מדהים - הלואי שאצלנו יבינו זאת באותה מידה:יהודי שמח
נזיה עבדאללה‚ דרוזי מכפר כסרא: ''ארץ ישראל שייכת אך ורק לעם ישראל''כ"ד תשרי ה'תשס"ט / 23/10/2008
נזיה עבדאללה

נזיה עבדאללה מכפר כסרא שבגליל (ליד מעלות) אוהב עם ישראל ונלחם למען שלמותה של ארץ ישראל. ערב תוכנית הגירוש, בנו תימור ישב בכלא צבאי על סירובו לגרש יהודים מגוש קטיף, ונזיה האב פעל נגד תוכנית הגירוש. כיום נזיה עבדאללה מצהיר: "אני רוצה להיות השגריר של עם ישראל, לפרסם בכל מקום שאסור למסור שטחים לאויבי ישראל". לקראת שבת פרשת בראשית, אנו מביאים ראיון מיוחד עם נזיה עבדאללה.

ברש"י הראשון בתורה נכתב ש"אם יאמרו אומות העולם לישראל 'לסטים אתם, שכבשתם ארצות שבעה גויים', הם אומרים להם 'כל הארץ של הקב"ה היא, הוא בראהּ ונתנהּ לאשר ישר בעיניו, ברצונו נתנהּ להם וברצונו נטלהּ מהם ונתנהּ לנו". השבת נביא ראיון עם אזרח דרוזי, אזרח שאינו יהודי, שמסר את נפשו להגנת העם והארץ ונפצע במלחמת לבנון הראשונה, ובנו תימור הלך בעקבותיו וסירב לפקודת הגירוש מגוש קטיף.

מה מביא דרוזי להילחם בשביל עם ישראל ולהכריז שארץ ישראל שייכת אך ורק לעם ישראל?

"אנחנו בעדה הדרוזית, בני יתרו. כבר לפני 3,000 שנה התחלנו את הקשר עם עַם ישראל. בקשר לארץ ישראל, אפילו בקוראן כתוב שהיא שייכת רק לעם ישראל. עשיתי בזמנו עבודת מחקר בכל הנושא של ארץ ישראל, שזו הזכות של העם היהודי בלבד ושאלוקים נתן אותה לעם היהודי, ואין לאף אחד זכות לוותר על מתנה של ה'".

מה באמת צריך לעשות כדי שאומות העולם יבינו שארץ ישראל שייכת אך ורק לעם ישראל?

"כדי שהציבור הלא יהודי יבין זאת, צריך שבתוך הבית יבינו זאת. לעצם העניין, יש להסביר ששלום זה אחד מהשמות של האלוקים. ושלום יכול להיות לא תמורת משהו, אלא אך ורק תמורת שלום ודו-קיום – רק אז אפשר לחיות בשלום. כל שלום שמבוסס על מסירת שטחים לא יכול להחזיק מעמד. ככל שאתה נותן יותר, אתה מקבל פחות. וכולנו רואים מה הערך של שלום כזה".

איך אתה רואה מצב בו המנהיגים בישראל להוטים למסור כמה שיותר שטחים, בגולן וביהודה ובשומרון?

"אני מרחם על המנהיגים האלו ועל העם היהודי, שנקלע למצב הזה. אני לא יודע מה אשם העם היהודי. לא לשם זה נלחמנו ויש לנו גם מעל 60 אלף פצועים נכי צה"ל. אני עצמי נפצעתי במלחמת לבנון הראשונה. בשביל מה הגענו לארץ ישראל – להפסיד בחורים צעירים שקיפדו את חייהם? האם היה שווה כל זה כאשר הולכים ומוסרים את כל ארץ ישראל לאויבים?". 

דרוזי לא מגרש יהודי

ערב תוכנית הגירוש הופעת בעצרות, והתרעת על המצב. בנך תימור נכלא על סירובו להשתתף בהתנתקות. שלוש שנים אחרי, איך אתה רואה את המצב?

"אני מקווה שזה לא יימשך יותר. אני לא רוצה לדבר על שחיתות, כי זו מילה עדינה לתיאור מה שקורה כאן. אני רק אשאל אותך שאלה: אותו מנהיג שמוכן לוותר על הכל – האם הוא מוכן לוותר על הבית שלו ברחוב כרמיה? אין לו שום זכות – לא מוסרית ולא חוקית – לוותר על ארץ ישראל.

"כדי לחיות בשלום צריך להיות נוקשים וקשים, ולעמוד על הזכויות שלנו. היום 'קדימה' וגרורותיה עושים את העבודה של האויבים שלנו. העם היהודי סבל מהשואה. לצערי, השואה נעשית היום בידי יהודים. גם מוסלמים לא רוצים נסיגה ושלטון אחר: הם רואים מה המשמעות של שלטון כזה בעזה. הציבור היום מבין את הסכנה הגדולה בנסיגות – לא רק ליהודים אלא לשלום העולם כולו".

מה קורה עם בנך תימור שסרב לגרש יהודים?

"בני תימור כתב ערב הגירוש מגוש קטיף מכתב לרמטכ"ל, ובו נאמר: 'כאשר נידרש להשתתף בפעולה נגד האנשים שנועדנו להגן עליהם, רעידות מצפוננו לא יעזבונו לנצח, ולא נוכל לחיות עם הידיעה שבגדנו בשבועתנו לצה"ל, שעיקרה להגן על מדינת ישראל ואזרחיה מפני אויבינו. בשל כך, אין אנו מוכנים מנטלית לפעול בניגוד לצו מצפוננו ולצו שבועתנו'. בעקבות המכתב הוא נידון ל-35 ימי מחבוש. בני לא חזר בו, למרות האיומים עליו. בזכות כך הגדוד שלו לא השתתף בהתנתקות. למרות הסבל שהוא עבר ועדיין עובר, אנו גאים בבן שלנו, שעשה מה שצריך לעשות. והוא שלם עם עצמו, שלא הקים את מדינת חיזבאללה ליד שדרות".

כלוחם בצה"ל וכמי שמשקיף על כל המצב, היכן לדעתך נמצא את עצמנו?

"אני מעדיף כרגע לא לחשוב על זה. אני מקווה מאוד, למען כולנו, שנתעשת, לפני שיהיה מאוחר מדי. הכלל אצלנו הוא שאם אתה לא חזק – ידרכו עליך. הבריחה מלבנון הביאה עלינו אסונות, והביאה את הגירוש. כל המצב שאנו נמצאים בו הוא בגלל הנסיגות. ואם זה לא ייפסק, המצב ילך ויחמיר, ולא נוכל לחיות כאן".

מה לדעתך חסר בהסברה הישראלית?

"אחת הבעיות היא שלא הסבירו את הזכות שלנו מצד כך שזו מתנת ה' לעם ישראל, שהדבר מקובל על כל אומות העולם ושכך כתוב בתנ"ך, שהוא מקודש אצל כולם.

"רעיון תמיד אפשר לשנות, אבל על דבר שנתן ה' אי אפשר להתווכח. אם זו הייתה המדיניות שלנו, היינו חוסכים הרבה צרות.

"אשמח להיות השגריר של עם ישראל בעולם כולו, כדי שכל אומות העולם יפנימו את המסר שהמדינה אינה רכוש פרטי של אף אחד, ואי אפשר לסחור בה.

"אין מנהיג שנשאר לעד. המנהיגים נקברו מתחת לאדמה, והארץ תמיד נשארת בשבילנו, כמתנת ה' לעם ישראל – על כך אין להתווכח".

הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה