אחרי המפץ הסרוג מגיע הניפוץ הסרוג - חשיפהמרדכי
בס"ד

רבות דובר בחודשים האחרונים על המפץ הסרוג, על ההסכם בין תקומה לבית היהודי ועל שיטת הריץ רץ המפורסמת ומרגע נדמה שהנה האיחוד הגדול שאליו חיכתה הציונות הדתית מי זה שנים סוף סוף הגיע.

אך לא כך הדבר. על פי מקור נאמן שהגיע אלי לפני שעה קלה (בעת כתיבת שורות אלו) כל הדיבור על שיטת הריץ רץ בכלל לא עומד להתקיים. על פי המקור בנט מסכים שרק שלושה נציגים ממפלגת תקומה יכנסו לרשימה המאוחדת וגם זה למקומות שלישי, שביעי ועשירי.

זאת אומרת שאם המפלגה המאוחדת תגיע לעשרה מנדטים, מפלגת תקומה תהווה רק 30% מהרשימה.

לפי מה שידוע לי בברור זה שהרב שמואל אליהו (רבה של צפת) מעורב בעניין והשערה שלי שאני בטוח בה אך עדיין נשארת בתור השערה זה שהרב דוב ליאור שליט"א (רבה של קריית ארבע וחברון) מעורב גם הוא.

כרגע לא ידוע מה יעשו בתקומה לנוכח הדברים החדשים, מה שבטוח הוא האיחוד של כל המחנה הדתי, כבר בטוח שלא יהיה (למרות שאני אישית אשמח לראות את אורי אריאל מבקש מיכאל בן ארי שתוקמה תתאחד לעוצמה לישראל )
לא טוב, לא טוב בכללפלש

מה בעצם ההיגיון של בנט? אבל בעצם זה מה שמבטיח לו את המנדטים?

כנראה שזה לא נגמר בכךמרדכי

בס"ד

 

על פי אותו מקור מידע מאתמול ועל פי מקור מידע נוסף (שאין בניהם בכלל קשר) ח"כ יעקב כ"ץ שפרש לאחרונה מסיעתו תקומה, עומד להכריז בעוד יומיים (ד') על הקמה של מפלגה חדשה.

 

על פי אחד המקורות, היום היו מאמצים על מנת שזה לא יקרה ולמנוע מכצהל'ה לפלג עוד את הציבור הדתי לאומי.

 

להערכתי כצהל'ה נזרק מתקומה ועל ידי כך שהוא מקים מפלגה חדשה הוא ישתלב בבית היהודי מתוך עצמו ובכך הוא שוב יהיה חלק מתוך המפלגה, ואולי זה מה שמסביר את המקומות שהובטחו למפלגת תקומה, כי יכול להיות שנפתלי בנט נמצא בסוד ענייניו של כצהל'ה והוא כבר מכין את הרשימה לכך

 

אתמול פרסם כצהל'ה בדף הפייסבוק שלו (ופורסמה על זה כתבה גם כאן בערוץ 7) בנוגע לפריימריז בליכוד שמפלגה זאת הייתה שותפה לפשע הגרוש ועל כך יש להצביעה למפלגה המאוחדת שתגיע ל-14 מנדטים על פי טענתו. מה שמצד אחד סותר את המקורות מידע אבל מצד שני זה מחזק את ההשערה שלי שזה התרגיל של כצהל'ה על מנת להכנס בכל זאת לבית היהודי.

פרסום הסרטון של כצהל'ה מחזק את ההשערות לתוכניתומרדכי
והנה זה מתחיל:מרדכי

חיוך חיוך גדולמלאך חצי חיוך פרח

זה הכי הגיוני לבנט יש הרבה יותר מנדטיםאנונימי (פותח)
לא נכוןמרדכי
בס"ד

מסתכלים על מה שהיה בכנסת הזאת שעכשיו היה לתקומה במסגרת האיחוד הלאומי 4 מנדטים ואילו לבית היהודי 3.

נ"ב אם אתה חושב שאני מושתל של כצהל'ה אתה טועה ובגדול... ויעידו מכיריי
והנה הודעה שנשלחה היום המוכיחה את זהמרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך ט"ו בכסלו תשע"ג 12:17

בס"ד

 

 

 דרמה פוליטית של ממש בכל הקשור למפץ הימני. אמש קרוב לחצות הוחלט כי האיחוד הלאומי ירוץ בבחירות הקרובות לכנסת בראשות  יו"ר סיעת האיחוד הלאומי ובא כוחה ח"כ יעקב כץ כצלה. הפלטפורמה המפלגתית תהיה של תנועת "ארץ ישראל שלנו", ומטרת האיחוד הלאומי לאחד מחדש את כל הכוחות בימין, כדי שחס ושלום לא יאבד אף קול לתנועות הימין.

 בשבוע הבא יתקיים כנס ענק של מאות פעילי האיחוד הלאומי  לקראת הריצה בבחירות הקרובות. 

מנכ"ל ארץ ישראל שלנו שי גפן  אומר כי המטרה לשחזר את ההצלחה וההישגים של האיחוד הלאומי מהבחירות הקודמות ולאחד את כל הכוחות הנאמנים לתורת ישראל ארץ ישראל ועם ישראל, וכי יהיו הפתעות גדולות שיובילו למפץ ימני אידיאולוגי אמיתי.

"מתוך כובד אחריות שחס ושלום לא ילכו קולות לטמיון של נאמני ארץ ישראל, ולמנוע איבוד של אלפי קולות לפח, החלטנו מתוך שיקול דעת מעמיק ובהתייעצות עם רבנים ואישי ציבור בכירים לרוץ יחד עם האיחוד הלאומי מתוך שלום ואחדות  ולהשאיר את כל המשקעים מאחורינו שלנאמני ארץ ישראל תהיה נציגות ראויה שלמה בכנסת הבאה".

 

 מהאיחוד הלאומי נמסר כי לאחר שנפתלי בנט הפר את כל הסיכומים וההבנות עם האיחוד הלאומי המטרה כעת לגבש חזית רחבה ולהוות בית למאות אלפי נאמני ארץ ישראל.

 

ההודעה נשלחה על ידי האיחוד הלאומי.

 

ולמי שלא הבין עד עכשיו, אז ב-2 מילים: האיחוד בוטל

צר לי לנפץ לך את הבועהאנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי בואנהלכאן בתאריך ט"ו בכסלו תשע"ג 12:28

 

א. לתקומה מעולם לא היו יותר מ-2 מנדטים.

ב. גם את המנדטים הללו, קיבלה תקומה אך ורק ברכיבה על גבן של מפלגות אחרות ומבוססות.

ג. תקומה מעולם לא הוכיחה כוחה האלקטורלי ההיולי. בתחילה הם התעלקו על מולדת, אח"כ על ליברמן, אח"כ על מפד"ל ואח"כ על הכהניסטים ואלדד.  

ד. האות ט' והמותג האיחוד הלאומי נגזלו ממפלגת מולדת (גנדי, זוכרים? טרנספר, זוכרים? מה בין תקומה לזה?)

ה. המנהיג הכל-יכול של תקומה (רב אחד בבית אל ב'), הוכיח במעשיו בגבעת האולפנה שהוא מוכן להרוס הכל, כולל הכל, כשמדובר בכסף וכבוד. כצל'ה הוכיח שהוא תלמיד נאמן של רבו כשפילג את תקומה. מעניין, אגב, מתי נשמע משהו בערוץ 7 על להטוטי כצל'ה?

ו. שיטת הריצ'רץ' היתה הגיונית כאשר למפד"ל היו 3 מנדטים ולאיחוד 4. עכשיו לתקומה יש מנדט אחד ותו לא מידי.

 

לסיכום:

תקומה היא גידול סוג של גידול פרזיטי שמעולם לא עשה טוב לאף אחד במערכת הפוליטית ומחוצה לה. אין כל הצדקה לקיומה. הימין המתנחלי יצביע לעוצמה, המרכז-שמאל המתנחלי יצביע לבנט. למה שמישהו מהם יסכים לצרף אליו את רסיסי הגידול התקומתי?

איזה בועה?מרדכי

בס"ד


אתה חושב שאנילא יודע את כל מה ששמובא שם, וזה בכלל לא סותר את מה שאני כתבתי, כך שהכותרת שלך ממש לא רלוונטית.


ולגבי ו':

זה לא משנה מי מביא 4 ומי מביא 3 - היה הסכם והסכם אמור להיות הסכם בלי משחקים. הבית היהודי עשו משחקים וזה היה ברור שזה יהיה ככה ומהתחלה אמרתי שהאיחוד הזה לא יצליח. כבר ראינו אית הבית היהודי לקראת הכנסת הנוכחית (18) שהם לא יודעים לעמוד במילות האיחוד שלהם ולכן האיחוד הלאומי פרשו מהם.


רק שאז נמוצרו מכך רק 2 מפלגות לעומת זאת עכשיו יש 3 ואני מקווה ואף חושב שאם ילכו לאן שהוא קולות לכצהל'ה (ותקומה - למקרה שהם יתאחדו) זה יהיה מהבית היהודי ולא מעוצמה לישראל.

אתה צודק, איך לא חשבתי על זהאנונימי (פותח)

על בנט לתת ריצ'רץ' לסיעה בת ח"כ אחד (אורי אריאל), על סמך "הסכם" לא מחייב שנחתם עם איש הזוי שמייצג סיעה אחרת (כצל'ה), כאשר ההסכם נחתם בתנאי שאותה הסיעה מביאה ארבעה ח"כים משלוש סיעות.

 

אתה כל כך הגיוני שבא לי לבכות.

ואיזה ח"כ יש בבית היהודי?מרדכי

חיוך חיוך גדולמלאך חצי חיוך פרח

השוואה מופרכת. צא וראה את ההבדלאנונימי (פותח)

במפד"ל היתה סיעה אחת בלבד, כאשר הח"כים היוצאים פרשו והעניקו את המנדטים ואת מימון המפלגות לרשימה החדשה של המפד"ל.

 

באיחוד היו 3 סיעות וארבעה ח"כים. שתיים מתוך הסיעות, שמהוות שני ח"כים, לקחו את הסיעות, את הציבורים התומכים בהן ואת תקציב מימון המפלגות והקימו את עוצמה לישראל.

הסיעה היחידה שנותרה, בעלת שני ח"כים, התפצלה. כצלה לקח את שם הסיעה ואת מימון המפלגות לעצמו. נשאר רק מנדט אחד, בלי תמיכה ציבורית ועם תמיכה פיננסית זעומה. בנט צריך להיות מטורלל כדי להסכים לריצ'רץ' בתנאים המתוארים לעיל. למעשה הוא יהיה טיפש גדול אם יסכים לשריין לתקומה אפילו מקום ריאלי אחד.

 

 

באשר לבכי: היחידים שזקוקים לממחטה הם חסידי כצלה וכנופיית תקומה, שימי התעלקותם על גב הימין הגיעו לאתנחתא, ואולי גם לסוף פסוק. אף אחד אחר לא מפסיד מזה. לעמ"י יש למי להצביע, והוא לא זקוק למתעלקים הסדרתיים שהדבר היחיד שמצוי בראשם זה נדל"ן, כבוד וכסף בחשבונות בנק זרים.

נכון מאודאליק9194

כל בנאדם נורמלי מבין שהסיפור פה הוא שכצל'ה נעלב. יש לו הרבה זכויות אבל לא בחרו אותו לרשימה של תקומה.

המפד"ל לא מביאה 3 חכי"ם מסיבה אחת - החכי"ם האלה לא נבחרו בפריימריז. אך הם תומכים ברשימה והם חלק ממנה, כמו גם מיליוני השקלים של מימון המפלגות שלהם.

לעומת זאת האיחוד הלאומי סובל מפיצולי-פיצולים.

הכוח של הבית היהודי בסקרים נובע מהמפקד המוצלח שם, שנתן את הכוח לציבור כולו, בשונה מבאיחוד הלאומי.

כפעיל לשעבר באיחוד הלאומי ותומך בנט בהווה, יהיה לי קשה לקבל הסכם ריצ'רץ' עם רסיס מפלגה שחבריה לא נבחרו ע"י הציבור, ומעולם לא הוכח באיזשהו מקום מה כוחה האלקטורלי האמיתי מכיוון שמעולם לא רצה לבד.

 

אבקש דבר אחד: קצת ענווה.

המתמודדים בבית היהודי נבחרו ע"י הציבור כולו, גם של רבים מתומכי תקומה. לכן, לא ראוי שבנוסף להם תקומה תקבל ריצ'רץ'.

שלא לדבר על כך שתקומה בהפחתת כצל'ה שווה כמובן פחות קולות.

 

בקיצור - כדאי לעבוד על מידת הענווה, היא דרושה בימים אלה.

יכול להיות שבנט מטורללמרדכי

בס"ד

 

אבל זה לא סותר שהוא כבר נתפס כאדם שלא עומד במילים שלו ומפר הסכמים - לא משנה אם זה כדאי או לא.

 

נ"ב - שלא יובן מדבריי לא נכון - אני הייתי מהתחלה ואני עדיין נגד האיחוד.

רב אחד מבית אלאנונימי (פותח)

הרב הזה מבית אל מרביץ הרבה מאד תורה בעם ישראל, מגדל דור של בני תורה ומקרב הגאולה השלמה של ישראל.

רב אחד בבית אל ב'?בחורצ'יקאחרונה

הרב של בית אל ב'!

תזהר לזלזל !!!

העבודה של רבנים הצליחה: יש איחודמרדכי

בס"ד

 

עבודה של הרב שמואל אליהו והרב דוב ליאור הצליחה ולבסוף הוחלט על פשרה בנושא האיחוד:

 


ב-15 המקומות הראשונים ברשימה יכהנו תשעה נציגים של הבית היהודי (מה שמסונן באות ב') ושישה נציגים של תקומה (מסומן באות ת), בסדר הבא:

במקום 1:           נפתלי בנט - יו"ר הבית היהודי (ב)

במקום 2:           ח"כ אורי אריאל - יו"ר תקומה (ת)

במקום 3:           ניסן סלומינסקי - ח"כ לשעבר מטעם המפד"ל (ב)

במקום 4:           הרב אלי בן דהאן - לשעבר מנכ"ל בתי הדין הרבניים (ת)

במקום 5:           אילת שקד - מייסדת תנועת ישראל שלי (ב)

במקום 6:           אורי אורבך - יו"ר סיעת המפד"ל, ח"כ מטעם המפד"ל (ב)

במקום 7:           זבולון כלפא - נציג הקיבוצים היחיד בכנסת הבאה (ת)

במקום 8:           אבי וורצמן - סגן ראש עיריית באר שבע (ב)

במקום 9:           מרדכי יוגב - סגן ראש המועצה האזורית מטה בנימין (ב)

במקום 10:         אורית סטרוק - יו"ר ארגון זכויות האדם ביש"ע (ת)

במקום 11:         יונתן שטבון - רס"ן בסיירת אגוז ובעל צל"ש הרמטכ"ל (ב)

במקום 12:         שולי מועלם - סגנית יו"ר ארגון אלמנות ויתומי צה"ל (ב)

 

(מקור)

דבר 1 הצליח נשאר רק שכל האחרים יתאחדו..שלומי20104
וככה יהיה פחות סיכויים לקולות שילכו לפח..
אז יהיה לי עבודה...אאלעד

שמתי לב שלא כתבת על נושא מעניין...אם כצל'ה עכשיו עם בן ארי, אז יש להם מימון מפלגות בהחזר מלא..

כצהל'ה ממש לא עם בן ארימרדכי
בס"ד

הוא רק לקח את מפלגתו הישנה של בן ארי שממנה הוא פרש לטובת הקמת עוצמה לישראל.
לא הבנתי כלוםozd

מה עם כצל'ה?

תשובהמרדכי

בס"ד

 

כרגע כצהל'ה הצטרף למפלגה ממנה יצא בן ארי, ארץ ישראל שלנו.

בינתיים יש כמה גופים שפנו לכצהל'ה שיבטל את התמודדותו כי אין לה עניין.

 

יכול להיות (וזאת השערה בלבד) שכצהל'ה עושה את זה על מנת לחבור לבית היהודי בדרך כל שהיא, אך לאור פרסום רשימת המפלגה המאוחדת כנראה שנסיונותיו של כצה'לה או כשלו או שבכלל לא היו נסיונות כאלה או שמחכה לנו הפתעה.

 

בכל מקרה -

בשבוע הבא ביום חמישי זהו יום אחרון להגשת הרשימות ואז כל הנושא הזה יתבאר לחלוטין. 

ועוד משו מענייןאאלעד

הבנתי שגם את הכסף של "מימון מפלגות" תקומה תקבל....

הילכו שנים יחדיו בלתי אם נועדו?אריק מהדרום

מי שמכיר את מלון וולדורף אסטוריה יודע שזה מלון יוקרה אולי הכי יקר בארץ.

נאמר שכדי להכנס בשעריו אדם ממוצע צריך לקחת משכנתא.

בוא נגיד שאיש לא נקרא לפגישה שם "באקראי" לפי הדיווח על וינטר ולייטנר.

אין שום סיכוי ששני אלה נפגשו שם באקראי במלון הזה דווקא לקראת סגירת הרשימות ודיברו שם דברי תורה, כל מי שמכיר את המלון הזה מבין את זה היטב.

אני חושש שיש מליארדר מאחורי לייטנר ואני חושב שעם שיווק נכון למאוכזבי החברה החרדית לייטנר עשוי להיות הפתעת הבחירות.

רק בהקשר של היוקרה של המלוןזמירות

לא יודע כי לא התעמקתי בזה על איזו פגישה מדובר ומי הם הדמויות המדוברות - באתי לתקן את הרושם שהבאת על המלון

הוא ברמת מחירים דומה לזו של מצודת דוד הסמוך. לא הכי יקר בארץ (קמפינסקי בת"א נחשב ליקר והיוקרתי - יותר מהמלך דוד בירושלים).

היינו בו פעם סוף שבוע, לא צריך להיות עשיר במיוחד.

גם בו וגם במצודת דוד רואים המון חרדים מתארחים.

הנפשות הם וינטר ולייטנראריק מהדרום

וינטר עם לייטנר זה חיבור טובאיתן גיל

שיביא עוד חמישה מנדטים גגד השמאל.

הלואי שיצא משהו טוב מהמפגש הזה

הלכתי לחפש ולקרוא מה קרהזמירות

זה מתחבר אצלי לנוהג של צעירי המגזר החרדי הנפגשים לדייטים ועושים זאת במיוחד בישיבה בלובי דווקא במלונות היוקרה בירושלים (וגם בהילטון ת"א. לא במלונות ה-'פושטים' במלעיל…)

זה משיקולי ארנונהמשה

בתי מלון מגדירים את הלובי שלהם כחצר ציבורית כדי לא לשלם עליהם ארוננה. זה אומר שכל אחד יכול להיכנס בלי לשלם (היי דייטים חרדים) כי מבחינה חוקית זה סוג של לא שטח פרטי.

משהו לא ברור שםברגוע

הם הודיעו עכשיו שלא ירוצו עם וינטר כי לפי הסקרים לא בטוח שיעברו, אבל הם כן יהיו בכנסת הבאה, איך בדיוק??

היה דיבור שוינטר יחבור לסמוטריץ'איתן גיל

אבל את פייגלין הוא לא רוצה, ולכן ירוץ בנפרד, וישרוף ביחד עם כולם.

מקווה שלייטנר ווינטר יפרשוברגוע

וינטר כבר הגישמשה

לפרוש אפשר גם ביום שלפני האחרוןאיתן גיל

וינטר לא יפרוש, מסתבר שהוא מגלומן רצינינוגע, לא נוגעאחרונה

גם לייטנר לא נראה לי יפרוש כי הוא רוצה להוכיח למפלגות החרדיות את כוחו.

בימין ממתינים למוצא פיו של וינטראיתן גיל

בסבירות של 98 אחוז הוא לא יחבור לאף אחד, ואולי כן ואולי לא יעבור את אחוז החסימה.

אם לא יעבור וישרוף כמעט 4 מנדטים, המרויחים יהיו כל המפלגות שנכנסו לכנסת, באופן יחסי למספר המנדטים שקיבלו.

במקרה הגרוע ביותר יפסיד גוש הימין שני מנדטים נטו.

שיטת חלוקת המנדטים לפי חוק באדר עופר מטיבה עם מפלגות ככל שהן גדולות יותר.

ואולי הגיע הזמן שבמדינת ישראל יתמודדו לא יותר מחמש מפלגות, וכולן תהיינה מיוצגות בכנסת.

יש הרבה שינויים שאפשר לעשות בשיטת הממשלאריק מהדרום

צריך לראות מודלים שעבדו בעולם ואנחנו רוצים לייבא אותם לכאן, לא להמציא סתם מצוץ מהאצבע בוא נראה מה ילך.

שיטות ממשל זה לוחות טקטונים שמזיזים קצת כל פעם או פעם אחת בצורה דרסטית כשיש עושק מאוד בולט לעין וזה צריך להעשות פעם בכמה מאות שנים אם בכלל.

אי אפשר לראות "בואו נראה אולי ננסה להגביל כמות מפלגות נראה מה יהיה מקסימום נחזיר את זה עוד חצי שנה" לא משנים את חוקי המשחק כל פעם שמפסידים.

אני לא יודע למה סמוטריץ' ובן גביר ראשי מפלגותאיתן גיל

וגם פייגלין.

כולם צריכים להתמזג עם הליכוד ולהשפיע מבפנים.

הליכוד, עוצמה, והציונות הדתית מדברים אל אותו קהל יעד, ומייצגים אותם ערכים כביכול, ועדיף ממפלגה שיש לה כ- 50 ח"כים

המפד"ל ההיסטורית ייצגה ערכים יהודיים ודתיים, אבל יורשתה מתעסקת בכל דבר, חוץ מענייני דת. ענייני דת כל כך לא מעיינים אותה, שאפילו נציג מטעמה במשרד הדתות היא לא דרשה.

תשאל את פייגלין למה הןא לא מתמודד בתוך הליכודאריק מהדרום

נראה שיש לו קצת ניסיון בזה.

פייגלין רוצה שהפוליטיקה תתאים את עצמה לגחמות שלואיתן גיל

וזה לא עובד ככה.

מסתבר שזה כן עובד ככהאריק מהדרוםאחרונה

נראה לי שאצביע למפלגתאריק מהדרום

שרשר לאהבה ולאחדות העם

על דאטפת אטפוך...הסטורי

עם פתיחת מערכת הבחירות, מיהר גפני להודיע ש"לא מחוייבים לגוש הימין".

הערב הודיעו לו מהמפלגה שלו, ש"לא מחוייבים למשה גפני..."

דגל התורה: גפני ומקלב יעזבו את הכנסת | ערוץ 7

(ועוד לא דיברנו על מה שעשה לרב רביץ)

אני לא מכיר מספיק את הפוליטיקה שלהםמשה

אבל גפני תמיד היה איש שמאל. זה לא חדש. בשונה מגולדקנוף למשל.

וסוף מטיפיו?נקדימון

והמחליפים יהיו ימנים יותר ונוחים יותר?נוגע, לא נוגע
אל תהיה בטוח...נפשי תערוג

הם רוצים פטור מלא מגיוס

ולא שמחים מזה שהוא כבר כמה מערכות בחירות לא מצליח להביא את הפטור הזה

בממשלה הבאה הם ינסו להשיג את הפטור הזה בכל מחיר.

לא בטוח שהמחליפים יהיו טובים יותר לציבור הדת"ל או הימני

גפני הודיע שלא מחוייבים...איתן גילאחרונה

כי זו ההוראה שקיבל מהחצר.

החלפתם מתבקשת בעקבות ההנהגה החדשה שקמה לדגל התורה.

גפני נאמן ביתו של הרב שך שהלך לעולמו, ומקלב נאמן ביתו של הרב אלישיב, שגם הלך לעולמו.

המנהיגים החדשים הם הרב לנדו והרב הירש, וטבעי שההנהגות החדשות תעצבנה את החצרות שלהם כלבבם.

ככה עובד מינהל תקין, בלי בג"ץ ובלי בצלם, ולא כמו בכירי המשפט והפרקליטות שלנו שהם מסמר בלי ראש.

מדינת יהודה וישראל? כבר ניסינו.hamedinai

רבים נוהגים לפנטז בצורה תיאורטית על חלוקה בין "מדינת יהודה" ל"מדינת ישראל" – לא מפני שמדובר בתרחיש מעשי, אלא כדי לחקור באופן ניסויי איזו גישה ביטחונית ואידיאולוגית באמת עובדת.

במלחמה האחרונה קיבלנו הזדמנות נדירה, כמעט במעבדה, לבחון את ההנחה הזו במציאות:

* זירת עזה: המקום שבו בוצעה התנתקות מלאה ופונתה הנוכחות האזרחית והצבאית.

* זירת יהודה ושומרון: המקום שבו לא הייתה התנתקות ונשמרו השליטה הביטחונית וההתיישבות.

הפער בין השטחים הללו אינו מבוטל – הוא תהומי, והנתונים מדברים בעד עצמם:

פער המחיר הדמים

* אבידות בקרב ישראלים: הרוב המוחלט של הנופלים והנרצחים במערכה – אזרחים וחיילים כאחד – הם מגזרת עזה (בשיעור של כ-95%–98% מכלל החללים במלחמה), לעומת אחוזים בודדים בלבד שנפלו בגזרת איו"ש.

* אבידות בקרב הפלסטינים: גם מהזווית של בלתי-מעורבים ונפגעים בצד השני, המספרים בעזה גבוהים בעשרות מונים מאשר ביהודה ושומרון (למעלה מ-95% מכלל ההרוגים הפלסטינים במערכה מרוכזים בעזה). ההתנתקות לא חסכה חיי אדם – היא הביאה להרס ולחורבן נרחב פי כמה לשני הצדדים.

ההשוואה הזו מתבססת אך ורק על המשתנה של ההתנתקות. אם נלך צעד אחד אחורה ונבחן מה היה קורה אלמלא הסכמי אוסלו והכנסת הרשות הפלסטינית, המצב הביטחוני והיציבות היו טובים פי כמה.

אין עוד צורך בניסויים מחשבתיים או בפנטזיות על חלוקת הארץ – הניסוי כבר בוצע במציאות, והתשובה ברורה לחלוטין.

אל תשווהנפשי תערוגאחרונה

כרגע לרש"פ יש אינטרס ברור לא לחמם את הגזרה.

אם הרש"פ יחליטו לפתוח במלחמה דומה למה שהחמאס עשה.

ה7/10 יראה קטן לעומת מה שהם עלולים לעשות.

הם הרבה יותר מאורגנים. יותר חמושים. כמות גדולה יותר ופרוסים כל יותר שטח שמכיל אזרחים.

ה' עוזר לנו שזה לא יקרה.

משעשע שתעמולה של מפלגת האחדות עדיין מופיע בערוץ...הסטורי

ומזעזעת האסוטיאציה שזה מעלה...

לטובת הצעירים: פעם 'ערוץ 7' היה תחנת רדיו. אחת הפרסומות החוזרות יותר, היתה לאולם ורסאי. בבוקר אחרי שהאולם קרס באחד האסונות האזרחיים הגדולים בתולדות המדינה (כמדומני הכי חמור לפני מירון) - הפרסומת עוד התנגנה בערוץ...

אני עוד זוכר את הפרסומת !משה

אם שילמו, אז צריכים לקבל תמורה. לא ?

תתחיל, אני אמשיך מתוך שינההסטורי

השאלה מה הם יעשו עם התמורה

(נשמע כמו התחלה של בדיחה שחורה. והיו הרבה בדיחות שחורות אז)

דווקא כאן ברור למה להמשיךארץ השוקולדאחרונה

הרי יכול להיות מאוד שינסו להתמודד בבחירות הבאות כמו הדר מוכתר עם צעירים בוערים וכעת בניסיון להיכנס לליכוד.

יותר כיפות סרוגות מפתקים בקלפיאיתן גיל

וינטר

בנט

סמוטריץ'

מעוז

פייגלין

למה הם לא מתאחדים

מי צריך את כל הסלט הזה

טוב שלא רשמת את גלעד קריב...הסטורי

קריב אינו ראש מפלגהאיתן גיל

הוא באותו סל עם יאיא פינק, חילי טרופר, ואחרים.

כן, אבל לשים את בנט בסל אחד עם האחריםהסטורי

ולצפות שיתאחדו, זה די מוזר.

אגב, לא רשמת גם את בן גביר. משום מה אתה עושה לו הנחת סלב.

שכחתי את בן גביר, והאמת שהוא לא בדיוק כיפה סרוגהאיתן גיל

כי יש להם אידיאולוגיה שונה בסוףארץ השוקולד

אגב, סמוטריץ' ופייגלין התאחדו אם פספסת

הם לא התאחדו, הם התבלקו טכניתאיתן גיל

צודק, אהבתי את ההגדרה של הפועלארץ השוקולדאחרונה

אין שום היגיון בסידור הזהנוגע, לא נוגע

לא לפי סדר אלפביתי, לא מנת משכל, לא גודל הכיפה, לא ניסיון פוליטי, לא כוח פוליטי, לא פז"מ צבאי, לא מידת הימניות.

