שיציגו מהצד שלהם מישהו שיבכה...מוטיז

הרב שטיינמן פרץ בבכי: "קורעים אותנו מהתורה"

במהלך כינוס ההנהגה הרוחנית של יהדות התורה פרץ הרב שטיינמן בן ה-96 פרץ בבכי מר במהלך נאומו וזעק כי "רוצים לקרוע אותנו מהתורה" 
בהנחה שזה אמיתי, אני בכלל לא בטוח, או שכן או שלא, אבל בהנחה שזה אמיתי והרב שטינמן באמת פרץ בבכי. כל אלו שדורשים לגייס את בני הישיבות אמורים לקפוא בבלבול. אני לא מדבר כעת על האם זה נכון או לא נכון, ואת מי צריך לגייס, אבל אני רוצה לראות מישהו מהצד השני שיבכה על גיוס בני הישיבות, כלומר בעד הגיוס והשוויון בנטל.
אף אחד לא יבכה... רק ידברו יפה בתקשורת. ולכן כולם צריכים עכשיו לקפוא בבלבול, ולהבין שגם אם יש איזשהו צדק בטענות - מדובר כאן באנשים שהמנהיג שלהם בוכה על הנושא, ושכל הצורה שבה מנהלים ת'קמפיין הזה היא מפגרת ומעוותת. אבל אף אחד לא יקפא כי זה באמת בסה"כ קמפיין.
הום, אני דיברתי.  (לא יודע מה קרה לאנטרים)

קולע ביותר.כוכב ים
צודק לחלוטין.פייגליניזית

ההסתכלות הזו, שהיצגת מעניינת... ונכונה מאוד. מאוד.

(כמו תמיד, כשיש לך יציאות, אתה צודק...

<בצחוק!!!!> )

השמאל צועק על החרדים ומתכוון לציבור החרד"לניקימושיקו

ביטול חוק טל זה קבירת ישיבות ההסדר

אולי החרדים מגזימים בהצגת הדברים וגורמים לו לבכותאיש השקים
אולי החרדים גרמו לרב עובדיה לומר שהבית היהודי בית של גויים?

אולי הם צרכים לעשות חשבון נפש על התנהלותם?

אולי..
אל תהרסואת הדברים העמוקים האלו, שמוטי הציג.פייגליניזית

תראי. על מה שהיה עם ש"ס אפשר לדבר. הצהרת הרה"ג עובדיה יוסף שליט"א- הייתה אך ורק, ואני מדגישה אך ורק בזכות אותם עסקנים שהקלוקולת התגברה עליהם באותם רגעים והציגו את הדברים כלפי מרן בכזו אבסורדיות. 

אבל במטותא, אל תשוו בין הבכי, קורע הלב, של הרב שטיינמן לבין מה שהיה עם ש"ס!!!!

זוהי תשובה אדירה וחותכת לשאלה מהי מסירות נפש, ורואים זאת. ברור.

כי התורה כוללת כל הטובות שבעולם.

(ושים לב, שדמעות אלה, שנשפכו אך ורק עבור עולם התורה, בפרט, ושביל לומדיה בכלל, הן רחוקות כמרחק מזרח למערב, ממה שהיה בש"ס, ששם הקריאה לא הייתה למען לומדי התורה, אלא כנגד משרתי צה"ל...)

אני עם אישנשמה צפתית
קראי את תגובתי אליו.פייגליניזית
קראתי ותאמיני לי שעומדות לי על קצה הלשון כמהנשמה צפתית
תגובות, אבל מהבחירות האחרונות החלטתי להשתדל לא להיכנס לויכוחים חסרי תכלית.
אם זה אכן חסר תכלית, חבל לברבר.פייגליניזית

אבל השאלה היא למה זה חסר תכלית. (מבחינתך) ולמה כל כך חשוב לך להדגיש שעומדות לך על קצה הלשון כמה תגובות.

אמרתי רק אולי..איש השקים
זו מסירת נפש לחינם!איש ימיני

בכי לחינם! במקום לבכות על כך שמגייסים מישו שלא לומד, צריך לשמוח ולעודד אותו להתגייס, שיעשה משו טוב לעם ישראל!

מי שבאמת גורם לקרע זה הדם יהודי שהישיבות טבולות בומושיקו

שהישיבות קיימות על כסף שטבול בדם יהודי - אפשר להבין למה התורה לא מגינה על הלומדים שם..

קודםכל - אני דיברתי בהנחה שהוא בכה..מוטיז

יכול להיות בהחלט שאתה צודק, אבל אל תשכח שהרב שטינמן היה מעורב בהקמת (או בעידוד הקמת) הנח"ל החרדי.. הוא כן יודע מה קורה. כלומר.. מה כבר יכלו לספר לו? שכולם בצבא גויים? הוא התעסק ועודד את עניין הנחל החרדי.. אז קשה לי להאמין.

מה שגורם לו לבכות זה זה שהפעם זה באמת נראה מבוי סתום. ברור לי שלעולם לא יצליחו לגייס אף אחד בכח ושככה לא יגייסו את החרדים, אבל זה כן נראה מבוי סתום.

וזה לא משנה עד כמה הבכי הזה נכון או לא נכון, הרי לא אמרתי שבודקים מי צודק לפי זה.. אבל בצד השני, עם כל השקרים ההרבה יותר גדולים שמספרים להם בתקשורת - מעולם לא בוכים.

ואגב, אלו לא "החרדים".מוטיז

זה העסקנים.. 

החרדים נפגעים מזה יותר משבנט נפגע מזה.

מהומה על לא מאומהמשה

את צבא החובה צריך לבטל. הוא סתם בזבוז משאבים עצום ומטופש.

לשלם משכורת ראויה למשרתים, לפטר ולסלק את הבטלנים ולשחרר מהכלובים בישיבות את כל השאר...

אני אגיד לך מתי הם בכומאמע צאדיקה

אתה יודע מה?

אני אספר לך סיפור אחר... שראיתי ושמעתי באמת

פעם היו בין חברותי השותפות לדירה 2 בנות -אחת אח שלה היה טייס בחיל האוויר (נהרג בפעילות מבצעית -לא נזכיר איזו מחשש לאווטינג חמור מידי...) השניה היתה בשנה-בארץ (היא עשתה עליה כמה שנים אח"כ...)

פעם אחת הבחורה החוצניקית אמרהל י משפט- הזוי לחלוטין וכנה ביותר -

זה לא פייר שהחברה שלנו בוכה בלילה כי אח שלה נהרג, ואחים שלי בכלל לא עושים עליה ומתגייסים

כן

יש צד שבוכה ואומר- אם בני תורה היו נכנסים לצבא ומעלים את הרמה שלו....

למדנו כמה שונאיהם של ישראל נפגעים כאשר החיילים היהודים הם לא מספיק צדיקים ויראי שמיים ועושים מצוות שומרים על קדושה

יש צד שבוכה ואומר- אילו כל חייל שמתגייס לצבא היה מקיים את החצי השני של שיוויון בנטל ולומד קצת תורה.. קצת משהוא על משמעות החיים ועל המסורת...

התיקשורת לעולם יהיו זבלים, תסלח לי על הביטוי, מחרחרי ריב ומדון, שונאי חרדים, בלי כבוד לערכים של שומרי מסורת

למה דמעות של גדול תורה- יזיזו להם?

מוטי לא אמר שמי שאח שלה נהרג לא בוכה.!!!!!!!!!!!!!פייגליניזית
עבר עריכה על ידי פייגליניזית בתאריך ל' בשבט תשע"ג 01:46

אל תוציאי דברים מהקשרם. במטותא!

'צדיקהאחותך'-לצערנו הדמעות לא "יזיזו" לתקשורת,כוכב ים

ככל הנראה.אבל-לכל הפחות כדאי שלנו,שומרי המצוות,זה כן "יזיז" משהו...משהו בהפנמה של ערך לימוד התורה.

כל יהודי נחרד על בכי של רבותיוברוךש

כאשר רבנים גדולים בוכים, זה דבר נוראי ומחריד. 

לא משנה על מה בוכים, לא משנה מי צודק, או מה העניין.

יהודי שמכבד רבנים ותורה, רואה דבר כזה, נחרד.  

כאשר באים לדון בשוויון בנטל, אני דווקא מבין את כל הצדדים. 

החילונים - על המיתוסים, המסורת, הסוציאליזם, הנטל ואי השוויון. 

החרדים - על הפגיעה בדרך החיים שלהם, שהיא עולמה של תורה. 

הדתיים - שמנסים לקחת את הנחות היסוד של החילונים והחרדים, ולשלב. 

שאר העולם לאורך ההיסטוריה

מי צודק? 

כולם. אם אתה משתייך לאחת הקבוצות, ומקבל את הנחות היסוד שלהם, ברור שכל אחד צודק, ואי אפשר להשוות. 

לפיכך הדיון אינו על צדק, אלא על מציאת פתרון מעשי. אופציות:

1. אחת הקבוצות תכפה על הקבוצות האחרות את דרכה (למשל: הציבור החילוני יגייס את כל החרדים ודתיים, כולל נשים וערבים, וכולם ישרתו 3 שנים). כל דבר פחות מזה מהווה פגיעה בשוויון בנטל. פוגע באחדות העם, בכור ההיתוך, וכו. 

2. מוצאים פתרון שמוסכם על כולם, אין בו כפייה, ואין בו פגיעה בדרך החיים של שום ציבור.

3. משאירים את המצב כפי שהוא, והרגשות הקשים נשארים בקרב הציבורים, כל אחד מסיבותיו הצודקות. 

אני כמובן בדעה עם אדמין.

לגבי הפייגליניזית  - אני משער שאת תומכת ברצון של הח"כ הטרי לבטל את גיוס החובה ולעבור למודל של צבא מקצועי? 

כאשר רבנים גדולים בוכים, זה דבר נוראי. 

לא משנה על מה בוכים, לא משנה מי צודק, או מה העניין.

יהודי דתי רואה דבר כזה, נחרד.  

כאשר באים לדון בשוויון בנטל, אני דווקא מבין את כל הצדדים. 

החילונים - על המיתוסים, המסורת, הסוציאליזם, הנטל, אי השוויון. 

החרדים - על הפגיעה בדרך החיים שלהם, שהיא עולמה של תורה. 

הדתיים - שמנסים לעמוד בשני העולמות אם בדיעבד ואם לכתחילה. 

מי צודק? 

כולם. אם אתה משתייך לאחת הקבוצות, ומקבל את הנחות היסוד שלהם, ברור שהם צודקים. 

לפיכך הדיון אינו על צדק, אלא על מציאת פתרון מעשי. 

1. אחת הקבוצות תכפה על הקבוצות האחרות את דרכה (למשל: הציבור החילוני יגייס את כל החרדים ודתיים, כולל נשים וערבים, וכולם ישרתו 3 שנים). כל דבר פחות מזה מהווה פגיעה בשוויון בנטל. פוגע באחדות העם, בכור ההיתוך, וכו. 

2. מוצאים פתרון שמוסכם על כולם, אין בו כפייה, ואין בו פגיעה בדרך החיים של שום ציבור. 

חשבתי על זה הרבה, ברוך שי"ןמאמע צאדיקה

קודם כל על הפתיח שלך "יהודי נחרד מבכי של רב גדול"

חשבתי לעצמי- אז למה לא נחרדתי? מה קרה לרגשות שלי שלא פעלו נכון?

המסקנות שלי היו-

הרב המדובר הוא לא הרב שלי, ולא באנו מאותותת-מגזר -לכן אין לי מתכתחילא בסיס הזדהות איתו.

דבר שני- יש פה קילקול שלי שנובע מפוליטיזציה של העולם התורני- לא תקועל י מספיק בלב שזה רב גדול וענק, שיהיה לי הערכה ורושם מהדיבור שלו.

אבל הכי חשוב- בגלל שיש לי השקפת עולם הפוכה

שהוא בוכה על משהוא- שאני בוכה על הדבר ההפוך

מה שיוצא ממה שאתה כתבת- ברוך- זה פסטמודרניזם אחד גדול

אנחנו לא יכולים לברר מי צודק יותר, כולם צודקים כל אחד לפי דרכו

ולכן אנחנו נתרשם ממי שהכי מסכן והכי בוכה

ידוע שאני לא מסכימה עם הגישה של משה ושלך ביחס לצבא

אני נגד צבא של שכירי חרב (או  חיילים מקצועיים במכבסת מילים מודרנית...) - הם נאמנים למי שהוא בעל המאה, אם לא ישלמו להם משכורת- הם יעברו את הגבול יעשו בלגאן אצל מישהוא אחר רק בשביל כסף... (ע"ע החיילים שפעם היו של לוב- איפה ובשביל מי הם לוחמים היום... וזה רק תקדים אחד )

אני גם נגד הניתוח של הלוחמה כמעבר מלחימה בשטח למלחמות מרחוק- טילים, סייבר- זה נכון רק בגבולות- אבל לא נכון כשהכפר השכן יחטפו ג'ננה ויעלו אלינו ח"ו- ואז כל תושבו תושבת חייבים לדעת להלחם

לפי הגישה שלי כל אזרח ואזרחים יהודים פה צריכים לדעת ולתרגל לוחמה בשטח בנוי ולוחמה נגד המון פורעים. כלומר שכל אחד ואחת יעשו חודשיים של הכשרה אינטנסיבית- ושבוע בשנה של ריענון. (כן גם אמהות לילדים... זה קשה אבל הכרחי ) זה מבחינתי "צבא עם" , חוצמזה צריך צבא  קבוע מקצועי על בסיס מתנדבים שמשלמים להם משכורת ראויה.

חוץ מכל זה אני בעד חוק התנדבות לשנת הגות חובה

כל אחד ואחת בגיל 18 יהיו חייבים לעשות שנת-הגות -בישיבה\מדרשה\ מכינה קדם צבאית חילונית\ מכינה קדם צבאית דתית\ שנה א פילוסופיה באחת האוניברסיטאות \מסגרת אחרת של לימוד הגות ומשמעות החיים והיהדות שלנו

מי שבאמת עילוי והחיים שלו זה לימוד תורה ל30 שנה הקרובות עד שהוא יהיה גדול הדור הבא- אז חודשיים אימון על חשבון בין הזמנים ועוד קצת לא יזיקו לו יותר מידי

מי שבאמת מאמין שכיבוש הארץ זו מצווה שפריבילגיה לקיים אותה, שעזרת ישראל מיד צר זו מצווה על הגדולים לפני שהקטנים מחוייבים בה, מי שבאמת מאמין לתורה שעמ"י מנצח במלחמות בזכות זה שהחיילים הם צדיקים וקדושים -

אז הראשונים מבחינתו להיות לוחמים אלו בני התורה

גיוס בני ישיבות הוא לא חורבן התורה אלא קוממות התורה הארץ ישראלית בחיים מלאים

וזו נק' מחלוקת יסודית שבגללה הבכי של רב חרדי גדול ככל שיהיה- לא מצליח להזיז אותי ...

עדיין לא קראתי את כל התגובה שלךמוטיז
עבר עריכה על ידי מוטיז בתאריך כ"ט בשבט תשע"ג 21:08

אבל גם עלי אי אפשר לומר ש"נחרדתי".

אני רק אומר, ותסכימי איתי בזה, שבכי מלמד על חתיכת חוסר הבנה בין שני הצדדים.

מדברים על אלו שרוצים לגייס כעל אויב, כעל הצבא הרוסי....

לא משנה כמה זה תלוש, זה עדיין מלמד אותנו שכל הצורה הזאת היא לגמרי לא נכונה.

לא תוכל לגייס אף אחד שחושב שזה גיוס לצבא הרוסי, שיעביר אותו על דתו.

ואל תבואי בתלונות על חוסר ההבנה הזה... כי הרי יש לו סיבות טובות.

אז בתכל'ס אין במה (או אין למי) לבא בתביעה, כך נראה לי.

אני מסכימה. ושכויח על הניסוחמאמע צאדיקה

בכי שמלמד על חוסר הבנה עמוק בין הצדדים

אתה יודע מה אני עושה כשיש לי חוסר הבנה?

אני הולכת למי שלא הבנתי ואומרת- סליחה, לא הבנתי, אפשר להסביר?

אני חשבתי ש.... חשוב לי שיהיה ככה.... למה את\ה חושב אחרת? מה היה במחשבות שלך?

אילו הרבנים שבוכים על הגיוס חובה היו מזמינים אליהם לשיחה אישית את יאיר לפיד או את הרמטכל או מישהוא אחר שם בנושא הזה

ומבררים ביניהם מה באמת חשוב לכל אחד- בכנות, בזיקוק האמת- בלי סיסמאות ובלי שהעיתונות תקלקל הכל- אז ייתכן שיצא פה שיח עמוק, עם פיתרון אמיתי

אבל מי שלא באמת בא לשבת לשמוע ולדבר- ולא רק להטיח סיסמאות- אז יש מה לבוא אליו בתביעה

אל תצחיקי אותי..מוטיז

אין לרב שטינמן שום סיבה בעולם להרהר לרגע בכך שיאיר לפיד יוכל ללמד אותו משהו על ישיבות ועל לימוד תורה.

יאיר לפיד ושאר החילונים פסולים מלכתחילה בעיניו, ובצדק רב.

עזבי מה נכון ולא נכון, מנקודת המבט של הרב שטינמן, והוא נחשב עוד ההוא שמחובר לשטח ומודע לשינויים - אין לו שום סיבה בעולם להזמין את לפיד או לחשוב שיש לו מה להוסיף לו.

מבחינתו הוא רשע.

זאת הגישה החרדית, הגישה שלך שונה, אבל אין פה שום מקום לתביעה, כי מה שגרם לכל המצב החולה הזה - זאת הגלות. אף אחד לא אשם, ודאי לא הרב שטינמן, אבל מה לעשות, גלות, והמצב לא בריא ואידיאלי.

ז"א, נכון, המצב לא תקין, חש משמעית לא תקין. אבל וואלה... לא תקין - ואין למי לבא בטענות...

רק לחכות שהמצב ישתנה לאט לאט.. אולי אם מר לפיד יוכיח שזה באמת מעניין אותו, וייתן לאברכים לצאת לעבוד, למרות שהם לא עשו צבא, וכך אולי יקרה שינוי, לאט לאט.

אגב, שלא ישתמע משהו לא נכון מהדברים שלי...מוטיז

מצבם של החרדים עדיף עלי פי מיליארד מזה של החילונים, וברור מאד באיזה צד אני בוחר. 

למרבה המזל אני לא צריך לבחור - אבל ברור שעדיפה גלות עם חרדים מ"גאולה" עם חילונים.

לדבר אני תמיד יכול. (ראי חתימה)

באמת לייק על החתימה שלךמאמע צאדיקה

מתנצל על כל הפעמים בהן ברברתי בנושאים שאין לי בהם שמץ הבנה - אבל ברשותכם אמשיך עם זה, כי זה העולם.

הלו, מוטקה אתה לא הייצגן של הרב שטיינמןפייגליניזית

עם זאת- שדבריך מלאים בטעם.

....

ברור שאני לא המייצג שלא..מוטיז

אבל צדיקה עוד יותר, אז יחסית זה בסדר.

? לא הבנתוס.פייגליניזית
שלו*מוטיז
צדיקהברוךש

צדיקה, אין זה המקום שלי לתהות או לשאול מה את מרגישה או לא כלפי הנושא. 

רב אריה פעם נפגש עם בחור חילוני, והלה תהה על יחסו הלבבית והחמה של הרב אליו, ורב אריה אמר לו, "יהודי יקר, כשאני מסתכל עליך איני רואה אלא את נשמתך, והיא משמחת את ליבי עד מאוד".

כאשר יהודי נפגע או כואב - זה כואב לכל היהודים, ואין זה משנה מה היו הנסיבות. כל שכן תלמידי חכמים, ועולמה של תורה. בכי מסמל כאב, ויש כאן הרבה כאב בשליחת אחים נגד אחים, וניסיון לגרור יהודים מישיבות בשביל להשביע רגשות ותחושות (מוצדקים) של מקופחים. הנושא הצבאי, מפריד ומשניא את עם ישראל, עד שיש הרוצים בכוח הזרוע לפרוץ לישיבות ולאסור תלמידי רבנן. 

פוסטמודרניזם טוען שאין אמת, ולא שיש ריבוי של אמת. 

אבל כאן יש ערכים רבים, וערכים מבוססים אינם ניתנים להשוואה אלא להעדפה. 

מה עדיף, אבא או אמא? אוכל או שתייה? אוויר או מים? 

ביחס לצבא - ליברלים או סוציאליסטים?

לכן, יש למצוא דרך שטובה לכולם. דרך שפוגעת הכי פחות בכולם.  

דרך שתעבור כחוט השני בין הקבוצות השונות, ותפעל לטובתן של כולן. 

הטענה שלך על אזרחי ישראל טובים ומכובדים שהצבא משלם להם משכורת (לדוגמא כל קציני צה"ל). שהם שכירי חרב או חסרי נאמנות היא מעליבה ופוגעת, מעבר לשגויה. האם המ"פ שלי או המג"ד היו שכירי חרב בגלל שהם קיבלו משכורת? 

ממתי תשלום של משכורת - זה דבר לא מוסרי, ושעבוד בכפייה ובלי תשלום זה דבר מוסרי? 

כמה חיילים אמריקאים עברו לצד של אל קעידה ולא נשארו נאמנים לארה"ב? 

אלו לא שכירי חרב  (המונח מתייחס לחיילים שניתנים לקניה על ידי כל המרבה במחיר, בעיקר בעת העתיקה, ללא נאמנות למדינה מסוימת, והיו עוברים בין מדינה למדינה ונלחמים עבורה). אלו אזרחים שבחרו לעסוק בבטחון המולדת ואנחנו מתגמלים אותם לפי הנחת הצדק שאנחנו חייבים להם תשלום על פועלם. 

לגבי הטענה שכל עם ישראל צריך לדעת לאחוז בנשק ביום הדין. 

במידה וזה נכון, וגופי הביטחון האמונים על הנושא (בראשם מטכ"ל) יטענו לכך, אז את צודקת שיש לאמן את כולם. 

כנגד החזון האפוקליפטי שלך, יש את כוחות המילואים. 

כיום, יש 3.5 מיליון אזרחים בגיל השירות במילואים - וכל שנה מגיע המטכ"ל, ולאחר שקלול של האיומים הביטחוניים נותן את מספר החיילים שהוא צריך, וכמות הימים שהוא צריך כדי לאמן אותם. 

המספר הזה עומד כיום על 32 אלף. פחות מאחוז בודד. 

אז צורך בטחוני אין. 

ושוויון - ברור שאין. שהרי המדינה כופה על אחוז בודד לעשות מלאכה של הכלל. 

וזה המדד - כי מי שלא עושה מילואים, ולא מתאמן בקבוע, הוא אזרח עם כרס ונשק, ומכונה בשפה המקצועית: "מיליציה", ואף אחד לא רוצה אפילו לחשוב על לתת לו נשק, כל שכן לשלוח אותו מול חיילי האויב.

אם מטכ"ל יעלו את המספר, בכיף. אם יגידו שהצורך הביטחוני הוא שכל 3.5 מיליון אזרחי יעשו  שנה של הכשרה וחצי שנה של אימונים כל שנה, בכיף. זה לא עניין שאינטואיציה אלא של ניתוח איומים והכנה לקראתם. גם חז"ל טענו שכלה מחופתה - כאשר יש צורך. אני פשוט לא מבין על מה את מתבססת בטענה שיש צורך. 

שנת הגות חובה. זה מזכיר לי את הספר של סבסטיאן הפנר על חינוך מחדש בגרמניה לפני המלחמה. 

אני לא אוהב את זה. אני מתנגד לכפייה. אני מתנגד לכפייה של ערכים. ב"ה שרבו הישיבות והמדרשות בעם ישראל, וכל שנה נפתחים עוד, ותשובה מאהבה היא דרך הרבה יותר יפה וצודקת מבחינתי. 

במידה ומגייסים את כל אזרחי מדינת ישראל (3.5 מיליון בגיל גיוס) יש גם לגייס את כל בחורי הישיבות והרבנים, נשים ומהנדסים, סטודנטים וכלות מחופתן. 

כיום, יש לחימה בעמימות נמוכה, שלא מצריכה חובת גברא אלא חובת חפצא. על הכלל להמציא 32 אלף לוחמים לאימוני מילואים. במצב זה, לא קיים חובה על הפרט, אלא על הכלל. והחיוב דומה לחיוב להקים גוף משטרתי, אבל לא כל אחד חייב להיות שוטר. והדבר נכון גם לגבי הצלת ישראל מיד צר. אלו לא עקרונות הלכתיים שמנותקים מהמציאות. 

לגבי חורבן התורה בגיוס לצה"ל. 

התורה החרדית נחרבת בגיוס לצה"ל, משום שזה לא חלק מעולמה, אלא היה איום על עולמה כבר מאות שנים. 

התורה הדתית נבנית בגיוס לצה"ל, משום שזה כן חלק מעולמה, והיא רואה בזה דרך מעשית לעבוד את ה'. 

אבל בחקירה של המהות והסיבות לגיוס, לא עומדים העקרונות ההלכתיים, אלא הפרדיגמה החילונית-סוציאליסטית, של כור היתוך, ותרומה למדינה, ולא הצלת ישראל מיד צר או כיבוש הארץ. 

ברור שאבא תמיד עדיף! מאמע צאדיקה

מה אני מרגישה או לא כלפי הנושא

אבל זה מהותי- כי זה חלק מהדיון. כשתחילת הדיון היא על מישהוא שבוכה, וממשיך בבכי של הצד השני לדיון, ויש גם כעס וכאב ותחושת קיפוח... הכל רגשות. אז לפני שמבררים דעות- חשוב להבין איזה רגשות של האנשים מונחים לפנינו בתוך הדיון הזה

ח"ו שאני אומר שהחיילים שלנו הם שכירי חרב

הניסוח שלי כנראה לא הובן -אני אנסה שוב לנסח

השיטה של משה (ושלך כנראה) שהצבא צריך להיות מורכב מאנשים שמשלמים להם היטב- והם באו כי..... ואני שואלת- כי מה בעצם? כי הם רוצים משכורת טובה? כי הם אוהבים להילדם ואקשן בחיים? כי יש להם נאמנות פנימית למדינה שלהם?

או יותר נכון- איך אתה מבטיח מודל שבו כל החיילים שלך באים מנאמנות ולא מכסף?

(אני צריכה לחקור יותר את המודל גיוס הצבא האמריקאי...  ואת ההשפעות של דעת קהל חזקה באירועים היסטורים שונים על היחס ל"חיילים של כולנו" )

הצלחת לטפח כרס בזמן שלא היית בפורום פה? ("מיליציה")

(תכלס כיף שאתה חופר פה... מאלץ אותי לברר מה אני חושבת על העולם הזה...)

אני חשדניסטית כלפי הערכות של כל מיני ביטחוניסטים

הם לא תמיד מתבררים כנכונים ומצדיקים את עצמם (צבא קטן ויעיל של מלחמת לבנון השניה למשל??)

קישקוש בסיגנון "לחימה בעמימות נמוכה" לא באמת מדבר אלי....

העמימות הנמוכה הזו היא באמת קסאמים ומעופפים אחרים על הבית של חברה שלי אחת, בקתבים בכביש בדרך לבית של חברה אחרת ועוד אבנים על אוטובוס של השכנים משם... זה לא טנק נגד טנק בשטח הפרוז של הגבול כמו מלחמה רגילה. אז אם האזרחים הם החזית- אז שהאזרחים גם יידעו להלחם קצת....

(האם כאן המקום להזכיר שהשבוע ייאצייט של יהודים שהבית הפרטי שלהם הפך לחזית -כששכן מהכפר בהר השני בא לבקר אצלם?)

שנת הגות חובה

כמו חוק חינוך חובה מגיל 5

זה לא אומר איזה מסגרת האדם בוחר לו (שים לב שנאי לא ציינתי ברשימה רק ישיבה או מדרשה אלא כל מקום שעוסק בהגות בצורה רצינית). זה אומר שלכל אדם יש אפשרות לברר וללמוד מה זה אומר להיות אדם, להיות יהודי- ולא רק אופציה לעשירים או לחנונים

"התורה החרדית נחרבת בגיוס לצה"ל, משום שזה לא חלק מעולמה, אלא היה איום על עולמה כבר מאות שנים."

התורה החרדית נוצרה מפחד מכל האיומים של העולם- של הגלות, ההשכלה, החילון העולמי והיהודי, השואה, הבלגאן במסורת עקב קיבוץ גלויות, ועוד כמה דברים....

הגיע הזמן להפסיק לפחד. להבין שמי שמאיים הוא לא קוזאק או צורר- הוא אח, יהודי שרוצה גם להקשיב.

עולם התורה החרדי יעלה וישתכלל בעקבות המהפכה שתבוא לו בעיתות אלו

פייגליניזית-

אני יודעת שיש לך קשיי הבנת לוקיגה של הבנת הנקרא

אז אני אדגיש לך את המשפט הבא אחרי המשפט שמחית נגדו- שאכן במנותק מהקשר יכול להיות קצת מזעזע...

"דבר שני- יש פה קילקול שלי  ש.... "

צדיקהברוךש

רגשות - זה נכון שיש כאן שפע של רגשות, וחלק מהותי מהסוגיה מבוסס עליהם. תחושות קיפוח וניצול, הפחדה ושנאה, וכו. 

ספרתי 9 סימני שאלה טכניים על הצבא, וזה טוב. זה השלב הכי יפה שיש, כאשר אתה לא שבוי במיתוס הישן, או מקבל בלי קרב את הפרדיגמה החדשה.  

אני לא יכול לספק לך תשובות, אלא לצטט אחרים. יש 3 ועדות חקירה ממלכתיות שהוקמו בישראל בעשור האחרון בנושא (ברודט, בן בסט, שפר), יש שפע של ספרים שכתבו כל הביטחוניסטים שלנו (לדוג' כלכלת ביטחון, הקרסה ולקחה, פעם ראיינתי את אפ"מ לשעבר אבי מזרחי, והוא כמובן תמך בעניין. וכו). יש את הניסיון האירופאי ואמריקאי - משום שרובם המכריע עבר בעשורים האחרונים מגיוס חובה לצבא מקצועי. יש את הניסיון ההיסטורי של העמים בנושא, מאז יוון העתיקה (לדוג' פוליביוס). יש את הבסיס המהותי של הפילוסופיה המערבית (ליברליות וקפיטליזם). ויש את ההיגיון שלנו מראיית המציאות. לדוגמא: ההיסקים מהכרת הסטטיסטיקות השונות. 

יש לבחון את הנושא מהזוויות הביטחוניות, הכלכליות, המוסריות והחברתיות (פילוג העם, השפעה על משתחררים, וכו), ואת אותה תוצאה להכניס למשוואת ההלכה, ולראות, לפי הנתונים והמציאות, את רצון הבורא.

אם לדוגמא, יימצא שצריך רק 32 אלף לוחמים במילואים (נגיד), האם ההלכה עדיין תהיה לגיוס חובה? האם עדיין יוציאו כלה מחופתה? האם עדיין תחול חובת גברא? 

ולהיפך, למה אין כיום אישה מחופתה? איזה שיקולים מציאותיים גרמו לרבנים לחייב את הגברים בלבד, כאשר ההלכה קובעת שנשים וגברים הולכים למלחמה באיום קיומי (רמב"ם לדוג'). 

לבנון השנייה - בדו"ח וינוגרד נאמרו הרבה דברים, אבל דבר אחד לא נאמר, וזה שהיה מחסור בחיילים.  

עמימות נמוכה - את לא צריכה להוסיף את הנרטיב לשיקולים. השאלה היא - כמה חיילים צריך לגזרת יו"ש, איזה סוג אימונים הם צריכים לעבור, כמה צריך ברזרבות המילואים, וכו וכו (ואפשר לשאול, האם בכלל צריך חיילים, או שמא שוטרים או מג"ב, וכו וכו ).  יש הבדל עצום מצד ההכנה והגיוס כאשר האויב זה אוגדה משוריינת משולבת טיס, לבין פיגועים בעורף. זה לא עניין של המעטה בערך, אלא הגדרת האיום, וטיפול מתאים. 

שנת הגות - לא תודה. תשובה מאהבה, או שום תשובה בכלל. לא צריך לגבות כסף מהציבור באמצעות מיסים, ואז לחנך אותם מחדש באמצעות מערכת אכיפה ומשטרה. אני לא חושב שזו דרכה של תורה, להיגלות בדרך של שוטרים, מאסרים ובתי משפט. במיוחד כיום שעולם הישיבות בשיא פריחתו, ויש אלפי ארגונים ורבנים שעוסקים בתחום, אני לא חושב שיש צורך עז להכניס את הממשל בעניין (בלי קשר לחסרונות העצומים בעניין, ע"ע הג'ובים ותיעולי הכספים).  
מכון מאיר לא פונה לעשירים או חנונים, וכמוהו גם לא הרב אמנון יצחק. 

החת"ם סופר לא היה פחדן. והחרדים לא מבוססים על פחד אלא על שימור התורה. במשך אלפי שנים, לא היו בחייהם של יהודים אדוקים, מלחמות מצווה. וכי למה להם לשנות מדרך החיים האדוקה וללכת לצבא? הם לא הסכימו בחו"ל (ע"ע אגרת הראי"ה המפורסמת על מלחמת העולם הראשונה). ובישראל, משנוכחו לדעת שאין צורך קיומי של מצב חירום לאומי, אלא המדינה רוצה לגייס כמות מסוימת, ורק מגיל מסוים ולתקופה מסוימת, לא ראו צורך להשתתף במשהו חדש ודרסטי לאורח החיים. בלי קשר לתועלת או פחדים מהעניין, פשוט לא הייתה סיבה לשנות מדרך החיים המסורתית, בשביל רעיון חדש שמבוסס על אילו ערכים, שאינם קיומיים. ולכן, במהלך מלחמת העצמאות - רבים מהחרדים התגייסו. (למרות שהיו שהתנגדו מסיבות דתיות). 

הגרי"ד ניסח זאת על דודו הגרי"ז רבה של ירושלים, שהעניין הציוני, פשוט לא היה חלק מהעולם ההלכתי שלו, ולכן לא קיים.    

ואת יודעת, במקום "להעלות" את הציבור החרדי למשקי"ם, אפשר להעלות את הציבור החילוני בשחרורו מהעול. החרדים יצאו לעבודה ללא המכשול הצבאי, והחילונים לא יישאו יותר בנטל. הפילוג והשנאה בעם יפוגו. התל"ג יעלה, התקציב יקטן, הזכויות יוחזרו, וישראל תהיה מוכנה יותר לאתגרים הביטחוניים. גם זו אופציה.   

ואוו אני לא יודעת מאיפה להתחיל לענותמאמע צאדיקה

חפירה יפה, ברוך

ממש חדש מגילותינו כקדם

בברכת:

כל הפעמים בהן ברברתי בנושאים שאין לי בהם שמץ הבנה - אבל ברשותכם אמשיך עם זה, כי זה אני

את הרעיון הבסיסי לשנת הגות לא הבנת

בכלל

זה נובע מרצון שלי ליישם בפועל את המשפט של מי שאמר "שיוויון בנטל? כן- בשני הכיוונים - לא רק שהחרדים יעשו צבא- גם שהחילונים ילמדו תורה"

היישום של זה בפועל מבחינתי זה ליצור מסגרת כלכלית שמאפשרת לכל צעיר\ה ליישם את זה בצורה  מאפשרת

(ולגבי קפיטליזם- גם אני נגד מיסים, אני רוצה את הכסף שלי אצלי בכיס. אבל אין לי בעיה עם מתווה שבו כל אחד נותן שקל כדי שגם הבן של השכנים יילך ללמוד כשחשקה נפשו בהגות ותורה)

יוצא סה"כ מכל מה שידברנו - מהפכה לא קטנה בסידור המדינה  והחברה פה

התפוכה של ממש תיכננו במחי-שירשור

זה לא רק רב של כמה חרדים, ולא רק איזה 3 פלוגות נוספות בצבא....

תודה על הניתוח הפסיכולוגי. ועוד בחינם!פייגליניזית

צוחק (כתבתי תשובה ארוכה ארוכה, והיא נמחקה, יש לך נס. קורץ)

לא קראתי את כל דבריך,פייגליניזית
עבר עריכה על ידי פייגליניזית בתאריך כ"ט בשבט תשע"ג 23:23

לכל המתפלאים- למה ערכתי, מחקתי, כי כתבתי את הדברים כשהייתי עצבנית פחד...

אחשוב על הענין בשיקול דעת...

שבוע טוב.

ברור...פייגליניזית

סתם, זה לא כל כך ברור... לא התעמקתי בנושא הזה, בהצעות ובהוכחות שלו...

כשיהיה לי זמן וכוח...

הר בבן מאה לא 96חנטריש
צדיקה-doni

לא הבנתי בעד מי את.

מבחינתי אין בכלל דיון.

הכל מתמצה לפסקה הראשונה של ברוךש.

תיכנסו, תקראו

יפה מאודאדם ישר

וכואב כמה שזה נכון.

קצת קשה לי מה שאמרתL84ever

הרב לא בכה בגלל שהתקשורת עיוותה את דבריו- הוא לא רואה טלווזיה/שומע רדיו/קורא עיתונים, אלא רק מהצורה שהציגו לו את העניין, וזה כבר משהו אחר- וכשמדברים עם אדם במעמדו צריך לדבר דברים עניינים ועם פרטים מדוייקים וחבל שזה לא קרה(לפי דבריך)

הציגו לו דברים כהוייתם. הוא לא מטומטם.רק נצח
לא הבנתימוטיז
....שורש וגרביים
התחלתי לכתוב ומחקתי כבר כמה פעמים...

מצד אחד קשה להשאר אדיש לבכי הזה

אך מצד שני חוסר השוויון וחוסר האכפתיות כל כך זועק עד שאי אפשר להתעלם ממנו.
וברור לכולם (גם לרב שטיינמן) שהמצב הולך להשתנות בצורה דרסטית. 
הפתרון הטוב הוא שיוויון בנטל הבכימושיקו

כשהצד החרדי יבכה על כל חייל שנפגע ובצד הלא דתי יבכו על אלו שלא מתגייסים - הכול יסתדר.

ובמילים אחרות שכל צד יהיה אכפתי ובגלוי לצד השני - ואף שהוא לא מסכים איתו הוא יעריך אותו כולם יחיו בשלום

ויאמר לזכותו של הרב שטיינמן שבשקט בשקט הוא פועל בענין הזה.

הוא בים התמוכים הנסתרים של הנחל החרדי וכדו'

זה ייאמר לחובתו.רק נצח
מי שהוא חרד לדבר השם, אכן בוכה כשנופל ל"עפייגליניזית

חייל יהודי.

יש לציין שבתקופת השירות שליאדם ישר

נתקלתי בהרבה פידבקים אוהדים מאוד מצד חרדים ("מתפללים לשלומכם", "אוהבים אתכם" ועוד)

יש להם הרבה על מה לבכות!איש ימיני

למשל על כך: שאחיהם אשר חלקם הגדול לא פחות ת"ח מהם רצים בג'יבלאות, נהרגים על הגבעות ומוסרים נפשם כדי  להגן עליהם ועל כלל ישראל. ומתוכם רבים שלא פותחים ספר.. לא לומדים מילה, לא מעניין אותם לא רבא ולא אביי, לא רש"י ולא תוספות. אז במקום לדאוג לכך שגם הם יעסקו במצווה הנפלאה הזאת של "לא תעמוד על דם רעך" "וחי אחיך עמך" הם בוכים על כך שרוצים להפסיק את העוול  הנורא הזה. במקום לנסות לתקן את העיוות הזה שמתלווית אליו סיסמאות שגויות כמו "תורה מגנא ומצלא", ו"ה ילחם לכם ואתם תחרישון" וכי בימי יהושוע, דוד, חזקיה, שלמה, בר כוכבא ועוד רבים ה' לא נלחם?! למה הם יצאו להילחם? אלא שצריך אתערותא דלתתא ואז יש סיוע ממרום..

אצלנו ב"ה משלבים ספרא וסייפא יחד, וזו העוצמה האמיתית של עם ישראל! "הן עם כלביא יקום וכארי יתנשא"! גדלות!

(מי שלא הבין שיפנה אלי באישיחושף שיניים)

מקווה שאפחד כאן לא נפגע אישית

בגלל שהם לא פותחים ספר הם צריכים להוריד כיפה?מושיקו

הבעיה העיקרית בצבא היא האוירה הפרוצה.

ההתנגדות החרדית לגיוס בגיל צעיר היא הפריצות שי בצבא.

גם מי שיושב כל היום בישיבה ואין לו חברים לא ובים הוא סופג את האוירה שנותנת לו הרבה.

גילאי 18-20 זה הגילאים שמתבגרים וקולטים מה שמסביב.

ובגיל הזה לא צריך להיות בצבא.

בישיבות ההסדר זה מסגרת שגם כשנמצאים בצבא יש קשר לישיבה ולאוירה שלה - כך שזה סיפור אחר.

וההוכחה הכי גדולה היא המסגרות היותר דתיות שלהצבא שבחור בגיל צעיר יכול להגיע לשם ולא להיות מושפע מהאוירה כללית בצבא.

הצבא לא רוצה להגדיל את המסגרות הללו בגלל מסיבות תקציביות ופוליטיות(של הדרת נשים מכל אזור שחרדים משתרים בו)

זה קשקוש!איש ימיני

הרבה מאד חיילים לא הורידו כיפה ולא התקלקלו! ולהזכירך שגם כאשר הצבא לא ממש חזק ברוחניות עדיין יש מצווה לשרת בו, עיין ערך צבא אחאב..

הנקודה העניינית ביותר היא בדיוק מה שאמרת, אם הם היו מאמצים את השיטה של ישיבות ההסדר, גם אצלם היו נשארים חזקים בצבא, מטופש לצעוק שיש קלקול בצבא ולשלב ידיים ולא לעשות כלום, יש בעיות? תתקנו אותם!  תאמצו את המסגרת של ההסדר!

והדבר הכי מקומם זה לומר: הצבא לא צריך את החרדים, אם החילונים היו אומרים כך: הצבא לא צריך את החילונים, זה היה פייר???

שבוע שעבר קראתי את הטור של הרב מלמדמוטיז

שכתב שיש עשרים אחוז דתלשים בצבא!!!!

אנחנו אגב סוטים לגמרי מנושא השרשורמוטיז

הוא לא נועד להיות שרשור על גיוס בני הישיבות האם נכון או לא נכון... זאת בכלל לא הנקודה, דיברתי רק על הבכי.

וכמה כאלה יש לא בצבא? אני מניח שאחוז הדתלשים מהסדראיש השקים

בעת שירותם בצבא שואף לאפס

אגב יש תגובה בבשבע של השבועמושיקו

תגובה די נכונה

אקרא השבת..מוטיז
אם היו מאמציםמושיקו

ואם לסבתא היו גלגלים היא לא היתה צריכה פילפיני.

אנחנו דנים במציאות עכשווית או תיאורטית?

זו יכולה להיות מציאות עכשוויתאיש ימיני

לפעול במקום לבכות, זו לא פנטזיה

חבר'ה, סתם שיהיה ברור.מוטיז

לא באתי לומר משהו על מה נכון וצודק... למעשה הדברים האלה נועדו לי יותר משנועדו לאחרים.

פשוט התרשמתי\הזדעזעתי לגלות שבניגוד למה שאני ועוד הרבה אחרים חושבים, הדיבורים האלה על "עולם התורה" וכו',  עדיין חיים וקיימים באמת.

ז"א.. אם היה נדמה שכל הסיפורים ההירואיים על החזו"א במלחמתו נגד הגיוס, הם משהו מהעבר והיום הכל כבר סתם ססמאות... ובתכל'ס יש הרבה בטלנים, שלא באמת אכפת להם.. פתאום גיליתי ונזכרתי שזה לא נכון, ושיש המון המון אנשים שמאמינים בזה בכל ליבם וששקועים באמת בתורה, (ואני נזכר בחבר'ה מהישיבה) שכל הנושא הזה אכפת להם וכואב להם באמת.

וכשאתה נזכר בחלק הזה בסיפור, אתה די מזלזל בצד השני שלו אין חלקים כאלה להציע.

מכאן ואילך הנושא לגמרי לא חד משמעי, ויש לו בחינות שונות, לא פשוט.

אבל לא דיברתי על זה בכלל, פשוט, לראות מישהו שבוכה על הציבור.. בהחלט סיבה לחשוב.

אם הרב אלישיב היה, לא היו צריכים לבכות.רק נצח
הוא היה הרבה יותר חד משמעי ובלתי מתפשר.
ברגע שיש נכונות לפשרות, הכל יכול להתערער.
לרב אלישיב היה חשוב גם לשמור על קשר עם מפלגות כמו הבית היהודי במה שאפשר, צעד
שיכול היה למנוע את צירופו של יאיר לפיד לקואליציה.
כמה שזה רדוד.פייגליניזית

אם הרב אלישיב היה,

לא משנה אם זה נכון או לא, עצם המחשבה על כך .... איזה מילה מתאימה:?

אולי-- הזויה?

מאיפה בא לך לחשוב על "אילו"....ועוד בתלמידי חכמים. נצח.... תיזהר בדיבורך, אני מזכירה לך(;) מדובר בתלמיד חכם.

סוף פיסוק.

ר׳ שמואל אויערבך אמר כך.רק נצח
ובגוש קטיף, מישהו מהצד השני בכה?הקולה טובה

אנחנו בכינו, אוהו כמה בכינו...

ובשמאל- לא. אף אחד לא בכה.

(והחרדים? גם לא. קיבלו את הכסף שלהם, ושתקו..)

וכן, אני בוכה על ציבור שלם שטוען שהתורה היא הדגל שלו- אבל פורש מן הכלל. 

ציבור= צדיקים בינוניים ורשעים.

אם אתה חלק- תהיה חלק עד הסוף.

חוצמזה- שגיוס לצבא זה מש לא הסוף של עולם התורה.

מי שלומד ברצינות- ימשיך להיות מחובר לעולם של תורה גם בצבא. תראה את כל הבינישים שמצליחים לשלב!

מי שמתקלקל בצבא- סימן שהיתה שם איזו העיה אמונית מהותית מלכתחילה.

לך לכל ישיבת הסדר טובה וחזקה, כמה שם "מורידים את הכיפה" בשירות? אחוזים בודדים. ורובם לא מפתיעים הרבה את הסביבה..

אם החרדים ילמדו לעשות הכנה נכונה לבני הישיבות- הם רק ירוויחו מזה.

אה, וזה לא סותר את זההקולה טובה

שאני בכלל בעד צבא אזרחי.

אבל אם כבר זאת המתכונת- אז שגם החרדים יהיו חלק. שיעשו שנה וארבע מבחינתי- אבל שיהיו חלק.

ה׳כלל׳ שלך הוא לא הכלל שלהם.רק נצח
יש משהו הגיוני בטענה שאם הם חלק, שיהיו חלק גם בזכויות וגם בחובות (בשונה מאלו המתנזרים מלקבל תקציבים מהמדינה למשל - חוגי העדה החרדית וכיו״ב). ואולם, הקביעה שכלל הציבור בארץ הוא ׳הכלל׳ לא מוסכמת עליהם. ממצרים יצאו רק חמישית מבני ישראל, ומי יודע מה יהיה בעתיד.
הכלל הזה גם מחלל שבתות, בחלקו הגדול, וזו עדיין לא סיבה לנהוג כמוהו.
אגב, מה זה ׳צבא אזרחי׳? התכוונת לצבא מקצועי?רק נצח
קולהברוךש

קולה - לגבי גוש קטיף, זה ממש לא נכון. אני מכיר תמונה אחרת לחלוטין. גם התומכים בגירוש היו רגישים לצד הטראגי ואנושי בסיפור. 

הגיוס לצה"ל בהכרח ייפגע בעולמה של תורה של העולם החרדי, כי העולם שלהם לא כולל את הצבא. (זה לא אומר שזה לא יכול להשתנות, אבל כרגע זה המצב). 

התורה של הדתיים מתחזקת מהשירות בצבא, כי עולמם כולל את זה כחלק מהותי מתורתם. 

כל עוד רק 2% מאוכלוסיית חייבי הגיוס עושים מילואים משמעותיים, אין מה לדבר על גיוס של צורך.

הגיוס כיום זה ערך, ואין כופים ערכים.  (http://www.jims-israel.org/pdf/PParmy.pdf) 

התשובה לענין הזה, של "שיוויון בנטל"פייגליניזית

היא אחת ויחידה- האם אתה מכיר בעובדה שלומדי התורה שומרים עליך, או לא.

ברגע שהגעת לאמצעי הזה- שלומדי התורה הם חלק בלתי נפרד מעם ישראל, מהמצב הבטחוני, ברגע שהגעת למסקנה הזו,

שלומדי התורה משרתים בצבא, בצבא של ריבונו של עולם, ובצבע הגנה לישראל, 

הבנת שיש כעת שיוויון בנטל, אוהו שיויון. 

(כמובן שהבודדים שלא לומדים ולא משרתים חייבים לקחת חלק- או בלמידה, או בשירות צבאי).

וזהו.

לא מסכימה.הקולה טובה

אבל גם אם אני מאמינה שהתורה מגינה- זה לא אומר שלא צריך השתדלות למעשה.

העולם הזה לא נברא כך שניסים יהיו דבר קבוע. העולם הזה נברא כטבע. כעולם בעל חוקים שעובד לפי החוקים.

אז גם אם אני מאמינה בניסים, ומאמינה שיכולים להיות ניסים- אני מאמינה שאנחנו צריכים גם לעשות השתדלות בפועל.

גם להלחם.

גם לעבוד.

גם ללכת לרופא.

גם לפעול בכל המישורים.

אני לא רואה את הצבא סותר את התורה אלא משלים אותה.

כמו שבנית בית משלימה את לימוד התורה, למרות שכל אברך ממוצע לומד פחות מחברו חסר האשה והילדים.

כמו שפרנסה משלימה את התורה- "כל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה וגוררת עוון" 

אז נכון שיש מעטים שהם עילויים, ובאמת לשנה וארבע האלו תהיה משמעות ללימוד שלהם- ואז אני בעד שיהיה להם פטור, כמו שיש למוזיקאים מצטיינים או ספורטאים מצטיינים.

קולהברוךש

הכל תלוי בעולם התורני של האדם. 

השאלה היא לא על המהות של כלי, אלא על השימוש והתפיסה שלו. 

קחי את התחום של הקולנוע - האם סרט זה דבר שבונה או מחריב את עולמו התורני של אדם? 

יש שיגידו שסרטים זה רע - לא משנה איזה סרט. ולכן אוסרים על הכניסה של סרטים. 

יש שיגידו שסרטים זה טוב - ומכל סרט אפשר ללמוד וכו. ומתירים את רוב הסרטים.  

ויש שיגידו שרק קולנוע שעבר התאמה בצורה ומהות - הוא טוב. 

עכשיו תיקחי אדם שלא יודע בכלל מה זה קולנוע. מעולם לא ראה סרט בחייו. גם ספרים הוא לא קורא. אין בו את הצד הזה מצד עצמו או מצד עבודת ה' שלו. זה לא חלק מהמסורת והמקובל בחברה שלו, בשבילו לעבוד את ה', הוא יודע באמצעות תפילה, לימוד, משפחה או הרב, אבל אין לסרטים או קולנוע אצלו מקום. ועכשיו את באה, ואומרת לו, בוא תראה סרט, זה יעשה אצלך נפלאות, כי אצלי זה עשה, ובשבילו זה להכניס גורם זר של עבודה זרה. 

אדם כזה שיראה סרטים, אפילו במצב של התאמת צורה ומהות - עלול (זה לא הכרח) לראות את עולמו הרוחני מתרסק. זהו חדש שאסור מהתורה, שינוי סדרי בראשית ופגיעה במסורת. כל שכן, כאשר הדבר כפוי ונגד רצונם, ואין להם את הרצון להתאים את זה לעצמם, ולעבור הכנה מתאימה, ואין את תחושת השליחות וכו וכו . כמה זהירים היו הרבנים, כמה סייגים וגבולות ומניעת הפריצות הכי קטנות, לא רק בגלל המהות, אלא הרבה לפני בגלל המשמעות של פריצת גדר. 

לגבי הרישא, דיברת על השתדלות וניסים וכו וכו אבל זה פשיטא.

למה אין מושג של בתי חולים ורופאים בעולם החרדי?

מבחינת כל העקרונות הללו שהזכרת - ברור שכולם נוהגים בהם. 

השאלה היא - האם העקרונות הללו קשורים לגיוס חובה לצה"ל - וזו שאלה אחרת לחלוטין. 

ואף לאחר ביסוס עקרונות ההלכה על המציאות, יש לשקול את האופציות המעשיות וההלכתיות השונות. 

לדוג' האם במלחמת מצווה שהכל יוצאים, כולל כלה מחופתה, יעלה על הדעת לטעון שבט לוי, אנגרייא בת"ח, בידי אחר, צריכי נטירותא, ושאר הטיעונים המוכרים מהרחוב החרדי? 

והאם לפי העקרונות ההלכתיים ניתן להגדיר את המצב כיום כמלחמת מצווה? וכו כו

לא צריך לענות, אבל העניין הוא, שזה לא בגלל הסתמכות על ניסים, אלא מראייה הלכתית מפוקחת. 

זו סוגיה מרתקת, כאשר הרב אומר שהגיוס לצה"ל זו: "תגובה למציאות הפוליטית הכפויה עלינו על ידי אויבינו" 

ואילו המטכ"ל בניתוח האיומים, החליט לאמן לשעת צרה רק 1% בודד מכלל האוכלוסייה ליום הדין. 

רגע, אנחנו באיום קיומי או באיום זניח? יש חובת גברא או חפצא? 

החרדים יכלו לטעון את הטיעונים שלהם משום שלפי המציאות הם ראו חובת חפצא. ואילו הדתיים טענו את טענותיהם משום שלפי המציאות שהראו להם, זו חובת גברא. אבל הדברים מתבהרים, והליברלים והבטחוניסטים נוטים לכיוון החרדים, והסוציאליסטים, והשונאים נוטים לכיוון הדתיים. ובפועל, הירידה של שלטון הסוציאליסטיים בנפילת מפא"י הח ללטפטף עם השנים לצבא, והרפורמות השונות שנעשו בעשורים האחרונים, נוטים לכיוון הביטחון והליברלים. (כמו הפרטת הרפואה, השמירה המטבחים בקנה מידה רציני, ומיקור חוץ של פיתוחים וטכנולוגיות, ביטול תפקידים בעולם האזרחי כמו היאחזויות נח"ל, וכו) 

במידה ויש גיוס חובה בגלל שיש איום קיומי על המדינה, וכל חייל נצרך לתפוס נשק ולהלחם נגד צבאות גדולים שתוקפים מכל הכיוונים, אני בעד לגייס גברים ונשים, דתיים, חילוניים, חרדיים וערבים. כל בחור ובחורה מגיל 18-50. (רצוי לקחת את הקשישים והנוער לעבודות אזרחיות, בתור תומכי לחימה). 

במידה וחוששים לעניין, אי אפשר יהיה לשלוח אותם לחזית בלי אימון מתאים, ולכן, כבר כיום יש להכשיר את כולם במשך שנה במקצועות הלחימה, ולשמור עליהם בכשירות מבצעית במהלך הציפייה למלחמה. (שבמהלך כל שנה, יעברו אימונים במשך שבועות וחודשים). יש איום קיומי, מה אפשר לעשות?   

אני רואה נכון?? ט'

עד שקיבלת ממני מחמאה הרסת הכלאיש השקים
לא הבנת נכוןפייגליניזיתאחרונה

בכל המישורים- התורה, והעבודה.

^^^(פייגליניזית)aima
בכי הוא תמיד סיבה טובה למחשבה...מוטיז

מממ.. לפחות כשהוא מגיע מהצד הגברי. אצל נשים זה לא אומר הרבה <צ>

חזק אתה מוטי!איש ימיני
חבובה, צר לי לאכזב אותךפייגליניזית

קצת כבוד לת"ח. בלי לפגוע בך, ח"ו, הוא קצת, טיפה, טיפטיפונת יותר מבין ממך.

לא התכוונתי לזלזל באף אחד.הקולה טובה

לא הזכרתי שמות ולא מקרים ספציפים, כך שאני לא מבינה למי את מתכוונת.

מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

לדעתי מדינה זה דבר אחרזיויק
אבל השמאל והמסרים בתקשורת הפכו את הגישה למדינה כסוג של חברת ביטוח
שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

אני בןפצל"פ
ואני לא מכיר את נטפרי
עונה לדעתיחיה.מושקא

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

תודה!נחלת

בס"ד

תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).

דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין

אבל...מדכא קצת. סביב השואה.

אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר  וייזר.  למרות שמדובר

על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.

זה אגב סיפור אמיתי.

"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.  

😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקאאחרונה
למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג

או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)

או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)

הרהורים של בוקר😏

כמובן שאלתי חבר טוב:

המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:

1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.

• למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.

2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.

• מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
  • המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
  • החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
  • הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).

לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:

• עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
  • עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.

במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.

או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?

תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.

בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.

הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:

1. הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
  2. זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
  3. האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
  4. המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.

אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".

לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.

אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון

א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").

האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.

ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.

כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג

אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.

או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).

גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.

ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...

עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימון
לגבי "עם חופשי" ברור שמדובר בריבונות, שהרי המשפט המקדים הוא "התקווה בת שנות אלפיים". מהי אותה תקווה? מה איבדנו לפני אלפיים שנה? יפה, את הריבונות והחירות; החופש הוא מעול הגויים שהיה על צווארינו.

ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.

וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?

בקיצור, הבנת.

אני מבין שזה כמו בשיר ימי בנימינה של אהוד מנורנוגע, לא נוגעאחרונה
הדגש הוא על ארץ ישראל ולא מדינת ישראל. לכן מן הסתם הכוונה היא לחיבור לארץ, לנופים, לטבע, להרגשה שארץ ישראל זה משהו חדש, ובפרט כשזה מגיע מתוך היכרות רצינית עם הגלות.

לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.

חחח הגרוק הזהבנות רבות עלי
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ז' בשבט תשפ"ו 15:21

אני: מי זה הטמבל או הטמבלית הזו שאלסיה עוקבת אחריהם: VW (@torwestfall) • Instagram profile

grok: אחי, תירגע – זה לא טמבל ולא טמבלית, זו Victoria Westfall (או בקיצור Vic/Tor), והיא צלמת (photographer) מקצועית שכבר הרבה שנים עובדת עם אלסיה קארה.

• היא עושה צילומים רשמיים לבתים, סשנים, פוטושופים, פרומו, מאחורי הקלעים ועוד.
  • יש לה קרדיטים רבים על צילומים של אלסיה, כמו בטוויטר/אקס שלה היא מקדמת אלבומים של אלסיה, ובאינסטה של אלסיה עצמה היא מתויגת הרבה פעמים (למשל בפוסטים של ימי הולדת לאלבומים או סיכומי סיבובים).
  • דוגמאות: צילמה את הפוטושוט הראשון של אלסיה ל-New York Times לפני 9-10 שנים (עכשיו 10 שנה ל"Know It All"), ויש פוסטים עדכניים עם תיוג שלה.
  • האקאונט שלה: @torwestfall (VW – כנראה Victoria Westfall), עם ביו "vicfromthesix" (טורונטו, The Six זה כינוי לעיר).
  • היא עוקבת אחרי אלסיה (ברור), ואלסיה עוקבת בחזרה כי הן עובדות יחד כבר שנים.

בקיצור, חברה מקצועית קרובה בצוות של אלסיה, לא סתם מישהי אקראית. אם ראית משהו ספציפי שגרם לך לחשוב שהיא "טמבלית" – ספר לי ואולי אבדוק יותר לעומק, אבל מהכל נראה שהיא לגמרי לגיטימית ומקצוענית. 😏

אני: אחי אם תגיד לי שוב להירגע אני אעבור לAI אחר אח יקר. עכשיו שמע. מישהי הגיבה לה בזה:

Loving the @torwestfall cameo

וזו האחת שהגיבה לה: Craig Stickland (@craigstickland) • Instagram profile .. השאלה.. מי היא גם כן? ומה היא התכוונה בתגובה עם התיוג הזה של הצלמת.

ההמשך לא מעניין..

עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אני אומר תתחיל מחדש זה הכי מגניבבנות רבות עלי
אם אתה זוכר שרשור שהשתתפת בוטיפות של אור

אפשר לעשות חיפוש בפורום ולנסות למצוא אותו

(או לשאול כאן האם מישהי זוכרת את השרשור ויכולה לקשר אליו)

חיפוש בפורומים

גם אני אותו דברחיה.מושקאאחרונה

ופתחתי חדש

כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.
לא אהבתי את הביצועים 
מזה הכוכב הבא?בנות רבות עלי
זה סתם משעמםadvfbאחרונה
עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק

מה הלאה בחיים?

תנסו להרוויח יותר?

תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?

תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?

אמתין עד סוף התוארבין הבור למים

בעו"ס, היינו לימוד תורה.

עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב

חשוב לא להתרגש

למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים

כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.

בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.

קודם כלנקדימון
קרן מלגות לתחומים בהם אני רוצה יותר בוגרי ישיבות רציניים - שישבו ברצינות והתאברכו ואז החליטו ללכת לעולם המעשה - כדי שישפיעו במדינה. הייתי רוצה לסנות קרן שתהיה מסוגלת לספק להם תמיכה משמעותית כדי שילכו דווקא ללמוד תואר בלי (כמעט) דרגות פרנסה.
מסקרןזיויק
מה היית רוצה שילמדו לעשות? או להיות?
להשקיעמשה

הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך

מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.

בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.

חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ה' בשבט תשפ"ו 8:43

לא? 

ברורמשה

היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.

מפה לשם.

בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.

החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.

התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

🤭טיפות של אוראחרונה

'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.

אולי יעניין אותך