שיוויון (בנט)ל הסחטנותמושיקו

לאחר חתימת ההסכם קיבלנו מושג חדש לסחטנות.

שדת"ל ולא דתיים דואגים לאינטרסים שלהם - זה עמידה על עקרונות.

שחרדים דואגים לאינטרסים שלהם - זו סחטנות.

תמיד כל אחד רואה מהצד שלו.אדם כל שהוא
לתקשורת יש צד אחדמושיקו
ולזו החרדית צד אחרמשה
מתי דיבור פעם על סחטנות חילונית?מושיקו

שנים שמפמפמים על סחטנות חרדית שקיימת כל הזמן.

אני מצדיק כל נבחר ציבור שדואג לאינטרסים של בוחריו - לזה הוא נבחר, רק צריך להגדיר את המושג נכון.

רק עכשיו התגלתה עוד פעם צביעות התקשורת  

עזוב סחטנותמשה

בעיקר זלזול בכל מי שחושב לא כמוהם (ע"ע ישיבות שאינן חרדיות).

זה נכון ב100%מושיקו

וגם ישיבות חרדיות שלא חושבות כמוהם.

דיברתי ספציפית על נושא הסחטנות

אני לא יודעת אם מותר לומר את זהבצלםאלוקים

אבל גם בתקשורת החרדית ראינו עכשיו ביטויי "סחטנות" ואילו כשהחרדים דואגים לעצמם..אז הם עושים את תפקידם נאמנה.

כנראה כל צד נגוע בצרות עין ובצביעות.

זכותם המליאה להאשיםמושיקו

כיום.

מכפישים אותם מספיק , מותר להחזיר באותה מטבע..

יש צביעות בכל צד אבל בנקודה הספציפית הזו הצביעות זועקת לשמים.

נכון, מסכימהבצלםאלוקים

אבל הצביעות בנקודה הזו אינה חד צדדית.

כשציבור מסויםחית הברזל

לא מכיר במדינה, ולכן מעולם לא מינתה שרים ממפלגתה.

לא משרתת בצבא כי הם לא רואים את זה כחלק מהגאולה.

הם דורשים כספי קצבאות, למרות שראשונים רבים שהתייחסו לתורה. מעולם לא אמרו שצריך להיות כל היום בתורה.

אלא שיש צורך להתפרנס (רמבם, ברכות ועוד), ואת שאר היום ללמוד.

ולא ללמוד בלבד!!!

אני חושב, שדרישה של קצבאות ילדים מבחינה מסוימת, לפעמים יש בה דין גזל!!!

חוץ מהזכות לחיות בארץ הזאת, למה שמדינה שחברה מסוימת שבה לא מכירה בה, תרצה לשלם לה על האידיאלים שלה?

וכמובן, ציבור שרואה את המדינה כחלק מהגאולה, מכיר בה, אין שום סיבה שהמדינה תפקיר ולא תתקצב אותם.

פחחחחחחחחחחחחחחחחמושיקו

ממתי הם לא שירתו בצבא?

מי אמר שהם לא עובדים?

מדינת הרס ארץ ישראל ורמיסת הדת והתורה היהודית ללא קשר לציבור חרדי ודת"ל  - היא לא צמיחת גאולתנו.

וללמוד תורה הוא לא שירות לעם ישראל?

הוא שירות לעםחית הברזל

הוא לא שירות למדינה.

אי אפשר לא להכיר במדינה ומחד- ומצד שני לדרוש ממנה.

ישנם קהלים בציבור הזה שמחרימים את מצוות השירות הצבאי.

ובמקורות היהודים ישנם הרבה מקורות שמדברים על חובת השמירה.

לא אמרתי בשום פנים ואופן להתחיל לגבות מהם מיסים עבור מי שכן משרת בצבא (אנרגיא מתלמידי חכמים ב"ב פרק ראשון).

בסך הכל אמרתי, שבציבור הזה מי שלא משרת בצבא מתוך אידיאל שלא יצפה לקבל תקציב מהמדינה.

אני גם נגד מכסות ללומדי תורה,

ולמדינה יש מכסה שהיא מוכנה לתקצב, מי שלא עומד במכסה, או מעבר לכך, אינו חייב לשרת, אך הישיבה שלו לא תקבל תקצו עבורו מהישיבה.

הערב לקחתי טרמפיסט, חסיד. שאלתי אותו באיזה ישיבה הוא לומד. ואז ביקשתי ממנו תמורת הטרמפ - דבר תורה.

על הפרשה -כלום, גמרא - כלום, פסח - כלום. 

ואני שואל מה הוא לומד בישיבה? 

תלמיד חכם או עילוי הוא לא...

עוד כמה שנים הוא יהיה במשבר, מחד הוא לא רוצה לפגוע לעצמו בשידוך, מאידך, להשאר בישיבה לא מתאים לו בהכרח.

ולצאת לעבודה הוא יצטרך, אז למה שתלמיד כמוהו  לא ישרת בצבא???

אחר כך, שאלנו אותו איפה הוא רוצה לטייל בבין הזמנים, ופתאום הוא נהיה מאוד מעורב.

ישנם הרבה שהצבא יכול לעשות להם טוב.

ואני שואל אותכם: האם תלמיד כזה, לפני שהוא יצא לעולם הכללי, והוא כנראה יצא, לא כדאי שהוא יתרום עוד קצת למדינה, לבטחונה(בשירות צבאי) או לחברה (בשירות אזרחי בתוך הקהילה), בכדי שיוכל לעמוד בחזית בשעת הצורך?

דוד, גם עסק בלחימה, ומצד שני, בחצות הלילה היה קם להודות להשם וללמוד תורה.

יהושוע, היה עסוק בלילה, אחר הלחימה בלימוד תורה. וישנם עוד הרבה דוגמאות של אנשים ששילבו 

בין מצוות כיבוש הארץ (ועל התולדה של המצווה: "ונשמרתם לנפשותיכם", ו "לא תשים דמים בביתך", הבא להורגך ועוד), ולימוד תורה.

ביטול קצבאות ילדים, אצל אנשים שיכולים לעבוד ואינם עובדים מלכתחילה, לדעתי זו טעות. ואני גם דוגל בשירות אזרחי לציבור הערבי. 

אין שום היתר לשרת במקום פרוץמושיקו

והצבא לצערנו בכל משך תקופת קיומו הוא מקום פרוץ שאין לאדם דתי מה לעשות שם, בלי קשר אם הא לומד או לא - במיוחד שהישיבה היא מסגרת חינוכית לגיל המתבגר,גם אם הוא לא לומד שם כלום הוא נמצא באווירה בריאה.

מי שסובל מזה הכי הרבה הוא הציבור הדת"ל שחלקים גדולים ממנו מורידים כיפה ושמירת מצוות במהלך השירות הצבאי.

הציבור החרדי לא נכנס מלכתחילה למיטה חולה, אז מי שיכול מתגייס בגיל מבוגר ומתמודד עם החוליים הרעים שבצבא ומי שלא מוצא ארגוני חסד להתנדב ולעשות שירות לאומי למדינה.

זק"א ,הצלה ושלל ארגוני הסיוע לאנשים במצוקה זו או אחרת (כלכלית ורפואית)שנכנסים להגדרה של "לא תשים דמים לביתך".

במיוחד שהצבא הודה כמה וכמה פעמים שהוא לא צריך חרדים בצבא - זה מחייב אותו לדברים שהוא לא רוצה להתחייב אליהם.

ביצה ותרנגולת...הסטלן הקטן
האם חרדים לא יכולים לשרת בצבא כי הוא מקום פרוץ.או העובדה ששנים הצבא היה נחלתו הכמעט בלעדית של הציבור החילוני היא זו שגרמה לכך שהוא יהיה פרוץ.ומתוך זה,אם יתגייסו החרדים אז תהליך ה׳התחזקות׳ של הצבא שהחל אם כניסה מוגברת ומשמעותית של דת״ל יקבל דחיפה משמעותית...
ממש לא קשורמושיקו

כך הצבא קם.

ענינים שבינו לבינה היו כבר לפני קום המדינה בארגוני 'ההגנה' הלא דתי.

וכשקם צה"ל הדברים האלו נהפכו לדבר שבשגרה בין חיילים וחיילות.

וזו הסיבה שהציבור החרדי והדתי התרחק מהצבא כמה שיותר.

ועל נח"ל חרדי נצח יהודה שמעו?חית הברזל

תכנית של שירות צבאי מלא ע"פ חוק (שנתיים).

שמאפשר שירות קרבי ומשמעותי,

ויש הפרדה והרחקה של בנות, שהמשרתים שם לא זוכים אפילו בשכונתם...

שטויות!מרדכי

בס"ד

דברתי עם כמה וכמה חברים שלי שאמרו לי שהכל קישקוש והם רואים מספיק בנות (מספיק לכך שזה הוביל לגרושים מכיוון שהבעל נפל עם אחת הבנות שם והכניס אותה להריון)

כבר שמענו יותר מדי סיפוריםבצלםאלוקים

גם בלי קשר לבנות-

על כשרות..שהיו בעיות..

על חייל שהוכרח להכין למפקד קפה בשבת (אכן, פיקוח נפש..)

על חייל שנכלא כי סירב להוריד את הזקן

על הסתה נגד ציבור שלם בגלל חיילים שסירבו לשמוע שירת נשים.

הצבא לא מתאים כיום למי שמקפיד על ההלכה.

זה קשה מאד עד בלתי אפשרי.

וברחוב אתה לא רואה בנות???חית הברזל

הצבא שם אותם בבסיס נפרד לחלוטין.

טבח ולא טבחית, ועוד הרבה דברים שצה"ל שובר בשבילם את הראש.

מידי פעם יוצא שבעקבות מבצעים שונים, וארועים שונים יש מפגש עם בנות.

אך זה לא בשגרה, ואם מישהו לא יודע לרסן את עצמו בצבא, אז למה שברחוב המצב יהיה שונה?

תמיד יש את השוליים... ואפשר לדבר עליהם בלי סוף.

באותה מידה שאתה מאשים את הבחורה/הצבא במקרה הנ"ל, אפשר להאשים את הבחור ואני לא אעשה את זה.

מרדכי היקר, יש הרבה דברים יפים על הציבור החרדי, ואני לא ממעט בערכם, ואני מספר עליהם. ואני חי איתם. ואני רואה את כל מה שקורה החל מהמתמידים, חסידויות, עילווים, עסקנים אדמורים. וכלה בשבבניקים, סיקריקים קיצונים ועוד.

אתה משווה?מושיקו

ברחוב אף אחד לא מחייב אותך.

בצבא הכול עובד במחוייביות ובפקודות.

וכבר היה סיפורים שחייבו בנישים להכנס לסדר אולם ריקודים תוך כדי ריקודי הבנות

אני עוד לא התגייסתי.הסטלן הקטן
אבל יוצא לי להיות המון עם חיילים(אבא שלי מעביר כמעט כל שבת שבתות חינוך לחיילים והוא גם ב׳תודעה יהודית׳.וכל שבת מתארחים אצלנו חיילים בישיבה)ואני רואה איך אחרי הסעודות מלא חיילים נשארים לשיר שירי שבת,גם המון חילונים!והבנות מאד מכבדות את הדתיים.והמון חברים שלי בצבא והם לא נתקלים בבעיות.וכשיש מד״סניקית שואלים אם זה מפריע למישהו ואם כן מחליפים אותה במד״סניק. אתם תיארתם פה מצב שהוא לא נכון ואין לי מושג מאיפה אתם שואבים את המידע הזה.
נכון, יש אירועים נקודתיים שהם בעייתיים אבל אלה מיעוט שבמיעוט!!
הוצאתם פה שם רע על הצבא!

וגם אם זה נכון שיש בעיות זה בגלל שהצבא חילוני ודתיים וחרדים לא התגייסו אז הוא לא נדרש לתקן אותם. 
שתגדל תבין.מושיקו
אני לא צריך לחכות לכשאגדל...הסטלן הקטן
כי אולי עוד לא התגייסתי אבל אני בהחלט מעורה!ואם לא הייתי דוחה גיוס הייתי כבר עם פז״ם של שנה..
אתה רואה ושומע מראיה מאוד צרהמושיקו

אני ממש לא חושב ככה!הסטלן הקטן
איך הבנת את זה מתוך דברי???
או שפשוט יותר נח לך לחשוב ככה כי אז אתה מבטל את כל מה שאני אומר ולא צריך להתייחס לתוכן הדברים.... 
אתה אמרת שאתה מכיר את הצבא מזוית מאוד מסויימתמושיקו

האמת שמהגירוש המדים מעוררים בי דחיה וגועל.

