http://www.kav.org.il/b1369.html
איך הסתיימה השביתה באל על נגד "השמים הפתוחים"? בעזרת צ'ק שנתי מובטח של כמעט חצי מיליארד שקל שאנחנו, משלמי המיסים, נרשום לפקודת אל על "לכיסוי הוצאות האבטחה" (עד כה השתתפנו ב-60 אחוז מהוצאות האבטחה, ומעכשיו נשתתף ב- 97.5 אחוז). והופ, מחיר הקוטג' עלה בעוד 3 אגורות.
(חצי מיליארד) 500 מיליון שקל לשנה עבור הוצאות אבטחת צי זעיר של מטוסים (בכל קנה מידה עולמי) ומספר קטן של דלפקי צ'ק-אין של אל על בשדות תעופה בחו"ל? אל תטעו, ים אנשי האבטחה שאנחנו רואים ולא רואים בנתב"ג אינו של אל על, אלא של רשות שדות התעופה.
הסכום הזוי בכל קנה מידה. מפתיע, ובעצם לא כל כך מפתיע, שפקידי המדינה הסכימו בשמחה לחתום על הצ'ק. הושגה "פשרה".
אם מאבטח מרוויח בערך 12,000 ₪ ברוטו לחודש, אז הוצאות המעסיק עומדות על כ- 180,000 ₪ לשנה למאבטח במשרה מלאה. אז כמה מאבטחים ואנשי מנהלה אפשר להעסיק בתקציב שכר של 400 מיליון ₪? (יתר 100 המיליון הקצבנו להכשרה, הדרכה, הסעות, לינות וכדומה). מחלקים ומקבלים כ-2,220 מאבטחים במשרה מלאה. אז כפי שאמרנו, אל על צריכה בערך כעשירית אנשים ממספר זה – אז איפה יתרת הכסף?
לכתבה בשלימותה:




