זה מרתיח אותי לאללה.. מה דעתכם?דניאלה .ד.

הקאנטרי קלאב הושכר לאריתראים: התושבים זועמים

תושבי דרום ת"א לא יוכלו להיכנס מחר למרכז הספורט בקרית שלום, שהושכר לפעילות חברתית לשוהים הבלתי חוקיים. מאיימים: "נבטל המנוי".

אאגודל טקסט

פרסום ראשון: ד' באדר תשע"ג, 
בני טוקר

Infiltrators
Infiltrators
Flash 90

אחיעד אטינגר

תושבי דרום תל אביב זועמים לאחר שהתברר כי מרכז הספורט, קאנטרי קלאב קרית שלום, הושכר לטובת אוכלוסיית השוהים הבלתי חוקיים.

התושבים מזהירים כי בכוונתם לבוא ולהפגין במקום, ובמקביל מאיימים לבטל את המנוי.

הרב אחיעד אטינגר מרבני דרום תל אביב, אומר לערוץ 7 כי מדובר בעוד יעד, כלשונו, שנכבש על ידי האריתראים והסודנים, "בדרום הארץ אולי סגרו את הגבול, אבל לדרום תל אביב הם ממשיכים לנהור בהמוניהם. הם כובשים עוד בית ועוד רחוב. הם משתלטים על טיפות החלב, על בתי הספר, גני השעשועים ועכשיו גם על הקאנטרי קלאב".

אטינגר טוען שבמקום לעודד אותם לעזוב, מעודדים אותם להישאר, "זה הקאנטרי קלאב המרכזי היחיד בקרית שלום, הוא משרת אלפי משפחות, גם את שכונת קריית שלום וגם את שכונת שפירא. אני אומר לך, התושבים פה רותחים. יש איזה ארגון סיוע לפליטים, ששכר את המקום ותהיה לכאן מחר, נהירה אדירה של שוהים בלתי חוקיים".

לדבריו, מניסיון העבר, האריתראים מגלים מקום ונשארים בו. "התושבים היהודים כאן, גם ככה סובלים והחל ממחר עוד פינת חמד תיכבש. האזרחים החוקיים יידחו, לטובת הבלתי חוקיים זה פשוט לא יאומן. שוחחתי עם תושבים חרדים, חילונים ודתיים כולם מתכוונים לבטל את המנוי בקאנטרי קלאב, תהיה כאן הפגנה גדולה".

מעיריית תל אביב נמסר בתגובה, "עיריית תל אביב-יפו, המנהלת את המרכזים הקהילתיים העירוניים, מעניקה שירותים לכל אוכלוסייה המעוניינת לקיים פעילות במרכזים אלו, ללא הבדל מוצא, דת, צבע או מין- ותמשיך לעשות כך גם בעתיד.

הנהלת קאנטרי גורן משכירה את האודיטוריום מזה כמה שנים לאירועים של הקהילה הזרה, אחת לכמה חודשים. באירועים אלו מתקיימות ישיבות של הקהילות הללו עם עמותות סיוע, עורכי דין וכו', כאשר כל האירועים עד היום (האחרון התקיים לפני כחודשיים) עברו בצורה חלקה ושקטה", נמסר.

גם אותי!!מסכנים התושבים!שִׁירָה
ולא תאמינודניאלה .ד.

סיפור טרי ממקודם..

אני וחברתי פוסעות לנו בנחת באחד מרח' דרום תל אביב

עברנו ליד מנקה רחובות שהיה באמצע לטטא משהו.. ומולו ישב סודני ובשיא הסתלבט אכל בננה.

לפתע הוא החליט לעשות 'קליעה למטרה' ועברנו ליד הפח והבננה כמעט פגעה בנו.

עם המבט שלו ספק אם הוא עשה את זה 'בטעות' 

חצוף!!

זה בסדר גמורבחורצ'יק

ה' ירחם מה שהם עושים..פושעים רוצחים ימח שמם..

הם מחפשי מקלט, מקומם כאןהשמאלהרדיקלי

אז אתה מוזמן לתת להם מקלט בתוך הבית החמים ושלךמרדכי
האמת שגרים איתי שני סודנים, האם אתה נתת מקום?השמאלהרדיקלי
אני לא נותן מקום למפיצי מחלותמושיקו

גויים בארץ ידראל

צביעות...אין לי מילה אחרת.מוריה.ר =)

שבת בפתח.

בלי נדר אפרט בהזדמנות.

אדון השמאלהרדיקליראש יהודי

לא אמרת שאתה רוצה רוב יהודי במדינה?

אין בעיה.אצלכם בצפון ת"א ובשכונותיכם.בחורצ'יק

אם תסדתרו איתם...

איך שבאו הם לבריכה שלכם..עפתם מהמיים.

הכל בסדר עד שאתם אמורים להתמודד עם ה"דמוקרטיה" שלכם.

צבועים!!!

אני בעד שישכירו דירות בשכונות של השמאלנים..לסודנים האלה..

צביעות של השמאלנים.

רשמתי תגובה מפורטת..מוריה.ר =)

איכשהו היא נמחקה,

אבל כשיש דברים כל כך כואבים..אי אפשר להתעלם,

הם לא פליטים, לא אחרי שעברו דרך מצרים.

מקומם לא כאן, למדינת ישראל יש מספיק דברים לטפל בהם.

אין מקום לעוד אנסים, רוצחים, שודדים, ואנשים מלאי מחלות.

נמאס לי שאנשים טוענים שהם שוחרי שלום וטוב על חשבון אחרים.

תבינו, אתם ל א כאלה.

אני די סקפטית לגבי העובדה שאימצת, ואם כן, שניים זה כלום.

אצלנו יש מאות.

ואני תמיד תוהה לעצמי מחדש,

מדוע אני צריכה להסתובב בעירי במבט מושפל, אך ערני בו זמנית?!

מדוע אני צריכה ללכת בצעדים מהירים ולהיזהר לגבי מיקום הפלאפון?!

מדוע אנחנו צריכים לשמוע הטחות עד כמה אנחנו גזענים

רק מפניי שהזמנו משטרה למי שניסה לשדוד לאחי את הרכב?!

מדוע יפי נפש תורמים להם בזמן שהשכנה ליד מתחננת לעזרה מהם ללא מענה?!

נסה לעשות חושבים...מי פה אנושי באמת, מר שמאל רדיקלי.

ולא, שלא יחשבו לרגע,

לא אכפת לי מה אומרים עלינו...אם תחיה בדרום תל אביב ותדבר ככה יהיה מה לשמוע.

בעניין הפליטיםחית הברזל

ע"פ כל החוקות הבינלאומיים, הגדרה של פליט היא:

1. שהוא נמצא במדינה שהוכרז בה על מלחמת אזרחים, ע"י האו"ם.

2. הוא מבקש מקלט במדינה שכנה למדינה שבה הוא מתגורר. 

להרבה אנשים נח מאוד להשתמש בביטוי פליט, אך על פי הגדרת האו"מ, הם מחפשי עבודה לכל דבר.

שנטולים כל זכות חוץ מהזכות לחיות. הם לא נכנסו לארץ לא בגדר מהגר חוקי, לא בגדר תייר, לא בגדר עולה חדש, סטודנט חייל בודד, וכדומה.

אלא כאנשים שהגיעו לארץ במבצע "חבר מביא חמש". אחד מגיע לארץ, נהנה מרוויח כסף, באריתראה (שם אין מלחמת אזרחים ע"פ האום), אולי אין שם מלחמת אחים אך שובע ושפע גם אין שם. 

הדבר היחיד שהם מצאו בארץ זה עבודה ואוכל, ואת זה הם מקבלים טוב.

לצערי עברתי מספר פעמים ברמת אביב, ושם אנשים כן הולכים ברחובות. וזאת מהסיבה הפשוטה, שהאריתראים לא נמצאים שם בלילה. אך לצערי המצב בדרום תל אביב הפוך לגמרי, אנשים מפחדים ללכת שם בלילה. והאריתראים הולכים בראש מורם.

ולשמאל הרדיקליחית הברזל

נגיד ואכן (אבל באמת שלא צריכים) לתת להם מקלט מדיני.

זה ממש לא יכול לבוא על חשבון תושבי המדינה, שמפחדים לצאת מהבית בשעות הערב.

אני ברוך ה' לא הולך יותר מידי בשעות הלילה בדרום תל אביב.

(אבל יוצא לי לעבור שם בלילה באופניים).

אך במספר הפעמים שנתקלתי שם לבד, פחדתי!

הייתי בתחנה מרכזית של תל אביב... שזכה בשיא גינס של התחנה מרכזית הכי גדול באפריקה (והשני הכי גדול בעולם).

הייתי שם למספר דקות, הרגשתי שם ממש על אדמת נכר, כל הפרצופים שם לא נראו לי נוחים.

הלכתי עם התיק על בטני, ולא על הגב, בכדי לוודאות ששום דבר לא יעלם.

את הארנק והפלאפון שמתי בכיס הפנימי של הפליז תוך שאני סוגר את הרוכסן.

כל הזמן הייתי בתחושה, שעוד רגע חמישה ייקפצו עלי, וינסו לשדוד אותי.

הייתי אמור להכנס לשם בעוד כמה נסיעות, אך למזלי הצלחתי לחמוק ליד תיכון הולץ (למי שמכיר את תל אביב), ומשם לקחתי תחבורה פנימית.

ואני עד היום מתחמק מלהכנס למקום הזה, בכל שעות היום ובכל שעות השבוע. 

ערב אחד נסעתי לתל אביב מהשומרון, והייתה על האוטובוס בת שירות, ששאלה אותי (ברכבת מרכז) עם יש עדיין רכבות לתל אביב ההגנה.

אני בהתחלה תהיתי,למה היא רוצה לרדת מהאוטובוס, ולהחליף לרכבת שמגיעה לכמה מאות מטרים משם.

אך מיד קלטתי, שגם אני לא רוצה להקלע למצב שבו היא נמצאת.

ואני חולק את התחושות האלה בתור נוסע מתמיד דרך תל אביב, ולא בתור תושב.

זה כל מפחיד ללכת שם בלילה, לבד, כך אני מרגיש, ואני חושב שעוד מאות מתושבי תל אביב חשים את אותם תחושות.

עכשיו מר שמאלן רדיקל, תסביר לי למה שאני אצטרך לחוש בחוסר נוחות על ידי הכנסת אורחים?

למה שאני ארצה לתת להם להכנס למדינה, אם הם מטילים עלי פחד? אפילו מערבים אני לא מפחד...

ברור.. לכן הם זורקים עלינו בננות ואומרים לאח שלדניאלה .ד.

חברה שלי שהארץ הזאת תהיה שלהם.. [מוריה.ר=)]

תראה זה לא הנקודהההוא משם

הנקודה היא שאם הפליטים מקבלים אזרחות הם משנים את המאזן הדמוגרפי, כלומר נכון "פליט וחצי" (זה קצת יותר אבל לא נורא) לא משנים מאזן אבל בעוד כמה דורות המאזן ישתנה והם יהיו הרבה יותר מפליט וחצי  (יחד עם הבעייה הדמוגרפית)לפי דעתי השילוב הנכון הוא לא לגרש (;או לגרש בידיעה שחייהם מובטחים שם במדינה החדשה שהוקמה שם) אבל לחסום כניסה של עוד כי מדינת ישאל היא לא המקום לפתיקת הבעיות של כל המזרח התיכון ובסופו של דבר יש לנו מספיק בעיות משל עצמנו

ההשוואה לשואה לא הוגנת עד כמה שאני יודע להם אין תאי גזים שם, אבל נכון שבתור עם שידע סבל מותר לנו להיות רגישים יותר

פורים שמח

וחביבי עשה טובה שנה את השיר בחתימהההוא משם

למה יש כאן אחים שכולים לא נעים...

אוקיי, אתה מדבר ככה מכמה סיבות..מוריה.ר =)

אתה נתון להשפעת החברה, החברה שלך ודדת במסתננים,

זה לא נשמע שאתה באמת מבין את מה שאתה אומר.

(עייפה מכדי לפרט כרגע מדוע.)

ועוד דבר, אתה אולי לא מפחד, אבל מהסיבה הפשוטה ביותר,

אינך בחורה/נערה/ילדה/אישה.

גם לא זקן.

("יקירתי"? )

מוריה,בצלםאלוקים

בתור בחורה-אני מאד מבינה את הפחד.

זו ממש לא גזענות,

מדובר בגברים , בד"כ בחבורות, מדוכאים, עניים, רעבים, עצבניים...גברים משועממים.....גברים..

וממש לא נעים בשעות הערב להיות לבד או סתם ..להיות לידם. זה מפחיד מאד.

(גם ליד גברים יהודים יש פחד..ובטח ליד גברים מסכנים וממורמרים )

אני לא בדקתי לעומק את הנושא,

אני חושבת שישראל פושעת לאזרחים שלה בכך שהיא נותנת לנו להתמודד עם זה ולא מטפלת בעצמה.

ישראל היתה צריכה להקים להם מחנות זמניים, לנסות למלא את הצרכים שלהם..לתת להם עבודות תמורה המזון והמקום..ולנסות לדבר עם האו"ם אולי..או לחקור רציני על כל אחד אם הוא מהגר עבודה או פליט ..

לא הגיוני להביא אותם לאזרחים...לאסור עליהם לעבוד. ולהביא אותם לפשע..ולתת לנו להתמודד לבד.

מתאים לממשלה..שהדאגות שלנו יתמקדו בפליטים/ מסתננים ולא בשטויות ובמחדלים שלה...

וזה חתיכת מחדל.

ובטח גברים שונאי ישראל^^דניאלה .ד.
לא הייתי אומרת שכל גבר שחום שבא לפה בהכרח שונא אתבצלםאלוקים

ישראל..

זה נשמע לי קצת הזוי ובכל אופן לא ניתן להוכחה.

אני לא אדבר אליהם מגעיל, ויש בליבי חמלה כלפיהם.

ממש לא הייתי רוצה להיות במקום שלהם...

ובכ"ז, אני מאד מבינה את מי שמפחד/ת,

ואני חושבת שהצורה שישראל מתמודדת (יותר נכון ,לא מתמודדת ) עם בעיה מהותית, (היום זה הם, מחר סורים...מחרתיים עם אחר..) ,היא חסרת אחריות.

לישראל אין מדיניות הגירה .

מתי מקבלים פליט..מתי נותנים מקלט..למי וכו'...

היתה איזושהי נציבות מהאו"ם וישראל לקחה את ההמלצות שלה לגבי מתן מקלטים מדיניים..מתוך כ-10000 בקשות המליצה הוועדה (ישראלית, מטעם האו"ם ) בשנתיים/4 האחרונות (לא זוכרת במדויק ) על 4 מקרים..וישראל לא נתתה מקלט לאף אחד.

ובכ"ז ..היא תשאיר אותם פה..מחוסרי עבודה, מזון..מחסה.. שיצברו מרירות..ושנריב איתם ..

כמו שאמרתי...לממשלה זה טוב. וזה מחדל רציני. 

הם מתנהגים כך בפועלשואף לאור

א.ללכת ולדבר איתם ? מדוע יש ללכת ולדבר עם קבוצה רחבה של אנשים שבאו מרמת תרבות מסויימת שאין בה הערכה אלמנטרית כלפי חיי אדם ועולמו,ומבטאים זאת בפועל.ואני לא צריך לפרט ולתאר מציאויות שמבטאות את זה,מספיק לשמוע את תושביה המקוריים של דרום תל אביב,איך האנשים האלו מתנהגים.

אינני נכנס לסוגיה של מה חלקם ברמה המוסרית והערכית הירודה הזאת,עד שמציאותם מסכנת את שלום הציבור(ואכן יש לכל אדם אחריות,גם אם גדל בחברה מסויימת,אולם זה נעשה מורכב יותר),עצם העובדה שזה כך דורשת המצאת כללים לטיפול בבעיה.

ובטח שאלו שאינם אשמים בצורת התנהגותם של אלו בהווה לא יכולים להיות פיתרון כשק חבטות.אבל זה אפילו יותר מזה,ברמות יותר רחבות של האוכלוסיה כולה,ברמת צביון המדינה וכלכלתה אם הדבר ימשך.

ישראל איננה מעצמה כלכלית שיכולה להרשות לעצמה לפזר כספים מעבר למטרות מיועדות שגם כך רבו התלונות על חוסר בתקציבית,כמו כן היא איננה מדינה רב לאומית,אלא מדינת העם היהודי,ובמידה הרבה ביותר ההישג הביטחוני והמסך הראשון מול האנטישמיות הכלל עולמית שלא צריך דבר מיוחד כדי לעורר שואה שניה ושלישית חלילה,מלבד אי קיום של מדינה חזקה בעלת צביון ברור ובהיר, בעלת צבא והשפעה דיפלומטית על התנהלותם של מדינות אחרות בנושאים האלו.אבל זה הרבה יותר מרק שרידה,מדובר במציאות גאולית,שקשורה לשורש המהות,של הווית המציאות,כמובן שדברים אלו דרושים הסבר ולימוד.

ב.עד כמה שאני יודע רובם אינם מחפשי מקלט,אלא מחפשי עבודה.ולכן הדבר הפחות הגיוני הוא שמחפשי עבודה שמנסים להעלות את רמת חייהם,יעשו זאת תוך פגיעה חמורה ברמת החיים של אחרים.והדברים ידועים,אין צורך לנסוע עד לשם.

^^^^^מוריה.ר =)

מר זהבה,

כנראה שמראה של יהודיה ומסתנן או להפך לא צובט את ליבך...

אבל כפי שאמר שואף לאור,

מדובר במדינת העם היהודי, אתה גר בארץ ישראל שהובטחה לאברהם אבינו,לעם ישראל.

ובכל זאת, "נפש יהודי הומיה".

לצערנו יש מספיק התבוללות עם הערבים ובחו"ל בכלל.

אין צורך בעוד מקרים.

אוי, הטיפשות שלך מזכירה לי את "שמאלרדיקלי"מוטיז

זה גזעני לא להתחתן עם מישהו בגלל הלאום שלו?

בטח מבחינתך לא להתחתן עם מישהו בגלל שהוא מושחת זה גם גזעני... כי... למה לא בעצם..?

מר שמאלרדיקלי, נשארת אותו אידיוט גם בניק החדש.. צר לי..

ווהו, בחיים שלי לא קראתי תגובה כל כך מושכלת.מוטיז

יפה שלפחות קיצרת.. המשך ערב נעים!! |מתניע ונוסע|

לענות?(מבולבל)מוטיז
לא יהיה ניתן לנהל דיון בצורה כזאתשואף לאור
עבר עריכה על ידי שואף לאור בתאריך י"ז באדר תשע"ג 01:12
אתה מדבר על דברים שדורשים בירור אלמנטרי ויסודי ביותר,את זה יהיה קשה להעביר דרך הודעות בפורום.

ממילא,כאשר יתבררו דברים אלו(וניתן בהחלט לברר אותם,בצורה גמורה),הטיעונים האלו לא יהיו תקפים,אבל לשוא יהיה לנסות לענות עליהם ללא הבירור היסודי ביותר.

4.ההשוואה הזאת לא במקומה.הבעיה בגרמנים הייתה ברדיפה שלהם ורצח בעם היהודי על לא עוול בכפו.

את אף אחד לא מטריד אם איזה אדלוף לא רצה להתחתן עם יהודיה,להפך.

לכל אחד הזכות לבחור עם מי להתחתן ומה הפרמטרים לצורך העניין.אבל זה לא קשור למשרפות,לתאי גזים ולשואה.זה לא קשור לפגיעה ארורה ביהודים.

אני עורך,לא ראיתי את הפיסקה האחרונה של ההודעה שלך,אני אחסוך במילים ואומר לך בצורה הפשוטה ביותר שזו בורות,האנלוגיה שלך נוראה ובלתי מתקבלת על הדעת,מכיון שאני מניח שזה מחוסר הבנה והיכרות אני אחסוך מלתאר ולהשתמש במילים שיתארו איזה עיוות חסר תקדים וחסר כל פורפורציה יצרת בהודעה שלך.

אני לא מאמיןדוד.ו.

מה זאת אומרת "לא צובט את ליבי" מה הם אנשים פוגעניים

איך את יכולה לומר שאין הקב"ה בעולם אפשר להרגיש אותו בכל רגע כל הזמן קורים ניסים

יש איסור תורה שגוי יצא ויתחתן עם יהודיה מה לא ברור!!!!!!!!!!!!!

אני בהלם!

(מתייחס לדבריה של זהבה גלאון)

אתה יודע שיש בעייה חוקית להתחזות??אש קודש.
צריך לברר את משמעות החייםשואף לאור

כפי שכתבתי באחת התגובות אליך,אלו ענייני יסוד שצריכים בירור מעמיק כדי לברר את תוקפם של דברים אלו.לנהל דיונים שאמורים להתבסס על יסודות אלו לאחר הכרה בהם,ללא הכרה בהם לא יובילו לדבר.

כל שאלה דורשת ברורשואף לאור
ישנם ערכים ומטרות למציאותשואף לאור
אם לא מכירים בהם העולם אינו כדאי.ולכן יש לברר אותם.
אתה לא מכיר אותםשואף לאור
ערכים לא נקבעים לפי הרגשת הלב אלא לפי האמת.לאור הגרשיים האלו אינני רוצה להמשיך להגיב לזה.אתה מגיע למקום ואינך מכבד את יושביו.מעבר לכך זה מגיע מחוסר הבנה מה זה יהדות
מסכימה עם כל מילה של שואף לאור!דניאלה .ד.

דבריו בהחלט מאירים ומכווננים לאמת.

בניגוד לערכים אוניברסליים, ערכים אנושיים~מישי~

ערכי התורה הם אובייקטיבים. הם האמת. ולכן אינם יכולים להיות סובייקטיבים. הבעיה נעוצה בזה שאנחנו יותר מדי חושבת מה לדעתנו ערכי ולפעמים אנו טועים. בשביל זה יש התורה שהיא האמת האובייקטיבית שתנחה אותנו.

אין ספקבצלםאלוקים

העניין הוא שהתורה, מלבד ציווים ספציפיים, היא תורה חיים.

שז"א הערכים המוקנים בה אכן אמורים להדריך אותנו לאורך כל חיינו, לאורך כל הדורות...

לא נוהג נניח שלא צווינו בו,.אלא הערך הנלמד ממנו / שעליו הוא מושתת (בהתאם לכל דור..)

הבעיה-

גם בין שומרי תורה יש מחלוקות..נכון?

כי האמת שלנו היא סובייקטיבית...

ז"א ברור שערכי התורה וחוקיה הם אמת אבסולוטית, ולכן אם התורה אומרת לך לעשות X, עד כמה שזה נראה לך לא מוסרי וסותר לכל הרגישות והמוסריות שבתורה, את צריכה לקיים את זה,

אבל יש המון המון מחלוקות למה התכוונה התורה, מתי, האם זה תקף לדורנו, איך לקיים..וכו'...

ועובדה היא שיש המון מחלוקות הן בהלכה והן לגבי אורח חיים וערכים גם בין שומרי התורה.

לכן כיום...יש ערכים שהם באמת מוחלטים, ויש הרבה כאלו שכל אחד אמור לאמץ בהתאם לדרך התורה...אך ייתכן מאד ששכנו יאמץ ערך הפוך ג"כ לאור התורה..

מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי..יצא קצת מסורבל..0:

הבעיה אצלך שאינך יודע מה הם..מוריה.ר =)

אתה קורא לערכים ערכים בלי שהם יהיו כאלה...

בתורה כתובים הערכ האמיתיים..בין אם תכיר בכך ובין לא..

אין פה בכלל קשר לאובייקטיביות...בצלםאלוקים

ברגע שזו תורה אלוקית הערכים שבה הם המוסר האמיתי..

המוסר האנושי מתפתח ומתחלף מדי פעם..ושם זה חוקים מוחלטים, ערכים שאינם תלויים במצבי רוח.

גם כשמשהו לא נראה מובן, זו בעיה שלנו שהראיה שלנו מצומצמת.

היא מאד נחמדה לגויים,

היא לא הסכימה שנאמר הלל כשהגויים שרדפו אותנו מתו,

היא דורשת לכבד כל אדם שנברא בצלם,

היא דרשה לשחרר עבדים עוד לפני שמישהו חשב שעבד זה אדם,

היא דרשה לכבד נשים ולספק את צרכיהן, ולא לצער אותן -עוד לפני שמישהו חשב שאשה זו אדם,

היא אסרה להכרית עץ של אויב בעת מלחמה, כי העץ לא עשה כלום..

היא דורשת שלפני שתאכל תאכיל את הבהמה שלך, 

היא דורשת שאם תראה חמור של השונא שלך סובל..תעזור לו..משום צער בע"ח,

היא דורשת שתחוס על חי צומח ודומם.

אם רק תפתח את העיניים תמצא רגישות אינסופית ולא נורמלית-

לא יחסית לימנו, ובטח ובטח שלא יחסית לזמן בו ניתנה!

אלא מאי,

א-לא תמיד אנחנו מצליחים למצוא את המוסריות, כי אנחנו מצומצמים בראייה ובהבנה,

ב-צריכים להבין שדברים שנקבעו היו תקדים מוסרי לדורות הללו, כיום באמת המוסר התפתח ולכן במה שאפשר להתאים לדור מתאימים. (הנהגות כללים ותפיסות -לא ציוווים ששם אין לנו דריסת רגל..)

וג-כמו שאמרתי..אנחנו צריכים ללמוד מהערכים..לא דווקא נוהג מסוים,

אבל אתה רואה איך שהתורה חסה על בעלי חיים ועל בני אדם וכו'...ואתה יודע שכל עוד אין ציווי מפורש מהתורה לנהוג אחרת אתה חייב להיזהר לא לצער יתומים, אלמנות, בעלי חיים,

כל עוד אין ציווי מפורש אתה חייב לכבד אנשים , אסור לך לרצוח..וכו'...

לומדים את המוסריות והרגישות שבתורה ויודעים איך לנהוג בחיי היום יום.

(ושוב, כשיש ציווי מפורש לנהוג במקרה ספיציפי בצורה שונה, כך ננהג.

אתה רואה מכלול מוסרי כל כך ,גם אם אתה לא מבין משהו אתה בטוח שהוא מוסרי. אפילו שזה קשה לך...)

שמת לב למה שאמרת?.אישה שבגדה איבדה את המוסר..מוריה.ר =)

לגבי העונש, אנחנו הקטנים לא יכולים לדון עד כמה ראוי העונש או לא..

וואו..."נגיד שכן"..מוריה.ר =)

כבר אמרתי...

אנחנו הקטנים לא יכולים להחליט איזה ענש ראוי איזה לא.

נכוןבצלםאלוקים

כשאתה רואה תורה כל כך מוסרית ורגישה, שהיתה תקדים מוסרי ענק והקדימה בפער עצום את כל הוגי הדעות, אתה מבין שאם יש דברים שנראים לא מוסריים, זה כי אנחנו לא מצליחים לרדת לעומק הדבר.

נניח..כמו דוגמה שגיס שלי אמר לי,

למה אני לא יכול לתת טרמפ לאשה?

זה לא מוסרי לכאורה!

אבל התורה יודעת את נפש האדם...ואדם נשוי, יתכן והוא איכשהו יפתח איתה קשר, ואז זה לא מוסרי כלפי האשה והילדים שלו!

הפגיעה תהיה חמורה יותר מאשר בבחורה הזו.

אני לא למדתי את כל הדינים והחוקים לגבי נושאים שהעלית,

אני מודה שגם לי יש דברים שלפעמים נראים ח"ו לא מוסריים,

אבל בהרבה מקרים כשאני מבררת עוד ועוד אני כן מצליחה להבין את המוסריות והרגישות,

ושוב, גם אם לא- אני יודעת שאני לא מבינה, ושתורה כ"כ מוסרית לא סתם תאמר להרוג מישהו...אלא כנראה זה הרע במיעוטו ועוול מוסרי גדול יותר נמנע.

אנחנו לא לוקחים את הדין בידיים שלנו, אבל לומדים מהערכים.

להרוג גבר ששכב עם גבר זה לא ערך שאנחנו לומדים ממנו לחיי היום יום..אנחנו יודעים שיש דברים שקשה לנו להבין..

יש ציווים שצריכים לקיים בלי להבין,

ואת הערכים הנעלים שכן סופגים מהתורה (ואפילו אני השמאלנית הביקורתית לא ראיתי ערך פסול ח"ו שהתורה מבקשת להנחיל..יש רק ציווים ספציפיים שלפעמים קשים לי )

((אני רק אזכיר שעם כל הדינים בהם יש ציווי להרוג..סנהדרין שהיתה הורגת אדם אחד ב 70 שנה נקראה קטלנית...שתבין עד כמה היה נדיר להרוג.

רק שתבין שיש המון פרטים במעשה..

אפילו על מחלל שבת צריכים שיזהירו אותו 2 יגידו לו שזה אסור ויאמר להם משפט מסויים (ז"א אני יודע שאסור, ואף על פי כן עושה ...וכמובן שזה הכל בגלוי ובמזיד...)

כל מיני פרטים..

או כמו בבן סורר ומורה..כ"כ הרבה דרישות ע"מ שזה יקרה..שהופכות את הדבר לבלתי אפשרי...ומעולם לא הרגו אדם כזה..

אלא התורה רצתה ללמד משהו..ואת המשהו הזה צריכים לחפש וללמוד.)

אגב..סתם שתדייקבצלםאלוקים

אין שום דיון בתורה לגבי כופרים.

ז"א..יש פסיקה על שכיבת זכר, ועל אשה שנאפה..אבל על אדם שכופר??

מאיפה הבאת את זה?

ברור שאם כופר ועובר עבירה בגלוי בעדים והתראה..חייב בעונש כמו כל אדם מאמין שעובר את העבירה בעדים והתראה,

אבל סתם מישהו שעובר עבירות בביתו ומצהיר בגלוי שהוא לא מאמין בה' ובתורה?

בגדול..חשבונות שמים. אין ציווי מה לעשות לאדם כזה. 0:

כן, אני לא מכירה פסיקה כזובצלםאלוקים

חרדית מאז ומתמיד ולא שמעתי מעולם על דבר כזה,

הלכתי לשאול את אבא שלי ואמר שאין דין לכופר...אלוקים דואג למה שהוא רוצה אבל אין דין בתורה מה לעשות עם אדם שאומר שהוא כופר.

מאיפה הבאת שדינו מוות?

אם יתברר שאני טועה אני אחזור בי...

נכון להרגע זו המצאה.

(והאם אתה מודע לכך שכל הדינים חלים רק כשיש בית מקדש וסנהדרין ובימנו שאין בית מקדש הם לא קיימים? )

אתה מדבר מחוסר היכרות בסיסיתשואף לאור

לא ניתן לפתוח הכל כאן,כל עוד גם לא ניתן ללמד דרך הפורום פיזיקה גרענית.

אין מה לעשות כל התפלספות בנושאים עמוקים הדורשים בירורי יסוד שעוד קודמים להם,אינה תוביל כנראה להשגה אם אדם אינו להוט ללמוד ולחפש אחר האמת,וגם אז הוא יצטרך לעשות בעיקר הרבה עבודה עצמית של לימוד,ולימוד מחוץ לפורום מן הסתם.ולכן אם אתה להוט לחפש אחר האמת,למד יהדות.

.ל"זהבה גלאון" לתגובתך לאחר התגובה:"אין ספק.."..~מישי~

היא בהחלט נחמדה לגבי גוי שמאמין בה' ושומר 7 מצוות בני נח ("גר תושב"). היא לא מכריחה להתגייר ואפילו לא מציעה בתור אפשרות עדיפה אבל את כל המתגיירים היא מקבלת בזרועות פתוחות: "ונתתי לכם יד ושם טוב מבנים ובנות" (ישעיהו נו'). ואת אלה שלא מתגיירים אך מאמינים בה' ומקיימים 7 מצוות בני נח גם מוכרים לטובה. 

לגבי השורה השניה שלך-וודאי שכן אם זה מה שהתורה אומרת כי אני יוצאת מנקודה הנחה שהתורה היא האמת ולכן היא הדבר הכי ערכי ואם אני חושבת אחרת ממנה אז אני צריכה לנסות להבין למה כך התורה אומרת ולהבין שלפעמים מה שאני חושבת שהוא ערכי הוא לא.

לסדר לך פה את פאטמה מהכפר הסמוך?מרדכי
סרקזם...מוריה.ר =)
שים לב למה שאמרת...מוריה.ר =)

אתה גאה בפשיסטית..

האמת שקצת מלחיץ או לחשוב שזהבה גלאון גאה בי.

(מעדיפה שההורים יהיו גאים בי....)

לזהבה גלאון~מישי~אחרונה

"

2. ארץ ישראל הובטחה לטענתך על ידי מישהו (או משהו מי יודע?) שמעולם לא הוכח שהוא קיים."-הוכח והוכח. למד מחשבת ישראל ותראה הוכחות.

לא יודעת למה זה שם לי את זה למטה.תגובה לתגובתך: "אה.הדאגה היא התבוללות".

לא מסכנים. הקבלה היא קודש.כי עם האלוהים קיבל אותהקעלעברימבאר

על עצמו לדורותיו

בקיצור אדם שמנותק מכלל ישראל.קעלעברימבאר

האמת מצידי שהרמבם יתדברר שעבד אלילים. זה לא משנה לכלל ישראל ולנרטיב של הרמבם

עד כמה שידוע לישלג דאשתקד

הוא חוזבש (מהמגזר החרדי), מדבר הרבה ומנסה לדבר בביטחון, מרגיש נאור ומתנשא. מהמעט שאני זוכר ממנו - יותר שפת גוף ומעט תכנים (כי באופן כללי התכנים הם כנראה החלק השולי של עשייתו) - הוא לא באמת מחדש או מעורר שאלות שלא חשבנו עליהן או לא נידונו לפניו.

אאל"ט, הוא היה סוג של בדיחה בפורום "עצור כאן חושבים" (במה נאוד מאוד ליברלית ופלורליסטית), ובפורומים דומים.

באיזה אתר הפורום הזה?קעלעברימבאראחרונה
המסכן הוא זה שחושב שהוא מבין יותר טובהסטורי
מ(כמעט )כל גדולי ישראל...
ולא רק גדולי ישראל. אלא מה שהאומה לדורותיהקעלעברימבאר

קיבלה על עצמה.

"ובשפתי צדיקים תתברך. ובמקהלות רבבות עמך בית ישראל"

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטוריאחרונה
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך