היום החל ה"ניסוי הביומטרי". מדובר בשלילה מתקתקה של חירותנו.
למה מתקתקה? כי כמובן מי שיגיע למשרד הפנים בכדי להוציא תעודת זהות, ויבחר שלא למסור תביעות אצבע ושאר נתוני גוף,יאלץ לעמוד בתור זמן רב יותר - עכשיו או בעתיד. זה כמו מן פרוטקשן שכזה - אנחנו רוצים להקל עליך את הטרחה שאנו בעצמנו יוצרים...
אבל לא בזה העניין. מי שימסור את פרטיו יהפך בעדינות לסוג של עבד נרצע. אמנם את הסימון הביולוגי לא יראו לך על האוזן - אבל הוא תמיד תמיד יהיה שם.
לשמחתי עוד ועוד חברי כנסת מכל סיעות הבית מתעוררים כנגד הדבר הזה.
ב 24 לחודש, בעשר בבוקר, אני מכנס את השדולה הליברלית לדיון בנושא. כמה וכמה חברי כנסת כבר אישרו את השתתפותם, מכל קצווי הקשת - מאורית סטרוק ועד דב חנין, מרובי ריבלין ועד מיקי רוזנטל.
הנה מאמר (אחד מרבים) שכתבתי בנושא באתר nrg.
"שמרו על החירות
משה פייגלין | 22/1/2012 5:48
עיקר ההתנגדות לחוק הביומטרי באה מכוונם של אלה שטענו כי לא ניתן באמת לאבטח מאגרי מידע. מוביל ההתנגדות, ח"כ מיכאל איתן מהליכוד, עושה עבודה חשובה מאוד בנושא הזה, אך הוא אינו מצליח לעמוד בפרץ של ח"כ מאיר שטרית מקדימה וחברים נוספים שדוחפים בכל כוחם הן את החוק הביומטרי הן את מחשוב מערכת הבחירות כך שכל קשר בין הבוחר לסופר יהיה מקרי בלבד.
טכנולוגיה מתקדמת וביולוגיה מתקדמת הן חרב פיפיות. תחת מעטה הקדמה אנו מאבדים בקלות רבה נתחים גדלים והולכים של חירותנו. מי שהתנגד לחוק הביומטרי בשל הבעייתיות שבאבטחת המידע, קיבל כמובן אישוש מוחלט לדבריו. אם מאגר התעודות של משרד הפנים נפרץ, ומאגר כרטיסי האשראי בישראל נפרץ, חזקה שגם המאגר הביומטרי ייפרץ.
פרצה קוראת לגנב ופשוט אין מצב שבו בעלי האינטרס העליון וההון הגדול לא ימצאו את הדרך להגיע אל המידע הזה. כך גם ברעיון העוועים למחשב את הבחירות. אם יש שלב שבו עינו הפיזית של המועמד או נציגיו אינה בוחנת את פתק הבוחר – בשלב הזה בדיוק הבחירות יזויפו. אין שום אפשרות אחרת וכשהתוצאה מועברת בקבצים אלקטרוניים, הזיוף הופך קל ופשוט.
בארה"ב זה הפך לשאלה חוקתית
אבל ההתנגדות שלי לחוק הביומטרי, עמוקה עוד הרבה יותר מהחשש לניצול המידע על ידי גורמים עוינים.
שנים רבות לפני המצאת המחשבים ופיצוח הקוד הגנטי, התחולל ויכוח בארה"ב סביב שאלת תעודות הזהות. האבות המייסדים עשו כל שלאל ידם כדי לנסח לאומה האמריקאית חוקה כזו שתשמור בכל מחיר על חירותם.
האנשים הללו, שערך החירות היה הערך הנעלה ביותר אותו חרתו על דגלם, ושעבורו נלחמו, והוא שנתן להם את החשוב מכל – כלומר ייעוד ותחושת שליחות לאומית שתדלקה באנרגיות גדולות את כל פרויקט הקמת האומה האמריקאית – האנשים הללו הבינו עד כמה קל להידרדר במדרון החלקלק ולאבד שלב אחר שלב את החירות
בלי להרגיש כלל.
החשדנות הזו כלפי הרשויות טבועה עמוקות בכל שורה ושורה של החוקה והתרבות האמריקאית. כך – נושא פשוט לכאורה של הענקת תעודות זהות, הפך בארה"ב לשאלה חוקתית. מה פתאום שהמדינה תרשום אותי כמספר אצלה ותחייב אותי להזדהות על פי המספר הזה. הרי זו הזהות שלי לא של אף אחד אחר?
לאזרח הישראלי זה נשמע הזוי – כי אנחנו צמחנו אל תוך תודעה רחוקה מאוד מתודעת החירות הזו, אבל האמריקאים הגיעו למסקנה שאכן חיוב הציבור בנשיאת תעודות זהות עומד בסתירה לקונסטיטוציה ומצאו פתרון יצירתי – האמריקאי מזדהה באמצעות פרטיו בביטוח הלאומי. למדינה עצמה אין סמכות לסמן אותו.
כמה רחוק הייתם מוכנים ללכת?
נראה חסר משמעות?
בואו נעשה מבחן קטן ותראו עד כמה קל לאבד את החירות:
אם שטרית היה דוחף חוק לפיו על כל אחד לבוא למרכז קעקוע מוסמך ולסמן מספר על הכתף – הייתם מסכימים? כמובן שלא. זה גם מזכיר דברים מזעזעים אחרים. ואם המספר הזה היה מוטבע בדיו בלתי נראית – הייתם מסכימים?
כאן אני מאמין שכבר יש לא מעט שהיו מסכימים. הרי חוק הוא חוק.
אם היו מקעקעים אתכם בדיו בלתי נראית וגם מציעים לכם הטבות מפתות – קיצור תורים, הנחות בארנונה וכאלה – הייתם מסכימים?
להערכתי כבר למעלה מחמישים אחוז יסכימו. אולי יותר.
ועכשיו לשאלה הסופית. אם אפילו בדיו לא ישתמשו אלא בטכניקה ביומטרית שמסמנת אתכם בלי לגעת בכם כלל וגם נותנת לכם את כל ההטבות – מוכנים או לא?
ברור שהרוב הגדול כבר יסכימו.
ובכן ראו כיצד בקלי קלות כבו כל מנורות האזהרה, העיניים נעצמו, נתנו לאדון לרצוע את אזננו במרצע ונחתנו נחיתה רכה ונעימה בתוך מחוזות השיעבוד.
ההאקר הסעודי הוא לא העניין. העניין הוא שקל נורא לאבד את החירות בלי להרגיש. שמרו עליה מכל משמר. אל תתנו את פרטיכם הביולוגיים ואם ההאקר הסעודי עוזר לנו לשוב ולהבין זאת – שיבורך. "
המאגר הבירומטרי, סכנה לפרטיות? או פאניקה מיותרת?-משה ר-
הוא מדבר על שני צדדיםבצלםאלוקים
הצד הראשון של החשש מחשיפה וזליגה..שימוש לרעה וכו' מאד מובן. עליו אין דיון..
הנושא השני עליו הוא מדבר זה עיקרון החירות. בעיניו החירות היא ערך בפני עצמה, ולכן גם אם המאגר יהיה מבוטח ולא תהיה שום סכנה ושום חששות וכו'- הוא יתנגד לו, בגלל החירות.
ואני נוטה להשתכנע ולהסכים..ואני רואה בחירות ערך..אבל אבל ..אבל איפה החירות נכנסת פה?
אני מבחינה בה באופן מאד מעומעם. מישהו יכול לעשות סדר בבקשה?
אם הרשויות מזהות אותי לפי מספר שהם נתנו לי, והוא ייחודי רק לי..זה רע במיעוטו..ואם זו טביעת אצבע, ששוב זה משהו ייחודי רק לי- זה אסון גדול, כי זה ביולוגי ולא טכני...? או מה בדיוק?
נכון שגם לת.ז הוא מתנגד, ובכ"ז אין זעקות כ"כ גדולות ..אז מה זה כ"כ משנה?
ובכלל, כערך..אוקי, ניחא. אבל פרקטית..איפה זה מתנגש?
איך זה יכול לשלול את החירות - בהנחה שהמאגר מוגן...?
(אני חושבת עכשיו..נניח שיכולים להכריז שהטביעה של X נראתה באזור פשע..ואיכשהו להפליל אותו. אבל אנלא מבינה במשפט..וזה נראה לי מופרך מדי..לא? אי אפשר יהיה להכריז סתם..הם יצטרכו להוכיח אתזה בצורה מאד חזקה..)
קיצר..מישהו? איך זה פוגע בערך החירות?
תקראי את זה-משה ר-
רימוןבצלםאלוקים
>>>-משה ר-
פרופ’ אמיר הרצברג
שתף
פרופ’ הרצברג, מחותמי מכתב המדענים, הוא ראש קבוצה שעוסקת במחקרים בנושאי אבטחה, תקשורת והגנה מפני פריצות במחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בר אילן,
ראיון עם פרופ’ הרצברג בנושא המאגר הביומטרי. מרץ 2013
לא לעתים קרובות רואים התגייסות כה גורפת של אנשי אקדמיה נגד יוזמה פוליטית בעיקרה. למה לדעתך זה קורה דווקא בנושא המאגר?
ההתנגדות כאן היא לא על רקע פוליטי קלאסי, אלא על רקע אזרחי טהור, ואפילו יש לו היבטים טכנולוגיים וארוכי טווח שיש יסוד לחשוש שהמחוקקים עלולים לא להיות מודעים אליהם. לכן יש הצדקה להתבטאות אקדמית שבאה מתוך רצון להבטיח שהחלטות מתקבלות מתוך מודעות למשמעויות של ההיבטים המקצועיים, בניגוד להתבטאויות בנושאים ששנויים במחלוקת פוליטית.
למה צריך מאגר ביומטרי? האם מאגר כזה אכן יפחית את הפשיעה?
צריך כאן להבדיל בין אמצעי זיהוי ביומטרי כדוגמת תעודת זיהוי חכמה, שהוא חשוב ביותר, לבין מאגר, שהשימושים הרצויים בו מצומצמים יחסית. מתי מאגר יכול לעזור (מעבר לתעודת זיהוי ביומטרית)? כאשר מזהים אדם שלא בשיתוף פעולה שלו, כלומר אדם שנפטר או נפצע קשה, אדם שמנסה להסתיר את זהותו, ובפרט זיהוי אדם מרחוק או לפי עקבות כדוגמת טביעת אצבע.
קשה לי להאמין שלמאגר תהיה השפעה של ממש על הפחתת הפשיעה. נתונים ביומטריים של פושעים (ואפילו חשודים) יש בידי המשטרה בין כה וכה. מאגר של כלל האוכלוסיה, אפילו אם יהיה זמין מאוד למשטרה (דבר שמשמעותו פגיעה קשה בפרטיות), לא יוסיף הרבה.
מה יקרה אם/כאשר המאגר ידלוף?
דליפת המאגר תאפשר זיהוי מרוחק של אנשים, ללא ידיעתם, לצרכים מסחריים וכן לצרכי פשיעה וטרור, בפרט זיהוי אזרחים ישראלים שנוסעים בעולם.
באילו דרכים המאגר עלול לדלוף?
תתכן דליפה של המאגר כולו או של רשומות ספציפיות שמתקבלות מחיפושים. הדליפה תתכן ע”י אדם מורשה, או ע”י פריצה למערכת המאגר או למערכות מהן מבוצעות שאילתות למאגר. במצב מערכות האבטחה כיום, תמים לחשוב שהמערכות האלו יהיו חסינות לפריצה, בייחוד כאשר יש משמעות כלכלית מהותית לפריצה.
אם אין לי מה להסתיר, האם אני צריך לחשוש ממאגר ביומטרי?
כן. ראשית, מחשיפה לגורמי טרור ופשע, עלול להפגע כל אזרח. שנית, ההשלכות של יכולת זיהוי הן קשות לחיזוי, ומידע ביומטרי מלווה ומזהה אדם במשך שנים רבות. גם אם כיום “אין לך מה להסתיר” יתכן שבעתיד יווצרו מצבים שבעטיים תרצה להימנע מזיהוייך.
מהו המעשה האחראי לעשות, אישית ולאומית, אם משרד הפנים יבקש ממך נתונים ביומטריים?
אני ממליץ לאזרחים להמנע מלספק נתונים ביומטריים, לפחות כל עוד זה חוקי.
תודה. ושאלה-בצלםאלוקים
איך אפשר שימוש באמצעי זיהוי ביומטרי ללא מאגר?
אני לא ככ מבינה במחשבים וכל הדברים האלה..אבל במקום שלי- איך אפשר שמחשב במקום X יזהה שבב..בלי שהנתון הזה יהיה מוזן במערכת שלו כמספר / קוד . רצף מוכר ומזוהה?
אין שום ענין שהמחשב יזהה אותךאם היית
הענין היחיד הוא שפרטייך הביומטריים יתאימו לפרטים בכרטיס.
תגישי כרטיס ויצליבו את המידע המופיע בכרטיס לעצמך . נניח שטביעת האצבעות המופיעה בכרטיס היא אכן שלך.
לאיזה צורך המחשב צריך לזהות שטביעת האצבעות הנ"ל שייכת לאדם בשם.. תז... וכו'
מספיק שרואים שם ופרטים ביומטריים על הכרטיס ואם הפרטים הביומטריים תואמים למחזיק הכרטיס - הרי שזיהית את האדם בשמו.
מענייןפייגליניזית
כתבת יפה בשורות הראשונות.פייגליניזית
(!!!!!!!!!!!!!!!!)
אהמ..תודה. רק מתקשה להבין..0:בצלםאלוקים
כן, שמתי לבפייגליניזית
כתבת זאת בהמשך ההודעה.
אני מחפשת עכשיו כמה מאמרים שלו בנושא, שהסבירו לי לפחות, ועשויים להוות לעזר לבאי הפורום כאן
לדעתיאניקה מיותרתאריק מהדרום
לא קראתי את כל מה שכתבת שדרותי, במחילה.
תחשוב שבמקרה של פריצה, יוכלו לדעת עליך הכל-משה ר-
להפיל עליך תיקים, כבר לא תהיה פרטיות לאף אחד, וכל אדם יהיה חשוף פגיעה הן של הממסד והן של ארגונים מפוקפקים..
מה שהיה עד עכשיו היה טוב יותר?אריק מהדרום
לא ברור.יזהר
אם הוא לא יחובר לשום רשת, איך הוא יועיל בדיוק? הוא לא יהיה שמיש באף מערכת מידע ממשלתית.
לא יחובר לרשת חיצונית..כך יהיה זמין לגופיםבצלםאלוקים
שזקוקים לו.
משרד הפנים, משטרה, שב"כ..אנארעף.
כלומריזהר
הוא יהיה בהרבה בניינים מאובטחים. בניינים שיש בהם גם אינטרנט כמובן.
גם אם נניח שבאותם מחשבים אליהם יהיה מחובר המאגר לא יהיה אינטרנט, וגם אם נניח שמחשבים אלו לא יחוברו כלל ברשת כלשהי למחשבים עם אינטרנט - עדיין מדובר במאגר שמיש, עבור פקידים רבים בדרגים שונים. לא משהו ששוכב ללא מעש במרתף שרתים אפל. לא צריך פריצה הירואית לבניין. מספיק חבר קרוב בתוך המשרד, כמה ג'ובות של כסף, קצת יזמות וידע, ומעט העזה ואומץ.
גם בתוך הרשת הפנימית המאגר מוצפןאריק מהדרום
וכמה זמן יקח לארגון האקרים ממשלתי/בינלאומייזהר
לפרוץ את ההצפנה, לאחר המאגר המוצפן יגיע לידיהם?
אם הצליחו לפרוץ למחשבים של הפנטגון-משה ר-
אני לא חושב שיש מקום שהוא באמת חסין
אז הצליחו פעם אחת לפרוץ לפנטגוןאריק מהדרום
כיום מאוד קל לזייף תעודות זהות והמאגר הזה אמור להיות יותר מועיל ממזיק.
הבאתי דוגמא לזה שאף אתר לא חסין-משה ר-
שכחת שלא מזמן נפרצו עשרות אתרים בינהם של משרדים ממשלתיים? ולא בפעם הראשונה..
אתרי ממשלה רגישיםאריק מהדרום
א- כולם צחקו על הלחץ שהיה פה ואמרו שאלו היו כולהבצלםאלוקים
כמה חבר'ה חובבנים.
את הדבר האמיתי עוד לא ראינו.
ב- אם אתר הפנטגון נפרץ ,כפי ששדרותי אומר, נראה לך שישראל חזקה יותר? או נלך על זה- נראה לך שישראל תשמור על טביעת האצבע שלך יותר משארה"ב שומרת על המידע הכי רגיש שלה?
ג- בערך כמו הסיפא של ב'..
, כמו שכבר אמרתי באחת ההודעות פה, יש מידע שישראל מאבטחת בצורה מאד חזקה וכו'..אבל לא נראה לי שמשהו שנשמר במשרד הפנים יהיה מאובטח כמו מידע על פעילות המוסד לדוגמא, גם מבחינת הפער ברגישות התוכן וגם מבחינת המיקום.. שפה הוא בטח פחות שמור.
לגבי מה שכתבת קודם..שיש מי שחושש יותר מהשומרים מאשר מהגנבים. על זה גם אני תמהתי.
אין בעיה שיעשו תעודת זהות ביומטריתאם היית
שתאמת שמחזיק הכרטיס הוא אכן האדם שהי שייכת לו.
למה למען השם הם צריכים לשמור גם במאגר את כל המידע שנצרב על הכרטיסים?!?!
המידע הביומטרי הוא ברעיון מידע לא הפיך, משמעות ...11111
המידע הביומטרי הוא ברעיון מידע לא הפיך, משמעות הדבר זה שגם אם רק פריצה אחת מאלף תצליח,
לאחר מכן פרטי האזרחים הבלתי ניתנים לשינוי יהיו אצל גורמים עויינים.
תקפות הנתונים נשארת עד שמת כל הדור שבמאגר..
נתקלת במומחה אבטחת מידע רציני שבעד המאגר? אני לא.11111
ובנוסף, המכרז לחברת אבטחה עדיין פתוח, כלומר עדיין אין מישהו שנבחר לעבוד בזה בטיפול באבטחה (לפחות בחלק מצדדיה.
http://moin.gov.il/PublicationsAndUsefullInfo/Tenders/Pages/default1.aspx
הוא לא יהיה באינטרנט..הוא יהיה ברשת פנימית.בצלםאלוקים
בוא נאמר שגם נתונים של המוסד ודברים ביטחוניים קריטיים נשמרים ברשתות ומועברים ממקום אחד למישנהו.
וב"ה כמדומני שהאבטחה חזקה מספיק..
הבעיה
א- אני לא חושבת שיאבטחו את הפרטים האישיים שלי ושל האזרחים כמו ששומרים על מידע ביטחוני רגיש..
ב-פרטים שנשמרים במשרד הפנים ובמשטרה וכו'..יותר פגיעים ובעייתיים מבחינתנו לעומת מידע שנשמר בגוף שממילא כולו מאובטח מאד וכל העובדים נבדקו ונבדקים והכל שמור ומבוקר..
אבל..
אוקי נניח שזה דלף החוצה-
מה אפשר לעשות עם זה..?
ז"א, אפשר בטח להפליל בעזרת זה. אבל אם הולכים לדבר כזה ונניח תהיה החלטה שיותר טביעת אצבע לא תהיה ראיה חזקה ..וישתמשו בה רק בתוספת ראיות חזקות אחרות..
אז איפה הסיכון הגדול?
ובמיוחד השאלה שלי - איפה שלילת החירות כערך?
כי כשזה דולף..וזה בעייתי ,אוקי. מובן- אבל כשזה שמור נניח. איפה שלילת החירות עליה פייגלין מדבר?
תסביר. לא בכותרות אלא תסביר בבקשה יותר לעומקבצלםאלוקים
הבנו שהמתנגדים מדברים על סכנה, ופגיעה בחירות ובפרטיות.
אבל איך זה בא לידי ביטוי.?
לא תהיה פרטיות? למה? כי למשרד הפנים יש את כתובת האצבע שלך? איך זה יהרוס את הפרטיות שלך?
פגיעה של הממסד ושל ארגונים אחרים? איך? איזה? תדגים..
הדבר היחיד שאני חשבתי עליו בקטע של הסכנה ושלילת חירות- זה שלילת חירות בפשטות..אבל גם פה זה לא נראה לי ככ פשוט..אי אפשר סתם לומר שטביעת אצבע של איקס נראתה במקום. יצטרכו הרבה מעבר לזה.
דוגמאות לפגיעה בפרטיות ובחירות:11111
אח גדול ממשלתי, מצלמה עם גישה למאגר תוכל לתת את המידע על כל מי שעבר מולה,
המאגר הביומטרי אמור להכיל גם נתונים ביומטריים אודות פניו של האדם (מרחק מדוייק בין עיניים אף וכדו', לצערנו משרד התחבורה כבר אוגר את צילומים באיכות זו ללא אישור לקיום מאגר).
ואם זה לא מפריע לך אז מה דעתך על גורם עוין ישראל שפורץ למאגר ושם מצלמה כזו על מנת לצוד ישראלים בחו"ל?
במקרה של שחיתות, עבריין מעוניין לברר פרטים אודות אדם בו הוא נתקל,
הוא צריך פשוט ללכת כמה רגעים אחריו לשים לב במה הוא נגע, לאסוף טביעות אצבעות ולהעביר למושחת התורן במשרד הפנים /משטרה על מנת לברר את הפרטים על האדם.
חוץ מפריצה. שימו לב למאגרים הדומים שנעשו בעבר:פייגליניזית
לדוגמא: "האגרון".
מי לא יכול להשיג אותו היום, ולדעת עלי- הכל?!???
כן כן, גם אז כשייזמו אותו הבטיחו דיסקרטיות מוחלטת, והרי התוצאות.
אז אני יודעת עלייך את הת.ז ושמות משפחה ות.ז שלהםבצלםאלוקים
נניח..אם יש לי את שמך.
ואז מה?
מה הביג דיל?
עד כדי כך פגיעה בחירות ובביטחון האישי?
??
א. כן זה בעייה שפרטים אישיים יהיו חשופים לכל אחד-משה ר-
ב. אוי את לא תעשי בזה שימוש מזיק, אבל ארגוני טרור, או פשיעה, בהחלט יוכלו להזיק עם זה.
לא רואה כ"כ כמה זה יכול לפגועבצלםאלוקים
במיוחד בעידן האינטרנטי של היום..תאמין לי אפשר להשיג כמעט כל מידע על כמעט כל אדם..הרבה מעבר למה שניתן למצוא באגרון..
אבל אוקי- האגרון קיים, השאלה היא איזה עולם חדש מפחיד נפתח בפנינו עם יצירתו של מאגר ביומטרי- מעבר להפללות וכאלה..
באינטרנט אפשר למצוא מידעפייגליניזית
יותר ממה שנמצא באגרון???![]()
\המום\ לא מאמין\
אדוורד סנודן..וזה..? ארה"ב..המודיעין שלה הוא דרךבצלםאלוקים
האינטרנט (בין היתר) ..אספה מידע על האנשים שלה דרך האינטרנט- גוגל וכו'.
לא על כל אדם..לא כל מידע
אבל מספיק שישלך חשבון ג'ימייל נניח, יש להם אותו כולל כל מה שאת כותבת..יש להם את החיפושים שאת עושה, את הדברים שאת רואה..הכל הכל הכל. למי שיש וויז, למי שיש פייסבוק..עזבי-כל דבר ..אפשר לדעת הרבה . אין נראה לי גוף מודיעין אחד שלא משתמש באינטרנט למידע על אנשים.
אדם פרטי לא יכול להשיג כל מידע על אדם אחר..-אפשר הרבה מפייסבוק, תיוגים, איזכורים באינטרנט וכו..אבל לא כל דבר ולא על כל אדם כמו שבאגרון נניח..
אבל אם מדברים על ממשלות ועל גופים מאורגנים, פושעים, טרוריסטים וכו'- אין ספק שיש להם יכולת אדירה לאסוף עלייך נתונים וכו'..
גי'מיילפייגליניזית
לא אחראים לשימור החשבון שלי ולפרטיות שלו??
גי'מייל זה גוגל..ובגוגל את מחפשת גם..בצלםאלוקים
גוגל זה אשכרה סוג של האח הגדול
גם את הפרסומות בונים לך ..ויודעים איזה אתרים מועדפים..מה את מחפשת..וכו' וכו'..והם מסונכרנים עם פייסבוק, ועם יוטיוב..וכמעט עם הכל..כך שיודעים העדפות, נטיות, עם מי את מדברת וכו'.
שוב..כשארה"ב הגדולה רוצה חומר על אזרחים היא נעזרת בגוגל , סקייפ ,פייסבוק וכו'.
אני לא חושבת שהיום אם אני רוצה מידע עלייך- יש לי אותו בקלות, או להבדיל אם ארגון פשע או טרור רוצה..יש להם בקלות כל מה שהם רוצים.
אבל אצל גוגל ..הכל רשום.. והם שיתפו פעולה עם ארה"ב ובטח עם עוד ממשלות. או שהממשלות והמודיעין יש להם את אמצעי הריגול האינטרנטי שלהם ולא צריכים את גוגל..לא יודעת..אבל אפשר לעקוב ולדעת מה מגיבים איפה למה וכו'..וגם לחשוף IP כשצריך.
אבל לא יודעת עד כמה זה קל ואפשרי לפרוץ ולגשת למידע כזה.
זה עדיין חסוי.
איזה פחדפייגליניזית
![]()
גוגל לא מסונכרנים עם פייסבוק.11111
לגבי מסירת המידע לגורמים אחרים, גוגל עקרונית מנסה להתמודד בבית המשפט מול בקשות לקבלת מידע.
אך כפי הנראה יש גם גם מידע שעובר בדרכים אחרות לרשויות (ע"ע סיפורי סנואדן).
או שכן או שלא...
בצלםאלוקים
גוגל- החיפושים שלך שם, המייל שלך.
החשבון שלך ביוטיוב ובפייסבוק אם זה עם הכתובת הזו..אז כן- בטוח שיש להם גם מידע ושזה עוזר להם איכשהו.
יש להם פרופיל עליך..ולפי זה נבנות פרסומות ייעודיות וכו'.
בוא נלך הלאה- יש לגוגל לוויינים ומצלמות ..
עכשיו היא גם צירפה את וויז- אז היא תדע איפה אתה גם לפני המספר שלך.
ועל פייסבוק...ראית מה דינה כתבה בצמ"ע? יש לה מישהו מהאונ' ..שלא רשום במייל שלה, ושלחו לה בפייסבוק אם היא רוצה להוסיף אותו כי היא מכירה אותו. ומישהו שם אמר שאולי הם רואים עם מי היא מתכתבת-ולקבוצה הזו יש קשר עם אותו אדם..וכו'..והם עשו קישור. או שלא-אבל בכל מקרה יש פה איסוף מידע מרשים ומפחיד..!
סנודן סיפר שהם לקחו מידע מהאינטרנט- בעיקר מגוגל ומפייסבוק.
נכון..גוגל טענה שהיא לא "מסרה" מידע. אוקי...שוב- או שכן או שלא. וגם אם היא לא מוסרת לארה"ב יש את הדרך לדעת ..
בכל מקרה הנקודה היא שברגע שאתה משתמש באינטרנט- אתה חשוף הרבה מעבר למה שנדמה לך.
לדוג' הקישור שעשו בינה לבין אדם אחר..שאיתו היא לא יצרה קשר..הם אוספים מידע ועוד מידע ועוד מידע ומחברים את הכל.אין כמעט פרטיות בעידן הזה..ואת הטיפה שיש..עוד מעט תיפרדו ממנה.
(אה, ובואו נדבר גם על זה שאפשר לצלם כל אדם בלי שהוא ירגיש וידע מזה....)
קיצר. הטביעת אצבע- שאני לא ארצה לתת..- היא משהו, אבל משהו מאד קטן מבחינת חשיפה בעידן של היום.
אתה מבלבל בין דברים.11111
גוגל ופייסבוק הן שתי חברות מתחרות, הן לא חולקות מידע על משתמשים ע"פ שום מקור גלוי.
(במקרה ואמרת לפייסבוק לשלוח לך התרעות למייל בג'ימייל וכדו' כנראה שהמידע בכל זאת יועבר ביניהם
..)
בנוגע לאיסוף מידע,
בן אדם צריך לצאת מנקודת הנחה שגוגל (וכל חברה אחרת שלא הצהירה בפירוש שזה לא כך) אוספת כל מידע שהוא נותן לה (גם מאתרי צד שלישי!),
נקודת הנחה נוספת נדרשת היא שכל חברה עלולה להיות חשופה לדרישת מידע ע"י השלטונות (או מעקב נסתר).
לגוגל למיטב ידיעתי אין לוויינים אלא הם קונים צילומי לוויין שבהם כמעט לא ניתן לעשות שימוש למטרות פגיעה בפרטיות האישית.
המצלמות המדוברות לא נותנות לרוב מידע פרטי לטווח ארוך אלא רק על רגע מסויים שבו הם עברו ברחוב ועל האנשים שהיו ברחוב (ולא ידוע לי על שימוש בזיהוי פנים שם למטרות כריית מידע אלא רק על מנת למנוע פגיעה נוספת בפרטיות למצולמים) ,
אך עדיין מצלמות אלו הינן בעייתיות בעצם הפגיעה שכן ישנה בפרטיות, ואכן יש אנשים שפועלים נגדם.
לגבי פייסבוק, מקורות מידע אפשריים:
לחיצת "לייק" על דבר מסויים מאפשרת קישור בין האנשים שלחצו.
כמעט כל אתר לצערי מכיל הטמעות של קוד מפייסבוק, על בסיסו הם מקבלים עוד מידע (לא מזוהה ספציפית למשתמש עקרונית, מעשית אפשר לחלוב מזה את המידע, אני חסמתי את זה, ממליץ גם לכם)
גלישה מאותו חיבור אינטרנט,
אנשים שייבאו נתונים מספר כתובות לפייסבוק כך ניתן לראות אם קבוצה מסויימת חוזרת על עצמה, כך שגם אם מישהו רק נרשם עם מייל אבל הוא היה בתוך הקבוצה של מישהו אחר שייבא נתונים, לפייסבוק יש את המידע שהוא שייך לקבוצה הזו ויכולים "להציע" לו ע"פ זה.
ולסיום,
התנהלות כושלת של הרבה מאוד בני אדם מול חברות פרטיות לא גורמת לכך שהממשל צריך גם להתנהל בצורה בעייתית
ועוד שהממשל מתכנן להכריח את כולם בניגוד לחברות פרטיות שיכולות לאסוף אמנם פרטים שאתה ואחרים נותנים להם, אך לא יכולות להכניס אותך לכלא על אי נתינת הפרטים.
זה שיש למישהו אחד את שמי, לא אומר שאני צריך לתת לכולם את שמי, וגם לא אומר שאני אמור לתת לו את המספר שלי, אין סיבה לדרדר את הפרטיות יותר ממה שהיא כיום,
ואני מסכים לחלוטין שהיום מצב הפרטיות הוא זוועתי בצורה נוראית, כאשר הרבה עד רוב בני האדם מתנהגים בנוגע לפרטיותם כמו בהמות או גרוע מכך.
בברכת מה טובו אוהליך יעקב משכנותך ישראל (וע"ש).
בוא נעשה סדר שניהבצלםאלוקים
לא ניסיתי להצדיק את עניין טביעות האצבע בזה ששמירת הפרטיות כיום היא בעייתית.
הכנסתי את האינטרנט כתגובה לפייגליניזת בעניין האגרון..אמרתי שעל הרבה בני אדם ניתן למצוא המון מידע- מעבר לאגרון.
זהו..
בקשר לגוגל- אני לא יודעת בוודאות איזה נתונים יש להם, אבל אין ספק שיש להם המון המון מידע.
ולעניין גוגל פייסבוק- משתמשים שם עם גי'מייל אז..כנראה כן יש שיתוף פעולה מסויים. לא יודעת עד היכן..אבל הדוגמא שהבאתי המחישה-
מדובר בחשבון לא פעיל..והיא לא ייבאה לשם נתונים ולא כלום. לא ברור איך הם עשו את הקישור- ומה שכן מישהו העלה..זה את האפשרות שיש לה במייל אנשים מסויימים ששם הם קשורים אליו- בפייסבוק..ולכן עשו את הקישור גם ביניהם.
אני לא יודעת כל מה שהם יודעים..אבל אני מתארת לעצמי את כמויות המידע..ואת כריית הנתונים..0:
אבל מי שאין לו פייסבוק - למשל אניאם הייתאחרונה
ואין לו דואר של ג'ימייל - למשל אני.
ולא נותן פרטים שלו באינטרנט...
יכול לשמור על עצמו.
גם בעניין המאגר הביומטרי - אם מישהו רוצה לתת את פרטיו לכזה מאגר - שיתן ויסתכן בכיף.
צריך לשמור לכל אדם את זכותו לפרטיות.
מה?פייגליניזית
"(אה, ובואו נדבר גם על זה שאפשר לצלם כל אדם בלי שהוא ירגיש וידע מזה....)"
למה נראה לך?
הטביעת אצבע היא חשיפה אוטומטית, מוחלטת. פי כמה מהחשיפה בגוגל שאולי קיימת.
לגבי השוואה לאינטרנט,11111
אדם שלא משתמש ומוסר מידע לכלים שאוספים עליו מידע לא יהיה עליו כמעט מידע, מידע שמפורסם נגד רצונו של אדם הוא בעייתי עד לא חוקי כבר היום.
ואדם שמוסר מידע באינטרנט עושה זאת מרצונו החופשי (ועדיין כדאי מאוד שהוא יהיה מודע למי מגיע המידע ואיזה מידע אפשר להוציא מזה)
ברורפייגליניזית
עם מספר תעודת זהות אפשר לעשות המון...
תחשבי בעצמך- כמעט לכל דבר מבקשים מספר תעודת זהות.
נוראי שיש את זה לאחרים.
אוקי נניח שיש את הקטע הזה, ונניח שיש את הקטעבצלםאלוקים
של הפללות וכו'..
את הקטע של החירות..תיאורטית...
למה עד כדי כך מפריע לך שלממשלה תהיה את הטביעת אצבע שלך- אם נניח שהיא לא דולפת ולא עושים בה שימוש לרעה.
הפגיעה בחירות פה..ככ נוראית??
אהמ, זה נכוןבצלםאלוקים
אבל כמה מעילות ובעיות כבר היו...?
לא ידוע לי בכלל על דברים כאלה.
לכל אחד יש ת.ז של אחרים ושמות וכו'. ונדיר אם בכלל שמישהו מנצל את זה לרעה.
כן. אני מכירה ילדאם היית
שנולד לאמו אחר שהתגרשה מבעלה והיא התחתנה בשנית לפני שהוא הכיר את עצמו.
היא תכננה לספר לו את זה מתי שהוא כשיגדל ( אני לא הייתי עושה כך אבל זו זכותה המלאה)
רק תארו לעצמכם מה קרה כשהחברים שלו ראו באגרון שהוא לא בן של "אבא" שלו. ושיש לו אבא אחר בסטטוס "גרוש"..
זכותו של אדם להסתיר את גילו,הוריו מאנשים אחרים. זה מידע אישי שלו וזו פגיעה בחירות וברצונו החופשי והאישי של אדם.
אוקי אבל המידע הזה זה משהו שכבר קיים..נכון?בצלםאלוקים
לא עליו מדברים כעת-
אז השאלה מהי הפגיעה הגדולה בעניין טביעת האצבע.
אם זה נפרץאם היית
זה יכול להביא הרבה שימושים לרעה
ממעקב אחר בני זוג ועד שתילת פרטים ביומטריים בזירות רצח--
ואם תאמרי שאם זה יפרץ לא יתחשבו בזה אז זה אומר שאם זה יפרץ כל אחד יוכל לגנוב ולרצוח ולכו תוכיחו מי זה היה . תמריץ טוב להרבה ארגוני פשע להשקיע בפריצה--
מי שהוא חוקי אין לו שום בעיהhamedinai
התפרסם לפני זמן שנשים מהרשות הרשעות חוצות את קו הירוק ומזייפות ומתחלפות עם עמיתיהן בישראל ויולדות ורושמות את ילדיהן כישראלים.המאגר הביומטרי ימנע את זה.
לא קשור לחוקי או לא...
פייגליניזית
אני חוקית לגמרי... ויפריע לי בהחלט שיכולים לדעת איפה אני ומה הנני עושה בכל רגע ורגע כולל כל המידע של מה שאני עושה, מידע חסוי לעיתים... עזבו, זה פשוט השתעבדות מוחלטת... תחשבו על זה, מישהו בכלל רוצה "אח גדול" שעוקב אחריו?...
בקשר למה שכתבת שזה יכול למנוע- זה לא יכול למנוע זה יכול לתת מידע, שעוזר. מקבלי המידע הזה, אם לא תשתנה המדיניות השששאמאלנית כאן במשטר- את ה"יולדות הפלסטיניות שבסך הכל רוצות זכויות אדם ולהיות בקט ובטח"...
איך טביעת אצבע תוביל לידע איפה את כל רגע ומה אתבצלםאלוקים
עושה?
זה לא רק טביעת אצבעפייגליניזית
זה משהו יותר מסובך
זה מעקב על כל אזרח ואזרח
זה כל מה שבא להם לדעת עלי (אם זה טוב או לא טוב, מבחינתם יכול להיות לא טוב שאני נוסעת לגבעות שומרון, או משו כזה)-הם יודעים.
זה כמו רוסיה...
זה הרס...
חכי, אני אביא את המאמר- מקווה שתביני ממנו.
אני גם לא רוצה שידעו איפה אני כל רגע..בצלםאלוקים
למרות שזו לא בעיה- זה אכן שולל חירות מסויימת.
אבל..איך מאגר טביעות אצבע אומר איפה את כל רגע ומה את עושה...?
אוקי מחכה.
הנה מה שמצאתי בינתייםפייגליניזית
בעוד זמן קצר ייכנס לתוקפו החוק הביומטרי ואזרחי ישראל ייקראו לסייע במימוש השלב הראשון – שלב הניסוי – קודם שיחוייבו כולם לתת למדינה לסמן אותם באופן ביולוגי. שוב מסבירים לנו שכך תוכל המדינה לספק לנו בטחון גדול יותר.
לא יותר פשוט לשמור עלינו מאחורי סורג ובריח?
אובדן החירות הוא מדרון חלקלק. זה מתחיל בניסוי – או בפיתוי חסר משמעות.
אם ח"כ שטרית היה מעביר חוק לפיו על כל אחד מהאזרחים לבוא למרכז קעקוע מוסמך ולסמן מספר על הכתף – האם הייתם מסכימים? כמובן שלא. זה הרי מזכיר דברים מזעזעים מתקופות נוראות. ברור שרובנו היינו מסרבים להתקעקע ומתקוממים כנגד חוק שכזה.
אבל אם המספר הזה היה מוטבע בדיו בלתי נראית – הייתם מסכימים?
כאן אני מאמין שכבר יש לא מעט אזרחים שהיו מסכימים. הרי חוק הוא חוק.
ואם היו מקעקעים אתכם בדיו בלתי נראית וגם מציעים לכם הטבות מפתות – קיצור תורים, הנחות בארנונה וכאלה – הייתם מסכימים?
להערכתי כבר למעלה מחמישים אחוז יסכימו. אולי יותר.
ועכשיו לשאלה הסופית. אם אפילו בדיו לא ישתמשו אלא בטכניקה ביומטרית שמסמנת אתכם בלי לגעת בכם כלל וגם נותנת לכם את כל ההטבות – מוכנים או לא?
ברור שהרוב הגדול כבר יסכימו.
ובכן ראו כיצד בקלי קלות כבו כל מנורות האזהרה, העיניים נעצמו, נתנו לאדון לרצוע את אזננו במרצע ביומטרית ונחתנו נחיתה רכה ונעימה בתוך מחוזות השיעבוד.
תפקידה של המדינה הוא להגן עלינו.
תפקדנו לפקוח תמיד עין ולהתגונן מפניה – להתגונן מפני רצונה הטבעי לגזול את חירותנו, לדאוג תמיד שהאש תחמם אך לא תשרוף.
אבל אני מחפשת משהו אחר, זה מוגש כנקודה למחשבה, כי ייקח לי זמן למצוא את אותו מאמר.
את זה כבר קראתי..לא ממש מסביר.בצלםאלוקים
אני צריכה הסבר מה זה המאגר הזה..איזה אפשרויות הוא מקנה לשומרים..
כי שוב..לא מבינה איך מטביעת אצבע שהיא באמצם מספר זהות ביולוגי- אפשר לדעת איפה את כל רגע ומה מעשייך.
אני יודעת למה את מתכוונתפייגליניזית
אני מחפשת.
נדמה לי שזה לא היה ברשת, אלא באיזה עיתון כלשהוא.
אני אנסה להגיע אליו.
גם נסיעה בכביש 6 כבר יודעים איפה אניhamedinai
שלטון מושחת זה רע בכל מצב עם או בלי מאגר ביומטרי או תעודת זהות בכלל.
בארהב חששו מהשלטון והתירו לכל אחד להחזיק נשק וזה לא עשה שום דבר טוב. הרי בין כה הרובה שהאזרח מחזיק לא יכול להתמודד מול השלטון, אבל יכול לעשות המון נזקים.
לא הבנתי איך הכנסת לפה עכשיו נשק..בצלםאלוקים
אולי יגידו שטביעת אצבע זה סוג של נשק..0:
אבל לא לזה התכוונת..אז תסביר / י קצת יותר..
בעולם יש ת.ז חכמות אבל בלי מאגר ביומטרי- מישהו יכול להסביר איך זה ייתכן??
יתכן לחלוטין וגם הגיוני הסברתי כבר כמה פעמיםאם היית
אין צורך "לשמור" את המידע באיזה מאגר.
מספיק שיש מכשיר שיודע "לקרוא" את המידע שצרוב על הכרטיס ו"לקרוא" את המידע מהאדם עצמו והנה זיהוי מלא של האדם בהתאם לכטיס שבידו.
אין צורך שגם מאגר כלשהו ידע מהם הפרטים הביומטריים של כל אדם.
בעיקרון אני מתנגד לזה אידיולוגית וגם פרקטיתעדי-81
ברור שזה גם ידלוף...
נקווה שזה לא יצא לפועל...
מדוע מהדורת חדשות 2 הערב לא פתחה עם נושא הביומטרי?האזרחית
למה במקום שמהדורת החדשות תפתח בנושא החשוב שישפיע על כולנו, הנושאים שפתחו הם המהומות במצרים והשיחזור של דניאל מעוז? מדוע הנושא הזה נדחק אל שולי המהדורה, ואל שולי החדשות בכל כלי התקשורת באופן כללי? מי מעוניין לשמור על שקט תעשייתי? את האינטרסים של מי זה נועד לשרת?
באותה נשימה, אני, אזרחית העולם החופשי (האמנם?) קוראת לכם: אל תשתתפו בניסוי הזה, והזהירו גם את מכריכם שלא ישתתפו בזה! גם במדינות אירופאיות שעברו לתעודות זהות חכמות אין מאגר שכזה, בשביל מה המאגר?
אם זה נפרץ זה האחד הכשלים הכי גדולים של המדינה...עדי-81
סדר חדש במזרח התיכון= סילוק האויב הפלשתיני מגבולנואיתן גיל
אירן צריכה לשלם בעד תוקפנותה.
התשלום צריך להיות בשטח ובאדמה.
אירן גדולה פי 19 מישראל, ויש בה די שטח והותר כדי לקלוט את 4 מיליון הישמעאלים שיושבים בקרבנו כאבן רחיים על צוארה של מדינת ישראל.
ספוילר: זה לא יקרה כי נתניהו לא יתן לזה יד, והימין שמימין לימין יגבה אותו.
אתה צודק שזה מה שצריך לעשות ושזה לא בתכניות שלהסטורי
בתכנית ההכרעה של בצלאל זה נמצא בהחלט, בנתיים מבצעים מהתכניות את מה שהליכוד מסוגל לבלוע. זה יגיע בשלבים הבאים.
אני חושב (לפי שלום עכשיו לפחות)משה
שהפלסטינים הפסידו במלחמה הזו. לא בנוק אאוט כמו שרצינו אבל הפסידו מאוד יפה.
מה הפסידו, לא הפסידו כלום.איתן גיל
חצי עזה, וכשליש יו"ש (החוות)משה
תושבי מ.פ. ג'נין וטולכרם לא מסכימים אתך...הסטורי
אם לא עכשו- אימתיאיתן גיל
לא שמעתי שבצלאל אמר את זה.
ואם אמר, ויחזור על אמירתו כמו קאטו הזקן, אחרים יצטרפו, וזה יעבוד.
כי סדר חדש במזרח התיכון מתחיל בסילוק האויב הפלשתיני מן החצר האחורית של הבית שלנו.
וזה יעבוד כאמור, כי האמריקאים מתחילים להפנים שכל המפרציות וכל העולם הערבי הוא משענת קנה קצוץ, וביום פקודה מסתבר שהם לא עם האמריקאים.
יש לך שמיעה סלקטיביתהסטורי
הנה דוגמה אחת מיני רבות, רק מלפני שבועיים:
ובגדול, אם קראת את תוכנית ההכרעה, היית יודע שיש לו תוכנית סדורה, שכוללת העמדת הערבים בפני "שלוש אגרות שלח יהושע וכו'", כמובן בתרגום לשפה מודרנית.
מאז ועד היום הוא עובד סדור לפי התכנית הזאת. כל המהפכה שהוא הוביל ביו"ש בקדנציה הנוכחית (נכון שיש הרבה שותפים מלמעלה ועד אחרון המתנדבים בחווה ובכל זאת אף אדם ישר לא יכול להתכחש למהפכה), היא שלב בתוכנית. לא הכל בידינו, אף שלב בגאולה לא עבד אצל אלו שמתאכזבים כשלא הכל כאן ועכשיו. ובכל זאת אנחנו בתהליך עם יעדים ברורים.
"מעט מעט אגרשנו מפניך עד אשר תפרה ונחלת את הארץ"
אין מספיק חחחחחחחחחה בעולםאיתן גיל
אמר האיש שלפני 8 שנים טרפד בפועל ריבונות על יהודה ושומרון- בכלל ועל בקעת הירדן- בפרט.
במהלך כל הקדנדציה הנוכחית הוא מדבר ומדבר ומדבר... ואין ערך לדבריו. כי על מילים לא משלמים מכס.
מה שעשו יוסי דגן וישראל גנץ הליכודניקים, אחד במוצהר, ואחד במשתמע, במשך השנה האחרונה הוא לא עשה מאז שפרש מתנועת רגבים.
בעוד כחצי שנה הוא יתפנה מהכנסת, ויוכל להמשיך בהצהרות שאין עימן תוכן ולא כלום.
בשום סקר הוא לא צולח את אחוז החסימה ואפילו אצל פילבר המפנק הוא על הסף. כלומר, כדי לעבור הוא יזדקק לפתקים שלא מצא חברו הנוכל באשפה של ועדת הבחירות המרכזית.
בדבר אחד צודק בצלאל, דרוש עידוד הגירה כדי לגרום לאויב הערבי לפנות את השטח.
מעט מעט אגרשנו מפניך.
לחזור על שקר, לא הופך אותו לאמתהסטוריאחרונה
הוא לא טרפד ריבונות, הוא טרפד מדינה פלסטינית.
תכנית המאה היתה תוכנית להקמת מדינה פלסטינית על רוב השטח, וחניקת הישובים כבלונים על חוטים תוך הצהרה חסרת משמעות על ריבונות. תושב מגדלים ה'ריבונית' שהיה רוצה ליסוע לירושלים לפי תכנית המאה היה צריך להאריך את הדרך בשלושת רבעי שעה, כי גם הכביש לתפוח וגם לכוכב השחר היו במדינה פלסטינית. היום בזכות המהלכים של סמוטריץ', יש בשטח הזה שלושה ישובים חדשים עם סמל ישוב, הכרה בעוד ישוב שהיה קיים אבל לא מוכר ולמעלה מעשר חוות.
מה שסמוטריץ' עושה היום זה ריבונות דה-פקטו, בלי מחירים מטורפים שאנחנו צריכים לשלם על כך.
מה גם שהתברר שמבחינת נתניהו כל הכרזת הריבונות הזאת היתה ספין, כדי 'לוותר' עליה תמורת כינון יחסים עם האמירויות.
אתה יכול להרגע, סמוטריץ' יהיה בכנסת הבאה ובעז"ה גם שר בכיר שימשיך את תכניתו עד ההכרעה.
הלוואי והחיים היו קלים כמו שאתה מדמייןנקדימון
בקפלן יחתמו על כל מילה שלך.איתן גיל
אין מספיק חחחחחחחח שבעולםנקדימון
הצפון לא יפונה שובפתית שלג
לא יהיה עוד פינוי יישובים בארץ ישראל
האם זה כי לא יהיה צורך או שלמרות שיהיה צורך הצפון לא יפונה?
וכי נביאים אנחנו? או בני נביאים!?נקדימון
השאלה מה זה צורךoo
יש מקומות על הגבול שבלתי אפשרי לחיות שם כרגע
הצורך כבר קיים
ולא מפנים אותם
מעולם לא פינו גברים, חוץ מבמקומות שהתייאשו מלהחזיקהסטורי
במלחמת השחרור, בגוש עציון ועוד פינו את האמהות והילדים. כל הגברים נשארו ככח מגן לישוב. כך היה צריך לעשות גם בגבול הצפון ובישובח העוטף.
פעם המלחמה היתה בעיקר פנים אל פניםפתית שלג
היום כשמטולה ומרגליות הן מטווח ברווזים של רקטות וRPG (או שהיום RPG כבר אין?) - אין סיבה שכל הגברים ישארו. (בטח לא ילדים וזקנים)
מה שצריך זה פשיטה ללבנון
ובשטחי היישוב צריך כח לוחם ממוקד ומקצועי. אם את מתכוונת להעדיף את תושבי המקום ככוח הגנתי במרחב- זה הגיוני.
אני *מתכוון*הסטורי
חלק מהגברים נשארוoo
כיתות כוננות
ונראה לי גם עובדים חיוניים
אתה שוכח שחיזבאללה היה בשיא כוחונקדימון
איראן הייתה יציבה ועוצמתית, נסראללה היה חי, רדואן לא ספגו שום פגיעה, כל מאגרי הטילים היו שלמים וממתינים לפקודה.
זה לא שום בושה לפנות יישובים בסכנת השמדה. זה אחריות וזה גאווה לקבל החלטה נכונה. לא רצינו 7.10 לאורך הגבול הארוך והמסובך יותר של לבנון.
אכןoo
זה אכן היה בחירה עם 2 אפשרויות רעותמשה
הפער בין חיזבאלה בשיא כוחו למדינת ישראל,הסטורי
אני לא המודיעיןנקדימון
כיוון שזו לא החלטה מתמטית, אלא ערכית - לגיטימיהסטוריאחרונה
קל יותר לחסל צורר אירני מלפטר יועמ"שית מיותרתאיתן גיל
וקל יותר לפטר נבחר ציבור, מלפטר פקידה שחשודה לכאורה בעבירות על טוהר המידות.
אלה הן עובדות, ולא הערכות, ולא ניחושים.
אסור שזה יקרה, אבל זה קורה כי יש לנו ועדת חוקה חוק ומשפט חולה, שבראשה יושב פוליטיקאי קטן והססן שלא סגור על עצמו באשר לעתידו הפוליטי האישי.
כי ועדת חוקה רצינית היתה מתכנסת ומצביעה על החלטה הצהרתית שהיועמשית נמצאת בניגוד עניינים מהותי ומובנה בכל מה שקשור לתחומי אחריותה, ועל כן יש להרחיקה- ומיד.
אחר כך להביא להצבעה בפני מליאת הכנסת, הצעת החלטה שתרחיב ותכרוך באופן חד וישיר את התנהלותו השערורייתית של השופט עמית עם זו של הפקידה מיארה.
ויפה שעה אחת קודם.
האייתולה החילונית רוצה שלא נשכחנקדימון
היועמ"שית אינה של הכנסת אלא יועצת משפטית *לממשלה*הסטורי
מי שמוסמך להעמיד אותה במקום, זה לא וועדת חוקה, אלא הממשלה. משום מה גם כשהממשלה סוף סוף עשתה זאת, באיחור של שלוש שנים, עשתה זאת בדרך הכי מסורבלת שאפשרית.
גם אחרי שעשתה זאת, ראש הממשלה נכנע לבג"ץ וממשיך להזמין אותה לישיבות ולבקש ממנה חוות דעת. בדיוק כמו שבנושא המדיני אתה מאשים את קושנר בדברים שנתניהו בכלל לא רוצה, כך בנושא המשפטי, אתה מאשים את רוטמן, בדברים שבסמכות נתניהו והוא לא עושה.
במה שכן בסמכותו - עבודה על חקיקה וכן פיקוח על המוסדות, הוא עושה מה שאף יו"ר וועדת חוקה לא עשה מעולם. לדוגמא הוא עובד מאוד קשה על חוק פיצול התפקידים - מה שימנע את ניגוד העניינים המוסדי ויוריד את השוט שאותו אחד שנותן חוו"ד הוא זה שהשרים צריכים שיגן על עמדתם בבג"ץ ואותו אחד שיכול לפתוח נגדם בחקירות.
אגב, את המהלך הזה איילת שקד ניסתה לקדם לפני כעשור. נתניהו הטיל ווטו. הסובל העיקרי מהווטו שלו, זה הוא עצמו.
זה בדיוק הענייןאיתן גיל
היא יועצת משפטית לממשלה ולא למדינה.
את מבקר המדינה, למשל, בוחרת הכנסת בבחירות חשאיות, ומשכך הסמכות בידיה לבד לפטר אותו, מה שאין כן לגבי היועץ המשפטי לממשלה, שכאמור, הממשלה לבדה בחרה בו.
זה הכלל, מי שבידיו סמכות למנות, בידיו הסמכות לפטר.
אלא מאי, לפי בג"ץ לממשלה אכן סמכות למנות את היועמ"ש, אבל הוא חייב להיות מזוהה על מלא עם קפלן, ולא- בג"ץ יפסול אותו, וגם כל מועמד אחר שיוצע במקומו ואינו מהמחנה הנכון.
את הלהטטנות הזו חייבים להפסיק בחקיקה ראשית, מה שרוטמן לא עושה מחוסר מיומנות וכשירות.
אתה כל פעם חוזר ללופ הזה. יש חקיקה ראשית מאודהסטורי
מה שימנע מבג"ץ להמציא, זו הבהרה של הממשלה, שהיא לא תציית להוראות לא חוקיות, גם אם הם מתחפשות לפסק דין.
לאאיתן גיל
הכנסת צריכה לתקן את החוק ולציין בו במפורש שאין סמכות לבית המשפט לדון במינויים ממשלתיים זולת אם מינוי כלשהו עומד בסתירה חזיתית להוראת חוק פרטנית מפורשת.
2. ככל שבית המשפט ידון בעניין כלשהו ללא סמכות פרטנית מפורשית, יראו את החלטתו כבטלה מעיקרה.
3. שופט שידון בעניין ללא סמכות פרטנית כאמור, יראו אותו מפר אמונים לכל דבר ועניין.
די אם איומי הסרק של היועמ"שית
כבר עכשיו ההחלטה סותרת את החוק המפורש ולכןהסטורי
ראש הממשלה רק צריך לגדל עמוד שדרה מול בג"ץ ולהבהיר להם שיקיים רק פסקים שמבוססים על החוק.
החוק לא דן בסיטואצית פסיקות שאין להן סימוכין בחוקאיתן גיל
ואת זה צריך לתקן, ויפה שעה אחת קודם.
החוק מאוד ברור. זה לא משנה לבג"ץ ולא ישנה לוהסטורי
החוק קובע הידי מי למנות ולפטר יועמ"ש/ראש שב"כ, נציב שירות מדינה ועוד ועוד.
רק מי שלא יודע איך הדברים עובדים בארץ, מדמיין שחוק מפורש יהיה מה שישנה לבג"ץ.
דוגמא מובהקת להתערבות של בג"ץ (ותעשה לי טובה, אל תכנס לסיפור עצמו אני מביא את זה כדוגמא)
'דבר המלך במועצתו' שהכנסת הראשונה אשררה, שהוא המסמך החוקתי היחיד במדינת ישראל, קובע בפירוש שבענייני המקומות הקדושים אין שום סמכות לבתי המשפט ובמקרה של מחלוקת, רק שר הדתות קובע.
בית המשפט 'שכח' את הקביעה הזאת כשהתערב בענייני הכותל, אבל זוכר זאת היטב כתירוץ למה הוא לא מחייב את המשטרה לתת שוויון ליהודים בהר הבית.
תראה לי איפה ואיך מטפל החוקאיתן גיל
כל עוד שראש הממשלה מתכופף בפני החלטותהסטורי
אם מיארה תורה למפכ"ל המשטרה- החבר שלהאיתן גילאחרונה
להוציא צו מעצר לנתניהו, הוא יקיים את הצו כי הוא משת"ף שלה ולא של בן גביר.
כי מיארה לקחה לעצמה סמכות לעצור ראש ממשלה מכהן שלא מתאים לה פוליטית.
הימין יקלל אותה ברשתות החברתיות, ובקפלן יהללו.
עקב המצב הבטחוניאריק מהדרום
הכתרת רב פורים בטהרן מתעכבת.
עמכם הסליחה
חחחח אהבתימבקש אמונה
איך הוא יגיע?קעלעברימבאר
כבר אמר הגשששלג דאשתקד
ואין כלה אלא כנסת ישראל,קעלעברימבאר
ואין רב אלא משה, המשדך בין ישראל לה'.
טיל גמטריא 49
49, כנגד מ"ט שערי טומאהשלג דאשתקד
המן?משה
אני לא חשבתי שצריך להסביר את הבדיחה הזואריק מהדרום
לא הבנתיקעלעברימבאר
בעיקרוןשלג דאשתקד
מינוי הרב פורים ומשנה למלך (רגע, מי זה המלך הנוכחי של איראן? ולמשך כמה ימים? 🤔).
זה היה באזור פסח...
יש להם כמה על העץנקדימוןאחרונה
כל האמת על המלחמה במשפט אחדרועישםטוב
גם כיפת ברזל זה פיתוח של ארה"במרדכי
כמעט בגללך נכנסתי לאתר המתועב וואלה😅קעלעברימבאר
כל התרברבות של טראמפ היא הרי אמת לאמיתה...הסטורי
בבית הלבן טוענים אחרת -מרדכי
דוברת הבית הלבן מאשרת: נתניהו הוא זה שעדכן את הנשיא טראמפ כי בשבת תהיה יכולת לפגוע בחמינאי, וזה השפיע על לוח הזמנים - אבל הנשיא החליט עוד לפני כן לתקוף: "האיראנים תכננו לתקוף ראשונים ולכן פעלנו" (עמיחי שטיין)
איזו אמת יש כאן? ולמי אכפת?נקדימון
נתיהו אכל את הראס לטראמפ, או טראמפ טלפן לשרה, או רוביו שיחק מרקו, או כץ עלה כוהנים. כל הלהג התפל הזה הוא מיותר ואבסורדי.
המלחמה הזו נחוצה ולא משנה מי יזם, תכנן, הוביל, עשה אותה. מה שחשוב זה לנצח, להמוטט את המשטר, להביא להסכמי אברהם מקיפים, לשנות את המזרח התיכון, ולהבטיח עתיד טוב יותר למדינת ישראל ולידידתנו הגדולה בארה"ב (לפחות תחת טראמפ).
זה מאד חשוברועישםטוב
רוב הציבור הישראלי לא קולט (גם הרבה בפורום כאן) שהאחראי הראשי למוות ישראלים, פציעה, כספים שהולכים לשווא,
ירידת ערך ישראל בעולם ואינספור נזקים אחרים זה ביבי.
ביבי במשך 15 שנה לא עשה כלום נגד הכיזבלה והם התחמשו במעל 150 אלף טילים.
ביבי במשך שנים רבות העביר מאות מיליוני דולרים לחמאס שבזכות זה עשו מה שעשו.
ביבי במשך עשרות שנים לא עשה כלום נגד איראן ולפי דיווחים היו במרחק 10 ימים
מפיתוח פצצה מלוכלכת ראשונה.
ביבי עדיין לא עושה שום דבר משמעותי נגד האויבים ביש"ע ובתוך הארץ.
בימים אלו ממש אינסוף אספקה נכנסת לעזה.
ביבי מכניס מדינות אויבות לעזה.
ביבי עושה אפס עגול בשביל ההסברה ובגלל זה ישראל יורדת אסטרטגית ברחבי העולם.
ביבי הצהיר אחרי עם כלביא שהגיע נצחון לדורות וכו', ובדיוק אחרי חצי שנה הכל התחיל שוב.
בכל מה שקשור ליוקר המחיה - מספיק להכנס לסופרים לראות מה קורה. מי האמין שליטר
אחד של חלב יעלה 7.28 אגורות? עוף, בשר, ביצים, לחם וכו' - הכל מאד יקר.
הישראלי הממוצע ויתר על הדבר הכי בסיסי שאמור להיות לכל אדם - בית.
וכו' וכו' וכו'
חזרה לעניין הבטחוני, גם כאן, ביבי רצה מאד שלאיראן יהיה גרעין, כך יוכל לטעון שרק הוא יכול להגן הכי טוב וכו',
והסיבה היחידה שהיה עכשיו את ההתקפה היה טראמפ
וכשאתה מביא כותרת מעיתון, שמצטטת התרברבות של טראמפהסטורי
אתה מעט מעוות את המציאות במסקנה שלךמרדכי
הרי אחרי מבצע עם כלביא האשמת פה את נתניהו שהוא לא סיים את המלאכה, בעוד כולנו זוכרים שמי שעצר את הלחימה היה טראמפ. עכשיו, כשגם הבית הלבן מאשר שבזכות ישראל הוקדמה הלחימה - אתה ממשיך לתת קרדיט אך ורק לטראמפ.
בנוגע ליש"ע - תמיד אוהבים להתגעגע לימים של חומת מגן, בעוד מה שקורה ביו"ש בשנים האחרונות כבר עקף ממזמן את ההיקפים של חומת מגן ושל כל פעילות צבאית שהייתה אי פעם ביו"ש. כבר כמעט ושכחנו שמכנות פליטים בג'נין וטול כרם כבר חודשים ארוכים נמצאים בידי צה"ל.
מחקת את התגובות שלי כאן?!נקדימון
^^^^הסטורי
אתה אובססביבי, הבנונקדימון
אבל אין מה לעשות: ביבי = בן גוריון של דורנו.
כמו שהוא לא היה מושלם כך גם זה לא מושלם, וכמו שהוא היה דגול כך גם זה דגול מרבבה.
יתר מה שכתבת, הבלים.
אל תתחיל אתם....סיעתא דשמייא1
... הם אמנם לא ביביסטים אבל הם תאבי שלטון, תקציבים ומשרות שפשוט נדבקים בכל מחיר
לאיש ומפלגה תאבי שלטון, תקציבים ומשרות.
אין מה לעשות הם יזכו שוב בבחירות.
אמר הנמושה שעזב את הארץ וביושבו שם על סיר הבשרהסטוריאחרונה
וימותו האנשים מוציאי דיבת הארץ רעה במגפה לפני ד'
כדאי לדעת על ביביסביר11
א.מי שישמע את הראיון לנגוצקי צהל הכשיל- יראה שביבי מנע את הפתרון הזמין והזול לגילוי המנהרות העצומות שאנחנו כל כך מאוימים מהן היום .
ב.מי שישמע את הראיונות של חתן פרס ביטחון ישראל על פיתוח טילים- יראה שביבי שותף כנראה לסוד האפל של כיפת ברזל שלא עובדת..
ג. מי שיחפש יוסף לברן נתניהו סיוע -יראה את האידיאולוגיה של נתניהו נגד ניצחון על האויב אם אין לכך גושפנקה מראש מהעולם ה"נאור "
חחח... איך אני אוהב אובסס-ביביםנקדימון
אבל מה לעשות שכיפת ברזל עובדת...הסטוריאחרונה
בנפול רשעים רינהאיתן גיל
נתניהו קורץ מחומר של מנהיגים נועזים, ואת זה לא יקחו ממנו.
לצד זה יאמר שחיסול ראשי הטרור היא מכה קלה בכנף של הטרור.
נאסראללה חוסל וחיזבללה עדיין בועט.
סינוואר חוסל וחמאס עדיין בועט.
חמינאי חוסל ובתוך יום ימונה לו מחליף זמני צעיר יותר, וקיצוני יותר.
ההערכה שההמונים יצאו לרחובות עם הוודע דבר חיסולו- לא התבדתה.
ואין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים
לא חושב שאתה צודקconet
חמאס עדין פועל מכח האנרציה של המלחמה
חזבאללה לא מתקרב למה שהיה פעם
ובאיראן הכל יתפרק שם גם המחליף שלו לא יחזיק מעמד
די לחמיצות, חיזבאלה ממש לא בועטהסטורי
כמעט חצי יובל אירן בנו אותו בשביל הרגע הזה. כל השנים שהתלבטו על תקיפה באירן, אחד החסמים היה שגם אם יש לנו מספיק מטוסים לגל ראשון, רגע אחרי כל המטוסים ישועבדו למלחמה שבהכרח תיפתח מלבנון.
כמעט שנה וחצי שחיזבאלה מפרפר, צה"ל תוקף אותו יום יום והוא לא מעז להגיב. בעם כלביא הם הסתפקו בהודעות לתקשורת וכעת חיסלנו את מנהיג אירן ונם שלחו כטב"מ אחד.
חיזבאללה פצוע קשה אבל לא מת, כמוהו חמאס.איתן גיל
לגבי אירן, העולם שותק, אבל בעוד שבוע אירופה תתהפך עלינו בהכוונת קפלן שר"י
תרגע. האינטרס של ארהב והסונים הוא למוטט את אירןקעלעברימבאר
האינטרס שלהם הוא להגיע להסדרה דיפלומטיתאיתן גיל
הוא לא בועט. ואנחנו ממשיכים להכות בו.הסטורי
לגבי חמאס העניין יותר מורכב. ההחלטה האסטרטגית של ממשלת ישראל (בעקבות לחץ ציבורי כבד מאוד ובכל זאת מי שהוא הממשלה הסמכות והאריות אצלו) היתה להחזיר את החטופים, למרות שזה אמר להשאיר את חמאס כשאנחנו מסובכים בין-לאומית עם היכולת להפר זאת.
אני עדיין מתפלל ומקווה שנתניהו ינצל אחת מאין ספור ההפרות של חמאס ויכריז על חזרה ללחימה עד חיסול החמאס. בנתיים לא נראה שזה המהלך שהוא מתכנן. (הלוואי שזה עוד תרגיל הטעיה. מי יודע)
מול חמאס זו התשהconet
לפי מה שאני מבין יש המון הגירה של עזתים לחול מסיבות רפואיות וכל מיני
אבל זה לא מספיק אנחנו צריכים שיהגרו בכמויות מסחריות אחרת הם מולידים יותר מאלה שעוזבים
מקווה שיפולו עליהם איזה כמה טילים איראניים שם בחוץ שנמצאים בו כל הפליטים
אין ספק שבלי החמצן האירני הוא ימות סופיתאיתן גיל
לכל היותר יתנהל כתנועה רעיונית, שלא בדיוק מחובבי ציון...
לגבי חמאס, יותר משהוא פרוקסי של אירן, הוא פרוקסי של קטאר, החברה של משפחת טראמפ. נתניהו מבין את זה יותר טוב מכולנו, וידיו כבולות באמת.
בפגישתו האחרונה עם טראמפ הושגו הבנות לגבי האיום האירני, אבל באשר להמשך הטיפול בחאמס הוא יצא מהפגישה בלא כלום.
איזה כיף להאשים את טראמפ...הסטורי
אני לא אומר זאת כרגע ממקום מאשים, היתה כאן בחירה קשה בין שתי חלופות שכל אחת מהם היא חשובה מצד עצמה, אך עם מחיר כבד בצידה.
לדעתי (וכנראה לדעת רוב חברי הפורום) זאת היתה האופציה הלא נכונה, אבל קשה להכחיש שהאווירה הציבורית נטתה אליה. אבל זו היתה הבחירה של נתניהו.
אני חושב שזה נכון...משה
קיבל אור ירוק לפעול נגד אירןאיתן גיל
אתה מתחיל את ההסטוריה מהנקודה הנוחה לךהסטורי
עם כניסתו לתפקיד טראמפ הודיע לחמאס שאנחנו יכולים לפתוח עליהם את שערי הגיהנום, הוא גם דיבר על הגירת עזתים. אם היינו פותחים עליהם את שערי הגיהנום - טראמפ היה תומך לחלוטין.
נתניהו העדיף עסקת חטופים. גם כשחודשה הלחימה (מרכבות גדעון א וב) היא היתה כולה מכוונת ללחץ עד שחמאס יסכים לעסקה (ממליץ לחפש את הפרקים של עקיבא ביגמן על המבצעים).
טראמפ, שכפי שרואים שוב ושוב מתואם איתו בכל פסיק (וכל הטענות על 'פערים' הם רק הצגות לתקשורת שכל מיני קונים שוב ושוב את אותה 'סחורה'), נתן לנתניהו בדיוק את מה שהוא רצה.
מה לעשות שחמאס אינם טפשים ואפילו שהם נאלצו לוותר על רוב דרישותיהם, שבזמן ביידן הם לא העלו על דעתם, אבל בהחלט שמרו על הישרדותם. כעת זה ההסכם שנתניהו רצה וטראמפ ערב לו.
לבוא לערב שאתה גררת לסיפור בתלונות - זו עזות מצח.
(חשוב להדגיש, נתניהו עצמו לא בא בתלונות. אני משוכנע שהוא רוצה תיאורתית בהשמדת חמאס, אבל לא באמת רוצה בכיבוש וישוב הרצועה. רק חסידיו, שמנסים להאמין בו יותר ממה שהוא מאמין בעצמו - מספרים לעצמם שטראמפ הוא הבעיה).
זה לא פשטני כדבריך- עשית סלטאיתן גיל
עמדת נתניהו מהרגע הראשון היתה לפרק את חמאס ולהחליפו בממשל צבאי ישראל, אלא שהוא נתקל בשני מחסומים לא פשוטים:
א. היהודונים של טראמפ הוזהרו מפני ההשלכות הכלכליות שיהיו עליהם אם חמאס תחת הגדרת כיסוי חדשה: "ממשלת טכנוקרטים" יחדל מלהיות סוס טרויאני של קטאר בחצר האחורית של ישראל. טראמפ אכן מקשיב לנתניהו, אבל על היהודונים שלו הוא סומך יותר.
ב. צמרת צה"ל, כאיש אחד, הטילה וטו על עצם הרעיון להחיל ממשל צבאי על עזה.
בנסיבות האמורות בחר נתניהו להשהות את הכרעת חמאס, וללכת בכל הכח על שחרור כל החטופים, וכך היה. וכמאמר השקלישאה: מוטב ציפור אחת ביד, וכו'
בתוך כך זימן את עצמו נתניהו לפגישה נוספת עם טראמפ שבה עלתה תכנית מגירה למוטט את משטר האייטולות, אולי כחלופה לפירוק חמאס שתקוע כאמור.
במאמר מוסגר יאמר שטראמפ נעתר, כי ליהודונים שלו אין אינטרסים כלכליים באירן- לכאורה.
סוף דבר, דוקטרינת נתניהו גורסת שאם משהו תקוע, זה הזמן ללכת על משהו גדול אחר. כך למשל הסכמי אברהם יצאו לדרך במקום תכנית המאה של טראמפ ש"חברים טובים" טרפדו.
לא נכוןהסטורי
אי אפשר להאשים את טראמפ, במה שלא הוכרז כמטרה רשמית ולא כהוראה לצבא, עוד בזמן ביידן.
טראמפ אפשר לפתוח על עזה את שערי הגיהנום ולתת לתושביה להגר. נתניהו המהם, אבל מנהלת ההגירה לא הוקמה עד רגע זה (זה עניין פנים ישראלי, לא תלוי באנשי טראמפ בכלל) ובמקום שערי הגיהנום, הפעילו לחצים כשכל הזמן היה ברור שהמטרה היא עסקת חטופים במחירים יחסית סבירים.
זה מה שנתניהו רצה וזה מה שהוא קיבל.
נו באמת.איתן גיל
הסדר הוא תמיד הפוך וטוב שכך.
גורמי הבטחון עוקבים אחרי פצצות מתקתקות, וכשסוגרים על מישהו, מבקשים אישור מראש הממשלה, שמאשר או לא מאשר לפי העניין, ולפי שיקול דעתו.
כך גם לגבי כיבוש עזה, ראש הממשלה הציע בחדרים סגורים להערך לביצוע, ושמע את ששמע, אז הוא נסוג.
טוב, אז חיזבאלה בכוחותיו האחרונים העז להתערבהסטורי
כבר חוסל ראש סיעת חיזבאלה בפרלמנט. משום מה ל'מדיניים' מהפרלמנט נתנו חסינות בסיבוב של לפני שנה וחצי. אז כעת הסרנו את הכפפות גם בעניין הזה.
בדיוק כךאיתן גיל
פעם נרתעו מלפגוע בהנהגות פוליטיות של גופי טרור, אז לא עוד.
כולם בני מוות.
חיזבאללה עדיין בועט וגם חוטף. @הסטורי תתנצלאיתן גיל
הודתי כבר אתמולהסטורי
אמןאיתן גיל
טוב, הוא באמת בועט יותר ממה שחשבנוהסטורי
אחריות ראש הממשלה, שר הביטחון וחברי הממשלה כולם, שהפעם לא עוצרים עד שבאופן ברור מנצחים. מחזירים לידינו את צפון הגליל ומיישבים אותו ביהודים.
ההבדל הוא שאצלם שליש מהעם לא רצה לעשות הפיכה.קעלעברימבאר
וגם נגד איראן יש קונצנזוס של ארהב אירופה והסונים למוטט את השלטון. ורוסיה וסין לא מתערבות כבר
התבדתה כמובןאיתן גיל
למה לחגוג את מות חמינאי???????אריק מהדרום
הייתם מתפללים עליו שיחזור בתשובה!!!
יתמו חטאים מן הארץ! חטאים ולא חוטאים!!!!
🥳🥳🥳🥳🤠🤠🤠🤠
עוד חודש אפטר פארטי במצרים.