ראיון השבת ב"שביעי":פייגליניזית

שאלה מכשילה, ונודפת וזועקת שנאה עצמית:

ראיון עם הרב אביחי רונצקי: "יש סיכוי שיצא עוד יגאל עמיר מנוער הגבעות?"...

"אהההה" -אומרים החילונים- "הם עצמם מודים שהוא יצא מהם, מהדתיים הימניים הקיצוניים הללו"...

שואל השאלה, כביכול מסכים ונותן לגיטימציה לכל החקירות שנעשו לכלל רבני הציונות הדתית והחרדית- בפרשת יגאל עמיר, לחקירות שנעשו לרבים מחובשי הכיפות. יפה, יפה, שנאה עצמית.

יגאל עמיר לא יצא מנוער הגבעות, הוא יצא מבית המשוגעים, ואם השמאל הצליח לשכנע אותכם שהוא יצא ממכם- אז ממש כבר אבדנו...

מסכים איתך בכלסתם פה

לא האמנתי שהרב רונצקי יגיד דברים כאלה נוער הגבעות רחוקים מאוד מדברים כאלה תמיד יש מטומטמים בכל חברה אבל לומר שזה משהו כללי של נוער הגבעות זו כבר טרגדיה

הרב רונצקי גם הרביץ בעבר לנערים מהגבעות..אלירז

וגם איים לעשות זאת שוב, בשיחה עם בחור שהיה מורחק מנהלית - לא מזמן.

בקיצור - לא בדיוק האוהב הכי גדול שלנו.

ומה שהכי גרם לי לגחך-אריאל דל"ת

[חבל שבגלל כללי הפורום אני לא יכול להתבטא כרצוני, אבל-]

הרב רונצקי מודיע שאף על פי כל ההכחשות הוא לא ינתק את הקשר שלו עם נוער הגבעות.

רק שאלה כבוד הרב- איך מתבטא הקשר הזה? כי אם זה מתבטא בלהזמין את ניצן אלון שר"י לאזכרה של פוגל ולשבור את היידים והרגליים של נוער הגבעות, אני חושב שהיינו מוכנים בשמחה לוות על הקשר הזה.

זה מתבטא במחשבה שהוא מגייס את "נוער הגבעות"אלירז

10 ערסים שהגיעו לכנס בחוות גלעד בזמנו,
והיו להם תיקים פליליים שבכלל לא קשורים לאידאולוגיה אבל מנעו מהם להתגייס..
הרב רונצקי באמת מאמין שאלו נוער הגבעות, והוא גם מאמין שהם מתגייסים בכזו קלות.. 

אחתום ב-

פחחחח...

יש לו היום שיחה שלנו בישיבה.הוא מנסה לחזק אתי"ל

הנוער המתון. פפפחחחחחח

אהמפייגליניזית

קודם כל נא לא לשקר, אני לא מקבלת זאת,

לא דיברתי כלל וכלל על התגובה של הרב רונצקי

אלא 

ספציפית על השאלה שלהם!!!!!!!!!!!!

ודי לביזוי תח שהולך כאן, ולקיצוניות. די.

הוא לא יצא מנוער הגבעותמרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך ב' באב תשע"ג 18:47
בס"ד

אבל הוא גם לא יצא מבית משוגעים.
רצח זה לצערנו עניין יום יומי, אז פתאום שמדובר ברצח ראש ממשלה אז הוא יצא מבית משוגעים?

(ויצא לי להכיר את ה"בית משוגעים" שממנו יצא יגאל עמיר והוא רחוק מלהיות מוגדר כך. וזה בלי להכנס לשאלה אם הוא אכן הרוצח)

לגבי שאר הראיון-
את האמת, קראתי אותו מראש על מנת להתעצבן. זה נראה שהרב רונצקי רואה בנוער הגבעות ככתם שחור של הציניות הדתית בעיקר מהסיבה שייחסית הודגשה בכתבה זה שהם לא פועלים בדרך הממלכתית ה"קדושה" וזה נראה שהוא לקח לעצמו לפרוייקט את הטיפול בנוער הגבעות, כפי שהוא אומר שהיה הידברות איתם והוא הצליח להשיב רבות מהם למוטב ().

בכל מקרה אני מחכה כבר ליום שהוא יממש את ה"איום" מאחרי אירועי חטמ"ר אפריים שהוא יעזוב את גב ההר. באמת שלא מחפשים ביו"ש רב שיוצא כנגד ההתיישבות ואלה גם חבריו (ע"'ע ניצן אלון) ורב שמחפש איפה להכפיש את נוער הגבעות (ואת הרבנות בפתח תקווה) בכל מקום אפשרי.
חבל שכתבת את זה.כאן לפחות.בחורצ'יק

זה עלול לגרום לביזוי כבוד תלמיד חכם.כהרב רונצקי. (למה לא פשוט באקטואליה וחדשות???) ונכון שזה לא הכי טוב לדעתי שהוא אמר שעלול לצאת יגאל עמיר 2 מנוער הגבעות..אבל אני גם לא בטוח,שאין כאלה שהיו מסכימים עם המעשה..לצערי..

צריך לשמור על כבוד ת"ח בכל מצב,אני מוחה על הדבריםשואף לאור

ועל חלק מהתגובות

הבהרה,המחאה היא על חלק מהתגובות ולא על פייגליניזיתשואף לאור

הייתה לי אי הבנה לגבי דבריה,והדבר הובהר באישי,על כן מחילה

דיברתי רק ורק ורקפייגליניזית

על השאלה.

ולא על התגובה שלו.

הגיע הזמן שתפסיקו לעוות ולשקר ולסלף

ולנצלש בכזו אכזריות.

ביזוי כבוד תלמידי חכמים, של כמה מהם.

תתבישו.

מנהלים- אם יש לכם קצת כבוד לפורום הזה שלא יהא במה לקיצונים מעוותים- הייתי מציעה למחוק חלק מהתגובות שכאן.

נפתח מחדשמרדכי
בס"ד

נמחק כל הדיוני משנה שנפתחו פה ותגובות לא ראויות.

בכל מקרה- נא לדון בכבוד ולא לפגוע בכבודו של רב כזה או אחר.

מה שיש פה כרגע זה לא זלזול אלא ביקורת מכובדת על מעשיו.

אם למשהו יש הערות או שהוא רואה משהו לא טוב הוא מוזמן לפנות ב-א-י-ש-י.

המשך דיון פורה
ישר כוח!!! אלירז
לא ספציפי עליו אבל נראה לי במקום לשאולחכחעחילםכ

מי נקרא "רב" או ת"ח - מי שהציבור קורא לו כך?

כל אחד שיש 100 איש שמכנים אותו רבמרדכי
בס"ד

ובלי משחקים כמו לפני שנה!
לא יודע לאיזה משחקים כוונתך. אשמח אם תענה לתגובהחכחעחילםכ

אבל במשך ההסטוריה היהודית היו הרבה "רבנים"(שהמונים קראו להם "רבנים" ושימשו ככאלה!) שהזיקו לעמ"י  מאוד דוגמותבלי להשוות בין קבוצה לקבוצה, ביניהם צדיקים ות"ח וביניהם רשעים)

צדוק (ה"רב" של הצדוקים) וביתוס (ה"רב" של הביתוסים) 

המרגלים("כולם אנשים ראשי בני ישראל המה")

רבנים (חרדים)במאות שנים האחרונות (שהתנגדו לעלייה לארץ-כולנו יודעים את התוצאות)

שבתאי צבי ומשיחי שקר למניהם

ימח שמו וזכרו

וגם בדורנו יש אנשים שמוחזקים כ"רבנים" ומזיקים לעמ"י וא"י:

נתורי קרתא(הכוונה בעיקר לאלה מתוכם שנפגשים עם מחבלים)

קראתי היום ששר החינוך עובד קשה על ניתוק תלמידים מעמם(מפגשי ערבים-יהודים\ות)ומארצם(ביטול טיולים במערת הכפלה

"רבנים למען זכויות אדם"(או שמא זכויות הגוי)

רבנים שעזרו לפנות ישובים (בדרך אקטיבית או פסיבית...)

וכו...

עדיין בגדר אותה התשובהמרדכי
וכל אלה מבחינתך לא רבנים?(אם חלק אני מסכים..אבל)רפ"א

נראה לי אתה מגדיר רב\ת"ח בצורה קצת מוזרה...
אנמי חושב שרב זה לא ההגדרה פה מפני שעל כל אחד שעובר את המבחן לרבנות נקרא רב כביכול..
השאלה היא יותר לגבי מי נחשב ת"ח ולזה עדיין אין לי תשובה, אני לא חושב שיש איזה דתומטר כזה שיכול לקבוע עד איזה מצב רוחני של אדם הוא נחשב ת"ח ומתי הוא כבר לא...

מי שיש לו סמיכהפייגליניזית

והוא משמש ככזה.

(לדוג הרב פירון הוא רב קהילה)

או הרב רונצקי, ששואלים אותו שאלות בהלכה (משמע הוא משמש כזה)

לא הבנתי איפה היה ביזוי ת"חים בשרשור על הרב רונצקיאלירז

גברת פייגליניזת - מזומנת להסביר לי ולהביא מראי מקום.

שחור על גבי לבןפייגליניזית
עבר עריכה על ידי פייגליניזית בתאריך ג' באב תשע"ג 01:42

(שימי לב. מדובר על רב. אף אחד לא אמר אולי שהוא מפגר או דביל, אבל כתבו עליו בצורה מבזה, ובהחלט אסורה)

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t555626#6197151

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t555626#6197168

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t555626#6199248

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t555626#6197331

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t555626#6197361  (שתי שורות אחרונות)

כן, מרדכי. עדיין יש זלזול.

את מוזמנת להעיר את עיני ולא מעל גבי הפורום!מרדכי
בס"ד

זה ממשלא זלזול אלא דיון לגיטימי
לא רואה שום ביזוי ת"חים בתגובותיי.אלירז

צוינו עובדות. ידוע שהרבנים שלי חולקים על הרב רונצקי, ומכוחם גם אני.

אין שום ביזוי בלהעביר ביקורת על מעשיו של רב (ואפילו את זה לא עשיתי...)

בבקשה הביאי משפטים ברורים, מילים המבזות את הרב!

ואם אין לך כאלו - כנראה ששוב - לא היה ולא נברא.

אפרופו.. דברים שכתבה היום שושי גרינפלד-משה ר-
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך ג' באב תשע"ג 23:53
במלאת שנתיים לנפילת אחיה יהודה גרינפלד הי"ד 

יום האזכרה של יהודה אחי הטוב מתקרב, 
הוא נפל בכפר גלעדי ביב' באב.

לקראת יום האזכרה התקשרתי לרב אביחי רונצקי, ושלחתי סמס לרב רפי פרץ (מאחר שלא ענה לטלפון) ובקשתי מהם שלא יבואו ולא יתקרבו לא אלי ולא אל הקבר של אחי, מאחר ואני רואה בהם משתפים של כוחות הגירוש ובואם יהיה מבחינתי חילול כבודו של אחי הטוב יהודה.

זהו הסמס ששלחתי לרב רפי פרץ:
שלום הרב רפי פרץ. ידוע לי שתהיה באזכרה אחרת בהר הרצל ביום האזכרה של אחי יהודה גרינפלד.
אבקשך שלא להתקרב ולא להגיע לאזכרה שלנו. 
לא אהבתי את הריקודים שלך עם כוחות הגירוש בגוש קטיף, ואיני אוהבת את שיתוף הפעולה שלך עם צבא הגירוש גם כעת. 
בואך לאזכרה יהיה מבחינתי חילול כבודו של אחי ואתה לא רצוי. 

במיוחד לא בשעה קשה זו שחרב הגירוש הגזעני הונפה גם מעל יהודה ושומרון, ועוד היד נטויה.
מבחינתי אתה שותף לפשע, ואינך רצוי. נא אל תתקרב אלי ולא לקבר של אחי, לא ביום האזכרה ולא בכלל.
שושה גרינפלד, אחות של יהודה גרינפלד הי"ד שנפל במלחמת הראווה הפוליטית "שלום ההתכנסות" 
ונשלח אל מותו על ידי אנשים רעים וציניים שמתחפשים לצבא ההגנה לעם, אבל באמתחתם רק רוע.

עד כה לא התקבלה שום תגובה. 
תמלול השיחה עם אביחי רונצקי:

שלום, זה הרב אביחי רונצקי?
כן.
שלום מדברת שושה גרינפלד, אני אחות של החייל יודה גרינפלד, שנהרג בלבנון.
יש לנו אזכרה, ואני יודעת שאתה תהיה באזכרה סמוכה, אני מבקשת שלא תבוא לאזכרה שלנו.
אני לא מעוניינת שתבוא לאזכרה. אני לא אוהבת את ההתבטאויות שלך, ואני לא אוהבת את מה שאתה עושה.

