עבר עריכה על ידי לדבר יפה בתאריך י"ח באב תשע"ג 04:43
שלימוד תורה קודם לצבא?
גם לשיטתם מי שלא לומד צריך להתגייס באופן מלא, אלא שמי שתורתו אומנתו זה לפני צבא.
לא רוצה לתקצב אותם בגלל זה ? בבקשה!!
אבל הדברים שלי אמורים כלפי הענין של ניתוקם בכפייה (ממספר 1801 ואילך) מהתורה, וכן, גם לשלוש שנים זה ניתוק לשיטתם, ולשיטתם גם לשנה וחצי זה ניתוק. ומי שלא מתנתק מושלך לבית הכלא כמו עבריין. לא נראה לי. נקודה.
אתה יכול להסביר לי מה הדמגוגיה פה?? כל כך מושרש אצלינו שצבא זו מצוה עד כדי כפייה על אנשים שלא חושבים כך? למה לא לנסות להבין שהם סבורים אחרת ובשבילם זה הקו הכי אדום שיש!!!, זה דמגוגיה? כל ענין שנמצא בויכוח, ואנחנו בצד אחד, ויש צד שני, גם אם הם טועים, אפשר לומר עליהם דמגוגים? בודאי שהם דיברו מדם לבם!!!
איני יכול לסבול את החד סטריות שעובר במוח שלנו!!!. הרי לכל מטבע יש שני צדדים, ובגלל שאנחנו צודקים אז הצד השני -שלשיטתינו הוא טועה- הוא דמגוג?? הוא משחק מישחק?? הלא הם רציניים במלוא מובן המלה!!! ועל זה כתבתי שהם מדברים מדם לבם!
הלא זה מה שטען הרבי מסאטמר לפני שנים שצריך להתנתק כספית מהמדינה כדי שלא יכפו על החרדים אורחות חיים שלא מקובלות עליהם, ובכלל זה גיוס לצבא על חשבון לימוד תורה, [ובאמת הקנאים, חסידי סטמר + העדה החרדית תולדות אהרן וכו' ממאה שערים, לא נהנים אפילו משקל שחוק מקופת המדינה במשך כל השנים] , ושאר הרבנים והרביים חלקו עליו, אבל במצב כזה כל הרבנים שלהם מודים ואומרים למדינה: אל תתקצבו, לא צריך, רק אל תכפו עלינו צבא!!!!!!!!!!!!!!, ואם כן זה ענין אידיאלוגי הנתון בויכוח, ולא ענין דמגוגי חלילה, ותלונתי על החברים פה שלא מנסים אפילו להבין את זה. וחבל.
זה כמו שנתאר לעצמינו שהחרדים הם רוב ומחוקקים חוקים, ויחוקקו חוק שלשיטתם זה מצוה, ומי מאתנו הדתיים שלא יקיימו יושלך לכלא, גם אם לדעתינו \ הפסיקה שלנו, זה רק חומרא או שזה בכלל לא מצוה, נשמע לך??? ואחר כך יגידו לנו שאנחנו דמגוגים... חבר'ה בבקשה קצת לפתח את יכולת ההבנה וההכלה גם לשונים מאתנו, גם אם אנחנו צודקים... זה גם כלול במצות אהבת ישראל!! מצוות אהבת ישראל אינה (רק) ביכולת החיוך שבפניו של נפתלי בנט, אלא ביכולת לא לחוקק חוק התלוי בציפור נפשם של החרדים (כוונתי לסעיף הפלילי בעיקר), גם אם זה דעה הפוכה בתכלית מהדעה שלנו!!