דיבר כמה דברים נגד הכיפות הסרוגות אבל לי אין שום ספק שהוא לא מתכוון על אותם שהם לובשים כיפות סרוגות וכי הכיפה הזו היא מעידה מיהו האדם? כוונתו רק איזה פוליטיקאים שעזבו מקור חיים ועשו שיתוף פעולה עם אנשים שגזרו גזירות על עולם התורה. שאר כיפות סרוגות כולם אהובים. מעולם לא ידעתי מה זה כיפה סרוגה מה זה כיפה שחורה, זה לא כלום.
שבוע טוב ומבורך לעם ישראל!!!
הגר"ע יוסף בשיעורו: ראש הישיבה שלנו רבי שלום כהן -משה ר-
אלוקים, גאולה!!!!!!!!!דוסית גאה!
ב"ה
איזה יופי!!!!מרדכי
בתפילה שהמצב הזה ימשך ותהיה אחדות מלאה בין חובשי הכיפות הסרוגות לבין החרדים.
זה תלוי רק בנו!
כשאשמע את זה מהרב שלום כהן אהיה מרוצה~מישי~
גם אז בעצם לא כי גם אמירה כזאת על הפוליטקאים הדתיים גם אם אתם לא מרוצים מהם וחושבים שהם עושים טעות הם עדיין יהודים כשרים וזה נורא להגיד עליהם עמלק!
בכלל זה לא מספק. דרושה התנצלות על האמירה. גם מה שללא ספק הכוונה לציבור. אם הוא היה רוצה להגיד על הפוליטיקאים היה אומר כך. מדבריו אין דרך להבין אחרת."כס זה כיפה סרוגה, שומעים?, כל עוד ויש כיפה סרוגה אין הכיסא שלם, זה עמלק, מתי יהיה הכיסא שלם? כשאין כיפה סרוגה". ברור שהוא מדבר על הציבור.
ולמרדכי-
א.כפי שכבר אמרתי זה יפה מאוד להגיד שהוא לא התכוון כשאמר במפורש ולנסות להסביר את כוונתו אבל זה לא מספיק צריך התנצלות אמיתית. כמו שצריכה התנצלות כלפי מצביעי הבית היהודי שגם מדובר כאן על ציבור שומר תו"מ גדול, בכינוי בית של גויים וכן התנצלות לרב סתיו שגם מי שמתנגד לדרכו לא יכנה אותו רשע.
ב.לגבי האמריות כלפי הפוליטיקאים הדתיים (בעיקר הבית היהודי)- גם אם חושבים שהדרך הזו בפועל תפגע בעולם התורה בגלל שתפגע בישיבות החרדיות ההתעלמות מכך שזו דרך החיים הנובעת מהשקפותיו בעבודת ה' (שאגב יש לזה בסיס במקורות- במשנה ובגמרא!!! כלומר, יש סיבה להאמין ולחשוב שכך צריך לנהוג! ואם אתה רוצה לנהוג בדדרך ה' וודאי אתה צריך להתייחס למקורות.יכול להיות שתגיד שהמקורות מתייחסות למצב אחר ובמקרה שלנו צריך לנהוג אחרת ובכל מקרה זה בטח הגיוני שיש כאלה שחושבים שהמצב לא שונה..וב"ה שחשוב להם לעשות רצון ה'..) ומרצון להועיל לעולם התורה לפי השקפתו.
הצורה שבה אתם מתארים את בנט ואנשיו היא עוול שאין כמוהו. לא יכול להיות שלמען התורה עוברים על מצוות התורה בכזו גסות. זה ממש אבסורד. וכולנו יודעים מהי מחלוקת לשם שמים שסופה להתקיים.
שבוע טוב ומבורך, בעז"ה ללא השמצות של אנשים שומרי תו"מ. בתקווה לגאולה שלמה ולתיקון עמ"י.
לא אמרתי שהכל מושלם, אבל יש פה כבר התקדמות מבורכתמרדכי
ולזה הייתה כוונתימרדכי
בס"ד
מפגש הפסגה שהוביל לדברי הרב עובדיה
טרם דברי הרב עובדיה על הכיפות הסרוגות התקיים מפגש פיוס בין רבני הציונות הדתית לרבני החרדים הספרדים.

טרם דבריו (מוצאי שבת) של הרב עובדיה יוסף על כך שחובשי הכיפות הסרוגות אהובים כולם נפגשו בסוף השבוע שעבר בירושלים שעבר רבני הציונות דתית עם רבני החרדים הספרדים לכנס פיוס נדיר שאולי יהיה ראשון בסדרת מפגשים עתידיים.
את הכינוס יזם ראש המועצה האזורית שומרון גרשון מסיקה המקורב לרב שמואל אליהו ולרב אליקים לבנון. במפגש השתתפו: הרב שמואל אליהו – רבה של צפת והמועמד הציוני דתי לתפקיד הרב הראשי הספרדי לישראל, הרב חיים דרוקמן - יו"ר מרכז ישיבות בני עקיבא ולשעבר ראש מערך הגיור והרב אליקים לבנון – רב המועצה האזורית שומרון, חבר הנהלת מועצת יש"ע. מן הצד הספרדי-חרדי: הרב ראובן אלבז ראש ישיבת אורח חיים ומקורב לרב עובדיה יוסף, הרב ברוך שרגא – אב בית דין ירושלים, וכן הרב יצחק כהן רב שכונת שמואל הנביא והרב מאיר מזוז רב שכונת רמת אשכול. כולם רבנים המזוהים עם ש"ס, ומנהיגים קהילות גדולות.
מלשכתו של מסיקה נמסר כי מטרת המפגש הייתה כאמור פיוס. במפגש הוחלט בין הצדדים להפסיק את שיח השנאה. הן הצד הציוני והן הצד החרדי הסכימו ביניהם כי לא ניתן להמשיך עם שיח מסוג זה.
במסמך המסכם את המפגש כתבו הרבנים: "הצעד הראשון עליו הוחלט הוא לצאת בקריאה לטיהור וניקוי האווירה, הרבנים קראו לכל תלמידי חכמים, מרנן ורבנן, להיזהר בביטויים עולבים, להימנע משמות גנאי, ולנהוג כבוד איש ברעהו. כאשר כל עולם התורה ינהגו כבוד זה בזה תוכשר הקרקע להסכמות בכל הנושאים השנויים במחלוקת".
הרבנים החרדים הסבירו במפגש כי הציבור החרדי מצוי בימים אלה בכאב גדול בשל הלחץ על עולם התורה עקב נושא תקצוב הישיבות וגזירת הגיוס. את המציאות הגדירו ואמרו כי "ניחתת עליהם מכה אחר מכה".
במפגש הוחלט להרחיב את המפגשים וליצור מפגשים גם עם רבני הציבור הליטאי. עוד הוחלט ליצור אחדות בקרב הרבנים החרדים והציונים ולקיים מפגשים תכופים לליבון סוגיות יחד, ולצאת באמירה משותפת גם בנושא הגיוס. הרבנים הסכימו ביניהם כי יש לאפשר לאלו המעוניינים ללמוד תורה ללמוד בשקט מחד ומאידך יש למצוא פתרון לאלו שאינם חפצים ללמוד אך חובשים את ספסלי לימוד התורה.
מסיקה הסביר את הרקע למהלך: "לאחרונה התגברו הביטויים החריפים של המחנה החרדי ספרדי כלפי הציונות הדתית, אני סבור שאנשים אחים אנחנו ורב המשותף על המפריד, דווקא סמוך לתשעה באב עלינו לעשות כל מאמץ בכדי להגביר את המשותף. על כן פעלנו בכדי להפגיש בין בכירי רבני הציונית דתית לבכירי רבני הספרדים החרדים".
גורם שנכח במפגש סיפר כי אף שרבני הציבור החרדי-ספרדי לא אמרו במפורש כי הם מצרים על דבריו הקשים של הרב עובדיה יוסף כלפי הציבור הציוני דתי, היה ברור מדבריהם כי הם מצרים על כך.. מקורות המקורבים לרב עובדיה יוסף רמזו כבר במפגש כי גם הרב עובדיה יוסף עצמו מצר על האווירה שנוצרה. וכי יש בכוונתו לצאת בהצהרה בנושא זה. כזכור, בדרשתו השבועית אכן אמר הרב יוסף דברים ברוח זו.
יפה,רק שאני לא מכיר אנשי כיפות סרוגות שפגעו בעולםozd
התורה...
חפש כאן:יזהר
מצטער,לא מצאתיozd
יש גבול עד כמה אפשר לשחק אותה תמיםמרדכי
תשובה...ozd
הבית היהודי פעלו רבות כדי להמעיט את הפגיעה בעולם התורה.
עכשיו תגידו למה הם נתנו בכלל ללפיד שיכנס לקואליציה ויבצע את זממו?
כי אחרת ברגע זה הייתה פה ממשלת ליכוד חרדים שמאל והייתם ממש עצובים על המון שטחים שאנחנו מוסרים ומחבלים שאנחנו משחררים סתם, זה היה צריך להיות פשוט מאי פעם...
שני דברים:מרדכי
בס"ד
א. לא רק בבית היהודי יש כאלה שפוגעים בעלם התורה, יש גם ב'תנועה' וב'יש עתיד'.
ב. אנחנו מחכים לתוצאות בפועל, כרגע אנחנו לא רואים כלום.
רק שהוא לא דיבר עליהם (וגם אני לא חשבתי עליהם
)ozd
נכון, כרגע עולם התורה לא נפגע!דתי לאומי
איך אמרת? חכה לתוצאות ותראה שלא כצעקתה
בנט וחבר מרעיו עוקרים את עולם התורהעל ידי הורדתי"ל
תקציבים ותמיכה בגזירות הגיוס.כמו שיש אנשים שקראו לשרון נאצי בגירוש ככה גם קוראים לבנט,מבחינתם זה אותה חומרה של דברים אצלינו זה ארץ ישראל אצלם זה תורה
גיוס זה לא גזירה זה חובה חוקית, הלכתית תורנית ומוסדתי לאומי
ומוסרית.
הורדת תקציבים? כל המדינה בקיצוץ תקציבי, טבעי שהישיבות תפגענה גם (למרות שאם הייתי ראש ממשלה אזי סדר עדיפויות אחר והייתי מקצץ בתקציב הבימה ומוסיף לישיבות, מה נעשה שלא ככה?)
נכון שהקיצוץ המתוכנן לא מידתי ולא הגיוני ובעז"ה לא יהיה ככה, לאחר פועלם של חברי הבית היהודי.
לצערנו יש כמה שפוגעים בעולם התורהמרדכי
נכוןאריק מהדרום
ולא רק כיפות סרוגות.
אין הכי נמימרדכי
אני מאמין שאתם מנסים לשכוח את זהיוני
אבל..
כיסא, כ"ס, כיפה סרוגה. כל עוד יש כיפה סרוגה הכיסא לא שלם, עמלק..
מדבריו: מי שלובש כיפה סרוגה הוא עמלק. אתה לובש כיפה סרוגה?
זאת תגובת הרב עובדיה על זהמרדכי
איפה הרב כהן בעצמו?אלעד
להשמיץ ולכנות את הרב דרוקמן עמלק הוא יודע,
ולהסביר את עצמו לא?
מצטער.
ההתנצלות כביכול לא עוברת שום הגיון פשוט.
כמו שאמרתי למעלה, זה לא מושלם אבל זאת התקדמותמרדכי
אני חושב שיש פה הרבהשלומי20104
שהרב עובדיה צריך להסביר את דבריו..
גם נכוןאלעד
^^^^מרדכי
שלומי-ושרבני הציונות הדתית מסבירים את הפוליטיקאיםokey
"שלנו" ומגינים עליהם זה לא ביזוי ת"ח?? שהרבנים אומרים משהו והח"כים לא מקשיבים להם,זה לא ביזוי ת"ח? רק תשאל חצי מהרבני ציונות דתית מה הם אומרים עכשיו על הבית היהודי ולמה הם מאוכזבים.זה אכבר ביזוי ת"ח.
תביא מקורות לזהשלומי20104
באמת היה פלאבחורצ'יק
באמת היה פלא,שהגאון הרב עובדיה יוסף שליט"א,ישב ושתק..לנוכח הדברים החמורים,הגידופים,וחירוף מערכות ישראל..אולי ראו,שהוא לא היה כל כך 'מבסוט' מהדברים,גם אז,ולא צחק או משהו..אך קשה לקבוע ע"פ תגובתו החיצונית,משום שהוא מבוגר,ועבר ניתוח וכ'ו..
אבל באמת זהו היה פלא גדול..הרב עובדיה שנחשב למתון בחרדים.שאף נגדו הפגינו ויש שיחסם אליו עויין בחרדים,פיתאום תוקף בצורה כזו (התקיפות שלפני) וכן יושב בשקט. אבל כניראה שההסבר הוא פשוט,לצערנו,"בני ביתו" ה"מקורבים" מכתיבים . מכתיבים "מציאויות" ו"עובדות" וגם מכתיבים מה לומר\שע"י שמכתיבים את העובדות,כבר יודעים את התגובה.
וכמו שאמר אז-כשהתקפיף את הבית היהודי-ח"כ אורי אורבך:""הרב עובדיה לא פותח עיתון וקורא, הוא מוזן משלושת הבנדיטים, השלישייה המובילה של ש"ס".וזו מציאות כאובה. ועכשיו מבינים שהרב עובדיה ממתן את ההתקפות..ואומר את דעתו הוא.
זה כמובן בנוגע לרב עובדיה יוסף עצמו,ולא לכל המפלגה,שריה,ח"כיה,ורבניה.
דיייייייייייייייייייי!!!!!!!!!! |צועק בקולי קולות|okey
שהרב שלום כהן דיבר שבוע שעבר כולם נזעקו מה קורה ואוי ואבוי,ועכשיו הרב עובדיה הסביר ואומרים שזה לא נכון??,קצת סנגוריה!! (ואל תגידו לי שהרב עובדיה או הוא ילמדו סנגוריה .הם רבנים ואנחנו צריכים לשתוק גם אם לא נראה לנו דרכם.) יאללה הדיבורים האלה שלנו פשוטי העם (ככה לפחות אנימגדיר את עצמי..מחילה אם פגעתי בכבודכם...) כנגד רבנים לא מועילים שום דבר.ובטח גם שהרב עובדיה דבר נגד הרב סתיו זה אומר שלנו מותר ללכת ולבזותו ברבים? או בכל מקום שהוא? אני לא בטוח...דיי כבר.נכוונו בבחירות לבית היהודי.נכוונו בבחירות לראשות המדינה.אז גם עכשיו נכווה? די נמאס.
נ.ב.:okey
מיכאל בין ארי אמר (ברדיו.אני שמעתי בשידור חי) בבוקר שאחרי הדיבורים של הרב שלום כהן בלויין ששלחו לו מלא אנשים סמסים שיגנה את דבריו של הרב שלום כהן,והוא השיב להם כמה דברים למה הוא לא מגנה (למרות שכאב לו לשמוע את הדברים),ואחת הדברים שתפסו אותי חזק זה שהוא אמר שהוא יגנה את דברי הרב שלום כהן כאשר רבני הציונות הדתית יגנו את זה שהקונסרויטיבים,הרפורמים,הם זרם ביהדות,ולגיטימי וכו'.. (וכולנו,או לפחות חלקנו יודעים,למה הוא התכוון...)
2 הערותשלומי20104
אני חושב שמבחינה אעשית המצב מעוות, אם המקורבים ואפילו הרב שלו התנצלו בשמו ורק הוא נעלם..
ב. שמישהו יסביר לי איך מצד אחד כמובן שהרב עובדיה אומר את דעתו ואף אחד לא מכניס דבר לפיו, ומצד שני כל שבוע בעקבות כינוס רבנים כזה או אחר פעם של ש"ס ופעם של היהדות הספרדית והדתית לאומית הוא מוציא הודעה שמתאימה לאופי הכינוס ובאה בעקבותיו, גם אם זה פחות או יותר דבר ןהיפוכו..(רק להזכיר שבוע שיבר הרב שלום כהן אמר במפורש עד הסרוג האחרון ואפילו הזכיר את "דרוקמן" שבעצמו היה חלק מהפיוס רבנים, ככה שאי אפשר להגיד לרגע שזו באמת היץה כוונתו של הרב שלום כהן)
כמה הערותokey
הרב שלום כהן אמר את דעתו.הוא חשב שהיא ברורה.הרב עובדיה חשב שלא ולכן הוא הבהיר.
דבר שני-זה לא בקשר למה שהיה שבוע שעבר.עובדה שזה התפרסם רק היום הכינוס הזה.הוא הבהיר את דבריו עוד כמה וכמה פעמים בעבר בלי שהיהו כינוסיםלמינהם.ורוב הפעמים לא היו שום כינוסים.רק עכשיו שזה היה אמרה "חריגה".ובקשר לרב דרוקמן,אני יכול להביא לך כמה וכמה ציטוטים מרבני הציונות הדתית שמכנים רבנים מהציונות הדתית והחרדית בשמות משפחה.הוא הזכיר את הרב דרוקמן לרעה רק בגלל שחבר לבנט (ולפיד ממילא).ומחילה מכל אנשי הציונות הדתית שנפגעו.אתה תראה שזה ייעלם לאט לאט עד שיבינו מיזה הרב עובדיה,ויבינו שלא כל דבר שהוא אמר והם חושבים שהם מבינים את הכוונה אז הם באמת מבינים.ודרך אגב אני תלמיד ישיבה ציונית דתית מפורסמת.וקצת סנגוריה.לא אמור היות משנה לנו מה אחרים עושים ואומרים וכו'.אנחנו צריכים להיות ישרים ולנסות לישר את עצמנו ורק אח"ככ לנסות לישר אחרים.
ואני לא יודע אם הרב שלום כהן תלמיד של הרב עובדיה.מן הסתם הוא חושב שהוא גדול הדור וכו' אבל אני לא יודע אם הוא תלמידו.הרב שלום כהן בן כמעט 85 והרב עובדיה בן 92...הפרש של כולה שבע שנים..
ודרך אגב שהכב עובדיה אמר בית של גויים כולם נזעקו פתאום איך הוא אומר דברים כאלה,ואחרי הבחירות שראו שחבר ללפיד (שזה אומר דרשני נראלי) וכל הגזרות הכלכליות,והישיבות והצבא וכו' (שאל תהיו תמימים,גם אנחנו נפגעים מ"גזרות הגיוס"),הרבה רבנים.ואני יכול לתת שמות אבל מסתפינא,אמר שזה היה מקח טעות לבחור בית יהודי (רבנים שאמרו תמיכה נלהבת בבית היהודי).אז בבקשה-לקחת את דברי הרב עובדיה,ובכלל רבנים (לאו דוקא הקרויים חרדים) בכובד ראש,לחשוב על כל מה שהם התכוונו,ורק אז לשפוט.תאמין לי שאני אומר את זה מלב כואב.אין דבר שיאחד אותנו כמו האחדות איתם.תראה במירון בל"ג בעומר איזה אחדות,לא שואלים איזה מפלגה אתה וכו'.רק אחדות.
סוף פריקה זמנית כואבת
כמה תשובותשלומי20104
א. לדבריו של הרב עובדיה אני מתייחס ברצינות אני רק רוצה להבין את השינוי בעמדתו.
ב. גדול הדור לא צריך לבאר את דברי תלמידו!
איך זה היה נראה לך בזמנו אם הרב שפירא היה מבאר את דברי הרב מגנס?! סליחה שאני אומר אבל לי זה נשמע קצת יותר מסתם ביזוי ת"ח כי זה ביזוי של תלמיד לרבו(אגב הגיל לא אומר כלום, הרב שלום כהן נכנס למועצת גדולי התורה שמורה ורבה זה הרב עובדיה ושם יש כפיפות מלאה).
ג. אז מחר בבוקר אני יקרא לו ח"ו כהן כי הוא חבר לדרעי שבעניי הוא אחד האנשים הכי רעים בפוליטקה הישראלית?(אגב לא רק בעיני, נחשב בכל מדד לפוליטקאי מהשורה הראשונה של המושחתים בקו של רמון פרס ודומיהם)
ד. כמובן וכמובן שכל דיון עינייני בפגיעה החמורה שהבית היהודי פוגע בעולם התורה (שכרגע אני לא רואה איך הם מתקנים את ז, אני עוד מחכה) מקובלת. אני לא רואה שום בעיה בדיון לגופו של ענין אני רואה בעיה חמורה בדיון לגופו של איש במיוחד אם הוא רב!
ד.אני אישית חושב שהחבירה ללפיד היתה רעה מאוד וזה כן דבר שיגרום לי לשקול את צעדי בפעם הבאה, כמובן כמובן שאם הפגיעה בעולם התורה(כולו!!!! אולי חוץ מהבתי מדרש הליברלים, עליהם אני לא ילחם..) לא תתוקן אין סיכוי שאתן להם שוב את קולי.
אבל שוב כמו שאמרת, רק החבירה ללפיד מספיקה כדי להגיד דרשני, אבל מכאן ועד למלחמת דת שמציגים ברחוב החרדי..
נו.. נראה לי הם כבר קצת נסחפים בסחף שהם יצרו בעצמם, כל פעם שאני שומע את גפני אני מרחם עליו..
שהרב שלום כהן יגיד אתזה.. ...געגוע..
הבן שלה הרב עובדיה צריך להבחר... זה כיבוי שריפות...
שלומי-תקרא שוב את תגובתי הקודמת..okey
נראה שפיספסת שמה כמה נקודות.
סליחה אבל אף אחד מהטיעונים שלך לא שיכנעו אותי..שלומי20104
אגב אשמח לדוגמא לרב שקורא בשם משפחה לרב אחר, כי ב"ה אני שומע וקורא הרבה ולא יצא לי לראות אתזה(אא"כ זה בפירוש במטרה לבזות ואז אתה כבר לא יכול להגיד שהוא לא התכוון לבזות כי הוא מושווה לכאלה שניסו לבזות)
הרב שלום כהן לא מוגדרokey
כתלמיד של הרב עובדיה.נקודה.הוא מעריך/מערי/כל מילה אחרת.אבל לא תלמיד.הוא תלמיד של הרב עזרא עטייה מהדור הקודם.הרב שלום כהןהוא בערך בן גילו של הרב מרדכי אליהו.
ולגבי שמות של רבנים-זה לשון הרע
הרב שלום כהן חבר מועצת גדולח התורהשלומי20104
חוץ מיזה ששוב זה לא קשור לגיל, הרב עובדיה לא צריך להתנצל ולהסביר דברים של אף אדם!
אין היום כמדומני שום אדם בעולם התורה שהרב עובדיה צריך להתנצל בשמו, הייתי אומר זקן כדולי הדור וסליחה שאני אומר את זה חריף אבל רב שהרב עובדיה מתנצל בשמו צריך לבדוק את עצמו טוב טוב!!
איך אתה מדבר מול הבת קול של ה' שיוצאת מפיו של מרן?מושיקו
(ציטוט מדבריו של הרב יהודה דרעי אתמול)
עם השפתיים..שלומי20104
מועצת גדולי התורהokey
זה לא אומר שעכשיו הם סרים למשמעתו בכל דבר..כי אם כן למה צריך מועצת גדולי תורה? שמה שהרב יגיד יעשו וזהו..
כן! ולעולם הם לא טענו אחרת.שלומי20104
ככה ש"ס מתארים את זה וככה זה תמיד קורה.
אף אחד לא מכחיש אתזה שבש"ס הרב עובדיה הוא ראש הפרמידה והקובע היחיד.
ולכןokey
אם אין כל משמעות לחברי מועצת גדולי התורה חוץ מהרב עובדיה אז למה שחכם שלום כהן יוגדר תלמידו?
משום שהרב עובדיה רבו.ואין משמעות לו כחבר-כי רבובחורצ'יק
-קובע.
לא הבנתיokey
הרב עובדיה הוא הרב של הרב שלום כהן ולכן הוא קובעבחורצ'יקאחרונה
הם דנים ולבסוף מחליטים.מי מחליט?בחורצ'יק
^^^^^^^^^^דתי לאומי
ציור חזק ועצוב
^^ אבל כמו שאמר 'כוסף ליוסף' זה כיבוי שריפותבחורצ'יק
משום שזהו נזק למועמד ש"ס (לך תדע מי זה יהיה ..יש עוד יומיים!) בבחירות. ובאמת גם פעם שעברה ציינו ש"ביתו של הרב שלום כהן מוציא הבהרה\התנצלות" וניסו לצייר כאילו הרב שלום כהן בעצמו אומר את זה באתרים שכניראה פועלים לטובת ש"ס והאינטרסים שלהם http://www.kikarhashabat.co.il/%D7%94%D7%A8%D7%91-%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%9D-%D7%9B%D7%94%D7%9F-%D7%93%D7%91%D7%A8%D7%99-%D7%9B%D7%95%D7%95%D7%A0%D7%95-%D7%9C%D7%A2%D7%91%D7%A8-%D7%9E.html
אך בפועל לא הייתה שום התנצלות\הבהרה מהרב שלום כהן עצמו.
(וכמו שכתבתי כאן)
סדר חדש במזרח התיכון= סילוק האויב הפלשתיני מגבולנואיתן גיל
אירן צריכה לשלם בעד תוקפנותה.
התשלום צריך להיות בשטח ובאדמה.
אירן גדולה פי 19 מישראל, ויש בה די שטח והותר כדי לקלוט את 4 מיליון הישמעאלים שיושבים בקרבנו כאבן רחיים על צוארה של מדינת ישראל.
ספוילר: זה לא יקרה כי נתניהו לא יתן לזה יד, והימין שמימין לימין יגבה אותו.
אתה צודק שזה מה שצריך לעשות ושזה לא בתכניות שלהסטורי
בתכנית ההכרעה של בצלאל זה נמצא בהחלט, בנתיים מבצעים מהתכניות את מה שהליכוד מסוגל לבלוע. זה יגיע בשלבים הבאים.
אני חושב (לפי שלום עכשיו לפחות)משה
שהפלסטינים הפסידו במלחמה הזו. לא בנוק אאוט כמו שרצינו אבל הפסידו מאוד יפה.
מה הפסידו, לא הפסידו כלום.איתן גיל
חצי עזה, וכשליש יו"ש (החוות)משה
תושבי מ.פ. ג'נין וטולכרם לא מסכימים אתך...הסטוריאחרונה
אם לא עכשו- אימתיאיתן גיל
לא שמעתי שבצלאל אמר את זה.
ואם אמר, ויחזור על אמירתו כמו קאטו הזקן, אחרים יצטרפו, וזה יעבוד.
כי סדר חדש במזרח התיכון מתחיל בסילוק האויב הפלשתיני מן החצר האחורית של הבית שלנו.
וזה יעבוד כאמור, כי האמריקאים מתחילים להפנים שכל המפרציות וכל העולם הערבי הוא משענת קנה קצוץ, וביום פקודה מסתבר שהם לא עם האמריקאים.
יש לך שמיעה סלקטיביתהסטורי
הנה דוגמה אחת מיני רבות, רק מלפני שבועיים:
ובגדול, אם קראת את תוכנית ההכרעה, היית יודע שיש לו תוכנית סדורה, שכוללת העמדת הערבים בפני "שלוש אגרות שלח יהושע וכו'", כמובן בתרגום לשפה מודרנית.
מאז ועד היום הוא עובד סדור לפי התכנית הזאת. כל המהפכה שהוא הוביל ביו"ש בקדנציה הנוכחית (נכון שיש הרבה שותפים מלמעלה ועד אחרון המתנדבים בחווה ובכל זאת אף אדם ישר לא יכול להתכחש למהפכה), היא שלב בתוכנית. לא הכל בידינו, אף שלב בגאולה לא עבד אצל אלו שמתאכזבים כשלא הכל כאן ועכשיו. ובכל זאת אנחנו בתהליך עם יעדים ברורים.
"מעט מעט אגרשנו מפניך עד אשר תפרה ונחלת את הארץ"
הלוואי והחיים היו קלים כמו שאתה מדמייןנקדימון
בקפלן יחתמו על כל מילה שלך.איתן גיל
הצפון לא יפונה שובפתית שלג
לא יהיה עוד פינוי יישובים בארץ ישראל
האם זה כי לא יהיה צורך או שלמרות שיהיה צורך הצפון לא יפונה?
וכי נביאים אנחנו? או בני נביאים!?נקדימון
השאלה מה זה צורךoo
יש מקומות על הגבול שבלתי אפשרי לחיות שם כרגע
הצורך כבר קיים
ולא מפנים אותם
מעולם לא פינו גברים, חוץ מבמקומות שהתייאשו מלהחזיקהסטורי
במלחמת השחרור, בגוש עציון ועוד פינו את האמהות והילדים. כל הגברים נשארו ככח מגן לישוב. כך היה צריך לעשות גם בגבול הצפון ובישובח העוטף.
פעם המלחמה היתה בעיקר פנים אל פניםפתית שלג
היום כשמטולה ומרגליות הן מטווח ברווזים של רקטות וRPG (או שהיום RPG כבר אין?) - אין סיבה שכל הגברים ישארו. (בטח לא ילדים וזקנים)
מה שצריך זה פשיטה ללבנון
ובשטחי היישוב צריך כח לוחם ממוקד ומקצועי. אם את מתכוונת להעדיף את תושבי המקום ככוח הגנתי במרחב- זה הגיוני.
אני *מתכוון*הסטורי
חלק מהגברים נשארוoo
כיתות כוננות
ונראה לי גם עובדים חיוניים
אתה שוכח שחיזבאללה היה בשיא כוחונקדימון
איראן הייתה יציבה ועוצמתית, נסראללה היה חי, רדואן לא ספגו שום פגיעה, כל מאגרי הטילים היו שלמים וממתינים לפקודה.
זה לא שום בושה לפנות יישובים בסכנת השמדה. זה אחריות וזה גאווה לקבל החלטה נכונה. לא רצינו 7.10 לאורך הגבול הארוך והמסובך יותר של לבנון.
אכןoo
זה אכן היה בחירה עם 2 אפשרויות רעותמשה
הפער בין חיזבאלה בשיא כוחו למדינת ישראל,הסטורי
אני לא המודיעיןנקדימוןאחרונה
קל יותר לחסל צורר אירני מלפטר יועמ"שית מיותרתאיתן גיל
וקל יותר לפטר נבחר ציבור, מלפטר פקידה שחשודה לכאורה בעבירות על טוהר המידות.
אלה הן עובדות, ולא הערכות, ולא ניחושים.
אסור שזה יקרה, אבל זה קורה כי יש לנו ועדת חוקה חוק ומשפט חולה, שבראשה יושב פוליטיקאי קטן והססן שלא סגור על עצמו באשר לעתידו הפוליטי האישי.
כי ועדת חוקה רצינית היתה מתכנסת ומצביעה על החלטה הצהרתית שהיועמשית נמצאת בניגוד עניינים מהותי ומובנה בכל מה שקשור לתחומי אחריותה, ועל כן יש להרחיקה- ומיד.
אחר כך להביא להצבעה בפני מליאת הכנסת, הצעת החלטה שתרחיב ותכרוך באופן חד וישיר את התנהלותו השערורייתית של השופט עמית עם זו של הפקידה מיארה.
ויפה שעה אחת קודם.
האייתולה החילונית רוצה שלא נשכחנקדימון
היועמ"שית אינה של הכנסת אלא יועצת משפטית *לממשלה*הסטורי
מי שמוסמך להעמיד אותה במקום, זה לא וועדת חוקה, אלא הממשלה. משום מה גם כשהממשלה סוף סוף עשתה זאת, באיחור של שלוש שנים, עשתה זאת בדרך הכי מסורבלת שאפשרית.
גם אחרי שעשתה זאת, ראש הממשלה נכנע לבג"ץ וממשיך להזמין אותה לישיבות ולבקש ממנה חוות דעת. בדיוק כמו שבנושא המדיני אתה מאשים את קושנר בדברים שנתניהו בכלל לא רוצה, כך בנושא המשפטי, אתה מאשים את רוטמן, בדברים שבסמכות נתניהו והוא לא עושה.
במה שכן בסמכותו - עבודה על חקיקה וכן פיקוח על המוסדות, הוא עושה מה שאף יו"ר וועדת חוקה לא עשה מעולם. לדוגמא הוא עובד מאוד קשה על חוק פיצול התפקידים - מה שימנע את ניגוד העניינים המוסדי ויוריד את השוט שאותו אחד שנותן חוו"ד הוא זה שהשרים צריכים שיגן על עמדתם בבג"ץ ואותו אחד שיכול לפתוח נגדם בחקירות.
אגב, את המהלך הזה איילת שקד ניסתה לקדם לפני כעשור. נתניהו הטיל ווטו. הסובל העיקרי מהווטו שלו, זה הוא עצמו.
זה בדיוק הענייןאיתן גיל
היא יועצת משפטית לממשלה ולא למדינה.
את מבקר המדינה, למשל, בוחרת הכנסת בבחירות חשאיות, ומשכך הסמכות בידיה לבד לפטר אותו, מה שאין כן לגבי היועץ המשפטי לממשלה, שכאמור, הממשלה לבדה בחרה בו.
זה הכלל, מי שבידיו סמכות למנות, בידיו הסמכות לפטר.
אלא מאי, לפי בג"ץ לממשלה אכן סמכות למנות את היועמ"ש, אבל הוא חייב להיות מזוהה על מלא עם קפלן, ולא- בג"ץ יפסול אותו, וגם כל מועמד אחר שיוצע במקומו ואינו מהמחנה הנכון.
את הלהטטנות הזו חייבים להפסיק בחקיקה ראשית, מה שרוטמן לא עושה מחוסר מיומנות וכשירות.
אתה כל פעם חוזר ללופ הזה. יש חקיקה ראשית מאודהסטורי
מה שימנע מבג"ץ להמציא, זו הבהרה של הממשלה, שהיא לא תציית להוראות לא חוקיות, גם אם הם מתחפשות לפסק דין.
לאאיתן גיל
הכנסת צריכה לתקן את החוק ולציין בו במפורש שאין סמכות לבית המשפט לדון במינויים ממשלתיים זולת אם מינוי כלשהו עומד בסתירה חזיתית להוראת חוק פרטנית מפורשת.
2. ככל שבית המשפט ידון בעניין כלשהו ללא סמכות פרטנית מפורשית, יראו את החלטתו כבטלה מעיקרה.
3. שופט שידון בעניין ללא סמכות פרטנית כאמור, יראו אותו מפר אמונים לכל דבר ועניין.
די אם איומי הסרק של היועמ"שית
כבר עכשיו ההחלטה סותרת את החוק המפורש ולכןהסטורי
ראש הממשלה רק צריך לגדל עמוד שדרה מול בג"ץ ולהבהיר להם שיקיים רק פסקים שמבוססים על החוק.
החוק לא דן בסיטואצית פסיקות שאין להן סימוכין בחוקאיתן גיל
ואת זה צריך לתקן, ויפה שעה אחת קודם.
החוק מאוד ברור. זה לא משנה לבג"ץ ולא ישנה לוהסטורי
החוק קובע הידי מי למנות ולפטר יועמ"ש/ראש שב"כ, נציב שירות מדינה ועוד ועוד.
רק מי שלא יודע איך הדברים עובדים בארץ, מדמיין שחוק מפורש יהיה מה שישנה לבג"ץ.
דוגמא מובהקת להתערבות של בג"ץ (ותעשה לי טובה, אל תכנס לסיפור עצמו אני מביא את זה כדוגמא)
'דבר המלך במועצתו' שהכנסת הראשונה אשררה, שהוא המסמך החוקתי היחיד במדינת ישראל, קובע בפירוש שבענייני המקומות הקדושים אין שום סמכות לבתי המשפט ובמקרה של מחלוקת, רק שר הדתות קובע.
בית המשפט 'שכח' את הקביעה הזאת כשהתערב בענייני הכותל, אבל זוכר זאת היטב כתירוץ למה הוא לא מחייב את המשטרה לתת שוויון ליהודים בהר הבית.
תראה לי איפה ואיך מטפל החוקאיתן גיל
כל עוד שראש הממשלה מתכופף בפני החלטותהסטורי
אם מיארה תורה למפכ"ל המשטרה- החבר שלהאיתן גילאחרונה
להוציא צו מעצר לנתניהו, הוא יקיים את הצו כי הוא משת"ף שלה ולא של בן גביר.
כי מיארה לקחה לעצמה סמכות לעצור ראש ממשלה מכהן שלא מתאים לה פוליטית.
הימין יקלל אותה ברשתות החברתיות, ובקפלן יהללו.
עקב המצב הבטחוניאריק מהדרום
הכתרת רב פורים בטהרן מתעכבת.
עמכם הסליחה
חחחח אהבתימבקש אמונה
איך הוא יגיע?קעלעברימבאר
כבר אמר הגשששלג דאשתקד
ואין כלה אלא כנסת ישראל,קעלעברימבאר
ואין רב אלא משה, המשדך בין ישראל לה'.
טיל גמטריא 49
49, כנגד מ"ט שערי טומאהשלג דאשתקד
המן?משה
אני לא חשבתי שצריך להסביר את הבדיחה הזואריק מהדרום
לא הבנתיקעלעברימבאר
בעיקרוןשלג דאשתקד
מינוי הרב פורים ומשנה למלך (רגע, מי זה המלך הנוכחי של איראן? ולמשך כמה ימים? 🤔).
זה היה באזור פסח...
יש להם כמה על העץנקדימוןאחרונה
כל האמת על המלחמה במשפט אחדרועישםטוב
גם כיפת ברזל זה פיתוח של ארה"במרדכי
כמעט בגללך נכנסתי לאתר המתועב וואלה😅קעלעברימבאר
כל התרברבות של טראמפ היא הרי אמת לאמיתה...הסטורי
בבית הלבן טוענים אחרת -מרדכי
דוברת הבית הלבן מאשרת: נתניהו הוא זה שעדכן את הנשיא טראמפ כי בשבת תהיה יכולת לפגוע בחמינאי, וזה השפיע על לוח הזמנים - אבל הנשיא החליט עוד לפני כן לתקוף: "האיראנים תכננו לתקוף ראשונים ולכן פעלנו" (עמיחי שטיין)
איזו אמת יש כאן? ולמי אכפת?נקדימון
נתיהו אכל את הראס לטראמפ, או טראמפ טלפן לשרה, או רוביו שיחק מרקו, או כץ עלה כוהנים. כל הלהג התפל הזה הוא מיותר ואבסורדי.
המלחמה הזו נחוצה ולא משנה מי יזם, תכנן, הוביל, עשה אותה. מה שחשוב זה לנצח, להמוטט את המשטר, להביא להסכמי אברהם מקיפים, לשנות את המזרח התיכון, ולהבטיח עתיד טוב יותר למדינת ישראל ולידידתנו הגדולה בארה"ב (לפחות תחת טראמפ).
זה מאד חשוברועישםטוב
רוב הציבור הישראלי לא קולט (גם הרבה בפורום כאן) שהאחראי הראשי למוות ישראלים, פציעה, כספים שהולכים לשווא,
ירידת ערך ישראל בעולם ואינספור נזקים אחרים זה ביבי.
ביבי במשך 15 שנה לא עשה כלום נגד הכיזבלה והם התחמשו במעל 150 אלף טילים.
ביבי במשך שנים רבות העביר מאות מיליוני דולרים לחמאס שבזכות זה עשו מה שעשו.
ביבי במשך עשרות שנים לא עשה כלום נגד איראן ולפי דיווחים היו במרחק 10 ימים
מפיתוח פצצה מלוכלכת ראשונה.
ביבי עדיין לא עושה שום דבר משמעותי נגד האויבים ביש"ע ובתוך הארץ.
בימים אלו ממש אינסוף אספקה נכנסת לעזה.
ביבי מכניס מדינות אויבות לעזה.
ביבי עושה אפס עגול בשביל ההסברה ובגלל זה ישראל יורדת אסטרטגית ברחבי העולם.
ביבי הצהיר אחרי עם כלביא שהגיע נצחון לדורות וכו', ובדיוק אחרי חצי שנה הכל התחיל שוב.
בכל מה שקשור ליוקר המחיה - מספיק להכנס לסופרים לראות מה קורה. מי האמין שליטר
אחד של חלב יעלה 7.28 אגורות? עוף, בשר, ביצים, לחם וכו' - הכל מאד יקר.
הישראלי הממוצע ויתר על הדבר הכי בסיסי שאמור להיות לכל אדם - בית.
וכו' וכו' וכו'
חזרה לעניין הבטחוני, גם כאן, ביבי רצה מאד שלאיראן יהיה גרעין, כך יוכל לטעון שרק הוא יכול להגן הכי טוב וכו',
והסיבה היחידה שהיה עכשיו את ההתקפה היה טראמפ
וכשאתה מביא כותרת מעיתון, שמצטטת התרברבות של טראמפהסטורי
אתה מעט מעוות את המציאות במסקנה שלךמרדכי
הרי אחרי מבצע עם כלביא האשמת פה את נתניהו שהוא לא סיים את המלאכה, בעוד כולנו זוכרים שמי שעצר את הלחימה היה טראמפ. עכשיו, כשגם הבית הלבן מאשר שבזכות ישראל הוקדמה הלחימה - אתה ממשיך לתת קרדיט אך ורק לטראמפ.
בנוגע ליש"ע - תמיד אוהבים להתגעגע לימים של חומת מגן, בעוד מה שקורה ביו"ש בשנים האחרונות כבר עקף ממזמן את ההיקפים של חומת מגן ושל כל פעילות צבאית שהייתה אי פעם ביו"ש. כבר כמעט ושכחנו שמכנות פליטים בג'נין וטול כרם כבר חודשים ארוכים נמצאים בידי צה"ל.
מחקת את התגובות שלי כאן?!נקדימון
^^^^הסטורי
אתה אובססביבי, הבנונקדימון
אבל אין מה לעשות: ביבי = בן גוריון של דורנו.
כמו שהוא לא היה מושלם כך גם זה לא מושלם, וכמו שהוא היה דגול כך גם זה דגול מרבבה.
יתר מה שכתבת, הבלים.
אל תתחיל אתם....סיעתא דשמייא1
... הם אמנם לא ביביסטים אבל הם תאבי שלטון, תקציבים ומשרות שפשוט נדבקים בכל מחיר
לאיש ומפלגה תאבי שלטון, תקציבים ומשרות.
אין מה לעשות הם יזכו שוב בבחירות.
אמר הנמושה שעזב את הארץ וביושבו שם על סיר הבשרהסטוריאחרונה
וימותו האנשים מוציאי דיבת הארץ רעה במגפה לפני ד'
כדאי לדעת על ביביסביר11
א.מי שישמע את הראיון לנגוצקי צהל הכשיל- יראה שביבי מנע את הפתרון הזמין והזול לגילוי המנהרות העצומות שאנחנו כל כך מאוימים מהן היום .
ב.מי שישמע את הראיונות של חתן פרס ביטחון ישראל על פיתוח טילים- יראה שביבי שותף כנראה לסוד האפל של כיפת ברזל שלא עובדת..
ג. מי שיחפש יוסף לברן נתניהו סיוע -יראה את האידיאולוגיה של נתניהו נגד ניצחון על האויב אם אין לכך גושפנקה מראש מהעולם ה"נאור "
חחח... איך אני אוהב אובסס-ביביםנקדימון
אבל מה לעשות שכיפת ברזל עובדת...הסטוריאחרונה
בנפול רשעים רינהאיתן גיל
נתניהו קורץ מחומר של מנהיגים נועזים, ואת זה לא יקחו ממנו.
לצד זה יאמר שחיסול ראשי הטרור היא מכה קלה בכנף של הטרור.
נאסראללה חוסל וחיזבללה עדיין בועט.
סינוואר חוסל וחמאס עדיין בועט.
חמינאי חוסל ובתוך יום ימונה לו מחליף זמני צעיר יותר, וקיצוני יותר.
ההערכה שההמונים יצאו לרחובות עם הוודע דבר חיסולו- לא התבדתה.
ואין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים
לא חושב שאתה צודקconet
חמאס עדין פועל מכח האנרציה של המלחמה
חזבאללה לא מתקרב למה שהיה פעם
ובאיראן הכל יתפרק שם גם המחליף שלו לא יחזיק מעמד
די לחמיצות, חיזבאלה ממש לא בועטהסטורי
כמעט חצי יובל אירן בנו אותו בשביל הרגע הזה. כל השנים שהתלבטו על תקיפה באירן, אחד החסמים היה שגם אם יש לנו מספיק מטוסים לגל ראשון, רגע אחרי כל המטוסים ישועבדו למלחמה שבהכרח תיפתח מלבנון.
כמעט שנה וחצי שחיזבאלה מפרפר, צה"ל תוקף אותו יום יום והוא לא מעז להגיב. בעם כלביא הם הסתפקו בהודעות לתקשורת וכעת חיסלנו את מנהיג אירן ונם שלחו כטב"מ אחד.
חיזבאללה פצוע קשה אבל לא מת, כמוהו חמאס.איתן גיל
לגבי אירן, העולם שותק, אבל בעוד שבוע אירופה תתהפך עלינו בהכוונת קפלן שר"י
תרגע. האינטרס של ארהב והסונים הוא למוטט את אירןקעלעברימבאר
האינטרס שלהם הוא להגיע להסדרה דיפלומטיתאיתן גיל
הוא לא בועט. ואנחנו ממשיכים להכות בו.הסטורי
לגבי חמאס העניין יותר מורכב. ההחלטה האסטרטגית של ממשלת ישראל (בעקבות לחץ ציבורי כבד מאוד ובכל זאת מי שהוא הממשלה הסמכות והאריות אצלו) היתה להחזיר את החטופים, למרות שזה אמר להשאיר את חמאס כשאנחנו מסובכים בין-לאומית עם היכולת להפר זאת.
אני עדיין מתפלל ומקווה שנתניהו ינצל אחת מאין ספור ההפרות של חמאס ויכריז על חזרה ללחימה עד חיסול החמאס. בנתיים לא נראה שזה המהלך שהוא מתכנן. (הלוואי שזה עוד תרגיל הטעיה. מי יודע)
מול חמאס זו התשהconet
לפי מה שאני מבין יש המון הגירה של עזתים לחול מסיבות רפואיות וכל מיני
אבל זה לא מספיק אנחנו צריכים שיהגרו בכמויות מסחריות אחרת הם מולידים יותר מאלה שעוזבים
מקווה שיפולו עליהם איזה כמה טילים איראניים שם בחוץ שנמצאים בו כל הפליטים
אין ספק שבלי החמצן האירני הוא ימות סופיתאיתן גיל
לכל היותר יתנהל כתנועה רעיונית, שלא בדיוק מחובבי ציון...
לגבי חמאס, יותר משהוא פרוקסי של אירן, הוא פרוקסי של קטאר, החברה של משפחת טראמפ. נתניהו מבין את זה יותר טוב מכולנו, וידיו כבולות באמת.
בפגישתו האחרונה עם טראמפ הושגו הבנות לגבי האיום האירני, אבל באשר להמשך הטיפול בחאמס הוא יצא מהפגישה בלא כלום.
איזה כיף להאשים את טראמפ...הסטורי
אני לא אומר זאת כרגע ממקום מאשים, היתה כאן בחירה קשה בין שתי חלופות שכל אחת מהם היא חשובה מצד עצמה, אך עם מחיר כבד בצידה.
לדעתי (וכנראה לדעת רוב חברי הפורום) זאת היתה האופציה הלא נכונה, אבל קשה להכחיש שהאווירה הציבורית נטתה אליה. אבל זו היתה הבחירה של נתניהו.
אני חושב שזה נכון...משה
קיבל אור ירוק לפעול נגד אירןאיתן גיל
אתה מתחיל את ההסטוריה מהנקודה הנוחה לךהסטורי
עם כניסתו לתפקיד טראמפ הודיע לחמאס שאנחנו יכולים לפתוח עליהם את שערי הגיהנום, הוא גם דיבר על הגירת עזתים. אם היינו פותחים עליהם את שערי הגיהנום - טראמפ היה תומך לחלוטין.
נתניהו העדיף עסקת חטופים. גם כשחודשה הלחימה (מרכבות גדעון א וב) היא היתה כולה מכוונת ללחץ עד שחמאס יסכים לעסקה (ממליץ לחפש את הפרקים של עקיבא ביגמן על המבצעים).
טראמפ, שכפי שרואים שוב ושוב מתואם איתו בכל פסיק (וכל הטענות על 'פערים' הם רק הצגות לתקשורת שכל מיני קונים שוב ושוב את אותה 'סחורה'), נתן לנתניהו בדיוק את מה שהוא רצה.
מה לעשות שחמאס אינם טפשים ואפילו שהם נאלצו לוותר על רוב דרישותיהם, שבזמן ביידן הם לא העלו על דעתם, אבל בהחלט שמרו על הישרדותם. כעת זה ההסכם שנתניהו רצה וטראמפ ערב לו.
לבוא לערב שאתה גררת לסיפור בתלונות - זו עזות מצח.
(חשוב להדגיש, נתניהו עצמו לא בא בתלונות. אני משוכנע שהוא רוצה תיאורתית בהשמדת חמאס, אבל לא באמת רוצה בכיבוש וישוב הרצועה. רק חסידיו, שמנסים להאמין בו יותר ממה שהוא מאמין בעצמו - מספרים לעצמם שטראמפ הוא הבעיה).
זה לא פשטני כדבריך- עשית סלטאיתן גיל
עמדת נתניהו מהרגע הראשון היתה לפרק את חמאס ולהחליפו בממשל צבאי ישראל, אלא שהוא נתקל בשני מחסומים לא פשוטים:
א. היהודונים של טראמפ הוזהרו מפני ההשלכות הכלכליות שיהיו עליהם אם חמאס תחת הגדרת כיסוי חדשה: "ממשלת טכנוקרטים" יחדל מלהיות סוס טרויאני של קטאר בחצר האחורית של ישראל. טראמפ אכן מקשיב לנתניהו, אבל על היהודונים שלו הוא סומך יותר.
ב. צמרת צה"ל, כאיש אחד, הטילה וטו על עצם הרעיון להחיל ממשל צבאי על עזה.
בנסיבות האמורות בחר נתניהו להשהות את הכרעת חמאס, וללכת בכל הכח על שחרור כל החטופים, וכך היה. וכמאמר השקלישאה: מוטב ציפור אחת ביד, וכו'
בתוך כך זימן את עצמו נתניהו לפגישה נוספת עם טראמפ שבה עלתה תכנית מגירה למוטט את משטר האייטולות, אולי כחלופה לפירוק חמאס שתקוע כאמור.
במאמר מוסגר יאמר שטראמפ נעתר, כי ליהודונים שלו אין אינטרסים כלכליים באירן- לכאורה.
סוף דבר, דוקטרינת נתניהו גורסת שאם משהו תקוע, זה הזמן ללכת על משהו גדול אחר. כך למשל הסכמי אברהם יצאו לדרך במקום תכנית המאה של טראמפ ש"חברים טובים" טרפדו.
לא נכוןהסטורי
אי אפשר להאשים את טראמפ, במה שלא הוכרז כמטרה רשמית ולא כהוראה לצבא, עוד בזמן ביידן.
טראמפ אפשר לפתוח על עזה את שערי הגיהנום ולתת לתושביה להגר. נתניהו המהם, אבל מנהלת ההגירה לא הוקמה עד רגע זה (זה עניין פנים ישראלי, לא תלוי באנשי טראמפ בכלל) ובמקום שערי הגיהנום, הפעילו לחצים כשכל הזמן היה ברור שהמטרה היא עסקת חטופים במחירים יחסית סבירים.
זה מה שנתניהו רצה וזה מה שהוא קיבל.
נו באמת.איתן גיל
הסדר הוא תמיד הפוך וטוב שכך.
גורמי הבטחון עוקבים אחרי פצצות מתקתקות, וכשסוגרים על מישהו, מבקשים אישור מראש הממשלה, שמאשר או לא מאשר לפי העניין, ולפי שיקול דעתו.
כך גם לגבי כיבוש עזה, ראש הממשלה הציע בחדרים סגורים להערך לביצוע, ושמע את ששמע, אז הוא נסוג.
טוב, אז חיזבאלה בכוחותיו האחרונים העז להתערבהסטורי
כבר חוסל ראש סיעת חיזבאלה בפרלמנט. משום מה ל'מדיניים' מהפרלמנט נתנו חסינות בסיבוב של לפני שנה וחצי. אז כעת הסרנו את הכפפות גם בעניין הזה.
בדיוק כךאיתן גיל
פעם נרתעו מלפגוע בהנהגות פוליטיות של גופי טרור, אז לא עוד.
כולם בני מוות.
חיזבאללה עדיין בועט וגם חוטף. @הסטורי תתנצלאיתן גיל
הודתי כבר אתמולהסטורי
אמןאיתן גיל
טוב, הוא באמת בועט יותר ממה שחשבנוהסטורי
אחריות ראש הממשלה, שר הביטחון וחברי הממשלה כולם, שהפעם לא עוצרים עד שבאופן ברור מנצחים. מחזירים לידינו את צפון הגליל ומיישבים אותו ביהודים.
ההבדל הוא שאצלם שליש מהעם לא רצה לעשות הפיכה.קעלעברימבאר
וגם נגד איראן יש קונצנזוס של ארהב אירופה והסונים למוטט את השלטון. ורוסיה וסין לא מתערבות כבר
התבדתה כמובןאיתן גיל
למה לחגוג את מות חמינאי???????אריק מהדרום
הייתם מתפללים עליו שיחזור בתשובה!!!
יתמו חטאים מן הארץ! חטאים ולא חוטאים!!!!
🥳🥳🥳🥳🤠🤠🤠🤠
עוד חודש אפטר פארטי במצרים.
47 שנות תפילה לא עזרונקדימון
איך אמר טראמפ:הסטוריאחרונה
נו מתי ההפיכה באיראן? למה העם שם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר
כי משמרות המהפכה עדיין חזקים מאודפ.א.
אנחנו רק ביום הראשון של מלחמה, שתימשך זמן. לא רק כמה ימים אלא הרבה יותר
המנגנונים השלטוניים באירן לא קורסים בגלל סילוקו של המנהיג. צריך הרבה מעבר כדי לגרום לשלטון לקרוס.
למה העם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר
לפני חודש יצאו 40 אלף
מהידיעה כי משמרות המהפכה ישובו וירצחו בדם קרפ.א.
שליש מהאיראנים מתים מאושר על חיסול חמינאיקעלעברימבאר
אז חבל שלקח לטראמפ חודש לקבל את ההחלטה…רוני 1234
לא לקח חודש לקבל החלטההסטורי
סבלנותברגוע
אין לי סבלנות. אני רוצה ביד או טו לנוח מאויביהםקעלעברימבאר
גם אניברגוע
אבל אם הם יצאו עכשיו לרחובות יהרגו אותם.
איראן זאת מדינה מאוד גדולה ולוקח זמן להחליש את השלטון שם.
שום שלב בגאולה לא מתקדם בלי סבלנותהסטורי
צודקקעלעברימבאר
אבלנחלת
זה כבר המון זמן קמעה קמעה, אין כבר כוח, ומה עוד, שאנו הישראלים, לא מצטיינים במידת סבלנות יתירה...נו כמה זמן הקמעה קמעה הזה, עוד מעט יסתיימו ששת אלפי
שנה של העולם הזה, מתי המשיח בדיוק מתכוון לבוא, ביום האחרון? זה לא הוגן. גם אנחנו רוצים לקבל את פניו (נקנה בגדים חדשים, ננקה את הבית, נעשה סולחה עם
השכן ש....הכל! רק שיגיע כבר!). האמת, זה גם די מפחיד. לא כל כך מוכנה רוחנית עדיין ושמעתי שכשיגיע, האדם ישאר במדרגה שלו, ולא יכול להשתנות הרבה;
אוי לי מיוצרי אוי לי מיצרי....
זו המציאות, בניגוד לדמיונות של כל מיני אנשיםהסטורי
אין רגע שבו מגיע משום מקום משיח על חמור לבן. יש גאולת ישראל שנמשכת והולכת. אנחנו מקדמים אותה יותר ויותר במעשינו הגאוליים - עליה לארץ, התיישבות, חיזוק עם ישראל, חיזוק מדינת ישראל, עד שנגיע לשלב שבו נראה בעליל שהשיא של תחיית החול, הוא תחיית הקודש.
אבל יש רגע שבו ממליכים מלך מבית דוד,קעלעברימבאר
לא יודע על איזה 'רגע' אתה מדברהסטורי
בוודאי שלפי רבים מגדולי ישראל, שההבנה של צפיה לישועה אצלהם, היא הרבה יותר לתהליך של גאולת ישראל ופחות במיקוד באדם שיוביל - זה פחות מהותי.
אברבנל הולך בכיוון הזה במקומות רבים (לא לפני לציין כרגע) ועיין מלבי"ם ביחזקאל על "ודוד עבדי נשיא להם"
הרמבם לא אומר תחזית, אלא הוראות.קעלעברימבאר
ייתכן גם שיהיה נביא מבית דוד שנמליך אותו. ובית המקדש כבר יהיה בנוי לפניו וכבר יקובצו הנדחים וכבר יהיה שלום ובטחון מוחלט למדינה כמו בימי שלמה.
ואז רגע ההמלכה גם יהיה רגע ביאת המשיח.
ההתמקדות היא לא באדם מסוים, אלא בשושלת בית דוד.
ה' לא נקרא רק אלוקי אברהם יצחק ויעקב, אלא אליהו קורא לו בדברי הימים אלוקי דוד.
ה כרת עם דוד ברית כמו שכרת עם האבות.
ברור שכל עניין מלכות בית דוד היא בשביל כלל ישראל,
אבל לעיתים יש אצלינו תלמידי הרב קוק בטעות מגמה להקטין את חשיבות מלכות בית דוד. בשל היותינו תלמידי אחיה השילוני.
שהרי לפי העולה מהזוהר, הרב קוק הוא מושח משיח בן יוסף (בן ירבעם לפי הזוהר). וגם אחיה משח את ירבעם.
כמובן שגם סאטמער תלמידי המלך אביה טועים. בית דוד בשביל ישראל, ולא ישראל בשביל בית דוד.
גם אם המלך יהיה נשיא, עדיין תהיה לו חשיבות אדירה כמנהיג העם.
עין רמבם בעיקר ביאת המשיח, על מי שמזלזל בחשיבות בית דוד
הרמב"ם אומר בפירוש שלא 'מכתירים' מישהו להיות המשיחהסטורי
התכוונתי שיכתירו אותו פוליטית להיות מלך.קעלעברימבאראחרונה
אם ברגע ההכתרה הוא כבר היה נביא, והמקדש קיים וכל התנאים כבר היו קיימים לפני (ישראל מקובצים לגמרי, שומרים תורה, ויש ביטחון מוחלט למדינה מאויביה)
אין סיבה שברגע הכתרתו למלך, הוא לא יחשב משיח וודאי.
(אם ידוע לנו לפני הכתרתו למלך, שהוא מורח ודאין, אז גם לפי הראבד הוא יחשב משיח מייד עם מינויו למלך)
כי טראמפ אמר להם שיחכו ויתכוננונקדימון
קודם כל, צריך לתת לנו לעבוד. ורק כשהשטח יהיה מספיק פנוי וחלש, העם יוכל ויצטרך לצאת ותפוס את המדינה. כרגע זה סתם יהיה טבח המוני וחבל על החיים.
התפקיד שלהם יגיע בעיתו ובזמנו. בנתיים טראמפ אמר להם שדווקא יישארו בבתים. שלא יפריעו, לא יסכנו את עצמם, ולא חלילה יגרמו לשינוי תוכניות מבצעיות כדי למנוע פגיעה באזרחים תמימים באמת.
רק התחלנו. הם עוד יצאו לרחובות בעז"ה.