תכל'ס. מה ההבדלפייגליניזית

בין הבית היהודי, שבסופו של דבר לא פרשו מהקואליציה, משמע נתנו יד לצעד הארור הזה,

לבין חכי"ם מהליכוד?

מה ההבדל שרואים במציאות, כשעולה הטענה: "אני לא מצביע לליכוד, הם שמאלנים, אבל, אני לא מצביע עצמה לישראל- כי אין להם סיכוי ואין להם השפעה, אני כן מצביע לבית היהודי- כי גם יש להם השפעה, והםגם ימניים מאוד"...

אז עזבו את זה שחצי מהנתונים שם לא נכונים בעליל, במצב הזה- גם אין להם השפעה, וגם הם אינם מפלגת שלטון. הם גם מתפשרים (כמו הליכוד, למשל) והם גם מפלגה מגזרית. 

במצב הזה, מה ההבדל המכריע בין הליכוד לבית היהודי- חוץ מעצפם העובדה שהם לא מפלגת שלטון?

/רגע, הובנתי בכלל?/

לא על כל דבר מפרקים ממשלה...Resiste

במידה ויגיעו להסכם בגבולות 67, אז הם יפרשו.

על אף שבנט נלחם על חוק משאל עם, שכביכול ימנע את ההסכם.

הטענה הזו מאוד לא חכמה...

אם מישהו בדעה של עוצמה לישראל, מפלגת הבית היהודי לא מתאימה לו.

זה כמו שמישהו שמתאים למרצ יצביע לעבודה כי היא גדולה, אבל אלה מפלגות שונות מאוד.

אבל זה לא נכון לומר שלבית היהודי אין השפעה...

כל מפלגה תתפשר על משהו, זה המצב בממשלות ישראל. אנחנו לא אמריקה שיש שתי מפלגות גדולות.

הקואליציות בישראל מורכבות מכמה מפלגות שונות, ככה שצריך לרצות את כולם.

ביבי נותן משהו ליאיר, שעליו בנט יתפשר. הוא יתן משהו לבנט שעליו ציפי תתפשר, ומשהו ליאיר וכו'.

בדברים המשמעותיים, אני די בטוח שבנט לא יותר. הוא יצא נגד שחרור האסירים (שבעקרון באשמתו) את האיום בפרישה מהקואליציה הוא ישמור למשהו יותר גדול.

ההבדלים בין הבית היהודי לליכוד הם בכלל לא רבים, חות מעניין דת. ביבי אמנם (מנסה) לשדר נכונות לשלום, בסופו של דבר מטרת המשא ומתן הזה (משא ומתן שלא יצליח, חסר כל רצון) ישרת את האינטרסים של בנט וביבי. שתי המפלגות האלה מבחינה מדינית וכלכלית, הן זהות.

שתי המפלגות מסרבות לגבולות 67 ושתיהן קפיטליסטיות. מבחינת דת הליכוד יותר ליברלית, וגם היא לא ממש.

לפיד ממש לא ילחם על חזרה לגבולות 67י"ל

לא שבנט יילחם ככ אבל ילחם יותר מלפיד

לא אמרתי שלפיד ילחם...Resiste
הוא אומר שהוא תומך, אבל אני לא חושב שהוא יסכים לחלק את ירושלים.
לפיד לא ממש אומר את עמדותיו ״פוליטיקה חדשה״.
הובנת,דוסית גאה!

ואת צודקת...

המסקנה:

רק עוצמה לישראל!!!

יש בזה מן האמת.המצב חסה

ובגדול!!

או... ליכוד!פייגליניזית

;)

מממ... אני חושב שצריך לעשות חילוקמרדכי

בס"ד

מי שזוכר, בהתחלה דובר על בחירות כמה חודשים לפני ההכרזה על יציאה לבחירות, אך בסוף בתרגיל פוליטי צרף נתניהו את מופז וקדימה לממשלה מה שדחה את הבחירות בכמה חודשים. באותה התקופה הקימו נפתלי בנט, איילת שקד והרב רונצקי את מפלגת הישראלים במטרה לרוץ איתה לכנסת, אך מכשנודע על הארכת הזמן ועל הפריימריז לבית היהודי שצבר תאוצה באותם הימים, החליטו חברי המפלגה (ללא הרב רונצקי, שלא כ"כ אהב את זה אך נשאר לתמוך מהצד) לרוץ בפריימריז של הבית היהודי, והתוצאות ידועות לכולם.

ולמה כל ההקדמה הזאת? 

אני חושב שיש להפריד בין בנט, שקד, ואורבך (שהוביל לכניסתו של בנט לבית היהודי) לשאר המפלגה.

אני חושב שכולם מסכימים שבנט ושקד מתאימים הרבה יותר לליכוד, אך בעקבות סכסוך שהיה או לא היה בין בנט לשרה נתניהו אז בנט לא רץ שם, אלא חיפש פלטפורמה אחרת על מנת להכנס דרכה, והוא מצא את זה דרך הבית היהודי, למרות שהוא שונה מרוב חבריו הבאים אחריו ברשימה. זה גם לא סוד שבנט תמך לאורך כל הדרך בנתניהו (מי שזוכר את השלטים של בנט לצד נתניהו ואת ההצרות שהם בעד נתניהו וכו')

הבעיה מתחילה בכך שהשלישייה שהוזכרה מקודם מטילה מעט פחד על שאר החברים לסיעה (ואם אני זוכר נכון, אחד מחברי הכנסת של הבית היהודי אמר את זה בעצמו), וזה מה שמוביל לכל מיני הליכים שלא מובנים מצד חלק גדול של חברי הסיעה. והגענו למצב שבו הבית היהודי היא כמו באמת כמו הליכוד 2, שמייצגת קו אחד אך עושה משהו אחר והיא מתנהגת יחסית כמותם, וזה אחד הדברים שהזהירו לפני הבחירות, אך אנשים בחרו להתעלם.

איזו משמעות יש לה,פייגליניזית

אם היא מפלגה מגזרית, ומתימרת להיות מפלגת שלטון, ופועלת על פי חברתה?

תכלס, כל מה שכתבת כתוב יפה, ואולי גם אמין- אולי זו דעת יחיד?

כלומר, לא נראה לי שבמציאות אנשים מכירים כך את הבית היהודי...

היא רוצה להיות בעתיד מפלגת השלטון, אין ספק.מרדכי

בס"ד

כמו כן היא בורחת כל הזמן מהגדרה של המיגזריות, והיא ממש לא רוצה להצטייר כזאת.

ואין דרך יותר טובה להגיע להיות מפלגת השלטון, אם לא לחכות את האחות הגדולה והמנוסה ולנסות להידמות אליה.

איך אנשים רואים את הבית היהודי?

שאלה טובה, בניגוד להרבה מפלגות שכולם רואים אותם באותה צורה, את הבית היהודי לא ניתן לראות אותה באותה צורה. בזמן שחלק רואים אותה כימין צעצוע יש פה את חברינו מהמשאל שכתב פעם שהבית היהודי היא ימין קיצונית. ויש מי שתופס את הבית היהודי כמזרוחניקית וש כאלה שתופסים אותה כחרד"לניקית.

לא מחייב.פייגליניזית

לא דיברתי על ההסתכלות הזו, של כל בן אדם ספציפי.

ניקח דוגמא מהעם. מה הם אמרו כשהם לא רצו להצביע ליכוד: "הבית היהודי זה המפלגה שלי... זה של הציבור שלי..."...

איזה נבוב, אבל כמה פעמים זה חזר על עצמו.

כי לבית היהודי יש השפעה בתחומים אחריםozd
ההבדל בין הליכוד לבית היהודיאריק מהדרום

הוא כמו ההבדל בין תפוח אדמה לגזר.

שני דברים שונים, למרות ששניהם ירקות כך גם שתי המפלגות האלה שונות במהותן למרות ששתיהן בקואליציה.

מה ההבדל בין יש עתיד להתנועה?

מה ההבדל בין רע"ם תע"ל לבל"ד?

תקראי את המצע של המפלגות ותביני מה ההבדל.

עזוב את המצע, חוץ מזה שלליכוד יש חוקה-פייגליניזית

דיברתי על הפעילות שלהם בשטח, על ההשפעה שלהם.

הבית היהודי היא מפלגה מגזרית. היא מתימרת להיות מפלגת שלטון, מה שהיא לא- אך היא פועלת על פי הקודים של הליכוד...

אתה לא רואה את זה?

למה מתיימרת להיות מפלגת שלטון?אריק מהדרום
למה לא?פייגליניזית

הרי היא לא מאיימת, לא מציבה תנאים...

על גבם נעשה שחרור המחבלים (אם להשתמש בשפתו של נפתלי בנט כשהוא אמר לאנשי ש"ס: "על גביכם ערכו את הסכם אוסלו")....

בדיוק כמו שעל גבם של החכים נאמני אי- בליכוד...

לא הבנתי את הקשר בין השאלה לתשובה.אריק מהדרום
זה גם רמת ההשפעה הימנית שלהן המצב חסה
ההבדל העיקרי הוא אחד.ותן טל

כמה שלא תאמיני בזה, אני עדיין מאמין בזה ועוד רבים רבים כמותי - הליכוד, היא אינה מפלגה אמונית ולא מחוייבת לחוקי התורה ולערכי הקודש, ולעומת זאת הבית היהודי זוהי מפלגת הציונות הדתית שכן מחוייבת לתורה וכן ערכיה נובעים ממקור קדוש.

בדיוק בגלל זה יש סיכוי גבוה הרבה יותר ששרון או נתניהו יפנו למרות שהיו נחשבים ימניים מאוד - כי ברגע שהאינטרסים משתנים  גם האמונה בצדקת הדרך יכולה להשתנות כשלא מדובר באחיזה חזקה באמות מידה אלוקיות ולא אנושיות.

אני בוחר במפלגה שאמות מידותיה הן אלוקיות ולא אנושיות, ושבנוסף היא גם ריאלית וגם לא זאת שבעצמה התפצלה וגרמה לפירוד... (ואנא בואו לא נכנס עכשיו לכל הוויכוחים מי אשם וכו'...העובדה בשטח היא שעוצמה לישראל הם אלו שפרשו ואת כל הסיבות וכו' וכו', תשאירו מאחור, זה לא מעניין כרגע).

השאלה היכן מתבטא עד עכשיו ההבדל הזה?מרדכי

בס"ד

איפה היה נחתן לראות עד עכשיו שהבית היהודי שמה את התורה והקודש בראש מעייונותיה? בהליכה על פי רבנים בבחירות לרבנות (ובכלל)? או אולי בשוויון בנטל? או בתקציב לישיבות שנפגע?

ולא יפה לזרוק עצם שהיא לא קשורה לנושא ולא בהכרח נכונה ולבקש לא לפתוח על זה דיון, כממו שעשית לגבי אמירת הפירוד על עוצמה לישראל.

^^^פייגליניזית

שתי שורות ראשונות

ניתן לראות. אם לא נהייה רק ציניקנים כלפי נבחריותן טל

הציבור שלנו.

לא כל דבר שאתה לא יודע אומר שהוא לא קיים.

אני לא אתייחס לכל דבר ודבר, אבל רק שתדע שכן, "אפילו" בשוויון בנטל הבית היהודי ריככו את זה בצורה שלא תאמן. אף אחד אחר לא היה מצליח לעשות את זה. למרות כל מה שאומרים רע רע ורע - הבית היהודי היו הצלע שממש מיתנה את כל העסק, והיא עדיין נלחמת על כך שלא יהיו סנקציות כלכליות.

אבל תהיו ציניים, תמיד יש כפויי טובה במדינה.

וכן, גם בנוגע לתקציב הישיבות - כשתדע כמה סלומיאנסקי ושאר חברי הבית היהודי ב-א-מ-ת נלחמו על התקציב, תגיד לי... כשתדע כמה כספים הם כן הצליחו להחזיר לישיבות, תגיד לי. כשתזכור שבנט מוריד עכשיו את מחירי הישיבות והאולפנות והתיכונים הדתיים - תגיד לי. כשתזכור שלמרות כפיות הטובה שלהם כלפינו, עדיין הבית היהודי נלחמו גם למען הישיבות החרדיות ולא הסכימו שימצא פתרונות רק לישיבות הציוניות - תגיד לי.

אבל כן, נהיה ציניקנים, זה הכי טוב. נפגע, מעלה את מפלס השנאה כלפי אלה שלא רק מדברים אלא נמצאים בחזית העשייה, ונוסיף עוד קצת לאי קיום מצוות "ואהבת לרעך כמוך". נהדר.

כן,יש גם טעויות - אבל בנאדם שלא מסוגל לראות את הדברים הטובים שהם עושים - לא אסור בשום פנים ואופן לבקר את התנהגותם של אלא שפועלים.

מה גם שאני באופן אישי חושב שכל מי שהצביע עוצמה לישראל אין לו שום זכות שבעולם להתלונן על מה שנבחרי הבית היהודי עושים. אתה לא בחרת בהם, הם לא המייצגים שלך בכנסת, שב בצד ותשתוק, ותצטער על זה שהמפלגה שלך לא נכנסה לכנסת...

להחזיק את המקל משני קצותיו - גם להצביע למפלגה מתחרה שבסוף לא עוברת את אחוז החסימה, וגם לצפות שנבחרי המפלגה שכן עברה יקשיבו לכל מילה וכל דבר שא-ת-ה רוצה, זה קצת קצת חוצפה ועזות פנים. מילא מי שהצביע לבית היהודי, יש לו זכות לטעון כנגדם אם הוא יודע כמובן נתונים אובייקטיבים ותמונה מלאה כולל היתרוונת ולא רק החסרונות - אבל מי שהצביע נץ/ליכוד? שיתלונן על הבית היהודי? למה מי הוא בכלל? הוא תמך בהם לפניי? הם לא הנציגים שלא, נקודה.

כמו שאין לי טענות כלפי נבחר הציבור אלעזר שטרן, שסך הכל מקדם את האינטרסים של המפלגה שלו - אני לא בחרתי בו, אני לא יכול להגיד לו מה לעשות. אני יכול ממש ממש לא להסכים עם הדרך שלו, כמו שאני לא מסכים עם הדרך של חנין זועבי שר"י - אבל להחליט שאני הוא זה שהוא צריך להקשיב לפקודות שלו? בחיים לא. יש לו בוחרים שהצביעו עבורו והוא מקיים את האידיאולוגיה שהם רוצים.

קיצור - להרגיע קצת...

ודבר אחרון - ביקשתי לא לפתוח פה את הדיון נ"ץ/הבית היהודי כי זה לא המקום, זה ניצלו"ש ורק ציינתי עובדה היסטורית פשוטה שאי אפשר להתווכח עליה שכעובדה מי שהתפצל היו נ"ץ. סיבות וכו' - לא משנה לי עכשיו אבל כעובדה היסטורית זה מה שקרה, אין ויכוח.

שבוע טוב!

שים לב:פייגליניזית

"נבחרי הציבור שלנו"

מפלגה מגזרית ו*סקטוריאלית*, כבר אמרתי?

זה מצחיק...ותן טל

כי אני ואת לא נותנים אותה משמעות לאותו ביטוי.

"נבחרי הציבור שלנו" - תקף לכל מפלגה, גם מפלגת שלטון. כל מפלגה אחראית בראש ובראשונה לדאוג לנבחרי הציבור שלה ולמה שהיא הבטיחה להם בקמפיין. כן כן, גם "הליכוד", וגם "העבודה". זה לא אומר שהם לא יכולים לדאוג לכלל העם, אבל אם, למשל, הליכוד ידאגו בעיקר לערבים ולא לבוחריהם, יפתחו תשתיות רק בכפרים ערבייים ולא בפריפריה איפה שמרוכזים עיקר מצביעיהם - אז זה יהיה מעילה באמון הבוחרים.

הליכוד משקיעה בבוחריה, ו-ג-ם בשאר העם. אבל הבוחרים לפני הכל. זה כל הקטע של מפלגות, אחרת גם לא היה צריך הרבה מפלגות...

אז כן, נבחרי הציבור שלנו דואגים לנו, בוחרי הבית היהודי, נאבקים בשבילנו על תקציבי הישיבות, על אורך השירות במסלול ההסדר וגם על הקפאת הבנייה שלא תהיה - אבל זה לא סותר את זה שבנט הוא שר הכלכלה שמשפיע על כ-ל מדינת ישראל. זה לא סותר את זה שאורי אורבך אחראי על כל זקן בארץ - גם על זקנים חילונים, ותתפלאי - אפילו על זקנים ערבים. וכמו כן אורי אריאל, בונה לא רק באריאל, אפרת וקדומים - אלא גם בנתניה, קריית שמונה, אילת ואופקים...

אז כן, הם דואגים בראש ובראשונה לנו, אבל פניהם גם אל כלל העם והם אוחזים בעדות מפתח בהם הם משפיעים על כלל הציבור.

רק מגזריות? לא נראה לי.

אין היום שום דבר שהליכוד יותר טובים מהבית היהודי, מלבד העובדה שהם כבר ביססו את עצמם לפני שנים כמפלגת הימין המובילה והגדולה. בקצב שבו אנו מתקדמים היום, אם נהיה חכמים, זהירים, ואמיתיים - אני בהחלט מאמין שעוד 2-3 קדנציות, הבית היהודי יכולה להפוך למפלגת שלטון בעלת מספר מנדטים גבוה מאוד (כן כן, יותר מ20. בעיקר אם הליכוד יאכזב שוב ושוב את בוחריו).

אם לנבחרי הליכוד, שנניח שאת תמכת בהם כמשתמע מהניק שלך, את לא קוראת "נבחרי הציבור שלי" או לפחות לפייגלין - אזי את לוקה בתסמונת חמורה ביותר של טשטוש הזהות העצמית ובלבד שאהיה "כללית ישראלית" וזה לא נכון. לכלל מגיעים קודם כל מתוך דאגה לפרט.

זה ההבדל...פייגליניזית

שלשס ולגימל יש ציבור- הציבור החרדי, לבית היהודי יש ציבור- הדת"ל וכל המסתעף ממנו...

לליכוד יש ציבור? לליכוד יש את עם ישראל...

לפי מיטב ידיעתי נפתלי הוא זה שאיכזב את בוחריו. קשה להאמין שהוא ישאר ימני, עם ההפכפכות הזו, כבר בקדנציה הראשונה, כבר בחודשים הראשונים... נתניהו ,  הוא וותיק מאוד בכנסת ישראל, עשה המוני טובות לעם ישראל פי כמה מנפתלי בנט, עם כל הכבוד לו. בנט כעת לא שונה מנתניהו, רק שנתניהו עושה זאת לאחר יתר מעשר שנים, ובנט עושה זאת לאחר כמה חודשים ספורים.

בטח שלליכוד יש ציבורותן טל

אפשר לראות את זה מעולה מעולה בהתפלגות תוצאות הבחירות על פי איזורים...

תעשי לי טובה.

חביבי יקירי,פייגליניזית

אם הזהות העצמית שלך היא לציבור שלך, אז לדעתי אין משמעות לה כלל וכלל.

במשך אלפי שנים הייתה זהות יהודית אחת, ו"יהודי" שמה. כשהגענו לארץ- במקום שהיא תתעצם ותאחד את כולם, היא באה ושיסעה ופילגה בדיוק מאותה נקודת ההנחה שממנה אתה הינך בא: " אם לנבחרי הליכוד...את לא קוראת "נבחרי הציבור שלי" או לפחות לפייגלין - אזי את לוקה בתסמונת חמורה ביותר של טשטוש הזהות העצמית"

הוא נבחר הציבור שלי, הוא נבחר ציבור כלשהו (שים לב שציבור כלשהו- משמעו ציבור חדש, שמורכב מהמוני עם ישראל: חילונים, מסורתיים, חרדים, דת"ל...)

ואדרבא, אם אתה מתכוון לכך שכל עם ישראל הוא ציבור אחד יחיד-* הכל טוב ויפה. ויישר כוח.

אבל בעצם ההודאה הזו- צריך לבוא במקביל צעד פרקטי כלשהו, ואם משמעות המילה "ציבור"- הוא כלל עם ישראל, כדאי שתצטרף אל אותו כלל, ולא תפרוש ממנו.

וואחד מסקנה, לא?<

*באומרך, נבחרי הציבור של נתניהו או אחרים)

יש בעייה אחת קטנה.ותן טל

לא משנה כמה צודקים דברייך או כמה בעיקרון את צודקת.

אסור בתכלית האיסור להצביע למפלגה שהעומד בראשה מצהיר בריש גלי שהוא חילוני, מחלל שבת ואוכל גם דברים לא כשרים כשבא לא או כש"הוא מוכרח" (במסגרת מילוי תפקידו כמובן...בלה בלה בלה...).

אסור להצביע למפלגה שהעומד בראשה לא מחוייב לתורת ישראל, כי גם זה מתכון לאסון, וגם זה אומר שאת במו ידייך תומכת באדם לא שומר מצוות שינהיג את העם.

אם כל הדתיים כולל כולם היו מתלכדים סביב הבית היהודי, מפלגה שומרת מצוות - כן כן, גם תומכי עוצמה לישראל, שבמקרה כזה נציגיהם היו חייבים להכנס לבית היהודי, ואני מאמין ש"למרות" האיומים וההפחדות על הקיצוניות, עדיין היו בוחרים חילוניים שמצביעים לנו  (אורית סטרוק לא פחות מפחידה מבן ארי, למשל...). - אזי כוחה של הבית היהודי היה גדל עד למאוד, ולאט לאט יותר ויותר חילונים היו מבחינים באמת הגדולה שלה (כן, בשביל זה אנחנו צריכים גם לשלם מחיר מסויים ולצרף למפלגה נבחרים חילוניים, אבל בששום פנים לא בראש המפלגה, וגם שלא יקבעו את תדמית המפלגה, אלא התדמית על פי תקנון המפלגה ועל פי תורת ישראל. באמת לא מחוייב בכל צעד וצעד להוועץ ברבנים וגם לא מוכרח לעשות מה שכל רב כזה ואחר אומר, אם יש המון המון דעות רבנים - אבל כן להגיע מתוך מחוייבות לתורה).

וכן, אז, כאשר יאמינו בנו, ויצטרפו אלינו הגליל והנגב והחרדים הציוניים, והבוחרים הרוסים שמאסו בליברמן, והמזרחיים שהצביעו לליכוד אבל התאכזבו ממנו שוב ושוב - ככה, ורק ככה, נהפוך למפלגת שלטון ואז נוכל להשפיע עוד יותר על העם.

אבל בנתיים הליכוד, אהוב נפשך, עסוק בעיקר בלהשמיץ את נבחרי הציבור שלנו הסרוגים אוהבי העם והארץ, כדי לגנוב קולות מהבית היהודי - והאירוניה היא שהקולות אפילו לא נדדו חזרה לליכוד אלא חתכו עוד יותר שמאלה ליאיר לפיד. יצאו קרחים מכאן ומכאן הליכוד...

אז אם את נהנית להצביע למפלגה שתתחמן, שתשקר לאנשים על נבחרים נפלאים כאורית סטרוק, מוטי יוגב, שיטבון ורבנים כמו הרב ליאור שליט"א - את מוזמנת לחיות באשלייה שיום אחד פייגלין ישלוט בליכוד. תחיי באשליות,אבל כשהן תתפוצצנה לך בפנים, אל תגידי שלא אמרנו לך...

הבית היהודי זה האפשרות היחידה. אין עוד מפלגה שמרכזת בתוכה שלושה תנאים גם יחד:

1. ציונית

2. דתית

3. ריאלית.

כל אחד מהתנאים הנ"ל מוחק כמות נכבדה מהמפלגות האחרות, עד שכיום הבית היהודי - מפד"ל ותקומה - הם היחידים האפשריים.

ובעזרת ה' בבחירות הבאות נראה שאין כבר מפד"ל ותקומה אלא מפלגה מאוחדת, וגם מרזל ובן ארי ואלדד ישכילו להכנס ולהשפיע בנועם ובחוכמה כדי לשנות ב-א-מ-ת, את הפוליטיקה בארץ.

יום טוב.

רגע,פייגליניזית
עבר עריכה על ידי פייגליניזית בתאריך ל' באב תשע"ג 13:19

שכחת בכל הדבר הארוך הזה את המונח "תינוק שנשבה".

כולם הזויים, רק הבית היהודי שפוי. וואלה. גם אם הבית היהודי תהא מפלגת שלטון, לא אסמוך עליה חלילה וחס. הפכפכות ומגזריות חדהן, גם כשהם מפלגת שלטון

(אגב, אם אתה כל כך מקובע לגבי ראש מפלגה "דתי" הייתי שמחה לדעת איזו משמעות יש לדת כשהיא מתבטאת רק בכיפה. (לא מדברת על בנט בכלל. ננסה לתאר תמונת מצב של אדם דתי מושחת. לא חסרים כאלה, כמו כן לא חסרים חילונים |(תינוקות שנשבו!) שהם מוסריים מאוד, וטובים. כך שהטענה על המועמד הדתי לא תופשת. אגב, את החשבון נפש שלו תשאיר לא-אלוקים)

והבית היהודי לא עומדת בקריטריונים שלי כ"דתית" ,ובייחוד לא "ציונית"

אני לא מאמין שחזורים לוויכוחים האלהמרדכי

בס"ד

הבית היהודי לא היו מעוניינים במיכאל בן-ארי ובאריה אלדד.

אתה מוזמן להכנס לאתר של מפלגת התקווה, מפלגתו של אריה אלדד לשעבר, שם עדיין מופיעה למעלה התמונה הזאת:

לאיחוד אמיתי של מחנה הימין

למה זה מופיע? כי הוא רצה איחוד עם הבית היהודי אבל הם מסיבה לא ברורה לא רצו אותו. אם אתה זוכר היה גם פרסומות עם תמונה של מספריים שחותכת סרט כתום והחתך מפריד בין הבית היהודי ותקומה לבין התקווה וארץ ישראל שלנו (מפלגתו הקודמת של בן-ארי)

לגבי בן ארי - 

אתה מוזמן לקרוא את דבריו של מיכאל בן ארי שם בתגובה לראיון שהעניק מי שהוביל לאיחוד, השר אורבך, בגלי ישראל ובמקור ראשון שבן ארי יביא לאיבוד מנדטים ולכן בם לא רוצים אותו. כמו כן ידוע שאורבך אמר כמה וכמה פעמים (עוד הרבה לפני מערכת הבחירות) שמיכאל בן ארי הוא לא ציונות דתית.

(אגב, היה גם סיכום של ריצה משותפת בין הבית היהודי לבין הרב אמסלם ומפלגת עם אחד, אל מסיבות לא ברורות גם זה לא קרה. עיין כאן)

ומה שכתבתי יומיים לאחר הבחירות בפורום נוג"ה:

כולם מאשימים מאז תום הבחירות את מיכאל בן ארי (עוצמה לישראל) ואת הרב חיים אמסלם "באיבוד קולות לימין" ושבגללם גוש הימין גדול רק ב-2 מנדטים מגוש השמאל. כמו כן כולם מאשימים אותם בפירוד הציונות הדתית, עד שסוף סוף ישנו איחוד ו"משהו חדש מתחיל" הם באים והורסים הכל.

האמנם?

כנראה אנשים פה לא זוכרים את הפרסומות מלפני רק כמה חודשים של מפלגת התקווה (המפלגה הקודמת בראשות אריה אלדד, שכיום עומד בראש מפלגת עוצמה לישראל) שפורסמו גם פה מעל גבי האתר וגם בעיתונים ובשלטי רחוב גדולים, נראה סרט כתום גדול עליו רשומות המפלגות "הבית היהודי" "תקומה" "התקווה" ו"ארץ ישראל שלנו" ובין "תקומה" ל"תקווה" היה תמונה גדולה של מספרים החותכות את הסרט שמעליהם הכיתוב "איחוד? פירוד". 

הפרסומת הזאת יצאה על ידי אריה אלדד בתור מאה על כך שבבית היהודי ובתקומה מדברים על איחוד מצד אחד אבל זורקים אותו מצד שני (המספריים למי שלא הבין, זה מה שמפריד בניהם). לכן בחרו אריה אלדד ומיכאל בן ארי לרוץ בסיעה משלהם בכנסת ולהקים את עוצמה לישראל, כי חייבים אנשים כמוהם בכנסת! וכיום אין לנו אותם ולא אנשים שדומים להם.

אגב, עד היום התמונה הזאת נמצאת בראש האתר של מפלגת התקווה:

לאיחוד אמיתי של מחנה הימין

איחוד אמיתי, הוא רצה איחוד, זה לא מופיע שם סתם.

כך גם עם הרב אמסלם. גם איתו במהלך הפריימריז בבית היהודי דיברו על איחוד לקראת הבחירות לאחר שהפריימריז יגמרו. הפריימריז נגמרו, ולרב אמסלם לא פנו, למרות ההבטחות מימי הפריימריז העליזים. הם דיברו על איחוד איחוד ועוד פעם איחוד בשביל לקבל עוד מנדטים, אבל ברגע שזה נגמר, הכל נשכח. 

בראיון לערוץ 7 מלפני חודשיים אומר הרב אמסלם כך:
"בימים שקדמו לפריימריז הציגו גם אורלב וגם בנט חזות כאילו המו"מ עמו נמצא לקראת חתימה, ואכן היה דיבור ברמת הסכם, אך לאחר הפריימריס ההבטחות נעלמו, אולי בגלל אילוצים שאני לא מודע להם, הוא מיין שהמו"מ מצידו היה כן ונועד לקדם איחוד אמיתי וריצה משותפת." 

אז כיום זה קל להאשים אותם באיבוד קולות לימין. אבל זה לא הם האשמים. אלא מי שאשם זה בדיוק מי שהיום מאשים.

(נ"ב, עמה שאני אוהב את הארכיון חדשות שעשיתי לעצמי חושף שיניים)

וכמובן שזאת רק גרסה אחתותן טלאחרונה

אבל אין טעם להכנס באמת שוב לדיון הזה.

רק אומר שתי נקודות: 

1. אורי אורבך עם כל הכבוד למהלך שהוביל, הוא לא ראש המפלגה.

2. בנט התחייב בפני האיחוד הלאומי כשעוד בן ארי ואלדד היו שם, והוא ידע את זה - שבמקרה שהוא ינצח בבחירות לבית היהודי, הוא לא יתערב להם בבחירות שלהם, ויקבל כל נבחרת שיבחרו להציג.

3. ונניח שכל מה שאתה אומר נכון, הכל נול ברגע שהעובדה היא שבן ארי ואדד בחרו לפרוש מתקומה עוד לפני הבחירות אפילו בתוך תקומה והאיחוד הלאומי עצמם. הרי אם אתם טוענים כך וכך, תראו לנו שזה נכון, תראו לנו שבנט לא מוכן להכניס את תקומה איתכם לתוך הבית היהודי. לא הראיתם, כי פרשתם לפני. אתם עכשיו רק טוענים וטוענים - אבל להגיע למצב שבו באמת הייתה נדרשת ההחלטה בפועל בחרתם לא להגיע - וזה הטעות הקריטית שלכם והסיבה שאני בוחר לא להאמין לגרסה שלכם.

אני מאמין לאורי אריאל, איש יקר, שהסביר שבן ארי ואלדד בחרו לפרוש בגלל המיקום שלהם במפלגה. שלישי ורביעי.

להזכירכם, אם בן ארי ואלדד היו נשארים במפלגה במיקום שלישי ורביעי, ובהנחה שהאיחודהלאומי כ-ן היו נכנסים בסוף לבית היהודי ומתאחדים, ובהנחה שבמצב ההוא הם היו מקבלים לפחות אותו מספר מקומות היום (4, כי אז הכוח שלהם היה לפחות כמו היום אם לא יותר) - יוצא שבן ארי ואלדד היו נכנסים לכנסת במיקום שהובטח להם.

אבל הם בחרו לפרוש בטענות כאלו ואחרות בלי שהציבור באמת י-ר-א-ה שהם צודקים, לכן הם לא יכולים לבוא בטענות לציבור ולהציג מצג שווא. הייתם יכולים לפרוש א-ח-ר-י שכל מה שאתם טוענים שהיה קורה, היה קורה - א-ם היה קורה.

לסיכום - טענות 'קלושות שלא עמדו למבחן המציאות, ולכן מגוחך לעסוק בהן.

הובנת. מזדהה עם כל מילה. זו הסיבה שלא בחרתי בהם.יהודיזההכי אחי

וזאת הסיבה שאתה גם לא יכול לטעון נגדם.ותן טל

הם לא השליחים שלך לכנסת, אלא של אחרים.

של הקונסרבטיבים כן אבל של מצביעי עוצמה לישראל לאמרדכי

בס"ד

מובן בהחלט.

לא הבנת אותי.ותן טל

ה-ו-א, בהחלט יכול לבחור את מי הוא מייצג מלבד הציבור שבחר בו. כמו שנאבקו בין השאר על תקציב הישיבות החרדיות למרות שהחרדים לא בחרו בו...

א-ת-ה, זה שלא יכול להחליט שהוא חייב לייצג אותך, ו-א-ת-ה לא זה שיכול להחליט שהוא חייב להקשיב לך, כי אתה זה שהצבעת לעוצמה לישראל...

אם הוא יחליט לייצג גם את מצביעי עוצמה לישראל, זה זכותו - אבל הם בהחלט לא יכולים להכתיב לו סדר יום או לטעון שהוא לא מקיים את רצונם, כי נבחר ציבור מקיים בראש ובראשונה את רצון ב-ו-ח-ר-י-ו, ומעבר לזה מה שהוא מחליט. אתה לא הבוחר שלא לכן הוא לא מחוייב לך ומה שייעשה לטובתך, זה מתנה נטו.

זהו.

יש הבדל גדוליהודי קדוש

הבית היהודי הרבה יותר גרועים.

לא רק שהם עושים צרות לא"י ולתורתינו הקדושה הם מתהדרים בזה שהם מפלגה דתית שמחויבת לרבנים...

עלאק...

צבועים...  

הפ אמרו פעם שהם מחויבים לרבנים?ozd

ומצטער כרגע מהקואליציה הם עשו הכי טוב לא"י ולתורתינו הקדושה

שאל את עצמך מה היה קורה לולא היו שםאלעד

אנני חושב שמישהו מאיתנו אוהב את בנט וחבורתו ומזדהה עם המגמות שהוא מנסה להוביל.

אבל כיום זה מה שיש.

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t563710#6265878

ואתה מוזמן לקרוא כאן דברים דומים^

השורשים וההחלטיות.חג'דומט
להתפטר לטובת מי?עמוס ארליך

אקדים ואומר שכל מי שמצביע למפלגה שבראשה חילוני או חרד עובר על "מקרב אחיך תשים עליך מלך".

כל מי שסבור שמי שאני הצבעתי בשבילו חייב להתפטר לטובת חרד או חילוני - אינו אדם הגון.

בנט נחשב לחילוני?מלכישוע

בודאי! כל יודעו ומכירו יאמר לך זאתנחש משקפיים
אתה יודע שזה לא נכון.~מישי~

גם אם אתה חושב שהוא טועה , לךהגיד שהוא לא מחוייב לתורת ישראל זה שקר אלא אם כן אתה לא מאמין למילה שהוא אמר מאז שנבחר לראש מפלגת הבית היהודי.בנט מחוייב לתורת ישראל ופועל מתוכה בכל צעד ושעל כולל ענין הגיוס. ואפילו אם הוא לא היה פועל מתוך זה שהוא דתי אלא מתוך דברים אחרים שקסמו לו או ששכנעו אותו בצדקן או מאהבת הכיסא או מאני לא יודעת מה אתה לא יכול להגיד על יהודי שקיבל על עצמו עול מלכות שמיים ועול מצוות שהוא לא דתי או שהוא אפיקורוס או שהוא גוי או שהוא כופר.

בכל מקרה הוא כן דתי ומה שאתה אומר הוא גם הוצאת שם רע על יהודי וגם מרחיק אנשים מתורת ישראל. הזהרו בדבריכם.

אין שום היתר להגיד על אדם שקיבל על עצמו עול מלכות שמיים ועול מצוות שהוא לא דתי, לא משנה מה הוא עושה. 

כנראה שהכותבת הניכבדהנחש משקפיים

לא יודעת עול מלכות שמיים מהי... אם את מעוניינת זה כתוב בתורה אולי בגמרא לכי תשאלי את הרב

הייתה לנו הזדמנות להיות אמיתייםנחש משקפיים

להצביע למרזל ובן ארי ולא למפלגה שיש בה אנשים טובים אבל בהנהגתה עומד אדם לאומי לא מתוך דת וכבר אכלנו אותה בזה עם שרון וביבי אבל הציבור מטומטם והציבור ישלם

לא, כי אריה אלדד הוא מתוך דת, דתי לגמרי...ותן טל

לא שאני בא לזלזל חלילה באריה אלדד, אבל עם כל הכבוד, הוא לא מגדיר את עצמו אדם דתי.

אז בבקשה אל תעשה מניפולציות של "דתי" "לא דתי", מה גם שזה הוצאת שם רע על אדם יקר, ומי שמך להיות הסגן של אלוקים לקבוע מיהו דתי ומי לא?

^^^ozd
הקב"ה בכבודו בעצמויזהר

נתן לנו שכל להבדיל בין טוב לרע, בין השקפה להשקפה, בין התנהגות אמונית גם בלי כיפה, ובין התנהגות חילונית עם כיפה.

ויזהר הוא הממונה על ההבדלה בין טוב לרעאלעד

יש לך דיפלומה מרבש"ע על הקביעות הנחרצות שלך?

קיצוניות היא לא בהכרח אמת. בלשון המעטה.

אמור לי, אם אתה חושב שזה רע לפנות ישוביםיזהר

ואתה גם אומר זאת ברבים, זה הופך אותך ל"ממונה על ההבדלה בין טוב לרע"?

מה הקשר?

הנחרצות שלך כאילו האמת בכיסך מוציאה אותי מדעתיאלעד

המציאות הרבה יותר מורכבת מאיך שאתה נהנה לתאר,

אין טוב בלי רע ואין רע בלי טוב,

והשכל האנושי לא תמיד יכול להכריע, וודאי שלא לשפוט, במקרים כאלה ואחרים.

נכון.יזהר

אבל בהרבה מקרים אחרים הוא בהחלט יכול להכריע, ואף חייב להכריע.

יש הרבה השפעה פוסטמודרניסטית בכל השיח הזה של "אי אפשר לשפוט" ו"אי אפשר להגדיר". לא זו דרך התורה.

אבל אתה לא יכול לקבוע.ותן טל

שבנט הוא "חילוני עם כיפה" ואלדד הוא "די בלי כיפה".

אתה לא הסגן של אלוקים, ואפילו את השכל התורני הישר והנקי מאינטרסים כאלו ואחרים, אין לך.

אז אנחנו לא מודדים את הדת, אנחנו מודדים בסופו של יום (=סוף קדנציה) את הביצועים של כל אחד ושל כלל המפלגה גם יחד, ביחס לעצמה וגם ביחס לשאר המפלגות. היה וראית שהמפלגה התרחקה מאוד ממה שאתה חשבת שתהיה, ושגם ביחס לחברותיה בכנסת ומחוץ לכנסת, היא לא מספקת סחורה שתהיה מספיק שונה מהשאר - תבחר במפלגה אחרת שמתאימה לך באותו פעם.

בנט ואלדד אותו דבר רק אלדד אוהב את א"י.המצב חסה

בנט מחלל שם שמים בפרהסיה ואלדד מקדש את שם ה'.

אני מוחה נמרצות על הוצאת שם רע הזאת.ותן טל

אתה בן אדם צר אופקים, בעל ראייה מצומצמת ביותר, ועל כן עדיף שפשוט תשמור על פיך ולא תגדיר הגדרות כלפיי אנשים. בוא נגיד את זה ככה - לפני שאתה רץ להגן על כבוד הארץ, תלמד מעט יותר חפץ חיים, ואז, אולי, אם כולנו נעשה את זה, נבין קצת יותר שדברים רבים רבים מאוד לא צריכים להיאמר, ועדיף פשוט לשתוק. 

אז פשוט, שקט. בשבילך, לא בשבילי...

אתה לא א-לוקים ואין לך שום זכותפייגליניזית

לקבוע מי מחלל שם שמים ומי לא.

זה רק חושף שאין לך בדל של מושג מיהוא המחלל שם שמים ומה עונשו.

מנעלים.

ומה אני כן יכול לקבוע?יזהר

לאמוד בדעתי שמכונית פלונית מספיק רחוקה כדי שאוכל לחצות את הכביש מותר לי, או שגם לצורך כך צריך להיות "סגן של אלוקים"? איפה עובר הגבול?

אתה גם מסכים עם אריה אלדדאלעד

שנוער הגבעות הם חולגאנים וראוים לכל גינוי?

הדיון שלי הוא עקרוני.יזהר

אריה אלדד הוא לא כוס התה שלי, וברור לי לחלוטין שסוף כל סוף הוא לא שומר תורה ומצוות.

לקבוע הגדרה של בן אדם אתה לא יכולותן טל

פשוט ביותר.

גם לאמוד שכר ועונש שמיימיים, או מה גרם למה ("אריאל שרון קיבל התקף בכגלל ההתנתקות") אתה לא יכול לקבוע.

אתה יכול להגיד שלדעתך זה שבנט לא יצא מהממשלה אחרי שקבעו שישוחררו רוצחים, זה לא טוב לדעתך - זה אתה כן יכול.

אתה יכול להגיד שלדעתך זה שבנט הסכים שיקצצו משהו מתקציב הישיבות זה לא טוב - אתה יכול.

אתה יכול להגיד שלדעתך בנט היה צריך להיאבק יותר למען רב ראשי ציוני.

לגבי מעשים, אתה יכול להגיד מה דעתך ומה אתה חושב שצריך היה להיעשות (כמובן, בהתחשב בזה שזה דעתך ודעתך בלבד, ובכלל לא בטוח שאתה יודע את כל הנתונים).

אבל לקבוע הגדרות? להחליט מה מגיע לאדם מסויים, או בגלל מה אדם כזה וכזה קיבל משהו כזה וכזה?

א-ת-ה לא יכול להגיד ולקבוע את זה. אולי הרב מרדכי אליהו זצ"ל יכול, אולי. גם זה אני לא בטוח, אבל בוא נגיד שלו לפחות יש פוטנציאל וייתכן שהוא יכול לדעת דברים כאלו ברוח קודשו.

אתה ואני ורוב מוחלט של העם היושב בציון, לא יכול.

אז כן, אתה יכול לאמוד בדעתך אם מכונית מסויימת מספיק רחוקה כדי לחצות את הכביש - אבל במידה והיא דורסת מישהו שחצה במעבר חצייה אתה לא יכול לקבוע שהוא מת רק בגלל שאכל סטייק לבן אתמול במסעדה. אתה פשוט לא יכול.

יש מובן?

האמת שאני עייף מכדי להתחיל להביא מקורותיזהר

וגם קצר בזמן, אבל יש מאות ואלפים.

מקורות מהתורה, חז"ל וראשונים, שרואים מהם תמונה ברורה שהגדרת אנשים היא צורך הלכתי ברור, ונעשה בו שימוש פשוט כמו בהרבה גדרים הלכתיים אחרים. חז"ל מורים לנו מהו גדר "תלמיד חכם", כדי שנדע על מי לברך ברכת שחלק. וכן גדר ת"ח שמחזירין לו אבידה בטביעת עין. גדר חבר שפירותיו בחזקת מתוקנים, וגדר עם הארץ שפירותיו בחזקת דמאי. גדר רשע שמותר לשנאתו, וגדר מינין ומוסרות שמורידין ואין מעלין. הרמב"ם ייחד את רובו של פרק ג' מהלכות תשובה להגדרות של 24 סוגי רשעים שאין להם חלק לעולם הבא. והוא גם הגדיר מיהו בדיוק "תינוק שנשבה" במובנו המקובל היום. ועוד ועוד ועוד. זאת תהיה אוקימתא דחוקה ביותר לומר שכל ההגדרות הללו הן הלכתא למשיחא, ורק יחידים בדור יודעים להגדיר.

נכון. לא תמיד יש לנו תמונה שלמה, והרבה פעמים יש ספקות וצריך הרבה זהירות. אבל קטגורית - ההלכה מגדירה אנשים, בקריטריונים המסורים לכל.

כל זה מדבר על דיני אדם ועל היחס ההלכתי, הנפשי והרגשי לסוגים שונים של אנשים. כמובן שבדיני שמיים אין לנו אחיזה, אבל זה לא סותר את העובדה שהקב"ה רוצה שנתייחס לאנשים כפי שהם כאן, ואין לדיין אלא מה שעיניו רואות.

וגם בעונשים שמימיים יש לנו אחיזה רבה. הרי דברים מפורשים בפסוקים, וק"ו בחז"ל. אנשים מפחדים לדבר על "למה הייתה שואה". מי שיעז לקשר בין תנועת ההשכלה לשואה - מיד יהסו אותו, שלא לומר: יפעילו עליו את חוק גודווין. אדרבה ואדרבה. האזהרות והעונשים (גם לאחרים!) נועדו דווקא כדי שנחקור אחריהם ונתקן את מעשינו, ולא כדי שנברח ונאמר שאין לנו כל אחיזה בהם.

מומלץ ללמוד את ה'משך חכמה' בקטע הכמעט נבואי שזכה לכינוי "המשך חכמה על השואה".

מצ"ב.

רבנים גדולים ממךותן טל

נזהרים מלקבוע קביעות ו"הגדרות" כאלו שאתה מחלק בלי להניד עפעף.

טיפהל'ה ענווה לא יזיק. טיפל'ה.

כשתגיע למדרגה שבה תוכל באמת מתוך נקיות, טהרהוכנות אמיתית לחלק דרגות כאלו כמו שאמרת בנ"ל, אזי סבורני שהמידות שבך ישדככו מספיק כדי להבין קצת יותר את העניין, וקצת יותר להתמתן ולא להתלהם על כל דבר.

אז כן, אם יש רבנים גדולים שעדיין תומכים בבנט ובשום פנים ואופן לא חושבים או אומרים שהוא חילוני (וגם אלו שמתנגדים לו, בקרב הרבנים, לא יגידו שהוא חילוני...) - אז אני בוחר להאמין להם ולא לך מצער. לילה טוב

איזו הגדרה קבעתי?יזהר

לא אמרתי שבנט חילוני, אלא אמרתי "התנהגות חילונית" ורמזתי לכל מיני מעשים פרטיים וציבוריים בהתנהלותו שרוח חכמים לא בדיוק נוחה מהם. "רבנים תומכים בבנט". ומה בכך? רבנים תומכים גם בביבי, ו-תאמין או לא - רבנים תומכים גם ביאיר לפיד (יש אפילו אחד במפלגה שלו שע"פ חוקי הפורום חייבים לקרוא לו רב).

אם נחזור לדיון העקרוני, דבריי מבוססים על "רבנים גדולים ממך", וכאמור, על מקורות רבים מספור המרכיבים תמונה ברורה בחז"ל ובראשונים.

אני חוזר ואומר שלמעשה זה לא תמיד פשוט וקל להגדיר, כמו שלא תמיד פשוט וקל להגדיר הרבה גדרים הלכתיים כמו "לאלתר" וכמו "כזית". אכן צריך זהירות.

אז למה באמת הצבעת פייגלין ולא עוצמה?עין הקורא
הצבעתי ליכוד אגב,פייגליניזית

לא "פייגלין";)

שאלתי נטו על צביעי הבית היהודי, שטענו נגד ההצבעה לליכוד, בדיעבד- זה אותו הרעיון... (וודאי שאני לא חושבת כך, ויש לי סיבות אחרות, אבל נכנס לראש שלהם- הבית היהודי היא ליכוד- רק בסקטוריאליות, ובנטול השפעה)

סדר חדש במזרח התיכון= סילוק האויב הפלשתיני מגבולנואיתן גיל

אירן צריכה לשלם בעד תוקפנותה.

התשלום צריך להיות בשטח ובאדמה.

אירן גדולה פי 19 מישראל, ויש בה די שטח והותר כדי לקלוט את 4 מיליון הישמעאלים שיושבים בקרבנו כאבן רחיים על צוארה של מדינת ישראל. 

ספוילר: זה לא יקרה כי נתניהו לא יתן לזה יד, והימין שמימין לימין יגבה אותו.

אתה צודק שזה מה שצריך לעשות ושזה לא בתכניות שלהסטורי
ראש הממשלה.

בתכנית ההכרעה של בצלאל זה נמצא בהחלט, בנתיים מבצעים מהתכניות את מה שהליכוד מסוגל לבלוע. זה יגיע בשלבים הבאים.

אני חושב (לפי שלום עכשיו לפחות)משה

שהפלסטינים הפסידו במלחמה הזו. לא בנוק אאוט כמו שרצינו אבל הפסידו מאוד יפה.

מה הפסידו, לא הפסידו כלום.איתן גיל
חצי עזה, וכשליש יו"ש (החוות)משה
תושבי מ.פ. ג'נין וטולכרם לא מסכימים אתך...הסטוריאחרונה
בשקט וכמעט בלי נפגעים, צה"ל פעל שם בשנתיים האחרונות, כפי שלא פעל מעולם, אפילו לא בחומת מגן.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.inn.co.il/news/680028&ved=2ahUKEwjSuMH-v4uTAxXUR_EDHX0-FqgQFnoECCQQAQ&usg=AOvVaw2F99uALWzCuYGtuM0kNnkL

אם לא עכשו- אימתיאיתן גיל

לא שמעתי שבצלאל אמר את זה.

ואם אמר, ויחזור על אמירתו כמו קאטו הזקן, אחרים יצטרפו, וזה יעבוד.

כי סדר חדש במזרח התיכון מתחיל בסילוק האויב הפלשתיני מן החצר האחורית של הבית שלנו.

וזה יעבוד כאמור, כי האמריקאים מתחילים להפנים שכל המפרציות וכל העולם הערבי הוא משענת קנה קצוץ, וביום פקודה מסתבר שהם לא עם האמריקאים. 

יש לך שמיעה סלקטיביתהסטורי

הנה דוגמה אחת מיני רבות, רק מלפני שבועיים:

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.inn.co.il/news/690227&ved=2ahUKEwj6qLrxvYuTAxUCcvEDHRTFJoAQFnoECCcQAQ&usg=AOvVaw1MGlQv3A1EB5jCkavDrYn9

ובגדול, אם קראת את תוכנית ההכרעה, היית יודע שיש לו תוכנית סדורה, שכוללת העמדת הערבים בפני "שלוש אגרות שלח יהושע וכו'", כמובן בתרגום לשפה מודרנית.

מאז ועד היום הוא עובד סדור לפי התכנית הזאת. כל המהפכה שהוא הוביל ביו"ש בקדנציה הנוכחית (נכון שיש הרבה שותפים מלמעלה ועד אחרון המתנדבים בחווה ובכל זאת אף אדם ישר לא יכול להתכחש למהפכה), היא שלב בתוכנית. לא הכל בידינו, אף שלב בגאולה לא עבד אצל אלו שמתאכזבים כשלא הכל כאן ועכשיו. ובכל זאת אנחנו בתהליך עם יעדים ברורים.

"מעט מעט אגרשנו מפניך עד אשר תפרה ונחלת את הארץ"

הלוואי והחיים היו קלים כמו שאתה מדמייןנקדימון
אבל מזל שאין לך נגיעה לאף מעגל מקבלי ההחלטות. תודה ה'.
בקפלן יחתמו על כל מילה שלך.איתן גיל
הצפון לא יפונה שובפתית שלג

לא יהיה עוד פינוי יישובים בארץ ישראל 

האם זה כי לא יהיה צורך או שלמרות שיהיה צורך הצפון לא יפונה?

וכי נביאים אנחנו? או בני נביאים!?נקדימון
השאלה מה זה צורךoo

יש מקומות על הגבול שבלתי אפשרי לחיות שם כרגע

הצורך כבר קיים

ולא מפנים אותם

מעולם לא פינו גברים, חוץ מבמקומות שהתייאשו מלהחזיקהסטורי
בהם סופית.

במלחמת השחרור, בגוש עציון ועוד פינו את האמהות והילדים. כל הגברים נשארו ככח מגן לישוב. כך היה צריך לעשות גם בגבול הצפון ובישובח העוטף.

פעם המלחמה היתה בעיקר פנים אל פניםפתית שלג

היום כשמטולה ומרגליות הן מטווח ברווזים של רקטות וRPG (או שהיום RPG כבר אין?) - אין סיבה שכל הגברים ישארו. (בטח לא ילדים וזקנים)

מה שצריך זה פשיטה ללבנון

ובשטחי היישוב צריך כח לוחם ממוקד ומקצועי. אם את מתכוונת להעדיף את תושבי המקום ככוח הגנתי במרחב- זה הגיוני.

אני *מתכוון*הסטורי
בעיקר שזו בושה גדולה מאוד שככה פינו קווי ישובים שלמים. בוודאות חלק מהאנשים רצו להשאר, כשהם מודעים למחיר והכריחו אותם להתפנות.
חלק מהגברים נשארוoo

כיתות כוננות

ונראה לי גם עובדים חיוניים 

אתה שוכח שחיזבאללה היה בשיא כוחונקדימון

איראן הייתה יציבה ועוצמתית, נסראללה היה חי, רדואן לא ספגו שום פגיעה, כל מאגרי הטילים היו שלמים וממתינים לפקודה.

זה לא שום בושה לפנות יישובים בסכנת השמדה. זה אחריות וזה גאווה לקבל החלטה נכונה. לא רצינו 7.10 לאורך הגבול הארוך והמסובך יותר של לבנון.

אכןoo
לא חכם להשאיר אזרחים גם גברים באיזורים מועדים לפלישה/ מטווחים בטילים מלטים ועוד
זה אכן היה בחירה עם 2 אפשרויות רעותמשה
הפער בין חיזבאלה בשיא כוחו למדינת ישראל,הסטורי
היה גדול לרעתינו מהפער בין מגיני גוש עציון/כפר דרום/עטרות וכו' לתוקפיהם?!
אני לא המודיעיןנקדימוןאחרונה
המדינה החליטה שכן.
קל יותר לחסל צורר אירני מלפטר יועמ"שית מיותרתאיתן גיל

וקל יותר לפטר נבחר ציבור, מלפטר פקידה שחשודה לכאורה בעבירות על טוהר המידות.

אלה הן עובדות, ולא הערכות, ולא ניחושים.

אסור שזה יקרה, אבל זה קורה כי יש לנו ועדת חוקה חוק ומשפט חולה, שבראשה יושב פוליטיקאי קטן והססן שלא סגור על עצמו באשר לעתידו הפוליטי האישי.

כי ועדת חוקה רצינית היתה מתכנסת ומצביעה על החלטה הצהרתית שהיועמשית נמצאת בניגוד עניינים מהותי ומובנה בכל מה שקשור לתחומי אחריותה, ועל כן יש להרחיקה- ומיד.

אחר כך להביא להצבעה בפני מליאת הכנסת, הצעת החלטה שתרחיב ותכרוך באופן חד וישיר את התנהלותו השערורייתית של השופט עמית עם זו של הפקידה מיארה.

ויפה שעה אחת קודם. 

האייתולה החילונית רוצה שלא נשכחנקדימון
שאנחנו מספר צעדים מועט מחילונוקרטיה יוריסטוקרטית.
היועמ"שית אינה של הכנסת אלא יועצת משפטית *לממשלה*הסטורי

מי שמוסמך להעמיד אותה במקום, זה לא וועדת חוקה, אלא הממשלה. משום מה גם כשהממשלה סוף סוף עשתה זאת, באיחור של שלוש שנים, עשתה זאת בדרך הכי מסורבלת שאפשרית.

גם אחרי שעשתה זאת, ראש הממשלה נכנע לבג"ץ וממשיך להזמין אותה לישיבות ולבקש ממנה חוות דעת. בדיוק כמו שבנושא המדיני אתה מאשים את קושנר בדברים שנתניהו בכלל לא רוצה, כך בנושא המשפטי, אתה מאשים את רוטמן, בדברים שבסמכות נתניהו והוא לא עושה.

במה שכן בסמכותו - עבודה על חקיקה וכן פיקוח על המוסדות, הוא עושה מה שאף יו"ר וועדת חוקה לא עשה מעולם. לדוגמא הוא עובד מאוד קשה על חוק פיצול התפקידים - מה שימנע את ניגוד העניינים המוסדי ויוריד את השוט שאותו אחד שנותן חוו"ד הוא זה שהשרים צריכים שיגן על עמדתם בבג"ץ ואותו אחד שיכול לפתוח נגדם בחקירות.

אגב, את המהלך הזה איילת שקד ניסתה לקדם לפני כעשור. נתניהו הטיל ווטו. הסובל העיקרי מהווטו שלו, זה הוא עצמו.

זה בדיוק הענייןאיתן גיל

היא יועצת משפטית לממשלה ולא למדינה. 

את מבקר המדינה, למשל, בוחרת הכנסת בבחירות חשאיות, ומשכך הסמכות בידיה לבד לפטר אותו, מה שאין כן לגבי היועץ המשפטי לממשלה, שכאמור, הממשלה לבדה בחרה בו. 

זה הכלל, מי שבידיו סמכות למנות, בידיו הסמכות לפטר.

אלא מאי, לפי בג"ץ לממשלה אכן סמכות למנות את היועמ"ש, אבל הוא חייב להיות מזוהה על מלא עם קפלן, ולא- בג"ץ יפסול אותו, וגם כל מועמד אחר שיוצע במקומו ואינו מהמחנה הנכון. 

את הלהטטנות הזו חייבים להפסיק בחקיקה ראשית, מה שרוטמן לא עושה מחוסר מיומנות וכשירות.

אתה כל פעם חוזר ללופ הזה. יש חקיקה ראשית מאודהסטורי
ברורה, וחוק נוסף הוא לא מה שימנע מבג"ץ להמציא. יהיה עוד חוק, הם ימציאו עוד המצאה.

מה שימנע מבג"ץ להמציא, זו הבהרה של הממשלה, שהיא לא תציית להוראות לא חוקיות, גם אם הם מתחפשות לפסק דין.

לאאיתן גיל

הכנסת צריכה לתקן את החוק ולציין בו במפורש שאין סמכות לבית המשפט לדון במינויים ממשלתיים זולת אם מינוי כלשהו עומד בסתירה חזיתית להוראת חוק פרטנית מפורשת.

2. ככל שבית המשפט ידון בעניין כלשהו ללא סמכות פרטנית מפורשית, יראו את החלטתו כבטלה מעיקרה.

3. שופט שידון בעניין ללא סמכות פרטנית כאמור, יראו אותו מפר אמונים לכל דבר ועניין.

די אם איומי הסרק של היועמ"שית

כבר עכשיו ההחלטה סותרת את החוק המפורש ולכןהסטורי
היא בטלה. עוד חוק לא ישנה לבג"ץ, שמתערב בחוסר סמכות בכל מה שבא לו ו'נזכר' בהגבלות החוק רק כשלא בא לו.

ראש הממשלה רק צריך לגדל עמוד שדרה מול בג"ץ ולהבהיר להם שיקיים רק פסקים שמבוססים על החוק.

החוק לא דן בסיטואצית פסיקות שאין להן סימוכין בחוקאיתן גיל

ואת זה צריך לתקן, ויפה שעה אחת קודם.

החוק מאוד ברור. זה לא משנה לבג"ץ ולא ישנה לוהסטורי

החוק קובע הידי מי למנות ולפטר יועמ"ש/ראש שב"כ, נציב שירות מדינה ועוד ועוד.

רק מי שלא יודע איך הדברים עובדים בארץ, מדמיין שחוק מפורש יהיה מה שישנה לבג"ץ.

דוגמא מובהקת להתערבות של בג"ץ (ותעשה לי טובה, אל תכנס לסיפור עצמו אני מביא את זה כדוגמא)

'דבר המלך במועצתו' שהכנסת הראשונה אשררה, שהוא המסמך החוקתי היחיד במדינת ישראל, קובע בפירוש שבענייני המקומות הקדושים אין שום סמכות לבתי המשפט ובמקרה של מחלוקת, רק שר הדתות קובע.

בית המשפט 'שכח' את הקביעה הזאת כשהתערב בענייני הכותל, אבל זוכר זאת היטב כתירוץ למה הוא לא מחייב את המשטרה לתת שוויון ליהודים בהר הבית.

תראה לי איפה ואיך מטפל החוקאיתן גיל
בשופטים סוררים שעושים דין לעצמם
כל עוד שראש הממשלה מתכופף בפני החלטותהסטורי
שבג"ץ מקבל בחוסר סמכות חוקית - ממש לא משנה מה יחוקקו.

אם מיארה תורה למפכ"ל המשטרה- החבר שלהאיתן גילאחרונה

להוציא צו מעצר לנתניהו, הוא יקיים את הצו כי הוא משת"ף שלה ולא של בן גביר.

כי מיארה לקחה לעצמה סמכות לעצור ראש ממשלה מכהן שלא מתאים לה פוליטית.

הימין יקלל אותה ברשתות החברתיות, ובקפלן יהללו.

עקב המצב הבטחוניאריק מהדרום

הכתרת רב פורים בטהרן מתעכבת.

עמכם הסליחה

חחחח אהבתימבקש אמונה
איך הוא יגיע?קעלעברימבאר
בלימוזינה, מסוק, טיל, או רקטה?
כבר אמר הגשששלג דאשתקד
"אם את הכלה ננחית במטוס, את הרב ננחית בטיל טומהוק" (סליחה על הציטוט הלא מדויק, היין משפיע 😵)
ואין כלה אלא כנסת ישראל,קעלעברימבאר
כנסת ישראל נחתת לאשרא בארעא.

ואין רב אלא משה, המשדך בין ישראל לה'.

טיל גמטריא 49  

49, כנגד מ"ט שערי טומאהשלג דאשתקד
המן?משה
אני לא חשבתי שצריך להסביר את הבדיחה הזואריק מהדרום

לא הבנתיקעלעברימבאר
בעיקרוןשלג דאשתקד

מינוי הרב פורים ומשנה למלך (רגע, מי זה המלך הנוכחי של איראן? ולמשך כמה ימים? 🤔).

זה היה באזור פסח...

יש להם כמה על העץנקדימוןאחרונה
שפשוט יקטפו אחד
גם כיפת ברזל זה פיתוח של ארה"במרדכי
כמעט בגללך נכנסתי לאתר המתועב וואלה😅קעלעברימבאר
ברגע האחרון הצלחתי לצאת לפני שהוא עלה
כל התרברבות של טראמפ היא הרי אמת לאמיתה...הסטורי
בבית הלבן טוענים אחרת -מרדכי
בס"ד

דוברת הבית הלבן מאשרת: נתניהו הוא זה שעדכן את הנשיא טראמפ כי בשבת תהיה יכולת לפגוע בחמינאי, וזה השפיע על לוח הזמנים - אבל הנשיא החליט עוד לפני כן לתקוף: "האיראנים תכננו לתקוף ראשונים ולכן פעלנו" (עמיחי שטיין)

איזו אמת יש כאן? ולמי אכפת?נקדימון

נתיהו אכל את הראס לטראמפ, או טראמפ טלפן לשרה, או רוביו שיחק מרקו, או כץ עלה כוהנים. כל הלהג התפל הזה הוא מיותר ואבסורדי.

המלחמה הזו נחוצה ולא משנה מי יזם, תכנן, הוביל, עשה אותה. מה שחשוב זה לנצח, להמוטט את המשטר, להביא להסכמי אברהם מקיפים, לשנות את המזרח התיכון, ולהבטיח עתיד טוב יותר למדינת ישראל ולידידתנו הגדולה בארה"ב (לפחות תחת טראמפ).

זה מאד חשוברועישםטוב

רוב הציבור הישראלי לא קולט (גם הרבה בפורום כאן) שהאחראי הראשי למוות ישראלים, פציעה, כספים שהולכים לשווא,

ירידת ערך ישראל בעולם ואינספור נזקים אחרים זה ביבי.

ביבי במשך 15 שנה לא עשה כלום נגד הכיזבלה והם התחמשו במעל 150 אלף טילים.

ביבי במשך שנים רבות העביר מאות מיליוני דולרים לחמאס שבזכות זה עשו מה שעשו.

ביבי במשך עשרות שנים לא עשה כלום נגד איראן ולפי דיווחים היו במרחק 10 ימים 

מפיתוח פצצה מלוכלכת ראשונה.

ביבי עדיין לא עושה שום דבר משמעותי נגד האויבים ביש"ע ובתוך הארץ.

בימים אלו ממש אינסוף אספקה נכנסת לעזה.

ביבי מכניס מדינות אויבות לעזה.

ביבי עושה אפס עגול בשביל ההסברה ובגלל זה ישראל יורדת אסטרטגית ברחבי העולם.

ביבי הצהיר אחרי עם כלביא שהגיע נצחון לדורות וכו', ובדיוק אחרי חצי שנה הכל התחיל שוב.

בכל מה שקשור ליוקר המחיה - מספיק להכנס לסופרים לראות מה קורה. מי האמין שליטר

אחד של חלב יעלה 7.28 אגורות? עוף, בשר, ביצים, לחם וכו' - הכל מאד יקר.

הישראלי הממוצע ויתר על הדבר הכי בסיסי שאמור להיות לכל אדם - בית.

וכו' וכו' וכו'

חזרה לעניין הבטחוני, גם כאן, ביבי רצה מאד שלאיראן יהיה גרעין, כך יוכל לטעון שרק הוא יכול להגן הכי טוב וכו',

והסיבה היחידה שהיה עכשיו את ההתקפה היה טראמפ

וכשאתה מביא כותרת מעיתון, שמצטטת התרברבות של טראמפהסטורי
שכולנו יודעים שהיא הפוכה מהמציאות, זה מה שישכנע אותנו בעלילת הדם שלך?!
אתה מעט מעוות את המציאות במסקנה שלךמרדכי
בס"ד

הרי אחרי מבצע עם כלביא האשמת פה את נתניהו שהוא לא סיים את המלאכה, בעוד כולנו זוכרים שמי שעצר את הלחימה היה טראמפ. עכשיו, כשגם הבית הלבן מאשר שבזכות ישראל הוקדמה הלחימה - אתה ממשיך לתת קרדיט אך ורק לטראמפ.

בנוגע ליש"ע - תמיד אוהבים להתגעגע לימים של חומת מגן, בעוד מה שקורה ביו"ש בשנים האחרונות כבר עקף ממזמן את ההיקפים של חומת מגן ושל כל פעילות צבאית שהייתה אי פעם ביו"ש. כבר כמעט ושכחנו שמכנות פליטים בג'נין וטול כרם כבר חודשים ארוכים נמצאים בידי צה"ל.

מחקת את התגובות שלי כאן?!נקדימון
על מה ולמה?
עכשיו אני רואה שאני לא רואה גם את מה שכתבתי לפני רנקדימון

אז אולי יש פה פשוט איזה באג. @משה? אולי צריך אותך כאן.

@מרדכי אני מתנצל

אתה אובססביבי, הבנונקדימון

אבל אין מה לעשות: ביבי = בן גוריון של דורנו.

כמו שהוא לא היה מושלם כך גם זה לא מושלם, וכמו שהוא היה דגול כך גם זה דגול מרבבה.

יתר מה שכתבת, הבלים.

אל תתחיל אתם....סיעתא דשמייא1

... הם אמנם לא ביביסטים אבל הם תאבי שלטון, תקציבים ומשרות שפשוט נדבקים בכל מחיר

לאיש ומפלגה תאבי שלטון, תקציבים ומשרות.

אין מה לעשות הם יזכו שוב בבחירות.

אמר הנמושה שעזב את הארץ וביושבו שם על סיר הבשרהסטוריאחרונה
בטומאת ארץ העמים, מעז לטעון שכל מה שמניע את מוסרי הנפש הכי גדולים על הארץ, זה תאוות.

וימותו האנשים מוציאי דיבת הארץ רעה במגפה לפני ד'

כדאי לדעת על ביביסביר11

א.מי שישמע את הראיון לנגוצקי צהל הכשיל- יראה שביבי  מנע את הפתרון הזמין והזול לגילוי המנהרות העצומות שאנחנו כל כך מאוימים מהן היום .

ב.מי שישמע את  הראיונות של חתן פרס ביטחון ישראל על פיתוח טילים- יראה שביבי שותף כנראה לסוד האפל של כיפת ברזל שלא עובדת..

ג. מי שיחפש יוסף לברן נתניהו סיוע -יראה את האידיאולוגיה של נתניהו נגד ניצחון על האויב אם אין לכך גושפנקה מראש מהעולם ה"נאור "

חחח... איך אני אוהב אובסס-ביביםנקדימון
אבל מה לעשות שכיפת ברזל עובדת...הסטוריאחרונה

בנפול רשעים רינהאיתן גיל

נתניהו קורץ מחומר של מנהיגים נועזים, ואת זה לא יקחו ממנו. 

לצד זה יאמר שחיסול ראשי הטרור היא מכה קלה בכנף של הטרור.

נאסראללה חוסל וחיזבללה עדיין בועט.

סינוואר חוסל וחמאס עדיין בועט.

חמינאי חוסל ובתוך יום ימונה לו מחליף זמני צעיר יותר, וקיצוני יותר. 

ההערכה שההמונים יצאו לרחובות עם הוודע דבר חיסולו- לא התבדתה.

ואין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים

לא חושב שאתה צודקconet

חמאס עדין פועל מכח האנרציה של המלחמה

חזבאללה לא מתקרב למה שהיה פעם

ובאיראן הכל יתפרק שם גם המחליף שלו לא יחזיק מעמד

די לחמיצות, חיזבאלה ממש לא בועטהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ב באדר תשפ"ו 9:54

כמעט חצי יובל אירן בנו אותו בשביל הרגע הזה. כל השנים שהתלבטו על תקיפה באירן, אחד החסמים היה שגם אם יש לנו מספיק מטוסים לגל ראשון, רגע אחרי כל המטוסים ישועבדו למלחמה שבהכרח תיפתח מלבנון.

כמעט שנה וחצי שחיזבאלה מפרפר, צה"ל תוקף אותו יום יום והוא לא מעז להגיב. בעם כלביא הם הסתפקו בהודעות לתקשורת וכעת חיסלנו את מנהיג אירן ונם שלחו כטב"מ אחד.

חיזבאללה פצוע קשה אבל לא מת, כמוהו חמאס.איתן גיל

לגבי אירן, העולם שותק, אבל בעוד שבוע אירופה תתהפך עלינו בהכוונת קפלן שר"י

תרגע. האינטרס של ארהב והסונים הוא למוטט את אירןקעלעברימבאר
האינטרס שלהם הוא להגיע להסדרה דיפלומטיתאיתן גיל
הוא לא בועט. ואנחנו ממשיכים להכות בו.הסטורי
מאז 'הפסקת האש' עם לבנון, אנחנו מכים בחיזבאלה יום יום והם לא מעיזים להגיב. בתקווה שהפעם נתניהו וטראמפ, שיצאו באמת למלחמה הירואית וראויים לכל שבח על כך, יחזיקו מעמד עד הניצחון על אירן, חיזבאלה ימות סופית. אין לו תקציב ולא הכוונה בלי אירן.

לגבי חמאס העניין יותר מורכב. ההחלטה האסטרטגית של ממשלת ישראל (בעקבות לחץ ציבורי כבד מאוד ובכל זאת מי שהוא הממשלה הסמכות והאריות אצלו) היתה להחזיר את החטופים, למרות שזה אמר להשאיר את חמאס כשאנחנו מסובכים בין-לאומית עם היכולת להפר זאת.

אני עדיין מתפלל ומקווה שנתניהו ינצל אחת מאין ספור ההפרות של חמאס ויכריז על חזרה ללחימה עד חיסול החמאס. בנתיים לא נראה שזה המהלך שהוא מתכנן. (הלוואי שזה עוד תרגיל הטעיה. מי יודע)

מול חמאס זו התשהconet

לפי מה שאני מבין יש המון הגירה של עזתים לחול מסיבות רפואיות וכל מיני

אבל זה לא מספיק אנחנו צריכים שיהגרו בכמויות מסחריות אחרת הם מולידים יותר מאלה שעוזבים

מקווה שיפולו עליהם איזה כמה טילים איראניים שם בחוץ שנמצאים בו כל הפליטים

אין ספק שבלי החמצן האירני הוא ימות סופיתאיתן גיל

לכל היותר יתנהל כתנועה רעיונית, שלא בדיוק מחובבי ציון...

לגבי חמאס, יותר משהוא פרוקסי של אירן, הוא פרוקסי של קטאר, החברה של משפחת טראמפ. נתניהו מבין את זה יותר טוב מכולנו, וידיו כבולות באמת.

בפגישתו האחרונה עם טראמפ הושגו הבנות לגבי האיום האירני, אבל באשר להמשך הטיפול בחאמס הוא יצא מהפגישה בלא כלום.

איזה כיף להאשים את טראמפ...הסטורי
נתניהו קיבל מטראמפ אור ירוק לפתוח על חמאס את שערי הגיהנום ולגרום לעזתים להגר - הוא העדיף עסקת חטופים שנותנת חמצן לחמאס ואחריה עוד אחת כזאת.

אני לא אומר זאת כרגע ממקום מאשים, היתה כאן בחירה קשה בין שתי חלופות שכל אחת מהם היא חשובה מצד עצמה, אך עם מחיר כבד בצידה.

לדעתי (וכנראה לדעת רוב חברי הפורום) זאת היתה האופציה הלא נכונה, אבל קשה להכחיש שהאווירה הציבורית נטתה אליה. אבל זו היתה הבחירה של נתניהו.

אני חושב שזה נכון...משה
קיבל אור ירוק לפעול נגד אירןאיתן גיל
אבל לא נגד חמאס- בטרם שיקום הרצועה. 
אתה מתחיל את ההסטוריה מהנקודה הנוחה לךהסטורי

עם כניסתו לתפקיד טראמפ הודיע לחמאס שאנחנו יכולים לפתוח עליהם את שערי הגיהנום, הוא גם דיבר על הגירת עזתים. אם היינו פותחים עליהם את שערי הגיהנום - טראמפ היה תומך לחלוטין.

נתניהו העדיף עסקת חטופים. גם כשחודשה הלחימה (מרכבות גדעון א וב) היא היתה כולה מכוונת ללחץ עד שחמאס יסכים לעסקה (ממליץ לחפש את הפרקים של עקיבא ביגמן על המבצעים).

טראמפ, שכפי שרואים שוב ושוב מתואם איתו בכל פסיק (וכל הטענות על 'פערים' הם רק הצגות לתקשורת שכל מיני קונים שוב ושוב את אותה 'סחורה'), נתן לנתניהו בדיוק את מה שהוא רצה.

מה לעשות שחמאס אינם טפשים ואפילו שהם נאלצו לוותר על רוב דרישותיהם, שבזמן ביידן הם לא העלו על דעתם, אבל בהחלט שמרו על הישרדותם. כעת זה ההסכם שנתניהו רצה וטראמפ ערב לו.

לבוא לערב שאתה גררת לסיפור בתלונות - זו עזות מצח.

(חשוב להדגיש, נתניהו עצמו לא בא בתלונות. אני משוכנע שהוא רוצה תיאורתית בהשמדת חמאס, אבל לא באמת רוצה בכיבוש וישוב הרצועה. רק חסידיו, שמנסים להאמין בו יותר ממה שהוא מאמין בעצמו - מספרים לעצמם שטראמפ הוא הבעיה).

זה לא פשטני כדבריך- עשית סלטאיתן גיל

עמדת נתניהו מהרגע הראשון היתה לפרק את חמאס ולהחליפו בממשל צבאי ישראל, אלא שהוא נתקל בשני מחסומים לא פשוטים:

א. היהודונים של טראמפ הוזהרו מפני ההשלכות הכלכליות שיהיו עליהם אם חמאס תחת הגדרת כיסוי חדשה: "ממשלת טכנוקרטים" יחדל מלהיות סוס טרויאני של קטאר בחצר האחורית של ישראל. טראמפ אכן מקשיב לנתניהו, אבל על היהודונים שלו הוא סומך יותר.  

ב. צמרת צה"ל, כאיש אחד, הטילה וטו על עצם הרעיון להחיל ממשל צבאי על עזה.

בנסיבות האמורות בחר נתניהו להשהות את הכרעת חמאס, וללכת בכל הכח על שחרור כל החטופים, וכך היה. וכמאמר השקלישאה: מוטב ציפור אחת ביד, וכו'

בתוך כך זימן את עצמו נתניהו לפגישה נוספת עם טראמפ שבה עלתה תכנית מגירה למוטט את משטר האייטולות, אולי כחלופה לפירוק חמאס שתקוע כאמור.

במאמר מוסגר יאמר שטראמפ נעתר, כי ליהודונים שלו אין אינטרסים כלכליים באירן- לכאורה.

סוף דבר, דוקטרינת נתניהו גורסת שאם משהו תקוע, זה הזמן ללכת על משהו גדול אחר. כך למשל הסכמי אברהם יצאו לדרך במקום תכנית המאה של טראמפ ש"חברים טובים" טרפדו.  

לא נכוןהסטורי
נתניהו לרגע לא נתן הוראה לכבוש את עזה ולהקים ממשל צבאי. גם באיזורים שכבר התישבנו ויושבים בהם שנתיים. נתניהו מאוד נזהר לא להכריז שנשאר לשלוט בהם ומאוד נזהר שמאף החלטת קבינט לא ישתמע כך.

אי אפשר להאשים את טראמפ, במה שלא הוכרז כמטרה רשמית ולא כהוראה לצבא, עוד בזמן ביידן.

טראמפ אפשר לפתוח על עזה את שערי הגיהנום ולתת לתושביה להגר. נתניהו המהם, אבל מנהלת ההגירה לא הוקמה עד רגע זה (זה עניין פנים ישראלי, לא תלוי באנשי טראמפ בכלל) ובמקום שערי הגיהנום, הפעילו לחצים כשכל הזמן היה ברור שהמטרה היא עסקת חטופים במחירים יחסית סבירים.

זה מה שנתניהו רצה וזה מה שהוא קיבל.

נו באמת.איתן גיל

הסדר הוא תמיד הפוך וטוב שכך.

גורמי הבטחון עוקבים אחרי פצצות מתקתקות, וכשסוגרים על מישהו, מבקשים אישור מראש הממשלה, שמאשר או לא מאשר לפי העניין, ולפי שיקול דעתו.

כך גם לגבי כיבוש עזה, ראש הממשלה הציע בחדרים סגורים להערך לביצוע, ושמע את ששמע, אז הוא נסוג.

טוב, אז חיזבאלה בכוחותיו האחרונים העז להתערבהסטורי
בעז"ה ובהשתדלותינו הביא על עצמו את קיצו.

כבר חוסל ראש סיעת חיזבאלה בפרלמנט. משום מה ל'מדיניים' מהפרלמנט נתנו חסינות בסיבוב של לפני שנה וחצי. אז כעת הסרנו את הכפפות גם בעניין הזה.

בדיוק כךאיתן גיל

פעם נרתעו מלפגוע בהנהגות פוליטיות של גופי טרור, אז לא עוד.

כולם בני מוות.

חיזבאללה עדיין בועט וגם חוטף. @הסטורי תתנצלאיתן גיל
הודתי כבר אתמולהסטורי
טוב, הוא באמת בועט יותר ממה שחשבנוהסטורי
אבל כן הוא ואירן מספיק חלשים, יתכן שזה כבר ההתאבדות שלהם. צבי יחזקאלי טוען שכשהשיעים לא מסוגלים לנצח, הם דואגים להפוך למיתוס.

אחריות ראש הממשלה, שר הביטחון וחברי הממשלה כולם, שהפעם לא עוצרים עד שבאופן ברור מנצחים. מחזירים לידינו את צפון הגליל ומיישבים אותו ביהודים.

ההבדל הוא שאצלם שליש מהעם לא רצה לעשות הפיכה.קעלעברימבאר
באיראן שליש רוצים הפיכה, ועוד שליש יזרמו לכאן או לכאן.   רק שליש נאמנים למשטר.

וגם נגד איראן יש קונצנזוס של ארהב אירופה והסונים למוטט את השלטון. ורוסיה וסין לא מתערבות כבר

התבדתה כמובןאיתן גיל
למה לחגוג את מות חמינאי???????אריק מהדרום

הייתם מתפללים עליו שיחזור בתשובה!!!

יתמו חטאים מן הארץ!  חטאים ולא חוטאים!!!!

🥳🥳🥳🥳🤠🤠🤠🤠

עוד חודש אפטר פארטי במצרים.

47 שנות תפילה לא עזרונקדימון
זה היה רמז עבה מצד הקב"ה שצריך להרוג את הצורר, ולא רק להתפלל על זה 😊
איך אמר טראמפ:הסטוריאחרונה
היה לכם זמן לחזור בתשובה - מאוחר מידי...
נו מתי ההפיכה באיראן? למה העם שם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר
כבר בוקר או עוד לילה שם?
כי משמרות המהפכה עדיין חזקים מאודפ.א.

אנחנו רק ביום הראשון של מלחמה, שתימשך זמן.  לא רק כמה ימים אלא הרבה יותר

המנגנונים השלטוניים באירן לא קורסים בגלל סילוקו של המנהיג. צריך הרבה מעבר כדי לגרום לשלטון לקרוס. 

למה העם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר

לפני חודש יצאו 40 אלף

מהידיעה כי משמרות המהפכה ישובו וירצחו בדם קרפ.א.

כמו בסבב הקודם.

כמות הנרצחים שהיו אז, עולה על 40,000.

ומפגינים היו הרבה יותר מהמספר הזה.  

פורסם עכשיו:

שליש מהאיראנים מתים מאושר על חיסול חמינאיקעלעברימבאר
אז חבל שלקח לטראמפ חודש לקבל את ההחלטה…רוני 1234
ועוד עודד אותם לצאת ונהרגו בהמוניהם סתם… בהנחה שהוא בא לעזור להם כל רגע
לא לקח חודש לקבל החלטההסטורי
לקח חודש לארגן את הכוחות, הגיוני.
סבלנותברגוע
אין לי סבלנות. אני רוצה ביד או טו לנוח מאויביהםקעלעברימבאר
גם אניברגוע

אבל אם הם יצאו עכשיו לרחובות יהרגו אותם.

איראן זאת מדינה מאוד גדולה ולוקח זמן להחליש את השלטון שם.

שום שלב בגאולה לא מתקדם בלי סבלנותהסטורי
הדרשה של ר' חיא על גאולה קמעה קמעה, מתבססת על מהלך מגילת אסתר. 
אבלנחלת

זה כבר המון זמן קמעה קמעה, אין כבר כוח, ומה עוד, שאנו הישראלים, לא מצטיינים במידת סבלנות יתירה...נו כמה זמן הקמעה קמעה הזה, עוד מעט יסתיימו ששת אלפי

שנה של העולם הזה, מתי המשיח בדיוק מתכוון לבוא, ביום האחרון? זה לא הוגן. גם אנחנו רוצים לקבל את פניו (נקנה בגדים חדשים, ננקה את הבית, נעשה סולחה עם

השכן ש....הכל! רק שיגיע כבר!). האמת, זה גם די מפחיד. לא כל כך מוכנה רוחנית עדיין ושמעתי שכשיגיע, האדם ישאר במדרגה שלו, ולא יכול להשתנות הרבה;

אוי לי מיוצרי אוי לי מיצרי....

זו המציאות, בניגוד לדמיונות של כל מיני אנשיםהסטורי

אין רגע שבו מגיע משום מקום משיח על חמור לבן. יש גאולת ישראל שנמשכת והולכת. אנחנו מקדמים אותה יותר ויותר במעשינו הגאוליים - עליה לארץ, התיישבות, חיזוק עם ישראל, חיזוק מדינת ישראל, עד שנגיע לשלב שבו נראה בעליל שהשיא של תחיית החול, הוא תחיית הקודש.

אבל יש רגע שבו ממליכים מלך מבית דוד,קעלעברימבאר
או הרגע הזה שאותו מלך נחה עליו רוח הקודש. או רגע בניין המקדש. או רגע תחיית המתים
לא יודע על איזה 'רגע' אתה מדברהסטורי
אפילו הרמב"ם שבפשטות הצפייה למשיח אצלו, היא אכן למלך כפשוטו (אם כי הפסוקים הראשונים שמביא כראיה למשיח מהתורה, הם על קיבוץ גלויות) - מתאר תהליך ארוך של מלך מבית דוד שבהשלמת תנאים מסויימים הוא בחזקת משיח ובהשלמת כל התנאים, מתברר למפרע שהוא המשיח שהנביאים דיברו עליו. אם לא ישלים את כל התנאים - הוא ממלכי ישראל הכשרים, אבל אינו המשיח.

בוודאי שלפי רבים מגדולי ישראל, שההבנה של צפיה לישועה אצלהם, היא הרבה יותר לתהליך של גאולת ישראל ופחות במיקוד באדם שיוביל - זה פחות מהותי.

אברבנל הולך בכיוון הזה במקומות רבים (לא לפני לציין כרגע) ועיין מלבי"ם ביחזקאל על "ודוד עבדי נשיא להם"

הרמבם לא אומר תחזית, אלא הוראות.קעלעברימבאר

ייתכן גם שיהיה נביא מבית דוד שנמליך אותו. ובית המקדש כבר יהיה בנוי לפניו וכבר יקובצו הנדחים וכבר יהיה שלום ובטחון מוחלט למדינה כמו בימי שלמה.

ואז רגע ההמלכה גם יהיה רגע ביאת המשיח.

ההתמקדות היא לא באדם מסוים, אלא בשושלת בית דוד.

ה' לא נקרא רק אלוקי אברהם יצחק ויעקב, אלא אליהו קורא לו בדברי הימים אלוקי דוד.

ה כרת עם דוד ברית כמו שכרת עם האבות.

ברור שכל עניין מלכות בית דוד היא בשביל כלל ישראל,

אבל לעיתים יש אצלינו תלמידי הרב קוק בטעות מגמה להקטין את חשיבות מלכות בית דוד. בשל היותינו תלמידי אחיה השילוני.

שהרי לפי העולה מהזוהר, הרב קוק הוא מושח משיח בן יוסף (בן ירבעם לפי הזוהר). וגם אחיה משח את ירבעם.

כמובן שגם סאטמער תלמידי המלך אביה טועים. בית דוד בשביל ישראל, ולא ישראל בשביל בית דוד.

גם אם המלך יהיה נשיא, עדיין תהיה לו חשיבות אדירה כמנהיג העם.

עין רמבם בעיקר ביאת המשיח, על מי שמזלזל בחשיבות בית דוד

הרמב"ם אומר בפירוש שלא 'מכתירים' מישהו להיות המשיחהסטורי
אלא אם מלך ישראל עשה את כל המוטל על המשיח והצליח, מבינים שזה הוא.
התכוונתי שיכתירו אותו פוליטית להיות מלך.קעלעברימבאראחרונה

אם ברגע ההכתרה הוא כבר היה נביא, והמקדש קיים וכל התנאים כבר היו קיימים לפני (ישראל מקובצים לגמרי, שומרים תורה, ויש ביטחון מוחלט למדינה מאויביה)

אין סיבה שברגע הכתרתו למלך, הוא לא יחשב משיח וודאי.

(אם ידוע לנו לפני הכתרתו למלך, שהוא מורח ודאין, אז גם לפי הראבד הוא יחשב משיח מייד עם מינויו למלך)

כי טראמפ אמר להם שיחכו ויתכוננונקדימון
וגם נתניהו אמר להם שיכינו את עצמם.

קודם כל, צריך לתת לנו לעבוד. ורק כשהשטח יהיה מספיק פנוי וחלש, העם יוכל ויצטרך לצאת ותפוס את המדינה. כרגע זה סתם יהיה טבח המוני וחבל על החיים.

התפקיד שלהם יגיע בעיתו ובזמנו. בנתיים טראמפ אמר להם שדווקא יישארו בבתים. שלא יפריעו, לא יסכנו את עצמם, ולא חלילה יגרמו לשינוי תוכניות מבצעיות כדי למנוע פגיעה באזרחים תמימים באמת.

רק התחלנו. הם עוד יצאו לרחובות בעז"ה.

אולי יעניין אותך