וכן צריך להתגייס ולהגן על הארץ - אבל זה לא צריך לבוא ע"ח תורה ומצוות.

ברגע שי מספיק מי שיגן לא צריך להתגייס.

היחיד שיכולים לומר זאת אלו ראשי הצבא - שהם כבר אמרו שאין צורך בחרדים.

אז להתגייס למסגרות העורפיות והפרוצות - אין שום ענין.

זה עוד כמה זוויות שאפשר להסתכל על הצבא חוץ מאיך שהם נראים עם המשפחה בשולחן שבת. 

אתה נתפסת על דוגמא!!!הסטלן הקטן
אנחנו נמצאים עכשיו במצב שכל יום נוספת לנו עוד חזית.ואני חושב שלא יזיקו עוד חיילים.
האמירה שכשיש מספיק שיגן אז זהו.היא מגעילה! יש מישיגן עלי וימות בשבילי אז זהו...לא אכפת לי...
ומעבר לשולחן שבת, ומעוד הרבה זויות- תמיד יותר קל זה להיתפס לדברים הרעים.חוץ מזה שכשיבוא הרבה דתיים וחרדים בצבא אז ללא ספק המצב יהיה הרבה יותר טוב.
ממש לאמושיקו

קוראים לזה בשפה אחרת 'צבא מקצועי' ואף אחד לא מת בשבילי, הוא נלחם בשבילי ואני לומד תורה בשבילו.

זה שיוויון אמיתי

זה בעייתי מכמה בחינות.הסטלן הקטן
דבר ראשון.אם בן אדם יכול מבחינה פיזית להיות לוחם הוא צריך לעשות את זה.אחרת זה לא שוויון בנטל, כי אין פה שום שוויון-הלוחם מסכן את חייו ולומד התורה ׳קצת׳ פחות. עם כל הערך שיש ללימוד תורה והכח שהוא נותן גם בקרב.

דבר שני. יש מצווה להתגייס! אף אחד לא יכול לפטור מהמצווה הזו! 
לך תספר את זה לדורש השיוויון בנטלמושיקו

המתאגרף יאיר לפיד שהלך להיות כתב במחנה.

לעומת זאת כבר כמה שרי ביטחון ורמטכ"לים אמור בפירוש שלא צריך חרדים בצבא, זה סתם מעמיס על המערכת הדרישות המיוחדות שלהם, ושמצידם ילכו ישר לשוק העבודה (דבר שהם לא עושים בגלל הצבא)

יש מצוה להתגייס לצבא שעושה את מלאכתו

כיום שהוא עסוק יותר ברדיפה אחרי יהודים - ע"ח אלו שרודפים אחר האויב -  אין כל כך למלא את השורות שלו, שישלחו חיילים לרדוף אחרי מחבלים במקום לרדוף אחרי יהודים ולפנות יהודים מאדמתם.

אתה לא נראה לי כזה סטלןפייגליניזית

אבל יש בך המון ראייה חיובית. המון. לנו- לא.

כלומר, אולי הראייה של מושיקו יותק מתקרבת למציאותית מאשר לשלילית. שלך רחוקה מאוד מהמציאות, אם כי היא מאוד חיובית. יישר כוח!

כל אחד מחפש מציאות אחרת...הסטלן הקטן
אתם בוחרים להיתפס על הרעות הקטנות ( יותר ופחות )ולהעצים אותם. אני בוחר לראות את הטוב ...
לראות את הטוב ולהתעלם מהרעמושיקו

במקום שיש רע גמור - זה לא בריא בלשון המעטה

אני לא מתעלם מהרע.הסטלן הקטןאחרונה
אבל אני גם לא נכנע לו וזורק את הצבא! אני מודע לטוב ולדורש הטבה. 
מה הקשר ל״לפגוע״?schk

אני סך הכל חושבת שמקומם לא בצבא....

*אלייךschk
מנגד - המדינה לא יכולה לדרוש מאדםאם היית

מיסים ומע"מ וביטוח לאומי ומס בריאות ושאר ירקות

ובתמורה - לא להעניק לו כלום רק כי הוא לא מאמין בה ואוהב אותה. או כי יש לו בעיה ספיציפית עם אחת מהתרומות למדינה...

הם יכולים לעשות חשבון מה גובה התרומה הצבאית החסרה ולקזז אותה איכשהו מהציבור הלא מתגייס.

אבל לשלול כל זכות שהיא בגלל שחובה אחת למדינה מנוגדת לערכיך - ובמקביל להמשיך לגבות את כל שאר החובות.

זה גזל הרבה יותר גדול!!!

את מגיעה מנקודת הנחה שהגיוס הוא שירות למדינהמושיקו

ומי שלא עשה את ה הוא חוטא חטא גדול

אז יש כמה עובדות שאת לא שמה לב כי את ככל הנראה יונקת את רעל התקשורת.

1)החרדים מתגייסים אם כי לא בהמוניהם.

2)הם תורמים המון למדינה בדרכים שלהם.

3)יחסית למה שהם תורמים למדינה הם מתוקצבים בגרושים.

זה בדיוק מה שאמרתיאם היית

הצגתי מה הם תורמים.

ואפילו אם מאד מציק להם שהשירות הצבאי חסר והחרדים לא מתגייסים בהמוניהם

זה לא מצדיק קיצוץ של כל תקציב אפשרי.

כי בשאר הנושאים הם תורמים בדיוק כמו כלל האוכלוסיה.

אלא קיצוץ יחסי (שקיים כבר היום... )

חית ברזל,דוסית גאה!

זה לשון הרע להכליל את כל החרדים תחת ההגדרה

"לא מכיר במדינה, ולכן מעולם לא מינתה שרים ממפלגתה.

לא משרתת בצבא כי הם לא רואים את זה כחלק מהגאולה."

כי לפחות 50%-60%  לא כאלה...

די לשנוא חרדים סתם.

אף אחד לא שונא סתםנתנאלmufc
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך ו' בניסן תשע"ג 09:57

עריכה: מרווח בין פסקאות על מנת שיהיה יותר נוח לקרוא

ומי ששונא את האחרים לידיעתך הם החרדים תסתכלי בעיתונאות החרדית החרדים הם שמסיטים לשינאה חסרת רסן.

יתד נאמן הליטאי, מצטט ביום ב' בכותרתו הראשית את הח"כים המאוכזבים: ח"כ 'הרב' ליצמן טוען שם כי "ציר לפיד-בנט חושף את כוונתם לעקור את קודשי ישראל"; ח"כ 'הרב' פרוש מצוטט כמי שמגדיר את שותפי הקואליציה "שותפים שסרחו"; ח"כ 'הרב' מוזס מגדיר את בנט כמי ש"ייזכר לעד שנתן ידו להחרים ציבור שלם בישראל"; וח"כ 'הרב' אייכלר טוען שם שהממשלה החדשה היא "כתם שחור על הדגל הציוני שייזכר לדיראון עולם". 

ההסתה הנרגנת אינה מסתיימת בחרדונים. גם עיתוני הקיר, הפשקווילים למיניהם, פוערים פיהם עם סיסמאות ארסיות: "זכור את אשר עשה לך הבית היהודי". וגם אישים מסויימים, קצרי פתיל, אינם טומנים בצלחת לשונם. "הסיטרא אחרא השתלט על בנט", התבטא אחד מהם.

ולנו לא נותר אלא לתהות: עד כדי כך מסנוור הברק הנוצץ של עגל הזהב את עיני העסוקנה והתיקשורת החרדיים? איבדתם את הבלמים? הכל מותר במחאה על ההתנתקות מעטיני השלטון, שגזר עליכם הבוחר, באמצעות 19 המנדטים שהעניק ליאיר לפיד? באמת אין לכם שום טיפת יראת חטא? מה תעשו עם כל חבילי חבילות של עבירות שבין אדם לחבירו שצברתם, ועליהן אפילו יום הכיפורים אינו מכפר?

כאילו הציבור החרדי מעולם לא החרים את הציבור הציוני דתי.   אז השינאה קימת אצל החרדים לא פה אצלינו

לא כולם יכולים לומר משהומושיקו

אבל מאיר פרוש ואייכלר עשו הרבה מאוד למען ארץ ישראל.

פרוש עשה למען ארץ ישראל לבד כמעט כמו כל ח"כי הבית היהודי יחד.

ויש הבדל בין איך שגפני ודרעי התבטאו לגבי איך ששאר החכים החרדים התבטאו.

כמו ישי הרבה חלקים בציבור הדת"ל יש גם בציבור החרדי יש הרבה חלקים.

וצאו מהסרט הרוב לא שונא אתכם ואדרבה.

ורק דוגמא מהי תקשורת שקרית

כולם ניזונם מתקשורת המנוהלת ע"י בודדים ובטוחים שכולם חושבים אותו דבר...

ראשית, בשום מקום לא כתבתי חרדיםחית הברזל

שנית, מפלגת יהדות התורה מעולם לא מינתה שרים מטעמה...

ודוסית יקרה, את יכולה לבדוק ולברר את זה בכל האמצעים שעומדים לרשותך.

אני לא רוצה לשפוט את הציבור החרדי כאן, על דפי הפורום.

מכיוון שאין להם בדיוק את זכות התגובה, ולכן אני לא ארחיב בנושא הזה.

אלא בפעם הבאה שאקח טרמפיסט מהמגזר הנ"ל אני אשוחח איתו על זה... 

(ברוב המקרים הם מגיעים למבוי סתום)

לחית ברזלהחושב
עבר עריכה על ידי rivka501 בתאריך כ"ט בטבת תשע"ד 00:13

אבל נו שוין, שנה שעברה זה היה על אנטומיה,

אז ברור שזה עדיף צוחקצוחק

תודה

הלחץ של נתניהו על מעוז וסמוטריץ מוציא אותי מדעתימרדכי

בס"ד

הדיווח הבוקר על הלחץ של נתניהו לאיחוד בין אבי מעוז לבין בצלאל סמוטריץ' - הוא טעות בעיניי

מפלגה שפעם אחר פעם רצה ומתאבדת בשביל בסוף להצליח להיכנס - זה בעיניי סביר. יש אחוז חסימה גבוה שצריך לצלוח וזו הדרך היחידה בסוף לעשות חיבורים, וזה אכן מה שעשו נעם בתחילת דרכם. אבל זה לא הסיפור כעת. אבי מעוז קיבל פעמיים את הצ'אנס שלו ולא עשה כלום! העשייה שלו בכנסת מסתכמת בנאומים נגד הפרוגרס ושני חוקים וחצי שעברו בקריאה טרומית.

למה צריך לעזור לבן אדם כזה, שקיבל את ההזדמנות שלו להוכיח את עצמו, להיבחר שוב פעם?! בן גביר לדומה, הצהיר כל הזמן שברגע שהוא יכנס לכנסת הוא יוכיח את עצמו וייצור לו בייס - מה שאגן קרה. אבל אצל מעוז זה לא קרה והוא עדיין מייצג את עצמו ולא הרבה מעבר לזה.

אתמול פרסם דביר עמר, פה בערוץ 7, שגורם בסביבת רוה"מ אומר לו "מהסקרים שלנו גם אם אבי מעוז ירוץ לבד ישרוף בגג כמה אלפי קולות בודדים. לעומת זאת אם יתחבר עם סמוטריץ יבריח קולות שינדדו לאופוזיציה - יותר מהקולות שיביא". מוטב שכך ינהג נתניהו גם הבוקר.

נתניהו נתון ללחץ כפול- משני הצדדיםאיתן גיל

הרב טאו מקורבו של נתניהו לוחץ לשלב את הנציג שלו, וסמוטריץ' מתנגד מטעמים מובנים, ומפעיל לטובתו את לשכת ראש הממשלה.

ההשוואה בין מעוז לבן גביר אינה הוגנת בהנתן שבן גביר שלט בשני משרדים מרכזיים, ועוד משרד... בערך. מעוז, ח"כ בודד לא שלט בכלום.

כי משרדים מייצרים קבלות ובייס.

כך ואחרת, אם הרב טאו יורה לאנשיו להצביע מחל תמורת הישג כלשהו לסביבת הר המור, הכל יבוא על מקומו בשלום, אבל זה לא יקרה.

השוואה מדוייקת בעיניימרדכי

בס"ד

בכנסת הקודמת (24) בן גביר היה ח"כ בודד וכבר התחיל לצבור כוח רק מעצם כניסתו לכנסת והעובדה שהוא חרש את הארץ לכל אורכה.

וממתי נתניהו הוא מקורובו של הרב טאו?!

בסוף 2019 השתתף הרב טאו בהפגנה גדולה למען נתניהואיתן גיל

ברדיו קול חי הוא הוגדר מקורבו של נתניהו.

כעבור 3 שנים הוא גמל לרב טאו ונשכב על הגדר כדי שמעוז יכנס לרשימה לכנסת.

לא הבנתי את הטבלאות שצירפת.

בהערת אגב, יש הבדל מהותי בין בן גביר שפונה אל קהל ימני רחב, ולכאורה הבייס של הליכוד, ובין מעוז שפונה אל קהל נישתי שבין קטן לקטן מאוד.

זה מציף את השאלה, האם עדיין יש תועלת ממשית במפלגות נישה מכל סוג שהוא, אבל דומה שלא כאן המקום.

הטבלה מאוד ברורהמרדכי

בס"ד

היא מראה שבן גביר הביא בסקרים של הבחירות הקודמות (בתקופה בין פיזור הכנסת לסגירת הרשימות) בין 5-9 מנדטים וזה אחרי שנה וחצי כח"כ בודד. מעוז לעומת זאת לא עשה דבר או חצי דבר כדי לנסות להגדיל את הבייס שלו.

אז כן, אני חושב שמפלגת נישה שקיבלה את הצאנס שלה ולא הוכיחה לא עשייה ולא מעבר של אחוז החסימה - אין מה לפעול למענה.

לפי ההסבר שלךמשה

עכשיו יהיה (שוב?) המבחן של זהות. ניצלו סיטואציה ודחפו אותם לאיחוד. עכשיו יש עבודה אמיתית.

נכוןמרדכי

בס"ד

בניסיון הקודם הוא פישל. עכשיו הוא יהיה צריך להוכיח את עצמו שהוא למד להתנהל נכון.

השנקל שלי לעניין זהאריק מהדרום

נתניהו מעריך שיותר קולות יאבדו מאשר יכנסו מהרשימה של סמוטריץ ופייגלין בעקבות האיחוד, בעיקר מצד מצביעי פייגלין, אבל יאבדו בתוך הגוש כנראה.

והקולות של מעוז יקלטו מתהום הנשיה של החסימה.

אני בכלל לא משוכנע שהלחץ הוא של נתניהוהסטורי

פעילי נעם, מפעלים בימים האחרונים לחצים כבדים ולא בוחלים בשום מניפולציה לקידום העניין. בעשיה פוליטית ממשית הם חלשים, מאוד, אבל ברעש וצלצולים הם חזקים. אני בכלל לא משוכנע שהשמועות על 'לחץ מצד נתניהו', זה לא ספין שהם המציאו.

מסתבר שגם נתניהו יודע, ששריון של מעוז, שכאמור לא עשה בכנסת האחרונה שום דבר מועיל שלא יכל לעשות מבחוץ ורק גרם לרה"מ להזיע, ירחיק יותר מצביעים שעלולים לזלוג שמאלה משיביא מצביעים.

בגדול לכל החיבורים האלה יש מחירמשה

גם בשביל האיחוד בבחירות הקודמות ביבי שילם להם במנדט של הליכוד. יש סיבה למה אנשים לא אוהבים את המהלכים של אבי מעוז.

היו שני פרסומים הפוכים שמיוחסים לנתניהואיתן גיל

בראשון נאמר שנועם מבריחה יותר קולות משהיא מביאה, ובשני נאמר שהוא פועל למען שילוב נועם בציונות הדתית.

לפחות אחד מהם הוא שקר, ואולי כדבריך, זה ספין שהם המציאו, או שפשוט הוא חזר בו.

אני לא יודע למה הוא צריך לבחוש בכביסה המלוכלכת במגזר, ולמה המגזר עצמו לא מתאמץ בכל דרך שהיא להגדיל את מספר הפתקים מטעמו שיוכנסו לקלפי.

הלייטים שהתפזרו בין כל מפלגות השמאל הם יעד לחיזור ולהשפעה, ולהשבה הביתה. מדובר בכששה מנדטים, אלא שנתניהו אפילו לא יודע איך להגיע אליהם.

אכן ספין. לא היה שום לחץ.אריאל יוסף

לא צריך להאמין לכל שטות שמתפרסמת בתקשורת. בטח לא בזמן בחירות ובפרט בהגשת הרשימות.

לדעתי סמוטריץ עצמו צריך לרצות את החיבור הזהקורא נלהב לשעבר

כי הוא עדיין על סף אחוז החסימה.

כי גם אם פייגלין מוסיף מנדט, הוא בהחלט גם מרחיק כמות כזו, בטח כשיש חלופות דומות יחסית כמו עוצמה ווינטר.

לכן כדאי מאד שיחבור גם למעוז שיש לו הרבה מצביעים וגם פעילים מאד איכותיים שיכולים לעשות עבודת שטח חזקה שתביא אליו את המתלבטים האלה. נכון שגם נעם מרחיקה מצביעים אבל הוכח שמצביעים להם בסופו של דבר ופעילים איכותיים יכול להיות משמעותי מאד פה.

-לדעתי מעוז לא אשם בזה. הוא רק ח"כ בודד ולא נתנו לו כלום מהקצת שהוא ביקש. וכשאתה פועל נגד הזרם, בשונה מהדברים הנפלאים שבן גביר קידם שיש להם תמיכה רחבה בכנסת, אז קשה מאד לפעול כח"כ יחיד, ואדרבא חלק מהתנאים להצטרפות הפעם צריך להיות שייתנו לו גיבוי גם שאר השותפים. כי בלי זה הוא באמת מיותר בכנסת

ולשואלים אני אומר מדאגה לימין. מבחינתי הכי טובקורא נלהב לשעבר

היה שסמוטריץ ווינטר היו מתחברים פשוט. ואבי מעוז אם גם יצטרף זה היה נחמד וממקסם יותר קולות אבל פחות קריטי.

החיבור הזה רק יזיק לו ולסיכוי שתהיה ממשלה לאומיתהסטורי

כל ה'אכלו לי, שתו לי' - לא לגיטימי בפוליטיקה. חלק ממה שצריך לדעת בפוליטיקה, זה להתנהל בשיתוף פעולה, ההשגים מגיעים בתמורה לשיתופי פעולה. אם היתה סיעה של שמונה מנדטים ולא של שבעה, אולי אבי מעוז היה יכול להטריל קצת פחות - אבל כל הדברים המהותיים שחשובים לו, היו מקודמים יותר. ההתעקשות שלו לעבוד כסיעת יחיד, שממילא אין לו גם אמצעי לחץ על הקואליציה - היא שגרמה שהוא מסיים עם הרבה נאומים ו0 עגול של הישגים.

מעבר לזה - הוא הצליח להיות סדין אדום בעיני רבים. הקולות שהוא ירחיק מהמפלגה, רבים מאוד מהקולות שהוא יביא. לטעון שהקרבה לאחוז החסימה היא סיבה להכניס אותו - זה חוסר הכרות מוחלט עם הציבור.

הסיפור של אבי מעוזאיתן גיל

הוא מואשם בהטרלה כי כל הפעילות שלו בכנסת היוצאת, לטוב ולרע, היתה בענייני דת ומדינה.

יריבו הגדול סמוטריץ' התעסק בכלכלה, ובבטחון, ובקטטות עם בן גביר, ובאנטנות, ושום כלום בענייני דת ומדינה. החריג היה הפיאסקו עם הרב מיכה הלוי.

וממילא הוא לא הטריל.

ההטרלות של אבי מעוז, ממש לא הסתיימו בדת ומדינההסטורי

פעילות אמיתית לא היתה, לא בדת ומדינה ולא בתחומים אחרים, רק סיפורים והטרלות.

בזמן שהוא הטריל עם החלטות הצהרתיות על 'ריבונות', כשהוא יודע טוב מאוד שראש הממשלה לא יכול לאפשר לזה לעבור, סמוטריץ' דאג לריבונות בפועל.

בזמן שהוא הקריא במליאה סיפורים על פרוגרס, רוטמן דאג להחליש את הדיפ-סטייט שמוביל את הפרוגרס.

בזמן שהוא צעק 'חינוך יהודי, חינוך יהודי, חינוך יהודי, רק אני דואג לחינוך יהודי' - סמוטריץ' דאג שמוסדות החינוך יתפתחו, שההורים יוכלו לעמוד בתשלומים ואורית סטרוק דאגה לבנות השירות שיתנו חינוך יהודי.

ההתבכיינות של חסידיו ש'לא נתנו לו', מראה בדיוק שהם פשוט לא מבינים איך עובדים בפוליטיקה -בשיתופי פעולה- ואין שום טעם לתת עוד הזדמנות לאלו שפשוט לא מסוגלים.

שהימין לא יתבכן על שריפת חצי מנדטאיתן גיל

ומנדט שלם לאחר חלוקת עודפים.

אפשר היה להגיע איתו להסכם פרישה מהמירוץ תמורת תופינים כאלה ואחרים בכנסת הבאה.

אבל אוי השנאה.

לזה יהיה אפשר להגיע גם בהמשךהסטורי

אבל לתת לו מקום ברשימה, היה מרחיק יותר ממועיל.

אגב, לא חושב שישרוף אפילו חצי מנדט. כן, כמו שכבר ראינו בעבר 1,400 קולות יכולים להיות ההבדל בין ממשלה יציבה, לאין ממשלה.

אני חושב שהוא ( לא) בכוונה עושה את זהנוגע, לא נוגע

זה הקו של הר המור (תרתי משמע), בטרם ירד לעולם המעשה.

בסופו של דבר הם אנשים שטבוע בהם ניתוק מהותי מסויים מהפרקטיקה, לטוב ולרע.

רואים את זה גם אצל וינטר, שלכאורה אמור להיות אדם מאוד לוגי וריאלי אחרי כל מה שעבר.אבל עכשיו הוא לוקח סיכון עצום, שהרווח בו, גם אם יהיה, הוא קטן לעומת הללכת על בטוח ולהתאחד (וגם לצאת בסדר מול ה' ושהוא עשה את שלו).

הרי ברור שאם הוא היה ניצב בפני אותו סיכון כשהוא צריך להחליט על פעולה צבאית, הוא היה הולך על בטוח ולא לוקח סיכון גדול מאוד בשביל רווח קטן. אז למה פה, כשזה משהו שנוגע לכל העם, הוא מסתכן?

כי הוא מנותק מהפרקטיקה הפוליטית, שבניגוד לפרקטיקה הצבאית, אין אצלה מסלול מסודר של התחלה בקטן ועלייה לאט לאט.

אם וינטר יהיה גבולי בסוף המירוץאיתן גיל

ליברמן יעזור לו לעבור את אחוז החסימה.

בקרוב נדע עם מי הוא חתם על הסכם עודפים. ליברמן או בן גביר.

אם וינטר לא עובר, הוא שרף את עצמו מכל הכיווניםנוגע, לא נוגע

והפיקוד הבא שלו יהיה להיות מדסניק במכינת עלי

אם היא לא תיסגר...קורא נלהב לשעבר

אם בגלל מעוז ווינטר, תעלה ממשלת ליברמן-עבאסהסטוריאחרונה

היא אכן בסכנת סגירה.

העיקר שנם ימשיכו לצעוק, שהם ורק הם התורה בטהרתה.

לזה אני מסכים ולכן אין שום תועלת לעם ישראלהסטורי

מנוכחותו בכנסת כשהוא לא מסוגל לפעול בה בשיתופי פעולה.

נסיעה לירושלים לתפילה בכותל המערבי בכביש 90….סיעתא דשמייא1

…מעורר את התקווה להתחדשות.

כל הכבוד🙂קעלעברימבאר

תזכה לחזור בתשובה שלמה ולהשאר על אדמת הקודשהסטורי

שבעז"ה אוירה גם יחכים אותך, לראות את הטוב במיישבי הארץ ומוסרי הנפש עליה.

אמן . הרצון קיים אבל יש אילוצים.סיעתא דשמייא1אחרונה

יוסי בכר מצטרף לציונות הדתיתאיתן גיל

כל הכבוד למפלגה שמחזקת את שורותיה עם תלמידים מובהקים של הרב קוק זצ"ל

מי שלא טוב לו תמיד יכול להצביע נעםנקדימון

^^^^ יוסי בכר, כמו גם משה פלד, לא יוצב במקום ריאליהסטורי

אין צפיה שהוא ייצג אותנו. יש ערך במקום הסמלי, שקצינים בכירים, גיבורי ישראל, מכירים בזה שערכי הציונות הדתית הם הערכים שראויים וצריכים להוביל את עם ישראל כיום.

מדבריו של יוסי בכר נשמע שהוא בתהליך התפכחות וגם אם אולי מידי מורכב לו כיום בגילו המתקדם לקבל עול תורה ומצוות כמו בנו שחזר בתשובה שלמה ונשוי לנכדת הרב ליאור

(הועברת לדף אחר

להכרזה שלו יש ערך משמעותי.

בסופו של דבר, הוא הצטרף כהבעת תמיכה ולא כדי להיכנסארץ השוקולדאחרונה

לדעתי זה מעניין מאוד ומשמעותי שהוא ואיתם שהיו מפקדים במלחמה במילואים כעת מביעים תמיכה במפלגה של סמוטריץ',

אצל נתניהו יש את אלישע מדן וטליק גווילי ששילמו מחיר גדול במלחמה ותומכים בו,

אצל אייזנקוט יש בכירים לשעבר,

אצל גולן יש אנשי מחאה,

אצל וינטר יש אזרחים שהיו מעורבים במלחמה.

זה מעניין ומעורר מחשבה מה כל מפלגה מציגה

הילכו שנים יחדיו בלתי אם נועדו?אריק מהדרום

מי שמכיר את מלון וולדורף אסטוריה יודע שזה מלון יוקרה אולי הכי יקר בארץ.

נאמר שכדי להכנס בשעריו אדם ממוצע צריך לקחת משכנתא.

בוא נגיד שאיש לא נקרא לפגישה שם "באקראי" לפי הדיווח על וינטר ולייטנר.

אין שום סיכוי ששני אלה נפגשו שם באקראי במלון הזה דווקא לקראת סגירת הרשימות ודיברו שם דברי תורה, כל מי שמכיר את המלון הזה מבין את זה היטב.

אני חושש שיש מליארדר מאחורי לייטנר ואני חושב שעם שיווק נכון למאוכזבי החברה החרדית לייטנר עשוי להיות הפתעת הבחירות.

רק בהקשר של היוקרה של המלוןזמירות

לא יודע כי לא התעמקתי בזה על איזו פגישה מדובר ומי הם הדמויות המדוברות - באתי לתקן את הרושם שהבאת על המלון

הוא ברמת מחירים דומה לזו של מצודת דוד הסמוך. לא הכי יקר בארץ (קמפינסקי בת"א נחשב ליקר והיוקרתי - יותר מהמלך דוד בירושלים).

היינו בו פעם סוף שבוע, לא צריך להיות עשיר במיוחד.

גם בו וגם במצודת דוד רואים המון חרדים מתארחים.

הנפשות הם וינטר ולייטנראריק מהדרום

וינטר עם לייטנר זה חיבור טובאיתן גיל

שיביא עוד חמישה מנדטים גגד השמאל.

הלואי שיצא משהו טוב מהמפגש הזה

הלכתי לחפש ולקרוא מה קרהזמירות

זה מתחבר אצלי לנוהג של צעירי המגזר החרדי הנפגשים לדייטים ועושים זאת במיוחד בישיבה בלובי דווקא במלונות היוקרה בירושלים (וגם בהילטון ת"א. לא במלונות ה-'פושטים' במלעיל…)

זה משיקולי ארנונהמשה

בתי מלון מגדירים את הלובי שלהם כחצר ציבורית כדי לא לשלם עליהם ארוננה. זה אומר שכל אחד יכול להיכנס בלי לשלם (היי דייטים חרדים) כי מבחינה חוקית זה סוג של לא שטח פרטי.

משהו לא ברור שםברגוע

הם הודיעו עכשיו שלא ירוצו עם וינטר כי לפי הסקרים לא בטוח שיעברו, אבל הם כן יהיו בכנסת הבאה, איך בדיוק??

היה דיבור שוינטר יחבור לסמוטריץ'איתן גיל

אבל את פייגלין הוא לא רוצה, ולכן ירוץ בנפרד, וישרוף ביחד עם כולם.

מקווה שלייטנר ווינטר יפרשוברגוע

וינטר כבר הגישמשה

לפרוש אפשר גם ביום שלפני האחרוןאיתן גיל

וינטר לא יפרוש, מסתבר שהוא מגלומן רצינינוגע, לא נוגע

גם לייטנר לא נראה לי יפרוש כי הוא רוצה להוכיח למפלגות החרדיות את כוחו.

בתור חרדיקבלה

יגמור מחוץ לכנסת.

תרשמו.

ברורמשה

אבל אם יוכל להזיק אז יוכל להשתמש בזה בשביל "איחוד" בסבב הבא. כמו בן גביר וכמו פייגלין.

הוא לא יהיה שווה כמעט כלום.קבלה

זה שאנו שומעים עליו - כי יש לו מימון,

לא יודע מאיפה

אם יקבל מעל אחוז? בטח שיהיה שווהמשהאחרונה

יהיה לחץ "להתאחד" איתו בפעם הבאה ולתת לו מקום ריאלי. איתמר בן גביר וחבריו עשו את זה במשך עשרים שנה עד שזה עבד להם.

נתניהו הגיש תביעה נגד עיתון הארץ. זה לא מספיקhamedinai

הבית המשפט לא מסוגל להגן על הבוחר מפרסומי כזב תקשורתיים

​כשעיתון מפרסם ידיעה כוזבת וקשה נגד נבחר ציבור, התגובה הטבעית היא לחכות לתביעת הדיבה. אבל כשצוללים למורכבות המשפטית, מגלים אמת מטרידה: המערכת המשפטית לא בנויה להגן על תהליך ההכרעה הדמוקרטי בזמן אמת.

* אין פיצוי על "נזק פוליטי": בית המשפט בוחן פגיעה אישית בשם הטוב, ולא מתמחר אובדן מנדטים או נזק לאומי. מבחינה משפטית, תביעת דיבה עוסקת באדם הבודד ולא בתוצאות הבחירות.

* ​לתומכים אין מעמד משפטי: חוק איסור לשון הרע אינו מאפשר לאזרחים, לתומכים או לציבור שלם להגיש תביעה, גם אם הפרסום פגע קשות במדינה.

​* צדק מאוחר הוא לא צדק פוליטי: פסק דין שמגיע שלוש שנים לאחר הפרסום, כשהבחירות כבר הוכרעו והממשלה כבר התחלפה, הוא חסר משמעות מעשית. מבחינת גוף תקשורת המונע מאג'נדה, הפיצוי הכספי המאוחר הוא פשוט "הוצאה מוכרת" בדרך למטרה.

​המסקנה המתבקשת:

​במציאות שבה המערכת המשפטית לא מסוגלת להתערב, נטל ההגנה על הדמוקרטיה עובר כולו לכתפי הבוחר.

​אין לנו את הפריבילגיה להיות אזרחים פסיביים. כדי לשמור על המדינה ועל עתיד משפחותינו, כל אזרח חייב לפתח ספקנות בריאה, לגלות תחכום, לצרוך מידע באופן ביקורתי ולא ליפול בפח של הנדסת תודעה ופרסומים זדוניים. בית משפט זה טוב וראוי, אבל לא מספיק, התשובה לתקשורת מגויסת היא לא הבית המשפט – אלא ציבור ערני, חכם ומפוכח בקלפי.

נראה לי שאצביע למפלגתאריק מהדרום

שרשר לאהבה ולאחדות העם

אוחאריק מהדרום

גם הוא תומך בנתניהו.

משהאחרונה

רק גימטריה?hamedinai

עופר וינטר בגימטריה נפתלי בנט

שאלו את גרוק Ai האם נכון?

וזה מה שהוא ענה:

נכון. שתיהן 631.

עופר: ע=70 + ו=6 + פ=80 + ר=200 = 356

וינטר: ו=6 + י=10 + נ=50 + ט=9 + ר=200 = 275

סה"כ: 356 + 275 = 631

נפתלי: נ=50 + פ=80 + ת=400 + ל=30 + י=10 = 570

בנט: ב=2 + נ=50 + ט=9 = 61

סה"כ: 570 + 61 = 631

על דאטפת אטפוך...הסטורי

עם פתיחת מערכת הבחירות, מיהר גפני להודיע ש"לא מחוייבים לגוש הימין".

הערב הודיעו לו מהמפלגה שלו, ש"לא מחוייבים למשה גפני..."

דגל התורה: גפני ומקלב יעזבו את הכנסת | ערוץ 7

(ועוד לא דיברנו על מה שעשה לרב רביץ)

אני לא מכיר מספיק את הפוליטיקה שלהםמשה

אבל גפני תמיד היה איש שמאל. זה לא חדש. בשונה מגולדקנוף למשל.

כמו שזה נשמע כרגענקדימון

גפני כנראה היה איש ימין חסוד ביחס למה שיחליף אותו.

וסוף מטיפיו?נקדימון

והמחליפים יהיו ימנים יותר ונוחים יותר?נוגע, לא נוגע
אל תהיה בטוח...נפשי תערוג

הם רוצים פטור מלא מגיוס

ולא שמחים מזה שהוא כבר כמה מערכות בחירות לא מצליח להביא את הפטור הזה

בממשלה הבאה הם ינסו להשיג את הפטור הזה בכל מחיר.

לא בטוח שהמחליפים יהיו טובים יותר לציבור הדת"ל או הימני

גפני הודיע שלא מחוייבים...איתן גיל

כי זו ההוראה שקיבל מהחצר.

החלפתם מתבקשת בעקבות ההנהגה החדשה שקמה לדגל התורה.

גפני נאמן ביתו של הרב שך שהלך לעולמו, ומקלב נאמן ביתו של הרב אלישיב, שגם הלך לעולמו.

המנהיגים החדשים הם הרב לנדו והרב הירש, וטבעי שההנהגות החדשות תעצבנה את החצרות שלהם כלבבם.

ככה עובד מינהל תקין, בלי בג"ץ ובלי בצלם, ולא כמו בכירי המשפט והפרקליטות שלנו שהם מסמר בלי ראש.

הנאמן של הרב שך היה הרב רביץ, שגפני העיף בביזיוןהסטורי

גדול הרבה יותר, מהבזיון שעשו לו השבוע.

כשהרב שך זצ"ל כבר לא היה, גפני הפעיל את מלא המניפולציות, כדי לנטרל את הרב רביץ (שאגב, בשונה מגפני באמת היה תלמיד חכם), דאג שב'יתד' לא יזכירו אותו במילה, למרות שזה הבטאון של התנועה שהוא עמד בראשה.

אפילו כשהרב רביץ נפטר, ביתד הוא לא הוזכר, לא הוספד, לא נערכו עליו כתבות. האבסורד היה שתנועת דגל התורה וכל הגורמים המסונפים אליה - שמו מודעות אבל עליו - ביתד, אבל בכתבות ובטורים לא היה לו זכר (או זייכער).

על דאטפת אטפוך על מלא.

למען ההגינותאיתן גיל

הח"כים הראשונים שנבחרו לכנסת מטעם דגל התורה היו רביץ וגפני. מאוחר יותר נכנס מקלב מקורבו של הרב אלישיב, שהתחמם על הקוים. רביץ פינה מקום, גפני התקדם, ומקלב סומן מספר 2.

38 שנים היה גפני בכנסת, תקופה מרשימה ללא ציניות. שורשיו חסידיים והוא חובש ספודיק בשבתות ובחגים, ובמובן מסויים הוא סדין אדום בעיני ליטאים רבים.

רביץ לא 'פינה מקום' מרצונו, גפני דאג לפנות אותו...הסטורי

יכול להיות שאתה צודק, אבל לא מצאתי לכך שום מקוראיתן גילאחרונה

ידוע שנפטר זמן קצר מאוד לאחר פרישתו או שהופרש מהכנסת.

גם אייכלר עוזבקבלה

אולי יעניין אותך