בנושא פינוי או העברת (איך שלא תקראו לזה) מגרון.רגב

מה אתם אומרים על ההסכם?

מצד אחד,איך חובשי כיפה מעיזים בכלל להסכים על פינוי שטחים בארץ ישרואל?

מצד שני, אם חושבים בהגיון,תראו את מצפה כרמים. (אם מישהו מכיר) זה פעם היה איפה שעכשיו מעלה שלמה ואז היה להם כזה הסכם,העבירו אותם,ועכשיו יש שני נקודות! איפה שזה עכשיו ואיפה שזה היה פעם.

אז תכל'ס למה ישר להגיד לא ולהתווכח? אפשר לפעמים לחשוב קצת לפני שאומרים לא. וזה באמת לא כזה מופרח.

דבר ראשון לא תמיד זה מצליח כמו שזה הצליח במצפהחילא דמשכנא
כרמים וחוצמזה על א"י לא עושים הסכמים כי ה יא בכלל לא שלנו! היא אצלנו כפיקדון ואנחנו נעשה בה ככל העולה על רוחנו (איזו נמלצות..)
לרוב הממשלות היהרצון לישב וגם כשהם פינו זה היההכהניסט הנודד
מחוסר ברירה, אך מאז ממשלת שרון שר"י מטרת הממשלה היא איך לגרש יהודים מאדמתם ולזה אסור לנו לתת יד.
הסכם מגרון-פחד ממאבקקשקשן
מדינת ישראל מדברת כל העת על הצורך בפינוי יהודה ושומרון, ופתאום מציעה הסכם שעל פיו יבנה ישוב חדש בשטחי יהודה ושומרון,
האומנם??
יש פה משהו שלא מסתדר אז או שהכל בלוף והמדינה תבצע תעלול כל שהוא (שאי אפשר לצפות), או שהמדינה מפחדת!!
מדינת ישראל נפלה בין הכיסאות, מצד אחד השמאל הקצוני דורש פינוי מיידי, מצד שני הימין מאיים במאבק, במדינה מצידה חייב להעיף אותנו משם מהר, אך להאבק היא לא מוכנה!! צריך לדעת המדינה מפחדת ממאבק נוסח עמונה, ואם זה מה שמפחיד אותה הרי שאנו צריכים לשאוף למאבק (שבסופו תפונה מגרון) ולא להנע להסכם, שיביא לבסוף להצלת יהוד ושומרון.
זו דעתי, מצטער על הבלגן
מסכים איתךכ"ך
המדינה יודעת טוב מאוד שאם תפונה מגרון ח"ו זה יהיה עמונה 2, הם מפחדים.
צריך להמשיך להאבק ולא לתת יד להסכמים, רק כך מגרון תעמוד על תילה.
למה שהמדינה תפחד? מה קרה בעמונה שהפחיד אותה?מ.מ.י.ר
עמונה זה לא מה שהזיק לכיסא ולסקרים של אולמרט, וגם ליס"מ לא נגרם הרבה נזק.
אה באמת?כ"ך
למה המדינה מנסה להגיע להסכם עם מועצת יש"ע בנוגע למגרון?
הרי מגרון יושבת על אדמה פלשתינאית והיישוב לא חוקי בעליל, אפשר לפנות אותו גם ללא פשרה.
באמת.מ.מ.י.ר
אני לא חושב שיש בעיה לאולמרט לשלוח שוב יס"מניקים בשביל לשבור את העצמות של נערים בני 17. כידוע, למען מטרות נעלות כמו החזרת השטח הכבוש של מיגרון - אולמרט יודע לומר שהשוטרים יתנהגו ב"נחישות".
ובתקשורת יסבירו את זה בצורה פשוטה - מיגרון לא שייכת ליהודים. היא אדמה פלסטינית. המתנחלים שוב בזזו להם את האדמות, והמדינה כמדינת חוק חייבת לפנות אותם משם.
אלא שהמתנחלים האלימים האלו, מכים את השוטרים - וכל מה שנותר לשוטרים, הוא לפנות אותם משם בכוח, ובנחישות.
וכזכור, לימין כמעט ואין דריסת רגל בעיתונים כמו ידיעות אחרונות (העיתון של המדינה, לא לשכוח) ומעריב.

(כתבתי את זה כמובן בלשון צינית).

באחת התגובות לכתבה בערוץ 7, ראיתי את התגובה הבאה:

"כנראה שלא כולם נועדו להצליח בבחינה פסיכומטרית או להיות מסוגלים להימנע מקישורים אידיוטיים בין פרשות שונות בתכלית. מתוך הנחת המבוקש, הרעיון המרכזי של הכותב הוא שהאלימות בעמונה היא זו שמניעה את חבורת ברק-אולמרט לשיח עם ההתיישבות. ממש הסתגרו בלשכותיהם, ידיהם רועדות, מתעוררים בלילות בזיעה קרה מחלומות על נער אלמוני מתבצר על גג במגרון. ועל כך נאמר: חחח... היסק לוגי מרהיב: חבל שאין בבייג'ינג מדליות על חשיבה מבריקה.

העיסוק במגרון הוא פשוט לא בראש של אולמרט או ברק. הם נלחמים על הישרדותם הפוליטית, ובדרך מנסים להימנע מכל מה שעלול לעורר ביקורת שלילית כלפיהם: מבצעים צבאיים, פינוי מאחזים וכו'. בלי שום קשר לאלימות: פשוט מי שלא עושה כלום - לא טועה, וזה הלקח שהזכיר דוח וינוגרד. תמיד עדיף למרוח. אם פעם תהיה ממשלה חזקה - היא תפנה את מגרון עם מועצת יש"ע או בלעדיה, וכל האלימות שלך תהיה כמו כוס רוח למת; כל עוד הממשלה חלשה - זכר עמונה יהיה הסיבה האחרונה לאי-הפינוי."
מעניין מי המגיב המוכשרכ"ך
כאשר הממשלה מושחתת עד השורש לא תהיה לה בעיה גם לפנות את מגרון.
על מה הם צריכים להצטדק? מה יעורר ביקורת אם הם יפנו את מגרון?
ומעניין שבדיוק כעת הכותרת הראשית ב"בשבע" : "תושבי קדומים זיהו חשד לחדירת מחבלים לישוב. כשביקשו את עזרת הצבא נמסר להם שהמ"פ עסוק בפינוי מאחז שבות עמי ושיסתדרו לבד". מכאן רואים שהממשלה ממשיכה בפינויים.
זאביק מירושלים.מ.מ.י.ר
ככה לפחות היה כתוב.

הוא לא אמר שעכשיו הממשלה חוזרת בתשובה לקראת הבחירות שממשמשות וקרבות.
הוא אמר סברה הגיונית ופשוטה: השרים הללו לא רוצים לעשות רעש כזה עכשיו. כמו כל הפוליטיקאים, הם מעוניינים עכשיו לעסוק בהישרדותם (קשה להיפרד מהכיסא).

זה כואב להגיד - אבל כמעט אף אחד (מחוץ לציבור הדת"ל) לא מתעניין בשבות עמי.
פינויים קטנים כן, אבל פינוי שעושה כל כך הרבה רעש כמו מיגרון - הם לא מעוניינים כרגע.
מסכימה חלקיתאור-נא
מלבד העובדה שרוב תושבי מדינת ישראל בכלל לא יודעים איפה זה מגרון ועל מה הדיון. ואני לא מדברת על תל אביב אלא פה מעבר לפינה...
גם איפה עמונה הם לא ידעו.מ.מ.י.ר
אבל טרחו להראות להם בטלוויזיה.
שבות עמי לא נזכרת בשום מקום, או כמעט בשום מקום לפחות.
במקום שבות עמי אומרים שכונה חדשה בקדומים...אור-נא
אבל הם גם לא יודעים איפה קדומים...
נראלי כי אין להם כח לעמונה 2!!!!!!!!!מתנחבל 2007
עמונה כבוד!!!!!!!!!!!!!!
מועצת יו"ש יש לכם הרבה זכויות  מעוז אסתר
מועצת יו"ש יש לכם הרבה זכויות

אבל אתם מנסים בכל כח מאז כפר מימון להזיק נטו
זקנתם והדרך השתבשה לקבוע החלטות גורליות כל כך כמו :כפר מימון ,אופקים - ( לידיעת הציבור באופקים היתה קבוצה שהתחילה ללכת לכיוון גוש קטיף וראשי מועצת ישע חסמו אותם כדי שלא יצעדו לגוש!)
גוש קטיף קביעת הפריצה לבית הכנסת בנווה דקלים ,מנעתם נטרול של כוחות ההרס גם בגוש קטיף אבל לא למדתם שטעיתם אלא להפך והמשכתם כך גם בעמונה כאשר הנטרול כמעט בוצע ואתם מנעתם אותו

זה ממש פשע! ! !
המדינה הודתה בפירוש לא פעם שהיא חוששת מפינוי אליםימין
היא אמרה אית זה לבית המשפט, שוטרים אמרו זאת, וזה דבר ידוע, שלאחר פינוי עמונה הם מנסים להשיג פינוי בהסכמה (ע"ע מיגרון) כי הם חוששים מאלימות, וכמובן שמועצת ישע שותפה לפשע ומאפשרת להם בבדיוק את מה שהם רוצים.
תן לי סיבה אחת טובה למה שהיא תפחד.מ.מ.י.ר
מה קרה לאולמרט בעמונה, שהוא צריך לפחד?
מה קרה ליס"מ בעמונה שהוא צריך לפחד?

בוא תחשוב קצת הגיוני -
האם היס"מ לא יכול להשתמש ב"בואש" (שכרגע עבר את שלבי הניסוי בהצלחה על השמאלנים), ולגרום לכל מי שיהיה שם להקיא את כל מיעיו ולברוח משם למקלחת? (זה לא יורד בלי לפחות 4 מקלחות).

חוץ מאלות ופרשים, יש ליס"מ עוד הרבה הרבה שיטות לפזר הפגנות. זו המומחיות שלהם. הם יכולים לעשות משהו אלים, הם יכולים לעשות משהו בלי הרבה אלימות.

אתה לא חושב כך?
עובדה שהם מפחדים - מה לעשות, זו עובדהימין
לאולמרט לא קרה כלוםהכהניסט הנודד
אבל כל שוטרי היס"מ מתמודדים היום עם תביעות משפטיות
כתבה מלפני 7 שנים אך מתאימה לימים אלו ממש:ימין
פיקוד מרכז החליט לדחות את פינוי המאחזים הבלתי חוקיים

בצה"ל מעדיפים שהפינוי יעשה מתוך הסכמה וללא התנגדות פיזית של המתיישבים. "המתיישבים הביעו הסכמה לפנות את המאחזים מרצונם החופשי", אמר בכיר בשטחים. ושר הביטחון הדף היום התנגדות של מקורבי רה"מ בדבר הכרזתו על פינוי המאחזים: "המטרה היא לחסוך פגיעה באנשים. הדבר נעשה על פי בקשת הצבא ומתואם עימו"

פליקס פריש פורסם: 27.06.01, 12:41

בפיקוד המרכז הוחלט היום (ד') שלא לפנות השבוע את מאחזי המתנחלים המבודדים והבלתי חוקיים, ולדחות את הפינוי למועד אחר. בצה"ל מעדיפים שהפינוי יעשה בהסכמה והתחושה היא שפינוי כזה בימים הקרובים יעורר הד ציבורי קשה והתנגדות פיזית של המתנחלים במאחזים.

"אנחנו לא רוצים אצלנו חוות מעון נוספת", אמר ל-ynet קצין בכיר בשטחים. "נחכה למועד מתאים. המתיישבים הביעו הסכמה לפנות את המאחזים מרצונם החופשי, אז למה שנפנה אותם בכוח?".
כאז כן היום - מועצת פשע היא שפינתה את המאחזיםימין
וברור שהצבא מעדיף שהיא תעשה זאת, כמו שהצהירו בפירוש (מופיע בכתבה) שאינם רוצים 'חוות מעון נוספת' (שם היה פינוי אלים והתנגדות נחושה). אם הם מפחדים מ'חוות מעון' 2, וודאי וודאי שהם מפחדים מעמונה 2.
*לדחות*. הם יכולים טכנית, פשוט אין להם כוח.מ.מ.י.ר
כל שוטרי היס"מ?מ.מ.י.ר
אני לא עקבתי אחרי כל התביעות, אבל אני לא חושב שכל כך הרבה נתבעו.
לעומת יותר מ-350 פציעות בדרגות שונות - כמה כבר נתבעו?
לעומת כל כך הרבה מעשים מגונים בבנות - כמה כבר נתבעו? (לא לשכוח שגם הרבה בנות, בגלל הטראומה, בכלל לא הגישו תביעה).

ושוב, הם יכולים לעשות את זה בצורה הרבה פחות אלימה. יש ליס"מ לא מעט דרכים.

(שזה לא יישמע כאילו אני תומך ביס"מ או משהו כי אני לא. פשוט יש מציאות, וכדאי לראות אותה לפני שייפשך דם ויקרו מעשים שאין מהם דרך חזרה).
לא כל שוטרי היס"מ נתבעוהכהניסט הנודד
אבל כל שוטרי היס"מ מבינים שהם לא יצאו נקיים מפשעים כאלו
באמת מפריע להם.אוסנת
העו"ד על חשבון המדינה, הפיצויים על חשבון המדינה, התיק נסגר (על חשבון המדינה...), וכל מה שהוא צריך לעשות - זה להטריח את עצמו לבוא למשפט.
בטח גם על זה הוא יקבל מענק מהמדינה.

הרי על זה היתה ההתרעמות. שהמשפט לא מרתיע את שוטרים, כי כל העונש ממומן ע"י הממשלה!
אז זהו שלאהכהניסט הנודד
לגבי עמונה המדינה כבר הודיעה ששוטרים שיורשעו ישלמו את הכנסות בעצמם.
לא שמעתי. אבל עדיין...אוסנת
אם הפקודה תהיה לתת מכות, וזה מה שהם יעשו - הם לא יצטרכו לדאוג לפיצויים. הרי המדינה שלחה אותם לעשות את זה.
בעמונה זה היה יוצא דופן, מכיון שהורו להם לעשות מעשים לא חוקיים, והם עשו אותם גם על דעת עצמם. ולכן המדינה לא חייבת לשלם במקומם.

מעניין איפה העורך דין שיתבע את המדינה לשלם. אה, כנראה שמדובר בסכומים כ"כ קטנים, שלא שווה להתווכח עליהם.

ומוכרת האימרה במצבים כאלו - "ממתי אנחנו מאמינים לתקשורת?!" ...
גם בעמונה הפקודה הייתה לתת מכות ובכל זאת השוטריםהכהניסט הנודד
אולצו לשלם קנסות.

לא כל הסכומים היו קטנים נדמה לי (אני לא בטוח) שהיו שני מקרים שהגיעו ל-12000 ש"ח
הם קיבלו קנס על מכות אכזריות ולא סבירות.אוסנת
לא על עצם המכות, ולא על עצם הפינוי.
הם פשוט נהנו לפרוק את העצבים על מישהו... אז הגיוני שעכשיו הם ישלמו את המחיר.
לא שזה ימנע מהם לפנות שוב (כי בפעם הבאה, הם לא ישתמשו באלימות כ"כ מופרזת ללא סיבה).
אל תשכח שרבים מהם גרים במקומות יוקרתיים (כגון סביון והרצליה), ולכן הסכומים שציינת ממש "קטנים" עליהם.

ובכלל, המטרה שלנו היא לא להלחם נגד המדינה. אז מה זה הויכוח הקטנוני הזה?
המטרה היא לא להלחם נגד המדינההכהניסט הנודד
אך גם לא להכנע לה
אז לא צריך להתשמש באלימות מוגזמת,אוסנת
כזאת שכביכול תרתיע אותה מלעשות פינויים נוספים.
בגלל שזה גם ככה לא ירתיע אותה. אולי אולי אולי את החיילים (אבל עדיף להם לקחת סיכון קלוש שהם יאלצו לשם קצת כסף - שאולי ממומן ע"י ארגוני שמאל - ולא לשבת בכלא ולעוץ מהצבא).
אז מה זה נקרא אלימות מוגזמת?אור-נא
יותר נכון - בלי אלימות.אוסנת
לא רציתי להגיד את זה ישר, בגלל שזה היה גורר תגובות אחרות (שלא אליהן קיוותי).
אני בכלל לא חושבת שצריך להשתמש באלימות.
נכון, לא צריך לקום ולצאת. אבל לא לקנות קסדות.
שוב פעםהכהניסט הנודד
עמונה לא הרתיעה?!

נו באמת!!!

בגלל זה יותר משנתיים לא היה פינוי בשום מאחז, וגם עכשיו שמדברים על פינוי אז המדינה מנסה לעשות זאת בהסכם.

נו, באמת. התירוץ הזה פשוט מטופש.אוסנת
לא היה פינוי? של שום מאחז?!
אז מה קורה כל יום בכמה מקומות הפרושים ברחבי הארץ?
מפגן אהבה ואהדה?
לא היה שום פינוי ישוב רציני, בגלל שהממשלה היתה עסוקה בכמה דברים גורליים (מלחמה, בעיות בכסא, ושוב בעיות בכסא. וגם שחרור מחבלים, ושוב שחרור מחבלים, ושוב שחרור מחבלים. למי יש זמן לפינויים?).
דיברו הרבה על תוכנית ההתכנסות, ודיברו הרבה מאחורי גבנו. גם עכשיו יש עדיין תכנונים לפנות את כל מזרח ירושלים (כולל בנימין). רק שמסתירים את זה.
ברור שלמדינה עדיף להמנע מהוצאת כוחות לשטח. ברור שעדיף לה לגמור את זה בשקט.
אבל אם לא יהיה הסכם - לא ימנע פינוי. אם המדינה היתה כ"כ מפחדת, היא היתה נותנת הכל בשביל לפנות בלי כוח.
לא המדינה, הממשלה. טעות חשובה.אוסנת
אז למה היא כ"כ מנסה להגיע להסכםהכהניסט הנודד
הרי גם את מסכימה שפינוי מגרון מתאים לדעה הפוליטית של השלטון, אז למה שההסכם הזה כ"כ יעניין אותם?
כי ברור שעדיף להמנע מאלימות.אוסנת
אבל אם זה לא מסתדר - אז נלך בדרך הקשה.

להוציא כ"כ הרבה חיילים לשטח (ולשלם על צווי הפינוי...), עולה הרבה יותר כסף וכאב ראש, מאשר הסכם (שלא בטוח שימומש, ונותן כמה נק' זכות מצד הבוחרים לעתיד).

(אני קצת צינית היום, שימו לב שיש כמה הערות קצת מגוחכות)
שוב, תן לי סיבה אחת שעמונה תרתיע.מ.מ.י.ר
הסיבה ששנתיים אין פינוי רציני וכואב בשום מאחז, היא שראש הממשלה היה עסוק במלחמת לבנון, בשבויים שלנו, בחקירות שלו.
הם עסוקים עכשיו בהישרדות פוליטית, ואין להם רצון להתחיל בפינויים אלימים כרגע.

מה היה יכול להפחיד אותם בעמונה, אף אחד עדיין לא הצליח להסביר פה.
אסנת - לא שמתי לה שענית.מ.מ.י.ר
התיקים במח"שהכהניסט הנודד
זה לא מעניין את הממשלה. אולי רק את השוטרים.אוסנת
והנה לך כמה מקורות שמן הסתם ממנים את הקנסות (ועוד כמה פיצויים ליס"מניק המסכן), ככה שיכול להיות שהוא אפילו מרוויח:
"בצלם"
"שלום עכשיו"
מרצ
האיחוד האירופאי
תורם שמאלני מחו"ל

על כל פרסום שיש ברדיו, יש כמה מאות אנשים שרוצים לעזור כספית. לכל דבר.
את בצלם תורידי כי אפילו הם הודו ש"בעמונה הופעלההכהניסט הנודד
אלימות מוגזמת, ברוטלית, ולא הכרחית".
חוץ מזה, יש לך עובדות או שזו רק דעה?
דעה פשוטה והגיונית. ככה זה פוליטיקה, מה לעשות.מ.מ.י.ר
אין לזה עובדות,אוסנת
בגלל שאף ארגון שקורא לעצמו ציוני, לא ישוש לגלות שמקורות המימון שלו הם אנטישמיים.
אבל זה ידוע.

(אם היינו מדברים על פעילות שמאלנית, היית מסכים איתי. אבל בגלל שזה בנוגע ל"ממלכתיות" ל"ע, אז אתה מעדיף שלא להתיחס לזה)
התכוונתי לפיצוי לשוטריםהכהניסט הנודד
זה כ"כ שקוף, שאני אפילו לא אנסה למצוא לך אנשיםאוסנת
מוכרים וידועים שאומרים את זה.
עמונה היא המודל שע"פ צריכים להיות שאר הפינויים,רקאליסף ט
שצריך לדאוג לזה שנאכל פחות מכות...
עמונה הרתיעה,עמונה העלתה למודעות שאנחנו לא פראיירים,עמונה תיקנה (קצת) מהחילול ה' שהיה בחיבוקים ונשיקות שהממלכתים הובילו בגוש קטיף.

אבל כרגע לא ברור שהפינוי במגרון יראה כמו עמונה,כרגע צריך לעבוד נגד ההסכם של מועצת יש"ע.
אני אשאל אותך שאלה-  מתנחלוס

(תגובה ברוטר- http://rotter.net/forum/scoops1/18096.shtml)

מה המדיניות הממשלתית לגבי יהודה ושומרון? (בניין או חורבן?)
ועוד שאלה- אם כך מה האינטרס של משרד הבטחון להגיע להסכם, ומה הוא משרת? (בניין או חורבן?)

הידעת? כחצי שנה לפני ביצוע הגירוש הזרימה הממשלה מליונים של כספים לבניית אלפי יחידות דיור של מרחבים מוגנים. האם זה היה למטרת בניין או חורבן?

מה המדיניות האמריקנית לגבי יהודה ושומרון? (בניין או חורבן?)

הידעת? בשעת פינוי המאחז של מבוא חורון במסגרת הסכם המאחזים עמד במקום וצפה נציג הקונסוליה האמריקאית, מה מטרתו בניין או חורבן?

תענה על השאלות האלה ואז נמשיך...

נטו חורבן!!!מתנחבל 2007
את הממלכתיים העובדות אינם מעניינותימין
המדינה והמשטרה אמרו לא אחת שלאחר עמונה קשה יותר לפנות מאחזים ושהם מעדיפים בעקבות כך להגיע ל'פשרה' (כלומר שהמתנחלים יתפנו מעצמם), אך כאמור את הממלכתיים מעניינים דיעותיהם האישיות המעוותות ולא המציאות.
לא נכון. הרב טאו בפירוש נגד ההסכם.מ.מ.י.ר
טוב, התכוונתי לאלו שבפורוםימין
וגם זה לא ממש קשור. התכוונתי שהמדינה בפירוש אמרה שעמונה ודומיה מרתיעים אותה - ועדין מתנהל ויכוח האם זה אכן כך.
אם היית שם לב למה שכתבתי, אולי לא היית ממציאאוסנת
שטויות.
אני אמרתי כמה פעמים, שאני לא באה להביע את ד ע ת י האישית, אלא רק להראות את הצד השני.
בנוגע להסכם, כמו שאמר מ.מ.י.ר, הרב טאו (ורבנים נוספים) מתנגדים, ובהם הרב שלי. אז אני נגד (!!!).
אבל אני מאוד רוצה להבין את הדעה השניה. לכן אני כותבת אותה.

ברור שזה מרתיע את המדינה. השאלות הן:
א. האם זה ימנע ממנה לבצע פינויים נוספים? (ההוכחות בשטח מודיעות קבל עם ועדה שלא)
ב. האם זה ראוי ורצוי להשתמש באלימות כלפי הצבא - צבא העם?
תג מחיר בהחלט יוכל למנוע פינויים, וכבר מנע רביםימין
באשר לאלימות:
א. הצבא הזה הוא לא צבא של עם ישראל.
ב. גם מי שסובר שאין לפעול באלימות - ודאי שיסבור שאם כבר הצבא או המשטרה מפעילים אלימות - יש להשיב להם באותו המטבע.
אם גם לזה הוא אינו מסכים - הוא חולה נפש וחבל לדבר איתו.
אלימות לא מענינת את הממשלה, כי לא היא סופגת אותה.אוסנת
התשובה הכי פשוטה שיכולה להיות. כמו שלא מזיז לה להפקיר חיי חיילים במלחמה ובפעולות (שאחר כך משחררים את המחבלים שנלכדו ביזע ובמאמץ) - גם לא ממש אכפת לה שהחיילים שלה מקבלים מכות במהלך פינוי.
גם אין לה ממש ברירה, כי כל המאבק על מגרון התחיל מבג"ץ של שלום עכשיו.

א. לא נכנס לנק' של "הצבא של עם ישראל" (שזה נגזר מכך שהמדינה היא של עמ"י). אני התכוונתי שהצבא הוא המיצג של העם. אם אתה נלחם בצבא - אתה נלחם בעם. וזה לא תורם לך לטווח הרחוק.
ב. אני מסכימה שאם הצבא יתחיל באלימות, אז אולי יש מקום להתגונן (יש! אני לא חולת נפש).
השאלה היא - האם הצבא התחיל באלימות בעקבות ידיעות ברורות שאנחנו גם נשתמש בה? בעקבות העלאת אבנים לגג? בעקבות קריאות לאלימות?
כי אם כן, זה די באשמתנו שהצבא כביכול פתח באלימות. כי אנחנו פתחנו בה קודם - כשרמזנו עליה.
תתביישי לך - פושעת שמאלנית מתועבת שכמותךימין
לכי לפורום המרצחים הנאצים של גוש שלום - אין לך מה לחפש אצלנו.
אתה תירגע!רגב
אתה מוכן בבקשה לקרוא את ההודעה עוד פעם לפני שאתה שולח אותה?
חבל שתמיד בוויכוחים זה יורד לפסים כאלו.מ.מ.י.ר
אי אפשר לעשות פה דיון בלי כל הקריאות נאצה האלו?
הכלל שלך: אין לי מה לומר, אז אני אקניט.אוסנת
אם אתה ושכמותך לא מבינים, אני אסביר את זה בגועליות:
הקללות והגידופים שלכם רק מורידים בעיני את ערככם. הרעיונות הגדולים שלכם נמצאים שואפים לאפס כשאתם משתמשים בשפה לא מתאימה.
אף אדם לא יקשיב לך, אם תדבר אליו לא יפה.

בסדר, אכפת לי? תקרא לי שמאלנית. ההגדרה לא משנה לי. אני חושבת שאני צודקת, תקרא לי שמאלנית? תהנה.
את מוכנה להתייחס לשאלות שכתבתי?מתנחלוס
עמונה כן הרתיעהקשקשן
למחרת פינוי עמונה תכננה המשטרה לפנות את הגבעה של רונן וסקאלי, ומחורתיים את מצפה יצהר.
משום מה זה לא קרה, למה?
למה מאחזים שהיה עליהם מאבק נוקש קיימים עד היום? (חוות גלעד,מצפה יצהר ועוד...)?
למה המדינה לא מפנה את כל המאחזים?
למה המשטרה עשתה אחורה פנה בכמה פינויים כשראתה הרבה אנשים?
למה היא עברה לצורה של 'פגע וברח'?
אם הפינוים היו ענייין שלא כ"כ מפריע להם, נו אז למה????
נראה שכן! כן מפריע להם שע"י רואה תמונות של שוטרים מרביצים כמו חיות, קשה, קשה ליהודי לראות תמונות כה קשות (ואני יודע אישית על שמאלנים שאחרי פינוי עמונה לא היו מוכנים לבחור באולמרט).
אם הפינוים היו עוברים בשקט אני לא יודע מה היה נשאר לנו מא"י.
מצטערת, לא ידעתי שזה מכוון אלי.אוסנת
המדיניות הממשלתית - לקצץ את ההתישבות ביש"ע.
האינטרס של משרד הביטחון - להמנע מהוצאת כוחות לשטח, ובתוך כך לקבל כמה מנדטים מאנשים שלא אוהבים פינוי בכוח.

לא ידעתי שהממשלה הזרימה כספים לבנית מרחבים מוגנים בגוש. אולי אתה מתכוון לשדרות ועוטף עזה. בכל מקרה, אין פה שום מדיניות. מדינה צריכה להגן על האזרחים שלה.

המדיניות האמריקאית - לא ממש ברורה. מצד אחד הם בעד היהודים, מצד שני נגד... אבל ברמת העיקרון, גם לקצץ בהתישבות.
זאת גם היתה המטרה של הקונסול.

|מחכה להמשך|
סוף סוףמתנחלוס
המדיניות הממשלתית- נסיגה מכל שטחי יהודה ושומרון והקמת מדינה פלסטינאית. ולכן- צריך להניח שהסכם המאחזים ישרת את המטרה של הממשלה.

הזרמת הכספים למבנים בגוש חצי שנה לפני יישום תוכנית ההתנתקות באה להרדים את הציבור, להזכירך טובי הפסיכולוגים עבדו על תוכנית ההתנתקות.

המדיניות האמריקאית מאוד ברורה- נסיגה מכל יהודה ושומרון והקמת מדינה פלסטינאית. (עייני ערך- הסכם וויסגלס לפני ההתנתקות- הקפאת ההתיישבות)
למה אם כן היה חשוב לנציג הקונסוליה האמריקאית להיות נוכח בפינוי כמה קראוונים?

לאור כל זאת האם הסכם עם אהוד ברק, אהוד אולמרט, ציפי לבני- משרת את טובת ההתיישבות או שמא...
אז???אוסנת
א. שוב. שוב. שוב. אני גם נגד ההסכם.
ב. אומנם ממשלת אולמרט בעד קיצוץ ההתישבות, אבל את מיגרון הם חייבים לפנות בגלל בג"ץ. לא בגלל יוזמה שלהם... ולכן לא אכפת להם לעשות הסכמים שימנעו מהם להוציא אנשים לשטח. הרי בין כה וכה, עוד מעט יפנו את כל בנימין.
ג. גם אם האינטרס שלהם "להרדים את הציבור" לקראת פינוי של כל בנימין - גם ככה עד שהדבר לא יתפרסם, הציבור יהיה רדום. ואחרי שהוא יתפרסם - הציבור יזדעק בכל מקרה.

אני לא מבינה את הפואנטה שבדבריך. ולומר - "לא עושים הסכמים עם ממשלת חורבן", זה לא נכון לדעתי. אנחנו משרתים את האידיאלים שלנו ואת האינטרסים שלנו, ומה אכפת לנו עם מי?
אתה יכול לומר שזה נותן להם לגיטימציה לפנות עוד. אולי.
המסקנות די ברורות.מתנחלוס
הבג"ץ זה תירוץ עלוב כולם באותה סירה, ברורשזה קשור למדיניות הממשלתית.
אני רציתי להעיר את הנקודה- למה זה חשוב לממשלה להגיע להסכם- "לא מאהבת מרדכי"... אלא זה משרת ומקדם את המטרה הגדולה של פינוי כל יהודה ושומרון והקמת מדינה פלסטינאית.
ובאמת אם אפשר 'להעתיק' את היישוב מגרון אפשר 'להעתיק' את כל יהודה ושומרון, ולכן הם כל כך להוטים לזה...

אני רק אזכיר:מ.מ.י.ר
גם בעלייה לחווארה, הממשלה הגיעה עם המתנחלים לידי הסכם. בדרך כלל בעליות לאלון מורה, הרב צבי יהודה השתתף בכולן. אבל בעלייה האחרונה, הרב צבי יהודה לא יכל להשתתף - ונציגי הממשלה באו וביקשו לעשות פשרה.
הרב לוינגר התנגד, אבל רוב חברי המזכירות - הסכימו, ולכן בעל כורחו של הרב לוינגר, נחתמה הפשרה. מייד לאחר מכן, הגיעו מירושלים הרב עודד וולנסקי והרב צבי טאו ואמרו שלא לעשות את הפשרה, וזו דעת הרב צבי יהודה! אלא שזה היה אחרי שהוא כבר נחתם, ולכן זה כבר לא שינה.

בכל אופן, יצא מזה דבר טוב: לבסוף אלון מורה הוקמה, ומהפשרה הזו הקימו גם את קדומים.

ובכל זאת, למרות שצמח דבר טוב מתוך הפשרה - דעת הרב צבי יהודה הייתה כנגד זה: אין פשרות כאלו ביישוב ארץ ישראל. זה שלנו, ואנחנו כאן! אם נעבור למקום אחר, המשמעות היא שאנחנו מודים שיש בעיה בנקודת המוסריות והצדק של ישיבתנו במיגרון.
הזמנים היו שוניםהכהניסט הנודד
אז הממשלות היו בעד ההתיישבות, הויכוח היה רק איפה, היום זה שונה הממשלה רוצה להחריב את ההתיישבות, אז מבחינתם יותר נוח להתחיל את מלאכת ההחרבה עם הסכם.
הזמנים היו שוניםהכהניסט הנודד
אז הממשלות היו בעד ההתיישבות, הויכוח היה רק איפה, היום זה שונה הממשלה רוצה להחריב את ההתיישבות, אז מבחינתם יותר נוח להתחיל את מלאכת ההחרבה עם הסכם.
ההפך. אז הממשלה רצתה להחזיר את כל יו"ש לירדן.מ.מ.י.ר
זה היה כל הסיפור עם קיסינג'ר.
בוודאי שהאינטרס של הממשלה להחריב הכל.אוסנת
אבל כרגע אולמרט יושב אי שם, ומתכנן גירוש של כל בנימין. אז הוא חושב לעצמו - "למה לי להשקיע עכשיו בהריסת מיגרון? חבל על המאמץ."
אבל לצערו, בג"ץ מתערב ומכריח אותו להתעסק בזה עכשיו.
יודע מה? אולי זה אפילו מרחיק את רוע הגזרה.
יכול להיות שבגלל שהוא עסוק במגרון, כל הישובים האחרים לא בקונצנזוס. אני מקווה.
ההעתקה של הישוב היא לא לתוך תחומי "ארץ ישראל הקטנה" (אויש. איזה שמאלנית.), ולכן מה שכתבת לא מתקבל על הדעת.
חוץ מזה... והיה ותתרחש העתקה. זה ימנע ממנו לעלות שוב למגרון? יש נוער חלוץ ועושה מעשה, שכבר מתישב בהרבה גבעות בודדות. למה לא גם במגרון?

{תזכורת: אני גם נגד ההסכם}
אל תהיי פתיהמתנחלוסאחרונה
בג"ץ לא מכריח אותו, הוא חלק מאותו משחק.
וזה לא מרחיק את רוע הזירה אלא אמצעי לקדם את רוע הגזירה.
מספיק עם ההיתממות ועצימת העיניים!
(כבר עכשיו יש נקודות התיישבות חדשות ברכס רמת מגרון...)
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה