מכתב של הגרז"ן ששלח לרב אבינר, חובה לראות!!!אנונימי (פותח)

כבוד הרה"ג שלמה אבינר שליט"א

המעשה שהיה כך היה. אמרו לי שנתעורר ויכוח ומחלוקת וכל מיני רינונים וכל מיני הצעות איך להתנהג ולכן הסכימו כולם שכמה רבנים ישמעו את כל המגיבים וינסו למצוא דרך נכונה בענין, ולא רק שהסכימו אלא מעונינים בכך כדי להגיע למנוחה ושלום. ולאור זאת הסכמתי.
אכן למעשה כת"ר לא שיתף פעולה ולכן מה שאמרו לי קודם או שטעו או שהיה חוסר ואי הבנה. עכ"פ למעשה רק מכמה שמתוכם נתקבל אצלי.

וכפי מה ששמעתי כמעט מכל מי שדברנו שפסקי מעלתו מעורר תמיהה. ולכן אפילו הצעתי כשדיבר איתי בטלפון הרב אלירן שליט"א שכת"ר יפרסם שאמנם פסקיו בנויים על מסורת מרבנים גדולים, אבל מכיון שמעורר תמיהה, על כן אשלח שאלות בענין זה לרבנים אחרים.

וזה כמו שמפורש ביור"ד סימן רמב ס"י שאין להורות דברים התמוהים לרבים, ואין בזה פיחות הכבוד ח"ו, ואדרבה מקור השלחן ערוך הוא מגמ' שרבי לא נתן רשות לרב להורות בענייני מומים בבכור שמתוך גודל בקיאותו של רב יעורר תמיהה ויכול להביא למכשול שילמדו ממנו ששוחטין על מום עובר (ומזה שרבי לא אמר לרב שלא יורה באופן שיהיה תמוה אלא [לא] יורה כלל נראה לענ"ד שטעם הדבר שלהורות שלא כדין אי אפשר ולכן אם לדעת רב הדבר מותר לא יכול להורות לאיסור ולכן אמר שלא יורה כלל בענייני מומים)וכנראה או שלא הובנו דברי או שלא מסרו לכת"ר או שהיתה [אי] הבנה.
לאור זאת הוצאנו אני שאין להורות פסקים תמוהים.

אכן אני לא נכנסתי בעצם הפסק אם זה כדין, מכיון שאין אני עוסק בדברים וגם לא שמשתי רבנים זקנים וגם ראייתי לקויה. אבל שאר הרבנים שהם עצמם פוסקים גילו דעתם שאין זה כדין. ומטעם זה לא חתמתי איתם רק אחר שהרב אליהו שליט"א קבל דעתם והוא זה שמשמו נכנסו לענין, כתבתי שמקובל עלי פסקו של הרב אליהו. זה תוכן השתלשלות הדברים.

- - -

לתצלום המכתב

עוד כותב הגרז"ן על הרב אבינר
ואקווה שבזה יחזור השלום למחננו ויחזרו כולם לכבד תלמידי חכמים ואת הרה "ג אבינר שליט"א רב של בית אל וראש ישיבת עטרת כהנים שזכה לזכות הרבים ולפסוק לרבים הלכות בכל חלקי התורה ויאריך ימים על ממלכתו אמן

ובאתי על החתום, כ"ג תמוז תשס"ו
זלמן נחמיה גולדברג

- - -

לתצלום המכתב

לפרטים נוספים על הרב aviner.orgאנונימי (פותח)
סו וואט?neriag
זה כתוב בגוף הההצהרה שעליה הוא חתום, הרב שפירא והוא כתבו במפורש ליד חתימתם שהם לא בדקו את העסק, ומקובל עליהם הרב אליהו, והוא עצמו חתם שהוא לא בדק אבל הוא מינה את הוועדה והוא מקבל מה שהיא אמרה.

מאי נפקא מינא?
די עם הנושא הזהמשהאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך