דיבר כמה דברים נגד הכיפות הסרוגות אבל לי אין שום ספק שהוא לא מתכוון על אותם שהם לובשים כיפות סרוגות וכי הכיפה הזו היא מעידה מיהו האדם? כוונתו רק איזה פוליטיקאים שעזבו מקור חיים ועשו שיתוף פעולה עם אנשים שגזרו גזירות על עולם התורה. שאר כיפות סרוגות כולם אהובים. מעולם לא ידעתי מה זה כיפה סרוגה מה זה כיפה שחורה, זה לא כלום.
שבוע טוב ומבורך לעם ישראל!!!
הגר"ע יוסף בשיעורו: ראש הישיבה שלנו רבי שלום כהן -משה ר-
אלוקים, גאולה!!!!!!!!!דוסית גאה!
ב"ה
איזה יופי!!!!מרדכי
בתפילה שהמצב הזה ימשך ותהיה אחדות מלאה בין חובשי הכיפות הסרוגות לבין החרדים.
זה תלוי רק בנו!
כשאשמע את זה מהרב שלום כהן אהיה מרוצה~מישי~
גם אז בעצם לא כי גם אמירה כזאת על הפוליטקאים הדתיים גם אם אתם לא מרוצים מהם וחושבים שהם עושים טעות הם עדיין יהודים כשרים וזה נורא להגיד עליהם עמלק!
בכלל זה לא מספק. דרושה התנצלות על האמירה. גם מה שללא ספק הכוונה לציבור. אם הוא היה רוצה להגיד על הפוליטיקאים היה אומר כך. מדבריו אין דרך להבין אחרת."כס זה כיפה סרוגה, שומעים?, כל עוד ויש כיפה סרוגה אין הכיסא שלם, זה עמלק, מתי יהיה הכיסא שלם? כשאין כיפה סרוגה". ברור שהוא מדבר על הציבור.
ולמרדכי-
א.כפי שכבר אמרתי זה יפה מאוד להגיד שהוא לא התכוון כשאמר במפורש ולנסות להסביר את כוונתו אבל זה לא מספיק צריך התנצלות אמיתית. כמו שצריכה התנצלות כלפי מצביעי הבית היהודי שגם מדובר כאן על ציבור שומר תו"מ גדול, בכינוי בית של גויים וכן התנצלות לרב סתיו שגם מי שמתנגד לדרכו לא יכנה אותו רשע.
ב.לגבי האמריות כלפי הפוליטיקאים הדתיים (בעיקר הבית היהודי)- גם אם חושבים שהדרך הזו בפועל תפגע בעולם התורה בגלל שתפגע בישיבות החרדיות ההתעלמות מכך שזו דרך החיים הנובעת מהשקפותיו בעבודת ה' (שאגב יש לזה בסיס במקורות- במשנה ובגמרא!!! כלומר, יש סיבה להאמין ולחשוב שכך צריך לנהוג! ואם אתה רוצה לנהוג בדדרך ה' וודאי אתה צריך להתייחס למקורות.יכול להיות שתגיד שהמקורות מתייחסות למצב אחר ובמקרה שלנו צריך לנהוג אחרת ובכל מקרה זה בטח הגיוני שיש כאלה שחושבים שהמצב לא שונה..וב"ה שחשוב להם לעשות רצון ה'..) ומרצון להועיל לעולם התורה לפי השקפתו.
הצורה שבה אתם מתארים את בנט ואנשיו היא עוול שאין כמוהו. לא יכול להיות שלמען התורה עוברים על מצוות התורה בכזו גסות. זה ממש אבסורד. וכולנו יודעים מהי מחלוקת לשם שמים שסופה להתקיים.
שבוע טוב ומבורך, בעז"ה ללא השמצות של אנשים שומרי תו"מ. בתקווה לגאולה שלמה ולתיקון עמ"י.
לא אמרתי שהכל מושלם, אבל יש פה כבר התקדמות מבורכתמרדכי
ולזה הייתה כוונתימרדכי
בס"ד
מפגש הפסגה שהוביל לדברי הרב עובדיה
טרם דברי הרב עובדיה על הכיפות הסרוגות התקיים מפגש פיוס בין רבני הציונות הדתית לרבני החרדים הספרדים.

טרם דבריו (מוצאי שבת) של הרב עובדיה יוסף על כך שחובשי הכיפות הסרוגות אהובים כולם נפגשו בסוף השבוע שעבר בירושלים שעבר רבני הציונות דתית עם רבני החרדים הספרדים לכנס פיוס נדיר שאולי יהיה ראשון בסדרת מפגשים עתידיים.
את הכינוס יזם ראש המועצה האזורית שומרון גרשון מסיקה המקורב לרב שמואל אליהו ולרב אליקים לבנון. במפגש השתתפו: הרב שמואל אליהו – רבה של צפת והמועמד הציוני דתי לתפקיד הרב הראשי הספרדי לישראל, הרב חיים דרוקמן - יו"ר מרכז ישיבות בני עקיבא ולשעבר ראש מערך הגיור והרב אליקים לבנון – רב המועצה האזורית שומרון, חבר הנהלת מועצת יש"ע. מן הצד הספרדי-חרדי: הרב ראובן אלבז ראש ישיבת אורח חיים ומקורב לרב עובדיה יוסף, הרב ברוך שרגא – אב בית דין ירושלים, וכן הרב יצחק כהן רב שכונת שמואל הנביא והרב מאיר מזוז רב שכונת רמת אשכול. כולם רבנים המזוהים עם ש"ס, ומנהיגים קהילות גדולות.
מלשכתו של מסיקה נמסר כי מטרת המפגש הייתה כאמור פיוס. במפגש הוחלט בין הצדדים להפסיק את שיח השנאה. הן הצד הציוני והן הצד החרדי הסכימו ביניהם כי לא ניתן להמשיך עם שיח מסוג זה.
במסמך המסכם את המפגש כתבו הרבנים: "הצעד הראשון עליו הוחלט הוא לצאת בקריאה לטיהור וניקוי האווירה, הרבנים קראו לכל תלמידי חכמים, מרנן ורבנן, להיזהר בביטויים עולבים, להימנע משמות גנאי, ולנהוג כבוד איש ברעהו. כאשר כל עולם התורה ינהגו כבוד זה בזה תוכשר הקרקע להסכמות בכל הנושאים השנויים במחלוקת".
הרבנים החרדים הסבירו במפגש כי הציבור החרדי מצוי בימים אלה בכאב גדול בשל הלחץ על עולם התורה עקב נושא תקצוב הישיבות וגזירת הגיוס. את המציאות הגדירו ואמרו כי "ניחתת עליהם מכה אחר מכה".
במפגש הוחלט להרחיב את המפגשים וליצור מפגשים גם עם רבני הציבור הליטאי. עוד הוחלט ליצור אחדות בקרב הרבנים החרדים והציונים ולקיים מפגשים תכופים לליבון סוגיות יחד, ולצאת באמירה משותפת גם בנושא הגיוס. הרבנים הסכימו ביניהם כי יש לאפשר לאלו המעוניינים ללמוד תורה ללמוד בשקט מחד ומאידך יש למצוא פתרון לאלו שאינם חפצים ללמוד אך חובשים את ספסלי לימוד התורה.
מסיקה הסביר את הרקע למהלך: "לאחרונה התגברו הביטויים החריפים של המחנה החרדי ספרדי כלפי הציונות הדתית, אני סבור שאנשים אחים אנחנו ורב המשותף על המפריד, דווקא סמוך לתשעה באב עלינו לעשות כל מאמץ בכדי להגביר את המשותף. על כן פעלנו בכדי להפגיש בין בכירי רבני הציונית דתית לבכירי רבני הספרדים החרדים".
גורם שנכח במפגש סיפר כי אף שרבני הציבור החרדי-ספרדי לא אמרו במפורש כי הם מצרים על דבריו הקשים של הרב עובדיה יוסף כלפי הציבור הציוני דתי, היה ברור מדבריהם כי הם מצרים על כך.. מקורות המקורבים לרב עובדיה יוסף רמזו כבר במפגש כי גם הרב עובדיה יוסף עצמו מצר על האווירה שנוצרה. וכי יש בכוונתו לצאת בהצהרה בנושא זה. כזכור, בדרשתו השבועית אכן אמר הרב יוסף דברים ברוח זו.
יפה,רק שאני לא מכיר אנשי כיפות סרוגות שפגעו בעולםozd
התורה...
חפש כאן:יזהר
מצטער,לא מצאתיozd
יש גבול עד כמה אפשר לשחק אותה תמיםמרדכי
תשובה...ozd
הבית היהודי פעלו רבות כדי להמעיט את הפגיעה בעולם התורה.
עכשיו תגידו למה הם נתנו בכלל ללפיד שיכנס לקואליציה ויבצע את זממו?
כי אחרת ברגע זה הייתה פה ממשלת ליכוד חרדים שמאל והייתם ממש עצובים על המון שטחים שאנחנו מוסרים ומחבלים שאנחנו משחררים סתם, זה היה צריך להיות פשוט מאי פעם...
שני דברים:מרדכי
בס"ד
א. לא רק בבית היהודי יש כאלה שפוגעים בעלם התורה, יש גם ב'תנועה' וב'יש עתיד'.
ב. אנחנו מחכים לתוצאות בפועל, כרגע אנחנו לא רואים כלום.
רק שהוא לא דיבר עליהם (וגם אני לא חשבתי עליהם
)ozd
נכון, כרגע עולם התורה לא נפגע!דתי לאומי
איך אמרת? חכה לתוצאות ותראה שלא כצעקתה
בנט וחבר מרעיו עוקרים את עולם התורהעל ידי הורדתי"ל
תקציבים ותמיכה בגזירות הגיוס.כמו שיש אנשים שקראו לשרון נאצי בגירוש ככה גם קוראים לבנט,מבחינתם זה אותה חומרה של דברים אצלינו זה ארץ ישראל אצלם זה תורה
גיוס זה לא גזירה זה חובה חוקית, הלכתית תורנית ומוסדתי לאומי
ומוסרית.
הורדת תקציבים? כל המדינה בקיצוץ תקציבי, טבעי שהישיבות תפגענה גם (למרות שאם הייתי ראש ממשלה אזי סדר עדיפויות אחר והייתי מקצץ בתקציב הבימה ומוסיף לישיבות, מה נעשה שלא ככה?)
נכון שהקיצוץ המתוכנן לא מידתי ולא הגיוני ובעז"ה לא יהיה ככה, לאחר פועלם של חברי הבית היהודי.
לצערנו יש כמה שפוגעים בעולם התורהמרדכי
נכוןאריק מהדרום
ולא רק כיפות סרוגות.
אין הכי נמימרדכי
אני מאמין שאתם מנסים לשכוח את זהיוני
אבל..
כיסא, כ"ס, כיפה סרוגה. כל עוד יש כיפה סרוגה הכיסא לא שלם, עמלק..
מדבריו: מי שלובש כיפה סרוגה הוא עמלק. אתה לובש כיפה סרוגה?
זאת תגובת הרב עובדיה על זהמרדכי
איפה הרב כהן בעצמו?אלעד
להשמיץ ולכנות את הרב דרוקמן עמלק הוא יודע,
ולהסביר את עצמו לא?
מצטער.
ההתנצלות כביכול לא עוברת שום הגיון פשוט.
כמו שאמרתי למעלה, זה לא מושלם אבל זאת התקדמותמרדכי
אני חושב שיש פה הרבהשלומי20104
שהרב עובדיה צריך להסביר את דבריו..
גם נכוןאלעד
^^^^מרדכי
שלומי-ושרבני הציונות הדתית מסבירים את הפוליטיקאיםokey
"שלנו" ומגינים עליהם זה לא ביזוי ת"ח?? שהרבנים אומרים משהו והח"כים לא מקשיבים להם,זה לא ביזוי ת"ח? רק תשאל חצי מהרבני ציונות דתית מה הם אומרים עכשיו על הבית היהודי ולמה הם מאוכזבים.זה אכבר ביזוי ת"ח.
תביא מקורות לזהשלומי20104
באמת היה פלאבחורצ'יק
באמת היה פלא,שהגאון הרב עובדיה יוסף שליט"א,ישב ושתק..לנוכח הדברים החמורים,הגידופים,וחירוף מערכות ישראל..אולי ראו,שהוא לא היה כל כך 'מבסוט' מהדברים,גם אז,ולא צחק או משהו..אך קשה לקבוע ע"פ תגובתו החיצונית,משום שהוא מבוגר,ועבר ניתוח וכ'ו..
אבל באמת זהו היה פלא גדול..הרב עובדיה שנחשב למתון בחרדים.שאף נגדו הפגינו ויש שיחסם אליו עויין בחרדים,פיתאום תוקף בצורה כזו (התקיפות שלפני) וכן יושב בשקט. אבל כניראה שההסבר הוא פשוט,לצערנו,"בני ביתו" ה"מקורבים" מכתיבים . מכתיבים "מציאויות" ו"עובדות" וגם מכתיבים מה לומר\שע"י שמכתיבים את העובדות,כבר יודעים את התגובה.
וכמו שאמר אז-כשהתקפיף את הבית היהודי-ח"כ אורי אורבך:""הרב עובדיה לא פותח עיתון וקורא, הוא מוזן משלושת הבנדיטים, השלישייה המובילה של ש"ס".וזו מציאות כאובה. ועכשיו מבינים שהרב עובדיה ממתן את ההתקפות..ואומר את דעתו הוא.
זה כמובן בנוגע לרב עובדיה יוסף עצמו,ולא לכל המפלגה,שריה,ח"כיה,ורבניה.
דיייייייייייייייייייי!!!!!!!!!! |צועק בקולי קולות|okey
שהרב שלום כהן דיבר שבוע שעבר כולם נזעקו מה קורה ואוי ואבוי,ועכשיו הרב עובדיה הסביר ואומרים שזה לא נכון??,קצת סנגוריה!! (ואל תגידו לי שהרב עובדיה או הוא ילמדו סנגוריה .הם רבנים ואנחנו צריכים לשתוק גם אם לא נראה לנו דרכם.) יאללה הדיבורים האלה שלנו פשוטי העם (ככה לפחות אנימגדיר את עצמי..מחילה אם פגעתי בכבודכם...) כנגד רבנים לא מועילים שום דבר.ובטח גם שהרב עובדיה דבר נגד הרב סתיו זה אומר שלנו מותר ללכת ולבזותו ברבים? או בכל מקום שהוא? אני לא בטוח...דיי כבר.נכוונו בבחירות לבית היהודי.נכוונו בבחירות לראשות המדינה.אז גם עכשיו נכווה? די נמאס.
נ.ב.:okey
מיכאל בין ארי אמר (ברדיו.אני שמעתי בשידור חי) בבוקר שאחרי הדיבורים של הרב שלום כהן בלויין ששלחו לו מלא אנשים סמסים שיגנה את דבריו של הרב שלום כהן,והוא השיב להם כמה דברים למה הוא לא מגנה (למרות שכאב לו לשמוע את הדברים),ואחת הדברים שתפסו אותי חזק זה שהוא אמר שהוא יגנה את דברי הרב שלום כהן כאשר רבני הציונות הדתית יגנו את זה שהקונסרויטיבים,הרפורמים,הם זרם ביהדות,ולגיטימי וכו'.. (וכולנו,או לפחות חלקנו יודעים,למה הוא התכוון...)
2 הערותשלומי20104
אני חושב שמבחינה אעשית המצב מעוות, אם המקורבים ואפילו הרב שלו התנצלו בשמו ורק הוא נעלם..
ב. שמישהו יסביר לי איך מצד אחד כמובן שהרב עובדיה אומר את דעתו ואף אחד לא מכניס דבר לפיו, ומצד שני כל שבוע בעקבות כינוס רבנים כזה או אחר פעם של ש"ס ופעם של היהדות הספרדית והדתית לאומית הוא מוציא הודעה שמתאימה לאופי הכינוס ובאה בעקבותיו, גם אם זה פחות או יותר דבר ןהיפוכו..(רק להזכיר שבוע שיבר הרב שלום כהן אמר במפורש עד הסרוג האחרון ואפילו הזכיר את "דרוקמן" שבעצמו היה חלק מהפיוס רבנים, ככה שאי אפשר להגיד לרגע שזו באמת היץה כוונתו של הרב שלום כהן)
כמה הערותokey
הרב שלום כהן אמר את דעתו.הוא חשב שהיא ברורה.הרב עובדיה חשב שלא ולכן הוא הבהיר.
דבר שני-זה לא בקשר למה שהיה שבוע שעבר.עובדה שזה התפרסם רק היום הכינוס הזה.הוא הבהיר את דבריו עוד כמה וכמה פעמים בעבר בלי שהיהו כינוסיםלמינהם.ורוב הפעמים לא היו שום כינוסים.רק עכשיו שזה היה אמרה "חריגה".ובקשר לרב דרוקמן,אני יכול להביא לך כמה וכמה ציטוטים מרבני הציונות הדתית שמכנים רבנים מהציונות הדתית והחרדית בשמות משפחה.הוא הזכיר את הרב דרוקמן לרעה רק בגלל שחבר לבנט (ולפיד ממילא).ומחילה מכל אנשי הציונות הדתית שנפגעו.אתה תראה שזה ייעלם לאט לאט עד שיבינו מיזה הרב עובדיה,ויבינו שלא כל דבר שהוא אמר והם חושבים שהם מבינים את הכוונה אז הם באמת מבינים.ודרך אגב אני תלמיד ישיבה ציונית דתית מפורסמת.וקצת סנגוריה.לא אמור היות משנה לנו מה אחרים עושים ואומרים וכו'.אנחנו צריכים להיות ישרים ולנסות לישר את עצמנו ורק אח"ככ לנסות לישר אחרים.
ואני לא יודע אם הרב שלום כהן תלמיד של הרב עובדיה.מן הסתם הוא חושב שהוא גדול הדור וכו' אבל אני לא יודע אם הוא תלמידו.הרב שלום כהן בן כמעט 85 והרב עובדיה בן 92...הפרש של כולה שבע שנים..
ודרך אגב שהכב עובדיה אמר בית של גויים כולם נזעקו פתאום איך הוא אומר דברים כאלה,ואחרי הבחירות שראו שחבר ללפיד (שזה אומר דרשני נראלי) וכל הגזרות הכלכליות,והישיבות והצבא וכו' (שאל תהיו תמימים,גם אנחנו נפגעים מ"גזרות הגיוס"),הרבה רבנים.ואני יכול לתת שמות אבל מסתפינא,אמר שזה היה מקח טעות לבחור בית יהודי (רבנים שאמרו תמיכה נלהבת בבית היהודי).אז בבקשה-לקחת את דברי הרב עובדיה,ובכלל רבנים (לאו דוקא הקרויים חרדים) בכובד ראש,לחשוב על כל מה שהם התכוונו,ורק אז לשפוט.תאמין לי שאני אומר את זה מלב כואב.אין דבר שיאחד אותנו כמו האחדות איתם.תראה במירון בל"ג בעומר איזה אחדות,לא שואלים איזה מפלגה אתה וכו'.רק אחדות.
סוף פריקה זמנית כואבת
כמה תשובותשלומי20104
א. לדבריו של הרב עובדיה אני מתייחס ברצינות אני רק רוצה להבין את השינוי בעמדתו.
ב. גדול הדור לא צריך לבאר את דברי תלמידו!
איך זה היה נראה לך בזמנו אם הרב שפירא היה מבאר את דברי הרב מגנס?! סליחה שאני אומר אבל לי זה נשמע קצת יותר מסתם ביזוי ת"ח כי זה ביזוי של תלמיד לרבו(אגב הגיל לא אומר כלום, הרב שלום כהן נכנס למועצת גדולי התורה שמורה ורבה זה הרב עובדיה ושם יש כפיפות מלאה).
ג. אז מחר בבוקר אני יקרא לו ח"ו כהן כי הוא חבר לדרעי שבעניי הוא אחד האנשים הכי רעים בפוליטקה הישראלית?(אגב לא רק בעיני, נחשב בכל מדד לפוליטקאי מהשורה הראשונה של המושחתים בקו של רמון פרס ודומיהם)
ד. כמובן וכמובן שכל דיון עינייני בפגיעה החמורה שהבית היהודי פוגע בעולם התורה (שכרגע אני לא רואה איך הם מתקנים את ז, אני עוד מחכה) מקובלת. אני לא רואה שום בעיה בדיון לגופו של ענין אני רואה בעיה חמורה בדיון לגופו של איש במיוחד אם הוא רב!
ד.אני אישית חושב שהחבירה ללפיד היתה רעה מאוד וזה כן דבר שיגרום לי לשקול את צעדי בפעם הבאה, כמובן כמובן שאם הפגיעה בעולם התורה(כולו!!!! אולי חוץ מהבתי מדרש הליברלים, עליהם אני לא ילחם..) לא תתוקן אין סיכוי שאתן להם שוב את קולי.
אבל שוב כמו שאמרת, רק החבירה ללפיד מספיקה כדי להגיד דרשני, אבל מכאן ועד למלחמת דת שמציגים ברחוב החרדי..
נו.. נראה לי הם כבר קצת נסחפים בסחף שהם יצרו בעצמם, כל פעם שאני שומע את גפני אני מרחם עליו..
שהרב שלום כהן יגיד אתזה.. ...געגוע..
הבן שלה הרב עובדיה צריך להבחר... זה כיבוי שריפות...
שלומי-תקרא שוב את תגובתי הקודמת..okey
נראה שפיספסת שמה כמה נקודות.
סליחה אבל אף אחד מהטיעונים שלך לא שיכנעו אותי..שלומי20104
אגב אשמח לדוגמא לרב שקורא בשם משפחה לרב אחר, כי ב"ה אני שומע וקורא הרבה ולא יצא לי לראות אתזה(אא"כ זה בפירוש במטרה לבזות ואז אתה כבר לא יכול להגיד שהוא לא התכוון לבזות כי הוא מושווה לכאלה שניסו לבזות)
הרב שלום כהן לא מוגדרokey
כתלמיד של הרב עובדיה.נקודה.הוא מעריך/מערי/כל מילה אחרת.אבל לא תלמיד.הוא תלמיד של הרב עזרא עטייה מהדור הקודם.הרב שלום כהןהוא בערך בן גילו של הרב מרדכי אליהו.
ולגבי שמות של רבנים-זה לשון הרע
הרב שלום כהן חבר מועצת גדולח התורהשלומי20104
חוץ מיזה ששוב זה לא קשור לגיל, הרב עובדיה לא צריך להתנצל ולהסביר דברים של אף אדם!
אין היום כמדומני שום אדם בעולם התורה שהרב עובדיה צריך להתנצל בשמו, הייתי אומר זקן כדולי הדור וסליחה שאני אומר את זה חריף אבל רב שהרב עובדיה מתנצל בשמו צריך לבדוק את עצמו טוב טוב!!
איך אתה מדבר מול הבת קול של ה' שיוצאת מפיו של מרן?מושיקו
(ציטוט מדבריו של הרב יהודה דרעי אתמול)
עם השפתיים..שלומי20104
מועצת גדולי התורהokey
זה לא אומר שעכשיו הם סרים למשמעתו בכל דבר..כי אם כן למה צריך מועצת גדולי תורה? שמה שהרב יגיד יעשו וזהו..
כן! ולעולם הם לא טענו אחרת.שלומי20104
ככה ש"ס מתארים את זה וככה זה תמיד קורה.
אף אחד לא מכחיש אתזה שבש"ס הרב עובדיה הוא ראש הפרמידה והקובע היחיד.
ולכןokey
אם אין כל משמעות לחברי מועצת גדולי התורה חוץ מהרב עובדיה אז למה שחכם שלום כהן יוגדר תלמידו?
משום שהרב עובדיה רבו.ואין משמעות לו כחבר-כי רבובחורצ'יק
-קובע.
לא הבנתיokey
הרב עובדיה הוא הרב של הרב שלום כהן ולכן הוא קובעבחורצ'יקאחרונה
הם דנים ולבסוף מחליטים.מי מחליט?בחורצ'יק
^^^^^^^^^^דתי לאומי
ציור חזק ועצוב
^^ אבל כמו שאמר 'כוסף ליוסף' זה כיבוי שריפותבחורצ'יק
משום שזהו נזק למועמד ש"ס (לך תדע מי זה יהיה ..יש עוד יומיים!) בבחירות. ובאמת גם פעם שעברה ציינו ש"ביתו של הרב שלום כהן מוציא הבהרה\התנצלות" וניסו לצייר כאילו הרב שלום כהן בעצמו אומר את זה באתרים שכניראה פועלים לטובת ש"ס והאינטרסים שלהם http://www.kikarhashabat.co.il/%D7%94%D7%A8%D7%91-%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%9D-%D7%9B%D7%94%D7%9F-%D7%93%D7%91%D7%A8%D7%99-%D7%9B%D7%95%D7%95%D7%A0%D7%95-%D7%9C%D7%A2%D7%91%D7%A8-%D7%9E.html
אך בפועל לא הייתה שום התנצלות\הבהרה מהרב שלום כהן עצמו.
(וכמו שכתבתי כאן)
נז"א- כמו שנאמר….סיעתא דשמייא1
…."דל כבודנו בגויים ושיקוצנו כטומאת הנידה".
כמו שאשה נטמאת כל 28 יום שלא באשמתה כך הגענו למצב שנטמאנו שלא באשמתנו.
כדאי שנתעורר משנתנו. לא במקרה הדברים קורים.
הצללים של ה-7 באוקטובר: השאלות הקשותNachman Wilhelm
הצללים של ה-7 באוקטובר: השאלות הקשות שחייבות להישאל על תפקוד יחידות העילית
תחקור אירועי ה-7 באוקטובר אינו יכול לפסוח על שרשרת קבלת ההחלטות בזמן אמת בדרגים הטכנולוגיים והמבצעיים של אגף המודיעין. עולה תהייה קשה הדורשת מענה: האם כוחות מיומנים מיחידות כגון 8200, שהיו אמורים לקחת חלק פעיל במענה הראשוני בשטח, חוו כשל תפקודי, סירוב פקודה או קבלת פקודות הפוכות שאינן עולות בקנה אחד עם צורכי השעה?
חמורה מכך היא האפשרות המדאיגה, לפיה ננקטו לכאורה מהלכים מודעים ומשלימים שנועדו לטשטש את מחדל אי-ההתייצבות או המענה המאוחר. בהקשר זה, קיימת סבירות כי אותם פרסומים והפקות מדיה שהטיחו האשמות קשות והכפישו את לוחמי וחיילי צה"ל, לא נולדו מקריות – אלא הוכוונו ונוהלו כמהלך תודעתי מתוכנן, שנועד להסיט את האש, לייצר מסך עשן ולכפות על אותה סרבנות פנימית.
ללא חקירה אובייקטיבית ובלתי תלויה של היקף הפקודות, התגובות בתוך היחידות הללו, והקשר המסתמן בין כשלי השטח לבין מהלכי ההסברה והמדיה שליוו אותם, לא ניתן יהיה לרדת לשורש האמת ולתקן את הדרוש תיקון.
ירי בנגמ"ש או ראיה מפוכחתאיתן גיל
בן גביר בטוח שהנצחון מונח בכיס של נתניהו, וחושש שנתניהו יעדיף ממשלה עם אייזנקוט כאשר הוא עצמו נשאר בחוץ. נתניהו מכחיש תיאומים עם אייזנקוט, ואייזנקוט שותק.
מישהו כאן יודע לפרשן את האירוע?
'הפריפריה' של מצביעי בן גביר - הם ליכודניקיםהסטורי
אנשים שרוצים ממשלה בראשות נתניהו, אבל רוצים את הסגנון והוולגריות של בן גביר. הוא איבד לליכוד את אלמוג כהן, שהוא בדיוק הפרופיל של המצביעים הללו ו'קיבל' את טלי גוטליב, שבדיוק מושכת סגנון כזה.
לא חושב שהוא בטוח בשום דבר, הוא פשוט רוצה קולות.
לא עושה רושם שהירי בנגמש פוגע באף אחד מהםאריק מהדרום
מן הסתם הכל נבדק היטב בסקרי עומק.
ביבי מעדיף את בן גביר קטן קטןנפשי תערוג
ובן גביר מבין שכדי להצליח הוא חייב להיות גדול
אם הוא יהיה קטן הוא יקבל תיקים שוליים שדרכם לא יוכל "להשפיע"
ביבי צריך את בן גביר עוברמשה
אבל לא יותר
זה בדיוק הענייןאיתן גיל
גודל הגוש קובע, אבל לא פחות מזה מאזן האימה של ראש הגוש מול השותפות בפוטנציה. אם השותפה הראשית, הליכוד, לא תהיה גדולה בפער משמעותי מול כלל השותפות המשניות, היא תוחזק בגרון כל שני וחמישי, והקואליציה תקרוס בתוך זמן קצר.
ואכן צריך את בן גביר עובר, ומוטב שלא יהיה לשון מאזניים, ואם יאיים בפרישה יאמרו לו: אל תפל דבר מכל אשר דיברת.
זה מאבק הגיוני, אבל הוא מוגזם, ולכן נראלינוגע, לא נוגע
שהמטרה היא גם לעשות הייפ גדול ולהוציא את אדישי מעוזי הימין להצביע.
כלומר ככה הם לא יסמכו על זה שלביבי יהיה 61 בכל מקרה (לדעתם) ויצאו להצביע ויצביעו בן גביר.
אם ביבי רוצה לשבת עם אייזנקוט זה בכל מקרה לא יזיק לו יותר מדי שבן גביר יהיה חזק יותר, אז אין לו מה להפסיד.
ולבן גביר ברור שיש רק מה להרוויח.
נראה לך שמהבייס של גולן או איזנקוט יצביעו בן גביר?איתן גיל
הוא מכוון את כל הקמפיין שלו לראש של מצביעי הליכוד, ולא מפתיע שהליכוד מחזיר מלחמה.
ואם המתמטיקה לא תאכזב- בן גביר ישאר מחוץ לממשלה, ללא קשר מי ירכיב אותה.
אלה הם כללי המשחק.
איך הבנת את זה ממה שכתבתי?נוגע, לא נוגע
כתבת שלא יזיק לביבי איתמר חזקאיתן גיל
הפוך
לא זה מה שכתבתינוגע, לא נוגע
מה כתבת?איתן גילאחרונה
פייגלין לא מרפה: בלי תיק בטחון אני באופוזיציהאיתן גיל
הסיכוי שנתניהו יתן לו את התיק הוא אפס מוחלט, ולא סביר שמאיזנקוט בדווקא הוא יקבל את מבוקשו.
בלי פייגלין אין קואליציה אפילו לשיטת פילבר.
צודק איפוא נתניהו שמעוניין, לכאורה, בממשלה עם איזנקוט.
נתקלתם פעם בשוטר כותב דו"ח על חניה כפולה ליד מסגד?משה
פקח חילק דוחות - רק למי שאינם מוסלמים
בעקבות הכתבה הזו נזכרתי שבירושלים בימי שישי יש רחוב ראשי (עאבד אל חמיד שומאן, בין פסגת זאב למחלף בנציון) שנחסם קבוע על ידי חניה כפולה ליד מסגד. והמשטרה שלנו והעיריה שלנו?
צרצרים.
ברור, כי תמיד מתחשבים ברגשות שלהם ומתייחסים אליהםפ.א.אחרונה
בסלחנות ובהבנה ובהכלה
ליברמן ויפן במלחמת העולם השנייה: מה הקשר?hamedinai
ליברמן ויפן במלחמת העולם השנייה: מה הקשר?
הקשר הוא פרדוקס דומה.
יפן במלחמת העולם השנייה הציגה סתירה בולטת. מצד אחד, היחס של השלטונות היפניים לפליטים יהודים בשטח שבשליטתם היה הוגן יחסית. הם סירבו לבקשות נציגי גרמניה הנאצית להסגיר יהודים שהגיעו לתחום שליטתם. מצד שני, בזירה האסטרטגית הם היו בעלי ברית של גרמניה הנאצית. כלומר: במבחן היחס המקומי ליהודים הם לא התנהגו כנאצים; במבחן הברית הגדולה הם חיזקו את הצד הנאצי.
אותו מבנה מופיע אצל ליברמן. מצד אחד הוא מדבר ימינה: ביטחון, תקיפות, "רק לא שמאל". מצד שני, במבחן הקואליציה הוא נמצא שוב ושוב בצד של מי שמונע ימין מלהרכיב שלטון יציב. הדיבור הוא ימני; הברית בפועל היא שמאלנית.
וכאן עיקר ההשוואה. במלחמת העולם השנייה עם כל הכבוד איך יפן התייחסה ליהודים בשטחה, השאלה המכרעת הייתה באיזה צד היא עמדה במערכה הגדולה. הברית עם גרמניה האריכה את המלחמה ודחתה את ההכרעה. כך גם כאן: המערכה היא לא רק על סיסמאות, אלא על מי מרכיב קואליציה. מי שמדבר ימינה אך בפועל מונע הכרעה ימנית, דוחה את הניצחון הפוליטי ומחזק את הצד שכנגד.
זה לא חריג אצל יפןארץ השוקולד
נראה לי שגם באיטליה אצל מוסוליני וספרד אצל פרנקו מצב היהודים היה עדיף מהמצב במדינות שנכבשו על ידי הנאצים.
השוואה קיצונית אם כי מעוררת מחשבה.
לא אוהב את ההשוואה כי הקמת ממשלה שאני לא אוהב היא לא מתקרבת בשום צורה לשואה
באיטליה עשו צרות ליהודים, למרות שהיה פחות מגרמניהhamedinai
לא השוויתי לשואה, אלא למדינות שלא עשו שואה, אבל התעלמו מהתמונה הגדולה ואפילו שיתפו פעולה.
יפן לא שנאו את היהודים אישיתנפשי תערוגאחרונה
אבל ככלל. היו גרועים ואכזרים מהנאצים
כך שמעתי ממקור ראשון שניצל מהתופת בכיבוש היפני
גואלים את נחל קנה- בולמים את תכנית ערפאת!חסום לשעבר
גואלים את גוש קנה - בולמים את תוכנית ערפאת!
במשך למעלה מ-20 שנה, החזון לחבר את יצהר לעמנואל היה בגדר חלום, אך בשנה האחרונה המציאות השתנתה לחלוטין.
חלוצים נחושים שפרצו אל השטח חוללו מהפכה, והפכו את החלק העליון של נחל קנה לגוש התיישבות יהודי,
מה שהתחיל כחלום צמח במהירות לסיפור הצלחה אדיר של בנייה, חקלאות ומשפחות שקובעות את עתיד האזור.
כדי שנוכל להמשיך את תנופת העשייה ולקלוט משפחות נוספות אנו חייבים לבסס את המקום לקראת החורף.
יצאנו למבצע קריטי בעלות של מאות אלפי שקלים לסלילת כביש גישה בטוח ומסודר ולהקמת מערכות חשמל סולאריות חזקות.
התשתיות האלו הן החמצן של הגוש, והן אלו שיאפשרו את המשך הפיתוח והשליטה במרחב לדורות קדימה.
הצטרפו אלינו עכשיו, ויחד נבטיח את עתיד ההתיישבות בגוש קנה!👇 גואלים את גוש קנה - Givechak - אברהם ידידיה
כל תרומה שלכם אני מוסיף 10%, יאללה חבר'ה, בכל הכוחחסום לשעבר
תפיצו, תתרמו, זה לא "עוד קמפיין" זה מאורע היסטורי של ניתוק גוש שכם-ג'נין וגוש רמאללה-סלפית.
תהיו חלק!
אנשים!!
חסום לשעבראחרונה
מי נותן 150₪ ומשלים לי יעד? יאללה תתרמו, קחו חלק במהלך האדיר הזה שקורה פה!
3 מילים עם מפה יכולים לשנות את כל המפה הפוליטית:hamedinai
3 מילים עם מפה יכולים לשנות את כל המפה הפוליטית:
¹קיבוצי
²עוטף
³יו"ש
כולם מכירים כבר מה היה עם קיבוצי עוטף עזה, אבל אם מתנתקים מיו"ש כדרכשת השמאל הקיצוני, אותה סכנה ניצבת בפני קיבוצי עוטף יו"ש. והגבול סביב יו"ש הוא פי 5.2 יותר מהגבול סביב עזה
הלחץ של נתניהו על מעוז וסמוטריץ מוציא אותי מדעתימרדכי
בס"ד
הדיווח הבוקר על הלחץ של נתניהו לאיחוד בין אבי מעוז לבין בצלאל סמוטריץ' - הוא טעות בעיניי
מפלגה שפעם אחר פעם רצה ומתאבדת בשביל בסוף להצליח להיכנס - זה בעיניי סביר. יש אחוז חסימה גבוה שצריך לצלוח וזו הדרך היחידה בסוף לעשות חיבורים, וזה אכן מה שעשו נעם בתחילת דרכם. אבל זה לא הסיפור כעת. אבי מעוז קיבל פעמיים את הצ'אנס שלו ולא עשה כלום! העשייה שלו בכנסת מסתכמת בנאומים נגד הפרוגרס ושני חוקים וחצי שעברו בקריאה טרומית.
למה צריך לעזור לבן אדם כזה, שקיבל את ההזדמנות שלו להוכיח את עצמו, להיבחר שוב פעם?! בן גביר לדומה, הצהיר כל הזמן שברגע שהוא יכנס לכנסת הוא יוכיח את עצמו וייצור לו בייס - מה שאגן קרה. אבל אצל מעוז זה לא קרה והוא עדיין מייצג את עצמו ולא הרבה מעבר לזה.
אתמול פרסם דביר עמר, פה בערוץ 7, שגורם בסביבת רוה"מ אומר לו "מהסקרים שלנו גם אם אבי מעוז ירוץ לבד ישרוף בגג כמה אלפי קולות בודדים. לעומת זאת אם יתחבר עם סמוטריץ יבריח קולות שינדדו לאופוזיציה - יותר מהקולות שיביא". מוטב שכך ינהג נתניהו גם הבוקר.
וינטר צריך להחליף את מנהל הקמפיין שלו- דחוףאיתן גיל
ארדן ניסה לרכב על גיוס חרדים ונמחק.
הנדל ניסה גם הוא עד שהבין שאין לזה קונים, והעביר את השרביט לזליכה שמדבר על יוקר המחיה.
וינטר, הפוליטיקאי הטירון, צריך חונך רציני ואין לו, ולכן אינו מתרומם בסקרים.