, וזה בעצם לאהוב אותו על עצם יהדותו, שה' בחר בעם היהודי, ושיש בו חלק א-לוה ממעל.
אבל את צד הבחירה - אם הוא השתמש בו לרעה, צריך להוקיע את זה! לא צריך לאהוב כל מעשה שיהודי עושה מפני שהוא יהודי, כי יש כמובן מעשים שה' לא חפץ בהם! ואולי אפשר אפילו לומר שיש בזה צד של חילול ה' להראות כלפי חוץ אהבה לאנשים שבידם חטאים כאלה? אפשר לבדוק, לא חשבתי על זה קודם..

וסליחה שלא הבנת נכון, [אני שונאת שזה קורה לי..] הציטוט הוא עד המילים "קודם כל תחזרו אל אדמתכם"..
אין לי איך לקרוא את זה כרגע.מ.מ.י.ר
למרבה הצער, אין לי אצלי בבית ספרי הרב קוק.
ובמחוזותינו, ספרי הרב קוק זהו דבר נדיר.. בסביבה הקרובה (עד הליכה של עשרים דקות מהבית שלי), יש אולי שני בתי כנסת עם ספרי הרב קוק. אז נראה בע"ה.
אגב - אם יש למישהו אפשרות להעלות את זה, אשריו.

בכל אופן, לפי מה שכתבת - את צודקת. יש שנאת הרשעה, "משנאיך ה' אשנא" וכו', אבל אני מקווה שאני מדייק בדברייך - צריך לשנוא את המעשים שלו. לא לשנוא אותו, אלא את המעשים שלו.

אין צד של חילול השם בלאהוב את הרשעים. הנה כמה מקורות שצריך לאהוב ולהתפלל על הרשעים (ניתנו בשיעור של אחד הרבנים ממכון מאיר):

א'. ספר חסד לאברהם, לרבי אברהם אזלואי (סבו של החיד"א), שהיה אחד מגדולי המקובלים -
"ירגיל עצמו להכניס אהבת בני אדם בליבו, ויאהב הכל כאילו היו אחיו, ויותר מזה עד שיקבע בליבו אהבת בני אדם כולם ואפילו הרשעים יאהב אותם בליבו, ויאמר מי יתן ויהיו אלה צדיקים שבים בתשובה ויהיו כולם נביאים, ויראה מאמר אוהב נאמן לכל ישראל (=משה רבינו) אמר ומי יתן כל עם ה' נביאים, וכמה יאהב אותם בהיותו מזכיר במחשבתו טובות אשר בהם, ויכסה מומם, ולא יסתכל בנגעיהם, אלא במידות הטובות אשר בהם".. (הדף מקורות היה מעט מטושטש, אבל זה יוצא חסד לאברהם ---- י"ט; אולי זה "מעין", כי ככה מחולק הספר..אני בלנ"ד אנסה לבדוק את המיקום המדוייק).

ב'. הרמ"ק, הוא רבו של האר"י הקדוש, כותב:
"ירגיל עצמו להכניס אהבת בני אדם בלבו, ואפילו הרשעים, כאילו היו אחיו ויותר מזה וכו'. ואפילו הרשעים יאהב אותם בלבו, ויאמר: מי יתן ויהיו אלו צדיקים שבים בתשובה ויהיו כולם גדולים ורצוים למקום (=לקב"ה) וכו'. ובמה יאהב? בהיותו מזכיר במחשבתו טובות אשר בהם, ויכסה מומם, ולא יסתכל בנגעיהם אלא במדות הטובות אשר בהם".. (תומר דבורה, סוף פרק שני).

ג'. "אמר רבי (=רבי יהודה הנשיא) מצווה לו לאדם להתפלל על הרשעים כדי שיחזרו בתשובה ולא יכנסו לגיהנום... ואמר רבי, אסור לו לאדם להתפלל על הרשעים שיסתלקו מן העולם, שאלמלא (=שאילו היה) סילקו הקב"ה לתרח מן העולם כשהיה עובד ע"ז לא בא אברהם לעולם, ושבטי ישראל לא היו, ותורה לא ניתנה" (זוהר חדש, דף ק"ה עמוד א').

ד'. ספר יערות דבש, להגאון הקדוש רבי יהונתן אייבשיץ זצ"ל (שהיה אחד מגדולי ישראל המפורסמים לפני 300 שנה, מחבר 'כרתי ופלתי' על השו"ע ועוד) -
"ואם הוא רשע גמור פשיטא שיש להתפלל על בריאותו לבל ימות חייב, ואולי כאשר ישוב לבריאותו יתקן את אשר שיחת, ועד יום מותו יחכה לו אולי ישוב... ועוד, אם ימות בלי תיקון הרי אבד איבר אחד מגוף כללות ישראל שהם כגוף אחד..ואם ימות בלי תיקון הרי הגוף חסר איבר או מקצת איבר ואין השכינה שורה על גוף פגום בעל מום. עוד יש טעם להתפלל עבור אדם רשע כי יהיה מי שיהיה יש ריתחא למעלה במותו, כי כשהקב"ה עושה דין בישראל יש ריתחא למעלה.. ואף לכשרי ישראל יכול להתגולל מידת הדין חס ושלום" (יערות דבש, דרוש ראשון, ברכת ולמלשינים).

מה שכן, זה לא אומר שצריך לוותר לרשעים.
ובהחלט צריך צד של משנאיך ה' אשנא, כי אם לא - אדם עלול להיסחף לאהבת הרשעה ח"ו, וזה אסון!

ובקשר לזה שלא צריך להראות את זה לצד חוץ, אני חושב שצריך לחלק -
לדוגמא, לחבק שוטרים שמפנים יישובים, אני חושב שלא צריך. אני לא חושב שצריך להרביץ, אבל גם לא לחבק אותם בזמן הגירוש. סוף כל סוף, עם כל ההערכה כלפיהם שהם כוחות הביטחון, הם כרגע, גם אם הם זו פקודה של הדרגים מלמעלה וזה נגד ההשקפה שלהם, הורסים את ארץ ישראל. אי אפשר לחבק את מי שעושה את זה, מהסיבה הפשוטה - זה מתפרש כהסכמה חלילה.

כשזה לא בזמן שהם עושים את הפעולות הללו, צריך לקרב אותם. (ובקשר לטענה שאסור להתקרב לרשעים וכו', אחת הטענות הידועות כנגד הציונות הדתית, עייני באם הבנים שמחה, שער שלישי).

אני לא לגמרי גיבשתי לעצמי דעה ממש בעניין הזה. מעניין אותי לדעת מה הרב טאו אומר על זה, אבל אין לי כל כך איך עכשיו.
ועוד משהו - תקראי את מה שאמר הרב צבי יהודה למתנחלים בחברון, נמצא בנספחים שבסוף ספר 'סולו המסילה'.
גם לי לצערי אין איך לבדוק..קומי אורי
ועוד דבר שהייתי רוצה לבדוק, זה אם יש הבדל ביחס בין חטאים פרטיים וכלליים. נראה לי שיש.. אני לא יודעת בדיוק במה זה מתבטא, אבל כדאי לבדוק.
באופן כללי אני מסכימה עם דבריך.
אם אני צודקת בהערכה שלי למה אתה מתכוון ב'אם הבנים שמחה', אז הרשעים הם הציונים שהתחילו בהקמת הארץ, ואחת הטענות של החרדים נגדם הייתה שאסור להתקרב אליהם כי הם אינם שומרי תורה ומצוות -שזה מצוות פרטיות, ואילו בעל ה'אם הבנים שמחה' אמר שיש להצטרף אליהם ולקרב אותם כי הם בונים את א"י - שזו מצווה כללית.
משתמע [ולא רק מכאן] שמצוות כלליות יותר "נחשבות".
וכך גם כשח"ו חוטאים בעבירות כלפי כלל ישראל, ראוי שהיחס יהיה בהתאם. והמשמעות של העבירה הזאת היא גדולה מאד, זה עיכוב כל תהליך הגאולה! פגיעה קשה בכלל ישראל, הזנחה של ארץ הקודש, ועוד.

ואין לי כרגע זמן להמשיך, בכל אופן המסר נראה לי לפחות קצת מובן..
המשך..קומי אורי
אני מקווה שמתישהו יהיה לי שוב זמן להכנס לפה...

בכל אופן, "חינוך" הצבא היא לא הסיבה יחידה. יש עניין שאם אתה יודע מראש שהחוטא לא יקשיב לך, אסור להוכיח אותו על דבריו. וכך בעניין הצבא כי הם עברו אלפי אימונים כדי שמה שתגיד להם לא יזיז להם.. ראינו מצגת על זה, על כל החשיבה הפסיכולוגית שהייתה לפני הגירוש בגוש קטיף, על כל הסימולציות של הפינוי שעשו לפני כן, פשוט שטיפות מוח שאי-אפשר לשנות.
אלימות כן יכולה במצב הזה לשנות את פני הדברים. ידוע שבכל פינוי שהם עושים הם מנסים ש"נוער הגבעות" לא ידע על זה כדי שלא יגיעו ויפריעו להם בפינוי. הצבא גם מבקש מכל מיני אירגונים [מועצת יש"ע למשל בגירוש גוש קטיף] להרגיע את העיניינים כדי שיהיה להם יותר קל. אין לי צל של ספק שאנחנו לפחות מפריעים. אם לא מאד. זה אפשרי למנוע פינוי. וכשאני סוקרת את דרכי הפעולה בהן אפשר לעשות זאת - המצב מוכיח שבשכל ובכח, אנחנו בדרך הנכונה.
ברור שזה לא המצב האידיאלי, אבל כששאלת ארץ ישראל עומדת בראש סדר היום הלאומי, ולא לחיוב כמובן, בלית ברירה זה מה שצריך לעשות.
על פי שיעור שהייתי בו של הרב איציק אמיתיmavetlaaravym
הייתי בשיעור של הרב איציק אמיתי (תנא-עומרים) שנה שעברה ושם הוא הסביר שחינם זה ללא תמורה , לאהוב אהבה אמיתית כמו רחל ללאה , אהבה ללא תמורה , אהבת דוד ויהונתן , אהבה שלמה כמו שאנחנו (עמ"י) צריך לאהוב את הקדוש ברוך הוא , כך אנו מצווים לאהבת חינם ביןם אחד לשני .

מי אמר שהתנגדות לפינוי יוצרת שנאת חינם?
יש לי הרגשה של ויתור על ארץ ישראל מתוך חולשה לגופים מסוימים ובהם מועצת יש"ע ורבנים בודדים.

תראו את המכתב שכתבו נגד ההסכם לפינוי מגרון ואת מה שכתב הרב ליאור על איך צריך להגיב.
כן, יהודון מתרפס! לך לפריץ ותלקק לו!סבא גפטו
באופן הגיוני אין מצב ש8 שוטרים מאומנים ככל שיהיו יכסחו 60 בחורים שלא מעוניים לצאת פארשים. גם אם הם יגיעו כל אחד עם ירו באוויר/באנשים (דבר שכבר כבר במספר פינויים. יצהר, תפוח). מה שיקבע מי שיכסח את מי (ושיהיה ברור לך, מריבות על טריטוריות בעולם, מעולם לא הוכרעו בדיבורים אלא במלחמה. ז"א כל פעם שאומה/שלטון דרש בעלות על אזור מסויים והיה עיקש על כך. ואם לא ברור לך אנחנו (היהודים) במלחמה מול היודונאצים (ואתה בתוכם). צריך להפסיק להפסיק לחשוב מחשבות לחוד, ולהתייפיף בעיני אנשים כמוך בפורום או ברחוב. אתה, (ממי"ר את דתו) אתה ולא מישהו אחר מדגם את הבעיה של היהודים) זה הנכונות להילחם, ולהילחם בכלים מתאימים.

הגוי בסין, באמריקה, בערב ובמערב לא מבין את כל הכסת"ח שקיים אצל היהודים ביניהם. (אם אתה מתעקש לרקוד על כך שהוא יבין ואז לומר "חילול ה', חילול ה'" - זאת בעיה שלך!) הוא מבין את מה שהתקשורת העולמית מדווחת לו. וזה על היהודים שעושקים את הפלסטינים המסכנים. אישית, אני מאמין שחשוב לעבוד על ההסברה. אבל עוד לפני כן, אנחנו צריכים לבער את הרע מקרבנו. מיד "אחינו" שהוא למעשה "מיד עשו"! אז תפסיק להכניס כאן הודעות עם מוסר נוצרי!

בהמשך ההודעות אני שם לב שמישהו כאן ביקש מקורות על "חשיבות ארץ ישראל", זה כשמספר הודעות קודם הוא מיילל לכולנו על "אהבת חנם" (שמעסיק חילוני סוטה!). אז לך אני אומר, שבתורה הכתובה, זו שניתנה ישירות ע"י הקב"ה, כתוב על חשיבות ארץ ישראל, מעט לפני "אהבת חנם" שלא קיימת בתורת ישראל. אם צריך לאהוב יהודי מכל סיבה שהיא, גם אם זה "בלי סיבה כביכול", אז צריך לאהוב אותו (מפני שהוא יהודי). ואם צריך לשנוא אותו (לדוג' יהודי ששונא את ה') אז אין כאן שאלת רב אם לשנוא או לא, פשוט צריך לשנוא. ואם זה לא כזה ברור למר ממיר את דתו, או ל"מוות לערבים", שישאלו את דוד המלך (ואת כל הפרשנים על הפסוק שמפרשים שהוא כתב את זה על יהודים!) "הלא משנאיך ה' אשנא, ומתקוממיך אתקוטט. תכלית שנאה שנאתים, לאויבים היו לי". ובזה אני אחתום. כי מבחינתי, מר ממי"ר את דתו הוא גרוע פי אלף מונים משרון. שרון לפחות היה אמיתי עם אג'נדה שלו = חסינות המשפחה. ופעם זה זורם עם אנשי "ארץ ישראל השלימה" ופעם זה זורם עם האליטה האשכנזית הנאצית ששולטת בכל מפתחות השלטון. הוא היה אמיתי. אף פעם לא הסתיר את הדעות שלו. אתה, אני מתלבט אתה אידיוט או רשע. אני אלמד עליך זכות ואדון אותך לכף זכות ואומר שאתה אידיוט ולא פועל מרוע גרידא.

מאיפה ההיתר להרביץ ליהודים?mavetlaaravym
ומי אמר שארץ ישראל יותר חשובה?
על מה נחרב המקדש?
על מה יצאנו לגלויות?
על מה קרו הרבה דברים?
על ארץ ישראל?

על לשון הרע ושנאת חינם!!!

אולי צריך לעשות רק הפגנה רגילה בלי עימות והתנגדות כוחנית?
תהיה אמיתי עם עצמך!סבא גפטו
הפגנה רגילה של צעקות עוזרת? לא. מתירים לך לעשות אותה? כן!
- אם היא היתה מועילה, היו מונעים ממך את קיום ההפגנה.
- אז למה מתירים בכ"ז? פשוט, כי בדיקקטורה כמו בדיקקטורה המכנה עצמה "דמוקרטית", נותנים לך חופש ביטוי עד המקום שבו אתה מאיים עליהם. לכן נותנים למרזל ולפייגלין לרוץ לבחירות, לכן לא יורים נשק חי בפינויים, (ובפעמים שהם כן עשו את זה והרגו יהודים, לא בפינויים אלא בתהליכים אחרים, (הכל מתועד) הם, (הממשלה) באמת הצליחו.)
- בערך כמו שצה"ל יערוך חיסולים ממוקדים בראשי החמאס בתיאום איתם, והיעילות של נסיונות החיסול ברורה שלך, כך ההפגנות נגד החלטת המדינה בתיאום עם המשטרה, (כשהמשטרה היא הזרוע המבצעת של המדינה, אם לא היה ברור למישהו עד עכשיו) נגד גירוש כזה או אחר, שוות לקליפת השום. ואף פחות מכך.
- אי אפשר, (ואין דוגמא) להילחם נגד מישהו בכללים שהוא מכתיב לך להילחם נגדו. אין דבר כזה. רק בבית משוגעים או במוסדות לימוד של הגאון "ממי"ר את דתו" תלמידו המובהק וממשיך דרכו של ישוע הנצרתי - יש"ו!.
- המציאות היא, כשאתה נלחם נגד מישהו בכללים ובכלים שלו (ואף יותר - אם יש לך קצת שכל) אתה תנצח. במיוחד כשאתה מודע למה יש לך ומה יש לו. תפסיד, בטוח שלא.

על מה נחרב ביהמ"ק? הראשון או השני? ותלוי את מי אתה שואל. וגם את מי שאתה שואל, יש שמייחסים תשובה אחת לסיבה המכרעת ותשובה שניה לסיבה קיימת, אך פחות מכרעת. ביהמ"ק השני נחרב (לדעת הרוב, לא?) על שנאת חנם. בערך כמו שאני אסרב להזמין אותך לאיזו שמחה בגלל שאתה "מוות לערבים" ולא "מוות-לערבים", אולי אפילו טיפה יותר. זאת שנאת חנם. כשיש לי סיבה לשנוא מישהו, וכשאנחנו רואים שהתורה מחייבת אותנו לשנוא מישהו כזה, זאת לא שנאת חנם. וכן ההיפך. לאהוב מישהו סתם, חנם, נובע מאחת משתי הסיבות הבאות: טמטום / סטייה. אין כזה דבר לאהוב מישהו סתם. אם יש סיבה לאהוב אותו, חובה לאהוב אותו, זה לא סתם. וחשוב שתפנים את זה אתה, וחבריך המשומד "ממי"ר את דתו".
וההיפך המהותי (!) של שנאת חנם שגרמה לחורבן הבית, נבנה את הבית מחדש - אהבת אמת. ככה שאם אתה אוהב יהודי כלשהו או את עמ"י בכלל, אתה תצטרך, תהיה חייב לשנוא מי ששונא את העם שלך. כולל אם זה חלק מהעם שלך! (עד כאן הבנת?) יפה - ההמשך ברור לך.

אני פשוט חייב לעוף.
בימים הקרובים אעלה לכאן בעז"ה שני מאמרים מאלפיםסבא גפטו
. תשאלו למה "מאלפים" כי נראה לי שאנשים המצויים תחת מוסר נוצרי הם בבחינת כלב. כולו לב - אבל במוסר נוצרי. ואותם צריכים לאלף.

בעהקו"ב, בימים הקרובים.
בקשר לחלק השני והשלישי,קומי אורי
היו ויהיו דברים מעולם.

"איכה ירדוף אחד אלף ושניים יניסו רבבה.."
מה הקשר? זה מדבר על יהודים שבאים בשםסבא גפטו
התורה ומכח שמירת המצוות. כל זה "אם בחוקותי תלכו". לא ההיפך. ויודעת מה, אולי תאמרי שכן ההיפך. עדיין, אם אנחנו כן נפעל כמו שצריך, אני בטוח שהקב"ה יהיה בעזרת מי שמקדש את שמו ולא ההיפך.

מוות לערכים.
תראו את התגובה למעלה של סבא ג'פטוmavetlaaravym
כאלו לינקים/תגובות אני רוצה!!!!!!

הרב ליאור: כשאין אלות מותר להתגונן באבנים
בשיחה עם ערוץ 7 מתייחס הרב דב ליאור לאופן ההתנגדות להרס המבנים בעמונה: "אין אנו דוגלים במוסר נוצרי האומר שאם הכו אותך, תגיש את הלחי השנייה. זה שאין למותקף אלה לא אוסר עליו את השימוש באבן"

"בכלליות אפשר לומר שכאשר יש אלימות המתחילה מצידם, מותר לנו להתגונן. אין אנו דוגלים במוסר נוצרי האומר שאם הכו אותך, תגיש את הלחי השנייה, התגובה צריכה להיות בהתאם להתקפה. זה שאין למותקף אלה להחזיר, זה לא אוסר עליו את השימוש באבן", כך אומר הרב דב ליאור בתכנית השאלות והתשובות בערוץ 7.

בתכניתו נשאל הרב ליאור האם בפינויים המתוכננים הקרובים, לאחר ההסלמה בפעולות המשטרה, מהו סוג המאבק שעלינו לנקוט, האם המאבק שבו אנו נוקטים צריך להיות יותר אקטיבי?"

על כך השיב הרב ליאור כי "בכלליות אפשר לומר שכאשר יש אלימות המתחילה מצידם, מותר לנו להתגונן. אין אנו דוגלים במוסר נוצרי האומר שאם הכו אותך, תגיש את הלחי השניה. התגובה צריכה להיות בהתאם להתקפה. זה שאין למותקף אלה להחזיר, זה לא אוסר עליו את השימוש באבן".
אוך, "מוות לערבים" שרשר לפי הסדר!!!קומי אורי
מה? הפוך.קומי אורי
אפילו אם נניח שהם אלף... וכו'
למי כתבת את זה?מ.מ.י.ר
התבלבלתי.
רוב מה שכתבת היה השמצה אישית.מ.מ.י.ר
חבל.

א'. קודם כל, זה לא יהיה 8 שוטרים מול 60 נערים. לא יהיה מצב כזה. זה אולי יהיה 80 שוטרים נגד 60 נערים. יחסי הכוחות הוא לא כל כך גדול לטובת המתנחלים, ואם יכניסו גם את המג"ב - מאוד יכול להיות שהמספר יהיה קרוב לשווה ביניהם.

שלא כמוך, אני לא מנסה להפיל את מדינת ישראל. אני יודע ש"מדינת ישראל לא תימוט לעולם" (הרב חרל"פ ב'מעייני הישועה'), ואני רוצה שהיא תהיה יסוד כיסא ה' בעולם, כמו שצריך (הרב קוק בחזון הגאולה).
וכאן לא חייבים ללכת במלחמות. דיבורים - עוזרים, והרבה. כמעט הכל פה במדינה הולך בדיבורים - שלום עכשיו מוציאים לסיורים והתקשורת מאכילה דעות שמאלניות תמיד, וזה עוזר להם מאוד להשפיע את דעותיהם. כך כולם.
אין אפשרות ללכת בלי העם. אתה תישאר לבד, ולא יצא מזה שום דבר מהותי.
לכן, יחד עם יישוב ארץ ישראל, לא פחות חשוב כשהעם מנותק מארץ ישראל - לעסוק הרבה בהסברה, וכך חינך הרב צבי יהודה.

[אגב, להזכירך - גם מנחם בגין בזמן הסכם השילומים עם גרמניה, עם כל כמה שהוא ניסה להמריד בהפגנות הגדולות נגד הממשלה, והצליח לו - ההסכם נחתם עם ובלי ההתנגדות שלו, ופשוט היו כמה עשרות פצועים בהתנגשויות עם השוטרים].

ב'. חילול השם לא נמדד במה שהסינים אומרים. גם אם אדם יעבור עבירה בחדרי חדרים, זה חילול השם. עצם זה שיהודים יכו אחד את השני, זה חילול השם. והתוצאות הרי אסון, כמו שראינו בסוף ימי בית שני (ותראה הודעות ספורות למעלה, מה שכתבתי לקומי אורי).
אבל בהחלט - תמונות של יהודים מכים יהודים, יגיעו לאומות העולם וזה חילול השם גדול.
ובעיקר, התמונות האלו יגיעו לכלל עם ישראל - וזה חילול השם בתוך עם ישראל.

ג'. בקשר לאהבת חינם - אולי בהמשך אמשיך בנושא.
סליחה, לא רוב. אבל הרבה.מ.מ.י.ר
אגב,מ.מ.י.ר
בקשר למה שכתבתי על הסכם השילומים - הצליח למנחם בגין לשכנע חלק מהעם, חלק לא קטן, אבל עובדה היא שרוב נבחרי הציבור הצביע בעד ההסכם. וכל האלימות שהייתה ברחובות (100 שוטרים פצועים, בלי האזרחים; יותר ממה שהיה בעמונה), לא הועילה.
ראינו מה התוצאה של מבצע על הפניםהכהניסט הנודד
סליחה פנים אל פנים
שכוייח.מ.מ.י.ר
מתי נזכרו לעשות אותו? כמה חודשים לפני שהגירוש התחיל.
אם היו עושים אותו שלוש שנים לפני - המצב היה שונה בתכלית.

וחביבי, גם הפנים אל פנים שהתחילו אז (וממשיך היום - לידיעתך, ומתגבר ב"ה) - עזר הרבה. הרב יגאל קמינצקי שליט"א, מגוש קטיף, העביר על זה שיעור, על כמה זה עזר (מבחינת עובדות בשטח).

במשך הרבה שנים, התקשורת השמאלנית שוטפת את הציבור, והיא מצליחה. ככה זה הולך אצלינו במדינה, וב"ה שככה זה הולך ולא במלחמות למרות ריבוי זרמים כל כך גדול (במדינות אחרות, מדינה שהייתה עם כל התנועות שלנו - הייתה פורצת מלחמת אזרחים כבר מזמן).

צריך לעשות את זה תמיד!קומי אורי
ברור שצריך לעשות הסברה על ארץ ישראל כל הזמן, מתוך ההתיישבות והבניה בא"י, זה חזרה בתשובה כללית של העם!

כתב על זה הרב צבי יהודה איפשהו ב"ארץ הצבי", הסברה, חינוך, וקירוב העם לתורת א"י צריכים להעשות בהכרח, ודווקא מתוך ההתקשרות לארץ.
נכון שתמיד צריך לעשות את זההכהניסט הנודד
אבל יש תחושה שזה מספיק, והתחושה הזו היא פסולה לחלוטין
לכן *מתוך* ההתיישבות, מתוך ההתרחבות בא"יקומי אורי
אני לא אמרתי משהו אחר.מ.מ.י.ר
לא שלעזוב את נושא ההתיישבות ולהתחיל רק עם הסברה.
לשלב את שניהם יחד, ולהשקיע לא מעט בהסברה כי בלי העם - לא נצליח לעשות הרבה.

אגב, אני חושב שכמעט ואין יישובים שמוקמים בזמן האחרון ברצינות. "ברצינות", אני מתכוון שיושבים שם משפחות. נערים זה לא כל כך רציני, כי עוד מעט מתחילים הלימודים, ויישוב לא מתקיים מנערים אלא ממשפחות.

לדוגמא - כשהקימו את שבות רחל, זו הייתה חבורת אברכים שבאו לשם כשבאותו היום נרצחו אסף רופא הי"ד ורחלה דרוק הי"ד, פינו אותם פעם או פעמיים והם חזרו לשם, משפחות באו והיום היישוב הוא יותר מ-100 משפחות.
למה זה כבר לא קורה?
לא סתרתי, הסכמתי והוספתי..קומי אורי
נערים זה מאד רציני, אבל זה לא מספיק להקמת יישוב. כלומר, המטרה היא לאו דווקא להקים מה שנקרא "יישוב", אלא להיות שם, לפתח מקום שנוח להיות בו, ויכול להיות שזה יהיה בסיס להקמת יישוב.
וגם אין כ"כ משפחות שממש בראש של זה, וכשיש - הם כבר פועלים בדרכם בשקט.. אין הרבה אנשים כאלה, נעשים חיפושים [אני לא יודעת בדיוק מה הולך שם] אבל לא מוצאים אנשים מספיק רציניים..
ואגב, אין וועדות קבלה
תראו מה אומרים במטה צפוןmavetlaaravym
.הנומע תרשפ
יאתבש ןריש
תנידמ הנבת תאז העצה יפ לע ,ןורגימ אשונב הרשפ תעצה ןוילעה טפשמה תיבב תוטילקרפה גיצת םויה
רחאל קר היהי שדחה בושיל יחכונה בושיה ןמ רבעמה .ןורגימ יבשותל שדח בושי ןימינב רוזיאב לארשי
.שדחה בושיה תמלשה
םא ןיידע רורב אל רמאמה תביתכ בלשב .התוחדל וא העצהה תא לבקל שי םאה הלאשל סחיתמ ינניא
רתוי הברה ,תינויגה רתוי הברה העצה וזש קפס ןיא ךא ,ואל םא העצהה תא ולבקי םמצע ןורגימ יבשות
.הנומעב עבקה תנוכש יבשותלו ל"ז ףיטק שוג יבשותל ועצוהש תועצהה ןמ הבוט רתוי הברהו הנוכנ
"וישכע םולש" ןיועה לאמשה תעונת ,םימ תופיט יתשכ הנומע הרקימל ןורגימ הרקמ המוד ,וינפ לע
תניועה השיגה תא הוודחב ץמאמ ץ"גב ,תיברע איה תומדאה לע תולעבהש הנעטב ץ"גבל הריתע השיגמ
.בושיה תא בירחהל הרומו
המ ?הנתשה המ .הרשפל ןוטלשה קקותשמ ןורגימבו הרשפ םושל ןכומ ןוטלשה היה אל הנומעבש אלא
?הרק
!הנומעב קבאמה :הרק דחא רבד
.הנומע לש האצותה איה ןורגימ ,ףיטק שוג לש האצותה איה הנומע
םנברוחל םיכלוהו םמלוע תא םידבאמ םישנא ,םיקבחתמו םיכוב םישנא ןוטלשה האר ףיטק שוגב
תושיחנב טרמלוא הנפ וז הנבה סיסב לע .ןברוחה ךשמהל ךרדה הללסנ ףיטק שוגבש ןיבה אוהו הקיתשב
.תוריחבה ברע לק ןוחצינל הווקתב הנומעל
לכויש ידכמ ןוטלשה רובע ידמ דבכ היה הנומעב ןברוחה ריחמ .קבאמ היהו תושיחנ התיה הנומעב לבא
.תינשב ותוא םלשל
.הנומע תרשפ וז ןורגימ תרשפ הניא ןוטלשה עיצמש הרשפה
.הנומעב םייתנש ינפל ומע תויהל יתיכזש אלפנה רעונל הרקוה תולימ המכ בייח ינא ןאכו
לבא ,ונלשכנ לוכיבכ ,םיסורה ויה םיתבה ,םילובחו םיעוצפ העבגה ןמ ,ברקה םוי לש ופוסב ,זא ונדרי
שוג תפרח תא ונלאג יכ ונחצינ ,וניחור תא הרבש אל תוינחוכה יכ ונחצינ ,ונחצינש זא רבכ ונעדי ונחנא
.ףיטק
החכוהה איה .הנומעב זא םכנוחצנל תחצינה החכוהה איה ןורגימב םויה ןוטלישה לש הרשפה תעצה
.ויתורפ תא בינמ אוה םויה .םכח םגו קדוצ םג היה םש םכקבאמש
םירענ .םכלש גשיהה הז לכל רבעמ ךא ,וילע ולמעש ולא לכל לודג גשיה איה ןורגימב הרשפה תעצה
.םינומלא

זה יצא הפוך בקידוד אז אם יש מישהו שיודע לסדר את זה...
מה הנוסחה להתנגדות הבאה?mavetlaaravym
תיקון - תראו מה אומרים במטה צפוןmavetlaaravym
פשרת עמונה.

שירן שבתאי

היום תציג הפרקליטות בבית המשפט העליון הצעת פשרה בנושא מיגרון, על פי הצעה זאת תבנה מדינת ישראל באיזור בנימין ישוב חדש לתושבי מיגרון. המעבר מן הישוב הנוכחי לישוב החדש יהיה רק לאחר השלמת הישוב החדש.
אינני מתיחס לשאלה האם יש לקבל את ההצעה או לדחותה. בשלב כתיבת המאמר לא ברור עדיין אם תושבי מיגרון עצמם יקבלו את ההצעה אם לאו, אך אין ספק שזו הצעה הרבה יותר הגיונית, הרבה יותר נכונה והרבה יותר טובה מן ההצעות שהוצעו לתושבי גוש קטיף ז"/ל ולתושבי שכונת הקבע בעמונה.

על פניו, דומה מקרה מיגרון למיקרה עמונה כשתי טיפות מים, תנועת השמאל העוין "שלום עכשיו" מגישה עתירה לבג"/ץ בטענה שהבעלות על האדמות היא ערבית, בג"ץ מאמץ בחדווה את הגישה העוינת ומורה להחריב את הישוב.
אלא שבעמונה לא היה השלטון מוכן לשום פשרה ובמיגרון משתוקק השלטון לפשרה. מה השתנה? מה קרה?
דבר אחד קרה: המאבק בעמונה!
עמונה היא התוצאה של גוש קטיף, מיגרון היא התוצאה של עמונה.
בגוש קטיף ראה השלטון אנשים בוכים ומתחבקים, אנשים מאבדים את עולמם והולכים לחורבנם בשתיקה והוא הבין שבגוש קטיף נסללה הדרך להמשך החורבן. על בסיס הבנה זו פנה אולמרט בנחישות לעמונה בתקווה לניצחון קל ערב הבחירות.
אבל בעמונה היתה נחישות והיה מאבק. מחיר החורבן בעמונה היה כבד מדי עבור השלטון מכדי שיוכל לשלם אותו בשנית.
הפשרה שמציע השלטון אינה פשרת מיגרון זו פשרת עמונה.

וכאן אני חייב כמה מילות הוקרה לנוער הנפלא שזכיתי להיות עמו לפני שנתיים בעמונה.
ירדנו אז, בסופו של יום הקרב, מן הגבעה פצועים וחבולים, הבתים היו הרוסים, כביכול נכשלנו, אבל אנחנו ידענו כבר אז שניצחנו, ניצחנו כי הכוחניות לא שברה את רוחינו, ניצחנו כי גאלנו את חרפת גוש קטיף.

הצעת הפשרה של השילטון היום במיגרון היא ההוכחה הניצחת לנצחונכם אז בעמונה. היא ההוכחה
שמאבקכם שם היה גם צודק וגם חכם. היום הוא מניב את פרותיו.
הצעת הפשרה במיגרון היא הישג גדול לכל אלו שעמלו עליו, אך מעבר לכל זה ההישג שלכם. נערים אלמונים.

[תודה לאתר http://hebrew.manual.co.il/tool/ שבעזרתו הפכתי את הטקסט]

אין סתירה בין ארץ ישראל לעם ישראליהודי שמח
האוהבים את הארץ אוהבים את העם, והאוהבים את העם - אוהבים את הארץ - וכן להיפך. מי שאומר אחרת - אינו אוהב לא את הארץ ולא את העם!!!
אף אחד לא אמר שמישהו לא אוהב את עמ"י או א"יmavetlaaravym
תגובה לא כל כך קשורה לדיון
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך