בס"ד
היום, י"ז במנחם אב, לפני 70 שנים - לאחר דרשתו הארסית של המופתי חאג' אל אמייני במסגד בהר הבית, המון גדול של מוסלמים חמושים בסכינים, יוצא משער שכם ומסתער על השכונות היהודיות בירושלים, ובאכזריות רבה רוצח נשים, גברים וטף, ושורף בית כנסת ובתי יהודים.
למחרת, התחילו הפרעות גם בחברון תובב"א. המוסלמים עורכים טבח ביהודים, ושורפים, והורגים ועורפים ראשים בעזרת גרזנים, של יהודים, בהם נשים וילדים, שורפים את ספרי התורה והורגים חלק מתלמידי ישיבת חברון (24 תלמידים).
הפרעות מתחילות גם בצפת, המוסלמים הורגים שם באכזריות ומבעירים באש את הרובע היהודי.
http://www.hebron.org.il/hebrew/gallery.php?id=299
תמונות מאתר היישוב היהודי בחברון, מהפרעות. שימו לב!! התמונות קשות מאוד! בייחוד מתמונה 20 ואילך, התמונות מזעזעות ביותר ומצמררות (תמונות של נרצחי ופצועי הטבח בחברון). [בתמונה האחרונה נראית אחת הפצועות בצורה לא צנועה מאוד, ולכן לדלג].
תמונה של המושבה היהודית "הרטוב", נשרפת ע"י המוסלמים (התושבים היהודים מצליחים לברוח בחסדי שמיים), לאחר התקפת הערבים היא ננטשה.










החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל