נשמור על עולם התורה - בנטלפרוש כנפיים

ומה שבטוח אחרי הקיצוצים עולם התורה בסכנה
את הישיבות קיצצו ב40% זה הקיצוץ הכי גדול שלפיד עשה..

בנט הצביע בעד התקציב אז איפה בדיוק הוא שומר על עולם התורה???

תמשיכו להצביע למי שעוקר את התורה!

רגע רגע רגעמרדכי

בס"ד

תן לו צאנ'ס ותחכה (ונחכה) לראות מה יהיו תוצאות הפגישה בין רבני איגוד ישיבות ההסדר ואיגוד הישיבות הגבוהות לבין הבית היהודי

ניתן לו צאנס מה שבטוח בנט אלוף בדיבורים.לפרוש כנפיים
לבטל את תקציב הישיבות ויפה שעה אחת קודםמשה

התקציב הזה גורם לתלות מסוכנת מדי של המערכת התורנית בשלטון, ופרשת ישיבת עוד יוסף חי תוכיח.

אי אפשר גם לתמוך בתקציב הישיבות וגם להתבכיין אחר כך שראשי ישיבות ההסדר ואחרים לא תמכו בסרוב פקודה. בעל המאה הוא בעל הדעה.

נכון,אבל ישיבה צריכה להתקיים איך שהוא...הסטלן הקטן
בנט: "נשמור על עולם התורה והוא לא ייפגע"!לדבר יפה

אלא ש''בסך הכל'' - -

@ראשי ישיבות שלא יעמדו ביעדי הגיוס ילכו לכלא

@יוטלו סנקציות אישיות ופליליות על בחורים שרוצים ללמוד גם בגיל 21

@תקופת שירות ההסדר תורחב

@בתי כלא צבאיים לכל בחור שלא יוגדר כ''עילוי'' וירצה להמשיך ללמוד.

@בשנת 2017 כולם בצבא.

וכל זה ''לתפארת'' מדינת ישראל    ו''להבטחות'' של השר בנט  ''אחיהם'' של אחיו החרדים...

ומי כבר מדבר על ההקשבה לרבנים? זה בכלל לא בלקסיקון...

בושה וחרפה!.

מצביע בית יהודי מאוכזב בפעם הבא אצביע בעזרת ה' רק עוצמה לישראל.

אחד לאחד.אלעד

@ראשי ישיבות שלא יעמדו ביעדי הגיוס ילכו לכלא. שקר וכזב. לא היה ולא נברא, ולא סביר שיברא אי פעם.

@יוטלו סנקציות אישיות ופליליות על בחורים שרוצים ללמוד גם בגיל 21. שקר וכזב. רק היום ידונו בנושא שעומד בסלע המחלוקת בין יש עתיד לליכוד ולבית היהודי, שמתנגדים להטלת סנקציות כאלה בכל תוקף, ומשמעותיים לשיח ולדיון על כך הרבה יותר מח"כים חרדים, גם אם היו בממשלה.

@תקופת שירות ההסדר תורחב. תקופת שירות ההסדר הורחבה ל17 חודשים בלבד, למרות ההסכמים וההתעקשות שהיא תורחב לשנתיים ואף יותר. וביננו- זה בכלל לא נורא, ולא בכדי לא ראינו ראשי ישיבות או בחורי הסדר שיצאו למחאות על הנושא הזה.

@בתי כלא צבאיים לכל בחור שלא יוגדר כ''עילוי'' וירצה להמשיך ללמוד. למזלינו חוק זה תואם דעת רבים מגדולי ישראל, ראשונים ואחרונים, שסוברים שע"פ דיני התורה הקדושה, על עזרת ישראל מיד צר יוצאים כמלחמת מצווה. ומי שלא יוצא נענש. פעם העונש היה מלקות והיום מקובל יותר להושיב בכלא. אתה מעדיף לחזור להלקאות?

@בשנת 2017 כולם בצבא. אמן.

יוטלו סנקציותמושיקו

ועדת פרי אישרה הטלת סנקציות פליליות על משתמטים

ועדת פרי אישרה את הסעיף בהצעת החוק אשר מטיל סנקציות פליליות על משתמטים משירות ובכללם תלמידי ישיבה. שר הביטחון משה (בוגי) יעלון הצביע נגד החוק, כמו גם השר אורי אריאל. השר עמיר פרץ נמנע.

בקיצור עוד כמה שנים יפתחו שני ישיבות חרדיות חדשות  - ישיבת כלא 6 וישיבת כלא 4.

מה שבטוח- זה יספק הרבה מקומות עבודה חדשים!!+mp8

קבלנים שיבנו וישפצו את בתי הכלא, יבנו שם בתי כנסת, מקוואות, יכשירו מטבחים, מלצרים, טבחים,

סוהרים, אנשי ניקיון, אנשי צוות,

איזה יופי!!!

שתי ציפורים במכה!!!

מבריק הלפיד הזה, איך לא חשבנו על זה קודם????

את באמת חושבת,אלעד

שמישהו חושב ברצינות להכניס עשרות אלפי צעירים חרדים לכלא?

אני לא מייחס לזה יותר ממשאלת לב חולנית בעלמא, שאינה מבוססת במציאות.

מכל מקום, לעניינינו עולה כי הבית היהודי אכן מתנגד למהלך כזה, וראוי גם לקרוא את הפסקה הבאה:

[מאתר גל"צ, היחיד שפתחתי עתה]

בסביבת ראש הממשלה ובכלל בליכוד רואים בקולות המשבר הקואליציוני מצד יש עתיד ביומיים האחרונים מהלך יזום מצדו של יאיר לפיד, במטרה להשיג הון פוליטי. במפלגת השלטון אומרים כי זו נסיגה זמנית בלבד, עד לאישורו המוחלט של החוק הוא צפוי לעבור שתי מסננות נוספות - בממשלה ובכנסת, שם יטופל החוק בוועדה בראשותה של איילת שקד מהבית היהודי, שמתנגדת באופן נחרץ להטלת סנקציות פליליות.

גם בעמנו אל לא חשבו שיכניס הורים לכלא..מושיקו

אני לא באמת חושבת שום דבר.+mp8

אני רק חושבת שמי שחבר לאנשים אובססיביים וחולניים כאלה-

שההיגיון בכלל לא מעניין אותם- כי הם באיזה טראנס של לא יודעת מה-

ראוי שיעשה איזה חשבון נפש.

ואני קצת חושב, בכל זאת,אלעד

ובוחר במי שעומד בפרץ ומנסה לעכב ולעצור ולמנוע את המהלכים אותם את כואבת.

החרדים לא היו עושים את זה, גם אם היו להם 10 שרים בממשלה.

הכול ספינים תכלסמושיקו

החוק אמור להתחיל עוד 4 שנים שעד אז יש סיכוי שהחרדים יכנסו לקואליציה ויבטלו את זה

כן, הפזמון הידוע, "להשפיע מבפנים".+mp8

לא נראה לי שאתם בעצמכם מאמינים בזה.

ברור ששום שינוי משמעותי לא יקרה כאן- רק אולי ייבוש תקציבי קצת יותר מאסיבי של הציבור החרדי.

רק שהשיח הציבורי- 

בו מתירים את דמם של ציבור אחר- בדרך כלל חוזר כבומרנג לכל מי שבוחר בזכות השתיקה בעת ההיא.

(ע"ע המפלגות החרדיות ושתיקתם בשעת הגירוש)

כל עוד הדתיים והחרדים יעמדו בשני צידי המתרס ויתחברו כל פעם לפריץ כדי לזכות בעוד קצת מנעמי שלטון-

שניהם ימשיכו לחטוף.

עכשיו הדת"לים על הסוס.

אבל כידוע- סוס הוא סוס, ולפעמים מעיף בבעיטה את רוכבו.

חבל שכל כך הרבה שנים לא לימדו את זה.

מה הקשר ל"להשפיע מבפנים"??אלעד

וכי איך ניתן בכלל להשפיע מבחוץ?

את סוברת שהפגנות ומחאות ועצומות מחוץ לכנסת יזיזו משהו? היתה הפגנה גדולה ואלימה של פלך חשוב מהציבור החרדי לפני שבוע, היו אין ספור עצומות, וטלפונים, ופשקוילים, ופגישות דחופות ו"חיוביות"- ולא יצא מזה כלום. גורנישט.

מכל מקום,

אני קורא את ההודעה שלך ותוהה האם סתם לא הבנת אותי, או שבחרת להגיב לא קשר

במה בדיוק ניכרת העמידה בפרץ והעיכוב והמניעה??+mp8

(ע"פ דבריך)

בזה שכביכול הם "בפנים"- ויכולים להשפיע על מהלך העניינים, לא???

מה שיכול היה לסייע- לו היהיר לא היה יודע שיש קבוצה נכבדה של חברי כנסת  דתיים

שמעניקה רשת תמיכה רחבה להימצאותו בממשלה ולמהלכים שלו בה.

לא נכוןאלעד

1. את יכולה לראות את ההודעות שכתבתי קודם בשירשור זה, שם ההצלחות וההצלחות שבדרך (בע"ה) כבר נכתבו. בהקשר לנושא הזה של וועדת פרי והסנקציות הפליליות: א. לעומת אורי אריאל  (הבית היהודי) שחבר בוועדה והצביע נגד, הח"כים החרדים מתוקף התעקשותם להשאר במעמד נמוך משל שר לא היו יכולים כלל להשתתף ולהתנגד למהלך. ב. ההחלטה טעונה אישור של שר הביטחון בוגי יעלון (ליכוד), שעקב התנגדותו להחלטה לא ברור בכלל אם יאשר אותה. ג. ההחלטה תעצר בכל מקרה כשזו תגיע אל אילת שקד (הבית היהודי), שכבר הודיעה שתבטל אותה. ד. גם אם הכל יעבור בניסי ניסים של הס"א, החוק עתיד לחול רק בעוד 4 שנים תמימות, שזה נחשב כעידן שלם בפוליטיקה הישראלית.

2. ליאיר לפיד אין שום בעיה לפרק הכל ולפזר את הקואליציה,

וככה הוא מתנהג, כמו ילד קטן ויהיר, עם או בלי קשר לנוכחות של הבית היהודי בממשלה.

ובאופן היפוטטי לחלוטין, גם אם המשלה מתפזרת קשה לראות ממשלה חדשה שמורכבת מחרדים ולא פשוט חוזרת על עצמה בשינויים קוסמטיים בלבד.

3. אבל אין גבול לצביעות שלך.

וכי החרדים הוכיחו שהם כן "מוסרים את הנפש" ומוכנים להפרד מהכסא החם והמרופד שלהם לטובת הערכים שלהם?

(ועוד לא הזכרתי שכאן הבית היהודי דואגים ככל יכולתם, ומפסידים על זה קולות רבים מהמחנה הלאומי- דווקא עבור ציבור שמבזה ומכפיש אותם ולא היה נוקף אצבע לו הם היו בכנסת והסוגיה המדוברת היתה גזרות על הדתלי"ם).

הרי המפגות החרדיות וש"ס הוכיחו פעם אחר פעם, קדנציה אחר קדנציה, שללא שום קשר לזהות הממשלה והמגמות אליה היא חותרת- הן יהיו חלק בלתי נפרד ממנה. עד שקצה מהם נפש העם והם נשלחו אחר כבוד לאופוזיציה.

ההצלחות לדעתו של בנט הן אכן-אם היית

"לשמור על עולם התורה" בגודל של עד 1800 איש ולא יותר.

ולכן הוא אכן מבחינתו המצב הנוכחי של החוק הוא הצלחה מסחררת. הוא כביכול "נגד" סנקציות אבל לא יעשה מהומות חצי ממה שיאיר לפיד עושה נגד הסנקציות . רק ידבר נינוחות.

זה בערך כמו שהוא היה "בעד" חוק עמאר-אריאל.

סתם פוליטקאי שמדבר יפה. כדי להרוויח אולי עוד כמה קולות . מתחבר ליאיר לפיד , עונה אמן על כל ציוציו ו-"דואג לעולם התורה".

האמת - קראתי עכשיו את נאומו של לפיד. הוא דואג לעולם התורה ממש כמו בנט - בצורה שהוא חושב שזו דאגה.

קוראים לזה - "פטרנליזם". (אני אלמד אותך מה טוב בשבילך. אני אלמד את עולם הישיבות מה זה נקרא לדאוג לו )

ואם דאגתם ביחיד עם לפיד שלחרדים לא יהיה מעמד של שר. אז בטח הם לא יוכלו אפילו "לצייץ" התנגדות ממעמד של שר לא?!?!

אורי אריאל היה מצביע נגד אם בגללו היתה מתפרקת הקואליציה והחיבור הקדוש עם לפיד?!?! תרשה לי להניח לפי ההתנהלות של מפלגת הבית היהודי עד כה שממש לא?!?

אתה לא עונה לענייןאלעד

1. בכל מקרה, אם להגיב לדבריך, אז לפי היהדות המקורית, זאת שמאז התנ"ך ועד לפני כ140 שנה, 1800 איש שתורתם אומנותם בהחלט מספיקים. כל השאר, שילמדו ואח"כ ישרתו, או להפך. לפרנס כוללניקים מבוגרים בעלי נכדים זו לא מצווה, אלא הנצחת מצב לא בריא ולא נכון וודאי שלא יהודי. כאמור בתגובתי הקומת, ישנם כמה וכמה מכשולים בדרך לקבלת ההחלטה כחוק, ואני סמוך ובטוח שהיא לא תגיע לכדי מימוש.

2. החרדים דאגו בעצמם שלא יהיה להם מעמד של שר. מקס' הסכימו לסגן שר. זו פוליטיקה במיטבה? זה פטרנליזם, כהגדרתך.

3. אני מרשה לך להניח, אבל לא נוכל לקבל את זה כקביעה.

_____

אבל אשמח אם תנסה להגיב עניינית לטענות שהעלתי, כאן ולמעלה.

אף אחד לא ביקש מהבית היהודילדבר יפה

''לפרנס כוללניקים'' כהגדרתך.

כן ביקשתי לא לסנקציות פליליות ולא לצרות צרורות מאת הצבא.

מחפש להוציא אברכים לשוק העבודה? בבקשה תסדר להם פטור ומקום עבודה

אבל לכתוב שהמקום של החרדים בצבא, לא יכול להיות ולא יקום ולא יהיה, זה מנוגד לערכיהם ולדעת רבותיהם

כמו שאצלך מנוגד למסור את הר הבית לערבים, ולכן מה שכתבת והצעת זה סתם התעמרות בציבור החרדי

פרי ההסתה של התקשורת

אז בנט דואג לישיבות כמו שהוא חושב שזו היהדותאם היית

המקורית זאת שמאז התנ"ך ועד לפני 140 שנה??

וזה לא פטרנליזם בכלל בכלל לא. הוא לא מבטיח שהוא שומר על הישיבות כמו שהוא חושב שישיבות צריכות להראות.

ואם הוא חושב שלפרנס כוללניקים מבוגרים בעלי נכדים זו לא מצווה, אלא הנצחת מצב לא בריא ולא נכון וודאי שלא יהודי ואני חושבת אחרת - אז הוא יסביר לי שמתוך דאגה לעולם הישיבות החרדיות שהוא דואג להם יותר מהעסקנים החרדים - הוא יכניס אותם לאורח בריא.... והוא לא פטרנליסטי

יופי שהסכמת איתי.

לחרדים לא היו שרים בממשלה הקודמת?? נראה לי שהתלוננתם שכן... (ומה הקשר לפטרנליזם?? ההגדרה שלו היא - אני אדאג לך כמו שאני חושב שזו דאגה לך. גם אם אתה חושב שזה ההפך מדאגה לך)

בנוגע לממשלה חדשה - בנט יכול עכשיו להציע לנתניהו לפרק את הברית עם לפיד ולהכניס את החרדים לממשלה. לא צריך לחכות לבחירות.(וזה אחרי שבכירים בבית היהודי הודו שהדיל בין המפלגות נחתם עוד לפני הבחירות. ופוגגו את כל הטענות של החרדים לא רצו...)

והחרדים נפרדו מהרבה כסאות לטובת ערכים שלהם. כמו שבת וגיוס. רק לא בשביל ערכים "לא שלהם" כמו שלמות הארץ...

זו לא מחשבה של בנטאלעד

אם בישיבות שלכם היו לומדים תורה ולא מתפלפלים בכמה סוגיות עיוניות בגמרא היית יודעת את זה. זו מחלוקת במציאות ולא אתן לך לגרור אותי לדיון עקר בנושא זה.

לחרדים לא היה שר מעולם. גם זה עניין שניתן לבדוק בקלות. חבל על הדיון.

בנוגע לממשלה החדשה- למה לפרק ממשלה שסוף סוף עושה כאן קצת סדר?

יפה זו מחלוקת במציאות.אם היית

ואתה כופה את דעתך על החרדים.

ואתה "שומר על עולם התורה" כשאתה מקצץ בו וגודע אותו.

כי אתה יודע יותר טוב מלומדי התורה ומעולם התורה מה היא טובתו של עולם הצורה.

ניסית לטעון כאילו בעיני בנט ה"סדר" הוא לא הסנקציות וההתעללויות בלומדי תורה. אם כך יש לו אפשרות לקבוע "סדר" אחר.

אז הנה חזרנו לטענה הראשונה של פותח האשכול.

בנט לא "דואג לחרדים ולעולם התורה"

הוא דואג לחנך ולהצר לחרדים ולעולם התורה.

כי זה מה שהוא חושב שכך צריך להראות עולם התורה.

כל טענותיך עד כאן הפכו ללא ברורות....

אלי ישי לא חרדי?? אריה דרעי לא חרדי?? אריאל אטיאס לא חרדי?? משולם נהרי לא חרדי?? יעקב מרגי לא חרדי?? כל אלו היו שרים לשעבר.

אם אתה רוצה להשמע הגיוני אז אל תבלבל עובדות.

חוצמיזה שאף אחד לא יכול להיות שר אם הוא לא בקואליציה. ואפשר היה למנות ועדת סגני שרים ושרים לו נניל הם היו בקואליציה ולא היו שרים. איזו טענה מגוכחת...

כמו בשירשור הארוך הקודם שהתכתבנו, מיד לאחר הבחירותאלעד

גם כאן במקום לנסות להבין אותי את מחליטה מראש מה אני סובר וכותב, ומגיבה בעצם על טענות שאת ממציאה, טענות שאני לא הייתי חותם עליהן מעולם.

לכן ברשותך לא אמשיך לדון איתך.

במילים אתה בקטע הראשון התכוונתי לבנטאם היית

צודקת שהטרמינליוגיה לא היתה ברורה.

כי באמצע עברתי לדבר עליך כאתה.

דרך אגב אתה ככה נוהג בכל פעם שמישהו חושב אחרת ממך ואין לך ממש מה לענות לו?? 

לא בכל פעם אלעד

אני אני משתגע שמכניסים לי מילים בפה,

ובמיוחד בסוגיות מורכבות שאינן שחור-לבן, שאז קל מאוד לפרש לא נכון ולהסיק מסקנות שגויות ואף הופכיות.

.......+mp8

הטענה לצביעותאלעד

מגיעה מצפיה מחברי הבית היהודי לעשות מהלכים (שהם כן עושים! ככל יכולתם! למען המכפישים אותם! וגם מצליחים ב"ה) שמעולם לא היית מצפה מהחרדים לעשות.

לכן לא יכולה לתקיים אמירה כמו "אילו הבית היהודי היו מאיימים בפיזור הקואליציה ומצליחים והחרדים היו נכנסים, היה טוב יותר". להפך. שלי יחמוביץ כבר הודיעה שעל כל פיפס כזה היא תהיה מוכנה להכנס לממשלה, ואז גם החרדים וגם ש"ס וגם הבית היהודי ישארו באופוזיציה ולא יהיה אפילו שר אחד שיוכל למנוע קבלת החלטות מעין אלו שהוכרעו הבוקר.

וחוץ מזה, אני כן מרשה לעצמי להניח שהצבעת לג', אבל לא על זה אני מתבסס.

טוב שזה רק בגדר הנחה. היה מתאים לך לקבוע.+mp8

להבא אלעד
עבר עריכה על ידי אלעד בתאריך כ' בסיון תשע"ג 13:59

ואודה לך מאוד אם להבא לא תערכי הודעות שלך לאחר שכבר הגיבו עליהן

ערכתי קודם. אתה הרי יודע שא"א לערוך אחרי.+mp8

כמה זמן בכלא?מרדכי
נראה לך שבכלל דיברו על זה?אלעד

אני מזכיר שוב:

א. לעומת אורי אריאל  (הבית היהודי) שחבר בוועדה והצביע נגד, הח"כים החרדים מתוקף התעקשותם להשאר במעמד נמוך משל שר לא היו יכולים כלל להשתתף ולהתנגד למהלך. ב. ההחלטה טעונה אישור של שר הביטחון בוגי יעלון (ליכוד), שעקב התנגדותו להחלטה לא ברור בכלל אם יאשר אותה. ג. ההחלטה תעצר בכל מקרה כשזו תגיע אל אילת שקד יו"ר הועדה לשיוויון בנטל (הבית היהודי), שכבר הודיעה מראש שתבטל אותה. ד. גם אם הכל יעבור בניסי ניסים של הס"א, החוק עתיד לחול רק בעוד 4 שנים תמימות, שזה נחשב כעידן שלם בפוליטיקה הישראלית.

א.אם היית

החכי" החרדיים לא מתעקשים להיות במעמד נמוך משר - עיין ערך השרים לשעבר אריאל אטיאס יעקב מרגי אלי ישי וכו'

הם פשוט מתעקשים שלא לדון בכלל בנושא גיוס בני הישיבות. זה מבחינתם לא נושא שיש מה לדון בו.

ומבחינת המדינה הם לא היו בוועדה לא בגלל שהם לא שרים אלא בגלל שבנט התעקש להצמד ללפיד ולהתנגד להכנסתם לקואליציה.

ב. עכשיו הוא אישר אותה בהוראתו של ביבי. למה שזה לא יקרה גם בהמשך? יאיר לפיד אפילו לא צריך להזיע כדי שזה יקרה הוא שולט במדינה שלטון ללא מצרים. (בסיוע הזרוע הנגררת שלו - בנט)

ג. איילת שקד הצהירה אתמול בראיון שהיא בעד החוק. ומה היא תעשה אם יאיר לפיד ישבור את הכלים שוב? ואם שאר חברי ועדתה בהוראת נתניהו יצביעו בעד החוק?!?

ד. אחרי שחוק כזה עובר צריך כוח אימתנים כדי לשנות אותו. כי איזה חבר כנסת יעיז לסכן את הפופולריות שלו ולהראות כאילו הוא נכנע לחרדים?!?!

הויאלעד

א. כשאני מדבר על ח"כים חרדיים אני מתכוון לג', לא ש"ס. לא שומעים מהם לאחרונה, אגב.

ב. מי אישר? אורי אריאל? הוא התנגד. את מתכוונת לבוגי? אולי.

ג. היא היו"ר, ואני כתבתי המ שהיא כתבה היום. מה יהיה? אני לא יודע, וזה לא בסמכותי לדעת.

ד. שום חוק לא עבר. תרגעי. מדובר בהחלטה שצריכה לעבור המון מכשולים בדרך לקבלתה כחוק, וגם אח"כ לא מצליח לראות אותה מיושמת. ודאי לא כשא הושג היום שהיא תחול רק מעוד 4 שנים, קרי- בקדנציה הבאה.

...אם היית

א. החרדים כבר לא בקואליציה ולו בגלל זה הם לא שרים. לו הם היו בקואליציה והיית רוצה שהם ישולבו היית מחליט שזו לא ועדת שרים אלא ועדת חברי כנסת כמו ועדת פלסנר. מצחיק להתלות בזה כאילו בעצם הבית היהודי "מושיע" את החרדים בגלל שלו הם היו בקואליציה הם לא היו שרים.

ב. אמרת שבוגי יעכב. אז כמו שהוא רק עשה קולות עכשיו גם בהמשך הוא יעשה קולות ויציית למלך האמיתי - יאיר לפיד.

ג. היא היו"ר ואמרה ההיפך אתמול. ומחר ההיפך.... גם אני לא יודעת מה יהיה ביום האישור . נותר לי רק לשער לפי ההתנהלות עד עכשיו. חוץ מזהטענת שיש לה יכולת מופרזת בתור יו"ר ועדה - אז זהו שלא.

ד. לאור ההתנהלות עכשיו - החוק עובר או שהכנסת מתפרקת . רוב הפרשנים מעריכים שאופציה א בעלת הסיכויים הגבוהים ביותר.

ושוב - אין "השג" בזה שזה נדחה ל-4 שנים. שום חבר כנסת לא יסתכן אז בלהיות זה שעזר לחרדים להשתמט כשיש חוק שצריך לשים אותם בכלא.

אלעד, מה אתה כותב לי 'שקר וכזב'?לדבר יפה

ראית את החוק?

אני ראיתי!!!

ומה אתה כותב עוד ארבע שנים זה גם שקר כי גם עכשיו כל בחור שלא יתיצב בגיל 17 אוטומטית משתמט והולך לכלא

וכל ראש ישיבה שאיזה מטומטם מועדת פרי יחליט שאיזה בחור שם מתוך מאות לא למד כמה שעות אז הראש ישיבה בסנקציות וכו' עד פליליות ועוד היד נטויה

תבין אלעד לא מדובר בתקציבים, מצד החרדים מדובר בקו אדום לא מדברים על כסף מדברים על ערכים, מדברים על דברים שאצלם זה האלף בית, בלי זה לא מסוגלים לגור כאן.

אתה רואה את זה קורה??אלעד
עבר עריכה על ידי אלעד בתאריך כ' בסיון תשע"ג 13:38

מישהוא במדינה הזאת רואה את זה קורה?

והחלטת הוועדה לא הגיעה להגשה. אין המדובר בחוק.

מניתי לפחות 3 סיבות שכל אחת לבדה יכוהל למנוע את קבלת החוק המוזר הזה,

ואפילו אם הוא יעבור הכל הוא לא יהיה מעשי.

אז אם בא לך לצעוק סתם- תפאדל. אבל אם אתה באמת מודאג- אני שמח להרגיע אותך.

ומתוך אתר כיכר השבת:

גם אנשי הפורום לשוויון בנטל לא מרוצים מחוק הגיוס שאושר ואומרים כי "החרדים יכולים לחייך לעצמם חיוך רחב - הם שיחקו אותה, יאיר לפיד עומד לעשות פספוס היסטורי".

לדבריהם, "במקום להתחיל ולגייס חרדים, כפי שדרש בג"ץ, באופן מידי, מדובר על שירות ערטילאי בעוד שלוש שנים, כאשר כבר תהיה ממשלה אחרת, והחוק יהפוך לאות מתה".

"איזו סיבה בעולם יש לדחות את היישום בשלוש שנים, חוץ מפחד מהתמודדות עם הבעיה האמיתית? אם אלו מסקנות ועדת פרי, אנחנו חוזרים לרחובות, ונזכיר ללפיד את מה שהוא עצמו אמר בהפגנות שלנו רק לפני שנה", מבהירים בפורום.

וועדת פרי להגברת השוויון בנטל התכנסה הבוקר במשרד ראש הממשלה כדי לאשר את הסעיפים האחרונים בחוק לגיוס בני הישיבות, שטרם אושרו בעקבות המחלוקת בין חברי הוועדה שהביאה לפיצוץ ישיבת הוועדה האחרונה.

חברי הוועדה אישרו את הסעיף המטיל סנקציות פליליות. השרים יעקב פרי, משה יעלון, יצחק אהרונוביץ' ולימור לבנת הצביעו בעד, אורי אריאל נגד ועמיר פרץ נמנע.

לפי הסעיף שאושר, אם בתקופת הביניים החרדים לא יעמדו ביעדי הגיוס, יחול על כל המתגייסים חוק שירות הביטחון, כולל הסנקציות הפליליות הקבועות בחוק על מי שמפר אותו, מלבד על 1,800 ה"מתמידים". ככל הנראה תינתן לשר הביטחון אפשרות להחליט על יישום הסעיף.

בנוסף, אישרה הוועדה כי תקופת הביניים תהיה ארבע שנים כפי שסוכם עם הליכוד בהסכמים הקואליציוניים ולא שלוש שנים כפי שניסו ב'יש עתיד' להציע במתווה פרי.

ראה תשובתי המפריכה את שלושת הסיבות למעלה...אם היית

מצחיק מאד לומר כשאין שום התנגדות רצינית ל99 אחוז מסעיפי החוק בקואליציה.

כל הפרטים שלדבר יפה ציין - אין עליהם שום התנגדות אז אין הרבה סיכויים שיהיה בהם שינוי.

המפלגה שלכם פוגעת בחרדים - אל תנסו להתחמק ולהסביר איך היא לא.

תעמדו מאחוריה תגידו "נכון. אנחנו חושבים שהחרדים טועים בדרכם. וכרגע יש לנו כוח. אז נכפה עליהם את דרכינו ונפגע בהם ובאורח חייהם עמוק עמוק עמוק" כי זה בדיוק מה שהיא עושה.

או לחילופין - תתנערו ממה שהיא עושה כרגע. 

אבל לשקר כאילו זה הכל רק אחיזת עיניים.... ולא קרה וכביכול גם לא יקרה .... נו..

כבר לפני חודשיים אמרתם לחרדים "אל תדאגו זה לא מה שיקרה תראו שנדאג לכם יותר טוב ממה שאתם חושבים"

ומשום מה המצב בינתיים רק מדרדר מהפח אל הפחת.

"פלילי" - מה המשמעות?לדבר יפה

ועדת פרי חרצה הבוקר (רביעי) כמעט סופית את גורלו של המהלך להגברת גיוסם של חרדים לצה"ל לכישלון גמור.

עד לפני כמה שבועות נדמה היה שכולם מבינים כי סנקציות פליליות הן מחוץ לתחום. הסיבה היא פשוטה, ברגע שיקבעו בחוק עונשים פליליים נגד תלמיד ישיבה שלומד ולא מתגייס, יהפוך עניין הגיוס מבחינת החרדים ל"שעת השמד", פשוטו כמשמעו.

למי שאיננו מכיר את המונחים נסביר, כי מעיקר הדין יהודי שכופים עליו לעבור על אחת ממצוות התורה נחשב לאנוס, ועל כן הוא פטור מעונש על שעבר את אותה עבירה. לכלל זה יש בימים רגילים רק 3 חריגים, עבודה זרה, גילוי עריות ושפיכות דמים. עבירות אלו אסור לעבור גם במחיר של מוות. אולם, כל הכללים הללו נכונים רק בזמנים רגילים. בשעה שמנסים להעביר את ישראל על דתם אסור לעבור אפילו את העבירה הקלה ביותר ויש למסור עליה את הנפש. עד כדי כך מגיע דין זה, שהוא כולל על פי הגמרא גם את צבע הסנדלים שאיתם יש ללכת, במקום שבו נוהגים יהודים ללכת עם סנדל בצבע מסוים. זמן כזה מכונה בלשון התלמודית "שע
במקום לגרום לחרדים ללבוש את מדי צה"ל תצטרך המדינה להלביש את החרדים במדי אסירים. בחברה החרדית יש מי שמייחלים ליום הזה, אולם מי שמעוניין בהגברת גיוס החרדים לצה"ל צריך לחשוש מאוד מבואו של היום הזה.
ת השמד".

בעקבות החלטת ועדת פרי להטיל סנקציות פליליות על תלמידי ישיבות שאינם מתגייסים, ובמידה שהדבר אכן יאושר בחוק על ידי הכנסת, עניין הגיוס יהפך בחברה החרדית ל"שעת השמד". במצב כזה גם חרדי שעזב את הישיבה לא יוכל להתגייס לצבא, גם אם הוא מעוניין מאוד לעשות זאת. התוצאה תהיה לכאורה כליאה המונית של חרדים בבתי הכלא הצבאיים. במקום לגרום לחרדים ללבוש את מדי צה"ל תצטרך המדינה להלביש את החרדים במדי אסירים. בחברה החרדית יש מי שמייחלים ליום הזה, אולם מי שמעוניין בהגברת גיוס החרדים לצה"ל צריך לחשוש מאוד מבואו של היום הזה.

בפועל, גם המחשבה שבמצב כזה יכנסו החרדים לבתי הכלא היא מחשבה חסרת שחר. אין מי שמסוגל לכלוא את אלפי החרדים שלא יתגייסו בכל שנתון. התוצאה תהיה שהסנקציה הפלילית תהפוך לבדיחה ויחד איתה יהפוך החוק כולו לבדיחה גמורה. אם מישהו מעוניין להגביר את גיוס החרדים הוא חייב להוציא מהחוק את שיח הסנקציות, ובמיוחד הסנקציות הפליליות, להקטין מאוד את המקל ולהגדיל בשיעור ניכר מאוד את הגזר.

מנגד, אם מישהו מעוניין להסיט את האש מעל יו"ר "יש עתיד" לפיד בעקבות הגזירות הכלכליות, על גבם של אזרחי ישראל וכלכלת ישראל, הרי שהמהלך הנוכחי בהחלט משרת אותו.

ובהערת שוליים. בימים האחרונים התלהט מאוד הפולמוס סביב אורך שירותם של בני ישיבות ההסדר, אולם נשכח כמעט מי הוא זה שהניח את המוקש שהתפוצץ כעת. הסוכריה הגדולה של מתווה השוויון בנטל אמורה היתה להיות לכאורה קיצור השירות בצה"ל. צה"ל הציג בפני ועדת פרי מתווה שכזה אולם שתל בו "מוקש" בדמות דרישה לביטול השירות המקוצר של חיילי ההסדר. למעשה אמר צה"ל לוועדה, אם לא תאריכו את שירות חיילי ההסדר אנו לא נסכים לקיצור השירות לכלל חיילי צה"ל.

הטענה שהשמיעו נציגי צה"ל היא, כי על מנת לפצות על קיצור השירות של כלל החיילים יש להוסיף כוח אדם בין השאר על ידי הארכת שירותם של חיילי ההסדר. אולם, טענה זו היא טענה מופרכת. גם על פי המתווה שהציג צה"ל שירותם של החיילים הקרביים לא יקוצר בפועל, הדבר היחיד שיקרה לו הוא שמעמדם של החיילים הללו בארבעת חודשי השירות האחרונים יהיה שונה. מקרב בני ישיבות ההסדר עומד שיעור הגיוס לקרבי על למעלה מ-80 אחוזים. ממילא, הארכת שיעור חיילי ההסדר לא תפתור לצה"ל שום מצוקת כוח אדם.

העניין הוא פשוט, כבר שנים שבצה"ל אוהבים את ההסדרניקים אך מאוד לא אוהבים את מסלול ההסדר. צריך לומר באופן אמיתי שזה מסלול שגורם לצה"ל הרבה כאב ראש. בצה"ל רוצים את ההסדרניקים קרביים באותה מידה, חדורי מוטיבציה באותה מידה, אך משרתים הרבה יותר זמן. הרצון כשלעצמו הוא לגיטימי וכך גם פתיחת הדיון. אולם קביעת התנייה בין הארכת שירות ההסדרניקים לקיצור משך השירות לכולם הוא תרגיל מלוכלך ושיקרי שמטרתו היא אחת, הפעלת לחץ לא הוגן על חברי הוועדה.

יפה הבאתאלעד

ואני מצטט:

"בפועל, גם המחשבה שבמצב כזה יכנסו החרדים לבתי הכלא היא מחשבה חסרת שחר. אין מי שמסוגל לכלוא את אלפי החרדים שלא יתגייסו בכל שנתון. התוצאה תהיה שהסנקציה הפלילית תהפוך לבדיחה ויחד איתה יהפוך החוק כולו לבדיחה גמורה. אם מישהו מעוניין להגביר את גיוס החרדים הוא חייב להוציא מהחוק את שיח הסנקציות, ובמיוחד הסנקציות הפליליות, להקטין מאוד את המקל ולהגדיל בשיעור ניכר מאוד את הגזר."

והנה חלק מכתבה גדולה של אתר nrg מעריב, העוסקת בהתנגדות הבית היהודי להחלטה:

אריאל תוקף

בפתח הדיונים התייחס שר הבינוי והשיכון, אורי אריאל (הבית היהודי) להסכמים הקואליציונים שחתמה מפלגתו עם "יש עתיד", והבהיר כי בין ההבנות שנחתמו בנוגע למתווה השוויון בנטל היו כי לא יוטלו סנקציות פליליות על חרדים. ורמז כי התעקשות יש עתיד בנושא נובעת מ"צרכים אחרים שאינם משרתים את המטרה המרכזית". 

אוריאל תקף את התנהלות מפלגתו של לפיד ואמר: "לא ראוי שבמשך היומיים האחרונים מידרתם אותנו. נעלמתם למרות בקשתנו להיות שותפים להבנות, החלטתם שלא לשתף אותנו בהחלטה הזאת, ובכך הרחקתם את המטרה. מה שאתם מציעים זה להרחיק את האפשרות לגייס חרדים ולהרחיקם מלהיכנס לשוק העבודה. מקרבים ביד ימין ומרחיקים ביד שמאל". 

שר השיכון ציין כי מפלגתו ביקשה להיות מעורבת בתהליך בימים האחרונים, אולם לא הייתה הידברות מצד יש עתיד. "ביקשנו להיות ב'לופ'- לא נהגתם בהגינות כשלא הייתה הידברות ביומיים האחרונים. ביקשתי שלוש פעמים ונדחיתי. הייתה הבנה בין שתי המפלגות- מתווה משותף, ועכשיו רומסים אותו ברגל גסה. אני לא מבין מה העניין ובשביל מה לשבור הבנות שלילות ושעות רבות הושקעו בכל מילה שנכתבה בהן". 

בתגובה לדבריו, קרא לעברו יו"ר הוועדה פרי: "אתה מגזים". בתגובה קרא אריאל לפרי לעמוד בהסכמים הכתובים: "אתה התעקשת להכניס את ההבנות ואתה פועל הפוך. מועך את ההסכם. אם אתם חושבים שאפשר להפר הסכמים קואליציונים, זה בסדר כל אחד יפר לשיטתו. אולם אתם תגרמו לנזקים שקשה מאוד לתקנם. המעשה שלכם פירושו זלזול בהסכמים שאתם חתומים עליהם. מה שאתם עושים מרחיק שנות אור את החרדים".

פרי השיב כי הוא  לא רואה בכך הפרה של ההסכמים הקואליציוניים וכי מפלגתו לא רצתה להפר את המתווה לשוויון בנטל. "אלו אילוצים שנובעים מכך שאי אפשר להטיל סנקציות כלכליות. נכון שזה לא צמוד למתווה אבל זה האילוץ. אני מקווה שהנבואה שלך לא תרחיק את שירות החרדים. חיפשנו ולא מצאנו דרך אחרת". 

נציגת משרד המשפטים בדיון התייחסה לאפשרות להטיל סנקציות כלכליות על משתמטים ואמר כי "מעולם לא אמרנו שאי אפשר להטיל סנקציות כלכליות". 

עמיר פרץ העלה פשרה לפיה: "כיוון שלסנקציות הכלכליות אין את העוצמה הנדרשת, וסנקציות פליליות זה צעד אחד רחוק מדי, אני מציע שחוק שירות ביטחון ייכנס לתוקף, אבל בשנה הראשונה יעשו רק עבודות שירות (במקום כניסה לכלא). מן שירות לאומי בכפיה. וכך תהיה עמידה אל מול החוק". 

אולם אריאל אמר בתגובה כי "צעד כזה יפגע באופן מעשי בהשתלבות שלהם בשוק העבודה. יהיה להם רישום פלילי וחצי מהעבודות יהיו חסומות בפניהם".

אתה אולי צודק אבללדבר יפה

עצם הסכמה עם חוק שהגדרתו הוא הצבת לומדי תורה כ''משתמטים פליליים''

מצד הבית היהודי, כן,,,   [אם יש התנגדות אמיתית אז תפרשו מהקואליציה, ועוד שזה מנוגד לאמירות פופוליסטיות זולות של ''דאגה'' לציבור החרדי].

הוא חציית קו אדום.

אתה יכול לכתוב שאני מצביע ג' זה לא העניין, אבל בפעם הבאה לא אצביע בית יהודי ואני מקווה שעוצמה לישראל תשתתף ותקבל את כל ה14 מנדטים אמן

אבל אתה קורא, כמוני, שהבית היהודי לא מסכימים לזה.אלעד

לפרוש מהקואליציה זה לא פתרון קסם. לעיתים זו בריחה מאחריות, ולא בכל סיטואציה נכטון לנפנף בזה, במיוחד לאור העובדה ששלי יחימוביץ' מייחלת לרגע הזה כדי להכנס ואז הבית היהודי יוכל להתנער מאחריות ולצאת טוב מהעסק אבל יהיה באמת אוי ואבוי לעולם התורה..

קודם כללדבר יפה

גם בהנחה שלא מסכימים "עם זה" (פלילי),

הצהרה כזאת אינה אומרת שמתנגדים, כי לבסוף יצביעו בעד החוק..................... וזה החוצפה שבדבר שאומרים ש'אנחנו בעד עולם התורה' ומביעים הסכמה בהחרבתה  (הלואי ואתבדה)...       מה נראה לך שאיילת שקד ובנט יצביעו נגד החוק? הרי לשם כך התחתנו עם יאיר לפיד............................  כדי לשאת בנטל האלונקה של שבירת עולם התורה...,

חוץ מזה מה עם ההסכמה עם שאר סעיפי החוק?  מה עם ההסכמה על זה שהבחור ה1801 שירצה ללמוד יגוייס לצבא בכוח ???

זה נקרא לשמור על עולם התורה?

מה זה סתם סיסמאות? איך אתה קונה את הלוקשים האלו?

אני לא יודע אם יצביעו או לאאלעד

אני כן יודע שמפלגת הבית היהודי לא חרתה על דיגלה פגיעה בעולם התורה חלילה, לא משתוקקת לשבור את עולם התורה, הגם שבאופן אישי אינני חושב שהחרדים הם שמחזיקים שמונופול (אם ישנו כזה) על "עולם התורה" ו"דעת תורה" וכד'

וודאי שלא לשם כך הצטרפה ליש עתיד.

אני רוצה לראות את החוק. אפשר?

אלעד יקירי, למה אתה מתחמקלדבר יפה
עבר עריכה על ידי לדבר יפה בתאריך כ' בסיון תשע"ג 15:32

בנט מצהיר כל הזמן ש"הוא ישמור על עולם התורה"

אני אומר זה שקר וכזב פופוליזם ענק

אז אתה מגלגל עם הלשון!!    ואתה גורר את השיחה האם ''עולם התורה'' הוא ''מונופול'' של החרדים או לא, מה הקשר בכלל?????  מה זה הקשקושים האלו???

מה צריך לראות בחוק - הכל כתוב בתגובות הקודמות ובאתרי התקשורת

מה לא מובן בזה ש6000 בחורים י ח ו י ב ו  להתגייס בגיל 21 [עד ייעודם כפושעים לאומיים]?  וכי נתינת פטור ל1800 פירושה 'לשמור' על עולם התורה?   לא אדבר מהסעיפים הנוספים שבחוק שאתה 'רוצה לראות', אסתפק בזה.....

[אמרתי כבר לא צריך תקציבים לא צריך שום דבר רק אל תפריעו... רק אל תגדירו לומדי תורה כפושעים... רוסיה? ...].

אתה יכול להגיד שלא מעניין אותך מעולם התורה, בסדר, ותהיה כמו לפיד ושות', אבל לבוא ולזמבר במוח למצביעים התמימים שלך, ול'אחיך' החרדים שאתה, הולך "לשמור"  על עולם התורה? על מי עובדים כאן בדיוק? מה אתה מיתמם לי כאן? בא תהיה אמיתי וכנה עם עצמך...

אתה הרי מסכים ומצביע לשבור את עולם התורה למען האלונקה של הצבא [שלא מסוגל להתאים לערכי היהדות החרדית, שלא מרשה לחיילים החרדים שלו לצאת באמצע כנס לחמש דקות של שירת נשים?]

מה אנחנו מטומטמים מה זה הסיסמאות הריקות מתוכן הללו??????????????????

אני רוצה לראות את החוקאלעד

בדיוק כדי לא להתפס לפופוליזם שכתוב בתגובות הקודמות ובאתרי התקשורת.

אני רוצה לראות בדיוק על מה בלשון ההחלטה השר אורי אריאל, החבר היחיד בוועדה הזו מטעם הבית היהודי- התנגד. ואיזו החלטה איילת שקד הודיעה שתבטל, מתוקף תפקידה כיו"ר הוועדה לשיוויון בנטל.

ונפתלי בנט, לאורך כל הדרך ובעשרות האמירות שהוא שיחרר לתקשורת לפני ואחרי הבחירות, הזכיר שהוא לא היחיד שמשפיע ולא על פיו ישק דבר, והוא מבטיח להתאמץ כדי להגן על עולם התורה של החרדים.

אי אפשר להכחיש שהוא עובד קשה לשם כך, ומפסיד לא מעט בזירה המגזרית והפוליטית, וכל זאת כזכור למען מטרה שאינה מטרת בוחריו. הייתי מצפה לשבב הערכה כלפיו כי אנחנו יודעים שהפוך זה לא היה קורה.

ניתן להניח שאם הוא היה יודע אז עד כמה לא הכל תלוי בו אלא ביאיר לפיד שמטלטל את המערכת כל פעם מחדש הוא היה נזהר יותר, אבל בנט עצמו הבטיח להשתדל עד כמה שניתן, ושהוא יעמוד על כך שכל ה"התאמות" לא ייעשו בכפיה. יותר מזה הוא לא היה מוכן להצהיר מעולם, וכרגע חברי מפלגתו (אריאל ושקד) מחוייבים לכך ואנימקווה שיעמדו בלחצים. יותר מזה לא אוכל לומר ולהבטיח.

עם כל הכבוד..לדבר יפה

לבוא עכשיו ולומר ''יום של פשרה'' בעם ישראל

(ראה כאן בערוץ דברי בנט)

ומקובלת על בנט ה"פשרה" הזאת.. של הבלוף של השויון בנטל...

זה נקרא לשמור על עולם התורה?

ושוב, אין לי 'צילום' של החוק, אבל כמה פעמים צריך להסביר לך, שלראשונה בתולדות עם ישראל, באים יהודים,

בתוכם שומרי מצוות, ואומרים לאלפי בחורים ואברכים ''תתגייסו'' [בגיל 21 או בכל גיל לא משנה], ואם לא אז אתם ''משתמטים'', למה כי אתם רוצים ללמוד...

ומה שמקומם כאן, זה השקר הנבזה שאותו אדם נחמד, בעל סבר פנים יפות וחיוך רחב, כנפתלי בנט, אומר מליון פעמים ש'הוא ישמור על עולם התורה', ולמחרת הוא מסכים בפה מלא ל'פשרה' שתשים כל שנה אלפי בחורים ומאות אברכים במצב של משתמטים... והכל תוך פופוליזם של יציאה לעבודה ו''השתלבות'' בחיים הישראליים...    [וכבר כתבתי, והרבה חברי כנסת אמרו את זה, שיש דרך פשוטה לעזור לחרדים להתפרנס בכבוד ולצאת יותר למעגל העבודה, ואין הפתרון לזה צבא בכלל, כמובן.]

מה זה השקר הזה בדיוק?  תראה לא דיברתי נגד לפיד, כי הוא הצהיר כי בכוונתו לצמצם ולפגוע בעולם התורה. דיברתי נגד השקר של הבית היהודי מתוך אכזבה גדולה מהתנהגות כזאת!

אני מבטיח לך שעוצמה לישראל בחיים לא היו מתייחסים ככה לעולם התורה, ואת זה בעז''ה נראה בבחירות הבאות .

האמת שאני קורא את דבריו בכתבהאלעד

ומתרשם מאוד.

הבנתי שאינך מפחד מהתממשות התקנות, ושאינך מצפה מיאיר לפיד לשמור על עולם התורה, ושאתה מאוכזב מנפלתי בנט שהוא לא הצליח לעצור את הפגיעה (הלפחות רעיונית) בה למרות שהוא נורא רצה ואף אמר שהוא יעשה ככל הניתן כדי להצליח בזה.

לעומתו אגב, 67% מהיהודים סוברים אחרת:

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/256619

למזלינו, כאמור, אין כמעט סיכוי שההכרעה מהבוקר תגיע לכדי מעשה, וזה מה שהדגשתי עוד בפתיחת השירשור כי זה בעיקר מה שהדאיג אותי באופן אישי. זאת הרבה בזכות לחצים ועיכובים וכח - שמצויים ב"ה בידי חברי הבית היהודי. ושוב אני אומר: אם הם לא היו שם, כל חלופה אחרת היתה מועילה פחות. ולמי שמכיר את הפוליטיקה הישראלית, מס' המנדטים האפשרי והלכי הרוח הקיימים- לא קשה להוכיח את זה.

אלעד היקר, לצערי, אין בדבריך אפילולדבר יפה

משפט אחד נכון!!   כי ...

אני לא חפץ בהתממשות התקנות.  אני לא קורא ליאיר לפיד שקרן כי הוא לא כזה שקרן, הוא מגלה לכולם מה הוא רוצה באמת... אבל אני כן קורא לנפתלי בנט שקרן כי הוא מצהיר א' ועושה ב',  שלא לדבר על פגיעה בתקציבים שבזה פותח השרשור פתח, אלא על ההסכמה המפורשת לעקירת עולם התורה כפשוטו!

ואם "ההכרעה" כן תגיע לידי מעשה או לא, זה לא אומר שבנט לא שיקר את המצביעים שלו ואת אחיו החרדים.

אשר על כן כמה שתנסה להצדיק את הבית היהודי זה לא יענה ספציפית על דבריי.

חוץ מהאמת הפשוטה שהבית היהודי אם היו מאמינים וסבורים אידיאלוגית בהצהרותיהם המאחיזות עינים כן היו יכולים לשנות במציאות. המציאות הוא שההתנגדות היחידה של אורי אריאל היתה לענין הפלילי. ולא בעקרון הפגיעה בעולם התורה. בהפיכת אלפי חפצי לומדי תורה בשנה למחוייבי גיוס.

הבית היהודי היו מסוגלים להצהיר מה שאפילו ח''כ מיכאלי מהעבודה, הצהירה. עם כל הכבוד.

ושוב, הנני להבטיחך כי אם למפלגה זאת היו קוראים עוצמה לישראל הם לא היו משלימים עם מצב זה. לא היו מסכימים עם מצב זה. היו באמת מנסים לעזור לעולם התורה. ובד בבד גם עם מקומות עבודה לחרדים, ולא ל''השתלבותם בחברה'' כאילו הם כת של מנגולים מאפריקה בלתי מתורבתים שצריך לחנך אותם....

הבית היהודי אינו יותר מאכזבה, ובושה גדולה לכל שומר מצוות ומסורת בעם ישראל.

שלי יחימוביץ לא מייחלת לכניסה לממשלהאם היית

החרדים וביבי התחננו אליה להכנס לממשלה

והיא סירבה ומסרבת בכול תוקף.

נא למצוא תירוץ חדש למה הבית היהודי כזה רכרוכי ומפחד מהצל של עצמו...

היא סרבה אזאלעד

אולי כדי למנוע מהממשלה לקום.

כיום היא מכריזה מעל כל במה אפשרית שברגע שבנט ימצמץ בנושא השיויון בנטל או בקידום תהליך השלום היא תשמח להציע עצמה במקומו.

מפחד? רכרוכי? את יודעת מה כבוד הרבנים גפני וליצמן היו עושים במקום הבית היהודי? כלום.

ולא כי הם לא היו רוצים, אלא כי הם פשוט לא היו יכולים.

תמימות אופיינית- 'לא יכולים'...לדבר יפה
תגיד לי שאינני צודק.אלעד

אמרתי לך: אינך צודק...לדבר יפה
תן לי קישור אחד להכרזה כזו של שליאם היית

כי אני לא מוצאת שמץ לכזה דבר גם לא באתר הפרטי שלה.

ואתה איכשהו מוצא את זה למרות שאת סעיפי חוק השוויון בנטל שמובאים בהרחבה ובפירוט עם סכמות והמחשות בכל אתר חדשות שמכבד ולא מכבד את עצמו אתה לא מוצא.

אשמח ללשון החוקאלעד

בנתיים כולכם מדברים עליו ולא מעניקים לי את הזכות לעיין בו

ובחיפוש של רגע, אמנם בהקשר המדיני אך היא אמרה דברים דומים גם בנושא השיוון בנטל:

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/252625

בבקשה, (מאתר חרדי כדי שתוכל לראות תגובתם)לדבר יפה
היות ואתה "מאד" מתקשה לראות מה החוק.אם היית

כמו נפתלי בנט שאיכשהו לכל הדרך מדבר על כל מיני תת סעיפים קטנים שבהם כביכול הוא "שומר" על החוק ומתעלם כביכול לא הכיר את ההסכמים הקואליציוניים ומסקנות הוועדה שמופצות בכל פינה ברשת.

קבל:

(אני לא מצליחה להעלות תמונות. מי שיוכל להעלות את התמונה שנמצאת בכל כתבה בYNET עם עיקרי החוק לכאן- אודה לו. כתבה למשל -http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4385673,00.html)

אני בטוחה שהיה קשה לך מאד להכנס לאתרים אחרים חוץ מאתר הבית של בנט - בשבע. שמתעלם כמוהו וכמוך מסעיפי החוק. כביכול זה משהו ערטילאי שלא קיים. ואז אפשר לדבר "לא שמעתי, לא ראיתי, אשמח ללשון החוק" (ברמז עבה - אתם מדברים על דברים שלא קיימים - אז הנה העובדות)

רק משהו קטןמרדכיאחרונה
בס"ד

אחרי פרסום הכתבה אמש שתתפרסם היום גם בבשבע, אני כבר לא כ"כ בטוח שפה בערוץ הוא עדיין הערוץ של בנט, אבל כן של חבר'ה אחרים מהבית היהודי
אלעד אני חושב שחברת הכנסתלדבר יפה
עבר עריכה על ידי לדבר יפה בתאריך כ' בסיון תשע"ג 16:19

מירב מיכאלי -בניגוד לתמימותך המעושה-

משכילה להבין טוב יותר מה שהולך כאן...

"ח"כ מרב מיכאלי (העבודה) הגיבה על החלטות ועדת פרי ואמרה "רשימת צעדים פופוליסטיים, אלימים, ולגמרי לא שוויוניים, שאין להם קשר למציאות ולא יוכלו לקרות. עושים עלינו סיבוב של יחסי ציבור אבל זה לא יביא לגיוס חרדים, לא תועלת למדינה, אלא נזק: ועדת פרי, שקיימה את כל ההליך בלי לדבר עם קהל היעד שלה, מחרחרת מלחמה חברתית ומלחמת תרבות הרסנית בישראל"

"    "אחי החרדיים"? אנחנו רואות ורואים מה עשה יאיר לפיד לאלה שהוא קרא להם "אחי העבדים" ועכשיו מכביד עליהם את ידו. גם בחוק הזה האחים היחידים שהוא דואג להם הם מצביעי נפתלי בנט, הוא באמת אח שלו", הוסיפה ח"כ מיכאלי.

מעניין איך ביבי ימכור את זהרועישםטוב

עוד שניה נחתם הסכם עם איראן שבמקרה הטוב יישמר עד סוף כהונת טראמפ ואז חזרה להתחמשות הגרעינית,

עשרות אלפי טילים בליסטיים, ופרוקסים מכל עבר, ישנים וחדשים.

עזה: כפרס על ה-7/10, בונים להם רצועה מודרנית יפהפייה.

מתוך ישראל היום של היום: במועצת השלום מקדמים את התשתיות לקראת הצעדים הבאים, ובין השאר הוכנו בוועדות המומחים השונות תוכניות במגוון תחומים אזרחיים, בהם חינוך, תשתיות ופינוי הריסות, לקראת שלב שיקום הרצועה.

לבנון: חיזבאללה יתעצם מחדש עם כל הלקחים שהיו לו, ופעם הבאה יהיה כפול 10 או יותר יותר קשה. כל סבב איתם זה הרבה יותר קשה.

יהודה ושומרון: הטרור פורח.

סוריה: משטר יותר גרוע מהקודם.

תימן: התחמשות מואצת.

כל הארץ: נשק בלתי חוקי במאות אלפים.

אלפי הרוגים

מעל מאה אלף פצועים בגוף ובנפש.

400 מיליארד שקל הוצאה בטחונית.

השם של ישראל ירד בעשרות אחוזים בכל העולם.

במלחמה של שנתיים ו-8 חודשים לא הצליח לנצח אף מערכה ולהפך כפי שנמנה למעלה.

שום דבר לא יקרה בעזה לפני שתוקם ממשלה חדשה בישראלאיתן גיל

מי שירכיב את הממשלה הבאה יתמודד עם האתגרים הלא פשוטים שמנית.

אני מהמר גבוה שלא ליברמן ולא פייגלין ירכיבו את הממשלה הבאה.

תנשום עמוקהסטורי
בנתיים לא נחתם כלום וגם אם יחתם הוא זמני.

בעזה יש מועצה שמקשקשת על תכניות, בנתיים צה"ל עובד, לאט אבל בטוח וטוחן את הרצועה. בהושענא רבא עמדנו על 51%, לאט לאט והרחק מהזרקורים דוחפים את הקו ונמצאים כבר מעבר ל60%.

גם בלבנון, את כל כפרי המגע השיעיים, צה"ל טוחן לעפר. גם אם חיזבאלה לא יפורק לחלוטין, מצבנו הרבה יותר טוב.

בקרוב לשלוש שנים האחרונות, מדינת ישראל בהנהגת נתניהו שינתה את פני המזרח התיכון. התמנון האירני נגדע מזרועותיו וכולו מדמם. הדיבורים של ראש הממשלה ואחרים על 'פסע מהנצחון המוחלט' אמנם היו מוגזמים, הניצחון המוחלט האחרון היה כנראה של אלכסנדר ינאי וגם הוא לא החזיק הרבה, אבל מה שהשגנו במלחמה הזאת, זה הישגים כבירים ומשמעותיים לבטחונינו לדורות - לא פחות מהנצחונות במלחמת ששת הימים.

הגענו לשורה הזוסודית
...וישראל מתרעשים ומתבהלים ואומר להיכן נבוא ונלך להיכן נבוא ונלך, ואומר להם בני אל תתיראו כל מה שעשיתי לא עשיתי אלא בשבילכם מפני מה אתם מתיראים אל תיראו הגיע זמן גאולתכם".

(עד עכשיו מלך פרס התעסק בלהשמיד את כלכלת העולם, וזה עוד לא נגמר  - כי המיצר מלא מוקשים, ותמיד אפשר למקש מחדש, אחרי ש24 מליארד יהיו אצלם)

הג'ינג'י מתחנן להסכם, ולאירנים יש זמן.איתן גילאחרונה
בסבירות 50 אחוז, הנשיא הבא יהיה פרו אירני.

כל המשים ליבואריק מהדרום
כל המשים על לבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה, הרי זה חילל את השם וביזה את התורה וכיבה מאור הדת וגרם רעה לעצמו ונטל חייו מן העולם הבא, לפי שאסור ליהנות מדברי תורה בעולם הזה. אמרו חכמים, 'כל הנהנה מדברי תורה נטל חייו מן העולם'. ועוד ציוו ואמרו, 'אל תעשם עטרה להתגדל בהן ולא קרדום לחפור בהן'. ועוד ציוו ואמרו, 'אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות', 'וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון'. וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות.
רק שבמדינת ישראל, במשך עשרות שנים, כדי לקבל פטורפ.א.

מהשירות הצבאי (תורתו אומנותו), הקביעות וההנהגות הללו נשארו בגדר המלצה בלבד …

אבל ביהדות החרדית באירופה, בארה"ב, בדרום אפריקה, באוסטרליה- כיוון ששם לא קיים הצורך להתחמק משירות צבאי, ואין תמיכה ממשלתית ופטורים והנחות וקצבאות נדיבות בזכות העסקנים הפוליטיים, גם לא קיים מוסד ה"אברכות" במתכונת המוכרת בישראל.

שם הגברים הנשואים עובדים ומתפרנסים ואפילו רבים מהם הם בעלי הון רב.  

אולי מספיק להביא ראיה מאירופה וארה"בקול אומר קרא

באמת שם הם לא מצליחים לגדל אברכים ברמה שיש כאן בארץ חוץ ממקומות כמו ליקווד ששם מוסד האברכים הוא בדיוק כמו פה

וכן תפסיקו לזלזל ולשפוך את כל מה שאתם שומעים מהחילונים כל היום אל תנסו אפילו להשוות בין התורה במושגים והשאיפות שלכם למה שהחרדים מצפים מעצמם אל תשווה אותם לחרדי מאמריקה כי כן הם שואפים להיות הרבה יותר מזה

תסתובב במקומות כמו מודיעין עילית תראה אלפי אברכים שמה שמעניין אותם בעולם הוא גדרים במוקצה או בבונה בכלים שלומדים תורה מהבוקר עד הלילה כן בדיוק ככה וברור לך שעם כל המימרות שלך המספר שעות שלך ביום אחרי יום עבודה לא ישוו לזה והם מקריבים מעצמם המון בשביל זה והאשה שלהם עובדת והם מחליטים להסתפק בזה כדי לחיות חיי תורה

אתה מדבר על אנשים טהורים שעולם המושגים שלהם רחוק כרחוק מזרח ממערב מהעולם שלך

ומי מתפרנס מן הצדקה מה זה הקשקוש הזה למה מישהו מהם ביקש ממך משהו אם אתה מדבר על הכמה מאות שקלים שהם מקבלים מלגה מהמדינה מחודש זה זכות קיום למדינה ואף אחד לא שואל אותך כמו שלא שואלים אותם על מימון להבימה.

כתבתי קצת חריף אבל פשוט כואב לי לאיפה חלקים בציונות הדתית נגררים זה לא ישפיע על שום חרדי כהוא זה הם כ"כ בטוחים בצדקת דרכם אבל אתה ממבט לאחור תתבייש בעצמך איך דיברת על לומדי תורה

נו בסדר... אבל לפחות תשים סימני פיסוק פה ושםנקדימון
לפחות הסיסמאות וההבלים ייראו טוב יותר
כמה מאותאריק מהדרום
לפי עולם קטן 9500 בחודש.
אזoo

לא ממש כדאי להסתמך על מה שכתוב שם

טכנית אברך לא מקבל מהמדינה שקל אחד ישירות תמורת אברכותו

גם את המלגה של כמה מאות השקלים

המדינה משלמת לכולל עצמו ולא לאברך באופן ישיר

שאר ה'הטבות' לא נובעות ישירות מהאברכות

אלא מהמצב הכלכלי

ויש אברכים שמצבם הכלכלי טוב (נניח האישה מרוויחה סכום של 2-3 משכורות) ואז אין להם שום הטבה

נכון שהרבה אברכים נמצאים במצב כלכלי שניתן לקבל בו הרבה הטבות

כמו כל אדם אחר שנמצא מסיבותיו שלו במצב כזה

לא שאני מעודדת אברכות

אבל זו לא הסיבה הגרועה ביותר להיות במצב נזקק

אני אישית יותר מוטרדת מאנשים/ תהליכים שמבזבזים הרבה יותר כספי ציבור

(נניח האבטלה הגלויה והחוסר יעילות במשרדי הממשלה)

מאשר אנשים שבוחרים להיות נזקקים ומקבלים כמה גרושים ממדיניות הרווחה של מדינת ישראל 

עזבי איזה סוג נזקקים את מעדיפהנקדימון
האמירה שמדובר ב"גרושים" היא פתטית.

אחרת למה החרדים כל כך מזדעקים על "הגזירות הכלכליות"?

תשובה: כי זה לא גרושים כמו שהם אוהבים להגיד כשהם במצב רוח מתקרבן (במצב רוח אחר הם יטענו שמגיע להם כמו כולם...).

כל אחדoo

וההגדרה שלו לגרושים

בא נעזוב את ההגדרות בצד ונכתוב את ה'הטבות'

הנחה בארנונה

הנחה במעונות

אולי יש עוד ואני לא זוכרת/ יודעת

מוזמן להוסיף

בכל מקרה ההנחות הללו מיועדות לנזקקים

צריך להיות עני כדי לקבל אותם

זה לא 'משתלם' כלכלית להיות עני כדי לקבל אותם

למה הם מזדעקים?

1. כי זה כסף שחסרונו יכול להחסיר אוכל ותנאים בסיסיים ממשפחות שלמות

כי הם גם ככה עניים עם מלא ילדים

2. כי הם מדברים בשפה שכמעט כולם מדברים פה

'אנחנו מסכנים/ צודקים/ מופלים

אחרים רוצים לפגוע/ לקחת לנו'

בשביל זה צריך לבטל את מדינת הרווחהמשה

(ואת המיסים שמוטלים כדי לממן אותה).

את מדינת הרווחה לא המציאו החרדים. הם רק אימצו אותה.

האמת הפשוטה היא שלא מדובר בגרושיםנקדימון
עבר עריכה על ידי נקדימון בתאריך כ"ו בסיוון תשפ"ו 12:20

לא צריך להתפתל כל כך אלא פשוט לומר את האמת. מדובר בסכומי כסף בעלי משמעות. נקודה.

מי שעני יכול לדאוג לא להיות עני. גם זו עובדה.

הנחות בארנונה הן דבר שנשלט בידי הרשות המקומית, ובערים החרדיות אברך מקבל הנחת ארנונה דרמטית ולא משנה כמה כסף אישתו מכניסה.  גם זו עובדה.

כש'קול אומר' מדבר על גרושים ואז מתהפך ומדבר על מה שמגיע לכולם, הוא משקר לעצמו ולנו. 

לא באמת אכפת לי איך החרדים מסובבים את זהנקדימון
בפועל, ואני מדבר מידיעה קרובה מאוד, גם כשהאישה מכניסה הון עתק משק הבית עדיין מקבל את ההנחה.
יכול להיותoo

שנחשפת לאיזושהי רמאות

זה לא הופך את הסיטואציה לעובדה קיימת גורפת

העובדה הקיימת היא הפוכה ממה שכתבת 

רמאות אחת? הלוואינקדימון

תרבות השקר בנוגע לכספים אצל החרדים היא מדהימה. וכמובן שיש ספרי "הלכה" שנכתבו להצדיק את זה.

לא ארחיב עוד מטעמים של אאוטינג.

אז בעצםoo
עזבנו את ההטבות שהחרדים מקבלים והתחלנו לדבר על הרמאות שלהם?
אני מניח שבגלל שאתה כינית את מה שכתבתי אוסף סיסמותקול אומר קרא

אתה בודק את מה שאתה מדבר עליו

ואני מציע לך לא לצטט מאנטישמיות בעולם שום נתון ממה שכתבת לא נכון אפילו בשביל הארנונה הם מקבלים אותה הנחה כמו כל מי שהיה במצב הכלכלי שלהם

מזל שלא קראת לי "נאצי"נקדימוןאחרונה
ואני יודע בדיוק על מה אני מדבר. יודע יותר מידי.
ההנחה הכי גדולה היא במעונותברגוע

למי שיש כמה ילדים קטנים מדובר באלפי שקלים כל חודש (לכן הם רוצים להעביר חוק דווקא על המעונות).

והמטרה שם היא בעיקר לעודד תעסוקה של שני ההורים, סתם עני שבוחר לא לעבוד לא יקבל את ההנחה הזאת, חוץ מאברכים.

(אני לא בעד לשלול מכל האברכים את ההנחה, אני כן חושב שמגיל מסויים צריך לתת את זה רק לבודדים שיש להם פוטנציאל להיות ת"ח גדולים)

ההנחה במעונותoo

אצל אברך היא עבור האישה שעובדת

או עבור משפחות שמוגדרות משפחות רווחה

אין קריטריון של עידוד עבודה ל2 בני הזוג

יכול להיות שאתה או אחרים רוצים קריטריון כזה

אבל הוא בהכרח יבוא ע"ח נשים שרוצות לעבוד גם אם הבעל שלהם אברך 

מציע לך לבדוק את העובדותברגוע

במשפחות שרק האשה עובדת והבעל מובטל אין את ההנחה.

עד עכשיו משפחות אברכים קיבלו כי הגדירו אותם כמו סטודנטים.

כיoo

הוא לומד כמו סטודנט

הוא לא מובטל 

לא..ברגוע

מטרת החוק היא לעודד תעסוקה, לא למידה.

טונדט שלומד מקצוע יתחיל כנראה לעבוד בסיום התואר, לכן נותנים לו כבר עכשיו עזרה, בשונה מאברכים שלפעמים נשארים בכולל עד 120.

כן לעודדoo

והוא אכן עודד ומעודד חרדיות לצאת לעבוד ולהפחית את העוני במגזר החרדי

לעודד את 2 ההורים זו פרשנות שלך/ של אחרים

יש קריטריונים בחוק

לא פרשנות ורצונות של אנשים

כשרוצים לשנות אותם

צריך לקחת בחשבון את ההשפעה האמיתית שתהיה

(יש נשים שיפסיקו לעבוד בגלל זה ומשפחות שיהיו יותר נזקקות)

קשה לי להתווכח על עובדותברגוע

החוק נועד לעודד את שני ההורים לעבוד.

אם הבעל לא עובד/לומד מקצוע הם לא יקבלו הנחה, זאת עובדה.

חחח מה?ברגוע

עד עכשיו נתנו לאברכים כי זה עוזר לנשים לצאת לעבוד? את מאמינה לשטות הזאת?

דווקא אם הבעל בבית זה הכי עוזר לאשה לצאת לעבוד, לא? אז למה אם הבעל מובטל הם לא יקבלו את ההנחה? (אם את עדיין לא מאמינה לזה את יכולה לשאול אותו ישירות לגבי בעל מובטל)

לא הבנתי מה מצחיקoo

אברך לא נמצא בבית

הוא בכולל

בלימודים של מכסת שעות כלשהי

בעל מובטל הוא לכאורה בבית

אני לא צריכה AI כדי להבין את ההבדל ביניהם 

אבל הוא לא חייב להיות בכולל, זאת בחירה שלוברגוע

(גם אברך שקיבל פטור מהצבא מקבל את ההטבה)

אם הוא היה מטייל כל היום הוא גם לא היה בבית.

זאת ההוכחה הכי טובה לזה שמדובר בהטבה מיוחדת ללומדי תורה.

why not both?משה

עיקר התקציב של המגזר החרדי הוא באמת בגלל שהם עניים בממוצע ובוחרים להיות כאלה. אבל זה יותר מורכב מזה. בעיקר כי חלק מתקציבי "העוני" הם לעוני רשותי או שכונתי ולא רק לעוני של משפחה בודדת.

גרתי בעבר באברכיה של בית אל. קיבלנו כל מיני דברים בגלל שהיישוב נחשב עני עקב כמות אברכים יחסית גדולה. הם אמנם אברכים זמניים שיוצאים לעבוד אחר כך, ובכל זאת.

מדיניות רווחהoo

מיועדת למניעת קטסטרופה

של פשע/ אלימות/ רעב

אני רואה אותה כנכונה

בלי קשר לסיבה של העוני

גם כעוני קבוצתי/ שכונתי

כשמנסים לעשות שינוי ע"י פגיעה במדיניות הרווחה פר סיבה

יש יותר סיכון מאשר סיכוי

עזוב את החרדים

למדינה זה לא משתלם

יש דברים שכן הוכחו כעוזרים

כמו התאמת שוק העבודה/ יחידות בצבא לחרדים

הכשרות מותאמות

מלגות ללימודים ועוד

מדיניות רווחה בגדול היא אסוןמשה

כי היא מעבירה את האחריות מהאדם הבודד, וגרוע מכך - מטילה מיסים כבדים (היי) על מי שעובד ומתגמלת בטלה.

לא צריך להיות רעב במדינה שבה אין מיסוי כל כך מטורף על נדל"ן. מחירי הדירות ירדו במקרה הזה בערך בחצי.  וגם מחירי אוכל שמרוגלץ למות.

לפי גימיניoo

תקציב משרד הרווחה 2 אחוזים מכלל התקציב

נניח שיש תקציב רווחה גם בשאר משרדי הממשלה

לכמה אחוזים מגיעים?

אתה בטוח שהמיסים שלך (ושלי) הולכים לשם?

אני בספק גדול

גם תקציב השב"ס וחלק מהמשטרה

לוקח אחריות במקום אחרים

נראה לי רווחה עדיף 

תקציב הרווחה זה לא רק זהמשה

זה גם ביטוח לאומי, שאני משלם כמעט 16% מהמשכורת על זה. וגם הסבסוד הפסיכי של חינוך בארץ (שמוצדק בחלקו אבל לא לגמרי) ועוד מלא.

אפרופו חינוךoo

החינוך החרדי מתוקצב 40% או פחות

מחינוך רגיל

כלומר

אני משלמת פעמיים

גם מיסים

וגם על חינוך הילדים על החסר שהמדינה לא משלמת 

נכון.משה

אבל זה מספיק בשביל מעגל של כמעט 30% מהגברים החרדים שעובדים במערכת החינוך החרדית. כלומר מתוך הגברים שעובדים, חלק מהם הם בעצם נתמכי ממשלה ברמה זו או אחרת.

ועם חינוך גרוע מבחינה כלכלית שלא עומד בדרישות של מסכת אבות, שלא לדבר על עוד דרישות ממערכת חינוכית מודרנית.

דווקאoo

הגברים שעובדים שם הם עם פחות סיכוי להתמך

ואם הם נתמכים זה בגלל כמות הילדים

למערכת החינוך החרדית יש את הבעיות שלה

וגם לדתית

וגם לחילונית

האלטרנטיבות לא בשיא

וחינוך החרדי

בניקוי העניין הכלכלי ופערי הידע המתודולוגים

הוא לא רע

ושיפור שלו לא יכול להעשות ע"י תקצוב דלוח

אלא ע"י עזרה מספקת למי שרוצה לעשות שינוי 

לכן עולם התורה פורח במדינת ישראל ולא שםפתית שלג

גדולי הדור הבא צומחים פה בארץ הקודש. יש הזדמנות שווה לכולם לעמול בתורה ולהיות ת"ח.

זאת נקודת זכות ענקית של מדינת ישראל.

יחד עם זה יש גם בעיות שצריך לפתור

נמאס לי כבר מכל האדיוטים השימושייםקעלעברימבאר

בפייסבוק.

סתמו ת'פה!

כרגע סמוטריץ מנסה להלך בין הטיפות ולבחור ברע במיעוטו . הוא לא תמך בחוק לימוד תורה מרצונו אלא כי לא היתה לו ברירה כי החרדים הכניסו אותו בכוח לברוך הזה.

אז סתמו ת'פה ותנו לו לעבוד פוליטית כמו שהוא יודע!

אלא אם כן אתם רוצים להיות אידיוטים שימושיים מכשירים בידי בנט וחבריו לפיד וגולן כדי להפיל את הימין

(לא מדבר על מילואימניקים עייפים שאין דנים את האדם בכעסו. רק שידעו שבממשלת בנט לא יגייסו אף חרדי)

סמוטריץ' המתפכח הראשון בציונות הדתיתאיתן גיל

האיש הזה שגרר את הציונות הדתית לעברי פי פחת,המבין את הטעות שעשה ולקח כמה צעדים אחורה.

מה שדחף אותו להבין זה בג"ץ שבפסק דין שערורייתי הוציא את כל ראשי ישיבות ההסדר להודיע שאין יותר גיוסים לשריון,

וזה בדיוק מה שטוענים ראשי הישיבות החרדים בחדרי חדרים ובריש גלי: צה"ל הפך מזמן לצז"ל (=צבא זימה לאומי), וככזה- לא נוכל להסכים לחוק גיוס בכל נוסח שהוא. 

לא קשור. זה נראה שאו שהחרדיםקעלעברימבאר
כפו עליו את החוק, אחרת לא ילכו עם ביבי בקדנציה הבאה. או שביבי כפה עליו לתמוך בחוק
קשקוש, כרגילהסטורי
סמוטריץ' כפי ש @קעלעברימבאר הגדיר יפה - הולך כל הקדנציה בנושא  בין הטיפות.

הוא ממש לא צריך שהעסקנים מגיל 15 גפני ודרעי ילמדו אותו על הערך של לימוד תורה, הוא גדל על זה וגידל על זה. הוא דאג לישיבות בהחלט, גם לישיבות החרדיות. אם השרים והח"כים החרדים, לא היו תוקעים מקלות בגלגלי הרפורמה המשפטית. אם החרדים היו נוהגים בקצת תבונה - היו מסכימים למתווה הגיוס של אדלשטיין, שלא היה פוגע בשערה של מי שבאמת לומד, והיו חוסכים את כל הסאגה הנוכחית.

קשקוש בריבועאיתן גיל

הוא גדל בבית תורני, אבל לימוד תורה מעולם לא עניין אותו. מצע שמצע... לפני הבחירות הבטיח לתקן את מערכת המשפט, אבל דקה אחר כך דרש את משרד הבטחון בזכות 14 מנדטים! שניכס לעצמו. מורו ורבו הנוכל קיבל את משרד הבטחון- אז גם לו מגיע. כך אמר. נתניהו התעקש שלא לתת לו את משרד הבטחון, והוא התעקש בחזרה ובמשך חודשיים תמימים לא קמה ממשלה חדשה, בדיוק הזמן שנדרש לקפלן להתארגן, ולשרוף את המדינה, ולהביא עלינו את טבח שמחת תורה.

סופו של יום שיצא עם חצי תאוותו בידו. קיבל את משרד האוצר, וגם מעמד במשרד הבטחון, השר לענייני אנטנות. 

כאמור, לימוד תורה מעולם לא עניין אותו. נכון שחתם על הסכם קואליציוני שעוסק בין היתר בחוק הגיוס, אז מה. גם מורו ורבו חתם בע- 20 על התחייבות שלא לשבת בקואליציה עם לפיד.

עכשו כשעתידו הפוליטי לוט בערפל, וכשהבייס שלו מזנב בו מכל עבר, וחרב איש ברעהו, מפייגלין עד וינטר, הוא אכן מתפכח. נקודת המוצא העדכנית שלו היא שגפני ודרעי מובטחים בכנסת הבאה והוא לא, וגם אדלשטיין לא. 

התלמיד המסור של הנוכל ניסה ללכת בין הטיפות, ונרטב על לשד עצמותיו. 

איך זה שיתמוך בחוק יבטיחקעלעברימבאר
את עתידו בכנסת הבאה?

להפך, החוק יגרום לו לאבד לפחות מנדט שלם לטובת בנט

תמיכה בחוק גיוס ולימוד תורה יביא לו מנדט של יהדו"תאיתן גיל

וזה יכניס אותו, אולי, לכנסת הבאה.

בינתיים אני קורא על פיצול מסתמן במפלגת הציונות הדתית, ויש מצב שיקחו לו את המותג.

ועל זה נאמר: כרה בור ויחפרהו...

לא אזיל דמעה אם את הכנסת הבאה הוא יראה מהבית.

מנדט ממי בדיוק? משס? ג? למה שיצביעו לו?קעלעברימבאר
המנדטים שברחו לו והוא זקוק להחזיר אותם זה ממדטים שברחו לבנט וקצת לפייגלין
חסידויות שהצביעו לסמוטריץ' בהוראת רבםאיתן גיל

והתאכזבו, לא יצביעו למי שנסע בשבת למשימת "תיווך" ברוסיה.

שכח מזה.

א פרופו חסידויות שהצביעו לסמוטריץ' בהוראת רבם. נוצרו שם משברי אמון חמורים ביותר, כי עד אז היה מקובל לחשוב שאלה דברי אלוקים חיים, והרבי לעולם לא טועה. 

חסידיות שהצביעו לסמוטריץ'הסטורי
הן החסידיות שמבינות היטב כמה נזק גרמה ההתעקשות של גור על 'הכל או לא כלום' (כמו שחרדים רבים וטובים מבינים זאת) - ולכן לא סאגת הגיוס היא מה שתמנע מהם.
אין לך מושג על מה אתה מדברהסטורי

הוא (בשונה מגפני ודרעי...) שקד על תלמודו שנים רבות וגם בשנותיו בפוליטיקה קבע עיתים משמעותיות לתורה.

תשאל כל ראש ישיבה שמכיר אותו, עד כמה הוא דאג לישיבות. תשאל את המוני ההורים, שבזכותו יש להם עליית הנוער ויכולים להחזיק עם התשלומים לישיבות התכוניות/אולפנות. תשאל את הרב דודקביץ', את הרב חיים גנץ ואחרים שהוא מתייעץ איתם כל הזמן - כל מה שכתבת בהודעה הזאת, זה קשקוש מקושקש.

נ.ב.

נושא אחד שאכן יש בו ביקורת מוצדקת, זה הפקרת מינויי הרבנים לש"ס. אמנם אפשר ללמד זכות שכחלק מקואליציה, צריך לוותר במקומות מסויימים, אבל עדיין יש כאן פספוס.

מתי הוא ארגן שעורי תורה?איתן גיל

ואולי למצעד הבהמות הוא קורא שיעורי תורה...

לגבי מינוי רבנים, אם לא היה תוחב שם את אפו, הרב המוערך מיכה הלוי היה מוכתר לרב ראשי.

סמוטריץ' דואג לבצלאל, ובצלאל דואג לסמוטריץ'.

אני קורא שמפלגת הציונות בדרך לפיצול. להזכירך, זה האיש מאחורי הקלעים, שישב בחדר בעת שמורו ורבו הנוכל הודיע על פיצול הבית היהודי. סדנא דארעא חד הוא. מ.ש.ל.

דחילאקהסטורי
הוא לא זה שצריך לארגן שיעור.

תשאל כל ראש ישיבה, האם כשר אוצר הוא דאג לישיבות. תשאל באיגוד ישיבות ההסדר, באיגוד הישיבות הגבוהות, במועצת המכינות. בישיבות התיכוניות והאולפנות שנכנסו לעליית הנוער, אחרי שנים שלא היתה כניסה.

כנראה שתופתע מהתשובה (אנחנו לא)...

הוא צריך לדאוג לענייני המגזר ויהדותאיתן גיל

זהו.

ושני אלה רחוקים ממנו מרחק שנות אור.

לשחק במגרש של הגדולים זה מסקרן מאוד, אבל לא בשביל זה שלחו אותו לכנסת. 

יתכבד לשבת בביתו שבעה נקיים, ואחר כך לעשות קאם באק.

שילמד ממורו ורבו הנוכלאיתן גיל
שויתר על התמודדות בסיבוב הקודם, ועכשו חזר בשינוי אדרת 
שמענוהסטורי

מי שלא קרא את המצע ולא שמע את התכניות לביטחון, להתיישבות ולתיקון מערכת המשפט - בעיה שלו.

מי שקרא ושמע לפני הבחירות, ידע בדיוק את מי הוא שולח ולשם מה.

גם אני שמעתי, והאמנתי לו, והתוצאות לנגד עינינואיתן גיל

הוא יכול להמשיך לעבוד על 100 אלף חסידים שוטים שנשארו לו, לשיטת מקורביו. 

עלי הוא כבר לא יעבוד.

הצ'יזבט הקבועהסטורי
מאז שהוא בפוליטיקה, אתה מספר שהצבעת לו והתאכזבת.

השאלה היחידה היא למה שנאמין לך שהצבעת שוב, למי שתקפת כל הקדנציה הקודמת, כולל במהלך מערכת הבחירות ולמה הצבעת למי שהצהיר מעל כל במה שהוא הולך לתקן את הדברים שלשיטתך הוא לא אמור להתעסק בהם.

אין מה לומר, כרל"ס, אתה העתק מושלם של הרל"בים - תמיד מתגעגע למפד"ל של פעם, כמו שהם מתגעגעים לליכוד של פעם, מתגעגעים לנתניהו של פעם, כאילו שלא תקפו אותו גם 'פעם' וכאילו שלא תקפו את בגין באותן שיטות.

תביא לי ציטוט שתקפתי אותו לפני הבחירות הקודמותאיתן גיל

ואחר כך תתנצל.

החיפוש בכ.א. שלך נתקע אי שם במהלך תשפ"דהסטוריאחרונה

@משה צריך עזרה לעמוד באתגר, איך אני מגיע להודעות שלו מתחילת חשוון תשפ"ג וקודם לכן?

תודה רבה

נ.ב.

איתן, זה לא משנה, גם אם נניח אני כבר סנילי (אני לא...) והמצאתי שתקפת אותו, אין לך מה להתלונן על זה שהוא עוסק בתחומים שהבהיר במהלך מערכת הבחירות שבהם יעסוק. לזה הצבעת (נניח שנאמין לך) - זה מה שקבלת!

לעיונך למה הצבעת:

https://zionutdatit.org.il/%D7%9E%D7%A6%D7%A2-%D7%94%D7%9E%D7%A4%D7%9C%D7%92%D7%94/

מתברר שזה היה במצע של סמוטריץ'נקדימון

בבחירות האחרונות, ופשוט כולנו שכחנו.

המפלגה פרסמה את זה בפייסבוק היום.

אמנם קצת שונה המצב היום ממה שהיה בבחירות... ובהחלט נכון לציין שהם סירבו לאשר חוק שמשווה לומדים לחיילים. ניסו לעקר את העוקץ של הקרדום לחפור בה שהחרדים רצו. לא בטוח שזה באמת דווה משהו, אבל אלה העובדות על כל פנים...

העובדות לא מעניינותהסטורי
את איתן גיל, רק האובססיה לסמוטריץ'.

הבחירות האחרונות היו לפני המלחמה והעומס עלקעלעברימבאר

המילואימניקים

אתה סוג של גאון...נקדימון
לא הבנתי כל כך מה רצית לומר.קעלעברימבאר
בכל מקרה מן הסתם המצע היה מתעדכן אם הבחירות היו חלות לפני שנה וחצי נגיד
אם היית מתעכב לרגע על כל התגובה שלינקדימון
היית מבין שאין שום צורך בתגובות שלך על זה
מהלך מתוכנן?פתית שלג

במפלגת הציונות הדתית חוששים מפיצול 

סמוטריץ' הבין שהוא צריך להחזיק את הנתח הפחות אמוני-תורני,

וזאת הזמנות מעולה להתפצל, להעשיר בקצת ימין מתון חילוני-ליברלי, לנהל קמפיינים נפרדים

ולהתאחד רגע לפני הבחירות

אגבפתית שלג

לאו דוקא פניה לציבור הפחות אמוני-תורני,

אלא גם בתוך הציבור האמוני-תורני יש גישות שונות לסוגיה הרגישה הזאת של בני הישיבות,

והוא מבין שיוכל להיות סביב זה היי גדול.

בקיצור לכאורה הוא רק יכול להרוויח מזה.

המשבר אמיתימרדכי

בס"ד

אבל אני לא חושב שיהיה פיצול מהמפלגה ולו רק בגלל שאני לא רואה את וולדיגר משלימה להם לצלע השלישית. האחרים פחות רלוונטים לנושא הזה.

וואלהפתית שלג

אוהד טל לא רלוונטי?

לאמרדכי

בס"ד

הוא נאמן מאוד לבצלאל, וגם אחד התוקפים העיקריים של ח"כ סולומון מאז אתמול.

לדוגמה מהדקות האחרונות:

הביקורת במפלגה על ח"כ סולומון נמשכת

המשבר אמיתי וגם המורכבות אמיתיתהסטורי
לדוגמא בהקשר אחר, אחרי ההתנתקות חבר תיאר לי איך הפערים הכי קטנים בין פעילים שונים בישוב שלו, הפכו לנקעים עמוקים שאפילו גרמו לאנשים לעזוב.

גם בנושא הייחס בין תורה לצבא - יש פערים בין השיטות השונות בתוך בתי המדרש הציונים דתיים. כלומר כולם מסכימים שהשירות הוא מצווה ושמי שלא שוקד על תלמודו חייב להתגייס, אבל בייחס ללומדים יש אסכולות שונות שבכותרת אפשר לחלק אותן לשלוש: "ישיבות גבוהות", "הסדר לכתחילא" (אם כי כמובן חלק מראשי ישיבות ההסדר מעודדים את מי שבנוי לכך ללכת לישיבה גבוהה) ו"הקיבוץ הדתי" ככותרת. כמובן כל אחת מהשיטות מתחלקת לעוד תתי זרמים וניואנסים.

עד המלחמה, הדיונים היו כמעט תיאורתיים, בוודאי כשזה הגיע לשאלות החוקיות. די פיהקו וחוץ מכמה מאמרים טרחניים במקור ראשון, אף אחד לא חשב שעל הנושא הזה צריך לזעזע את הקואליציה.

המלחמה, ההרוגים, הפצועים, העומס הבלתי מסתיים שלא פוסחים גם על יושבי בתי המדרש - הביאה שהנושא בוער ומאוד קשה לעגל את הפינה. הציבור חם מאוד וגם מי שמבין בשכל שחוק או העדרו לא ישנה במציאות, העקרון מאוד בוער בו. במציאות, נוסח חוק שהרב מידן טוען בתוקף שהוא חילול ד', יכול להיות נוסח שהרב יצחק בן שחר לדוגמא (לא שמעתי אותו ספציפית במלחמה, אבל מכיר את הדרכותיו בעבר והוא רבו העיקרי של סמוטריץ') - יכול לראות בו לכתחילא.

טוויסט בעלילהמרדכיאחרונה
בס"ד

אני מקווה שזה בסדר להביא מאתר המתחרה, אבל אריה יואלי מביא מציאות שלפיה **ייתכן** ומסםיק שני ח"כים לפירישה מהסיעה

התרגיל להגדלת התקציב למפלגה עלול להתהפך על הציונות הדתית - סרוגים

מתמיכת סמוטריץ בחוק לימוד תורה לומדים 2 דברים:קעלעברימבאר

א. שסמוטריץ יתאחד בבחירות עם בן גביר.

ב. שיש ברית חשאית בין לפיד לחרדים.

אחרת אי אפשר להסביר.

כי סמוטריץ מתנדנד על אחוז החסימה. תמיכתו בחוק הנל תגרום לו מן הסתם לאבד מנדט שלם לטובת בנט, לפי הכעס שיש בחוגי הצ"ד על סמוטריץ על החוק.

עצם זה שתמך בחוק הזה לפני בחירות, כאשר אילו היה מתנגד לחוק היה מרוויח 2 מנדטים מבנט, מראה שהוא הולך עם בן גביר ולא חושש מאחוז החסימה.

מאחר שתמיכתו בחוק תגרום לגוש הימין-ביבי לאבד לפחות מנדט אחד לטובת בנט, עצם זה שסמוטריץ וביבי אולצו על ידי החרדים לתמוך בחוק , מראה שלחרדים יש קלף חזק לאיים עליו. הקלף היחיד הוא איום אמיתי ללכת עם לפיד. מכאן שיש ברית חשאית של החרדים עם לפיד.

כי איום החרדים על ביבי שלא יתמכו בזיכויו במשפט, הוא איום חסר שיניים אם אין ברית עם לפיד, כי לחרדים בהעדר ברית עם לפיד אין ברירה אלא לתמוך בביבי

אתה מייחס יותר מידי משמעות לחוק הזהברגוע

בפועל אין לו שום משמעות, ואם כן אז בגץ יפסול אותו

המשמעות היא בזה שסמוטריץ יאבד פה לפחות מנדט,קעלעברימבאר
לפי כמות הכעס עליו בצ"ד. לא על החוק עצמו אלא על ההשלכות שלו בבחירות
אני לא חושבברגוע

מי שכועס על החוק הזה גם ככה לא התכוון להצביע לו

לא. יש הרבהקעלעברימבאראחרונה
שהיו רוצים להצביע בנט אבל לא מצביעים לו כי הוא שקרן אז החליטו סמוטריץ. עכשיו הם יחזרו לבנט. מכיר אישית
כל השנים...סיעתא דשמייא1

....העולם קיבל בשוויון נפש את ההתיישבות היהודית בעמק הירדן ויהודה.

מרגע שמתיישבים החלו לרקוד בסבסטיה ולשיר "עוצו עיצה ותופר" בניגוד למדיניות הממשלה דאז,

ובהמשך, חילופי שלטון ותגבור ההתיישבות בגב ההר, עם חיכוך מתגבר עם האוכלוסיה הערבית

העולם מתעורר לחרמות ונידויים. מעניין מה חושבים תושבי עמק הירדן, ישובים כמו פצאל, על המצב.

לא עמק הירדן אלא בקעת הירדןזיויק
ולא ככ מסכים איתך, מה שעשה את ההבדל זה אוסלו
לאחושב. נהפוך הוא…סיעתא דשמייא1

… אוסלו יכל להצליח (אולי) אם היינו נצמדים בעניין ההתישבות לתוכנית אלון..

בכלל לו לא היינו מפנים את סיני לא היינו מגיעים לאוסלו. אגב לא פינינו אף ישוב באוסלו והתפטרנו מלדאוג ליותר ממיליון ערבים . נכון שזה גרר טרור אבל אף ממשלה כולל ממשלת הימין על מלא לא נסתה לבטל את ההסכם. אז קצת מחשבה הגיונית ובלי פוזיציה בבקשה.

שוב אתה מעלה את הגרה הזאת?! שמענו אותך מרגל!הסטורי

'העולם' היה נגד הקמת המדינה

'העולם' היה נגד השלטון שלנו בירושלים

'העולם' היה נגד כל התיישבות חדשה

לא חשוב מה יאמרו הגוים - חשוב מה יעשו היהודים (הנאמנים, לא הנפולת של נמושות כמוך)!

היא הנותנת…סיעתא דשמייא1

כשעושים את זה בחכמה למרות שהעולם לא מקבל זה עובר בלי חרמות ובלי נידויים ממדינות המערב. כן היה החרם הערבי לגבי מוצרי יבוא אבל היצוא הישראלי לא נפגע ורק גדל. במקום להכפיש ולזהם כדאי שתנסה להיות ענייני. חבל שגידולים כמו תמרים איכותיים תוצרת בקעת הירדן לדוגמא לא יהיו על מדפי סופרמרקטים בעולם רק בגלל מדיניות התיישבותית שגוייה שמושכת תשומת לב עולמית לא חיובית.

אגב גם מדיניות של פוליטיקה של משרות ותקציבים בקרן קיימת לישראל הביאה לירידה בתרומות לקרן שגם זה שינוי לרעה לצערי.

אתה אמיתי?! חרם הנפט מוכר לך? האמברגו על מכוניותהסטורי

שאילץ את ישראל לייצר סוסיתות שבעלי חיים אכלו, מוכר לך? העובדה שבמלחמת יום כיפור, אף מדינה אירופאית לא הסכימה שהמטוסים האמריקאים עם הציוד בשבילנו יתדלקו אצלה ידועה לך?

תמיד היו חרמות, תמיד היו גינויים, סנקציות אלו ואחרות, "העולם כולו נגדנו לא נורא נסתדר" לא נכתב היום.

הועברת לדף אחר

רק יהודון גלותי כמוך, מאשים את היהודים בזה שהגויים הצבועים אנטישמיים. קראנו בפרשה האחרונה על נמושות כמוך. האנטישמיות האירופאית של כל הדורות, של מסעי הצלב, של האינקווזיציה, של פרעות ת"ח-ת"ט ושאר הפוגרומים עד השואה, בסה"כ לובשת היום, כשאנחנו חזקים ואי אפשר פשוט להוביל אותנו למשרפות, תחפושת של 'סנקציות על קיצונים'.

אמרתי חרם ערבי….סיעתא דשמייא1
… אבל זה לא פגע ביצוא הישראלי. להפך הצלחנו ליצר פירות , ירקות, פרחים מגוש קטיף, עוזי, טכנולוגיות למיניהם ועוד. אנחנו מוחרמים היום בעיקר ביצוא. 
אה, עגבניות ועוזי, כאילו היום לא עומדים בתור לקנותהסטורי

מאיתנו את שיאי הטכנולגיה והנשק:

צרפת מודה: ישראל לא צריכה אותנו, היא מטילה עלינו אמברגו - סרוגים

לך תוציא דיבה במקום אחר, אצלינו המרגלים כמוך כבר מתו במגיפה.

סיימנו להיות יהודונים גלותיים שמאשימים את עצמם, ברשעה של האירופאים. 

כן. בדיוק.משהאחרונה

אגב האמריקאים הסכימו לעזור לנו ביום כיפור רק בגלל שמדינת ישראל איימה בלהפיל פצצת אטום על קהיר ועל דמשק.

אם נכמרו רחמיך על הרוצחים והאנסים הישמעאליםאיתן גיל

תציע להם קורת גג באוסטרליה המפנקת.

כל רוצח וכל אנס יורשה לקחת איתו חצי קילומטר של מנהרת תופת.

מי שמרחם בעקיפין על מרצחים…סיעתא דשמייא1

… זה אנשי ימין שפוגעים בצורה עוורת בערבים

ומשניאים אותנו בכל העולם, פוגעים ביצוא שלנו ומרחיבים את מעגל האלימות. מילא אם זה היה מרחיב את גבולות ארץ ישראל ניחא אבל במבחן התוצאה אנחנו רק בנסיגה. הגליל והנגב עם רוב ערבי,ביהודה ושומרון יש ערבוביה כלומר אין תכנון של שטח יהודי מובהק. צעירים מנסים להפחיד ערבים כדי לנקות שטח כאילו אנחנו בשנת 48 ששם עשינו את זה בהצלחה ללא מצלמות וטיק טוק. ידידי המציאות כואבת.

הייתי רוצה לפתוח רדיו מחר בבוקראיתן גיל

ולשמוע שכל החברים שלך הישמעאלים עלו על מטוסים ונחתו באוסטרליה ( גם אירופה זה טוב), אבל זה לא יהיה, ולכן מעט מעט אגרשנו מפניך.

ערבי ימ"ש שמפחד להיות כאן, זה בסדר גמור. חבל שיש כאלה שלא מפחדים להיות כאן.

הם לא חברים שלי. זה אתה שרוצה לגור..סיעתא דשמייא1
… בתוכם בכוח.
הם מהגרים מערב הסעודיתאיתן גיל

ואני נולדתי כאן.

גם הם לא מתים להיות כאן, אבל חשוב להם יותר שאני לא אהיה כאן.

ב- 48 זה נגמר בנכבה, ונכבה נוספת היא עניין של זמן.

טוב. גם אתה כדאי…סיעתא דשמייא1
שתלמד פרקי רבי אליעזר כדי שתבין את מהלך העניינים.
מכיר פרקי דמגוגיה של נפולת של נמושות ושל יורדיםאיתן גיל
זה עוד לא היה..סיעתא דשמייא1

"אין כניסה לישראלים: בגלל מדיניות הממשלה הטיסה מישראל לא הורשתה לנחות

טיסה מישראל לבירת סלובניה, נאלצה לסטות ממסלולה לאחר שנתקלה בסירוב מצד השלטונות לאפשר את הנחיתה. הסיבה - החלטה פוליטית. כל הפרטים על התקרית החריגה"

מעניין אם יש ביביסט בטיסה .

סלובניה היא היורשת הטבעית של גרמניה הנאציתאיתן גיל
אין כניסה ליהודים ולכלבים.
טוב בשביל זה…סיעתא דשמייא1
… שאלתי אם יש ביביסטים במטוס שרוצים לתת פרנסה לתיירות הסלובנית האנטישמית.
לא הייתי באוסטרליה ובסלובניה, ולא אסע לשםאיתן גיל
שיחנקו.
ובאירופה האנטישמית?סיעתא דשמייא1
באירופה הייתי, ולא כטיילן. תסתפק בזה.איתן גיל
זה לא 'בגלל מדיניות הממשלה'הסטורי
האירופאים אנטישמים אלף שנה, הם לא צריכים את התירוצים שלך.

היום לא מצטלם טוב לשרוף בתי כנסת על המתפללים בתוכם, להעלות למוקד בתהלוכות או-טו-דה-פה או להוביל לתאי גזים - אז בטענות פסדו-מוסריות, הנכדים של הנאצים מטילים סנקציות על ישראל.

עברנו את פרעה, נעבור גם את זה בלי הטובות שלהם ובלי ההטפות הצבועות שלך.

הערבים צריכים להפסיק להתחכך בנו, זה כזה פשוטנקדימון
רוצים להישאר בינינו בשלווה? תחיו את חייכם בשקט. תרעו צאן, תמסקו זיתים, תבנו באופן חוקי ואדריכלי, תניפו דגל ישראל. זה כזה פשוט.
תלמד פרקי רבי אליעזר ותבין….סיעתא דשמייא1
…שאתה חי בסרט.
תלמד הלכה ותבין...נקדימון

...שאתה נוצרי.

לא נראה שפייגלין צודק:קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"ט בסיוון תשפ"ו 19:19

פייגלין לערוץ 7: זהות מחזירה לגוש הימין קולות שזלגו לליברמן ולבנט | ערוץ 7

שמעתי על הרבה לייטים שלא יצביעו לבנט בגלל שבעיניהם הוא שקרן, ויצביעו לסמוטריץ בלית ברירה, לא כי אוהבים את סמוטריץ.

יש מצב שפייגלין ישתה לסמוטריץ את המצביעים. ואם גם פייגלין וגם סמוטריץ לא יעברו את אחוז החסימה, הלך על גוש הימין

הוא לא התמודד על ראשות ממשלההסטורי
כי במדינת ישראל היתה התמודדות כזאת רק שלוש פעמים שהיו אחרי הוא נפטר.

הוא התמודד על מקום בכנסת, שהיה בטוח ולא שרף קולות. כשצבר מספיק כח - היה גם מהפך.

טראמפ החדש: יריתם מספיק, חיזרו למשא ומתןאיתן גיל

אירן בתגובה: מי סופר אותך? ג'יננ'י טיפש, וגס רוח. 

עוד מאירן: צוחק מי שצוחק אחרון.

טראמפ החדש: שוב תימרנתי את איתן גילנקדימון
🤣🤣🤣הסטורי
אנחנו חוטפים, ואותך זה מצחיק.איתן גיל
המצחיק זה שהאירנים הם אלו שחוטפים, ואתה חגגת כאןהסטורי
בשמם
דבר איתי על הג'ינג'י ולא על האירניםאיתן גיל
אנחנו תוקפים, ואותך זה מעציבנקדימון

זה עכברנות המקלדת שמוציאה ממך כל כך הרבה עין רעה וחצי הכוס הריקה, או שגם במציאות אתה כזה?

אנחנו חוטפים ומגיבים.איתן גיל

טראמפ החדש לא מצטרף.

כבר לא סופר אותנו.

אתה מפטפט את עצמך לדעתנקדימון

בלי לדעת

אתה אחלהאיתן גיל

ד"ש מאוסטרליה הרחוקה.

טראמפ החדש: ישראל ואירן חייבות להפסיק מיד את היריאיתן גיל

פעם הוא היה איתנו ועכשו הוא מהאו"ם

הוא ממשיך לעשות בך פסיכולוגית מה שבא לונקדימון
ואתה ממשיך כמו עלה נידף ברוח, כלומר כמו ברק רביד. זה פשוט בדיחה
נתניהו וטראמפ, בתיאום מלא, משחקים מול אירן אתהסטורי
השוטר הטוב והשוטר הרע.

משום מה אתה נבהל מכל הצהרה, בלי להבין שההצהרות הן חלק מהמשחק.

ולכן שפך עליו מטר של קללות וניבולי פהאיתן גיל

שבשום מגרש כדורגל לא יעזו להשמיע אותם.

"מטר"נקדימון

מכל נמחה עושים פיל.

יש יותר ממטרי ברכות מאשר טפטופי התעיה של "ניבולי פה"

לטראמפ יש פה גדול וזה לא חדשהסטורי
לא צריך להתייחס לדיבורים שלו, אלא למעשים. למעשה הוא עושה על אירן מצור ובעוד שהם וכל העולם קונים את ההצגה שהזמן עומד לרשותם והוא לחוץ על הסכם - למעשה הוא לא מסכים להסכם שלא מפרק את יכולתיהם הצבאיות, מה שיביא לסופו של המשטר.

בנתיים, כחלק מההצגה, הוא כביכול מרסן אותנו, חוץ ממתי ש"ביבי לא הקשיב לו" וצה"ל היכה הלילה והבוקר באירן היטב. מה שיזרז אותם להגיע להסכם שהוא רוצה או לקרוס.

פשוט מדהים שאנשים שמבינים דבר או שניים, עוד קונים את ההצגות על 'פערים בין נתניהו לטראמפ'.

תכלס באמת בדיחה מה שהולך כאןכְּקֶדֶם
עצוב. ואנשים עוד ממשיכים לאהוד את הגאוותן הפחדן הזה
מי שבאמת מדמיין, שנתניהו וטראמפ לא מתואמיםהסטוריאחרונה
עד הצעד האחרון - כולל ההפצצות של צה"ל שלשום, שהיו הכנה להפצצות האמריקאיות אתמול (ואולי גם הלילה) - יש לי קרקע זמינה לבניה על המאדים למכור לו...

אולי יעניין אותך