פתרון לסכסוךהשמאלהרדיקלי

אם יש כאלה שלא רוצים את שתי מדינות לשני עמים כאן בקו הירוק מה הפתרון שלכם?

תשובה -מרדכי

בס"ד

ארץ ישראל לעם ישראל!

זוהי הארץ שלנו אותה קיבלנו מידי הקב"ה במורשה. הארץ שהובטחה לאברהם אבינו, ליצחק וליעקב.

הארץ אליה עניינו היו נשואות במהלך כל שנות הגלות.

ישמאל אומנם הוא בן של אברהם, אך מכיוון שהוא ירד לתרבות רעה (כמו ששרה אמרה שהיא לא רצה שיצחק ילמד מישמאל שהוא מצחק [מצחק = ירד לתרבות רעה] ולכן הוא צריך לגרש את הגר ואת ישמאל) ומכיוון שהוא ירד לתרבות רעה אין לו חלק בירושה על ארץ ישראל ולכן כולה שייכת ליצחק ומשם ליעקב. 

"ותרא שרה את בן הגר המצרית... מצחק"  (בראשית כא ט) ואמרו חז"ל ומובא גם כן ברש"י "שיצא לתרבות ראה". "ותאמר לאברהם גרש את בן האמה הזאת ואת בנה, כי לא יירש בן האמה הזאת עם בני עם יצחק" (בראשית כ"א י') -  הרי בפירוש, יען שיצא ישמאל לתרבות רעה, אין לו חלק בירושת אביו" עכ"ל. 

העניין הזה מבואר בספר 'אם הבנים שמחה' עמודים נה-נו.

ובקטע הלא תורני:

איזה זכות יש לערבים על הקרקע? 

תסתובב בכל אזור השומרון ותראה שרידים מההתיישבות היהודית של לפני אלפי שנים. שומרון העתיקה, העי, שילה, בית אל, סוסיא ועוד הרבה מקומות שהם ההוכחה לכך שהייתה התיישבות יהודית בארץ ישראל! תסתובב על יד בתים של ערבים בחברון (גם בתוך הקסבה של חברון) ואתה תראה שם סימנים של מזוזות שהיו שם מתרפ"ט שהייתה התיישבות יהודית שם.

עכשיו תגיד לי איפה הייתה התיישבות ערבית?

הערבים פלשו לפה רק במאות השנים האחרונות, אין שום סימן לכך שהייתה פה פעם התיישבות ערבית. 

ארץ ישראל הייתה שייכת מאז ומתמיד ליהודים, וחלק מארץ ישראל זה גם יהודה ושומרון.

הפתרון שלי הוא כזה-

דבר ראשון את מי שרוצה ברעת ישראל (מחבלים, ערבים אונים וכו') להרוג "הבא להורגך השכם להורגו".

את מי שהוא לא כזה להציע לו תמורת כסף לעבור למדינה אחרת רחוקה (זה משתלם בסופו של דבר מבחינה כלכלית כי אז יוכלו להוריד מתקציב הביטחון, חוץ מי זה שאז ירדו כל האלה שנהנים מחשמל ומים אבל לא משלמים על זה שקל). אגב, שהרב כהנא זצוק"ל הציע את הרעיון הזה, היו הרבה ערבים שרצו את זה.

מי שלא מעוניין, אז לחייב אותו לשלם מיסים וארנונה בדיוק כמוני וכמוך (הרי הם גם "בני אדם") מי שלא משלם מיסים להטיל עליו קנסות בדיוק כמו שעושים לכל בן אדם מהשורה. זה בטוח יגרום להם פתאום לעזוב את הארץ כי עד עכשיו הם ממש נהנים פה בעיקר בזכות השמאל שעושה הכל על מנת להטיב להם את התנאים שגם ככה טובים (הלוואי עליי לא לשלם ארנונה ומיסים ומס הכנסה, וביטוח לאומי).

דבר נוסף שיגרום להם לעזוב מיוזמתם זה שיפסיקו להעסיק אותם ולהתחיל להשתמש בעבודה עברית. הערבים נשארים פה כי יש להם פה פרנסה, ברגע שהם יראו שאין להם פה פרנסה אז לא תהיה להם בררה אלא לקחת את את הכסף שישראל תציע להם ולטוס למדינה ששם אוהבים אותם (כמו צרפת ששם לא מפסיקים להטיף לנו מוסר על הייחס שלנו כלפי הערבים וכו')  

תשובה לתשובה שלך, ענה לי בבקשההשמאלהרדיקלי

גם להם יש זכויות על הארץ. גם לנו וגם להם, עכשיו שני העמים כאן צריך פתרון. הם לא יסכימו לעזוב, וגם אם תגרש חלק עדיין יש מיליוני פלסטינים כאן. אם תכריח אותם לשלם מיסים זאת אומרת שתתן להם אזרחות, כלומר סיפוח השטחים. תספח את הגדה ואת עזה ותתן לפלסטינים אזרחות, תצרף 4 מיליוני פלסטינים בערך ל1.6 הערבים שכבר יש להם אזרחות. אם תספח, ישראל תאבד את הרוב היהודי, זה מה שאתה רוצה?

אז כמו שבן גוריון אמר - צה"ל יכול לכבוש את כל השטח בין הירדן לים. אבל איזו מדינה תהיה לנו? בהנחה שיש בחירות ודיר יאסין לא המדיניות שלנו. תהיה לנו כנסת עם רוב ערבי. בין שלמות הארץ או מדינה יהודית, בחרנו במדינה יהודית. 

אם נספח, תהיה מדינה דו לאומית. תהיה מדינה גדולה, השטחים יהיו שלנו אך נהיה מחויבים לתת אזרחות לפלסטינים ולהתראות מדינה יהודית.

עכשיו אופציה מספר 2- להתנתק מהפלסטינים. נוותר על יהודה ושומרון, עזה ומזרח ירושלים (רוב המדינה שלנו, הרבה יותר טוב ממה שהיה אמור לפי ההצעה של האו"ם) יהיה לנו שקט. לא עדיף?

אף מדינה לא רוצה את הפלסטינים. אין להם סיבה לעבור, זוהי מולדתם. אם תדרוש מהם לעבור, יוכלו לדרוש ממך לחזור לאירופה. באיזו זכות אתה מדבר על הרג? הם בני אדם כמוני וכמוך מה זה לרצוח בני ובנות אדם שלא עשו שום דבר כדי לפגוע בך? הם כאן ורוצים הגדרה עצמית כמו היהודים ושאר העמים ברחבי העולם. כל כך קשה להבין אותם?

גם להם יש זכויות על הארץ. גם לנו וגם להם, עכשיו שני העמים כאן צריך פתרון. הם לא יסכימו לעזוב, וגם אם תגרש חלק עדיין יש מיליוני פלסטינים כאן. אם תכריח אותם לשלם מיסים זאת אומרת שתתן להם אזרחות, כלומר סיפוח השטחים. תספח את הגדה ואת עזה ותתן לפלסטינים אזרחות, תצרף 4 מיליוני פלסטינים בערך ל1.6 הערבים שכבר יש להם אזרחות. אם תספח, ישראל תאבד את הרוב היהודי, זה מה שאתה רוצה?

אז כמו שבן גוריון אמר - צה"ל יכול לכבוש את כל השטח בין הירדן לים. אבל איזו מדינה תהיה לנו? בהנחה שיש בחירות ודיר יאסין לא המדיניות שלנו. תהיה לנו כנסת עם רוב ערבי. בין שלמות הארץ או מדינה יהודית, בחרנו במדינה יהודית. 

אם נספח, תהיה מדינה דו לאומית. תהיה מדינה גדולה, השטחים יהיו שלנו אך נהיה מחויבים לתת אזרחות לפלסטינים ולהתראות מדינה יהודית.

עכשיו אופציה מספר 2- להתנתק מהפלסטינים. נוותר על יהודה ושומרון, עזה ומזרח ירושלים (רוב המדינה שלנו, הרבה יותר טוב ממה שהיה אמור לפי ההצעה של האו"ם) יהיה לנו שקט. לא עדיף?

אם כבר הבאת את הסרטון המצוין של גולן אזולאימרדכי

בס"ד

אז יש גם את הסרטון השני שהוא לא פחות טוב, וגם יכול לענות על שאלתו של ידידינו היקר על עניין הדמוגרפיה:

הרי גם השמאל רוצים רוב יהודי בישראל, רק הכיוון מחשבה שלהם להגיע למטרה הזאת שונה משלנו וסרטון זה מדגיש בדיוק איפה השמאל טועה.

העניין הואלך דומיה תהילה

שאני לא מאמין שיהיה לנו שקט.

הדברים תלויים בשאלה הבסיסית:

האם זכותנו היא זכות אנושית להגדרה עצמית או שמדובר

בזכות (וחובה) אלוקית?

אם אתה מחזיק בדעה הראשונה, המסקנות שלך הן נכונות.

אני לא מחזיק בה.

מבין אותך, לא מסכים.

לא עשו שום דבר כדי לפגוע?מוטיז
עבר עריכה על ידי מוטיז בתאריך ח' באדר תשע"ג 12:36

כל אחד ואחד מהם רוצה במותך.

ממ... צריך לרדת לרמה של האוייב, אחרת אתה לא יכול להילחם בו, סביר להניח שהפתרון האמיתי זה פינוי כללי של כולם והנחתם מעדנות על הירדן בגלגלי ים...

יש סיכוי שאני צוחק, לא בטוח.

נניח ואתה צודקמרדכי

בס"ד

לפי המנדט השטח של ירדן שייך לישראל, והבאנו אותו לערב,כמו כן הבאנו להם את כל סיני שזה ישראל פי 3, והבאנו להם גם את גוש קטיף. עכשיו אתה רוצה להביא להם עוד? לא הבאנו להם כבר מספיק?

כך תפוח ותחלק אותו ל-4 חלקים. 3 תתן לי אחד תיקח לך, עכשיו אני אבק שממך חתיכה קטנה מהרבע שנשאר לך, אתה תסכים? ואם תביא לי חתיכה קטנה ואז אחרי כמה זמן אבוא ואבקש עוד חתיכה ואז עוד חתיכה קטנה, ואז עוד חתיכה פיצית, כבר לא ישאר לך תפוח.

הבאנו לערבים את גוש קטיף וחשבנו שבזה הם ישבו בשקט וכל אחד יחיה בשלום. אבל כמאמר הפתגם הידוע " נותנים אצבע והם מבקשים את כל היד" זה מה שקרה גם כאן. נתנו להם את גוש קטיף ועכשיו הם מבקשים גם את יו"ש. ניתן להם את יו"ש אז הם יבקשו את ירושלים. ניתן את ירושלים הם יבקשו את הגולן. וכן הלאה וכן הלאה עד שלבסוף לא ישאר לנו כלום (אולי את ת"א וגוש דן, כי הלאה לא יוותרו כל כך בקלות, אבל הבעיה שהיא צרה מידי בשביל להכיל אותנו) 

אבל למה אנחנו בכלל מתווכחים?

בוא איתי כבר עכשיו לים, הרי בסופו של דבר אם נמשיך ללכת על פי השיטה שלך, מהר מאוד נמצא אותנו שם מחפשים איזה אי בודד להתיישב שם עד שיגיע איזה ערבי ויגיד שזה שלו

"יהיה לנו שקט"?...צא מהסרט..מוריה.ר =)

איזה שקט?!

לא למדת שהערבים לא מאלה ששמחים בחלקם?!

הם לא ישקטו ולא ינוחו עד שיכבשו את כל הארץ.(חלילה!)

1. לתת תמריצים כדי שיתחפפו מפה לאירופהמוטיז

2.לחכות לפעם הבאה שהם ינסו לרצוח את כולנו ולרצוח אותם, את כולם.

3. לפנות את כולם.

תראה, העניין הוא שכל הדברים האלה נראים הזויים, אבל זה צריך להבשיל.

מתן הטבות למהגרים. ראה איך נסחתי את זההמדינאי
עבר עריכה על ידי המדינאי בתאריך ט' באדר תשע"ג 09:54
עבר עריכה על ידי המדינאי בתאריך ט' באדר תשע"ג 09:53

בשביל מה לעשות רושם שכאילו כל הימניים מתלהמים.

בעצם הימין הוא המדבר וחושב בהיגיון בריא. כדאי שגם השפה החיצונית תהיה בהתאם של "דברי חכמים בנחת נשמעים". אין לנו עניין להרגיז אף אחד. אנחנו בסך הכול רוצים לחיות ולהתקיים בארץ היחידה שלנו.

שאלה טובה שאלת. זה רק מוכיח שאין "חצי הריון"המדינאי

אם נתכפל מגבולות 67, נצטרך להמשיך להתקפל גם עד גבולות 47 והלאה,

כי בגבולות 67 אי אפשר להגן על המדינה, והדרך היחידה שתישאר זה להמשיך עם עוד נסיגות בין אם זה יהיה בצורה של "זכות שיבה חלקית" או עוד נסיגות טקטיות.

כבר אחרי הנסיגה מגוש קטיף אנחנו בבעייה עצומה. בעצם מאז הסכמי אוסלו.

אבל אתה גם צודק שאי אפשר לספח ולתת להם אזרחות.

אם כן הברירה היחידה זה למשוך את הזמן ותוך כדי כך גם מתן הטבות מפליגות למהגרים מארצנו ועידוד עלייה יהודית (פנימית וחיצונית).

אבל השמאל גם הלא-רדיקלי מתנגד לזה בכל התוקף וכל מי שרק יציע את זה הם יכנו אותו עם כל מיני שמות רדיקליים.

אבל פה בעצם טמון כל הפתרון לכל הסכסוך.

יש ימניים שמנסים להיות באמצע ולא לסגת אבל גם מפחדים אפילו לחשוב על עניין הזה של הטבות למהגרים. צריכים להסביר להם שאין חצי הריון. בזה תלוי קיומה של המדינה כולה, ולא רק ארץ ישראל השלימה.

פתאום אני קולט איפה הבעיה בשאלה..מוטיז

"הפתרון לסכסוך".

אין פה פתרון, זה סכסוך דתי, זאת מלחמה שצריכים לנצח בה.

אין לנו פתרון, אנחנו צריכים לנצח....

מבין מר שמאל רדיקלי?

זה לא סכסוך זו מלחמת הגנה על החיים. אין ברירה אחרתהמדינאי

זה לא רק עניין דתי.

אם הם מנצחים חס וחלילה, כדאי רק לראות מה קורה בסוריה.

הטעות של השמאל שזה רק עניין דתי. והם חושבים שעל ידיד וויתור על הדת הם יוכלו להתקיים.

הערבים אינם מקבלים את 'שתי מדינות לשני עמים'.מזוית אישית

הם מדברים על פתרון של 'שתי המדינות' ולא 'שתי מדינות לשני עמים', two state solution,

מכיוון שאינם מוכנים להכיר בישראל כמדינת לאום.

משמעות הקו הירוק,מזוית אישית

תוואי הקו מחלק ערים מחלק רחובות ומחלק בבתים.

הקו הזה מעולם לא היה גבול מדיני אלא כשמו: קו שביתת נשק. דבר מקובל בהרבה מלחמות ומדגיש את במהותו זהו קו של הסדר צבאי בלבד.

המחדל של ישראל הוא בכך שלא השכילו לטפטף למדינות ולאירגונים הבינלאומיים, שכלל לא מדובר על קו מדיני.

ואילו הערבים נצמדים באדיקות לקו זה, מתוך כוונה להפכו את הקו הירוק לקו כגבול מדיני שכאמור מעולם לא היה קיים.

ההבדל בין ההתנתקות לפינוי העתידיהשמאלהרדיקלי

שאלתי כאן על פתרון לסכסוך הישראלי-פלסטיני, קיבלתי תשובות שמעידות על חוסר ידע וחוסר הבנת הנקרא. באחת מהתשובות אמרו לי "הבאנו את גוף קטיף" עכשיו אני אסביר ואחלוק את השכלתי יחד איתי השתדלו לעקוב, לקרוא, להבין ולהפנים. זה לא זה מסובך.

ההתנתקות הייתה נסיגה חד צדדית, מהי נסיגה חד צדדית? ישראל פינתה את הישובים ויצאה מעזה ללא הסדר. אבו מאזן רצה, שרון סירב. אני בתור שמאלני חושב שזה לא חכם, מה מפתיח לנו ביטחון? הסדר מדיני הוא אינטרס ישראלי. עכשיו, נכון שמחוץ לעזה יותר טוב לישראל ועל כך יעיד כל אדם אשר מבין מעט בביטחון אבל יכולנו להוציא מההתנתקות הרבה יותר. עד שהיה פינוי, הוא לא היה חכם.

הפינוי של הגדה שונה, שם יהיה הסדר. אם תטרחו לקרוא על הסכם ז'נבה (http://www.heskem.org.il/) תוכלו לקרוא על המסגרת הביטחונית, הרי ישראל צריכה להיות בטוחה.

http://www.heskem.org.il/heskem-view.asp?id=1959&meid=92 מפורט כאן כל העניין הביטחוני.

עכשיו אני אסביר לכם, ימינים יקרים למה אני תומך בפתרון שתי מדינות לשני עמים אבקש ממכם לקרוא ושוב, לנסות להבין. לא להיות אטומים, אלא להפעיל את השכל ולהבין.

כיום קיימים שני עמים בשטח ארץ ישראל, העם היהודי והעם הפלסטיני. לעם היהודי ולעם הפלסטינים מגיע להקים כאן מדינה, לא כי אלוהים הבטיח אלא משום שהם שני עמים שנמצאים כאן. שני העמים כבר המון זמן כאן (הפלסטינים יותר אגב, היהודים עלו לפני פרוץ מלחמת העולם הראשונה, עלו בערך 60 אלך היה כאן מיעוט מיעוט מיעוטטטטטטט יהודי) ולשני העמים מגיעה הזכות הבסיסית של כל עם - הגדרה עצמית. הפלסטינים לא יכולים להיות תחת השליטה הישראלית לנצח, 2.5 מיליון בגדה ו1.7 מיליון בעזה לא יכולים להיות כבושים לנצח ללא זכויות (אין להם אזרחות לבורים מאיתכם)

אני אציג בפניכם את הפתרונות הקיימים -

1. גירוש הפלסטינים לירדן - זה לא מציאותי. אי אפשר לגרש 2.5 מהגדה ו1.7 מעזה כי הם לא יסכימו (הרי למה להם? הם כאן יותר מ1000 שנה...) וירדן לא מסכימה לקבל אותם. בנוסף, העולם יעצור את ישראל. פתרון מספר 1 ירד מהפרק.

2. סיפוח שטחי יהודה ושומרון ללא נתינת אזרחות לפלסטינים - לישראל תהיה מדינה גדולה, יהיה לנו הגדה... כמה נחמד? והמאזן הדמוגרפי יהיה אחלה בחלה כי לא ניתן להם אזרחות. ישראל תהיה מדינת אפרטהייד, זה לא יחזיק יותר מיום כמובן... לכן פתרון מספר 2 ירד מהפרק.

3. סיפוח שטחי יהודה ושומרון ונותנים לפלסטינים אזרחות - תהיה מדינה גדולה ויפה, נכון... אך עם רוב ערבי, מה עשינו בזה? אנחנו רוצים מדינה יהודים לא? פתרון מספר 3 ירד מהפרק.

4. שתי מדינות לשני עמים - הפתרון היחיד שיכול להיות. אתן לכם מעט מידע עליו -

אלה הם סרטונים קצרים, שתי דקות השקיעו מזמנכם ומזמנכן והשכילו.

ערב טוב לכולם.

אופס, אתה מתחיל לזלזל.מוטיז

שמע חבר, האידיוט היחיד שאינו מבין כאן - הוא אתה

התשובות כאן לא דיברו על גוש קטיף בלבד, למרות שגם פינוי גוש קטיף, היה רעיון הזוי של הקבוצה אליה אתה שייך, והכל מגיע מאותו רעיון, אותה מחלה.

עוד עניין, הארץ הזאת היא שלנו בלבד משום שאנחנו היינו כאן הרבה לפני מלחמת העולם הראשונה, ובמהלך כל השנים שמרנו על נוכחות. היא שלנו כי פינו אותנו ממנה לפני אלפי שנים.

אין פה שום עם שצריך הגדרה עצמית, לא היה עם, היו חבורות של פראים.

בקשר למה שטענת על הפתרונות שהציעו, אז ככה, קודם כל, בקשר לטענה על תגובת העולם, אם נציג עוצמה - הכל יראה אחרת.

חוצמיזה, אין ספק שחלק מהפתרונות המוצעים ידרשו שינוי תודעתי גם בתוכנו, ובעיקר בחוץ.

בקשר לטענה השלישית, דוקא מהסרטונים שהוצגו פה מתברר שהשד לא גדול. (הקודמים, את שלך לא ראיתי עדיין)

ו... בחרת להתעלם מהפיתרון שהוצע פה שוב ושוב, לתת תמריצים לפלסטינים לירידה מהארץ. זה יצא משתלם גם מבחינה כלכלית.

אגב, אתה נשמע כמו אחד שעומד רגע לפני ההחלטה שהוא חכם גדול... שתדע, אתה לא חכם, אל תשלה את עצמך.מבולבל

חדשה כאןבצלםאלוקים

שלום לכולם.

אישית אני חושבת שישראל צריכה לנסות לעשות כל מאמץ אפשרי לשלום.

זהו אינטרס מוסרי וקיומי שלנו.

בנוגע לימין-ודאי שיש כאלו שיגידו "זה הבית שלי,הייתי פה קודם,מגיע לי,אני אלחם עד טיפת הדם האחרונה על כל סנטימטר"...

במין ילדותיות/טפשות..(כך אני רואה בן אדם שיכול להשיג רוגע וחיים שקטים אך מעדיף אדמה ע"פ חיים ),

אך נראה לי שרוב הימנים הם כאלו מתוך גישה פרקטית-תפיסה שאין פרטנר וגם לא יהיה,תפיסה שאין אפשרות לסמוך על שכנינו,גם לא כשההסכם עימם מגובה בערבויות מכל העולם וכדו'..-ומתוך מחשבה שויתור על אדמה לא מציל חיים אלא עלול לגבות קורבנות נוספים ח"ו.

כך אני חושבת שרוב הימנים חושבים/מאמינים.

אישית,אני לא בהכרח מסכימה עם התפיסה הזו..לדעתי ישראל לא עושה מספיק,לדעתי פעולות מסויימות מגדלות מחבלים ואז לאמר שאין עם מי לדבר זה באמת הגיוני...

כשישראל תקלוט ששלום /נרמול יחסים זהו אינטרס שלנו-אולי היא תתחיל לבצע שינויים מהותיים-לא רק פינוי שטחים..ודאי שזה תהליך שלא מביא שלום...

אלא הידברות אמיתית מתוך כבוד הדדי..שינוי בחינוך,שינוי בגישה..בתרבות...בהכל...

בלי שינוי מבני-התנתקות מהשטחים לא ממש תעזור.

היא תעזור מול העולם וקצת תסתום את טענותיו..אך לא תביא שלום אמיתי,

המצב כיום ג"כ לא יכול להימשך-גובה קורבנות מ2 הצדדים..

שינוי אמיתי מגובה בפשרות והסכמים-אולי לא יביא שלום,אך אין אנו רשאים לא לנסות..

סליחה על האורך ואי הסדר...אני עובדת על זה.0:

כמובן שהתעצבנתי כעת.מוטיז

הערבים רצו לרצוח את כולנו גם כשהיינו פה רק מיעוט. יש משהו שאת לא קולטת, לא מדובר כאן בבני אדם רגילים כמוני וכמוך, מדובר ברוצחים, שלמרות דעותייך המקסימות - מאד רוצים לרצוח אותך, כן.

את, כמו שאר השמאלנים, סובלת ממחלה, התסמינים של המחלה הם - שאת לא יודעת מיהו אויב, את קצת לא חיה בעולם שלנו, ולא מבינה שבעולם הזה - מלחמה זה חלק מהעניין.

חוצפה, לבקש מישראל לראות ב"נרמול היחסים" אינטרס, כאילו לא ניסינו שוב ושוב, והם שוב ושוב רצחו או התחמקו.

הביטי במנהיגים שלהם, היה את ערפאת, המנהיג הנערץ, (שאיתו דיברנו וניסינו להגיע להסדר), שארגן ותיכנן פיגועים באזרחים תמימים. (זה מסתדר עם המוסר המקסים שלך?)

וכיום המנהיג ה"מתון" שלהם הוא מכחיש שואה... שמאשים את ישראל בטיהור אתני, כשישראל יוצאת סוף סוף למבצעון זעיר כדי להגן על אזרחיה שסופגים טילים כל הזמן.

אלו המנהיגים, ואם אלו המנהיגים, אין כל כך למה לצפות.

את צריכה להבין דבר אחד, בעולם בו אנחנו חיים יש טוב ורע, וצריך להילחם ברע, לא לחיות איתו בשלום.

כל עוד לא תביני את זה, אין ממש ערך לדעות שלך, כי הן מדברות על עולם אחר ומקסים...

יואו... בא לי לחיות בו... בואי נשיר ביחד אימאג'ן, כדי שנוכל להמשיך לברבר.

כל מילה!!-משה ר-
אפשר להבחין שאתה באמת עצבניבצלםאלוקים

אתה יכול לשתות כוס מים ולדבר ברוגע-

או שנגיע להסכמה או שלא..אבל בעצבים ובזלזול זה בטח לא יקרה.

אתה מבין,כשאתה מתחיל לקטלג קבוצות שלמות כ X ואחרות כ Y ולא מצליח להבחין באינדבידואל-

זה לא ממש נכון..ואתה גם לא עושה זאת רק לגבי אויבים..

הנה,אני כבר חולה כי הדעות שלי שונות משלך..חרדים,מוסלמים,נוצרים...בטח כולם חולים..ואין ערך לאמונות שלהם.

אני אגיד ככה-

נכון.אתה צודק.יש הסתה לטרור..

אבל..אין הסתה לטרור יהודי?

יש ויש.

לא משנה לי עכשיו העוצמות,ועד כמה כל צד הולך רחוק-

יש הסתה,ויש תרבות וחינוך לשנאה..להתבצרות בעמדות המוכרות ולשלילת האחר.

כמו שאמרתי,כל עוד זה המצב-החזרת שטחים היא צעד מיותר,מכאיב ומסוכן.

צריכים שינוי-וכיון שאנחנו אחראים על עצמנו,אנחנו רק יכולים להתחיל לשנות אצלנו את הגישה,

ולחכות לראות מה יקרה בצד השני.

אין לנו שום זכות להימלט מזה,שום זכות לא לנסות באמת-

כל דם שנשפך יושב על המצפון שלנו כל עוד לא מיצינו באמת את כל האפשרויות.

ולא,אני לא חושבת שישראל באמת רואה בשלום אינטרס לאומי.

וכיון שככה-היא עוד לא יכולה לאמר שניסתה באמת.

לא אומרת שבטוח שנוכל לחיות פה בשלווה ורוגע..אני רק אומרת שחייבים לנסות.

כל שינוי מתחיל בהחלטה..ותמיד זה נראה בלתי אפשרי-

לא נדע עד שלא נפעל..

לא נגיע להסכמהמוטיז

אני קורא לזה מחלה כי זאת מחלה, לא כי אלו דיעות שונות משלי.

זאת מחלה שבה אנשים מאבדים את האנושיות שלהם, את הבסיס, וממילא מאמינים בכל מיני "אינטרסים לאומיים".

את יכולה לדרוש לא אשתמש בביטויים כאלה בדיון, אבל כל עוד אני לא מחוייב לכללים כלשהם ונדרש רק להציג את האמת - הרי שאני מוכרח לומר שזאת פשוט מחלה. זאת האמת, מדובר במחלה.

מוסלמים ונוצרים לא חולים. כולם כמובן טועים, אבל יש אינסוף מאמינים שמאמינים בכל הכינות בנצרות ובאיסלאם, הם מאמינים בשקר, לא חולים. (בקשר לחרדים - אני מבית חרדי, ובעצמי סוג של חרדי מבחינות רבות אני מניח)

אין שום הסתה לטרור יהודי, יש אנשים שכבר הגיעו למסקנא אליה תגיעי בשלב כלשהו בחייך או שבכלל תעברי לצד השני, אין עם מי לדבר, צריך רק להתגונן. רוצים להרוג אותנו - אז צריך להרוג. זאת לא הסתה לטרור גם אם יש לזה קשר עקיף לדם, שאת לא אוהבת לראות. (האמת שגם אני) זאת הסתה להתגוננות ו... לרוח קרב אולי... לאומץ.. וכאלה.

אין גם שום התבצרות ושלילת האחר, (ודאי לא במובן עליו את מדברת) ו... את שוב חוזרת על הטעות שלך, לא מדובר כאן במצב שדורש שינוי גישה, יש רע ויש טוב, וברע צריך להילחם, הוא זה שצריך "לשנות גישה", וכל עוד הוא לא עושה את זה אין ברירה אלא להילחם בו.

הדברים שאת כותבת הם חוצפה אמיתית, אין בן אדם אחד במדינה הזה שלא רוצה בשלום. אבל רובם מחוברים למציאות, ויודעים שחבל לבזבז יותר מידי זמן על חלומות לא מעשיים.

אין אפילו אצל הימניים ה"קיצוניים" ביותר אחד שלא מעוניין בשלום, תיאורטית.

הם פשוט מחוברים למציאות, וזה אמנם מכביד לפעמים, אני מודה, אבל להיות מחובר למציאות זה הכרחי בכדי לדבר עליה.

ולא, לא חייבים לנסות, לא אכפת לי על דם ערבי שנשפך כשאני יודע שהוא רצה להרוג אותי, הרע הוא זה שצריך לנסות להשתנות, לא הטוב. והמלחמה ברע היא ערך, ולשפוך את הדם שלו זה ערך.

רוצה לעשות טוב? יש דרכים ואפיקים אחרים בהם אפשר להועיל לאנושות, ההתעסקות והדיבורים על עולמות אחרים ועל חלומות וורודים זה נחמד - אבל במחילה מכבוד החולם היקר, שלא יפריע לאנשים שחיים פה במציאות ודואגים לכך שהוא עצמו ימצא, ולא ימות באיזה פוגרום של מפלצות ערביות.

על זה אני דווקא כן מסכימה...בצלםאלוקים

תראה,בעיני יש הסתה. התפיסה שלנו למהי הסתה,שונה....

אני לא מדברת על הגנה עצמית,שהיא זכותו וחובתו של כל אדם-

אני מדברת על דה הומניזציה ודמוניזציה..שנצפו גם בתגובות שלך..

לא כואב לי על דם של מחבל..כן כואב לי על כל אדם חף מפשע שנהרג -

בעיניך ,הולדתו לצד הערבי הופכת אותו בהכרח לפושע,למחבל-ובעיני לא..

תראה אתה רק מאשים את הצד השני,ויש על מה..

אבל זו בדיוק הגישה שאותה אני טוענת שצריך לשנות..

אני טוענת ששלום זה אינטרס שלנו..ולכן-הצד השני שאולי פחות רוצה בזה,מרשה לעצמו לשחק..

אבל כיון שזה אינטרס שלנו אנחנו צריכים לדחוק אותו לפינה...לנסות לשנות את המציאות שלו..

לא לשבת רגל על רגל ולהאשים אותו..ולאמר שהוא ישנה..-לשנות ..לכפות שינוי..

שוב-כי זה חשוב לנו יותר משזה חשוב להם..אין לנו את האפשרות לנוח ולחכות שהם יעשו את השינוי..אנחנו צריכים לדחוף אותו.

בעניין החיבור למציאות..כל אחד תופס אותה אחרת...ולא רק בנוגע לנושא הזה..

לעעמוטיז

לכן זה אימאג'ן, כי צריך לשקוע בדמיונות. השמאל בחר רשמית בדמיונות על פני המציאות.

הערבים הוכיחו פעם אחר פעם שבכל אחד מהם יש תאווה לרצוח יהודי, עוד לפני שהיתה מדינה, בחברון, החברים כי טובים, הערבים הכי מתורבתים - הפכו פתאום לרוצחים אכזריים.

הערבים הישראלים חגגו כשמשפחת פוגל נרצחה, אין שם כאלה שהצטערו, זאת האמת, כולם שם מחבלים פוטנציאליים.

ו.. גם אם נניח שיש ילד ערבי שיש סיכוי שלא יצא ממנו רוצח, אין לי זמן לחשוב על הדם שלו, ופושע מי שחושב על הדם שלו, כי יש לנו את הדם של הילדים שלנו, שהוא רב מספיק כדי להשתמש בשבילו בכל מנת הרחמים והאכפתיות שיש בנו.

את צודקת בעצם, שלום הוא לא אינטרס לאומי, כי הוא לא ריאלי, אז הוא רק חלום לאומי, שאין זמן לעסוק בו.

אנחנו לא צריכים לשאוף לשלום, אנחנו צריכים לשאוף לשקט, ובסביבה שלנו - בשביל שקט צריך לחלום רק על הרתעה

לו הימין היה באמת שולט פה במדינה - היה לנו שקט, כי היתה לנו הרתעה. 

אז נכון, זה לא אינטרס לאומי. אנחנו מכירים בכך שיש רע שהפתרון לו הוא רק לנצח אותו בקרב.

לא מתפקידנו לחכות לשינוי שלו או לגרום לו, אנחנו עסוקים בלהתגונן מפניו, זאת לא מריבה בבית הספר, הורגים אותנו.

בזמנים כאלה - לחלום זה פשע.

ו.. לא קשור לתפיסה, יש מציאות, ואת - מנותקת ממנה. ואת גורמת גם נזקים בדרך.

חולקת עליךבצלםאלוקים

לי יצא להכיר ערבים אחרים,לא יודעת עד כמה אתה מנסה.

מה שאני אומרת זה שצריך בכל מקרה,להשקיע-ולגדל ערבים אחרים...כי אנחנו עוזרים להם לגדול בצורה מסויימת שמשרתת אינטרסים שמנוגדים לשלנו-במקום לעזור להם לגדול בצורה אחרת.

ריאלי או לא-לדעתי יש לנו חלק בקביעת השאלה הזו..אנחנו חלק מהתמונה...ואם זה רק בגדר חלום,האשמה היא גם עלינו,וע"כ אני מלינה.

מי מאיתנו גורם יותר נזק...? צרף את זה לשאר אי ההסכמות שלנו...0:

יצא לך להכיר?מוטיז

כדאי שתקראי כמה סיפורים מחברון בתרפ"ט, על הערבים שהיו החברים הכי ותיקים והכי נאמנים עד שהם שספו להם את הגרון וכרתו להם אצבעות. (ממ... כדאי שתזהרי, כי... האצבעות שלך חשובות לכולנו)

תראי, לו היתה דרך לכפות על כל המורים הערביים ללמד את האמת על מה שקורה כאן זה היה יכול להיות נחמד, אם כי לדעתי - לא ממש יעזור.

אי הסכמות אי הסכמות...

אין לי מדף של אי הסכמות.

אכןבצלםאלוקים

קראתי גם על המון יהודים שרצחו ואנסו...

הכל נובע מתרבות,חינוך..וכמובן מניע-שכאן אנחנו נכנסים,לפי דעתי.

כמו שאמרתי,אתה צודק-אנחנו לא יכולים לשנות את ספרי הלימוד שלהם..אבל את המציאות כן..ואם היא תשתנה הם לא יוכלו ללמד X בעוד בפועל כל העולם ואשתו יודעים בוודאות שהמציאות היא Y...

המניע-אותו אנחנו צריכים לקחת..(עד כמה שניתן..ואני מאמינה שלא מיצינו את האפשרויות).

כדאי שתקנה..

אתה יכול להזמין ערבי שיבנה לך..

המון יהודים שרצחו ואנסו...מוטיז

נו באמת.. את יודעת שלא ענית לעניין עכשיו.

אני מדבר על ערבים שרצחו יהודים כי הם יהודים.

אוי, המציאות היא כבר עכשיו הפוכה לגמרי ממה שהם יודעים.

אבו מאזן מדבר באו"ם על טיהור אתני, רק אל תגידי שאת מסכימה איתו שזה מה שהיה שם בעזה.

ו....העולם נותן לו לדבר, זה לא מספיק תלוש כדי שיתעוררו?

יש לי ארון שלם של אמת.

אוקיבצלםאלוקים

אז להגיד שאני יודעת גם על הרבה יהודים שרצחו ערבים כי הם ערבים?

שוב-לדעתי הכל נובע מתרבות/חינוך ומניע..

גם מי שתומך באבו מאזן לא בהכרח מסכים עם כל מילה שלו-

אך עדיין יש ביקורת מוצדקת על מדיניותה של ישראל,והזדהות עם מצוקת הפלשתינים-שהיא כמובן באחריות גם שלהם,וגם שלנו..

לדבר על טיהור אתני זה לא מספיק בשביל שאנשים לא יתמכו בו,ובשביל שפלשתינים יסרבו להקריב את עצמם-

בסופו של דבר הם בלי אזרחות..בלי זכויות...בשליטת עם אחר...

כל עוד זה לא ישתנה-ההסתה נגדינו,שם ובכל העולם, תישא פירות.

(תטען שגם אם נהיה מאה אחוז תהיה שנאה והסתה-ייתכן,

אבל שוב,אני לא חושבת שיש לנו זכות לא לנסות באמת)

אין הרבה יהודים שרצחו ערבים כי הם ערביםמוטיז

את משקרת ומעוותת את המציאות עכשיו. או כי את רעה - או מבורות.

תרבות וחינוך ומניע זה חשוב - אבל הנושא פה בסופו של דבר הוא האם אתה הרע או הטוב.

לא ענית כלום בקשר לאבו מאזן, קראי שוב את שאלתי, שנסובה על מה שכתבת בהודעה שלפני כן.

עניתיבצלםאלוקים

"הרבה" זו הגדרה סובייקטיבית.

כן,יש יותר ערבים שרצחו על רקע לאומני,מאשר יהודים שביצעו את הנ"ל,

אך יש דיי והותר יהודים שעשו זאת-גם לגבי בריטים..וגם לגבי ערבים..-כאשר היה להם מניע מספיק חזק.

אני לא מאמינה שאדם פשוט נולד רע.

אני מאמינה שהוא גדל למציאות מסויימת,ושאנחנו חייבים לנסות ולשנות אותה.

לא לקבל אותה כמו שהיא ורק להילחם כל החיים.

"הנושא פה..האם אתה הרע או האם אתה הטוב"

אין טוב או רע אבסולוטיים בסיפור הזה.

יש אנשים...יש טעויות...יש סבל-ומלבד מה שאני נלחמת לקידום מה שאני אכן תופסת כ"טוב" במיעוטו..-

זה לא הכל בשבילי,ממש לא..

בשבילי,זה לסיים את הסכסוך ולהביא שקט ..למנוע מוות של חפים מפשע-

אני אתן את הבית שלי,גם אם הוא מגיע לי...ואני צודקת-אם זה מה שיציל אותי.

כך ש"טוב" או "רע" -זה בהכרח לא השאלה היחידה שלי.

עניתי בהחלט לגבי אבו מאזן-

הרי מה שאמרתי שאם המציאות היתה שונה לגמרי ממה שהיו מספרים לערבים,השקר היה מתגלה..הם היו נדחקים לפינה והעולם היה איתנו-

לא אמרתי שאי אפשר להסית ,לנפח,לעוות קצת...-

אבל לאמר לילד הישראלים שונאים אותך כולם..רוצים להרוג אותך...אנחנו מסכנים ואין לנו זכויות..-בעוד שבפועל יש לו אזרחות במדינה שלו,עם זכויות מלאות..וחתימה של הנציגים שלו על סיום הסכסוך...-זה יהיה בהחלט שונה מאשר שהדברים הנ"ל מוחדרים למוחו כשהוא חי במציאות של היום.

לכן אמרתי שהוא מגזים ומדבר על טיהור אתני..זה לא מספיק בשביל שהעולם יתנער ממנו..-עדיין הפלשתינים סובלים..עדיין הם מחוסרי זכויות וחיים תחת שלטון של עם אחר..וודאי שיש להם מניע חזק להילחם בנו,וודאי שהעולם גם אם לא מסכים עם כל מילה שלו,תומך בו.

לא הרבהמוטיז

אין בכלל, אולי בודדים ממש.

בקשר להאם אדם נולד רע - זה נושא לא רלוונטי, כי אין משמעות לאיך הוא נולד, החינוך והתרבות שלו הם חלק מהלידה של הדעות והמעשים שלו. 

יש בהחלט טוב ורע אבסולוטיים בסיפור.

רע זה לא שיניים של ערפד, רע זה לעשות מעשים רעים.

ברור, אפשר גם למות בשביל שהם יראו שאנחנו המסכנים ולא יאמינו למורים שלהם.

זאת השאלה בסופו של דבר... וכדי לשרוד, מנצחים את הרע, לא דואגים לו.

אם היו מאמצים את הגישה הזאת באמת, לא היה פה הרג, כי היתה הרתעה אמיתית.

וגם העולם היה איתנו לו הצגנו את הדברים באמת, לו היינו מציגים עוצמה.

הערבים ניסו מלכתחילה להרוג אותנו, ולשמחתנו הם הפסידו בקרב, המפסיד אף פעם לא יוצא מלך, וכשהוא התחיל גם אין לו על מה להתלונן.

העולם הוא שקרן, והוא רוצה להיות כזה, לא משנה לו כמה השקר גדול.

אם רוצים לשנות בזה משהו, זה רק על ידי כך שנראה עוצמה ואמונה בדרכנו, כשיהיה פה שלטון ימין אמיתי, שמאמין בדרכו ולא עסוק בהתרפסות לשמאל ובהסברים לעולם.

מונח סובייקטיבי...בצלםאלוקים

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%A8_%D7%99%D7%94%D7%95%D7%93%D7%99_%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C

בעיני זה לא "אולי בודדים ממש".

נכון-אך מלבד התרבות והחינוך הוא חי במציאות כלשהי..ואם הכל טוב לא תוכל להסית נגד מי שגרם לו לסבול...כי הרי טוב לו!

ולכן המציאות בה הוא חי,והיא תלויה גם בנו (גם..לא רק ) -יש לנו אחריות לשנות אותה עד כמה שניתן.

אל תעוות את דבריי בבקשה,לא אמרתי בואו נתאבד כדי שיהיה להם הרבה מקום לגור בו...

הרי בכל מקרה רוב המלחמה שלי היא לצורך הצלת חיים...כך שגם בניסיונות לשלום יש גבולות..אין ספק-

ושוב,כאן הויכוח שלנו-מבחינתך הם רצו להרוג,לכן נילחם עד שנביס את כולם וזהו,זה הניסיון שלנו לחיים נורמאלים.

ואני חולקת עליך בעניין מה עלינו לעשות.

