הציונות הדתית לפני גול עצמי?חיה וקיימת

בבירתינו הקדושה והנצחית  ירושלים תבנה ותיכונן במהרה בימינו יתקיימו בחירות בעתיד הקרוב בעזר ה' יתברך שמו לעד.

המתמודדים הראשים:

בעל כיפה סרוגה וחסר כיפה

וקרה נס ותמך בעל הכיפה השחורה בבעל הכיפה הסרוגה אך אז החליטו בעלי הכיפות הסרוגות כי מוטב לבחור בחסר הכיפה,

וזאת למה? משום שנאתם העזה לבעל הכיפה השחורה ומשום אהדתם לחסר הכיפה.

זה לא מוזר? חסר הכיפה מתכנן לפתוח מתחמי קולנוע בשבת, שם עצי אשוח בלב הבירה,מפר את הסטטוס קוו בלי רחמים ועוד כהנה וכהנה.

מישו יכול לעזור לעזור לי להבין את הלך מחשבתם?

למי את מתכוונת כשאת אומרת "בעלי הכיפות הסרוגות"?דוסית גאה!

פוליטית-מפלגת הבית היהודי תומכת בדוב קלמנוביץ, לא בברקת.

וזה לא נראה לי ש"משום שנאתם העזה לבעל הכיפה השחורה ומשום אהדתם לחסר הכיפה", אלא פשוט בגלל שהם חוששים מהעובדה שדרעי תומך בו. (אם זה נכון או לא זה כבר שאלה אחרת..)

לציבור הדתי לאומיחיה וקיימת

התכוונתי להגיד שמגוחך להאשים כל חובש כיפה באשר הואדוסית גאה!

בתמיכה בניר ברקת...

הסבר:מרדכי
בס"ד

יש ראש עיר (שאליו מתמודדים ברקת, ליאון ופפה) ויש את הרשמיות (רשמית קו התפר של אריה קינג, הבית היהודי שעדיין מחכים להכרעת בית המשפט האם אורלב עומד בראשה או קלמנוביץ, רשמית מרץ-העבודה ועוד).

דוסית אמיתית התכוונה לראשי העיר שם יש את הקרב בין ברקת (ללא הכיפה) לבין לאון (שנתמך כלשונה ע"י הכיפה השחורה - דרעי).

אורבך הביע תמיכה בברקת "מועמד טיבעי" כלשונו אך אני לא יודע האם זאת דעת שאר המפלגה ודעת הרשימה.

גם ברקת וגם לאון נלחמים עכשיו על התמיכה של הדתיים, חובשי הכיפות הסרוגות, אם זה ע"י פניה לרבנים ואם זה ע"י ההיסטוריה של כל אחד מהם.
דרעי לא בהכרח תומך בליאון.חיה וקיימת

תאר לעצמך שלפולינסקי מודיע על התמודדות, בי יתמוך דרעי? ברור בלפולינסקי.

על פי הסקר כאן באתר הרב תומכים בברקת, וזה עצוב- לדעתי.

שים לב לקמפיין שמתפרסם באתר הזה ובחוצות ירושלים, למה לא לתמוך בליאון? בגלל דרעי.

ודי ברור שזה מיועד יותר מכל לדת"לים וזה עובד , כנראה.

כמדומני שדרעי תומך בליאון באופן גלוי ורשמייזהר

ולכן הקמפיין הטיפשי הזה.

וזאת מניין לך? דרעי חוזר ואומר שהוא עדיין לא הגיעחיה וקיימת

למסקנה סופית, והוא לא יאמר במי הוא תומך לפני שתהיה הרשימה הסופית.

ונניח שהוא כן תומך, אז מה? עדיף ראש עיר שמדרדר את העיר מבחינה דתית העיקר שהוא לא נתמך ע"י דרעי?

תמיכתו של דרעי לא אמורה לשנות כאן משהו, בדיוק כמו שתמיכתם של הליכוד בתינו לא משנה.

רק חשוב לציין דבר אחד חשוב -מרדכי
בס"ד

לאון בסופו של דבר רץ מטעם הליכוד-ביתנו והם גם אלה שמפרסמים אותו.

אני לא יודע עד כמה ליאון מושפע מדרעי (אם בכלל) רק חשוב לדעתי לזכור את הפרט הזה.
הרבנות הראשית והבית היהודי מלמדים דבר אחדמושיקו

שיכולים להיות אנשים עם כיפות שחורות ועם כיפות סרוגות באותו רמת יראת שמים

ראש עיר סמי-חרדי זה גול עצמי לציונותצדוק השמן

עם כל הכבוד לעובדה שהחרדים הם יהודים יראי שמיים והשליח שלהם לעיריית ירושלים מוחזק ליהודי יר"ש.

עם כל הכבוד לחובשי הכיפות השחורות, הסרוגות והשקופות - הציונות עומדת פה על הכף.

ההבדל בין חובש הכיפה הסרוגה לחסר הכיפה, הוא שהראשון התחייב לקדם את האינטרסים של הציבור החרדי בירושלים, כולל אלו שבאים על חשבון ערכים שהוא לכאורה אמור להאמין בהם כחובש כיפה סרוגה. השני לעומתו, הודיע באופן חד משמעי שהוא ידאג לציבור החרדי אך לא על חשבון ציבורים אחרים וגם לא יקבל מימנו תכתיבים.

לדאבון הלב, ירושלים היא אחד המקומות שבהם הציונות והחרדיות מתנגשות זו בזו ולכן חובשי כיפות המאמינים בצדקת הציונות, מתבקשים לבחור ראש עיר ומועצת עיר ציונית.

אז זהו, זה לא ככה. לאון לא בדיוק מתכוון לדאוגחיה וקיימת

לאינטרסים חרדיים, מלבד זה מי אמר זה יבוא על חשבון ערכים ציוניים? ברקת מעולם לא דאג ולא ידאג לציבור החרדי וכנ"ל על ירושלים.

ברקת הוא לא ציוני גדול במיוחד, לא ראינו את זה במהלך הקדנציה הנוכחית, ירושלים לא נהיתה יהודית יותר בשנים האחרונות אלא נסוגה אחור.

איפה הציונות החרדיות התנגשו זו בזו לאחרונה? אני עדיין חושבת שרב השותף בין החרדים לדת"לים.

אגב, לו היה לאון באמת מבטיח לדאוג לאינטרסים חרדים היינו רואים התגייסות חרדית למענו, כרגע העיתונות החרדית לא מתלהבת במיוחד כנ"ל האתרים שחופרים 20 שנה אחורה כדי למצוא איזה התבטאות שלו נגד החרדים.

איפה הציונות והחרדיות מתנגשות? בירושלים!צדוק השמן

כדי להבין את ההתנגשות בין ההשקפות, כדאי לך לקרוא את "מדינת היהודים" של הרצל ובעיקר את ההתייחסות שלו לירושלים.

נתחיל בערכים הכלליים:

לפי ההשקפה החרדית, כל החשיבות של ירושלים נובעת מהקדושה הקדמונית השורה עליה מהתקופה שבית המקדש היה קיים. מאז ועד היום לא נוסף לעיר שום עניין אחר. החשיבות הפוליטית והמדינית שהייתה לירושלים בימי קדם, בכלל לא רלוונטית לימינו. השיוך של ירושלים לכלל ישראל הוא בכלל לא ברור, כי עצם ההגדרה של "עם ישראל" שנויה במחלוקת. לכן גם העובדה שירושלים היא בירת המדינה ונחשבת גם לבירת העם היהודי, היא חסרת משמעות מבחינתם. לפי התפיסה החרדית את גבעת הממשלה ביחד עם בית רוה"מ ובית הנשיא אפשר וגם רצוי להעביר לאזור התעשייה של נתב"ג.   

מכיוון שמהמשמעות המודרנית של העיר היא שולית, אז אין בעיה אם ירושלים היא עיר פריפריה מוזנחת ולא הלב המדיני, הכלכלי והתרבותי של המדינה.  ממילא  כל עניינה של העיר גם בימינו הם בתי הכנסת, בתי המדרשות ואלה שמאכלסים אותם. שאר המוסדות שאינם כלולים בהגדרה הזו כשרים בדיעבד במקרה הטוב או טמאים ומשוקצים במקרה הפחות טוב.

לירושלים אין צורך מהותי במוסדות פיננסיים או תרבותיים ובכלל, כל השקעה בתשתיות ותעסוקה מבורכת בתנאי שהיא תורמת לצביון החרדי של העיר.

מאז שחרב בית המקדש אבד היופי הגשמי של ירושלים והכיעור נגזר עליה עד שיבנה בית המקדש השלישי במהרה. לכן כל התכנון של פני העיר באופן שיראה יפה ומכובד כיאה לעיר שמכבדת את עצמה הוא חסר ערך ממשי. התכנון והבנייה צריכים להיות לפי המפרט הבסיסי ביותר.

לעומת זאת, לפי התפיסה הציונית העבר של ירושלים לבדו ביחד עם השכינה השורה אליה לא מספיקים כדי להפוך אותה לבירת ההתחדשות של עם ישראל בארצו. המעמד של ירושלים בהווה ובעתיד הוא מאד תלוי בחיבור של עמ"י לעיר.

כדי לחבר את עמ"י ובכלל זה את הירושלמים עצמם לעיר, צריך עיר בירה אמיתית ולא עיר חרבה ובזויה.

זה אומר תכנון ובנייה שהולמים עיר בירה. זה אומר עידוד של עסקים גדולים לשבת בעיר, של מפעלים ושל מרכזי מסחר. מצד שני, צריך אוכלוסייה שתמלא אותם ובשביל זה צריך לשמר ולטפח אותה עם איכות חיים טובה. זה שהאוויר יבש לא אומר שגם החיים הכלליים צריכים להיות יבשים. בגלל החשיבות של ירושלים, צריך לעודד את העם לבקר ולעבור בה וזה אומר להנגיש אותה גם למי שלא מחפש את השטיבל.

זה אומר גם לנסות ולשפר את החיבור של ירושלים גם ליהודים עם קשר רופף ליהדות, במקום לרדוף אותם.

5.     

6.     

7. 

בשם מי אתה כותב שזו ההשקפה החרדית?חיה וקיימת

יש לך טעות מוחלטת בהבנת התפיסה החרדית,

ההשקפה החרדית בהחלט טוענת שירושלים קדושה משום היותה עיר המקדש, דווקא לכן, בגלל הצפיה ל"בכל יום שיבוא" חובה על ירושלים להיות היפה בתבל ובכלל זה התכנון והבניה של העיר חייבים להיות יפים כי הרי לא יתכן שיצטרכו להחריב את רמת שלמה והר נוף כשיבנה בית המקדש.

כל מה שכתבת על ההשקפה הציונית תקף לחלוטין לגבי ההשקפה החרדי.

בקשר לשורה האחרונה, מלבד נשות הכותל ההזויות לא מצאתי עוד מקרה שבו הציבור החרדי רדף את שאינו חרדי בעניני ירושלים.

אני כותב את זה אחרי בירור ארוךצדוק השמן

אם כבר הטעות היא כנראה אצלך. אני ממליץ לך לברר את זה עם רב חרדי, כי מה שכתבת סותר אמירות של רבנים חרדים רבים.  זה לא סותר רק אמירות, זה אפילו סותר את המציאות האורבנית של ירושלים ובפרט בשכונות החרדיות.

אלה שתכננו את רמת שלמה והר נוף כנראה חשבו על "יופי" במונחים של "בוהאוס" ופחות במונחים של עיר יפה באמת ואולי בגלל שזה נחשב מבחינתם ללוקסוס במצב הנתון.

נשות הכותל הן הצעקה האחרונה, אבל חוץ מהן יש עוד קבוצות של יהודים שאוהבים את ירושלים, גם אם קשה מאד להסכים איתם על דברים אחרים.

א. אני חרדית וזו הדעה ברחוב החרדי.חיה וקיימת

ב. איזה רבנים? תן שמות. (האדמו"ר מסאטמר?)

ג. מה לא יפה בהר נוף? לא הבנתי בכלל על מה אתה מדבר. כשאומרים יופי לא מתכוונים שהעיר תראה כמו לובי של מלון.

ד. איזה אנשים?

מהרי"ל דיסקין והגרי"ז למשלצדוק השמן

ומאז זה עובר מדור לדור בישיבות החרדיות. כיום יש לנו את הרב ישראל אייכלר שהשמיע ומשמיע התבטאויות ברוח זו.

הם ותלמידיהם תקפו כל דבר שסימל דריסת רגל ציונית בירושלים - מהאוניברסיטה העברית ועד להיכל שלמה. הם בוודאי לא התנגדו לבנייה ופיתוח של ירושלים אם זה לצורך דיור לעוד משפחות חרדיות, אבל לצרכים אחרים כן.  כמו שכתבת: ירושלים לא צריכה להראות יפה כמו לובי של מלון. זו בדיוק הנקודה, כי זו השאיפה של היהודים הציונים. עובדה שהחרדים תיעבו את טדי קולק ז"ל והתנגדו לפרויקטים שלו.

אגב, בישראל "בוהאוס" זה כינוי לאדריכלות פשוטה ויעילה, בעיקר לבתי דירות. והקבוצות האחרות הן של יהודים מהזרם הקונסרבטיבי ומשכונת פת.

כנגדם אני יכולה להביא שמות של רבנים שחושבים ההפך.חיה וקיימת

הרב שך אמר לשים דגל ביום העצמאות ועד היום תולים בישיבת פונוביז' הרב עובדיה יוסף ידוע בדעתו על ישוב הארץ.

התעוב לקולק לא נבע בגלל שטיפח את העיר וזה טיפשות גמורה לטעון שמתעבים בנ"א בגלל שדאג למקום מטופח.

קולק עשה הרבה צרות לחרדים ולדתיים

מממהההה???דוסית גאה!

הרב שך?? חח.. חביבתי, את מתבלבלת עם הרב כהנמן!!!

אין מצב שבעולם שהרב שך אמר לתלות דגל ישראל......

צודקת, טעיתי- הרב כהנמן.חיה וקיימת

אגב, גם הרב יששכר מאיר זצ"ל הורה כך.

^זו בדיוק הטרימינולוגיה שלהם.יזהר

על זה הם שיחקו בבחירות לראשות העיריה לפני 5 שנים, ומדי פעם זה עולה. ה'ציונות' כחזות הכל. לא משנה שהחילונים כבר לא כל כך ציוניים. לא משנה שיש לנו יהדות ואמונה ושבת ותורה ומצות וי"ג עיקרים והם כופרים בכל. העיקר שכולנו לא חרדים ר"ל.

בבחירות הללו הם קצת בבעיה. המתמודד ממול אינו חרדי אלא דתי לאומי לא עלינו. אז מה עושים? מסבירים לכולם שבעצם הוא רק בובה של חרדי.

סלח לי, אבל מה הופך את ברקת ליותר ציוני מליאון?מרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך ז' בתשרי תשע"ד 11:14
בס"ד

כמו כן לפי הידוע לי עד עכשיו ליאון היה עוזר של ברקת וברקת לא היה לוקח עוזר ואף משבח אותו אם הם לא מסכימים ואין להם את אותה הדרך (וזה לא פעם הראשונה שהסגן מתמודד מול ראש העיר. בחירות קודמות זה היה בבאר שבע והסגן ניצח).
פשוט מאוד..משום שבעל הכיפה השחורה הואבחורצ'יק
אני חושב שאת צודקת אבל הם אומרים שברקת ישמור עלי"ל

ירושלים שלימה ודרעי לא

מי אמר שדרעי לא? אתה חושב שדרעי בעד חלוקת ירושלים?חיה וקיימת

אם דרעי באמת היה שמלאני כמו שאתם עושים אותו התקשורת היתה מחבקת אותו בדיוק כמו שהיא מחבקת כל חתיכת שמאלן שלא מבין כלום מהחיים שלו.

לא מחבקים אותו בגלל שהוא חרדידתי לאומי

התקשורת מעדיפה שמאלנים על טהרת הגזע האשכנזי חילוני ועדיף צפון תל אביבי.

נניח שהוא שמאלני, צריך להיות שמלאני ברמת על כדיחיה וקיימת

להסכים לחלק את ירושלים, לידעתך, לבני היתה יכולה להיות ר"מ אם ש"ס היתה מוכנה לשמוע על חלוקת ירושלים.

נכון, זה היה בדורו של ישי אבל עדיין המילה האחרונה היא של הרב עובדיה.

נו? ועדיף ראש עיר חילוני גמור מאשר דתי שאולי ילך אחרי דרעי? הוא הרי נתמך במוצהר ע"י הליכוד ביתנו שהם ימנים, אז מי יקבע יותר? שתי מפלגות ימניות או מפלגה אחת ימנית עם יו"ר, שעל פי דעתך שמלאני?

דרעי שמאלני זה עובדה.דתי לאומי

"עם ישראל הסתדר אלפיים שנה בלי מאחז כזה או אחר" 

מי שתמך באוסלו לא יכול להיקרא לא שמאלני.. אבל עזבי- זה ממש לא הנושא העיקרי בבחירות לירושלים. שיהיה שמאלני.. 

סוף סוך מישו קלט את זה, זה נשמע כאילו דרעי בעצמוחיה וקיימת

מתמודד.

דרעי יהיה בעד חלוקת ירושלים אם זה יתן לו עוד כסףי"לאחרונה

לישיבה!!!  התקשורת לא מחבקת אותו כי הוא חרדי אבל הוא שמאלני

יש לך טעות בהשתלשלות האירועים.דתי לאומי

זה לא ש"קרה נס ותמך בעל הכיפה השחורה בבעל הכיפה הסרוגה"

אלא שליברמן והמורשע בעל הכיפה השחורה, סגרו דיל, ושלפו את בעל הכיפה הסרוגה מגבעתיים, הוא לא רץ מעצמו.

אז אם זה דרעי-ליברמן עם כיפה סרוגה, אני מעדיף ברקת. דבר אחר: אני חושש מאוד מהיום שבו בירתנו תהפוך לעיר שרובה חרדית-דתית-ערבית. אחר כך שיחלקו את ירושלים ולאף אחד במדינה לא יהיה אכפת, שלא יתפלאו. וחוץ מזה אני רואה ערך בזה שגם הציבור החילוני יישאר מחובר לירושלים- מה שבמידה רבה ישאיר אותו מחובר למסורת. אם ירושלים תהיה עיר דתית- חרדית (וערבים), אז יינתק הקשר בין חלק נכבד וגדול מעמ"י, לעיר חיינו.

השאלה לאיזה כיוון דרעי ימשוך ולאיזה ברקת ימשוך.

ליברמן? ערבים? זה ההפך לגמרי.חיה וקיימת

העניין הוא שחוץ מידידות בין דרעי לליאון אין לדרעי שום קשר לבחירות והוא בכלל לא הודיע במי ש"ס תומכת, כמו שכתבתי כבר אם יהיה מתמודד חרדי הוא יתמוך בחרדי ולא בליאון, הוא תומך בליאון כי הוא דתי, זה הכל.

אנחנו צריכים ר"ע שישמור על צביונה היהודי של ירושלים, ברקת לא שמר!!!!!!!!!

למה אם ליאון יהיה ר"ע החילונים יהיו פחות מחוברים לירושלים? אם ברקת יהיה ר"ע החרדים ילדו פחות? לא הבנתי ת'רעיון.

לפי מה שכתבת אתה צריך לתמוך במרץ לא בברקת.

ו

דרעי מריץ את ליאון ודואג שכל החרדים יתמכו בודתי לאומי

קשרי ידידות.. יס מן.. תמימה או עובדת על עצמך?

אין לי עניין בראש עיר חילוני דווקא. אם יהיה ראש עיר חרדי או דתי ובאמת יכול להיות כזה שיפעל לכך שירושלים תישאר של כל עם ישראל, שידאג להביא לעיר תושבים צעירים מבחוץ ולדאוג למי שכבר שם. זה לא אומר שאני רוצה ראש עיר שיפעל "למען" חילול שבת. או לצביון חילוני. לא-אני לא רוצה את הצביון של תל אביב בירושלים. צריך לשמור על איזון בריא שירושלים תישאר מחד גיסא עיר שמחוברת היטב למסורת לתורה ולשורשים ומאידך גיסא תהיה כלל ישראלית ולא סקטוריאלית (לא חרדית ולא דתית לאומית). 

"הוא תומך בליאון כי הוא דתי.זה הכל."? באמת???בחורצ'יק

המילה "שלפו" כלל לא מדויקתמרדכי
בס"ד

ליאון עד עכשיו היה סגנו (או סוג סגן של ברקת)
הוא היה יו"ר הרשות לפיתוח ירושליםיער"ב שיחי

לא סגן ולא חצי סגן..

זה נראה שאתה בטוח בזה במאה אחוז, איך?מרדכי

בס"ד

מתוך גלי צה"ל:

משה ליאון, אחד משני המועמדים הבולטים לראשות עיריית ירושלים מבהיר: "הטענה שאני איש של ליברמן ודרעי היא קשקוש". לדבריו, לחברי הכנסת אריה דרעי ואביגדור ליברמן יש חלק בהחלטתו לרוץ לראשות העירייה, אבל הם לא היו הראשונים שפנו אליו בנושא. "ליברמן ודרעי דיברו איתי, אבל מי שדיבר איתי ראשון זה סניף הליכוד בירושלים", אמר ליאון בראיון מיוחד לתוכניתנו "נכון להבוקר" עם עמית סגל, "בהחלט, גם דרעי שכנע אותי לרוץ, אבל כמו כן, יש הרבה המפלגות ואנשים שדיברו איתי על הנושא".

(מקור)

אז נכון שדרעי שכנע אותו, אך לדבריו, היו שפנו אליו לפני כן (סניף הליכוד) כך שאין לי מושג איך אתה כותב את הדברים בכזאת וודאות מוחלטת.

לגבי מה שכתבת על חלוקת ירושלים:

דווקא יותר סביר, כמו שכתב בעבר איש השמאל יוסי ביילין באתר מאקו, שברקת הבין שיש לחלק של ירושלים ואם משהו יעשה את זה אז זה הוא. כך שהטענה הזאת לא בהכרח מכרעת את הכף או משנה את המאזן כלפי ברקת, אלא לכל היותר מדובר בשוויון בין דרעי לברקת בנושא.

אז ביילין אמר, ההוכחות מראות הפוך:יער"ב שיחי

ברקת רוצה לבנות שכונה במזרח ירושלים:

http://news.walla.co.il/?w=/2680/2543764

http://www.haaretz.co.il/news/politics/1.1355648

ברקת מתנגד לכל מו"מ על חלוקת ירושלים:

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3506479,00.html

הדבר שכולכם מזדעזעים ממנו היא העובדה שברקת רוצה להשתחרר מוניציפלית משני מחנות פליטים בצפון העיר שבלאו הכי בנויים מחוץ לגדר כך שיותר כסף יזרום לתוך העיר:

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/230664

שים לב שכתבתי את דברי יום לפני פרסום הכתבה.חיה וקיימת

זה פורסם רק בכיכר? לא יודעת למה אבל הם התגייסו שם לטובת ברקת, לפני כמה ימים הם העלו שם באוב מילים שליאון אמר לפני שנתיים נגד החרדים.

אני חושבת שמה שהוא אומר עכשיו לא תקף לחלוטין, זה ערב בחירות הוא רוצה לקרוץ לדתיים.

עד עכשיו הוא כן תמך בפיחת המתחם בשבת, לפחות עפ"י הידוע לי.

הידוע לך?!יער"ב שיחי

אז אני אכתוב שטויות ממה "שידוע לי" [הוצאת שם רע לכל דבר ועניין"]?!

מה אכפת לי משמועות ששמעת?! תראי הוכחות מהעבר שהוא תומך בפתיחת הקולנוע בשבת ואז תכתבי את דעתך אבל סתם ככה לזרוק פצצה משמועות ששמעת זה לא מעשה ראוי!

זה כתוב גם בynet

בזמנו זה התפרסם הרבה בעיתונות החרדית, לא ברור ליחיה וקיימת
עבר עריכה על ידי שלומי20104 בתאריך ח' בתשרי תשע"ד 13:44

אני רוצה לראות שחור על גבי לבן.. לא "בזמנו"יער"ב שיחי

ולא "נעליים",

א. טכנית לברקת יש שלוש בנות אז אני לא יכול להיות הבן שלו, ב. אני מתעצבן על המוסר המעוות שיש לכמה אנשים פה שכשמהמטרה מקדשת את האמצעים והופכת את כולם לכשרים.

וחשבתי שאסור לרדת לפסים אישיים על גבי הפורום, מנהלים יקרים לתשומת ליבכם. את היחס המחפיר שאני קיבלתי אני רוצה לכולם יקבלו.

מתנצלת! תיקנו את זה. רק שלא הבנתי על מה אתה מתעצבןחיה וקיימת

אתה חושב ככה אני אחרת, ואז מה? לא הבנתי למה אתה בכריזה.

כיכר השבת נקנו על ידי YNET וידוע מה היחס שלהם לדת.המדינאי
עבר עריכה על ידי המדינאי בתאריך ח' בתשרי תשע"ד 08:37
עבר עריכה על ידי המדינאי בתאריך ח' בתשרי תשע"ד 08:36
עבר עריכה על ידי המדינאי בתאריך ח' בתשרי תשע"ד 08:35

http://www.forum.ladaat.info/archive.php?f=1&t=282

וככאלו הם סוכנים של....

יש עוד כמה כתבות שהם משבחים גם את לפיד (מקטינים את רשעותו), שהוא רצה לאשר עמותות חרדיות, אבל האשמה היא של הח"כ החרדיים שלא נתנו לו מספיק כבוד.

עדיין לא הבנתי מה זה משנה באיזה עיתון זה יתפרסם...יער"ב שיחי
זה משנה מ-א-ד!!דוסית גאה!

יש מלא אינטרסים בעולם הזה...

זה אומר שזה בהכרח שקר?!יער"ב שיחי
מה הסיפור הזה על סיורים בתוך כפרים ערבים????סיעתא דשמייא1

גם אני לא מבין איך ישראלים עושים סיורים בארץ ישראלאיתן גיל

שיקנו לעצמם סירות, ויתחילו לשייט בין חיפה ללרנקה.

ולפטריוטים אמיתיים מומלץ להקיף את אפריקה ולהתקרב עד כמעט חופי אוסטרליה

אתה עושה מהעניין צחוק? אנחנו לא….סיעתא דשמייא1

בתקופת טרום מדינה. על הערבים זה לא עושה רושם כמו פעם. יש דרכים אחרותלחשבאת ארץ ישראל.

מרגל שכמוך באמת מעדיף את סיר הבשר בגלותהסטורי

על נוכחות של יהודים בארץ ישראל

כן בטח…סיעתא דשמייא1

… אתה מאוד מתפעל ממה שסמוטריץ עושה ביהודה ושומרו. אתה פשות חושב שזה יאייד את הערבים שחיים שמה. תבעירו אש ואחר כך תגלגלו עיניים ותבכו שיש אינטיפדה, קורבנות ורעש גדול בעולם. יש דרכים אחרות לישב את ארץ ישראל.

כשיעקב אבינו התכונן למפגש עם אחיו עישב הוא הלך בשלשה דרכים: התכונן למלחמה, שלח מתנות, והתפלל. הרב קוק מלמד אותנו שזאת הדרך להצלחה . לדגול רק בדרך אחת זה מביא רק לכשלון.

לא זה מה שיאדה את הערבים, למרות שזה ראויהסטורי

במקביל הממשלה הבאה תצטרך תוכנית לעודד את הערבים להגר. מניח שבאוסטרליה הנאורה ישמחו לעזור להם להתיישב במקום בלי יהודים ברברים שכמותנו.

מספיק לפזר פנטזיות. עדין אני שואל…סיעתא דשמייא1

מה התכלית בסיורים בתוך כפרים ערבים?

אם אין תשובה אז כנראה אין תכלית….סיעתא דשמייא1

… ושני קורבנות וכמה פצועים הלכו ככה סתם ללא תכלית.

או שלא כולם שורצים בפורום כל הזמן...הסטורי

ברור שיורד נמושה כמוך לא מבין מה התכלית להיות בארץ ישראל, יכלנו כולנו להשאר בגלות כמוך ואז היו רוצחים אותנו בלי תכלית.

מי שמצדיק רצח של יהודים, כי הם נמצאים בארץ ישראל, באמת עבר צד על מלא...

תמשיכו לסלף. כאשר שורפים…סיעתא דשמייא1

… מכוניות של ערבים בכפרים בבקעת הירדן אז מסכנים אותי אישית בביקורי בארץ כאשר אני נוסע על כביש 90 מבית שאן לכותל המערבי!!!!!.

אז לכן אני רוצה לדעת מה התכלית אזאם אין לכם תשובה כנראה שאין תכלית, יש רק השמצות וגלגול עיניים.

תמשיך להעליל עלילות דם...הסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ב באב תשפ"ו 18:28

אף אחד לא מסכן אותך.

להפך - כביש הבקעה (כמו כבישים רבים ברחבי יהודה ושומרון) הרבה יותר בטוח היום מלפני שנה וק"ו מלפני חמש שנים - בזכות חוות רבות ורועי צאן יהודים שתופסים את המרחב ומרחיקים את המחבלים מהכביש. תבדוק מספרי הרוגים/פצועים מהמפלצות הערביות ביו"ש השנה מול שנים קודמות - תראה שככל שאנחנו שולטים וחופשיים במרחב, הטרור יורד.

הערבים מצד עצמם, רוצחים יהודים תמיד, עם תירוצים שאוטו-אנטישמים כמוך קונים ובלעדיהם. עם זה שנמצאים במרחבי השומרון ובלי, עם זה שאנשים מבארי קונים להם ממתקים ומסיעים אותם בהתנדבות ובלי - לרצון ולמאמצים שלהם לרצוח, ממש לא משנה מה נעשה.

ליכולת שלהם - משנה בהחלט. העובדה שנקודת החיכוך עברה מהכבישים הראשיים ומהישובים עצמם, לגבול השטח שהפולשים הערבים מחזיקים - אומרת שהתקדמנו הרבה באחיזה בשטח.

תן מקומות מדויקים, כדי שנבין בדיוק איפה הם מסייריםאיתן גיל

אם הם מסיירים בכפרים ערבים בכווית או בדלתא של הנילוס, ולא הזמינו אותנו להצטרף, אז זה באמת לא בסדר.

מה התכלית???? אולי תענה? אנשים נהרגו בגלל זהסיעתא דשמייא1

אנשים נהרגו רק כי ערבים רוצחים יהודים מעצםפ.א.

היותם יהודים

לא בגלל שום סיבה מיוחדת.

זה גם קורה בכל פעם שמזדמן לערבי עם אמצעי חבלה ונשק לפגוע ביהודים, מבלי שיהודים נכנסים לכפרים בשומרון.

להרחיק עדותך זה ממש לא תשובה…סיעתא דשמייא1

… אני מתעקש לדעת מה התכלית במקרה הזה של סיור בכפר ערבי כאילו אנחנו מדינה שבדרך שמנסה להפחיד ערבים וגורמת להם לנטוש כפרים שלמים.

מוסלמים רוצים להרוג יהודים גם בבונדי ביץ.

את התשובות לשאלה ספציפית זו צריך לשאול אתפ.א.

האחראיים לסיור

לא כאן בבפורום

רק שצריך גם לזכור שגם ב-48' הערבים בלוד וברמלה וביפו ובצפת ובמג'דל ( אשקלון) פתחו באש על יהודים ששנסעו או הלכו בקרבתם.

אם מכל מקום בו הערבים פוגעים בנו נפסיק להגיע, אפשר לסיים בזה את חיינו כאן

זה לא כפר ערבי, זו ארץ ישראלהסטורי

נכון. אבל מה התכלית??סיעתא דשמייא1

1. ללמוד את השטח, עם כל המעלות הנספחות.פתית שלגאחרונה
  1. לנרמל את השהות שלנו מחוץ לגדרות. מולנו ומול האויב.

2. להשליט יותר תחושת ביטחון במרחב.

וכל זה בלי שהם נכנסו לכפר בכלל. כמו שאפשר לראות בסרטונים.

אגב, לאחרונה היה איזה נער יקר מהשומרון שיצא בפרויקט מיוחד לתקוע אלפי דגלים לאורך הכבישים ביו"ש. כ"כ הרבה אנשים תמכו ועזרו וחיזקו והתחזקו, מתוך יו"ש ומבחוץ.

מצד שני אם ח"ו היה מתרחש אירוע טראגי בפאתי אחד הכפרים גם הוא היה הופך בן רגע בעיני ההמון מגיבור לאשם.

בנוסף, היום יש מאות אלפי דונמים שאפשר לטייל בהם בזכות אנשים מיוחדים שהלכו לפני המחנה ופרצו את הדרך. מעיינות, מצפים, נחלים וכו'.

אני חושב שצריך להיות מעט יותר ישרים ולקבוע מה לגיטימי וחשוב ומה להיפך, בלי קשר לאירועים טראגיים.

גם בשטח הזה בעז"ה בקרוב יהיה אפשר ללכת בבטחה עם המשפחה.

ד' אמות בארץ ישראלרקאני

מה הסיפור הזה על שקרים?נקדימון

מה הסיפור הזהרקאני

על חטיפת נשק ורצח???

השאלה האמיתית היאפתית שלג

למה להתייחס לאויב שרוצה להשמיד אותנו כאל מעין תופעת טבע מובנית שצריך להתאים את עצמנו לחיות לצידה

ואחר כך עוד מתלוננים שחסרים לוחמיםכְּקֶדֶם

מי ירצה להתגייס לצבא כזה אומלל

מרחק 2 מטר מהמחבלים ופוחדים לירות כי יכנסו לכלא

צריך להיות מאוד מאוד טיפשקפיץ

ומעוור לחלוטין מאג'נדה

כדי להאמין שהם לא ירו כי "הוראות פתיחה באש" או שקר אחר שתנסה למכור כאן

מעדיף להיות מאד מאד טיפשכְּקֶדֶם

מאשר שמאלן כמוך.

מעניין אותי למה את חושבת שהם לא ירו?פתית שלג

אני בטוח שהם לא נצמדו לפרוטוקול. אבל במידה רבה או עיקרית זה מגיע מהוראות הפתיחה באש.

מידת איום שלא משחקת עליהם ממש.

-אבל הם יירו באוויר!!

-מה אכפת לך שהם יירו באוויר, מה אתה ציפור?

עדיף לכתוב לגופם של דברים ולא לגופם של כותביםהסטורי

במיוחד כשהפוסל...

כל מי ש(כנאאה בניגוד אליך) מודע למציאות,

כל מי שיודע שרבש"ץ יצהר הודח כי הוא "מדי התקפי" (כלומר ירה באויר בסיטואציה דומה), כל מי שמכיר לוחמי הגמ"ר שהודחו,

כל מי ששמע שרבש"צים רבים בגזרה קיבלו שיחות נזיפה, שמילואמניקים קיבלו תדרוכים ארוכים על הגזרה שהתמקדו בסכנה מהיהודים

כל מי שראה את הסרטונים מהאירוע שבו היהודים מותקפים ולא מגיבים באש עד שיש נפגעים - מבין שמשהו רע מאוד עובר על המערכת.

יש כמה 'לא טיפשים', שלא מכירים את הגזרה והמציאות בכלל, אבל כיוון ש'רק מי שמאוד מאוד טיפש' - אז הם מביעים עמדות נחרצות על בסיס 0 הכרות.

אז הוא לא ירה באווירקפיץ

ולא ירה בכלל, ולא הודח, וקיבל לוויה צבאית יפה במקום להיות מודח

כן. נשמעת תוצאה הרבה יותר טובה. אני בטוחה שכולם חושבים ככה

הסרקזים לא ישנה את המציאותהסטורי

כמובן שאם היו יודעים שזה מה שיקרה, אז כל אדם יודע את מה שהביא להקמת 'חוננו' - עדיף עו"ד גרוע מחזן טוב.

אבל, הסיבה שלא החיילים ולא האזרחים שהיו שם, לא ירו לפני הרצח - היא הוראות הפתיחה באש ההזויות והמחירים ששילמו אלו שכן ירו בסיטואציות דומות.

יש שיר מתחילת שנות התשעיםמשה

פול חייל שלי פול

בחור שלי עדין

אם לא תיפול היום

מחר תעמוד לדין

המפקד שלך

משפט ועוד משפט

אליו לא נשלחה

מילת עידוד אחת

הרשו לו להרשות לך

עבור האגו

לירות קליעים של פלסטיק

ולשחק בלגו

למען הטפשים (כי 'חכמים' כמוך לא יאמינו) מעתיקהסטורי

מהערוץ של אלחנן גרונר:

*חייל הגמ"ר שהודח כותב לי:*

"בעיקבות הארועים הכואבים בימים האחרונים אני רוצה לשתף בארוע שקרה לי לפני כשנה בהיותי חייל הגמר בסוסיא.

בזמן סיור בערב שבת אני רואה עשן מכיוון אתר סוסיא וקופץ למקום. מתברר שיש כמה מוקדי הצתה ביער אורנים הסמוך כ100 מטר מהבתים של המתישבים במקום.

כשאני מגיע לנקודה חבר'ה מהאתר כבר עובדים על כיבוי ההצתות. במקביל אני שומע עימות וצעקות בעיברית וערבית בלולים הקרובים. אני עולה בקשר מול המפקד שלי ומקבל הוראה לצמצם למקום על מנת להגן על האזרחים שבמקום.

כשאני מגיע אני רואה יהודים תחת מטר של אבנים כאשר הערבים מצמצים לכיוונם. ברגע שכמה ערבים מתקרבים לטווח קצר ממנו אני מבצע נוהל מעצר חשוד שמסתיים בירי באוויר.

ב"ה זה גרם להם להתרחק.

זה מצב מאוד מסוכן שבשניה היה יכול להיגמר בחטיפת נשק ופגיעה בנו.

כאות הערכה על התפעול של הארוע זימנו אותי לחקירת מצ"ח, נעצרתי בכלא צבאי ונשלל ממני הזכות להחזיק נשק ולהגן על הישוב.

זאת הצורת חשיבה שגורמת לאויבינו להרים הראש ולשפוך את דמינו!

שנזכה במהרה לראות בעינינו מלכות דוד בתפארתה ויחד עם מלך המשיח נעשה נקמות גדולות!"

טרלולמשה

מה הקשרקפיץ

מי שחוטפים לו את הנשק צריך לירות

ואם הוא מבלבל במוח על זה שהוא "מפחד" לא צריך להיות לו נשק

הוא יותר פושע שמסכן את הציבור, מ"גיבור" שמגן עליו

ובעיקר, אין לכם מושג מה זה "הוראות פתיחה באש" ומה הפקודות, אם אתה טוען שבאירוע כזה יש קשר אליהן, או שהייתה לו סיבה לפחד ש"יעצרו אותו" (עדיף להיות מת?)

שאר האמירות על שאני לא מכירה את הגזרה והמציאות לא נכונות. טכנית. הן לא נכונות.

אבל אתה יכול להאמין במה שתרצה, ובאירוע הבא לעמוד ולשחק מטקות עם המחבל כי מה אכפת לך, זה לא שאתה יודע מה אמורים לעשות

השאלה היא לא על השלב שחוטפים את הנשקהסטורי

אז כבר מאוחר מידי, צריך לירות הרבה קודם.

אבל כשמי שיורה, מוזמן לחקירות, מוחרם לו הנשק, מודח - חושבים יותר מידי לפני שיורים.

....כְּקֶדֶםאחרונה
עבר עריכה על ידי כְּקֶדֶם בתאריך י"ג באב תשפ"ו 1:31

את כולה

זה ברור שהמצב מטורלל לגמריקורא נלהב לשעבר

אבל צריך להיות עם עמוד שדרה ולעשות את הדבר הנכון גם במחיר שלילת נשק מעצר וכו'.

אתה לא יכול בגלל הוראות מטומטמות לעמוד מול סיטואציה מסוכנת ולא לפעול, ובטח לא לפעול בצורה מסוכנת של פיזור התקהלות פיזית עם גוף הנשק.

---קורא נלהב לשעבר

העברתי את ההודעה למקום

בגלל זה כתבתיקורא נלהב לשעבר

כאן לא פופולארי לומר את זה, וגם זה יכול להתפס - אקטואליה וחדשות

שההוראות 'סירסו' את החשיבה הבריאה וזה אסון

תבדקו באתר של המפלגה ותראו שסיכמו להתעלם מקיומםסביר11

🎪🎪מבחינת פילבר וערוץ 14 מפלגת זהות לא קיימת למרות שהיא עוברת את אחוז החסימה בסקר של מנו גבע ועומדים להצטרף אליה כמה מפורסמים ,אתם תראו

בדקתימרדכי

בס"ד

(הסקר משבוע שעבר. אתמול לא פורסם סקר בגלל תשעה באב)

זה מה שאמרתי:סביר11

גם 14 מהנדסי תודעה לפי מה שנראה שסוכם כפי שכתבתי

אמרת שמבחינתם היא לא קיימתמרדכי

בס"ד

בפועל, הם סוקרים אותה.

פייגלין עבר את בני גנץ!משה

יפה.

אבל זה כמובן לא מספיק.

אגב, הערב ירד ל- 1.3% בסקר של 14מרדכי

מנדט וחצי. כמובן רחוק מלהיכנסמשהאחרונה

לא פופולארי לומר את זה, וגם זה יכול להתפסקורא נלהב לשעבר

ההאשמות הקורבן, אז אומר מראש שזה ממש לא הכוונה אלא להאיר נקודה מסויימת חשובה מאד בעיני.

ברור שמה שבכלל הביא לסיטואציה המטורפת הזאת שמתקהלים עשרות פלסטינים וזורקים אבנים זה ההוראות פתיחה באש.

אבל גם הרבש"צ טעה. בהתקהלות כזאת צריך לפתוח באש לכיוון הרגליים או מרכז מסה או לפחות ירי באוויר אבל בטח לא לבוא להרחיק פיזית עם הנשק.

לצערי זה מראה שאפילו על רבשצ"ים מנוסים ההוראות פתיחה באש משפיעים על החשיבה התת מודעת שלהם ולצערנו זה עולה לנו בדם..

ממש חזרנו לתפיסה שלפני שמחת תורה תשפד!קורא נלהב לשעבר

החשש שמטריד את צה"ל

שום סיור לא גורם להם להחליט לרצוח, הם לא צריכים תירוצים לזה הם גדלים ומתחנכים.

הסיבה היחידה שהם מעזים להרים ראש, זה כי ראש שמתרומם ומאיים לא סופג כדור למצח!! בגלל חוקי פתיחה באש מעוותים להחריד, עוד בהחלט יחזירו אותנו לסיוט של שומר החומות שגם התאפשר מאותה סיבה!

למה שמאלני נאמן בוחר ברשימה שתבטל הסכמי אוסלוhamedinai

מאז הסכמי אוסלו הביטחון שלנו נשחק. ההתנתקות ואסון ה-7.10 הם תולדה ישירה של הדרך הזו, ומהווים אות קלון ובושה מתמדת לשמאל.

ביטול ההסכמים תהיה הזדמנות פז להשתחרר מהחרפה הזו.

לכן, שמאלני אמיתי ונבון בוחר במפלגה בעלת הסיכוי הגבוה ביותר לבטל את אוסלו ולתקן את הנזק.

היה - לא תהיה?מרדכי

בס"ד

עשרים ואחת שנים חלפו מאז אותו הקיץ הנוראי בו מדינת ישראל גירשה מבתיהם אלפי יהודים בגוש קטיף ובצפון השומרון. 21 שנים עברו מאז פונו יישובים, בתים נהרסו, קהילות ובתי כנסת נעקרו, ואת המחיר על כך אנחנו משלמים עד עצם היום הזה. אלא שהשנים שחלפו מאז הוכיחו כי ההתנתקות לא הייתה רק אירוע מדיני וביטחוני דרמטי, אלא גם רעידת אדמה פוליטית ששינתה את מפת הימין הישראלי ואת יחסי הכוחות בתוכו.

עד ההתנתקות הייתה הציונות הדתית מזוהה במידה רבה עם המפד"ל, בעוד האיחוד הלאומי ייצג קו לאומי ניצי יותר. החשש לאחר הגירוש ששרון, ולאחריו אולמרט, ימשיכו בפינוי יישובים נוספים הביא להבנה כי פיצול פוליטי בין מפלגות קרובות אידאולוגית הוא מותרות שהמחנה אינו יכול להרשות לעצמו. כך נולד החיבור בין המפד"ל לאיחוד הלאומי, שהוליד בהמשך את מפלגת הבית היהודי. מתוך המחנה שנאבק נגד הגירוש צמחו בהמשך נפתלי בנט ואיילת שקד, שהצליחו לפנות לקהלים רחבים יותר ולהכניס את עצמן אל לב המיינסטרים הפוליטי. במשך שנים היו מזוהים השניים עם המחנה הלאומי ועם ההתנגדות לעקירת ההתיישבות, אך בהמשך, כידוע, הם בחרו בדרך פוליטית אחרת, שהובילה אותם בסופו של דבר גם להקמת ממשלה עם מפלגות מהשמאל וממפלגה ערבית.

המסלול הזה מספר משהו חשוב על הפוליטיקה הישראלית. ההתנתקות לא רק פיצלה את המפה הפוליטית, אלא גם יצרה דור שלם של אנשי ימין שהפנימו כי כדי להשפיע על מדיניות המדינה לא מספיק להיות צודקים אידאולוגית - צריך גם לנצח בבחירות. מכאן נולדו ניסיונות שונים להרחיב את המחנה הלאומי, לפנות אל המרכז ולבנות גשרים בין הציונות הדתית לבין ציבור חילוני ומסורתי, לצד הברית הפוליטית עם הציבור החרדי שהפכה לאחד מעמודי התווך של הימין לאורך השנים. ברית, שבשנים האחרונות נראתה כמעט מובנת מאליה, ועומדת בשנים האחרונות למבחן משמעותי סביב סוגיית הגיוס, חלוקת הנטל והיחסים בין הציבור החרדי לציונות הדתית והליכוד.

ובתוך כל התהליכים הללו השתנתה גם מפלגת הליכוד עצמה. נתניהו, שהוביל את המפלגה מאז 1996 כמעט ללא תחרות, ראה לאורך השנים דמויות בכירות שנפלטו ממנה או עזבו אותה, בהם נסיכי הליכוד כמו בני בגין, דן מרידור ולימור לבנות, ומנגד קלט אל שורותיה שורה של דמויות חדשות ששינו את פני המפלגה. הליכוד של 2026 אינו הליכוד שלפני ההתנתקות, וגם נתניהו עצמו, שהצביע בהתחלה בעד הגירוש, עבר מסע פוליטי ארוך מאז אותם ימים. המפלגה הפכה למפלגת שלטון רחבה יותר, עם הרחבת ההתיישבות ועם קו לאומי מובהק יותר, אך גם עם יכולת למשוך מצביעים שאינם מגיעים בהכרח מהגרעין האידאולוגי המקורי שלה.

עשרים ואחת שנים אחרי ההתנתקות, נדמה שההיסטוריה עצמה החלה לנוע בכיוון ההפוך. חוק ההתנתקות בוטל, היישוביים חומש ושא-נור עלו בשנה האחרונה אל הקרקע, ובקרוב צפויים לשוב גם היישובים גנים וכדים, לצד נקודות נוספות ביהודה ושומרון. אחרי שנים שבהן עצם המחשבה על חזרה לצפון השומרון נחשבה כמעט דמיונית, המציאות השתנתה, ומה שנראה בעבר בלתי אפשרי הפך שוב לאפשרי ובהתיישבות וחלקים במערכת הפוליטית כבר מדברים על חזרה לגוש קטיף, לכל הפחות בתוחמת הצפונית.

אבל דווקא כאן נמצאת גם הסכנה הגדולה. מי שסבור שהשינויים של הקדנציה האחרונה הפכו את המציאות לבלתי הפיכה, טועה טעות מרה. ממשלה אחת יכולה בתוך זמן קצר לעצור בנייה, להקפיא התיישבות, להחזיר מדיניות של נסיגות ולבטל הישגים שנבנו במשך שנים. בחמש דקות פוליטיות אפשר להרוס את מה שלקח עשרות שנים לבנות. לא משנה כמה יסבירו בנט וליברמן שהם לא יתנו יד לזה, בסוף סמוטריץ' ובן גביר הם ההוכחה של האופוזיציה שגם שרים יכולים להכתיב מדיניות ולשנות דברים גם מעל גבו של ראש הממשלה.

הבחירות הקרובות הן לכן הרבה יותר משאלה של זהות ראש הממשלה או חלוקת התיקים. הן יכריעו גם לאיזה כיוון תלך מדינת ישראל בשאלות היסוד של ההתיישבות, הריבונות והאחיזה בארץ ישראל. כאשר במפלגת הדמוקרטים נבחרה רשימה שמובילה קו ברור של פינוי יישובים וגירוש יהודים מבתיהם ביהודה ושומרון, איש אינו יכול לומר שהאפשרות הזאת ירדה מהשולחן. אם למשהו זה לא עדיין לא מספיק ברור, מספיק לראות את תגובותיהם של חברי המפלגה לפיגוע הקשה בשומרון ביום שישי האחרון, כדי להבין איזו מדיניות הם מתכוונים להוביל פה. זה הסיפור של הבחירות הקרובות.

נקודות קודמות:

https://www.inn.co.il/forum/t1438623#157692808

https://www.inn.co.il/forum/t1436540#15739204

https://www.inn.co.il/forum/t1437710#15756300

https://www.inn.co.il/forum/t1438623#15769280

אולי יעניין אותך