אבל, מי אמר, בעצם?מילקי וניל

בעקבות השרשור הזה 

פתאום חשבתי לעצמי - מי אמר, בעצם?

כלומר - מי אמר שהקמת משפחה זו "תרומה חשובה"? 

כשחושבים על זה לעומק - מה תרומה בזה?

זה כמו להגיד שזו תרומה חשובה לאכול, או לא יודעת מה - לישון.

בסופו של דבר אדם מתחתן בשביל עצמו - בשביל לא להיות לבד, בשביל להקים משפחה *לעצמו*, שושלת *לעצמו*. מה הקטע ב"תרומה" פה? ....

-לא התכוונתי שיצא חריף, אבל באמת, מה כ"כ תרומה לעולם בזה שהתחתנת??...-

אני לא יודע אם "תרומה" הוא המינוח הנכוןפסימי ריאלי

אבל בשרשור אחר הבעתי את דעתי שהרצון להתחתן נובע מרצון ה' שנעשה זאת. כך שמדובר בקיום רצון ה', שבסופו של דבר הוא התכלית למענה אנחנו חיים. (גם ה"תרומות החשובות" בסופו של דבר נועדו גם כן להגשים את המטרה הזאת - לא?)

זה לא לגמרי נכון.מילקי וניל

אנחנו לא מתחתנים כי ה' רוצה שנעשה זאת.

אנחנו מתחתנים כי אנחנו רוצים לעשות זאת - כלומר, אנחנו רוצים להביא ילדים לעולם ולקיים יחסים וכו', וה' - כלומר ההלכה הנהיגה לנו את הכללים והדרכים בה אנו אמורים לעשות זאת בצורה טובה.

אבל מכאן ועד להגיד שאנחנו מתחתנים כי ה' רוצה שנעשה זאת? זה כמו להגיד שאנחנו אוכלים כי ה' רוצה שנעשה זאת - זה לא נכון. אנחנו אוכלים כי אחרת נמות, ואם אנחנו כבר אוכלים - אז אנחנו אוכלים בדרך בה ה' - וההלכה - הנהיגו אותנו לעשות זאת בדרך טובה (כלומר, מברכים לפני ואחרי, לא אוכלים דברים מסוימים וכו').

אז גם בזה שאני אוכלת אני תורמת למישהו? ברור שלא.

אני לא מתכוון להלכהפסימי ריאלי

להבנתי, רצון ה' משתקף גם בנתונים שאדם מקבל והנסיבות אליהם הוא מוכנס. אם אדם בעל חוש מוזיקלי נדיר, כנראה שה' רוצה שהוא ישתמש בכישרונו, ולא ידחיק אותה כדי לשבת כל היום בכולל. סתם דוגמה. אפשר לפתוח על זה דיון רחב כשלעצמו, אבל כמובן שכאן לא המקום.

באותה מידה, הקב"ה נטע בנו רצון להתחתן. ניסו כאן בעבר להעלות נימוקים רציונליים לרצון הזה, ולדעתי מי שיחשוב על זה יחוש שאין בנימוקים האלה די כדי להסביר את עוצמת הרצון של אדם להתחתן. לכן, אני חושב שהרצון הבלתי מוסבר הזה ניטע בנו מכיוון שרצון ה' הוא שנתחתן, וכך הוא משדר לנו את רצונו.

הנאות פיזיות כאכילה וכדומה הניתנים להסבר פיזיולוגי פשוט אינם קשורים כל כך לדעתי.

אפשר להסתכל על זה מכמה כיווניםalon822

את מסכימה איתי ככלל שאדם שלם יותר ומודע לעצמו יותר ככה הוא יכול לתרום יותר?

אז הנישואים גורמים לאדם להיות שלם, ועל ידי כך לתרום יותר, כלומר הנישואים הם אמצעי (טהור וקדוש) למטרה גדולה יותר.

אפשר גם להמשיך עם הכיוון חשיבה הזה ולהגיע לכך שלנישואים יש ערך עצמי, בכך שהם משפרים אותנו עצמנו, וזאת בעצם המטרה לא? לגדול ולהשתלם, ובכך להשפיע על הכלל- וזה זה רצון ה'!

בשטח זה שאנחנו לא מביאים את רצון ה' בחשבון זאת בעיה, האידיאל הוא לראות בכול דבר את ה', ללמוד מכול מעשה קטן ולכוון את הרצון שלנו לרצון ה', ובאמת לרצות להתחתן כי ה' רוצה ולא כי "אמרו לי".