הרב רונצקי: את עושה את זה בניגוד לרצון ההורים. (במהלך דברי רונצקי לא מקשיב אלא ממשיך לדבר על ההורים- למרות שאיש מהמשפחה, עד כמה שידוע לי, לא הזמין אותו כלל לאזכרה).
אני: אני מבקשת שוב לא לעשות קרעים במשפחה שלנו. מספיק שאתה עוזר לקרע מתיישבים מאדמתם. ומאיים עליהם במכות של ידיים ורגליים, ולא יודעת מה. אני מבקשת ממך שלא תתקרב לקבר של אחי ולא אלי. אתה לא רצוי. אתה מבחינתי פושע. 
ואני לא מעוניינת בך בקירבתי, ולא בקרבת הקבר של אח שלי. אל תחנך אותי. תחנך את עצמך. תפסיק לשתף פעולה עם גירוש של יהודים, אתה תזכר לדיראון עולם.
(הרב רונצקי ממשיך לדבר ולדבר כאילו שההורים רוצים שיבוא)

אני: אל תטיף לי מוסר. תסתכל במראה, ותראה את המשת"פ של כוחות הגירוש. אתה משת"פ של רוע. ואל תתקרב אלי בכלל ולא אל הקבר של אח שלי.
הרב רונצקי מנתק לי בפרצוף ובאמצע הדברים.

(עריכה: הוספת תארי רב ע"פ חוקי הערוץ)
אני לא מבין מדוע היא מפתחת את המקרי הפרטי של אחיהאלעד

לנושא פוליטי, ברמה רדודה כזו

ודואגת לפרסמו ברבים.

מצטער, לא אהבתי,

ומבחינתי מי שיצא כאן קטן זו דווקא היא.

אחי לומר את זה זה מגעיל אבל היא לא הפכה שום דבר-משה ר-

לפוליטי היא ביקשה מהם שלא יגיעו וסיבותיה עימה, ואתה רואה ששוב הרב רונצקי כושל בלשונו, וזה בעייה שאדם שמנהיג קהילה, מתבטא בצורה לא עניינית ולא בפעם הראשונה..

א. היא לא אמרה לו את זה וזהו,אלעד
אלא הוסיפה עוד תיאורים מלבבים על הדרך. אל תתמם.
ב. ההורים שלה כנראה כן רצו (או לפחות לא התנגדו) שהרב רונצקי יגיע, והיא עצמה הודתה בכך כשפלטה על ה"קרע במשפחה" שעלול להווצר אם הרב יגיע.
ג. הצורה והדרך בה "שוחחה" עם הרב לא הותירה לו אלא לנתק עליה, וגם אני הייתי עושה כך.
לא מגיבה לכזו אישהפייגליניזית
עבר עריכה על ידי פייגליניזית בתאריך ג' באב תשע"ג 23:29

ולא דנה אותה.

אם זה היה משהו אחר, לא הייתה לי מילה אחת מלבד מטומטמת.

אחיה נהרג והיא במכאובה ועל כן איני רואה זכות לשפוט אדם כשהוא במצב של כאב.

אני לא מבינה למה אתה- שדרותי- מביא את דבריה, וחוזר עליהם, יש כאן ביזוי ת"ח נורא, וגם... רדידות, ושטחיות...

ולא כנגדה, אלא שתבינו את דברי, אתם-

מה זכותה של האחות לטעון כנגדו זאת? היא אחראית? בצוואה ניתנה לה הרשות לדאוג לענין האזכרות?...

מנעלים. אהמ.

ועוד משהו.

שדרותי, הרב קונצקי לא קשור לשרשור. זה ניצלו"ש. פותחת השרשור התכוונה אך ורק לשאלה המכשילה של המראיין ב"בשבע".

ולמה את מביאה כתבה שמכפישה אלפי אנשים?-משה ר-

באיזה זכות? בגלל שזה רב אמר אז מותר?

קשטי עצמך קודם!!

מה זה קשור לרב?!?!?פייגליניזית

אני ציינתי כבר כמה פעמים: לא התכוונתי לרב. אין שום קשר. התכוונתי אך ורק לשאלה של המראיין משביעי- שאלה מכשילה, מבזה, נחיתית, ואפסית. 

זהו.

ואנחנו ענינו גם על התשובה שבעניינו נראית ככהמרדכי
שימו לב - היא מבקשת שלא יחנך אותה - אבל מחנכת אותוותן טל

לא דנים אדם בשעת צערו אולי, אבל מצטער, האישה הנ"ל אם הציטוטים מדוייקים, מעט עברה את הגבול בהתייחסות לרבנים. 

הכי מצחיק זה שהיא אומרת לרב רונצקי אל תחנך אותי וכו' וכו', אבל מרגישה חופשית לחנך אותו ולהגיד לו איך הוא צריך לפעול? סליחה? לפני שנייה את אמרת למישהו שלא יגיד לך מה לעשות ועכשיו את אומרת לו מה את חושבת שהוא צריך לעשות? אם את חושבת שהוא לא צריך לחנך אותך, את גם אל תחנכי אותו, ואם את חושבת שאת יכולה לחנך אותו - אל תתפלאי על זה שהוא מנסה לחנך אותך ואל תמחי על זה...

צביעות במיטבה... (ושוב, האישה מדברת מתוך כאב כנראה, המחאה שלי היא על עצם ההתבטאות ולא עליה אישית, וגם על עצם הציטוט כאן בפורום).

יש ביקורת לגיטימית ויש הטחת האשמות בצורה פוגענית. וקריאת "פושע" לרב גדול וחשוב ולהגיד "אתה תיזכר לדיראון עולם" - זה כבר לא ראוי בכלל.

אני אמחה נגד כל התבטאות כזאת על רב, לא משנה אם אתה מסכים עם התבטאויותיו או לא.

אם הייתי רוצה לשחק את המשחק של אותה אישה, הייתי יכול להשמיץ ולגדף כל מיני רבני נוער גבעות כאלו ואחרים על דברים שונים שהם אומרים - אבל אני לא אשתתף במשחק כזה.

אני לא דן אותה באופן אישי כי היא בשעת צערה - אבל זה בהחלט לא ראוי להביא את זה כאן, ועוד כדבר לגיטימי להגיד - לא כל דבר שמישהו אומר בשעת צערו, חובה לצטט.

חוץ מזה שלהגיד על מפקדי צבא הגנה לישראל ועל אנשים שהקדישו את חייהם למען המדינה בין אם בצבא ובין אם בפוליטיקה - שבאמתחתם רק רוע - זה עיוות, סילוף אכזרי של המציאות ואי נכונות להסתכל בעיניים קצת יותר אובייקטיביות. 

כן, יש לפעמים טעויות, אבל לשלול לגמרי את הלגיטימיות של כל המהלכים שנעשו רק בגלל שאדם אחד נהרג, זה מטופש ומגוחך ומעט מעלה רחמים.

אז שושה - כשמעט תירגעי מההתלהמות, תזכרי מה אמרת לרב רונצקי - אל תחנך אותי. תחנך את עצמך.

אל תחנכי את הרבנים. תחנכי את עצמך.

כל טוב

היא לא חיכנה אף אחד, היא אמרה לו את האמת וביקשה-משה ר-

שיכבד את המשפחה, מה קשה פה?

מי שמצופה ממנו להתנהג פה בהתאם זה הרב ולא היא..

לא על הבקשה שלה אני מדבר.ותן טל

אלא על שאר הדברים שאמרה, אולי תחת מסווה "הנימוק לבקשה" - ואני אצטט את הקטע המדובר:

אני לא מעוניינת בך בקירבתי, ולא בקרבת הקבר של אח שלי. אל תחנך אותי. תחנך את עצמך. תפסיק לשתף פעולה עם גירוש של יהודים, אתה תזכר לדיראון עולם.
(הרב רונצקי ממשיך לדבר ולדבר כאילו שההורים רוצים שיבוא)

אני: אל תטיף לי מוסר. תסתכל במראה, ותראה את המשת"פ של כוחות הגירוש. אתה משת"פ של רוע. ואל תתקרב אלי בכלל ולא אל הקבר של אח שלי.
הרב רונצקי מנתק לי בפרצוף ובאמצע הדברים.

תפסיק לשתף  פעולה... תזכר לדיראון עולם (חוצפה, אבל מילא), תסתכל במראה, תראה את המשת"פ... אתה משת"פ של רוע - אם זה לא ניסיון לחנך את הרב, אז אני לא יודע מה זה.

אם היא לא רוצה שיגיד אליה ועליה כלום - שתכבד את זה גם היא ושלא תגיד. היא יכולה פשוט לבקש שלא יבוא וזהו, בלי לנמק.

אגב - זה לא אומר שהרב חייב להישמע לה, והיא גם לא יכולה להחליט את זה מבחינה חוקית, אין לה שום זכות. הרב יכול להחליט לכבד את בקשתה ויכול שלו - היא לא יכולה לצוות עליו או לאיים בכל דרך עליו.

אגב - זה רק הצד של האחות הזאת, אנחנו לא באמת יודעים מה ההורים שלה או אלמנתו של יהודה חושבים, הייתי רוצה לשמוע גם את דעתם (ולא דרך מילותיה של האחות, אלא בעצמם). 

חוץ מזה, שלמעשה גם אם רב "מחנך" בצורה כלשהי מישהו - זה תפקידו של הרב. אומנם האיש יכול להגיד לו שהוא לא תלמיד שלו ולא רוצה להתחנך ממנו, מקובל -  אבל בהחלט הוא לא יכול להתחיל לחנך  בעצמו. לא מחנכים רב. יש דרך לדבר לרב והיא לא דיברה בדרך הראויה. אומנם לא דנים אדם בשעת כעסו, אבל כעובדה, זה לא דרך דיבור אל רב.

רגע רגע אדם שמשתף פעולה עם אוייב ההתיישבות-משה ר-

ניצן אלון ועוד מזמין אותו ליישוב אחרי מה שאמר על הטבח של משפחת פוגל, זה לא נקרא לשתף פעולה עם רוע??

אתה אל תעשה את ההחלטות של הרב.ותן טל

ואגב אתה גם נדיב מאוד בחלוקת תארים לאנשים...

אתה לא יודע את כל מכלול השיקולים של הרב והוא גם לא חייב לשתף אותך בהם. תאמין או לא - הרב לא טיפש ויודע מה שהוא עושה. הוא לא עושה דברים סתם, והוא אוהב ארץ ישראל לא פחות ממך אם לא יותר ממך.

אם הרב מחליט החלטה, אתה יכול לשאול אותו למה, אתה יכול למחות על ההחלטה בצורה נאותה - אבל מכאן ועד להחליט שעכשיו הוא משת"פ של רוע (אגב, אתה זה שהגדרת מהו רוע, גם זה לא בטוח שאתה מגדיר נכון, אבל נעזוב את זה עכשיו).

חוץ מזה שאם אתה כל כך אוהב להזכיר את ניצן אלון ו"הדברים הרעים" שעשעה, אז אולי תנסה להיזכר גם בדברים טובים שעשה למען הצבא, בתרומה שלו למדינה ועוד ועוד? אני לא אומר שתתפוס ממנו עכשיו כצדיק - אלא רק שתביט בעיניים קצת יותר אובייקטיביות ותראה לו רק דברים רעים אלא גם טובים. זה יכול לעזור לך בהרבה מצבים בחיים, סתם עצה טובה...

ודבר אחרון - לא כל אחד שלא הולך בשיטה שאתה תופס כנכונה, ופועל אולי בדרכים שנראות לך קצת מוזרות, לא כל אחד כזה אוטומטית נפסל. כי מזל שאתה לא אלוקים, ואפילו הסגן שלו אתה לא.

יום טוב

תודה רבה, כנראה שלא חווית מהו גירוש-משה ר-

בגלל זה אתה מצטדק, ושמענו כבר על רבנים ש"ידעו מה הם עושים" כאלה ששיתפו פעולה עם כוחות הגירוש, הרביצו לנוער, ועשו עוד ועוד פשעים, אבל שום עובדה לא תפקח לכם את העיניים, יש תואר רב? יאללה בראבק גם אם הוא ישבור מפרקות לאנשים, הוא רב לא?!

ואני שמח שיש לך מדד למי אוהב את הארץ יותר, כנראה שאתה נביא או משו..

