http://www.kikarhashabat.co.il/הרב-בלוי-הבן-שלי-ישרת-ביתד-נאמ.html
במענה לשאלה "אולי גם הבן שלך ישרת ב"במחנה"? ענה הרב בלוי: הוא ישרת ב'יתד נאמן' עם כובע וחליפה.
http://www.kikarhashabat.co.il/הרב-בלוי-הבן-שלי-ישרת-ביתד-נאמ.html
במענה לשאלה "אולי גם הבן שלך ישרת ב"במחנה"? ענה הרב בלוי: הוא ישרת ב'יתד נאמן' עם כובע וחליפה.
בינינו לבין עצמנו, מה הבדל בין "במחנה" ל"יתד נאמן" וכל עיתון אחר. יעביר יתד נאמן למשרד הבטחון סכום חודשי שווה ערך למשכורת של עיתונאי מתחיל ושלום על ישראל.
חסרי כושר גופני, שיודעים רק להפוך דפי גמרא, או שהוא זקוק למפונקות שמסתובבות בבסיס הצבאי של קניון עזריאלי (לא, אין הכוונה לבסיס הסמוך!).
וכאילו שבצבא יש מצוקת כ"א.
יבוטל שירות החובה לאלתר.
אבל מיהן המפונקות שעליהן אתה מדבר?
אגב,
עדיף ללכת לצבא "שמשנה את המהות" מאשר לכתוב ביתד לא נאמן...
גועל נפש של עיתון, המבוסס על טהרת הגזע האשכנזי...
לך דומיה תהילהלבזבז על שום כלום עוד כמה מיליארדי שקלים שחסרים בקופת המדינה.
ולו כדי לסלק משם את כל החיילות. ולפתור אחת ולתמיד את בעיות הצניעות המזעזעות וההפקרות הנהוגה בבסיסים לדבר האסור
אם היו מציעים שבמקום חיילות יגוייסו חרדים.
אבל אף אחד אינו מציע הצעה כזו.
מילא חרדים, תורתם אומנותם,
אבל מה עם ערבים שמנצלים את הזמן של שירות לעבוד ולהרויח כסף? או להתחיל ללמוד מקצועות חופשיים בלי צוי 8 ומילואים...
אבל מה עם הבנות הדתיות שלא מחוייבות לא להתגייס ולא לעשות שירות לאומי,
וגם החלק שכן מסכימות לעשות ש"ל עושות כך מתוך התנדבות בלבד?
לא פחות מהבנים.
ואם לא בצה"ל (ועדיף שלא בצה"ל) אז בשירות לאומי.
ואם לא בשירות לאומי ולא בצה"ל אז מדוע להזדעק על החרדים והערבים?
צריך להתאמץ ולחנך את הבנות לפעול בחייהן מתוך תודעת שליחות.. לעשות דברים למען עמ"י בלי
קשר לשירות הלאומי המוגדר כיום באשר הוא.
אגודות השירות הלאומי כיום מאוד פוליטקאיות יותר מאשר הגדרתן כאגודות ש"ל דתיות...
ואם כבר שירות לאומי, שיהיה כלול בתוכו הפצות, התיישבות ועוד מלא דברים שלא חושבים עליהם או לא רואים אותם כשירות.
או! יש כאן אדם שאומר שירות העם ולא שירות המדינה.. אני גאה בהגדרה הזאת.. אנחנו לא משרתים אפחד
חוץ מאת הבורא.. אנחנו עושים מצוות וחסדים עם העם וזה השירות האמיתי.
אז.. שלא ידחפו בנות למקומות שירות שלא באמת צריך אותם והעיקר לסמן V
והדיון עוד ארוך בנושא.. אז סליחה שניצל"שתי
אז אמרתי למה לדעתי לא בהכרח
רק הערתי,
שאם לא בהכרח אצל בנות,
אזי גם לא בהכרח אצל חרדים וערבים.
אין צורך להשוות בין חרדים ערבים ובנות.. ובכלל
עצם ההשוואה עם ערבים עושה לי בלאכס :/
אני חולק עלייך.
לשרת את העם היהודי ולא את המדינה, ע"י לימוד התורה...
אז את מתכוונת לומר שאת מסכימה עם זה?
בזכות נשים צדקניות נגאלו ישראל, ..כימי צאתך מארץ מצריים אראנו נפלאות.., ובזכותן עתידין ישראל להגאל.
קודם נישא אנו בנטל של נשיאת העובר וחבלי הלידה, אחר כך נבקש מהן לשאת בנטל..
נערה שרוצה באמת לתרום לעם ישראל, תעסוק בהגדלתו הפיזית והרוחנית. במילים אחרות: תתחתן!
כל שירות שהוא שבא על חשבון עיכוב נישואין, לדעתי, "אין הצר שווה בנזק המלך".
חשבון פשוט שעשיתי...
הסודנים לסודן
החרדים לצבא
והערבים? לעזעזל![]()
בס"ד'
שהאלה שלומדים תורה שיישארו בישיבות וימשיכו ללמוד!!!!! התורה זה דבר חשוב לא פחות מצבא! וכל עוד הצבא לא צריך את כל מי שבגיל של שירות מילואים, אז שלא יגייסו את החרדים (וגם את הדתיים לאומיים / חרד"לים וכו') שלומדים!!!!! את האלה שלא לומדים שיגייסו או שיתנו להם לעשות שירות אזרחי.
כמו כן, אם רוצים לגייס את החרדים (וגם את האלה מהציבור שלנו שההלכה חשובה להם ולא מתפשרים) אז חייבים לאפשר להם תנאים לכך. אם לא יאפשרו להם את התנאים שהם רוצים (כשרות, צניעות וכו') אז החרדים לא יתגייסו ובצדק.
כמו כן, אני חותם פה ב-100% שאם הצבא היה מתאים עצמו לחרדים, אז רובם הגדול היה נוהר לשם, מכיוון שהיום גם הציבור החרדי נפתח והבין שזה משתלם לו לעשות צבא. אבל מכיוון שכופים אותו עם כל מיני חוקים, אז הם הולכים "ראש בקיר". אם בממשלה ובצבא היו מפעילים מעט את השכל שלהם הם היו מתאימים את עצמם לציבור שומר התורה ומצוות (לא לאלה שמוכנים להתפשר פה ושם על מצוות והלכות. וכן, אני יודע שאני תקיף בעניין, כי הנושא הזה כאוב בעניי וגם בגללו הוגדרתי ככישלון החינוכי של הישיבה התיכונית בה למדתי) אז ממזמן הכאב ראש הזה היה יכול להיגמר עם פתרון מצוין.
ובסופו של דבר אלו לא החרדים שהולכים ראש בקיר אלא הצבא והממשלה שהפתרון נמצא להם מול העניים אך הם מנסים לעשות את זה בדרך של שנאה כלפי החרדים והשביל לדפוק אותם ולכן הם עושים את זה בתור חוק, מה שיגרום לחרדים לא לרצות להתגייס, ואם הם לא רוצים הם גם לא יעשו את זה, כי החרדים יודעים להלחם על העקרונות שלהם.
בס"ד
לשבת וללמוד ?
למה השוויון בנטל לא שווה גם בחלק הרוחני.
כמו שהם רוצים שנעשה את הדבר שחשוב להם שנשרת בצבא
שהם יעשו את מה שחשוב לנו וילמדו תורה!
סתם שאלה: "הדבר החשוב להם שנשרת בצבא"????
מה לתורה לא חשוב שכל יהודי ילך להלחם על א"י?
רק השבוע קראנו בהפטרה: "לבי לחוקקי ישראל המתנדבים בעם, ברכו ה'" שזה בפשטות שבח למחוקקי ישראל=אלה שלומדים תורה שהתנדבו להיות חלק מהמלחמה נגד סיסרא שר צבא חצור וצבא.
בעז"ה שאנשינו יעשו ויצליחו הן בלימוד תורה והן בהגנה על ארצנו וכבישתה. בעז"ה נעשה ונצליח. "חזק ונתחזק בעד עמינו ובעד ערי אלקינו וה' יעשה הטוב בעיניו".
בס"ד
מתי תבינו שהעולם לא יכול להתקיים בלי בחורי הישיבות ?!
שאם כל עמ"י יתגייס לצבא זה לא הפתרון לשמירה שלנו .
השמירה שלנו זה התורה.
וזה שהם מנסים לגייס בכוח בחורי חמד שרוצים ללמוד!
רוצים ללמוד יכולים ואוהבים את התורה !
כי מבחינתם הצבא זה אידאל וצריך שכווווווולם התגייסו!
אזזז מבחנתנו התורה זה האידיאל וצריך שכווווווולם ילמדו!
חייב את התורה בארץ ובעולם .
התורה מגינה ומצילה !!
למה לא מחוקקים חוק של שויון בנטל גם בדת?
למה בעלי שרוצה לשבת וללמוד תורה והוא יכול ומסוגל ואוהב את זה כ"כ.
צריך להתגייס כדי לקחת חלק בנטל.
וחילוני לא צריך לקחת חלק בנטל של הדת ולשבת וללמוד תורה?
למה ?
מה ההבדל ?
הרי אנחנו יהודים ומצווים ללמוד את התורה ולקיים אותה.
למה אף אחד לא קם וזועק את הזעקה של הקב"ה שהוא רוצה שכולם ילמדו תורה ?
למה ?
#שאלה: האם נכון שהעם בגיל יוצאי צבא היה מתחלק לשלוש חטיבות, שליש לחמו,
שליש שירת בעורף ושליש למדו תורה?##
לא שמעתי על כך. כמובן, מי שהיה לקוי בגופו ולא היה מסוגל להילחם לא היה יוצא
למלחמה (עיין רש"י דברים כ א). וכן מי שבנה בית ולא חנכו וכו' "כל אלו שחוזרין מעורכי
המלחמה, כששומעין את דברי הכהן חוזרין ומספקין מים ומזון לאחיהם שבצבא ומתקנין
את הדרכים" (רמב"ם, הלכות מלכים ז ט). כלומר עסקו בתפקידים לא מלחמתיים. אך
לא מצאנו ברמב"ם בהלכות מלכים ומלחמותיהם שמי שלומד תורה פטור מן הצבא. ומה
שכתב הרמב"ם בסוף הלכות שמיטה ויובל שמי "שנדבה רוחו אותו והבינו מדעתו להבדל
לעמוד לפני ד' לשרתו ולעבדו לדעה את ד' וכו' הרי זה נתקדש קדש קדשים ויהיה ד' חלקו
וכו", אין שם פטור הלכתי מלשרת, אלא הבטחה אלוהית לעזור לו להקדיש כל חייו לעבודת
ד'.
יש לך מקור יותר ספציפי, יותר ממוקד ברמב''ם?
"אתה, אתה ואתה - תלמדו תורה".
מי שרוצה ללמוד, שילמד. מי שלא, נכניס אותו
בכוח לישיבה? למה ללכת רחוק? אולי נכריח את
כל בוגרי הישיבות התיכוניות ללמוד בישיבה?
אנחנו מאמינים בזה והם לא. אם הם לא רוצים ללמוד,
הם לא ילמדו גם אם הם יהיו בישיבה.
את מציעה מפעל החזרה בתשובה סיטונאי? איך זה
אמור להחזיק? אני באמת לא מבין.
ללמוד משהו, דברים שפיספסת.
קודם נביא הסבר פשוט מאוד למה לא מכריחים ערבים לשרת בצבא
כי הצבא הוא לשמור על מדינה יהודית. אם זו לא הייתה מדינה יהודית, לא היה צורך בצבא.
והערבים לא בטוח האם שאיפתם שתהיה פה מדינה יהודית.
כל כך פשוט.
אבל בשביל שתהיה פה מדינה יהודית יש משהו עוד יותר חשוב מאשר השירות הצבאי, ולזה חייבים להתגייס:
הבעייה הדמוגרפית!
אם כן, אם כבר רוצים לסמן משתמטים, צריכים קודם כל לסמן את אלו שמשתמטים מהמאבק על הבעייה הדמוגרפית, בומיוחד אלו שמחבלים בזה.
אפשר לנצח עם צבא יותר קטן ואיכותי, אבל עם יותר קטן במספרו, אנחנו מפסידים גם אם תהיה עליונות צבאית עילאית.
לכן יוצא שהחרדים הם הכי הכי קרביים!
אחי החרדי, אחותי החרדית, אתם הכי הכי קרביים, ואני גאה בכם!
מדינה יהודית, לא היה צורך בצבא"
אז למה בימי דוד המלך היה צבא?
מה דעתכם?
בס"ד
אתם חושבים שזה כ"כ פשוט ללמוד ?!
לא זה לא פשוט זה קשה ומצריח המון כוחות נפש.
אתה חייב לאהוב את זה אחרת זה לא ילך !
זה לא פנן לשבת וללמוד.
בעלי אברך ואני רואה כמה הוא משקיע הוא מגיע בשעות הערב ויושב ללמוד עוד כי יש לו מבחנים .
אסור להם לדבר בפלאפון .
ואיחור זה מאוד בעייתי שם .
הוא משקיע המון אנרגיה.
ומזלזלים בהם -- אתם לא מתגייסים אתם לא שווים ?!
ה' מאושר בו !
מאושר!
הם לא כמו החיילים שכולם מתרגשים מהם הנה עוד חייל !
הוא משקיע לא פחות !!
הוא בצבע של הקב"ה בד' אמותיו.
הבין הזמנים הזה זה מנוחה שחרור לנשמה .
[למרות שגם אז הוא יושב ללמוד .]
הם יקחו אותם בזמן הזה לצבא ויחזרו אותך אחרי שבועיים
א.זה לא יעיל .ב.לא יעשו בזה כלום . ג.הם יבאו בלי כוחות אח"כ לסדר הבא.
אני לא מבינה מה הבעיה באלה שכן רוצים ללמוד .
לתת להם ללמוד.
לאפשר להם .
ואלה שלא לומדים כן גם החרדים לגיייס ומהר אני בעד.
אבל אברכים צדיקים שאוהבים ללמוד ורוצים ללמוד ויכולים למה לא לאפשר להם ?
למה ?
למה להקשות עליהם כ"כ?
למה לא לעזור להם ?
לחזק את ידם ?
להביא להם קיצבה יותר גדולה מ800 שקל ?
למה ?
הרי הם עושים משו לא פחות חשוב מהחיילים!
למה מחלישים אותם למה ?
כואב לי כ"כ..![]()
וגם מנוצל להתאווררות בדרך...
לימוד תורה הוא עבודה קשה ומלחמה יומיומית. בחורי ישיבה לומדים לא פחות מ-14 שעות ביום.
הם זקוקים לבין הזמנים כדי לנשום.
וגם את הזמן הזה הרוב מנצלים לחזור על הלימוד ולסיים נושאים
במסגרות פחות מחייבות.
חשוב שנעשה סדר- לא כל החרדים שלבושים כמו חרדים וגם רשומים בישיבה באמת לומדים וברצינות כזאת שתפטור אותם. יש כאלה שבאמת לומדים ולהם ראוי לאפשר לדחות גיוס ולשרת שירות מקוצר.
נראה לי השאלה מה חשוב יותר הלימוד או השירות בלל לא רלוונטית. אנחנו רואים בתנ"ך שיפה מאוד דוד המלך שאי אפשר לחשוד בו בחיפוף בלימוד היה חייל רציני ביותר שעשה כיבושים מדהימים!! ואפילו לפני כן - הפסוק שכל הזמן רץ לי בראש הו "האחיכם יצאו למלחמה ואתם תשבו פה?" זה לא אנחנו המצאנו, זה התורה!!
ומצד שני - כל העניין של הגיוס צריך להיות בצורה חכמה יותר. הייתי הרבה באיזורים של חרדים ומה לא ראיתי: חרב הגיוס, גזירת הגיוס (כאילו מדובר בקנטוניסטים....) תפילה לביטול גזירת הגיוס. סתם הרווחנו עוד אנטי של החרדים כלפי המדינה.
לא צריך להתייחס לגיוס כאל מטלה מעצבנת ש"זה לא הוגן שאנחנו כן והם לא" אלא שזה זכות להתגייס!! מלחמת מצווה!! הזדמנות להשפיע! אולי אם יהיו בצבא עוד חיילים שהתורה וההלכה הם נר לרגליהם תהיה לזה השפעה על פעולות הצבא! כי בעיקרון מבחינתי עכשיו תפקיד הצבא חוץ מהגנה הוא להעיף את כל הערבים מארץ ישראל שלנו! וזה מהתורה "לא תחנם" - לא תתן להם חן ולא תיתן להם חניה בארץ!!! ותהיה בעז"ה השפעה שלא יהיו בנות בצבא שזה ממש בעיית הבעיות- גם צניעות וגם דופק את הצבא עם פחדניות (ואני לא סתם מדברת- יש יותר מדי סיפורים... שמעתי לאחרונה על חיילת שבאמצע פעולה התקשרה לאמא שלה בפלאפון (מה הוא היה עליה???) ובכתה לה שיורים פה...)
בקיצור (?
)נראה לי שקודם כל צריך לפעול להתייחסות שלנו ושל כל החברה הישראלית אל הצבא (מה עם כל המשתמטים של תל אביב?) ואח"כ בדיבור יפה ונורמלי לנסות לגייס חרדים בצורה לא כ"כ גורפת ולאפשר להם להתגייס בצורה שיוכלו לשמור על עצמם !! אולי אם הרבנים החרדים יראו שחרדים יוצאים מהצבא באותה רמה רוחנית שבה נכנסו ולא הדרדרו וכו' זה ייראה להם פחות טרגדי?! זה לא יילך להראות להם את החיילים הדוסים שלנו - לא זה ישכנע אותם....
ועוד איזה משהו שממש כואב לי - נראה לי שאיכשהוא עם כל הבלגן על גיוס חרדים הסיפור יצא לגמרי מגבולות הגיוס, נכנסו פה המון שנאה כלפי חרדים וטענות - למה הם לא עובדים ולמה הם מתבדלים ןלמה ולמה ולמה. יאלללה אהבת ישראל!! יש לנו קצת טענות עליהם אבל אלו אחים מתוקים שלנו שחיים קצת אחרת. למה את הלייטים שלנו אנחנו מסוגלים לקבל (כולל זלזול בהלכה, כאילו שהיא איזה המלצה...) ואותם לא? (ואת החילונים בכלל... נראה לי שיש כאלו שחושבים שבמצוות אהבת ישראל "לאהוב כל אחד מישראל אהבת נפש" צריך לשנות את הניסוח ו"מישראל" צריך להפוך ל"שחילוני") אני לא אומרת שבהכול הם יותר דוסים וטובים מאיתנו (אני אישית ממש לא מרגישה פחות דוסית ומקפידה על מצוות והלכה מחרדים) אבל א. בחלק כן הם יותר טובים מאינו וצריך ללמוד מהם המון ב. צריך לאהוב בכל מקרה!!!!!
סליחה על האורך הבלבול והבלגן, ערבבתי כאן בערך כל מה שאני חושבת על זה ויצא ככה.... ואם יצאו דיבורים שמשתמע מהם שאני כביכול שונאת לייטים וחילונים אז ח"ו ח"ו ח"ו!! פשוט רציתי להראות שלא צריך לשנוא חרדים יותר מהם. פשוט לאהוב את כולם!!
גם בתקופות הקדומות יותר זה היה מחולק לשניים-
היה את חצי העם שלמד תורה להצחלחות במלחמה
והיה את החצי השני שנלחם ובנוסף גם למד תורה!
אני לא חרדיה או משהו כזה אבל חייב שיהיו לומדי תורה..
אם יש חרדים שהם למדנים אמיתיים- זה ממש לא טוב חעמ''י להוציא אותו מהתורה!!!!!
נכון חלקית.
כולנו יודעים כל הסכם יששכר וזבולון אבל לא כולנו יודעים שדם יששכר הצדיק שישב ולמד תורה- לחם.
אני לא יודעת מה היה בכיבוש הארץ אבל כישראל היו בצרה והיה צריך אותו-וודאי לחם! במסירות! לא אמר אחרים יעשו ואני ילמד תורה כי זה חשוב אלא כשצריך הוא נלחם.
כמו שנאמר בספר שופטים בשירת דבורה: "ושרי ביששכר עם דבורה ויששכר כן ברק.." וגם נאמר "לבי לחוקקי ישראל המתנדבים בעם, ברכו ה'"-שבפשטות מדובר על אותם לומדי תורה(המחוקקים) שהתנדבו למלחמה וכמובן גם יהושע אותו "נער לא ימוש מתוך האוהל,- משרת משה הצדיק שלומד תורה ממשה כל הזמן, הוא זה שהיה המנהיג הצבאי בכיבוש הארץ. לפי מה שאני מבינה מהתורה, יהודי טוב זה יהודי שגם לומד תורה וגם מתגייס. זה לדעתי מה שהתורה רוצה. (לא שאני מזלזלת ח"ו בלימוד תורה אבל אפשר בהחלט לשלב- ברור שזה אומר ללמוד קצת פחות אבל זה נראה לי חינוך לאחריות התורה דורשת אחריות זה המצוות ולדאוג לעם שלך זה נראה לי אחריות של בן אדם. ומי שמסוגל להתגייס ולתרום לעמ"י אז כן שיתגייס!!! לא במקום לימוד תורה אלא במקום לימוד תורה במשך זמן קצר מאוד יחסית לכל ימיו שהוא לומד - שנה ו4 זה ממש קצת!)
אין אפס,אם יהיה פחות לומדי תורה או פחות לימוד תורה המצב שלנו לא יהיה יותר טוב (גם אם זה יחזק את הצבא)
כי כולנו יודעים ש"אין לה' מעצור להושיע ברב או במעט" (נאה אתכם-מאטיפה המקור?
) ואנו מצויים:"כי תצא למלחמה על אויביך וראית סוס ורכב עם רב ממך לא תירא מהם כי ה' אלקיך עמך המעלך מארץ מצרים".
אז ברור שמי שנותן לנו כח להצליח במלחמה זה ה' וברור שאם נהיה צדיקים נצליח ואם לא אז לא. אבל בכל מקרה אסור לסמוך על הנס ויש להתגייס. אני לא חושבת שצריך לעשות את זה בכפייה אלא בהידברות וגם יתכן שיהיו כמה מאות שלא יתגייסו יתכן שזה יהיה טוב אם הם באמת עילויים אבל יותר מזה ברור לי שזה לא טוב. (אגב , לדעתי אנחנו רוצים בצבא דווקא את לומדי התורה, האברכים הצדיקים. אלה שלומדים תורה הכי חשוב שיהיו בצבא! )
אי אפשר להשאיר הכל על החילונים והדתיים,
גם החרדים צריכים להתגייס לדעתי.
חשוב כמובן שישארו לומדי תורה,
אבל נראה לי שברור לכולם שציבור שלם לא יכול ככה לפרוש.
מצד שני, אי אפשר להכניס את החרדים במצב הנוכחי.
הצבא לא מתאים להם, ברמות מטורפות.
הם פשוט *לא* יסתדרו שם.
ואם תהיה להם נפילה רוחנית גדולה- זו רק אשמתנו.
לכן לדעתי יש להתאים את הצבא לחרדים, אבל באמת להתאים,
לגייס את רובם ולהשאיר חלק לומדי תורה.
חשוב מאד שתהיה מסגרת תורנית בצבא,
סוג של ישיבות הסדר לחרדים.
וואו. כמה כתבתי (:
דיברתי על זה אתמול עם חברות שלי...
(:
ליל"ט ![]()
מדמיין -
מה שחשוב כרגע לדעת ולהחזיק איתו, זה שהכנו את האירנים שוק על ירח. צה"ל (וגם צבא ארה"ב) פעל בשמי אירן, כבמגרש הבית. הגענו למרחקים הרבה יותר גדולים ממה שהגענו ב'עם כלביא' מהים הכספי ועד האוקינוס ההודי. אירן איבדה את כמעט כל ההנהגה הרוחנית, הפוליטית והצבאית ואלפים מכוחותיה. חטפה מכות קריטיות לתשתיות, לתעשיה שמיועדת ליצור טילים ובכלל - לכלכלה שלה.
את כל זה עשינו בלי אף נפגע מכחות האוויר והקרקע שפעלו באירן ו(כל אחד עולם מלא ובכל זאת )מעט מאוד נפגעים בעורף.
לגבי ההמשך יש כמה אפשריות, מיידית -
*קריסה של הפסקת האש, מה שאומר שנמשיך לכתוש אותם
*האירנים מבינים כמה הם איבדו ושומרים על הפסקת האש באדיקות ואנחנו פנויים לטפל בלבנון ועזה.
לטווח יותר ארוך, האפשרויות -
*שרידי השלטון הנוכחי (אלו שטראמפ הכריז עליהם כ'מתונים שהשארנו בכוונה') מחזיקים מעמד וכדי לשמור על ראשם מחובר לגופם, מתחילים לשתף פעולה במידה זו או אחרת. (בדומה לוונצואלה כיום)
*הם מנסים להשתקם צבאית ואז בעוד שעתיים/יומיים/שנתיים נעשה עוד סבב כמו שהיה.
*החלשנו את השלטון כל כך, שהתהליך הפנימי יביא להחלפתו. כמעט קרה לפני שלושה חודשים, רק שעדיין היה להם כח לטבוח באזרחים.
נ.ב.
למי שכבר מתכנן ליום העצמאות להשלים את כל מה שלא עשה בפורים/פסח, רק מציין שזה בדיוק המועד הרשמי של סיום הפסקת האש...
איראן פשוט נכנסה לסבבים
ותכלס
חיזבאללה חי ובועט
כנ"ל איראן
(כן פגעו בהם
מסתבר שהם עדיין חיים כרגיל)
מקווה ששומרים טוב שחמאס לא יחזרו לחיים
ואנחנו נמשיך לחיות על החרב
כי לעצום עיניים זו כבר לא אופציה
הם אמנם עדיין מצליחים לבעוט, אבל חלשים מאי-פעם.
כמה הפחידו שנים מאיך תראה המלחמה עם חיזבאלה (זוכרים את הבהלה לגנרטורים?) ושלא לדבר על כמה שבועות מתחת לאדמה. אז פעלנו חופשי בשמי אירן מצפון לדרום וממזרח למערב וכל כחותינו שבו בשלום מהאוויר וכן, גם מהקרקע. הישג עצום שאיש לא חזה.
אז כן, הדרך לגאולה השלמה מורכבת וארוכה. בניגוד לאיך שהדברים מצטיירים ממרחק של שנים - אף מלחמה לא הסתיימה בניצחון מוחלט. יתכן שכעת כשההנהגה האירנית חלשה מאוד - השלטון שם ישתנה בתהליך פנימי ויתכן שאכן נצטרך עוד סבב. עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה. מסבב לסבב אנחנו חזקים יותר והם מצליחים פחות ופחות. אם לפני ארבע שנים חיסול של בכיר אחד בעזה, הריץ את גוש דן לשבוע במקלטים, היום חיסלנו את כמעט כל ההנהגה הדתית, הפוליטית והצבאית של אירן והחיים המשיכו קרוב לכרגיל.
צה"ל יושב היום על כל קו הנ.ט. בלבנון, והולך ומחליש את חיזבאלה. גם מול חמאס, עדיין הנצחון לא מוחלט - אבל צה"ל חוצץ בין הישובים לבינם ממשיך לחסל בהם והם לא מגיבים.
בעז"ה עוד לא נאמרה המילה האחרונה.
כדי לתקוע את תושבי הצפון מעל חודש בממד/ כדי לשתק מדינה שלמה כנ"ל
מנטרות של גאולה שלמה לא יעזרו לתושבי הצפון במערכה הבאה כפי שלא עזרו להם במערכה הזו או בקודמות
חיים.
תושבי מטולה, נאחזו בקרקע במציאויות קשות מאלו ובזכותם יש לנו מדינה וצבא ואנחנו יכולים לשבת כאן ולדון בזה...
(רק נזכיר, הריצה לקנות גנרטורים מחשש מחיזבאלה, היתה בתל אביב, לא במעלות).
מוכרי הוודאות: הפרשנים לא מספקים מידע אלא ממלאים צורך פסיכולוגי
אני ממש ממליץ להשתחרר מחיפוש הוודאות. זה מובן, זה צורך אנושי, אבל זה רק משבש אותנו.
מציע, כמו שפעם שרו בשמאל: "אל תגידו יום יבוא - הביאו את היום!", במקום להתבחבש בתחזיות מתבדות, שכל אחד ישאל את עצמו, מה הוא עושה כדי להביא את עם ישראל למקום יותר טוב מעשית, תודעתית ורוחנית.
אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.
ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...
מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.
הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.
נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים
ליהודי אוסטרליה
העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.
אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות
איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!
קטע מהספר "בעל שם טוב", פרשת ראה אות ו:
אמרו חכמינו ז"ל: "ולמה נקרא שמה ראה? שרואה ביותר כו' תנא עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל". שמעתי [בשם ר"י בעש"ט ע"ה זצוק"ל] ... פירוש, אדם שאינו הגון נקרא בבל - כי עומדים בשטותים והבלי עולם, ואדם הצדיק נקרא ארץ ישראל. וזהו פירוש הגמרא: עומדת בבבל, פירוש בשטותים, ורואה על אדם כשר נבלה, והיינו נבלה בארץ ישראל באדם כשר.
אין שום ספק, שכאחד שרואה פשע בכל חוסר יחס למקרה אלימות יחיד של נער שוליים באיזשהו מקום - הוא יזדרז לגנות את האלימות ביבשת שלו...
בבחירות בגלל המבצע. אז הם מתחילים ללכלך עליו שהביא הפסד מביש.
אפשר לחלוק על ההחלטה להפסקת אש. אבל:
א. מה הם היו עושים במקום?
ב.הם יודעים עוד מה התכנון בעתיד?
ג. איך הם היו המתמודדים עם טראמפ?
ד. אין ספק שזה הישג מרשים שהחליש מאוד את איראן במחיר מינימלי מאיתנו. גם אם לא מה שציפינו לו
עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.
ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?
האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.
קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.
זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.
בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.
הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.
לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.
מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.
למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?
אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'