"מפסיד אף פעם לא יוצא מלך, וכשהוא התחיל גם אין לו על מה להתלונן."

וחושבת שלא משנה לי בהכרח התלונות שלהם-שני הצדדים ניזוקים...נכון?

זה לא שהם מתלוננים ואתה חי בשלווה...כל עוד לשכן שלך לא טוב,גם לך לא יהיה טוב.

כך שמלבד נשאלה המוסרית-יש פה גם שאלה קיומית.

(וכמובן..אם נתמצת...בעיניך השאלה הקיומית תיפתר ע"י שלטון ימין שישמיד את כל אויבינו ואת כל הערבים ...

ואני חושבת שהשאלה הזו לא תיפתר כך..

היא אולי תיפתר בדרכים אחרות. עוד לא ממש ניסינו..0: )

לא דיברתי על יהודים שהרגו ערבים כי הבינו שהם רוציםמוטיז

לרצוח אותם והחליטו להתגונן בצורה הטובה ביותר...

אבל עזבי, הניחי את הויכוח במדף אי ההסכמות שלך, הוא לא מתקדם לשום מקום ולי אין מדף כזה.

(הנקודות כבר די ברורות לדעתי, ואני גם עייף)

לילה טוב.

גם אני לא. לילה טוב.בצלםאלוקים

קראתי שוב כעת.מוטיז

ההשוואה שלך מגוחכת, ואת יודעת את זה.

אוקיי, לא מדובר בבודדים, אלא בשלושים.

את משווה את זה לחברון בתרפ"ט שבה כולם ללא יוצא מן הכלל (אולי יוצא מן הכלל אחד) הפכו לרוצחים?

את לא רואה שמדובר בעם רוצח??

לא עוותתי את דברייך, רק המשכתי את הרעיון.

בעולם הזה, ובמיוחד באיזור החייתי הזה, שלווה משיגים רק בניצחון ובהרתעה.

לנסות להיטיב לאויב כדי שלא יאמין בספרי הלימוד שלו זה רעיון כ"כ אוילי וכל כך מעוות...

שכביכול נולד משיקולים הגיוניים, אבל באמת נולד מרפיסות, ומרצון עז לקבל מילה טובה מאובמה ומהעולם.

וכעת מתברר שאת אכן הסיבהמוטיז

אנחנו בגלות, ואין חשיבות לארץ אלא רק לתורה, ויאללה אובמה!! תגיד לנו "גלידה טובה"!!! |מתחנן|

אומללות ובזיון.

זה לא "ייתכן שתהיה הסתה גם אם נהיה 100%"בועית מחשבה

בס"ד ובהשתדלותי

זה בוודאות ככה! הסיבה, האחת והיחידה, ולא משנה בכמה מסכנות הם יסוו אותה, שהערבים נלחמים בנו היא העובדה שהם מוסלמים והם רוצים לרצוח אותנו כי אנחנו יהודים. סוף פסוק. זה מה שהם עשו לפני 100 ו-1000 שנים, עוד כשהיהודים היו בגלות ולא שלטו באף אחד, וזה מה שהם עושים היום. כשהם באים לרצוח יהודים הם אומרים 'אללה אכבר' - לא 'אתם גוזלים את זכויותי'.

בנוסף, אין עלינו שום חובה מוסרית 'לנסות באמת' להתאבד ע"י הפקרת שטחים לידי הערבים. זה שלהם שהם באים לתבוע את האדמה? יש להם הוכחות? הם רוצים שנעוף מנתניה ומת"א - עליהן מוסכם שהן שלנו? אז למה נזוז סנטימטר? כלומר: הם רוצים את כל השטח שבין הירדן לים נקי מיהודים. הווה אומר: כל פיסת אדמה שמדינת ישראל תיתן להם לא תספיק - כי הם רוצים את הכל. אז למה לנסות לתת להם? מה ההגיון בזה? האם הערבים יזכו לזכויות בעקבות כך? האם הם יהיו פחות מדוכאים מכך? בוודאי שלא! ואם את חושבת שכן - אז תוכיחי את הקשר שבין הדברות ומסירת שטחים לערבים (כן, גם על ההידברות אני רוצה תשובה!) לבין הזכויות של הערבים. כלומר: תסבירי איך לדבר עם הערבים, איך 'הבנות' ו'הסכמים' נותן להם זכויות. איך למשל הזכות לחיים שלהם נשמרת בעקבות זה.

מציע לך לקרוא את "לשכים בעיניכם" של הרב כהנא הי"ד-משה ר-
יצא לך לראות איך הם נוהגים אחד כלפי השני?מוריה.ר =)

גברתי הנאווה.

יצא לך לראות/ לשמוע על החיסולים המשפחתיים בגלל "כבוד המשפחה"?

יצא לך לראות את הטבח שנוהגים כלפי העם שלה?

יש איזה סרטן מזעזע..אפשר לראות בבירור איך הם נוהגים.

ועכשיו קצת ריאליות, בואי וננחת למציאות שנייה.

שלום??? יש כזה מושג אצל הערבים?

ההתנתקות הועילה במשהו?

אינני רוצה לתאר לעצמי את התוצאות של שלום עם הערבים.

אם בינם לבין עצמם הם בגדר: "איש את אחיו חיים בלעוהו".

היהודי הישראלי ישמש במקרה הטוב כשק אגרוף לפירוק מתחים.

אין שלום.

מצטערת אם הרסתי את הפנטזיה/פוצצתי איזו בועה.

זה לטובתך...

אכןבצלםאלוקים
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך י"ב באדר תשע"ג 10:46

לא הייתי נכנסת היום לכפר שלהם לבדי,

ואני לא מאמינה שכולם שם מאמינים בכל הערכים שאני מאמינה-

אבל זה לא אומר שמותר לנו לשבת ולנוח..ולחכות שמשהו יקרה מעצמו.

לא אמרתי שהשלום יכול להגיע היום-אכן אין בשלות לכך עדיין. ב 2 הצדדים...

אני רק טוענת שהמדינה והעם חייבים לנסות לקדם אותו,ו"אותו" זה לא רק להחזיר להם אדמות-

כמו שאמרתי זה יכול לקחת הרבה שנים...וזה אמור להביא ליחסי כבוד הדדים עם אינטרס חזק של הצדדים לשמור על השקט.

אז נכון,תמיד יהיו קיצוניים ב 2 הצדדים שלא יסכימו לשום וויתור,ושבלי מלחמה אין להם קיום-

נתמודד איתם..והפלשתינים יבינו (חלקם מבינים זאת כבר היום) שהקיצוניים שלהם מהווים סכנה להם עוד יותר מאשר לנו.

והם אלו שיוקיעו אותם ויתמודדו איתם.

נכון אני מדברת על מציאות כמעט אוטופית..יחסית להיום-

אבל אם לא נפעל לקדם אותה היא אכן תישאר בגדר אוטופיה,ואני לא חושבת שיש לנו את הפריבילגיה לאפשר לזה להיות כך.

אגב,למען ההגינות אני אוסיף

ואומר שבשעות מסויימות..ובמקומות מסויימים-גם באיזורים של יהודים אני לא הולכת לבד..

ובשעות מסויימות כשאני הולכת אני כולי דרוכה...

אז לשיטתך, זה מלמד גם על איך שהיהוד נוהגים אחד כלפי השניה.

מה זה אומר?

שאני לא אנסה לחנך לכבוד האדם,לזכות האשה על גופה,לאי אלימות..?

נכון..תמיד תהיינה תקיפות..תמיד תהיה אלימות-

זה לא פוטר אותי מלעשות כל מה שביכולתי בכדי למגר אותה,

ועם זאת,כמובן לא להיות שאננה ,אלא לעמוד על המשמר ולהיות ערוכה לכל סכנה..

אוקיי, עם הערבים אין שום דיבור על שלום מבלי תמורה.מוריה.ר =)

הם רק משתמשים מילה כסיסמא שמבטאת את רצונם, והוא:

התייפייפות בעיני העולם, תוך כדי חוסר הקרבה מצידנו, תוך כדי ויתורים מצד היהודים על אדמות א"י.

עם הערבים אי אפשר דבר על שלום מבלי להבטיח להם שטחים עצומים. ושחרור רוצחים.

אמרה מפלגה אמיתית משפט אמיתי.

"בלי חובות אין זכויות".

משום מה הקמפיין הפך לגזעני בעיני כמה יפי נפש.

אין לי מושג למה, כנראה שבמדינת ישראל האמת הפכה לגזענות.

העניין הוא שהערבים רק רוצים לקבל, הם לא מוכנים להקריב דבר.

באיזה הסכם בדיוק הקרבו הערבים משהו?!

התחייבות לאי פגיעה ביהודים?!

את מבינה את האבסורד?

אולי גם אנחנו נתחייב בהסכם שלום לא להשמיד את עזה?..אחלה הסכם לא?..

ועוד דבר,

לצורך הדיוק, אין כזה דבר פלשתינים...פעם היו פלישים.

תבדקי בהיסטוריה ותגלי גילויים שקצת יסברו את האוזן.

הם יקבלו תמורהבצלםאלוקים

ברור שהם לא יסכימו היום לסתום ולוותר .

אע"פ שאם הייתי אחת מהם הייתי תומכת בצעד כזה.

0:

אמרתי שחייבים להתחיל תהליכים פנימיים ולנסות לשנות את הגישה ואת המציאות-

במסגרת הסכם שלום יוחלפו /יוחזרו גם שטחים...

וכי אדמה חשובה לך יותר מחיי אדם?

אם יש סיכוי,ולו הקטן ביותר,שנוכל להציל חיי אדם תמורת אדמות אלו-יקרות ככל שתהיינה,איזו זכות יש לנו לא להחזירן??

ברור שבמסגרת הסכם הם יחתמו ויוותרו ג"כ על דברים...

הכותל יישאר אצלנו,גושי ההתיישבות הגדולים יישארו בידנו-וכל אדם יודע זאת..גם הם.

את יודעת שהם יוותרו..וזו בכל מקרה לא השאלה עכשיו-הפרטים הטכניים..כמה אנחנו נוותר וכמה הם..-השאלה היא אם יש אפשרות לעשות משהו..ואם כן איך..וכו'..

לעניין השם שלהם-

אם אני רוצה שתקראי לי עוגייה,זה מאד ישנה לך?

עם-נוצר תמיד באיזושהי נקודת זמן..

בשביל להיות עם צריכים תרבות משותפת,אינטרס משותף,שפה..-יש להם אתזה..וזכותם להיקרא כרצונם.

אם כי לגבינו ההגדרה שלהם כלל לא משנה-

ילידים..קבוצות עמים שגרות יחד ומבקשות חירות...זה באמת משנה איך קוראים להם?

להחזירן? הדברים שאת אומרת הם כפירה בתורה..-משה ר-

הקב"ה נותן לך את א"י, מהים הגדול עד נהר פרת, כן זה כולל את יהודה ושומרון ועבר הירדן, ואת אומרת שצריך להחזיר??

מחזירים למשהו חפץ אם הוא שייך לו, וא"י מעולם לא הייתה שייכת לערבים, שהם אוסף נוודים ממדינות ערב..

הקב"ה הוציא אותי לגלות!בצלםאלוקים

ומראש ידענו שישמעאל יעכבו בנו מלחזור..

אין לנו זכות להרוג כ"כ הרבה יהודים בשביל אדמה!

לא כשזה לא בציווי שלו!

ואיך נדאג שלא יהרגו יהודים?מרדכי

בס"ד

רק על ידי כך שנעיף מפה את האויב שלנו לכל הרוחות!

הרי גם אם נפנה את כל הארץ ונשב כולנו בגוש דן (אגב, את מוכנה לארח אותי בבית שלך בתור פליט מיו"ש?) הם עדיין ימשיכו להכות בנו כי הם לא רוצים אותנו כאן

ע"י שנוריד את הראש,כמו יעקבבצלםאלוקים

נתכונן למלחמה-ונפנה לשלום.

נוריד את הראש,נפנים שאנחנו בגלות..

נפנים שהמטרה האמיתית אינה אדמה אלא חיים יהודיים.

ננסה קודם למצות את דרך השלום-

ורק אם ממש לא תהיה ברירה נגן על עצמינו...

אך קודם כל נבוא,נשתחווה,ננסה את הדרך העדיפה.

אתה מוזמן לביתי,בשמחה.

הערבים לא מאלה ש"שמחים בחלקם".מוריה.ר =)

הם לא ישקטו ולא ינוחו עד שיכבשו את כל הארץ.

סיסמת ה"שלום" שמנופפים בה כמו דגל זו הדרך שלהם לכבוש.

הם מבינים שכשהם מנופפים בדגל הלימות אז יש תגובות נגדם.

וכשהם מסתירים את כוונתם תחת שם של "שלום". התגובות הפכו לאוהדות.

כנראה שקנית את הסיסמא שלהם,

אבל אנחנו למודי נסיוון מר מדי בשביל להאמין לגחמות שלהם.

הם רוצים את א"י! זהו.

נראה לך שישנה להם השטח הזה או ההוא בשומרון?

וזה לא שוויתור האדמות יוביל להצלת חיי אדם,

ההפך, זה מקרב את המרצחים אלינו עוד יותר, הסיכון גובר.

ולהזכירך, כשרצחו את משפחת פוגל, זה היה אחרי ויתורים כואבים.

כנ"ל לגבי הטבח ב"מרכז הרב".

ועוד כל כך הרבה פיגועים, שאין טעם לפרט.

וכן, זה משנה מאוד לגבי השם.

ברגע שאני כירה בהם כפלשתיני, אני מכירה בהם כעם ספציפי בעל זכויות (לכאורה) על א"י.

ערבים, זה מה שהם, וברגע שאני מכנה אותם בשמם האמיתי.

אין שום הכרה בזכויות על הארץ שלנו,

אולי ב27 מדינות (בערך) ענקיות ועשירות בנפט.

ננסהבצלםאלוקים

בואי לא נדבר על וויתורים שביצענו כלפיהם ולמה זה הוביל-

הרי כל זה היה בלי הסכם שלום,ובלי תהליך של שינוי אמיתי.

אם תשימי לב אני כל הזמן אומרת שסתם להחזיר שטחים זה פשע..

ושחייבים שינוי מהותי..מציאות שונה-לא רק פיסת אדמה שמחליפה בעלות.

אז שוב-עם..קבוצה עם אינטרסים ,תרבות ושפה משותפים...

ככה כל עם,מלבד עמ"י נוצר.

ושוב-כשמדובר על קבוצה שישבה פה לפנינו,תקראי לה עוגייה...זה לא  ימעיט מהזכויות שלהם.

מה יעזור לנו החלום שלך?מוטיז

מה הוא יעזור כשיתברר ששוב עבדו עלינו ושוב קיבלו שטח רק על מנת לקבל עוד??

יש "יסוד סביר" לצפות לכך ולו רק בגלל שאפשר לשמוע  אותם עצמם מדברים בטלוויזיה על כך שלעת עתה צריכים לומר לעולם שרוצים רק את 67 אבל לאט לאט, כשתהיה מדינה פלסטינית, לאט לאט הם יכבשו גם את השאר...

את זה אומר בכיר פלסטיני מאש"ף, זה מה שהוא אומר לציבור שלו, על סמך מה את רוצה לוותר בדיוק??

הם לעולם לא יוותרו על שום גוש התיישבות, הם בכלל לא רוצים להגיע לחתימה כזאת...

ואם הם יסכימו זמנית להסדר כזה - זה יהיה רק על מנת להתחזק ולהתקרב למטרה, כיבוש כל הארץ בחזרה.

בכרטיס אישי שלך כתוב שאת גרה בבני ברקמרדכי

בס"ד

אני בטוח שגם בבני ברק יקראו השבת את פרשת זכור שם כתוב כך:

"יז זָכוֹר, אֵת אֲשֶׁר-עָשָׂה לְךָ עֲמָלֵק, בַּדֶּרֶךְ, בְּצֵאתְכֶם מִמִּצְרָיִם. יח אֲשֶׁר קָרְךָ בַּדֶּרֶךְ, וַיְזַנֵּב בְּךָ כָּל-הַנֶּחֱשָׁלִים אַחֲרֶיךָ--וְאַתָּה, עָיֵף וְיָגֵעַ; וְלֹא יָרֵא, אֱלֹהִים. יט וְהָיָה בְּהָנִיחַ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ לְךָ מִכָּל-אֹיְבֶיךָ מִסָּבִיב, בָּאָרֶץ אֲשֶׁר יְהוָה-אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לְךָ נַחֲלָה לְרִשְׁתָּהּ--תִּמְחֶה אֶת-זֵכֶר עֲמָלֵק, מִתַּחַת הַשָּׁמָיִם; לֹא, תִּשְׁכָּח." (דברים כ"ה, יז-יט)

לפני שאת מוחה ומכה במוצ"ש את עמלק, שימי לב שיש התחלה לפסוק:

והָיָה בְּהָנִיחַ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ לְךָ מִכָּל-אֹיְבֶיךָ מִסָּבִיב, בָּאָרֶץ אֲשֶׁר יְהוָה-אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לְךָ נַחֲלָה לְרִשְׁתָּהּ"

זה מאוד קל להתייחס רק לחציו האחד של הפסוק ולהתעלם מהשני, אבל כמה שתתעלמי לא יעזור על מנת שהפסוק ימחק. כן, הערבים הם ללא ספק האויבים שלנו, רק אתמול ערבי ניסה לחדור ליישוב בו אני נמצא עכשיו כשבידו סכין (לחתוך סלט כמובן למשפחתו המסכנה), כמו כן אתמול היה ניסיון גריסת חייל על יד חטמ"ר שומרון ובשבוע שעבר ניסיון פיגוע על יד קרנ"ש וזוהי רשימה חלקית מבלי להוסיף ידויי אבנים ושרקית בקת"בים. כן, זה נקרא אויב, וכפי שאת שמה לב, מקומם לא פה, כי הניח ה' אלוקיך את כל איובך מסביב.

כמו כן, ממשיך הפסוק ואומר בארץ אשר ה' אלוקיך נותן לך נחלה לרישתה.

בדיוק כמו בני ברק שהיא חלק מארץ ישראל ומנחלת הקב"ה כך גם השומרון ובנימין וכל הארץ. 

כן זה שלנו! והערבים (שהם ללא ספק הם העמלק של ימינו) צריכים לעוף מפה כי הם האויב שלנו!

ואם זה לא מתאים לך, אז ביום בקריאת מגילה אל תכי את המן ועל תמחי את זכר עמלק.

טוב,כאן אנחנו נעזוב את הויכוח הכוללני על יריבותבצלםאלוקים

בין עמים...

ונעבור מלדבר על מדינות-לדבר על התורה.

וכאן,יש גדולים מאיתנו שחלוקים על הנושא..נכון?

אתם באמת הולכים חזק על אר"י השלימה...ואנחנו טוענים שעמ"י בארצו בכלל לא שומר תו"מ ..אלא רודף את השומרים...הורס את זכותו על המקום..

ונסביר שוב ושוב שאנחנו בגלות..ואוסר להתגרות באומות..ואסור לנו בכלל להילחם-מלכתחילה-אלא לנסות ולעשות הכל בשביל להביא לשלום..שרק יניחו לנו ללמוד תורה.

השאיפות שלנו אינן אדמה,מעולם לא היו-תורה,חיי תורה.

הארץ היא רק אמצעי.

ואם א"א..נחכה לה,ונקיים תורה במקום אחר.

אין לנו כ"כ מה להתווכח על הנושא-בוא נביא את הרבי מסאטמר,את הרב שך ואת הרב קוק.

כל אחד מאיתנו יישען על מישהו אחר..

להזכירך!מרדכי

בס"ד

הרב שלמה טייכטל, בעל האם הבנים שמחה, היה מבין הרבנים הגדולים של סאטמר עד שבמהלך השואה הוא הבין את טעותו וכתב ספר שלם עם אלפי מקורות על הטעויות של סאטמר. כל עוד לא קראת את הספר הזה אל תדברי. הספר הזה יפרט לך בדיוק למה אנחנו כאן ואיך רואים שיד ה' בדבר.

זה לא משנהבצלםאלוקים

להזכירך-יש הרבה רבנים מסאטמר שחולקים עליו..ושעדיין אוחזים בשיטתם הם.

ובכל מקרה יש את הרבנים שלנו,החרדים-שאוחזים בשיטה שלי...

שאסור להתגרות באומות,שחייבים להגיע לשלום וליחסים נורמאליים,ושאם יש סיכוי שהחזרת אדמה תציל חיים,נעשה זאת.

אגב, אותם הרבנים שלך מתירים אינטרחטא?מרדכי

בס"ד

לא זכור לי, אז אם את הולכת איתם אז זה עד הסוף.

כמו כן, עצם העובדה שאת פה, גם בבני הרק זאת התגרות! אז עופי מהארץ!

אין הבדל בין חיים פרטיים לבין הנהגות של כלל ישראל?בצלםאלוקים

אתה מצליח לקיים כלללל מה שהקב"ה ציווה?

אם לא-תעוף מפה.

וכן,הרבנים שלי מתירים אינטרנט כשר.כמו שיש לי..

תודה על הדאגה לרוחניות שלי.

וכמו כן-יש לי רבנים שאוסרים להתגרות בעמים ולא אוחזים שבני ברק היא התגרות..שהרי היא לא במרכז המחלוקת,אלא ההתנחלויות כן...

ואם הרבנים יחליטו שבני ברק היא התגרות ..נעזוב כולנו,שלא יהיה לך ספק.

אז יאללה..כולם להתבצר במדינת בני ברק.מוריה.ר =)

אוך..היא צפופה מדי..שכחתי.

אבל הבני ברקים יותר..

במדינת בני ברק ובמדינות שלא מהוות התגרות באומותבצלםאלוקים

או ש...שוב-יש לכם את הרבנים שלכם שאוחזים שההתנחלויות אינן התגרות באומות...

אז תישארו שם...

והמחלוקת ביננו תמשיך כנראה..מה לעשות...0:

לאורך כל הזמן את אומרת הרבנים שלי הרבנים שלימרדכי

בס"ד

אפשר בבקשה את השמות של הרבנים שלך (אם יש כאלה)

הרבנים שליבצלםאלוקים

אלו הם הרבנים של היהדות החרדית..

ובפרט גדולי הדור הליטאים-

הרב שך זצ"ל וממשיכי דרכו כיום..

(ר' חיים קנייבסקי והרב שטיינמן ) 

.

(אם יש כאלה)

?

אתה לא מודע למחלוקות בין החרדים לדתיים?

אתה לא מודע לרבנים שמגבים /גיבו אותה?

זה מגוחך ומבחיל!!מוטיז

אני רוצה לראות מה יאמר לך הרב קנייבסקי כשתאמרי לו שאין אמת אבסולוטית..

הוא יודע את זה.בצלםאלוקים

אין מחלוקות בציבור החרדי על מהי דעת תורה אמיתית בהרבה נושאים?

אין מחלוקות בין ת"ח עצמם ? אין 70 פנים לתורה?

אין מחלוקות בין החרדים לדתיים?

אין מחלוקות בין הדתיים עצמם?

מה עם אלו ואלו דברי אלוקים?

אם האמת אבסולוטית...איך יכולים דברים סותרים להיות שניהם דברי אלוקים?

(אני לא מדברת על נושאים סתם..מדברת על תורה ואמונה...)

יש המון מחלוקות...כי כל אחד מאיתנו תופס את המציאות או את האמת האלוקית האחת-באופן שונה,

ואי אפשר לאמר שרק X צודק...עד ש..-תיק"ו..0:

זה אבסורדי כל כך..מוטיז

הרב קנייבסקי שומע אותך לחמש דקות ומשלח אותך ככופרת... ואת יודעת את זה.

לא יודעת אתזה,ואתה יודע שאם ככה הוא ישלח גם אותך..בצלםאלוקים

סתם ..בשביל שאולי אני אחזור בתשובה-

איזו כפירה בדיוק ראית בהודעה זו שכתבתי שיש מחלוקות אמיתיות ואין לנו דרך לדעת את האמת במקרים רבים עד שתשבי יתרץ קושיות ובעיות?

לא דיברתי על ההודעה הזאתמוטיז

אבל חמש דקות שבהם את תדברי חופשי  - ישלחו אותך משם ככופרת ו"משכילה".

אותי יש סיכוי סביר שהוא ישלח, כ"מזרוחניק", אין הכי נמי.

אבל לכן את מגוחכת, לכן זה כל כך חולה, הגלותיות שלך השוותה בין הדעות שלך לדעות של אלו הרחוקים ביותר מן התורה. וכל זה בשם החרדיות.

זוהי תוצאה כל כך מעוותת, שהגורם לה הוא ניתוק כפול עד כדי מסוכן מהמציאות.

לא סתם אמרתי מחלה, זאת מחלה אמיתית.

כל מה שאמרתי-הרבנים החרדים תומכים בובצלםאלוקים

גם אם יש "משכילים וכופרים" שאוחזים באותה שיטה...

שמא תאמר לי אתה מהי דעתו של הרב שך וממשיכיו,ובמה היא שונה משלי?

אני לא מדבר על הדיון הזה בכללמוטיז

אני מדבר בכללי.

הנפנוף שלך באנשים כמו הרב שך והאדמו"ר מסאטמר הוא הזוי.

שוב,"בכללי",אשמח אם תאיר את עיניבצלםאלוקים

מלבד הדיון הזה הרי לא יצא לנו לדבר...

אז אם בדיון הזה עמדותיי תואמות את עמדות הרבנים שלי-

מה זה "בכללי"?איפה הכפירה שלי?

אני באמת רוצה שתאיר את עיני.

אני לא אמרתי שאת כופרתמוטיז

אבל הרב קנייבסקי לא רואה בך "לקוחה" רצויה (מה אומרים? תלמידה?)

את חושבת שהוא כן?

ממבצלםאלוקים

"הרב קנייבסקי שומע אותך לחמש דקות ומשלח אותך ככופרת"

"אני לא אמרתי שאת כופרת"

כופרת או לא-מבולבלת אני בטוח כן..

אני לא יודעת אם הוא רואה בי לקוחה רצויה...הוא לא מקבל נשים מאז שאשתו הרבנית נפטרה..

בכל אופן אני רואה בו סמכות רוחנית..ומקיימת את פסקיו..

על מה הדיון עכשיו?לאן אתה חותר?

אני מסכימה שאני לא היהודיה הכיי כשירה שיש,ויש לי הרבה מה לשפר בכל התחומים-

דיברת על כפירה והתעצבנת על הדעות שלי-לפחות בתחום הזה אלו הן הדעות של גדולי הדור שלנו.

אמרתי ש*הוא* ישלח אותך ככופרת...מוטיז

לא שאני חושב כך.

אני חותר לומר שמגוחך שאת מנפנפת ברבנים החרדים, אבל בסופו של דבר אני רק שואל אם הם לדעתך מקבלים אותך, ואם לא - לא מוזר שאת מנפנפת בהם וסומכת עליהם את דעותייך?

אבל זה באמת לא חשוב ולא הנושא.

זה רק מגוחך...

(אני מעריך את הסבלנות ואת צורת הדיבור שלך, שתדעי.)

אוקי,מבינהבצלםאלוקים

אז כמו שאמרתי,אני באמת לא בדרגה של ר' חיים,או של הרב שטיינמן...אבל מקווה שהם מעריכים אותי על מי שאני ועל מי שאני מנסה להיות.

בנושא הזה הם מקבלים אותי לחלוטין..כי אלו עמדותיהם...

ולגבי דברים אחרים..כמו שאמרתי-אני לא מושלמת..אבל אני מקווה שהם לא היו זורקים אותי.

(אם אתה לא ציני,אז תודה על המחמאה.

זה חשוב בשבילי. )

(ממש לא ציני)מוטיז
אגב, משהו בהומור הקשור לעניין, אבל כ"כ מתאיםמרדכי

בס"ד

ראיון עם מו"ר מרדכי היהודי /ברוך מרזל וידידיה זמורה

א.מדוע לא השתתפת במשתה כמו רוב הרבנים, לאוכל היה כשרות של הבד"ץ?

אנו יודעים שלפי המסורת היהודית אסור ללכת לאכול אצל גויים, כיוון שזה יקרב אותנו אליהם, ובנינו ובנותינו יכולים חס ושלום להתחתן עימם ולהתבולל.

ב.מה היה ההיתר להתגרות באומות ולא להשתחוות להמן?
מטרתו של כול יהודי שהגיע לעולם הוא לקדש את שם ה'. לא עשיתי את זה לכבודי שלי, אלא לכבודו של מלך מלכי המלכים הקב"ה, ולכבודם של עם ישראל.

ג.למה לא נשארת בבית ע"מ להימנע מהרגיז את המן ודווקא הגעת יום יום לשער המלך ובהפגנתיות סרבת להשתחוות ובכך סיכנת את כלל ישראל?

אני רציתי להראות לכולם שהצדק איתי. אם הייתי נשאר בבית היו אומרים: "הוא נשאר בבית כי הוא מפחד להגיד את

דיעותיו".

ד.המן לוקח אותך על הסוס ורותח מזעם במקום להרגיע אותו אתה בועט באחוריו ומסכן את עם ישראל...
עוד פעם, רציתי לקדש שם שמיים. רציתי להראות להמן שהוא לא חשוב יותר מאף יהודי!!

ה.האם מרדכי היה מצליח בבחירות?
לא, כיוון שעם ישראל מעדיף היום, בשנת ה'תשע"ג לשמוע אנשים שמוכרים חלומות ופנטזיות, ולא את האמת הכואבת.

ו.למה אנו שמחים הרי בנפול אויבך אל תשמח?!

בפסוק הנ''ל מדברים על יהודים. יש לנו מצווה לשנוא את מי ששונא ורוצח בעם שלנו!!

"להביא ליחסי כבוד הדדיים עם אינטרס חזק לשמור על...מוטיז

...השקט...". לא לבלבל, ישראל מאז ומעולם רצתה שקט, הצד השני רצה מאז ומעולם לרצוח ולשפוך דם, יש רוצח ויש נרצח אבל את רוצה דוקא להיטיב לרוצח.

זה היעדר של אנושיות בסיסית, זאת מחלה אמיתית.

מה זה קשור אף אחד לא מדבר על אלימות נקודתית-משה ר-

מדברים על זה שאנחנו נאבקים באוייב, מה לא ברור פה? לאוייב אין מקום בא"י, וזה לא משנה אם הוא ערבי מרמאללה או בדואי מרהט...

מה אם הוא אויב יהודי?בצלםאלוקים

ובכלל,מי זה אויב?

הרי לכל אחד תהיה הגדרה אחרת..אתה תגיד שאולי גם אני בגדר אויב...ושמאל יגידו שאתה אויב...

ההיסטוריה לימדה שגם "אויבות" היא לא מצב תמידי.אפשר לשנות אותה.

אויבים יכולים להפסיק להיות אויבים כשיש להם אינטרס להפסיק...

והטענה שלי,שוב אני חוזרת עליה-היא שאנחנו עוזרים להם לרצות להיות אויבים,במקום לנסות לשנות את המצב הזה.

אין דבר כזה אוייב יהודי, יש יהודי שפשע-משה ר-

ואמורים לנהוג בו כפי שהתורה אומרת, הכל לפי חומרת הפשיעה..

ההשוואה כשלעצמה מטומטמת, ואני שוב מציע ל לקרוא את הספר של הרב כהנא כדי להבין מול מי את נלחמת..

אין ערבי טוב, כולם רוצים לראות אות בים, גם לפי אמנת חמאס וגם לפי אמנת אש"ף..

התסמונת של היא תסמונת השמאלני הגלותי, שחושב שתמיד הוא זה שאשם, הם מתפוצצים באוטובוסים? זה בגללנו..

הם משספים ראשים של תינוקות? זה בגלל התגרות שלנו..

זה פשוט בורות איומה, את צריכה להבין קצת יותר מי אלו הערבים ימ"ש כדי להתחיל בכלל לדבר על זה, ולא את לא יודעת כלום לפי איך שאת מדברת..

שמע חביביבצלםאלוקים

אני לא הולכת עם סיסמאות "אין ערבי טוב".

אני רואה הרבה עמים שרבו והצליחו לנרמל את היחסים.

ואני לא מאמינה שהמקרה שלנו בהכרח גרוע משלהם,או חסר סיכוי.

שוב-ייתכן והוא כזה...אך אנחנו חייבים לגלות את זה.לא לוותר מראש..למצות כל אפשרות.

ואני מאד שמחה להיחשב גלותית.

קוראים לי ככה הרבה אנשים,זה בסדר. ע"כ גאוותי.

"גלותית"? מוריה.ר =)

לעע....

זה יותר הסוג של היהודים החדשים,

שחושבים שאפשר לנקוט בשיטה החדשה..."שלום".

(רק לי בראש עולה ישר מפלגת חד"ש..כנראה שהבינו שזו הגישה החדשה שתתפוס..)

הערבים הם אויבים, בין אם תכירי בכך או לא,

אלה העובדות

יש כמה שאולי רדומים..

או שאולי סבתא שלהם יהודיה במקור.

אבל עקרונית,

הם אויבים.

אני אחזור על זה שוב..בצלםאלוקים

הם אויב היום..ואנחנו ,במקום לנסות ולשנות המצב..מחמירים אותו.

וע"כ טענותיי.

אני חושבת שהדיון הזה דיי מיצה את עצמו.

אתם אומרים-אין סיכוי לשלום..ולכן אנחנו לא מנסים..

ואני אומרת אולי אין,אבל חייבים לנסות בשביל לדעת.

וזה אכן יהודי גלותיבצלםאלוקים

שלא נלחם..שלא מרים את הראש-

אלא יודע שהוא בגלות,

הוא מוריד את הראש בפני הגוי וממשיך הלאה..ע"מ שיוכל לחיות ולקיים תו"מ..

ולא בשביל גאווה לאומית וצבאית..

ולאן הובילה הגלותיות?מוריה.ר =)

כן, הכל חשבונות שמיים .

אבל מה שהיה בגלותיות...נורא ואיום, מתחי ל בש', נגמר בה'.

וגרם לרצח של 6 מליון יהודים.

שוב פעם, הכל חשבונות של הקב"ה.

אבל איפה הגבורה היהודית?

נרראה כי הגבורה והאומץ הפכו לפשע בישראל..

את כל המוטיבציה של החיילים שלנו מורידים..

איפה העוז והאומץ שצריך לנהוג באוייב ושנהגו בו בתנ"ך?!

וכפי שהזכיר מרדכי, "חה תמחה את זכר עמלק"..

אומה שלמה!!! כן,

ככה ה' ציוה ויש לו את הסיבות שלו לוות אותנו למחות אומה שלמה.

כמובן שלפי חוקי מדינת ישראל אין מקום לאומץ.

מזל שיש חוקי תורה קבועים, ולוואי שנזכה לגאולה השלמה ולנהוג על פיהם.

כשדוד נלחם מול גלית הוא קם בעוז, אזר אומץ ונלחם.

לא הייתה פה שום התקפלות,

למה?

כי "הקם להורגך השכם להורגו".

ושאלה לי,

האם יוצא משהו מהדיון הזה?!

קצת קשה לי לחזור ולהסביר על דברים כשאני מרגישה שהסיס הוא האויר.

יש עובדות,

את יכולה לפתוח עיתונים (אם אין לך כוח לספרים היסטוריים)

ולהבין מה קורה, חפשי את האמת, ומקווה שתגלי אותה.

וזה לא קשה מדי,

לפעם האוצר לא נמצא מתחת לגשר בצרפת, אלא מתחת לתנור בבית.

אין עם מי לדבר, היא באה רק להשמיע! הבאתי לה כמה-משה ר-

מקורות לדברים, אבל היא אפילו לא טרחה להסתכל...

הרב כהנא?בצלםאלוקים

ניסיתי...

מצטערת אבל זה היה לי ממש קשה...

כל הסיסמאות הנבובות...כל הדברים שאני מיד מוצאת להם מקורות סותרים...

זה לא הקטע שלי.

ואני אגיד שוב..המחלוקת הזו באמת לא פתירה...

יש לנו רבנים שתומכים כל אחד במשהו אחר...

וע"כ אתם מסתמכים על דבריהם,ואני על דברי האחרים..0:0:

מה היה קשה?‏ את קראת בכלל?‏ או-משה ר-
שאת סתם מבלבלת את המח?‏
יש משהו שאת לא מבינה..מוטיז

לא מדובר ב'הוכחות', 'מקורות'. זה ממש לא הנושא.

אני בעצמי לא קראתי הרבה ממה שהרב כהנא כתב, אבל אנשים חכמים ומשכילים ממני, אני מנחש שגם ממך, מדובר במיוחדים של ממש) דוקא קראו ואמרו לי שהוא נפלא וחכם ואמיתי.

אולי את פשוט כמו כל השאר.. נסחפת אחרי התקשורת שמובילה אותך באף.. אי אי אי.. די תפסיקי, דאאי!! אבל היא מושכת אותך באף. פוזה מביכה...מבולבל

לא יאומן..ולי אתם קוראים כופרת...בצלםאלוקים

את באמת חושבת ש 6 מיליון יהודים ייהרגו בלי שאלוקים יגזור ע"כ?

את באמת חושבת שבעניין כלל ישראל היד כ"כ קלה על ההדק,ושאם היתה מדינת ישראל לא היתה שואה??

לא יאומן.

נכון-הבא להורגך השכם להורגו..

על אדם ספציפי שאתה יודע שבא להרוג אותך.וודאי.אין ספק.

לגבי האחים שלו-תנסה לגרום לו לא להרוג אותך..

לא נראה לי שיצא משהו מהדיון הזה.

כולנו דיי מקובעים בעמדות שלנו..

נשמה,אנחנו נקרא את אותה כתבה ונסיק דברים הפוכים...

והאמת-שוב ..אינה אבסולוטית...

70 פנים לתורה...0:

ציינתי ישר שמדובר בחשבונות שמיים,מוריה.ר =)

אז בבקשה ממך, אל תסיקי מסקנות לא נכונות.

רק שגלותיות איננה אידיאלית.. והבאתי דוג' לגלותיות..

ואם יש לנו אפשרות לנסות להילחם ולהגן, וכל זאת בדרך ה' כמובן.

נעשה.

בע"ה.

טוב ,אוקי.הבנתי אותך.בצלםאלוקים

אני כמובן אומרת אם יש אפשרות  לנסות להגיע לשלום-נעשה אתזה...

ואם לא,נילחם..

אני צריכה ללכת לעזור ...שבת וזה...

ביי.

אוימוטיז

ואני חשבתי שאת בכלל שמאלנית אתאיסטית מתל אביב...

לשמוע יהודי דתי מדבר כך זה ממש צובט בלב, וכל זה לא בגלל כפירה - אלא בגלל גלותיות.

אמרתי לך,על עניין הגלותיות אנחנו רגילים לחטוףבצלםאלוקים

מימין ומשמאל ...

מי זה אויב?מרדכי

בס"ד

זה אויב:

מי שמנסה עם סכין לחדור ליישוב.

מי שפוצע חיילים על ידי דריסת חייל

מי שרוצח משפחה שלמה

מי שיורה על נערה רק בגלל שהיא יהודיה

ולצערנו לא חסרים פיגועים (מרכז, סובארו, מלון פארק ועוד)

כן, זה אויב 

אולי כל הגברים אויבים שלי?בצלםאלוקים

מי זה אויב?

שאונס,

שרוצח אח"כ

שלא מכבד..

ולצערינו לא חסרות תקיפות.

וחוצמזה-

לא טענתי שהפלשתינים אינם אויב!

אני רק אומרת שזה לא הגדרת תמידית..לא מצב סטאטי, ושאנחנו חייבם לנסות לשנות אותו..

ומההיסטוריה אנחנו יודעים שכבר היו אויבים רבים שחדלו מלהיות כאלו.

"עשיו שונא ליעקב". בזה את מאמינה?מוריה.ר =)
true
זה לא עניין של אמונה, זוהי הלכה שעשיו שונא ליעקבמרדכי
אתם מודעים לזה שאנחנו מדברים על ישמעאל,נכון??בצלםאלוקים

אם היינו עוסקים בעשיו..מילא...

וראינו שגם איתם יש יחסים של כבוד הדדי. (עם רובם ).

ישמעאל בכלל לא טלית שכולה תכלת..מוריה.ר =)

אוקיי,

הר סיני, מדוע נקרא בשם זה דווקא?!

מפני שכשקיבלו עמ"י את התורה,

ירדה שנאה לעולם, שנאה מצד האומות כלפי עמ"י.

נכון.זו אמת.בצלםאלוקים

אז בואו נהרוג את כל הגויים.

לא, את עמלק נשמיד בעז"ה כשיבוא משיח ונדע מיהם.מוריה.ר =)

את שאר הגויים לא נהרוג סתם כך,

רק נגרום להם להבין שאנחנו לא עלה נידף ברוח..

ומה יש לך?

איפה הגאווה היהודית?! האמונה בה'..

איפה הבגשה שלא נהה ללעג וקלס בפני הגויים..?!

נמאס לי שבאים בטרוניה.

נכון, במדנה יש דברים שלא לרוחנו,

אבל, כשאת יושבת כאן,במדינת ישראל, בארץ ישראל,

יש אפשרות של עולם תורני רחב, מה שלא נראה לי שהיה אפשרי בשלטון העותונומי או הבריטי..

או שעדיין לא התפקחת מהסרט.

יאלה חבר'ה אף אחד לא נתן לא פתרון!השמאלהרדיקלי
יואו תראו תראו..!! הוא באמת חושב שהוא חכם!!|מתרגש|מוטיז

אתה אידיוט חביבי

אידיוט מושלם עם מנת משכל של עכבר בערך

>>מוטיז

צורת הדיבור הנוכחית שלך מחייבת לדעתי את חסימתך לאלתר, נפנה לגורמים..

(מבטיח לך שלו היית לידי היית חוטף סטירה מצלצלת)

אתה רוצה שיחסמו אותי? השמאלהרדיקלי

אתה לא יכול להתמודד עם משפט שניים, יא מוטיז

אתה כמובן לא ראוי ליחס בכלל, אלא שיש בי דחף מוזרמוטיז
עבר עריכה על ידי מוטיז בתאריך י"ב באדר תשע"ג 16:13

להגיב שוב ושוב..

משום שאתה הרי משמעותי פחות מאויר, והראיה היחידה לאיזשהו קיום פיזי שלך על זה הכדור נמחקת בכל פעם שאתה מוריד את המים. אני שולח בזאת תנחומים לשירותים בהם אתה משתמש ומזכיר להם שהם לא יסבלו אותך יותר מ80 -90 שנה נוספות.