יש לי שאלה אליך אדום ותן טל- אם אני אתן לך 100 ש"ח סתם ככה במתנה, אחרי כמה דקות אני אבוא ואחטיף לך טירה מצלצלת כזו שירד לך דם מהאף וירדו לך דמעות מהבושה והכאב, איך התחושה שלך כלפיי תהיה? מעניין אותי מאד לדעת..

סטיתם מהדיוןאלעד
היא לא דיברה בצורה ראויה, דיבררה רק את דבריה היא, ופרסמה שלא כהוגן ובאופן משפיל את הדברים.

זה העיקר מבחינתי, ובכלל לא משנה מי שוחח איתה: ראש ישיבה נערץ או דמות שנויה במחלוקת או משת"פ גירוש רשע, להבנתה.
מסכים עם אלעד. כל מילה.ותן טל
אל תגיד לי מה חוויתי או מה לא חוויתי. תודה.ותן טל
עבר עריכה על ידי ותן טל בתאריך ד' באב תשע"ג 20:16

יש לי קרובים שגורשו, אחרי שאמא שלהם נרצחה בגוש קטיף בפיגוע - בבקשה אל תגיד לי מה אני חוויתי או מה לא.

ואני לא אמרתי אם הוא אוהב את הארץ יותר ממך או לא - אמרתי שאני בטוח שהוא אוהב אותה לא פחות ממך, זה כן. (ה"אולי יותר", זה רק אולי). אולי אתה זה הנביא שמחליט מי הוא הפושע והרשע ושאתה אוהב את הארץ יותר ממנו?

והבעייה היא שאתה חושב שהעיניים שלך הם הפקוחות... אתה אשכרה קורא לרב רונצקי רשע. אני לא מאמין.

עזוב, אני רק אצהיר בריש גלי שאני מוחה על ביזוי תלמידי החכמים שיש כאן כי אני חייב לעשות את זה אחרת אני עובר עבירה חמורה בפני עצמי, אבל יותר מזה אין טעם לדון איתך ועם כאלו שבסגנונך כנראה - אתם פשוט עיוורים חד מימדיים שחושבים שהכל צריך להתנהל בדיוק כמו שהם רוצים שיתנהל.

הרב רונצקי שבר מפרקת לאנשים? סתם להעליל עלילות?

יש לך תלונה פלילית נגדו, יש למישהו - בבקשה, שיגיש תביעה. עדיין לא שמעתי על תביעה פלילית נגד הרב, משמע כנראה הוא לא שבר מפרקות אחרת כבר היה כתב אישום...

העיקר להנפיץ, העיקר לכתוב סתם מילים שאין להם כיסוי, רק כדי לצאת נגד רב שלא עושה בדיוק מה שאתם רוצים להכתיב לו לעשות.

מעתה אמור - כל רב שלא עושה בדיוק מה שהקיצוניים רוצים, הוא משת"פ של הרוע, הוא שובר מפרקות, מכה ילדים תמימים, עושה "עוד ועוד". וכן, אני מודע לכך שכרגע הגדרתי אותך באופן מסויים - שאולי אתה מוחה נגדו - אבל זה רק כדי להראות לך בדיוק מה אתה עושה לרבנים חשובים וגדולים.

ואם אתה קורא לרב רונצקי "סתם עוד רב" (בכלל אסור לקרוא לשום רב "סתם עוד רב", אבל יותר מזה: ) לאחר המהפיכה האדירה שחולל בצבא בתחום הדת, לאחר כל הישיבה המפוארת שהקים (אה, שכחתי, לא יצאו ממנה נוער גבעות קיצונים אז היא לא נחשבת ישיבה טובה... <צ>) - זה פשוט טיפשות שאין כדוגמתה וחוצפה ועזות פנים ומצח.

והדוגמה שהבאת היא כל כך מטופשת ולא קשורה שלא אטרח בכלל להתייחס אלייה, גם אם לא נוח לך. אם אתה לא מבין בעצמך את הטיפשות שלה, אין טעם שאני אטרח.

האמת שאני לרוב לא גולש כאן אבל קראתידביר א.מ

את מה שותן טל כתב והוא צודק שיש בעיה לא למחות אז:

אני מוחה על ביזוי ת"ח ותורה!!!

אני חושבת שנהגת הכי טוב.משיח עכשיו!

אין שום סיבה שישתתפו באזכרה של אחיך, מי שאחראי  למותו (הסכמה לגירוש=יותר אקטיבציה של ערבים= מוות מיותר של יהודים)

זה דבר כל כך נורא להגיד!!!חזור בך!!!ותן טל

להגיד שהוא אחראי ישיר למותו זה רשעות ודבר איום ונורא להגיד. אתה אל תחשבן חשבונות שמיים.

מה גם שההשוואות שעשית ממש מיותרות וכוללניות באון מוגזם.

האם עכשיו כל אחד שבצורה כזאת או אחרת לא הביע זעזוע מוחלט מהגירוש - יהיה בגדר האחראי למותם של יהודים שנהרגו אחרי זה?

קודם כל יש רמות, ודבר שני - אתה אל תחליט החלטות כאלו.

מה גם שדי ברור לי שהרב רונצקי והרב פרץ לא רצו את הגירוש, לא רצו שזה יקרה. בדיוק כמוך. רק שהם בחרו להתמודד באופן שונה עם הנעשה לאחר שזה כבר היה גמור וחתום. אתה יכול לטעון שלך זה מפריע שככה הם בחרו להתמודד עם זה - אבל להאשים אותם באופן ישיר בגירוש???מאיפה האומץ והחוצפה לעשות את זה???

אתה כל כך בטוח שאתה אוהב את ארץ ישראל יותר מהרב פרץ? יותר מהרב רונצקי?

מה שבטוח, לפי התגובות פה, ככל הנראה הרב פרץ והרב רונצקי יותר אוהבי עם ישראל ככלל, ממכם...

קצת לשמור על הפה לא יזיק לאף אחד. הטחות חסרי בסיס כאלו נובעות מטיפשות בלבד. גם אם קצת או הרבה כואב לך - זה לא מונע מהצורך להשליט את השכל על הלב ולהבין קצת פרופורציות.

הבעיה היא שנותנים רק לרגש לפרוץ וזורקים את השכל לכל העזאזל. אז מתחילות הבעיות. וכן, לצערנו - אני יודע שלא כולם ואני לא רוצה להכליל ואני ל-א מכליל, אני רק אומר שיש כאלה, כמו בכל קבוצה אידיאולוגית כזאת או אחרת - יש גם בנערי הגבעות כאלו שזרקו את השכל קצת יותר מידי ונותנים רק לרגשות לעבוד, וזה מסוכן.

ושוב, נא לא לתקוף אותי בעקבות זה או להשמיץ - אני ממש לא אומר שזה כולם וגם לא רובם, וגם ממש לא אומר שזה לא קיים גם בקבוצות אחרות - בכל קבוצה המונעת מדחף כלשהו יש קיצוניים שהם בעייתיים.

ועכשיו יקומו אלו שיגידו שצריך בקטע הזה לפעול רק עם הרגש ובלי שכל.

זאת - טיפשות.

כל טוב

סליחה...אילס

אני לא כל כך בקיעה בפרשת רצח רבין.

אך אני לשאול שאלה: כל מי שכתב שיגאל אמיר הוא משוגע או אני לא יודעת מה,

בטוח בכלל שיגאל אמיר הוא שרצח את רבין?

בררת את זה לפני שכתבת???

היית שם ממש לידו בזמן הרצח?

לא קראתי את הכל רק את מי שפתחה את השרשורמודים אנחנו לך
וסליחה אבל את מכירה את יגאל עמיר? איזה זכות יש לך שאת אומרת שהוא יצא מבית משוגעים, אהה?! את לא מכירה את המשפחה שלו בסדר!!!!! למרות שלא מכירה אותך אבל בטוחה שאת לא יודעת מי הם, אז תפסיקו עם הלשון הרע הזה. ובואו נתקן את עצמנו!!!
תסלחי ליפייגליניזית

יותר בטוח, ויותר חיובי לאמר שהוא משוגע, מאשר שהוא יצא מנוער הגבעות. תחשבו לבד למה.

סוג של דינה לכף זכות. לא ברור לי איך בן אדם כזה יכול להיות שפוי בנפשו, והמשפחה שלו לא קשורה לכאן. הוא הודה ברצח, לא? אז זהו, גמרנו, ודי להתרגש ולהלתלהב. הדיון הוא לא על יגאל עמיר.

הדיון הוא על השאלה המכשילה של שביעי- "האם יגאל עמיר יצא מנוער הגבעות".

ובכן, התהליך הוא כזה:

-יגאל עמיר עשה מעשה שלילי, כן?

-אם אומרים שהוא יצא מנוער הגבעות ככל הנראה מתכוונים להשקפה שלהם שזהה לשלו, כן?

||

מה שלא נכון כלל וכלל, "נוער הגבעות" לא דוגלים ברצח יהודים. ועל כך הכעס שלי. זהו. נקודה. סוף.

תשאירי את יגאל עמיר בנישה שלו...אלירז

היחיד שעשה ערבוב בין נוער הגבעות לרצח רבין - 

היה הרב רונצקי בינתיים.

ועניין רצח רבין גם הוא לא כל כך פשוט שאסור.

אם לא היה ברור לי שיגאל עמיר שיתף פעולה עם גורמים מסויימים שלא רצו בטובת היהודים

אז יכול להיות שהייתי שוקלת לראות את הצד החיובי ברצח.

אם את מתכוונת לשב"כ כשאת אומרתיהודה סעדה

"גורמים מסויימים שלא רצו בטובת היהודים" אז אל תשכחי שהם עושים עבודה חשובה ביותר-עוקבים אחרי כל המחבלים שהמדינה משחררת<צ>.

ברור.אריאל דל"ת

מחבלים כמו דוד חי ומאיר אטינגר.

היחיד שעשה את הערבוב היהפייגליניזית

המראיין נטו!!!!!!

אתם לא מסוגלים להישאר בקו דיון ספציפי. כל דבר מתפתח לקיצוניות והתלהמות, ולביזוי ת"ח. 

וזו לא נקודת זכות, או משהו כזה.

אוקי.פייגליניזית

אני פורשת, הבנתי עם מי יש לי עסק,

ועם איזה דעות שהפכו אותן למציאות ולעובדה אני מתעסקת.

מסתבר שצדקתי.בחורצ'יק
באמת כדאי שתפרשי.. אין פה ולא היה ביזוי ת"חים.אלירז

תלמדי קודם את הגדרת המושג ומתי נזהרים בו.

תלמדי את.פייגליניזיתאחרונה

אני מצטערת, אבל בן אדם שחושב ש"אם לא כתוב מילה מפורשת שמבזה כמו חוצפן, או טיפש א\ אין ביזוי ת"ח"- הוא לא כשיר לדיון מבחינתי.

עצוב, עצוב עצוב שאת לא מבינה,

וזה רות סוף.

אכן לא בטוח שהוא רצחותן טל

ויש הרבה קונספירציות מסביב לנושא, אבל דבר אחד ברור - הוא ר-צ-ה לרצוח, וגם התכונן לכך באמת. היה בו רצון מלא לרצוח ואולי הוא מימש אותו ואולי הוא רק ביצע חלק ומישהו אחר (שב"כ, או לא יודע מה) גמר את העבודה - את זה לא נדע עד שיתגלו כל הסודות ויירד הערפל מהפרשה הזאת - אבל ברור שהיה בו רצון וכוונה ואפילו יותר מזה לבצע את הרצח. הוא גם מעולם לא הכחיש את זה ואכן נכנס לכלא כשהוא מעולם לא מכחיש שרצה לרצוח וגם שרצח (ייתכן שאפילו אם הוא לא זה שגרם סופית למותו, יכול להיות שהוא משוכנע שהוא זה שגרם - שוב,הרבה קונספירציות מסתובבות סביב העניין).

ובכלל - "יגאל עמיר" מוזכר כאן יותר כמושג ופחות כאיש.

השאלה היא האם יכול לצאת מהציבור שלנו עוד משוגע שנוטל נפש של יהודי מישראל בלי סמכות הלכתית לכך.

ולא משנה מי זה היה, יגאל עמיר או מישהו אחר - לאף אחד לא הייתה הסמכות ההלכתית ליטול את נפשו של יצחק רבין ז"ל, עם כל הפשעים שביצע.

ומי שרוצח ככה, הוא משוגע ומטורף, בין אם הוא פועל בשם ההלכה - שאז השיגעון חמור הרבה יותר כיוון שהוא מפרש הלכות באופן שגוי ומעוות - ובין אם פעל מצד עצמו, שגם אז השיגעון מובן וברור, ליטול חיים של אדם יהודי, ולא רק זה, ראש המדינה של עם ישראל( כן, יש חשיבות גם לזה,לא משנה מה תאמרו).

זה הכל.

זה השאלה - האם מישהו משוגע שמסוגל לצאת ולהרוג יהודי/ראש ממשלה/נשיא מדינה/כל בעל תפקיד אחר בטענות כאלו או אחרות - יכול לצאת מהציבור שמכונה "נוער הגבעות".

לא נכנס כמובן לתשובה, אינני בקיא ולו בקצה קצהו של הציבור הזה, ואין לי שמץ של מושג לגבי תשובה אפשרית לכאן או לכאן, רק הבהרתי את השאלה...

יום טוב

מי אמר לך שאסור היה ליטול את נפשו?יהודה סעדה

אחרי שיותר מאלף יהודים נרצחו בגללו?אולי זה היה נכון?

אתה יודע בכלל מה היה קורה אם רבין היה ממשיך לחיות?

הסכמי אוסלו היו מתקדמים, עוד חבלי ארץ נמסרים, עוד נשק, וכבר תגיע בקלות לעוד עשרות אלפי יהודים מתים!

מי אמר שהחיים של רבין שווים את כל זה?

את צודקת. הוא אחראי עקיף..אלירז
שאלה אחת -הוא תמך בגירוש בצורה כלשהי???ותן טל

ואני בן.

ואני לא מתכוון למה שעשה כשהגירוש כבר התחולל - הוא אי פעם השמיע מילה אחת לטובת הגירוש ושמח על כך שאלפי יהודים יגורשו מאדמתם ושחבל ארץ שלם יילקח מאיתנו?

אני אומר לך את התשובה -לא. ממש לא. אני בטוח שהוא אוהב את ארץ ישראל לא פחות ממך ואולי יותר.

הוא לא אחראי ישיר ולא עקיף.

הוא אדם כמו כולנו, שכל אחד בחר להתמודד אחרת עם מה שהגירוש מציב מולו. יש את אלו שכאשר המגרשים הגיעו לביתם יצאו ללא צעקות, יש כאלו שיצאו עם צעקות, יש כאלו שנאבקו ונאלצו לגרור אותם, יש כאלו שחיבקו את המגרשים ויצאו בבכי מר מהבית - כל אחד הייתה לו הדרך שלו להתמודד עם המצב, ואת לא מוסמכת לשפוט אף אחד לגבי איך שהוא התמודד (אגב, גם עם רבנים שקראו לא לסרב פקודה את לא יכולה להגיד שהם אחראים. את יכולה כמובן לדבוק ברבנים שלך שאמרו לסרב פקודה, אבל לכל רב יש מכלול השיקולים שלו עצמו ואת לא מי שתחליט מי צודק ומי לא. יש מגוון דעות בהלכה וכל אחד ילך לפי הרב שלו, אבל אם למשל תגידי על רב שקרא לא לסרב פקודה, שהוא אחראי עקיף לגירוש - זה בעייתי מאוד מצידך ואת צריכה לעשות על זה תשובה לדעתי).

אממה? יש אנשים שמסתנוורים ורואים רק מה שהם רוצים לראות, ומבחינתם כל אחד שלא התנהג בדיוק בצורה ש-ה-ם ציפו ממנו להתנהג, הוא כבר כופר ופושע ורשע ומחלל שם שמיים ומגרש ואחראי ישיר או עקיף.

לא ככה המציאות, מצטער...

גם אנשים שגירשו בפועל אוהבים את ארץ ישראלאלירז

הם רק "היו חייבים"

כל מי שלקח חלק במעגל כלשהוא בפינוי - מבחינתי הוא אחראי עקיף לכל הנפגעים אח"כ.
אז בוודאי שזה משנה מה הוא עשה בגירוש עצמו!!

הוא לא צריך לתמוך בפה. המעשים מדברים בעד עצמם.

אני גם אומרת לך שהוא היכה נערים - שנחשבים "נערי גבעות"

באחת ההלוויות בעבר.

(ואת האיום הידוע שיכה אותם באזכרה לפוגל אם יפריעו לניצן אלון לדבר - כולנו שמענו)

מתי בדיוק הוא הרביץ??ידוע שהוא איים אבל שהרביץ???י"ל
הרב רונצקי היכה חבר'ה בהלווית משפחת שבו ב-2002אלירז

התחילה מעין תגרה בין שוטרים לחבר'ה, מה שכנראה חרה לרב -
שהצטרף לשוטרים וממש היכה במו ידיו את החבר'ה שלנו.

למי שלא מכיר את הפיגוע..
http://www.shechem.org/itamar/shabo.html

פשוט מדהים איך מסיתים עם מילים כ"כ לא קשורות.ותן טל

כלומר, מניפולציה רגשית שאין לה שום ביסוס אמיתי בשטח תעשי על אחרים, לא עליי... 

הרב לא גירש, נקודה.

גם רב שרקד עם התלמידים שלו בזמן שפונה וצירף למעגל גם את המפנים - לא נקרא שהשתתף בגירוש.

גם רב שלא קרא לסירוב פקודה - זה לא נחשב שהשתתף בגירוש.

המעשים שהוא עשה, אני מניח שהוא עשה קצת יותר ממך בחיים שלו, גם למען עם ישראל וגם למען מדינת ישראל, וצריך להיות מאוד מאוד זהירים כשמדברים על כל רב, ועוד יותר כשמדברים לא על אחד ש"הוא סתם עוד רב" כדברי שדרותי, אלא על אחד שהיה קצת יותר (כן,, רב ראשי לצה"ל שחולל מהפיכה בתחום הדת-צבא בצה"ל, ראש ישיבה שיצאו ממנה תלמידים לרוב - הגם שהם אינם נוער גבעות קיצוני - הוא רב שראוי ליותר מסתם כבוד שנותנים לאחד שעבר סמיכה לרבנות ומשמש כרב זוטר, הגם שגם לאותו רב כמובן צריך לתת כבוד).

העניין הוא שבחוגים שלכם זה ברור שיש רבנים שצריך לכבד ויש כאלה שלא.

בזה, לצערי, אתם לא שונים במיוחד מציבורים אחרים שגם להם יש גדרים ברורים איזה רבנים צריך לכבד ואיזה לא (לא ציבור שלם, אף פעם, אבל גם חלק מציבור שמחליט ככה זה בושה וחרפה).

אני גם לא אגיב לנתינת עובדות לא מבוססות וללא שמיעת הצד השני. הרי אין לי שום אפשרות להביע דעה על דבר שאת אומרת  (שהוא היכה וכו') בלי שאני יודע קודם כל אם זה נכון, ואחרי זה מה היה המניע, מה אותם נערים עשו קודם וכו'...).

אגב, אם כבר מדברים - נראה לי שכל מה שכתבת על הרב בהחלט לא עומד בגדרים המדוייקים של החפץ חיים לגבי שמירת הלשון ודיבור לשון הרע. לפני שמדברים גבוהה גבוהה על שמירת הארץ, בואו נלמד גם קצת על שמירת הלשון...

ואני מתנצל מראש אם את נפגעת אישית, לא זאת הייתה הכוונה.

לא לסרב פקודה היא לאו בהכרח דעה לגיטימיתיהודה סעדה

הרב דב ליאור אומר ב"דבר חברון" שהיה איחוד רבנים בראשם של הרבנים מרדכי אליהו ואברהם שפירא זצ"ל. מי שהלך נגדם היה צריך לבסס עצמו על הלכה, מאיפה הם הביאו שמותר להשתתף בגירוש, מה המקורות שלהם? מי שאומר דבר כזה צריך להביא מקור לדבריו.

מאיפה היה להם העוז "לחלוק" על גדול הדור ועודה' מלכנו

בעניינים כאלה???!!!

הרב דוב ליאור אומר שאין פה בכלל מחלוקת ואין לו מושג מאיפה הם הביאו את זה ואין להם שום מקורות לזה בניגוד לרב הגאון אברהם שפירא זצ"ל שהסתמך על הרמבם לא נעזבה ביד זולתנו מן האומות או לשממה.

ובכלל בענינים כאלה משמעותים פוסקים לפי גדולי הדור המובהקים ואלה היו ריב אברום והרב מרדכי אליהו.

שכתוב ההסטוריהאלעד
המציאות אז לא היתה פשוטה וברורה כפי שאתה מנסה לצייר,
היתה מחלוקת רצינית ולא כל הרבנים סברו כרבנים שפירא ואליהו זצ"ל, שרבים כאז כן היום לא ראו רק אותם כגדולי הדור.
מה? איזה קשקוש, תראה לי רב אחד שהעז לצאת-משה ר-

נגד ר' אברום או נגד הרב אליהו, כנראה אתה חי בחתיכת בועה, אם אתה אומר את זה..

אם רבני גאוני וראשי ישיבת הגוש הם קשקוש בעיניך-אלעד
אתה בבעיה גדולה.
והם רק דוגמא.

‏[גילוי נאות- אני לכל אורך הדרך סברתי ופעלתי כפי הוראת הרבנים אברום ואליהו זצ"ל, ויבל"א הרב ליאור. אבל מכאן ועד להמעיט ולשלול דרך החולקים הדרך ארוכה ומאוד לא יהודית]
עם כל הכבוד לגאוני ורבני הגושה' מלכנו

(ובאמת יש הרבה כבוד)

ריב אברום העמיד אולי פי 100 יותר תלמידים ורבנים מכולם ביחד וגם היה זקן הרבנים באותה תקופה..

אמתאלעד
אך עדיין מדובר על דעת תורה לגיטימית, ולא איזה רב זוטר "רעבלאך" פופולסטי שמפיץ את דעתו-דעת יחיד בחוצפה מול גדולי הדור.
וודאי.ה' מלכנו

"ראיתי את החתימות של הרבנים שקוראים לא לסרב פקודה ובאמת רובן המכריע הם אנשים שלא מוכרים כלל לי ובוודאי לא לציבור, השאר שהם מוכרים לציבור - הם לא ידועים כרבנים. אם אני זוכר, ראיתי שם שתי דמויות רציניות - הרב ליכטנשטיין והרב עמיטל. כיוון שדעותיו... של הרב עמיטל ידועות לציבור, הייתי מבקש לשמוע מה דעת הרב עמיטל על פקודה לפנות ישוב של ערבים? לדעת מפלגות השמאל זו פקודה בלתי חוקית בעליל!!". האם במקרה כזה תשתנה דעת ההלכה?
"שאר הרבנים שהזכרת במכתבך - עם כל הכבוד - אינם בערך כל שהוא לחלוק על הרב שפירא. הם זכורים לכולנו בעת שהלכו שבי אחרי האשליה של אוסלו וקראו לנו לפנות ישובים, כי העולם מתקדם לקראת אוסלו. הרבנים הגדולים באמת קראו טוב יותר את המפה הרוחנית של העולם. בכאב גדול התברר, כי אלו שביססו את השקפת עולמם על עיתונים וסקרי דעת-קהל, נכשלו בגדול. אני זוכר איזה רב שאמר כי לדעתו שמעון פרס ייבחר לראשות הממשלה כי "כך בחרו מן השמיים". ולצערי, הדעות שהם משמיעים מבוססות על המחשבות שעוברות להם בראש אחרי שהם קראו עיתון 'הארץ' וראו 'מבט לחדשות"

זה אמר הרב שמואל אליהו בזמנו.

תמשיך להכניס לי מילים שלא אמרתי, אתה מומחה בזה!-משה ר-

הכי קל לומר לבן אדם שהוא מבזה ת"ח, ובזה לסגור את הויכוח נכון?

נכון.אלעד
אתה הרי בחור רציני, ובקרוב בע"ה מגיע לאזור.
התכבד וקבע פגישה עם הרב רונצקי, תשטח כל אשר על לבך ותן דעתך לשמוע אותו. מדובר בסה"כ באדם מחושב ואידיאליסט, הגם ששנינו חלוקים עליו באופן גורף. שווה "לראיין" אותו לעומק ולהקשות קושיות משלך, ואני בטוח ששניכם תצאו נשכרים מכך!
ואולי אצטרף אליך גם אני.
לא היו אז רבנים גדולים מהם.ה' מלכנו

ריב אברום הוא שורש כל הרבנים הקיימים היום.

ישר כח. מסכימה איתך.הדסדס
אולי לא אחראי למותו (מודה שהגזמתי)משיח עכשיו!

אבל אכן שותף לפשע

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך