רשימת חיילים/שוטרים שהשתתפו בפשע הגירוש:ימין אמיתי

בס"ד

חובתנו המוסרית היא למחות ולהפגין מול בתיהם של הפושעים שהשתתפו בגירוש מגוש קטיף

ולכן הנה רשימת חיילים/שוטרים/בכירים שהשתתפו בפשע הגירוש:

בני אברמוביץ

רן הכהן

אורי וייסבוך

אסף ולפיש

הבכירים:

דן הראל (אלוף פיקוד דרום)

גיא צור

גרשון הכהן (מהבכירים בגירוש) 

אורי בר לב (ניצב)

מאיר בן ישי (ניצב משנה, סגן מפקד כוחות הפינוי)

יאיר נווה (אלוף פיקוד מרכז)

אלעזר שטרן (ראש אכ"א)

ל א   נ ש כ ח   ו ל א  נ ס ל ח !

ב"ה נרדוף אתכם עד שנחזור לגוש קטיף!

אלוף משנה במיל' אילן הרריהכהניסט הנודד
הוא פיקד על גירוש עצמונה.
כיום הוא ראש עריית לוד.
ימ"ש!!בת-אליי
נו , ומה אתה רוצה?אח..
עוזר לך שאומרים עליהם ימ"ש?
מה זה עוזר לך שאתה מפרסם את זה?
*הוספה -אח..
מילא לארגן איזשהו פעילות , לבקש ממישו אם הוא יכול ,
אבל להגיד "חובתינו המוסרית" , ולשים את זה כמו פצצה פה , ומה?
ו.... , לא עדיף להתרכז בעתיד? יש דברים אחרים יותר חשובים שיש לעשות...
{למען ארץ ישראל ועם ישראל}
ברור ש"לא נשכח ולא נסלח" , אבל > מה זה יעזור שתפגין מול הבית
שלהם?
צריך להודיע את קלונם ברבים.כ"ך
למען יראו ויראוהכהניסט הנודד
אין לכם דברים אחרים לעשות?מ.מ.י.ר
זה המאמץ שעכשיו צריך לעשות בשביל ארץ ישראל?

ואם אתם רוצים שהם יחזרו בתשובה, שיהיה לכם ברור שזו לא הדרך שהם יחזרו בה בתשובה. זה דווקא נראה לי יגרום להם להיות יותר 'אנטי'.

מה יש לכם?! כל מי שפותח משהו יש את אותןבת-אליי
תגובות... 'אין לכם דברים אחרים לעשות...'
אתם לא רוצים אל תגיבו..
לא קשור -אח..
אני רוצה לדעת באמת!

מה המטרה של מי שעושה את זה....

ואגב - זה פורום - ז"א שיש בו דיונים , זה דבר טבעי ,
אני לא חייב להסכים עם מה שאחרים אומרים , ואני יכול להביע את
דעתי....
לאח...הכהניסט הנודד
חשוב לנו מאוד להראות שיותר לא נרקוד עם המגרשים, מי שיבוא לגרש יסבול כל חייב במיוחד אם הוא מהציבור שלנו.

אף אחד לא אומר שאסור לכם להביע דעה, פשוט אתם באים בגישה של לפסול כל הצאעה שלנו, ולא מציעים הצעות, במקום כל פעם להגיד מה לא תגידו פעם מה כן.
להציע הצעה?אוסנת
פנים מול פנים.
גרעינים תורניים.
מעיני הישועה.
הפצות.

איך שלא תקראו לזה. זה ההצעות שלי.
בכל זה אני פועלהכהניסט הנודד
פנים מול פנים- עשיתי לפני המשאל בליכוד.
תורניים- הייתי מאוד מקושר לגרעין התורני בלוד.
מעייני הישועה- בכל יום שישי חבר'ה מהישיבה שלי (ואני בתוכם) מקימים דוכן במודיעין.
הפצות-ע"ע מעייני הישועה.