מעבר לכך שיש תרומה בנישואים- להביא ילדים צדיקים לעולם לא נחשב תרומה? תחשבי כמה הם יכולים לתרום!

תחשבי כמה זוג נשוי יכול להועיל לסביבה, לכלכלה ובעוד נושאים.

נ.ב- גם בדברים פיזיולוגיים כגון: כגון אכילה/שינה ועוד יש תרומה- בין עם בכך שאת מברכת את מורידה לעולם שפע או מתקדמת בעצמך, ואוספת כוחות כדי לתרום לבין שאת מקדמת את הכלכלה במדינה ונותנת עבודה להרבה אנשים.

מקווה שיצא ברור

תלוי מי. אבל בכל מקרה זו השאיפה.טל 123

אנחנו חיים כי כך ה' רצה.

מכיוון שהוא נטע בנו את הצורך לאכול אז כן, אנחנו אוכלים כי הוא רוצה בכך. וכמובן - צריכים לעשות זאת בצורה הנכונה.

אמנם אנחנו לא חושבים על זה בכל רגע ורגע (לפחות אני לא ), אבל זה הכיוון.

בכלל, כל החיים צריכים להיות מכוונים לעשיית רצון ה'.

נכון, הקב"ה נטע בנו את הרצון הטבעי להנשא.

אבל ברגעים של חולשה (כמו למשל כשפתאום עולה השאלה "למה לי?") אפשר להגיד לעצמינו - זה רצון ה'.

להפךים...
הרי ה' מזווג זיווגים

כשאנחנו אוכלים אנחנו מעלים ניצוצות- גם אם אין לנו את המודעות הזו
אתה חי בשביל לאכול או אוכל בשביל לחיות?תל-אביבית

אתה אוכל כדי שלא תמות? ברור שזה נכון, אבל>>

לפי התורה אתה צריך *לאכול* כדי שיהיה לך כח לעבוד את ה', ולעשות את רצון ה', ומכאן נובע>> אני אוכל כי זה רצון ה'- שנעבוד אותו.

בברכת המזון (חלקנו) אומרים: "ויהיו כל מעשינו לשם שמים". הכוונה- כל מעשינו.

עכשיו, מצד אחד צריך לחיות בתור עבד שעושה את רצון ה' וזהו. הכל הוא עושה כי זה רצון אדונו, וזו כמובן מעלה גדולה שכולנו חייבים להיות בה,

ומצד שני יש את מדרגת האהבה- שאנחנו עושים את זה מתוך רצון עצמי שלנו לעשות טוב ולהתקרב לה' ולחזק את עם ישראל ולעשות מצוות לא כי ציוו אותנו אלא כי אנחנו רוצים את זה.

ובקשר לחתונה- אותו דבר- גם לעשות מהבחינה של- 'זהו רצון ה'', וגם - אנחנו רוצים ושמחים לעשות זאת לשם שמים מתוך הרצון הפנימי של עצמנו.

כמובן שכשאנחנו לא במדרגות האלו אפשר לומר ש- וואלה, בא לי להתחתן,ואני אעשה את זה על-פי הנחיות ההלכה. זה טוב, אבל לדעתי זאת לא הגישה הנכונה.

ובקשר לשאלה- מה תרומה בזה-

פעם הבנתי את זה ממש טוב- בהופעות של מוצ"ש ארגון בסניף שלנו היתה משפחה שכמעט בכל שבט היה להם ילד, וילדים, ב"ה, איכותיים כאלה.. ואמרתי לעצמי בשיא הטבעיות- איזה יופי שיש להורים האלה הרבה ילדים! כי הילדים האלה משפיעים הרבה טוב בעולם.

ובימינו במיוחד- כל ילד של משפחה כזאת (וכמו שיהיו בעז"ה לכל אנשי הפורום הזה), שגדל בצורה בריאה, טבעית, תורנית וכולי, מוסיף הרבה בעולם!

וזה רצון ה', כל הדברים שציינת.אישה קטנה

ה' רוצה שיהיה לנו טוב ושהעולם יתפתח, אז בחסדו הגדול נתן לנו רעב לאוכל, רצון לבן זוג,כך שלא נכריח את עצמנו לקיים את רצונו אלא זה יהיה מתאים לנו ודרך זה נקיים רצונו. עבודת ה' זה גם באכילה, שינה, וזוגיות.ה' לא רוצה מלאכים אלא בני אדם שחיים חיי קדושה.

נכון לא תרומהים...
אלא תיקון עולם

אין יותר תיקון עולם מלהביא ילדים
רגע, אז עקרים -מילקי וניל

שככה "ה' רצה שהם יהיו". באו הנה סתם? בלי יכולת לתקן את העולם?

ובאופן כללי - להגיד שאנחנו כאן בשביל שיהיה מישהו אחרינו זה נראה לי קצת אבסורד.

יש הרבה רבנים גדולים שלא זכו לילדיםים...
לכל אחד יש את התיקון שלו. יכול להיות ה' סידר שיהיה כך כדי שיפיצו את מעיינותיהם ברבים בצורה חזקה יותר.
בכל מקרה עדין להביא ילדים זה תיקון עולם ובעיקר אם מגדלים אותם להיות יראי שמים
רוחנית או מעשית פרקטית?ותן טל

מעשית פרקטית - העולם מתקדם, העולם צריך יציבות כדי להתפתח כלכלית, וגם, כן, לגדול מבחינת כמות אנשים, וזה ייעשה רק במצב שכל 2 אנשים יביאו יחד לפחות 2 ילדים ומעלה.

יציבות משפחתית גורמת לאושר אצל שני בני הזוג ובאופן אוטומטי להעלאת כושר ההשתכרות של כל אחד מבני הזוג, מיצוי היכולות שלו ופתיתוח העולם בכל הרבדים שלו.

בנוסף, אנשים שיש להם אושר, יציבות ויכולת להתנהל כלכלית נכון, יכולים גם להעניק מכספם לאחרים, להעניק מזמנם, מחוכמת חייהם, ומזווית הראייה שלהם.

נישואין עוזרים רבות ליצבות התא המשפחתי, ולכל ההשלכות שהוא גורר.

אין זה סוד שאושר ושלמות מובילים לדברים טובים כל כך, כולל כלכליים, ואפילו פוליטיים, וכמובן שחברתיים.

במובן הרוחני - כל תא נוסף שנבנה ומשריש עצמו כתא שלם, מוסיף קדושה ושלמות לעולם, ובאופן שאיננו יכולים להבין לגמרי, מסייע ליציבות הרוחנית של העולם.

בואי נגיד, שאם בעולם לא היו כל כך הרבה בגידות, אונסים, פגיעות מיניות וכאב, ובמקום זה היה תא משפחתי חם ואוהב, ילדים צוחקים, הורים מאושרים ואוהבים באמת - העולם שלנו היה נראה אחרת לגמרי.

מה לעשות שבארצות הברית יש 50 אחוז גירושין, ובישראל "רק" 30 אחוז, והתוצאות נראות.

הקמת משפחה והולדת ילדים ממשיכים את קיומו של עמ"ידתי לאומי

וזו התחברות לשרשרת הנצח של עם ישראל. בנוסף, הקמת בית שמתנהל ומתחנך לאורה של תורה זה בהחלט דבר רציני..

תרומה באבועמירימירי

אפשר פשוט להסתכל על ההבדל בין העולם המערבי האגוצנטרי

פיתוח ה'אני' - קריירה, מעמד, הנאות והמשפחה היא חלק מזה. איך היא נראית? קטנה.

להקים משפחה גדולה זאת מסירות יומיומית ומחיר אישי. לתת למשהו שהוא קצת חוץ ממך על חשבונך.

נכון, זה לא כמו ללכת לעיירת פיתוח או לעזור למישהו זר שבמצוקה, אך זו בהחלט התחלה טובה.

מה גם שמשפחה היא על בסיס של כל הזמן והמשאבים ככה שאתה אף פעם לא עם האגו בלבד.

ההבדל כמובן הוא לא בגודל המשפחה (זה בהחלט יכול לשקף) אלא בגישה.

בשנותיה הראשונות של המדינה בן גוריון נתן פרס לכל אם שילדה 10 ילדים. כנראה שזה מצריך עידוד וכנראה שהעם היהודי זקוק לזה מאד במיוחד אחרי השואה

יותר לעומק - משפחה גדולה זה ללת אמון ביצור הזה שנקרא אדם ולהבין את המשמעות העצומה שבו מעל לחשבונות של מה יהיה לי לתת לו ואם אצליח לממן לו תואר ודירה

שאלה קטנהשורש וגרביים
ומה עם פיצוץ האוכלוסין שהעולם צועד לקראתו?
מה עם קצת אחריות כללית?
אין מספיק מקום ומשאבים לשבעה מיליארד אנשים על כדור הארץ.
משפחות גדולות זה אסון אקולוגי.

תתן מקורות לטענות שלךalon822
אתה יודע כמה שטח מאוכלס בכדור הארץ?
אתה יודע כמה משאבים מתבזבזים? וכמה נזרקים?

אז הנה כמה פרטים:
רוב המדינות המתקדמות בקושי מצליחות לעמוד ברף הגידול, כלומר 2.1 ילדים למשפחה כדי לשמור על שווין תמות/ילודה- לא בגלל שיש בעיה להביא ילדים לעולם, אלא בגלל שהם לא רוצים... וקצב הגידול רק יורד ויורד, בעשרות שנים האחרונות הוא ירד בחצי!
מספר בני האדם שכדור הארץ יכול לכלכל תלוי באילוצים טבעיים ובהחלטות אנושיות. כדי להבין לאן פנינו מועדות, עלינו להתמקד בהבנה טובה יותר של אילוצי הטבע ומגבלותיו, ובקבלת החלטות אנושיות נכונות יותר הנוגעות למפתחות שיקבעו את גודל האוכלוסייה- סביבה, כלכלה ותרבות.

תקרא את הספר של יואל כהן "כמה בני אדם יכולים להתקיים באמצעות המשאבים המצויים בכדור הארץ" הוא מציג את הבעיה מצויין.

נ.ב זה לא קשור לפורום, אבל הייתי חייב לדבר, כמאמר החתימה שלי...

ובמדינות הלא מתקדמות שהם הרוב המוחלט?שורש וגרביים

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%A6%D7%A6%D7%95%D7%AA_%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%9F

ובישראל?

בישראל כיום כ-8 מיליון בני אדם. בהנחה שקצב הגידול הנוכחי של האוכלוסייה יישמר, יהיו בשנת 2020 10 מיליון בני אדם בישראל. מחצית מאוכלוסיית המדינה היא מתחת לגיל 25 - יהיה צורך לבנות בתים לעוד 4 מיליון איש. המשמעות היא היעלמות השטחים הפתוחים מהמדינה. בנוסף, אין כעת דרך לספק מים לכמות אנשים כזו, וישראל אינה ערוכה כיום לייצר מזון בכמות מתאימה.

תמשיך לקרוא את המשך הפיסקה...נו באמת...alon822
עבר עריכה על ידי alon822 בתאריך ט"ו בסיון תשע"ג 03:05

לא יפה לצנזר: "יחד עם זאת יש הטוענים שבשנת 2020 יהיו בישראל מפעלים רבים להתפלת מי ים, דבר שיפתור את בעיות המים של ישראל. כמו כן הם טוענים שבשנת 2020 יהיו שיטות חקלאיות חדשות אשר יגדילו את התפוקה מהיבולים, ועל כן יהיה מספיק מזון לכל האוכלוסייה". 

כבר התחילו לבנות את המפעלים דנן, ותסתכל בנתונים של משרד חלקאות, וגם במשרד התעשייה המסחר והתעסוקה ותראה את כמויות המזון שמיוצאים מהארץ לחו"ל, וממש לא חסר מקום לגור בו בנגב ובגליל שמתחננים שיבואו ויתיישבו שם וגם הולכים להכניס את כול מאגרי הגז שמצאו(וממשיכים למצוא) לתוך חברת חשמל כך שגם פה לא תהיה בעיה.

ובמדינות לא מתקדמות אחוז התמותה גבוהה יותר.

עריכה: נ.ב את המשך הדיון כדי שנעשה בשיחה אישית או משהו כי זה סתם ניצול שירשור.

על המערכת הדמוגרפית שמעת?רחלקה

בעזהי"ת.

לי, ולעוד רבים ורבות כמוני יש עניין גדול מאוד להצליח. שיישאר פה רוב יהודי בארץ.

הייתי מעדיפה פשוט למנוע את הגידול הפלסטיני\הערבי, אבל מאחר וזה לא אפשרי- חשוב בעיני להגדיל את העם היהודי כאן בארץ.

ולא כ"כ מעניין אותי הפיצוץ אוכלוסין, כי זה רק בסין

אדם מאמין יודע ש"פותח את ידיך ומשביע לכ-ל חי רצון"אישה קטנה

אין כזה דבר שאין מספיק משאבים.בורא עולם נותן שפע, רק שאנחנו לא פועלים נכון לחלק את המשאבים.

על "לעבדה ולשמרה" שמעת?שורש וגרביים

יש לנו אחריות.

ובורא עולם ברא את העולם עם משאבים מוגבלים, וקיבולת מוגבלת.

שום דבר לא אינסופי כאן וצריך לקחת את זה בחשבון

[כמו שאמרו מעלי, זה נושא אחר לשרשור אחר]

בורא עולם נתן לנו מספיק, ועלינו לפתח שיהיה מספיקאישה קטנה

מזעזע שהיא אומרת שמשפחות גדולות זה אסון אקולוגי. פשוט מצמרר!

הנה התשובה שלייהודיזההכי אחי

האמת שכשראיתי את השאלה הופתעתי. נראה שגם דברים שכלכך ברורים ופשוטים לי, הם לא טריוויאליים בשביל אחרים.

אם מסתכלים על העולם בראייה שטחית וחומרית - באמת, לעת כזו, לא נראה שחסר בו בני אדם. אדרבא - איפכא מסתברא! במאת השנים האחרונות אוכלוסיית העולם גדלה בקצב מסחרר, עד שנראה שבעוד שנים לא רבות נגיע למצב של פיצוץ אוכלוסין כשלא יהיו מספיק אדמות לגדל בהן מזון עבור כולם. זו בעיה אמיתית שמוכרת בעולם כולו, ונעשים מאמצים במקומות שונים, בעיקר בעולם השלישי, להקטנת הילודה.

לעומת זאת, אם נסתכלים על עם ישראל המצב הפוך לגמרי. השואה כילתה שישה מליון יהודים, וההתבוללות כילתה ומכלה הרבה יותר. הילודה בקרב הציבור הציבור היהודי החילוני נמוכה באופן מחריד, ולולא הדתיים והחרדיים - עם ישראל היה עלול להיות בסכנת הכחדה!

כל זה לגבי כל העולם. אם נתמקד בארץ ישראל, לולא שיעור הילודה הגבוהה בציבור הדתי והחרדי, היינו יכולים להפוך כבר מזמן למדינה מוסלמית. לא בעתיד הקרוב - בעבר! אלו היו התחזיות בעבר לגבי שנת 2000! (אם זכרוני אינו מטעני).

אז מה התרומה בלהתחתן ולהוליד ילדים? אז "מעלה" יהודים חדשים לארץ, "מקימה לתחייה" יהודים שנרצחו בשואה ויולדת "במקום" אחותך שנטמעה בגויים. אבל דמוגרפיה זה לא הכל. כיהודים מאמינים, אנחנו יודעים מה הערך של יהודים שומר מצוות. כשאת מביאה יהודי חדש לעם ישראל, לזכותך נזקפות כל המצוות שהוא או היא יעשו בחייהם: התפילות שלו, לימוד התורה שלו, גמילות החסדים שלו, מצוות יישוב הארץ שלו, הכל!

זה לגבי תרומה לעם היהודי. ומה לגבי תרומה לשאר העולם? כיהודי מאמין, אני מאמין שעם ישראל מקיים את העולם. "אם לא בריתי יום ולילה - חוקות שמיים וארץ לא שמתי" (ירמיהו לג כה). לא רק תתרמי לעולם - העולם יתקיים בזכות הבל פיו של בנך הקטן שילמד תורה, ובזכות התהילים(/הפרשת חלה/גמילות החסדים וכו') של בתך!

אז מה תרומה גדולה יותר? להוליד ילד או ליישב גבעה נידחת? להוליד ילדה או לחתום על הוראת קבע לארגון צדקה? תחליטי לבד.

שים לב למה שהיא שאלה בהמשך-טל 123

ואם אין ילדים?

וחוץ מזה, אפשר להביא ילדים בלי להתחתן.

אמנם יש על זה הרבה מחלוקות (אני נגד חושף שיניים, אבל לא זה העניין), אבל טכנית זה אפשרי.

אם כך, צריך לענות על השאלה:

למה להתחתן זו תרומה חשובה, בלי קשר לילדים?

מה משנה מה אפשר טכנית...מוטיז

הצורה היא משפחה, כל צורה אחרת היא מעוותת ומזיקה.

כך שגם מבחינת ילדים זה מועיל.

בנוסף.. ברור שהאדם שצריך את זה לעצמו תורם לעולם, אדם שמתקדם מקדם את העולם.

אני מניח שנקודת המוצא שלנו היא יהדותיהודיזההכי אחי

אם זה לא כך - באמת אין הרבה ערך לפרות ולרבות, לעת כזו. כמו שכתבתי.

אם אנחנו יוצאים מנקודת מוצא יהודית - קודם כל - אסור להביא ילדים בלי חתונה! לכל הדעות! אין כאן שום מחלוקת.

דבר שני, מנקודת מוצא יהודית - זה לא חכמה להוליד ילדים. צריך גם לחנך אותם. איך את רוצה לחנך ילד בלי אבא? במידה מסוימת זה אפשרי, אבל הילד יגדל עם חסך נפשי וחינוכי! ילד צריך אבא!

לגבי השאלה האם יש טעם להתחתן אם שני בני הזוג הם עקרים - באמת כאן התרומה היא פחותה, אבל עדיין יש תרומה. בן אדם שחי לבד הוא עצוב (בדרך כלל). אי אפשר לעבוד את ה' מתוך עצבות. הוא גם עלול להגיע לידי עבירה, ואין כאן המקום להאריך.

עצם חתונה היא תרומה, בניין מחורבות ירושליםאישה קטנהאחרונה

לא צריך להסתבך- כפי שכתבת שמי שמתחתן שמח ועובד את ה' בשמחה. זה נכון אבל עקיף מדי. עצם החתונה היא הצטרפות לכלל ישראל, ותרומה. אני לא מספיק מבינה אבל מאמינה.

כעשמחה ד.
עבר עריכה על ידי שמחה ד. בתאריך ט"ו בסיון תשע"ג 09:42

תרומה לעולם... מי זה העולם אם לא את?מוטיז

את ממשיכה את החיים על פני הכדור הזה.. לא כל כך הבנתי למה זה לא נראה לך תרומה.

ואת יכולה לחנך את הילדים בדרך הנכונה, ולהוסיף עוד אמת בעולם, ולהוסיף טוב..

איך זאת לא תרומה?

אפשר לעשות את זה כי אנחנו רוצים ואפשררק תפילה..
לעשות את זה כי ה' ציווה ואפשר גם וגם הכל תלוי בדעתך
באמת מי אמר שלהתחתן זה תרומה?בת 30

ומי אמר שאנשים מתחתנים כדי לתרום?

אני שואלת באמת. לא הבנתי את הענין.לא הבנתי למה זו ההנחה הבסיסית.

נראה לי שרובנו מתחתנים ויולדים ילדים כי זו דרך העולם, וכך ה' ברא אותנו, עם הרצון להתחתן והרצון להוליד ילדים.

יכול להיות שמתוך זה יש תרומה לעולם- עוד יהודים כשרים, עוד אנשים שעושים עבודה אמיתית על המידות והנפש.

אבל לא נראה לי שמתחתנים כדי לתרום.

ובקשר למה שנכתב פה- לא צריך להיות נשוי כדי להיות יציב כלכלית ולתרום כסף.

הטענה שמי שנשוי מאושר יותר ולכן משתכר יותר וכו'- על מה היא מבוססת? יש הרבה שחיים חיי נישואין לא שמחים ומנגד יש רווקים ששמחים בחלקם ואולי באמת לא רוצים להתחתן. (בלי להיכנס לדיון אם זה טוב או לא).

ויש הרבה שנשואים באושר ובקושי גומרים את החודש, אז מה הקשר בין אושר לבין מצב כלכלי??

שימי לב שהשואלת שאלה מה שכתבת בכותרת, ולא מה שכתבתיהודיזההכי אחי

בתחילת תוכן התגובה.

לא בכוונות עסקינן, אלא בגופו של דבר: האם יש בחתונה "תרומה חשובה", או שמא לא?

לא לבלבל בין תוצאות לכוונות.

תקראי 'שכינה בינהם' של הרב בלייכר.הסטלן הקטן

בגדול,כשאדם מתחתן הוא מוציא לפועל אידיאל גדול וכללי.

הוא גם בדרגה גבוהה יותר ולכן לא רק עצם החתונה היא כללית אלא מעכשיו כל מה שהוא יעשה הוא שלם יותר ולכן האפשרות שלו לתרום התעצמה...

וואי,כמה מילים גדולות ומפוצצות....

צודקת לגמרי זו תרומה לעצמך\arhhcrreut

בכל זאת אם זו מצווה אז אתה עושה רצון ה' וזו תרומה לאומה

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך