יום לפני הבחירות לרבנות הראשית לישראל.מי ייבחר?בחורצ'יק

יום לפני הבחירות לרבנות הראשית לישראל.מי ייבחר?

לגבי הרב הספרדי והראשון לציון

-בעזרת ה' כמעט בטוח שייבחר הרב שמואל אליהו שליט"א לרב הספרדי.בו תומכים אפשר

לומר רוב הציונות הדתית.והביעו בו תמיכה רבנים רבים מהציונות הדתית ביניהם: (רשימה מערוץ 7 (1))

הרב אביחי רונצקי- לשעבר הרב הצבאי הראשי, ראש הישיבה איתמר. הרב אברהם צוקרמן -נשיא ישיבת כפר הרואה,

הרב איתן איזמן- ראש מוסדות צביה, הרב אלי בן דהן - סגן שר הדתות, הרב אליהו זיני - רב הטכניון חיפה

, הרב אליעזר ולדמן- ראש ישיבת ניר בקרית ארבע , הרב אליקים לבנון- רב השומרון וראש הישיבה באלון מורה,

הרב אלישע וישליצקי -

רב קרן קהילות - ובית המדרש "זהות", הרב בן ציון אלגזי- ראש ישיבת כרם ביבנה וראש מכון

"צורבא מרבנן", הרב מרדכי גרינברג - ראש ישיבת

כרם ביבנה, הרב דוד דודקביץ - רב הישוב יצהר, הרב יוסף זיני - אשדוד, הרב חגי לונדין - ישיבת שדרות,

הרב חיים דרוקמן- ראש ישיבות

בני עקיבא, הרב יגאל קמינצקי - רבה של גוש קטיף - תובב"א, הרב יהודה עמיחי - מכון התורה והארץ,

הרב יהושע שפירא- ראש ישיבת

ההסדר רמת גן, הרב יחזקאל יעקבסון - ראש ישיבת שעלבים, הרב ישראל רוזן- ראש מכון צומ"ת,

הרב מנחם בורשטיין- ראש מכון פוע"ה,

הרב מרדכי נגארי- רב העיר מעלה אדומים,הרב משה הגר- ראש המכינה הקד"צ ביתיר,

הרב צבי קוסטינר - ראש הישיבה מצפה רמון,

הרב שבתי סבתו- ראש ישיבת נתיבות יוסף מצפה יריחו, הרב שלמה אבינר- ראש ישיבת עטרת

כהנים ורב הישוב בית אל, הרב שמואל זעפרני -

ראש ישיבת המאירי, הרב דב ליאור- רבה של קריית ארבע.

וכן מסתבר שגם יקבל את תמיכת שלושה עשר חברי הגוף הבוחר

החב"דניקים. משום שלחב"ד חשוב שיהיה מועמד שיתמוך בשמירה

על א"י השלימה. וגם משום שידוע שמרן הרב מרדכי אליהו

זצ"ל היה 'ידיד' של הרבי זצ"ל ונפגש עימו מספר פעמים.וכמו שאמר

הרב טוביה בלוי מחשובי רבני חב"ד, (2)

"א. קשרי הידידות וההערכה ההדדית ושיתוף הפעולה ביניהם שהיו למופת.

ב. יראתם הטהורה שקדמה לחכמתם. ג. גדלותם התורנית היתה ידועה

מצד אישיותם עצמה בלי קשר למשרתם הרשמית ובלי הזדקקות לאמצעים רטוריים. ד. הם

השמיעו דעתם, דעת תורה, בנושאים העומדים על

הפרק, בשלוש השלמויות, בלי רתיעה ובלי חנופה. ה. יושרם האישי ונקיון כפיהם היו ללא כל

רבב. ו. ועל הכל: הקשרים הלבביים ביניהם לבין כ"ק

אדמו"ר זי"ע: הערצתם העצומה לרבי מחד והתייחסות החיבה הגלויה שהרבי רחש להם, מאידך".
וקורא להצביע להם "שבניהם שליט"א יהיו ממלאי מקומם ואין ספק שימשיכו את דרך אבותיהם

הגדולים שירשו מהם" ומסתבר מאוד שיתמכו כולם או רובם ככולם ברב שמואל אליהו שליט"א.

ועם פיצול קולות הבוחרים החרדים,בין מועמד ש"ס(ככל הניראה הרב יצחק יוסף.)

לבין הרב בוארון והרב אברז'ל, לדעתי מירב הסיכויים,וכמעט בטוח שייבחר הרב

שמואל אליהו שליט"א

לתפקיד הרב הראשי הספרדי והראשון לציון.

ולגבי הרב האשכנזי,שם ההתמודדות תהיה צמודה יותר..

בסביבתו של הרב לאו אומרים שבגלל הרב שפירא הרב סתיו ינצח.כך מאשימים

אותו.ואומרים (ברוב חוצפתם יש לציין) "כי רב ראשי הוא לא יהיה-כך שקיימים

שני תרחישים: אם הרב לאו ייבחר,

הוא ייתפס כמי שניסה להזיק לו ולא הצליח. אם בסופו של דבר הוא זה שיכתיר

את הרב סתיו, הוא פוגע והורס

לחלוטין את הקשר שלו מול הציבור החרדי והחרד“לי“. (2) אם כן הרב שפירא

'לוקח' מהרב לאו קולות..שחשובים

מאוד בבחירות אלו.

ולגבי הרב סתיו שאומר שיש סיכויים טובים (3)..כאן אומנם קשה לאמוד את

תמיכת החב"דניקים, משום שאולי יתמכו ברב שפירא כמו שיתמכו ככל הניראה

כפי שאמרתי ברב שמואל אליהו ..ואולי

חלקם יתמכו ברב לאו(פחות נראה לי)..אבל אולי יש שיתמכו ברב סתיו שנאם

בין היתר בג' תמוז -יום פטירת

הרבי זצ"ל- בכפר חב"ד (-הרב של כפר חב"ד הזמינו ואמר "ידיד חב"ד" (5)) ,

וגם זוכה לתמיכת הרב גור אריה רבה של

חולון וחבר ביה"ד רבני חב"ד (6) וחבר בגוף הבוחר בעצמו. ולחץ על חברי הגוף

החב"דניקים לתמוך במועמדותו של הרב סתיו.

תומכים בו נציגי ציבור רבים-עשר הנשים שמינו הבית היהודי,אורי אורבך מסתבר

שגם יוני שטבון מח"כי הבית היהודי שהודיעה על תמיכה ברב סתיו,עליזה לביא

מיש עתיד,ניר ברקת,ועוד.

וכן אולי גם עשרת הקולות של הרב עמאר ..שהרי ב"עוון" 'דיל' שרצו לסגור אנשי

הרב סתיו עם הרב עמאר -הפילו בש"ס את 'חוק עמאר' דבר שככל הניראה פגע

ברב עמאר והחליט לתמוך בחבורתא

שלו הרב בוארון.. וגם מדברי עוזרו של הרב עמאר שאמר בפירוש ש"לרב עמאר אין

התנגדות לאף רב כולל

הרב דוד סתיו"

ו"הרב דוד סתיו, בסוף יכולים לחלוק על דרכי הפעולה שלו, אבל הוא תלמיד חכם לא

פחות מהרבה רבנים.

הרב סתיו עבר את כל המבחנים בכתב. אי אפשר לזלזל בגלל הכיפה שהוא לובש", ."

הרב עמאר אמר את דברו למי שהיה

צריך לומר, גם לאנשי הבית היהודי וגם לרב עובדיה יוסף. אנחנו לא באנו לפסול אף אחד

אנחנו באנו לקרב."(7)

ולכן מאוד יכול להיות שהרב עמאר יורה ל10 החברים לתמוך ברב סתיו.

וגם מבחירי רבני הציונות הדתית שליט"א זוכה הרב סתיו לתמיכה.בין היתר

מהרב אברהם צוקרמן ,הרב נחום רבינוביץ',הרב אהרן ליכטנשיין,הרב רונצקי.

וכן מארגון הרבנים בית הלל,מפלגת הבית היהודי

וכן מהמפלגות החילוניות.

לכן אפשר להעריך שאם הקולות יתחלקו בין הרב שפירא והרב לאו -יכול להיות שיהיה לרב

סתיו המספר הגבוה מבין שניהם, וייבחר.

אני מעריך ומקווה שייבחרו הרב שמואל אליהו שליט"א והרב דוד סתיו שליט"א ויובילו שינויים

ברוכים ברבנות הראשית.יביאו ברכה לרבנות הראשית וע"י זה,לעם לארץ ולמדינה,ע"פ התורה.

בעזרת השם.

מקורות

(1)http://www.inn.co.il/News/News.aspx/259469

(2)http://www.bhol.co.il/article.aspx?id=57073&cat=34&scat=239

(3)http://www.kipa.co.il/now/52672.html

(4)http://www.kipa.co.il/now/52676.html

(5)

(6)http://www.jdn.co.il/news/197510

(7)http://www.srugim.co.il/47923-%d7%9e%d7%94-%d7%97%d7%95%d7%a9%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%90%d7%a0%d7%a9%d7%99-%d7%94%d7%a8%d7%91-%d7%a2%d7%9e%d7%90%d7%a8-%d7%a2%d7%9c-%d7%94%d7%a8%d7%91-%d7%93%d7%95%d7%93-%d7%a1%d7%aa%d7%99%d7%95?di=1

מה חושבים אנשי הרב עמאר על הרב דוד סתיו?

התמונות העליונות מhttp://www.bhol.co.il/article.aspx?id=54970

תמונת סמל הרבנות הראשית לישראל מתוך אתר הרבנות הראשית לישראל.

יאללה חלאס, זה מרבה שנאה וזלזול בת"ח..ה' מלכנו
למה? חלילה!בחורצ'יק

אני מעריך שייבחר הרב אליהו..מבלי לפגוע בשאר המתמודדים.אותו דבר אצל הרב האשכנזי (ששם אני יותר מקווה..).אבל גם השאר תלמידי חכמים וראויים..לא יודע איפה ראית זלזול.

אצלך לא ראיתי אבל זה יביא לידיה' מלכנו
איזה יופי מקווה שבאמת הרב שמואל אליהו ייבחרozd
לא נמאס לך?רוממות

הבנו שאתה מעיץ של הרב סתיו.

לא נראה להכניס את הבית היהודי ו"רבני" בית הלל לבחירי הציונות הדתית

הבאתי רשימת רבניםבחורצ'יק

וגם מפלגות וארגון הרבנים. הם לא "רבני" הם רבני.ולא חייב להיות שההלכה כמותם משום שקרויים בשם זה (כך ענה הרב אבינר שליט"א)

לא בטוחה בכלל שכל 10 הנשים יציבעו הרב סתיו~מישי~

וכן לגבי יוני שטבון. גם לגבי החב"דניקים לא חושבת שכולם יצביעו הרב סתיו וכן לגבי האנשים שהרב עמאר ממנה. אמנם כן אני מקווה אבל נדמה לי שציירת ציור יפה מבאמת.

בכל מקרה לגבי הרב שמואל אליהו יש לי הרגשה שאתה צודק בהערכה לגבי הרב האשכנזי נראה לי סזה יהיה הרב דוד לאו אבל זה לא בטוח יתכן קרב צמוד בינו לבין הרב סתיו. 

ד"א הרב אברג'ל כמדומני פרש מהמירוץ...

קודם כל.נכון.בחורצ'יק

הרב אברז'ל פרש. אבל בעייתם הגדולה של ש"ס היא-הרב בוארון. ולא כ"כ הרב אברז'ל והרב ערוסי. כך ניראה לי.

לגבי הרב סתיו.צודקת.אמרתי שלגבי זה אני יותר מקווה ..(מאשר מעריך.) עשר הנשים מסתבר שתבחרנה ברב סתיו משום שמונו ע"י הבית היהודי שתומכת ברב סתיו. ולכן לפחות רובן אם לא כולן תבחרנה ברב סתיו. לגבי החב"דניקים,גם נכון..לא אמרתי שכולם יבחרו בוודאות ברב סתיו אלא אמרתי (ציטוט"אבל אולי יש שיתמכו ברב סתיו " שימי לב איזה הסתייגויות.

לגבי שטבון-לא יודע.מפלגתו מפלגת הבית היהודי תומכת ברב סתיו. לגבי הקולות של האנשים שממנה הרב עמאר,כמו שאמרתי זו הערכה..אולי פרשנות..לא אמרתי בוודאות, אמרתי אולי.

ה'אח' בנט ולבני: בפעם הבאה רב ראשי אחדמושיקו

עד הפעם הבאה בעז"ה יבוא המשיח והוא כבר יחליטבחורצ'יק

ולא בנט ולבני ..שיבוא המשיח במהרה בימנו אמן!

אומרים שיכול להיות שדווקא הרב שפירא יהיה הפתעתבחורצ'יקאחרונה

הבחירות לרה"ר..

אין ספק שזו תהיה התמודדות צמודה בין שלושת הרבנים..

הרב איגרא פרש-לטובת מי זה בדיוק?

הרב ליאור העביר תמיכתו להרב שפירא שליט"א.

ומן הסתם כל תומכי הרב איגרא שרצו לתמוך במועמד דתי-לאומי,אך לא ברב סתיו..יעברו קולותיהם להרב שפירא.אבל אולי יש שיתמכו בגלל זה ברב סתיו..או כאלה שהתלבטו.

מעניין מה תהיינה התוצאות של בחירות צמודות אלו,בייחוד ואולי רק-בהתמודדות לרב האשכנזי.

השר אורבך אמר היום (פורסם בכיפה) שיתמוך ברב סתיו,ושיכנע בוחרים נוספים לבחור בו.

הערב בכ8:00 תתפרסמנה התשובות..

למה אין ימין בישראל? יש "לא שמאל", אבל ימין?אברהם יאיר שטרן

ימין ביטחוני, כלכלי, חברתי, קפיטליזם וליברטאניזם אמיתי, אני לא ראיתי במפלגות בישראל, ואיך זה שמפלגת "ימין על מלא" (ליכוד) חוברת למפלגה "סוציאל דמוקרטים" (ש"ס)?

קיצור יש מישהו חוץ מפייגלין? (פייגלין הוא לא נפק"מ אמיתי הוא לא יקבל מספיק קולות) יש למישהו הצעות? הערות? הארות? ( @hamedinai 😉)

כי התפיסה הזאת מנוגדת למהותם של ישראלהסטוריאחרונה

"רחמנים, ביישנים וגומלי חסדים".

בניגוד להזיות של פייגלין ולהסברים המלומדים של טמיר דורטל (שבגדול אני מעריך וחושב שהוא עושה עבודה חשובה) -

התפיסה של התורה והאופי של עם ישראל, הוא של גמילות חסדים לא רק כהתנדבות אישית, אלא כחלק מהd.n.a הנפשי.

התורה שלנו אינה כמו בדתות אחרות (בוודאי בנצרות-הפרוטסטנטית, שהולידה את התפיסה הליברטאנית בתחום המדיני) תורה פרטית של יחידים המקיימים תורה. התורה שלנו היא חוקה לאומית, של עם בארצו שכל מוסדותיו הציבוריים מתנהלים על פיה.

'המשפט' שבשבילו מעמידים מלך כלשון הרמב"ם, אין פירושו (כמו שהבין העם-הארץ פייגלין) דווקא דיני ממונות בין אדם לחבירו. 'משפט' בתורה כולל את כל מערכת החוקים שבתורה. חכמי ישראל שבכל הדורות, בהחלט התערבו גם בחיי הפרט ובוודאי ביחסים שבין אדם לחבירו - לא רק מצד ההלכה הפסוקה, אלא גם מצד "ועשית הישר והטוב".

ה'קופת צדקה' שהרמב"ם מזכיר שאין קהילה בלעדיה, אינה קופת צדקה (רק) התנדבותית, אלא קופה שלפי הצורך והיכולת - הקהילה כופה לתת וממשכנים בעל כורחו את מי שלא רוצה לתת. כיום מדינת ישראל היא הקהילה ובהחלט זכותה וחובת לדאוג ללוי, לגר, ליתום ולאלמנה.

כמובן 'אין לך דבר שאין לו מקום'. בהחלט גם התפיסה הזאת באה לעולם לדייק אותנו, יש לנו מה ללמוד מכל תפיסה. כל האמור לעיל, לא אומר שצריך להחזיק מערכת בירוקרטית מסובכת שאוכלת את רוב הצדקה.

אבל התפיסה הקפיטליסטית-ליברטאנית בטהרתה, היא תפיסה אנטי-ישראלית ואנטי-מוסרית.

התדרדרות נוספת של השמאלhamedinai

התדרדרות נוספת של השמאל

​בסרטון המצורף [00:03] מובא דיווח חמור על אירוע בו גורמים המזוהים עם המחאה השתתפו בפעילות משותפת עם שונאי ציון ועוכרי ישראל בגוש עציון, תוך הסרת סמלי המדינה והנפת דגלי אש"ף [00:15]. הדיון מעלה טענה נוקבת: אין מדובר באירוע מבודד, אלא בחלק ממהלך רחב יותר של חבירה ופעולה משותפת עם גורמים אנטי-ציוניים [01:09].

​ולא, אל תגידו לי "זה לא כל השמאל, זה רק השמאל הקיצוני".

​כאשר השמאל ה"מתון" כביכול נמנע מלהתנער ולהוקיע באופן חד-משמעי את התופעות הללו, ובמקביל מתכנן להקים קואליציה ולשתף פעולה פוליטי עם אותם גורמים – הוא מעניק להם לגיטימציה מלאה.

​זוהי אחריות קולקטיבית פשוטה וברורה:

​1. שותפות היא שותפות: אי אפשר ליהנות מהכוח הפוליטי והקולות של האגף הקיצוני, אך להתנער מהמעשים והעמדות שלו כשזה לא נוח.

2. מהות הקואליציה: קואליציה פוליטית היא איחוד כוחות. מי שמכשיר שותפות כזו, מקבל על עצמו את המצע, המעשים והקו המוביל של שותפיו.

3. שתיקה כהסכמה: ההימנעות מהצבת קו אדום ברור מוחקת את ההבחנה בין הקיצונים לבין ה"מתונים".

​כל עוד השמאל המתון בוחר בשילוב כוחות קואליציוני במקום בהסתייגות נחרצת, כל פעולה של השמאל הקיצוני נחשבת כאילו נעשתה בגיבויו ובאחריותו המלאה של המחנה כולו.

ההתנתקות. החטא ועונשו. חשבון נפש נוקב.hamedinai

עושים חשבון נפש באלול

היום חל ראש חודש אלול – חודש של חשבון נפש על השנה שחלפה והכנה לקראת השנה החדשה. אולי זה בדיוק הזמן לעצור, להביט למציאות בעיניים ולעשות מאזן אמיתי.

במסכת אבות נכתב: "והוי מחשב הפסד מצווה כנגד שכרה, ושכר עבירה כנגד הפסדה". נשאלת השאלה: הרי מצווה חייבים לקיים גם אם מפסידים ממנה, ועבירה אסורה גם אם מרוויחים ממנה – אז למה בכל זאת לעשות חשבון?

התשובה היא שהמשנה מלמדת אותנו שלא מספיק רק להבין דברים ברמת העיקרון. החשבון והתבוננות בתוצאות נועדו לחזק את הברגים, לחקוק את התובנה בתודעה ולמנוע מאיתנו לחזור על טעויות.

אני מבקש לפנות מכל הלב לאחינו בני ישראל מהשמאל – כולנו מבינים היום שההתנתקות הייתה טעות, אבל לא מספיק רק לדעת את זה, צריך גם לשבת ולחשב את המחיר:

* מבחן התוצאה בעזה: בתוכנית ההתנתקות עקרו את כל התושבים היהודים מגוש קטיף "ברגישות ובנחישות". היו מי שחגגו אז את היציאה מעזה ואת פינוי היישובים. אלא שהנוכחות היהודית וכוחות צה"ל בעזה שימשו למעשה כשכפ"ץ ביטחוני שהגן על יישובי העוטף.

* המחיר הכבד: כעבור 18 שנה, אותם יישובים שקיוו לשקט חוו את הטבח הנורא ביותר דווקא מאותם עזתים. ולא רק לנו נגרם אסון – הניסיון לנקוט בצעדים חד-צדדיים לא הטיב גם עם הערבים בעזה. כתוצאה מהטבח שהם ביצעו, הם המיטו על עצמם מלחמה קשה, הרס חסר תקדים ועשרות אלפי נפגעים. בסופו של דבר, המהלכים הללו לא הביאו שלום ליהודים, ולא הביאו שגשוג או שקט לערבים.

והנה, הזמן עובר, הזיכרון מתכהה, ויש שקוראים לחזור על אותו מודל בדיוק ביהודה ושומרון. גם שם, היישובים ונוכחות צה"ל הם השכפ"ץ המגן על מרכז הארץ ועל יישובי עוטף יו"ש.

בואו לעשות את החשבון הזה יחד. בואו לא נחזור על טעויות העבר. תרחמו על עצמכם, על הילדים שלכם, ועל העתיד של כולנו.

בברכת כתיבה וחתימה טובה, לשנה טובה ומתוקה.

היי שלום, כמה לא צפוי אני מולך, שוב...אברהם יאיר שטרןאחרונה

@ל המשוגע היחידי יהיה מרוצה...

ראשית ואנשים אוהבים לשכוח אתזה, בשנות שהייתנו בגוש קטיף היו לכוחותינו 230 הרוגים סה"כ (זה פחות מכל בחינה מה7 באוקטובר, אבל זה היה שחיקה תמידית, כמו מלחמת התשה, ובכלל לא בטוח מה קשה יותר...).

שנית באמת כתבת: "שהנוכחות היהודית וכוחות צה"ל בעזה שימשו למעשה כשכפ"ץ ביטחוני שהגן על יישובי העוטף."??? אזרחים לא אמורים לשמש 'מגן אנושי' או 'שכפ"ץ' והצבא שהיה שם גם לא עזר ב7 באוקטובר (כן אני יודע שהכמויות השתנו, אך לטובה {כוונתי חיילים נוספו} בזמנו היתה שם את חטיבת קטיף וכמה גדודי סיוע ב7 באוקטובר מצבת הכוחות עמדה על אוגדה עקרונית, רק שהיו שחרורים לקראת השבת-חג)

"הניסיון לנקוט בצעדים חד-צדדיים לא הטיב גם עם הערבים בעזה. כתוצאה מהטבח שהם ביצעו, הם המיטו על עצמם מלחמה קשה, הרס חסר תקדים ועשרות אלפי נפגעים." אוקי, לא אכפת לי... אני רוצה שקט. מצבם של הפלסטינים לא מעניין אותי רק שיחיו שם מעבר לגדר...

ובנוסף, דמוקרטיה היא שלטון הרוב. אם הרוב רוצה פינוי ואתה לא מתפנה הרי אתה דיקטטור, אז אתה מנסה לשכנע שלא ירצו עוד פינוי, אבל להגיד "להתפנות היה טעות" זה בעצם אומר "הדמוקרטיה והכוח שנתתי לעם היה טעות"...

המאזן בעזה: בין ניצחון מוחלט לתיקו אסטרטגיhamedinai

המאזן האמיתי בעזה: בין ניצחון מוחלט לתיקו אסטרטגי

​השיח הציבורי עוסק ללא הרף בשאלה האם הגענו ל"ניצחון מוחלט". כשמסתכלים על המציאות בעיניים פקוחות, התשובה ברורה: צה"ל וחמאס נמצאים כרגע במצב של תיקו. לא ניצחון מוחלט, ולא סתם ניצחון — אלא תיקו אסטרטגי מורכב.

הנה הניתוח של המצב:

* למה זה לא ניצחון?

כל עוד חמאס לא מביע חרטה עמוקה ואמיתית על הטבח בשביעי באוקטובר, וכל עוד הוא לא מבין שהמתקפה הזו הייתה הטעות הגדולה בתולדותיו — לא ניתן לדבר על ניצחון מוחלט. מודעות לכישלון מצידם היא תנאי הכרחי להכרעה.

* למה זה לא הפסד?

מנגד, חמאס של היום כבר ממש לא חוגג. המכה שהנחתנו עליו גרמה לו להצטער קצת על הרגע שבו יצא למתקפה. המחיר הכבד שהוא שילם וההרס בעזה הביאו אותו למצב שבו השמחה התחלפה בהבנת גודל האסון שהוא הביא על עצמו.

​* הזווית האסטרטגית – הכניסה לרפיח:

חשוב לזכור: המצב הזה הושג רק בזכות הנחישות בשטח. אם היינו נכנעים ללחצי השמאל ולא נכנסים לרפיח, אפילו לתיקו לא היינו מגיעים — זה היה נגמר בהפסד מוחלט. רק התמרון ברפיח שבר את המאזן ומנע תבוסה ישראלית.

בשורה התחתונה: תיקו הוא אולי לא היעד ששאפנו אליו, אך הוא מוכיח שעצם העמידה האיתנה והמהלכים הצבאיים הנדרשים מנעו תבוסה והביאו את החמאס להפסיד הרבה יותר מאשר מה שהוא תכנן.

אסטרטגיית העולם הערבי היתה מאז 73'אברהם יאיר שטרןאחרונה

היתה התסתמכות על העולם המערבי, והאימפריות, שיעצרו את המלחמה. לכך כיוון נאצר ב73', לכך כיוון חיזבאללה בשתי מלחמות ולכך גם כיוון חמאס, התוכנית היתה לפלוש - לכבוש ואז שהעולם היה עוצר את ישראל מלהגיב (כוונתי שחמאס ייחאז בשטח עד שהעולם יעצור את ישראל) במובן מסוים הזוועות הלא חוקיות (גם ע"פ אמנת חמאס ובניגוד להוראת מפקדיו {זה לא מדויק, כן היו אומרים להיות זוועות אבל אחרת. אז לא מדויק אבל נכון}) שחמאס עשה הצילו אותנו ונתנו לנו יד חופשית במלחמה...

המלצה להצבעה בפיימריז בליכוד -אריאל יוסף

במחוזות אין לי מספיק הכרות, אבל ממליץ בכל פה להצביע במחוז ירושלים, יו"ש והשפלה לגרשון מסיקה (320).

מאי גולן ?משה

נערת הפלא מתל אביב שלא עשתה שום דבר בחיים שלה והסתבכה עם פרשיית שחיתות?

מצד שני, מזל שלא ששון ביצים.

לא עשתה כלום, אבל צריך להביא 12...אריאל יוסף

והיא לא גרמה שום נזק וגם מיושרת אידאולוגית ברוב הנושאים.

נכון שצריך להביא 12משה

בגדול בחירת האישה היא די קריטית בגלל המנגנון ש"מתעדף" נשים. כלומר בעצם מייצר תחרות בין הנשים לבין עצמן. בחירה בשתי נשים למשל מאפסת את המנגנון.

למי מיועדת ההמלצה, ולמה זה צריך לעניין אותנו?איתן גיל

למצביעי הפריימריז.אריאל יוסף

מפרסם כאן את המלצתי בכל פעם שיש בחירות בליכוד.

כמה מתפקדי ליכוד מסתובבים כאן?איתן גיל

למה לא הכנסת לרשימה שלך את דרור קאפח

אני לא חלק מהמפלגהנקדימוןאחרונה

אבל למה לא שיקלי?

כל מרכז הארץ הוא בעצם עוטף יו"שhamedinai

כל מי שגר במרכז הארץ חייב לזכור שבזכות המתנחלים הוא בחיים ולא נחטף על ידי מחבלים, כמו שהיה בעוטף עזה.

כי כל מרכז הארץ הוא בעצם עוטף יו"ש, במיוחד ירושלים שהיא עוטף יו"ש כפול שלוש, מוקפת בשטחי יו"ש מ3 צדדים.

ורק בזכות המתנחלים ונוכחות צה"ל ביו"ש הם לא מרגישים אפילו שהם עוטף.

נח"ל - נוער חלוצי לוחםשנונימי

המתנחלים הם חיילים על אזרחי,

והיישובים הם בסיסי צבא.

הקמת ערי ענק בתוך יהודה ושומרון זהו הפיתרון החזק ביותר מפני פלישה ותוכנית אש"ף לכיבוש ערי יו"ש.

ראה ערך שדרות ואופקים הגדולות (80 נרצחים) לעומת הקיבוצים הקטנים (250 נרצחים).

הקיבוצים הקטנים נטבחו בממ"ד ובערים הגדולות צילמו מהגגות והעבירו מודיעין למשטרה.

עריכה:

כמובן גם ההפך:

להרוס ערים גדולות של ערבים ביו"ש.

לא לתת להם לבנות לגובה ובצפיפות.

לו יהינפש חיה.

נכוןadvfb

אז ככה.אברהם יאיר שטרןאחרונה

דבר ראשון אין חולק על גבורת הנוער שלנו! חלוצי וציוני שמקריב מעצמו בשביל אקשן וחזון! (אני לא ציני בכלל, זו המציאות {טוב אולי רק טיפה}).

אך כמו שאמרתי, ממתי אזרחים צריכים לשמש 'חגורת ביטחון' 'שכפ"ץ אנושי' וכל המילים היפות האלה? ההבדל היחיד בינינו לבין חמאס זה שאצלנו הם 'בחרו' להיות מגן אנושי ואצלם הם 'נבחרו' אבל בעולם מתוקן אזרח לא אמור להצטרך להגן על אף אחד למעט מש' הגרעינית.

ודבר נוסף קצת פסאדו מדעי או כל מילה יפה דומה: לכל עם יש מהות פנימית לדוג': הדרוזים - אם תדחוק אותם לפינה הם יתקפלו וינסו כמה שפחות להנכיח את עצמם.

היהודים - יאכלו אחד את השני כל עוד לא יהיה להם אוייב משותף (ראינו אתזה היסטורית פעמים רבות) אם היתה מתרגשת עלינו עכשיו סערה מיו"ש העם היה חווה התעוררות כמו שחווה ב7.10

וכמובן שאין לנו על מי להישען אלא עליו, אגב מי ידע שעל גבול ירדן - עיראק יש דעא"ש שמחכה לפלוש לירדן כדי להגיע לישראל? ושאם מצרים תצטרף ל"ברית מכה" אנחנו בבעייה רצינית... ב"ה שהם שחצנים ובעלי אגו נפוח כל כך שכנראה בעז"ה הם לא יצטרפו.

ההגיון מאחורי מחנה "רק לא ביבי"hamedinai

ההגיון מאחורי מחנה "רק לא ביבי"

הטענה שכל המאבק מתמצה בנתניהו לבדו היא מטעה; מדובר באסטרטגיה רחבה הרבה יותר, שמופנית גם נגד סמוטריץ', בן גביר והחרדים.

המטרה של המחנה הזה היא להכתיב לימין עם מי מותר לו להתחבר ועם מי אסור, תוך יישום שתי הנחיות מרכזיות:

* לגרור את פלגי הימין למריבות פנימיות.

* לייצר נתק וסכסוך בין הימין לבין הציבור החרדי.

בפועל מדובר במוסר כפול ובאפה ואיפה. בעוד שלמחנה השמאל מותר ליצור קואליציות עם הגורמים הקיצוניים ביותר במחנה שלו, עם המפלגות הערביות ואף עם החרדים לפי צרכיו – מהימין מונעים את אותה לגיטימציה. מדובר בסטנדרט כפול מובהק: כלל אחד שמיועד להגביל את הימין, וכלל אחר לגמרי שמשמש את השמאל.

תלוי בבחירותשנונימי

גם אנשים שלא בוחרים בביבי רוצים ביטחון.

דעתו של הימין נכונה יותר צודקת יותר ויציבה.

השמאל משנה את דעתו הרבה ומושפע מאוד.

יכול להיות שאפילו יהיה נכון ללכת לממשלת אחדות,

למנוע חיבור בין השמאל-מרכז לשמאל קיצוני-ערבים. לגרום לפירוד ביניהם,

למנוע מהם לחוקק חוקים נגד הימין ויו"ש,

ולהפיל ממשלה כשצריך.

אני מקווה שלא נצטרך את זה,

שהימין יתחזק יותר בבחירות,

וימשיכו לעשות טוב ליהודים!

רק רוצה לציין שממשלות אחדות מצטיינות בלא לעשות כלואברהם יאיר שטרן

ם

ניתוח יפה ומדוייק. יישר כוחך! (מי היה מאמין?)אברהם יאיר שטרןאחרונה

נשגב מבינתי למה לעינב צינגאוקר "מגיע" משרת ח"כ.hamedinai

נשגב מבינתי למה לעינב צינגאוקר "מגיע" משרת ח"כ.

ככלל אין דבר כזה "מגיע לו", כי להיות ח"כ זה לא חלוקת פרסים, זה כמו כל משרה ציבורית להיות "עבד לעם הזה". היא צריכה להוכיח מנהיגות יכולת ונאמנות לעם.

ובמישור הציבורי והלאומי היא הוכיחה בדיוק הפוך: היא הקפיצה את מחיר החטופים, עד שמרבית הפוליטיקאים היו מוכנים לקבל את החטופים בכל מחיר, גם במחיר שיוכלו מייד לחטוף שוב עוד ועוד חטופים. ואם לא התושייה והעקשנות של נתניהו שהתעקש על ניצחון מלא, ברפיח היה ממשיך לזרום נשק למחבלים ללא הפסקה, וכבר היום יישובי עוטף עזה היו מופגזים שוב.

אמנם היא מסכנה שהבן שלה נחטף, וזה לא באשמתה, בכל זאת לא כל מסכן מקבל משרת ח"כ.

ולא לטעות, אין לי שום סימפתיה ליאיר גולן, יש לו ולמפלגה שלו אידאולוגיה מאוד מסוכנת, והוא חארה של בן אדם, ערך מצור על המספרה של שרה נתניהו, שזה גובל למה שהיה עם הבן של צינגאוקר שנחטף על ידי מחבלים, כי זה מפחיד ומלחיץ מאוד במיוחד אשת ראש ממשלה כאשר קיים מצור שגם המשטרה לא מסוגלת או לא רוצה להתמודד, הרי יכולים להגיע גם מחבלים דרך המפגינים האלו. הייתה עלולה למות מפחד חס וחלילה. וכן מה שהוא אמר על צה"ל שהורגים תינוקות כתחביב, והצטלם עם חיוך רחב בשביעי לאוקטובר.

אבל בנושא הזה של צינגאוקר אי אפשר להאשים אותו.

ובנוסף לזה, היא צריכה להפסיק להתבלט, כי המחבלים עלו על זה שאם חוטפים את הבן שלה, היא מכופפת את כל המדינה, הם עלולים לעשות את זה שוב, לכן עדיף גם עבורה ועבור בני משפחתה פחות להתבלט.

עכאורי8

ק

אולי יעניין אותך