אורי אורבך בעקבות הרצי"ה זצ"לבצלםאלוקים

/News/News.aspx/252604

ח"כ אורי אורבך פרסם היום (חמישי) סטטוס בדף הפייסבוק שלו, בעקבות אירועי תקיפת הערבים לאחרונה, בו ציטט מכתב שכתב הרב צבי יהודה הכהן קוק זצ"ל בחודש ניסן תש"ז, לפני כ-66 שנה.

וזה לשון המכתב, שכותרתו: מעשה נערים מבייש ומצער.

"לכבוד המנהל והמורים של בית הספר פה עיר קודשנו תיבנה ותיכונן!

הנני מחויב להעיר את כבודו על העניין דלהלן: היום בשעות שלפני הצהריים, בעברי על פני בית הספר והלאה לרחוב יפו-בן יהודה, ראיתי כי מתוך חבורת ילדים יוצאי בית הספר פגעו איזה מהם, פעמים ופעם, פגיעה שבגוף והתגרות גסה בערבים רוכלי-רחוב שעברו אז שם. פעמים - יחד בשני הערבים אחד צעיר ואחד זקן, שהיו משותפים בעניינם כנראה, התחל בצעיר והמשך בזקן בגסות מיוחדת. זה היה מרחק קטן מן שער החצר של בית הספר. אחר כך שוב בצעיר אחד, במדרכת רחוב יפו לצד תחילת רחוב בן יהודה.

נצטערתי ונתביישתי מאוד למראה עיני זה. מתוך מרוצת הילדים והשתובבותם לא עלה בידי להשיגם ולהעירם על כך. איני יודע מי הם הילדים האלה, מי הוריהם ומוריהם. יודע אני רק זה, שהם היו יוצאי בית הספר. לא כולם, לא כל חבורת הילדים יוצאי בית הספר, עסקו באותה פגיעת-התגרות מגונה, אלא איזה מהם. וכמדומני שגם מי מהם מחה נגד זה.

אף על פי כן מציאות העובדה הזאת, שהכאיבתני והעליבתני, כאמור, מחייבת אותי להעירכם על הצורך בשימת-לב חינוכית יתירה ומיוחדת לביטול אפשרויות שכאלה, גם מצד עצמה של תורת היהדות ומוסרה וגם מצד הערך המעשי היישובי והמדיני של משמרת דרכי שלום ויחסי שכנים.

בכל כבוד ויקר ובתוחלת קידוש השם לישע עמו ונחלתו".

יפה לראות איך אורבך טוב בגינוייםמרדכי
בס"ד

אז שיתחיל לגנות פיגועי ירי, זריקות אבנים ובקת"בים מצד הערבים.

די להגן על העם ה"מסכן" הזה, וכל אלימות מצד היהודים כנגדם צודקת בעקבות המצב הביטחוני שבאזור
בקשר לשורה האחרונהאלעד

העם הפלשטיני חי תחת כיבוש?

הכיצד? הלוא הם מעולם לא זכו לעצמאות!

קודם שהפכו ל"עם" ולא סתם אוסף מהגרים או ילידים ללא זהות אחידה ומגבשת

ואח"כ נדבר על "כיבוש"

גם אני בעד לספח אותםאלעד
והם לא עם.
ארגון הטרור פת"ח לא הצליח ליסד שם אומה.
אם כבר כיבוש, אז נישול והחרבת בתיהם של עשרות אלפי הערבים שנטבחו באכזריות או גורשו במלחמת השחרור ובמקומם קמו כמעט כל ערי ישראל שבתוך הקו הירוק יחשבו ככיבוש.‏‎ ‎
והם בהחלט לא פרטנריםאלעד
לא בגלל הדיכוי שלנו, אלא בגלל השאיפות הרצחניות שלהם ושל מנהיגיהם, שלא יכולות להיות מוצדקות ומתורצות כתגובה ל"דיכוי" אמיתי או מדומה.
אפילו אבו-מאזן, שנחשב בטעות לדמות נעימה ועדינה, אחראי באופן ישיר למרבית פיגועי הזוועה תוך עידוד המחבלים ימ"ש. וכאשר לצד הכחשת השואה (על עבודה זו זכה בדוקטורת) הוא ממשיך לקרוא שמדת רחובות ע"ש שאהידים, ומאפשר המשך ההסתה בספרי הלימוד נגד ישראל- אני לא רואה פרטנר, לצערי, גם בדור הבא.
באמת?בצלםאלוקים

תספח את כל השטחים ותעניק לפלשתינים השוכנים בהם אזרחות ישראלית?

אזרחות חלקית. כן.אלעד

אין לנו שום זכות לוותר על חלקים מארץ הקדש,

ביחוד חלקים אלו שהם עיקר הוויתינו ומצע הגידול של עם ישראל.

[בעוד שבני ברק ובכל גוש דן היו פלישתים וביצות, לסירוגין, אבותינו הקדושים הסתובבו על ציר 60: משכם דרך שילה, עפרה, בית אל , מגרון ומכמש, לירושלים ומשם לבית לחם ולחברון. שם התנבאו, שם קיימו מצוות ה', שם נאבקו מול היוונים והרומאים, שם נבנו המשכן והמקדש ושם נוצר וגובש עם ישראל.]

תסבירבצלםאלוקים

"אזרחות חלקית" מילים יפות (או לא מאד)

מה זה אומר?

אזרחים או לא?

זכות בחירה או לא?

זכות תנועה או לא..?

[אני מאד מבינה את הרגשות למקומות שיש לנו קשר היסטורי אליהם..אבל יש פה אנשים זרים שחיים ג"כ..ואתה לא יכול בגלל הרגשות שלך למנוע מהם לחיות...וע"כ אם תתן אזרחות זו אפשרות..אבל נראה שאתה לא ממש בעניין..

מה גם שכיום לא בטוח שהצעד הזה יעזור..יותר מדי מרירות ושנאה.]

ובכל מקרה יש הבדל מהותי בתפיסות שלנו.

שלי אומרת שאנחנו בגלות ולכן עד כמה שקשה לי לתת את הארץ שלי..אין לי זכות עליה..גורשתי ממנה.

ואתה אוחז שאנחנו בתחילת הגאולה ושחובתנו לשבת בכל הארץ.

כך שלא נגיע להסכמה...

ובכל זאת, עדיין מעניין אותי לשמוע את התכנית שלך.

אזרחות חלקית אמרת. תסביר..

אני מודה שאזרחות חלקית צריכה פירוש שעוד לא גובש.אלעד

הנושא מלובן בשנים אלה ע"י מיטב המוחות התורניים, כדי להביא לנוסחה ראויה מצד האדם ומצד שמים.

ברור לי ששם מצוי הפתרון האמיתי לבעיה האמיתית..

אבל אני חייב להעיר:

אני לא מצליח להבין את התפיסה שלך לגבי אחיזתנו בארץ.

הרי ע"פ רוב מוחלט של הפוסקים, שישנה מצוות ישוב הארץ (רש"י, רשב"א, ראב"ד, רמב"ם, רמב"ן, טור ושו"ע), אין חילוק בין אם אנו מושלים על הארץ או רק מתגוררים בה, וודאי שכאשר יש לנו אפשרות לשלוט בארץ אז אסור לנו "לעזוב את הארץ לנוכרים או לשממה" (כדברי הרמב"ן).

אז מה הקשר אם אנחנו עדיין במצב "גלות" או לא? אנחנו כאן, ויש כאן אויבי ה' שנאחזו לנו בארץ אבותינו ומפגעים בנו, ויש בידינו הכח לסלק אותם כדיני התורה המפורשים בספר דברים וכציווי "והורשתם את העם היושב מפניך" ועוד עשרות פסוקים בנושא, ואף אזהרה שאם לא נעשה כך "והיו לשיכים בידכם ולצנינים בעיניכם"- מה שאנו רואים דבר יום ביומו.

אמנם גורשנו מהארץ, אך שחסדי ה' שבנו אליה מכל קצוות תבל. והן ע"פ החסידים והן ע"פ הליטאים (תלמידי הגר"א) שעלו לארץ במסירות נפש עצומה מתוך ההבנה שכבר אז החלה תקופת ה"אתחלתא דגאולה" יש לנו חלק ונחלה בנחלת אבותינו, וזכות עצומה לחיות פה ולקדש שם שמים באופן שלא היה זה 2000 שנה!

טוב תראהבצלםאלוקים

כל עוד מדובר במושג ערטילאי שאף אחד לא יודע מה הוא אומר ועד כמה הוא מוסרי או ישים- אין לנו אפשרות לדון בו באמת.

אם מיטב המוחות התורניים יכריעו ויגישו את מסקנותיהם- נוכל לעסוק בעניין כאלטרנטיבה ראויה להצעות שכעת עומדות על הפרק..

לגביי-

אני לא אומרת מעצמי.

מה אני מבינה בנושאים של גלות וגאולה, כיבוש או התגרות באומות ..

ככה לימדוני רבותיי, והם לא המציאו את ההלכות.

מאז שיצאנו לגלות -יש לנו השבעה שאסור לנו להקיץ את הקץ..אסור לעלות בחומה, אסור להתגרות באומות ולהקדים את הגאולה בכוח.

מותר לשבת בישראל אם זה אפשרי , אוויר של אר"י מחכים ויש פה מצוות מיוחדות- 

ועדיין ישנו סדר עדיפויות בו תורה וחיי אדם הם מעל כיבוש הארץ.

(כאשר יש ציווי לכבוש את הארץ ודאי שהוא גובר..אך כיון ששולחנו לגלות ועוד לא הגיע נביא או משיח לקבצנו..א"א לומר שזו גאולה, גם אם אנחנו חיים פה..ולכן דיני הגלות חלים. )

בחסדי ה' שבנו, אך לא הוא השיב אותנו.

קשה לי להאמין שמדינת ישראל במצבה הנוכחי-היא היא חזון הנביאים..

מי הם רבותייך?אלעד

מעניין אותי לדעת. באמת.

חסידות מסוימת או גדולי הרבנים הליטאים?

שלי - גדולי הרבנים הליטאייםאם היית

והם אוחזים כמוני.

דפדף להיסטוריה של הויכוחים שלנו בנושא זה. כי די נמאס לי לחזור על זה במיוחד שהוויכוח לא נועד לשכנע. הוא בא להציג עמדה - והיא הוצגה.

|מצטרף לשאלה|מרדכי

בס"ד

שאלתי אותך את זה כבר ביום הראשון שהתחלת לכתוב כאן, ועדיין לא זכיתי לתשובה

עניתי, מהיום הראשוןבצלםאלוקים

הרב ש"ך וממשיכיו-

הרב אלישיב..וכיום רק הרב שטיינמן ור' חיים קנייבסקי.

וסתם מענייןאם היית

זה חידוש גדול בשבילכם שזו האידואלוגיה החרדית ולאו דווקא הקיצונית ?!?

!

לא מובן ליבצלםאלוקים

כשאני חולקת על רעיון אר"י השלימה בכל מחיר,  אנשים מתקיפים אותי ותמהים על חרדיותי..כאילו שאינם מודעים לסלע המחלוקת הניצב בין החרדים לדתיים.

נולדתם היום?!

סליחהאלעד

בזמן תחילת המחלוקת, למרות הגישה הרווחת,

רוב מי שהחזיק בדעות אלו היו הקיצונים והקנאים שבחרדים.

הפלא הוא על מה שקרה מאז בציבור החרדי

[הבהרה: לא אמרתי שרוב הרבנים היו בעד הקמת המדינה לכתחילא, וגם לא שהאתחלתא דגאולה הגיעה לסיומה]

מהבצלםאלוקים

קיצונים לשיטתך..

כל החרדים אחזו ככה..

המזרחי אחז שהמדינה זו אתחלתא דגאולה

סאטמר=חרדים קיצוניים - אסרו בכלל להשתתף ולהכיר

והחרדים מכירים במדינה בתור הרע במיעוטו..מנסים להתקיים ולקיים תורה ומצוות..אבל לא רואים פה שום גאולה.

קשה לחיות במקום כלשהו ולהישאר מנותק,

וע"כ  עם השנים יש הרבה שהחלו מזדהים עם המדינה -מי יותר ומי פחות.

אבל מדי פעם אנחנו חוטפים מכה שמזכירה לכולנו שאנחנו אכן בגלות..

רוב החרדים לא ראו שום גאולה במדינת ישראל?אלעד

לא אתווכח איתך במספרים

אבל רוב רבני היהדות החרדית, הליטאית החסידית והספרדית

בהחלט ראו במדינת ישראל גורם חיובי, כזה שמבטא את האתחלתא דגאולה.

אבל עזבי.

אין לי כח להכנס לדיון. יש לי ספרים עם ציטטות ומובאות מהספרים שלהם

ומהנאומים שלהם, שמוכיחים כך. אבל זה חסרתועלת, כפי שכתבה חברתך "אם היית".

מבחינתי אפשר לסגור את הדיון כאן.

ייתכן וכן, לחלקיק שניהבצלםאלוקים

עד שהם קלטו מה יהיה אופייה של המדינה העתידית-

ואז נפרדו דרכנו..( החרדים והמזרחי)

וכל השאר היסטוריה.

אפילו לא לחלקיק שניהאם היית

אלא אם כן החזון איש שהיה מנהיג העולם הליטאי של אז נחשב בעיניך קיצוני..

הוא היה פרגמטי והכתיב את הקו של "יש מדינה - אין טעם להתעלם ממנה"

הרבנים החרדים של אז ידעו יותר טוב מאיתנו היום מה הולך להיות אופיה של המדינה....

אבל אתחלתא דגאולה?!?!?!?!? אף אחד מהרבנים החרדים לא חשב כך.

אולי יש רבנים שמוגדרים בעיניך כ"חרדים" ולמעשה הם היו יותר קרובים למזרחי ותלמידיהם נסחפו לאט לאט לשם....

מלכתחילה היתה תמיכהבצלםאלוקים

כשדיברו על מדינה ליהודים היתה התלהבות מסויימת ותמיכה ..אבל כמו שאמרתי- לחלקיק שניה..

מיד כשהבינו עם מי יש להם עסק..החרדים והמזרחי התפצלו.

ואכן..אפשר כיום לראות כמה הם צדקו..

ראו למרחוק.

אתחלתא דגאולה- אם אני זוכרת נכון הרב מבריסק (או רב חרדי גדול אחר) אמר כשאושרה הקמת מדינה שיש פה חיוך של ההשגחה..

משהו כזה..אני אחפש את הנוסח אם תרצי-

אבל אני שוב אומרת..אחרי שנייה כשהבינו איזו מדינה הולכים להקים פה הם משכו את ידיהם ממנה.

ליתר דיוק-אם היית

"חיוך של ההשגחה העליונה שקלקלו אותה" - באותו משפט (אולי את מתכוונת לחלקיק השניה בין חלקי המשפט?? )- כבר מאותה שניה הוא לא ממש התלהב מהמדינה אלא להיפך.

חוץ מזה הרב מבריסק אינו דוגמא טובה הוא קרוב הרבה יותר לסאטמר מאשר לפלג החרדי המתון.

הוא דווקא בא להדגיש במשפט הנ"ל את הקלקול של הרעיון.

אני שמעתי אחרת לגמרי את המשפט הזה...מוטיז

אי אפשר לסמוך על שום משפט של אף "גדול" לא מדורינו ולא מדורות עברו..

"קלקלו אותה"בצלםאלוקים

זה כי כבר היתה הבנה לגבי אופי המדינה וכו'...

אבל אם הדברים היו מתנהלים בצורה אחרת...אז...0:..היה פוטנציאל בקיצור..

זה לא שהוא התנגד לכל מדינה.

וכיום הם קרובים לסאטמר..א"א להאשים אותם...

ההסתה מקרבת גם אותנו לשם..

כן.ספר 'אתחלתא היא' למשל.בחורצ'יק
עבר עריכה על ידי בחורצ'יק בתאריך א' בניסן תשע"ג 23:50
לא לאמוטיז

לא על זה תוקפים אותך, תוקפים אותך על זה שאת לא חרדייה ולא נעל.

גם אם את מנפנפת בר' חיים קנייבסקי בלי שום משמעות...

אף אחד לא תקף על זה שאת "חולקת על רעיון ארץ ישראל השלימה בכל מחיר...", את שמאלנית קיצונית, הרבה יותר מכל החברים החרדים שלי. (לא לשקר כאן לאנשים, את החריגה במגזר החרדי)

כמה נורא שזה ישמע...מוטיז

אני מהמר שתוך כמה שנים הגברת בצלםאלוקים חוזרת בשאלה.. נחיה ונראה...

זה כמו בטן שמתנפחת ומתנפחת... ונותר רק כפתור אחד שמחזיק את החולצה סגורה.. ואז ... בסופו של דבר הכפתור מתנתק וטס קדימה במהירות טיל... והכל מתפרץ.

ר' חיים קנייבסקי הוא כאן בתפקיד הכפתור, והבטן שמתנפחת זה כל ה"אנטי יהדות" וה"אנטי תנ"ך" וההשכלה שלה.. כמה משמעות כבר יש לכפתור הזה.. שום דבר.

קחו כדוגמא, הערתי לה על כך שאדם יהודי שמגדיר עצמו חרדי שם בחתימה דוקא ציטוט של ערכי שמאל..

אז היא מייד תקנה והוסיפה איזה שיר של בית יעקב, אין בו שום דבר בעצם... רק דברי מוסר של משגיח בישיבה קטנה... "תיירה היא הכל.." "עוילם הבא...", שום תוכן אמיתי, רק מילים.

כל המיסטיקה בצד ימין.

נראה כמה זה יחזיק מעמד. (ואני כמובן מעדיף שזה יחזיק.. שלא יהיה ספק בכלל!)

לא חושב שכתבתי את זה..מוטיז
עזוב אותו יניב. ילד קטן שלא מסוגל להתמודד בצורהבצלםאלוקים

עניינית ..ומיד עובר להתקפות אישיות הזויות.

תודה על ההגנה, אבל אל תענה לו..

ב"ה שאני לא צריכה לאישור "כשרות" ממנו..

נכון, את צריכה אישור מכופר שחלום חייו זה להשיג אתמוטיז
עבר עריכה על ידי מוטיז בתאריך ב' בניסן תשע"ג 22:21

המספר של בר רפאלי...

לכל הרוחות, לפחות בחברה שלך תתביישי...

(אחד שכותב שהתנ"ך הוא ספר סיפורי "ארץ לעולם לא.." נו ב'מת... אלו החברים שלך...)

חלילה...מוטיז

"אושיות התרבות" האלה שלכם פשוט מגעילות אותי...

עשה טובה כלבלבי..מוטיז

פה לא המקום להקיא בו את אומללויות חייך...

פה אנשים דתיים, פה עדיין יש פה ושם שפיות ועדינות, תקיא אצל הפסיכולוג.

בניגוד אליך..אני מנסה להימנע מאד הומינםבצלםאלוקים

?‏‎‏מוטיז
אתה תוקף אותי אישית, ותוקף אחרים אישיתבצלםאלוקים

לשיטתך אני צריכה להתבייש "בחברה" שלי..

ז"א..אם אני חושבת על X  כמו אדם מסוים שאני חלוקה עליו ב Y..אני צריכה להתבייש בזה שעל X אנחנו מסכימים,

כי בודקים לפי האדם..ולא לפי התוכן או הרעיון.

מה לעשות שאני לא אוחזת ככה.

נוסחאות מעניינות... |מחשב|מוטיז

לכל תוכן ורעיון יש מקור.. יו נואו... כחרדייה בטח שמעת על זה.

"אמור לי מי הם חבריך ואומר  לך מי אתה..."

אין פה מקרה, ואין שום מקרה בזה שהשמאל הוא כפרני, ובזה שג'ון לנון רוצה שלום כי אין גן עדן או גיהנום.. או אלוקים.. הכל קשור, אבל את לא רואה את זה.

הסיבה היא שאני נמצא במקום של הקשר, את סתם מסתובבת ומידי פעם פוגשת ואוספת חוטים.

ככל שהחוטים מתרחקים מהמרכז הם מתלכלכים ומשנים צבע, אבל במרכז רואים שהכל אותו צבע, הכל אותו חוט, והכל קשור.

לשלם בסוף הפגישה או שאחרי כמה פגישות?בצלםאלוקים
אחח.. הומור ישיבתי שנון... |צובט את הלחי(לא באמת)|מוטיז
מה אתה מבין בתנ"ך וביהדות בדיוק...? |סקרן|מוטיז
יש בזה מן הנכון.פייגליניזית

משהו שהוא שמאלן, לא יכול להיות באמת חרד לדבר השם, אלא אם הוא טיפש גמור. כלומר- אם הוא בעל מום.

עם כל הכבוד, בצלם כולה מום אחד גדול לציבור החרדי- בגלל שהיא זאת שמייצגת אותם, אבל ההיפך.

וזו הוצאת שם רע מתמדת. לדעתי אין דבר גרוע מזה.

היא מתחברתלאורבך שונא החרדים, משום שהוא שמאלני.רק נצחאחרונה

היא בעד סוטים, בעד מחבלים, בעד ערבים,, בעד שונאי דתיים וחרדים -

וןכמובן בעד שמאלנים.

תראו לי חרדי אחד שיצטט את אורי אורבך.

היא שמאלניתותולה את אדיקותה בשמאלנות - בחרדיות.

הלואי שעוד עקרונות חרדיים היו חשובים להאךלא.

רק השמאלנות - שמאפיינת מיעוט שמביעוט אצל החרדים,

שרובם המכריע ימניים.

מצטרף למה שכתבה פייגלניזית.

שלא תעיזי להכפיש את שמםפייגליניזית

של החרדים , כביכול שאת זו שמייצגת את סלע המחלוקת!!!!

אני לא מבינה. אם את רוצה להציג את דעתך- שיבושם לך. אבל להציג אותה בתור הדעה של החרדים בגלל איזה חינוך מעוות שקיבלת?

היה לא תהיה. מנהלים, זו הוצאת שם רע, שבאה בתדירות גבוהה מאין כמוהה,  נא לחסום את המדוברת.

יש לי רעיון מקורי-אם היית

כל מי שסובל מהשלטון - שיבוא לרצוח את העם.

נניח בגירוש גוש קטיף - בטוח לא היית מתקומם אם תושבי גוש קטיף לשעבר היו רוצחים פה שמאלנים וגם כאלה שלא באו לגור בגוש (אפילו אם הם לא תמכו בגירוש) בגלל שהם כל כך סובלים מהתנהלות השלטון <צ>

אם הממסד הפלסטיני (אש"פ) לא מסוגל לשלוט על אזרחיו שלא ירצחו (גם אם הם סובלים מאד. סבל שהרבה ממנו הם גרמו לעצמם.) אז הוא לא פרטנר לעשות איתו שלום. כי אם אזרחיך לא כפופים לך אתה לא עם! אתה אספסוף פרא! ואין לנו יכולת לעשות הסכם עם כל פרט ופרט פלסטיני.

קדימה - הרשות תוכיח את שליטתה. נראה תגובות כמו שתגיב מדינת ישראל לו יקום אדם וירצח איזה פלסטיני . אם הרשות תגיב בנוקשות כלפי רוצחים ונראה שיש לה שליטה על העם שלה - היא תהיה פרטנר לשלום. ואולי זה גם יגבש את כל הפלסטינים לצורה של עם.

כבר עשינו שלום עם ירדן ועם מצרים והוא החזיק מעמד יפה למדי. בצד הפלסטיני לא היה אפילו הסכם אחד שהחזיק אפילו מים! (וניסו הרבה!!)

שהרי איפוק זה כוח.עוגי פלצת

נכון, אתה זה שבגישתך הפטרונית והמתנשאת,

מסמן אותם כמסכנים ומזלזל בהם, מנמיך את קומתם.

הם דווקא לא תופסים את עצמם מסכנים.

והם מצידם, בונים על היהירות וה"היבריס" שלך ושל שכמותך,

ונבנים ממנה...

וקצת על תולדותיו הארוכות של העם הפלסטיני עתיק היומין.

הממ ככל שזה נכון, אינני נרתע מלכבוש ולדכאעוגי פלצת

את מי שמצהיר על עניין במותי, ולהיבנות מחורבני.

הם רואים את עצמם כלוחמי חופש.

אילולא זילזלת בהם,

לו רק האזנת לנאומיהם, לדברים שמנהיגיהם היותר "מתונים" נושאים בפומבי ללא חת,

לו ייחסת רצינות ואמינות לאותם דברים -

היית רואה בהם איום קיומי על המעשה הציוני.

(והם מזלזלים בנו בגלל שכמותך, ובצדק.)

במקום זאת, אתה רואה את המתנחלים כאיום קיומי על הציונות,

ומפרנס פוליטיקאים ותקשורתנים שמייצרים כלפיהם דמוניזציה שטנית.

לא רוצים במותי?עוגי פלצת

כנראה שהעם הפלסטינאי מעולם לא בחר בחמאס...

אולי בכלל בחרו בסרי נוסייבה ולא שמנו לב... מעניין.

אני מאחל להם כל טוב (וראשית לכול: שלא ישנאו אותי ויחפצו באובדני),

בכל אחת משאר המדינות של האומה הערבית.

בעיניי זה הכרחי ומוסרי מאין כמוהו להרחיק ולגרש מהארץ הזו את כל מי

שדורש את דמי, לא אכפת לי לאיזו קבוצה אתנית הוא משתייך.

אם זה לא היה בגדר חובה מוסרית, גם בגדר רשות ("בסדר") זה לא היה.

אילו ויתור על חלקי ארץ ישראל היה מבטיח שלום אמת בסבירות אמיתית כלשהיא (הזיה),

אני מסוגל להבין את מי שיתמוך בזה (הגישה ההלכתית של בית המדרש ממנו יצאתי מתנגדת

לצעדים כאלה, מנימוקים הלכתיים ולא מדיניים-בטחוניים).

את הדברים האלה אנחנו שומעים מאבו-מאזן, מכחיש השואה ומשבח השהידים,

איתו אתה דוחק בנו לעשות שלום ולעשות את הצעד הראשון ללכת לקראתו -

כשמעולם לא הכיר בלגיטימיות של היישות הציונית.

אין לי פתרון - וזה לא הופך התאבדות מדינית לפתרון,

גם אילו באמת רוב העם היה תומך בה.

השוואה לא כ"כ קשורהבצלםאלוקים

זה כמו שידרשו ממך לגנות פעולת טרור...

לא ידרשו..זה הרי מובן מאליו.

ממי ידרשו לגנות פעולות טרור מצד הערבים? מהחכ"ים הערבים.

ממי דורשים לגנות אידיוט שירק על ילדה? מהחרדים. לא ממרב מיכאלי.

ודאי שאורבך מגנה את מי שפוגע בו, החידוש הוא שהוא מגנה גם חבר'ה מהצד שלו שפוגעים באחרים.

וע"כ פתח פיו..

קשורה מאדמוטיז

במלחמה אתה צריך לבחור בצד הטוב, לא לחפש את רסיסי הרע שבצד שלך או את רסיסי הטוב שבצד האחר...

את שמאלנית, את לא תביני את זה.

אתה לא מסוגל לצאת מהקופסה שלך.בצלםאלוקים

יש אותך, ואת מה שאתה חושב- ושהשאר ימותו.

אני הטוב המושלם, אני אלוקים. השאר בוגדים כופרים..שימותו.

אתה פזיז ורואה הכל בשחור לבן...אבל העולם שלנו שונה.

אני לא הטוב המושלם..מוטיז

ולמה שימותו?

היה די ברור שתשתמשי בברבורים על העולם בשחור לבן, אבל מילא שחור לבן, את רואה את העולם מתוך שכרות, את מסוחררת לגמרי.

את כל כך לא מבינה על מה את מדברת ועם מה את מתעסקת, כי את מכירה את הספרים, לא את העולם, ואת עוד אחת מהחרדקי'ם הדבילים שלומדים ישעיהו ליבוביץ כדי להרגיש גדולים, עליבות מכמירה.

ההבדל הוא שאת גם משקרת, גם לעצמך, ומדברת על כך שאת מקשיבה לפסקים של "גדויילי ישרואל"... בדרך כלל החבר'ה האלה, החרדים השמאלנים, הם עלובוני נפש טיפשים ואומללים, דחויים חברתית,  שמזלזלים ביתד נאמן ובגדויילי ישרואל מבוקר עד ליל, את, לעומתם משלה את עצמך שאת חרדית ונאמנה.

בואי נראה רגע, את האמת אבל, מה לדעתך יאמר ר' חיים קנייבסקי או הרב שטינמן בעניין הדיבורים שלך על אנרכיזם, ליברליזם, וכו' וכו'.. נראה לך שהוא יאהב את זה או שהוא יאמר שאת "כויפר"?

נראה לך שהוא יבין בכלל על מה את מדברת? (והרי הוא אמור להיות חכם ממך)

מה בדיוק המשחק??

לא אכפת לי שתהיה עוד אחת שמאלנית הזויה, אבל חרדית?

הנה יש לך כאן הזדמנות בלתי חוזרת, לחיות פעם בחיים שלך את המציאות ולא את הדמיון

חיי אותה! לפחות פעם אחת!! את לא חרדית!!!רמקול

תרפה לי מהאוזן ברנש... אתה מתחיל להטריד..מוטיז
פתאום הבנתי מה גורם לעיוות שלך בין השאר..מוטיז
עבר עריכה על ידי מוטיז בתאריך ג' בניסן תשע"ג 05:46
עבר עריכה על ידי מוטיז בתאריך ג' בניסן תשע"ג 05:46
עבר עריכה על ידי מוטיז בתאריך ג' בניסן תשע"ג 05:42

זאת פשוט לא המלחמה שלך, את לא בעסק...

אם את אכן חרדייה קלאסית מבית חרדי רגיל, סביר להניח שאין אצלך במשפחה חיילים, ואין בה אנשים שבאמת חוו את המלחמה הזאת, שהרגישו באמת את האויב...

אולי הפתרון הוא שחלילה תרגישי את המלחמה איכשהו? (אולי מה שאמרתי בזמנו על האצבעות גם יספיק...)

זאת לא המלחמה שלך, לא כל כך משנה למה, בסופו של דבר את לא נלחמת בה, את מוגנת בבני ברק (לשם הבהרה, גם אני לא שירתתי בצה"ל, וגם במשפחה שלי לא שירתו.)

וכיוון שאת לא נלחמת בה את לא באמת ראויה להקשבה... כשזו תהיה המלחמה שלך תוכלי לדבר על שלום ועל כל מיני דברים לשנות ולשפר, כרגע זאת לא המלחמה שלך, אז פשוט אל תתערבי ותשכילי בשקט. מעלה מעלה תשכילי... עד שתתנגשי בירח.

צודקת בעצם..מוטיז

רק להבהיר, אני מסכים עם מה שאת אומרת, אין לי טענה על כך שאורבך מבקר דוקא את החבר'ה שלנו.. ז"א, מהבחינה שמרדכי דיבר עליה, הגיוני שהוא יבקר את הצד שלו, הטענה היא על זה שהוא בכלל מבקר, הגישה שלו מעוותת עוד קודם.

אם המצב הוא שהפלסטיניים זורקים אבנים, ואם המשטרה והצבא לא פותרים ומונעים את הבעיה, מאד הגיוני ונכון שגם הצד שלנו יזרוק אבנים, לא יכול להיות שאנחנו נפחד מהם, מכיון שיש אויב, ומכיון שהצבא לא מונע ממנו לפגוע - אין ברירה אלא להחזיר אבנים, זהו מצב בריא וטוב. אם לאורבך יש בעיות - שימתח ביקורת על הצבא והמשטרה, ברגע שהצבא והמשטרה מאפשרים למצב כזה להימשך - עליהם צריכה להימתח ביקרות, בשופו"א לא על החבר'ה שלנו.

פה את תתווכחי ותאמרי שמה פתאום, אין עניין כזה של כבוד לאומי (לא משנה שגם מבחינת תועלת זה התברר כמרתיע ומשפיע.. ליד היישוב ההוא שלרגע פרח לי שמו - הפלסטיניים שקטים ורועדים מפחד, כי לקחו שם ת'עניינים לידיים) ואם הם פושעים זה לא אומר שגם אנחנו כאלה.. ושאר הבלה בלה בלה המקובל.. אבל זה בגלל שאת גלותית ומנותקת.

ברגע שלא מדובר באירוע חד פעמי אלא בשגרה - מטבע הדברים הצד שלנו יחזיר, התלונה צריכה להיות על הרשויות ולא על הצד שלנו.

(אבנים זה לא ברברי, זה כלי לגיטימי להרג ופציעה, אם האויב פוצע אותנו אנחנו נפצע אותו.)

אני ממש לא רואה בשחור לבן, אני פשוט רואה. ואני לא פזיז, ההבדל בינינו הוא שאת בכלל לא בצד שלנו, את מן מחשב שמחשבן הכל בלי לנקוט צד, את תזדהי עם ערכים שמתאימים לך אצל האויב כדי לא ליצור "הומינם" (כך קראת לזה?) את מן מחשב, זה לא כבוד גדול, זה ניתוק ומחלה.

ברור לי שכשאני חוזר על זה שוב ושוב אני יוצא קצת טמבל, אבל זאת המציאות, האנושיות שלך פגומה, וזה מתבטא בהמון דברים, כולם קשורים.

והתורה אצלך מנותקת לגמרי מהחיים, היא מן מיסטיקה, למשל... קרוב לודאי שאת מחזקה בדעה שהומוסקסואליות (סורי על הנושא הנפיץ) היא מולדת, אבל מה... היא אסורה, וכך הכל טוב, ההלכה אוסרת וזה מספיק לך.

התורה שלך מנותקת מהחיים, מנותקת מהערכים שלך, היא הפוכה מהערכים שלך, אבל את מתעקשת להחזיק במשהו מיסטי שלא קשור אלייך, כי הלכת והתרחקת ממנו... וזה יתפוצץ יום אחד על בטוח.

אין לי כל להכל..רק נקודה קטנהבצלםאלוקים

"קרוב לודאי שאת מחזקה בדעה שהומוסקסואליות (סורי על הנושא הנפיץ) היא מולדת, אבל מה... היא אסורה, וכך הכל טוב, ההלכה אוסרת וזה מספיק לך.".

איפה הבעיה פה?

נכון, זה מולד..נכון זה קשה..אבל התורה אוסרת -אז עד כמה שזה טראגי ,זה אסור.

אתה שונא חזיר? לא בא לך עליו בלי קשר לאיסור? 0:

אתה מתעקש לשדר שאין לך שום קונפליקטים.

כל מה שהתורה אוסרת במילא אתה נגעל מזה, גם ככה אתה רוצה להילחם בזה.

אין שום עניין כזה!

מותר שיהיה קושי לקיים את התורה והמצוות. 

אל תמציא תורה משלך...0:

כל כך צפוי וכל כך בעע...מוטיז

קשה? את משווה בין הקושי של איסור חזיר ובין זה?

נניח שהתורה היתה אוסרת אישות בין בעל ואשתו.. את היית מבינה את זה, ואומרת שזאת ההלכה, בכלל.. את מסוגלת לחשוב על אפשרות כזאת, התורה שלי, בניגוד אלייך, קשורה לחיים, היא אמיתית.

זאת התורה שלי אל מול שלך, שלך היא לא יותר מקובץ הלכות מיסטי...

ועכשיו תחשבי רגע, את לא חושבת שאת נדרשת לאיזשהו חשבון נפש?

תפתחי תנ"ך רגע בלי דעות קדומות, תקראי כמה מילים... תודיעי אם את מרגישה קשר למה שכתוב שם.

אם את יהודייה אמיתית וכנה את תגלי שאת צריכה לבחור, ולנסות להתחיל להכיר את המוסר האמיתי של התורה, כי הערכים שלך כיום הם סתירה מוחלטת לה..

לא בא לי שתחזרי בשאלה אבל אם הערכים עליהם את מדברת מקובעים בך - זה יקרה... אם את מאמינה באלוקים ובתורה את תדרשי לוואחד חשבון נפש, כי את לגמרי רחוקה ממנו וממנה...

תגידי, יצא לך לחשוב ברצינות על מה שאני אומר ושואל אותך?

את השמאל אני קצת מכיר, כל ילד בן 15 הוא שמאלני לזמן מה.. (אלא אם כן הוא חזק בימין, מתיישב או משהו...) יוצאים מזה, רובם יוצאים מזה כשהם מבינים ומכירים קצת יותר, כשהם מכירים את התורה והמציאות...

את חרדית, הרבה פעמים זה אומר - מבחינות מסויימות - ניתוק מהמציאות, אז לא היה מה שיעורר אותך, וגם מהתורה את מרוחקת, היא בשבילך ספר של סעיפים הלכתיים...

כשאת מרוחקת מהתורה ומהמציאות אין סיבה שמשהו יעורר אותך, ואת תכלי את זמנך בדיונים ומסקנות  מנותקות על אלף נושאים..

אולי כדאי שתבדקי קצת את עצמך, שתלכי לרבנים רציניים מהמגזר הד"ל.. או חרדים לאומיים, תשאלי ותציגי את עצמך.. נראה מה תחשבי..

יש סיכוי שתגלי שנוער הגבעות הם חבורה תנ"כית מרשימה, טהורה כזאת, (גם אם לא בהכרח שהם צודקים כעת בדרכם, לא יודע) שפתאום תכירי תורה ועולם..

חבל.

אני לא יודע מה יותר חזק אצלך, אבל עושה בהחלט רושם שאלו הערכים, ולא התורה, ולא ערכי התורה.. את תחזרי בשאלה בסוף על בטוח, אם רק יהיה לך אומץ.. אף אחד לא רוצה את זה...

אני לא שואל שאלות טובות? את לא חושבת ש"גדיילי ישראל" שלך קצת מנותקים מהחיים שלך? את לא חייה בסתירה? לא??

את יודעת שכן, ואת מוכרחה לבדוק את העניין, או שתחזרי בשאלה, זה יקרה מתישהו... כי את הרי בחורה אמיתית וכנה עם עצמך... נחיה ונראה.

שוב, את הקשקושים תשמור לעצמך, גם את ניתוח האופיבצלםאלוקים

שלי. תודה מראש.

לגבי חזיר והומוסקסואליות-לא הבנתי את הנקודה שלך.

ודאי שחזיר זה כאין וכאפס מבחינת הקושי וההתמודדות.

מה הנקודה שלך?

אני אומרת שקשה ולא ברור, אבל זו ההלכה. אז נקיים.

היו לך פעם שאלות באמונה?

יש דברים שאתה שואל על התורה וההלכה?

יאללה...מוטיז

טוב בסדר, תעשי את חשבון הנפש לבד.

(ותחליפי חתימה, זה מביך)

תוספת...מוטיז

בהמשך למה שכתבתי על אורבך, רק לדקדק קצת.

לפי מה שכתבתי, בסופו של דבר כן יש תביעה על כך שהוא מבקר יהודים ולא ערבים, משום שברגע שישנה מציאות כזאת, קבועה - התגובה הזאת היא הכרחית, אלא מאי.. יאמר ח"כ אורבך, שזה לא משנה ותמיד צריך לצעוק על הפרת חוק, במקרה כזה הוא מוכרח לא להבחין בין יהודים וערבים, אם הוא מגנה אבנים, על מנת לפצות פה הוא מוכרח לגנות את זה גם כשזה מהצד הערבי...

וזה מה שהגבתי לו בדף הפייסבוק שלו על הפרסום הנ"למרדכי

בס"ד

לח"כ אורי אורבך:

לא זכור לי שכתבת עד עכשיו משהו דומה או שגינתה את ריבוי האלימות האלימות של הערבים כנגד היהודים.

אולי במודיעין שקט, אבל אם תצא מהבועה שבה אתה חי ובצומת שילת במקום לפנות ימינה לעבר הכיסא החם והנוח שלך בכנסת, תפנה שמאלה וימינה לעבר אזור מערב בנימין תגלה פתאום עולם אחר.

אין שבוע שבאזור זה, אזור מערב בנימין, אין זריקת אבנים על תושבי האזור או בקת"בים. גם חטיפות רכב הם דבר שנהיה כמעט בשגרה ושלא נדבר על אירוע הירי לעבר נערה לפני כמה חודשים.

אבל אז ידעת לשתוק. לא פצית את הפה שלך. לא קראת למגר את התופעה, להשליט את הסדר הטוב. כלום, התעלמת! 

כמו כן,
יפה מאוד לצטט מאמרים מהרב צבי יהודה הכהן קוק זצוק"ל. 

אבל רגע, אתה לא זה שאמר את הדברים האלה:
"מתוך מצע הבית היהודי: "התנועה מתנגדת לסירוב לפקודות חוקיות ולקריאות לסירוב פקודה". (פרק 1, סעיף י"א 4). זה מה שהבהיר אתמול נפתלי בנט, זה מה שאני אומר הבוקר בכל הראיונות וזו העמדה הרשמית והיחידה שלנו. לא צריך להתרגש מהספין של הליכוד ומהזעזוע המזויף שלהם. בחירות, אתם יודעים, והפאניקה שלהם בעיצומה".
(מתוך מה שכתבת בדך הפייסבוק שלך בתאריך י' טבת תשע"ג)

לפי מה שזכור לי, הרב צבי יהודה זצוק"ל קרא בכרוז 'לא תגורו' שחייבים לסרב פקודה:
"ג. אין שום צד היתר , לאיסור תורה זה של מסירת קרקעותינו לגויים , ח"ו, לצמיתות ובהחלט , ולפיכך החיוב על כל אדם מישראל , ועל כל גדול תורה בישראל, על כל איש צבא בישראל, למנוע ולעכב את זה בכל אומץ ועוז, ומן השמיים יסייעונו."

אז אם אתה הולך עם דעתו של הרב צבי יהודה זצוק"ל אז תלך איתה עד הסוף ולא איפה שנוח לך ולדעות הנהרות והפתוחות שלך.

יישר כח!!!עוגי פלצת
^^^^ חזק ביותר!מוטיז
^בדיוק מה שחשבתי..עין הקורא

פתאום הוא נזכר ברב צבי יהודה....

אורי אורבך - בושה לציונות הדתית!! מייצג את ה..yedidiaz9

ציניות הדתית!!!!!!!!!

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

משהאחרונה
הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משהאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה
להוסיף בשבת מי שברך לטייסים האמריקאים שצנחו באירןקעלעברימבאר
תודה לאל, החילוצים הסתיימו בהצלחהפ.א.
זה מזכיר לי דיון מסויםחתול זמני
כן כתבתי את זה כקונטרה לאז. לא חזרתי בי ממה שכתבתיקעלעברימבאראחרונה

אז.

אבל אכן החה צריך השבת להוסיף מי שברך לאמריקאים, בגלל הנעדרים שם

באיזה אתר כדאי להתעדכן?הודעה1

מה אתם אומרים

באיזה אתר כדאי להתעדכן באקטואליה?

שמתעדכן מהר.

לא אתרי תרעלה וללא פריצות. (ל7 לא התחברתי)

רוטרהסטורי
נכוןזיויק
אשמח גם לדעתנקדימון
לכאורה רוטר, אבל יש שם המון קליקבייט, וגם תגובות רעילות בצורה קיצונית.
קודם כלoo

עדיף לא להתעדכן באקטואליה

כמות הרעל החרדה שיש שם יכולה לדכא את החיים

אם אני רוצה להתעדכן

זה דרך הכותרות של רוטר סקופים

זה לרוב מידע עדכני נקי ובלי פרסומות 

לדעתי עדיף ערוצים בוצפ אפשר לבדוק איזה מתאיםחתול זמני

יש כאלה שמתמקדים למשל רק בביטחון

וגם כמות עדכונים יומית משתנה

תוכל לשתף? להמליץ? לקשר?נקדימון
TheKurdishTimes ערוץ קטן הרבה עדכונים ביטחונייםחתול זמני

בלבד

אבל אני לא כזה מעורה

באתר "אמס" (אתר חרדי) יש עדכונים זורמיםמבקש אמונה
מבזקי Ynetshaulreznik

אין שם "תרעלה" במשמעות המקובלת, אלא דיווחים של משפט או שניים. את הפרסומות מבטלים ככה:

[DNS] Private DNS for Android 11+ block ads natively

אז עדיף כבר מבזקי ערוץ 7קעלעברימבאר
מבזקי ערוץ 7 כוללים גם קישורים לכתבות/ראיונות וכד'shaulreznikאחרונה

מה שפחות רלוונטי למי שרוצה לקבל תמונה כוללת של המתחרש

החדשות פה באתר לא רעות בכללמשה

מעבר לזה, תלוי כמה רעל וכמה SNR (יחס אות לרעש) אתם מוכנים לסבול. רוטר שהוזכר פה מכיל תוכן לא רע אבל תגובות רעילות ממש. אתרי חדשות חרדיים (הוזכר פה אחד  @מבקש אמונה , אגב, ידעת שאמס זה גם כן פרוייקט שלי?) יש להם יתרון של תוכן נקי יחסית אבל מוטה חזק מדי למגזר שלהם. זכותם כמובן. אבל צריך לדעת את זה.

יפה לא ידעתי 💪מבקש אמונה

נכון קצת מוטה אבל לא נורא להרגשתי... 

(גם יש קצת דברים שאני נוטה לחרדי 😁)

אותו stack טכנולוגי פחות או יותרמשה
יש קצת הבדלים. שבוע אחרי שעלה פה מצב כהה עלה גם שם.
באתרים החרדיים, יש גם עודף סופרלטיביםהסטורי
וביטויים בומבסטיים, סביב דברים של מה בכך.

אהרון גרנות/גרנביץ', שגם בעצמו חי על התפר שבין קריית ארבע לחסידות גור וגם כעיתנאי היה שנים גם כאן בערוץ 7 ובעיתון נקודה ז"ל וגם במשפחה ובתקשורת חרדית, העיר על הנקודה הזאת מזמן.

לא כזה כדאי להתעדכןאדם פרו+

יש בווצאפ חדשות משמחות

קבוצה

חדשות משמחות

ויש ערוץ שכתוב איפה האזעקה, בצירוף מפה.

ואתה יודע איפה שרק היתה התראה

אפשר כבר לא להיות המרחב המוגן

אם הטיל עבר בנתיב אחר.

צופר - צבע אדום

וככה לא צריך לחכות ל"הסתיים האירוע"

במקומות בהם לא היתה אזעקה.

חוק עונש מוותידידיה כ

העברת "חוק עונש מוות למחבלים" בקריאה שלישית היא רגע שבו המדינה מחשבת מסלול מחדש, אך בעוד חגיגות הניצחון נשמעות מצד אחד, זעקות האזהרה מצדו השני של המתרס חריפות מתמיד. בלב הסערה ניצב השר איתמר בן גביר, שהוביל את החוק כדגל מרכזי, בטענה נחרצת שרק יד ברזל וגרדום ישיבו את ההרתעה שאבדה ויעשו צדק עם המשפחות השכולות. עבור בן גביר ותומכיו, זוהי הדרך היחידה להבהיר לאויב שכללי המשחק השתנו וכי דם יהודי אינו הפקר. אלא שמול הגישה הזו מתייצבת חזית רחבה של מתנגדים, ובראשם דמויות ביטחוניות ופוליטיות כמו בני גנץ ויאיר לפיד, המזהירים כי מדובר ב"הימור מסוכן על חיי אדם". טענת הנגד המרכזית, שמהדהדת גם במסדרונות השב"כ, היא שעונש המוות אינו מרתיע את מי שיוצא למשימת התאבדות ממילא, אלא להפך – הוא מעניק למחבל את הפרס הגבוה ביותר מבחינתו: מות קדושים ("שהאדה"). המתנגדים טוענים בנחרצות כי המהלך הזה רק יתדלק גלי טרור אכזריים של נקמה, יגביר את המוטיבציה לחטיפת חיילים ואזרחים כקלפי מיקוח נגד ההוצאות להורג, ויבודד את ישראל מוסרית ודיפלומטית בעולם. ראש הממשלה בנימין נתניהו, שבחר להעניק את קולו ותמיכתו המכרעת לחוק, מצא את עצמו בלב הדילמה בין הצורך המבצעי-ביטחוני לבין הדרישה הציבורית והפוליטית לצדק גלוי ומרתיע. כעת, כשהחוק כבר כאן, השאלות הופכות למטלטלות יותר: האם תמיכת נתניהו ובן גביר תתברר כנקודת מפנה חיובית, או שמא צדקו גנץ ולפיד באזהרתם שהחוק הזה הוא רק דלק למדורת המזרח התיכון? האם אנחנו באמת בטוחים יותר היום, או שמא פתחנו תיבת פנדורה של אלימות שאין לה סוף? ומה יקרה ביום שבו פסק הדין הראשון יצא אל הפועל – האם נרגיש שנעשה צדק, או שנבין שהמחיר הביטחוני כבד מנשוא? אלו השאלות שנותרו פתוחות לשיפוטכם, והן דורשות מאיתנו להחליט: היכן עובר הגבול בין נקמה מוצדקת לביטחון לאומי?

מאמר מומלץ - האם הגיעה השעה לעונש מוות למחבלים?עמית22

ממליץ על המאמר ב"זה מעניין" שדן לעומק בטיעונים האלו ובכלל ברעיון של עונש מוות למחבלים.

אולי יעניין אותך