היה שלום, אויל יקר, שאוילותו הגיעה לשיא כשגרמה לו לחשוב שהוא חכם. (בזמן שהוא עוד נזקק לשיעורים בסיסיים בלשון)

(ול"בצלםאלוקים", כמה כואב לראות מי האנשים שמסכימים עם דיעותייך)

מה הקשר להתמודדות ?שואף לאור
עבר עריכה על ידי שואף לאור בתאריך י"ג באדר תשע"ג 20:00
אתה בא לפורום דתי וכותב משפטים שמבזים את כל האוכלוסיה שגולשת כאן,ואת התורה ותולה את התקוממות על חוסר יכולת להתמודד עם טענות כאלו ואחרות ?

אין טעם לדיון,אם היית בא כדי לברר או לשאול לא היית מאפשר לעצמך לכתוב דברים שכאלו.

אם היית מגיע ממקום מכבד,הכל שונה,אבל מכיון שלא מנעת מלבזות אז כנראה שתחסם.אל תתלה את זה על דבר,לא על חוסר יכול להתמודד עם טענות ובטח שלא על (דבר שקיים אצל אנשים מסויימים,מקווה שלא אצלך) אגדה אנטישמית בדבר "רוע לב של דתיים" או שאר הטיות שכאלו,אתה הוא שביזית כאן את כולם ואת העם היהודי בעצמו למעשה בעצם האמירות הציניות והעקומות האלו.

מוזר,עד כמה שידוע לי אני כן משתמשת בסימני פיסוקבצלםאלוקים

אתה מוזמן להגיד מה לא היה ברור בהודעות שלי ואני אנסה להבהיר..

אגב,למה כתוב "נקבה" ואתה מדבר בלשון זכר?

ו...אם עד כדי כך גדולה שנאת האחר שבך...ואתה לא מוכן לקבל אחרים...אז זה בסדר..אני לא זקוקה לחיבתך.

לגביי -בצלם נכון,ואלוקים נכון. (בסדר הפוך...אבל זה הפסוק..0 

אני נלחמת כמוך למען זכויות האדם..ולכן בצלם אלוקים ברא אותם-זה מוטו בשבילי,

אבל בניגוד אליך,אני לא מחקתי את האלוקים...

אני חייבת בכבוד כל אדם כי הוא נברא בצלם...

איזו משמעות יש למילה "בצלם" אם לא הפסוק ממנו היא לקוחה?

ברוכה הבאה לפורום,בועית מחשבה

בס"ד ובהשתדלותי

ברשותך, אני אעמוד על כמה נקודות שלדעתי את טועה בהן.

האם ישראל לא עושה מספיק כדי להגיע לשלום עם הערבים? על מנת לענות על השאלה הזאת, צריך להסכים על שני דברים: 1. מהות השלום עם הערבים - כלומר, מה זאת אומרת להגיע לשלום עם הערבים? 2. האם דבר כזה בכלל אפשרי?

האם יש לנו אינטרסים משותפים עם הפלשתינים? לכאורה, אנו וגם הם רוצים לחיות חיים נורמליים, בהם אפשר בקלות להשיג את הצרכים הקיומיים, וגם אולי מעבר. אבל זה לא נכון. ייתכן שברמת הפרט ניתן למצוא ערבים שמעוניינים בחיים הטובים, אבל כקבוצה, ההגדרה העצמית והזהות שלהם היא ביחס לשנאת והשמדת ישראל. כל החינוך שלהם מושתת על כך, וכן דתם - לרוב האסלאם חותרת להשמדת ישראל. יבוא השואל וישאל: אבל מה אם הפרט? האם אין להתחשב בו? חלק מהגדרת הפרט היא שייכותו לכלל. אין אדם בלי החברה שלו. את יכולה לדמיין את קיומך ללא משפחתך? בודאי שלא. האדם מושפע השפעה מכרעת מסביבתו ואין להתעלם מכך. מדוע למשל התפתחו תחומים כמו סוציולוגיה ואנתרופולוגיה? משום שיש ערך חשוב ומרכזי לחברה בחייו של האדם הפרטי. אמנם, אי אפשר לשפוט אדם פרטי רק על סמך החברה בה הוא חי, ובפרט שאנו לא בוחני כליות ולב, אבל, להגיד שאי-אפשר להתייחס ברצינות לחברה ככלל ולערכים להם היא מחנכת - זאת טעות חמורה ומעוותת את המציאות. לסיכום: ברמת החברה, לחברה הישראלית ולחברה הפלשתינית אין מטרות משותפות. אנו מעוניינים בקידום העולם והטבתו, והם מעוניינים בהשמדתנו. מטרות זרות לחלוטין. לכן, מסקנה הגיונית תהייה, שאנו לא יכולים לחתום על הסכם שלום איתם. אבל לא צריך להרחיק לכת עד להגיון. מספיק הנסיון המר שהיה לעם היהודי בשבתו תחת 'חסותם' של הערבים בגלות, ועד ימינו - כל הפיגועים שהערבים מצבעים, סירובם המתמיד להפסיק את ההסתה היזומה והמתוכננת נגד ישראל, ועד ועוד מעשים כאלה. הם אפילו לא אשררו את הסכם אוסלו.

את טוענת שפעולות מסויימות של מדינת ישראל גורמות לערבים לשלוח מחבלים כנגדה. אילו פעולות? האם לישראל אסור למשל להגן על עצמה? האם אסור להכניס את צה"ל לכפרים ערבים על מנת לתפוס מחבלים? אני אתייחס לטענה קרובה לטענה שלך, והיא: העוני מביא את הערבים לידי טרור. הכיבוש של ישראל - בגלל ה"דיכוי" הערבים פונים בלית ברירה לטרור. הטענה הזאת לא נכונה, כמובן. היהודים, שישבו בגלות מאות שנים - בעוני, דיכוי והשפלה נוראיים - האם הם פנו לטרור? בודאי שלא. הם גם לא יכלו. האם אדם עני וחסר השכלה יכול לארגן פעולות טרור מתוחכמות? האם יש לו את האמצעים לכך? בודאי שלא. למעשה, הטרור הוא שגורם לעוני ולא ההיפך. הרי, עם כל הכסף שהערבים בזבזו על הטרור (תשלום למחבלים ומשפחותיהם, נשק וכדומה) הם היו יכולים לפתח את עצמם בצורה משמעותית. אבל לא - הכל הולך למטרה הקדושה שהיא השמדת ישראל.

מה הפתרון שלך - הדברות וכבוד הדדי. הפלשתינים מתנגדים בדיוק לזה. האם את יכולה לכפות עליהם לכבד את היהודים? כמובן שלא, משום שהם רואים בנו נחותים וראויים למוות, ולמצער לחיי השפלה. האם את יכולה לשוחח איתם? על מה? הרי כפי שכבר הוזכר - אין מטרות משותפות.

אולי יהיו לי עוד כמה דברים להגיד..... אבל זהו לעת עתה.....

שבת שלום

בעז"ה אקרא ואשתדל לענות במוצ"ש.בצלםאלוקים
לבועיתבצלםאלוקים

"תכן שברמת הפרט ניתן למצוא ערבים שמעוניינים בחיים הטובים, אבל כקבוצה, ההגדרה העצמית והזהות שלהם היא ביחס לשנאת והשמדת ישראל. כל החינוך שלהם מושתת על כך, וכן דתם - לרוב האסלאם חותרת להשמדת ישראל"

אתה צודק.

אני מסכימה עם מה שאתה אומר .

לכן גם אמרתי ששום החזרת שטחים,כפעולה בודדת בפני עצמה לא תועיל...

צריכים שינוי מהותי ב2 החברות...תהליך של שנים שיגרור גם שינוי בחינוך ובתרבות-וכל זה לדעתי יכול להגיע אם יהיה אינטרס מספיק חזק אצל מקבלי ההחלטות...

"את טוענת שפעולות מסויימות של מדינת ישראל גורמות לערבים לשלוח מחבלים כנגדה. אילו פעולות? האם לישראל אסור למשל להגן על עצמה? האם אסור להכניס את צה"ל לכפרים ערבים על מנת לתפוס מחבלים?"

האם הפגזת עזה כתגובה על פעולה מפלצתית שיצאה מהשטחים היא הגנה עצמית? 

עכשיו בוא נעבור הלאה,

לפעולות שבמצב הנוכחי הן הכרחיות..אך הן לדעתי מייצרות מחבלים..וכל עוד ה\לא נשנה את המציאות לנצח נזדקק להן..

ויש פה מעגל קסמים שחייבים להפסיקו..

המצב כיום הוא שאנחנו שולטים על קבוצה אחרת (שרואה את עצמה כעם..וכיון שאנו עוסקים במה שהם מרגישים ובמניעים שלהם,נקרא להם עם)

יש עם שחי ללא זכויות וללא עצמאות,שמרגיש שחירותו נעשקת .

יש ילדים שגדלים בעוני מחפיר,בתת תנאים,

ילדים שרואים אדמות עם בתים יפים ויודעים שפעם הם גרו שם ...אבל היום אסור להם לחצות...

ילדים שבשביל להגיע למקום מסויים צריכים לקום בלילה,לחכות שעות במחסום ולראות איך חייל (מסכן ,עייף ורעב,שעומד שעות בשמש ונמצא בפחד תמידי על חייו ) מזלזל במשפחה שלו,מקלל את אמא שלו ובועט באביו...

ילדים שבאמצע הלילה מקימים אותם מהמיטה וחיילים לוקחים את אבא שלו...

ילדים שנמצאים בעוצר...כי יש חג אצל העם הכובש...

פעולות הכרחיות..-אבל האם הן לא מייצרות מחבלים?

איך אמר ברק..אם הייתי פלשתיני הייתי מצטרף להתנגדות....

הוא צודק,ואני מאמינה שגם אתה היית מצטרף.

"עם כל הכסף שהערבים בזבזו על הטרור (תשלום למחבלים ומשפחותיהם, נשק וכדומה) הם היו יכולים לפתח את עצמם בצורה משמעותית. אבל לא - הכל הולך למטרה הקדושה שהיא השמדת ישראל.

מסכימה.

יש להם מנהיגים מזובלים שכל מה שמעניין אותם הוא משחקי כבוד וכוח.

הם עושקים את העם ומחסלים אותו.

הם משתמשים בהם כמגינים אנושיים,

אין להם שום טיפת רחמים על העם שלהם.

בכל זאת...העם-שחי בעוני ובמחסור,במצור ...למה שלא יילחם בנו?

איזו סיבה יש לו לא להילחם?

הדרכים שלהם לא מקובלות עלי.

הסיבות -כן.

"מה הפתרון שלך - הדברות וכבוד הדדי. הפלשתינים מתנגדים בדיוק לזה. האם את יכולה לכפות עליהם לכבד את היהודים? כמובן שלא, משום שהם רואים בנו נחותים וראויים למוות, ולמצער לחיי השפלה. האם את יכולה לשוחח איתם? על מה? הרי כפי שכבר הוזכר - אין מטרות משותפות."

אין לי פתרון קסמים.

אני פשוט כואבת את המצב שישראל נוהגת בזלזול,בהתנשאות ובחוסר רגישות לצד שכנגד.

ישראל יכולה לפעול בדרכיה היא-

לנסות לקדם שיחות רשמיות,ויחד עם זאת לנסות להגיע אל העם .

להתייחס ברגישות ובכבוד.

להצהיר שמסכימים לצאת מהשטחים בהסכם שלום,

במחסומים -דרכים אנושיות יותר.

לנסות לפעול בעוד מישורים,מלבד מחסומים והפצצות.

להתפשר עד כמה שאפשר ,ולחתור באמת להסכם שלום.

שוב,ברגע שישראל תפנים ששלום או נרמול יחסים הם אינטרסים לאומיים ומוסריים של ישראל עצמה-

יש סיכוי שמשהו יזוז.

עד אז..כשהגישה היא -כל עוד יש שקט הכל טוב...כשהגישה היא למרוח זמן במחשבה שזה דופק את הפלשתינים...(וזה לא! כל יום שעובר אנחנו מפסידים יותר ממש שהם )-אין הרבה סיכוי.

פורים שמח.

ל'בצלםאלוקם'בועית מחשבה

בס"ד ובהשתדלותי

מה עם יהודים שאלפי שנים חיכו לחזור לארצם - ארץ ישראל, ומרגישים בדיוק אותו דבר - יש חג של המוסלמים - אז אסור לעלות להר הבית - המקום הקדוש ביותר עלי אדמות. מה עם כל היהודים שסובלים מאבנים ובקת"בים כל פעם שהם יוצאים מהבית שלהם ונוסעים על הכביש לעבודה, או סתם ככה? מה עם כל היהודים שרוצים לבנות בית במקום שהם חושבים שמוצדק לחלוטין שהם יגורו שם - אבל אי-אפשר? האם לערבים יש יותר זכות לגור פה בארץ מאשר ליהודים? למה מדינת ישראל צריכה 'להצהיר שהיא מוכנה לצאת מהשטחים'? היא כבר הצהירה זאת הרבה פעמים, וזה לא עזר בכלל. מתי הצהרה כזאת קידמה משהו?

למה ישראל צריכה להתפשר? האם מדינה צריכה 'להתפשר' ו'להדבר' עם רוצחים ולתת להם להסתובב חופשי? האם זה מוסרי? כלפי אזרחי המדינה וכלפי הרוצחים?

האם כאשר תינוק קטן צורח את נשמתו כי הוא רוצה לשחק עם משהו - נניח, סכין, האם, למראה סבלו מכמיר הרחמים ניתן לו את הסכין? האם מקרה מסויים שגורם לנו לתחושות קשות - האם זאת סיבה להתנהגות שבמהותה בלתי מוסרית כדי להשקיט לרגע קט (אם בכלל) את ה'מצפון'?

בועית-שאלת הרבה שאלות..בצלםאלוקים

"מה עם יהודים שאלפי שנים חיכו לחזור לארצם - ארץ ישראל, ומרגישים בדיוק אותו דבר - יש חג של המוסלמים - אז אסור לעלות להר הבית - המקום הקדוש ביותר עלי אדמות."

נתחיל בזה שלדתיים אסור לעלות...

לגבי מי שכן מעוניין-בוא נדבר על כך שהמקום לא היה בשליטתנו..מה לעשות?

אני חושבת שבמציאות אחרת, של יחסי שכנות וכבוד הדדי , לפלשתינים לא היה אכפת שנעלה לשם ..

כיום הם מרגישים ובצדק, שמי שעולה לשם רוצה לאמר משהו, ליצור פרובוקציה ,להראות "הנה, אנחנו כאן! הר הבית בידנו! "

ההר הפך ממקום קדוש לכלי משחק פוליטי/דתי/לאומי..

מה טענתך?

שהמצב לא מלבב?

נכון.

אבל באמת סבל נוראי סובלים ומתענים היהודים שלא יכולים לעלות להר..

"מה עם כל היהודים שסובלים מאבנים ובקת"בים כל פעם שהם יוצאים מהבית שלהם ונוסעים על הכביש לעבודה, או סתם ככה?"

סובלים מטרור ואלימות, ומהכיבוש.

כיום קשה לדעת מי התחיל את הגלגל ואיזו פעולה באה בעקבות מה..

בכל מקרה אני לא מצדיקה אלימות, ומזדהה עם הסבל והפחד שלהם..

לכן אמרתי שמחסומים במצב של היום הם כורח המציאות.

הבעיה שלא נראה שיש למישהו אינטרס בכלל לשנות את המציאות הזו!

"מה עם כל היהודים שרוצים לבנות בית במקום שהם חושבים שמוצדק לחלוטין שהם יגורו שם - אבל אי-אפשר?"

ואם אני חושבת שמוצדק לחלוטין לאפשר לי לגור לוושינגטון..על איזו גבעה נחמדה..?

זה מוסרי למנוע את זה ממני?

אם יש שטח, שמבחינה חוקית או מוסרית הוא בעייתי- יש עוד מקומות בישראל היפה.

לא חייבים לגור דווקא על גבעת השכן.

" למה מדינת ישראל צריכה 'להצהיר שהיא מוכנה לצאת מהשטחים'?"

להתחיל לתקן את המציאות הנוראית...-וכמובן לא רק להצהיר..כמו ביבי שאומר ידינו מושטת לשלום..וביד השניה מאשר בנייה בהתנחלויות ומשנה את המצב..-אלא להצהיר,ולהתחיל להניע תהליך שיאפשר לקיים את ההבטחה הזו.

(מביבי אין לי תקווה...הוא הרי לא הבטיח לקיים את ההבטחות...

תיאורטית, זה מה שהייתי מצפה ממנהיג ישראלי )

"למה ישראל צריכה להתפשר? ?"

כשאתה רוצה משהו אתה מנסה להשיג אותו בכל דרך אפשרית, גם אם זה אומר להתפשר ולהוריד ראש..

לכן, כמו שאמרתי, הבעיה היא שישראל לא מספיק רוצה ..לא מספיק מפנימה שזה אינטרס שלה, לא של אבו מאזן.

"האם מדינה צריכה 'להתפשר' ו'להדבר' עם רוצחים ולתת להם להסתובב חופשי? האם זה מוסרי? כלפי אזרחי המדינה וכלפי הרוצחים?"

מדינה צריכה לעשות מה שמוסרי, ולהגן על אזרחיה.

מדינה צריכה לשאת ולתת עם אויב /רוצח אכזרי אם יש סיכוי שכך תציל חיי אדם. (ע"ע הציונים והנאצים,ויסליצני..וכדו'...)

מדינה לא צריכה לתת לרוצחים להסתובב חופשי, היא צריכה לטפל בהם בכל דרך אפשרית, תוך שמירה על כללי המוסר

והחוקים...

מה הקשר לכאן?

"האם מקרה מסויים שגורם לנו לתחושות קשות - האם זאת סיבה להתנהגות שבמהותה בלתי מוסרית כדי להשקיט לרגע קט (אם בכלל) את ה'מצפון'?"

לא .

צריכים לפעול בהתאם למוסר ולחוק. (עדיפות למוסר )

שוב, ו..? מה השאלה?

בועית חביב,

שאלת הרבה שאלות, השתדלתי לענות כמיטב יכולתי, אע"פ שקשה לי לראות מה אתה מסיק מכל הנ"ל, ואיך שאלותיך/תשובותיי מובילות אותנו לאנשהו בדיון הזה.

אשמח את תבהיר את כוונותיך.

לילה טוב.

קצת איסלאםהחושב

בואו ונלמד קצת איסלאם. בסדר (זה לא ע"ז)

באיסלאם שטח שנכבש ע"י המוסלמים לא יכול להיות תחת שלטון אחר. ולכן כל זמן שהמלחמה פה היא על רקע דתי(לפחות מבחינתם) לא יהיה כאן שלום.............. ולכן גם אם ניתן את השומרון ואת הגולן זה לא יעזור כי כל המזה"ת היה פעם תחת שילטון מוסלמי (החליף עומר צלאח אדין ועוד)  
ודרך אגב שום מחוה לא תועיל אפילו אם יהיה רצון טוב של חלקם לכך. כיא"א לסמוך עליהם כמו שעל מוחמד לא היה אפשר לסמוך כמו שהיה באחד הקרבות היותר מפורסמים שלו עם שבטי היהודים שהיו בחצי האי ערב, ולהם אין שום בעיה לספר את זה הלאה. 
יש דרך לשלום והיא או שכל הערבים יתחלנו ויחשבו על עצמם ועל עתידם ויפסיקו לפגוע בנו
או שנראה להם מאיפה.... ואז נגיע להודנא  (רגיעה זמנית בתרגום המילוני של המילה) וככל שהמכה תהיה יותר החזקה ככה יהיה יותר זמן שקט (וזה מותר ע"פ האיסלאם ).
וסתם ככה להשוות יהודים לאותם רוצחים עם דרך חיים של רצח זה מבחיל!!!
ומהכרות קצת יותר מעמוקה עם השקפת הרבנים החרדים שום רב חרדי ככל שיהיה לא יסכים להשוואה זו!
ו"בצלם"יכולה להמשיך לצטט מכאן ועד מחר את הרבנים תוך לקיחת משפט ממכתב שלם- ולסלף. למשל הרב ש"ך דיבר התגרות ביחס לארה"ב דאז שהיתה משענת קצת יותר מקנה רצוץ עבור ישראל.
וד"א "בצלם אלקים ברא את האדם" אתם קרויים אדם ואין אומות העולם קרויים אדם.  

תשובה:בועית מחשבה

בס"ד ובהשתדלותי

1."אפשר להגיע לשלום עם ערבים ועשינו זאת בעבר" - אותו דבר אפשר להגיד על סוריה, עיראק, (איראן שהם לא ערבים אבל הם מוסלמים), ערב הסעודית ועוד מדינות. זה שזה התאים פוליטית בזמן מסויים לשלטון מסויים לא מכריח שזה יעבוד עם אחרים. בינתיים המציאות מראה ההפך: ככל שישראל יותר מתחנחנת ויותר מנסה לרצות את הפלשתינים והעולם זה לא עוזר. מה היה הסכם אוסלו? והסכם וואי? והסכמי קמפ דייוויד? פעם אחר פעם מנסים וזה לא עובד.

2. ברמת הפרט - הערבי הממוצע רוצה לחיות. ברמת הכלל הוא רוצה להשמיד את ישראל. זה שהוא גם רוצה לחיות חיים נורמליים זה מאוד נחמד, אבל הוא לא רוצה לחיות חיים נורמליים כשיש יהודים בסביבה בתור מדינה ריבונית. ולכן, כקולקטיב, אין לנו רצונות משותפים. וזה יותר חשוב מהעובדה שפרט כזה או אחר מעוניין באיזשהו מקום בנפשו לחיות חיים שקטים.

4. מדינת ישראל רוצה שלום, לא כניעה לערבים. שלום אמת לא ייכון אם נעודד את הטרור ע"י 'שיחות' איתו. ולמה שישראל תוותר על שטחים? האם הערבים הם הבעלים החוקיים שלהם? האם הם יכולים להוכיח זאת?

חשבתי על זה לא מעט בשבת..מוטיז
עבר עריכה על ידי מוטיז בתאריך י"ג באדר תשע"ג 20:47
עבר עריכה על ידי מוטיז בתאריך י"ג באדר תשע"ג 19:33
עבר עריכה על ידי מוטיז בתאריך י"ג באדר תשע"ג 19:11
עבר עריכה על ידי מוטיז בתאריך י"ג באדר תשע"ג 19:09
עבר עריכה על ידי מוטיז בתאריך י"ג באדר תשע"ג 18:58

בדרך כלל שינת צהרי שבת משכיחה הכל - אבל הרהרתי בזה די הרבה.

פשוט הזדעזעתי לחשוב על זה, כמה חולני זה שאדם חרדי שאמור להיות אדוק ונאמן לדתו (בהנחה שזה נכון ושאת לא חרדית לשעבר "חוזרת בשאלה", כי יש לי חשד כזה) מגיע כל כך רחוק מאלוקים ומהתורה והכל בשם הרבנים והתורה עצמה.

אני מכיר חברים שלי, (מהישיבה, חרדים) ואני יודע שרובם מגדירים עצמם ימניים בהחלט, אבל בכל זאת חשבתי... ככה.. בכללי על החרדיות.

כי תמיד חשבתי לעצמי, שעם כל הניתוק שיש (לדעתי) בדיבורים על כך שאנחנו בגלות, בצורה נורא פשוטה, ובהצמדות למסורת בצורה מדוייקת בלי לקבל שינויים, בלי להתקשר לחיים, עדיין, עם כל הניתוק - יש טענה חזקה מאד לחרדיות, כי הם "שב ואל תעשה", הם קופאים על המקום, מה אתה כבר יכול לדרוש מאדם שלא מזיק ולא מועיל... הוא לא יודע מה לעשות אז הוא מחכה שהמשיח ייתן לו סימן לזוז. (מה גם שיש המון סיבות לחשוש לזוז, יש הרבה מה לטעון על ההצלחה של הדת"לים)

אבל עכשיו התברר לי שזה לא נכון, ממש לא נכון, כי בעולם של מעשה, לפעמים שב ואל תעשה הוא פשע ממש כמו מעשה לא נכון, כשאני רואה כמה רחוק יכול אדם להגיע, כמה הוא יכול לאבד כל רגש בריא אצלו, איך שהוא יכול להשוות בין עם של רוצחים ומפלצות, ולומר שיש את אותו הדבר אצלנו... גם אם בהבדלים מספריים. הרי כשקוראים את הרשימה שהבאת מויקיפדיה, אפשר לראות שחצי שם בכלל נקמו על מות קרוב משפחה, וגם השאר, כל אדם שמכיר יודע שהם אנשים טובים ונפלאים, ובין אם מסכימים עם מה שעשו בין אם לא (ואני לכאורה יסכים) הם עשו את זה מתוך רגש בריא... כי יש פה קבוצה של אנשים שנלחמת ורוצחת בעם שלנו, מה יותר טבעי מלשנוא אותה ולהילחם בה... (וניקח את מה שעשו שמעון ולוי כשגילו שאנסו את אחותם)

ואילו אצל הערבים הידידים שלך (שלרגע אפילו חשבתי שאולי שווה שאחד מהם יכרות לך איזו אצבע קטנה, רק כדי שתבריאי בדברים חשובים בהרבה), בתרפ"ט, בחברון, חוץ מערבי אחד - כל vתושבים הערביים רצחו את הידידים הטובים שלהם מיום האתמול, ברגע אחד הם רצחו תינוקות וזקנים, ועינו אותם.

ואת, חצופה שכמותך, הולכת ומשווה בין הערבים הברברים הרוצחים ובין העם שלנו... שכל אחד ואחד בו רק רוצה שקט וחיים בשלום, זאת חוצפה מבחילה וספק רוע אמיתי. (שוב, רוע זה לא שיני ערפד, רוע זה מעשים רעים)

וזאת לא רק חוצפה, זוהי גם חולניות נוראה, הניתוק שלך מהעם שלך, זה שאין לך רגש בסיסי של העדפת העם שלך, כן, הגלותיות הזאת, פשוט לא ייאמן לאן זה הוביל אותך.

כנראה שבעולם המעשה או שאתה נע ונד בגלות.. ואם לא, כשמדובר בעם שלנו בודאי, אתה מוכרח לחיות ולהתקדם, ואם אין את שניהם, אתה הופך לרע. פשוט רוע של ממש.

כל שכן כשמדובר באדם שהוא משכיל למדי, שאז זה בוטה בהרבה ודוחה בהתאם.

ואם זה מה שקורה לאדם גלותי, אם זה מה שיוצא מהתורה שלו, אני כבר מעדיף חילוני עם רגש לאומי חזק וטוב, כי מה לעשות... החולניות הזאת מעיקה עלי. (מסתמא אומר אח"כ אחרת, אני פשוט קצת מתרגש כעת)

פשוט לא ייאמן, איך בשם התורה הערכים שלך משתווים עם אלה שכל ערכיהם מהותם כפירה והיפך התורה, איך התורה שלך הביאה אותך אל הצד הרע והשחור של העולם, היכן שאלוקים הכי לא נמצא.. זה מה שיצא ממך ומהתורה שלך... פשוט בחילה.

אובדן של אנושיות בסיסית, וערכים שהם כל כך ההיפך מערכי התורה ואלוקים.

(ובכלל, זה שזה מה שיש לאדם חרדי, שמדבר גבוהה גבוהה על תורה ורבנים לשים בחתימה שלו.. ("I may disagree with what you sa...") פשוט מביש. וזה כל הסיפור, החרדי שמדבר על "תיירה" אבל הערכים שלו מגיעים מל מקום, רק לא מהתורה. ערכי שמאל וכפירה, זה האבסורד הגדול והחולני... (ולא, אני מכיר חרדים אחרים, רובם אחרים. זה הכל האקדמיה לדעתי, השכלה מנותקת)

יהי רצון לפני אבינו שבשמיים שתזכי לחזור בתשובה ולהתקרב לה' ולעם שלך, וגם לתורה שלך. (ושגם אני אזכה)

כי באמת אכפת לי..

אין, אין איפה לנוח ולומר "מצאתי", פשוט הולכים והולכים עד שנגמרים החיים.

תנוח,תירגע,ואולי תביןבצלםאלוקים

דיברנו על זה מקודם-

יש לך עכשיו טענות על הרב שך ,ר' חים קנייבסקי והרב שטיינמן

להם אתה קורא חולים וחצופים (מפחיד אותי לכתוב את זה ) ,ועל פניהם אתה מעדיף חילונים לאומיים,וככל הנראה גם נוצרים ציונים.

זו הדת הציונית,

אתה בוחר בציונות ע"פ היהדות...

זה מזעזע אותי,אבל נותן לי שיעור באמונת חכמים.

הזדמנות להרגיש עד כמה הם רואים למרחוק-עד כמה הם צדקו כשהתנגדו לציונות,

עד כמה הם צודקים כיום בכל המהלכים שלהם.

לא קראתי להם חולים, אני מכיר טוב מאד את המגזרמוטיז
גלותיים יש הרבה אבל לא כאלה שמשווים בין הרוצחים הערבים לעם ישראל.
גלותיות זאת באמת מחלה, מחלה שתוקפת עמים, ואין ספק שאדם גלותי הוא בבעיה, אבל לא דיברתי על זה, דיברתי על זה שאת (מודגש) איבדת אנושיות בסיסית בשם התורה, ובנוסף גם איבדת לגמרי את ערכי התורה בשביל כל מיני ערכי שמאל מפוברקים. וכל זה- בשם הדביקות בתורה, זה הזוי.

(וכמו שציינתי בסוגריים, אני לא באמת מעדיף חילוני לאומי, אבל בחרת לקשקש כדי לעשות רושם.. ועשית את זה בסגנון עיתונאי מקובל.)

מה גם שלא דיברתי על ציונות אלא על לאומיות.
אתה מבולבל,ומבלבל גם אותיבצלםאלוקים

התחלת עם זה שאני כופרת,

ביקשתי שתצביע על דברי הכפירה ואז הדגשת שאני לא כופרת בדברים האלה,אלא רק באופן כללי.

שאלתי על אלו דברים כלליים מדובר וגמגמת...שלא,אני לא כופרת...

עכשיו ,אחרי שהסכמנו שכל מה שאמרתי פה נשען על הלך הרוח ודבריהם של גדולי הדור של הציבור שלי-

אתה מגיע במתקפה ואומר שאיבדתי אנושיות והחלפתי את ערכי התורה וערכי השמאל...

אולי חורה לך שאמרתי שיש גם רוצחים יהודים,

למרות שהבאתי נתונים ועובדות,ולא ניפחתי מעבר לכך,לא אמרתי אלפי רוצחים..אמרתי שיש גם יהודים שרצחו ערבים על רקע לאומי, ושהכל תלוי בחינוך ותרבות ובמניע...

אבל שמא תאמר לי איפה בדיוק החלפתי את ערכי התורה בערכי השמאל?

ולמה נראה לי שאתה זה שהחלפת את ערכי התורה-כן, גם אלו המדברים על אהבת אדם שנברא בצלם ,ועל לא תסור מכל אשר יורוך..בערכי ה"לאומיות" המקודשת?

ואם אתה לא מעדיף חילוני לאומי אל תכתוב את זה.

אני לא מבולבלמוטיז

את מבולבלת ומשקרת, מחילה. (או שאת פשוט לא מבינה טוב ומהר)

במפורש לא אמרתי שאת כופרתמוטיז

פשוט שיגע אותי האבסורד בזה שאת מדברת בשם דיעותיהם של גדולי התורה החרדיים בשעה שכל אחד מהם היה מנפנף אותך על הציטוטים הליברליים שלך..

שום דבר לא עומד על הלך הרוח ודעת התורה של המגזר, אף אחד מגדולי הדור הללו לא מסכים עם הדעות השמאלניות הבוגדניות שלך.

את בפירוש השווית, אמרת שיש אמנם הבדל בכמות - אבל השווית ואמרת שיש דמיון בין הרוצחים הערביים לרשימת של השלושים חבר'ה שחלקם בכלל נקמו על מות קרוביהם. זה מבחיל.

מצחיק לכתוב לי שהחלפתי את ערכי "האדם נברא בצלם", לא החלפתי שום דבר, זאת את שבחרת לשים בחתימה שלך ציטוט של עוד אחד מהמשפטים של השמאל הכפרני, וזאת את שהשקפת עולמך לא מסתדרת עם עמוד אחד בתנ"ך.

אני לא מתנגד לגולדשטיין (את טייטל אני לא מכיר)מוטיז

ו..טוב, אני לא מתכוון להתייחס פה לכל ילדון עם שירים של אשדות.

חבורה של בוגדים שצריכים להיתלות בכיכר העיר.

תליית*מוטיז
בהתגלמותו*מוטיז
מה כפרני בערכים הליברליים שלי?בצלםאלוקים

אתה לא מבין שלא מספיק לאמר שהערכים שלי מזוהים עם השמאל (וזה נכון אגב ) בשביל לבטל אותם?

הרי הם בדיוק מה שהרבנים שלי אומרים.

ז"א שזוהי דעת תורה...

תראה לי אלו דברים אמרתי שאינם תואמים דעת תורה (של הציבור שלי ).

"את בפירוש השווית, אמרת שיש אמנם הבדל בכמות - אבל השווית ואמרת שיש דמיון בין הרוצחים הערביים לרשימת של השלושים חבר'ה שחלקם בכלל נקמו על מות קרוביהם. זה מבחיל."

ז"א עשיתי הבחנה-יש הבדל בכמות ובאכזריות..והשוויתי את המניע-רקע לאומני...רצון לשחרור הארץ הכבושה וכדו'.

עומדת מאחורי דבריי.

יש בעיה עם החתימה שלי?

אני חייבת להסכים עם כל דעה אחרת,או לסתום פיות? אין דרך שמכבדת וחותרת לדיאלוג?

את לא מבינה מה שנעשה איתך..מוטיז
עבר עריכה על ידי מוטיז בתאריך ט"ז באדר תשע"ג 19:00

משוטטת בעולם בלי להבין כלום מה טוב ומה רע, מדברת על לאומיות כמו על גבינה צהובה, והכל בגלל השכלה מנותקת...

זה לא משהו שאני יכול לכתוב פה בתגובה, השמאל הוא בלי אלוהים, הכל קשור, יו נואו.. (בכיכר רבין כל שנה השיר בסיום הוא אימאג'ן, ה-שיר של הכפירה, ובכלל זה ה-שיר של השמאל)

(את לא יכולה לקרוא שני עמודים בתנ"ך בלי להרגיש אי נוחות, אבל כמובן.. אם את מסבירה שבזמן מרדכי היהודי ה"גדולים" הורו ולכן עשו כך וכך...  את יכולה להסביר הכל.)

הרבנים שלך ממש לא אומרים את מה שאת אומרת, אגב, אם תשאלי את ר' חיים על החתימה שלך הוא יזרוק אותך מהבית. ( הוא היה זורק אותך, לו הוא באמת היה זה שמחליט מי נכנס ומי יוצא אצלו בבית)

"דרך שמכבדת וחותרת לדיאלוג.." |חיקוי|

את הזויה וקלישאתית, ונקווה שלפחות לא תגרמי נזקים חוץ מלעצמך.

אין טעם בדיון, את לא תביני אותי, אבל את מוכיחה היטב היטב כמה גלותיות עלולה להיות הרסנית. ועוד יותר כשהיא גם משכילה.

יאללה, נמאס מהשרשור הזה, אין לו תכלית.

המון מלל, קצת תוכןבצלםאלוקים

אתה חוזר על אותן טענות קשות כלפיי, ולא טורח אפילו פעם אחת לעצור רגע ולהניח את האצבע על דברי הכפירה החמורים שלי (ח"ו)

אין טעם בדיון כי אתה לא צד לו...אתה נהנה לחקות אותי ולחזור על ההצהרות שלך שוב ושוב,

תעצור שניה ותראה לי

א-מה כפרני בדברים שלי,

ב-מה אמרתי בשם רבנים והם לעולם לא אמרו,

ג-ומה הבעיה במשפט שמצהיר שגם אם אדם לא מסכים עם השני, הוא יכבד אותו ויתן לו להתבטא.

אשמח אם תענה בצורה עניינית.

א בפעם השלישית, לא האשמתי בכפירה.מוטיז
עבר עריכה על ידי מוטיז בתאריך ט"ז באדר תשע"ג 22:48

אמרתי שהערכים שלך שייכים לצד הכפירה בעולם.

ב תגידי, את מסלפת בכוונה??

כי גם לא אמרתי שכתבת משהו שלא באמת נאמר בשם מישהו.

אני לא יודע למה את מתכוונת

ג זה לא מה שכתוב, כתוב שאלחם, או לפחות אגן על זכותך, בקיצור, הרבה יותר מאשר סתם לתת לדבר.

וגם... לא אמרתי שיש בעיה (חוץ מ.. שוב.. זה שמדובר בעוד ערך של צד הכפירה בעולם) אמרתי שר' חיים יזרוק אותך מהבית אם תגידי לו ש.. "נכון שאנחנו לא מסכימים עם דברי הכפירה של זה וזה.. אבל הרב לא חושב שכדאי להילחם למען זכותו לדבר..?"

באמת.. נראה לך שהוא יסכים עם זה?

אתה פשוט מעוות..גם את הדברים של עצמך.זה מדהיםבצלםאלוקים

אתה כל הזמן תוקף...וכשאני שואלת בצורה ישירה הרוח יוצאת מהמפרשים שלך...ופתאום אתה מתגמד -לא..את לא כופרת..לא ,את לא מסלפת את דעות הרבנים...

אז מה הטענות שלך??

שאלו הם ערכי השמאל? 

נו..ו?

הרי אמרתי דברים בשם אומרם...אז תגיד שהרבנים האלו החזיקו בדעות ששייכות לצד הכפירה?

לאן אתה חותר?

"הרבנים שלך ממש לא אומרים את מה שאת אומרת"

ואז

"גם לא אמרתי שכתבת משהו שלא באמת נאמר בשם מישהו."

אמרתי לך כבר,אתה מבולבל.

ו...לא כל ערך שאימצתי גם ר' חיים חייב לאמץ..

אם אני תומכת בחופש הביטוי, לא שאלתי את ר' חיים מה הוא אומר על זה..אבל לא ראיתי שהוא עסק בנושא חופש הביטוי וקבע שאסור להשמיע דעות אחרות.

..והזוי להיכנס עכשיו לספקולציות על התבטאות מסוג מאד מסויים,אם לגביה  מוטל עלי להילחם ולהשתיק אותה, או שמא להסביר..או שמא להתעלם...

זו שאלה שלא קשורה לציטוט שבחתימה שלי...זהו נושא מאד ספציפי שלא עסקתי בו, ולרוב חופש הביטוי והכבוד שנתתי לאנשים לא עסק בנושא אמונה, אם כי גם לגביו יש לאפשר לאדם-שלא מחפש רק לכפור..אלא שואל באמת-את חופש הדיבור והמחשבה.

אף אחד לא מתגמד, לא לדמיין.מוטיז

את פשוט לא מבינה, עייפה כנראה..

מלכתחילה הדגשתי שאת לא כופרת .(ככל הידוע לי לפחות)

הא, אוקיי, יש פה אי הבנה, לא אמרתי שאת אומרת בשם הרבנים דברים שהם לא אמרו, מאחר ואפילו לא אמרת שום דבר בעצמך בשמם..

רק טענתי  שלדעתי הרבנים החרדיים ממש לא עומדים מאחורי הדעות שלך. אמרתי שאין רבנים מאחורייך, לא האשמתי בסילוף. (לחיי הדקויות!!!ליצן)

מה בדיוק אמרת בשם אומרם? (פשוט עכשיו קראתי את השורה הבאה בהודעתך...)

לא, ברור שלא כל ערך שאימצת ר' חיים גם חייב לאמץ, אבל מאחר ואני די בטוח שר' חיים לא "לא יאמץ" אלא "ממש לא יאהב" את הערך הזה.. שאלתי את עצמי איך זה מסתדר עם הדביקות שלך בגדולי הדור לדעתך.

כנראה שאת לא מכירה גם את ר' חיים ואת ה"גדוליים" בכלל אם זה נראה לך ספקולציות. (את חרדית מבית? חרדי קלאסי? (לשם סקרנות והבנה בלבד) )

אני לא מדבר דוקא על אמונה, הבאתי רק דוגמא, בבקשה תפסיקי "להתקטנן". בכל נושא שבו ר' חיים יביע דעה - הוא ממש לא ירצה שדעתו של האחר תישמע. (אולי כשמדובר ב"גדול" חרדי אחר, וגם זה - רק בנושא הלכתי).

אתה מתעקש לא להבין גם כשאתה ערני...בצלםאלוקים

כל מה שאמרתי הבאתי את דברי הרבנים שאוחזים ככה..וע"כ מה לך כי תלין עלי..

הדברים שאתה אומר, הצורה שאתה מזלזל באמונה שעמ"י מנצחים רק בכוח התפילה והרוחניות ולא בכוח הזרוע..אתה בז לזה..וזה פשוט עיוות נוראי.

אני לא יכולה לעסוק בספקולציות מה ר' חיים יחשוב על ערך שאימצתי, כאשר הוא יבוא בהתנגשות עם נושא מסויים..כיון שלי עצמי לא יצא לעסוק בו, וכיון שאם נגיע לים הזה...נשאל את דעת הרבנים ..

אתה פשוט מתנגד לזה כ"כ כדי שתוכל להמשיך להקטין את מי שלא כמוך..ולסתום פיות..אתה מפחד מדמוקרטיה..

ואם תאמר שלא...אז על מה המהומה? 

הרי כל הנקודה שלי היא ..לתת מקום למי שחושב אחרת, לא לשלול בן אדם..אלא לשלול דעה..וכן-לאפשר לאדם להתבטא ולחשוב.

ר' חיים לא דן בזה, ואם ידון אקבל את פסיקתו.

ו..כן, בשביל לספק את יצר הסקרנות שלך, אני חרדית מבית חרדי.

אבל אתה לא אוחז בערכים חרדיים בכל מקרה...כך שההתנגשות של שנינו היא טבעית ביותר..ואל תפיל אותה בתהיות על החרדיות שלי..אלא אם כבר-על האי חרדיות שלך.

לא הבאת שום רבמוטיז

אמרת שהרבנים החרדיים חושבים כמוך, אני אומר שלא, תני ציטוטים, וציטוטים שמדברים על מה שאת אומרת, לא על תמיכה מעורפלת בעמדות שמאל לעיתים...

אלוקים ימני.

עם ישראל מנצחים אולי בכח התפלה אבל רחוק מאד מאיך שאת מציירת את זה.. את מנסה כבר בפעם האלף לנסות להדביק לי זלזול בתורה, ברבנים, במרדכי היהודי... צאי מזה.

לא ספקולציות, את סתם מתעקשת, הערך הזה הוא לא ערך יהודי, וגם אם הוא לא סותר הלכה - הוא לקוח ממקורות אחרים, לא מהתורה, לא מאלוקים.

זאת לא ספקולציה, ר' חיים לא חושב שיש עניין כלשהו לתת למישהו שטועה לדבר, הוא חושב אחרת ממך בעניין הזה והוא מאד יזלזל בך אם תדברי איתו על זה.. ואם את הולכת אחרי הרבנים כמו שהצהרת כדאי לבדוק שוב את הערכים שאימצת... כל ערך בא על חשבון משהו.

ממ, אני לא חושב שאני לא חרדי, במה אני לא חרדי בדיוק? בגלל שאני לאומי?

אני הרבה יותר חרדי ממך, החרדים ימניים כמעט תמיד, למדתי בחברון, אני יודע מה הציבור חושב, את עוף מוזר שם, לא אני.

אחת ולתמיד קצת הסבריםאם היית

זה מציק לי כל פעם מחדש. כל הפרעות , פרעות תרפ"ט ותר"פ וכולי

באו בגלל התגרות.

זה לא שהערבים התנפלו ככה סתם בלי סיבה ועוד לפני שהתחילה פה ההתישבות הציונית. זה קרה בגללה ושייך לסכסוך הישראלי-פלסטיני ולא קרה לפניו.

ואני פוגשת הרבה אנשים שמזועזעים מהגישה הגלותית החרדית בלי להכיר אותה. זה נושא ארוך תעשה שיעור בנושא. בגדול החרדים מאמינים במצוה לגור בארץ ישראל מבלי לסכן את חייך. ולא מכירים בשום מצווה לשלוט עליה. להפך. שלוש שבועות השביע הקדוש ברוך הוא את ישראל כשיצאו לגלות- שלא יעלו בהר שלא ידחקו את הקץ ושלא ימרדו באומות. הוא הבטיח שהגאולה תבוא מאליה ואסור לנו לדחוק אותה. ואם לאו - "הריני מתיר את דמכם כצבאות וכאילות השדה".

החרדים (כולם!! לא רק סאטמר) התנגדו להקמת המדינה ובוודאי תוך כדי שפיכות דמים שהיא הביאה לפה. אכן הערבים הם רוצחים! מי ביקש ממכם להתחיל עם רוצחים?? בארצות ערב באופן יחסי לשאר הגלויות כשהיהודים היו כנועים מצבם היה טוב יותר מבאירופה ששם הם נטבחו הרבה יותר.

היהדות החרדית ניסתה לדחוף להקמת ממלכה ירדנית על שתי גדות הירדן.

הם נכשלו וקמה כאן מדינה יהודית וכאן הם נפרדו ל-2 אידיאות השיטה הקנאית והסאטמרית שממשיכה לא להכיר במדינה. והגישה המתונה יותר שאליה שייכם הרב קניבסקי והרב שטינמן שמתייחסת למדינה כאל עובדה קיימת שצריכים להתמודד איתה.

בנושא המדיני הגישה החרדית היא כזו - קודם כל משתדלים מה שפחות להתערב בו - "לא הקמנו את המדינה. לא מענין אותנו איך וכיצד ישמר ביטחונה" . אם יש צורך להחליט - יעדיפו החרדים את מה שנראה שיציל חיים של יהודים. והיות וההסכמים לא ממש גורמים להצלת חיים של יהודים אלא להיפך - ממוקמת היהדות החרדית בצד הימני של המפה. וכן בגלל שהימניים אוהדים יותר את הדת.

זה לא נכון היסטוריתשואף לאור

לפחות הניסוח אינו מובן,הערבים רצחו בתרפ"ט מאות יהודים,וזה לא בגלל "התגרות מצד יהודים" אלא מאבק על זכויות הכותל.אף אחד לא פגע בנפש של ערבי,ואת זה חשוב להבהיר.

אנא קראי:http://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=1798

ומאבק על זכויות הכותלאם היית

שהוא כחלק ממאבק על השליטה בארץ.

ופרעות שפורצות כתוצאה מפרובוקציה (שמע ישראל הכותל כותלינו).

(המאבק על הכותל היווה בפירוש התגרות ובמיוחד ההכרזה .)

לא יכולים להוות דוגמה שלא המדינה והציונות גרמו לרצחנות הערבית ושהיא היתה מאז ומתמיד

כדי לא לטעות,אנא נסחי שוב את המשפט האחרוןשואף לאור

אני לא מבין מה הכוונה.

הרבה פעמים כדי לטעון שלא הציונותאם היית

והמאבקים על שלטון הארץ גרמו לרצחנות הערבים כלפינו מביאים כדוגמה את פרעות תרפט

וככה גם הבנתי ממישהו פה.

אז זהו שלא הפרעות לפני קום המדינה נגרמו כתוצאה מהמאבקים פה ולא היו "סתם כי לא עשינו כלום".

הערבים יהיו רצחניים כלפינו ויהי מהafiki24

זה כבר לא מצב של סכסוך ערבי - יהודי

עכשיו זה סכסוך ערבי - מערבי.

בתור עם הם שואפים להרס וחורבן של כל מה שהוא לא הם, אין הצדקה למוו"מ עם אנשים כאלה

הסכסוך היום אכן העמיק והתגבראם היית

וכבר הפך לסכסוך נוראי.

נראה לי כתבתי בהודעה הראשונה שלי שכיום לאחר כל מה שקרה (אבל רק לאחריו! אחרי שהרגזנו את הרוצחים והפכנו את זה לסכסוך נוראי) כבר קשה להאמין שאפשר להציל חיים במו"מ

זה לא יכול להקראות "לעשות משהו"שואף לאור

רצח של מאות אנשים בגלל טביעה טהורה של זכויות תפילה בכותל,בארצו של העם היהודי,זה לא התגרות.בטח שאין להעמיד את הדברים אחד מול השני,אין כאן פורפורציה.

אחלה תביעה טהורהאם היית

לא משנה טוהר התביעה. 

מי שתובע תביעות מרוצחים ומרגיז אותם שלא יתפלא שאלו התוצאות. אני לא מצדיקה את הרצח חס ושלום ואין פה שום פרופורציה . אבל אחרי הרציחות בתרצ"ו ובתר"פ ובתרפ"א הייתם אמורים לדעת שאלו תהיינה התוצאות.

בכביש אל תהיה צודק תהיה חכם.

(ובמאמר מוסגר התביעה ה"טהורה" הזו היא בכלל 3 השבועות שהשביע הקדוש ברוך הוא את ישראל. מה שהופך אותה לקצת פחות "טהורה" )

..שואף לאור

א.אני לא חושב שמישהו חשב שזו תהיה התגובה.

ב.שלושת השבועות הם עניין תורני שצריך להיות נידון בבית המדרש.

רק בשביל האיזון:

http://ravsharki.org/content/view/1574/745/

אם זו היתה התגובהאם היית

בתרצו וזו היתה התגובה בתרפ ובתרפא

למה שבתרפט זה יהיה שונה ? ..

על הקישור הנ"ל עניתי כבר למישהו למטה.

לדעת רוב הפוסקים אין איסור לעלות לארץ כל עוד זה לא בכוח ולא במלחמה אלא תחת השלטון המקומי ובכניעה. זו דעתם גם של כל הפוסקים החרדיים ורבנים גדולים כמו הגאון מוילנא השתוקקו לעלות לארץ. גם הרב זוננפלד שהתנגד להקמת המדינה בגלל שלושת השבועות עלה לארץ והתיר עליה בכניעה (להוציא אולי סאטמר - אני לא יודעת).

אבל מלבד הרב מדווינסק אין מי שחושב שששלושת השבועות בטלו. ולכן הקמת מדינה בכוח הזרוע ומלחמה בערבים - הינם בכלל שלושת השבועות.

הערבים רצחנים בינם לבין עצמם..היהודים זה "בונוס"..מוריה.ר =)
רצח על כבוד המשפחה זה עוד סיפור משעמם שם...מוריה.ר =)

עוד.?

אתה באמת רוצה להיכנס לסטטיסטיקות ומספרים?!מוריה.ר =)

חבל ...

לא צריך סטטיסטיקות ומספריםדניאלה .ד.

יש הרבה אנשים שמשחקים אותה עיוורים אבל כל טיפש יודע מי הוא האויב היום 

ולמה אנחנו פוחדים להתהלך בביטחה בארץ

|מצדיע|מוריה.ר =)
אני מניחה שאין צורך לתאר איך ה"קצב" טובח בעמו..מוריה.ר =)אחרונה

מדובר ברצחניות ואלימות.

ההתכחשות זו בריחה.

אל תספר לי על חרדים, אני מכיר לא פחות ממך ומןמוטיז

הסתם יותר.

בקשר לפרעות, אם היתה התגרות או לא - לא יודע, אבל זה לא מוריד כלום, עדיין החברים הטובים ביותר הפכו ברגע אחד לרוצחים ומענים. ההשוואה שלה חצופה והזויה.

הדת היא ימנית, התנ"ך הוא ימני, זה לא קשור לאהדה!!

האהדה היא תוצאה...

זה לא נכוןההוא משם

הרב עמיטל שמעת עילו?

ימני, פרש אחרי סברה ושתילה.בצלםאלוקים
מה קשור הרב עמיטל הנ"ל...?מוטיז
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך י"ז באדר תשע"ג 22:27
כל אנושיות היא שמאל? תודה על המחמאה.בצלםאלוקים

הוא היה ימני..נראה לי מפד"לניק...

אבל כשראה את סברה ושתילה לא יכל להיות אדיש ולא הסכים לשבת בממשלה כזו.

זה קידוש ה' עצום.

השמאל זאת מגיפה עם תסמינים.מוטיז

אדם שמאלני הוא חולה כפשוטו. (אני לא אומר את זה כדי להרשים, אני מתאר את זה כפשוטו לפי דעתי)

אתה מבזה תלמיד חכם גדול ואני מוחה על כךשואף לאור

זה לא קשור לדעה פוליטית.

זו סוגיה מורכבת,אבל אין לבזות ת"ח.

אמרתי *אם*מוטיז

לא מכיר אותו...

שמאלני מבחינתי הוא עלוב נפש, ודאי וודאי כשהוא לא "גלותי".

לא מכיר אותו, דיברתי על השמאל, לא עליו, אם הוא נכנס לשם - בעיה שלו.

אני חושב שעדיין אסור לכתוב "אם" לגבי ת"חשואף לאור
עבר עריכה על ידי שואף לאור בתאריך כ"א באדר תשע"ג 17:21

אינני מכיר את עמדותיו הפולטיות של הרב עמיטל זצ"ל,אבל ת"ח אסור לבזות כך או אחרת.

מעריצה. אדם עם אמת פנימית נדירהבצלםאלוקים
קודם כל - תספרי. אני נקבהאם היית

ואין לך מצב להכיר חרדים יותר ממני

כשאתה מכעיס ערבי גם אם הוא היה חבר טוב שלך עכשיו הוא כבר לא. זה הטבע הערבי. וזה קרה פעם פעמיים ושלוש לפני תרפט ככה שהחבר'ה שנשבעו לכותל ידעו שאלה תהיינה התוצאות. מי ביקש מהם להתחיל פה בארץ עם הערבים?!?! הא?!?! הסבא והסבתא שלי שגרו פה דורות בארץ בטח לא...

הדת היא ימנית?!?! אתה מסוג האנשים שלא מסתכלים בתורה ומחליטים שמה שהם חושבים זו דעת התורה??

התנ"ך אינו ימני. שלושת השבועות הזכרנו?? התורה היא נגד סיכון חיי אנשים בכל מצב!! לפי התורה והדת אסור לאדם להכניס את עצמו לתוך סכנה.

החרדים הם קצת יותר שמאלנים ממה שאתה חושב. החיבור שלהם לימין נובע מזה שהימין יותר דתי וקשור לדת. והיום קצת מהתובנה שאחרי שהצלחנו להרגיז כל כך את הערבים אין אופציה להציל חיי יהודים אם נעשה אתם שלום. (ע"ע אוסלו)

ובגדול כמו שאמרתי הם לא מתערבים מדינית מדובר רק על נטיות לב וחיבור לימין לצורכי דת.

אין מצב להכיר חרדים יותר ממניאלעד

א. התנ"ך כן ימני. והחרדים שלא לומדים תנ"ך מזה עידן ועידנים לא יוכלו להטיף לנו מוסר בעניין זה.

נסי לענות לעצמך מתי לאחרונה למדת תנ"ך שהוא לא תהילים או פרשת השבוע.

ב. שלושת השבועות זה לא תנ"ך ולא תורה, זו סברא חז"לית שנדחתה עוד באותה הסוגיא, ולא נפסקה לדורות. כיום רק בחסידות סאטמר עוד מחזיקים ממנה, ואפילו מהם יש העוברים עליה (ע"פ דברי ה"ויואל משה")בכך שהם גרים בארץ ומחזקים אותה כחומה.

ג. התורה שלי לא נגד סיכון חיי אנשים בכל מצב. אם זו התורה שלך- נשמטו ממנה כמה ענינים חשובים מאוד, כמו סוגיית יהרג ובל יעבור, הכוללת איסורים כמו גילוי עריות עבודה זרה שפיכות דמים, ובנוסף כל עבירה שנעשית בפרהסיה. נסי לדבר על סיכון חיי אדם עם כל הנערים החרדים המעשנים. תראי מה יענו לך

ד. החרדים (חסידים וליטאים) שמאלנים כי הם מנותקים מהתורה. הם עוסקים במוסר מנותק ובדעות של אחרוני האחרונים שעסוקים כל חייהים בסברות תלמודיות מפולפלות ומצומצמות במקום להתייחס לעם ישראל ולמהלכים העוברים על עם ישראל ותורת הגאולה.

קצת תשובותאם היית

א. כל שבוע שניים מקרא ואחד תרגום כשלב ראשון.

ב. שלושת השבועות מופיעות גם בשיר השירים . תנ"ך או לא?? ולא רק בחסידות סאטמר מחזיקים משלושת השבועות. האחרים פשוט השלימו עם עובדת קיומה של המדינה. (אין מצב להכיר חרדים יותר ממך?!? מה?!?!? לגמרי...) מגורים בארץ אינם בכלל עליה בחומה כל עוד אתה לא בא לשלוט עליה אלא לחיות תחת השלטון בה. 

ג. התורה שלי מתירה לאדם להקריב את חייו בארבעה תנאים : גילוי עריות, עבודה זרה, שפיכות דמים וקיום כל מצווה בזמן גזירות שמד. בשאר המקרים היא אוסרת את זה נחרצות אפילו כדי להציל את החבר שלך. נושא העישון כרוך בדיון כמה מסוכן הוא. יש עוד עשרות טענות רפואיות בנוגע למאכלים שגורמים לאותם דברים לדעתם ורוב העולם לא עובר לאכול עשבים טבעוניים. אלו שמעשנים פשוט לא מאמינים למחקרים האלו וחושבים שהסכנה זניחה ברמה שאין צורך להתחשב בה עד לא קיימת.

ד. גם הרפורמים דיברו על מהלכים ותהליכים והתאמת התורה אליהם. זו לא התורה שלי. וכן יש מצוות לימוד תורה ללמוד ולהתפלפל בסוגיות התלמוד ה"מצומצמות"(?!?!) . ותלמוד תורה כנגד כולם. (אולי אתה קראי? מאמין שרק התורה שבכתב היא תורה?!?!)

תודהאלעד

א. לא ידעתי שהציאו עבורך גם "שניים מקרא ואחד תרגום" על ספרים אחרים בתנ"ך שאינם פרשת שבוע..מעניין

ככל הידוע לי שמו"ת נוסדו רק על פרשיות השבוע. וגם בהם, אין כמעט פרשה שלא מוזכרת בה א"י בחיבה יתירה. לאנשים ישרים וכנים קשה מאוד להתעלם מזה.

ב. שלושת השבועות זו דרשה שבנויה על שיר השירים. וכפי שאמרתי- לא נפסקה להלכה ע"י כל גדולי הראשונים והאחרונים. את מוזמנת להתעמק בסוגא ולבדוק את זה. ולפי הויואל משה בסוף הספר החסידים שכן מתגוררים בארץ מחזקים ידי עוברי עבירה ועוזרים להם להיות כחומה.

ג. את מוזמנת להתווכח עם כל הפוסקים, ראשונים כאחרונים, בנוגע לסוגיא פשוטה זו. את מוזמנת לקרוא רמב"ם ורמב"ן, לעיין בטור, בשו"ע וללמוד מגדולי התורה שבדורות הקודמים.  בקשר לעישון- כבר נפסק והוכח שיש בזה סכנה חמורה. מבדיקה שערכתי בין צעירי הצאן אצלכם אין להם תשובה ברורה, הם התמכרו לעניין זה ואני מקווה מאוד שלא ישלמו על כך לעתיד לבוא.

ד. שמים וארץ בין השתלשלות ההלכה והרפורמה. אין בכלל מה להשוות. אשריני שזכיתי ללמוד ולהתבשם מתורת ארץץ ישראל. טעמו וראו כי טוב ה'.

כתבתיאם היית

בתור התחלה. לא מכירה חרדי שלא קורא שניים מקרא ואחד תרגום וזה חלק רציני מהתנ"ך. יש בפירוש גם לימוד נוסף.

ארץ ישראל היא הדבר האהוב ביותר על כולנו.

אבל אותה תורה שאוהבת כל כך את הארץ משום מה לא ציוותה עלינו למות בשבילה להיפך.

עדכון: שלושת השבועות נגזרו כהלכה על ידי גדולי הראשונים והאחרונים. חוץ מאיזה מקור אחד שמישהי מצאה לי פעם שלא.

אין לי שום צורך להתווכח עם כל הפוסקים. כולם כותבים על יהרג ועל יעבור בהקשר של ע"ז ג"ע ש"ד וגזירות שמד. ולא על חלקת ארץ אדמה ונחלה ו"הבאת הגאולה" (אסורה בכלל בלי קשר). החרדים בקיאים בהלכה. כן. יותר מבפסוקי האהבה של התנ"ך עצמו.

בנוגע לעישון - חזרתי ואמרתי לך לא יודעת על צעירי הצאן כמה הם חשבו על תשובות הם ראו אנשים גדולים מהם והסיקו שאין פה איסור פיקוח נפש.

גם אלה שטוענים שיש סיכון מוגבר ללקות במחלה עוד לא הפכו את זה לפיקוח נפש. 

ומי שלא עושה פעילות גופנית גם מסכן את חייו?

לא כל "מחקר רפואי" מחייב אותך.

אני השוויתי רק את המשפט על התאמת ההלכה לתהליכים העוברים על העם. (הם לא כל כך "עוברים" הוא קצת יוצר אותם)

בתור התחלהאלעד

אז מוזמנת לעיין מעט במקורות שמובאים כאן, כסיכום:

ישיבת מכון מאיר:

http://ravsharki.org/content/view/1574/745/

ישיבת הר ברכה:

http://ph.yhb.org.il/05-04-04/

אח"כ תחזרי ותודי שהיה רק ראשון אחד ויחיד (ר' יצחק די-ליאון בעה"ס מגילת אסתר) שסבר ו"פסק" את שלושת השובועות להלכה, מול כל גדולי דורו והדורות הקודמים.

הוא הדבר אשר אמרתיאם היית

אכן יש דיון האם לגור בארץ ישראל בלי לשלוט עליה בכוח ולהלחם עליה היא חלק מהשבועה או לא ומרבית הראשונים פוסקים שלא.

למרות זאת להוציא הרב מדווינסק (קרי מקור אחד שמצאה מישהי פעם) אין עוד שסוברים שהשבועות בטלו.

הדגשתי כבר קודם שאיסור עליה בחומה אינו כולל לדעת רוב הפוסקים מגורים בארץ תחת השלטון המקומי.

במובאות שהבאת מעבר לדעה הזו שכתבתי למעלה כל השאר הוא פרי מחשבתם של הכותבים בלבד.

לא יאמןאלעד

את קוראת עברית כמוני?

לנקד לך?

או שלא באמת קראת את המאמרים?

קראתי בהחלטאם היית

כמעט כל משפט שהצדיק את אי תוקפם ההלכתי של שלושת השבועות-

היה פרי מחשבתו והגיונו של הכותב.

מצאתי שם ציטטות מהגמרא שנוגעות למהי המהות של שלושת השבועות (כלומר האם מגורים בארץ ישראל נחשבים או לא נחשבים עליה בחומה) ושום ציטוט ממישהו בנוגע לתוקפם של שלושת השבועות. (הרב מדווינסק...)

כשציטוט מהרב קוק שכבר שייך למחלוקת הדתית/חרדית פה בארץ לא ספרתי בתור דעה של ראשונים /אחרונים.

יש הרבה מאמרים שיוצאים מכל הציטטות האלו למקומות אחרים לגמרי לפי ההשקפה של כותביו. הם פשוט לא באינטרנט ואני לא הולכת להקליד אותם כאן--

אחזור שנית-אלעד

חוץ מאותו "מגילת אסתר" וממשיך דרכו בעל ה"ויואל משה"

לא תמצאי אף ראשון או אחרון שסוברים ששלושת השבועות נפסקו להלכה!

להפך, הרשב"א והריטב"א והרמב"ם והרמב"ן והטור והשו"ע וכל הפוסקים סוברים שהיא בטלה ומבוטלת ומעולם לא היה לה תוקף הלכתי ממשי.

אתה מוזמן להביא לי ציטטות.אם היית

נראה שהמקורות שנתת בינתיים לא מצאו אותם....

עד שתביא לי אותם זה לא יעזור שתחזור על הדברים שוב ושוב

אולי לא יותר, אז כמוך. אני חרדי, מישיבת חברון...מוטיז

בזמן האחרון אני קצת משוטט פה ושם... וההגדרות נושרות מעלי מטבע הדברים, אבל מבחינת היכרות.....? אני יודע בדיוק מיהם חרדים, הם החברים שלי והמשפחה שלי.. ואפילו אני מבחינות רבות.

שניים מקרא זה מגוחך, זאת לא היכרות עם התנ"ך, מה גם שרוב החברים שלי לא קוראים שניים מקרא.. ובטח ובטח שלא שמים לב למה שהם קוראים שם..

(וכמו שאמר אלעד - זה לא התנ"ך)

נראה לי שדוקא כן הכניסו עצמם לסכנה במלחמות השונות על הארץ.. לא?

הדת ימנית, החרדים דתיים, ולכן החרדים ימניים, זה הכל הולך ביחד.

(וגם מבחינת דעות "פוליטיות", אני מכיר את החברים שלי, אני יודע שכולם מחזיקים בדעות ימניות חוץ מכמה עופות מוזרים שלומדים את ספריו של מר ליבוביץ כדי להרגיש חכמי הדורות...

חברים שלי מישיבת חברון, אני מכיר אותם, הם כולם ימניים, גם אם כשיש פסיקה של איזה "גדול" בסוגיא ספציפית הם ילכו אחריו...)

"שב ואל תעשה"...מוריה.ר =)

מוטיז רשם לך דברים כל כך נכונים...

אבל עוד דבר לי אלייך,

כן, חזרתי מקריאת המגילה. אני מאמינה שגם את שמעת את המגילה יותר מפעם אחת.

במגילה מסופר על איש יהודי, גיבור,

אחד שאומר את האמת, איש מעש, בעל גאווה יהודית.

מרדכי לא הלך למשתה, ולא כרע להמן..

מרדכי היה בשושן, בגלות ממש.

מה קורה איתו?! ככה להתגרות בגויים? ממש פיקוח נפש!

לא כן?

לא!

מרדכי היהודי, זה מה שהוא. יהודי אמיתי!

לפי הגישה של "שב ואל תעשה, שב ואל תתגרה, הסתגר בבני ברק עד כמה שאפשר.

אם לא, אלעד..

קרית ספר בדיעבד.

אין מקום לסיפור הצלה וגבורה כמו במגילה...

אז..מה יש לרבנים לומר על ההתגרות של מרדכי?..!

האם הפעם יש לך מה לומר?..

אשמח לשמוע.

אז ככהבצלםאלוקים
עבר עריכה על ידי בצלםאלוקים בתאריך י"ד באדר תשע"ג 00:39

א-בואי נתחיל באמונת חכמים,בסדר?

יש לנו גדולי תורה והם אלו שקובעים מה מותר ומה אסור.

הם אלו שבזמן המן אמרו לא להשתחוות(מרדכי הוא היה הגדול באותו דור ),ושזו לא התגרות שמסכנת את ישראל,

וכיום-הם אומרים מה בגדר התגרות ומה לא.

ב-"ומרדכי ידע את אשר נעשה"..

מרדכי ידע שיש קטרוג על עמ"י בגלל שנהנו מסעודתו של אחשוורוש,

הוא ידע שהגזירה על השמדת היהודים לא באה בגללו-אלא בגלל אלו שנהנו מהסעודה למרות שאסר עליהם ללכת-

ולכן אין כאן בכלל שאלה של התגרות באומות...

הרי הגזירה לא באה על זה...

הוא היה מספיק גדול בתורה ובחכמה ,וידע מה ההשלכות של המעשים של עמ"י ושלו.

בקיצור-או שנדבר על מה שקורה היום...או שלא...

אבל אין שום היקש ממרדכי.

ברור, מרדכי היה ה"גדול"...מוטיז

ואני הכופרת...מדהים.בצלםאלוקים
מה... כפרתי בגדלותו של מרדכי?מוטיז

ברצינות??

רק שאבין, את באמת חושבת שמרדכי היה "גדול" שנתן הוראות לעם לגבי להשתחוות או לא להשתחוות?

זה נותן לי רעיון   |אדיסון| אולי כל הגזירה היתה בגלל שלא קיימו את "ועשית ככל אשר יורוך.."!!?

עד כמה שידוע לי,בצלםאלוקים

הוא היה מראשי הסנהדרין ומאנשי כנסת הגדולה.

אתה בוחר לזלזל בו..תיזהר.

בחיים שלי לא זלזלתי בו!!!מוטיז

אבל "גדול" הוא לא היה.. לא היו "גדולים" בכלל.. ושום דבר לא היה דומה להנהגה של ה"גדולים" היום..

הוא לא היה גדול??בצלםאלוקים

מה זה גדול?

בוא נתחיל בזה.

כי בעיני גדול זה אדם עם סמכות רוחנית, אדם גדול בתורה שיש עם ראייה למרחוק.

גדול זה אדם שאפשר לסמוך עליו ולהתייעץ איתו כשרוצים לשמוע דעת תורה.

ומרדכי בפירוש היה כזה!

לא דיברתי על גדול כזה..מוטיז

לא סתם שמתי מרכאות (ולא, לא התגמדתי או משהו...) התכוונתי גדול "גדול", את יודעת.. "גדויילים" של יתד נאמן.

לא, אני לא יודעת מי הם ה"גדויילים" של יתרבצלםאלוקים

ובוא לא ניכנס לדבר על ת"ח...

מרדכי היה צדיק וסמכות רוחנית, וכן..הוא יכל לקבוע את הגדרות של פיקוח נפש ושל השתדלות וכו'..והוא ידע על מה נגזרה הגזירה.

וכיום, יש את הת"ח של הדור שלנו, ואנחנו צריכים לשמוע להם ולא לראות איך מרדכי נהג בסיטואציה שהיתה בדורו ולנהוג כמוהו אפילו אם זה בניגוד לדעת תורה של היום.

מה שאמרתי בקיצור...שאין לנו אפשרות להקיש ממרדכי..

תראי, אף אחד לא 'מוכיח' שום דבר מהמגילה..מוטיז

זאת לא הלכה, לא מדייקים פה מפסוק, בסה"כ רואים מציאות אחרת..

רק... משעשע ומגוחך להשוות ולומר ש"אז היו את הגדולים של אז... והיום יש את של היום... והם מורים לנו מה לעשות..." כאילו זאת הסיבה שבגללה החליטו אם להתגרות או לא להתגרות.

אני אומרת את דעתי...בצלםאלוקים

ומישהי/ו ניסו להוכיח מההתנהגות של מרדכי שכיום צריכים לפעול בצורה X, ולדעתי זה שגוי מהיסוד.

לא הוכיח, היא שמעה ת'מגילה, ראתה מציאות בה ליהודיםמוטיז

יש כבוד, בה היהודים לא כל הזמן מורידים את הראש, וזה עוד היה בזמנים בהם לא היתה ליהודים ארץ, וצבא, וחיים טובים ברמה אירופאית..

(מבחינה אחת מצבם היה טוב יותר.. לא היו בוגדים, נראה לי.)

הכל טוב ויפה, אבל א"א להסיק כלום לימינו אנובצלםאלוקים

וצבא ומדינה לא הדברים שמחזקים את העם היהודי,

לא היו מעולם..ולא כעת..

בפרט לא כשמדובר בכאלו שלרוב רודפים את היהדות..

עזוב לא ניכנס לויכוח על המדינה...פשוט אל תביאו את המגילה בתור הוכחה אם זה סותר את דברי הגדולים שבימנו.

זה לא סותר שום דבר, ליבראלית שכמוך אמורה לחשובמוטיז

שאולי יש גדולים אחרים שחושבים אחרת..

לא, צבא לא מחזק את העם, ברור שלא... רק סתם כנראה בנביאים יש הרבה יותר איזכורים לצבא מאשר לישיבה...

ברורבצלםאלוקים

שים לב שכל הזמן אמרתי שיש לכן את הרבנים שלכם וזה לגיטימי...רק שאני מצטטת את שלי...ומרדכי היהודי בכל מקרה לא קשור לעסק.

סה טו.

הצבא של היום מאאד מאאד דומה לצבא בזמן הנביאים. מאד.

(אתה צוחק עלי?? זו היתה הישיבה..

הצבא שם היו צדיקים שנלחמו בכוח התפילה..בכוח האמת שבהם...לא צבא של שרירים וציונות..0: )

ברוררר...מוטיז

הם נלחמו בתפילות... והחרבות שמוזכרות שם הן בעצם דפים מגולגלים של פרשת שבוע מהבית כנסת...

צאי מהסרט המגניב בו את חיה.. מתמבולבל

פתחי תנ"ך דחוף, נסי קצת להרגיש את הספר שקיבלנו.. זה חשוב כדי לחיות במציאות ולא להשכיל באויר.

תחזיר את הסרט שאתה חי בובצלםאלוקים

אתה חי בסרט שבו אנחנו מנצחים עם חרבות...

אלוקים...0:זה מעוות...

מעולם לא ניצחנו בכוח הזרוע.

הוו, איזה מחזה מפעים... |רואה בעיני רוחו|מוטיז

יהושע בן נון, עם ישראל, רצים לתוך הארץ בתנופה... עיניהם עצומות.. ושפתותיהם מדובבות חרש.. פרקי תהילים... (ממ לא, הם עדיין לא היו).. והאויב ניגף לפניהם כמו אבני דומינו... פרק ל"ט - פאף! מת פלישתי, פרק כ"ד - פאף! מת פריזי.. פרק י"ב - פאף! מת יבוסי...

צרחות אימים כמו בסליחות ערב יו"כ, ובכל מלא קסם באויר, ורוחות ושדים ומה לא.. מתרוצצים... כל מילה של תהילים מולידה שדון אחד קטון שהורג לבד כמה ילידים אומללים (ומחטיף סטירה לאחת שעומדת בצד ומדברת על "הסבל של העם הפלישתי..")..  עד שהחזן הצבאי נעמד.. ובקול אדיר מתחזן את היהי רצון שמצורף תמיד לתהילים.. ובזאת תמה המערכה, אין סוף גופות מוטלות בכל עבר...

לילה טוב יהודים, מחר נפנה את כל הזבל...

ואגב, בעניין העליה להר הבית כתבת חד משמעית ש"אסורמוטיז

לדתיים..." והתעלמת ברוב ליברליות מהרבנים שדוקא מתירים לעלות לחלקים ממנו..

אז מותר הלכתית, עדיין כל השאר תקף..בצלםאלוקים
הם שמים מילים בפה שלי,ותוקפים על דברים שלא אמרתי..בצלםאלוקים

00:

שיהיה...

המממוטיז

אתה יודע, להרכין ראש, להצטנע בשקט בבני ברק.

לשרוד...

אדם ששורד הוא מסתגר ומתגונן.

לפני שאתם מדברים שטויות,תקראו עובדות : -משה ר-

עובדות לעומת השקר הגדול שנקרא "העם הפלסטיני" או "פלסטין:

1. ישראל היתה למדינה ב - 1312 לפנה"ס, אלפיים שנים - לפני קום האיסלאם.

2. פליטים ערבים בישראל החלו להזדהות כפלשתינאים ב- 1967 , שני עשורים - אחרי הקמת מדינת ישראל המודרנית.

3. לאחר כיבוש הארץ ב- 1272 לפנה"ס, היהודים שלטו בארץ אלף שנים והיתה להם נוכחות רצופה בה במשך 3,300 ! שנים.

4. השליטה הערבית היחידה לאחר הכיבוש ב- 635 לפנה"ס נמשכה רק 22 שנה.

5. במשך יותר מ- 3,300 שנים ירושלים היתה הבירה היהודית. ירושלים מעולם לא היתה בירתה של ישות ערבית או מוסלמית. אפילו הירדנים, כשהם כבשו את ירושלים, לא עשו אותה לבירתם ומנהיגים ערביים לא ביקרו בה.

6. ירושלים נזכרת יותר מ- 700 פעמים בתנ"ך ואף לא פעם אחת בקוראן.

7. דוד המלך ייסד את העיר ירושלים - רגלו של מוחמד לא דרכה בה מעולם.

8. יהודים מתפללים עם פנים מופנות אל ירושלים, מוסלמים מתפללים כשפניהם למכה ואם הם נמצאים בין ירושלים למכה אז פניהם למכה ואחוריהם לירושלים.

9. ב- 1948 מנהיגי ערב הם שעודדו את הפליטים הערבים לצאת מישראל בהבטיחם לטהר את הארץ מיהודים ועל כן 68% מהם ברחו לפני שראו חייל ישראלי .

10. פליטים יהודים נאלצו לברוח מארצות ערביות - בגלל אלימות, רדיפות ופוגרומים מצדם של הערבים.

11. מספר הערבים אשר יצאו ב- 1948 מישראל מוערך כ- 630,000. - מספר הפליטים היהודים מארצות ערב מוערך באותו המספר.

12. הפליטים הערבים בכוונה לא נקלטו בארצות הערביות, למרות שטחן הענק. מתוך 100,000,000 פליטים בעולם מאז מלחמת העולם השניה, הם הקבוצה היחידה שלא נקלטה או השתלבה בארצות עמם. לעומתם - הפליטים היהודים! נקלטו כולם בישראל, מדינה לא יותר גדולה מניו ג'רסי.

13. לערבים יש שמונה מדינות (לא כולל פלשתין) - ליהודים יש רק מדינה אחת.

14. אמנת הפת"ח עדיין דורשת השמדת ישראל למרות שישראל מסרה לפלשתינאים את רצועת עזה, את רוב שטחה של הגדה המערבית, אוטונומיה! תחת הרשות הפלשתינית, וסיפקה להם נשק.

15. בזמן השלטון הירדני: אתרים יהודים קדושים נבזזו וליהודים נשללה זכות הגישה אליהם. בשלטון היהודי : כל האתרים המוסלמים והנוצרים נשמרו ונפתחה הגישה אליהם למאמיני כל הדתות.

16. האו"ם שתק כאשר חיללו את בית הקברות היהודי העתיק בהר הזיתים.

17. האו"ם שתק כאשר נמנע מיהודים להגיע לכותל המערבי.

אבל איך פותרים את הבעיה הדמוגרפית?רן50
מעיפים מארץ את הערבים. אין להם מה לחפש פה הם אויבהמצב חסה
לדעתי פתרונו של גנדי הוא הטוב ביותר גם בשביל השמאלyedidiaz9
סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאראחרונה

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה
להוסיף בשבת מי שברך לטייסים האמריקאים שצנחו באירןקעלעברימבאר
תודה לאל, החילוצים הסתיימו בהצלחהפ.א.
זה מזכיר לי דיון מסויםחתול זמני
כן כתבתי את זה כקונטרה לאז. לא חזרתי בי ממה שכתבתיקעלעברימבאראחרונה

אז.

אבל אכן החה צריך השבת להוסיף מי שברך לאמריקאים, בגלל הנעדרים שם

באיזה אתר כדאי להתעדכן?הודעה1

מה אתם אומרים

באיזה אתר כדאי להתעדכן באקטואליה?

שמתעדכן מהר.

לא אתרי תרעלה וללא פריצות. (ל7 לא התחברתי)

רוטרהסטורי
נכוןזיויק
אשמח גם לדעתנקדימון
לכאורה רוטר, אבל יש שם המון קליקבייט, וגם תגובות רעילות בצורה קיצונית.
קודם כלoo

עדיף לא להתעדכן באקטואליה

כמות הרעל החרדה שיש שם יכולה לדכא את החיים

אם אני רוצה להתעדכן

זה דרך הכותרות של רוטר סקופים

זה לרוב מידע עדכני נקי ובלי פרסומות 

לדעתי עדיף ערוצים בוצפ אפשר לבדוק איזה מתאיםחתול זמני

יש כאלה שמתמקדים למשל רק בביטחון

וגם כמות עדכונים יומית משתנה

תוכל לשתף? להמליץ? לקשר?נקדימון
TheKurdishTimes ערוץ קטן הרבה עדכונים ביטחונייםחתול זמני

בלבד

אבל אני לא כזה מעורה

באתר "אמס" (אתר חרדי) יש עדכונים זורמיםמבקש אמונה
מבזקי Ynetshaulreznik

אין שם "תרעלה" במשמעות המקובלת, אלא דיווחים של משפט או שניים. את הפרסומות מבטלים ככה:

[DNS] Private DNS for Android 11+ block ads natively

אז עדיף כבר מבזקי ערוץ 7קעלעברימבאר
מבזקי ערוץ 7 כוללים גם קישורים לכתבות/ראיונות וכד'shaulreznikאחרונה

מה שפחות רלוונטי למי שרוצה לקבל תמונה כוללת של המתחרש

החדשות פה באתר לא רעות בכללמשה

מעבר לזה, תלוי כמה רעל וכמה SNR (יחס אות לרעש) אתם מוכנים לסבול. רוטר שהוזכר פה מכיל תוכן לא רע אבל תגובות רעילות ממש. אתרי חדשות חרדיים (הוזכר פה אחד  @מבקש אמונה , אגב, ידעת שאמס זה גם כן פרוייקט שלי?) יש להם יתרון של תוכן נקי יחסית אבל מוטה חזק מדי למגזר שלהם. זכותם כמובן. אבל צריך לדעת את זה.

יפה לא ידעתי 💪מבקש אמונה

נכון קצת מוטה אבל לא נורא להרגשתי... 

(גם יש קצת דברים שאני נוטה לחרדי 😁)

אותו stack טכנולוגי פחות או יותרמשה
יש קצת הבדלים. שבוע אחרי שעלה פה מצב כהה עלה גם שם.
באתרים החרדיים, יש גם עודף סופרלטיביםהסטורי
וביטויים בומבסטיים, סביב דברים של מה בכך.

אהרון גרנות/גרנביץ', שגם בעצמו חי על התפר שבין קריית ארבע לחסידות גור וגם כעיתנאי היה שנים גם כאן בערוץ 7 ובעיתון נקודה ז"ל וגם במשפחה ובתקשורת חרדית, העיר על הנקודה הזאת מזמן.

לא כזה כדאי להתעדכןאדם פרו+

יש בווצאפ חדשות משמחות

קבוצה

חדשות משמחות

ויש ערוץ שכתוב איפה האזעקה, בצירוף מפה.

ואתה יודע איפה שרק היתה התראה

אפשר כבר לא להיות המרחב המוגן

אם הטיל עבר בנתיב אחר.

צופר - צבע אדום

וככה לא צריך לחכות ל"הסתיים האירוע"

במקומות בהם לא היתה אזעקה.

חוק עונש מוותידידיה כ

העברת "חוק עונש מוות למחבלים" בקריאה שלישית היא רגע שבו המדינה מחשבת מסלול מחדש, אך בעוד חגיגות הניצחון נשמעות מצד אחד, זעקות האזהרה מצדו השני של המתרס חריפות מתמיד. בלב הסערה ניצב השר איתמר בן גביר, שהוביל את החוק כדגל מרכזי, בטענה נחרצת שרק יד ברזל וגרדום ישיבו את ההרתעה שאבדה ויעשו צדק עם המשפחות השכולות. עבור בן גביר ותומכיו, זוהי הדרך היחידה להבהיר לאויב שכללי המשחק השתנו וכי דם יהודי אינו הפקר. אלא שמול הגישה הזו מתייצבת חזית רחבה של מתנגדים, ובראשם דמויות ביטחוניות ופוליטיות כמו בני גנץ ויאיר לפיד, המזהירים כי מדובר ב"הימור מסוכן על חיי אדם". טענת הנגד המרכזית, שמהדהדת גם במסדרונות השב"כ, היא שעונש המוות אינו מרתיע את מי שיוצא למשימת התאבדות ממילא, אלא להפך – הוא מעניק למחבל את הפרס הגבוה ביותר מבחינתו: מות קדושים ("שהאדה"). המתנגדים טוענים בנחרצות כי המהלך הזה רק יתדלק גלי טרור אכזריים של נקמה, יגביר את המוטיבציה לחטיפת חיילים ואזרחים כקלפי מיקוח נגד ההוצאות להורג, ויבודד את ישראל מוסרית ודיפלומטית בעולם. ראש הממשלה בנימין נתניהו, שבחר להעניק את קולו ותמיכתו המכרעת לחוק, מצא את עצמו בלב הדילמה בין הצורך המבצעי-ביטחוני לבין הדרישה הציבורית והפוליטית לצדק גלוי ומרתיע. כעת, כשהחוק כבר כאן, השאלות הופכות למטלטלות יותר: האם תמיכת נתניהו ובן גביר תתברר כנקודת מפנה חיובית, או שמא צדקו גנץ ולפיד באזהרתם שהחוק הזה הוא רק דלק למדורת המזרח התיכון? האם אנחנו באמת בטוחים יותר היום, או שמא פתחנו תיבת פנדורה של אלימות שאין לה סוף? ומה יקרה ביום שבו פסק הדין הראשון יצא אל הפועל – האם נרגיש שנעשה צדק, או שנבין שהמחיר הביטחוני כבד מנשוא? אלו השאלות שנותרו פתוחות לשיפוטכם, והן דורשות מאיתנו להחליט: היכן עובר הגבול בין נקמה מוצדקת לביטחון לאומי?

מאמר מומלץ - האם הגיעה השעה לעונש מוות למחבלים?עמית22

ממליץ על המאמר ב"זה מעניין" שדן לעומק בטיעונים האלו ובכלל ברעיון של עונש מוות למחבלים.

אולי יעניין אותך