איפה הימים שהציונות הדתית היתה מאוחדת….סיעתא דשמייא1

עופר וינטר משיב לרב אבינר: "הם היו מספיק ראויים להיפצע וליפול - וראויים להנהיג" | ערוץ 7

….חזית אחת הולכת בדרכו הממוצעת של הרב קוק, שמנהיגה באו בחזית אחת אל הבוחרים שלהם למרות הבדלים בדעות הם הלכו בדרך האמצע. כנראה למי שאומר "הכבוש משחית" הוא מתכוון למצבה של הציונות הדתית כיום. אנשים שחושבים שרק להם יש מונופול על אהבת ארץ ישראל ושאחדות העם בכלל ואחדות הציונות הדתית בפרט תלך לעזאזל.

"לא מחכמה שאלת על זה" (קהלת)נקדימון

שהכל לפי זכות הדור. (רש"י)סיעתא דשמייא1

לא שאלת מפאת חכמה כי אם מפאת כסילות (מצודת דוד)נקדימון

כי דרך החכם לשאול שאלות הגונות כפי עומק חכמתו, ודרך הכסיל לשאול שאלות שאין בהם ממש לפי כסילותו.

ברור ….סיעתא דשמייא1

… אני כסיל על זה שלא הבנתי שהכל לפי זכות הדור . אני זה לא העיקר זכות הדור זה העיקר.

ובאופן ספציפי מדובר בדור הקיים של הציונות הדתית.

אתה כסיל כי חרצת לשון בטרם עתנקדימון

אך אני תוהה אם תרצה שבטרם נעמיק בדיון נקדים כמה מילים על מדיניות איחוד ומאוחד, על קיקיוני השמאל שמוחלפים כמריונטה לפני כל בחירות, או דווקא על התשוקה הטהורה שבליבך לראות איחוד גדול בימין וניצחון על חלומות העיוועים של השמאל הסהרורי.

פיצולים זה דבר טבעיshaulreznik

איך אומרת הבדיחה? שני יהודים, שלוש השקפות.

שום תשים עליך מלך (=מנהיג) מקרב אחיךאיתן גיל

זו שאלה הלכתית נטו, והחצוף עופר וינטר לא צריך להכנס לזה.

שיתעסק בארגון מפלגתו המיותרת והתיאטרלית, ויתפלל לרחמי שמים מרובים לעבור את אחוז החסימה.

לא רק הוא מתפלל.סיעתא דשמייא1

תשמע בבקשה.

אני מכיר את הרב בן פורת הרהוט, כבודו במקומו מונחאיתן גיל

המלצות ממנו על פוליטיקאים לא הייתי לוקח.

מעולם לא היו ימים כאלו...הסטורי

והזוי שיורד מהארץ, מתיימר להטיף על 'הדרך של הרב קוק'.

גם רב ושמואל ירדו לבבל. שבת שלום.סיעתא דשמייא1

עלו ללמוד וחזרו ללמד את ההמונים שהיו שםהסטורי

לא עזבו את הארץ שבה נולדו - וממקום שבתם עסקו בהכפשת הארץ ומיישביה.

שטויות. אני יותר יהודי כאן….סיעתא דשמייא1

… מאשר הייתי בישראל וזה לבד מצדיק את היותי כאן. גם אם היתי בארץ לא הייתי חוסך בקורת על מה שקורה בארץ וזה לא להשמיץ . אתה צריך ללמוד להכיל בקורת של אנשים שלא חושבים כמוך אבל אהבתם לעם ישראל וארץ ישראל לא פחותה משלך. אני כרגע בדרך לארץ הקודש כפי שאנשי חב"ד נזהרים לכנות את מדינת ישראל בשם הזה ואפילו לא אנשים כמוך יוכלו לכבות את תשוקתי לארץ ישראל ולעם ישראל היושב בארץ וזה כולל אותך. אולי נפגש בסליחות בכותל שנה טובה וחתימה טובה.

כל הדר בחו"ל דומה כמי שאין לו אלוהנקדימון

באוסטרליה, אתה יותר יהודי רפורמי

חה חה חה וכיום יהודי דתי איש ימין….סיעתא דשמייא1אחרונה

…. בארץ ישראל חשוד כאיש שמופעל על ידי אירן. זה רק מראה איזה אידיאולוגיה אהובה על אוייבנו.

אולי יעניין אותך