זה מרתיח אותי לאללה.. מה דעתכם?דניאלה .ד.

הקאנטרי קלאב הושכר לאריתראים: התושבים זועמים

תושבי דרום ת"א לא יוכלו להיכנס מחר למרכז הספורט בקרית שלום, שהושכר לפעילות חברתית לשוהים הבלתי חוקיים. מאיימים: "נבטל המנוי".

אאגודל טקסט

פרסום ראשון: ד' באדר תשע"ג, 
בני טוקר

Infiltrators
Infiltrators
Flash 90

אחיעד אטינגר

תושבי דרום תל אביב זועמים לאחר שהתברר כי מרכז הספורט, קאנטרי קלאב קרית שלום, הושכר לטובת אוכלוסיית השוהים הבלתי חוקיים.

התושבים מזהירים כי בכוונתם לבוא ולהפגין במקום, ובמקביל מאיימים לבטל את המנוי.

הרב אחיעד אטינגר מרבני דרום תל אביב, אומר לערוץ 7 כי מדובר בעוד יעד, כלשונו, שנכבש על ידי האריתראים והסודנים, "בדרום הארץ אולי סגרו את הגבול, אבל לדרום תל אביב הם ממשיכים לנהור בהמוניהם. הם כובשים עוד בית ועוד רחוב. הם משתלטים על טיפות החלב, על בתי הספר, גני השעשועים ועכשיו גם על הקאנטרי קלאב".

אטינגר טוען שבמקום לעודד אותם לעזוב, מעודדים אותם להישאר, "זה הקאנטרי קלאב המרכזי היחיד בקרית שלום, הוא משרת אלפי משפחות, גם את שכונת קריית שלום וגם את שכונת שפירא. אני אומר לך, התושבים פה רותחים. יש איזה ארגון סיוע לפליטים, ששכר את המקום ותהיה לכאן מחר, נהירה אדירה של שוהים בלתי חוקיים".

לדבריו, מניסיון העבר, האריתראים מגלים מקום ונשארים בו. "התושבים היהודים כאן, גם ככה סובלים והחל ממחר עוד פינת חמד תיכבש. האזרחים החוקיים יידחו, לטובת הבלתי חוקיים זה פשוט לא יאומן. שוחחתי עם תושבים חרדים, חילונים ודתיים כולם מתכוונים לבטל את המנוי בקאנטרי קלאב, תהיה כאן הפגנה גדולה".

מעיריית תל אביב נמסר בתגובה, "עיריית תל אביב-יפו, המנהלת את המרכזים הקהילתיים העירוניים, מעניקה שירותים לכל אוכלוסייה המעוניינת לקיים פעילות במרכזים אלו, ללא הבדל מוצא, דת, צבע או מין- ותמשיך לעשות כך גם בעתיד.

הנהלת קאנטרי גורן משכירה את האודיטוריום מזה כמה שנים לאירועים של הקהילה הזרה, אחת לכמה חודשים. באירועים אלו מתקיימות ישיבות של הקהילות הללו עם עמותות סיוע, עורכי דין וכו', כאשר כל האירועים עד היום (האחרון התקיים לפני כחודשיים) עברו בצורה חלקה ושקטה", נמסר.

גם אותי!!מסכנים התושבים!שִׁירָה
ולא תאמינודניאלה .ד.

סיפור טרי ממקודם..

אני וחברתי פוסעות לנו בנחת באחד מרח' דרום תל אביב

עברנו ליד מנקה רחובות שהיה באמצע לטטא משהו.. ומולו ישב סודני ובשיא הסתלבט אכל בננה.

לפתע הוא החליט לעשות 'קליעה למטרה' ועברנו ליד הפח והבננה כמעט פגעה בנו.

עם המבט שלו ספק אם הוא עשה את זה 'בטעות' 

חצוף!!

זה בסדר גמורבחורצ'יק

ה' ירחם מה שהם עושים..פושעים רוצחים ימח שמם..

הם מחפשי מקלט, מקומם כאןהשמאלהרדיקלי

אז אתה מוזמן לתת להם מקלט בתוך הבית החמים ושלךמרדכי
האמת שגרים איתי שני סודנים, האם אתה נתת מקום?השמאלהרדיקלי
אני לא נותן מקום למפיצי מחלותמושיקו

גויים בארץ ידראל

צביעות...אין לי מילה אחרת.מוריה.ר =)

שבת בפתח.

בלי נדר אפרט בהזדמנות.

אדון השמאלהרדיקליראש יהודי

לא אמרת שאתה רוצה רוב יהודי במדינה?

אין בעיה.אצלכם בצפון ת"א ובשכונותיכם.בחורצ'יק

אם תסדתרו איתם...

איך שבאו הם לבריכה שלכם..עפתם מהמיים.

הכל בסדר עד שאתם אמורים להתמודד עם ה"דמוקרטיה" שלכם.

צבועים!!!

אני בעד שישכירו דירות בשכונות של השמאלנים..לסודנים האלה..

צביעות של השמאלנים.

רשמתי תגובה מפורטת..מוריה.ר =)

איכשהו היא נמחקה,

אבל כשיש דברים כל כך כואבים..אי אפשר להתעלם,

הם לא פליטים, לא אחרי שעברו דרך מצרים.

מקומם לא כאן, למדינת ישראל יש מספיק דברים לטפל בהם.

אין מקום לעוד אנסים, רוצחים, שודדים, ואנשים מלאי מחלות.

נמאס לי שאנשים טוענים שהם שוחרי שלום וטוב על חשבון אחרים.

תבינו, אתם ל א כאלה.

אני די סקפטית לגבי העובדה שאימצת, ואם כן, שניים זה כלום.

אצלנו יש מאות.

ואני תמיד תוהה לעצמי מחדש,

מדוע אני צריכה להסתובב בעירי במבט מושפל, אך ערני בו זמנית?!

מדוע אני צריכה ללכת בצעדים מהירים ולהיזהר לגבי מיקום הפלאפון?!

מדוע אנחנו צריכים לשמוע הטחות עד כמה אנחנו גזענים

רק מפניי שהזמנו משטרה למי שניסה לשדוד לאחי את הרכב?!

מדוע יפי נפש תורמים להם בזמן שהשכנה ליד מתחננת לעזרה מהם ללא מענה?!

נסה לעשות חושבים...מי פה אנושי באמת, מר שמאל רדיקלי.

ולא, שלא יחשבו לרגע,

לא אכפת לי מה אומרים עלינו...אם תחיה בדרום תל אביב ותדבר ככה יהיה מה לשמוע.

בעניין הפליטיםחית הברזל

ע"פ כל החוקות הבינלאומיים, הגדרה של פליט היא:

1. שהוא נמצא במדינה שהוכרז בה על מלחמת אזרחים, ע"י האו"ם.

2. הוא מבקש מקלט במדינה שכנה למדינה שבה הוא מתגורר. 

להרבה אנשים נח מאוד להשתמש בביטוי פליט, אך על פי הגדרת האו"מ, הם מחפשי עבודה לכל דבר.

שנטולים כל זכות חוץ מהזכות לחיות. הם לא נכנסו לארץ לא בגדר מהגר חוקי, לא בגדר תייר, לא בגדר עולה חדש, סטודנט חייל בודד, וכדומה.

אלא כאנשים שהגיעו לארץ במבצע "חבר מביא חמש". אחד מגיע לארץ, נהנה מרוויח כסף, באריתראה (שם אין מלחמת אזרחים ע"פ האום), אולי אין שם מלחמת אחים אך שובע ושפע גם אין שם. 

הדבר היחיד שהם מצאו בארץ זה עבודה ואוכל, ואת זה הם מקבלים טוב.

לצערי עברתי מספר פעמים ברמת אביב, ושם אנשים כן הולכים ברחובות. וזאת מהסיבה הפשוטה, שהאריתראים לא נמצאים שם בלילה. אך לצערי המצב בדרום תל אביב הפוך לגמרי, אנשים מפחדים ללכת שם בלילה. והאריתראים הולכים בראש מורם.

ולשמאל הרדיקליחית הברזל

נגיד ואכן (אבל באמת שלא צריכים) לתת להם מקלט מדיני.

זה ממש לא יכול לבוא על חשבון תושבי המדינה, שמפחדים לצאת מהבית בשעות הערב.

אני ברוך ה' לא הולך יותר מידי בשעות הלילה בדרום תל אביב.

(אבל יוצא לי לעבור שם בלילה באופניים).

אך במספר הפעמים שנתקלתי שם לבד, פחדתי!

הייתי בתחנה מרכזית של תל אביב... שזכה בשיא גינס של התחנה מרכזית הכי גדול באפריקה (והשני הכי גדול בעולם).

הייתי שם למספר דקות, הרגשתי שם ממש על אדמת נכר, כל הפרצופים שם לא נראו לי נוחים.

הלכתי עם התיק על בטני, ולא על הגב, בכדי לוודאות ששום דבר לא יעלם.

את הארנק והפלאפון שמתי בכיס הפנימי של הפליז תוך שאני סוגר את הרוכסן.

כל הזמן הייתי בתחושה, שעוד רגע חמישה ייקפצו עלי, וינסו לשדוד אותי.

הייתי אמור להכנס לשם בעוד כמה נסיעות, אך למזלי הצלחתי לחמוק ליד תיכון הולץ (למי שמכיר את תל אביב), ומשם לקחתי תחבורה פנימית.

ואני עד היום מתחמק מלהכנס למקום הזה, בכל שעות היום ובכל שעות השבוע. 

ערב אחד נסעתי לתל אביב מהשומרון, והייתה על האוטובוס בת שירות, ששאלה אותי (ברכבת מרכז) עם יש עדיין רכבות לתל אביב ההגנה.

אני בהתחלה תהיתי,למה היא רוצה לרדת מהאוטובוס, ולהחליף לרכבת שמגיעה לכמה מאות מטרים משם.

אך מיד קלטתי, שגם אני לא רוצה להקלע למצב שבו היא נמצאת.

ואני חולק את התחושות האלה בתור נוסע מתמיד דרך תל אביב, ולא בתור תושב.

זה כל מפחיד ללכת שם בלילה, לבד, כך אני מרגיש, ואני חושב שעוד מאות מתושבי תל אביב חשים את אותם תחושות.

עכשיו מר שמאלן רדיקל, תסביר לי למה שאני אצטרך לחוש בחוסר נוחות על ידי הכנסת אורחים?

למה שאני ארצה לתת להם להכנס למדינה, אם הם מטילים עלי פחד? אפילו מערבים אני לא מפחד...

ברור.. לכן הם זורקים עלינו בננות ואומרים לאח שלדניאלה .ד.

חברה שלי שהארץ הזאת תהיה שלהם.. [מוריה.ר=)]

תראה זה לא הנקודהההוא משם

הנקודה היא שאם הפליטים מקבלים אזרחות הם משנים את המאזן הדמוגרפי, כלומר נכון "פליט וחצי" (זה קצת יותר אבל לא נורא) לא משנים מאזן אבל בעוד כמה דורות המאזן ישתנה והם יהיו הרבה יותר מפליט וחצי  (יחד עם הבעייה הדמוגרפית)לפי דעתי השילוב הנכון הוא לא לגרש (;או לגרש בידיעה שחייהם מובטחים שם במדינה החדשה שהוקמה שם) אבל לחסום כניסה של עוד כי מדינת ישאל היא לא המקום לפתיקת הבעיות של כל המזרח התיכון ובסופו של דבר יש לנו מספיק בעיות משל עצמנו

ההשוואה לשואה לא הוגנת עד כמה שאני יודע להם אין תאי גזים שם, אבל נכון שבתור עם שידע סבל מותר לנו להיות רגישים יותר

פורים שמח

וחביבי עשה טובה שנה את השיר בחתימהההוא משם

למה יש כאן אחים שכולים לא נעים...

אוקיי, אתה מדבר ככה מכמה סיבות..מוריה.ר =)

אתה נתון להשפעת החברה, החברה שלך ודדת במסתננים,

זה לא נשמע שאתה באמת מבין את מה שאתה אומר.

(עייפה מכדי לפרט כרגע מדוע.)

ועוד דבר, אתה אולי לא מפחד, אבל מהסיבה הפשוטה ביותר,

אינך בחורה/נערה/ילדה/אישה.

גם לא זקן.

("יקירתי"? )

מוריה,בצלםאלוקים

בתור בחורה-אני מאד מבינה את הפחד.

זו ממש לא גזענות,

מדובר בגברים , בד"כ בחבורות, מדוכאים, עניים, רעבים, עצבניים...גברים משועממים.....גברים..

וממש לא נעים בשעות הערב להיות לבד או סתם ..להיות לידם. זה מפחיד מאד.

(גם ליד גברים יהודים יש פחד..ובטח ליד גברים מסכנים וממורמרים )

אני לא בדקתי לעומק את הנושא,

אני חושבת שישראל פושעת לאזרחים שלה בכך שהיא נותנת לנו להתמודד עם זה ולא מטפלת בעצמה.

ישראל היתה צריכה להקים להם מחנות זמניים, לנסות למלא את הצרכים שלהם..לתת להם עבודות תמורה המזון והמקום..ולנסות לדבר עם האו"ם אולי..או לחקור רציני על כל אחד אם הוא מהגר עבודה או פליט ..

לא הגיוני להביא אותם לאזרחים...לאסור עליהם לעבוד. ולהביא אותם לפשע..ולתת לנו להתמודד לבד.

מתאים לממשלה..שהדאגות שלנו יתמקדו בפליטים/ מסתננים ולא בשטויות ובמחדלים שלה...

וזה חתיכת מחדל.

ובטח גברים שונאי ישראל^^דניאלה .ד.
לא הייתי אומרת שכל גבר שחום שבא לפה בהכרח שונא אתבצלםאלוקים

ישראל..

זה נשמע לי קצת הזוי ובכל אופן לא ניתן להוכחה.

אני לא אדבר אליהם מגעיל, ויש בליבי חמלה כלפיהם.

ממש לא הייתי רוצה להיות במקום שלהם...

ובכ"ז, אני מאד מבינה את מי שמפחד/ת,

ואני חושבת שהצורה שישראל מתמודדת (יותר נכון ,לא מתמודדת ) עם בעיה מהותית, (היום זה הם, מחר סורים...מחרתיים עם אחר..) ,היא חסרת אחריות.

לישראל אין מדיניות הגירה .

מתי מקבלים פליט..מתי נותנים מקלט..למי וכו'...

היתה איזושהי נציבות מהאו"ם וישראל לקחה את ההמלצות שלה לגבי מתן מקלטים מדיניים..מתוך כ-10000 בקשות המליצה הוועדה (ישראלית, מטעם האו"ם ) בשנתיים/4 האחרונות (לא זוכרת במדויק ) על 4 מקרים..וישראל לא נתתה מקלט לאף אחד.

ובכ"ז ..היא תשאיר אותם פה..מחוסרי עבודה, מזון..מחסה.. שיצברו מרירות..ושנריב איתם ..

כמו שאמרתי...לממשלה זה טוב. וזה מחדל רציני. 

הם מתנהגים כך בפועלשואף לאור

א.ללכת ולדבר איתם ? מדוע יש ללכת ולדבר עם קבוצה רחבה של אנשים שבאו מרמת תרבות מסויימת שאין בה הערכה אלמנטרית כלפי חיי אדם ועולמו,ומבטאים זאת בפועל.ואני לא צריך לפרט ולתאר מציאויות שמבטאות את זה,מספיק לשמוע את תושביה המקוריים של דרום תל אביב,איך האנשים האלו מתנהגים.

אינני נכנס לסוגיה של מה חלקם ברמה המוסרית והערכית הירודה הזאת,עד שמציאותם מסכנת את שלום הציבור(ואכן יש לכל אדם אחריות,גם אם גדל בחברה מסויימת,אולם זה נעשה מורכב יותר),עצם העובדה שזה כך דורשת המצאת כללים לטיפול בבעיה.

ובטח שאלו שאינם אשמים בצורת התנהגותם של אלו בהווה לא יכולים להיות פיתרון כשק חבטות.אבל זה אפילו יותר מזה,ברמות יותר רחבות של האוכלוסיה כולה,ברמת צביון המדינה וכלכלתה אם הדבר ימשך.

ישראל איננה מעצמה כלכלית שיכולה להרשות לעצמה לפזר כספים מעבר למטרות מיועדות שגם כך רבו התלונות על חוסר בתקציבית,כמו כן היא איננה מדינה רב לאומית,אלא מדינת העם היהודי,ובמידה הרבה ביותר ההישג הביטחוני והמסך הראשון מול האנטישמיות הכלל עולמית שלא צריך דבר מיוחד כדי לעורר שואה שניה ושלישית חלילה,מלבד אי קיום של מדינה חזקה בעלת צביון ברור ובהיר, בעלת צבא והשפעה דיפלומטית על התנהלותם של מדינות אחרות בנושאים האלו.אבל זה הרבה יותר מרק שרידה,מדובר במציאות גאולית,שקשורה לשורש המהות,של הווית המציאות,כמובן שדברים אלו דרושים הסבר ולימוד.

ב.עד כמה שאני יודע רובם אינם מחפשי מקלט,אלא מחפשי עבודה.ולכן הדבר הפחות הגיוני הוא שמחפשי עבודה שמנסים להעלות את רמת חייהם,יעשו זאת תוך פגיעה חמורה ברמת החיים של אחרים.והדברים ידועים,אין צורך לנסוע עד לשם.

^^^^^מוריה.ר =)

מר זהבה,

כנראה שמראה של יהודיה ומסתנן או להפך לא צובט את ליבך...

אבל כפי שאמר שואף לאור,

מדובר במדינת העם היהודי, אתה גר בארץ ישראל שהובטחה לאברהם אבינו,לעם ישראל.

ובכל זאת, "נפש יהודי הומיה".

לצערנו יש מספיק התבוללות עם הערבים ובחו"ל בכלל.

אין צורך בעוד מקרים.

אוי, הטיפשות שלך מזכירה לי את "שמאלרדיקלי"מוטיז

זה גזעני לא להתחתן עם מישהו בגלל הלאום שלו?

בטח מבחינתך לא להתחתן עם מישהו בגלל שהוא מושחת זה גם גזעני... כי... למה לא בעצם..?

מר שמאלרדיקלי, נשארת אותו אידיוט גם בניק החדש.. צר לי..

ווהו, בחיים שלי לא קראתי תגובה כל כך מושכלת.מוטיז

יפה שלפחות קיצרת.. המשך ערב נעים!! |מתניע ונוסע|

לענות?(מבולבל)מוטיז
לא יהיה ניתן לנהל דיון בצורה כזאתשואף לאור
עבר עריכה על ידי שואף לאור בתאריך י"ז באדר תשע"ג 01:12
אתה מדבר על דברים שדורשים בירור אלמנטרי ויסודי ביותר,את זה יהיה קשה להעביר דרך הודעות בפורום.

ממילא,כאשר יתבררו דברים אלו(וניתן בהחלט לברר אותם,בצורה גמורה),הטיעונים האלו לא יהיו תקפים,אבל לשוא יהיה לנסות לענות עליהם ללא הבירור היסודי ביותר.

4.ההשוואה הזאת לא במקומה.הבעיה בגרמנים הייתה ברדיפה שלהם ורצח בעם היהודי על לא עוול בכפו.

את אף אחד לא מטריד אם איזה אדלוף לא רצה להתחתן עם יהודיה,להפך.

לכל אחד הזכות לבחור עם מי להתחתן ומה הפרמטרים לצורך העניין.אבל זה לא קשור למשרפות,לתאי גזים ולשואה.זה לא קשור לפגיעה ארורה ביהודים.

אני עורך,לא ראיתי את הפיסקה האחרונה של ההודעה שלך,אני אחסוך במילים ואומר לך בצורה הפשוטה ביותר שזו בורות,האנלוגיה שלך נוראה ובלתי מתקבלת על הדעת,מכיון שאני מניח שזה מחוסר הבנה והיכרות אני אחסוך מלתאר ולהשתמש במילים שיתארו איזה עיוות חסר תקדים וחסר כל פורפורציה יצרת בהודעה שלך.

אני לא מאמיןדוד.ו.

מה זאת אומרת "לא צובט את ליבי" מה הם אנשים פוגעניים

איך את יכולה לומר שאין הקב"ה בעולם אפשר להרגיש אותו בכל רגע כל הזמן קורים ניסים

יש איסור תורה שגוי יצא ויתחתן עם יהודיה מה לא ברור!!!!!!!!!!!!!

אני בהלם!

(מתייחס לדבריה של זהבה גלאון)

אתה יודע שיש בעייה חוקית להתחזות??אש קודש.
צריך לברר את משמעות החייםשואף לאור

כפי שכתבתי באחת התגובות אליך,אלו ענייני יסוד שצריכים בירור מעמיק כדי לברר את תוקפם של דברים אלו.לנהל דיונים שאמורים להתבסס על יסודות אלו לאחר הכרה בהם,ללא הכרה בהם לא יובילו לדבר.

כל שאלה דורשת ברורשואף לאור
ישנם ערכים ומטרות למציאותשואף לאור
אם לא מכירים בהם העולם אינו כדאי.ולכן יש לברר אותם.
אתה לא מכיר אותםשואף לאור
ערכים לא נקבעים לפי הרגשת הלב אלא לפי האמת.לאור הגרשיים האלו אינני רוצה להמשיך להגיב לזה.אתה מגיע למקום ואינך מכבד את יושביו.מעבר לכך זה מגיע מחוסר הבנה מה זה יהדות
מסכימה עם כל מילה של שואף לאור!דניאלה .ד.

דבריו בהחלט מאירים ומכווננים לאמת.

בניגוד לערכים אוניברסליים, ערכים אנושיים~מישי~

ערכי התורה הם אובייקטיבים. הם האמת. ולכן אינם יכולים להיות סובייקטיבים. הבעיה נעוצה בזה שאנחנו יותר מדי חושבת מה לדעתנו ערכי ולפעמים אנו טועים. בשביל זה יש התורה שהיא האמת האובייקטיבית שתנחה אותנו.

אין ספקבצלםאלוקים

העניין הוא שהתורה, מלבד ציווים ספציפיים, היא תורה חיים.

שז"א הערכים המוקנים בה אכן אמורים להדריך אותנו לאורך כל חיינו, לאורך כל הדורות...

לא נוהג נניח שלא צווינו בו,.אלא הערך הנלמד ממנו / שעליו הוא מושתת (בהתאם לכל דור..)

הבעיה-

גם בין שומרי תורה יש מחלוקות..נכון?

כי האמת שלנו היא סובייקטיבית...

ז"א ברור שערכי התורה וחוקיה הם אמת אבסולוטית, ולכן אם התורה אומרת לך לעשות X, עד כמה שזה נראה לך לא מוסרי וסותר לכל הרגישות והמוסריות שבתורה, את צריכה לקיים את זה,

אבל יש המון המון מחלוקות למה התכוונה התורה, מתי, האם זה תקף לדורנו, איך לקיים..וכו'...

ועובדה היא שיש המון מחלוקות הן בהלכה והן לגבי אורח חיים וערכים גם בין שומרי התורה.

לכן כיום...יש ערכים שהם באמת מוחלטים, ויש הרבה כאלו שכל אחד אמור לאמץ בהתאם לדרך התורה...אך ייתכן מאד ששכנו יאמץ ערך הפוך ג"כ לאור התורה..

מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי..יצא קצת מסורבל..0:

הבעיה אצלך שאינך יודע מה הם..מוריה.ר =)

אתה קורא לערכים ערכים בלי שהם יהיו כאלה...

בתורה כתובים הערכ האמיתיים..בין אם תכיר בכך ובין לא..

אין פה בכלל קשר לאובייקטיביות...בצלםאלוקים

ברגע שזו תורה אלוקית הערכים שבה הם המוסר האמיתי..

המוסר האנושי מתפתח ומתחלף מדי פעם..ושם זה חוקים מוחלטים, ערכים שאינם תלויים במצבי רוח.

גם כשמשהו לא נראה מובן, זו בעיה שלנו שהראיה שלנו מצומצמת.

היא מאד נחמדה לגויים,

היא לא הסכימה שנאמר הלל כשהגויים שרדפו אותנו מתו,

היא דורשת לכבד כל אדם שנברא בצלם,

היא דרשה לשחרר עבדים עוד לפני שמישהו חשב שעבד זה אדם,

היא דרשה לכבד נשים ולספק את צרכיהן, ולא לצער אותן -עוד לפני שמישהו חשב שאשה זו אדם,

היא אסרה להכרית עץ של אויב בעת מלחמה, כי העץ לא עשה כלום..

היא דורשת שלפני שתאכל תאכיל את הבהמה שלך, 

היא דורשת שאם תראה חמור של השונא שלך סובל..תעזור לו..משום צער בע"ח,

היא דורשת שתחוס על חי צומח ודומם.

אם רק תפתח את העיניים תמצא רגישות אינסופית ולא נורמלית-

לא יחסית לימנו, ובטח ובטח שלא יחסית לזמן בו ניתנה!

אלא מאי,

א-לא תמיד אנחנו מצליחים למצוא את המוסריות, כי אנחנו מצומצמים בראייה ובהבנה,

ב-צריכים להבין שדברים שנקבעו היו תקדים מוסרי לדורות הללו, כיום באמת המוסר התפתח ולכן במה שאפשר להתאים לדור מתאימים. (הנהגות כללים ותפיסות -לא ציוווים ששם אין לנו דריסת רגל..)

וג-כמו שאמרתי..אנחנו צריכים ללמוד מהערכים..לא דווקא נוהג מסוים,

אבל אתה רואה איך שהתורה חסה על בעלי חיים ועל בני אדם וכו'...ואתה יודע שכל עוד אין ציווי מפורש מהתורה לנהוג אחרת אתה חייב להיזהר לא לצער יתומים, אלמנות, בעלי חיים,

כל עוד אין ציווי מפורש אתה חייב לכבד אנשים , אסור לך לרצוח..וכו'...

לומדים את המוסריות והרגישות שבתורה ויודעים איך לנהוג בחיי היום יום.

(ושוב, כשיש ציווי מפורש לנהוג במקרה ספיציפי בצורה שונה, כך ננהג.

אתה רואה מכלול מוסרי כל כך ,גם אם אתה לא מבין משהו אתה בטוח שהוא מוסרי. אפילו שזה קשה לך...)

שמת לב למה שאמרת?.אישה שבגדה איבדה את המוסר..מוריה.ר =)

לגבי העונש, אנחנו הקטנים לא יכולים לדון עד כמה ראוי העונש או לא..

וואו..."נגיד שכן"..מוריה.ר =)

כבר אמרתי...

אנחנו הקטנים לא יכולים להחליט איזה ענש ראוי איזה לא.

נכוןבצלםאלוקים

כשאתה רואה תורה כל כך מוסרית ורגישה, שהיתה תקדים מוסרי ענק והקדימה בפער עצום את כל הוגי הדעות, אתה מבין שאם יש דברים שנראים לא מוסריים, זה כי אנחנו לא מצליחים לרדת לעומק הדבר.

נניח..כמו דוגמה שגיס שלי אמר לי,

למה אני לא יכול לתת טרמפ לאשה?

זה לא מוסרי לכאורה!

אבל התורה יודעת את נפש האדם...ואדם נשוי, יתכן והוא איכשהו יפתח איתה קשר, ואז זה לא מוסרי כלפי האשה והילדים שלו!

הפגיעה תהיה חמורה יותר מאשר בבחורה הזו.

אני לא למדתי את כל הדינים והחוקים לגבי נושאים שהעלית,

אני מודה שגם לי יש דברים שלפעמים נראים ח"ו לא מוסריים,

אבל בהרבה מקרים כשאני מבררת עוד ועוד אני כן מצליחה להבין את המוסריות והרגישות,

ושוב, גם אם לא- אני יודעת שאני לא מבינה, ושתורה כ"כ מוסרית לא סתם תאמר להרוג מישהו...אלא כנראה זה הרע במיעוטו ועוול מוסרי גדול יותר נמנע.

אנחנו לא לוקחים את הדין בידיים שלנו, אבל לומדים מהערכים.

להרוג גבר ששכב עם גבר זה לא ערך שאנחנו לומדים ממנו לחיי היום יום..אנחנו יודעים שיש דברים שקשה לנו להבין..

יש ציווים שצריכים לקיים בלי להבין,

ואת הערכים הנעלים שכן סופגים מהתורה (ואפילו אני השמאלנית הביקורתית לא ראיתי ערך פסול ח"ו שהתורה מבקשת להנחיל..יש רק ציווים ספציפיים שלפעמים קשים לי )

((אני רק אזכיר שעם כל הדינים בהם יש ציווי להרוג..סנהדרין שהיתה הורגת אדם אחד ב 70 שנה נקראה קטלנית...שתבין עד כמה היה נדיר להרוג.

רק שתבין שיש המון פרטים במעשה..

אפילו על מחלל שבת צריכים שיזהירו אותו 2 יגידו לו שזה אסור ויאמר להם משפט מסויים (ז"א אני יודע שאסור, ואף על פי כן עושה ...וכמובן שזה הכל בגלוי ובמזיד...)

כל מיני פרטים..

או כמו בבן סורר ומורה..כ"כ הרבה דרישות ע"מ שזה יקרה..שהופכות את הדבר לבלתי אפשרי...ומעולם לא הרגו אדם כזה..

אלא התורה רצתה ללמד משהו..ואת המשהו הזה צריכים לחפש וללמוד.)

אגב..סתם שתדייקבצלםאלוקים

אין שום דיון בתורה לגבי כופרים.

ז"א..יש פסיקה על שכיבת זכר, ועל אשה שנאפה..אבל על אדם שכופר??

מאיפה הבאת את זה?

ברור שאם כופר ועובר עבירה בגלוי בעדים והתראה..חייב בעונש כמו כל אדם מאמין שעובר את העבירה בעדים והתראה,

אבל סתם מישהו שעובר עבירות בביתו ומצהיר בגלוי שהוא לא מאמין בה' ובתורה?

בגדול..חשבונות שמים. אין ציווי מה לעשות לאדם כזה. 0:

כן, אני לא מכירה פסיקה כזובצלםאלוקים

חרדית מאז ומתמיד ולא שמעתי מעולם על דבר כזה,

הלכתי לשאול את אבא שלי ואמר שאין דין לכופר...אלוקים דואג למה שהוא רוצה אבל אין דין בתורה מה לעשות עם אדם שאומר שהוא כופר.

מאיפה הבאת שדינו מוות?

אם יתברר שאני טועה אני אחזור בי...

נכון להרגע זו המצאה.

(והאם אתה מודע לכך שכל הדינים חלים רק כשיש בית מקדש וסנהדרין ובימנו שאין בית מקדש הם לא קיימים? )

אתה מדבר מחוסר היכרות בסיסיתשואף לאור

לא ניתן לפתוח הכל כאן,כל עוד גם לא ניתן ללמד דרך הפורום פיזיקה גרענית.

אין מה לעשות כל התפלספות בנושאים עמוקים הדורשים בירורי יסוד שעוד קודמים להם,אינה תוביל כנראה להשגה אם אדם אינו להוט ללמוד ולחפש אחר האמת,וגם אז הוא יצטרך לעשות בעיקר הרבה עבודה עצמית של לימוד,ולימוד מחוץ לפורום מן הסתם.ולכן אם אתה להוט לחפש אחר האמת,למד יהדות.

.ל"זהבה גלאון" לתגובתך לאחר התגובה:"אין ספק.."..~מישי~

היא בהחלט נחמדה לגבי גוי שמאמין בה' ושומר 7 מצוות בני נח ("גר תושב"). היא לא מכריחה להתגייר ואפילו לא מציעה בתור אפשרות עדיפה אבל את כל המתגיירים היא מקבלת בזרועות פתוחות: "ונתתי לכם יד ושם טוב מבנים ובנות" (ישעיהו נו'). ואת אלה שלא מתגיירים אך מאמינים בה' ומקיימים 7 מצוות בני נח גם מוכרים לטובה. 

לגבי השורה השניה שלך-וודאי שכן אם זה מה שהתורה אומרת כי אני יוצאת מנקודה הנחה שהתורה היא האמת ולכן היא הדבר הכי ערכי ואם אני חושבת אחרת ממנה אז אני צריכה לנסות להבין למה כך התורה אומרת ולהבין שלפעמים מה שאני חושבת שהוא ערכי הוא לא.

לסדר לך פה את פאטמה מהכפר הסמוך?מרדכי
סרקזם...מוריה.ר =)
שים לב למה שאמרת...מוריה.ר =)

אתה גאה בפשיסטית..

האמת שקצת מלחיץ או לחשוב שזהבה גלאון גאה בי.

(מעדיפה שההורים יהיו גאים בי....)

לזהבה גלאון~מישי~אחרונה

"

2. ארץ ישראל הובטחה לטענתך על ידי מישהו (או משהו מי יודע?) שמעולם לא הוכח שהוא קיים."-הוכח והוכח. למד מחשבת ישראל ותראה הוכחות.

לא יודעת למה זה שם לי את זה למטה.תגובה לתגובתך: "אה.הדאגה היא התבוללות".

במקוםרועישםטוב

במקום פעם אחת ולתמיד לגמור את הסיפור (להפציץ את כל מה שקשור לחשמל, מים והתשתיות הכי בסיסיות ככה שפשוט טכנית

לא יהיה אפשר לגור שם), עוד פעם כמה טילים לפה, כמה טילים לשם. הכל מטומטם לחלוטין.

כי ביביshaulreznik

צעד קדימה, שני צעדים אחורה, "תחזיקו אותי חזק". תמצית המדיניות של הגאון האסטרטגי עם האנגלית המוצחצחת (שיש לכל ילד שלומד בחו"ל מגיל 8).

תחליטו: ביבי או טראמפנקדימון
הדילוגים האלה בין ביבי שולט בטראמפ לבין טראמפ שולט בביבי; ביבי האשם או טראמפ האשם. אתם נראים כל כך מבוהלים ועלובים עם התנודות ברוח האלה. רחמיי...
שניהם הרע במיעוטוshaulreznik

נתניהו הוא זגזגן, טראמפ הוא זגזגן חולה נפש.

תתעסקו בשלושת רבעי הכוס המלאהנקדימון
במקום להתגולל בקיא של העין הרעה, ולחפש איפה אתם עליונים על האחר.
בקושי שמינית כוסshaulreznik

הישגים: זיני וגופמן, מבצע הביפרים, פגיעה בתוכנית הגרעין האיראנית

הפסדים: הרפורמה המשפטית בוטלה, היועמ"שית לא פוטרה וממשיכה להשתולל, שירות קרבי לחיילות הולך ומתרחב, חמאס מתעצם, חיזבאללה משתקמת, איראן משתקמת.

אני עדיין ממליץ להפסיק להתגולל בקיא של העין הרעהנקדימון

צריך להיות טיפש או רשע כדי לכתוב את הרשימות הפגומות שהצגת כאן.

אני לא מתכוון להיכנס למלחמת רשימות, וגם לא לתקן את הפגמים בשלך.

פשוט תנסו להתבגר מעבר לעכברנות המקלדת הזו...

אם היו כותבים לך בפאתוס דומה בימי ממשלת בנט-לפידshaulreznik

היית משתכנע או שהיית מצביע על הצלחות וכשלים?

קודם הייתי מצביע על העובדותנקדימון
וברשימות שלך מכעט ואין כאלה
תכל'ס.. במקום לשחק משחקי קופסאנקדימון
אנחנו מתעסקים עם החיים האמיתיים. הגיע הזמן לחזור למשחקי קופסא, שם הכל קל ונגמר בקלות מדהימה.
כנראה שניהול מדינה ומלחמה אינו דומה למשחקי מחשבפ.א.
זה שאתה לא מבין לא הופך את זה למטומטםקורא נלהב לשעבראחרונה

יש שיקולים רחבים.

-'מדיניות הכלה' של 'טיפטופים וסבבים'- באמת על הפנים.

-מדיניות אחראית בשביל לאפשר לטראמפ למצות את המו"מ עם איראן שתפרד מהגרעין?- שווה לתת צ'אנס.

להזכירכם לכן גם מראש מבצע שאגת ארי הופסק בשביל לאפשר את המו"מ הזה. כי כנראה קשה מאד להגיע לכל האורניום המועשר.

כמובן תוך המשך הלחימה הנוכחית מול חיזבאללה

טראמפ החדש: יריתם מספיק, חיזרו למשא ומתןאיתן גיל

אירן בתגובה: מי סופר אותך? ג'יננ'י טיפש, וגס רוח. 

עוד מאירן: צוחק מי שצוחק אחרון.

טראמפ החדש: שוב תימרנתי את איתן גילנקדימון
🤣🤣🤣הסטורי
אנחנו חוטפים, ואותך זה מצחיק.איתן גיל
המצחיק זה שהאירנים הם אלו שחוטפים, ואתה חגגת כאןהסטורי
בשמם
דבר איתי על הג'ינג'י ולא על האירניםאיתן גיל
אנחנו תוקפים, ואותך זה מעציבנקדימון

זה עכברנות המקלדת שמוציאה ממך כל כך הרבה עין רעה וחצי הכוס הריקה, או שגם במציאות אתה כזה?

אנחנו חוטפים ומגיבים.איתן גיל

טראמפ החדש לא מצטרף.

כבר לא סופר אותנו.

אתה מפטפט את עצמך לדעתנקדימון

בלי לדעת

אתה אחלהאיתן גיל

ד"ש מאוסטרליה הרחוקה.

טראמפ החדש: ישראל ואירן חייבות להפסיק מיד את היריאיתן גיל

פעם הוא היה איתנו ועכשו הוא מהאו"ם

הוא ממשיך לעשות בך פסיכולוגית מה שבא לונקדימון
ואתה ממשיך כמו עלה נידף ברוח, כלומר כמו ברק רביד. זה פשוט בדיחה
נתניהו וטראמפ, בתיאום מלא, משחקים מול אירן אתהסטורי
השוטר הטוב והשוטר הרע.

משום מה אתה נבהל מכל הצהרה, בלי להבין שההצהרות הן חלק מהמשחק.

ולכן שפך עליו מטר של קללות וניבולי פהאיתן גיל

שבשום מגרש כדורגל לא יעזו להשמיע אותם.

"מטר"נקדימון

מכל נמחה עושים פיל.

יש יותר ממטרי ברכות מאשר טפטופי התעיה של "ניבולי פה"

לטראמפ יש פה גדול וזה לא חדשהסטוריאחרונה
לא צריך להתייחס לדיבורים שלו, אלא למעשים. למעשה הוא עושה על אירן מצור ובעוד שהם וכל העולם קונים את ההצגה שהזמן עומד לרשותם והוא לחוץ על הסכם - למעשה הוא לא מסכים להסכם שלא מפרק את יכולתיהם הצבאיות, מה שיביא לסופו של המשטר.

בנתיים, כחלק מההצגה, הוא כביכול מרסן אותנו, חוץ ממתי ש"ביבי לא הקשיב לו" וצה"ל היכה הלילה והבוקר באירן היטב. מה שיזרז אותם להגיע להסכם שהוא רוצה או לקרוס.

פשוט מדהים שאנשים שמבינים דבר או שניים, עוד קונים את ההצגות על 'פערים בין נתניהו לטראמפ'.

לא נראה שפייגלין צודק:קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"ט בסיוון תשפ"ו 19:19

פייגלין לערוץ 7: זהות מחזירה לגוש הימין קולות שזלגו לליברמן ולבנט | ערוץ 7

שמעתי על הרבה לייטים שלא יצביעו לבנט בגלל שבעיניהם הוא שקרן, ויצביעו לסמוטריץ בלית ברירה, לא כי אוהבים את סמוטריץ.

יש מצב שפייגלין ישתה לסמוטריץ את המצביעים. ואם גם פייגלין וגם סמוטריץ לא יעברו את אחוז החסימה, הלך על גוש הימין

כל הפחתה באחוז המכורים לסמיםקעלעברימבאר
היא טובה.

על כל שני משתמשים בקנאביס שלא מתמכר, יש  אחד שמתמכר ונהרסים לו החיים

"שאגת הארי" "ארי שאמרת נעשה שועל"סיעתא דשמייא1
שהשועל שברח לאדמה טמאה, ישתוק לפחותהסטורי
המרגל שימות במדבר האוסטרלינקדימוןאחרונה
ניתוח מקורי וקצר של מה שקרה ביומיים האחרוניםסביר11
אי אפשר שלא להסכים עם הרב אילעאי עופרן, שכתב:פ.א.

הפרעות שנעשו אתמול בביתו וברכושו של השופט סולברג, שמצטרפות לאלו שנעשו לאחרונה בביתם של קצין משטרה צבאית ראשי ושל ראש אגף התנועה, הם תופעה חדשה במלחמה החרדית נגד מדינת ישראל ואזרחיה. החברה החרדית עברה מלהפגין ולמחות נגד מוסדות, רעיונות וארגונים, למחאות אישיות נגד שופטים וקצינים. בכל המקרים לא מדובר בקומץ או ביוזמה מקומית, אלא בארגון מערכתי - הסעות מאורגנות, ממוסדות עם כסף והיררכיה. לא אפול מהכסא אם יתגלה מחר שאת האוטובוס שהביא את הפורעים לביתו של סולברג, שילם באופן זה או אחר משלם המסים הישראלי.

החברה החרדית היא החברה האלימה ביותר בישראל. אלימות היא לא רק מכות והתעללות, אונס או ונדליזם (שגם מכל אלה יש בה בשפע). אלימות היא כתיבת התסריט לחייו של הזולת. אדם שאינו יכול לכתוב את מהלך חייו בעצמו, ואחרים שולטים בו, כופים עליו ושוללים את חירותו, הוא אדם שחי תחת אלימות. ובישראל אין אף קבוצה שמפעילה באופן כל כך אגרסיבי, כפייה אלימה על הפרטים החיים בתוכה. מוסדות וארגונים ששוללים את חירותם של חבריהם ובעלי כוח שמחליטים בשביל אחרים, איך ייראו החיים שלהם. הסיבה שרובנו לא מודעים לכך היא שרוב האלימות החרדית הופנתה עד היום רק כלפי חרדים. רק לאחרונה היא החלה לזלוג גם לשאר החברה הישראלית.

האדם החרדי הממוצע בישראל אינו אדון לעצמו. הוא אינו רשאי לבחור היכן יגור והיכן יעבוד, איפה ילמדו ילדיו, עם מי יתחתן או כמה ילדים יוולדו לו. הוא לא יכול לבחור האם לשמור מצוות, וגם לא באמת יכול להחליט אם להתגייס לצבא. המחירים האישיים שתגבה ממנו החברה החרדית ומוסדותיה אם יחליט איזושהי החלטה על דעת עצמו, הם בלתי נתפסים. הוא יהיה חשוף לחרם ונידוי, ילדיו יסולקו ממוסדות הלימודים, משפחתו עלולה לנתק איתו קשר, וכל הקרובים לו עשויים שלא להצליח להשתדך. הוא תלוי במוסדות הקהילתיים כדי לשרוד, פיזית וכלכלית, שכן הוא חסר השכלה ויכולת לרכוש מקצוע, להתפרנס או לקבל הלוואה, ויש לו בדרך כלל ב"ה הרבה ילדים שעליו לדאוג להם.

כמו כל ראש ארגון פשע, גם דרעי וגולדקנופף, או הרבנים לנדו והירש, לא צריכים לאיים הרבה. הם פשוט "יודעים איפה אתה גר" ו"איפה לומדים הילדים שלך". המנגנון כל כך אלים, והתלות כל כך גדולה, שהפרט החרדי חי בתודעה (הדי מוצדקת) שרק הם יכולים להציל אותו. והם צודקים - במשך שנים רבות זה היה הדיל - אתם תשלטו בחיי, אבל גם תדאגו לכל מחסורי.

אלא שבחודשים האחרונים משהו השתנה. זה לא חובת הגיוס (הלא חדשה) וגם לא הסנקציות (הבאמת אפסיות ושוליות). גם מעצר העריקים הוא לא סיפור דרמטי - מדובר במעצר של בודדי בודדים לשעות או ימים ספורים. לא במאסר עולם בצינוק באלקטרז. הסיפור הוא שלראשונה אי פעם, מדינת ישראל הפסיקה להתייחס לחברה החרדית כקבוצה והתחילה להתייחס לאזרחים החרדים כפרטים. עד היום מי שהתנהל מול הצבא היה הישיבות, העסקנים, הפוליטיקאים וה"רבנים". הבחור החרדי היה תלוי לגמרי בכל אלו, אבל חופשי לחלוטין ממוסדות המדינה.

כשהמדינה מתחילה להתייחס אל האדם החרדי כפרט בודד - הן בזכויות ובמענקים שהיא מרעיפה עליו והן בחובות או בסנקציות שהיא מטילה עליו, היא משחררת אותו במידה רבה מהלפיתה של העסקנים והפוליטיקאים החרדים. אם הם לא יכולים להגן עליו ממאסר, ולא יכולים לשלוט בכסף שהוא יקבל, אז מי צריך אותם? למה לו להישמע להם?

הסנקציות המדוברות לא פוגעות ב"לומדי תורה" (שחלקם כזכור בכלל נופשים בתאילנד), הן פוגעות בארגון הפשע החרדי שמדינת ישראל טיפחה פה במשך שנים. קצפם של הפוליטיקאים והרבנים החרדים לא יוצא על שלילת החירות של האברכים החרדים. הוא יוצא על כך שהמדינה מעזה להתייחס לחרדים כפרטים ולא כקבוצה מאורגנת, וכך לפרק את השליטה של הפוליטיקאים החרדים וראשי הישיבות באנשיהם.

המאבק האישי בשופטים ובקצינים, נובע בדיוק מכך - אתם מתייחסים אלינו כפרטים ולא כמוסד, גם אנחנו נתייחס אליכם כפרטים ולא כמוסדות. לא עוד איומים על פירוק הממשלה או על הפרת המשמעת הקואליציונית, אלא איומים על חייה של אשת השופט, או הטלת אימה על בניו של הקצין.

לכן גם ברור לי כשמש בחצי השמים שלא מדובר ביוזמה פרטית של כמה בחורים חרדים אלא במערך מאורגן וממוסד, שמגיע בהכוונה ברורה מלמעלה. למרות הגינויים הרפים של הפוליטיקאים החרדים, האלימות הזו היא לגמרי בצלמם ובדמותם. הם לא יכולים להרשות לעצמם שלאדם החרדי תהיה זהות פרטית. "הפסקת האש" שהם שואפים לה היא כזו שתחזיר את הדיון לרמת המוסדות - אנחנו נחזור להפגין מול בית המשפט ולא מול בתי השופטים, ואתם תחזרו להטיל סנקציות על הישיבות אבל לא על המשתמטים.

בדיוק בגלל זה אסור להיכנע לטרור. לא רק למען מדינת ישראל, בטחונה וכלכלתה. לא רק למען תורת ישראל שהייתה לביזה ולמרמס. אלא גם למען אחינו החרדים - לא הקהילות והמפלגות המתועבות, אלא האנשים והנשים, שחיים תחת הדיכוי המחריד הזה, שטיפחנו ויצרנו פה בעשרות שנים של הזנחה. מדינה מתוקנת מתנהלת מול כל אזרח בנפרד, לא מול אוטונומיות, חמולות או חסידויות. גם אם אזרח מסכים או אפילו מבקש שתדבר עם השכן שלו עליו או שהרב שלו יחליט במקומו, במדינה מתוקנת פשוט אין אופציה כזו.

משפחת סולברג הגיבורה ושכניה היקרים בגוש עציון, ספגו אמש את הנזק האגבי של פיצוץ שחייב היה להתפוצץ. למרות הקושי - אסור להתבלבל ואסור להרפות. אם נמשיך להזניח, המחיר בעוד שנה או שנתיים יהיה גבוה הרבה יותר.

והקרדיט לגלי ביהרב:קעלעברימבאר

שאמרה: "אין מחאה אפקטיבית ללא הפרעת הסדר הציבורי"

אילעאי עופרן... נו נו.. לא מפיו אנו חייםנקדימון

אני רוצה לראות טקסטים זהים על קפלן והשמאל הדיקטטורי. 

אני רוצה לראות טקסטים זהים על הערבים והבדואים בישראל.

אחר כך שישוב ללהג את הגיגיו.

טרמפיסט שמצא סיפור להיתלות בו.

אפשר קצת ללמד זכות,קעלעברימבאר

שכשזה נקורה לאנשי שלומך וחברים שלך וביישוב שלך. זה הרבה יותר מטריד את הגושניקים מאשר כשזה קורה במרכז הרחוק (למרות שהרב עופרן לא משם, אבל האווירה הכללית)

הבליםנקדימון

אדם שיודע לכתוב על כל במה גבוהה ותחת כל עץ רענן יכול לספק טקסטים נוספים. אל תעשה מעצמך דביל, בבקשה.

אבל היי, תראה יולדת !! והנה עוד אחת !! ועוד אחת !! כביש מלא ביולדות !! ב"ה כולן נתקבצו לכביש אחד, אפילו הגברים שם יולדים !!

לא דיברתי דווקא על הרב עופרן,קעלעברימבאר

אבל אם תבדוק בפייסבוק כל הליברלים ורוב הגושניקים זועקים על זה, חלקם תושבי אלון שבות או גוש עציון, ומשם זה עובר הלאה לכל אנשי שלומם. כשזה קורה לחבר שלך או בשכונה שלך זה מקבל עוצמה שונה מאשר זה קורה רחוק.

אין לי שום זכות ללמד על הצבועים ועל מי שדומה להםנקדימון
"החברה האלימה ביותר בישראל". הוא צריך לשטוף את הפה באקונומיקה, ומוטב פעמיים.
נו לא דיברתי עליו. דיברתי על ההדהודקעלעברימבאר

של זה אצל הליברלים

אני דווקא ראיתי 'גושניקים' שממתנים את האירועהסטורי

הרב מידן (שהיה שם אתמול בערב) אמר היום בראיון שהדיבורים על "חורבן" כששברו כמה חלונות ועציצים, הם מוגזמים.

הרב חיים נבון הבהיר שהפשע של החרדים חמור, אבל לא יותר  הפשעים שנעשו בקפלן:

ההפגנות של החרדים הן פשע - אך הם לא הפושעים הראשונים

לא דיברתי על רבנים גושניקיםקעלעברימבאר
רבים וטובים חיים ברוח ובהשקפה זו של הרב עופרן,פ.א.
הרב של קיבוץ יבנה

הרב חיים נבון סובר ההפך ממנוקעלעברימבאר

כתה מפורשות שהאשמים בכל פרעות החרדים הם קפלן שנירמלו זאת . ושזאת צביעות שמזדעזים ממעשי החרדים ולא ממעשי קפלן

נכוןמשה
לא יודע כמה רבים וכמה טוביםנקדימון

חיים מפיו של הנכד בבשר וברוח של ישעיהו ליבוביץ שר"י. ותנועת הקיבוץ הדתי בוודאי אינה ראיה לכלום ושום דבר. שוליים אזוטריים בציונות הדתית. לא בטוח שאפילו הם עצמם יסכימו שיכלילו אותם אצלנו...

אם כבר אי אפשר להסכים עם הדברים...קורא נלהב לשעבר

איזה הגזמות פרועות, הכללות, מניפולציה ומה לא?

יש חברה חרדית, שחיה את חייה לפי אמונתה, הם סגורים ו'מקימים חומות' זאת השיטה חינוכית שלהם לשמור על החברה שלהם ברוח שלהם. מי ששם מרוצה ושם מבחירה מי שלא, לא חייב להיות שם.

יש מי שלא מוצא חן בעיניו הסגירות הזאת, זכותו ואני מבין אותו. אבל החברה החרדית מאמינה באורח חיים כמו שהיא מקיימת אותו- עם אילוצים חברתיים, נורמות חברתיות, חומות וכו'. שוב אפשר לא לאהוב ולהסכים עם זה אבל זה אמונתם והם לא כופים אותה על אף אחד אלא נכנסים תחתיה.

ומי שלא רוצה יש דתיים, חרדי מודרני, קהילות יותר פתוחות וכמובן מסורתי חילוני וכו'.

כאילו, לקחת את הפחד מהאחר, חרדים במקרה הזה, ולבנות עליו תאוריות קונספירציה הזויות

אפשר שלא להסכיםזיויק
הוא לא כתב את זה על החברים שלו בשמאל
החברה החרדית בסה"כ למדה מהקפלניסטיםshaulreznik

שהציקו לח"כים של הקואליציה בתקופת הרפורמה המשפטית. זו נבלה וזו טריפה.

חסימות כבישים והצקות לציבור שומר חוק תמים היופ.א.

גם לפני מחאות קפלן.

למי שאולי שכח, מחאות הנכים וחסימת כבישים וצמתים מרכזיים היו כאן הרבה לפני מחאות קפלן. למשל ב-2018.

זה נוהג שהלך והתפתח במדינת ישראל כבר מזה זמן.  לא רק בממשלה הנוכחית של נתניהו.

אבל אז אף אחד לא הכשיר את זהנקדימון
וגם זה לא היה נוהג נפוץ
מחאות הנכים בשנים 2017-2021 ומחאות קפלן החל מ-23’פ.א.
הם מחאות מאוד שונות מבחינת המטרות והמשאבים, אך שתי המחאות הבינו שעל מנת לייצר כותרות ולכפות את הנושא שלהן על סדר היום הציבורי והפוליטי, יש צורך בשיבוש פיזי של השגרה.

בשני המקרים, הביקורת הציבורית והממשלתית נגדם השתמשה באותם טיעונים: פגיעה בציבור הרחב שאינו אשם, יצירת פקקי ענק, פגיעה במשק ובכלכלה, והגדרת הפעולות כ"אנרכיה" או "הפרעה חמורה לסדר הציבורי".

במחאת הנכים, המשטרה נתקלה בקושי מוסרי ותדמיתי עצום. פינוי בכוח של אנשים בכיסאות גלגלים או עם מוגבלויות פיזיות קשות מצטלם רע מאוד ומעורר אנטגוניזם ציבורי. המשטרה נטתה להכיל את החסימות הללו זמן רב יחסית.

מחאת הנכים השתמשה בהפרעה לסדר הציבורי כזעקה אחרונה של קבוצה שחשה שקופה ומורעבת על ידי המערכת - מחאת קפלן השתמשה באותן טקטיקות ככלי לחץ מסיבי של קבוצה חזקה ומשפיעה במשק, המרגישה שכללי המשחק המשטריים משתנים לרעתה.

וכיום, התפרעות החרדים כנגד הגיוס לצבא, אכן דומים מאוד למחאת קפלן - מצד קבוצת אוכלוסייה מאוד גדולה המרגישה שכללי המשחק המשטריים משתנים לרעתה.   

דיברנו על הגעה לבתים של יריבים פוליטייםshaulreznik

לא על חסימות כבישים. ואת זה החרדים בהחלט למדו מהקפלניסטים.

מזל שכיום אפשר, מה שלא היה ניתן בעבר, לחפש במקורותפ.א.

מידע ולמצוא שחרדים אלופים במהומות אלימות אישיות בנושאים שרגישים מבחינתם. גם כנגד בעלי תפקידים במגזר החרדי ולא רק כנגד אלו שאינם חרדיים.

הרבה לפני מחאות קפלן.

המאבק נגד מה שנתפס בציבור החרדי כ"חילול קברים" (באתרי ארכיאולוגיה, תשתיות או בנייה) הוא אחד הנושאים הטעונים והוותיקים ביותר, והוא הוביל לא פעם למחאות קשות, ונדליזם והפגנות ממוקדות מול בתיהם של בכירים – הן פוליטיקאים והן אנשי עסקים ויזמים.

הנה כמה מהדוגמאות הבולטות, החל מאירועים שהתרחשו לאחרונה ועד למאבקי עבר:

1. המתקפה על בית מנכ"ל חברת "אאורה", יעקב אטרקצ'י (מאי ויוני 2025)

אחד המאבקים הסוערים והאלימים ביותר שנרשמו לאחרונה התרחש סביב פרויקט פינוי-בינוי גדול של חברת הנדל"ן "אאורה" בעיר יהוד, שם התגלה אתר קבורה עתיק (כ-300 קברים) שרשות העתיקות הגדירה ככזה שלא ניתן להוכיח שהם יהודים, בעוד החרדים טענו שמדובר בקברי ימי בית שני.

המחאה מול הבית: לאחר שבעלי החברה, יעקב אטרקצ'י, סירב להפסיק את העבודות, פעילי מחאה קיצוניים העתיקו את המאבק לביתו הפרטי. כמאה מפגינים הגיעו לביתו, תקפו אותו במקלות ואבנים, השליכו שקיות צואה על שער הבית, ריססו כתובות נאצה ואף ביצעו עליו טקס "פולסא דנורא". בנוסף, בוצע ונדליזם והשחתה של קברי הוריו של המנכ"ל בבית עלמין אחר.

באתר עצמו: המהומות כללו פריצות המוניות לאתר הבנייה והצתת טרקטור וציוד מכני הנדסי.

2. הכתובות וההפגנות נגד ראש עיריית טבריה, זוהר עובד (2012)

סביב בניית מלון בוטיק ברחוב אלחדיף בטבריה (פרויקט שהיה שייך לבניו של ראש העיר דאז, זוהר עובד), טענו אנשי "אתרא קדישא" כי העבודות מתבצעות על גבי קברים עתיקים.

הפגיעה האישית: לצד הפגנות יומיומיות באתר, המפגינים הפנו אש ישירה כלפי ראש העיר. המהומות גלשו לריסוס כתובות גרפיטי קשות על בניין העירייה וסמוך לנכסי המשפחה, בהן כונה ראש העיר "החופר קברים". המשטרה נאלצה לעצור שוב ושוב מפגינים שהפרו צווי הרחקה והגיעו להטריד את מעגל המשפחה.

3. המאבק ההיסטורי על חפירות קברי בית שערים וטבריה (שנות ה-50 וה-90)

נושא חילול הקברים ליווה את המדינה משנותיה הראשונות, וכבר אז בכירי הממסד סומנו בבתיהם:

חפירות טבריה (1955–1958): במהלך בניית מלון "גני חמת" בטבריה על שטח קברים עתיק, נערכו הפגנות ענק בכל הארץ. פעילי נטורי קרתא והעדה החרדית הגיעו להפגין בקביעות מול בתיהם של שרים ובכירי ממשלה בירושלים ובתל אביב, כשהם מאשימים את הממשלה ב"אפיקורסות וחילול כבוד המת".

חפירות ירושלים ובית שערים (1993) -  פינוי של מאות שקי עצמות ממערות קבורה עורר גל הפגנות חסר תקדים בירושלים. המפגינים לא הסתפקו ברחובות, אלא ניסו להגיע פיזית אל בתיהם של ארכאולוגים בכירים ברשות העתיקות ושל פוליטיקאים שאישרו את העבודות, כדי לייצר מורא אישי

4. מתחם גולובנציץ בבית שמש (2013)

אחד המאבקים המרתקים ביותר, משום שהוא הפנה את האלימות וההפגנות מול בתיהם של **בכירים חרדים עצמם**. בפרויקט בנייה ענק בבית שמש של היזמים החרדים אריה גולובנציץ ואברהם סלונים, נטען כי יש קברים בשטח.

אנשי "אתרא קדישא" ניהלו מלחמת חורמה. הם הגיעו לבתי היזמים החרדים, השמיצו אותם בבתי הכנסת שלהם, ואף הפגינו בצורה אגרסיבית מול ביתו של ראב"ד העדה החרדית, הרב משה שטרנבוך, לאחר שזה פסק הלכתית כי מותר לבנות במקום (היות ולא הוכח שמדובר בקברי יהודים).

תודהshaulreznik
כן כי התקשורת מעידה על משהוזיויק
😆
בהכל אשם מרדכי בן דוד כשנכנס לכלוב התנינים, מאזקעלעברימבאר

התחילה האנרכיה לחגוג. אה, וגם ביבי (וכמובן שניהם אשמים בהתחממו תבגלובלית, עאובדה שזה קרה במשמרת של ביבי)

איזה יופי שאתה מביא מ1993קעלעברימבאר

ברור שהקפלניסטים קיבלו השראה מזה.

מזל לשלא הלכת לאלטלנה

אפשר גם לחזור לתנ"ך- לא חסרות שם מלחמות אחיםפ.א.

או לפחות מ- 

אז החרדים יבדקו אותי במחסום שאומר שיבולת? קעלעברימבאראחרונה
"מלכודת הדבש" הכפולה: איך איראן והיועמ"שית נפלוhamedinai

תיאוריית "מלכודת הדבש" הכפולה: איך איראן והיועמ"שית נפלו באותו פח (ובאותו היום)

​יש צירופי מקרים, ויש תוכניות שפשוט נראות טוב מדי בשביל להיות מקריות. באותו היום ממש, התפתחו לנגד עינינו שתי קונספירציות פוליטיות-ביטחוניות שונות לחלוטין, אבל אם צוללים פנימה, הן מבוססות על אותה טקטיקה בדיוק: בימוי חולשה מדומה כדי לגרור את היריב לטעות פטאלית.

​הנה ההקבלה המטורפת בין השתיים:

​קונספירציה 1: המלכודת האמריקאית-ישראלית לאיראן

* ​ההצגה: הנשיא טראמפ מביים "ברוגז" ומריבה פומבית מתוקשרת עם ראש הממשלה נתניהו.

* ​הפיתיון: איראן מפרשת את הסדק לכאורה ביחסים כחולשה ישראלית וכחוסר גיבוי אמריקאי.

* ​התוצאה: האיראנים מתפתים להתגרות בישראל, מורידים את הכפפות - ואז חוטפים מנה אחת אפיים מישראל, שהייתה מוכנה ומגובה לחלוטין מאחורי הקלעים.

​קונספירציה 2: המלכודת הפרלמנטרית שעשתה טלי גוטליב ליועמ"שית

*​ההצגה: שר הביטחון נותן אור ירוק ומאפשר להעמיד לדין את חברת הכנסת טלי גוטליב.

* ​הפיתיון: המהלך הזה מחייב את העברת התיק דרך ועדת הכנסת - מה שפותח לה במכוון במה פומבית וחסינה.

* ​התוצאה: גוטליב מנצלת את הבמה הזו בדיוק כפי שתוכנן, "שופכת" את כל המידע והטענות שיש לה על השולחן, ומאלצת את היועמ"שית להתמודד איתן ישירות ופומבית.

​השורה התחתונה:

בין אם מדובר באסטרטגיה גיאופוליטית מול איראן ובין אם במשחקי כוחות בכנסת - בשני המקרים המערכת כביכול "הפקירה" חזית מסוימת, רק כדי לגרום לצד השני לרוץ קדימה בעיניים עצומות אל תוך המארב.

​צירוף מקרים שיצאו באותו יום? אולי. אבל הדמיון המחשבתי בין שני המהלכים פשוט מרתק.

למה החסימה של החרדים את הכבישים מוצדקתקעלעברימבאר

כל עוד החילונים רוצים לגייס בכפיה בנות דתיות לצבא, אז חסימת הכבישים של החרדים לגיטימית.

כי דרישה לחייב גיוס חרדים לצבא+דרישה לחייב בנות דתיות בגיוס=דרישה לגייס בנות חרדיות לצבא בעתיד.

החילונים רוצים שלא יחסמו כבישים? שמחר יחוקקו חוק יסוד ברוב שני שליש שנותן פטור מגיוס לבנות דתיות וחרדיות שלא מעוניינות להתגייס. ושגופי התקשורת יפרסמו התנצלות בכותרות הראשיות על רדיפתם את הדתיים (למשל את סמוטריץ בין בתנו לבתו של סמוטריץ' ) על כך שאמרו שלא יחנכו את בנותיהם להתגייס.

לא רוצים לעשות זאת? כדאי שיתחילו להתרגל לסוע בכביש 6, כי את הלגיטמיות לסוע בכבישים אחרים הם איבדו, אלא אם כן החרדים יואילו בטובם לא לחסום אותם לפנים משורת הדין.

אבל ברגע שכן יעשו זאת ויחוקקו את חוק היסוד הנ"ל , החרדים יאבדו כל לגיטימציה לחסימות, כי הגברים החרדים חייבים להתגייס למלחמת מצווה, ואני בעצמי אצטרף למשטרה להעיף את החרדים שחוסמים

שום חסימה אינה לגיטימיתshaulreznik
עבר עריכה על ידי shaulreznik בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 7:29

1. כי אין חוק המתיר לחסום כבישים למטרות פוליטיות/חברתיות/אחרות

2. כי מבחינה רציונלית, פעולת מחאה כלשהי צריכה להיות מופנית כלפי הגורם שנגדו מוחים ולא כלפי אזרחים שלא קשורים לאירוע. איך החסימות יעזרו לחרדים? הנהגים החסומים יתחילו להתקשר לשופטי בג"ץ ולבקש מהם שיבטלו את הסנקציות?

מאיפה הבאת שמגייסים בכפיה בנות דתיות?פ.א.

בינתיים כל בת שרוצה מוציאה בקלות אישור על כך שהיא דתיה

דרך משרד הרבנות בעיר מגוריה - פגישה קצה, כמה שאלות, והאישור ניתן במקום.  

האישור נשלח ללשכת הגיוס והיא מקבלת פטור. 

מי שפורץ גדר, שלא יתפלא שגם אחרים נכנסים שםנקדימוןאחרונה

אני נגד כל החסימות, אבל לא אפלה חרדים רק בגלל שקפלן צווחים שזה מפריע להם.

ומבחינתי אני מקלל את שניהם בזמן אמת.

אולי יעניין אותך