עבר עריכה על ידי ~מישי~ בתאריך ב' באלול תשע"ג 18:57
אני לא חושבת שהיא דוחה את כל המצוות (אם כי מצוות יישוב א"י הכוללת גם כיבוש הארץ שקולה כנגד כל המצוות ונאמר עליה גם שהיא מצווה רבתא).. את סתם מדברת בזלזול. לא ביטלנו את התורה. ח"ו! איך ניתן לדבר כך. ולא אמרנו שהמדינה והצבא קדושים מהמדינה אלא שיש לנו חובה בתורה לצבא ולמדינה משום שכך מקיימים את מצוות יישוב א"י והרמב"ן סופר את מצוות יישוב א"י כמצווה מהמילים: "והורשתם את הארץ וישבתם בה" שזה כולל גם להוריש כלומר ששלטון יהודי יכבוש בא"י ואז היא תהיה נשלטת ע"י שלטון יהודי (!) שזה מדינה ובשביל זה צריך צבא והצבא נלחם מלחמת מצווה וכמובן חוץ מזה הוא גם מציל נפשות שזה גם מצווה (לאו) מ"לא תעמדו על דם רעך"- שע"י ששומרים עלינו הם מצילים נפשות ואם הם לא היו הרבה אנשים היו מתים וגם אולי היו נאלצים לעזוב את א"י ובכך להפסיק לקיים מצוות יישוב הארץ. חוץ מזה יש גם את "וישבתם בה" שזה לשבת בארץ וזה נוגע גם ליחיד וגם לציבור (בניגוד להורשהב שזה כעם..) וזו מצוות עשה לדורות כפי שכתוב ברמב"ן.
ולגבי הבעיות בצבא- ברור שיש כאלה אבל א. במסגרת של חרדים זה הרבה יותר קל כי רוב הבעיות לא קיימות!!! (בגדוד נצח יהודה אין מדסניקיות ומש"קיות וכו' , יש כשרות מהדרין ויש גם שעת לימוד תורה- לפחות בטירונות).
ב. את רוב הבעיות ניתן לפתור. נכון יש דברים שישארו אבל ניתן להזהר ואגב ענין של קללות וכדומה ברור לי שאם יהיה גדוד חרדי שיתקבלו אליו רק חרדים ולא גם חילונים שרוצים לקצר את השירות זה לא יהיה וכן שאר בעיות הצניעות!
ג.איך שלא יהיה העבירות שאת ציינת בהודעותיך הקודמות לא קיימות. גם אם יש בעיות של צניעות זה לא ישר גילוי עריות וכן בשאר הדברים. נכון צריך לעבוד על זה אבל אם בגלל שיש חרדים בצבא אז לא יהיו בנות שיעשו דברים בגדוד שלהם רק הרווחנו ואז ממילא בעיות הצניעות לא קיימות!!!
ולבי המקרה בשרשור אין ספק שזה נורא ואיום רק דברים כאלה הם נדירים.. כמו שאני מניחה שלא כל חרדי שרואה חייל תוקף (בין אם מילוליתף, בין פיזיתף, בין אם זורק עליו דברים). אני חושבת שזה טעות לקחת מקרה אחד (או אפילו מספר מקרים) ולהשליך מזה על מה שקורה ואני חושבת שזה נכון לכל דבר (כמו שגם אמרתי שאני לא חושבת שכל החרדים נוהגים באלימות כלפי חרדים או דתיים שמתגייסים וגם נכון לגבי דברים אחרים שלא קשורים לגיוס. לדעתי זה נכון בכל דבר.).
לגבי המשפט האחרון אני מסכימה איתך. רק ציינתי שזה לא אומר שהדת"ל כן מחפשים היתרים ושמה שהם חושבים לגבי הצבא כ"כ מופרך אלא באמת יש בו הגיון ובאמת נובע ב100% מחויובם לתורת ישראל שהם מבינים לפי המקורות שכך צריך לנהוג ולכן נוהגים כן והזלזול שלכם ממש אבל ממש לא במקום.
אג לגבי תורה בטלה ומבוטלת זה שטויות! יש הרבה לומדי תורה בציבור הדת"ל. אחי לומד בישיבת הסדר 5 שנים שמתוכם שירות שנה ו4 ותתפלאי לשמוע שגם בשירות הצבאי הוא לומד יש לו גמרא קטנה שהוא לוקח איתו לכל מקום וגם רמב"ם וכמובן כשהוא מגיע הביתה הוא גם לומד המון למרות שהוא ממש עייף. כמובן בזמן שהוא בישיבה הוא לומד יותר אבל מצוות א"י זה חשוב גם ולכן הוא גם הולך לצבא.. גם דוד המלך נלחם ולא עסק רק בתורה.. ומאז ומעולם מי שיכול היה (מלבד שבט לוי) להתגייס היה צריך להתגייס. גם שאול כפה על העם לצאת למלחמה ("כה יעשה לבקרו") ומן הסתם גם המלכים האחרים. זה לא חדש וזה לא דבר רע. בכלל יש הרבה ישיבות הסדר ברמה גבוהה שבזמן שלא בצבא (רוב הזמן שבישיבה) לומדים ממש טוב וחלק ממשיכים ליותר מ5 שנים (מעביר דף היומי בישיבה של אח שלי היה בשיעור יב' כשאח שלי היה בשיעור א' ונראה לי הוא עדיין שם ואח שלי סיים שיעור ג' כך שאת יכולה להבין בעצמך) ויש גם רבנים גדולים בציבור הדת"ל.. אני די בטוחה שאח שלי לא נופל מבחור בגילו ממוצע בישיבות שלכם.. אף אחד לא מבטל את התורה אצלנו אתם סתם אומרים את זה.
אגב לגבי:"רק לידיעתך - אני חושבת על דברים אחרים שאנשים עושים - שתורתם עלובה ובזויה בגלל זה".- יש ויש גם בציבור שלנו דברים כאלה אך גם יש בציבור שלכם ואני מבינה על מה את מדברת אבל גם דברים מסוימים שיש אנשים (לא אמרתי כולם) בציבור שלכם שאומרים וחושבים תורתם עלובה ובזויה ואני חושבת שלחשוב שכל מי שהוא לא אתם הוא רשע או להתעלם מדברים כי מפחדים מכך שזה יוריד אתכם רוחנית כאשר מדובר על דברים שיש בהם חשיבות (כגון לימודי ליבה, שאדם יפרנס את עצמו וכד' ראי ברמב"ם ובמקורות אחרים כמו שכתבתי לעיל ועוד) זה עלול להפוך את התורה לעלובה ובזויה. וחוץ מזה יש גם דבר שנקרא הקב"ה לא רק התורה ולפעמים יש דברים שצריך לעשות גם אם פורמלית לא מצווים בזה בגלל שזה רוח הדברים ושזה דבר טוב וכן להיפך יש דברים שלא ראוי לעשות גם אם לא מוצאים ממש פסק כזה.. וכאכפת לך מכבוד שמיים ומכך שה' רוצה שנכבוש את א"י ושיהיה שלטון יהודי ושתהיה גאולה אז אתה פועל למען זה גם אם אי אפשר להוכיח ממש שזה חובה (על אף במקרה זה ברור שכן... הרמב"ן סופר את מצוות א"י בתור מצווה "והורשתם את הארץ וישבתם בה" כלומר צריך גם ששלטון יהודי יכבוש ואז היהודים ישלטו בא"י שזה מדינה וצבא וגם לשבת בה שזה יכול להיות גם ליחידים).
מותר לחלוק אבל אל תחשבי שאתם צדיקי יסוד עולם ואנחנו טועים ורשעים. הסברתי לך כרגע למה אני חושבת שזה מה שצריך ואת הסברת לי למה את חושבת שמה שצריך וכלם מקווים לרצון שמייא. שנזכה לא לטעות ולבחור רק בטוב (ואני מקווה שבה שאנו בוחרים זה הטוב , אנחנו מנסים להבין אנחנו עלולים לטעות וגם אתם עלולים לטעות .. ככה זה יש מקורות שונים ויש וויכוחים אם לא היה צריך להיות מחלוקות אז היתה לנו תורה שמנוסחת בחוקים שלא ניתן להבין לשני פנים אך כנראה שיש ענין במחלוקת ובבירור הענין מכל צדדיו וכן שבעים פנים לתורה ובזמן שאין סנהדרין אין פסיקה אחידה.. ולכן כל אחד עושה כפי שמתברר לו (או לרב שלו...) מעיון במקורות. בעז"ה נעשה ונצליח -נתקדם בעבודת ה' ונקדש שם שמיים ברבים.
ושוב בבקשה תאמיני שאנו כמוכם לא מקדשים דבר לא מתוקף התורה... ואנו כמוכם רוצים לקיים רצון אבינו שבשמיים, להקפיד על קלה כבחמורה במצוותיו החשובות ולפאר ולהגדיל את שמו בעולם. שנצליח לעשות נחת רוח (לשון השאלה כלומר לשון בני אדם כמובן) לקוננו.