וכל הדברים הללו הם דברים מאוד חשובים שצריך לעשות אותם, אבל הם יועילו רק בטווח הארוך ואנו צריכים גם משהו מידי.
אתה ממש מדבר לעניין.אוסנת
להחמיא קצת? אתה חושב עמוק, ולא "כאן ועכשיו" כמו רבים (פה).
אז זה משמח אותי.
כל הכבוד על הפעילות הענפה.
כאשר שעון החול על גורל ההתיישבות ביו"ש אוזלכ"ך
אז אין פלא שיש לפעול בצורה עכשווית בהצבת עובדות בשטח.
לאחר שנעבור את המכשול הזה נמשיך אל "לב העם".
לעולם לא נעבור את זה, כי זה תמיד ימשך.אוסנת
עד שלא נפעל בטווח הארוך ונצליח להשפיע.
אם נעבוד רק לטווח ארוך נגיע למצב בו העם בעד יש"עהכהניסט הנודד
אבל עד אז כבר לא יהיה יש"ע.

צריך לדעת לשלב!!!!!!!
נכון צריך גם וגם אבל...כ"ך
שימת הדגש העיקרית צריכה להיות מלחמה על ההתיישבות.
אחרת נגיע למצב שהכהניסט הנודד תיאר.
עם זה אני לא מסכימה.אוסנת
אם נלחם בכוח, אז נפסיד את העם. וגם יש"ע לא תהיה שלנו (כי לא נשקיע בטווח הרחוק).
לכן. עדיף להשקיע בשני התחומים. אחרי שהעם יהיה משוכנע בצדקת דרכנו, לא יהיה לנו שום קושי לכבוש בחזרה את כל יש"ע. גם את סיני. בעצם, גם את דמשק.

אבל מה שבאמת אני חושב שיקרה, או שהמשיח יבוא, או שלא תהיה לנו ברירה להלחם ולכבוש...
העם לא פראייר, הוא לא מוצר בסופר.כ"ך
כבר חווינו את "נקנה את העם ונציל את גוש קטיף".
לא ניתן שהמצב יחזור שנית, נציל את ההתיישבות גם אם נאלץ להגיע למלחמת אחים.
ברור שלא. אני מדברת בתאוריה.אוסנת
ז"א - ברור שזה הרבה יותר מסובך וקשה. ושזה יקח הרבה מאוד זמן.
לכן אמרתי שבוודאי המשיח יבוא עוד לפני.

חווית את "נקנה את העם ונציל את גוש קטיף". זה באמת קרה. מה לעשות ששרון לא התייחס למשאל מתפקדי הליכוד?
יודע מה? כן. לא הצלחנו לזעזע מספיק את העם בגוש. צריך לעשות חושבים על זה.

די. הדיון הזה טחון, ואני כבר שחוקה מכל הכיוונים. אין לי כח.
אם נעבוד רק לטווח ארוך נגיע למצב בו העם בעד יש"עהכהניסט הנודד
אבל עד אז כבר לא יהיה יש"ע.

צריך לדעת לשלב!!!!!!!
אפשר גם וגם...בת-אליי
אה, רק אחרי ששלחתי ת'תגובה ראיתי שכתבת את זה כבר..בת-אליי
זה מה שאמרתיהכהניסט הנודד
מסכימה. כל הכבוד לכם על הפתיחות.אוסנת
נו באמתאליסף ט
דתיים לאומיים גרים בערים מאז ומעולם. תארי כמה דתיים גרים בפתח תקווה,רחובות,רעננה,וכו' וכו'. זה מעוחלם לא השפיע על החשיבה של אפחד במדינה וזה לא יתחיל עכשיו.
נתת דוגמאות לא טובות.אוסנת
פ"ת, רעננה וגבעת שמואל - אלה ערים של אנשים שהתישבו שם בלי אידאולוגיה. לכן הם לא פועלים להשפיע. והן גם ערים עם רוב דתי בערך...

אני מדברת על גרעינים תורניים. ורואים בשטח שזה משפיע. לאט, אבל משפיע.
עד שזה ישפיעאליסף ט
לא ישאר זכר ליו"ש.
הגרעינים הטורדניים לא פוטרים אפחד מלהלחם על א"י.
נכון.אוסנת
אבל תחשוב, שמה תהיה הבעיה לכבוש את הכל בחזרה?
אולי במקום להלחם באלימות על הארץ, להפסיד אותה (כי לעולם, אבל לעולם לא תצליח לנצח את הצבא) - ולהפסיד את העם, ככה כל הזמן עד בוא המשיח, אולי כדאי להשקיע בעם יחד עם א"י (בעקשנות, אבל לא באלימות) - וככה להרוויח את שני הצדדים?
מה תהיה הבעיה לכבוש הכל בחזרה?אליסף ט
זאת הגישה? אם זאת הגישה אז למה מראש התיישבנו בשטחי יו"ש,זאת שאלה טיפשית.
א. את החלטת שנפסיד אותה,אני חושב שאם נלחם כמו שצריך נוכל להחליף את השלטון.
ב. את לא מרוויחה את העם,את אולי מחזירה בתשובה 2-3 משפחות בשנה,אין לזה משמעות או כח.
לא זאת הגישה.אוסנת
אני לא אומרת לא להאבק. אבל בוא נהיה ריאלים. אנחנו לא נצליח להשאיר את השטח בידינו, כל עוד העם לא ילחץ לכך.
א. איך נחליף את השלטון? למישהו אחר? נתניהו עדיף? אני לא מבינה מה המטרה בהחלפה.
ב. אולי מחזירים בתשובה 20-30 משפחות בשנה, אבל כל אלה שלא חזרו - הם מאמינים.
רק תבין, שרוב הספרדים הם מאמינים, אבל לא למדו מספיק בשביל לדעת שהארץ שלנו. כמה שיעורי תורה על זה, כמה דרשות בשבת, והם ימנים טהורים.
אין לך הצעה אמיתיתאליסף ט
את רוצה לקחת כמה מסורתיים ולגרום להם להשתכנע במשהו שהם מאמינים בו כבר ממילא. ובשביל זה משפחות שיכלו לגור בהתנחלויות ילכו ויגורו בערים,פשוט בזבוז.
תהיה בעיה לכבוש הכל מחדשהכהניסט הנודדאחרונה
כי זה יעלה בדם חיילינו
אולי תעשה גם רשימת רבנים שתמכו בחיילים הללו?neriag
או שלזה אין לך אומץ...

אז אני אעשה:

הרב מרדכי אליהו, הרב אהרון ליכטינשטיין, הרב יהודה עמיטל, הרב רא"ם הכהן, הרב צפניה דרורי, הרב חננאל אתרוג, הרב יעקב אריאל וזה רשימה קצרה וחלקית...

איך אתם מעיזים לצעוק על החיילים האלה, שעמדו, גם אם בטיפשות, מאחורי הרבנים שלהם?

ועוד לכנות אותם "ימח שמם", אני מתפלא עליך בת-אליי, כשראיתי את הרעיון של ניסנית חשבתי שאת שפויה (אגב, התנצלותי שלא באתי, לא ישנתי בכלל בלילה שלפני כן, ולכן נרדמתי באותו יום ב9 בבוקר, וכשהתעוררתי גיליתי שכבר מאוחר)...

חבר'ה! הלו! אלו האנשים ששומרים עליכם! (הפורום הקצין לאחרונה יותר מדי)
הרב אליהו פסק לסרב פקודההכהניסט הנודד
רק הערתיהכהניסט הנודד
כי neriag כתב אותו כמי שהתנגד לסירוב פקודה וזה לא נכון.
הוא חזר בו אחרי ההתנתקות אבל בזמנה...neriag
הוא כתב שכל אחד יעשה כמו שהוא מרגיש...

אחר כך הוא פרסם במעייני הישועה (וזה פורסם מאוחר יותר בבשבע גם, אולי תוכל למצוא את זה שם, הכותרת למיטב זכרוני היא "הרב אליהו: היום הייתי מורה לסרב פקודה") שהוא חוזר בו ושהיה צריך לסרב פקודה...
ל-neriagהכהניסט הנודד
כנס www.nfc.co.il/archive/003-d18274-00?tag=22-51-07#ptext3634 זה נכתב הרבה לפני הגירוש
כן, אבל, גם בזה הוא חזר בוneriag
אנשים כאן יקראו לי משמיץ, אבל כבר אין לי מהוס מלהגיד את האמת, העמדת אותי מול מבוי סתום:

שמתי לב שהרב אליהו חזר בו 4 פעמים (מישהו אמר לי שראה פעם חמישית) בנושא הזה,, ולא אצפה שחייל יצליח לעקוב אחרי הכל.

לדוגמא, אם ביקשת תשובה -

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3096963,00.html
מי שלא בדעתי, הוא לא רב.אוסנת
כן, ואני אקבע את זה. אם זה גרוע מחזיר, אז אפילו ילד יכול להחליט דבר כזה.

<צ>
neriag  הזהר בדברייך אל תדבר על רבנים גדוליםמעוז אסתר
הזהר בדברייך ואל תדבר על רבנים שאמרו בפירוש נגד הגירוש

הזהר בלשונך! ! !
לא ביזיתיהםneriag
לא ביזיתי אותם רובם (להוציא, שוב, את הרב אליהו) עדיין חושבים אותו דבר.
תרגע...זאת דעתי!!! אני שפויה לגמריבת-אליי
תמחו???????בלפן
אולי אמרו לא לסרב אבל תמחו ???? רבנים???? רבנים לא תומחים בדברים נגד התורה!!!!!!!
מקירים את השירבלפן
"מי שטוב לו ושמח כף ימחה..." אז באותה מנגינה
מי שלא חושב כמוני ערב רב רב שלא פוסק כמוני הוא לא רב מי שלא חושב כמוני כנירא שהוא ציוני כנירא שהוא ציוני ערב רב...
הם תמכו בזה, כי לדעתם זה לא נגד התורה.אוסנת
זה הגיוני, וזה לגיטימי.
אבל נראלי שרוב הרבים אמרו שזה נגד התורה...בת-אליי
נרדוף את פושעי הגירוש ללא פחד!!!ימין אמיתי
הרב שפירא אמר שמי שגירש - לא יינקהימין
זאת גם אם שמע לרבנים כאלה או אחרים - בדבר ברור ופשוט כזה הוא נחשב מזיד ולא שוגג, ודעתו של אח של המגרש המנוול גרשון הכהן לא מעניינת פה ולא שייכת לכאן, גם אם הוא המרא דאתרא של היישוב ממנו יש פה כותבים מסויימים. אגב, גם גדולי הגדולים יכולים לטעות - וזה שהרב עובדיה למשל היה בכל הסיפור של אוסלו - לא יינקה בכהוא זה את המרצחים רבין ופרס ימ"ש וכל שותפיהם הארורים.
או, זה תלוי...neriag
אם הוא סמך על הרבנים, או לא.

וחוצמזה, אם כבר מדברים על משפחולוגיה, אתה רוצה שנדבר על הבן של הרב עמאר והנכד של הרב כדורי?

אז בוא נסכים שמשפחולוגיה לא משנה בכהוא זה.

ואם כבר מאשימים אותי בבזיון ת"ח (דבר שאני מודה שאני עושה בקביעות, אבל לא עכשיו) אז קשוט עצמך תחילה.
זה בדיוק הפוך - לא משנה אם המגרש שמע לרבנים או לאימין
את עונשו הוא יקבל בכל מקרה.
לא תריך להלחץ, פעם אחת תספיק.neriag
ולגופו של עניין - לטעמך, כשתבוא הגאולה בע"ה, המשיח יגיע, יראה את החרדים ואת הדת"לים, ויגיד לאחד הצדדים, "אוקי, אתם כל החיים הקרבתם בשביל ה' יתברך, אבל תרקבו בגיהנום", ולצד השני - טוב, אתם בסדר, הקשבתם לרב הנכון". יותר מזה, הוא בטח יעשה את זה גם בין ממלכתים לפנאטים, ובין חסידים למתנגדים, ובתוך פלגים, ובין חסידויות.

בסוף ישאר רק אדון "ימין" ואולי גם בני משפחתו, ואם להיות גבר אז בוא נשאיר את הרב גינזבורג ואת הרב דודקביץ'...

נו באמת, סליחה על הקלישאה, אבל אני מאמין שבכל פלג יש את האמת שלו, אחרת הוא לא היה שורד (אגב,נראה לי שהרב קוק גם אומר את זה בכמה מקומות, אני לא זוכר איפה).

ו(רגע, אינכם מבינים! לא לזה התכוונתי! לא! הצילו! [סקאר אחרי התבטאות לא נכונה]): לדעתי גם בנצרות ובאיסלאם יש שורש של אמת גם אם קטן מאוד, כי בלי בסיס של אמת, אף אחד לא מתקיים.

טוב, נסחפתי, בקיצור - אני חשוב שהאמת לא בכיס שלי או שלך, ושמי שציית לרבנים שלו לא עשה את זה בלי שכל,אלא יש מאחרוי זה הרבה הגיון, אני לא יכול להסביר, כי אני מתנגד לדעה הזו, אז יהיה לי קשה לייצג אותה, אבל תאמין לי שאני מתווכח הרבה עם תלמידיו של הרב רא"ם ועם הרב רא"ם עצמו, ותמין לי שיש עליהם והם לא חיים בסרט, או טיפשים.
העכבר שלי מקולקל אז זה נלחץ כמה פעמיםימין
בעידן הפוסט מודרני נהוג לומר ש'אין אמת מוחלטת' ו'כל אחד והאמת שלו'. היהדות לא אומרת את זה. כל בר דעת מבין שהגירוש היה פשע נורא ואיום - ומי שהיה שותף לפשע הזה ישלם על כך, ובודאי שלא יוכל לתלות עצמו בהסתמכות על 'רבנים' כאלו ואחרים - כי "דברי הרב ודברי התלמיד - דברי מי קודמים?"
כמו שרב שיפסוק שמותר לאכול חזיר ביום כיפור - ודאי שאין לשמוע לו, כך גם בנידון דידן, והרב וולפא אמר שהפשע הזה הוא הרבה יותר גרוע מהמעשה שהזכרתי. אין צורך להתלות באף אחד - כל ילד מבין זאת.
כמה דבריםneriag
א. אני לא יכול להתאפק, אבל האם אתה יודע מי הרב שהביא את ספר התורה לגרשון הכהן? רהב שהזכרת לעיל, לא מאמין? הסרט "תפילה לעני", דקה 26:11, לא הצלחתי להעלות את התמונה לפה.

ב. בוא נעשה ראש קטן ולא נבין שיש הבדל בין רב שיפסוק לאכול חזיר לרב שיפסוק לא לסרב פקודה, הרי ראית מה שהבאתי לעיל על דברי הרב אליהו.

אם כל בר דעת מבין שהיה צריך לסרב פקודה אתה רומז משהו לגבי הרבנים אליהו-ליכטינשטיין-עמיטל?
הרב אליהו אמר לסרב פקודה לדבר כזה!בת-אליי
כן?neriag
כנס - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3096963,00.html

הוא חזר בו מאוחר יותר, אבל האם אפילו לחשוב אחרת זה לא חוסר דעת... (חיוך ערמומי)
טוב אני מתחפף, סי יו לייתר. לילה טוב.neriag
זה לא עובד..בת-אליי
רגע לפני הנטישה, בקשר ללינקneriag
אל תלחצו עליו. הוא עוצר באמצע.

תעתיקו את כל השורה ותדביקו בשורת הכתובת
אני מבקשת שתבררו אצל הרב שלכם, אם אכן יש רקאוסנת
אמת אחת ויחידה.
כי זה לא נכון, רק קשה לי להסביר את זה (מחשש שיקטלו אותי).

אפשר לשאול את השאלה גם ככה -
יש "70 פנים לתורה", ויש כמה מקומות שפרשנים סותרים זה את זה. איך זה הגיוני?

אבל באמת תבררו.
או-אה, נגעת במח' נגלה ונסתרneriag
לפי הנגלה יש אמת אחת אבסולותית.
לפי הנסתר יש כמה אמיתות, ואכן אלו ואלו דברי אלוקים חיים זה הלכה ל.
נפ"מ לדוג' היא תפילין של ר"ת ושל רש"י וברכה עליהם. (היה על זה התקפה קשה מאוד של הרב עובדיה על הרב אליהו)

וכמו שכתב כבר בעל המשנה ברורה, במח' נסתר ונגלה הלכה כנגלה.

ולכן נראה לענ"ד שיש אמת אבסולותית, אני רק טוען שהיא לא בכיס של אף אחד מאיתנו, ולא חשוב כמה אנחנו חושבים שאנחנו חכמים, צריך תמיד לדעת, שזה לא 100% שאני צודק, אלא שאולי, כן, רק אולי, הצד השני גם צודק במשהו, ואולי אמנם אני רציני ומחזיק חזק בא"י, אבל החולקים עלי רציניים ומחזיקים חזק בצניעות לדוג'.

ברור שאין דעה אחת מושלמת, אלא "בעקבתא דמשיחא... והאמת תהיה נעדרת", ומפרש רש"י שם: האמת תהיה עדרים עדרים, כלומר בכל ציבור יהיה משהו של אמת שאין בציבור השני, אם זה אהבת ישראל, או לימוד תורה, או דבקות בבורא יתברך, או תפילה בכוונה, ועוד המון הבדלים שאני חושב, שזה שאנחנו ממתגים את עצמנו (אני דת"ל, אני חסיד) כל-כך הורס לנו.

האם בן אדם לא יכול להחליט (והיו רבנים שעשו את זה, אבל הם מעטים מאוד), שהוא גם שם גארטל בתפילות וגם לא אומר "ושמרו" בערב שבת?

כמובן, לא ליצן שלא למד תורה מעולם כמוני ובמחילה אבל כמו רוב משתתפי הפורום, (במחילה, רובנו כאן לומדים בישיבה תיכונית, גמרנו אולי חמש מסכתות בחיים, וגם אותם לא עם ראשונים, ואנחנו חושבים שאנחנו מבינים משהו... נו באמת) אלא רב רציני ובר הכי.
בת אליי, כמה דברים לי אליך:אוסנת
א. גם אם רוב הרבנים אסרו להשתתף בגירוש, זה לא אומר שאסור להקשיב לדעת המיעוט. מה שיוצא מכך, זה שרוב החיילים לא ישתתפו, ויהיו מיעוט שכן.
ב. את ממשיכה עם ההנהגה המגונה, של להחשיב בתור רבנים רק את אלה שתומכים בדעתך. את מעוותת את האמת!
ישנם הרבה רבנים שאמרו שאסור לסרב. המון. רק בגלל שאכן זה מצב עצוב, הם לא טרחו לפרסם את זה.
גם בגלל שהם חושבים שכל תלמיד יבוא לרבו וישאל אותו מה צריך לעשות. לא רצו שכל מי שנוח לו פסק ההלכה - ילך על פיו.
והוספה: החיוב ללכת אחר הרוב הוא כשיש סנהדרין.מ.מ.י.ר
כיום, רק אם כל הרבנים יישבו ביחד וידונו בזה - מה שיפסקו זו תהיה דעת תורה מחייבת.

למרבה הצער זה לא קורה.
לאוסנת וממירהכהניסט הנודד
ר' אברום זצ"ל אמר שבנושא הזה אין דעה אחרת, חובה לסרב. נכון שיש שבעים פנים לתורה אבל הרבה פעמים כשהיו דעות שלדעת חלק מהרבנים הם היו תמוהות זה הגיע עד לחרמות.
גם זה נכלל בתוך "70 פנים לתורה"...אוסנת
אז הרב אברהם שפירא אמר כך, ורב אחר אמר אחרת.
היום אין בידינו לעשות חרמות.

בגלל שכבר באמת נמאס לי, אני אתחיל לומר את כל אשר על ליבי-
תמוה בעיני, איך רק אחרי שהרב שפירא נפטר - הוא הפך להיות כל כך פופולרי. גם לפני היו לו הרבה תלמידים. אבל אחרי - הם כאילו הכפילו את עצמם...
מעניין. הדעות שלו גם לא היו עד כדי כך נחשבות (ואני לא מדברת על סירוב פקודה). פתאום הן כן.
לפני פטירתו, לא היו כל כך הרבה אנשים שקראו לו גדול הדור. עוד יותר - לפני הפסק המפורסם על סירוב פקודה, היו לו הרבה פחות תלמידים. מוזר.

אם לא הבנת מה התכוונתי להעביר פה, במילים פשוטות - אנא! אל תחליפו רבנים כמו גרביים, בגלל שבאופן זמני אתם מסכימים עם חלק מדעותיהם. אם רב - אז עד הסוף.
ציטוט מתוך פסיקתו של ר' אברום זצ"להכהניסט הנודד
כנראה שהחינוך כיום אינו מספיק לחנך את כל הנוער ביסודות אמונה . ויש ללמד
זכות על בעלי דעה כזו , כדין לימוד זכות על כל אובדי עצות בזמנינו כתינוקות שלא
קבלו חינוך שלם לאמונה בילדותם , אבל ברור שאנשים בעלי דעה כזו אינם יכולים
לתפוס מקום בדרג של הנהגת ציבור דתי כשהם מפקפקים במה לבחור , אם בדין
התורה , או אם לציית לבשר ודם שהוא מפקיד בצבא , בניגוד לדין תורה.
ב . נוכחתי לת מהוני בעוד דבר מוזר , שיתכן ואנשים שלעצמן לא יכשלו במעשה
הזה , אבל חושבים עצמם למודי הוראות ליצור פשרות , שאמנם כך היא האמת ,
שאסור מצד הדין , אבל בכל זאת יש נסיבות שבהן אפשר להתעלם מהדין . לפעמים
זה מזכיר כאילו יש כאן ניצוץ של סילוף דעות שיש כאילו גם מצוה באה ב עברה
וצריך לקיימה , ומכנסיים גם מושגים לא הלכתיים של רוה " ק , ומנהיג הדור , ועבד
המלך , וערכי תורה חשובים יותר וחשובים פחות וכדומה , שיש לדחותם , שהם שלא
כהלכה . למעשה הם דברים של אנשים שיש מהם נמוכה דעת בתורה , וחשים
בחשיבה הלכתית שרשית . נכון היה אם היו אומרים שי שנו ת " ח גדול שאומר
שבתנאים אלו ואלו הדבר מותר משום פקוח נפש , וממילא חייבם לציית . אבל
להתפתל לומר שאמנם זה איסור אלא פקודת צה " ל מתרת איסורים , או מטשטשת
חומר איסור של תורה , זה דבר חמור מאד .
מה שכתבי מזן למחות כנגד " רבעלעך " שמ " ימין " שהתיימרו לפסוק בענייני כלל
ישראל , בענין הריגת בני אדם וביום מחתרת נגד הממשלה וכ ' על סמך דעת תורה
שלהם . עתה הגיע הזמן למחות באותה מידה , מאידך גיסא , כנגד " רבעלעך " שבאים
להחניף לממשלה ונסמכים על מליצות מלוקטות לפסוק בעד ציות לממשלה להתיר
איסור גם בניגוד להלכה
על סמך מה את אומרת שרק בגלל פסיקההכהניסט הנודד
שלו לגבי סירוב פקודה יש לו הרבה תלמידים?!
שטויות במיץ עגגבניותneriag
א - אני לא מסכים שרק בגלל הפסיקה על הסירוב פקודה הוא נהיה גדול דור, זה שטויות, מאז ומעולם הוא היה כזה, ומודים בכך גם מתנגדיו, הרב רא"ם, הרב ליכטינשטיין, הרב אבינר, את כל אלו ראיתי כותבים (גם אחרי הפסק וגם לפניו) שהרב שפירא הוא גדול הדור.

ב - ברור שצריך לבחור רבנים לפי הדעות, אלא לפי מה? כשכתוב עשה לך רב הכוונה שאני צריך לעשות הגרלה בין כל הרבנים ומה שיצא לי לבחור? ברור שלא, הרב שלי הוא הרב דב ליאור כי הלך הרוח שלו נראה לי דומה להלך המחשבה שלי. זה הכל.
תאמרו מה שתאמרו, ידעתי שזאת תהיה התגובה.אוסנת
ואני עדיין עומדת מאחורי כל מילה שאמרתי.

לא הורדתי כהוא זה מגדלותו של הרב שפירא.
לפני שהרב שפירא פירסם את פסק ההלכה בנוגע לסירוב פקודה, לא שמעתי כל כך הרבה נוער שמדבר עליו - כמו אחרי שהוא פרסם. הרבה מאוד בכלל לא הכירו אותו מעבר לשמו...
הבעיה היא, מר נריה ג', זה שאתמול הרב שפירא היה הרב (בה' הידיעה), והיום, כשהרב דב ליאור פוסק משהו לרוחי - הוא הרב (בה' הידיעה). מחר, אולי זה יהיה הרב XYZ, שיאמר משהו ממש לעניין... נגד זה אני יוצאת. עם זה אני לא מסכימה.
נעזוב את הנק', שרב צריך להיות רב שמכיר אותך אישית, ושיכול לענות לך על שאלות אישיות בחייך. הרב נסמך על רב אחר - וכן הלאה.
מה שקרה עם הרב שפירא, ואתם יכולים לחלוק עלי (ואני לא מבטיחה שזה לא יראה לי כמו קבירת ראש בחול) - שהוא נעשה פופולרי אחרי אירועים מסוימים, ויותר גם אחרי פטירתו.
אם היה לי כח, הייתי מחטטת בדפים הישנים של הפורום, וסופרת לכם כמה איזכורים של שמו היו לפני פטירתו, לעומת היום.

נכון. הוא גדול הדור. אבל מתמיה אותי למה אנשים מצטטים אנשים אחרים אחרי מותם. אולי כי המתים לא יכולים להגיב ולתקן. (אני לא רומזת, באמת. אני באמת תמהה)
נו באמת,איזה שטויות.אליסף ט
הרב שפירא לימד את רוב רבני דורנו כמה שנים טובות. והיה גדול הדור ע"פ כולם. הרב דב ליאור גאון שבגאונים בהלכה עוד לפני שרב אברום זצ"ל נפטר,כותב מבחני רבנות ויש שיאמרו שעוד בחיי רב אברום הרב דב ליאור יכל להכנס איתו למחלוקות בהלכה. גדולי דור לא סתם הופכים לגדולים.
תגידו מה שתגידו. אין לי על מה להתווכח.אוסנת
ואני לא זלזלתי כהוא זה בגדולתם של הרב שפירא זצ"ל, והרב דב ליאור יבדל"א.

כמו שראש ממשלה הופך להיות ראש ממשלה, גם רב יכול להפוך לרב נחשב. בדיוק על זה דיבר הרב שפירא - על ה"רבעלך".
ואני לא פה לשפוט.
כשר' אברום דיבר על רבעלךהכהניסט הנודד
הוא התכוון ל'רבנים' מצד עצמם (ע"ע אבינר.שרלו), שמעיזים לחלוק על גדולי הדור.
אסנת-בת-אליי
אני לא מזלזלת ברבנים! אני לא אמרתי שאם רבנים אמרו לא לסרב פקודה אז הם לא רבנים! הם רבנים אבל אני ממש לא מסכימה איתם...
ומי אמר שדווקא אני מעוותת את האמת?!
זהו ויכוח שלא יגמרימין
כל מי שעיניים לו ושכל בראשו מבין שהשתתפות בפשע הגירוש היא פשע שאין לו שום צידוק - והשותפים לפשע יתנו את הדין על כך. אפשר לגבב ולקשקש מפה ועד הודעה חדשה, להביא ראיות מפה ומשם, מרבנים אמיתיים ומסתם רבני קיוסקים, אבל בתוך תוכו יודע כל אחד את האמת, גם אם כלפי חוץ הוא עושה הצגות שונות. לכן, חבל על הויכוח, הדברים ברורים ואין מה להוסיף. \

(אגב, זה דומה מאד לעניין ה'רב' ש.א. - שרבנים גדולים וחשובים כבר פסקו מה דינו, אך למרות זאת יש עדיין ציבור גדול שמקשיב לו למרות הכל, ומביאים לעצמם כל מיני צידוקים מטופשים חסרי בסיס וחסרי שחר. מי שרוצה לרמות את עצמו - בכבוד, אבל חבל על הויכוח איתו, לא?).
ת'כלס..כל דיון פה נגמר באותו נושא...בת-אליי
גם נושאים שבהתחלה לא קשורים..
אין ספק, טיעון מנצח.neriag
לא משנה כמה רבנים עומדים מאחוריכם, בתוך תוככם אתם יודעים שאני צודק, זהו, נסתתמו טענות החולקים.

פששש. אני אאמץ את הטיעון.

ובקשר לרב אבינר.

א. מה הקטע של לרמוז, קשה לך להגיד מפורשות, או שככה זה לא ביזוי ת"ח?

ב. פעם גם אני הייתי בפנים בתוך כל השטויות האלו... אבל אמר לי הגרז"ן, ואני מקבל את דבריו - חסרים עוד רבנים? מה אתה מתעסק בזה בכלל? מ ה הנפ"מ של זה לך? הרי גם ככה אתה לא תפסוק כמוהו..
זה טוב שכך הם חושבים, שדעתם צודקת וזהו.אוסנת
אבל הם צריכים להיות מודעים לכך, שיתכן שהיא לא הדעה המושלמת, ושיש להם מה ללמוד מאחרים.
אפשר לומר - "רואים שזה פשע". אבל מגעיל לומר - "כל מי שעיני בראשו ובר דעת יודע...", מכיון שיש אנשים קצת יותר ברי דעת מכם.
תמיכה באסףאנונימי (פותח)
אסף בחור כארז, איש עקרונות ובעל רגישות וחוכמת חיים מיוחדת. הקב"ה סובב את הדברים כך שיטול חלק בגירוש. אלמלא כך, מישהוא אחר בעל רגישות פחותהואכזריות יתר היה מגרש בנבזות ובחוסר כבוד אתאותם צדיקים מבתיהם.
מי שצפה בסרט יכול להבין למה אני מכוון. היות ואני מכיר אותו ומכיר הרבה מאוד ארועים שבהם לקח אחריות מעבר לסמכותו על מנת להקל על המגורשים - בטוחני שהקב"ה סובב את פני המציאות כך שייבחר למשימה.
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך