נשאל כאן את השאלה המתבקשת:האם אתם חושבים שיש מקום (מבחינה רוחנית והלכתית) למפגשים/שבתות פורום מעורבים?
נא לנמק!...![]()
נשאל כאן את השאלה המתבקשת:האם אתם חושבים שיש מקום (מבחינה רוחנית והלכתית) למפגשים/שבתות פורום מעורבים?
נא לנמק!...![]()
לפורום מעורב?
בחיים האמיתיים...פורום הוא עדיין וירטואלי,עם כל הכבוד...
ואגב,לא שאלתי מתוך עמדה מתקיפה...באמת רציתי לשמוע את דעתכם.
עוגי פלצתהיו כמה וכמה דיוני-ענק-מגה-סופר-דינזאור-לגמרי בנושא
לי אישית זה נמאס
יש כאלו שחושבים שכן
יש כאלו שחושבים שלא
יש כאלו שחושבים...
יש כאלו שצריכים עוד לחשוב
בד"כ דיונים כאלו יוצאים בתור אישזהוא וויכוח לא ברור עם הרבה "מסעות צלב" נגד הכופרים...
למה?
השאלה כשלעצמה לגיטימית... הלא כן?...
גם מי שלא דוס לאללה (או דוס לעילא) יש לו תפיסה רוחנית והלכתית מסויימת- ככה שזה עונה לשאלת הייסוד
(בוא נראה כמה אני אצליח להסיט מהנושא את השירשור הזה במקום להתעצבן עליו... לקלקל לאחרים
)
אז זה אומר שאת לא סגורה על עצמך ועל המחשבות שלך
גם אני חושבת שלהיות בפורום במקום לסכם מאמר ללימודים זה בעייתי, אבל בכל זאת אני פה
זה מעיד משהוא על הדוסיות שלי?
(כן!
)
כתר הרימוןסתם כמפגש פורום זה בעייתי
בלי להכנס לויכוח ההלכתי- אם זה למטרת נישואין- אני אישית מעדיף דרכים אחרות להכיר בחורות, סתם ככה.
איש השקיםכלומר, אפשר בהחלט לעשות שבת עם שמירה על גבולות ההלכה ועל אווירה טובה. למרות שזה מאוד מוזר בעיני..
אם זו הכוונה צריך להשתדל שהדיון היה כמה שיתר במקום המתאים על מנת שיהיה ברור.
הלכתית מפגש סתמי של בני העשרה הוא בעייתי ביותר.
בלי להכנס לתאורים הנוראיים שההלכה קוראת לזה.
זה גיל שאפשר להתעלות גבוה מאוד או ליפול למטה מאוד
אם מישהו יודע על חריגה -
נא לדווח במיידי!
אושר תמידי
אני לא חושבת שזה עניין של-
"יש כאלו שחושבים שכן
יש כאלו שחושבים שלא
יש כאלו שחושבים...
יש כאלו שצריכים עוד לחשוב"
^^ זה לא משנה כ"כ מה אתם חושבים, לפני שיש היתר הכי פשוט של העניין הזה מבחינת ההלכה!
אני לא מדברת על דוסים או לא דוסים, אני מדברת על הלכה נטו- יבשה, פשוטה.
שמישו יראה לי היתר של רב מוסמך אחד לקיים כזה מפגש! בלי להתחמק! חשבתי שזה אתר שמוגדר של אנשים שומרי תורה
ומצוות. ביאסתם אותי!![]()
* אני בכל מקרה לא יבוא, אבל הייתי חייבת להעיר את זה.
הרב בני לאו
הרב רפי פרץ (מתיר גם לשיר ביחד)
הרב יובל שרלו
בטח שכחתי כמה...
אבל כולם בגילאים הנכונים ולכן כמעט אין מי שיאסור לדעתי
אם את מדברת על "הלכה יבשה", קודם כל תגידי איפה היא אוסרת דבר כזה....
תחפשי בשו"ת בני בנים
לא זוכרת איזה חלק
הרב הנקין כותב שם שצריך לכתחילא בחתונות לשבת במעורב בחורים ובחורות
כדי שיכירו ויצאו מזה זוגות
(ובגלל שזה חתונה- יש שם אווירה מתאימה ו"מבוגר משגיח" ולא יגלשו לשטויות...)
לא שאלתי את הרב (או את הרבנית שאיתו) לגבי מפגשי פורום
האתגר פה- שתצליחי תקורא שו"ת רציני מסוגת ספרות תורנית מעמיקה
וזה לא באמת תשובה- בגלל שהוא הרב שלי, לא שלך -אז לך זה לא באמת עונה
ובישיבות חשובות בהן הוא מוכר, מחזיקים ממנו מאוד.
(עיין בלשון ההסכמות ובמחבריהן, על כרך א' למשל)
בישיבה בה למדתי (שאיננה ליברלית משום בחינה), והסמוכה למקום מגוריו,
היה מגיע לסדרים והתלמידים נהרו לדבר עמו בלימוד.
על מי שיסמוך - והשאר לו את ההחלטה...
(מתבייש שאני נאלץ לדבר בכלל על הרב הנקין...)
מי שיתעלם מהמציאות יהיה לא רלוונטי
כשזה למטרה הזו, לא הכרתי מישהו שאוסר. כששאלתי את הרב בשכונה (שהוא מרכזניק ודיין) הוא אמר שזה מעולה
זה היה ניצלו"ש קטן שנסיים אותו עכשיו.
הנה שמענו שיש רבנים שאומרים כך ויש שאומרים כך.
(מי שלא ידע את זה קודם...)
ואת הדיבור על רבנים מסוימים נסיים מוקדם.
אבל אם מדובר ברווקים אני חושב שזה בסדר
אני באמת לא רוצה לרדת יותר להתקטננויות על מה נכתב או לא נכתב
מה נאמר או לא
נראה לי הייתי די ברורה
נראה לי הייתה די בוטה באיזה פיסקא מויקי בחרת לצטט פה
(למשל לא בחרת לצטט את המשפט שמדבר על "הרב הנקין הוא תלמידו וממשיך דרכו של הסבא הרב הנקין גדול פוסקי אמריקה בדור הקודם" .... )
התלבטתי מאוד אם לכתוב ולשתף, ואם כן- אז איפה..
בכ"מ- הנושא הועלה ונראה שיש אנשים שזה נוגע בהם.
נתחיל עם כמה הבהרות:
א. מפגש בין החבר'ה כאן- הוא לא סתם.
יש את הסקרנות (הרבה הרבה חתולים!!), יש את הרצון לדעת איך החבר'ה נראים ומתנהגים במציאות (כי מה לעשות, גם אם נקרא הודעות של הכותבים- זה לעולם, אבל לעולם, לא יהיה אותו דבר).
אף אחד כאן לא מחליט להיפגש עם חבר'ה מהמין השני כדי להעביר את הזמן שלו בנעימים...
ב. מכאן המסקנה היא שבוודאי מפגש, לפחות ל*רוב* האנשים כאן, הוא גם כדי לראות אנשים מסויימים.. אם למטרת בחינה לעניין רציני (ר"ל, ממש עניין לנ"ויי), ואם כדי ליישב במוחנו דעות שהצטברו על אנשים מסויימים...
(כי אם לא- לא יודעת מה כן יכול להצדיק מפגש.. מסקרנים אותי עוד הרבה דברים בחיים... אז?)
אז אני לא שופטת אף אחד, ולא אומרת מה נכון ומה מותר.
אני יודעת על עצמי. אני אישית, באה מרקע לא הכי דתי.
אני יודעת שחברה דתית זה שונה מאוד מהחילונית, שאצלהם זה כ"כ לגיטימי ונורמלי להסתובב ולהנות ביחד.
ולא. זה לא חס עלינו. גם אנחנו נהנים מהחברה המעורבת.. רק שאנחנו מנסים רוב חיינו לנתב את הנטיות הטבעיות, אם נקרא לזה כך, למקום הנכון והטוב יותר, לפי הדרכת התורה.
אז כמובן שלכל אחד יש את הבחינה שלו למצב, ועפ"י שיקוליו ורצונותיו יחליט כיצד לפעול.
אני לא באה לומר אם זה בסדר המפגש. ולא אם זה לא בסדר...
ההיפך- אני יכולה למצוא מלא יתרונות ומלא חסרונות לכאן ולכאן.
מה ש*אני* הולכת לעשות, בל"נ, ע"מ להכריע זה דבר ראשון:
לחכות שהמבחנים יגמרו (זה פשוט לא ריאלי בתקופה הנוכחית!!
)
ודבר שני:
לשאול דעה רבנית. (כמובן שאת הרב שלי, כי אני סומכת עליו בעינים עצומות).
בכלל- אני חושבת שכל אחד יכול להפיק מזה רק טוב אם ישתף אדם שסומך עליו בעניין הפורום:
גם לפרסם את זה שיש כאן עולם שלם שאנשים נמצאים כאן ה-מ-ו-ן
וגם לקבל חוות דעת על ההימצאות כאן. כי זה לא כזה עניים פעוט כמו לעמוד בתור לסופר....
**הערת אגב, אני מאוד מאוד מעריכה את הערוץ, ובמיוחד את לנ"ו- שיש לו מקום מאוד גדול במצב שלי היום לגבי "תקופת החיפוש".. וצמ"ע נועד כדי להסיח את דעתי מזה.![]()
לכן, מוזר להחליט להעלות מחדש את ענין המפגש פה, כמעין בריחה מהשירשורים הנוקבים בלנ"ו..
השאלה הזאת רצינית, ולכן- אין להתעלם ממנה, אלא לחפור בה.![]()
הצלחות לכולם.
הרבנים הנ"ל אמרו לך במפורש שאין שום בעיה להיפגש קבוצת בנים עם קבוצת בנות (חלקם נשואים וחלקם רווקים) בלי שום
סיבה ומטרה- סתם, בשביל שיהיה נחמד, מצחיק, מגניב וסופסוף להפסיק להסתקרן מי עומד מאחורי הניקים??!
זה באמת תמוה בעיני.
אשמח לתגובות!
על מה ששאלתי אותך בהודעה שלך...
שהספרדים פוסקים מהשולחן ערוך, והאשכנזים מהמשנה ברורה.
לא כ"כ הבנתי מה את שואלת. אם הרב שלך מתיר לך, אז לבריאות לך נשמה! ![]()
(לפחות ע"פ תוכן התגובה)
ובגלל שאני רואה שלא מובן מי מדבר אל מי, אני מדבר על "ילדה טובה..."
ויש כמה וכמה ילדים חמודים ויראי שמים שבטח מודים לה' בכל יום
על שבזכות מפגשי פורום כאלו ההורים שלהם זכו להפגש.
הנה, מתוך הספר "שובי נפשי", ספר הלכתי שנערך ע"י דוד בן לא"מ חיים הי"ו אברהם. אני מצטטת: "ב. אסור, חלילה, לשבת בצוותא ישיבה מעורבת, בנים ובנות ביחד. וכן, חובה מצד הדין להפריד בבתי הספר בין הבנים לבנות, הן בלימודים והן במשחקים.
קיצוש"ע של הרב גאנצפריד סימן קנ"ב סעיף ח'. "צריך האדם להתרחק מן הנשים מאד מאד. אסור לקרוץ בידיו או ברגליו ולרמוז בעיניו לאשה. ואסור לשחוק עמה להקל ראשו כנגדה או להביט ביפיה, ואסר להריח בבשמים המיוחדים לאשה וכל שכן כשהיא אוחזתן בידה או שהן תלוין עליה. אסור להסתכל בבגדי צבעונין של אשה שהוא מכיר אותה, אפילו הבגדים אינם עליה שמא יבא להרהר בה. פגע אשה בשוק אסור להלוך אחריה אלא רץ שתשאר לצדדין או לאחריו, ולא יעבור בפתח זונה אפילו ברחוק ארבע אמות. והמסתכל אפילו באצבע קטנה של אשה ונתכוין ליהנות ממנה עונו גדול מאד, ואסור לשמוע קול אשה או להסתכל בשערה. "
וכמובן שיש את כל העניין של "לא תרבה שיחה עם האישה" ומושב ליצים..
אני לא תלמידת חכם ולא בייני"ש ולכן זה לא פייר שאני לא יודעת בדיוק מאיפה מצוטטים. תעשו עם זה מה שנראה לכם. ותהיו בריאים.
?
אם המטרה המוצהרת של מפגשי פורום היא פו"פ
אז יוצא לנו דבר אחד-
פאדיחה
מי ירצה לבוא לדבר כזה? מי יישב בדבר כזה בנינוחות? ידבר? יהיה פתוח להכיר אנשים?
אני בטוח שלא הייתי!
אבל אם המטרה המוצהרת היא- להיות נחמדים, לתרגל שרירים באהבת ישראל ופתיחות לכל אדם, להכיר במציאות את הפנים שמעבר לפורום
וגם ברקע מאחורי הכל יש מטרה שאסור להזכיר חלילה-
להכיר לעצמיכם או לחברים שלכם את מי שהכרתם במפגש
אזי יש למיזם סיכוי כלשהוא
לפעמים השיטה החכמה ביותר היא לא להיות ממוקד מטרה
עוד דבר-
כשרוצים להיר מישהוא\היא מהפורום כמסגרת אחד על אחת
ובאים לברר אצל כינויים אחרים על הכינוי הזה-
"תגידי, צאדיקה, את מכירה את הכינוי ההוא? מה את אומרת עליו?"
מאוד מעלה את המניות של בעל הכינוי- להיות מישהוא שראו אותו פעם במפגש פורום, שיודעים קצת מי הוא....
מפגשי פורום לגילאים מסויימים,עם אנשים רציניים שמארגנים את העסק,
שבהגדרה מיועדים למטרת לנ"ו-יש להם מקום.
מפגשים שלא עומדים באחד הקריטריונים הנ"ל-אין להם מקום.
(ולא להפוך את עצמינו לחברה מעורבת-רק בגלל שיכול לצאת ממפגש/שבת כזו זוגות.)
אולי כדאי לפתוח שרשור בפורום המתאים באמת.
כך או כך, אני לא רואה בשבתות פו״פ דבר יעיל במיוחד ויפתיע אותי באמת אם אגיע בסוף.
אולי, תלוי מאד במצב רוח.
מה הלאה בחיים?
תנסו להרוויח יותר?
תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?
תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?
בעו"ס, היינו לימוד תורה.
עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב
חשוב לא להתרגש
כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.
בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.
הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך
מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.
בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.
לא?
היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.
מפה לשם.
בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.
החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.
היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂↔️
ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)
כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..
קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?
או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂
גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,
די דעך.
הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים. כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.
אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולדהערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה
'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'
"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון
ואת אשריהם תכרותון."
יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים
מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום
ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.
מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.
ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.
ובכל זאת אסור להחזיק פסל
תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.
כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א
על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.
צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.
אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:
הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א
זו אמירה מאוד מוזרה.
לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.
שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים
(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)
אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?
התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.
או האריות בכסא שלמה.
גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות
(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)
וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍
תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?
מה עושה את ההבדל?
אה.. וחודש טוב! 😊
אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער
נעשה לו קוקיות, שיהיה בת
איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉
"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?"
"ראש עיר או ראשת עיר?"
כן ראשת זה חארטה..
מחבבת שגרה
היא לא חייבת להיות משעממת
בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה
שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי
לא שזכרתי את זה
אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום
אבל למעשה בד"כ הדרך הכי טובה להשתנות זה ע"י ייסורים, הם הכי פותחים את הנפש והכי מפתחים אצלנו עומק רגשי ואמוני.
אבל יש דרך נוספת. ללמוד להקשיב ולהרגיש את העולם. להרגיש שאתה חלק ממשהו ענק-חלק מהבריאה של ה', וגם חלק מעל ישראל, ואז יוצאים מהאגו ואין כ"כ צורך בייסורים.
"לא הן ולא שכרן" לענ"ד זה לא רק בגלל הקושי שבייסורים, אלא גם בגלל האמת שהם מכסים-שראוי שהעולם של ה' יהיה מושלם, בפרט כלפי אנשים שמחוברים אליו.
חשבתי השבוע שזו הנקודה של שבט בנימין- נס בשביל הטבע, בשביל שהטבע יהיה שלם כי ראוי שהבריאה של ה' תהיה שלמה. וזה סוג של חיבור בין קדושת הטבע (נס בתוך הטבע) לקדושה שמעל הטבע (נס ששובר את הטבע). וזו מעלתה השלמה של א"י שהתבטאה בניסי כיבוש נחלת שבט בנימין ובמקדש ובפרט בקודש הקדשים. וזה שייך כמובן רק למי שמחובר לכלל באופן מהותי, ולמי שמפריעים לו הייסורים בעיקר בגלל האמת שהם מסתירים ולא בגלל הסבל שלו.
יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי
)
שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!
חודש טוב!
לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.