(מקלחת ארוכה יש לציין... פיצוי על כך שנאלצתי ללכת לממ"ד בחלוק מגבת רגע לפני שהתחלתי
)
ליברליות ליברליות ליברליות...
היתה לי שיחה לא מזמן עם ליברלית אחת...
שמדברת על כך שגם כשהדעות חלוקות אפשר לקבל ולהבין את האחר... לחיות איתו בשלום...
והיא אמרה שהיא לא מבינה אותי, גם אם אני לא מסכים עם דעה כלשהי זה לא מצדיק ריחוק, מחלוקת כן - ריחוק לא.
אמרתי לה: "למה לא? האמונה שלי מחייבת אותי להתרחק מהם ולהילחם בהם, אז למה לא ריחוק?" והיא... ליברלית שכמותה, לא הצליחה לקבל טענה כזאת.
חשבתי על זה כבר אז, כעת זה התחדד לי.
וזו תובנה מדהימה.
הבנתם מה קרה פה?
הליברליות הפכה לדת בעצמה!
ובדיוק כמו האיסלם (למשל, דוגמה קיצונית), היא לא מקבלת דעות ואמונות אחרות משלה,
היא לא נותנת להן זכות לדבר...
אמנם במקרה מדובר בדת שמתאימה להמון אנשים, קל יחסית לעמוד בקריקטריונים שלה...
אבל בתכל'ס היא דת שלא סבלנית לקבל אחר...
הרי מה את אומרת... שתמיד צריך לקבל ו"אלחם על זכותך לומר את דעתך"?
למה את לא מקבלת את דעתי ואמונתי? דעתי ואמונתי היא שלא לקבל אדם בעל אמונה שונה משלי. את מסוגלת לקבל דעה כזאת?
לא,
כי האמת היא שגם הליברליות מקבלת רק את מי שמשחק לפי הכללים שלה, שמאמין באמונה שלה,
אני לא מאמין באמונה הזאת, אני מאמין שיש דעות שצריך להתרחק מהן, ובטח לא להילחם למען השמעתן ופרסומן.
ומתברר שברגע שאני לא מאמין באמונה הבסיסית של הליברליות אני לא בא בחשבון.
זה שקר ענק! הליברליות לא באמת מקבלת כל דעה! רק מי שמאמין באמונה הליברלית נחשב בעיניה!
אתם קולטים??
הליברליות לא מתייחסת ברצינות לדעות שמוכנות להרוג ולכפות אחרים.
אני לעומת זאת, כשאני רואה מוסלמי שטוען שדתו מחייבת אותו להרוג אותי למען אללה – אני מבין אותו, אני ה"ליברלי".
הוא מאמין בזה, זאת התורה שלו, אין טעם להתווכח עם זה... אבל בתכל'ס הוא אויב שלי, אני אתייחס אליו כאל אויב, אנסה להרוג אותו כי הוא מנסה להרוג אותי.
אז מי הליברלי? אני ה"ליברלי"!
אני מוכן לקבל את זה שהוא מאמין בדת שמחייבת להרוג, זאת מציאות, הוא מאמין, אלא שבדיוק בגלל זה הוא האויב שלי.
ודוקא דת הליברליות, שכביכול מקבלת ונותנת מקום לכל דעה – היא דת מסיונרית, כי דעה שלא עומדת בקריקטריונים של האמונה שלה - לא באה בחשבון! זה מדהים!!
זה השקר הגדול של כל אותם רעיונות ושיטות שכביכול מדברות על לקבל את האחר, אין בהם אמת. הם לא יכולות להתקיים...
(עוד נקודה, ליברליות נצרכת רק כשאתה כופר, אם אתה מאמין שיום יבוא וכולם יאמינו באמת שלך - אתה יכול להבין שיש צורך ושלגיטימי להילחם למענה, כשאתה מאמין שלנצח ימשיכו ויכוחים, לנצח יהיו חילוקי דעות... אתה מחפש דרכים לסדר לך חיים שקטים עם הסובב, וממציא כל מיני שיטות ותיאוריות שאין בהם ממש.
זו אחת הנקודות שבהן ערכי השמאל חדרו עמוק לימין, מי לא רוצה היום להיות "ליברלי"...)