אני מסתכל בפורום לפרקים, כבר תקופה ארוכה,אני77

אפילו ארוכה, מאוד, בזמן האחרון אפילו הגבתי בו די הרבה.

ויש נק' שמאוד מפריעה לי. אני רואה פה דיונים חוזרים ונשנים בנושאים של שמאל-ימין. בכל הדיונים האלה, אין התיחסות ישירה לשאלה האם תורת ישראל מחייבת אותנו או לא. בהנחה שהתורה היא אכן מחייבת, הויכוח פשוט לא שייך.

בסופו של דבר, אני יכול להעיד על עצמי, שאילולא היתה לי תורה, הייתי דוגל בלתת לכל אחד לחיות את חייו כפי שהוא רוצה, לא הייתי נותן מקום למלחמות על בסיס לאומי בכלל. אילולא הייתי יודע את חוקי האמת של התורה ודאי שהייתי דוגל בחופש מוחלט, בליברליזם, ובשויון כלפי הערבים. הייתי טוען גם שהם לא זוכים ליחס המגיע להם, ועוד הרבה טענות של שמאלנים.

איני יודע אם זה שלא מתייחסים בדיונים פה לתורה זה כי זה כ"כ ברור לכם שאינכם חושבים לדון על זה, או בגלל שהתרגלתם לדון במישורים אחרים, או כי אתם חושבים שהתורה היא טיעון קצת פחות פופולרי ולכן אתם נמנעים במכוון מלהשתמש בה, או אולי אפילו ח"ו כי התורה לא מעניינת אתכם. אם הטענה האחרונה היא הנכונה, אז לימנים שבינינו-אתם צבועים, ואם שאר הטענות נכונות, אז אתם לא יודעים לרדת לשורש הויכוח, או לא מבינים שהתורה, אע"פ שאינה כ"כ פופולרית, ולא רגילים להשתמש בה כטיעון, היא האמת היחידה.

המצווה השביעית במצוות עשה שמונה הרמב"ם, שכידוע מנה את המצוות לפי סדר חשיבותן, היא המצווה להשבע בשם ה', ולא בשם שום דבר אחר (אגב, אסור לאדם גם להשבע באמו, או בחייו וכדו'), הסיבה היא שעלינו לחלוק כבוד לה', בזה שאנחנו מראים שזה שעל ידי הצהרת אמונים לו אנו מאמתים את דברינו-הוא אלוקים. מן הראוי שגם בויכוחים ודיונים, זה שע"י הזכרתו אנחנו מאמתים את דברינו יהיה אלוקים, ולא הדמוקרטיה, או כל רעיון אחר של הבל. לעניות דעתי זה ביזיון לה' כאשר כשאדם דתי רוצה להוכיח את צדקתו, ויכל להוכיח את צדקתו מהתורה, הוא מעדיף להשתמש בטיעונים על "מוסר הדמוקרטיה", באחיו או בבני דודיו.

(מלבד זה, שמבחינת יעילות, התורה היא טיעון הרבה יותר יציב וחזק מכל מיני טיעונים אחרים.)

אם נמאס לכם מהפוליטיקה המושחתת -הדרך היחידה להפוך את זה היא להראות לכולם אמת ברורה בלי פחד.

אי אפשר להשתמש רק בטיעון התורה.ענבל
בס"ד

(טיעון שדווקא עולה פה רבות...)

אתה לא חי במקום שכולם מאמינים בזה ולכן אתה לא יכול לבוא לאדם חילוני או גוי ולומר לו ככה התורה אמרה.

מאמינים בזה אבל בדברים כאלה לא הולכים עם ראש בקיר, מדברים בשפת העם מה שנקרא.
זה כל היופייוני
שיהודי אומר לגוי אני עושה ככה רק בגלל שהתורה אמרה והוא רואה שזה אמיתי אצלך אז זה מתקבל אצלו יותר מכל הסבר אחר.
מתקבל אצלו? טוב... לך דומיה תהילה

בהחלטאלעד

לזכותם יאמר שכל אמירה דתית מתקבלת ביראת כבוד.

לעומתנו..

כן. ואפילו אם נניח שלא,אני77

אני לא אבזה את התורה בזה שאשתמש בטיעונים אחרים כאילו הם הטיעונים החשובים המטרידים אותי, ולא התורה הקדושה ורצון ה' יתברך.

אפילו אם כל העולם אטומים ולא מוכנים להכיר באמיתות התורה, התורה היא האמת, והיא השיקול היחיד בעולם שמטריד אותי.

מלבד זאת שאין זה מכבוד התורה שלא מתיחסים אליה כאל שיקול בלעדי, זה גם לא חכם, משתי סיבות-אחת-התורה היא טיעון חזק ויציב, אמיתות היהדות הוכחה כבר בראיות רבות וחזקות, היהדות היא הדת השכלית ביותר שיש (יותר שכלית גם מהכפירה). סיבה שניה- אין לנו  סיבה אחרת טובה, בסופו של דבר ימצאו פגם בשיטה שלנו. אם אנחנו למשל רוצים את הארץ הזאת לעצמנו, כמו שאומרת התורה, אנחנו לא יכולים להשתמש בטיעון של "היינו פה קודם" וכל מיני טיעונים מוסריים טיפשיים אחרים, כי תמיד יהיה מה לענות לנו. התשובה הטובה ביותר שלנו, זאת שא"א לדחות, היא היות המשפט האלוקי לצידנו.

^^^^Resiste
זו הדרך היחידה להצליח לדבר ולהבין את הצד בשני,
לומר ״לפי התורה צריך״ לאדם שלא מאמין בתורה זה לא ממש תופס.

מתוך התורה ניתן להוציא טיעונים שימושיים, שיחזקו טענות אחרות. כמו שהיהודים היו כאן, והייתה מדינה יהודית.
כבר עניתי לטענה שלה, בתגובה אחרת,אני77

ודרך אגב, אתה מוכיח את הטענה האחרונה שכתבתי שם...

למה אתה צועק? לא עניתי לך, עניתי לה.Resiste
הוא דווקא לוחש, לא צועקאלעד

חיזקת את דבריה שבאו להחליש את דברי.אני77אחרונה
יכול להיותפייגליניזית

שדיברו על זה כאן וכן מן השורש, וההיבט האמוני וכולי, אבל

זה כבר תפס, ולא ראו טעם בפתיחת הענין שוב ושוב. 

אני לא מאמינה שבארץ מולדת לא היה דיון על דבר כל כך בסיסי, באקוטאליה וחדשות, היה, צריך לחפש...

בדיוק!הדבר היחיד שמחזיק אותנו פה הוא התורהנעמי7

ואם לא הייתה תורה היינו צריכים להיות שמאלנים רצח(חוץ מהמושחתים שביננו)

זה נראה לי כ"כ בסיסי ולא אמור להיות נתון בספק...אלירז

כך שלא צריך לחזור על זה בלי סוף..

כמו שלא צריך לחזור על העובדה שאתה חי ונושם.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^שיגר
חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך